Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020"

Transkript

1 Bilag Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, Stamdata Stamdata for initiativ 2.5 fremgår af nedenstående tabel 1. Tabel 1: Stamdata for initiativ 2.5 Initiativnavn 2.5 Øget service og effektivitet med videotolkning og - konferencer Ansvarlig institution Budget og finansiering Formand for følge- /arbejdsgruppe Projektleder Projektejer Digitaliseringsstyrelsen Initiativet omfatter gennemførelse af analyse af øget anvendelse af videotolkning og videokonferencer på sundhedsområdet i kommuner og regioner, hvortil der er afsat i alt 3,3 mio. kr., heraf 0,3 mio. kr. i 2013 og 3,0 mio. kr. i Analysen er gennemført inden for den afsatte økonomiske ramme. Snorre Krøjer Snorre Krøjer Nina Husfeldt Clasen Starttidspunkt December 2013 Sluttidspunkt Maj 2014 Øvrige kommentarer - Formål Formålet med initiativ 2.5 er at afdække de økonomiske og kvalitetsmæssige potentialer ved brug af videotolkning og videokonferencer i sundhedsvæsenet inden medio 2014, jf. Strategi for digital velfærd. Som led i initiativ 2.5 i Strategi for digital velfærd vedr. øget service og effektivitet med videotolkning og -konferencer er der gennemført en konsulentanalyse, der afdækker potentialet ved øget anvendelse af videotolkning- og videokonferencer på sundhedsområdet i kommuner og regioner samt estimerer potentialerne hos øvrige relevante aktører (almen praksis, apoteker, Kriminalforsorgen mv.). Herudover estimeres potentialet ved øget anvendelse af videotolkning på udvalgte relevante områder i kommunerne ud over sundhedsområdet.

2 Gennemførte aktiviteter Som led i Strategi for digital velfærd, initiativ 2.5 Øget service og effektivitet med videotolkning og -konferencer, er der dec maj 2014 gennemført en analyse, der afdækker økonomiske og kvalitetsmæssige potentialer ved øget anvendelse af videotolkning og -konferencer i det kommunale og regionale sundhedsvæsen. Side 2 af 6 Analysearbejdet har omfattet en række aktiviteter, hvoraf de mest centrale fremgår af tabel 2. Tabel 2: Centrale aktiviteter i analyse af øget anvendelse af videotolkning og -konferencer Aktivitet Ansvar Formål Etablering af følgegruppe DIGST Drøftelse af strategisk vigtige metodiske valg, aftestning af hypoteser, realitetstjek mv. samt input ift. øvrige relevante elementer i løbet af analyseprocessen. Følgegruppen omfattede DIGST, SUM, KL, Danske Regioner, MedCom samt kommunale og regionale repræsentanter. Indledende interviews i tre Kvalificering af spørgerammer og fokusering af analysen. kommuner, på to sygehuse og med tre tolkebureauer Dataindsamling Indhentning af data fra MedCom Analyse af VDX-data (data fra videoknudepunktet, der driftes af MedCom) mhp. Spørgeskemaundersøgelse i kommuner, på sygehuse og i tolkebureauer Udvælgelse af kommuner og sygehuse til besøg Besøg i 15 kommuner og på 15 sygehuse af 1-3 dages varighed Opfølgende interviewaktiviteter B.c. og analyserapport Udarbejdelse af business cases, herunder fastlæggelse af beregningsforudsætninger mv. Udarbejdelse af analyserapport og følgegruppe og følgegruppe (samt DIGST, KL og Danske Regioner) Afdækning af aktiviteten for tolkning og videotolkning i kommuner, på sygehuse og på øvrige tilstødende områder. Afdækning af tolkebureauernes kapacitet til videotolkning. Indsamling af viden om udstyr, kapacitet, tolkninger, priser mv. i kommuner og på sygehuse. Udvælgelse på baggrund af relevante kriterier (Kommuner: geografisk repræsentativitet, størrelse/volumen, modenhed. Regioner: regional repræsentativitet, geografisk repræsentativitet, specialefordeling samt sikring af ét større akuthospital fra hver region). Gennemførelse af interviews med it-afdelinger, økonomiafdelinger, centrale medarbejdere samt kalendergennemgang med i alt 147 medarbejdere på det kommunale sundhedsområde og 118 medarbejdere på sygehuse mhp. kortlægning af mødeaktiviteten. Beregning af separate business cases for øget anvendelse af videotolkning på det kommunale sundhedsområde og hver region på sygehusområdet. Herudover estimering af potentiale på øvrige kommunale forvaltningsområder samt i lægepraksissektoren. Beregning af separate business cases for øget anvendelse af videotolkning på det kommunale sundhedsområde samt for hver region på sygehusområdet. Samlet redegørelse for analysens resultater, metode, empiri, beregningsforudsætninger mv.

