fortællekort Ved inge benn thomsen fortælleplader med fortælleelementer til elever i alle aldre med alle sprog og med mange forskellige behov.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "fortællekort Ved inge benn thomsen fortælleplader med fortælleelementer til elever i alle aldre med alle sprog og med mange forskellige behov."

Transkript

1 fortællekort Ved inge benn thomsen fortælleplader med fortælleelementer til elever i alle aldre med alle sprog og med mange forskellige behov.

2 MÅLGRUPPE StoryBoards 2 er til elever i alle aldre med alle sprog og med mange forskellige behov i børnehaven, skolen og samtlige undervisningssammenhænge, hvor kommunikation er i fokus. Spillet anvendes i den almindelige sprogstimulering, til den fokuserede og særlige indsats og til elever med særlige behov i specialundervisningen f.eks. elever med tegnstøttet tale og elever inden for autismespektret. Desuden er spillet velegnet i undervisningen af to-sprogede elever. INTRODUKTION Målgruppen for StoryBoards er elever med verbalt sprog eller tegnsprog/tegnstøttet tale. Det er udviklet til børn med sproglige vanskeligheder, men har vist sig at have store potentialer til elever, som er i gang med sprogtilegnelse i andre sammenhænge. Materialet kan således bruges til elever i alle aldre med verbalt sprog, som kan være dansk (L1), eller et fremmedsprog (L2) som indlæres i undervisningssammenhæng, f.eks. engelsk, spansk, tysk eller fransk. Børn med udfordringer inden for autismespektret vil også kunne profitere af materialets struktur med mulighed for blandt meget andet at indlære datidsbøjninger og ikke mindst udtryk for følelser. Deltagerantallet kan variere mellem en enkelt deltager, et par eller en gruppe. Der kan højst være 4 deltagere om en spilleplade. Drejer det sig om flere elever, kan de arbejde parvis og udarbejde en fælles fortælling eller bidrage til en fælles historie i en gruppe. Storyboards blev oprindeligt udviklet i England til børn, som havde brug for støtte til at kunne fortælle, hvad de havde oplevet f.eks. på en tur med børnehaven. StoryBoards hjalp dem til at få styr på, hvilken»opskrift«det er nødvendigt at anvende, for at fortælle en god historie. De fik mulighed for at øve sig i at redegøre for en oplevelse i sekvenser i en lystbetonet og motiverende pædagogisk ramme. StoryBoards hjalp dem også til at lytte aktivt, så de kunne huske, hvad der allerede var fortalt af de andre stille relevante spørgsmål til de andre Formålet er at styrke fortællefærdighederne (den pragmatiske kompetence) uanset sprog for både børn, unge og voksne. Eleven støttes med givne rammer i form af fortælleelementer, som i billedform definerer dele af indholdet, som eleven selv skal formulere og variere verbalt eller på tegn/tegnstøttet tale. Spillet styrker eleven i at få struktur på en fortælling. Desuden kan det bruges med andre formål som f.eks. at udvide ordforråd, styrke ordmobiliseringen eller øge elevens kompetencer inden for ordkendskab og bøjning af ordklasser f.eks. udsagnsord/ verber i datid/præteritum.

3 StoryBoards 2 benytter den samme effektive fremgangsmåde som StoryBoards, men introducerer fantasisteder og rummer mulighed for forskellige slutninger på historierne, der fremmer børnenes udvikling af fantasien. Aktiviteterne danner en ramme, som hjælper dem til at bruge fantasien til at finde på deres egne historier og slutninger. Rammer for historien Oplæg til historierne: Hvor tog du hen? (f.eks. en øde ø, under havet, eventyrslot, hule, mørk skov, ydre rum). Hvornår tog du afsted? Hvordan kom du derhen? Hvad så du? Hvilke følelser fik du? Hvad skete der? Her er et eksempel: Hvor et besøg på et eventyrslot Hvornår om morgenen Hvordan flyvende tæppe/kamel/rumraket/luftballon Hvad jeg/vi så ridder, hest, harpe, kongekrone, gylden nøgle, forgyldt drikkebæger Hvilke følelser glad/bedrøvet/spændt/bange Hvad skete der blev til en frø, fløj hjem på et flyvende tæppe, vågnede MATERIALE- INFORMATION Pakken indeholder: En demoplade denne kan bruges til at introducere børnene til farverne og historieelementerne: gul er»hvor«, orange er»hvornår«, rød er»transportmidler«, blå er»hvad jeg/vi så«, lilla er»følelser«og grøn med spørgsmålstegn er en åben slutning. Deltageren skal selv finde på en slutning til historien. Spilleplader x 4 de forskellige spillekort placeres på disse for at give et visuelt overblik over historien. Spillekort: Hvor (gul) x 6 Skov, hule, slot, øde ø, under havet og ydre rum Hvornår (orange) x 12 Transportmidler (rød) x 12 Hvad jeg/vi så (blå) x 6 pr. sted Skov slange, sankthansorm, fe, enhjørning, magiske paddehatte og ulv Hule fodspor, flagermus, bjørn, øjne, drage og edderkop Slot ridder, hest, forgyldt drikkebæger, krone, gylden nøgle og harpe Øde ø skattekort, kaktus, palme, skattekiste, banan og abe Undet havet musikalsk blæksprutte, haj, anker, perle, havfrue og skibsvrag Ydre rum planeter, rumvæsen i ufo, teleskop, astronaut, flyvende heks og stjerner Følelser (lilla) x 12 Slutninger (grøn) x 6 Lottoplader x 6 en plade for hvert sted Historieplader x 2 til at fotokopiere og bruge til at tegne billeder og skrive på Farvet terning

