Avanceret Excel Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave Kopiering fra denne bog er ikke tilladt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Avanceret Excel 2013. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-23-0. E-bogsudgave 2014. Kopiering fra denne bog er ikke tilladt."

Transkript

1 A

2 Avanceret Excel 2013 Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: E-bogsudgave 2014 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. 2

3 Forord... 8 Udvalgte genvejstaster... 9 Navigere i et ark... 9 Navigere/bruge vindue, dialogboks, projektmappe og båndet Navigere mellem ark Markere Makroer helt fra start samt makrosikkerhed Hvad er en makro Hvad bruges en makro til Hvad består en makro af (Visual Basic for Applications) Visual Basic Editoren (aktivering af) Der er forskel på, hvor du gemmer en makro Du kan køre en makro fra Visual Basic-editoren Vi kigger nærmere på VBA-koden, der er genereret Udvikler-fanen med makro-værktøjer skal aktiveres Makrosikkerhed Åbne projektmapper med makroer Kør med et rigtig godt sikkerhedsprogram Indstilling af makrosikkerheden i Sikkerhedscenter Makroer i sikre mapper, åbnes automatisk Ændre stien til en mappe på en sikker placering Slette en sikker placering Beskyttet visning Oprette og gemme en makro Optage en makro Makroens navn (tilladte/ikke tilladte tegn i makronavn) Vælg en genvejstastekombination Gøre makroen tilgængelig for andre projektmapper VBAProject (PERSONAL.XLSB) Personlig makroprojektmappe Stop indspilningen af en makro Bruge en makro Du kan ikke fortryde makro-handlinger Fjerne formateringen af celler Nu er Personlig makroprojektmappen oprettet Makroer er placeret i Module1, 2 osv Gem makroen (luk projektmappen) Bruge makroen i praksis Hvis du placerer en makro i en projektmappe (Gem som) Flyt filen med makroer til den sikre mappe Redigere en makro (redigere i VBA-koden)

4 Gennemgang af koden Ændre VBA-koden Gør en linje med kode til en kommentar Tilføje kode fra en anden makro Gøre koden mindre Flyt/slet makroer i Visual Basic Editoren Slette et modul med makroer Eksporter et modul med makroer til en fil Importere et modul med makroer Slette en makro i en projektmappe via Makro-dialogboksen Slette makro i Personlig makroprojetkmappe (skjult) Slette makroen i Makro-dialogboksen Relative eller absolutte referencer i makroer Praktisk eksempel Om at slå relative cellereferencer til eller fra Makro-teknikker du kan bruge til noget i praksis Formelevaluering (test af dine formler) Synliggør, og rediger evt. referencer i en formel med F Evaluer en formel Spor celler, der påvirker eller påvirkes af markeret celle Vis alle formler i arket Værdikontrol-vinduet Åbn Værdikontrol-vinduet Indsæt en ny celleværdi i Vindue til værdikontrol-dialogboksen Fjern en celleværdi i Vindue til værdikontrol-dialogboksen Lukke Vindue til værdikontrol-dialogboksen Datavalidering Oprette en liste med indtastninger Start med at sortere listen i databasen Oprette listen i praksis Meddelelse (skriv evt. en) Fejlmeddelelse (skriv evt. en) Tilføj ny post til databasen Kopiere listen til en anden placering i arket Kontrol af indtastning af dato i en celle Udvid en eksisterende datavalidering til nye celler Find, og marker alle celler med datavalidering i et ark Fjerne datavalidering fra en celle/område med celler Fjerne datavalidering fra flere forskellige områder Navne for celler, områder og tabeller (redigere, slette)

5 Navnestyring-dialogboksen (rediger, slet og opret nye navne) Filtrer listen med navne Slet et eller flere navne via Navnestyring-dialogboksen Lav dine egne skabeloner (Gem som skabelon) Åbne en af dine egne skabeloner Åbn en brugeroprettet skabelon fra åben projektmappe Start altid en projektmappe med tre eller flere ark Gem diagram som en skabelon (2D-cirkeldiagram) Opret et brugerdefineret 2D-cirkeldiagram Gemme diagrammet som en skabelon Vælg, og opret et diagram baseret på skabelonen Hurtigudfyld-funktionen (effektiv og lynhurtig) Træk fornavn og efternavn ud i selvstændige kolonner Brug Hurtigudfyld-funktionen via båndet Omformater telefonnumre Indsæt kommentarer i celler Slette en kommentar Slette flere kommentarer på en gang Se alle kommentarer i arket Fryse/frigøre ruder (fastfrys overskrifter, overblik) Frigøre ruder Pivottabeller Arbejde med to tabeller Oprette en pivottabel for den ene tabel Pivottabellen oprettes her i samme ark Summere op for de enkelte firmaer i kroner Summere op for de enkelte varer i kroner Tilføj Firmanr. til Kolonner Vis i tabelformat (vis feltoverskrifter) Vælg et andet design for pivottabellen Slette en pivottabel Marker via Analyser-fanen, hvis pivottabellen er meget stor Anbefalede pivottabeller (ny funktion i Excel 2013) Pivottabel baseret på flere tabeller Start med at oprette en pivottabel i tabel Indsæt tabel Klik på Flere tabeller-knappen Opret en ny pivottabel Oprette relationer mellem tabellerne Arbejd videre med pivottabel (fjern Subtotal af Firmanr.)

6 Tilføj summering per land Tilføj et pivotdiagram til pivottabellen over to tabeller Forskellen på et almindeligt diagram og et pivottabeldiagram Start med at oprette pivotdiagrammet Konsolidere data Fjern dispositionsvisning, slet data, ny konsolidering Pivottabel-konsolidering Tilføj Guiden Pivottabel og pivotdiagram til Hurtig adgang-knappen Pivottabel-konsolidering i praksis Skriv oversigtsnavne i stedet for række og kolonne Opdater, hvis du ændrer kildedata Hvad hvis (What if)-analyse (scenariestyring) Forberede scenarier (navngiv celler) Oprette første scenarie i praksis (ingen ændringer) Oprette andet scenarie i praksis (med ændringer) Oprette tredje scenarie i praksis (med ændringer) Se de forskellige scenarier et ad gangen Oprette et Resume over de tre scenarier Slet eller rediger et scenarie Opret et scenarie i praksis (formler og procentsatser) Skriv formlerne ind i cellerne Tilføj en Scenario-knap på Hurtig adgang-værktøjslinjen Hvad hvis (What if)-analyse (målsøgning) Målsøgning i teorien Målsøgning i praksis Målsøgning i praksis 2 (øge dækningsgraden) Hvad hvis (What if)-analyse (problemløser) Aktiver Problemløser-værktøjet i Excel Problemløser-værktøjet i praksis Problemløser-værktøjet i praksis Opsummere med subtotaler-funktionen Sorter kolonnen, du vil indsætte subtotaler i Indsætte subtotaler i praksis Vælg subtotaler i en anden kolonne Kopier kun oversigten, men ikke resten af cellerne Fjern formateringen med subtotaler Subtotaler-funktionen i teorien Ændre beregningspræcision i en projektmappe I praksis Afrunding af tal samt andre tal-funktioner

7 Funktionen HELTAL(tal) Funktionen AFKORT(tal; antal_decimaler) Funktionen LIGE(tal) Funktionen ULIGE(tal) Funktionen AFRUND(tal; antal_decimaler) Hvis antal_decimaler er 0, afrundes til nærmeste heltal Hvis antal_decimaler er negativ, afrundes til 10, 100 osv Funktionen RUND.OP(tal; antal_decimaler) Funktionen RUND.NED(tal; antal_decimaler) LOFT.MAT, AFRUND.BUND.MAT og tidligere udgaver Funktionen AFRUND.GULV(tal; betydning) Funktionen AFRUND.BUND.MAT(tal;betydning;tilstand) Syntaksen for AFRUND.BUND.MAT er: AFRUND.LOFT-funktionen versus LOFT.MAT-funktionen Funktionen MAFRUND(tal;multiplum) Funktionen MAFRUND i praksis (afrunde til den nærmest 5-krone) Tilfældig rækkefølge (SLUMP-funktionen) Hvad kan det bruges til (f.eks. talerække) Kopier en funktion til markerede celler En tilfældig liste med tal fra 1 til Minidiagram med Hurtig analyse-værktøjet Sløv computer (fjern Direkte eksempel-visning)

8 Forord Denne bog gennemgår mere avancerede funktioner i Excel 2013, og det er en direkte fortsættelse af bogen Kom i gang med Excel 2013, som allerede er udgivet på Forlaget TextMaster. Både bogen Kom i gang med Excel 2013 og denne bog er samlet i bogen Den store Excel 2013 bog fra ny bruger til superbruger, som allerede er udgivet på Forlaget TextMaster. I første kapitel får du en grundig gennemgang af, hvordan du opretter makroer i Excel, og du får indblik i, hvordan du justerer selve makro-koden på brugerniveau. Sikkerhed omkring makroer, samt hvordan du opretter en sikker mappe til dine egne makroer gennemgås også. Kapitel 2 handler om, hvordan du evaluerer dine formler og funktioner på flere forskellige måder og sikrer, at de fungerer korrekt. Kapitel 3 handler om datavalidering, som kan sikre, at der indsættes korrekte data i celler eller celleområder. Det kan være en stor hjælp i ark med mange data, hvor du vil være sikker på, at det altid er de rigtige data, der indtastes. Du lærer bl.a. at oprette en rulleliste, som indeholder alle de data, der kan vælges mellem. Det sparer masser af tid med indtastning af lange og besværlige ord, og du undgår, at der indtastes forkerte data, hvis der kun kan indtastes data fra listen. Kapitel 4 handler om Navnestyring-dialogboksen, som er stedet, hvor du både kan oprette, men også redigere og slette navne på celler, områder og tabeller. Kapitel 5 handler om, hvordan opretter dine egne personlige skabeloner i Excel Det kan der være mange grunde til, men en af de største er selvfølgelig at kunne undgå at skulle lave et stort indtastningsarbejde i et ark. En anden grund kan være at bevare det samme layout, firmalogo m.m. Kapitel 6 handler om, hvordan du får Excel til at åbne en projektmappe med tre eller flere ark i stedet for et, som er standardindstillingen. Kapitel 7 handler om et ark med to tabeller, der indeholder nogle salgstal, som skal opdateres ofte en gang om ugen, og der skal også tilføjes et cirkeldiagram. I dette kapitel kan du se, hvordan diagrammet oprettes, tilpases og gemmes som en skabelon, som du nemt kan bruge igen og igen, når nye salgstal skal opdateres. Kapitel 8 handler om, hvordan du bruger Hurtigudfyld-funktionen, som er et meget effektivt værktøj i Excel 2013, og det hjælper dig med at omforme data i et snuptag. Kapitel 9 handler om at indsætte kommentarer i celler og arbejde med kommentarer i Excel Kapitel 10 handler om at få overblik i store regneark med overskrifter ved at fastfryse overskrifter evt. plus en eller flere rækker, så kan du bevare overblikket uanset, hvor langt du ruller ned i arket. Kapitel 11 handler om pivottabellen, som er et stærkt værktøj, når det handler om at finde tendenser og mønstre i store datamængder og komplekse data. Du kommer også til at arbejde med en pivottabel baseret på to tabeller via en relation mellem de to tabeller. Pivotdiagrammer bliver også gennemgået i kapitlet. Kapitel 12 handler om at konsolidere data, hvor du kan opsummere og rapportere resultater fra data i forskellige regneark i samme projektmappe eller fra 8

9 andre projektmapper i et nyt tomt ark. Du får også en gennemgang af Pivottabel-konsolidering, som indebærer, at du henter Guiden Pivottabel og pivotdiagram fra tidligere udgaver af Excel frem fra gemmerne. Kapitel 13 handler om Scenariestyring-funktionen, som du kan bruge til at oprette og analysere flere forskellige værdisæt for et område med data, som kan være dit eget budget, udgifter for en virksomhed eller noget helt tredje. Du kommer også til at tilføje en Scenarie-knap på Hurtig adgang-værktøjslinjen, hvor du kan få hurtig adgang til de scenarier, du har oprettet. Kapitel 14 handler om et andet Hvad hvis (What if)-værktøj, og det er målsøgning, som du kan bruge i mange forskellige sammenhænge, hvor du vil finde ud af, hvad der skal til for at opnå et bestemt resultat. Kapitel 15 handler om Problemløser-værktøjet, som er et tillægs-program til Excel 2013, som ikke automatisk bliver installeret. Du kommer til at løse to forskellige opgaver med Problemløser-værktøjet. Kapitel 16 handler om Subtotaler-funktionen, som du kan opsummerer og gruppere rækker i et dataområde (virker ikke i en tabel) og skabe orden i store datamængder. Kapitel 17 handler om beregningspræcisionen i en projektmappe, som du kan ændre til det, du ser på skærmen i stedet for standardindstillingen i Excel 2013, som er med 15 cifres præcision. Kapitel 18 handler om afrunding af tal, og der er kommet et par nye funktioner til afrunding af tal, og det er LOFT.MAT, der afløser AFRUND.LOFT samt AF- RUND.BUND.MAT, der afløser AFRUND.GULV. Kapitel 19 handler om, hvordan du kan lave liste af personer eller tal i en tilfældig rækkefølge med SLUMP-funktionen, som returnerer et jævnt fordelt tilfældigt reelt tal, der er større end eller lig med 0 og mindre end 1. Udvalgte genvejstaster Her er nogle udvalgte genvejstaster, som jeg selv bruger en del. Navigere i et ark Enter Markeringen flyttes en celle ned. Skift+Enter Markeringen flyttes til den forrige rækkes celle. Tab eller pil højre Markeringen flyttes en celle til højre. Skift+Tab eller pil venstre Markeringen flyttes en celle til venstre. Pil op Markeringen flyttes en celle op. Pil ned Markeringen flyttes en celle ned. Home Markeringen flyttes til første celle i rækken. Ctrl+Home Markeringen flyttes til første celle i regnearket. Piletasterne Markeringen flyttes en celle i pilens retning. Ctrl+piletast Til sidste celle i pilens retning med og uden data. Ctrl+End Til sidste celle i anvendt område 9

10 Navigere/bruge vindue, dialogboks, projektmappe og båndet Esc-tasten Luk dialogboks, gå ud af indstillinger og vinduer. Ctrl+g eller F5 Gå til. Skriv f.eks. Ark3!a70 for at gå til celle A70 i ark 3. Alt+f Åbner Filer-fanen med genvejstast-bogstaver. Ctrl+b Søg. Ctrl+p Udskriv. Ctrl+Skift+u Udvide/lukke formellinjen. Navigere mellem ark Ctrl+PageDown Gå til næste ark. Ctrl+PageUp Gå til forrige ark. Markere Ctrl+a Marker alt. Skift+piletast Marker en celle i piletastens retning. Skift+mellemrumstast Marker hele rækken. Ctrl+mellemrumstast Marker hele kolonnen. Skift+pil ned Udvid markeringen til og med næste række ned. Skift+pil op Udvid markeringen til og med næste række op. Ctrl+* Skal være placeret i celle med data. Markerer alle celler med data. Rigtig god arbejdslyst med Microsoft Excel Martin Simon, Solrød Strand foråret

Indholdsfortegnelse Forord... 14 Købe eller leje Excel 2013... 18 Åbn Excel 2013 i Windows 7 eller tidligere... 19

Indholdsfortegnelse Forord... 14 Købe eller leje Excel 2013... 18 Åbn Excel 2013 i Windows 7 eller tidligere... 19 1 Indholdsfortegnelse Forord... 14 Nyheder i Excel 2013 (brug af Hjælp-funktionen) 14 Udvalgte genvejstaster... 16 Navigere i et ark... 16 Navigere, vindue, dialogboks, projektmappe og båndet 16 Markere...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Brevfletning... 14 Kommentarer (arbejde med kommentarer)... 26 Opret et indeks...

Indholdsfortegnelse Forord... 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Brevfletning... 14 Kommentarer (arbejde med kommentarer)... 26 Opret et indeks... 1 Indholdsfortegnelse Forord... 5 Kommando versus funktion 5 Fodnoter og slutnoter... 6 Om fodnoter og deres placering 6 Om slutnoter og deres placering 6 Opret en ny fodnote...7 Opret en ny slutnote...8

Læs mere

Excel til ipad Kom i gang og videre med. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-12-2. E-bogsudgave 2014

Excel til ipad Kom i gang og videre med. Martin Simon. Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-12-2. E-bogsudgave 2014 Excel til ipad Kom i gang og videre med Martin Simon Forlaget TextMaster ISBN: 978-87-93170-12-2 E-bogsudgave 2014 Kopiering fra denne bog er ikke tilladt. Forord 9 Begrænsningerne i forhold til Excel

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... Indledning KAPITEL ET... Kom videre med Excel Flyt markering efter Enter... 8 Undgå redigering direkte i cellen... 9 Markering ved hjælp af tastaturet... 10 Gå til en

Læs mere

OFFICEUNIVERSET.DK. ^ + SKIFT + ; (semikolon) Formellinje - skift mellem udvid og fold CTRL + SKIFT + U

OFFICEUNIVERSET.DK. ^ + SKIFT + ; (semikolon) Formellinje - skift mellem udvid og fold CTRL + SKIFT + U Excel Genveje GENVEJSTASTER Formatering Fed CTRL + F CMD + F Kursiv CTRL + K CMD + K Understreget CTRL + U CMD + U Gennemstreget CTRL + 5 CMD + SKIFT + X Konturkant på markerede celler CTRL + SKIFT + &

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus

Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus kursusbeskrivelse Office kurser ms Excel niveau 1 Kursusbeskrivelse Microsoft Excel Grundkursus Varighed: 1 dag Excel version 2010, 2013 & 2016 Niveau 1. I gang med Excel Hvad kan du bruge kurset til:

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED PETER JENSEN GUIDE VISUEL

EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED PETER JENSEN GUIDE VISUEL PETER JENSEN EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED EXCEL 2011 TIL MAC VISUEL GUIDE 59 guides der får dig videre med Excel En instruktion på hver side - nemt og overskueligt Opslagsværk med letforståelig gennemgang

Læs mere

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Excel... Jørgen Koch KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Excel Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Startskærmen... 12 Brugergrænsefladen...

Læs mere

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil

Pivottabeller, diagrammer og databehandling. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil Pivottabeller, diagrammer og databehandling Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil 21 48 65 16 E-mail: ns@teamcrm.dk Emner: Excel Pivottabeller/diagrammer og databehandling Brugerfladen Import af data

Læs mere

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer.

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer. Startvejledning Microsoft Excel 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Føje kommandoer til værktøjslinjen Hurtig

Læs mere

Genveje til Excel på MAC

Genveje til Excel på MAC e til Excel på MAC Åbne Formelbygger Gentage den seneste Find (Find næste) Shift + F3 FN + Shift + F3 Shift + F4 FN + Shift + F4 Lukke vinduet Vise dialogboksen Gå til + F4 FN + F5 + F4 Vise dialogboksen

Læs mere

Genveje i Excel. Herunder ser du en liste over nyttige genveje i Excel, skimt den igennem og se hvilke der er vigtigst for dig.

Genveje i Excel. Herunder ser du en liste over nyttige genveje i Excel, skimt den igennem og se hvilke der er vigtigst for dig. Genveje i Excel Herunder ser du en liste over nyttige genveje i Excel, skimt den igennem og se hvilke der er vigtigst for dig. Hvis man vil Skal man trykke på Taster der bruges til at flytte eller rulle

Læs mere

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013

Lynvejledninger. Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Lynvejledninger Anvendelse af pivot-tabeller Microsoft Excel 2013 Juni 2017 2 Indholdsfortegnelse Brugerdefinerede beregninger... 5 Eksterne data... 6 Filtrer data... 7 Filtrer data (fortsat)... 8 Filtrer

Læs mere

Microsoft Access 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende.

Microsoft Access 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Startvejledning Microsoft Access 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Ændre skærmstørrelsen eller lukke en

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls 18-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Indhold Forelæsning Dat-D1: Regneark Matematik og databehandling 2012

Indhold Forelæsning Dat-D1: Regneark Matematik og databehandling 2012 Indhold Forelæsning Dat-D1: Regneark Matematik og databehandling 2012 Henrik L. Pedersen Institut for Matematiske Fag henrikp@life.ku.dk 1 Forberedelsesopgaverne Dat-D-1 og Dat-D-2 2 Regnearks grundprincipper

Læs mere

JØRGEN KOCH Office til ipad

JØRGEN KOCH Office til ipad JØRGEN KOCH Office til ipad INDHOLDSFORTEGNELSE Office til ipad... Indledning KAPITEL ET... 9 Fælles funktioner Tastatur... 10 Alternative tastaturer... 11 Navigation... 12 Fingerbevægelser... 13 Båndet...

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls 20-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Makroer. Ændre makrosikkerhed

Makroer. Ændre makrosikkerhed Makroer Når du åbner kalenderen, bliver du sikkert spurgt, om du vil åbne med eller uden makroer (om boksen med valgmulighederne dukker op afhænger af, hvilket niveau sikkerheden i Excel er indstillet

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord...8 Makroer samt aktivere Udvikler-fanen...10 Makrosikkerhed (Sikkerhedsindstillinger)...13

Indholdsfortegnelse Forord...8 Makroer samt aktivere Udvikler-fanen...10 Makrosikkerhed (Sikkerhedsindstillinger)...13 1 Indholdsfortegnelse Forord...8 Makroer samt aktivere Udvikler-fanen...10 Hvad er en makro... 10 Hvad kan du bruge en makro til... 10 Hvad en makro er (Visual Basic for Applications)... 11 Det hele sker

Læs mere

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data

TID-data i Excel regneark. Generelt. Forberede tid-data Generelt Formål Ved at eksportere TID-data til Excel programmet er der mulighed for at analysere data på flere måder end i TID-programmet. I Excel er der mulighed for at arbejde med TID-data i en såkaldt

Læs mere

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet

Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet Når du på Pro2tal Bager s hjemmeside: www.bagernettet.dk klikker på ikonet kommer følgende login billede til Bagersystemet: Indtast dit brugernavn og adgangskode og tryk Enter eller klik på knappen Logon.

