Informationsfolder om Hammershøj Skoles indskoling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder om Hammershøj Skoles indskoling"

Transkript

1 Informationsfolder om Hammershøj Skoles indskoling

2 Visionen med skolens Indskoling: At alle børn hver dag skal færdes i et positivt, spændende og dog forudsigeligt læringsmiljø. At alle børn hver dag skal arbejde mest muligt og vente mindst muligt. At alle børn hver dag skal arbejde mod at nå velkendte læringsmål, der er afstemt med børnenes forudsætninger. At børn skal lære af andre børn.

3 Strukturen i skolens indskoling: På Hammershøj Skole har vi rullende skolestart. Vi optager nye børn fire gange om året. Børn der fylder 6 år i perioden januar marts starter i skole omkring 1. januar. Børn der fylder 6 år i perioden april juni starter i skole omkring 1. april. Børn der fylder 6 år i perioden juli september starter i skole omkring 1. august. Børn der fylder 6 år i perioden oktober december starter i skole omkring 1. november. Børnene starter deres skoletid på Hammershøj Skole på det faglige hold Asgård (vores 0.kl.). Børnene går i Asgård ca. et år, indtil de har nået de faglige mål, som vi har opstillet for holdet. Når børnene er færdige i Asgård skal de rulle ind i Midgård (vores 1.kl.). Efter en periode i Midgård ruller børnene i Udgård (vores 2.kl.). Børnene går i Udgård indtil den sommer, hvor børnene aldersmæssigt skal starte i en helt almindelig 3.kl. Vores struktur betyder bl.a. at vi aldrig har en hel klasse, der skal lære at gå i skole samme tid. De nye skolebørn lærer i høj grad at gå i skole ved at kigge på børn, der allerede har lært at gå i skole. Ud over lektionerne på de faglige hold bliver børnene undervist 6 lektioner pr. uge i en af vore to aldersblandede klasser. I den aldersblandede klasse undervises børnene i Idræt, billedkunst og natur / teknologi. I kan få mange flere informationen omkring strukturen i skolens indskoling i vores informationsvideo, som I finder via nedenstående link:

4 Forventninger til indskolingsbarnet: Når skolebarnet efter de første uges skolegang har orienteret sig på skolen og er blevet tryg ved sine nye omgivelser, forventer vi, at barnet kan følgende: Gå alene ind til klassen fra skolens parkeringsplads. (I er velkomne til at gå med en gang i mellem, så I kan guide jeres barn ift. ophold i garderoben etc.) Bære sin taske. Putte madpakke og drikkedunk i køleskabet. Orientere sig i sin skoletaske og finde bøger, penalhus etc. frem, når dette skal bruges. Snøre sine sko. Klare toiletbesøg selv og vaske sine hænder grundigt med sæbe efter hvert toiletbesøg. Rette sig efter alle anvisninger fra skolens voksne. Altid anvende affaldsstativer til affald.

5 Forventninger til Indskolingsbarnets forældre: Som forældre til børn i indskolingen forventer vi, at I tager vare om følgende: At jeres barn har de kompetencer, der skal til, for at barnet kan honorere de opstillede forventninger til børn i indskolingen. Løbende taler med jeres barn om barnets hverdag i skolen. Ytrer jer positivt om skolen og skolens personale. Udtrykker, at I tillægger det stor værdi, at jeres barn respekterer de voksnes anvisning i skolen. Udtrykker, at I tillægger det stor værdi, at jeres barn gør sig umage i skolen. Arbejder for, at jeres barn betragter sig som en del af et fællesskab, hvor alle har ret til at være på trods af diverse forskelligheder. Arbejder for, at jeres barn lærer at udskyde eller tilsidesætte egne behov, når hensynet til fællesskabet kræver dette. (Vente på tur, acceptere at andre får lov etc.). At skolens personale får alle nødvendige/relevante informationer vedr. jeres barns situation. Løbende at følge op på om der er orden i jeres barns garderobe samt følge op på, at der i garderoben findes passende tøj til årstidens vejr. Ugentligt følger op på, at udstyret i jeres barns penalhus er i god stand. Ugentligt følger op på, at der er orden i jeres barns skoletaske. Sikre jer at jeres barn medbringer høretelefoner til 1. skoledag. At lære jeres barn at behandle skolens IT-udstyr, bøger etc. med omtanke og respekt. At jeres barn er veludhvilet og har spist et godt morgenmåltid, når barnet møder i skolen kl

