Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen."

Transkript

1 ipads på Molsskolen

2 Forældre og elever på Molsskolen Alle elever på folkeskolerne i kommunen får udleveret en ipad, som bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. På Molsskolen skal eleverne arbejde med it og medier på nye måder, så det bliver sjovt at lære, og eleverne får lyst til at lære mere - på mange forskellige måder. Elevernes ipad tilhører Syddjurs Kommune, og eleverne har den kun til låns, til de går ud af skolen. Derfor har I som forældre og elever ansvar for at passe på den, og der er nogle regler, som I skal overholde. I det efterfølgende kan I læse om regler for god ipad opførsel og adfærd på skolen og i hjemmet. Vi anbefaler, at I læser disse sider grundigt igennem og snakker om reglerne med jeres barn.

3 Eleven er ansvarlig for, at den lånte ipad i lighed med andre undervisningsmaterialer afleveres i samme stand, som materialet blev modtaget i. Eleven kan således blive gjort erstatningsansvarlig, hvis en ipad beskadiges eller mistes. Eleven kan risikere et erstatningsansvar, hvis en ipad beskadiges med vilje, eller eleven har handlet ufornuftigt eller uansvarligt. Det vil i hvert enkelt tilfælde være en konkret vurdering, der afgør om, om eleven har et erstatningsansvar. Det gode råd er derfor: Pas godt på ipad en, så den ikke kommer til skade! God fornøjelse med det nye arbejdsredskab Med venlig hilsen Ledelsen på Molsskolen

4 Overordnede ipad regler på Molsskolen: Den lånte ipad er Syddjurs Kommunens ejendom og må ikke udlånes eller overdrages til andre end eleven selv. I må ikke foretage tekniske indgreb på ipad en, men I må naturligvis gerne installere apps. Der må installeres i én enkelt mappe. For klasse er der sat aldersgrænse på spil. 0. og 1. klasse har ikke adgang til Safari, og der må ikke installeres andre Internetbrowsere på disse ipads. Hvis ipad en bliver beskadiget, eller I mister den, fordi I ikke passer på den, kan I blive gjort erstatningsansvarlige. Derfor skal I behandle og opbevare ipad en fornuftigt og ansvarligt. Ipad en er først og fremmest et arbejdsredskab. I må gerne have egne Apps, musik og andet indhold på ipad en, men skolerelateret indhold har altid førsteret, dvs. i en situation, hvor lagerpladsen er brugt, skal private emner slettes. Der må ikke spilles i skoletiden, medmindre en lærer har givet lov til det. ipad en skal låses inde i skabet i klasseværelset i hvert frikvarter.

5 Overordnede ipad regler på Molsskolen: ipad en må ikke bruges under opladning, da ledningen bliver beskadiget af det. ipad en må under ingen omstændigheder tages ud af coveret. Eleven har medansvar for at holde ipad en opdateret til brug i undervisningen. Eleven kan benytte ipad en både på skolen og i fritiden. Eleven har mulighed for at låne ipad en frem til afslutningen af 9. klasse, eller til eleven går ud af skolen. Eleven må ikke downloade eller opbevare ulovligt copyrightbeskyttet materiale på ipad en som fx. film, musik mv. Hvis skolen forlanger det, skal ipad en leveres tilbage til Molsskolen. Er der fejl på ipad en skal I kontakte elevens klasselærer. Hvis den skal geninstalleres, slettes harddisken samt apps, eleven selv har installeret. Hvis ipad en er beskadiget, må den ikke bruges, men skal afleveres på kontoret med det samme.

6 ipad klasseregler: Her kan du læse om ipad klasseregler på Molsskolen: ipad en er til låns - så pas godt på den! ipad en er fortrinsvis til skolebrug. Alle apps (programmer) bliver inddelt i mapper efter lærerens anvisning, og det må ikke ændres. De af skolen installerede apps må IKKE slettes. Man må ikke løbe med sin ipad. ipad en skal medbringes til undervisningen og være fuldt opladet hjemmefra. ipad en skal opbevares forsvarligt, når den ikke er i brug. I undervisningen skal ipad en bruges efter lærerens anvisninger. ipad en må ikke tages med udenfor. Det gælder dog ikke, hvis en lærer har anvist det i forbindelse med undervisningen. Undervisningen eller andre aktiviteter må ikke fotograferes, filmes eller optages uden lærerens samtykke.

7 ipad klasseregler: Billeder og film optaget på skolen må ikke offentliggøres eller deles med andre uden skolens samtykke. Billeder, lyd og film af elever og lærere, må ikke offentliggøres eller deles med andre uden de impliceredes samtykke, dvs. forældrene skal også have give skriftlig tilladelse. Når ipad en transporteres mellem skolen og hjemmet, skal ipad en pakkes godt og sikkert ned i tasken. Vi anbefaler at I køber et transportcover til ipad en. Alle koder til ipad en er personlige. Pas godt på dem. Mad og drikke hører ikke sammen med ipad en. Når der skal spises og drikkes, skal ipad en naturligvis være pakket ned i tasken. Man må IKKE rode på andres ipads eller forsøge at aflure koder. Overtrædes reglerne kontakter skolen forældrene.

8 ipad regler i hjemmet: ipad en skal transporteres sikkert til og fra skole. Så sørg for at pakke ipad en godt og forsvarligt ned i din taske. Vær opmærksom når du pakker din skoletaske, f.eks. bør en fyldt drikkedunk ikke pakkes sammen med ipad en. ipad en skal være ladet op, når du møder i skole om morgenen. Sæt den til opladning, når du går i seng om aftenen, for husk at du ikke må bruge den mens den lader. Mad og drikke hører ikke sammen med ipad en, når du skal spise eller drikke, skal ipad en lægges væk. Når du ikke bruger ipad en i hjemmet, så læg den et godt og sikkert sted, så f.eks. mindre søskende eller hunden ikke får fat i den. Du må gerne sætte et klistermærke på coveret, så ipad en er let at genkende.

9 ipad regler i hjemmet: Du må ikke tage ipad en med udenfor. Men hvis en lærer bestemmer det i forbindelse med lektier er det selvfølgelig dette, der gælder. ipad en må ikke tages frem i bussen.

10 Nyttige oplysninger: Ipad en er sat op med både icloud, mail, netværk og apple-id Apple-id er lavet som en icloud mail, med elevens unilogin og koden er uni-login koden med stort begyndelsesbogstav. icloud er en tjeneste Apple tilbyder, hvor man har noget lagerplads ved Apple, og dermed har man mulighed for at få gemt en kopi af billeder, film og dokumenter udenfor ipaden, så hvis uheldet er ude og ipad en skal nulstilles, så der der håb om at de fleste ting stadig findes. Når icloud er sat til har man også en mulighed for at spore sin ipad ved hjælp af Find my iphone der lokaliserer ipad en ved hjælp af den indbyggede gps. Det kan man gøre på hvilken som helst computer ved at logge ind med sit Apple-id Det er vigtigt at huske, at de Apps man én gang har købt altid kan hentes ned igen. Der er også sat en syddjursskoler mail ind og den er ligeledes bygget op af uni-login Det er en google mailkonto som alle elever i Syddjurs kommune har. Den gør at lærerne kan sende mail til en hel klasse af gangen, og at eleverne har mulighed for at kunne printe ud, og sende mails til hinanden.

11 Nyttige oplysninger: Uni-login er et bruger-id, der giver elever og lærere adgang til mange forskellige tjenester, og det uni-login man får i børnehaveklassen, følger en gennem hele uddannelsessystemet. Hvis en skole har købt adgang til et undervisningsprogram på nettet, er det typisk med unilogin at eleverne får adgang til programmet. Derfor er det vigtigt at passe godt på koden. Det er også uni-login der bruges til nationale test og de online prøver der afholdes i løbet af skoletiden. Dit uni-login er: Apple-id brugernavn: Brugernavn: Adgangskode: Husk at på apple-id er adgangskoden med stort begyndelsesbogstav, alle andre steder du bruger unilogin er det med små bogstaver.

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune K ære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne PC er til eleverne i Roskilde Kommune. PC en bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen. PC en tilhører

Læs mere

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven.

Overordnede ipad regler på Grønnemose skole. Den lånte ipad er Gladsaxe kommunes ejendom og må ikke udlejes eller overdrages til andre end eleven. Ipads på Grønnemose skole - Gladsaxe Kære forældre og elever på Grønnemose skole Vi har alle fået en Ipad. Den er først og fremmest til pædagogiske formål med henblik på at understøtte elevernes læring.

Læs mere

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse

Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse Lån af PC er til elever i Roskilde Kommune 8. og 9. klasse K ære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne PC er til eleverne i 8. og 9. klasse. PC en bliver et vigtigt arbejdsredskab i skolen.

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune

Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Lån af ipad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune Forord Kære elever og forældre Høje-Taastrup Kommune har ambitioner om at udvikle vores folkeskoler til nogle af Danmarks bedste. Som led

Læs mere

For forældre og elever i Udskolingen. Udlån af pc er til elever på Amagerskolen

For forældre og elever i Udskolingen. Udlån af pc er til elever på Amagerskolen For forældre og elever i Udskolingen Udlån af pc er til elever på Amagerskolen Kære elever og forældre Vi er glade for at kunne udlåne Pc er til eleverne i 7., 8. og 9. klasse. Pc en er både et vigtigt

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Information til forældre

Information til forældre Pc er i skolen Information til forældre 2018/19 August 2018 Information til forældre Pc er til alle elever 2018/19 Kære forældre Nyborg Kommune har valgt at indføre pc er til alle elever. Det betyder,

Læs mere

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E

T I L L Y K K E M E D D I T N Y E T I L L Y K K E M E D D I T N Y E A R B E J D S R E D S K A B! Stolpedalsskolen - 1til1 Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange

Læs mere

God fornøjelse med din ipad!

God fornøjelse med din ipad! God fornøjelse med din ipad! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle

Læs mere

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da :

Generel Info ipad. Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : Generel Info ipad Hvorfor ipad? Det blev besluttet at anskaffe ipads, da : de starter øjeblikkeligt op de er mobile de rummer en lang række indbyggede værktøjer der er ikke brug for konverteringer de er

Læs mere

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE!

IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! IPAD SOM ARBEJDSREDSKAB DET SKAL DU VIDE! G O D E R Å D T I L D I G Selvom ipad en er i et cover, kan skærmen gå i stykker. Beskyt den derfor mod slag, vand og sand. Køb høretelefoner, så du kan arbejde

Læs mere

Dit barns nye skole-ipad

Dit barns nye skole-ipad Dit barns nye skole-ipad Skolerne i Gladsaxe skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige, de kan. De digitale værktøjer skal understøtte elevernes læring 1 Indhold Et pædagogisk redskab 3 Før dit

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi håber ipad en bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme, og vi glæder os til at bruge den i undervisningen

Læs mere

Generel Info om ipad

Generel Info om ipad Generel Info om ipad IPad et personligt it-redskab ipad en er i skolesammenhæng et relativt nyt undervisningsmateriale, der indgår i undervisningen på lige fod med skolebøger og andet. IPad en er elevernes

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad

Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Læs mere på http://sites.nskole.dk/ipad Kære elev TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Nøvling Skole har været så heldig at få midler til indkøb af ipads til nogle af vores elever, som har det svært med læsning. Du er en af de elever, som vi har valgt

Læs mere

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole

ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole ipad i 100 dage Vejle Midtbyskole I denne folder er samlet en lang række spørgsmål og svar i forhold til vores arbejde med ipads på Vejle Midtbyskole. Arbejdet med ipad på Vejle Midtbyskole skal understøtte

Læs mere

Tillykke med arbejdsredskabet!

Tillykke med arbejdsredskabet! Tillykke med arbejdsredskabet! B i s l e v L a n d s b y o r d n i n g Side 1 Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen, i DUS, i børnehaven og hjemme. Der vil opstå

Læs mere

Sådan indstiller du din ipad første gang

Sådan indstiller du din ipad første gang Sådan indstiller du din ipad første gang Betjeningsvejledning - ver. 1.2, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad Du får udleveret en ipad som lån fra kommunen. Denne vejledning gennemgår i en række skærmbilleder,

Læs mere

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET!

TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! TILLYKKE MED ARBEJDSREDSKABET! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB

IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB IPAD ET INNOVATIVT ARBEJDSREDSKAB TILLYKKE MED DET NYE ARBEJDSREDSKAB Vi har gennem 3 år erfaret, at en ipad er til stor hjælp i dit daglige skolearbejde både på skolen og hjemme. Vi vil bede jer bruge

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Ibrugtagningsvejledning - ver. 2.2, side 1 Ny elev-ipad Rudersdal Den udleverede ipad er et

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til lærere i Rudersdal Kommune Betjeningsvejledning - ver. 1.1, Side 1 Rudersdal Ny lærer-ipad I får udleveret en ipad som lån fra kommunen,

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB!

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere

Første indstilling af ipad

Første indstilling af ipad Første indstilling af ipad Hvordan indstilles en helt ny ipad til elever i 3.- 8. klasse i Rudersdal kommune Betjeningsvejledning - ver. 2.1, Side 1 Rudersdal Ny elev-ipad Den udleverede ipad er et lån

Læs mere

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG

SÅDAN GØR DU DIN IPAD KLAR TIL SKOLEBRUG 1)TILSLUT IPAD EN TIL HJEMMETS TRÅDLØSE NETVÆRK Åbn Indstillinger Sørg for at punktet Wifi er aktiveret. Vælg hjemmets trådløse netværk ved at trykke på navnet. Udfyld adgangskoden når du bliver spurgt,

Læs mere

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre

ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE Kære forældre ipad introduktion 2 Kære forældre Vi er nu klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt værktøj i elevernes læring

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre

Indhold. ipad introduktion 2 SORØ PRIVATSKOLE. Kære forældre ipad introduktion ipad introduktion 2 Kære forældre Nu er vi ved at være klar til at udlevere ipads til eleverne i indskolingen. Det er vores ambition, at ipads i løbet af ganske kort tid vil være et vigtigt

Læs mere

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle.

Lidt information. Det er særligt vigtigt at vejledningen 1-2-3-4-5-trin, der gør ipad klar til skolebrug bliver fulgt af alle. Lidt information Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde - både på skolen og hjemme. Der er blevet arbejdet hårdt på at gøre alting klar til

Læs mere

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE

BRUGERNE BESTEMMER STADIG DET MESTE NYT SKOLEÅR MED DIT DIGITALE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber ipad en har været en stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der har været mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle har

Læs mere

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen

Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Bring You Own Device (BYOD) på Dyssegårdsskolen Kære elever og forældre Bring Your Own Device handler om, at alle elever skal råde over en computer som arbejdsredskab i undervisningen. Indskolingen I indskolingen

Læs mere

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR

IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR IT- OG MEDIEVISION FOR SYDDJURS SKOLEVÆSEN FAQ IT- OG MEDIEVISION FOR SKOLEVÆSENET SPØRGSMÅL OG SVAR Spørgsmål og svar I denne folder er samlet en lang række spørgsmål i forhold til it- og medieplanen

Læs mere

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold

IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold IT håndbog for Bygaden (elev) Indhold Skolens trådløse netværk... 2 Skole PCer... 2 Netværksdrev på skole PCer... 2 Udlån af adapter kabler... 2 ipads og Apple konto... 2 Print... 3 Print fra skole PC...

Læs mere

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1 side 2 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Sådan bruger vi IT på Frederik Barfods skole

Sådan bruger vi IT på Frederik Barfods skole Sådan bruger vi IT på Frederik Barfods skole KONKRETE FORHOLD På Frederik Barfods Skole medbringer eleverne deres egne bærbare computere fra 4. til 9. klassetrin. IT anvendes i alle fag, hvor og når det

Læs mere

Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT

Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Dato 12-03-2014 Hurup Skoles retningslinjer for brug af IT Brug af skolens IT Skolens computere er beregnet til undervisningsformål. Computere udleveres og afleveres

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12.

Mobil og tablets. Vejledning. Opsætning af ipad IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Mobil og tablets Opsætning af ipad Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012 1 Indholdsfortegnelse Forældre... 3 Klasseråd... 3 Klassekasse... 3 ForældreIntra... 3 Fravær... 3 Kontakt til lærerne... 3 Skole-hjem-samtaler... 3 Lektier... 3 Hverdagen i skolen... 4 Gymnastik... 4

Læs mere

Vejledning til Office 365

Vejledning til Office 365 Vejledning til Office 365 For elever på Trelleborg Friskole Strandvejen 121 4200 Slagelse Udarbejdet af Jakob B. Andersen Jakob.andersen@trelleborgfriskole.dk [Webadresse] Kom godt i gang Denne vejledning

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

Fredagsbrev den 30. januar 2015

Fredagsbrev den 30. januar 2015 Uge 6: Musical 9. og 10.kl. Emneuge 0.-8.kl. Onsdag den 4.2. kl. 19 Torsdag den 5.2. kl. 19 Uge 7: interferie Musical, billetter købes ved indgangen Musical, billetter købes ved indgangen, alle er velkomne!

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever.

Vejledning til brug af IT for nye elever. Vejledning til brug af IT for nye elever. IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk SIKKERHED HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? Apple ID et er sammen med koderne til din mail, det trådløsenetværk og din NemID ekstremt vigtige Når jeg skal hjælpe nogen med deres ipad, spørger jeg altid

Læs mere

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com

Sikker IT-Brug. En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål. sanistaal.com Sikker IT-Brug En kort introduktion til et sikkert online arbejdsmiljø og gode IT-vaner i Sanistål sanistaal.com Indhold 2 Kære kollega 4 Kom godt i gang 5 Logning 6 Kodeord 7 Mobile enheder 9 Dataopbevaring

Læs mere

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Forberedelse Du skal være på en WIFI forbindelse Du skal have brugernavn og koder klar til det/de Apple-id er du bruger Du skal have koden til SIM-kortet klar Du

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever.

Vejledning til brug af IT for nye elever. Vejledning til brug af IT for nye elever. IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

HANSENBERG Kære elev

HANSENBERG Kære elev HANSENBERG 2019 Kære elev Når du får udleveret en ipad på HANSENBERG, er der nogle retningslinjer, som du skal følge. På samme måde kan der være spørgsmål fra din side i forhold til ipad en. Både retningslinjer

Læs mere

Kom godt i gang med din ipad

Kom godt i gang med din ipad Dette lille skriv kan være en hjælp til dig, når du skal i gang med din nye ipad Tænd og sluk din ipad følg derefter vejledningen på skærmen. Der er vedlagt en brugsvejledning i æsken, som din ipad ligger

Læs mere

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017

DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 DIGITAL IT- OG MEDIESTRATEGI FREDENSBORG SKOLE AUGUST 2017 IT på Fredensborg Skole IT-handleplanen har til formål at sikre, at alle elever får de nødvendige IT-kompetencer. IT og medier er et tværgående

Læs mere

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever

Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Generel information om 1:1 IT-enhed til alle elever Dette dokument indeholder generel information til skolerne om 1:1 udrulning og opdateres løbende. Indhold Administration af ipads... 2 Apple-ID... 2

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik

Informationssikkerhedspolitik Folder om Informationssikkerhedspolitik ansatte og byrådsmedlemmer 25-11-2013 Indledning Faxe Kommune har en overordnet Informationssikkerhedspolitik. Denne folder er et uddrag, der kort fortæller hvad

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever På www.itcsyd.dk kan du altid finde vejledninger m.m. under Services - Elever. Mener du der mangler nogen vejledninger, så send en mail til support@itcsyd.dk Vers.1.

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Alsmic. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune

ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune ipad mini til alle skoleelever i Greve Kommune Kære skoleelever og forældre I dag begynder skolereformen i hele Danmark. Det betyder, at I elever får en ny og mere varieret skoledag, og at I skal arbejde

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD.

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD. Brug af eget it-udstyr i skolen Generel vejledning til forældre April 2015 Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest

Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest Studie- og ordensregler på erhvervsuddannelserne EUC Nordvest Mødepligt og studieaktivitet Der er mødepligt til al undervisning, og der registreres tilstedeværelse/fravær i hver enkelt lektion. I følgende

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ RANUM EFTERSKOLE

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ RANUM EFTERSKOLE RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ RANUM EFTERSKOLE Som elev erklærer jeg herved, at jeg til enhver tid vil optræde som ansvarsbevidst bruger af it -udstyr på Ranum Efterskole (herefter benævnt Skolen ).

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål Oftest stillede spørgsmål Her finder du svaret på nogle væsentlige spørgsmål vedrørede brugen af Historiefaget.dk. Tekniske spørgsmål Elevernes navne stemmer ikke overens med deres eget Der kan være to

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. ipad - Apples geniale tablet... Forord. KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad. KAPITEL TO... 25 Safari på internettet

INDHOLDSFORTEGNELSE. ipad - Apples geniale tablet... Forord. KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad. KAPITEL TO... 25 Safari på internettet INDHOLDSFORTEGNELSE ipad - Apples geniale tablet... Forord KAPITEL ET... 7 Hurtigt i gang med din ipad Aktivér din ipad... 8 Opdater til ios 8... 9 Sluk og tænd din ipad... 10 Sæt din ipad på vågeblus...

Læs mere

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Kom godt i gang med Office 365, download af Office 365, OneDrive samt Word, Excel og PowerPoint Version 1.03 (13.

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever På www.itcsyd.dk kan du altid finde vejledninger m.m. under Services - Elever. Mener du der mangler nogen vejledninger, så send en mail til support@itcsyd.dk Vers.1.

Læs mere

Eksamen maj - juni g og 2g. Eksamensvejledning maj 2017

Eksamen maj - juni g og 2g. Eksamensvejledning maj 2017 Eksamen maj - juni 2017 1g og 2g Eksamensvejledning maj 2017 Generelle regler Mødetid: Senest 15 min. før prøvens start For sent: Ring til skolen Over til rektor Sygdom: Ring til skolen - lægeerklæring

Læs mere

Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV

Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV Eksamensorientering Grundforløbets matematikscreening, AP og NV REGLER OM EKSAMEN 2 PRØVERNES FORM OG TILLADTE HJÆLPEMIDLER 2 Matematik-screening 2 Skriftlig AP-prøve 2 Mundtlig AP-prøve 2 Mundtlig NV-prøve

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ TJELE EFTERSKOLE

RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ TJELE EFTERSKOLE RETNINGSLINJER FOR BRUG AF IT PÅ TJELE EFTERSKOLE Som elev erklærer jeg herved, at jeg til enhver tid vil optræde som ansvarsbevidst bruger af IT-udstyr på Tjele Efterskole (herefter benævnt "vi", "os"

Læs mere

Et tilbud til alle forældre

Et tilbud til alle forældre Et tilbud til alle forældre Vejledning Bredagerskolen www.bredagerskolen.dk Vejledning ForældreIntra Bredagerskolen 1 December 2008 Kære forældre. Fra januar 2009 vil vi som noget nyt benytte os af ForældreIntra.

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER 1 KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici, som er helt

Læs mere

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Maj 2019 1 Læs denne eksamensinstruktion grundigt. Der er mange ting, du skal vide i forbindelse med eksamen. Hvad må du? Hvad skal du?

Læs mere

EUD & EUX Studie- og ordensregler

EUD & EUX Studie- og ordensregler EUD & EUX 2016-2017 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv deltagelse

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2015

Eksamen forår og sommer 2015 Eksamen forår og sommer 2015 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA

iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK AF MARTIN WOLSING WOLSING MEDIA iphone TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA iphone MARTIN WOLSING TIPS & TRICKS AF MARTIN WOLSING iphone TIPS & TRICKS 100 iphone-tips PÅ DANSK WOLSING MEDIA 100 iphone-tips

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC I denne folder får du info om: Forventninger Muligheder for støtte og vejledning It på skolen Studie- og ordensregler VUC fra A-Å . Forventninger Jens Otto Madsen,

Læs mere

Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785

Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785 Kirkeløkke 15 Tlf.: 74582907 Mobil: 29449785 Nedenstående er udarbejdet i et forsøg på at afhjælpe nogle af de spørgsmål som forældre ofte stiller i forbindelse med en start i Vilstrup Skoles Fritidsordning.

Læs mere

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad

Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1. Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Kom godt i gang med Klasseværelse 2.1 Lærervejledning om Klasseværelse-appen til ipad Velkommen til Klasseværelse Klasseværelse er en effektiv app til ipad, som gør det nemmere for dig at styre undervisningen,

Læs mere

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse Mødepligt: 3 Ved sygdom: 3 Inden prøverne: 3 Sted: 3 Mødetid: 3 Mobiltelefon m.v.: 3 Overtøj: 3 Brug af

Læs mere

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument

OBS vejledningerne ligger på de næste sider i dette dokument Nulstilling af din iphone eller ipad Er din iphone eller ipad stadig funktions dygtig, kan du slette dine personlige data direkte på enheden. Se vejledning 1. nedenfor. Sådan gendanner du din iphone og

Læs mere

Kom godt i gang med OneDrive

Kom godt i gang med OneDrive Kom godt i gang med OneDrive Office365 er en mulighed for lærere og elever at bruge en office-pakke på egne enheder - man kan downloade det til brug på pc - mac - tablets og smartphones, i alt op til 5

Læs mere

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

DELER og GEMMER. guide. Sådan. du dine feriebilleder. Få styr på billederne Gode råd. sider. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan DELER og GEMMER du dine feriebilleder Få styr på billederne Gode råd 14 sider Gem dine feriebilleder INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Kære børn og forældre! Friskolen i Lemming Ugebrev 43 Lemming d. 23. oktober 2015 Ugen der

Læs mere

Vejledning til brug af IT Elever.

Vejledning til brug af IT Elever. Vejledning til brug af IT Elever. 2 Udgave: Maj.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg produktionshøjskole. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Elev, at benytte

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

Skriftlig eksamen/prøve

Skriftlig eksamen/prøve Skriftlig eksamen/prøve Mødetid: Du skal møde senest 30 minutter før eksamen/prøven, så du uden stress og jag kan installere dig og din pc på din plads i lokalet. Du skal sidde på din plads i eksamenslokalet

Læs mere

Fredericia Realskole. er førende indenfor IT-integreret undervisning. Vision for IT. Klar med IT?

Fredericia Realskole. er førende indenfor IT-integreret undervisning. Vision for IT. Klar med IT? Fredericia Realskole er førende indenfor IT-integreret undervisning Vision for IT Klar med 2018-19IT? På Fredericia Realskole, skal elever fra 5. klasse arbejde med computer. Generelt for elevcomputere

Læs mere

SkoleInfo. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: :::

SkoleInfo. - En kort introduktion. HappyHill v. Stefan Lykkehøj Lund ::: ::: SkoleInfo - En kort introduktion Introduktion Dette dokument beskriver kort en app som firmaet HappyHill har udviklet kaldet SkoleInfo. Dette dokument skal fungere som en slags appetitvækker. SkoleInfo

Læs mere

Aula erstatter ForældreIntra

Aula erstatter ForældreIntra Aula erstatter ForældreIntra Sådan kommer du på Aula 1. Gå til aula.dk 2. Vælg Forælder 3. Log ind med dit UNI Login Har du glemt dit brugernavn eller adgangskode? Vælg Glemt brugernavn eller adgangskode?,

Læs mere