Læs mere

1. Opbygning af et regneark

1. Opbygning af et regneark 1. Opbygning af et regneark Et regneark er et skema. Vandrette rækker og lodrette kolonner danner celler, hvori man kan indtaste tal, tekst, datoer og formler. De indtastede tal og data kan bearbejdes

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 04.xls 12-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Anvendelse af pivottabeller

Anvendelse af pivottabeller Microsoft Excel 2007 Indholdsfortegnelse 1. Indledning - Formålsbeskrivelse... 5 2. Indledning... 5 3. Deltagerinformation... 7 4. Vil du have overblik?... 9 4.1 Er dine data klar til at blive analyseret?...

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

IT/Regneark Microsoft Excel Grundforløb

IT/Regneark Microsoft Excel Grundforløb januar 2018 Indhold Opbygning af et regneark... 3 Kolonner, rækker... 3 Celler... 3 Indtastning af tekst og tal... 4 Tekst... 4 Tal... 4 Værdier... 4 Opbygning af formler... 5 Indtastning af formler...

Læs mere

MS Excel 2013 Videregående DK

MS Excel 2013 Videregående DK MS Excel 2013 Videregående DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Kursusmaterialet... 1 Funktioner... 2 Syntaks (Grammatik)... 2 Guiden Funktion... 4 Formelhjælp...6 Flere funktioner...

Læs mere

Indhold. Selandia-CEU Side 2

Indhold. Selandia-CEU Side 2 Excel 2007 Indhold Excel 2007... 4 Start Excel... 4 Luk Excel... 4 Skærmbilledet i Excel 2007... 5 Titellinjen... 5 Båndet... 5 Formellinjen... 6 Celler... 6 Ark... 7 Mus og markør... 7 Fyldhåndtaget...

Læs mere

Huskesedler. Præsentation af tal i regneark. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Præsentation af tal i regneark. Microsoft Excel 2010 Huskesedler Præsentation af tal i regneark Microsoft Excel 2010 Februar 2013 Indholdsfortegnelse Betinget formatering... 3 Celletypografi... 5 Diagram... 6 Diagram elementer... 8 Diagram grafik... 9 Diagram

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Excel 2013

Sådan gør du Microsoft Excel 2013 Microsoft Excel 2013 Indholdsfortegnelse Beskyttelse... 3 Diagram... 5 Flyt og kopiér... 6 Formatering... 8 Frys ruder... 12 Sideopsætning og udskriv... 13 Sortering... 15 Udskrive diagrammer... 16 Diagram...

Læs mere

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke.

Du skal gemme kalenderen på din computer, før du åbner den, ellers virker makroerne ikke. Makroer Når du åbner kalenderen, bliver du sikkert spurgt, om du vil åbne med eller uden makroer (om boksen med valgmulighederne dukker op afhænger af, hvilket niveau sikkerheden i Excel er indstillet

Læs mere

Indhold fordelt på sider

Indhold fordelt på sider Indhold fordelt på sider Indtastning og formellinie 2 Kolonnebredde og rækkehøjde 5 Visninger 2 Indsætte/slette kolonner og rækker 6 Zoom 2 Flet og centrer 6 Markere 3 Diagrammer 6 Flytte, kopiere 3 Tilføje

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL FEBRUAR 2019 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE KRAV SIDE 3 SIDE 4 B. HVORDAN GØRES ALLE VÆRKTØJETS

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

FORMATERING AF REGNEARK

FORMATERING AF REGNEARK FORMATERING AF REGNEARK Indtil nu har vi set på, hvordan du kan udføre beregninger i dit regneark, og hvordan du kan redigere i regnearket, for hurtigt at få opstillet modellerne. Vi har derimod overhovedet

Læs mere

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET

KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET KL JANUAR 2017 TEKNISK VEJLEDNING KL S EFFEKTMÅLINGS- REDSKAB TIL KONTROLOMRÅDET OFFICE VERSION 2010 OG 2013 2 VEJLEDNING I ANVENDELSE AF VÆRKTØJ TIL EFFEKTMÅLING INDHOLD INDHOLD INDLEDNING A. TEKNISKE

Læs mere

Du har også mulighed for at udlæse faktisk bogførte tal fra et regnskabsår til et budgetark.

Du har også mulighed for at udlæse faktisk bogførte tal fra et regnskabsår til et budgetark. Budget vejledning Indhold Oprettelse af budget i TØS...3 TØS- budget til excel eksport af budget...4 Excel budget til TØS import af budget...5 Udlæse regnskabstal til budget...8 Slette budgetter...8 UDSKRIFTER...9

Læs mere

Regnskab. med Microsoft Excel Lav dit regnskab med Excel. 28 lektioner opgavefiler. ms Excel 2016 niveau: Lidt kendskab til Excel

Regnskab. med Microsoft Excel Lav dit regnskab med Excel. 28 lektioner opgavefiler. ms Excel 2016 niveau: Lidt kendskab til Excel Regnskab med Microsoft Excel 2016 Lav dit regnskab med Excel ms Excel 2016 niveau: Lidt kendskab til Excel 28 lektioner opgavefiler Microsoft Office EXCEL 2016 kursusbog Forfatter: Tina Samuelson Udgivet

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Kom i gang med... Kapitel 7 Calc: Regneark med OpenOffice.org. OpenOffice.org

Kom i gang med... Kapitel 7 Calc: Regneark med OpenOffice.org. OpenOffice.org Kom i gang med... Kapitel 7 Calc: Regneark med OpenOffice.org OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

Excel 2007 (5): Formler, diagrammer og tips

Excel 2007 (5): Formler, diagrammer og tips Excel 2007 (5): Formler, diagrammer og tips HUSK AT: Man kan godt skrive flere linjer under hinanden i den samme celle. Marker den pågældende celle (evt. flere celler) og vælg "Ombryd tekst" på fanebladet

Læs mere

Tutorial: Annotationsliste

Tutorial: Annotationsliste Tutorial: Annotationsliste Annotationslisten er en særlig fane med vandret layout, hvor du får effektive muligheder for at behandle, få adgang til, gennemgå og sammenfatte annotationer i en PDF-fil. Som

Læs mere

Hent filoplysninger fra billeder og filer

Hent filoplysninger fra billeder og filer Hent filoplysninger fra billeder og filer I denne vejledning bliver det gennemgået, hvordan man via Power Forespørgsel kan hente filoplysninger fra en mappe ind i Excel. Der skal opbygges følgende elementer:

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013. KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013. KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Office-pakke... Opgradering til Office 2013 KAPITEL ET... 7 Fælles funktioner i Office 2013 Velkomstopsætningen... 8 Det nye look... 9 Startskærmen... 10 Skabeloner...

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på NS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1 Indledning 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med Excel 2007

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere KalenderSkabelon_2017_01.xlsm 05-04-2017 Ecxelversioner Skabelonen er oprettet i Excel 2010 i xlsm-format. Så vidt jeg ved, kan Excel 2007 arbejde

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

xleasy.dk xleasy Projektplan Light er et værktøj til at planlægge projekter. Der er fokus på planlægning af et mindre antal opgaver.

xleasy.dk xleasy Projektplan Light er et værktøj til at planlægge projekter. Der er fokus på planlægning af et mindre antal opgaver. xleasy.dk v410 dk - 13-10-2014 1 Introduktion 1 2 Opret et Projekt 1 2.1 Rediger projektplan... 1 2.2 Tidsplanlægning... 5 2.3 Tilpas Gantt-kort... 6 2.4 Andre kolonner... 6 3 Visninger 7 4 Kommuniker

Læs mere

Introduktion... 4. Kursusmaterialet... 4. Hvad kan et regneark bruges til... 5. Excels opbygning... 6. Kolonner... 6. Rækker... 7

Introduktion... 4. Kursusmaterialet... 4. Hvad kan et regneark bruges til... 5. Excels opbygning... 6. Kolonner... 6. Rækker... 7 Microsoft Excel 2013 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 4 Kursusmaterialet... 4 Hvad kan et regneark bruges til... 5 Excels opbygning... 6 Kolonner... 6 Rækker... 7 Celler og områder...

Læs mere

Excel formler og funktioner. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil: 21 48 65 16

Excel formler og funktioner. Underviser: Nina Kirkegaard Schou Mobil: 21 48 65 16 Excel formler og funktioner Underviser: Nina Kirkegaard Schou ns@teamcrm.dk Mobil: 21 48 65 16 www.teamcrm.dk EXCEL FORMLER OG FUNKTIONER Tilpasninger og nyttige værktøjer Absolut reference og navngivning

Læs mere

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Peter Kragh Hansen. Microsoft Excel 2013 Videregående. ISBN nr.: 978-87-93212-02-2

Peter Kragh Hansen. Microsoft Excel 2013 Videregående. ISBN nr.: 978-87-93212-02-2 Peter Kragh Hansen Microsoft Excel 2013 Videregående ISBN nr.: 978-87-93212-02-2 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Funktioner... 2 Syntaks (Grammatik)... 2 Guiden Funktion... 4 Formelhjælp...6

Læs mere

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten

Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering, sortering m.v. i Klienten Afgrænsning/filtrering I det efterfølgende gennemgås de tre standard afgrænsnings-/filtrerings metoder i Prisme Klient: Avanceret filter Er den overordnede

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Excel-5: Formler, diagrammer og tips

Excel-5: Formler, diagrammer og tips Excel-5: Formler, diagrammer og tips HUSK AT: Man kan godt skrive flere linjer under hinanden i den samme celle. Marker den pågældende celle (evt. flere celler) og vælg i menulinjen: Formater Celler Fanebladet

Læs mere

Bliv en haj til. Opret det første regneark

Bliv en haj til. Opret det første regneark Bliv en haj til Opret det første regneark Microsoft Excel 2007 Uddrag af: Bliv en haj til grundlæggende regneark Microsoft Excel 2007 Specialudgave til Facebook gruppen Officekonsulenterne 1. udgave, version

Læs mere

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i dokumentet. Aktiver adgangstaster. Aktiver genvejsmenu (højreklik)

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i dokumentet. Aktiver adgangstaster. Aktiver genvejsmenu (højreklik) Genvejstaster Brugerfladen Hjælp Vis/skjul båndet Aktiver adgangstaster Afslut Word Aktiver genvejsmenu (højreklik) Udskriftslayout Kladdevisning Dispositionsvisning Hop til næste dokumentvindue Hop til