6 Diverse praktisk information Cykler, skateboards, rulleskøjter etc.: Når børnene anvender cykler, skateboards, rulleskøjter etc. på skolens område skal de som minimum altid anvende cykelhjelm. Skolens personale kan ikke tilbyde, at være opmærksom på, hvorvidt jeres barn i øvrigt altid har det sikkerhedsudstyr på, der matcher barnets evner på skateboard, rulleskøjter etc. Derfor er det vigtigt for os at understrege, at det er en forældreopgave at sikre jer, at jeres barn medbringer det sikkerhedsudstyr, som I mener jeres barn skal bruge sammen med barnets skateboard, rulleskøjter etc.. Det er også jeres opgave, at fortælle jeres barn, hvordan og i hvilket omfang jeres barn skal anvende det supplerende sikkerhedsudstyr i pauserne på skolen. Dukseordning: På hvert af de faglige hold er der et antal børn, der er dukse hver uge. Det er bl.a. duksenes ansvar, at klassens efterlades i opryddet stand.

7 Facebook: Vi opfordrer alle forældre på Facebook, til at: Synes godt om siderne: Hammershøj Skole - Skolens officielle FB-side, hvor vi løbende lægger billede op fra jeres barns hverdag Hammershøj Indskoling Indskolingsforældrenes egen side, hvor forældrerådet eller andre kan koordinere og informere om diverse. For begge siders vedkommende opfordre vil til, at alle agerer med bevidstheden om et ordentligt og respektfuldt sprogbrug. Forældreintra: Skolens kommunikationsplatform hedder: Forældreintra. I får koder til Forældreintra i forbindelse med jeres barns skolestart. Hvis I skriver til skolens personale på Forældreintra, kan I som udgangspunkt forvente, at personalet svarer tilbage inde to hele arbejdsdage. Forældreråd: I indskolingen er der et fælles forældreråd, der arbejder for at fremme fællesskabet og de sociale relationer på tværs af alle børn i indskolingen. Forældrerådet i indskolingen vælges for et skoleår ad gangen. Valget foretages ved et indskolingsarrangementet i foråret. Der vælges 2-3 repræsentanter fra, hvert af de faglige hold. Skolebestyrelsen opfordrer alle familier til at lade sig repræsentere i forældreråd mindst to gange gennem barnets skoletid.

8 Frikvartererne: Skolen råder over et meget stort og spændende Udeområde. Der er tilsyn med børnene i skolens frikvarterer. Tilsynet er et indirekte tilsyn, hvilket betyder, at børnene som udgangspunkt ikke er under direkte observation i pauserne. Får børnene brug for en voksen kan det være nødvendigt, at børnene opsøger den voksne, der har Gårdvagten i området. En gang om ugen er der legepatrulje for indskolingsbørnene i frikvartererne. Når der er legepatrulje er det en elev fra skolens udskoling, der sætter en leg i gang for indskolingsbørnene. I indskolingen arbejder vi desuden løbende med legegrupper i frikvartererne. Når der er legegruppe, er det de voksne, der vælger, hvem børnene leger med i pauserne. Legegrupperne kan være med til at opløse fastlåste dynamikker i børnegruppen. Ligeledes kan legegrupperne hjælpe børnene til at få introduceret nye mulige legerelatio-

9 Fødselsdage: Hvis barnet har fødselsdag på en skoledag, vil dette blive markeret i klassen. Skolebestyrelsen opfordrer til, at der altid inviteres til børnefødselsdage ud fra objektive kriterier. I er velkomne til at låne skolens fællesrum til fødselsdage etc. Kontakt skolens pedel på tlf.: vedr. udlån af lokaler. Grænseoverskridende adfærd: På skolen accepterer vi ikke, at børn udviser en voldsom grænseoverskridende eller voldelig adfærd over for andre børn eller overfor skolens personale. Hvis et barn i voldsom grad træder ved siden af på dette område og ikke ændre adfærd efter at have fået en advarsel, vil skolen typisk vælge at sende barnet hjem på tænkepause i en dag eller to. Formålet med tænkepausen vil altid være at understøtte, at barnet tilegner sig en mere hensigtsmæssig adfærd. (Se evt. mere på skolens hjemmeside under politikker) Idræt: Idrætsundervisningen sker i barnets aldersblandede klasser. Romerne har idræt tirsdag Grækerne har idræt torsdag Barnet skal altid medbringe: Idrætstøj, sko og håndklæde i en taske. Barnet skal ikke medbringe shampoo. Det er vigtigt, at barnet lærer at gå i bad efter idrætsundervisningen før barnet kommer for langt i sit skoleforløb. Derfor skal alle børn på Hammershøj Skole i bad efter hver idrætstime.

10 Ipad: Børnene i indskolingen får udleveret en Ipad, når de starter i Asgård. Børnene vil blive instrueret i, hvordan de skal betjene, oplade og opbevare deres Ipad. Når børnene har fri, opbevarer vi børnenes Ipad i et skab på skolen. Såfremt et barn med fortsæt eller ved groft uagtsomhed ødelægger sin Ipad, vil barnets familie blive gjort erstatningsansvarlig. Læsning og andet skolearbejde i fritiden: På Hammershøj Skole betragter vi barnets læsekompetencer som en helt afgørende kulturteknik. Derfor opfordrer vi til, at alle børn i hjemmet træner deres læsefærdigheder eller får læst højt i ca. 15 minutter minimum 4 gange pr. uge Ift. matematik er det ligeledes vigtigt for jeres barn, at I løbende hjælper jeres barn til at få øje på / og arbejder med matematikken i barnets hverdag. Det er dokumenteret, at det i særdeleshed er vigtigt, at ovenstående overholdes i ferieperioder. Løbende information om barnets hverdag: I indskolingen kan I ikke forvente at modtage løbende månedsbreve etc. På skolen dokumenterer vi barnets hverdag gennem opslag på skolens Facebook side. I kan desuden altid forvente at blive informeret via forældreintra, hvis der er særlige forhold I skal være opmærksomme på, eller hvis vi på anden vis afviger fra den praksis, der fremgår af denne folder. Madpakker, skoleboden, slik etc.: Barnet skal hver dag have en madpakke med, der sikrer, at barnet har energi til hele skoledagen. I vurderer selv, hvorvidt det er en hjælp for barnet, at madpakken er delt i to. En madpakke til 10-pausen samt en madpakke til middagspausen. Udvalget i skolens bod (pizzasnegle, flute etc.) skal alene betragtes som et supplement til barnets madpakke.

11 På skolen oplever vi ofte, at indskolingseleverne mister overblikket over de penge, de medbringer til at handle for i skoleboden. Vi opfordre derfor til, at der kun medbringes mindre beløb i skolen. Sidste dag inden juleferien, medbringes en slikpose. Barnet må også gerne dele lidt ud på sin fødselsdag (Flødebolle, slikkepinde etc.) Ud over ovenstående ønsker vi ikke at se slik, chips, chokolade etc. i indskolingen. Mobiltelefoner: Hvis børnene har mobiltelefon med i skole skal denne blive i tasken hele dagen (lydløs). Også i frikvarterer og SFO tiden. Vi opfordrer generelt til at lade mobilen blive hjemme. Morgensang: Hver dag kl er der morgensang for hele indskolingen. I forbindelse med morgensang har vi en makkerordning, der betyder, at et af de ældre børn fra Udgård sidder med et barn fra Asgård. Formålet er, at det store barn via eksemplets magt skal vise, hvordan man er tilstede under morgensang. (At man er rolig, opmærksom, deltagende etc.).

12 RUL Når barnet stopper i en klasse og begynder i en anden klasse, kalder vi det for RUL. (F.eks. når barnet går fra Asgård til Midgård). Vi kalder det også for RUL, når barnet skifter farvehold (niveau) i de enkelte klasser. Vi vil altid kontakte jer, når vi har vurderet, at jeres barn snart er klar til at rulle. Ligeledes vil I blive informeret, når jeres barn skifter farvehold på klassen. Børnenes RUL mellem klasserne bliver altid markeret i forbindelse med morgensang. Skolen har ingen forventning om, at forældrene deltager når barnet ruller mellem to klasser. Skolebiblioteket: Barnet kommer på skolebiblioteket en gang pr. uge. Alle får lov til at låne op til tre bøger pr. gang. De to af bøgerne bør være bøger, der matcher barnets læseudvikling. Den sidste bog kan evt. være en billedbog. Børnene bruger deres uni-login, når de låner bøger. Der kan ikke lånes nye bøger, før de gamle er afleveret.

