Er jeres borgere tilfredse? Spørg dem!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er jeres borgere tilfredse? Spørg dem!"

Transkript

1 Er jeres borgere tilfredse? Spørg dem! Nyt gratis værktøj til alle kommuner

2 3 Borgeren i centrum Indhold Forord Borgeren i centrum 3 Brugerundersøgelser er nødvendige i praktisk politik 4 Sammenligninger med perspektiv 6 Brugerundersøgelser og kvalitetsudvikling af kommunens ydelser 8 Det fælleskommunale værktøj: Sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser 12 Hvad koster det at spørge brugerne? 14 Kommunerne er hovedansvarlige for den borgernære velfærdsservice. Derfor er det en politisk opgave at følge med i, hvordan borgerne oplever kvaliteten i kommunens opgaveløsning, ikke mindst på de områder, hvor rigtig mange borgere er brugere af kommunen. Det er også på disse områder, at der løbende sker politiske omprioriteringer. Kendskab til brugertilfredshed både i egen kommune og i andre kommuner er vigtig viden, når der skal træffes beslutninger af betydning for kommunens velfærdsservice fremover. KL anbefaler sammen med Regeringen, at alle kommuner hvert andet år offentliggør sammenlignelige oplysninger om den brugeroplevede kvalitet blandt modtagerne af hjemmehjælp, blandt forældre til børn i dagtilbud, forældre til elever i folkeskolen og til børn i SFO/fritidshjem samt blandt de større elever i folkeskolen. Derfor er der udviklet et nyt fælleskommunalt værktøj, Sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser, som stilles gratis til rådighed for alle kommuner. KL understøtter det med inspirationsmateriale, erfaringsudveksling og vejledning. For netop at muliggøre sammenligning på tværs af kommuner har vi også etableret en Tilfredshedsportal, hvor kommunerne kan få behandlet resultaterne af deres undersøgelser og trække rapporter. Rapporterne kan formidles til folkevalgte, forvaltninger, institutioner og brugere. Jo flere kommuner, der bruger det kvalitetssikrede værktøj, jo bedre er mulighederne for sammenligninger for alle kommuner. Hvordan er brugertilfredsheden på landsplan? Med venlig hilsen Erik Nielsen Kristian Wendelboe

3 4 5 Brugerundersøgelser er nødvendige i praktisk politik Ved at spørge brugerne får I konkret viden om, hvordan brugerne oplever kommunens service og myndighedsudøvelse. Kendskab til brugernes erfaringer kan bidrage til de politiske drøftelser, når der skal prioriteres, og når et fagudvalg følger op på, om kommunalbestyrelsens forventninger til kommunens institutioner bliver indfriet. Når målingerne gennemføres fx to gange i en valgperiode, vil udviklingen over tid være tydelig. Ved I, om de ældre synes, at hjælperne i jeres hjemmepleje udviser respekt for dem? Brugerundersøgelser giver et billede af holdningen blandt alle brugere, ikke kun de artikulerede og ressourcestærke, der har overskud til at være aktive i forældrebestyrelser og pårørenderåd. Ved I, hvad forældrene synes om jeres skolers indsats for børnenes faglige udbytte af undervisningen? Resultaterne besvarer spørgsmålet, om der er forskel på kommunens prioriteringer og brugernes ønsker. Desuden giver de et grundlag for at gå bagom: hvorfor er nogle tilfredse og andre er det ikke? Hvad synes forældrene om indsatsen for at få børnene til at føle sig trygge og glade? Ved I, hvad forældrene synes om aktiviteterne i dagligdagen i jeres dagtilbud? Resultaterne har betydning for fremtiden de indgår fx som et bidrag til en igangværende debat om kommunens dagtilbudsstruktur. De giver måske anledning til ændringer i opgaveløsningen, eller til at der politisk besluttes klare mål, både umiddelbare og mere langsigtede, for brugertilfredsheden. Den viden, som brugerundersøgelser giver, kan aflive myter og bruges, så den offentlige debat føres på et oplyst grundlag. Endelig er det god borgerservice at informere borgerne om den brugeroplevede kvalitet. Landsgennemsnit peger på lokale løsninger Den nationale stikprøveundersøgelse fra foråret 2012, der er lagt ind i Tilfredshedsportalen, viser, at 81 pct. af forældrene er tilfredse med åbningstiderne i dagtilbud til børn under 6 år. Og ikke mindst: Åbningstiderne har ikke særlig stor betydning for forældrenes samlede tilfredshed. Det afgørende for forældrene er derimod den pædagogiske kvalitet, som jo udvikles lokalt i et samspil mellem ledere, medarbejdere, forældre og politikere. Det er relevant information, når den offentlige debat om lukkedage i daginstitutionerne går i selvsving.

4 6 7 Sammenligninger med perspektiv Værktøjet Sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser er udviklet for at gøre det nemmere at spørge brugerne på en systematisk og kvalitetsikret måde. Det er et fælleskommunalt koncept, som nu er tilgængeligt for alle kommuner. Værktøjet er gratis. Når kommunen bruger det fælleskommunale værktøj, kan resultaterne også sammenlignes med et landsgennemsnit, baseret på en repræsentativ landsundersøgelse og med andre kommuners resultater. Og naturligvis kan kommunernes institutioner sammenlignes og ved gentagen brug kan udviklingen over tid følges. Hvilke brugere spørges? Børnene er de umiddelbare brugere af dagtilbud og skoler, men når det gælder de mindre børn, op til og med 5. klasse, er det vurderingen, at forældrene er de rette til at vurdere kvaliteten. Større børn bliver spurgt direkte. På ældreområdet er det hjemmehjælpsmodtagerne, der spørges. Det er ikke de pårørende eller personalet. Generelt er erfaringen, at brugerne er ret tilfredse, så det kan være svært at vurdere, hvad et tilfredsstillende niveau er. Her giver sammenligningerne med andre kommuner og med et landsgennemsnit god mening. Gør I det virkelig godt? Hvor kan det blive bedre og hvem kan vi lære af? Hvordan ser det ud i forhold til de områder, hvor vi gerne vil profilere os som kommune? Jo flere kommuner, der bruger værktøjet, jo mere politisk interessante bliver sammenligningerne for alle kommuner. Sammenligning giver mening Da resultaterne fra en brugerundersøgelse forelå i Varde Kommune kunne kommunen konstatere, at tilfredsheden med kommunens skoler var ganske høj, og at kommunen klarede sig godt i forhold til tre andre kommuner, der havde gennemført undersøgelsen i samme periode, uanset at de andre kommuner brugte flere penge på skolevæsenet. Børne- og undervisningsudvalget udtrykte ønske om, at andre kommuner ville kigge lidt vestpå, men konstaterede også, at der var plads til forbedringer. Der blev peget på fire indsatsområder, som der skulle ses nærmere på. Hvordan er brugertilfredsheden i andre kommuner?

5 8 9 Brugerundersøgelser og kvalitetsudvikling af kommunens ydelser Brugertilfredshedsundersøgelser er en bestemt måde at måle kvaliteten på. Fordelen er, at de kan danne et solidt grundlag for en uddybende dialog med brugerne. I dialogen kan der komme nuancer frem, og der kan komme forslag til forandringer og forbedringer, som ofte viser sig at være ret overkommelige at føre ud i livet. Altså en kombination af en kvantitativ og en kvalitativ vurdering. Brugerundersøgelser er naturligvis kun et element i grundlaget for prioriteringen. Den faglige kvalitet er også meget vigtig. Det må dog ikke overses, at når kommunen i fx dagtilbud og skoler har ansvaret for borgerne en stor del af dagen, eller hele døgnet som i plejeboliger, så er brugernes oplevelse, dels vigtig i sig selv, dels en indikator på kvaliteten. Brugernes oplevelse af kvalitet spiller på bedste vis sammen med de andre metoder, der anvendes til at vurdere kvaliteten i kommunens velfærdsydelser. På skoleområdet kender vi fx undervisningsmiljøvurderinger, kvalitetsrapporter og karaktergivningen. I dagtilbud udarbejdes pædagogiske læreplaner, som der følges op på. I hjemmeplejen føres systematiske tilsyn med den faglige kvalitet i plejen. Disse kvalitetsvurderinger bliver mere sigende, når I samtidig ved, hvordan brugerne oplever servicen og kvaliteten. Hvor tilfredse er forældrene med dialogen og samarbejdet mellem dem og lærerne? Systematisk anvendelse af brugertilfredshed Randers Kommune gennemfører brugertilfredshedsundersøgelser ca. hvert 2. år på ældreområdet, dagtilbud og skoler. Kommunen benytter det fælleskommunale værktøj for at få gavn af de udviklingsressourcer, der er brugt på konceptet og for at sammenligne egne resultater med andre kommuner og med forskellige landsdækkende undersøgelser samt for at sammenligne brugernes tilfredshed over tid. På baggrund af brugerundersøgelsen i 2012 blandt modtagere af hjemmehjælp og beboere i plejeboliger sagde formanden for Sundheds- og Ældreudvalget: Både på landsplan og i Randers Kommune er der under tiden blæst omkring ældreområdet. Brugerundersøgelsen sætter de kritiske meldinger i perspektiv, for her får vi en bred og samlet tilbagemelding. De fleste ældre er tilfredse med medarbejdernes indsats, og det skal medarbejdere og ledelse på ældreområdet tage som et stort skulderklap. Blandt andre udfordringer har ældreområdet lige gennemført en omfattende organisationsændring, der berører alle medarbejdergrupper, uden at dette afspejler sig i brugerundersøgelsen. Resultaterne giver dog også anledning til nogle overvejelser, både for det politiske udvalg og for ældreområdet, som vi vil tage op i den nærmeste fremtid. Det er tilbagemeldingerne om madservicen, der efterfølgende gav anledning til en supplerende undersøgelse og beslutning om ændringer af tilrettelæggelsen af madservicen på ældreområdet.

6 10 11 Hvad er tilfredshed? Tilfredshed med en ydelse eller et tilbud er ikke en given størrelse, men dannes i krydsfeltet mellem brugernes forventninger til, hvordan ydelsen burde være og deres oplevelse af den faktiske ydelse. Brugernes forventninger afhænger af flere ting: tidligere oplevelser, kendskab til hvad man kan få, konkrete behov og ønsker. Men også brugernes holdning til den offentlige sektor spiller en rolle. Brugernes oplevelse af service og kvalitet dannes i høj grad ud fra følgende tre elementer: Selve mødet mellem bruger og medarbejder/institutionen imødekommenhed, præcision Resultatet af mødet: kvaliteten af rengøringen, virker barnet trygt, oplever man at barnet lærer noget Hvor nemt er det at modtage ydelsen: ændringer, aflysninger, afstand Brugertilfredshed som input til politiske beslutninger I Aabenraa Kommune er der i 2012 lavet en brugertilfredshedsundersøgelse blandt forældrene til børn i kommunale daginstitutioner og dagpleje. På politisk niveau indgik resultatet i den igangværende debat om kommunens dagtilbudsstruktur. Resultaterne bliver i øvrigt brugt som en del af dialogen i forbindelse med indgåelsen af de årlige virksomhedsaftaler med institutionerne. Kommunen har besluttet, at der systematisk skal spørges til brugeroplevet kvalitet ved borgervendte aktiviteter i forvaltningerne. Kvalitet i folkeskolen er også brugertilfredshed Lolland Kommune har gjort brugeroplevet kvalitet til en integreret del af kvalitetsrapporten på folkeskoleområdet, der også omfatter SFO. Der er formuleret fire visioner for området, som følges op ved hjælp af konkrete resultatmål om fx afgangselevernes uddannelsesparathed, lærernes linjefagskompetence, elevtilfredshed og forældretilfredshed. Hver skole har endvidere budt ind med, hvad de kan gøre fremadrettet inden for de fire visioner for at styrke såvel den faglige, den organisatoriske og den brugeroplevede kvalitet. Styrker og svagheder ved det fælleskommunale værktøj Sammenligning med landsgennemsnit og undersøgelser i andre kommuner gør det nemmere at fortolke, om tilfredsheden er høj eller lav Det sammenlignelige perspektiv gør det nemmere at sætte politiske mål for tilfredsheden Fælles spørgsmål kan være sværere at relatere til kommunens egne mål derfor kan der suppleres med lokale spørgsmål Et fælleskommunalt værktøj kan være svært at forankre i den kommunale organisation, da involveringen af decentrale ledere og medarbejdere i forberedelsesfasen vil være mindre kommunens egne spørgsmål kan sikre et bedre lokalt ejerskab. Hvad synes de ældre om maden, de får leveret?

7 12 13 Det fælleskommunale værktøj: Sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Princippet for værktøjet er, at det skal være nemt for den enkelte kommune at kortlægge brugernes oplevelse af de største kommunale velfærdsydelser. Og at der samtidig bliver adgang til at sammenligne sig med andre kommuner og med et landsgennemsnit. Værktøjet består af 5 spørgeskemaer og et datavarehus ( Tilfredshedsportalen ), som kan danne rapporter, med sammenligninger med andre kommuner og med et landsgennemsnit. Man kan også bruge datavarehuset til rapporter, der udelukkende omhandler egen kommune og egne institutioner. Spørgeskemaerne består af kvalitetssikrede spørgsmål til følgende brugergrupper: modtagerne af hjemmehjælp forældre til børn i dagtilbud forældre til elever i folkeskolen og forældre til børn i SFO/fritidshjem de større elever i folkeskolen Der er et begrænset antal faste spørgsmål, som sikrer sammenligneligheden med andre kommuner. Hertil kommer nogle frivillige spørgsmål, som kan anvendes efter behov. De vil også i vidt omfang blive anvendt af andre kommuner og dermed er der sammenligningsmuligheder. Alle kommuner kan supplere med lokale spørgsmål, som de finder særligt relevante for deres kommune måske har kommunen haft en særlig indsats på inklusionsområdet, som der ønskes en tilbagemelding på, eller en særlig problemstilling, som ønskes belyst, fx baggrunden for valg af privat leverandør. Der er også udviklet testede spørgerammer til beboere i plejeboliger og i botilbud. Endvidere er der spørgerammer til forældre med børn i klub og til de større børn, der er klubmedlemmer. Yderligere oplysninger kan findes på Her er også masser er inspirations- og vejledningsmateriale. KL deltager gerne i et møde om perspektiverne ved at anvende brugerundersøgelser på en systematisk måde. Også brugernes værktøj I forbindelse med brugerundersøgelsen i 2012 i Lolland Kommune pegede et skolebestyrelsesmedlem på, at den også gav skolebestyrelserne nye redskaber af arbejde med. Forældrenes mening er vigtig, og så er jeg meget glad for, at de store elever også bliver spurgt. Det er jo børnene, det hele handler om. Hvor tilfredse er jeres skoleelever med skolernes undervisningsmateriale?

8 14 15 Hvad koster det at spørge brugerne? Anvendelsen af spørgeskemaerne og af Tilfredshedsportalen er gratis. Det er en god ide, at kommunen råder over et survey-system, som bruges til at formidle spørgsmålene digitalt til brugerne og til at opsamle resultaterne. Eksempel på rapportside i Tilfredshedsportalen I forhold til nogle brugergrupper vil kommunen formentlig foretrække at anvende papirskemaer og skal derfor bruge ressourcer til at taste resultaterne ind i et regneark eller i survey-systemet, når skemaerne er modtaget. Der skal bruges ressourcer på at skabe overblik over modtagerne af spørgeskemaerne, så man er sikker på at kunne opdele resultaterne i forhold til institutioner og have viden om, hvor mange, der har svaret på undersøgelsen. Selve bearbejdningen af resultaterne kan ske i Tilfredshedsportalen, som stilles gratis til rådighed for kommunerne. Nogle kommuner foretrækker at anvende eksterne konsulentfirmaer til at gennemføre undersøgelsen. Hvis man ønsker det, kan det anbefales at udbyde opgaven, idet der erfaringsmæssigt er ret store prisforskelle på konsulentydelserne. Hvad synes hjemmehjælpsmodtagerne om hjælpen til at gå i bad?

9 KL deltager gerne i et møde om muligheder og perspektiver ved sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser. Læs mere på For yderligere information: kontakt chefkonsulent Charlotte Wulff, cwu@kl.dk, tlf KL Weidekampsgade København S Tlf kl@kl.dk KL marts 2013 Produktion: Kommuneforlaget A/S Tryk: Rosendahls - Schultz Grafisk Foto: Colourbox Produktionsnr ISBN Hvad synes forældrene om indsatsen i jeres dagtilbud for at understøtte børnenes sproglige udvikling?

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april 2018. Dagtilbudsområdet. Indhold Indledning... 3 Metode... 3 Sammenfatning,

Læs mere

Metodebeskrivelse og resultater fra baselinemålinger af brugertilfredsheden på dagtilbuds-, folkeskole- og hjemmeplejeområdet (BTU)

Metodebeskrivelse og resultater fra baselinemålinger af brugertilfredsheden på dagtilbuds-, folkeskole- og hjemmeplejeområdet (BTU) Enhed Adm. pol. Sagsbehandler ELI/KHS Koordineret med - Sagsnr. Doknr. Dato Metodebeskrivelse og resultater fra baselinemålinger af brugertilfredsheden på dagtilbuds-, folkeskole- og hjemmeplejeområdet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT 04-01-2016 Referat af brugerundersøgelser 2015 I 2015 er der for sjette år i træk gennemført brugerundersøgelser

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Undervisningsudvalget

Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Undervisningsudvalget Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Undervisningsudvalget Der er målt på generel tilfredshed med og vigtighed af kvalitet og omfang af tilbuddene på folkeskoleområdet samt kvalitet og omfang af tilbud i

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Viden & Strategi i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning 1. Indledning Børne- og familieudvalget har netop udarbejdet en Børne-

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2018

FORÆLDRETILFREDSHED 2018 FORÆLDRETILFREDSHED 2018 DAGTILBUD, SKOLER, SFO OG IUC INDHOLD 1. INTRODUKTION...3 2. SAMMENFATNING AF RESULTATER 0-18 ÅR...3 3. DAGTILBUDSRESULTATER...5 4. SKOLERESULTATER...6 5. SFO RESULTATER...7 6.

Læs mere

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Inspirationsnotat nr. 5c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 12. april 2010 Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Her er samlet en række forslag til udarbejdelsen af en kommunal kvalitetskontrakt.

Læs mere

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013 generated at BeQRious.com Du modtager i løbet af uge 20 et brev med et link til et elektronisk spørgeskema. Husk at deltage, for institutionen med den svarprocent vinder en overraskelse til glæde for hele

Læs mere

Brugerundersøgelse af Hjemmeplejen, Pleje og omsorg Faaborg-Midtfyn Kommune

Brugerundersøgelse af Hjemmeplejen, Pleje og omsorg Faaborg-Midtfyn Kommune Brugerundersøgelse af Hjemmeplejen, Pleje og omsorg Faaborg-Midtfyn Kommune Rapport over brugernes svar BORGER ÆLDRE BØRN BRUGER FORÆLDRE Udarbejdet af: EPO-staben, FAMILIE BEBOER UNGE BORGER ÆLDRE BØRN

Læs mere

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. Styringsudfordringer og -anbefalinger

Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt. Styringsudfordringer og -anbefalinger Det Fælleskommunale Kvalitetsprojekt Styringsudfordringer og -anbefalinger Kommuneforlaget A/S KL 1. udgave, 1. oplag 2009 Pjecen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion: Lone Kjær Knudsen Design: Kommuneforlaget

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Folkeskolerne i Næstved

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Folkeskolerne i Næstved Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Folkeskolerne i Næstved Hvorfor en brugertilfredshedsundersøgelse? For at Næstved Kommune kan løse opgaverne bedst muligt, er det vigtigt at få viden om, hvordan brugerne

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 4.438 Svarprocent: 74% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Den Kommunale Kvalitetsmodel. En introduktion

Den Kommunale Kvalitetsmodel. En introduktion Den Kommunale Kvalitetsmodel En introduktion Indhold Forord 2 Introduktion til Den Kommunale Kvalitetsmodel 3 Kort om baggrunden for Den Kommunale Kvalitetsmodel 4 Modellens opbygning 5 Modellens kvalitetsbegreb

Læs mere

Pixi for kommunalpolitikere Det politiske ansvar på børne- og kulturområdet

Pixi for kommunalpolitikere Det politiske ansvar på børne- og kulturområdet Pixi for kommunalpolitikere Det politiske ansvar på børne- og kulturområdet Maj 2010 Kommunalt forbrug, budget 2010 Fordeling af serviceudgifter på sektorområder Kilde: Danmarks Statistik og KL (egne tal),

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 664 Svarprocent: 75% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet

Brugertilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet SOLRØD KOMMUNE LEDELSESSEKRETARIATET Brugertilfredshedsundersøgelse på dagtilbudsområdet - 2014 Januar 2015 0 1. Sammenfatning... 3 3. Brugertilfredshedsundersøgelsens resultater... 4 3.1. Fysiske rammer

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 460 Svarprocent: 71% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 688 Svarprocent: 72% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 597 Svarprocent: 82% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger > Vejledning > Dagtilbud

Faglige kvalitetsoplysninger > Vejledning > Dagtilbud Indledning Denne vejledning omhandler Temperaturmålingen. I de næste afsnit vil du finde en kort beskrivelse af Temperaturmålingens anvendelsesmuligheder, fokus og metode. Du vil også få information om,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 82% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 81% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 95% FORÆLDRETILFREDSHED 212 OM RAPPORTEN 1 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 212 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 76% FORÆLDRETILFREDSHED 212 OM RAPPORTEN 1 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 212 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 76% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 55% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: Svarprocent: 68% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen.

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen. 3. juni 2015 1. Indledning Dette notat sammenfatter resultaterne af Skive Kommunes brugertilfredshedsundersøgelse vedr. hjemmepleje og plejeboliger, som er gennemført i foråret 2015. Undersøgelsen er igangsat

Læs mere

Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte

Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte Forankring: Hvordan kan skolens øvrige parter understøtte Lær med Familien er baseret på en helhedsorienteret og samarbejdsbaseret tilgang til skoleudvikling. Derfor anbefales det, at alle, der har aktier

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 2.195 Svarprocent: 73% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Hjemmeplejen - Hovedrapport

Hjemmeplejen - Hovedrapport Hjemmeplejen - Hovedrapport Indholdsfortegnelse Side Indledning 4 Baggrund 4 Mål 4 Metode 4 Sammenligning med andre kommuner 5 Svarprocenten 5 Målopfyldelse 5 Undersøgelsens resultater 6 Anvendelse af

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune.

Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune. Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune. 2014/2015 Kvalitetsrapport dagtilbud 2014/2015 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 1. Indledning...4 2. Sammenfattende helhedsvurdering...4

Læs mere

Daginstitutionerne Børnehaven Bækdalen

Daginstitutionerne Børnehaven Bækdalen Daginstitutionerne Børnehaven Bækdalen Sagsid 12/2938 1 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Sagsid 12/2938 Daginstitutionerne Delrapport Børnehaven Bækdalen Baggrund Syddjurs Kommune ønsker, at borgerne

Læs mere

Daginstitutionerne NaturbørnehavenMolsBjerge

Daginstitutionerne NaturbørnehavenMolsBjerge Daginstitutionerne NaturbørnehavenMolsBjerge Sagsid 12/2938 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Sagsid 12/2938 Daginstitutionerne Delrapport Naturbørnehaven Mols Bjerge Syddjurs Kommune ønsker, at borgerne

Læs mere

Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen

Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen Notat Den 25. marts 2015 Journal nr. 163-2014-15168 Dokument nr. 163-2015-44056 Til Sundheds- og Voksenudvalget Fra Center for Omsorg og Sundhed Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016

RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016 RESULTATER AF KLUNDERSØGELSE PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET, EFTERÅR 2016 BLANDT DE KOMMUNALE DAGTILBUDSFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale dagtilbudsforvaltninger Gennemført november-december

Læs mere

Projektbeskrivelse Brugertilfredshedsundersøgelse

Projektbeskrivelse Brugertilfredshedsundersøgelse ODDER KOMMUNE Byrådsservice Projektbeskrivelse Brugertilfredshedsundersøgelse i Dagtilbud Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Kobling til overordnede politikker/strategier... 2 3. Sammenhæng til

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E F i r k l ø v e r s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Notat. Indledning. Nedenfor listes de spørgsmål, som arbejdsgruppen har peget på, skal indgå i undersøgelsens spørgeramme:

Notat. Indledning. Nedenfor listes de spørgsmål, som arbejdsgruppen har peget på, skal indgå i undersøgelsens spørgeramme: Notat Vedrørende: Spørgeramme for brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud Sagsnavn: Brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud 2016 Sagsnummer: 28.00.00-P05-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard E-mail:

Læs mere

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvem er målgruppen 3 Redskabets anvendelsesmuligheder... 4 Fordele ved at anvende Temperaturmålingen 5 Opmærksomhedspunkter ved anvendelse af Temperaturmålingen 5

Læs mere

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Rapport 2012 RANDERS KOMMUNE ALLE SKOLER OG SFO'ER Indledning Om rapporten: Denne rapport præsenterer resultaterne for Alle skoler og SFO'er/fritidshjem baseret på 5385 besvarelser

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA MARTS 2019 STRATEGI PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD STRATEGI FOR KL S ARBEJDE MED DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA 2 Forord Hvad kan jeg hjælpe dig med? Den digitale

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Beboere i plejebolig

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Beboere i plejebolig Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Beboere i plejebolig Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger B. Foged. Sagsnr.: 27.42.00-P05-3-14 Dato: 23.01.15. Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune - på et dialogbaseret grundlag Folkeskolen er en kommunal opgave, og det er således kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten af det samlede

Læs mere

Brugertilfredsheds undersøgelsen Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019

Brugertilfredsheds undersøgelsen Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019 Brugertilfredsheds undersøgelsen 2018 Center for Socialpolitik og Udvikling januar 2019 Kort om brugertilfredshedsundersøgelsen Brugertilfredshedsundersøgelsen gennemføres én gang årligt i alle forvaltningens

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 191 Svarprocent: 75% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 301 Svarprocent: 78% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 1.930 Svarprocent: 80% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Evalueringskulturen skal styrkes Folketinget vedtog i 2006 en række ændringer af folkeskoleloven. Ændringerne er blandt andet gennemført

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 Lyngby-Taarbæk Kommune Antal besvarelser: 1.114 Svarprocent: 71% FORÆLDRETILFREDSHED 2012 OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN Lyngby-Taarbæk Kommune har i perioden november-december 2012 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Kommunale erfaringer med private leverandører i ældreplejen

Kommunale erfaringer med private leverandører i ældreplejen Kommunale erfaringer med private leverandører i ældreplejen I 2011 fik borgerne leveret 30,7 mio. timers praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem. Borgerne valgte at få 4 mio. af timerne leveret af

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Børnehuset Uglen Skole og Dagtilbud Side 0 af 7 Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Undersøgelsens omfang... 2 2 Metode... 2 2.1 Spørgeskemaerne... 2 2.2 Mål for svarprocent

Læs mere

Kommunernes interne kommunikation

Kommunernes interne kommunikation A N A LYSEKONCEPT Kommunernes interne kommunikation KL har i samarbejde med en gruppe af kommunale kommunikationschefer udviklet en række koncepter, som kan bruges ved måling og analyse af den interne

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E B j e r r e g r a v S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Institutionsrapport Sammenligning med andre institutioner Forældre til Børn i Dagtilbud (Daginstitutioner, dagpleje og særlige dagtilbud) Flere institutioner Antal besvarelser:

Læs mere

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret).

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret). 1 Indledning På baggrund af øget fokus på målbarhed vedrørende ydelser generelt i Varde Kommune har PPR formuleret spørgsmål i forhold til fysio-/ergoterapeut og tale-/hørekonsulenternes indsats på småbørnsområdet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Hornslet Skole Skole og Dagtilbud Side 0 af 11 Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Undersøgelsens omfang... 2 2 Metode... 2 2.1 Spørgeskemaerne... 2 2.2 Mål for svarprocent

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for dagplejen Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for dagplejen Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode...

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2018-2021 Indhold INDHOLD...2 FORORD...3 INDLEDNING...4 VÆRDIGRUNDLAG...5 VISION...6 INDSATSOMRÅDER...7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E K r i s t r u p S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Plejeboliger - Hovedrapport

Plejeboliger - Hovedrapport Plejeboliger - Hovedrapport Indholdsfortegnelse Indledning s. 4 Baggrund s. 4 Mål s. 4 Metode s. 4 Sammenligning med andre kommuner s. 5 Svarprocenten s. 5 Målopfyldelsen s. 5 Undersøgelsens resultater

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården aa Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Ågården Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode... 2 Spørgeskemaerne...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017

Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Naturbørnehaven Mols Bjerge Skole og Dagtilbud Side 0 af 7 Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Undersøgelsens omfang... 2 2 Metode... 2 2.1 Spørgeskemaerne... 2 2.2 Mål for

Læs mere

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune 2017 MÅL- OG EFFEKTAFTALER DIALOGMØDER MÅLOPFØLGNING Forord Mål- og effektstyring er et vigtigt styringsredskab, som har til formål at: Skabe den størst

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Rosmus Børnehus Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2.

Læs mere

Madservice og hjemmeplejen i Favrskov Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

Madservice og hjemmeplejen i Favrskov Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Læsevejledning og databehandling...3 Hjemmepleje... 4 Samlet tilfredshed med praktisk hjælp og personlig pleje...4 Praktisk hjælp...5 Kerneydelser...5 Den personlige

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E G r ø n h ø j s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E B l i c h e r s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Dagplejen. Skole og Dagtilbud

Brugertilfredshedsundersøgelse Dagplejen. Skole og Dagtilbud Brugertilfredshedsundersøgelse 2017 Dagplejen Skole og Dagtilbud Indholdsfortegnelse 1 Baggrund for undersøgelsen... 2 1.1 Undersøgelsens omfang... 2 2 Metode... 2 2.1 Spørgeskemaerne... 2 2.2 Mål for

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E R i s m ø l l e s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E A s s e n t o f t s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E T i r s d a l e n s S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E L a n g å S k o l e R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Romlehøj Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode... 2 Spørgeskemaerne...

Læs mere

HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV?

HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV? KL S DEBATOPLÆG OM ET GODT ÆLDRELIV MARTS 2019 DEBATOPLÆG HVAD ER ET GODT ÆLDRELIV? SAMLING AF DEBATSPØRGSMÅL 2 Forord KL 1. udgave, 1. oplag 2019 Produktion: Kommuneforlaget A/S Design: e-types Tryk:

Læs mere

Fakta på fritvalgsområdet 1 November 2006

Fakta på fritvalgsområdet 1 November 2006 KVALITET I DEN OFFENTLIGE SEKTOR SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 - Fax 33 11 16 65 Dato: 23. november 26 Fakta på fritvalgsområdet 1 November

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E M u n k h o l m s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE. R a p p o r t FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E F å r u p S k o l e & B ø r n e b y R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2019-2021 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 4 VÆRDIGRUNDLAG... 5 VISION... 6 INDSATSOMRÅDER... 7 1. LIVSKVALITET...7 2. SELVBESTEMMELSE...8

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2010

BRUGERUNDERSØGELSE 2010 SFO beelser: 121 Svarprocent: 68 BRUGERUNDERSØGELSE 2010 Om rapporten Varde Kommune har i januar og februar 2010 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt forældre med børn i skole. Denne rapport viser

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2010

BRUGERUNDERSØGELSE 2010 SFO Antal besvarelser: 137 Svarprocent: 75 BRUGERUNDERSØGELSE 2010 Brugerundersøgelse 2010 INDLEDNING 01 Om rapporten Gladsaxe Kommune har i januar og februar 2010 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE. [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE [ str. 8,5x8,5] VÆRDIGHEDSPOLITIK ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indhold INDHOLD... 2 FORORD... 3 INDLEDNING... 3 VÆRDIGRUNDLAG... 4 VISION... 4 INDSATSOMRÅDER... 5 1. LIVSKVALITET... 5 2. SELVBESTEMMELSE...

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE R A N D E R S K O M M U N E S ø n d e r m a r k s k o l e n R a p p o r t 2 0 1 8 INDLEDNING Kære skoler I denne rapport fremgår jeres resultater af den forældretilfredshedsundersøgelse,

Læs mere

Interessentanalyse for projekt: Brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud 2012

Interessentanalyse for projekt: Brugertilfredshedsundersøgelse i dagtilbud 2012 en kan opleve LE ved en kan ULEMPER ved Medarbejdere i daginstitutionerne/dagplejen Få et indblik i/dokumentation for forældrenes oplevelse af institutionen/dagplejen samlet Få et konkret arbejdsredskab

Læs mere