4 SÅDAN STARTER I Før aktiviteten sættes i gang vælges niveau, kort og spilleplader: Er der højst 4 deltagere, kan hver få en plade. Er der mellem fem og otte deltagere i legen, må de enten arbejde parvis eller fortælle en samlet, fælles historie. Fordel kortene i bunker efter farvekoden med billedsiden nedad. Kortene lægges i bunker på demopladen. Tæl op så antallet af kort passer til antallet af deltagere der skal mindst være et gult»hvor«og et tilhørende sæt blå»hvad jeg/vi så«til hver deltager og så mange i de andre farver/ kategorier, som man foretrækker. Er der kun en enkelt deltager, bliver spillet mest spændende med mindst tre af de gule»hvor«og tre af de blå»hvad jeg/vi så«. Det giver bedre mulighed for fantasi, variation og dialog om fortællingen. SPILLET 1. Beslut om fortællingerne må være skøre/fjollede ud over hvad der kan forventes i en eventyrramme. Det er væsentligt at vide, hvad der er tilladt, og hvad man kan forvente! Da det gælder om at øve sig på at blive bedre til at fortælle/tale, er det udmærket med spørgsmål fra den voksne og de andre deltagere, som opmuntrer spilleren til at argumentere for sit valg. Hvis man f.eks. er i en skov, kan man så komme derhen med en raket? Kan man se en bjørn, hvis man er i det ydre rum? osv. 2. Hver deltager (par/gruppe) får en spilleplade. 3. Fordel kortene efter farvekoden med billedsiden nedad. Kortene lægges i bunker på demopladen. Hver deltager (par/gruppe) tager et kort fra den gule bunke, så alle har et udgangspunkt»hvor«fortællingen foregår. 4. Gentag dette for hver kategori af kort, og tal om de kort der er trukket. Hvis I valgte, at historierne skulle holdes inden for eventyrrammen, kan deltageren bytte kortet. Ved fjollede historier kan I selv bestemme, om man skal beholde kortet, eller om man må bytte. 5. Når alle kort er fordelt på pladerne, lader man hver deltager fortælle sin historie og selv finde på en slutning. Derefter kan de andre spillere evt. komme med alternative slutninger.

5 VARIATIONER Byg selv videre på nedenstående regler. Slå en fortælling med terningen! Fordel kortene i bunker efter farvekoden med billedsiden nedad på demopladen. Deltagerne slår efter tur med terningen og tager et kort, der passer til terningens farve. Find selv på regler for, hvordan spillet afvikles (antal kort mm.). Vælg en historie Spred kortene ud på bordet med billedsiden opad. Deltagerne kan frit vælge elementerne til deres historier. Find selv på regler for, hvordan spillet afvikles (antal kort mm.). Lotto Denne variant kan spilles af op til seks børn. Hver deltager får en lottoplade, hvor stedet er angivet, og de blå hvad jeg/vi så -kort spredes på bordet med billedsiden nedad. Deltagerne trækker på skift et kort og vurderer om kortet passer til stedet. Vendespil Når deltagerne er fortrolige med stederne i spillet kan de spille vendespil. Udvælg blå hvad jeg/vi så -kort hørende til to eller flere steder. Spred dem på bordet med billedsiden nedad. På skift skal børnene vende to kort og derefter finde to, der hører til det samme sted (f.eks. en harpe og et forgyldt drikkebæger). Spørgeleg Deltagerne slår med terningen og stiller et spørgsmål i den kategori terningen viser, til en andens fortælling, f. eks. til det barn, der sidder til venstre for (»med uret«). Kan leges efter at alle spillere er færdige med deres historier. Ordmobilisering Denne aktivitet kan spilles, når børnene er fortrolige med farvekoderne. Der bruges ingen kort kun den farvede terning. Deltagerne skiftes til at slå med terningen og komme på et passende svar til kategorien: et sted ved farven gul et tidspunkt ved farven orange (opfordr til at tænke bredt f.eks. tidspunkt på dagen, dag, måned, årstid eller specielle lejligheder) et transportmiddel ved farven rød en ting ved farven blå en følelse ved farven lilla frit valg ved farven grøn Forklar børnene, at hvert svar kun må bruges én gang. Svarene kan f.eks. registreres i en simpel matrice, hvor børnene selv skriver deres navn øverst i en kolonne, og du registrerer deres svar nedenunder. I kan også på forhånd aftale, hvor mange runder I spiller eller aftale at spille i et afgrænset tidsrum. Desuden kan I lave en prik i den aktuelle farve ud for hvert svar, så I senere kan sammenligne svarene inden for hver kategori.

6 TALT OG SKREVET HISTORIEFORTÆLLING Dette materiale understøtter fint tale- og lytteundervisning for børn i indskolingen. Aktiviteterne vil give børnene øvelse i at fortælle en fantasifortælling. Når børnene mestrer temaerne i materialet, vil det være oplagt at opfordre dem til at finde på deres egne temaer. De kan notere deres tanker og ideer på historiepladerne efter fotokopiering. Det kan være en hjælp for børnene, hvis du hjælper med at finde nye temaer. Gennem en gruppediskussion kan der opstå nye ideer og spændende temaer, som kan fastholdes på en plakat med enten billeder eller skrift, og således fremover være en kilde til inspiration.

Bumser og Drager. Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+

Bumser og Drager. Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+ Bumser og Drager Antal spillere: 3-5 Alder: 16+ Spilletid: 40min+ Spillet indeholder: 1 Spilplade (T-shirt) 1 Figur 8 Røde terninger 60 Dårlig Ide kort 6 Karakterplader 6 Vinder emblemer 12 Eventyrkort

Læs mere

brøkspillekort SPIL DIG TIL FÆRDIGHEDER OG FORSTÅELSE

brøkspillekort SPIL DIG TIL FÆRDIGHEDER OG FORSTÅELSE brøkspillekort SPIL DIG TIL FÆRDIGHEDER OG FORSTÅELSE Med disse norske spillekort kan den nødvendige træning af brøker og procenter blive til en leg. Gennem motiverende spil får eleverne mulighed for at

Læs mere

Den skjulte nøgle. Før man spiller første gang, sættes de 12 stickers tilfældigt på de to terninger.

Den skjulte nøgle. Før man spiller første gang, sættes de 12 stickers tilfældigt på de to terninger. Den skjulte nøgle 3-6 spillere i alderen 5-99 Spilletid: 15-20 minutter Igennem tiden har det søde lille spøgelse Leopold hjemsøgt The Thousand Treasures Castle og kender alle dens kringelkroge og gemmesteder.

Læs mere

Beskrivelse af praksis

Beskrivelse af praksis Beskrivelse af praksis Introduktion til håndfonemer, klodser og instrumenter Det mest optimale er at tænke håndfonemer, legoklodser og instrumenter ind i klassens bogstavgennemgang i børnehaveklassen.

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER

LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER A6 I SKOLE LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER Kendskab til, identifikation og brug af 40 substantiver og 40 verber relateret til skolen. Øget ordforråd og træning af udtale. Sætningsdannelse og dialog.

Læs mere

T-1.24; Spil læg 3 til.

T-1.24; Spil læg 3 til. T-1.24; Spil læg 3 til. Faglige mål: Addition. At SPØRGE og SVARE i, med, om matematik. At omgås SPROG og REDSKABER i matematik. Lektionsmål: * Kan adderer med 2 og 3. * Stiller spørgsmål, der er relevante

Læs mere

Sum af. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Samlet sum. Navn

Sum af. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Beløb. Samlet sum. Navn Afrund beløb Sum af alle beløb til hele kroner Nr. 27 Navn Runde 1 Runde 2 Runde 3 Runde 4 Runde 5 Runde 6 Samlet sum Navn Runde 1 Runde 2 Runde 3 Runde 4 Runde 5 Runde 6 Sum af alle beløb til hele kroner

Læs mere

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse

Indhold Forklaring til kortene Antal trylletricks Spillets mål Trick nr. 1: BANK PÅ BUNKEN Materiel Hemmelig forberedelse DK Fra 8 til 99 år 1 tryllekunstner + publikum Indhold: 61 kort (et spil med 48 kort + 6 kort med bagside på begge sider + 1 kort kort + 6 tryllekort med gule pailletter) Forklaring til kortene: 4 familier

Læs mere

Lærervejledning til 7. klasses forløb.

Lærervejledning til 7. klasses forløb. Lærervejledning til 7. klasses forløb. Hele undervisningen i dette forløb er bygget op efter et bestemt mønster. Mønsteret er vigtigt at kende for at arbejdet trækker i samme retning. Derfor har jeg skrevet

Læs mere

Tier-venner ærteposegemmeleg

Tier-venner ærteposegemmeleg Tæl til 10 Mål: Eleverne skal kunne tælle til 10 i stigende og faldende rækkefølge. Antal elever: mindst 10 elever. Du har brug for: Kegler med tallene 1 til 10. (Brug kegleovertræk på 0-keglen og skriv

Læs mere

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege!

Leg og læring i bevægelsesbåndet. Kom lad os lege! Leg og læring i bevægelsesbåndet Kom lad os lege! Kom lad os lege! er en inspirationsplakat til børn i indskolingen. Dette hæfte indeholder gamle og nye lege samt reglerne på legene. Vi synes, at der er

Læs mere

Spil bare løs! Workshop Mit første møde med matematikken 7. februar Birgitte Lindhardt. Tal-læsning, -genkendelse. Orientering i talrækken.

Spil bare løs! Workshop Mit første møde med matematikken 7. februar Birgitte Lindhardt. Tal-læsning, -genkendelse. Orientering i talrækken. Spil bare løs! Workshop Mit første møde med matematikken 7. februar 2019 Birgitte Lindhardt Tal-læsning, -genkendelse. Orientering i talrækken. Talrække Talkortspil for 2 deltagere Materialer: Talkort

Læs mere

Introduktion til Historiekort

Introduktion til Historiekort Introduktion til Historiekort Formålet med Historiekort (Story Cards) er, at udvikle børns forståelse af grundlæggende sproglige begreber og at støtte udviklingen af talesproget. Historiekort indeholder

Læs mere

Aktiviteter med. Tænk dig om. Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver.

Aktiviteter med. Tænk dig om. Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver. Aktiviteter med Tænk dig om Æsken indeholder 20 dobbeltsidede kort med forskellige opstillinger / opgaver. De 20 plastklodser er fordelt på 2 lilla terninger 2 grønne terninger med lilla prikker 2 orange

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

5, 10 og 1 4, 5 og 6 7, 11 og 4. 2, 3, 5 og 4 0, 1, 5 og 2 5, 2, 4 og 3. 2, 3, 4 og 1 4, 2 og 3 1, 8, 4 og 3. 5, 3 og 1 3, 4,og 5 3, 4 og 2

5, 10 og 1 4, 5 og 6 7, 11 og 4. 2, 3, 5 og 4 0, 1, 5 og 2 5, 2, 4 og 3. 2, 3, 4 og 1 4, 2 og 3 1, 8, 4 og 3. 5, 3 og 1 3, 4,og 5 3, 4 og 2 skrig Nr. 63 5, 0 og 4, 5 og 6 7, og 4, 3, 5 og 4 0,, 5 og 5,, 4 og 3, 3, 4 og 4, og 3, 8, 4 og 3 5, 3 og 3, 4,og 5 3, 4 og 5, 3, 3 og 7, 3 og, 4, 4 og, -, 3 og 6 6, 3, og 6 og 3, 4, 0 og 9 4 og 4 og 4

Læs mere

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning t for dit barn Dialogisk læsning At læse højt med sit barn er rigtig hyggeligt. Samtidig er det også en af de største sproggaver, du kan give

Læs mere

Nogle elever lærer bedst teori, når de får mulighed for at bruge hele kroppen i undervisningen

Nogle elever lærer bedst teori, når de får mulighed for at bruge hele kroppen i undervisningen Gøre/Røre Kort Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Byg og stav. Materialet består af i alt 5 niveauer og kan bruges i 0.-2.klasse og specialundervisningen.

Byg og stav. Materialet består af i alt 5 niveauer og kan bruges i 0.-2.klasse og specialundervisningen. Byg og stav - At farvekode (Lego), lydkode (instrumenter) og kroppen (håndfonemer) understøtter forståelsen af analysen-syntesen. - At eleverne kan klappe stavelser. - At eleverne kan stave til korte lydrette

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog

SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog SMTTE over eventyrforløb med fokus på sprog Mål: Udvalgte målpinde fra børnehavens overordnede mål for sprog: - Udvikling af sprog og ordforråd gennem de daglige aktiviteter - At de oplever leg og glæde

Læs mere

Mini. er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0

Mini. er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0 Mini er for og bag.indd 2 12/01/12 10.0 Mini 2 er ny Indhold.indd 2 13/01/12 15.2 Indhold Forord... 4-5 Baggrund... 6-7 Lærervejledning... 8-9 Øvelser: Job... 10-21 Medborgerskab... 22-33 Uddannelse...

Læs mere

ktive fortællinger, rim og remser

ktive fortællinger, rim og remser Skrevet af Lotte Salling Illustreret af Jarl Egeberg ktive fortællinger, rim og remser dialogisk læsning med børn Bogen er skrevet med støtte fra Kunstrådets Litteraturpulje Indhold Aldersopdelt indholdsfortegnelse.....................................

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

SPEJL SPIL VEJLEDNING

SPEJL SPIL VEJLEDNING SPEJL SPIL VEJLEDNING BENT NØRGAARD www.spf-matematik.dk OM SPEJL SPIL Spejl Spil findes i to udgaver, et rødt spil og et blåt spil. Hvert spil består af 24 spejlkort, 4 terninger og 2 formplader med spejl.

Læs mere

Lærervejledning. Beskriv ideen med spillet i plenum, herunder dets funktion og de tre vigtigste pointer med spillet:

Lærervejledning. Beskriv ideen med spillet i plenum, herunder dets funktion og de tre vigtigste pointer med spillet: Lærervejledning Få ord på trafikken! Har jeres skole en trafikpolitik? Hvis ikke, kan et spil TrafikPanik være det første skridt. Her kan du læse om spillet, og hvordan du bruger det i trafikundervisningen.

Læs mere

HippHopp. Uge 22: Her bor jeg. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Her bor jeg side 1

HippHopp. Uge 22: Her bor jeg. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Her bor jeg side 1 Uge 22: Her bor jeg Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp uge_22_guidevejl_her_bor_jeg.indd 1 06/07/10 10.44 Denne vejledning er

Læs mere

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup Penge! Af Bjørn Ousland På dansk ved Flemming Møldrup Pædagogisk vejledning Udarbejdet af Pædagogisk konsulent Marianne Skovsted Pedersen VIACFU Bogen er inspireret af film og tegneserie og historien forløber

Læs mere

Lærermateriale Tæl til 20 Version 1.0

Lærermateriale Tæl til 20 Version 1.0 Lærermateriale Tæl til 20 Version 1.0 Materiale kan hentes på newmero academy : www.newmero.net Alderstrin: 4-6 år Formål med øvelsen: - At lære børn at tælle til 20 - At lære børnene at tallene 11 til

Læs mere

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne bliver bevidste om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

De mange intelligenser

De mange intelligenser De mange intelligenser Børnehaven Regnbuen November 2008 De mange intelligenser I Regnbuen arbejder vi pædagogisk ud fra Howard Gardners teori, De mange Intelligenser. Han mener, at mennesket har mange

Læs mere

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE!

Digital Choice 12 + MERE, MERE, MERE! MERE, MERE, MERE! Digital Choice Gå ind på mytpchoice.dk for at downloade flere minikategorier. Der er mere end 100 minikategorier at vælge mellem, bl.a. Helte & Heltinder, Science Fiction & Fantasy, Rejser

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

VEKTOR. 500 med udsagnsord. TAKTILE LÆRINGSMIDLER

VEKTOR. 500 med udsagnsord.  TAKTILE LÆRINGSMIDLER 500 med udsagnsord Her trænes udsagnsordenes regelmæssige bøjningsformer. Igennem spillet præsenteres spillerne hele tiden for udsagnsordenes endelser, således at udsagnsordenes endelser tydeliggøres og

Læs mere

KOPIARK. Format 2.klasse Kopiside

KOPIARK.  Format 2.klasse Kopiside KOPIARK Format 2.klasse Kopiside nr. 1 Stranden Strimler til at skrive navne i. A4 A3 Format 3. klasse Kopiark Elevbog side 5 Format bh. kl. Alinea Kopiark Elevbog side 7 Stranden nr. 2 Søjler til registrering

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

3 forskellige ting, som har g som forlyd, 3 forskellige ting, som har r som forlyd 3 forskellige ting, som har k som forlyd.

3 forskellige ting, som har g som forlyd, 3 forskellige ting, som har r som forlyd 3 forskellige ting, som har k som forlyd. Konsonant banko TipTapTudse har udviklet en række leg- og læringsspil. Vi kalder dem bevægelsesbankospil. Aktiviteterne i spillene styrker bevægeglæden, samværet og opmærksomheden hos børn og voksne. Vi

Læs mere

Side 1 af 8. Vejledning

Side 1 af 8. Vejledning Side 1 af 8 Vejledning Art. nr. 2079006 Pedalo - Stort spillebræt - spilsamling Læs og opbevar venligst vejledningen De efterfølgende sider indeholder spilanvisning til disse spil: Generel Information:

Læs mere

Indledning. Biblioteket

Indledning. Biblioteket DIALOGISK LÆSNING Denne folder er lavet til pædagoger, der vil udvikle børns sprog gennem dialog. Folderen tager udgangspunkt i det praksisnære og er tænkt som inspiration til arbejdet med dialogisk læsning.

Læs mere

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot.

2-6 SPILLERE. FORMÅL MED SPILLET At blive sidste spiller tilbage, efter at alle andre er gået bankerot. Hvis du kender Monopoly og vil spille lidt hurtigere: 1. Start med, at bankøren blander ejendomskortene og giver to til hver spiller. Spillerne betaler med det samme prisen for grundene, de modtager, til

Læs mere

Eventyr. et forløb i 1.klasse. ipad, Tørresnor og Det fortællende tæppe. Af Mette Bech Pædagogisk konsulent for dansk i indskolingen CFU Sjælland

Eventyr. et forløb i 1.klasse. ipad, Tørresnor og Det fortællende tæppe. Af Mette Bech Pædagogisk konsulent for dansk i indskolingen CFU Sjælland Eventyr et forløb i 1.klasse ipad, Tørresnor og Det fortællende tæppe Af Mette Bech Pædagogisk konsulent for dansk i indskolingen CFU Sjælland Inspiration til forløb om eventyr Forløbet om eventyr er et

Læs mere

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år

Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år Indhold 112 kort 1 sæt regler Det forrykte kortspil for hele familien. For 2-10 spillere fra 6 år SPILLET IDE Det gælder om at være at komme af med alle kort fra hånden, for derved at score så få minuspoint

Læs mere

Mark Jeays simple solution to the Rubik s cube oversat og redigeret af Jess Bonde. -

Mark Jeays simple solution to the Rubik s cube oversat og redigeret af Jess Bonde. - Mark Jeays simple solution to the Rubik s cube oversat og redigeret af Jess Bonde. jess@rubiks.dk - http://www.rubiks.dk Trin 0 Introduktion & notation Trin 1 De tre øverste sidestykker Trin 2 Hjørner

Læs mere

e ee Indhold Spillets grundidé E F H Hvor meget farve kan du egentlig se? 12 pilkort 98 farvekort

e ee Indhold Spillets grundidé E F H Hvor meget farve kan du egentlig se? 12 pilkort 98 farvekort Hvor meget farve kan du egentlig se? Wolfgang Warsch Spillere : 2-5 spillere Alder: 8 år+ Varighed: ca. 15 minutter Indhold 12 pilkort 98 farvekort 3 hver i rød gul, grøn og blå forside 10 27 22 14 bagside

Læs mere

DR RAMASJANG PRÆSENTERER. Trafikspil til børnehaver

DR RAMASJANG PRÆSENTERER. Trafikspil til børnehaver DR RAMASJANG PRÆSENTERER Trafikspil til børnehaver Papkassebilen Anbefalet størrelse Rødt lys / Grønt lys 37 A B C E F G 5 34 cm m 6c Alternativt forslag til bildesign cm Inspiration til udsmykning Rød

Læs mere

DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...!

DE HURTIGE 5-6 ÅR. Sådan gør du: Prøv at justere aktiviteten sådan her...! Vendespil Sådan gør du: 1. Print siderne med kort og klip dem ud. 2. Bland kortene og læg dem med front nedad på et bord eller på gulvet. 3. Lad den første spiller vende to kort. Finder spilleren et par

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører

Spillebog til indskolingen på Spjald Skole. Tilhører Spillebog til indskolingen på Spjald Skole Tilhører Spil er sjov. Og er god træning Børn udfordres af leg med ord og vendinger. Ved at spille spil kan man øve sig i at tage beslutninger og lægge strategier.

Læs mere

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser

Kortspil. Et spil, tusind oplevelser Kortspil Et spil, tusind oplevelser 1 Oversigt over kortene i pakken 7 8 9 10 Knægt Top Konge Es 2 Prøv forskellige spil Bedstemor 3-5 7, 8, 9, 10, knægt, konge, es Bedstemor er et kortspil, der ligner

Læs mere

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent De små læser Rebild den 4. maj 2011 Gratis på nettet Nettet rummer en uendelighed af muligheder, og mange af dem er gratis Computeren virker ofte meget motiverende

Læs mere

Hvorfor skal vi spille?

Hvorfor skal vi spille? Velkommen! Hvorfor skal vi spille? Vi lærer bedst, når vi er engageret i aktiviteter til opfyldelse af specifikke mål. Når vi involveres bliver budskaber og visioner vedkommende og der bliver plads til

Læs mere

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag

Lille Bamse, Thomas Winding Undervisningsforslag Målgruppe: børnehaveklasse og 1. klasse. Fortællingerne har et meget enkelt fortælleforløb og en enkel komposition, hvilket gør historierne særlig velegnede at arbejde med i forhold til litteratur i børnehaveklassen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

BANDHOLM BØRNEHUS 2011

BANDHOLM BØRNEHUS 2011 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 3. TEMA: Sproglige kompetencer. BANDHOLM BØRNEHUS 2011 Der er mange sprog som eksempelvis nonverbalt sprog, talesprog, skriftsprog, tegnsprog, kropssprog og billedsprog. Igennem

Læs mere

Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse

Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse Engelsk Valgfag på Den Pædagogiske Assistentuddannelse Formål Du udvikler og styrker din sproglige egenskaber på engelsk Du udvikler din evne til at formulere dig mundtlig og skriftelig på engelsk Du udvikler

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

Indskoling et legende og lærende univers

Indskoling et legende og lærende univers Indskoling et legende og lærende univers Litteraturundervisning Digtning Produktion af bøger Læsning - dialogisk læsning Det første projektarbejde Helle Frost 1.sep.10 CFU Aalborg Litteraturundervisning

Læs mere

Junior. A-klassen 2009/10. Undervisningsplan for uge: 14-16 Emne: Dansk med udgangspunkt i HC Andersens Store Claus og Lille Claus

Junior. A-klassen 2009/10. Undervisningsplan for uge: 14-16 Emne: Dansk med udgangspunkt i HC Andersens Store Claus og Lille Claus Undervisningsplan for uge: 14-16 Emne: Dansk med udgangspunkt i HC Andersens Store Claus og Lille Claus Fælles mål: Store Claus og Lille Claus: Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne tilegner sig

Læs mere

- At få fokus på mål, muligheder og handling på en legende måde

- At få fokus på mål, muligheder og handling på en legende måde 1 Øvelse 8 Vi rykker - At få fokus på mål, muligheder og handling på en legende måde Formål med øvelsen At deltagerne på en anderledes måde får fokus på og italesat ønsker, behov og muligheder for forandring

Læs mere

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Hurtig start Quick guide Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Indholdsfortegnelse Introduktion Den digitale junglebane i undervisningen Kapitler Forberedelse Fag og emne Undervisningsmaterialer

Læs mere

Spillevejledning til P.O.P.T. forløb

Spillevejledning til P.O.P.T. forløb Spillevejledning til P.O.P.T. forløb Et komplet P.O.P.T forløb starter med en forøvelse, hvor barnet bliver sporet ind på at lytte efter lydene i ord. Herefter starter fase 1, hvor barnet skal lytte og

Læs mere

Semantiske vanskeligheder

Semantiske vanskeligheder Semantiske vanskeligheder Ordforråd kvantitet og kvalitet samt ordmobilisering 1 Ehris interaktive model Ordkendskab Ex diaphragma Når det opfattede visuelle ordbillede bearbejdes i hjernen, genkendes

Læs mere

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale Min Mad Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale 1 Sådan bruger du Min mad Her kan du læse om, hvad du kan opnå ved at bruge Min mad i sundhedssamtalen, hvilke personer den egner sig til. Derudover

Læs mere

Undervisningsforløb til indskolingen

Undervisningsforløb til indskolingen Undervisningsforløb til indskolingen Grantræet Grantræet, der er frit baseret på H.C. Andersens eventyr, kan give eleverne i indskolingen kendskab til den danske skov og indblik i, hvordan en historie

Læs mere

Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen?

Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen? Hvorfor skal man lære om strategier i fremmedsprogsundervisningen? Iflg. formålet for faget tysk står der, at: Undervisningen skal udvikle elevernes sproglige bevidsthed om tysk sprog og om sprogtilegnelse.

Læs mere

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA

INSPIRATIONSARK DANSK TEMA INSPIRATIONSARK DANSK TEMA Danskdugen er til førskole- og indskolingsbørn og kan bruges helt fra vuggestuealderen. Dugen er et innovativt værktøj, der indeholder elementer til læring af såvel faglige som

Læs mere

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver

Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm. Den lille gris flyver Du skal se en film om en gris, der har en stor drøm o Den lille gris flyver Har du en drøm? Min drøm Fortæl eleverne, at den næste film handler om en gris, der har en drøm om at flyve. Tal om, hvad det

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Mini-Søhulen Børnene har i overgangen fra børnehave til Mini-Søhulen brug for en pædagogik, der kan bygge bro mellem de to verdener. De to verdener er forskellige i forhold til

Læs mere

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed jf. Sundhedsstjernen. De ved også, at de selv kan

Læs mere

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Dette forløb er egnet til de 4-5 årige børn Introduktion I skal nu i gang med at tegne og male portrætter. Forløbet er inddelt i fire faser, hvor den

Læs mere

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13 Formål Denne øvelse har til formål at vise forskellen på en skriftlig og en visuel instruktion. Legoklodser Til øvelsen anvendes otte Legoklodser i fire farver. ne er 1 x 6, 2 x 2, 2 x 3 og 2 x 4. Der

Læs mere

Kompetencemål ved skolestart

Kompetencemål ved skolestart Kompetencemål ved skolestart Trivsel og læring hånd i hånd Vi vil gerne sikre, at børnehave og forældre kan arbejde i samme retning og at alle ved hvilke kompetencer, der kan e et skolebarn til at få en

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan?

Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan? Artikel (skole): Hvad skal vi samarbejde om - og hvordan? Planlægning af forældremøde med udgangspunkt i det eleverne er i gang med at lære i fagene Skrevet af: Ulla Kofoed, lektor, UCC 11.05.2017 Forældresamarbejde

Læs mere

LilleStorm på besøg. Sjove leg & lær spil for de mindste

LilleStorm på besøg. Sjove leg & lær spil for de mindste Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spilleregler LilleStorm på besøg Sjove leg & lær spil for de mindste Tag med LilleStorm på besøg hos lægen, i byen, til havnen, i skoven, på legepladsen og i parken.

Læs mere

sproget Tag 1 fat på Samarbejde Løsninger Grammatik Voksne udlændinge, sprogindlæring og LEGO Arbejde, fritid og transport Lærervejledning side 1

sproget Tag 1 fat på Samarbejde Løsninger Grammatik Voksne udlændinge, sprogindlæring og LEGO Arbejde, fritid og transport Lærervejledning side 1 Tag 1 fat på sproget Arbejde, fritid og transport Lærervejledning side 1 Samarbejde At tilegne sig et nyt sprog er vanskeligt og for de fleste en lang, omstændelig proces. Vi tror på, at det er muligt

Læs mere

Læringsmål. Materialer

Læringsmål. Materialer I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Lær talmængder med øjne, ører, hænder, krop

Lær talmængder med øjne, ører, hænder, krop Lær talmængder med øjne, ører, hænder, krop Denne materialekasse er blevet omhyggeligt designet til at hjælpe mindre børn med at takle udfordringerne ved at tælle og begynde at arbejde med tal. Det at

Læs mere

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner Indholdsfortegnelse De pædagogiske læreplaner - konkrete handleplaner... 0 Mål for barnets personlige udvikling... 2 Mål for barnets sociale kompetencer...

Læs mere

Læreplan for Selmers Børnehus

Læreplan for Selmers Børnehus Læreplan for Selmers Børnehus Barnets alsidige personlige udvikling At barnet skal have sociale og kulturelle erfaringer. Leg. Konfliktløsnig. Tid til leg, skabe fysiske rum inde og ude, plads til ro og

Læs mere

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse

Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Vi læser og fortæller gode historier - Gennemførelse Lektion 1-2 Lytte til historie Hvad gør læreren? a. Læreren indretter et hjørne af klassen til læsehjørne. Eleverne skal sidde (hvis muligt) i kreds,

Læs mere

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1

Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet. Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet 1 2 Bevægelsesglæde i udskolingen en eksemplarisk aktivitet Indhold 1 Introduktion 4 2 Runde

Læs mere

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen.

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Sociale kompetencer Børn skal anerkendes og respekteres som det menneske det er - de skal opleve at hører til og føle glæde ved at være en del

Læs mere

Barnets sproglige udvikling fra 3-6 år

Barnets sproglige udvikling fra 3-6 år Barnets sproglige udvikling fra 3-6 år Indholdsfortegnelse Forord Forord 3 1. Samspil 4 2. Kommunikation 6 3. Opmærksomhed 8 4. Sprogforståelse 10 5. Sproglig bevidsthed 12 6. Udtale 14 7. Ordudvikling

Læs mere

LilleStorm i al slags vejr

LilleStorm i al slags vejr Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spillets regler: LilleStorm i al slags vejr Sjove leg & lær spil for de mindste Tag med LilleStorm ud i regnvejr, snevejr, blæsevejr, skyet vejr, i solskins vejr

Læs mere

Vejledning Mundmotorisk spil

Vejledning Mundmotorisk spil Vejledning Mundmotorisk spil På dansk ved Inge Benn Thomsen Special-pædagogisk forlag Indhold Tips Træning af enkelte konsonantfonemer Lege 1. Trække kort 2. Farveleg 3. Gætte kort 4. Gemme kort 5. Kaste

Læs mere

Tema: Natur og naturfænomener. Sammenhæng. I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan.

Tema: Natur og naturfænomener. Sammenhæng. I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan. Tema: Natur og naturfænomener Sammenhæng Hvorfor vil vi arbejde med dette tema? Hvad er det vi vil gøre noget ved? I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan. Vi har

Læs mere

Ordforrådstilegnelse i fremmedsprog. CFU Hjørring

Ordforrådstilegnelse i fremmedsprog. CFU Hjørring Ordforrådstilegnelse i fremmedsprog CFU Hjørring Indhold og intention Fokus på ordforrådstilegnelsens vigtighed Hvorfor? Hvordan? Kort gennemgang af hvorfor Ideer til praksis. Hvorfor? Kommer det ikke

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Carmen skriver: Denne søde gris hjælper dig med at finde dine nøgler hver gang! Du behøver ikke længere vende din taske på hovedet for den er meget

Læs mere

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 Hvad skal du bruge: Spilleplade, Handlekort, Problemskyer, Kategori-ark i fire farver. Deמּe ligger på bordet, når du kommer. Sørg gerne for at

Læs mere

LABYRINTSANSEN SNURRETOPPE LEG MED. FORMÅL: At stimulere balancesansen og dermed øge tolerancen for at dreje rundt LEG: VARIATIONER:

LABYRINTSANSEN SNURRETOPPE LEG MED. FORMÅL: At stimulere balancesansen og dermed øge tolerancen for at dreje rundt LEG: VARIATIONER: SNURRETOPPE FORMÅL: At stimulere balancesansen og dermed øge tolerancen for at dreje rundt LEG: Børnene står med god plads rundt om sig på gulvet. Den voksne går hen og starter et af børnene ved at sige:

Læs mere

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst.

Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Opgaver, hvor børnene skal finde tegn (her kun punktum og komma), sætninger og ord i en tekst. Indhold: 10 nummererede opgaver, der gradvist bliver sværere og sværere. Børnene kan se rækkefølgen i det

Læs mere

At fejle, gå i stå og komme videre er kernen i vores aktiviteter

At fejle, gå i stå og komme videre er kernen i vores aktiviteter Introduktion: vi leger os klogere på verden Dette er at af flere maker kits, som skal bidrage til at gøre viden mere håndgribelig og forståelig ved at tænke med hænderne. Gennem legen får eleverne en hands-on

Læs mere