3 Resultater Der er i analysen identificeret økonomiske nettogevinster på 32,3-46,8 mio. kr. årligt på det kommunale og regionale sundhedsområde ved øget anvendelse af videotolkning og indsatsrettede videokonferencer ved fuld indfasning i Side 3 af 6 Analysen peger desuden på, at videotolkning giver højere faglighed og fleksibilitet i tolkningerne som konsekvens af mere professionel drift og nemmere adgang til kvalificerede tolke. Herudover peger analysen på, at indsatsrettede møder afholdt som videokonferencer bliver kortere og mere strukturerede ved brug af video, og at fx udskrivningskonferencer, der i dag holdes per telefon, i stedet kan afholdes per video, hvilket giver en kvalitetsmæssig gevinst for kommuner og sygehuse. På baggrund af analysens resultater er der ved ØA15 indgået aftale mellem regeringen og KL om øget anvendelse af videotolkning samt videokonferencer ved indsatsrettede møder på sundhedsområdet mellem kommuner og regioner samt mellem kommuner. Initiativet kan reducere nettodriftsomkostningerne i kommunerne med 14 mio. kr. årligt fra 2016 og frem. Det aftaltes endvidere at anbefale, at kommunerne udbreder anvendelsen af videotolkning og den nationale videoinfrastruktur på øvrige områder. Ved ØA15 blev der herudover indgået aftale mellem regeringen og Danske Regioner om øget anvendelse af videotolkning samt videokonferencer ved indsatsrettede møder på sundhedsområdet i regionerne. Den øgede anvendelse af videotolkning og videokonferencer har et potentiale i regionerne på 9,0 mio. kr. i 2015, 24,0 mio. kr. i 2016 og 30,0 mio. kr. årligt i fra 2017 og frem, jf. tabel 3. Tabel 3: Nettopotentialer vedr. videotolkning og -konferencer aftalt ved ØA15 (mio. kr., 2015-pl) I alt Kommuner, aftalt nettopotentiale i alt - 13,5 13,5 13,5 40,5 Videotolkning - 3,4 3,4 3,4 10,2 Videokonferencer - 10,1 10,1 10,1 30,3 Regioner, aftalt nettopotentiale i alt 8,7 23,9 30,0 30,0 92,6 Videotolkning 4,2 8,7 14,8 14,8 42,5 Videomøder 4,5 15,2 15,2 15,2 50,1 Det følger af økonomiaftalerne og de business cases, der ligger til grund herfor, at: Den forudsatte omlægning til video af tolkninger og indsatsrettede møder i kommunerne er gennemført pr. 31. december Det fulde nettopotentiale realiseres fra 2016 og frem. 50 pct. af den forudsatte omlægning af tolkninger og indsatsrettede møder i på sygehusene er gennemført pr. 30. juni 2015, mens 100 pct. af den forudsatte omlægning er sket pr. 31. december Det fulde nettopotentiale vedr. videotolkning realiseres dog først fra 2017 og frem, idet regionerne, som følge af et større volumen, fra dette år forudsættes at opnå ca. 50

