Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik"

Transkript

1 RAMMEAFTALE Rammeaftale for DAM 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Dansk Amatørmusik (DAM). DAM er en selvejende institution, der modtager driftstilskud fra staten. Der kan findes yderligere oplysninger om DAM på Aftalens formål m.v. Rammeaftalen er ikke en kontrakt i almindelig juridisk forstand. Aftalen har hjemmel i 9 i lov nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Formålet med rammeaftalen er at tilvejebringe et langsigtet og aftalt grundlag for DAMs strategi og økonomi, der hviler på det lovgrundlag og de politiske og økonomiske forudsætninger, der eksisterer på tidspunktet for aftalens indgåelse. Aftalen er en gensidig tilkendegivelse af de ønskede resultater af DAMs virksomhed i aftaleperioden. Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (jf. lovbekendtgørelse nr. 184 af 3. januar 2008 af lov om musik). Med tilskuddet og aftalen vedkender staten sig sit overordnede kulturpolitiske ansvar for DAM som en kulturinstitution af national betydning. Aftalen har virkning fra den 1. januar 2013 og løber indtil 31. december 2016, hvor den ophører, med mindre andet aftales. I 2016 indledes drøftelser om en evt. ny rammeaftale fra Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. Gældende lovgivning og hjemmelskrav, budget- og bevillingsregler, overenskomster mv. skal følges, med mindre der er tilvejebragt hjemmel til fravigelse. Statens Kunstråds formål er at fremme udvikling af kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet. Kulturstyrelsen er sekretariat for Statens Kunstråd

2 Side Økonomisk grundlag DAMs virksomhed finansieres af offentlige tilskud, egenindtægter og eventuelt bidrag fra private fonde og sponsorer. Statens driftstilskud fastsættes af Statens Kunstråds Musikudvalg på baggrund af de årlige bevillingslove. Oversigten nedenfor omfatter de kendte indtægter i 2011 samt de forventede indtægter i hvert af aftaleårene, oplyst i niveau Mio. kr niveau 2013-niveau Driftstilskud fra staten Øvrige tilskud fra staten Tilskud fra kommuner og regioner Fonde Sponsorer Egenindtægter Finansielle indtægter Finansiering i alt Egenkapital, ultimo Tilskuddet pris- og lønfremskrives de følgende aftaleår efter de almindeligt gældende satser for bevillingsområdet. Hvis bevillingsområdet rammes af besparelser, kan Statens Kunstråds Musikudvalg uden varsel reducere tilskuddets størrelse. 2. Formål m.v. for DAM 2.1 Statens Kunstråds Musikudvalgs formål og vision Statens Kunstråds Musikudvalg har besluttet følgende formål og vision for DAM i aftaleperioden: Formål: DAM skal bidrage til at styrke og udvikle amatørmusiklivet i Danmark. Dette sker gennem landsdækkende tilskudsvirksomhed, kurser, rådgivning og information m.v. for dirigenter, amatørkor, amatørorkestre og -ensembler, ledere og bestyrelsesmedlemmer m.fl. inden for amatørmusikken samt administrativ assistance til de tilknyttede landsorganisationer. DAMs arbejdsområde er kunstnerisk arbejdende amatørkor, amatørorkestre og -ensembler og deres landsdækkende organisationer. Vision: DAM styrker kvaliteten og mangfoldigheden i dansk amatørmusikliv og skaber frugtbare rammer om amatørmusikken DAMs vision DAM har formuleret følgende vision for sin virksomhed i aftaleperioden:

3 Side 3 Vision: Musik er for alle, musik giver glæde, musik danner, musik skaber blivende værdier og giver rige muligheder for at deltage i forpligtende fællesskaber, inddrage mennesker og give dem nye oplevelser, musik er historie, musik er fremtid og musik er global. Derfor understøtter og stimulerer DAM eksisterende og nye landsdækkende initiativer, der skaber rum for aktiv musikudøvelse på tværs af køn, aldersgrupper, sociale, religiøse, politiske og etniske skel, fordi musik medvirker til, at den kulturelle, sociale og værdimæssige sammenhængskraft i samfundet fastholdes og udbygges. DAM har som grundlag for denne rammeaftale udarbejdet en strategi, jf. bilag 1. Strategien, som løbende kan revideres, er tilgængelig på 3. Opgaver og resultatmål for DAM DAM har fire opgaver, (1) Tilskudsvirksomhed, (2) Kurser, (3) Rådgivning og information samt (4) Administrativ assistance. Med udgangspunkt i musikudvalgets formål og vision og DAMs egen vision og på grundlag af DAMs strategi er der aftalt nedenstående resultatmål inden for de fire opgaver: Opgave Tilskudsvirksomhed Kurser Rådgivning og information Administrativ assistance Resultatmål Mål 1.1. Fremme udbredelsen af dansk musik af høj kvalitet i ind- og udland Mål 1.2. Understøtte og udvikle koncertvirksomhed med amatørmusiklivets kor, ensembler og orkestre som et attraktivt og berigende supplement til det professionelle musikliv. Mål 1.3. Sikre en transparent tilskudsadministration, således at ansøgere føler sig velinformerede og sagsbehandlingen opleves som saglig. Mål 2.1. Faglig videreudvikling af amatørmusikkens dirigenter. Mål 2.2. Faglig videreudvikling af unge amatørmusikere, som har et særligt potentiale som vigtige ressourcer i musiklivet. Mål 3.1. Understøtte kunstnerisk arbejdende amatørkor, amatørorkestre og -ensembler og deres landsdækkende organisationers arbejde med at udbrede viden om de oplevelser og glæder et aktivt amatørmusikliv kan tilbyde. Mål 4.1. Gennem professionel administrativ assistance fritager DAM amatørmusikkens landsorganisationer for nogle tunge og tidskrævende administrationsopgaver, således at kræfterne i stedet kan bruges på et musikalsk virke.

4 Side 4 I tilknytning til strategi og mål har DAM opstillet en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse nøgletal, som ikke har karakter af resultatkrav, er vedlagt som bilag 2 og anvendes i øvrigt i den årlige resultatopfølgning. 4. Rapportering og tilsyn DAM er omfattet af Lov nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt Bekendtgørelse nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet. Der henvises desuden til Kulturstyrelsens til enhver tid gældende retningslinjer og vejledninger Evaluering Statens Kunstråds Musikudvalg gennemfører sammen med DAM en evaluering i Evalueringen gennemføres som et møde mellem repræsentanter fra Statens Kunstråds Musikudvalg og DAM. Til brug for mødet indsender DAM en midtvejsstatus, som gør rede for institutionens virksomhed de første to år af aftalen, konkluderer på målopfyldelsen og beskriver eventuelle ønsker om justering og nye udviklingsmuligheder de resterende to år af aftaleforløbet. DAMs ønsker om justeringer af den resterende del af rammeaftaleperioden kan eventuelt fremlægges i form af en revideret strategi med nye nøgletal og indikatorer. Statens Kunstråds Musikudvalg udarbejder en kortfattet skriftlig evalueringsrapport, som indeholder en beskrivelse og vurdering af DAMs resultater og udviklingsmuligheder. Rapporten kan inddrages i drøftelserne om en evt. ny rammeaftale fra Åbenhed og gennemsigtighed DAM kommunikerer åbent om sit virke. Det betyder blandet andet, at følgende oplysninger skal gøres tilgængelige via internettet: Vedtægter Bestyrelsens sammensætning og virksomhedsoplysninger Rammeaftale med bilag Årsrapporter Tilskudsvirksomhed 4.3. Løbende dialog DAM har til enhver tid pligt til at underrette Kulturstyrelsen om forhold, der indebærer en væsentlig risiko for, at institutionen ikke vil kunne leve op til indgåede aftaler og forpligtelser, herunder forventninger og krav fastsat i nærværende rammeaftale Tilsyn Det offentlige tilsyn med DAM efter lov om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet varetages af Kulturstyrelsen, jf. bekendtgørelse nr af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet.

5 Side 5 På baggrund af institutionens årlige rapporteringer og midtvejsevalueringen følger parterne op på de aftalte faglige resultater. 5. Underskrifter Den 23. april 2013 For Statens Kunstråds Musikudvalg Erik Bach, formand Henrik Wenzel Andreasen, Kulturstyrelsen For DAM Ulrik Hedegaard, bestyrelsesformand Erik Kamp Hansen, leder Bilag: 1. Dansk Amatørmusik - DAMs strategi for Nøgletal og indikatorer. 3. Budget 2013 for DAM.

6 DAM strategi Indledning Dansk Amatørmusik (efterfølgende benævnt DAM) udøver sin virksomhed i henhold til Musiklovens 3, og nærværende rammeaftale med Statens Kunstråds Musikudvalg. DAMs virksomhed finansieres af offentlige tilskud, egenindtægter og eventuelt bidrag fra private fonde og sponsorer. Statens driftstilskud fastsættes af Statens Kunstråds Musikudvalg på baggrund af de årlige bevillingslove. Målgruppen for DAMs arbejde er danske amatørkor, amatørorkestre og -ensembler, deres dirigenter, ledere og bestyrelsesmedlemmer og deres landsdækkende organisationer. Baggrund Amatørmusiklivets organisationer har gennem en årrække kunnet konstatere, at den fødekæde, som tidligere sikrede, at der hele tiden fostredes nye unge sangere og musikere til DAMs organisationer, ikke mere er så stærk som tidligere. Dette forhold vækker bekymring, og det er DAMs overbevisning såfremt denne tendens ønskes vendt - at der vil være brug for nytænkning og en bred indsats fra alle, der holder af, og arbejder med kor og klassisk musik. Dette er ikke en opgave DAM alene kan løse, men organisationerne i DAM og ikke mindst de mange forskellige kor og ensembler kan lokalt overveje, hvilke muligheder de hver især - på forskellig måde har for at indgå i samarbejder, som skærper interessen for at synge i kor og spille i orkester. Med henblik på at styrke det samlede danske amatørmusikliv vil det være oplagt, at DAM fortsat holder sig i dialog og samarbejde med de organisationer, der dækker andre musikgenrer end DAM. Her tænkes på ORA (Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere) og FMS (FolkeMusikSammenslutningen) m.fl. DAM er medlem i Amatørernes Kunst og Kultur Samråd (AKKS) som også fremadrettet vil være det oplagte forum for en samlet indsats for et større generelt fokus på amatørkulturens betydning som bærer af livskvalitet og livsværdi. Indsatsen kan rettes både udad mod eksempelvis Folketingets politikere og indad mod den enkelte borger som kulturforbruger/- udøver. Der vurderes som nævnt at være behov for et bredt samarbejde, og lokalt vil oplagte samarbejdspartnere for DAM være folkeskolerne samt musikskolerne, hvor mulighederne for at byde sig til skal kortlægges. Ikke mindst i forbindelse med en forventet indførelse af heldags- /helhedsskole kan der opstå muligheder for at supplere f.eks. tilbuddene fra LMS (Levende Musik i Skolen) med tilbud fra lokale amatørensembler. 1

7 Mission DAM vil bidrage til at styrke og udvikle amatørmusiklivet i Danmark. DAM vil understøtte kvalitet og mangfoldighed i dansk amatørmusikliv og skabe frugtbare rammer om amatørmusikken. DAM vil arbejde for, at danske amatørsangere og -musikere får mulighed for at deltage - og udbrede dansk musik - i nordiske, europæiske og andre internationale sammenhænge. Dette sker gennem varetagelse af fire kerneopgaver: 1. Tilskudsvirksomhed, 2. Kurser 3. Rådgivning/information 4. Administrativ assistance Vision Musik er for alle, fordi musik er en kilde til glæde, musik danner, musik skaber blivende værdier i sig selv og giver rige muligheder for at deltage i forpligtende fællesskaber, inddrage mennesker og give dem mange nye oplevelser, musik er historie, musik er fremtid og sidst, men ikke mindst: musik er global. DAM understøtter og stimulerer eksisterende og nye landsdækkende initiativer, der skaber rum for aktiv musikudøvelse på tværs af køn, aldersgrupper, sociale, religiøse, politiske og etniske skel, fordi musik medvirker til, at den kulturelle, sociale og værdimæssige sammenhængskraft i samfundet fastholdes - og udbygges. Målsætning DAM vil understøtte kunstnerisk arbejdende amatørkor, amatørorkestre og ensembler og deres landsdækkende organisationers arbejde med at udbrede viden om de oplevelser og glæder et aktivt amatørmusikliv kan byde på. Kerneopgave Tilskudsvirksomhed Målsætning: Fremme udbredelsen af dansk musik af høj kvalitet i ind- og udland gennem tilskud til amatørkor/orkestre/ensembler At understøtte og udvikle koncertvirksomhed med amatørmusik livets kor/ensembler/orkestre som et supplement til det professionelle musikliv 2

8 Sikre en transparent sagsbehandling, således at ansøgere føler sig velinformerede, og at sagsbehandlingen opleves som saglig. Generelle metoder: Udmønte tilskuddet gennem to puljer, der tilgodeser henholdsvis kor, orkestre og ensembler. DAM vil efter aftale med Statens Kunstråds Musikudvalg uddele tilskud til kor/orkestre/ensembler fra DAM-puljen. Puljen er på kr. og uddeles en gang pr. år. DAM vil efter aftale med Dansk Kor Forbund, uddele tilskud til kor fra DKF puljen. Puljen er på kr. og uddeles to gange pr. år. Det skal fremgå tydeligt, at høj kvalitet er udslagsgivende for at opnå tilskud fra begge puljerne. Der skeles således ikke til økonomi, men udelukkende til kvalitet. DAM s bestyrelse nedsætter for hver pulje et repræsentativt bedømmelsesudvalg, som drøfter ansøgningerne og fordeler tilskud. På DAM s hjemmeside vil der være information, vejledning og ansøgningsskema, som interesserede foreninger kan læse og downloade. Der vil være personale til rådighed, som håndterer ansøgninger og løbende besvarer spørgsmål til puljerne. DAM overvejer i løbet af perioden at gennemføre en brugerundersøgelse, der belyser målopfyldelse, transparens og brugertilfredshed i forhold til DAMs tilskudsadministration Kerneopgave Kurser Målsætning: Målsætningen er at uddanne amatørmusikkens dirigenter. En enkelt dygtig dirigent har en enorm stor berøringsflade af musikere. Veluddannede dirigenter giver musik af højere kvalitet og fremmer repertoirekendskabet. DAM vil udbyde særlige kursusaktiviteter for unge amatørmusikere. Målet er en faglig videreudvikling af unge amatørmusikere, som har et særligt potentiale som vigtige ressourcer i musiklivet. 3

9 Generelle metoder: DAM vil gennem professionel håndtering udvikle, afholde, evaluere og følge op på kurser, der matcher amatørkor/orkestre/ensemblers behov for kvalificerede dirigenter. DAM vil udbyde kurser på flere niveauer, som matcher målgruppen af dirigenter indenfor amatørkor/orkestre/ensembler DAM vil udbyde masterclasses til amatørkor/orkestre/ensemblers bedste dirigenter/korledere DAM vil bistå amatørmusikområdet med at rekruttere flere unge til landets kor og orkestre. Kerneopgave Rådgivning/Information Målsætning: DAM tilbyder specialiseret rådgivning, der tilgodeser landsorganisationer og deres kor/orkestre/ensemblers individuelle behov. DAM fortæller og udbreder den gode historie om de mange tusinde mennesker, der beskæftiger sig med amatør kor/orkestre/ensembler DAM arbejder for, at information om amatørmusik er til rådighed for selvbetjening via hjemmesiden og understøtte den sammenhængskraft og identitet der skabes via musikken og finder sted gennem information og vidensdeling mellem organisationer og foreninger blandt ándet i det fælles blad Musikmagasinet. Målsætningen er over en årrække at udfase Musikmagasinet og i stedet udelukkende benytte elektroniske medier. Generelle metoder: DAM vil tilbyde individuel rådgivning til alle, der henvender sig med spørgsmål vedrørende amatørmusikområdet. DAM vil stille kvalificeret personale til rådighed, som kan rådgive om spørgsmål i relation til fx kodaregler, vedtægter, bogholderi, regnskab, budgetter, dirigenter, folkeoplysningsloven, indmeldelser i organisationer, stævner, internationale kontakter, 4

10 puljer, kontingenter, kontrakter, løntakster (fx DMF), lønkørsel, forsikringer, hjemmesider mv. DAM vil stille sin hjemmeside til rådighed for information og kommunikation, der vedrører amatørmusiklivet. På hjemmesiden vil der bl.a. være link til amatørmusikkens landsorganisationer, andre kulturformidlere, Kulturstyrelsen, blogs m.fl. DAM vil være kontraktholder på vegne af landsorganisationer vedrørende det fælles blad Musikmagasinet og vil sideløbende udsende et elektronisk nyhedsbrev 4-6 gange pr. år. DAM vil understøtte bladdriften men igangsætte en udviklingsproces der efterhånden kan udfase bladet og gøre yderligere brug af andre medier, eksempelvis Facebook, nyhedsbreve og andre sociale medier. DAM vil derved være med til at sikre et tilhørsforhold til landsorganisationerne og en fastholdelse af de unge inden for den klassiske amatørmusik. I vil DAM intensivere brugen af hjemmesiden i forhold til information, links, skemaer (til fx puljer), webdatabaser, adgang til økonomistyringssystemer og arrangementskalendere til fri afbenyttelse. DAM vil øge mængde af information om selvbetjeningsfaciliteter, og dermed vil behovet for individuel rådgivning indsnævre sig til mere specialiserede områder. DAM må forvente i endnu højere grad at skulle yde support i relation til landsorganisationernes hjemmesider. Kerneopgave Administrativ assistance Målsætning: DAM fritager gennem professionel administrativ assistance amatørmusikkens landsorganisationer for nogle tunge og tidskrævende administrationsopgaver, således at kræfterne i stedet kan bruges på det musikalske virke. Generelle metoder: DAM vil stille kvalificeret personale til rådighed, som kan vejlede landsorganisationerne og hjælpe med informationsmateriale i forbindelse med kurser og stævner, herunder markedsføring, planlægning, koordinering af aktiviteter samt opfølgning på deltagere og økonomi. DAM vil stille sin hjemmeside til rådighed som base for alle aktiviteter, hvorved tilmelding kan foregå elektronisk via landsorganisationernes egne hjemmesider. 5

11 DAM vil videreudvikle den nuværende database, der betjenes via DAM s hjemmeside. Efterfølgende informeres der bredt om de nye muligheder, og landsorganisationer samt foreninger undervises i brugen af databasen Specialiseret personale hjælper landsorganisationerne med teknisk support. DAM vil tilbyde professionel assistance pr. telefon, brev og mail. DAM vil håndtere landsorganisationernes bogføring i regnskabssystemet C5 og vejlede om hensigtsmæssige procedurer for økonomistyring, der matcher den enkelte landsorganisations behov. DAM vil løbende ajourføre landsorganisationers bogholderi og fremsende opdateringer samt kommunikere om justeringer mv. DAM skal åbne en webbaseret tilgang til C5 via DAM s hjemmeside. DAM vil understøtte vidensdeling blandt landsorganisationerne omkring stævner og arrangementer og tilbyde fleksible standardløsninger ved elektronisk tilmelding, som kan spare ressourcer for organisationer DAM vil i kraft af personalet kunne tilbyde rådgivning i forhold til dirigenter og instruktører 6

12 Indikatorer og nøgletal for DAMs aktiviteter i rammeaftaleperiode Kerneopgave 1- Tilskudsvirksomhed DAM-puljen kan søges af kunstnerisk arbejdende amatørorkestre, -bands, -kor og ensembler. Inden for alle musikalske genrer kan søge støtte til koncert- og turnévirksomhed samt samarbejde med professionelle musikere/sangere, gæsteinstruktører eller lignende. DAM-puljen Antal ansøgninger Antal bevilgede tilskud DKF-puljen kan søges af amatørkor som projekttilskud til koncert- og turnévirksomhed samt fremstilling af CD'er. DKF puljen Antal ansøgninger Antal bevilgede tilskud Ansøgernes koncertvirksomhed i ind- og udland Indland Udland Indland Udland Indland Udland Indland Udland Indland Udland

13 Kerneopgave 2 Kurser I perioden vil DAM tilbyde kursusaktiviteter med plads til i gennemsnit 120 dirigenter og 520 unge amatørmusikere. Der arbejdes løbende på fornyelse og aktualisering af tilbuddene således forventes Korstemmens dag at ændre koncept og form i perioden Kursusnavn UV-timer Deltagere UV-timer Deltagere UV-timer Deltagere UV-timer Deltagere UV-timer Deltagere Korstemmens dag Kormentor 57, Kordir. basisniv Kordir. mellemniv Master Class Dir/kor Grønland Bestyrelseskursus Orkesterdir. 1 64, Orkesterdir. 2 71, Orkesterdir Messingmøder 39, Banddoktor 68,5 750musikere 21 dirigenter musikere 21 dirigenter musikere 21 dirigenter musikere 25 dirigenter musikere 25 dirigenter Vesterlund 682, Børnekorledere*

14 Kerneopgave 3 - Rådgivning og information DAM tilbyder specialiseret rådgivning, der tilgodeser landsorganisationer og deres kors/orkestres/ensemblers individuelle behov Der udgives et fælles blad, Musikmagasinet, som dog tænkes gradvist udfaset til fordel for information via elektroniske medier. Musikmagasinet Oplag Kerneopgave 4 - Administrativ assistance DAM yder postformidling og informativt arbejde for samtlige landsorganisationer. Udsendelser (markedsføring/pr) for organisationer: Post Post Post Post Post Antal udsendelser/landsdækkende 26 30* Antal udsendelser/regionalt 12 8* * 2011-tallene for -udsendelser har ikke været fuldt tilgængelige for seks organisationers vedkommende. Tallene er derfor delvist et skøn baseret på tallene for 2010 og DAM står for KODA indberetninger for nogle af organisationerne Antal organisationer Antal indberetninger

15 DAM udfører generel medlemsregistrering for 13 landsorganisationer, samt administration af stævner for organisationerne efter behov: Stævneadministration Antal deltagere DAM udfører bogføring for nogle af de tilknyttede organisationer Bogføring: Antal organisationer Antal bilag Dam udfører kontingentopkrævning for nogle af de tilknyttede organisationer: Antal opkrævninger Opkrævninger udsendes til hhv. foreninger (gruppemedlemskab) og enkeltmedlemmer af organisationerne.

16 Dansk Amatørmusik - DAM. Budget 2013 Budget 2013 Budget 2012 Regnskab 2011 Indtægter Driftstilskud fra staten Øvrige tilskud fra staten Tilskud fra kommuner og regioner Fonde Sponsorer Egenindtægter Indtægter i alt Finansielle indtægter Indtægter, total Udgifter Løn fast ansatte Løn løst ansatte Administration Produktion Tilskudsudbetaling Lokaleudgifter Øvrige udgifter Udgifter i alt Finansielle udgifter Udgifter, total RESULTAT FØR SKAT Nøgletal for personale Budget 2013 Budget 2012 Regnskab 2011 Personale, fastansatte årsværk Personale, løstansatte årsværk Personale, frivillige årsværk Personale, årsværk i alt Noter til ovenstående Generel note: alle tal er opgivet inkl. moms Driftstilskud fra staten Øvrige tilskud fra staten Fonde Egenindtægter Finansielle indtægter Løn fast ansatte Løn løst ansatte Administration Produktion Tilskudsudbetaling Lokaleudgifter Øvrige udgifter Side 1 af 1 Tilskud fra Kunstrådets Musikudvalg udbetales i 4 årlige rater. I beløbet indgår de puljemidler, som uddeles via DAM-puljen Denne post rummer portotilskud og tilskud fra Kulturstyrelsen til konsulentvirksomhed og medarbejderuddannelse Puljemidler donneret af Dansk Korforbund, DKF. Uddeles til korprojekter via DAM Posten består af indtægter fra bladdrift, gebyr i forbindelse med samarbejdsaftale samt refusioner vedrørende kursusadministration og generel administration for organisationerne. Endelig indgår kursisters egenbetaling i forb. m. kurser. Renteindtægter Posten angiver løn til fastansat personale: leder, tre sekretariatsmedarbejdere samt to deltidsansatte konsulenter Posten angiver løn til instruktører og kursusledere mv. Drift af sekretariat: bl.a. telefoni, IT, kontorartikler, mødeaktiviteter, bogholderi samt revision Posten omfatter bortset fra løn alle udgifter i forbindelse med afholdelse af kurser: planlægning, transport og opholdsudgifter, øvekor/-orkestre, noder og teknisk udstyr, markedsføring, porto og administration, instrumentleje og kursuslokaler Dam uddeler årligt midler fra to puljer: Kunstrådets Musikudvalg til amatørkor og - orkestre samt DKF's pulje til korprojekter. Dækker udgifter til husleje og drift af sekretariatets lokaler i Århus. Posten dækker udgifter i forbindelse med bladdrift: Løn til redaktion, layout og trykning, forsendelsesomkostninger mv.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. Marts 213 Rammeaftale 213-216 for ROSA Dansk Rock Samråd 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og ROSA Dansk Rock Samråd. ROSA er en selvejende

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere

Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK.

Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for SNYK 1. Aftalens forml og grundlag Denne 4-rige rammeaftale er indget mellem Statens Kunstrds Musikudvalg og SNYK. SNYK er en selvejende institution, der modtager driftstilskud

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Det Danske Suzuki Institut 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Det Danske Suzuki Institut.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Global Copenhagen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aalborg Kommune og Aalborg Universitets Studenterhus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Bornholms Regionskommune og Fonden Musikhuzet Bornholm. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen)

Egnsteateraftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Egnsteateraftale 1.1.2017 31.12.2020 mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (i det følgende kaldet kommunen) Og Den selvejende institution Teater Vestvolden Høvedstensvej 49 2650 Hvidovre

Læs mere

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN

EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN EGNSTEATERAFTALE VEDR. HAMLETSCENEN 1. Aftaleparter Den selvejende institution HamletScenen (herefter kaldt teatret) Kronborg 13 3000 Helsingør CVR: 31 36 05 87 Og Helsingør Kommune (herefter kaldt kommunen)

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Hillerød Kommune og Klaverfabrikken Live. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Train

Rammeaftale om det regionale spillested Train Rammeaftale om det regionale spillested Train 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Train. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Godset

Rammeaftale om det regionale spillested Godset Rammeaftale om det regionale spillested Godset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Kolding Kommune og Kulturinstitutionen Godset ved Kolding Kommune. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således:

Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således: Bestyrelsen har i oktober 2015 vedtaget budget for kalenderåret 2016. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag således: Forventninger til 2016 s 2 Budget i Kulturstyrelsens

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Copenhagen Jazz Festival 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Copenhagen Jazz Festival. Copenhagen

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro

Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro Egnsteateraftale for Black Box Theatre, Holstebro 1.1.2018-31.12.2020 Godkendt i bestyrelsen 16. december 2016 FORSLAG til godkendelse i Holstebro Kommune Red. 6.1.2017/LG Jnr. nr. 20.01.02-P27-1-16 Slots-

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Radar

Rammeaftale om det regionale spillested Radar Rammeaftale om det regionale spillested Radar 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Radar. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2016 31.12.2016 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Kulturforening CB. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM

Egnsteateraftale vedr. Teatret OM Egnsteateraftale vedr. Teatret OM 1. Aftaleparter Teatret OM (herefter kaldt teatret) og Ringkøbing-Skjern Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Sønderborg Kommune og Sønderborghus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Vega

Rammeaftale om det regionale spillested Vega Rammeaftale om det regionale spillested Vega 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Koncertvirksomhedens Fond (Vega). 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Odense Kommune og Musikhuset Posten og Dexter. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dansk Amatørmusik (DAM)'s virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dansk Amatørmusik (DAM)'s virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dansk Amatørmusik (DAM)'s virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering

Læs mere

Budget og forventninger for 2017

Budget og forventninger for 2017 LMS Levende Musik i Skolen Budget og forventninger for 2017 Bestyrelsen har i oktober 2016 vedtaget budget for kalenderåret 2017. Budgettet ledsages af beskrivelse af forventninger samt uddybende bilag

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Stars

Rammeaftale om det regionale spillested Stars Rammeaftale om det regionale spillested Stars 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Vordingborg Kommune og Stars - Storstrøms Amts Rytmiske Spillested. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater

Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater Egnsteateraftale vedr. Randers EgnsTeater 2017-20 1. Aftaleparter Randers EgnsTeater og Randers Kommune, Favrskov Kommune og Lemvig Kommune. 2. Aftaleperiode 01.01.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret

Egnsteateraftale vedr. Team Teatret Egnsteateraftale vedr. Team Teatret 1. Aftaleparter Team Teatret (herefter kaldt teatret) og Herning Kommune (herefter kaldt kommunen) 2. Aftaleperiode 1.1.2017 31.12.2020 3. Lovgrundlag Egnsteateraftalen

Læs mere

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten Dato 18. december 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 42 Mødedato: 15. december 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 1, 5. sal Kl. 13.45 til 14.30 deltog

Læs mere

Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner

Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner Egnsteateraftale mellem Operaen i Midten og Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner 1.1.2017 31.12.2020 Godkendelse i bestyrelsen den 15.-18. december 2015 Udgave til politisk godkendelse i

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012

BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012 BUDGET 2014 Note Postering B2014 B2013 B2013 revideret Regnskab 2012 Indtægter 1 Kommunale tilskud 1.400.000 1.370.000 1.370.000 1.333.673 2 Statslige tilskud 1.600.000 1.700.000 1.725.000 1.531.972 3

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen Rammeaftale om det regionale spillested Loppen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Musikforeningen Loppen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr ) for perioden 01/ /

FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr ) for perioden 01/ / FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr. 34131368) for perioden 01/01-2017 31/12-2020. 1. Aftalens parter Stk. 1 Denne aftale er indgået mellem

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013 KULTURSTYRELSEN H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2013 jf. 44, stk. 1, 1. pkt., i lov om støtte til folkeoplysende

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015 Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen for perioden 2012-2015 1. Aftaleparter Denne fireårige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Ars Nova Copenhagen,

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Fonden VoxHall. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015

Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015 Rammeaftale imellem Det Københavnske Teatersamarbejde og Kulturministeriet for perioden 1. januar 2012 til den 31 december 2015 mission Indhoidsfortegnelse 1. Generelle forhold vedrørende aftalen 3 2.

Læs mere

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2012

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2012 Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2012 Resultataftale 2012 mellem 31. januar 2012 Sags nr.: 088.79K.391 Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2 1. Indledning

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark.

Vedtægter. for. 1 Navn og hjemsted. Stk. 1 Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. Vedtægter for Den selvejende institution Teatercentrum i Danmark 1 Navn og hjemsted Institutionens navn er Den Selvejende Institution Teatercentrum i Danmark. DSI Teatercentrum i Danmark er undtaget fra

Læs mere

Guide til at finde 5 røde og 5 grønne lys. Omverdensanalyse

Guide til at finde 5 røde og 5 grønne lys. Omverdensanalyse Guide til at finde 5 røde og 5 grønne lys Omverdensanalyse Jan Ole Traasdahl chefkonsulent, Slots- og Kulturstyrelsen Baggrund Har de seneste 10 år arbejdet med strategi og styring af de godt 50 musikinstitutioner,

Læs mere

Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium Odin Teatret 1. januar december 2020 Udgave til politisk godkendelse

Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium Odin Teatret 1. januar december 2020 Udgave til politisk godkendelse Egnsteateraftale Mellem Holstebro Kommune og Nordisk Teaterlaboratorium Odin Teatret 1. januar 2017 31. december 2020 Udgave til politisk godkendelse 1. Aftaleparter Nordisk Teaterlaboratorium Odin Teatret

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt. 16. marts 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 26. marts 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.20 Sted: Mødelokale 8 i stuen Fra kl. 13.00 til 14.00 mødtes udvalget

Læs mere

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud.

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud. Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Råstof Roskilde 1. oktober 2015 Mellem foreningen

Læs mere

Egnsteateraftale mellem

Egnsteateraftale mellem Egnsteateraftale mellem Carte Blanche, Egnsteater i Viborg (herefter teatret) Og Viborg Kommune (herefter kommunen) For perioden 01.01.2014 31.12.2017 Aftalen er indgået i henhold til Bekendtgørelse om

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

God ledelse i selvejende kulturinstitutioner. - den korte version. Udvalget for god ledelse af selvejende kulturinstitutioner

God ledelse i selvejende kulturinstitutioner. - den korte version. Udvalget for god ledelse af selvejende kulturinstitutioner JANUAR 2011 WWW.KUM.DK God ledelse i selvejende kulturinstitutioner - den korte version 2 3 Forord Kulturministeriet nedsatte i februar 2010 et udvalg, der skulle udarbejde anbefalinger for god ledelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER

VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER VEDTÆGTER FOR VENDSYSSEL TEATER Navn og hjemsted 1. Vendsyssel Teater er en selvejende institution med hjemsted i Hjørring. Vendsyssel Teater er et egnsteater i henhold til gældende teaterlov. Formål 2.

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18

Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgning om økonomisk støtte til Frivilligt Socialt Arbejde i Egedal Kommune efter Lov om Social Service 18 Ansøgningsfrist: 1. november Svar på ansøgning: Ultimo december Ansøgningsskema sendes til:

Læs mere

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende

Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende Retningslinjer for udbud af danske videregående uddannelser til internationale studerende 1. Definitioner 2. Generelt 3. Information i forbindelse med studievalg 4. Partnere og agenter 5. Adgangskrav 6.

Læs mere

31. musikdramatik - eller

31. musikdramatik - eller eller primært for p 2007. Aftalen gælder for perioden 1. januar 2012 december 2015. 31. Aftaleperiode, aftaleformål og lovgrundlag Den Ny Opera og Esbjerg Kommune. Egnsteateraftale mellem det musikdramatiske

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011

RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG MEDARBEJDERUDDANNELSE I 2011 UNDERVISNINGSMINISTERIET Uddannelsesstyrelsen Afdelingen for almene uddannelser Vejledningskontoret Frederiksholm Kanal 26 1220 København K Maj 2011 RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL KONSULENTVIRKSOMHED OG

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER

RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18-MIDLER Revideret og vedtaget af udvalget for Fritid & Fællesskab august 2015 1. INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indholdsfortegnelse side 1 2. Hvornår skal der søges om midler

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

2 Foreningens navn er Amatørteatret Fyrkatspillet. Foreningen er hjemmehørende i Mariagerfjord kommune og dens adresse er formandens.

2 Foreningens navn er Amatørteatret Fyrkatspillet. Foreningen er hjemmehørende i Mariagerfjord kommune og dens adresse er formandens. VEDTÆGTER FOR AMATORTEATRET FYRKATSPILLET Formål og hjemsted 1 Foreningens formål er: at fremme og udbrede interessen for amatørskuespil i Mariagerfjord kommune, at producere og opføre vikingespil og amatørteater,

Læs mere

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015

Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015 Rammeaftale mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Concerto Copenhagen for perioden 2012-2015 1. Aftaleparter Denne fireårige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og den selvejende

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2014

Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2014 Resultataftale mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 2014 Resultataftale 2014 mellem Sydslesvigsk Kultursamfund og Sydslesvigudvalget 1. Indledning Denne resultataftale er indgået mellem

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD 1: NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Den selvejende institutions navn er ROSA Dansk Rock Samråd, dannet 23. august 1981, herefter kaldet ROSA. Stk.

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay. 1. marts 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 23 Mødedato: 11. marts 2013 Tidspunkt: kl. 10.00 14.00 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere