Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA"

Transkript

1 MES 4/ / AWF / EMS / JF / LG / MER SA / TWJ Fusionerne mellem DLG/AAA og DA/AAA 1. Fusionssagerne 1. Den 27. januar 2010 anmeldte Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a. (herefter DLG) og Danish Agro a.m.b.a. (herefter DA) en overtagelse af Aarhusegnens Andel a.m.b.a. (herefter AAA) til Konkurrencestyrelsen. DLG og DA overtager AAA via et fælles konsortium. Der er tale om to separate fusionsanmeldelser, idet der efter overtagelsen skal ske en opsplitning af AAA, hvor DLG og DA overtager de væsentligste aktiver. Årsagen til overtagelsen af AAA er, at AAA er nødlidende. Den 1. februar 2010 trådte AAA i betalingsstandsning. KONKURRENCESTYRELSEN ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET 2. Parallelt med ovenstående to fusioner behandles en fusion mellem DA og S.A.B. a.m.b.a. Landbrugets Andel (herefter SAB). Denne fusion blev oprindeligt anmeldt den 8. oktober 2009 og godkendt den 25. januar Godkendelsen blev imidlertid efterfølgende tilbagekaldt, da det viste sig, at vurderingen beroede på urigtige oplysninger, som en eller flere af parterne - på trods af viden herom - undlod at korrigere. DA s overtagelse af SAB er derfor endeligt anmeldt den 25. januar SAB er ligesom AAA nødlidende. 3. De tre anmeldte grovvarefusioner vurderes i lyset af de samlede ændringer i markedsforholdene, som bliver en realitet ved gennemførelsen af DLG s og DA s overtagelse af AAA s centrale aktiver samt DA s overtagelse af SAB med henblik på at vurdere den maksimale skadevirkning på konkurrencen, som fusionerne kan medføre. 2. Parterne 4. AAA er et andelsejet grovvareselskab med hovedkontor i Galten. AAA opkøber korn og forsyner landmænd i Syd- og Midtjylland, på Fyn samt Sjælland med foderstoffer, gødning, såsæd, planteværn, og premix- og mineralblandiger m.v.

2 2/13 Figur 1: Kort over AAA s produktionsanlæg i Danmark 5. AAA indgår ikke i et indkøbssamarbejde med andre danske grovvareselskaber og indkøber selv planteværn og såsæd samt importerer råvarer til foderproduktion (soja m.v.) samt gødning. 6. AAA ejer flere produktionsanlæg, hvoraf de to største er beliggende ved hovedsædet i Galten og på Århus Sydhavn. Herudover ejer AAA lagerog skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn. Disse produktionsanlæg og lagerfaciliteter overtages ved fusionen af DA. 7. AAA ejer endvidere flere datterselskaber, der ved fusionerne overtages af hhv. DA, DLG og Vestjyllands Andel (herefter VA). Det drejer sig om bl.a.: Axel Toft Food A/S (produktion af konsumprodukter såsom ærter, frø og korn). Overtages af DLG. Nutrio A/S (produktion af premix- og mineralblandinger, der anvendes i produktionen af færdigfoder og hjemmeblandet foder). Overtages af DLG. Vildbjerg Mølle A/S (produktion af økologisk færdigfoder til svin-, kvægog fjerkræ). Overtages af DA og videresælges til VA, jf. nedenfor.

3 3/13 J.B. Møller A/S (produktion af færdigfoder til svin). Overtages af DA. 8. DLG er Danmarks største grovvareselskab. DLG opkøber korn og forsyner landmænd i hele Danmark med foderstoffer, gødning, såsæd, planteværn og premix- og mineralblandinger m.v., jf. figur 2 nedenfor. Figur 2: Kort over DLG s produktionsanlæg 9. DLG deltager i indkøbssamarbejderne Agro Supply A/S, SweDane Crop Protection A/S og European Fertilizer A/S, jf. nedenfor. 10. DA og DLG har endvidere ejerandele i en række fælles selskaber. 11. DA er Danmarks næststørste grovvareselskab. DA opkøber korn og forsyner landmænd i hele Danmark undtagen Nordjylland med foderstoffer, gødning, planteværn, såsæd og premix- og mineralblandinger m.v., jf. figur 3 nedenfor.

4 4/13 Figur 3: Kort over DA s produktionsanlæg i Danmark 12. DA indgår i samarbejde med en række andre grovvareselskaber organiseret i DLA Group, hvor igennem der deltages i indkøbssamarbejdet i DLA Agro a.m.b.a., jf. nedenfor. 13. Udover DA er de vigtigste danske deltagere i DLA Group, og der med i indkøbssamarbejdet i DLA Agro følgende grovvarevirksomheder: Vestjyllands Andel A.m.b.A (VA). Et grovvareselskab med hovedsæde i Ringkøbing, som primært opererer i Vestjylland. VA ejer tre produktionsanlæg i Vestjylland. Nordjysk Andel A.m.b.A. (NA). Et grovvareselskab med hovedkontor i Vrå, som primært opererer i Nordjylland. NA ejer to produktionsanlæg i Nordjylland. Hedegaard Agro A/S (HE). Et grovvareselskab med hovedkontor i Nørresundby, som opererer i en stor del af Jylland. HE blev i 2008 opkøbt af DLA-medlemmerne. HE s tre produktionsanlæg er beliggende ved Limfjorden.

5 5/13 SAB. Et grovvareselskab med hovedkontor på Fyn og med to produktionsanlæg på det nordlige Fyn. Selskabet driver sine aktiviteter i Danmark ekskl. Nordjylland. 14. ATR Landhandel er et nordtysk grovvareselskab med foderfabrikker i Tyskland og et dansk salgskontor i Aulum i Jylland. ATR opkøber korn og sælger færdigfoder til svin, kvæg og fjerkræ, gødning, såsæd, planteværn, og premix- og mineraler til kvæg. ATR sælger i Jylland (dog ikke i Nordjylland) samt på Fyn. ATR har ikke produktions- og lagerfaciliteter i Danmark, men opererer fra Tyskland. ATR indgår ikke i et dansk indkøbssamarbejde. 3. Samarbejder 15. Det primære samarbejdsområde inden for grovvarebranchen er fælles indkøb, da der er store skalafordele forbundet med at indkøbe og transportere råvarer i store mængder. 16. Indenfor DLA Group samarbejdes der om indkøb i DLA Agro samt om produktion i en række fællesejede produktionsselskaber. 17. Via DLA Agro indkøbes foderråvarer (soja), rapskager, foderfedt, mineraler og vitaminer, såsæd, gødning, planteværn, plast- og bindegarn og træpiller. 18. DLG samarbejder om indkøb med Agro Danmark. Agro Danmark består af Brdr. Ewers A/S og Hornsyld Købmandsgaard A/S. 19. Indkøbssamarbejdet sker gennem Agro Supply A/S (foderråvarer og fedt), European Fertilizer A/S (gødning), SweDane Crop Protection A/S (planteværn) og SweDaNo Trade (bindegarn, plastik, emballage og ensilagemidler). I indkøbssamarbejderne SweDane og European deltager udover DLG og Agro Danmark også Svenska Lantmännen. 4. Konkurrencestyrelsens kortvarige markedsundersøgelser 20. Konkurrencestyrelsen har i forbindelse med behandlingen af fusionerne indsamlet oplysninger fra fusionsparterne samt en række øvrige aktører, herunder konkurrenter, kunder og landbrugsrådgivere. Konkurrencestyrelsen har endvidere modtaget uopfordrede henvendelser fra visse aktører på markedet. Samlet viser undersøgelserne bl.a. at: De markedsaktører, som er knyttet til de to primære indkøbssamarbejder, agerer i et vist omfang på markedet som to samlede blokke. Adgang til dybvandshavne (bl.a. Århus og Fredericia) og til lagerfaciliteter på disse havne, er vigtigt med henblik på at kunne importere, oplagre og distribuerer foderråvarer og gødning i tilstrækkeligt store mængder.