13 Skoledagens start: Alle dage starter med, at jeres barn senest kl stiller sig i rækken uden for sit klasselokale. Inden barnet går ind i klassen hilser klassens lærer med smil og håndtryk på alle. Selve skoledagen starte med et læsebånd på 25 min. Ved skoledagens start lægger barnet sin madpakke på de rigtige hylder i indskolingens køleskabe. Skole/hjem samarbejdet: Forældrene til indskolingsbørn vil blive inviteret til et møde/arrangement for alle indskolingsforældre to gange pr. år (Efterår og forår). Ved disse lejligheder vil vi drøfte og lade os inspirere ift. temaer, der er relevante for indskolingsforældre. Den sidste del af mødet vil typisk foregå med klasselæreren på barnets faglige hold. Forældre til børn i Asgård vil desuden blive inviteret til en statussamtale på 15 min., når barnet har gået i Asgård i hhv. 3 måneder og 9 måneder. Forældre til børn i Midgård og Udgård vil blive inviteret til en statussamtale på 20 min., når barnet har gået i klassen i 6 måneder. Statussamtalerne vil typisk blive placeret inden for normal arbejdstid. Skolens forældre opfordres til at benytte forældreintra til beskeder, information eller spørgsmål til skolens personale. Hvis I som forældre ønsker kontakt til skolens personale omkring et følsomt emne, opfordres I altid at anmode om at blive ringet op eller om, at der afholdes et ekstra møde. Såfremt forældre har et ønske om et ekstra møde, vil dette ønske altid blive imødekommet. Et sådan møde vil blive placeret inden for personalets normale arbejdstid.

14 Sygemeldinger og fritagelser: Det er afgørende, at jeres barn tilegner sig gode vaner omkring en vedholdende mødedisciplin. Derfor skal barnet altid møde rettidigt, og fravær skal begrænses til et absolut minimum. Hvis jeres barn er sygt, skal I hver dag skrive det i den elektroniske kontaktbog. Beskeden stiles til barnets klasselærer. Hvis jeres barn undtagelsesvis skal have fri fra skole af andre årsager, anmodes der om dette jf. nedenstående: Anmodninger om fritagelse for skolegang i op til 2 dage stiles til barnets klasselærer. Anmodninger om fritagelser for skolegang i mere end 2 dage stiles til skolens ledelse. Ledelsen læser ikke barnets kontaktbog. I kan skrive en besked til Jens på Forældreintra. NB! Skolen er forpligtet til at underrette de sociale myndigheder, når skolen oplever ulovligt fravær. TOPI: I Viborg Kommune arbejder vi med Tidlig Opsporing og Pædagogisk Indsats kaldet TO- PI. Dette betyde bl.a. at vi 2 gange pr. år skal vurdere, hvorvidt jeres barn efter vores vurdering er i en sårbar og udsat position. Hvis vi vurdere dette, kan I forvente, at vi kontakter jer med henblik på, at vi drøfter, hvad vi i fællesskab kan gøre for at øge trivslen hos jeres barn.

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Velkommen i 0Y. Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf:

Velkommen i 0Y. Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf: Velkommen i 0Y Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf: 89 59 23 10 1 Kære forældre i 0Y Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum Skole, og i denne folder har vi samlet de vigtigste informationer

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Praktiske oplysninger - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Kære forældre! Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Daugård Skole. Introfolder til Daugård Skole

Daugård Skole. Introfolder til Daugård Skole Daugård Skole Introfolder til Daugård Skole Skolestart på Daugård Skole Tidligere startede alle børn samtidigt i 0. klasse i august det år de fyldte seks år. Men på Daugård Skole er der rullende skolestart.

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER PRAKTISKE INFORMATIONER Mødetid Undervisningen starter med morgensang kl. 8.15. Som forældre er man velkommen til at deltage i morgensangen på sidelinjen. Hvis man kommer for sent, bedes man vente i klassen,

Læs mere

Velkommen til BillundSkolen

Velkommen til BillundSkolen Velkommen til BillundSkolen - Praktiske oplysninger Kære forældre I dette hæfte har vi forsøgt at samle så mange praktiske oplysninger som muligt omkring førskolen. En del af disse oplysninger vil også

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Holbæk By Skole Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 2 Bestemmelser og regler for elever... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3

Læs mere

Hyllehøjskolens codex /2017

Hyllehøjskolens codex /2017 Hyllehøjskolens codex 1 2016/2017 - en plan for hvordan vi arbejder frem mod det bedst mulige lærings - og arbejdsmiljø Formål med handleplanen Skolebestyrelsen, forældrerådene, ledelsen og medarbejderne

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE.

VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE. VELKOMMEN I BØRNEHAVEKLASSEN PÅ SØNDERHOLM SKOLE. Skolestart information Skoleår 2015-2016 1 Kære forældre. Denne informationsfolder indeholder vigtige informationer og imødekommer nogle af de spørgsmål

Læs mere

Folder til forældre i indskolingen hos Frederiksborg Byskole

Folder til forældre i indskolingen hos Frederiksborg Byskole Folder til forældre i indskolingen hos Frederiksborg Byskole Skoleåret 2018-2019 Kære forældre i indskolingen på Frederiksborg Byskole Denne folder er udarbejdet af lærere og pædagoger i indskolingen.