4 pct. af den fulde gevinst ved at opnå tolkepriser, svarende til priserne i den region, der i dag har de laveste priser på videotolkning. Side 4 af 6 Analyseinitiativet, og de med afsæt heri indgåede økonomiaftaler, skal bidrage til målsætningen om, at myndighederne skal udnytte digitalisering og nye teknologier til at øge effektiviteten, samarbejde og dele viden. Økonomi Der er afsat i alt 3,3 mio. kr. til analysen, heraf 0,3 mio. kr. i 2013 (finansieret af staten) samt 3,0 mio. kr. i 2014 (finansieret ligeligt af stat, kommuner og regioner). Den statslige finansiering i 2013 og 2014 på i alt 1,3 mio. kr. er finansieret af reserven på Investeringer i ny teknologi samt nye arbejds- og organisationsformer. Bevillingen er på FL13 og FL14 overført til FVT - Initiativer, hvorfra den konkrete udmøntning finder sted. Den kommunale og regionale finansiering på i alt 2,0 mio. kr. i 2014 er finansieret af de i alt 12,9 mio. kr., der er overført til Kommunal og regional medfinansiering ved midtvejsreguleringen af bloktilskudsaktstykket for 2014 i forbindelse med bloktilskudsaktstykket for Det endelige forbrug til gennemførelse af analysen i 2013 og 2014 udgør 3,3 mio. kr., jf. tabel 3. Tabel 3: Afsatte midler og endeligt forbrug for initiativ 2.5 (Mio. kr., årets pl) FL13-bev. Forbrug 2013 FL14-bev. Forbrug 2014 FL-bev. i alt Forbrug i alt Stat 0,3 0,2 1,0 1,1* 1,3 1,3 Kommuner - - 1,0 1,0 1,0 1,0 Regioner - - 1,0 1,0 1,0 1,0 I alt 0,3 0,2 3,0 3,1 3,3 3,3 * Der har været en merudgift til analysen i 2014 på kr. som følge af et uforudset behov for omkodning af data. Merudgiften finansieres af en del af mindreforbruget på initiativ 1.1c i Fremtidige aktiviteter som følge af initiativet Potentialerne aftalt ved ØA15 forudsætter omlægning af en stor del af fremmødetolkningerne til videotolkninger samt omlægning af en stor del af de indsatsrettede møder til videomøder. Det er afgørende at sikre, at den øgede anvendelse af videotolkning og videokonferencer implementeres som forudsat i økonomiaftalerne med henblik på at realisere de aftalte gevinster. Implementeringsansvaret ligger i kommunerne og i regionerne (på sygehusområdet). En grundlæggende forudsætning for vellykket implementering er opstilling af lokalt relevante målepunkter (måltal), som har direkte sammenhæng med de nationalt fastsatte mål.

5 Side 5 af 6 Måltal for omlægningen af tolkninger og indsatsrettede møder i kommunerne fremgår af nedenstående tabel 4. Tabel 4: Måltal for videotolkning og indsatsrettede videokonferencer på det kommunale sundhedsområde (pct.) Videotolkning alle kommuner Andel videotolkninger i dag (baseline) Videokonferencer (indsatsrettede) alle kommuner Andel møder, som i dag holdes som videokonferencer (baseline) Måltal for andel af resterende tolkninger, som er omlagt til video pr. 31. dec. 2015* Måltal for andel videotolkninger (ift. alle tolkninger) pr. 31. dec Måltal for andel af resterende indsatsrettede møder, som er omlagt til video pr. 31. dec. 2015** Måltal for andel indsatsrettede videomøder (ift. alle indsatsrettede møder) pr. 31. dec * Andelen af resterende tolkninger, der skal omlægges til video, er opgjort på baggrund af det samlede antal tolkninger, ekskl. eksisterende antal videotolkninger, telefontolkninger og tolkninger i borgerens eget hjem samt antal tolkninger, der ikke vurderes at kunne omlægges til video. ** Andelen af resterende indsatsrettede møder, der skal omlægges til video, er opgjort på baggrund af det samlede antal møder, der i dag ikke gennemføres via video, fratrukket antal møder, der ikke vurderes at kunne omlægges til video. Kilde: Analyse af øget brug af videotolkning og videomøder, business case. Måltal for andelen af videotolkninger i regionerne fremgår af tabel 5. Tabel 5: Måltal for videotolkninger i regionerne (pct.) Region Andel videotolkninger i dag (baseline) Måltal - andel af resterende tolkninger, som er omlagt video pr. 31. dec. 2015* Måltal - andel videotolkninger (ift. alle tolkninger) pr. 30. juni 2015 Måltal - andel videotolkninger (ift. alle tolkninger) pr. 31. dec Hovedstaden Sjælland Syddanmark Midtjylland Nordjylland I alt * Andelen af resterende tolkninger, der skal omlægges til video, er opgjort på baggrund af det samlede antal tolkninger, ekskl. eksisterende antal videotolkninger, telefontolkninger samt antal tolkninger, der ikke vurderes at kunne omlægges til video. Kilde: Analyse af øget brug af videotolkning og videomøder, business case. Det skal bemærkes, at den betydelige variation i måltallene for videotolkning mellem de enkelte regioner skyldes, at regionerne anvender telefontolkninger i forskelligt omfang, og denne type tolkninger ikke forudsættes omlagt til video. Måltal for indsatsrettede videokonferencer i regionerne fremgår af tabel 6.

6 Tabel 6: Måltal for indsatsrettede videokonferencer i regionerne (pct.) Region og mødetype Andel videokonferencer i dag (baseline) Måltal - andel af resterende møder, som er omlagt til video pr. 31. dec (fælles for alle reg.) Måltal - andel af alle indsatsrettede møder, der afholdes via video pr. 30. juni 2015 Måltal - andel af alle indsatsrettede møder, der skal afholdes via video pr. 31. dec Hovedstaden på sygehuset sygehuse i forskellige regioner sygehuse i regionen møder Sjælland på sygehuset sygehuse i forskellige regioner sygehuse i regionen Syddanmark på sygehuset sygehuse i forskellige regioner sygehuse i regionen Midtjylland på sygehuset sygehuse i forskellige regioner sygehuse i regionen Nordjylland på sygehuset sygehuse i forskellige regioner sygehuse i regionen Kilde: Analyse af øget brug af videotolkning og videomøder, business case. Side 6 af 6

Rapport og business case

Rapport og business case Rapport og business case Analyse af øget brug af videotolkning og videomøder Rambøll Management Consulting Hannemanns Allé 53 DK-2300 Copenhagen S T: +45 5161 1000 www.ramboll.com Implement Consulting

Læs mere

Status teletolkeprojektet 1. kvartal 2014

Status teletolkeprojektet 1. kvartal 2014 Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Telefax 6543 2050 lho@medcom.dk www.medcom.dk Dato 15.04.2014 Status teletolkeprojektet 1. kvartal 2014 Generel status - ne Projektet har været på RSI

Læs mere

Teletolkning - når sproget er en barriere

Teletolkning - når sproget er en barriere Teletolkning - når sproget er en barriere MedCom: http://www.medcom.dk/wm110850 Teletolkeprojektet Implementeringsgruppemøde d. 19. november 2014 lho@medcom.dk Information fra projektet Afslutningsrapport

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL

KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL KOMMUNAL MEDFINANSIERING OG SUNDHEDSUDSPIL KKR Syddanmark d. 4. februar 2019 v. Morten Mandøe, Cheføkonom, KL. Sundhed og finansiering Generelt om KMF modellen Udfordringer i 2018 - og generelt Sundhedsudspil

Læs mere

Status Teletolkeprojektet 3. kvartal 2013

Status Teletolkeprojektet 3. kvartal 2013 Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Telefax 6543 2050 XXX@medcom.dk www.medcom.dk Dato 24.10. 2013 Status Teletolkeprojektet 3. kvartal 2013 Generel status RSI s pejlemærke på Teletolkning

Læs mere

MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose

MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose MTV og Sundhedstjenesteforskning, CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland (www.mtv.rm.dk) Lene Mosegaard Søbjerg og Ulla Væggemose Workshop om MAST 16-11-2012 CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling

Læs mere

Status Teletolkeprojektet 4. kvartal 2013

Status Teletolkeprojektet 4. kvartal 2013 Status Teletolkeprojektet 4. kvartal 2013 Generel status Danske Regioner følger projektets udbredelse og anvendelse tæt. Det er aftalt, at alle regioner indberetter det samlede antal tolkninger og type

Læs mere

Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge

Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge Digital velfærd Visionerne for den næste offentlige digitaliseringsbølge Nina Husfeldt Clasen Kontorchef, Kontor for digital velfærd Digitaliseringsstyrelsen 10. oktober 2013 Baggrund for strategisk arbejde

Læs mere

Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt

Danske Regioners Budgetvejledning 2007 Udsendt Økonomisk politik Den statslige aktivitetsafhængige pulje i 2007 Regeringen og Danske Regioner indgik den 10-06-2006 aftale om regionernes økonomi i 2007. Hovedlinierne i aftalen er beskrevet i budgetvejledningspunktet

Læs mere

Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon Telefax Dato

Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon Telefax Dato Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Telefax 6543 2050 lho@medcom.dk www.medcom.dk Dato 05.02.2013 Revideret business Case Demonstration og Udbredelse af Telepsykiatri Maj 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Telemedicin en genvej til samarbejde

Telemedicin en genvej til samarbejde MedCom Danish Centre for Health Telematics Telemedicin en genvej til samarbejde Telemedicin Telemedicin Telemedicin har stor national bevågenhed, det ses fx i Regeringsgrundlaget oktober 2011 Den fælles

Læs mere

Aktivitetspuljen 2017

Aktivitetspuljen 2017 Aktivitetspuljen 2017 Regeringen og Danske er indgik den 9. juni 2016 aftale om regionernes økonomi for 2017 (ØA17). Principperne for udbetaling af den statslige, aktivitetsbestemte pulje og fastsættelse

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi 07-07-2017 EMN-2017-03127 1070218 Sanne Nørgaard Laursen Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 6. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning Regeringen og Danske Regioner indgik den aftale om regionernes økonomi for 2009.

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning Regeringen og Danske Regioner indgik den aftale om regionernes økonomi for 2009. Dokumentnr. 37584/08 Kommunal medfinansiering 2009 Regeringen og Danske Regioner indgik den 14-06-2008 aftale om regionernes økonomi for 2009. Den kommunale medfinansiering er en af regionernes finansieringskilder

Læs mere

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 NOTAT Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 Overenskomsten indgået mellem PLO og RLTN giver mulighed for decentralisering af sygebesøg og samtaleterapi svarende

Læs mere

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Side 1 af 5 12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Målsætning Organiseringen af det tværoffentlige arbejde med digitalisering

Læs mere

Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale anlægsinvesteringer

Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale anlægsinvesteringer Kapitel 1 Kortlægningens indhold Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet Ministeriet for Sundhed- og Forebyggelse Danske Regioner Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale

Læs mere

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks 2193 117 København K Statusrapport for projekt samt anmodning om udbetaling af tilskud Projektdata: Projektnummer og titel: 91627 Bred anvendelse af teletolkning

Læs mere

Aktivitetspuljen 2018

Aktivitetspuljen 2018 NOTAT Aktivitetspuljen 2018 07-07-2017 EMN-2017-02702 1060187 Thomas Ljungberg Jørgensen Regeringen og Danske Regioner indgik den 6. juni 2017 aftale om regionernes økonomi for 2018 (ØA18). Principperne

Læs mere

Telepsykiatri, Videotolkning og Videoinfrastruktur

Telepsykiatri, Videotolkning og Videoinfrastruktur MedCom Danish Centre for Health Telematics Telepsykiatri, Videotolkning og Videoinfrastruktur Per Abildgaard, pea@medcom.dk Lone Høiberg, lho@medcom.dk Demonstration og udbredelse af telepsykiatri Regeringen,

Læs mere

9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in

9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in Side 1 af 5 9.2.b. Videreudvikling af NemLog-in Målsætning I forlængelse af etableringen af den nye NemLog-in, ses en betydelig efterspørgsel på yderligere funktionalitet og services, der ikke er finansieret

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011.

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11 Afgjort den 23. marts 2011 92 Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. a. Indenrigs- og Sundhedsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K

Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks København K Fonden for Velfærdsteknologi Landgreven 4 Postboks 2193 117 København K Statusrapport for projekt samt anmodning om udbetaling af tilskud Projektdata: Projektnummer og titel: 91627 Bred anvendelse af teletolkning

Læs mere

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 NOTAT Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. september 2019 aftale om regionernes økonomi for 2020 (ØA20). Denne vejledning beskriver beregningen

Læs mere

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden)

Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 1 Fonden til investering i arbejdskraftbesparende teknologi (ABT-fonden) 2 Hvorfor skal vi spare på arbejdskraften? >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service >Rekrutteringsvanskeligheder

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2009 og 2010

Kommunal medfinansiering 2009 og 2010 Dokumentnr. 32942/09 Kommunal medfinansiering 2009 og 2010 Regeringen og Danske Regioner indgik den 13-06-2008 aftale om regionernes økonomi for 2010. Denne økonomiske vejledning omhandler midtvejsreguleringen

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2017

Kommunal medfinansiering 2017 Side 1 Kommunal medfinansiering 2017 Regeringen og Danske Regioner indgik den 9. juni 2016 aftale om regionernes økonomi for 2017 (ØA17). Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2007 Udsendt

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2007 Udsendt Dokumentnr. 35553/07 De statslige aktivitetsafhængige puljer i 2008 Regeringen og Danske Regioner indgik den 11-06-2007 aftale om regionernes økonomi i 2008. Hovedlinierne i aftalen er beskrevet i punktet

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011 Aftale om regionernes økonomi i 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland

Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland. Status på Landsdelsprogram Midtjylland Budgetvejledning 2020 status på økonomi i landsdelsprogram Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Med økonomiaftalerne (ØA) for 2016 har kommunerne og regionerne forpligtet sig

Læs mere

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi N O T A T 27-06-2016 Sag nr. 16/1332 Dokumentnr. 32066/16 Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 9. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Teletolkning - når sproget er en barriere

Teletolkning - når sproget er en barriere Teletolkning - når sproget er en barriere MedCom: http://www.medcom.dk/wm110850 Implementeringsgruppe 26. november 2012 v/lone Høiberg lho@medcom.dk Dagsorden Velkomst Godkendelse af referat Information

Læs mere

Regionernes budgetter i 2010

Regionernes budgetter i 2010 Kapitel 2 11 Regionernes budgetter i 2010 Regionerne vedtog i september 2009 deres budgetter for 2010. Regionerne holdt sig for fjerde år i træk inden for det udgiftsniveau, der blev aftalt i økonomiaftalen

Læs mere

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Sagsnr. 00.30.00-P20-1-17P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektansvarlig Budgettemaanalyse af lokale

Læs mere

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten MedCom: http://www.medcom.dk/wm111505 Telepsykiatri via video v/lone Høiberg lho@medcom.dk Dagsorden

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 5. juni aftale om regionernes økonomi for 2019. Aftalen mellem regeringen og KL blev indgået

Læs mere

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013

Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 10. oktoberr 2014 /Hbr Sag Bilag 4.b.a Rapportering af initiativ 2.1: Digital Post til virksomheder i 2013 ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Stamdata Tabel 1: Stamdata

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2013

Kommunal medfinansiering 2013 Side 1 Kommunal medfinansiering 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Den 1. januar 2012 trådte den nye ordning for kommunal medfinansiering

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012 Aftale om regionernes økonomi i 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende.

It-sikkerheden skal være i orden, så personfølsomme oplysninger og information om andre private forhold ikke tilgås af uvedkommende. Status på strategi for digital velfærd Regeringen, KL og Danske Regioner har offentliggjort Strategi for digital velfærd. Strategien lægger en forpligtende kurs for digitaliseringsarbejdet på velfærdsområderne.

Læs mere

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T O B L IG AT O R I S K D I G IT AL S E R V I C E O G E F F E K T I V D I G IT AL S E L V B E T J E N I N G

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T O B L IG AT O R I S K D I G IT AL S E R V I C E O G E F F E K T I V D I G IT AL S E L V B E T J E N I N G B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T O B L IG AT O R I S K D I G IT AL S E R V I C E O G E F F E K T I V D I G IT AL S E L V B E T J E N I N G 1. Ledelsesresumé Baggrund I forbindelse med vedtagelsen

Læs mere

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Målsætning bag aftalen Det er kommunernes målsætning, at 80 % af alle ansøgninger/anmeldelser fra borger til kommuner sker digitalt

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 I efteråret 2007 vedtog de fem regioner deres andet årsbudget budgetterne for 2008. Alle budgetter blev vedtaget med meget brede flertal i regionsrådene. Og budgetterne

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Teletolkning - når sproget er en barriere

Teletolkning - når sproget er en barriere Teletolkning - når sproget er en barriere MedCom: http://www.medcom.dk/wm110850 Teknikgruppe 30. maj 2012 v/lone Høiberg lho@medcom.dk Det nationale teletolkeprojekt Afdelinger, der videotolker aug. 10

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2016

Kommunal medfinansiering 2016 Side 1 Kommunal medfinansiering 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik den 20. august 2015 aftale om regionernes økonomi for 2016. Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale

Læs mere

Teletolkning når sproget er en barriere

Teletolkning når sproget er en barriere Teletolkning når sproget er en barriere MedCom: http://www.medcom.dk/wm110850 Teletolkeprojektet status pr. 1. juli 2011 v/lone Høiberg lho@medcom.dk Strategisk Regeringens aftale med Danske Regioner om

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering V/ Rikke Viggers, Konsulent MedCom National handlingsplan for udbredelse af telemedicin Regeringen/KL/Danske Regioner,

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2014

Kommunal medfinansiering 2014 Side 1 Kommunal medfinansiering 2014 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. juni 2013 aftale om regionernes økonomi for 2014. Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale medfinansiering

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering National implementering af telemedicinsk sårvurdering KKR Digitaliseringsnetværk, 26. juni 2012 Susanne Duus, Digitaliseringsstyrelsen Baggrund for initiativet 2 ABT-projekter har kørt Fuld drift i en

Læs mere

Ministeren bedes endvidere oplyse om det efter regeringens opfattelse er nødvendigt at indføre prøveperioder for nye systemer.

Ministeren bedes endvidere oplyse om det efter regeringens opfattelse er nødvendigt at indføre prøveperioder for nye systemer. Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 58 Offentligt (01) Notat Talepunkter til besvarelsee af KOU samrådsspørgsmål E Samrådsspørgsmål E Vil ministeren redegøre for regeringens

Læs mere

Regionernes regnskaber 2015

Regionernes regnskaber 2015 24. maj 2016 Regionernes regnskaber 2015 Samlet kommer regionerne ud med et regnskabsresultat i 2015, der viser et meget lille underforbrug. Det resultat står i modsætning til tidligere år, hvor regionerne

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr.

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om besparelsespotentialet

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2

Viden til tiden. om patienten er til stede, når der er brug for dem. INDSATSOMRÅDE 2 INDSATSOMRÅDE 2 Viden til tiden Bedre sammenhæng i patientforløb er en vigtig fælles målsætning, som KL, Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet på flere fronter samarbejder om. Parterne har med

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter Notat om Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter 1.1 Indledning Midtjyllands samlede langfristede gæld forventes med udgangen af 2011 at være tæt på 5 mia. kr. I dette notat beskrives

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2018

Kommunal medfinansiering 2018 NOTAT Kommunal medfinansiering 2018 07-07-2017 EMN-2017-02702 1060463 Thomas Ljungberg Jørgensen Regeringen og Danske Regioner indgik den 6. juni 2017 aftale om regionernes økonomi for 2018 (ØA18). Denne

Læs mere

Hovedresultater Spørgeskemabesvarelserne er opridset i bilag 1. Hovedresultaterne opdelt for økonomi og praksis vedr. tolke er fremhævet herunder.

Hovedresultater Spørgeskemabesvarelserne er opridset i bilag 1. Hovedresultaterne opdelt for økonomi og praksis vedr. tolke er fremhævet herunder. KØBENHAVNS KOMMUNE Center for Økonomi NOTAT 11-04-2013 Notat om tolkeydelser i Københavns Kommune Baggrund har med aftalen for 2013 fået til opgave at afdække behovet og økonomien vedrørende brugen af

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Evaluering af teletolkeprojektet

Evaluering af teletolkeprojektet Evaluering af teletolkeprojektet Implementering af et telemedicinsk redskab på danske hospitaler Lene Mosegaard Søbjerg CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk

Læs mere

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 Ny model for kommunal medfinansiering Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 1 Baggrund Kommunal medfinansiering blev indført i 2007 for at give kommunerne et større (økonomisk) incitament til at

Læs mere

National udbredelse telemedicinsk sårvurdering

National udbredelse telemedicinsk sårvurdering National udbredelse telemedicinsk sårvurdering Baggrund Initiativ nr. 3 i den Nationale telemedicinske Handlingsplan, Regeringen, DR og KL står bag initiativet 30 mio. kr. bevilliget Projektperiode: 01.09.2012

Læs mere

PRO i Danmark. Oplæg for Dialogpanelet. 15. marts Nanna Skovgaard, Sundhedsministeriet. Kontorchef, Center for Sundhedsøkonomi

PRO i Danmark. Oplæg for Dialogpanelet. 15. marts Nanna Skovgaard, Sundhedsministeriet. Kontorchef, Center for Sundhedsøkonomi PRO i Danmark Oplæg for Dialogpanelet 15. marts 2017 Nanna Skovgaard, Sundhedsministeriet Kontorchef, Center for Sundhedsøkonomi Dagsorden Hvad PRO er og hvad PRO kan bruges til Hvad siger patienterne

Læs mere

Pixibog business casen kort fortalt... 2. 1: Projektbasis... 3. 2: Leverancen... 4. 3: Milepæle og tidsplan... 6. 4: Ressourcer... 7. 5: Økonomi...

Pixibog business casen kort fortalt... 2. 1: Projektbasis... 3. 2: Leverancen... 4. 3: Milepæle og tidsplan... 6. 4: Ressourcer... 7. 5: Økonomi... Pixibog business casen kort fortalt... 2 1: Projektbasis... 3 1.1: Projektidentifikation...3 1.2: Projektansvarlige...3 2: Leverancen... 4 2.1: Mål og rammer...4 2.2: Fremgangsmåde...5 2.3: Risikoanalyse

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

1. Finansieringssystemet for regionerne

1. Finansieringssystemet for regionerne Indhold 1. Finansieringssystemet for regionerne...4 1.1. Strukturreformen...4 1.2. Finansiering af sundhedsområdet...5 1.3. Finansiering af regionernes udviklingsopgaver...7 2. Regionernes indtægter i

Læs mere

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed.

Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. Punkt 16. Udmøntning af 10,5 mio. kr. til sundhed. 2013-47476. Forvaltningerne indstiller, at Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og Ældre- og Handicapudvalget godkender fordeling af rammen for

Læs mere

Lov og aftaler for digital kommunikation

Lov og aftaler for digital kommunikation Lov og aftaler for digital kommunikation Agenda Hvad er digital kommunikation? Selvbetjening hvad er aftalt og hvad er økonomien? Digital post hvad er aftalt og hvad er økonomien? Hvad er digital kommunikation?

Læs mere

Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering

Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Nære Sundhedstilbud rategi og planlægning Orientering om national udbredelse af telemedicinsk sårvurdering Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Som en del af den nationale handlingsplan for udbredelse

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Hvad er MedCom? Lars Hulbæk Forsvarende europamester i sundheds IT Tre produkter: 1. Projektgennemførelse (pilot, udrulning,

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr.

Samarbejdsaftale vedr. Samarbejdsaftale vedr. Odense d. Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Forskerparken 10, DK-5230 Odense M www.medcom.dk og TELETOLKEPROJEKTET

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten

Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten Udskrivningskonferencer via video er en genvej til samarbejde og styrker netværket omkring patienten MedCom: http://www.medcom.dk/wm111505 Telepsykiatri via video Implementeringsgruppemøde 29. januar 2014

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd NOTAT Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd Den 13. december 2007 Jnr 09.06.00 A09 Sagsid 000185087 Indledning Der stilles i dag i stigende krav til,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering

Forslag. Lov om ændring af lov om regionernes finansiering UDKAST Fremsat den xx. januar 2010 af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Justering af opgørelse af det socioøkonomiske udgiftsbehov

Læs mere

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland 1. Indledning 1 2. Governance for tværsektoriel sundheds-it - Nationalt niveau 1 3. Den nationale bestyrelse for sundheds-it

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven

Genoptræning Genoptræning efter sygehusbehandling ifølge sundhedsloven Området omfatter Kommunal af sundhedsvæsenet Sundhedsfremme og forebyggelse Tidlig opsporing Etablering af sundhedsfremmende og forebyggende tiltag Patientuddannelse, herunder generelle og på tværs af

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi 2011/1 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 16362/12 Fremsat den 22. februar 2012

Læs mere

STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK

STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK Ledelse og Udvikling Dato: 5. september 2018 Sagsbehandler: Morten Jessen-Hansen Direkte tlf.: 7376 7753 E-mail: mjh@aabenraa.dk STATUS PÅ DEN KOMMUNALE AKTIVITETSBESTEMTE MEDFINANSIERING I REGION SYDDANMARK

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere