Tandplejens ydelser skal være fagligt velfunderede.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tandplejens ydelser skal være fagligt velfunderede."

Transkript

1 &9(+)8316à()8%2(4) )2 8ERHTPINIR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker de lovpligtige aktiviteter efter Lov om Tandpleje m.v. og Sygesikringslovens bestemmelser om samarbejde og sundhedsplanlægning. området dækker udgifter til kommunal tandpleje til børn og unge under 18 år, som er tilmeldt folkeregistret i Odense Kommune, samt indtægter ved salg af kommunale tandplejeydelser f. eks. omsorgstandpleje og tandlægekonsulent. Tandplejetilbudet er vederlagsfrit og omfatter følgende: Y Forebyggelse, undersøgelse og behandling til alle børn og unge under 18 år. Y Tandreguleringsbehandling. Y Unge på 16 og 17 år kan vælge om de vil modtage det kommunale tandplejetilbud på kommunal klinik eller hos praktiserende tandlæge. Ungdomstandplejeordningen administreres af Tandplejen, og udgifterne hertil afholdes over Tandplejens budget. *SVQÅPSTKEZIVSKVIWYPXEXOVEZ *SVQÅP Tandplejens ydelser skal afspejle den aktuelle faglige udvikling inden for forebyggelse og behandling. Ydelserne gives i tæt samspil med brugerne med henblik på, at disse udvikler hensigtsmæssige tandplejevaner, så tænder, mund og kæber kan bevares i funktionsdygtig stand gennem hele livet. 6IWYPXEXOVEZ Resultatkrav Børn i Odense skal have lige så gode tænder som børn har på landsplan. Den store forskel i tandsundhed mellem de forskellige skoledistrikter skal reduceres, og færre børn skal udvikle caries i mælketandsættet. Tandplejens ydelser skal være fagligt velfunderede. Tandregulering skal tilbydes på det rigtige tidspunkt i forhold til barnets vækst jf. Sundhedsministeriets bindende regler på området. Handlinger Tandplejen vil styrke de forebyggende indsatser generelt, samt rette en særlig indsats mod risikogruppen, herunder 2-sprogede børn. Tandplejen tilrettelægger sin indsats således, at der gives flest ressourcer til de børn, som har størst behov. Et højt fagligt niveau sikres gennem internt efteruddannelsesprogram samt løbende kvalitetsudvikling. Desuden samarbejdes med tandlægeskoler o.lign. med henblik på at optimere det faglige niveau i tandplejeydelserne. Det stigende børnetal vil medføre, at behandlingskapaciteten på tandreguleringsafdelingen skal udvides for at Tandplejen kan leve op til Sundhedsministeriets regler på området.

2 8ERHTPINIR Tandplejen skal være en effektiv, opsøgende, forebyggende og behandlende sundhedsinstitution, som deltager i opfølgelse af mål og intentioner i den gældende sundhedslovgivning. Resultatkrav Brugerne skal opleve Tandplejen som en effektiv organisation. Brugerne skal opleve Tandplejens klinikker tidssvarende. Handlinger Tandplejens organisationsudvikling fortsætter med henblik på en styrkelse af decentralisering og ledelse. I 2 vil der blive sat focus på kvalitetsudvikling gennem opbygning af en særlig organisation hertil. Den påbegyndte udskiftning af Tandplejens udstyr søges fortsat. Desuden skal der laves plan for den bygningsmæssige vedligeholdelse af Tandplejens filialklinikker. Børn tilbydes som hovedregel behandling på den klinik, der ligger i bopælsdistriktet Tandplejens klinikstruktur skal tilpasses udviklingen i befolkningsgrundlaget for at opnå den størst mulige effektivitet. Medarbejderne skal sikres et godt arbejdsmiljø. Tandplejen skal administrativt være en integreret del af Odense Kommune. Indretning af klinikker samt tilrettelæggelse af arbejdsprocedurer skal løbende justeres med henblik på at opretholde et godt arbejdsmiljø. I 2 vil der blive focuseret på ventilationsforhold, såvel rumventilation som særlig ventilation ved lattergas. EDB-udbygningen skal ske i overensstemmelse med Tandplejens IT-plan, og i takt med at der er økonomiske ressourcer hertil, idet udskiftning af nedslidt tandlægeudstyr prioriteres højest Tandplejen deltager i en tværfaglig sundhedsindsats baseret på sundhedsfremme og forebyggelse. Resultatkrav Tandplejen skal bidrage til den helhedsorienterende indsats i Børn- og Ungeforvaltningen og medvirke til den tværfaglige sundhedsindsats. Handlinger Tandplejens decentrale struktur sikrer en tæt kontakt til børnenes daglige miljø, hvor mange af Tandplejens opgaver bliver løst i tæt kontakt med andre faggrupper. Tandplejen er desuden involveret i implementering af erfaringerne fra projekt Sundhed på tværs og i udarbejdelse af kommunens sundhedsredegørelse. &YHKIXXIVMRKWQIXSHI 8ERHTPINIXMPF VRSKYRKIYRHIVÅV Tandplejen tilbyder vederlagsfri tandpleje til alle børn og unge under 18 år. Et tilbud som benyttede sig af i Dette svarer til 99,8 % af målgruppen.

3 Udgiften pr. barn til tandpleje i i Odense er lav sammenholdt med 5-byerne Odense Århus Aalborg Esbjerg Randers Kr. pr. barn/bruger ERHTPINIR Tandplejens samlede udgifter dækkes ved fastsættelse af et beløb pr. barn. Beløbet reguleres i henhold til budgetfremskrivningen. Beløbet skal dække tandplejens udgifter, herunder bl.a. udgifter til personale, materialer og vedligeholdelse af udstyr samt udgifter til privatpraktiserende tandlægers behandling af de 16 og 17 årige, der ønsker at modtage tandplejetilbudet i almen praksis. Udgifter til vedligeholdelse og rengøring af de bygninger og lokaler, hvori Tandplejens filialklinikker er beliggende, samt udgifter til forsyning af disse klinikker med el, vand og varme afholdes over skolernes budgetter. Udgifterne til Centralklinikken dækkes over Tandplejens budget bortset fra udvendig vedligeholdelse, der afholdes af Miljø- og Teknikforvaltningen. Befolkningsprognosen (fig. 4) viser, at målgruppen år 26 omfatter børn og unge. En stigning på 5,9% i forhold til. De 6-11 årige udgør i år personer, hvilket er en stigning på 9,7% i forhold til. De årige udgør i år børn og unge - en stigning på 32,5% i forhold til. 45 8GYLNOLQJÃLÃE UQHWDOOHWÃPLGGHOWDOÃLÃSHULRGHQÃÃÃ Tusinder 25 2 ÃnU Udvikling i børnetallet (middeltal) i perioden Det forhold, at antallet af de årige stiger, har betydning for Tandplejens økonomi, idet denne gruppe er den mest ressourcekrævende grundet dyrere behandlinger som f.eks. tandregulering, kirurgi, kroner og broer.

4 8ERHTPINIR Byrådets tildeling Fordeling 8ERHTPINIXMPF VRSKYRKIYRHIVÅV Tandplejens samlede udgifter dækkes tet er centralt placeret under budgetområde 5.6 ved fastsættelse af et beløb pr. barn. Beløbet reguleres i henhold til budgetfremskrivningen. Tandplejens salg af tandplejeydelser påvirker ikke den fastsatte pris pr. barn, idet omkostninger og indtægter ved denne virksomhed udligner hinanden. 7EPKEJOSQQYREPIXERHTPINI]HIPWIV Tandplejen har indtægtsdækket virksomhed på følgende områder: Y Tandplejen varetager efter aftale med Ældre- og Handicapforvaltningen omsorgstandpleje for borgere, som ønsker at modtage tilbudet herom. Tandplejen honoreres herfor med en fast pris på 1.3 kr. pr. tilsluttet bruger. Prisen reguleres i overensstemmelse med det faktiske forbrug. Y Tandplejen varetager tandlægekonsulentfunktionen i henhold til aftale med Ældre- og Handicapforvaltningen og Kultur- og Socialforvaltningen. Tandplejen honoreres herfor med et fast årligt beløb. Y Behandling af børn der er bosiddende i andre kommuner, men som bruger skoler beliggende i Odense. Indtægten beregnes svarende til gennemsnitsudgiften pr. barn i Odense Kommune. Y Tandbehandling af børn anbragt på Amtskommunale døgninstitutioner i henhold til Lov om social service 51. Amtskommunen betaler Tandplejen for disse børn. Y Salg af specielle tandplejeydelser f.eks. behandling i narkose og specielle røntgenundersøgelser. Y Honorar for udfyldelse af forsikringsanmeldelser. Byrådets tildeling 7EPKEJOSQQYREPIXERHTPINI]HIPWIV Udgifterne budgetteres på baggrund af salg af ydelser. Nettodriftsbudgettet er derved udgiftsneutralt for Tandplejen. Fordeling tet er centralt placeret under budgetområde 5.6

5 &IZMPPMRKWSTP]WRMRKIVSKXEOWXIV 8ERHTPINIR - 1. kr priser overslag Driftsvirksomhed Udgifter... Indtægter... - heraf refusion I alt drift... Udgifter... Indtægter... I alt anlæg Anlægsvirksomhed er incl. Tandplejens overførsel af under skud fra, i alt kr. incl renter (2-priser). 7TIGMJMOEXMSR -1. kr priser overslag Driftsvirksomhed netto Tandplejen Driftsudgifter i alt kr priser overslag Anlægsvirksomhed netto Klinikkapacitet Ventilation Punktudsug i f.m. lattergas Driftsudgifter i alt RWYQ - 1 kr priser overslag Lønsum

6 8ERHTPINIR &YHKIX RHVMRKIV - 1 kr. - 2-priser overslag Drift Befolkningsprognose -17 årige... Ingen prisregulering på varekøb og tjenesteydelser... Decentralisering af sygedagpengerefusioner Anlæg... Punktudsug/ventilation Revurdering af anlægsrammen Total Y På baggrund af seneste befolkningsprognose, hvor der frem til 24 forventes 38 flere -17 årige, tilføres budgettet,5 mill. kr. i 21 stigende til,4 mill. kr. i 24. Y Til etablering af punktudsug på 18 tandklinikker afsættes,6 mill. kr. i år 21. Y Undladelse af prisregulering på varekøb og tjenesteydelser. Besparelsen fordeler sig på budgetområder i overensstemmelse med budgettets fordeling på områder. område 5.6 Tandpleje reduceres med,163 mill. kr. fra år 21. Y Revurdering af anlægsrammen medfører at i år 21 reduceres rådighedsbeløbet med,8 mill. kr. og i år 22 reduceres rådighedsbeløbet med 1, mill. kr.

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder.

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder. &9(+)8316à()8%2(4) )2 8ERHTPINIR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker de lovpligtige aktiviteter efter Lov om Tandpleje m.v. og Sygesikringslovens bestemmelser om samarbejde og sundhedsplanlægning.

Læs mere

Fælles adm. 32,7% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9%

Fælles adm. 32,7% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9% &9(+)8316à()*Œ)7%(1-2-786%8-32 * PPIWEHQMRMWXVEXMSR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker den centrale administration i Børn- og Ungeforvaltningen. Administrationen varetager opgaver i forhold

Læs mere

Rubrik. RuTandpleje til børn og unge. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet

Rubrik. RuTandpleje til børn og unge. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet Rubrik RuTandpleje til børn og unge urub Kvalitetsstandard Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Tandpleje til børn og unge 1. Overordnede rammer 1.1. Formål Tandplejens mål er, at befolkningen ved en god

Læs mere

Fællesadministrationen 1,5% Skoler 42,4%

Fællesadministrationen 1,5% Skoler 42,4% & 623+92+)*36:%82-2+)2*Œ)7 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Børn- og Ungeudvalget varetager forvaltningen af Odense Kommunes opgaver på børn- og ungeområdet, d.v.s. Y Børnepasning for - 6 årige børn,

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2013

Serviceprofil for Tandplejen 2013 Serviceprofil for Tandplejen 2013 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Forebyggende tandpleje og information

Læs mere

BILAG 2. Lovgivning om Tandpleje til børn og unge

BILAG 2. Lovgivning om Tandpleje til børn og unge BILAG 2 Lovgivning om Tandpleje til børn og unge BILAG 2: LOVGIVNING OM TANDPLEJE TIL BØRN OG UNGE I bilag 3 findes uddrag af Sundhedsloven (målrettet tandplejen) Kommunal tandpleje Lov om tandpleje, har

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2019

Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2015

Serviceprofil for Tandplejen 2015 Serviceprofil for Tandplejen 2015 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende sparring og rådgivning

Læs mere

Tandpleje til børn og unge

Tandpleje til børn og unge Tandpleje til børn og unge Sundhedsloven 127-134 Kvalitetsstandard Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 4. maj 2010 Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Tandpleje til børn og unge 1. Overordnede

Læs mere

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse

Tandplejen. Forslag til besparelse budget Indholdsfortegnelse Tandplejen. Forslag til besparelse budget 2016-2019. Indholdsfortegnelse Forslag 1 Forlængelse af undersøgelsesintervaller...2 Forslag 2 Første besøg for 1½ årige bortfalder...4 Forslag 3 Forlængelse af

Læs mere

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge

Samsø Kommune. Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Samsø Kvalitetsstandard Tandpleje for Børn og Unge Marts 2017 Samsø tilbyder tandpleje for børn og unge under 18 år. Alle 0-17-årige, der bor i Samsø er automatisk tilmeldt tandplejeordningen. 16-17 årige,

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Rubrik. u Tandpleje til børn og unge. urubindsatskatalog. Godkendt af byrådet

Rubrik. u Tandpleje til børn og unge. urubindsatskatalog. Godkendt af byrådet Rubrik u Tandpleje til børn og unge urubindsatskatalog Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Arbejdsgange... 4 2.1 Arbejdsgange: Småbørn (0-4 år)... 4 2.2 Arbejdsgange:

Læs mere

T a n d p l e j e n. S e r v i c e i n f o r m a T i o n. T i d T i l d i T b a r n. K v a l i T e T. K o m p e T e n c e

T a n d p l e j e n. S e r v i c e i n f o r m a T i o n. T i d T i l d i T b a r n. K v a l i T e T. K o m p e T e n c e T a n d p l e j e n S e r v i c e i n f o r m a T i o n T i d T i l d i T b a r n K v a l i T e T K o m p e T e n c e indholdsoversigt Sunde tænder hele livet 3 det kommunale tandplejetilbud 4 Tandplejens

Læs mere

Aftale for Tandplejen 2013

Aftale for Tandplejen 2013 Aftale for Tandplejen 2013 Aftale for Tandplejen 2013 Indledning Denne aftale indgås mellem centerchefen og institutionslederen. Både centerchefen og institutionslederen kan tage initiativ til ændringer

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Tandplejen 2015 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves - med

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af tandpleje

Konkurrenceudsættelse af tandpleje Konkurrenceudsættelse af tandpleje Forudsætninger: Viborg Kommunal Tandpleje skal give et sammenhængende tilbud om forebyggelse og behandling så tænder, mund og kæber bevares i funktionsdygtig stand gennem

Læs mere

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje

Kvalitetsstandard for Specialtandpleje Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Specialtandpleje 15.12.2015 Specialtandpleje er et specialiseret tandplejetilbud til børn og voksne, der på grund af psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse (handicap)

Læs mere

OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS TILBUD MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE

OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS TILBUD MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE MOBNING OG SEKSUEL CHIKANE En pjece om retningslinjer for håndtering af mobning og seksuel chikane Odense Tandpleje - Vi passer på hinanden - OMSORGSTANDPLEJEN INFORMATION TIL BORGERE OG PÅRØRENDE OM OMSORGSTANDPLEJENS

Læs mere

Fælles adm. 33,0% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9%

Fælles adm. 33,0% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9% &9(+)8316à()*Œ)7%(1-2-786%8-32 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker den centrale administration i Børn- og Ungeforvaltningen. Administrationen varetager opgaver i forhold til rådmand, udvalgs-

Læs mere

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Omsorgstandpleje Kvalitetsstandard Sundhedsloven 131 Omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder

Læs mere

STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN

STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN STØRRE VALGFRIHED OG FLEKSIBILITET I BØRNE- OG UNGDOMSTANDPLEJEN - implementering af lov om tandpleje 2006 Større valgfrihed og fleksibilitet i børne- og ungdomstandplejen - implementering af lov om tandpleje

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Viborg Kommune og Tandlægerne XXX

Samarbejdsaftale mellem Viborg Kommune og Tandlægerne XXX Bilag nr. 1: FORELØBIGT OPLÆG Samarbejdsaftale mellem Viborg Kommune og Tandlægerne XXX 1 Indledning: Muligheden for, at Viborg Kommune kan beslutte at tilbyde sit vederlagsfrie tilbud om børne- og ungdomstandpleje

Læs mere

Vejen kommunale tandpleje

Vejen kommunale tandpleje Vejen kommunale tandpleje Drifts- og Afdelingschef Marianne Hald Andersen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune

Læs mere

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget

Pkt.nr. 17. Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget Pkt.nr. 17 Ændring af lov om tandpleje m.v., frit valg. 420625 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at Socialudvalget tager orienteringen om ændring af lov om tandpleje

Læs mere

www.vejle.dk, senior & sundhed / forebyggelse anely@vejle.dk 75 82 20 44 Antal studerende 1

www.vejle.dk, senior & sundhed / forebyggelse anely@vejle.dk 75 82 20 44 Antal studerende 1 Svenborg stahek@svendborg.dk 62 23 40 95 40 heraf 9 tandlæger Pt.grundlag 12.500 Omsorgspt 250 Profylakse, cariesbehandling, kirurgi, omsorgstandpleje, ortodonti. Jammerbugt kry@jammerbugt.dk 72 57 85

Læs mere

Aftale for Tandplejen 2009

Aftale for Tandplejen 2009 Aftale for Tandplejen 2009 Aftale for Tandplejen 2009 Indledning Denne aftale indgås mellem centerchefen og institutionslederen. Både centerchefen og institutionslederen kan tage initiativ til ændringer

Læs mere

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje

KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje KVALITETSSTANDARD - Indsatskatalog for omsorgstandpleje Godkendt i Byrådet den xxxx 2018 1 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Inger Buhl Foged Sagsnr. 29.15.12-P23-1-18 Dato:30.1.2018 Indhold INTRODUKTION...

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Sundhedsloven 2015 Indledning Fredensborg kommune tilbyder forebyggende og behandlende tandpleje til borgere, der på grund af

Læs mere

Tandplejen Aarhus Kommune ny struktur og organisering - statusrapport 2013

Tandplejen Aarhus Kommune ny struktur og organisering - statusrapport 2013 0 Indhold Baggrund og resumé... 2 Lovgrundlag, anbefalinger og vejledninger... 3 Børn og ungetandpleje... 3 Sundhedsstyrelsens anbefalinger - færre og større klinikker... 3 Tandplejens struktur og organisering...

Læs mere

Serviceområde: Sundhedsområdet

Serviceområde: Sundhedsområdet Serviceområde: Sundhedsområdet Fokusområde: Genoptræning efter sundhedslovens 140. Hvilke behov dækker ydelsen: Vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt

Læs mere

Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger.

Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger. Aftale vedrørende udførelse af lovpligtigt kommunalt tandplejetilbud hos privatpraktiserende tandlæger. Aftalen omhandler de områder af Norddjurs Kommune, der tidligere udgjorde Rougsø og den østlige del

Læs mere

Rebild Tandpleje. Kontrakt 2013-14. Indledning. Mastrupvej 75, 9530 Støvring Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.

Rebild Tandpleje. Kontrakt 2013-14. Indledning. Mastrupvej 75, 9530 Støvring Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild. Kontrakt 2013-14 Rebild Tandpleje Mastrupvej 75, 9530 Støvring : Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.dk Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner,

Læs mere

Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje

Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje Bilag 3 Kort beskrivelse af Viborg Kommunale Tandpleje 1)Tandpleje for børn og unge Vederlagsfri forebyggende og behandlende tandpleje til børn og unge mellem 0-17 år. Det overordnende mål er at bevare

Læs mere

Bilag til dagsordenens punkt 02 Børne- og ungdomsudvalgets møde den 14. april 2009

Bilag til dagsordenens punkt 02 Børne- og ungdomsudvalgets møde den 14. april 2009 Bilag til dagsordenens punkt 02 Børne- og ungdomsudvalgets møde den 14. april 2009 Kommunale Tandpleje Søndre Skoles Tandklinik Åboulevarden 64, 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 25 33 Grenaa, den 28. marts 2009.

Læs mere

Der er ca. 50.000 indbyggere i Varde Kommune og heraf er ca. 13.000 under 18 år.

Der er ca. 50.000 indbyggere i Varde Kommune og heraf er ca. 13.000 under 18 år. Varde Kommune Varde Kommune er beliggende i Vestjylland er og er med sin store geografiske udstrækning landets 5. største i areal. I kommunen findes alt fra købstadsbyen Varde over industri til landbrug.

Læs mere

Rebild Tandpleje. Kontrakt 2015-2016. Indledning. Mastrupvej 75 Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.dk

Rebild Tandpleje. Kontrakt 2015-2016. Indledning. Mastrupvej 75 Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.dk Kontrakt 2015-2016 Rebild Tandpleje Mastrupvej 75 : Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.dk Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre

Læs mere

Allerød Kommunes Tandpleje - centralisering af tandklinikker budget 2013

Allerød Kommunes Tandpleje - centralisering af tandklinikker budget 2013 Allerød Kommunes Tandpleje - centralisering af tandklinikker budget 2013 Indledning og resume: Ved budgetforlig 2011 er der fremsat ønske om en analyse til budget 2013 vedrørende centralisering af tandklinikker

Læs mere

Indstilling. Plan for Ny struktur og organisering af Tandplejen. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 4.

Indstilling. Plan for Ny struktur og organisering af Tandplejen. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 4. maj 2009 Plan for Ny struktur og organisering af Tandplejen 1. Resume For at børn og unge i Århus kan bevare en høj tandsundhed er det nødvendigt

Læs mere

Mål og Midler Tandpleje

Mål og Midler Tandpleje Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Samarbejdsaftale med praktiserende tandlæger i den del af Silkeborg Kommune, der udgjorde Kjellerup kommune.

Samarbejdsaftale med praktiserende tandlæger i den del af Silkeborg Kommune, der udgjorde Kjellerup kommune. Samarbejdsaftale med praktiserende tandlæger i den del af Silkeborg Kommune, der udgjorde Kjellerup kommune. Denne aftale indgås alene med tandlæger, der opfylder nærhedsprincippet, som besluttet af sammenlægningsudvalget

Læs mere

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Side 1 af 8 Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) har stillet de fem nedenstående spørgsmål til folkeskolernes

Læs mere

Notat. Dette notat indeholder forslag til, hvordan Budgetaftale 2018, punkt 3.33 om tandklinikstruktur samarbejdsmodel og ekstra anlæg - imødekommes.

Notat. Dette notat indeholder forslag til, hvordan Budgetaftale 2018, punkt 3.33 om tandklinikstruktur samarbejdsmodel og ekstra anlæg - imødekommes. BALLERUP KOMMUNE Center for Social og Sundhed Sundhed og forebyggelse E-mail: trk@balk.dk Den 30. april 2018 Notat Dette notat indeholder forslag til, hvordan Budgetaftale 2018, punkt 3.33 om tandklinikstruktur

Læs mere

Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen:

Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen: Kvalitetsstandard: Specialtandpleje Målgruppe Målgruppen er borgere, der ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller omsorgstandplejen: Borgere

Læs mere

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019

Virksomhedsplan. Ringsted Kommunale Tandpleje. For perioden 2019 Virksomhedsplan Ringsted Kommunale Tandpleje For perioden 2019 Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune 1. Beskrivelse af virksomheden hvem er vi? Ringsted Kommunale Tandpleje er en institution, der tilbyder

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 6. SEPTEMBER 2006 KL. 15.00 I MØDELOKALE 302 2. SAL, TORVEGADE

Læs mere

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Velfærds- og Sundhedsudvalget den 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler:

Læs mere

Mål og Midler Tandpleje

Mål og Midler Tandpleje Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Tandplejen Aarhus 1915-2015

Tandplejen Aarhus 1915-2015 1. november 1915 åbnede Århus Skoletandklinik i lejede lokaler hos fattigvæsenet i Graven 21 Den nye skoletandklinik bestod af to klinikker, et venteværelse og et værelse til klinikfrøkenen. Kun de 1.700

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Analyse. GENNEMGANG AF UDGIFTERNE TIL DEN KOMMUNALE TANDPLEJE (0-18 år) I SVENDBORG KOMMUNE. Sundhedssekretariatet 2015

Analyse. GENNEMGANG AF UDGIFTERNE TIL DEN KOMMUNALE TANDPLEJE (0-18 år) I SVENDBORG KOMMUNE. Sundhedssekretariatet 2015 Analyse GENNEMGANG AF UDGIFTERNE TIL DEN KOMMUNALE TANDPLEJE (0-18 år) I SVENDBORG KOMMUNE Sundhedssekretariatet 2015 Indholdsfortegnelse Introduktion...3 Oversigt over Tandplejen...3 Datagrundlag for

Læs mere

Konsolideringsplan for regionstandplejen tandbehandling til unge som mangler tandanlæg m.m.

Konsolideringsplan for regionstandplejen tandbehandling til unge som mangler tandanlæg m.m. Område: Sundhedsområdet Afdeling: Praksisafdelingen Den Regionale Tandpleje Journal nr.: Dato: 26. april 2016 Udarbejdet af: Peter Simonsen E-mail: psi@rsyd.dk Telefon: 2920 1221 Konsolideringsplan for

Læs mere

Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen

Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen Kommunale Tandpleje Søndre Skoles Tandklinik Åboulevarden 64, 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 25 33 Grenå, den 21. januar 2011 Notat vedr. de forebyggende opgaver i tandplejen Baggrunden for dette notat er, at

Læs mere

Vordingborg kommunale Tandpleje 2016.

Vordingborg kommunale Tandpleje 2016. Vordingborg kommunale Tandpleje 2016. Dette oplæg er drøftet på Lokal MED udvalgsmøde d. 23/2-2016, hvor der var opbakning til dette notat. Status: Antal patienter: 0-18 år 9.296 Specialtandpleje 18 Omsorgstandpleje

Læs mere

Snitfladekatalog for den regionale og kommunale tandpleje i Region Midtjylland 2013

Snitfladekatalog for den regionale og kommunale tandpleje i Region Midtjylland 2013 Snitfladekatalog for den regionale og kommunale tandpleje i Region Midtjylland 2013 Version februar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 2. SNITFLADEN FOR REGIONAL SPECIALTANDPLEJE 4 2.1. Indledning

Læs mere

Kommunens samarbejde med de privat praktiserende tandlæger kan overordnet inddeles i:

Kommunens samarbejde med de privat praktiserende tandlæger kan overordnet inddeles i: Notat Vedr. juridiske forhold omkring børnetandplejen Kommunens samarbejde med de privat praktiserende tandlæger kan overordnet inddeles i: 1. Privat praktiserende tandlæger, der efter aftaleindgåelse

Læs mere

Spørgeskema til kommunerne i Region Midtjylland ang. Specialtandpleje i 2012

Spørgeskema til kommunerne i Region Midtjylland ang. Specialtandpleje i 2012 Spørgeskema til kommunerne i Region Midtjylland ang. Specialtandpleje i 2012 1. Hvor mange personer bosat i din kommune er indvisiteret i Specialtandplejen (den kommunale og regionale) pr. 31/12 i 2012?

Læs mere

Institutionsprofil for Amtstandplejen

Institutionsprofil for Amtstandplejen Institutionsprofil for Amtstandplejen September 2005 Indholdsfortegnelse 0. Indledning...2 1. Beskrivelse af Amtstandplejen...4 2. Kapacitet og belægning...6 3. Personale og økonomi...6 4. Venteliste...7

Læs mere

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for Omsorgstandpleje Godkendt i Socialudvalget, den 6. juni 2013 Lovgrundlag Indenrigs- og Sundhedsministeriet har med bekendtgørelse nr. 727 af 15. juni 2007

Læs mere

Ansøgning til puljen til opsøgende tandpleje for særligt socialt udsatte. 1. Kontaktoplysninger Ansøger: Viborg Kommune Prinsens Allé Viborg

Ansøgning til puljen til opsøgende tandpleje for særligt socialt udsatte. 1. Kontaktoplysninger Ansøger: Viborg Kommune Prinsens Allé Viborg Ansøgning til puljen til opsøgende tandpleje for særligt socialt udsatte 1. Kontaktoplysninger Ansøger: Viborg Kommune Prinsens Allé 5 8800 Viborg Projektleder og kontaktperson: Klaus Fogh Strategisk leder

Læs mere

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft.

Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge Søren Lindtoft. Notat Til: Børne - og Uddannelsesudvalget 29.marts 2016 Fra: Jette Lauvring Beregninger og notat om Tandplejen. Kommentarer fra møde den 29. marts med de private tandlæger i BUT-udvalget samt tandlæge

Læs mere

Stillings- og personprofil. Overtandlæge. Frederikssund Kommune August 2017

Stillings- og personprofil. Overtandlæge. Frederikssund Kommune August 2017 Stillings- og personprofil Overtandlæge Frederikssund Kommune August 2017 Opdragsgiver Frederikssund Kommune Adresse Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Telefon: 47 35 10 00 www.frederikssund.dk

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 7 Acadresag: -6806 Budgetkontrol maj 20 Økonomisk oversigt Sundheds- og forebyggelsesudvalget 20 Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser 170,0 189,3 192,5 187,5-5,0 Træning

Læs mere

Sidste nyt fra Sundhedsstyrelsen. Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen

Sidste nyt fra Sundhedsstyrelsen. Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen Sidste nyt fra Sundhedsstyrelsen Lene Vilstrup Afdelingstandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen Forandring Okt. 2011, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti Ministeriet for Sundhed

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Modernisering af omsorgstandplejen. Lene Vilstrup Chefkonsulent, tandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen

Modernisering af omsorgstandplejen. Lene Vilstrup Chefkonsulent, tandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen Modernisering af omsorgstandplejen Lene Vilstrup Chefkonsulent, tandlæge, MPH, Ph.d. Sundhedsstyrelsen Sundhedsloven/ omsorgstandplejen Sundhedsloven 131 kommunalbestyrelsen tilbyder forebyggende og behandlende

Læs mere

Mål og Midler Tandpleje

Mål og Midler Tandpleje Fokusområder Tandplejen har følgende fokusområder i 2013: Forebyggelse af huller i tænderne hos de 20 procent af børn og unge, der er mest udsat for at få karies. Det er i dag muligt at identificere de

Læs mere

Udfyldt skema - Sundhedsområdet, Fysioterapi og genoptræning, Serviceopgaver inden for Sundhedsområdet, Kommunal tandpleje, Forebyggelse

Udfyldt skema - Sundhedsområdet, Fysioterapi og genoptræning, Serviceopgaver inden for Sundhedsområdet, Kommunal tandpleje, Forebyggelse Udfyldt skema - Sundhedsområdet, Fysioterapi og genoptræning, Serviceopgaver inden for Sundhedsområdet, Kommunal tandpleje, Forebyggelse Fysioterapi og genoptræning Kort beskrivelse af de opgaver der kan

Læs mere

Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv

Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv HOLBÆK Notat Dato: 19. december 2016 Sagsb.: Kim Ravnkilde Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361377 E-mail: kirav@holb.dk Vurdering af tandklinikker i Holbæk Kommune Et bygningsmæssigt perspektiv Baggrund og formål

Læs mere

Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt

Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt Status over specialtandpleje 2013 Kommunerne i Region Midt 1 Specialtandpleje i kommunerne i Region Midt 2013 Patientunderlag I 2013 var 3.712 patienter indvisteret i i 17 af de 19 kommuner. Heraf blev

Læs mere

NOTAT. Oktobernovember

NOTAT. Oktobernovember NOTAT Dato Børne- og Ungeforvaltningen Børne- og unge Sekretariatet Notat om forløbet i forbindelse med omlægning af den gratis tandpleje til børn og unge pr. 1. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge

Læs mere

Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune

Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune Udgiftsanalyse og benchmark af den kommunale tandpleje i Svendborg Kommune 1.0 Formål og indhold På økonomiudvalgsmøde den 17 april, blev der fremsat ønske om en belysning af udgifterne til den kommunale

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Rebild Tandpleje. Kontrakt Indledning. Mastrupvej 75 Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, ,

Rebild Tandpleje. Kontrakt Indledning. Mastrupvej 75 Kontraktholder: Inge Hald, overtandlæge, , Kontrakt 2015-2016 Rebild Tandpleje Mastrupvej 75 : Inge Hald, overtandlæge, 99888336, iinha@rebild.dk Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Analyse af enhedsomkostninger i tandreguleringen i 6 fynske kommuner

Analyse af enhedsomkostninger i tandreguleringen i 6 fynske kommuner INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Analyse af enhedsomkostninger i tandreguleringen i 6 fynske kommuner 30. april 2013 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 SAMMENFATNING... 3 3 TANDPLEJE: KARAKTERISTIKA

Læs mere

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje

Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for omsorgstandpleje Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

36. Fremtidig organisering af Den Kommunale Tandpleje. Sagsfremstilling

36. Fremtidig organisering af Den Kommunale Tandpleje. Sagsfremstilling 36. Fremtidig organisering af Den Kommunale Tandpleje Sagsnr: 29.15.00-A01-1-12 Sagsansvarlig: Dorte Steinmetz Bagge Sagsfremstilling Børne- og Familieudvalget besluttede den 12. april 2012, at Center

Læs mere

Esbjerg, den 19. august Den Regionale Tandpleje

Esbjerg, den 19. august Den Regionale Tandpleje Esbjerg, den Den Regionale Tandpleje Tandplejetilbud i Danmark Praksistandpleje Almen voksentandpleje (o. 18 år) Kommunal tandpleje Børne- og ungdomstandpleje Omsorgstandpleje* Specialtandpleje* Økonomisk

Læs mere

Tandplejetilbud på voksenområdet. - Struer Kommune

Tandplejetilbud på voksenområdet. - Struer Kommune Tandplejetilbud på voksenområdet - Struer Kommune Overordnet organisering Voksentandpleje Sygesikringstandpl eje Udføres af privatpraktiserende tandlæger med tilskud fra staten Omsorgstandpleje Udføres

Læs mere

Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl.

Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. Mavebælte til Aftale om Odense Kommunes drift af specialiseret tandplejetilbud til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. Udover de generelle punkter omtalt i baggrundsnotatet, bedes aftaleparterne

Læs mere

Én gang om året får Social- og Sundhedsudvalget forelagt en status på udmøntningen af tandsundhedsplanen.

Én gang om året får Social- og Sundhedsudvalget forelagt en status på udmøntningen af tandsundhedsplanen. Tandsundhedsplan for Frederikssund Kommune Jeg er glad for at kunne præsentere den første tandsundhedsplan i Frederikssund Kommune, som skal sætte retning for udviklingen i Tandplejen de kommende år. Tandplejen

Læs mere

NOTAT. Principper Princippet bag modellen er, at:

NOTAT. Principper Princippet bag modellen er, at: NOTAT DEMOGRAFIREGULERING PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET Nærværende notat beskriver en foreslået model for justering af dele af budgettet til dagtilbudsområdet for den demografiske udvikling. Resultaterne af modellen

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Sundhedsudgifter. Opgaver. Bevillingsoversigt. Det har vi! Pædagogisk, psykologisk rådgivning Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen

Sundhedsudgifter. Opgaver. Bevillingsoversigt. Det har vi! Pædagogisk, psykologisk rådgivning Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen Børn, Unge og Børn, Unge og Fritidsudvalget Opgaver Pædagogisk, psykologisk rådgivning Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen herunder Skolelæge Sundhedspleje Kommunal tandpleje Dagpasningstilbud

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Projekt: Tandlæge for udsatte borgere i Fredericia Kommune

Projekt: Tandlæge for udsatte borgere i Fredericia Kommune Projekt: Tandlæge for udsatte borgere i Fredericia Kommune Indholdsfortegnelse Indhold Ansvarlige for projektet... 3 Projektejer... 3 Projektleder... 3 Projektide... 3 Baggrund... 3 Formål (indhold og

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere

De samlede nettodriftsudgifter fordelt på kontorer:

De samlede nettodriftsudgifter fordelt på kontorer: &9(+)8316à()*Œ00)7%(1-2-786%8-32 * PPIWEHQMRMWXVEXMSR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området omfatter aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med: Y Tværgående samordning af kommunens økonomiske,

Læs mere

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Aarhus. Baggrund Gennemgangen af nøgletal synliggør bl.a. at direkte sammenligninger er vanskelige pga. forskellige opgørelsesmetoder. (bl.a. forskellige

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 22. september 2008 til en borger.

Statsforvaltningens brev af 22. september 2008 til en borger. Statsforvaltningens brev af 22. september 2008 til en borger. 22-09- 2008 De har den 31. juli 2007 rettet henvendelse til statsforvaltningen vedrørende forskelsbehandling af de børn, der går i privatskole

Læs mere

NOTAT til brug for diskussioner om den politiske aftale om tandplejen

NOTAT til brug for diskussioner om den politiske aftale om tandplejen NOTAT til brug for diskussioner om den politiske aftale om tandplejen Tandplejesystemet i Danmark Sundhedsvæsnet herunder tandplejesystemet har til formål: at fremme befolkningens sundhed at forebygge

Læs mere

Bekendtgørelse om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge

Bekendtgørelse om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge Bekendtgørelse nr. 846 af 14. oktober 2002 Bekendtgørelse om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge Imedfør af 14,stk. l,i lov nr.438af l4.juni 1995 om forebyggende sundhedsordninger for børn

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven

Forslag. Lov om ændring af sundhedsloven Lovforslag nr. L 51 Folketinget 2011-12 Fremsat den 14. december 2011 af Ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag) Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Tilskud til tandbehandling til

Læs mere

Notat: Forslag til ændret klinikstruktur i Tandplejen

Notat: Forslag til ændret klinikstruktur i Tandplejen Notat: Forslag til ændret klinikstruktur i Tandplejen 1.0. Baggrund I 2017 udarbejdede Konsulenthuset BDO en analyse af Tandplejens organisering og sundhedstilbud. I analysen anbefales det, at Frederikssund

Læs mere

Tidslinje for det videre arbejde Kommissoriet dækker alene over en analysefase, der foreslås afviklet i disse faser: 2.

Tidslinje for det videre arbejde Kommissoriet dækker alene over en analysefase, der foreslås afviklet i disse faser: 2. UDKAST: Kommissorium for indledende analyse af perspektiver og muligheder for et øget samarbejde omkring de kommunale tandplejeopgaver i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Baggrund for kommissoriet I Furesø,

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Kvalitetsstandard for specialtandpleje

Kvalitetsstandard for specialtandpleje Kvalitetsstandard for specialtandpleje Indholdsfortegnelse Formål med ydelsen... 4 Hvem kan modtage specialtandpleje... 4 Visitation... 5 Beskrivelse af ydelsen... 5 Transport... 6 Organisering... 6 Kvalitetskrav

Læs mere