Statusrapport Kriminalitet forøvet af bander 2007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusrapport Kriminalitet forøvet af bander 2007"

Transkript

1 JANUAR 2008 EFTERFORSKNINGS- AFDELINGEN Nationalt Efterforskningscenter (NEC) Polititorvet København V Telefon: Telefax: Web: rpcha@politi.dk Statusrapport Kriminalitet forøvet af bander 2007

2 Side 2 Indholdsfortegnelse Resumé side 3 Oversigt side 4 Kriminalitetsstatus 2007 side 6 1. Amager-gruppen side 6 2. Black Cobra side 7 3. Blågårds Plads-gruppen side 9 4. Borhan-gruppen side Enghave-drengene side Den Internationale Klub side Haderslev-gruppen side Odense-gruppen side Østerbro-gruppen side Andre personer med tilknytning til bandemiljøet side 16 Samlet vurdering og konklusion side 17

3 Resumé Side 3 Rigspolitiet og politikredsene foretager med henblik på udpegning af konkrete mål for en intensiv og målrettet politimæssig efterforskning en løbende monitering af de kriminelle grupper og netværk, det såkaldte bandemiljø. Der sker herved indsamling, sammenligning, bearbejdning og formidling af relevante oplysninger i relation til de omhandlede grupper og netværk. Rigspolitiet moniterer i øjeblikket 14 grupper og netværk, der ved udgangen af 2007 havde i alt 141 tilknyttede personer. Moniteringen viser, at der ikke inden for det seneste år er væsentlige ændringer i relation til de kriminalitetstyper, som udøves af medlemmer af grupper og netværk, og at hovedvægten fortsat ligger på narkotikakriminalitet, voldskriminalitet og våbenlovskriminalitet. I perioden fra 1. januar til 31. december 2007 er ovennævnte 141 personer idømt 39 domme for alvorlig kriminalitet, heraf 19 domme med ubetinget fængselsstraf, 2 domme med betinget fængselsstraf og 18 domme med bødestraf. Ved udgangen af 2007 var 26 personer tilknyttet de 14 moniterede grupper frihedsberøvede. 15 personer afsonede fængselsstraffe og 11 personer var varetægtsfængslet. 19 medlemmer er prøveløsladt, og 5 afventer afsoning. Der er dels mellem enkelte grupper, dels mellem enkelte grupper og rockerklubberne modsætningsforhold, der har givet anledning til konfrontationer. Disse modsætningsforhold er ikke nyopståede, men har været kendt af politiet gennem flere år. Det er også tidligere konstateret, at de moniterede grupper og netværk har været i besiddelse af og har anvendt skyde- og stikvåben.

4 Det kan imidlertid konstateres, at anvendelsen af stik- og skydevåben i forbindelse med konfrontationerne i den seneste tid har været stigende. Dette skyldes næppe, at grupperne og netværkene har bevæbnet sig i højere grad end tidligere, men at flere af modsætningsforholdene mellem grupperne og enkeltpersoner manifesterer sig i form af direkte konfrontation. Side 4 Der er fra 1. januar til udgangen af 2007 registreret i alt 28 episoder, hvor skydevåben har været anvendt i det offentlige rum. I 12 af disse episoder har medlemmer af de af Rigspolitiet moniterede grupper og netværk været involveret. Rigspolitiet vurderer, at modsætningsforholdene fortsat vil bestå, og de forventes også fremover at ville kunne give anledning til konfrontationer. Årsagen hertil skal fortsat findes i kampen om markedsandele på narkotikamarkedet. Hertil kommer, at de moniterede gruppers og netværks æresbegreber selvstændigt bidrager til en fortsættelse af konflikterne og til nye konfrontationer. De moniterede grupper og netværk har adgang til våben og sprængstoffer, og såvel historisk som i den seneste tid har der været en vilje til at anvende disse. Oversigt Statusrapporten indeholder oplysninger om kriminalitet begået af kriminelle grupper og netværk - såkaldte bander - i Oplysninger vedrørende rockere behandles ikke selvstændigt, men inddrages i det omfang, det har betydning i relation til de kriminelle grupper og netværk. Rigspolitiet og politikredsene foretager en løbende monitering af kriminelle grupper og netværk, hvorved der sker indsamling, bearbejdning og formidling af relevante oplysninger. Moniteringen sker med henblik på udpegning af konkrete mål for en intensiv og målrettet efterforskning og retsforfølgning af den kriminalitet, som begås af medlemmerne af de kriminelle grupper og netværk.

5 Rigspolitiet moniterer i øjeblikket 14 kriminelle grupper og netværk med i alt 141 tilknyttede personer 1. Størstedelen af disse personer har fast tilknytning til en gruppe eller et netværk, mens et mindre antal personer ikke har en sådan fast tilknytning. Alle personer vurderes dog at have relevans i forhold til den politimæssige monitering. Side 5 De fleste moniterede grupper og netværk har ikke en formaliseret bandestruktur med medlemskaber, men de personer, som er fast tilknyttet, agerer som gruppe, herunder særligt i forbindelse med konfrontationer. De pågældende betragtes derfor også af Rigspolitiet som medlemmer af de forskellige grupper og netværk. I nedenstående tabel ses de kriminelle grupper og netværk, som moniteres af Rigspolitiet. Det er endvidere angivet, hvor mange medlemmer politiet har registreret i de enkelte grupper og netværk. Tabel 1: Kriminelle grupper og netværk, der moniteres af Rigspolitiet - pr. ultimo 2007 og 2006 Navn Amager-gruppen 5 5 Black Cobra Black Cobra Kalundborg Black Cobra Næstved Black Cobra Vordingborg 8 8 Blågårds Plads-gruppen Borhan-gruppen Hundige Enghave-drengene 9 9 Den Internationale Klub Aalborg Den Internationale Klub Esbjerg 6 8 Haderslev-gruppen 2 15 Odense-gruppen 4 4 Østerbro-gruppen Andre personer med tilknytning til bandemiljøet I alt Rigspolitiet er ansvarlig for monitering af kriminelle grupper og netværk (bander), som udøver alvorlig kriminalitet, herunder særligt grænseoverskridende, organiseret kriminalitet, mens politikredsene er ansvarlige for monitering af øvrige bander og grupperinger, når der er mistanke om grov kriminalitet inden for politikredsens grænser.

6 Kriminalitetsstatus 2007 Side 6 1. Amagergruppen Amager-gruppen består af fem personer, der alle har tilknytning til Amager, idet de bor eller ofte færdes dér. Alle medlemmerne er personer af anden etnisk oprindelse end dansk. Rigspolitiets monitering af Amager-gruppen viser, at medlemmer af gruppen i 2007 har været involveret i overtrædelser af narkotikalovgivningen og våbenlovgivningen. Hertil kommer, at medlemmer af gruppen har begået voldskriminalitet. Gruppens medlemmer forøver oftest kriminalitet i København og nærmeste omegn. Det er dog konstateret, at enkelte medlemmer også forøver kriminalitet uden for Københavnsområdet. Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet 2, viser, at der i 2007 er rejst 13 sigtelser mod medlemmer af Amager-gruppen. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at et medlem er under afsoning af en fængselsdom, mens et medlem er løsladt på prøve og et medlem afventer afsoning. I 2007 er medlemmer blevet idømt 8 domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Vold, våbenlov og lov om euforiserende stoffer. 2 Ved alvorlig kriminalitet forstås her og i det følgende: drab, vold, røveri, afpresning, narkotikakriminalitet, våbenkriminalitet, voldtægt, menneskehandel, menneskesmugling samt forsøg på denne type kriminalitet.

7 Rigspolitiet har alene registreret sporadisk kontakt mellem Amager-gruppen og rockermiljøet, og der foreligger ikke oplysninger om hverken samarbejde eller modsætningsforhold mellem gruppen og rockermiljøet. Side 7 Rigspolitiet har endvidere ikke kendskab til, at gruppen samarbejder med eller har modsætningsforhold til andre grupper eller netværk. 2. Black Cobra Black Cobra består af 50 medlemmer, der for størstedelens vedkommende er personer af anden etnisk oprindelse end dansk. Black Cobra har afdelinger i Hundige, Roskilde, Kalundborg, Næstved og Vordingborg. Black Cobra er startet med udgangspunkt i Hundige og Roskilde, og afdelingerne her er styrende i forhold til de øvrige afdelinger. Black Cobra adskiller sig sammen med Den Internationale Klub fra de øvrige grupper og netværk ved at have en formaliseret struktur, hvor medlemmerne vedkender sig medlemskabet. Dette sker bl.a. derved, at medlemmerne bærer beklædning med ens symboler. Rigspolitiets monitering af Black Cobra viser, at medlemmer af gruppen i 2007 har været involveret i voldskriminalitet, herunder drabsforsøg, narkotikakriminalitet, sager vedrørende trusler på livet, bl.a. mod en polititjenestemand og våbenlovskriminalitet. Det kan fremhæves, at Black Cobra har deltaget i flere skudepisoder, hvor modparten i alle tilfælde har været Borhangruppen. Endelig kan det oplyses, at medlemmer af gruppen i september 2007 blev sigtet i en sag vedrørende salg af mere end 18 kg kokain. Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 21 sigtelser mod medlemmer af Black Cobra.

8 Det er Rigspolitiets vurdering, at Black Cobra er blevet mere aktiv i forhold til udøvelse af kriminalitet end tidligere. I 2007 har ledende medlemmer afsluttet afsoning af fængselsdomme. Side 8 Et udtræk af kriminalregisteret viser, at fem personer fra Black Cobra er under afsoning, to er varetægtsfængslet, en afventer afsoning, og otte er løsladt på prøve. I 2007 er medlemmer blevet idømt 6 domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Vold, vold mod tjenestemand, våbenlov og lov om euforiserende stoffer. Rigspolitiets monitering viser, at Black Cobra har en forholdsvis tæt kontakt til rockerklubben Bandidos. I Roskilde er eller har der været en lokal konflikt mellem Bandidos og Black Cobra. Denne konflikt skyldes efter Rigspolitiets opfattelse personlige modsætningsforhold, der formentlig oprindeligt skyldes voldsudøvelse over for et medlem af Bandidos. Gruppernes æresbegreber har efterfølgende ført til gensidige hævnaktioner. Rigspolitiet er ikke bekendt med status på denne konflikt. Uden for Roskilde er der fortsat samarbejde mellem grupperne. Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, at der er kontakt mellem Black Cobra og Hells Angels. Medlemmer af Black Cobra har været involveret i flere sammenstød med medlemmer af Borhan-gruppen, og som beskrevet ovenfor har der i flere tilfælde været anvendt skydevåben. Modsætningsforholdet og stridighederne mellem Black Cobra og Borhan-gruppen er efter Rigspolitiets vurdering startet som følge af uenighed i relation til narkotikahandel. Gruppernes æresbegreber har også her medvirket til en fortsættelse af konflikten og voldsanvendelsen. Hverken Bandidos eller Hells Angels synes at involvere sig i denne konflikt. Rigspolitiet vurderer, at konfrontationerne mellem Black Cobra og Borhan-gruppen

9 formentlig vil fortsætte, herunder særligt som følge af gruppernes æresbegreber, der medfører gensidige hævnaktioner. Side 9 Der er indikationer på et samarbejde mellem Black Cobra og Den Internationale Klub, og Black Cobra ønsker angiveligt at ekspandere i såvel Jylland som i Sverige. 3. Blågårds Plads-gruppen Blågårds Plads-gruppen består af 12 personer med tilknytning til området omkring Blågårds Plads på indre Nørrebro i København. Gruppens medlemmer består for størstedelens vedkommende af personer af anden etnisk baggrund end dansk. Der er indikationer på, at Blågårds Plads-gruppen er opbygget omkring en hierarkisk struktur baseret på alder og kriminel karriere. Gruppens skønnes at have en central placering i de kriminelle miljøer i København og omegn, hvor dens medlemmer hovedsagelig udøver kriminaliteten. Gruppen udøver en væsentlig rolle i hashklubmiljøet. Rigspolitiets monitering af gruppen viser, at dens medlemmer i 2007 har været involveret i narkotikakriminalitet, voldskriminalitet samt sager vedrørende trusler og afpresning. Det kan særligt fremhæves, at medlemmer af gruppen har været involveret i en skudepisode og flere knivstikkerier. Blågårds Plads-gruppen har siden 2005 formået at fastholde sine kriminelle territorier, der geografisk er koncentreret omkring indre Nørrebro i København, og i 2006 er det lykkes at presse særligt Hells Angels ved hyppig anvendelse af vold og ved brug af skydevåben. Det er i den forbindelse konstateret, at Blågårds Plads-gruppen har kunnet trække på et ukendt antal soldater fra bandemiljøet i forbindelse med konfrontationer med Hells Angels. I 2007 har Blågårds Pladsgruppen haft visse samarbejdsrelationer med Bandidos.

10 Side 10 Rigspolitiet har foretaget en analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet. Denne viser, at der i 2007 er rejst 30 sigtelser mod medlemmer af Blågårds Plads-gruppen. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at fem medlemmer af Blågårds Pladsgruppen er varetægtsfængslet, og en afsoner fængselsstraf. I 2007 er medlemmer blevet idømt 6 domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Vold, våbenlov og lov om euforiserende stoffer. Blågårds Plads-gruppen har kontakter til rockerklubben Bandidos, og Rigspolitiet formoder, at der er et samarbejde mellem de to grupper om navnlig narkotikakriminalitet. Gruppen har et stærkt modsætningsforhold til Hells Angels. Modsætningsforholdet skyldes efter Rigspolitiets opfattelse, at Blågårds Pladsgruppen har trængt sig ind på dele af Hells Angels hidtidige narkotikamarked. Hertil kommer, at der er personlige modsætningsforhold mellem medlemmer af grupperne. Rigspolitiet formoder, at Blågårds Plads-gruppen har kontakter til personer fra grupperinger i hele Danmark, herunder særligt Den Internationale Klub. Rigspolitiet vurderer, at Blågårds Plads-gruppen også fremover vil benytte en aggressiv fremfærd over for konkurrerende grupperinger og fortsat vil forsøge at manifestere sig på landsplan.

11 4. Borhan-gruppen Side 11 Borhan-gruppen består i dag af 14 medlemmer, der hovedsagelig er af anden etnisk oprindelse end dansk. Lederen af gruppen har en central placering i indvandrerkredse på Fyn og Sjælland, og han fungerer ofte som en slags mægler i forbindelse med konflikter mellem grupper. Andre af gruppens nuværende medlemmer har tidligere været involveret i andre grupper, der formentlig ikke eksisterer længere, herunder Hundige-gruppen og Jernnæven. Rigspolitiets monitering af Borhan-gruppen viser, at medlemmer i 2007 har været involveret i flere skudepisoder, herunder et drabsforsøg, samt narkotikakriminalitet, voldskriminalitet og sager om afpresning. Som beskrevet ovenfor har modparten i skudepisoderne været Black Cobra. Det er Rigspolitiets vurdering, at Borhan-gruppen hvidvasker penge gennem forretningsaktiviteter på internettet og gennem forskellige andre legale aktiviteter. Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 11 sigtelser mod medlemmer af Borhan-gruppen. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at fire medlemmer af Borhan-gruppen er løsladt på prøve og et medlem afventer afsoning. I 2007 er medlemmerne blevet idømt 4 domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Frihedsberøvelse, trusler, våbenlov og lov om euforiserende stoffer Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, at gruppen samarbejder med eller har modsætningsforhold til Bandidos eller Hells Angels.

12 Side 12 Som allerede beskrevet har Borhan-gruppen et stærkt modsætningsforhold til Black Cobra, der formentlig er startet som følge af uenighed i relation til narkotikahandel. Et ønske om gengældelse for tidligere angreb mv. samt gruppernes æresbegreber har medvirket til en fortsættelse af konflikten og voldsanvendelsen. Hverken Bandidos eller Hells Angels synes at blande sig i denne konflikt. Rigspolitiet vurderer på den baggrund, at konfrontationerne mellem Black Cobra og Borhan-gruppen formentlig vil fortsætte. 5. Enghave-drengene Gruppen består af ni medlemmer med tilknytning til Vesterbro i København, hvor de bor og opholder sig. Medlemmerne er alle personer af anden etnisk herkomst end dansk. De mest indflydelsesrige og mest aktive medlemmer af gruppen er af pakistansk oprindelse. Rigspolitiet formoder, at Enghave-drengene har en væsentlig rolle i hashklubmiljøet på Vesterbro, idet gruppen kontrollerer nogle klubber og er leverandør af hash til flere klubber. Gruppen udøver hovedsagelig kriminalitet i Københavnsområdet. Rigspolitiets monitering viser, at medlemmer af gruppen i 2007 har været involveret i narkotikakriminalitet, våbenlovskriminalitet, voldskriminalitet og sager om trusler på livet. Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 12 sigtelser mod medlemmer af Enghave-drengene. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at et medlem af gruppen er løsladt på prøve, et medlem afventer afsoning mens ingen i øjeblikket er fængslet.

13 I 2007 er et medlem blevet idømt en dom for alvorlig kriminalitet. Dommen vedrører følgende kriminalitetsområder: Våbenlov og lov om euforiserende stoffer. Side 13 Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, at gruppen samarbejder med eller har modsætningsforhold til Bandidos eller Hells Angels. Rigspolitiet er endvidere ikke i besiddelse af oplysninger om samarbejde med eller modsætningsforhold til andre kriminelle grupper eller netværk. 6. Den Internationale Klub Rigspolitiet anslår, at Den Internationale Klub består af 22 personer. Den Internationale Klub, hvis eksistens blev kendt af politiet allerede i 1996, startede i Aalborg, hvor klubben fortsat har en afdeling. Klubben har i dag endvidere en afdeling i Esbjerg. I lighed med Black Cobra er Den Internationale Klub kendetegnet ved en formaliseret struktur, hvor medlemmerne vedkender sig medlemskabet af gruppen. Rigspolitiets monitering af Den Internationale Klub viser, at medlemmer i 2007 har været involveret i narkotikakriminalitet, voldskriminalitet, sager om trusler og afpresning samt våbenlovskriminalitet. Den Internationale Klub har været mest aktiv i forhold til kriminalitet i Syd- og Sønderjylland, mens afdelingen i Aalborg har været mindre aktiv. Dette kan skyldes, at lederen af gruppen er fængslet.

14 Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 40 sigtelser mod klubbens medlemmer. Side 14 Et udtræk af kriminalregisteret viser, at seks medlemmer af Den Internationale Klub er under afsoning, to er varetægtsfængslet, et medlem afventer afsoning, og fire er løsladt på prøve. I 2007 er medlemmer blevet idømt 11 domme for alvorlig kriminalitet. Dommene vedrører følgende kriminalitetsområder: Vold mod vidner, vold, våbenlov og lov om euforiserende stoffer. Den Internationale Klub har et nært forhold til Bandidos baseret på personlige og forretningsmæssige relationer. Der er et modsætningsforhold mellem Den Internationale Klub og Hells Angels, hvilket efter al sandsynlighed skyldes, at Den Internationale Klub har overtaget dele af Hells Angels narkotikamarked i Ålborg, Esbjerg og Kolding. Hertil kommer, at Hells Angels på deres hjemmeside har udtalt sig nedsættende om de ledende medlemmer af Den Internationale Klub. Som allerede beskrevet er der indikationer på et samarbejde mellem Black Cobra og Den Internationale Klub. Det er Rigspolitiets vurdering, at Den Internationale Klub ønsker endnu tættere relationer til Black Cobra. Rigspolitiet vurderer, at der i 2008 vil kunne ske en optrapning af konflikten med Hells Angels, der har søgt at styrke sin position gennem oprettelse af en støttefunktion, AK-81, der består af ca. 100 unge mænd, hvoraf de fleste er kendt for voldskriminalitet. Endvidere vurderer Rigspolitiet, at Den Internationale Klub fortsat er interesseret i at udbygge samarbejdet med Black Cobra og Bandidos. 7. Haderslev-gruppen

15 Gruppen består i dag af blot to personer, og gruppens størrelse er således blevet væsentligt mindre end i 2006, hvor Rigspolitiets monitering viste en størrelse på 15 personer. Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om baggrunden for, at gruppen angiveligt er under opløsning. Side 15 I 2007 er et medlem blevet idømt en dom for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. 8. Odense-gruppen Odense-gruppen består af fire personer, som alle er af anden etnisk oprindelse end dansk. Gruppen har tilknytning til Vollsmose-kvarteret i Odense og formodes af Rigspolitiet at have en central placering i de kriminelle miljøer på Fyn. Gruppen har en overordnet og ledende position i forhold til de øvrige og yngre kriminelle i Vollsmose-kvarteret. Et udtræk af kriminalregistret viser, at der ikke er nogen aktualiteter i relation til gruppens medlemmer. I 2007 er medlemmerne ikke blevet idømt domme for alvorlig kriminalitet. Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, at gruppen samarbejder med eller har modsætningsforhold til Bandidos eller Hells Angels. Rigspolitiet er endvidere ikke i besiddelse af oplysninger om samarbejde med eller modsætningsforhold til andre grupper eller netværk, bortset fra lokale kriminelle grupper i Vollsmose. 9. Østerbro-gruppen

16 Østerbro-gruppen består af 13 personer med tilknytning til Østerbro i København. Medlemmerne er hovedsagelig af anden etnisk oprindelse end dansk. Side 16 Gruppen udøver primært kriminalitet i Københavnsområdet. Rigspolitiets monitering viser, at medlemmer af gruppen har forbindelse til hashklubmiljøet i København og er særligt aktive inden for berigelseskriminalitet, herunder organiserede tyverier. Medlemmer af gruppen har endvidere været involveret i våbenkriminalitet og voldskriminalitet. Rigspolitiets analyse af gruppens kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 13 sigtelser mod klubbens medlemmer. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at et medlem af Østerbro-gruppen er under afsoning, mens et er varetægtsfængslet. I 2007 er et medlem blevet idømt en dom for vold. Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, at gruppen samarbejder med eller har modsætningsforhold til Bandidos eller Hells Angels. Rigspolitiet har konstateret, at medlemmer af gruppen har kontakter til personer fra Blågårds Plads-gruppen vedrørende køb og salg af hash. 10. Andre personer med direkte tilknytning til bandemiljøet Rigspolitiet har identificeret 10 enkeltpersoner, der har en løsere tilknytning til de faste grupper og netværk. Personerne kommer alle fra hovedstadsområdet.

17 Personerne moniteres på samme måde som medlemmerne af de allerede beskrevne grupper og netværk. Moniteringen viser, at en række af personerne har været involveret i narkotikakriminalitet, voldskriminalitet, herunder forsøg på manddrab og våbenlovskriminalitet, og det kan særligt oplyses, at to personer har været involveret i sager om våbenanvendelse, herunder på offentligt tilgængeligt sted. Side 17 Rigspolitiets analyse af personernes kriminelle aktiviteter og adfærd, herunder i relation til alvorlig kriminalitet, viser, at der i 2007 er rejst 13 sigtelser mod de pågældende personer. Et udtræk af kriminalregisteret viser, at en person afsoner, en person er varetægtsfængslet og en person er løsladt på prøve. I 2007 er en person blevet idømt en dom for vold. Enkelte personer har et modsætningsforhold til Hells Angels som følge af stridigheder om hashmarkedet på Christiania. Dette har givet anledning til sammenstød mellem de pågældende og personer fra Hells Angels. De moniterede personer har relationer til andre grupper og netværk som beskrevet ovenfor. Samlet vurdering og konklusion Det samlede antal sigtelser, der er rejst over for medlemmer af og personer med relation til de moniterede grupper og netværk, er i Det tilsvarende tal for 2005 var 184 sigtelser og for sigtelser. Moniteringen viser imidlertid også, at der ikke er væsentlige ændringer i relation til de kriminalitetstyper, som udøves af de moniterede personer. Hovedvægten

18 ligger således fortsat på narkotikakriminalitet, voldskriminalitet og våbenlovskriminalitet. Rigspolitiet forventer ikke væsentlige ændringer heri. Side 18 Denne forventning baserer sig bl.a. på de foreliggende oplysninger om domfældelser af personer med tilknytning til de kriminelle grupper og netværk. I 2007 er der således afsagt 39 domme for alvorlig kriminalitet over personer, der er tilknyttet de grupperinger, som Rigspolitiet moniterer. I 19 domme er der givet ubetinget fængselsstraf, i 2 domme betinget fængselsstraf og i 18 domme bødestraf. Det kan samtidig oplyses, at 26 personer tilknyttet de 14 moniterede grupper var frihedsberøvede ved udgangen af personer afsonede fængselsstraffe og 11 personer var varetægtsfængslet. 19 er prøveløsladt, og 5 afventer afsoning. Antallet og sammensætningen af personer med tilknytning til de moniterede grupper og netværk viser ikke væsentlige ændringer i forhold til 2006, bortset fra Haderslev-gruppen, der angiveligt er under opløsning. Moniteringen af de kriminelle grupper og netværk viser også, at der dels grupperne imellem, dels mellem enkelte grupper og rockerklubberne er bestående alliancer og modsætningsforhold. De eksisterende modsætningsforhold har givet anledning til flere voldelige konfrontationer. Black Cobra har således et meget stærkt modsætningsforhold til Borhan-gruppen, og der har i flere tilfælde været anvendt skydevåben mellem grupperne. Modsætningsforholdet og de medfølgende stridigheder er efter Rigspolitiets vurdering formentlig udløst som følge af uenigheder i relation til narkotikahandel, men fortsætter som følge af æresbegreber. Black Cobra er også indblandet i en lokal konflikt med Bandidos i Roskilde. Årsagen er formentlig modsætningsforhold mellem personer fra begge grupper.

19 Herudover har en række af de moniterede grupper og netværk et modsætningsforhold til Hells Angels, hvilket også har medført konflikter og konfrontationer. Side 19 Blågårds Plads-gruppen har således også i 2007 været i konfrontation med medlemmer af Hells Angels. Dette skyldes efter Rigspolitiets vurdering, at Blågårds Plads-gruppen har trængt sig ind på dele af Hells Angels hidtidige narkotikamarked i København, og at Hells Angels i flere tilfælde har følt sig provokeret og ydmyget af personer fra Blågårds Plads-gruppen. Den Internationale Klub har også et modsætningsforhold til Hells Angels. Baggrunden formodes også at være stridigheder omkring narkotikamarkedet, her dog dele af markedet i Jylland. Hertil kommer, at Hells Angels på deres hjemmeside har udtalt sig nedsættende om medlemmer af Den Internationale Klub. Nogle af de moniterede enkeltpersoner har også bestående modsætningsforhold til personer fra Hells Angels. Disse relaterer sig til hashmarkedet på Christiania, hvor Hells Angels traditionelt har haft andel i markedet. Det er Rigspolitiets vurdering, at de aktuelle modsætningsforhold mellem de forskellige moniterede grupper og netværk og over for rockerne ikke er nyopståede. Rigspolitiet har således kunnet konstatere disse modsætningsforhold i forbindelse med moniteringen i tidligere år. Tidligere monitering har også vist, at grupperne har været i besiddelse af og har anvendt skyde- og stikvåben. Det er imidlertid Rigspolitiets vurdering, at anvendelsen af stik- og skydevåben i miljøet det seneste år har været stigende. Det skyldes næppe, at grupperne har bevæbnet sig i højere grad end tidligere, men at flere af modsætningsforholdene grupperne og enkeltpersoner imellem manifesterer sig i form af direkte konfrontation.

20 Dette er konstateret i relation til konflikten mellem Black Cobra og Borhangruppen, hvor der i tre tilfælde har været anvendt skydevåben. Også i den beskrevne konflikt med relation til Christiania har der været anvendt skydevåben. Side 20 Det kan oplyses, at politiet i 2007 har registreret i alt 28 episoder, hvor skydevåben har været anvendt i det offentlige rum. I 12 af disse episoder indgår medlemmer af de moniterede grupper og netværk. Det er Rigspolitiets vurdering, at modsætningsforholdene mellem de forskellige grupper og netværk samt modsætningsforholdene over for særligt Hells Angels fortsat vil bestå, og at disse modsætningsforhold også fremover vil kunne give anledning til konfrontationer. Årsagen hertil skal fortsat findes i kampen om markedsandele på narkotikamarkedet, herunder særligt hashklubmarkedet. Det kan i den forbindelse få betydning, at Hells Angels har søgt at styrke sin magtposition ved oprettelsen af AK-81. De moniterede grupper og netværks æresbegreber bidrager også selvstændigt til en fortsættelse af konflikterne og til nye konfrontationer. De moniterede grupper og netværk har adgang til våben og sprængstoffer, og såvel historisk som i den seneste tid har der været en vilje til at anvende disse. Navnlig i dette lys vil følgerne kunne blive meget alvorlige, såfremt de beskrevne konfrontationer fortsætter. Konfrontationerne forventes i øvrigt at kunne få betydning for personsammensætningen i miljøet, idet Rigspolitiet forventer, at eksisterende medlemmer eventuelt vil trække sig ud af miljøet, mens potentielle medlemmer vil blive tiltrukket af det aktuelle konfliktniveau.

21 Visse gruppers vigende kriminalitetsniveau synes at skyldes den destabilisering af gruppen, der sker i forbindelse med f.eks. indsættelse af centrale personer til længerevarende afsoning. Side 21

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 17. marts 2009 J.nr.: 2008-009-3 Sagsbehandler: ASL + bilag POLITIAFDELINGEN Juridisk Sekretariat Polititorvet

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 407 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 407 Offentligt Retsudvalget REU alm. del - Bilag 407 Offentligt MARTS 2009 POLITIAFDELINGEN Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 4515 0006 E-mail: politiafd@politi.dk Web: www.politi.dk Statusrapport

Læs mere

Justitsministeriet. Det talte ord gælder. [Indledning] 1. Jeg vil nu tage fat på spørgsmål C-F om indsatsen mod bandekriminalitet.

Justitsministeriet. Det talte ord gælder. [Indledning] 1. Jeg vil nu tage fat på spørgsmål C-F om indsatsen mod bandekriminalitet. Justitsministeriet Dato: 9. oktober 2008 Dok.: FRM40809 Sagnr.: 2008-154-0151 Udkast til tale til ministeren til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål C, D, E og F fra Folketingets Retsudvalg (Alm.

Læs mere

Rockere og bander 2009

Rockere og bander 2009 21. APRIL 2010 POLITISTABEN Efterforskning - og Beredskabskontoret Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 4515 0006 E-mail: Web: politiafd@politi.dk www.politi.dk Rockere og bander

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 L 112 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. april 2014 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Retsudvalg den 16. september 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Retsudvalg den 16. september 2016 Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Morten Tønning Sagsnr.: 2016-0035-0374 Dok.: 2124681 UDKAST

Læs mere

Strategi for politiets indsats over for æresrelaterede forbrydelser

Strategi for politiets indsats over for æresrelaterede forbrydelser 22. januar 2007 POLITIAFDELINGEN Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 3343 0006 E-mail: Web: rpcha@politi.dk www.politi.dk Strategi for politiets indsats over for æresrelaterede

Læs mere

2. marts 2011 NATIONALT EFTERFORSKNINGSCENTER. Juridisk sekretariat Polititorvet København V. Telefon: Telefax:

2. marts 2011 NATIONALT EFTERFORSKNINGSCENTER. Juridisk sekretariat Polititorvet København V. Telefon: Telefax: 2. marts 2011 NATIONALT EFTERFORSKNINGSCENTER Juridisk sekretariat Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 4515 0006 E-mail: Web: politiafd@politi.dk www.politi.dk Rockere og bander

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2009-2011 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i årene 2009-2011.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. februar 2019 Sag 111/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Kim Bagge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 7. marts 2018 og af

Læs mere

Rockere og bander 2011

Rockere og bander 2011 Rockere og bander 211 Side 2 Indhold 1. Indledning... 3 2. Situationen... 3 3. Politiets indsats... 5 3.1. Overordnet om indsatsen... 5 3.2. Nærmere om indsatsen... 6 3.3 Internationalt samarbejde... 7

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2011 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd). UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 6. juni 2018 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Peter Mørk Thomsen, Ulla Langholz og Louise Falkenberg (kst.) med domsmænd). 5. afd. nr. S-1853-17:

Læs mere

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B.

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B. D O M Afsagt den 13. november 2018 af Østre Landsrets 24. afdeling (landsdommerne Lotte Calundann Noer (kst.), Tine Vuust og Ole Dybdahl med domsmænd). 24. afd. nr. S-2132-18: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

ROCKERE & BANDER DEBATRUM: ROCKERE & BANDER

ROCKERE & BANDER DEBATRUM: ROCKERE & BANDER ROCKERE & BANDER Kriminalitetsstrukturen i Danmark er stærkt præget af organiseret kriminalitet fra rocker- og bandemiljøer. I medierne debatteres livligt de bedste måder til at håndtere problemerne med

Læs mere

Rockere og bander 2012

Rockere og bander 2012 Rockere og bander 2012 Side 2 Indhold 1. Indledning... 3 2. Situationen... 3 2.1. Den aktuelle situation... 3 2.2. Overordnet om indsatsen... 3 3. Politiets indsats... 5 3.1. Overordnet om indsatsen...

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME 1.1.2002-31.12.2002 I forbindelse med gennemførelse af lovforslag vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE SYDSJÆLLAND POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE EN MÅLING AF TRYGHEDEN OG TILLIDEN TIL POLITIET I: HELE DANMARK DE 12 POLITIKREDSE I DANMARK DE FEM STØRSTE BYER DE SÆRLIGT UDSATTE BOLIGOMRÅDER FEBRUAR 2018

Læs mere

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge.

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge. Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1041 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Danmark Dato: 22. august 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Freia

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2011

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2011 Efter offentliggørelse af denne rapport er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Oplysninger herom bør derfor ikke anvendes. Der henvises

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2009

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2009 Efter offentliggørelse af denne rapport er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Oplysninger herom bør derfor ikke anvendes. Der henvises

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME 1.1.2004-31.12.2004 I forbindelse med gennemførelse af lovforslag vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del Bilag 287 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del Bilag 287 Offentligt Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 287 Offentligt Retsudvalget Den økonomiske konsulent Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 6. marts 2012 Kriminalitetsudviklingen i Danmark 2010 (Kriminalitet

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 7. oktober 2009.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 7. oktober 2009. Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 5 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 4. december 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-792-1072

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 1. november 2016 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1411 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 15. september 2010 Kontor: Lovafdelingen Sagsnr.: 2010-792-1407

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger. Page 1 of 8

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger. Page 1 of 8 Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2017 Page 1 of 8 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i året

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Bilag 501 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 14. juni 2011 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Louise Hauberg Wilhelmsen

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008 REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR TIL 31. DECEMBER 2007 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2010

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2010 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2010 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010 REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR TIL 31. DECEMBER 2009 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Flowet i rocker/bandemiljøerne

Flowet i rocker/bandemiljøerne Flowet i rocker/bandemiljøerne MARIA LIBAK PEDERSEN OG MALTHE ØLAND RIBE JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JUNI 2016 ISBN: 978-87-93469-02-0 RESUMÉ Denne rapport omhandler en undersøgelse af gennemstrømningen

Læs mere

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer

Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens plan til bekæmpelse af kriminalitet i ghettoer POLITIAFDELINGEN januar 2011 Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 3343 0006 E-mail: Web: rpcha@politi.dk www.politi.dk Udmøntningen af de politimæssige initiativer i regeringens

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2012 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i året 2012. Statistikken

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Stationsenheden, Den Kriminalpræventive Sektion Ungerapporten

Stationsenheden, Den Kriminalpræventive Sektion Ungerapporten Indhold Forord... 3 Samlet antal sigtelser i Københavns Politikreds: 2015 2017... 4 Sigtelser fordelt på KØN... 6 Sigtelser fordelt på ALDER... 7 Sigtelser fordelt på Gerningsstedets Lokalområde... 9 Sigtelser

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1101 af 10/08/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 16-61-0055 Senere ændringer til

Læs mere

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro.

00580 ø E B 01< ~ /0, POLITI. Kurt Kristian Pedersen Ølsvej Hobro. NORDJYLLANDS Jyllandsgade 27 Postboks 161 9100 Aalborg POLITI 00580 ø E B 01

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2016 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i året 2016. Statistikken

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012

SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012 Læsø Kommune Frederikshavn Kommune SAMARBEJDSPLAN KREDSRÅDET 2012 Hjørring Kommune Brønderslev Kommune Jammerbugt Kommune Vesthimmerlands Kommune Rebild Kommune Mariagerfjord Kommune Aalborg Kommune 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 755 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. maj 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 13-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED. Kriminel karriere og tilbagefald til ny kriminalitet blandt psykisk syge lovovertrædere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED. Kriminel karriere og tilbagefald til ny kriminalitet blandt psykisk syge lovovertrædere JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2005 Kriminel karriere og tilbagefald til ny kriminalitet blandt psykisk syge lovovertrædere 1. Materiale Undersøgelsen er baseret på alle de personer, der

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2016 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 17 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 14 Amager Vest s. 20

Læs mere

En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd

En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd Baggrund: Kvindehandel og rufferi et prioriteret indsatsområde for politiet Politireformen gør det muligt at intensivere indsatsen yderligere

Læs mere

Bornholms Politi Analyse ungdomskriminaliteten Bornholms Politikreds 2007

Bornholms Politi Analyse ungdomskriminaliteten Bornholms Politikreds 2007 Bornholms Politi Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 27 Forord: Denne analyse er udarbejdet af præventiv koordinator i Bornholms Politi med henblik på at give et billede af den kendte

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2012

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2012 Udviklingen i omfang og art af ungdomskriminalitet 2002-2011 Dette notat angår udviklingen i den registrerede ungdomskriminalitet i de seneste ti år, fra

Læs mere

Rockere og bandemedlemmers kriminelle karrierer og netværk i ungdommen

Rockere og bandemedlemmers kriminelle karrierer og netværk i ungdommen Rockere og bandemedlemmers kriminelle karrierer og netværk i ungdommen Dansk Kriminalistforening d. 18. november 2013 Christian Klement & Maria Libak Pedersen Præsentation af undersøgelsens baggrund Klement,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2015 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

Unges lovovertrædelser

Unges lovovertrædelser http://vidensportal.servicestyrelsen.dk/temaer/kriminalitet/statistik/ungeslovovertrae Unges lovovertrædelser Kriminelle unge straffes oftest for tyveri og hærværk, derefter kommer voldsforbrydelser og

Læs mere

Rockere og bander 2013

Rockere og bander 2013 Rockere og bander 2013 Side 2 Indhold 1. Indledning...3 2. Situationen...3 2.1. Den aktuelle situation...3 2.2. Overordnet om indsatsen...3 3. Politiets indsats...5 3.1. Overordnet om indsatsen...5 3.2.

Læs mere

Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008

Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008 Bornholms Politi Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2008 Forord: Denne analyse er udarbejdet af kriminalpræventiv koordinator i Bornholms Politi med henblik på at give et billede

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. januar 2017 Sag 210/2016 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Steen Moesgaard, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 17.

Læs mere

Justitsministeriets FORSKNINGSKONTOR. Statistik om isolationsfængsling

Justitsministeriets FORSKNINGSKONTOR. Statistik om isolationsfængsling Justitsministeriets FORSKNINGSKONTOR Statistik om isolationsfængsling 2018 1 Baggrund og datagrundlag I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at

Læs mere

Flowet i rocker-/bandemiljøerne

Flowet i rocker-/bandemiljøerne Flowet i rocker-/bandemiljøerne MALTHE ØLAND RIBE JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2017 ISBN: 978-87-93469-10-5 RESUMÉ Denne rapport omhandler en undersøgelse af gennemstrømningen af personer

Læs mere

Forord. Ét overgreb mod et barn er ét for meget derfor ændrer vi nu reglerne, så vi bedre kan gribe ind i tide. Justitsminister Søren Pape Poulsen

Forord. Ét overgreb mod et barn er ét for meget derfor ændrer vi nu reglerne, så vi bedre kan gribe ind i tide. Justitsminister Søren Pape Poulsen Forord Seksuelle overgreb mod børn er en af de mest grusomme og modbydelige forbrydelser. En forbrydelse, som kan påvirke offeret resten af livet. Når det forfærdelige sker, at et barn bliver udsat for

Læs mere

Domfældte udviklingshæmmede i tal

Domfældte udviklingshæmmede i tal Domfældte udviklingshæmmede i tal Artiklen Domfældte udviklingshæmmede i tal beskriver nye domme pr. år, antallet af domfældte udviklingshæmmede over tid, foranstaltningsdommenes længstetider samt typer

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Politikontoret Sagsnr.: 2005-152-0247 Dok.: AKJ40293 Endelig besvarelse af spørgsmål nr. S 2090 fra medlem af Folketinget Kim Christiansen (DF). Spørgsmål:

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JUNI 2016 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012 Omfang og art af kriminalitet begået af 14-årige Dette notat angår registreret kriminalitet begået af unge, som var 14 år på gerningstidspunktet, også selv

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JULI 2011

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JULI 2011 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JULI 2011 Udviklingen i omfang og art af ungdomskriminalitet 2001-2010 Dette notat angår udviklingen i den registrerede ungdomskriminalitet i de seneste ti år, fra

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

Urolige områder i København 1. halvår 2014 Sammenfatning

Urolige områder i København 1. halvår 2014 Sammenfatning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen SSP-Sekretariatet Urolige områder i København 1. halvår 2014 Sammenfatning København Uddybende læsevejledning

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSINDEKS

POLITIETS TRYGHEDSINDEKS POLITIETS TRYGHEDSINDEKS EN MÅLING AF TRYGHEDEN I: DE SÆRLIGT UDSATTE BOLIGOMRÅDER DE FEM STØRSTE BYER I DANMARK DE 12 POLITIKREDSE I DANMARK HELE DANMARK DECEMBER 2015 1. INDHOLD 2. INDLEDNING... 3 3.

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2013 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i året 2013. Statistikken

Læs mere

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE Vejledning fra Ungesamrådet i Nordjylland ANKLAGEMYNDIGHEDEN December 2011 (ajourført jan. 2013) KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE I. Hvilken afgørelse kan

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 307 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 307 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 307 Offentligt REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2014 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Anvendelsen af varetægtsfængsling i isolation 2017

Anvendelsen af varetægtsfængsling i isolation 2017 Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K RIGSADVOKATEN FREDERIKSHOLMS KANAL 16 1220 KØBENHAVN K TELEFON: 7268 9000 FAX: 7268 9004 E-MAIL: RIGSADVOKATEN@ANKL.DK www.anklagemyndigheden.dk DATO

Læs mere

Danskernes holdninger til forebyggelse af banderelateret kriminalitet

Danskernes holdninger til forebyggelse af banderelateret kriminalitet Danskernes holdninger til forebyggelse af banderelateret kriminalitet Denne undersøgelse er udarbejdet på baggrund af i alt 1581 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune

Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune Generel handlingsplan for 2011 Lokalrådet i Silkeborg kommune Denne generelle handlingsplan er udarbejdet på baggrund af samarbejdsplanen for 2011 indgået mellem Midt- og Vestjyllands politi, kommunerne,

Læs mere

SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010

SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010 SAMARBEJDSPLAN FOR NORDJYLLANDS POLITI 2010 I. INDLEDNING I 2007 blev Danmarks politikredse og kommuner reformeret ved bl.a. etablering af større og mere bæredygtige enheder, der samtidig fik en række

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3 Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene S T A T U S for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldtægtssager... 3

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 872 af 25/06/2018 Udskriftsdato: 20. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j. nr. 18-61-0042 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JANUAR 2010

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JANUAR 2010 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JANUAR 2010 Udviklingen i omfang og art af ungdomskriminalitet 1999-2008 Dette notat angår udviklingen i den registrerede ungdomskriminalitet i de seneste ti år, fra

Læs mere

Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer

Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Bilag 2 Oktober 2017 Notat om ud- og afvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Indledning En afgørelse om udvisning

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 831 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 831 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 831 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 19. september 2017 Kontor: Politikontoret

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2017

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2017 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2017 I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2017 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MAJ 2018

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MAJ 2018 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MAJ 2018 I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for Bydele med uro... 5

Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for Bydele med uro... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning... 3 Del 1: Observationer og vurderinger... 3 Særligt for 2018... 3 Bydele med uro... 5 Del 2: Data og statistik.. 9 Kriminalitetsudvikling 9 Udvikling i enkeltsager..

Læs mere

Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti

Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti 24. marts 2017 Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti Aftale om Bandepakke III Bander bag tremmer I 2016 har vi set en

Læs mere

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE

Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE Københavns Kommunes TRYGHEDSUNDERSØGELSE 18 Introduktion s. 3 Forord s. 4 Indledning s. 5 Sammenfatning af hovedresultaterne s. 6 Resultater for hele København Københavns Bydele s. 17 Amager Vest s. 24

Læs mere

Oversigt over udvalgte sager/ beslag i Task Force Pusherstreet s indsats i og omkring Pusherstreet på Christiania i februar 2014

Oversigt over udvalgte sager/ beslag i Task Force Pusherstreet s indsats i og omkring Pusherstreet på Christiania i februar 2014 Oversigt over udvalgte sager/ beslag i Task Force Pusherstreet s indsats i og omkring Pusherstreet på Christiania i februar 2014 Overtrædelse af lov om euf. stoffer / handel med narkotika for Februar 2014:

Læs mere

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1.

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. januar 2009 til den 31. december 2012 Juni 2013 Side 2 af 91 Indholdsfortegnelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 Sag 257/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hillerød den 4. maj

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2008

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2008 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2008 Udviklingen i omfang og art af ungdomskriminalitet 1998-2007 I dette notat oplyses om udviklingen i den registrerede ungdomskriminalitet i de seneste ti

Læs mere

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Retsudvalget 2008-09 L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. maj 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0875 Dok.:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011 Navneforbud Det forbydes ved offentlig gengivelse af dommen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. maj 2011 Sag

Læs mere

2. Udviklingen i antallet af isolationsfængslinger Der er modtaget oplysninger om i alt 36 afsluttede isolationsfængslinger i 2014, jf. tabel 1.

2. Udviklingen i antallet af isolationsfængslinger Der er modtaget oplysninger om i alt 36 afsluttede isolationsfængslinger i 2014, jf. tabel 1. BILAG A JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MAJ 2015 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger

Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger Statistik over indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger 2014 Indhold Statistikken belyser i tabeller politiets anvendelse af indgreb i meddelelseshemmeligheden og ransagninger i året 2014. Statistikken

Læs mere