6 6/13 AAA har hidtil udøvet et væsentligt konkurrencepres på grovvaremarkederne. ATR udøver et væsentligt konkurrencepres i de områder, hvor de opererer, men er begrænset af ikke at have produktions- og lagerfaciliteter i Danmark. Markedet er karakteriseret ved en høj gennemsigtighed og relativt høje adgangsbarrierer. AAA s væsentligste produktionsanlæg er beliggende i Galten og på Århus Havn. Produktionsanlægget i Galten er attraktivt pga. beliggenhed og omkostningseffektivitet. Herudover ejer AAA lager- og skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn, som er attraktivt pga. beliggenhed ved en dybvandshavn, der betyder, at der kan indskibes bl.a. foderråvarer i tilstrækkeligt store mængder. En række aktører har over for Konkurrencestyrelsen tilkendegivet, at fusionen vil skabe konkurrenceproblemer på flere af de berørte markeder. To udenlandske aktører har udvist interesse for at overtage centrale dele af AAA s virksomhed. Af tidsmæssige årsager har styrelsen ikke undersøgt, om der er andre udenlandske aktører, som har interesse i at overtage dele af AAA s aktiver. Fusionsparterne har imidlertid oplyst, at de forventer, at andre udenlandske aktører vil være interesserede i at overtage blandt andet AAA s produktionsanlæg på Århus Sydhavn. 5. Markedsafgrænsning 21. Fusionerne berører følgende markeder i grovvarebranchen: Salg af: Færdigfoder til svin Færdigfoder til kvæg Færdigfoder til fjerkræ Gødning Planteværn Såsæd Premix- og mineralblandinger Foderråvarer Indkøb af: Korn 22. Der kan afgrænses et overordnet produktmarked for salg af færdigfoder til svin. Markedet kan muligvis opdeles yderligere i hhv. færdigfoder og tilskudsfoder og i hhv. konventionelt og økologisk færdigfoder. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Geografisk kan markedet afgrænses til Danmark, evt. yderligere opdelt i Øst- og Vestdanmark delt ved Storebælt. Til brug for nærværende sa-

7 7/13 ger kan den endelige afgrænsning af det geografiske marked imidlertid stå åben. 23. Der kan afgrænses overordnede produktmarkeder for salg af færdigfoder til kvæg og for salg af færdigfoder til fjerkræ. Der kan muligvis ske en produktopdeling svarende nogenlunde til det nævnte under færdigfoder tilsvin. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Geografisk kan begge markeder afgrænses til Danmark, da disse fodertyper transporteres over længere afstande end svinefoder. 24. Der kan afgrænses et overordnet marked for salg af premix- og mineralblandinger. Det kan muligvis yderligere opdeles i hhv. premixblandinger og mineralblandinger. Til brug for nærværende sager kan den endelige markedsafgrænsning imidlertid stå åben. Det geografiske marked kan mindst afgrænses nationalt til Danmark. Til brug for nærværende sager kan den endelige afgrænsning af det geografiske marked imidlertid stå åben. 25. Der kan afgrænses et overordnet produktmarked for salg af foderråvarer (sojaskrå, sojakager, rapsprodukter og solsikkeolie), for salg af planteværn, for salg af såsæd og for salg af gødning. Disse markeder kan eventuelt opdeles yderligere. Geografisk kan markederne afgrænses til Danmark. 26. Markedet for grovvareselskabernes indkøb af korn fra landmændene er ikke vurderet nærmere. 6. Kontrafaktiske scenarier 27. Til brug for vurderingen af, om fusionerne vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt på markederne afgrænset ovenfor, skal der foretages en kontrafaktisk analyse af, hvordan konkurrencesituationen forventes at være på markedet uden fusionens gennemførelse sammenlignet med, hvordan konkurrencesituationen forventes at være med fusionens gennemførelse. 28. Hvis fusionen ikke hæmmer den effektive konkurrence på markedet betydeligt sammenlignet med det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie, skal fusionen godkendes. Hvis fusionen hæmmer den effektive konkurrence på markedet betydeligt sammenlignet med det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie, skal fusionen forbydes. 29. Det lægges til grund, at såfremt fusionen ikke gennemføres, vil AAA gå konkurs. Det mest sandsynlige scenarie ved en konkurs er, at en udenlandsk aktør vil overtage produktionsanlægget i Galten (hvor der produceres bl.a. færdigfoder til svin), og at den samme aktør eller en anden udenlandsk aktør vil overtage lager- og skibsanløbsfaciliteterne Århus Østhavn og eventuelt produktionsanlægget på Århus Sydhavn. Der er ved denne vurdering lagt vægt på følgende forhold:

8 8/13 Efter Konkurrencestyrelsens offentliggørelse af fusionerne, blev styrelsen uopfordret kontaktet af ATR og en anden udenlandsk aktør, som oplyste, at de var interesserede i at overtage centrale dele af AAA s virksomhed. Igennem styrelsens behandling af fusionerne har de udenlandske aktører vedvarende udtrykt interesse for at overtage forskellige dele af AAA. ATR har udvist interesse for at overtage [ ]. Den anden udenlandske aktør har udvist interesse i at overtage [ ]. Der er flere mindre danske selskaber, der har udvist interesse for at overtage produktions- eller lagerfaciliteter i Midtjylland. Denne interesse er imidlertid ikke nærmere specificeret. DA s eller DLG s overtagelse af centrale dele af AAA, dvs. enten produktionsanlægget i Galten, produktionsanlægget på Århus Sydhavn eller lagerog skibsanløbsfaciliteterne på Århus Østhavn vil være omfattet af fusionskontrolreglerne ved en konkurs. For så vidt angår en overtagelse af disse dele af AAA s virksomhed, må det ligeledes antages, at hvis ikke konkurrencemyndighederne kan godkende nærværende fusioner, kan myndighederne heller ikke i forbindelse med en konkurs godkende, at DA eller DLG overtager de attraktive aktiver i AAA, som en udenlandsk aktør netop finder interessante og nødvendige for at styrke positionen på markedet eller indtræde på markedet. På markedet for premix- og mineralblandinger vil det sandsynlige kontrafaktiske scenarie være, at DLG overtager Nutrio A/S fra konkursboet, da en sådan overtagelse ikke er omfattet af fusionskontrolreglerne. Der vil således ikke være forskel på konkurrencesituationen med og uden de anmeldte fusioner, idet DLG i begge tilfælde vil kunne overtage Nutrio A/S. 30. Det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie er således, at en udenlandsk aktør overtager anlægget i Galten, og at den samme aktør eller en anden udenlandsk aktør overtager lager- og skibsanløbsfaciliteterne på Århus Østhavn og evt. produktionsanlægget på Århus Sydhavn. 31. Parterne har påberåbt sig et failing firm defence. Failing firm defence kan finde anvendelse, når den forringede konkurrencesituation efter fusionens gennemførelse ikke er forårsaget af fusionen, men ville gøre sig gældende i mindst samme omfang, hvis fusionen ikke blev gennemført. Den ene betingelse for failing firm defence er, at den overtagne virksomheds aktiver definitivt forlader markedet. Dette kan ikke antages at være tilfældet, jf. de udenlandske aktørers interesse i at overtage centrale dele af AAA s produktions- og lagerfaciliteter. Allerede af denne grund er forudsætningerne for at anvende failing firm defence ikke opfyldt. 7. Vurdering 32. Konkurrencestyrelsen har i forbindelse med behandlingen af fusionerne indsamlet oplysninger fra fusionsparterne samt en række øvrige aktører, herunder konkurrenter, kunder og landbrugsrådgivere. Parterne har under hele forløbet understreget sagens meget hastende karakter, idet der har været

9 9/13 risiko for, at AAA ville gå konkurs. Da mere omfattende markedsundersøgelser ville tage væsentligt længere tid at gennemføre, er vurderingen baseret på styrelsens kortvarige markedsundersøgelser. 33. På baggrund af de kortvarige markedsundersøgelser er det vurderingen, at der er en væsentlig risiko for, at konkurrencen svækkes som følge af koordinerede virkninger på de berørte markeder, og at risikoen for at dette sker øges, hvis fusionen gennemføres. 34. Koordinerede virkninger kan opstå på oligopolistiske markeder med få, store aktører, hvor virksomhederne tager hensyn til konkurrenternes forventede adfærd på markedet og dermed ikke agerer uafhængigt af hinanden. Virksomhederne vil i givet fald hvis bestemte forudsætninger er opfyldt - agere på en måde, som har stor lighed med en monopolist. 35. Vurderingen af fusionernes virkninger er i vid udstrækning ens for markederne for salg af færdigfoder til svin, kvæg, fjerkræ samt salg af foderråvarer og planteværn. I det følgende tages der udgangspunkt i vurderingen af markedet for færdigfoder til svin. 36. Kort ridset op gør følgende markedskarakteristika sig gældende på markedet for færdigfoder til svin efter fusionen og i det mest sandsynlige kontrafaktiske scenarie. Med henblik på at vurdere den maksimalt skadelige effekt er det lagt til grund, at ATR (som allerede er aktiv på det danske marked) køber fabrikken i Galten og lager- og skibsanløbsfaciliteterne på Århus Østhavn i det kontrafaktiske scenarie. Tabel E1: Markedsandele ved kontrafaktisk scenarie og med gennemførelse af anmeldte fusion på markedet for færdigfoder til svin i Vestdanmark (2009) Kontrafaktisk Efter fusion DLG (DLG) [30-40] DLG + AAA (ca. 7 pct.) (DLG) [30-40] DA/SAB (DLA) [10-20] DA/SAB + AAA (ca. 96 pct.) (DLA) [20-30] NA(DLA) [0-10] NA (DLA) [0-10] Hedegaard (DLA) [0-10] Hedegaard (DLA) [0-10] HCH (DLA) [0-10] HCH (DLA) [0-10] VA + 5 pct. af AAA's andel (Vildbjerg) (DLA) [0-10] VA+AAA (ca. 3 pct.) (DLA) [0-10] Brdr. Ewers (DLG) [0-10] Brdr. Ewers (DLG) [0-10] Hornsyld (DLG) [0-10] Hornsyld (DLG) [0-10] ATR + 95 pct. af AAA's andel (Galten) [10-20] ATR [0-10] Mollerup (DLA) [0-10] Mollerup(DLA) [0-10] Aller (DLA) [0-10] Aller (DLA) [0-10] HHI [ ] HHI [ ] Ændring i HHI [ ]

10 10/ Med fusionen øges koncentrationen på markedet for salg af færdigfoder til svin. Fusionerne vil medføre et HHI på [ ], hvilket indebærer en ændring på [ ], jf. tabel E1. Kommissionen anfører, at et HHI-niveau over og en ændring på over 150 kan anses som et indledende tegn på, at der kan være konkurrencemæssige problemer. 38. Imidlertid er det på grund af det tætte samarbejde mellem aktørerne i de to store indkøbssamarbejder relevant i en vis udstrækning at betragte aktørerne i indkøbssamarbejderne under ét. Hvis dette lægges til grund stiger HHI til [ ] efter fusionen med en ændring på [ ], jf. tabel E2. Dette ligger langt over Kommissionens grænseværdier for, hvornår en fusion må antages at skade konkurrencen. Tabel E2: Markedsandele ved kontrafaktisk scenarie og ved gennemførelse af anmeldte fusion på markedet for færdigfoder til svin i Danmark fordelt på indkøbssamarbejde (2009) Kontrafaktisk Efter fusion DLG (indkøbssamarbejde) [40-50] DLG (indkøbssamarbejde) [40-50] DLA (indkøbssamarbejde) [40-50] DLA (indkøbssamarbejde) [40-50] ATR [10-20] ATR [0-10] HHI [ ] [ ] Delta HHI Anm. DLG indkøbssamarbejdet består af: Hornsyld, Brdr. Ewers, DLA gruppens indkøbssamarbejdet består af: DA, Aller Mølle, VA, NA, Hedegaard, SAB, Mollerup Mølle og HCH. [ ] 39. Konkret vurderes det, at der er risiko for, at der vil opstå stiltiende koordinering af enten priser eller stiltiende koordinering om markedsdeling i form af en opdeling af kunderne mellem aktørerne i de to store indkøbssamarbejder. 40. Fusionen øger koncentrationen på markedet væsentligt og fører til en øget symmetri mellem de to indkøbssamarbejder. DLA gruppen vil således få en markedsandel på [40-50] pct. mod [40-50] pct. i det kontrafaktiske scenarie. DLG gruppen har i begge scenarier en markedsandel på omkring [40-50] pct. En øget symmetri betyder, at aktørernes gevinst ved at deltage i og afvige fra en stiltiende koordineret prisforhøjelse eller en stiltiende forståelse om ikke at opsøge hinandens kunder er relativt ens. Det er befordrende for koordinering. 41. Den eneste uafhængige aktør på markedet vil i begge scenarier være ATR. Hvis fusionen gennemføres, vil ATR have en markedsandel på [0-10] pct. og ikke adgang til produktions- og lagerkapacitet i Danmark, mens ATR i det kontrafaktiske scenarie har en markedsandel på [10-15] pct. og adgang til produktions- og lagerkapacitet i Danmark.

11 11/ Fusionen fører dermed til, at den eneste aktør på markedet, som er uafhængig af de to store indkøbssamarbejder, har en mindre markedsstyrke end i det kontrafaktiske scenarie og ikke har adgang til produktions- og lagerkapacitet. Det svækker muligheden for, at ATR agerer som en maverick, der kan destabilisere en evt. koordinering. En maverick er kendetegnet ved at have en aggressiv adfærd på markedet og derigennem udøve et væsentligt konkurrencepres. 43. Der er herudover tale om, at produkterne er relativt homogene og der er en høj gennemsigtighed om priser, kunderelationer mv. Dette skyldes bl.a., at der er få aktører, at transaktionerne i en række tilfælde sker relativt hyppigt, og at de er forudsigelige samt regelmæssige. Landmænd indhenter ofte tilbud fra forskellige grovvareselskaber, som efterfølgende bruges i forhandlingsøjemed og dermed giver grovvareselskaberne indsigt i hinandens priser. Desuden anvendes der udbud, som grovvareselskaberne kan bruge til jævnligt at teste markedspriserne. 44. Der er en høj grad af omkostningssymmetri på markedet. Denne symmetri bliver styrket efter fusionen. Det skyldes, at medlemmer af DLA samarbejdet overtager alle AAA s aktiviteter, hvorved alle tilbageværende markedsaktører på nær ATR der besidder en relativt lille markedsandel er en del af enten DLG samarbejdet eller DLA samarbejdet om indkøb. I det kontrafaktiske scenarie overtager ATR produktionsanlægget i Galten og lagerog skibsanløbsfaciliteterne på Århus Østhavn. Da ATR ikke er en del af indkøbssamarbejderne, er omkostningssymmetrien således højere efter fusionen end i det kontrafaktiske scenarium. 45. Der er betydelige adgangsbarrierer på markedet. Det skyldes bl.a., at transportomkostninger er en væsentlig parameter for at sælge færdigfoder til svin på markedet, og det er derfor afgørende at være i besiddelse af lagerkapacitet og/eller produktionskapacitet for at kunne konkurrere i hele landet. Det er imidlertid vanskeligt at opnå tilladelse til nye byggerier af produktionskapacitet. Fusionen fører til, at det kan være vanskeligere for en tredjepart at erhverve produktionskapacitet og/eller lager i Danmark og særligt i Jylland. Det skyldes, at AAA s produktions- og lagerfaciliteter bliver opkøbt af aktørerne i de to store indkøbssamarbejder, og at selskaberne i indkøbssamarbejdet må antages at være mindre tilbøjelige til at frasælge faciliteter til aktører uden for indkøbssamarbejdet. 46. Det vurderes samlet, at der er en væsentlig risiko for, at konkurrencen svækkes som følge af koordinerede virkninger på markedet for salg af færdigfoder til svin, og at risikoen for at dette sker øges, hvis fusionen gennemføres sammenlignet med det kontrafaktiske scenarie. 47. Ved vurderingen vægtes det særligt, at fusionen fører til en øget koncentration og en øget symmetri mellem de to store indkøbsgrupper på markedet. Samtidigt fører fusionen til, at den eneste aktør på markedet, som er uafhængig af de to store indkøbssamarbejder, har en mindre markedsstyrke

12 12/13 og ikke har adgang til produktions- og lagerkapacitet, hvilket svækker muligheden for at destabilisere en evt. koordinering. Der lægges også vægt på, at der er tale om relativt homogene varer, at markedet er præget af en stor gennemsigtighed og relativt høje adgangsbarrierer. Endelig medfører fusionen øgede adgangsbarrierer og øget omkostningssymmetri på markedet. 48. På baggrund af de kortvarige markedsundersøgelser vurderes det derfor samlet set, at gennemførelsen af fusionen i forhold til det tilfælde, hvor fusionen ikke gennemføres, vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt på det danske marked for salg af færdigfoder til svin. Det vurderes, at det samme vil gøre sig gældende på markederne for færdigfoder til kvæg og færdigfoder til fjerkræ samt på markederne for planteværn og foderråvarer. 49. På markederne for premix- og mineralblandinger og salg af gødning og såsæd er der ikke betænkeligheder ved fusionen. 8. Tilsagn 50. Konkurrencestyrelsen har siden anmeldelsen af de to fusioner løbende drøftet mulighederne for tilsagn med parterne med henblik på at imødegå de konkurrencemæssige betænkeligheder. Parterne har oplyst, at AAA vil gå konkurs, hvis ikke fusionen godkendes meget snart. 51. Parterne har den 26. februar 2010 afgivet tilsagn. 52. Tilsagnene indebærer, at parterne skal foretage et frasalg af et eller flere af AAA s aktiver. Salget opdeles i to faser. I fase 1) skal der foretages et frasalg af enten (i) AAA s produktionsanlæg på Århus Sydhavn eller af (ii) både AAA s produktionsanlæg på Århus Sydhavn og lager- og skibsanløbsfaciliteter på Århus Østhavn. Såfremt der ikke er sket frasalg af aktiverne inden for en frist på 3 måneder, bortfalder forpligtelsen til at frasælge aktiverne og fase 2) iværksættes. I fase 2) skal der foretages et frasalg af AAA s produktionsanlæg i Galten. 53. Køber skal godkendes af Konkurrencestyrelsen. Godkendelse forudsætter at vedkommende virksomhed: (i) ikke er koncernforbundet med DA eller DLG, ikke har ejerinteresser i DA eller DLG og at hverken DA eller DLG har ejerinteresser i den pågældende virksomhed. (ii) hverken er medlem af eller inden for det seneste år forud for Konkurrencerådets godkendelse af fusionen har indgået i et formaliseret indkøbssamarbejde med DA, DLG eller en af disses koncernforbundne virksomheder, jf. bilag 2 til tilsagnene, der indeholder en ikke-udtømmende liste over disse virksomheder. (iii) til Konkurrencestyrelsen har indgivet en kortfattet, plausibel forretningsplan om drift af grovvarevirksomhed, herunder salg af foder i Danmark, ved anvendelse af det aktiv, der ønskes erhvervet samt dokumentation for pågældende virksomheds finansielle styrke, jf. de af parterne afgivne tilsagn af 25. februar 2010.

13 13/13 9. Vurdering 54. Det vurderes samlet, at tilsagnene sikrer god mulighed for, at en udenlandsk aktør kan få et stærkt brohoved i Danmark og udøve et væsentligt konkurrencepres på de danske grovvaremarkeder. Der lægges særlig vægt på, at frasalget omfatter betydelig kapacitet, at ATR og en anden udenlandsk aktør har vist interesse for de berørte aktiver, og at opbygningen af tilsagnet sikrer betydelig fleksibilitet for så vidt angår pris og købers muligheder for at vælge aktiver. 55. Fusionen med tilsagn, hvor enten faciliteterne på Århus havn eller fabrikken i Galten bliver frasolgt, kan umiddelbart forekomme konkurrencemæssigt ringere end det kontrafaktiske scenarie, hvor både fabrikken i Galten og faciliteterne på Århus havn bliver købt af ATR. I det kontrafaktiske scenarie forudsættes imidlertid en konkurs med risiko for forfald af aktiver og tab af viden og medarbejdere, mens fusionen med tilsagn bygger på en overtagelse uden konkurs. Ved en konkurs er der tillige risiko for, at AAA s tidligere kunder, på grund af kundernes akutte behov for foderleverancer, vælger de store aktører på markedet som leverandører. I givet fald kan det være sværere for en ny aktør at vinde kunderne tilbage, fordi der kan være opbygget en vis loyalitet i det nye kundeforhold. 56. Tilsagnene vurderes at medføre, at de to anmeldte grovvarefusioner ikke hæmmer den effektive konkurrence på de berørte markeder betydeligt, idet tilsagnene gør det muligt for en tredjepart at komme ind på markederne og udøve det fornødne konkurrencepres. 57. På baggrund af ovenstående konkluderes det, at en gennemførelse af de anmeldte fusioner med de afgivne tilsagn ikke vil føre til, at den effektive konkurrence hæmmes betydeligt på de af de anmeldte fusioner berørte markeder. 58. Fusionerne kan derfor godkendes med de af parterne afgivne tilsagn, der samtidig gøres til vilkår for fusionernes godkendelse, jf. konkurrencelovens 12 e, stk. 1, jf. 12 c, stk. 1 og 2.

----=------ Bonnesen Advokater Hunderopvej 202 5230 Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano

----=------ Bonnesen Advokater Hunderopvej 202 5230 Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano ----=------ ~ KONKURRENCESTYRELSEN Bonnesen Advokater Hunderopvej 202 5230 Odense M Att.: Adv. Jørn Bonnesen og adv. J esp er Altamirano Kromann Reumert Sundkrogsgade 5 2100 København Ø Att.: Adv. Jens

Læs mere

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S Punkt 3: Rådsmøde den 24. juni 2015 24-06-2015 14/05769 /JF, LCA, LTA, LKA, AKE, STP, HBK, MMW DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DAN AGRO HOLDING A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Grovvarefusionerne. Kristian Helge Andersen 23. maj Grovvarefusionerne 23. maj 2016

Grovvarefusionerne. Kristian Helge Andersen 23. maj Grovvarefusionerne 23. maj 2016 Kristian Helge Andersen Agenda 01. Fusionerne 02. Jurisdiktionsforhold 03. Materiel vurdering 04. Tilsagn 01. Fusionerne 01. Fusionerne To fusioner Indkøbsselskaber DA (premix, såsæd, foderfedt, foderråvarer)

Læs mere

Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011

Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011 23-02-2011 Punkt 2 Rådsmødet den 23. februar 2011 MSF 4/0120-0401-0050 LKA/ TMO/ JF Danish Agro a.m.b.a. s overtagelse af Nordjysk Andels Grovvareforening a.m.b.a., samt erhvervelse af enekontrol over

Læs mere

~ == ~

~ == ~ ~ ---------- == -------~ KONKURRENCESTYRELSEN Danish Agro A.m.b.A. Køgevej 55 4653 Karise 01-02-2010 4/0120-0401-0045 /LG Deres ref. Tilbagekaldelse af Konkurrencestyreisens fusionsgodkendelse af 25. januar

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS NOTAT Dato: 20. december 2018 Sag: 18/19137 Sagsbehandler: /MEA Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af en fusion mellem Bygma A/S og Fridolf A/S og Fridolf Ejendomme ApS Konkurrence-

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Dato: 13. december 2013 Sag: MEDS-13/08705 Sagsbehandler: /SHA Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af DLA Foods Holding A/S erhvervelse af enekontrol over Hedegaard Foods A/S Konkurrence-

Læs mere

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS

Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS Dato: 2. august 2016 Sag: FLID-16/01768 Sagsbehandler: LFI/SSJ Godkendelse af FoodService Danmark A/S overtagelse af CH Interfrugt A/S og Grøn Fokus 2011 ApS 1. Indledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera

Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera NOTAT Dato: 20. september 2019 Sag: 19/09052-33 Sagsbehandler: /nvh Godkendelse på baggrund af forenklet sagsbehandling af Davidsens Tømmerhandel A/S erhvervelse af Optimera Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1.

Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S. 1. Dato: 24. juni 2015 Sag: BET-15/05842 Godkendelse af Maabjerg Energy Center BioHeat & Power A/S køb af Måbjergværket A/S fra DONG Energy Thermal Power A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter 08-02-2011 ITE 4/0120-0401-0061 /ASL/MAL Fusionsgodkendelse: Marius Pedersens A/S overtagelse af Renoflex-Gruppen A/S Industridivision Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 17. januar 2011 en almindelig

Læs mere

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DLA AGRO A.M.B.A.

DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DLA AGRO A.M.B.A. Punkt 4: Rådsmøde den 24. juni 2015 24-06-2015 14/06592 /JF, LCA, LTA, LKA, STP, HBK, MMW DANISH AGRO A.M.B.A. S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER DLA AGRO A.M.B.A. KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Erhvervs-

Læs mere

Oprettelse af Ferti Supply - dansk resumé

Oprettelse af Ferti Supply - dansk resumé Oprettelse af Ferti Supply - dansk resumé Journal nr. 4/0120-0401-0001/FI/LD/LKA Rådsmødet den 22. februar 2006 Oprettelse af Ferti Supply dansk resumé 1. Dansk Landbrugs Grovvareselskab A.m.b.a. (DLG),

Læs mere

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005

Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE. Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 DA Sag nr. COMP/M.3737 Yara / DLG / Agro DK Kun den danske udgave kan fås og er autentisk. FORORDNING (EF) nr. 139/2004 FUSIONSPROCEDURE Art. 4 (4) dato: 01/09/2005 KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk

Fusionskontrol. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby. Tlf. +45 41 71 50 00. E-mail: kfst@kfst.dk 2013 Fusionskontrol Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen er udarbejdet af Konkurrence-

Læs mere

Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark

Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark Søren Bo Rasmussen Arcus-gruppens overtagelse af Pernod Ricard Danmark Agenda 1. Virksomhederne og transaktionen 2. Diversion ratios 3. Det relevante marked 4. Vurdering 5. Tilsagn 6. Lessons learned r

Læs mere

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S

rtagelse 18/11/12 af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødev arer A/S Dagrofa A/S` overtagelse af samtlige aktier i Fog Anlæg A/S samt herunder Fog Fødevarer A/S Journal nr. 4/0120-0401-0028/BYS/ULHE Konkurrencestyrelsen har behandlet fusionsanmeldelsen af Dagrofa A/S` overtagelse

Læs mere

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S

Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11255 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem Eniig Energi A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 2.

Læs mere

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S

Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Side 1 af 6 Fusionen mellem Dagrofa A/S og KC Storkøb, Korup A/S Journal nr.3:1120-0401-20/service/osk Rådsmødet den 29. august 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12

Læs mere

Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1

Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold. Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 Bilag 75 Skema over fortrolighed i afsnittet om konkurrenceforhold Konkurrenceforhold: pkt. 12.1 2/10 Konkurrenceforhold Template 2. Oplysningsskema Oplysning 1. Kontaktoplysninger 1.1 Ansøgers navn og

Læs mere

Fusionskontrol Vejledning

Fusionskontrol Vejledning Fusionskontrol Vejledning Januar 2017 Fusionskontrol Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen

Læs mere

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens

Transaktionen udgør derfor en fusion omfattet af fusionsbegrebet i konkurrencelovens NOTAT Dato: 5. november 2018 Sag: 18/15846-30 Sagsbehandler: LVS/MEA Matas A/S' erhvervelse af enekontrol over Firtal Group ApS samt Firtal Group ApS erhvervelse af fælles kontrol over Geniads ApS sammen

Læs mere

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse

af en fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 4. oktober 2017 en anmeldelse Dato: 13. november 2017 Sag: MTF-17/11253 Sagsbehandler: /SING/SUPO Fusion mellem SEAS-NVE Holding A/S og HMN Naturgas A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0060 /LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Chr. Kjærgaard A/S aktiviteter Resumé

Læs mere

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart

Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart Havne- og Transportkonference Markedssituationen for havne og bulkfart v/ Søren Villumsen, DLG Drift & Logistik Transport, bulkterminal, driftsregioner, Friskvareterminal 25.000 landmænd 22 DLG-forretninger/kredsbestyrelser

Læs mere

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S. 1. Transaktionen Dato: 26. januar 2015 Sag: BITE-14/12241 Godkendelse af Fjernvarme Fyn Holding A/S køb af Fynsværket og Odense Kraftvarmeværk fra Vattenfall A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 23. december

Læs mere

Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation

Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation Group 4 Falck A/S' overtagelse af The Wackenhut Corporation Journal nr.3:1120-0401-29/infra/lob Resumé 1. Group 4 Falck anmeldte den 13. februar 2002 en planlagt fusion mellem Group 4 Falck og det amerikanske

Læs mere

Fusionskontrol. Vejledning

Fusionskontrol. Vejledning Fusionskontrol Vejledning Juni 2018 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN: 978-87-7029-538-3 Vejledningen er udarbejdet

Læs mere

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2.

Transaktionen udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 2. 02-05-2012 BYS 4/0120-0401-0102 /HK og RFW Dagrofa A/S overtagelse af Nærum Stormarked A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 30. marts 2012 en almindelig anmeldelse af Dagrofa A/S overtagelse

Læs mere

Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S

Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S NOTAT Dato: 4. april 2018 Sag: 18/09068-13 Sagsbehandler: /MAR Godkendelse af NCC Danmark A/S erhvervelse af aktiver og rettigheder fra Jakobsen & Blindkilde A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter Dato: 21. september 2015 Sag: BET-15/06305 Sagsbehandler: /AVH/MC Godkendelse af HeidelbergCement Sweden AB s erhvervelse af enekontrol med Contiga Holding AS Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Det vurderes, at overtagelsen af enekontrollen med disse aktiviteter og aktier udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. 12 a, stk. 1, nr. 2.

Det vurderes, at overtagelsen af enekontrollen med disse aktiviteter og aktier udgør en fusion omfattet af fusionsbegrebet, jf. 12 a, stk. 1, nr. 2. 20-06-2011 ITE 4/0120-0401-0075 /ASL Godkendelse: HEF Himmerlands Elforsyning A.m.b.a. overtager AKE Forsyning A/S og visse aktiver og aktiviteter af AKE Net Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den

Læs mere

Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S

Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S Dato: 20. juli 2015 Sag: FLID-15/06396-18 Sagsbehandler: sbj/mni Godkendelse af Dansk Supermarked A/S erhvervelse af Wupti.com A/S 1. Transaktionen 1.1. Indledning Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning

Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S. 1. Indledning Dato: 16. april 2014 Sag: TIFS-14/01354 Sagsbehandler: /MTP Godkendelse af Axcels erhvervelse af Silkeborg Data A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Indledning ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Konkurrence-

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank 3. april 2009 TIF 4/0120-0401-0039 /JKM Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af kontrollen med Fionia Bank Den 11. marts 2009 meddelte Afviklingsselskabet til sikring af finansiel stabilitet

Læs mere

Lemvigh-Müllers overtagelse af Brdr. A & O Johansen

Lemvigh-Müllers overtagelse af Brdr. A & O Johansen Lemvigh-Müllers overtagelse af Brdr. A & O Johansen Rådsmødet den 14. maj 2008 Ikke fortrolig udgave Indholdsfortegnelse 1. Resumé...6 1.1 Indledning...6 1.2 Markedsafgrænsning...6 1.3 Vurdering...7 1.3.1

Læs mere

Tommerup Trælasthandel har drevet ét udsalgssted på Fyn, der især henvender sig til professionelle kunder men som også sælger til private kunder.

Tommerup Trælasthandel har drevet ét udsalgssted på Fyn, der især henvender sig til professionelle kunder men som også sælger til private kunder. 02-04-2012 BYS 4/0120-0401-0097 /HK og CHJ Godkendelse af DT Groups overtagelse af Tommerup Trælasthandel på Fyn Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 12. marts 2012 en almindelig anmeldelse af

Læs mere

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner

Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner Oplysninger til brug for forenklet anmeldelse af fusioner 1. Beskrivelse af fusionen 1.1 Giv en kort beskrivelse af fusionen med angivelse af, hvem der fusionerer, fusionens art, jf. Inatsisartutlov nr.

Læs mere

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold:

Til vurderingen af en tjenestes indvirkning på markedet vil det være relevant at tage udgangspunkt i de følgende fem forhold: Værditest: Generelle retningslinier for vurdering af nye tjenesters indvirkning på markedet Denne vejledning indeholder retningslinier for den vurdering af en planlagt ny tjenestes indvirkning på markedet,

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S 12-10-2010 TIF 4/0120-0401-0051 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 8. oktober 2010 anmeldelse af Finansiel Stabilitet

Læs mere

Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol

Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol Dato: 6. marts 2019 Sag: MTF-18/19834 Sagsbehandler: /NVH/PHM Godkendelse af G.S.V. Materieludlejning A/S erhvervelse af enekontrol over Ramirent A/S KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen godkendte overdragelsen d. 7. februar 2011.

Konkurrence og Forbrugerstyrelsen godkendte overdragelsen d. 7. februar 2011. 16-04-2012 ITE 4/0120-0401-0099 /MAL Fusionsgodkendelse: Marius Pedersen A/S overtager CPHWASTE A/S Behandlingsdivision Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog d. 23. marts 2012 en almindelig anmeldelse

Læs mere

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg 1 af 5 21-08-2013 16:05 Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg Konkurrencerådet godkendte i april 2002 fusionen mellem Danish Crown og Steff Houlberg[1] på betingelse af en række

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale transmissionsselskaber.

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale transmissionsselskaber. Dato: 13. august 2012 Sag: ITE-12/06453 Sagsbehandler: /MOH, LVS KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Energinet.dks erhvervelse af ti regionale

Læs mere

Konkurrencera dets afgørelse den 30. maj GlobalConnects køb af Nianet

Konkurrencera dets afgørelse den 30. maj GlobalConnects køb af Nianet Konkurrencera dets afgørelse den 30. maj 2018 GlobalConnects køb af Nianet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Journal nr. 18/05939

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Den 29. april 2009 meddelte Finansiel Stabilitet A/S (i det følgende Finansiel Stabilitet), at selskabet den 16. april 2009 havde

Læs mere

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby

DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby DAGROFA A/S Att. advokat Torbjørn Malmsteen Gammelager 11-13 2605 Brøndby 2. april 2004 SEK Sag 3/1120-0401-0059 / LOB/SKN Afgørelse vedr. SuperGros A/S' overtagelse af Sam-Gros A/S' logistikfunktion Resumé

Læs mere

Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner

Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner Bilag 1 1. Beskrivelse af fusionen 1.1. Giv en kort beskrivelse af fusionen med angivelse af, hvem der fusionerer, fusionens art (hel eller delvis

Læs mere

Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning.

Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning. Dato: 26. februar 2019 Sag: 18/18876-172 Sagsbehandler: /LKM og SIE Godkendelse af Verdo A/S overtagelse af Eniig City Solutions A/S aktiviteter inden for vej- og gadebelysning. 1. Indledning Konkurrence-

Læs mere

EY s overtagelse af KPMG Danmark Det kontrafaktiske scenarie. 18. maj 2015

EY s overtagelse af KPMG Danmark Det kontrafaktiske scenarie. 18. maj 2015 EY s overtagelse af KPMG Danmark Det kontrafaktiske scenarie Baggrund EY og KPMG DK s aftale om at kombinere de danske aktiviteter indgået 18. november 2013 Fusionen anmeldt endeligt 7. februar 2014 Kort

Læs mere

PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsselskab og PwC vil opnå enekontrol med Grant Thornton, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr.

PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsselskab og PwC vil opnå enekontrol med Grant Thornton, jf. konkurrencelovens 12 a, stk. 1, nr. 26. juli 2011 BYS 4/0120-0401-0074 CHJ, HK, MEM PwC s overtagelse af Grant Thornton Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog d. 24. maj 2011 en anmeldelse af en fusion mellem revisionsselskaberne PwC

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Roskilde Bank A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Roskilde Bank A/S 29-07-2009 TIF 4/0120-0401-0042 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Roskilde Bank A/S Den 22. juli 2009 meddelte Danmarks Nationalbank (herefter Nationalbanken), at denne sammen med

Læs mere

Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark

Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark 21.5.2012 ITE 4/0120-8901-2294 /LKH og MOH Alimentation Couche-Tard Inc. s overtagelse af Statoil Fuel & Retail i Danmark Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 18. april 2012 en forenklet anmeldelse

Læs mere

Meddelelse fra kommissionen om en forenklet procedure for behandling af bestemte fusioner efter Rådets forordning (EF) nr. 139/2004 (2013/C 366/04)

Meddelelse fra kommissionen om en forenklet procedure for behandling af bestemte fusioner efter Rådets forordning (EF) nr. 139/2004 (2013/C 366/04) 14.12.2013 Den Europæiske Unions Tidende C 366/5 Meddelelse fra kommissionen om en forenklet procedure for behandling af bestemte fusioner efter Rådets forordning (EF) nr. 139/2004 (2013/C 366/04) I. INDLEDNING

Læs mere

DLG. v. Torben Thomsen

DLG. v. Torben Thomsen DLG v. Torben Thomsen Overblik Blandt Europas største landbrugsselskaber Aktiviteter i mere end 20 lande Blandt de største eksportører af maltbyg, sædekorn, foderog brødkorn samt raps i EU Fakta om DLG

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB 25. april 2012 BITE 13/03564 /LVS Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Redcats Nordic AB Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 15. marts 2013

Læs mere

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group

Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade København Ø. Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor Group Kromann Reumert Att.: Jens Munk Plum, advokat og partner Sundkrogsgade 5 2100 København Ø Dato: 19. september 2016 Sag: SIF-16/04482-137 Sagsbehandler: /MAR Godkendelse af Axcel IV s erhvervelse af Lessor

Læs mere

November 2002. Grovvarefusionen

November 2002. Grovvarefusionen November 2002 Grovvarefusionen 2 Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning og konklusion... 8 1.1 Konklusion... 8 1.2 Resumé11 1.2.1 Konkurrencemæssig vurdering... 11 1.2.2 Grovvarebranchens samfundsmæssige

Læs mere

Ingram Micro ApS er et dansk selskab og er salgsagent for Ingram Micro AB på det danske marked.

Ingram Micro ApS er et dansk selskab og er salgsagent for Ingram Micro AB på det danske marked. 25. juni 2009 TIF 4/0120-0401-0038 /TBJ, JKM Actebis Computer A/S overtagelse af Ingram Micro ApS og Ingram Micro AB s danske aktiver Konkurrencestyrelsen har den 31. marts 2009 modtaget endelig anmeldelse

Læs mere

Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension

Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension Industriens Pensions overtagelse af PNN Pension og PHI Pension J.nr. 4/0120-0401-0043/TIF/SEM Konkurrencestyrelsen har den 3. august 2009 modtaget anmeldelse af fusion mellem Industriens Pensionsforsikring

Læs mere

Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter

Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter 10-03-2011 ITE 4/0120-0401-0064 /MBD Godkendelse: Hillerød Forsyning Holding A/S køber Hillerød Kraftvarmeværk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 23. februar 2011 en anmeldelse af en fusion

Læs mere

RESUMt h

RESUMt h Indholdsfortegnelse 1. RESUMt- -- - - -- - --- -- - -h -- --- ----3 2. AFGØREISE.. _,_....,_.., - ---.. - -.. --- --- h6 3. SAGSFREMSTILLING- --- --- --- - - - ---7 INDLEDNING_,.,... 7 DE INVOLVEREDE VIRKSOMHEDER..----

Læs mere

VILOMIX HOLDING A/S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER A/S HATTING-KS

VILOMIX HOLDING A/S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER A/S HATTING-KS 23-10 2013 13/04614 /SHA, JF, MMW, LIF, LKA, MEF Punkt 2: Rådsmøde den 23. oktober 2013 VILOMIX HOLDING A/S ERHVERVELSE AF ENEKONTROL OVER A/S HATTING-KS KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Erhvervs- og

Læs mere

Godkendelse af Thorkil Andersen Holding A/S overtagelse af aktier i Agri-Norcold A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Thorkil Andersen Holding A/S overtagelse af aktier i Agri-Norcold A/S. 1. Transaktionen Dato: 28. september 2012 Sag: BITE-12/14123 Sagsbehandler: / CHJ/HK Godkendelse af Thorkil Andersen Holding A/S overtagelse af aktier i Agri-Norcold A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 18.

Læs mere

Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood

Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood NOTAT Dato: 1. april 2019 Sag: 19/02422-47 Sagsbehandler: /MEA/MMK Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90 pct. af aktierne i Easyfood A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 1. marts 2019

Læs mere

Nordic Capital Fond VII s overtagelse af EDB Gruppen A/S

Nordic Capital Fond VII s overtagelse af EDB Gruppen A/S Nordic Capital Fond VII s overtagelse af EDB Gruppen A/S 18. juli 2008 Journalnr. 4/0120-0401-0030/TIF/JKM Konkurrencestyrelsen har behandlet fusionsanmeldelsen vedrørende Nordic Capital Fond VII s (i

Læs mere

Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S

Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S Dato: 23. november 2016 Sag: FLID-16/06846 Sagsbehandler: LFI og LBH Assa Abloy Entrance Systems Denmark A/S erhvervelse af Nassau Door A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 19. oktober 2016

Læs mere

SYD ENERGI S OVERTAGELSE AF STOFA

SYD ENERGI S OVERTAGELSE AF STOFA Dato: 8. februar 2013 Sag: BITE-13/00442 Sagsbehandler: / SAH, CARF og CHJ KONKURRENCE- OG FORBRU- GERSTYRELSEN SYD ENERGI S OVERTAGELSE AF STOFA ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTE- RIET 1. TRANSAKTIONEN Indledning

Læs mere

Nordeas overtagelse af ni filialer af Roskilde Bank

Nordeas overtagelse af ni filialer af Roskilde Bank Nordeas overtagelse af ni filialer af Roskilde Bank J.nr.: 4/0120-0401-0033/TIF/JKM Konkurrencestyrelsen har den 3. oktober 2008 modtaget anmeldelse om, at Nordea Bank Danmark A/S har indgået aftale om

Læs mere

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS

ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS 27-05 2013 12/14481 /MNI PUNKT 4: RÅDSMØDE DEN 29. MAJ 2013 ARCUS-GRUPPEN HOLDING AS TILSAGN OM FRASALG AF BRØNDUMS KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Erhvervs- og Vækstministeriet INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Konkurrenceområdet prioritering og transparens i 2017

Konkurrenceområdet prioritering og transparens i 2017 KFST uafhængig konkurrencemyndighed VELFUNGERENDE MARKEDER 08 2017 Konkurrenceområdet prioritering og transparens i 2017 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (KFST) har et ønske om at være mere åben om prioritering

Læs mere

DANSK FUSIONS KONTROL

DANSK FUSIONS KONTROL Erik Bertelsen, Jens Munk Plum & Morten Kofmann DANSK FUSIONS KONTROL 2. udgave Erik Bertelsen, Jens Munk Plum & Morten Kofmann Dansk Fusionskontrol 2. udgave, 1. oplag C Karnov Group Denmark A/S, København

Læs mere

Advokatfirma Plesner Att.: Gitte Holtsø Amerika Plads 37 2100 København Ø. Telenors overtagelse af Tele 2

Advokatfirma Plesner Att.: Gitte Holtsø Amerika Plads 37 2100 København Ø. Telenors overtagelse af Tele 2 Advokatfirma Plesner Att.: Gitte Holtsø Amerika Plads 37 2100 København Ø 4. juli 2007 Sag 4/0120-0401-0016 / FIB / MIK Deres ref. 70035618 GHO/MBU Telenors overtagelse af Tele 2 Telenor Danmark har med

Læs mere

nyheder og information fra danish agro Januar 2013 læs om Status for året 2012 Udkørsel af vårsæd Bestil varer døgnet rundt!

nyheder og information fra danish agro Januar 2013 læs om Status for året 2012 Udkørsel af vårsæd Bestil varer døgnet rundt! nyheder og information fra danish agro Januar 2013 læs om Status for året 2012 Udkørsel af vårsæd Bestil varer døgnet rundt! Status for året 2012 Et succesfuldt år 2012 for Danish Agro-koncernen Her ved

Læs mere

DET ØKOLOGISKE MARKED, SET MED FODERSTOFBRILLER. V/Allan H. Hansen Produktkonsulent Økologi

DET ØKOLOGISKE MARKED, SET MED FODERSTOFBRILLER. V/Allan H. Hansen Produktkonsulent Økologi DET ØKOLOGISKE MARKED, SET MED FODERSTOFBRILLER V/Allan H. Hansen Produktkonsulent Økologi DET ØKOLOGISKE AKADEMI V2.0 Økologi og foderstoffen Hvilke afsætningsmuligheder findes der? Hvordan sættes priserne

Læs mere

Ved transaktionen overtager Bygma A/S aktierne i det nystiftede datterselskab samt de faste ejendomme fra Flinva A/S.

Ved transaktionen overtager Bygma A/S aktierne i det nystiftede datterselskab samt de faste ejendomme fra Flinva A/S. 12-04-2011 BYS 4/0120-0401-0069 /CHJ Godkendelse af Bygma A/S s overtagelse af Kroers Tømmerhandel A/S. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 31. marts 2011 en almindelig anmeldelse af en fusion,

Læs mere

Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S

Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S Netto A/S' overtagelse af SUMA Dagligvarer A/S Journal nr.3:1120-0401-10, ahj/service 28. marts 2001 Beslutning vedrørende virksomhedsovertagelse jf. konkurrencelovens 12 c, stk. 7 Resumé 1. Advokat Lasse

Læs mere

Nordic Capitals overtagelse af Sport Danmark A/S og SPORT- MASTER - butikker

Nordic Capitals overtagelse af Sport Danmark A/S og SPORT- MASTER - butikker Dato: 28. juni 2012 Sag: BYS-12/07987 Sagsbehandler: /RFW, HK, MAG Nordic Capitals overtagelse af Sport Danmark A/S og SPORT- MASTER - butikker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 31. maj 2012

Læs mere

Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere

Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere NOTAT Dato: 22. oktober 2018 Sag: 18/17373-14 Sagsbehandler: /HBK Godkendelse af Circle K Danmark A/S overtagelse af driften relateret til 72 servicestationer fra 12 forpagtere Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S

Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S 21. maj 2012 ITE 4/0120-0401-0101 /MOH/LVS Godkendelse på baggrund af en forenklet sagsbehandling af Nordic Capitals overtagelse af Bladt Industries Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog

Læs mere

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Udkast til vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line

Læs mere

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen

Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S. 1. Transaktionen Dato: 19. december 2014 Sag: BITE-14/09801 Godkendelse af Brøndby Kommune og Vallensbæk Kommunes indtræden i HOFOR Spildevand Holding A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 24. november 2014

Læs mere

Små virksomheders andel af offentlige

Små virksomheders andel af offentlige VELFUNGERENDE MARKEDER NR 26 19 Små virksomheders andel af offentlige I artiklen fremlægges nye data, som belyser små virksomheders andel af de offentlige opgaver, som sendes i EU-udbud. Analysen viser

Læs mere

Pressebriefing om Nykredit II

Pressebriefing om Nykredit II 30. NOVEMBER 2011 Agnete Gersing Pressebriefing om Nykredit II Afgørelse truffet på Konkurrencerådets møde den 30. november 2011 NYKREDITS TILSAGN OM ADMINISTRATIONSBIDRAG Sagens udgangspunkt» Nykredit

Læs mere

Rapport fra udvalget om ændring af fusionskontrolreglerne

Rapport fra udvalget om ændring af fusionskontrolreglerne Rapport fra udvalget om ændring af fusionskontrolreglerne December 2008 Indhold Indhold... 3 1. Indledning... 6 1.1. Kommissorium for udvalget... 6 1.2. Oversigt over indholdet af udvalgets rapport...

Læs mere

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning

Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Vejledning Fusionsanmeldelser og -gebyrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN: 978-87-7029-539-0

Læs mere

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

Fusion med DLA Agro a.m.b.a. - Tilsagnserklæring

Fusion med DLA Agro a.m.b.a. - Tilsagnserklæring Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att. Søren Bo Rasmussen Advokat: Jesper Altamirano ja@bonnesen.dk Sekretær: Stine Lykkegaard-Madsen Dir. tlf.: 63 14 14 34 slm@bonnesen.dk

Læs mere

en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9, stk. 1, 1. pkt.

en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9, stk. 1, 1. pkt. Bilag 1 til Konkurrencenævnets meddelelse nr. 1 af 10. april 2015 Anmeldelsesskema K1 DEL A Aftaler m.v. Markér med kryds, om De ansøger om: en erklæring om ikke-indgreb i medfør af konkurrencelovens 9,

Læs mere

[...]. Aleris A/S er i dialog med de øvrige minoritetsaktionærer i Privathospitalet Hamlet A/S om erhvervelse af deres aktiepost.

[...]. Aleris A/S er i dialog med de øvrige minoritetsaktionærer i Privathospitalet Hamlet A/S om erhvervelse af deres aktiepost. 5. juli 2011 MSF 4/0120-0401-0076 //MER /MNI Forenklet godkendelse af Aleris A/S erhvervelse af kontrol med Privathospitalet Hamlet A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (herefter KFST) modtog den 1.

Læs mere

DANSK FUSIONS KONTROL

DANSK FUSIONS KONTROL Jens Munk Plum, Erik Bertelsen, Morten Kofmann & Bart A. Creve DANSK FUSIONS KONTROL 3. udgave Jens Munk Plum, Erik Bertelsen, Morten Kofmann & Bart A. Creve Dansk fusionskontrol 3. udgave/1. oplag Karnov

Læs mere

Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner

Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner Oplysninger til brug for almindelig anmeldelse af fusioner 1. Beskrivelse af fusionen 1.1. Giv en kort beskrivelse af fusionen med angivelse af, hvem der fusionerer, fusionens art, jf. Inatsisartutlov

Læs mere

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL mod

K E N D E L S E. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL mod K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 27. juni 2019 i sag nr. KL-8-2018 Tryg Forsikring A/S (advokat Jesper Fabricius) mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (chefkonsulent Gunvor Harbo Valerius)

Læs mere

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Journal nr.3:1120-0301-122/lob/infrastraktur Rådsmødet den 30. januar 2002 Resumé 1. Brancheorganisationen

Læs mere

Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank

Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank 1 af 6 08-08-2012 13:36 Zurich Forsikrings formidlingsaftale med Djurslands Bank Journal nr 2:8032-213. Rådsmødet den 26. januar 2000 1. Resumé Zurich Forsikring har ved brev af 26. juni 1998 anmeldt en

Læs mere

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi

Journal nr 3:1120-0401-5/cp/Energi 1 af 6 03-07-2012 12:32 DONG s efterlevelse af tilsagn, afgivet i forbindelse med Konkurrencerådets godkendelse af fusionen mellem DONG og Naturgas Sjælland, og miljø- og energiministerens svar på rådets

Læs mere

TILSAGN AF JUNI 2013

TILSAGN AF JUNI 2013 TILSAGN AF JUNI 2013 A/S Dagbladet Politiken, Jyllands-Posten og Det Berlingske Officin A/S (nu henholdsvis JP/Politikens Hus A/S og Berlingske Media A/S, i det følgende kaldet Parterne ) afgav den 24.

Læs mere

Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter. 3.

Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S. 1. Transaktionen. 2. Parterne og deres aktiviteter. 3. Dato: 22. december 2014 Sag: BITE-14/10716 Godkendelse af Energinet.dks køb af DONG Storage A/S fra DONG Energy A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 17. december 2014 en anmeldelse af en fusion

Læs mere