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på Forandring: At gå i skole på mellemtrinnet er en forandring i forhold til den dagligdag og de rutiner, du og dit barn har kendt til i indskolingen. En sådan ændring kan gøre dit barn usikkert i en periode.

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Praktiske oplysninger for indskolingen

Praktiske oplysninger for indskolingen Praktiske oplysninger for indskolingen Afhentning af børn Det er vigtig for alle børn at blive hentet og afleveret af mor og far engang imellem. Vi opfordrer jer til i videst muligt omfang at give jer

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

Værdier for adfærd på Hellerup skole

Værdier for adfærd på Hellerup skole Værdier for adfærd på Hellerup skole Vedtaget af: Skolebestyrelsen Dato: 16.5.2011, justeret 01.09.2011 Udarbejdet af: ledelsen, pæd. råd Side: 1/8 Generelt: Dette værdiregelsæt er gældende for hele skolen.

Læs mere

Skovvangskolen. Informationsfolder til. forældre. ved skolestart.

Skovvangskolen. Informationsfolder til. forældre. ved skolestart. Skovvangskolen. Informationsfolder til forældre ved skolestart. 1 Skovvangskolen vil med denne folder orientere forældrene om hvilke mål og forventninger, vi har til det kommende skole/hjem-samarbejde

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil

Idræts- og bevægelsesprofil Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Indhold... 2 Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Brændgårdskolen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012 1 Indholdsfortegnelse Forældre... 3 Klasseråd... 3 Klassekasse... 3 ForældreIntra... 3 Fravær... 3 Kontakt til lærerne... 3 Skole-hjem-samtaler... 3 Lektier... 3 Hverdagen i skolen... 4 Gymnastik... 4

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

Værdiregelsæt for Brovst Skole

Værdiregelsæt for Brovst Skole Værdiregelsæt for Brovst Skole Indhold Værdiregelsæt for Brovst Skole... 1 Antimobbeplan... 4 Ordensregler... 7 Mobilpolitik... 7 Skolebestyrelsens forventninger til læringsparate elever... 8 Sorgplan

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole Formål: Dette princip har til formål at skabe overordnede rammer for kommunikation og information i samarbejdet mellem skole og hjem. Hensigten er ikke i at gå i detaljer, da der skal være plads til at

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole

Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole Praktiske informationer vedr. Mini-Spiren Morgenstunden: Mødetid er senest kl. 8.00. Vi mødes i klassen, inden vi går til morgensang. Forældre må meget gerne deltage.

Læs mere

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Er det første gang i sender et barn i skole, vil i opdage at, skolen har ændret sig meget, siden I selv gik i skole. Et nyt kapitel starter ikke kun i jeres

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

For at være klar, er det derfor vigtigt at følgende er medbragt i skolen: Overtøj, regntøj evt. gummistøvler, da vi er ude hver dag.

For at være klar, er det derfor vigtigt at følgende er medbragt i skolen: Overtøj, regntøj evt. gummistøvler, da vi er ude hver dag. Kære elev At gå i skole, betyder at man skal være klar. For at være klar, er det derfor vigtigt at følgende er medbragt i skolen: Penalhus med: Blyanter, farver, viskelæder, passer, blyantspidser, vinkelmåler,

Læs mere

Velkommen til fase 1. på Holbergskolen

Velkommen til fase 1. på Holbergskolen Velkommen til fase 1 på Holbergskolen Holbergskolens værdier; Vi er fagligt kompetente, omsorgsfulde og nærværende voksne Vi fokuserer på børnenes kompetencer og potentialer Vi har en anerkendende tilgang

Læs mere

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ

Mellemtrin. indhold og fakta 2016/2017 R Ø E N L O N B Æ Mellemtrin indhold og fakta R Ø E N 2016/2017 N B Æ S L O Rønbækskolens kerneværdier I denne pjece vil vi fortælle dig om Rønbækskolens mellemtrin. Du vil kunne læse om vores pædagogiske værdigrundlag,

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling

Sankt Helene Skole. SkoIestart og indskoling Sankt Helene Skole SkoIestart og indskoling På Sankt Helene Skole har vi rullende skolestart og aldersblandet undervisning i indskolingen. Formålet er, at skabe bedre læring og trivsel. Indskolingen omfatter

Læs mere

BRØRUPSKOLEN. Fase klassetrin

BRØRUPSKOLEN. Fase klassetrin BRØRUPSKOLEN Fase 1 0.-2. klassetrin 2015/2016 Brørupskolens Fase 1 (0.-2. klassetrin) Eleverne i den aldersintegrerede indskoling skaber nogle positive sociale relationer, der fremmer elevernes trivsel.

Læs mere

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel.

På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. Søndre Skole På Søndre Skole går høj faglighed hånd i hånd med høj trivsel. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere

Samværsregler. 2. Forventninger. 3. Forlade skolen. 6. Alkohol

Samværsregler. 2. Forventninger. 3. Forlade skolen. 6. Alkohol Samværsregler Dette regelsæt (version 5) har til formål at synliggøre de samværsregler og forventninger, der er gældende for hverdagslivet på skolen. 1. Overordnet regel for alle på skolen Overordnet forventes

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre Indskoling Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y Kære forældre Vi v il gerne byde jer v elkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så v i sammen kan arbejde for at

Læs mere

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk

15/16. Sparkær Skole & SFO/Klub. Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg. Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk 15/16 Sparkær Skole & SFO/Klub Sparkær Skole, Langgade 32, 8800 Viborg Telefon: 87872520 E-mail: skole.sparkaer@viborg.dk Velkommen til Sparkær skole og SFO/Klub Vi vil med denne lille folder give jer

Læs mere

Velkommen i Mellemfasen

Velkommen i Mellemfasen Velkommen i Mellemfasen Kære I denne folder kan du og dine forældre finde en masse oplysninger om, hvordan det er at gå i Mellemfasen på Andkær Skole. Hvis du har spørgsmål, der ikke findes svar på i folderen,

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Faglighed og fællesskab Velkommen til Hellebækskolen Det er med stor glæde, at vi byder jer forældre og elever velkommen på

Læs mere

0. klasserne på Hjallerup Skole

0. klasserne på Hjallerup Skole 0. klasserne på Hjallerup Skole 2016-2017 Velkommen til Hjallerup Skole Et nyt kapitel starter nu i jeres barns liv. Er det første gang, I sender et barn i skole, vil I få mange nye ting at forholde jer

Læs mere

Det gode samarbejde mellem skole og hjem

Det gode samarbejde mellem skole og hjem Det gode samarbejde mellem skole og hjem Princip vedtaget i Østerhåbskolens bestyrelse august 2017 2 Velkommen til et forpligtende fællesskab Et godt samarbejde mellem skole og hjem er en vigtig forudsætning

Læs mere

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION En god skolestart Jeres barn skal begynde i skole og fritidsinstitution Det er stort at begynde i skole og fritidsinstitution. Det er

Læs mere

Som skolestarter forventer skolen at barnet har øvet sig i nedenstående;

Som skolestarter forventer skolen at barnet har øvet sig i nedenstående; Som forældre kan I forvente en skole, der vægter, at I og Jeres barn oplever skolen som en tryg og stabil ramme for barnets faglige og sociale læring. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn, så starten

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige skolegang.

Læs mere

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet.

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet. Adfærd Kontakt Trivsel Skolen prioriterer trivselsarbejdet højt. Hovedindsatsen sker i klasserne, rækker det ikke har skolen 2 AKT vejledere, der har det som én af deres arbejdsopgaver at supplere klasseindsatsen.

Læs mere

Velkommen til Kongevejens Skole

Velkommen til Kongevejens Skole Velkommen til Kongevejens Skole På Kongevejens Skole arbejder vi for at give eleverne gode og meningsfyldte skoledage, hvilket er omdrejningspunktet for vores planlægning og udvikling. Vores pædagogiske

Læs mere

Starttrinnet - et sted med hjerterum

Starttrinnet - et sted med hjerterum Starttrinnet - et sted med hjerterum Indledning Starttrinnet er begyndelsen på et langt skoleliv. Det er en vigtig periode af skoleforløbet, hvor der skal skabes et godt forældresamarbejde, et solidt fagligt

Læs mere

Hvepsereden/ Midgaarden

Hvepsereden/ Midgaarden Hvepsereden/ Midgaarden Overgangen fra børnehave til skole og fritidshjem Vigtig information til dig som skal have et barn i skole Kære forældre. At et barn skal begynde i skole er en stor begivenhed i

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Vonsild SFO. Velkommen til glidende overgang

Vonsild SFO. Velkommen til glidende overgang Glidende overgang Vonsild SFO Velkommen til glidende overgang Glidende overgang er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Vonsild Skole 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene være

Læs mere

Velkommen til Christiansfeld Skole. Inspirationsfolder fra forældre til forældre om den gode skolegang på Christiansfeld Skole

Velkommen til Christiansfeld Skole. Inspirationsfolder fra forældre til forældre om den gode skolegang på Christiansfeld Skole Velkommen til Christiansfeld Skole Inspirationsfolder fra forældre til forældre om den gode skolegang på Christiansfeld Skole 1 Velkommen til Christiansfeld Skole Vi ønsker alle den bedste skolegang for

Læs mere

Velkommen til Skoledistrikt Syd Hørby Skoleafdeling

Velkommen til Skoledistrikt Syd Hørby Skoleafdeling Velkommen til Skoledistrikt Syd Hørby Skoleafdeling Velkommen til Mål for indskolingsafdelingen: Hørby Skoleafdeling er et godt sted at være og et godt sted at lære Hørby Skoleafdeling udfordrer den enkelte

Læs mere

Glidende Overgang Ødis SFO

Glidende Overgang Ødis SFO Glidende Overgang Ødis SFO Velkommen til glidende overgang. Kære forældre og børn i Glidende overgang. Velkommen til Ødis Skoles SFO. Vi har glædet os til at møde jer og ser frem til, at skulle være sammen

Læs mere

Velkommen til skoleåret. 2018/2019 på Østervangskolen

Velkommen til skoleåret. 2018/2019 på Østervangskolen Velkommen til skoleåret 2018/2019 på Østervangskolen Vi vil gerne byde dig som forælder og dit barn velkomne til et nyt skoleår. På Østervangskolen arbejder vi for at se dit barn og alle øvrige elever

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse

Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole. Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse Værdigrundlag og samvær på Vissenbjerg Skole Udarbejdet af lærere, pædagoger og skolebestyrelse August 2011 Vissenbjerg Skoles værdigrundlag Vissenbjerg Skole ønsker at være en god og tryg skole - en skole

Læs mere

Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket:

Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket: Praktiske oplysninger omkring Naturinstitutionen Frimærket: Hvornår åbner/lukker vi: Vi har åbnet i Frimærket fra kl. 6.45. -17.00. Fredag lukker vi kl. 15.30. Vi forventer, at alle børn er mødt ind kl.

Læs mere

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole

Pædagogisk målsætning på Dia Privatskole ORDENSREGLER 2018 På DIA Privatskole er det vores vision at skabe en skole, hvor alle trives fagligt og socialt og oplever personlig udvikling i et ligeværdigt, respektfuldt og anerkendende miljø, der

Læs mere

Børnenes bog. skolestart på. Mellervangskolen. Skrevet af børn til børn.

Børnenes bog. skolestart på. Mellervangskolen. Skrevet af børn til børn. Børnenes bog om skolestart på Mellervangskolen Skrevet af børn til børn. Indhold Vores bog er til dig... 3 Hvem møder jeg i skolen... 4 Mange børn... 4 De voksne... 5 Ingen mor og far... 6 Hvad skal jeg

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2017/ 2018 på Østervangskolen

Velkommen til skoleåret 2017/ 2018 på Østervangskolen Velkommen til skoleåret 2017/ 2018 på Østervangskolen Vi byder dig som forælder og dit barn velkomne til et nyt skoleår På Østervangskolen arbejder vi for, at dit barn og alle øvrige elever hver dag har

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de

Læs mere

Sund på Thurø Skole. Udarbejdet af Trivselsudvalget 2012

Sund på Thurø Skole. Udarbejdet af Trivselsudvalget 2012 Sund på Thurø Skole Kostpolitik Udarbejdet af Trivselsudvalget 2012 Undervisningsparat. Thurø Skole vil gerne være en sund skole, og vi ønsker, at eleverne er læringsparate, når de møder i skolen. Her

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

Indskolingen på Grønnemose

Indskolingen på Grønnemose Indskolingen på Grønnemose Velkommen indenfor Grønnemose Indskoling, Skolesvinget 8, 2860 Søborg tlf: 39 57 32 45 Velkommen: Velkommen til indskolingen pa Grønnemose Skole. Med denne information håber

Læs mere

Skole-Hjem samarbejdet

Skole-Hjem samarbejdet Skole-Hjem samarbejdet Trivsel, læring og fællesskab HALGÅRD SKOLE Hovedindhold Kære forældre Samarbejdet mellem skole og hjem har en stor betydning for børnenes trivsel, læring og fællesskaber. Det vil

Læs mere

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Ullerup Bæk Skolen Skjoldborgsvej 25 DK-7000 Fredericia Tlf. 7210 5930 britta.madsen@fredericiakom.dk www.fredericiakommune.dk I denne folder kan du læse lidt

Læs mere

Aldersintegreret indskoling

Aldersintegreret indskoling Aldersintegreret indskoling Udgivet af: Nørreskov-Skolen, Skolegade 21, Guderup, 6430 Nordborg Maj 2018 Fra 0. -2. årgang August 2018 Kære læser Fra skoleåret 2018/2019 indfører Nørreskov-Skolen aldersintegreret

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside

Undervisningsministeriet har udarbejdet fælles mål for indholdet i børnehaveklassen, beskrivelsen undervisningsministeriets hjemmeside Kære forældre! For at I kan danne jer et indtryk af, hvad der venter jeres barn når det begynder skolelivet i børnehaveklassen, har vi skrevet følgende information. Undervisningsministeriet har udarbejdet

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Glidende overgang Lyshøj SFO

Glidende overgang Lyshøj SFO Glidende overgang 2015 Lyshøj SFO Velkommen til Glidende overgang - GLO GLO er et tilbud til kommende skolebørn om at starte på Lyshøjskolen i SFO 1. april. Indtil skolestart - i august - vil børnene lære

Læs mere

Filstedvejens skole værdier, forventninger og ordensregler

Filstedvejens skole værdier, forventninger og ordensregler Filstedvejens skole værdier, forventninger og ordensregler Læsevejledning: Marts 2016 1. Skolens værdigrundlag 2. Skolens forventninger 3. Skolens ordensregler og tiltag 1. Skolens værdigrundlag at værdsætte

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Velkommen side 2. Skolens værdigrundlag og vision side 2. Samværs- og ordensregler side 4

Velkommen side 2. Skolens værdigrundlag og vision side 2. Samværs- og ordensregler side 4 Holmegaardskolen Princip A Indhold Velkommen side 2 Skolens værdigrundlag og vision side 2 Samværs- og ordensregler side 4 Anvendelse af foranstaltninger Mobiltelefoner, legetøj Generelle forventninger

Læs mere

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde.

Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. September 2010 Kære forældre Med denne folder vil vi først og fremmest gerne byde jer og jeres børn velkommen på Vadum Skole. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde. Det er noget stort at

Læs mere

Den gode overgang I Børkop

Den gode overgang I Børkop Samarbejdsaftale Forår 2019 Den gode overgang I Børkop Fra Lilholtgård, Borggården og Børnehuset Krystallen til Kunstskabet Samarbejdsaftalen har til formål at sikre en god overgang fra vores børnehaver

Læs mere

Handleplan for forældreansvar Sundhedsfremmegruppen i distrikt Bøgeskov opdt.:

Handleplan for forældreansvar Sundhedsfremmegruppen i distrikt Bøgeskov opdt.: 1 Handleplan for forældreansvar 2.udgave Sundhedsfremmegruppen i distrikt Bøgeskov opdt.: 22.08.13 Handleplanens indhold: 1. Det politiske værdigrundlag. 2. Forventninger fra Sundhedsfremmegruppen i forhold

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Skolehjemsamarbejdet skoleåret

Skolehjemsamarbejdet skoleåret Skolehjemsamarbejdet skoleåret 2014-2015 Indledning... 2 To former for områder vedr. samtaler/møder... 2 1. Det nære vedrørende jeres eget barns faglige udvikling og trivsel... 2 2. Det fælles vedrørende

Læs mere

SUND. Læs mere i Sund & glad skolestart og på skolemælk.dk FORÆLDREHÅNDBOGEN

SUND. Læs mere i Sund & glad skolestart og på skolemælk.dk FORÆLDREHÅNDBOGEN Væn dig til tanken om, at du skal give mere slip på dit barn Træn dig i at vise tillid til skolen Glæd dig til skolestarten og hav tillid til, at dit barn nok skal klare sig Indstil dig på, at du ikke

Læs mere

Dialog - Forpligtende fællesskab - Øje for den enkelte. PALS på Harte Skole. Forældrefolder

Dialog - Forpligtende fællesskab - Øje for den enkelte. PALS på Harte Skole. Forældrefolder PALS på Harte Skole Forældrefolder 1 PALS på Harte Skole Vi ønsker, at skabe et trygt og forudsigeligt læringsmiljø, der skaber de optimale rammer for den enkeltes faglige, sociale og personlige udvikling.

Læs mere

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Biblioteket, Tvær Allé. Reglerne for udstedelse af buskort kan

Læs mere

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2017

Stjernebørn. Vester Nebel Skole 2017 Stjernebørn Vester Nebel Skole 2017 Kære forældre og børn Velkommen til vores stjerneforløb i Vester Nebel, overgangen til skolen. Vi vil gerne med dette lille hæfte fortælle jer om dagligdagen i Vester

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B

Hjemområde B 2012/2013. Velkommen til hjemområde B. Team B Hjemområde B Velkommen til hjemområde B I denne folder kan I læse lidt om hverdagen i hjemområde B, vores tanker om læring, vores struktur og organisering. Desuden kan I læse om vores forventninger til

Læs mere