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

FORMLER OG FUNKTIONER I EXCEL

FORMLER OG FUNKTIONER I EXCEL 1 FORMLER OG FUNKTIONER I EXCEL 1. Indtast flg. data i et regneark: Note: de små grønne markeringer i hjørnet af cellerne i kolonne B betyder, at tallet er formateret som tekst. 2 HVIS Afstand i km fra

Læs mere

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion

Huskesedler. Fletning af dokumenter til masseproduktion Huskesedler Fletning af dokumenter til masseproduktion Microsoft Word 2007 Indholdsfortegnelse Simpel fletning... 3 Indsæt en adresseblok... 4 Indsæt fletfelter... 5 Udgangsdokumenter til konvolutter...

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Microsoft Excel Grundbog

Microsoft Excel Grundbog Microsoft Excel Grundbog 2010 Regn den ud med Microsoft Excel Jørgen Koch Microsoft Excel Grundbog 2010 Regn den ud Microsoft Office 2010 Dansk programversion Jørgen Koch Om forfatteren Jørgen Koch (jko@innovate.dk),

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) Brugerfladen i PhoCS5 19

Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) Brugerfladen i PhoCS5 19 1 Indholdsfortegnelse Forlaget TextMaster er på Facebook 5 Forord... 6 Indstil din Photoshop (Indstillinger du bør tjekke) 7 Generelle indstillinger for programmet 7 Generelt-panelet i Indstillinger-dialogboksen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6

Indholdsfortegnelse. Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS6... 6 1 Indholdsfortegnelse Introduktion... 5 Historien om Adobe Bridge 5 Photoshop CS 6 Photoshop CS2... 6 Photoshop CS3... 6 Photoshop CS4... 6 Photoshop CS5... 6 Photoshop CS6... 6 Filbrowseren Adobe Bridge

Læs mere

Regnearket Excel - en introduktion

Regnearket Excel - en introduktion Regnearket Excel - en introduktion Flytte rundt i regnearket. Redigere celler Hjælp Celleindhold Kopiering af celler Lokalmenu og celleegenskaber Opgaver 1. Valutakøb 2. Hvor gammel er du 3. Momsberegning

Læs mere

IT/Regneark Microsoft Excel 2010 Grundforløb

IT/Regneark Microsoft Excel 2010 Grundforløb Januar 2014 Indhold Opbygning af et regneark... 3 Kolonner, rækker... 3 Celler... 3 Indtastning af tekst og tal... 4 Tekst... 4 Tal... 4 Værdier... 4 Opbygning af formler... 5 Indtastning af formler...

Læs mere

INTRODUKTION TIL DIAGRAMFUNKTIONER I EXCEL

INTRODUKTION TIL DIAGRAMFUNKTIONER I EXCEL INTRODUKTION TIL DIAGRAMFUNKTIONER I EXCEL I denne og yderligere at par artikler vil jeg se nærmere på diagramfunktionerne i Excel, men der er desværre ikke plads at gennemgå disse i alle detaljer, dertil

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Tilretning af regneark med autosum, formatering af tekst og tal samt oprettelse og kopiering af formel (relativ reference)

Tilretning af regneark med autosum, formatering af tekst og tal samt oprettelse og kopiering af formel (relativ reference) Excel-opgaver - 1 - opgave: overnatningstal Tilretning af regneark med autosum, formatering af tekst og tal samt oprettelse og kopiering af formel (relativ reference) A. Åbn råfil til nedenstående regneark

Læs mere

Excel 2010 Videregående

Excel 2010 Videregående Excel 2010 Videregående Velkommen på vores Excel Videregående kursus Vi håber at du vil finde dig godt tilrette på kurset og at du vil få mange gode og konkrete ting med dig herfra. Du kan være sikker

Læs mere

matematik Demo excel trin 1 preben bernitt bernitt-matematik.dk 1 excel 1 2007 by bernitt-matematik.dk

matematik Demo excel trin 1 preben bernitt bernitt-matematik.dk 1 excel 1 2007 by bernitt-matematik.dk matematik excel trin 1 preben bernitt bernitt-matematik.dk 1 excel 1 2007 by bernitt-matematik.dk matematik excel 1 1. udgave som E-bog 2007 by bernitt-matematik.dk Kopiering af denne bog er kun tilladt

Læs mere

Huskesedler. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Microsoft Excel 2010 Huskesedler Indhold Absolutte cellereferencer... 2 Beskyttelse... 3 Fejlkontrol... 5 Flyt og kopiér... 6 Flyt og kopier med musen... 7 Formatering... 8 Formatering - Placering... 9 Formatering Kanter og

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

Jet Reports tips og tricks

Jet Reports tips og tricks Jet Reports tips og tricks Af Peter Christoffersen Ejer og grundlægger af Zeezit Zeezit Prinsensgade 20 9000 Aalborg info@zeezit.dk www.zeezit.dk Indledning Zeezit er grundlagt af Peter Christoffersen,

Læs mere

Søren Christian Nissen

Søren Christian Nissen Fraværsprotokol Søren Christian Nissen www.sc-nissen.dk e-mail: sc.nissen@sc-nissen.dk Fraværsprotokol version 5.5-22-08-2010 Adobe InDesign CS4 2 Indholdsfortegnelse Makroer...3 Ændre makrosikkerhed...3

Læs mere

Hente tabeller til Excel fra ØS LDV

Hente tabeller til Excel fra ØS LDV Tips og tricks Gennemgang af: Hente tabeller til Excel fra ØS LDV Brevfletning med Word Ændre på parametre i rapporterne Fjern dimensioner der ikke bruges i rapporterne Brug af Subscriptions Excel funktioner

Læs mere

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal

Tillæg til ViTal v.4.5.5. Nyheder i ViTal Tillæg til ViTal v.4.5.5 Nyheder i ViTal Oplæseroversigten er udvidet så den indeholder: Flag og sprognavn for hver oplæser. Dialogboksen Oplæseroversigt kan justeres i størrelsen. Favoritliste som hjælper

Læs mere

Skifte til Access 2010

Skifte til Access 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Access 2010 ser meget anderledes ud end Access 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje

Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje Lotus Notes R5/R6 tastaturgenveje Udvidede genvejstaster Notes bruger udvidede genvejstaster til alle bogmærker, vinduesfaner og handlingsknapper samt til menuen Vindue. Hold ALT-tasten nede for at få

Læs mere

Taster til arbejde med dokumenter. Oprette et nyt dokument. Åbne et dokument. Lukke et dokument. Gennemse et dokument

Taster til arbejde med dokumenter. Oprette et nyt dokument. Åbne et dokument. Lukke et dokument. Gennemse et dokument Taster til arbejde med dokumenter : Oprette et nyt dokument Åbne et dokument Lukke et dokument Opdele et dokument Gemme et dokument Afslutte Word Søge efter tekst, formatering og specielle elementer Gentage

Læs mere

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk 48,- Kan også bruges til Excel 2000 Avanceret Excel Videre med Start med Windows95 Excel 97 Er summerne ens? www.knowware.dk Palle Grønbæk 2 KnowWare Videre med Excel 97 Avancerede funktioner Palle Grønbæk,

Læs mere

Grafik. Hurtige dele. Formular. Demo Billedværktøjer SmartArt Diagrammer. Øvelser Billedværktøjer SmartArt Diagrammer

Grafik. Hurtige dele. Formular. Demo Billedværktøjer SmartArt Diagrammer. Øvelser Billedværktøjer SmartArt Diagrammer Disposition for kursus i Word 2007 Grafik Demo Billedværktøjer SmartArt Diagrammer Øvelser Billedværktøjer SmartArt Diagrammer Hurtige dele Demo Tekst og grafik Indsæt felt med Hurtige dele Øvelser Tekst

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Gratis smagsprøve. Professionel Excel 1. udgave, 1. oplag 2005

Gratis smagsprøve. Professionel Excel 1. udgave, 1. oplag 2005 Professionel Excel 1. udgave, 1. oplag 2005 Copyright 2005 Forlaget Libris Forfatter: Jes Nyhus Forlagsredaktion: Peter Svendsen Omslag: Finn Heidelberg DTP: Jes Nyhus Korrektur: Jens Lyng Tryk: Nørhaven

Læs mere

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk

48,- Kan også bruges til Excel 2000. Avanceret Excel. Videre med. Excel 97. Er summerne ens? www.knowware.dk. Palle Grønbæk 48,- Kan også bruges til Excel 2000 Avanceret Excel Videre med Start med Windows95 Excel 97 Er summerne ens? www.knowware.dk Palle Grønbæk Acrobat Reader: tips... F5/F6 åbner/lukker Bogmærker I Menu AVis

Læs mere

OFFICEUNIVERSET.DK. Skift til forrige besked (når meddelelsen er åben). Gå tilbage til forrige visning i hovedvinduet i Outlookvinduet.

OFFICEUNIVERSET.DK. Skift til forrige besked (når meddelelsen er åben). Gå tilbage til forrige visning i hovedvinduet i Outlookvinduet. Outlook Genveje GENVEJSTASTER OFFICEUNIVERSET.DK NAVIGATION CTRL + 1 CTRL + 2 CTRL + 3 CTRL + 4 CTRL + 5 CTRL + 6 CTRL + 7 CTRL + PUNKTUM CTRL + KOMMA ALT + B CTRL + Y F3 MELLEMRUM SKIFT + MELLEMRUM CTRL

Læs mere

RESPONSE 2.0. Kursusmanual til grundlæggende funktioner ASPEKT R&D

RESPONSE 2.0. Kursusmanual til grundlæggende funktioner ASPEKT R&D RESPONSE 2.0 Kursusmanual til grundlæggende funktioner ASPEKT R&D Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Kort om Response:... 3 Lektion 1: Indledende overvejelser...4 Strategiske overvejelser...4

Læs mere

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV KIRSTEN KRISTENSEN POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV Dette hæfte lærer dig at lave velfungerende præsentationer i programmet PowerPoint 2010. Du får en god introduktion til programmets brugerflade og de forskellige

Læs mere

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access Indhold Filbehandling Filbehandling... 7 Tekstbehandling med Word I gang med Word... 11 Tegnformater... 12 Afsnitsformater... 15 Kanter og skygger... 19 Tabulator... 21 Sidelayout... 24 Gennemse... 28

Læs mere

Jørn Blok og GeGe Forlag ISBN R e t l i n j e Side 1

Jørn Blok og GeGe Forlag ISBN R e t l i n j e Side 1 Jørn Blok og GeGe Forlag ISBN 978-87-948-80-6 R e t l i n j e Side R e t l i n j e Side Det er yderst vigtigt, at I læser de næste tre sider med huskeregler grundigt igennem, inden I går i gang med at

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Outlook Side 1 Microsoft Outlook 2010 Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk.

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere