Grunddataprogrammet. Side 1 af 11. Aftale om styringsrammer for grunddatamodellen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grunddataprogrammet. Side 1 af 11. Aftale om styringsrammer for grunddatamodellen"

Transkript

1 Grunddataprogrammet Side 1 af 11 Aftale om styringsrammer for grunddatamodellen

2 Side 1 af oktober 2013 SAR Aftale om styringsrammer for grunddatamodellen Formål Formålet med aftalen er at sikre styringsrammer for drift og vedligehold af grunddatamodellen med en klar organisering og ansvarsfordeling, som understøtter, at der kan ske løbende tilpasninger af grunddatamodellen og modelreglerne for grunddata: Grunddatamodellen Grunddatamodellen er den samlede og sammenhængende datamodel for grunddata. Den er sammensat af de enkelte grunddataforvalteres datamodeller, som er modelleret i sammenhæng. Modelregler for grunddata Modelreglerne er grunddataprogrammets fælles regler for grunddatamodellens udformning og indhold. Ændrer en grunddataforvalter i grunddatamodellen, vil ændringen ofte få konsekvenser for andre databrugere i grunddataprogrammet i form af fx nødvendig tilpasning af it-systemer. Denne aftale skal derfor sikre, at alle ændringer i grunddatamodellen kommunikeres til og kvalitetssikres af de myndigheder, som deltager i grunddataprogrammet. Aftalen skal desuden sikre, at modelreglerne vedligeholdes, således at de er tidssvarende og lever op til grunddatamyndigheders og andre databrugeres behov. Aftalen fastlægger: Organisering og ansvar Proces for godkendelse af nye versioner af grunddatamodellen Proces for godkendelse af nye versioner af modelreglerne Revision af aftalen om styringsrammer for grunddatamodellen godkendes af grunddatabestyrelsen.

3 Organisering og ansvar Drift og vedligehold af grunddatamodel og modelregler organiseres inden for grunddataprogrammets eksisterende organisation med grunddatabestyrelse, grunddatasekretariat og styregruppe. Dertil bidrager et særskilt grunddatamodelforum med faglige ekspertise inden for datamodellering. Side 2 af 11 Roller og ansvar beskrives herunder. Aktør Beskrivelse Grunddataforvalterne Har ansvaret for datamodeller for de grunddata, som de har myndighedsansvar for (se bilag 1). Står over for den samlede grunddatabestyrelse til ansvar for, at deres grunddata er modelleret fyldestgørende og med den rette kvalitet samt i overensstemmelse med modelreglerne. Grunddatabestyrelsen Har det overordnede ansvar for at sikre, at grunddatamodellen er: o samlet og komplet, dvs. dækker alle grunddata og viser det rigtige indhold o sammenhængende, så data kan sammenstilles på tværs af registre og datasamlinger o ensartet modelleret i overensstemmelse med den til enhver tid gældende version af modelreglerne o tilgængelig for offentligheden o opdateret, så den til enhver tid afspejler den sammensætning, som grunddata må have. Styregruppen for grunddatamodellen Godkender større ændringer i modelregler. Styregruppe med repræsentanter for deltagerne i grunddataprogrammet såvel dataejere som databrugere. Har det overordnede ansvar for grunddatamodellens og modelreglernes anvendelighed.

4 Har ansvar for at sikre drift og udvikling af grunddatamodellen og modelreglerne. Rapporterer løbende status til grunddatabestyrelsen. Godkender mindre og større ændringer i grunddatamodellen. Godkender mindre ændringer i modelreglerne og indstiller større ændringer til grunddatabestyrelsen. Grunddatamodelforum Fagligt forum med datamodel-eksperter fra deltagerne i grunddataprogrammet såvel dataejere som databrugere. Kvalitetssikrer mindre og større ændringer i grunddatamodellen og modelreglerne. Har særligt fokus på, at grunddatamodellen er sammenhængende på tværs af grunddata Indstiller større og mindre ændringer i grunddatamodellen og modelreglerne til styregruppen for grunddatamodellen. Støtter styregruppen for grunddatamodellen med faglige vurderinger af kvaliteten og konsekvenserne af både mindre og større ændringer i grunddatamodellen og modelreglerne inkl. angivelse af, om der er enighed i forum. Grunddatasekretariatet Står for løbende drift og vedligehold af grunddatamodellen. Varetager det løbende vedligehold af modelreglerne. Har ansvar for drift og vedligehold af værktøjer til vedligehold, versionsstyring og udstilling af grunddatamodellen Vedligeholder alle dokumenter og andet materiale, som vedrører grunddatamodellen. Udfører fejlrettelser og korrektioner i grunddatamodellen og modelreglerne. Indarbejder alle vedtagne mindre og større ændringer i grunddatamodellen og modelreglerne. Sørger for publikation af alle versionsændringer af grunddatamodellen og modelreglerne. Sekretariatsbetjener grunddatabestyrelsen, styregruppen for grunddatamodellen samt grunddatamodel-forum. Side 3 af 11

5 Proces for godkendelse af nye versioner af grunddatamodellen Side 4 af 11 Følgende godkendelsesproces træder i kraft, når en grunddataforvalters datamodel er klar til godkendelse og indmelding i den samlede grunddatamodel og gælder for alle efterfølgende ændringer derefter. Godkendelsesprocessen gælder således ikke for etableringsfasen for datamodellen. Grunddataforvalteren indmelder ændring af egen datamodel til grunddatasekretariatet. Grunddataforvalteren har ansvar for, at relevante eksterne databrugere og andre interessenter er inddraget, inden ændringen indmeldes. Grunddataforvalteren indstiller en ændringskategori A, B eller C (se nedenfor), som godkendes af grunddatasekretariatet. Versionsnummerering benytter 3 cifre, som følger formen C.B.A. A: Fejlrettelser og korrektur udføres af grunddatasekretariatet Hermed menes rettelser af fejl i tekst og/eller diagrammer, som ikke har konsekvenser for databrugere. o Redaktionelle rettelser i dokumentationen af datamodellen o Rettelse af fejl i grafisk opstilling af diagrammer. Versionsnummerering forøges med B: Mindre ændringer skal godkendes af styregruppen for grunddatamodellen Hermed menes ændringer som har konsekvenser for databrugere. o Tilføjelse eller fjernelse af modelelementer (klasser, attributter, relationer mv.) o Ændringer i navngivning af modelelementer o Ændringer i relationer mellem klasser o Ibrugtagning af ny version af anden standard som fx ISO. Grunddatamodel-forum indstiller ændringen til styregruppen for grunddatamodellen sammen med en faglig vurdering af kvaliteten og konsekvenserne af ændringen. Hvis grunddatamodel-forum er uenige skal det fremgå af indstillingen. Versionsnummerering forøges med og sidste ciffer nulstilles. C: Større ændringer skal godkendes af styregruppen for grunddatamodellen Hermed menes omfattende ændringer i grunddatamodellens sammensætning eller udtryk. o Tilføjelse af nye grunddata.

6 o Væsentlige ændringer i grunddatamodellens udseende og/eller den måde som databrugere skal tilgå eller anvende grunddatamodellen forårsaget af større ændringer i modelreglerne, fx nyt modelleringssprog, nye formater mv. Grunddatamodel-forum indstiller ændringen til styregruppen for grunddatamodellen sammen med en faglig vurdering af kvaliteten og konsekvenserne af ændringen. Hvis grunddatamodel-forum er uenige skal det fremgå af indstillingen. Versionsnummerering forøges med og de to sidste cifre nulstilles. Side 5 af 11 Grunddatasekretariatet indarbejder alle vedtagne ændringer i grunddatamodellen. Grunddatasekretariatet publicerer den nye version af grunddatamodellen med angivelse af, hvilke ændringer er foretaget. Flere ændringer kan samles i en version, hvis der er et rimeligt tidsmæssigt sammenfald. Processen er illustreret i bilag 2. Bemærk at det er den enkelte grunddataforvalters ansvar, at ændringerne slår igennem i praksis i data, systemer, services mv. Ligeledes er det grunddataforvalterens ansvar at varsle ændringerne over for databrugere uden for grunddataprogrammet.

7 Proces for godkendelse af nye versioner af modelreglerne Side 6 af 11 Følgende godkendelsesproces gælder fra version af modelreglerne. Ændringsforslag indmeldes af deltagere i grunddataprogrammet eller eksterne interessenter til grunddatasekretariatet. Grunddatasekretariatet tildeler en ændringskategori X, Y eller Z (se nedenfor). Versionsnummerering benytter 3 cifre, som følger formen Z.Y.X. X: Rettelser vedrørende fejl og mangler udføres af grunddatasekretariatet Hermed menes sproglige rettelser og rettelser vedrørende fejl og mangler, som ikke har væsentlige it-mæssige konsekvenser, og som ikke har økonomiske konsekvenser for grunddataforvaltere og databrugere. o Mindre tekst- og figurrettelser som har til formål at rette op på fejl eller misforståelser. o Omformulering af tekst eller forståelsesmæssig uddybning af regler og krav. Versionsnummerering forøges med Y: Mindre ændringer skal godkendes af styregruppen for grunddatamodellen Hermed menes ændringer, som fordrer justeringer af it-systemer eller/og har økonomiske konsekvenser for grunddataforvaltere og databrugere. o Tilføjelse til, afskaffelse af eller ændringer af modelregler eller generelle egenskaber. o Ændringer i modelreglernes scope. Grunddatamodel-forum indstiller mindre ændringer til styregruppen for grunddatamodellen. Versionsnummerering forøges med og sidste ciffer nulstilles. Z: Større ændringer skal godkendes af grunddatabestyrelsen Hermed menes ændringer, som fordrer større justeringer af it-systemer eller/og har større økonomiske konsekvenser for grunddataforvaltere og databrugere. o Omfattende udvidelser af eller ændringer i modelregler eller generelle egenskaber. Styregruppen for grunddatamodellen indstiller større ændringer til grunddatabestyrelsen på baggrund af indstilling fra grunddatamodelforum. Versionsnummerering forøges med og de to sidste cifre nulstilles.

8 Side 7 af 11 Grunddatasekretariatet indarbejder alle vedtagne ændringer i modelreglerne. Grunddatasekretariatet publicerer den nye version af modelreglerne. Flere ændringer kan samles i en version. Processen er illustreret i bilag 3.

9 Side 8 af 11 Bilag 1: Ansvar for datamodeller Oversigt over ansvar for etablering og vedligehold af datamodeller for grunddata: Delprogram Myndighed /register med ansvar Grunddata** for datamodel* 1 MBBL / BBR Bygning MBBL / BBR Brugsenhed MBBL / BBR Teknisk anlæg GST / Matriklen Bestemt Fast Ejendom GST / Matriklen Bygning på fremmed grund GST / Matriklen Ejerlejlighed GST / Matriklen Jordstykke GST / Matriklen Samlet fast ejendom Tinglysningsretten / Ejerfortegnelsen Aktuelt ejerskab Tinglysningsretten / Ejerfortegnelsen Ejendomsadministrator Tinglysningsretten / Ejerfortegnelsen Ejerskifte 2 MBBL / BBR Adgangsadresse MBBL / BBR Adresse MBBL / BBR Navngiven vej GST / DAGI Administrativ geografisk inddeling GST / Danmarks Stednavne Stednavn 3 GST Forvaltet lokalitet (mange objekttyper) 4 GST / Danmarks Højdemodel Digital højdemodel GST, Kommunerne FOT-data *** 5 CPR-kontoret / CPR Person 6 ERST / CVR Produktionsenhed ERST / CVR Rolle i virksomhed ERST / CVR Virksomhed * ERST = Erhvervsstyrelsen GST = Geodatastyrelsen MBBL = Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter ** Ansvaret er her angivet i forhold til overordnede konceptuelle begreber. Præcis hvilke grunddata, begreberne dækker over, defineres af den ansvarlige myndighed. *** Modelleringsopgaven er ikke forankret i et Grunddatakvalitetsforbedringsprojekt

10 Side 9 af 11

11 Side 10 af 11

Grunddataprogrammet. Ibrugtagningsplan for modelregler for grunddata

Grunddataprogrammet. Ibrugtagningsplan for modelregler for grunddata Grunddataprogrammet Ibrugtagningsplan for modelregler for grunddata 1 Ibrugtagningsplan for modelregler for grunddata Version: 0.5 Status: Godkendt 2 Versionshistorik Version Dato Status Bemærkninger 0.1

Læs mere

Governance for standardisering af vej- og trafikdata

Governance for standardisering af vej- og trafikdata Governance for standardisering af vej- og trafikdata Gældende fra 1. januar 2016 Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Sanne Karlsen Mail sak@vd.dk Telefon +45 7244 3333 Dokument 15/14090-3 Side 1/11 Vejdirektoratet

Læs mere

Governance for standardisering. trafikdata. Dato 22. august 2014 Sagsbehandler Hans Jørgen Larsen. Telefon 3341 3336 Dokument 14/04174-4 Side 1/18

Governance for standardisering. trafikdata. Dato 22. august 2014 Sagsbehandler Hans Jørgen Larsen. Telefon 3341 3336 Dokument 14/04174-4 Side 1/18 Governance for standardisering af vej- og trafikdata Dato 22. august 2014 Sagsbehandler Hans Jørgen Larsen Mail hjl@vd.dk Telefon 3341 3336 Dokument 14/04174-4 Side 1/18 Guldalderen 12 2640 Hedehusene

Læs mere

- Kort præsentation af 3 løsningsscenarier

- Kort præsentation af 3 løsningsscenarier Arbejdspakke under grunddataprogrammets delaftale 2 om adresser, stednavne og administrative inddelinger under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Analyse af danske myndigheders brug

Læs mere

Bilag 3. Implementering af grunddataprogrammet. 16. september 2012

Bilag 3. Implementering af grunddataprogrammet. 16. september 2012 Bilag 3 16. september 2012 Implementering af grunddataprogrammet Med aftalen mellem KL og regeringen om grunddataprogrammet igangsættes implementeringen. Den nærmere organisering og tidsplan for implementeringen

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur

Læs mere

Ejerfortegnelse Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012 2015

Ejerfortegnelse Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012 2015 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltningg og genbrug af ejendomsdataa under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet Ejerfortegnelsen Løsningsarkitektur

Læs mere

Grunddata. 7. Marts 2012 Peter Falkenberg

Grunddata. 7. Marts 2012 Peter Falkenberg Grunddata 7. Marts 2012 Peter Falkenberg pfl@kl.dk Vision Grunddata er den offentlige sektors fælles forvaltningsgrundlag af høj kvalitet, der effektivt opdateres ét sted og anvendes af alle Hvad er grunddata?

Læs mere

Løsningsarkitektur - Bilag A 1 Sammenstillede services

Løsningsarkitektur - Bilag A 1 Sammenstillede services Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Bilag 14 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 1: Effektiv

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag C: Organisering og ansvarsfordeling Version: 1.9 Status: Klar til godkendelse Oprettet: 27-09-2016

Læs mere

Grunddata. hvor er vi i dag? Landinspektørernes årsmøde den 30. januar 2015. Thorben Hansen, Geodatastyrelsen

Grunddata. hvor er vi i dag? Landinspektørernes årsmøde den 30. januar 2015. Thorben Hansen, Geodatastyrelsen Grunddata hvor er vi i dag? Landinspektørernes årsmøde den 30. januar 2015 Thorben Hansen, Geodatastyrelsen Hvor er vi i dag? De første tre strategier sigtede på udog opbygningen af den fælles, digitale

Læs mere

GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C

GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C NOTAT Dato: 04. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C 1. Problem

Læs mere

God begrebs- og datamodellering i det offentlige 5 organisatoriske anbefalinger

God begrebs- og datamodellering i det offentlige 5 organisatoriske anbefalinger God begrebs- og datamodellering i det offentlige 5 organisatoriske anbefalinger August 2018 Introduktion Data har fået en afgørende betydning i udviklingen af den offentlige sektor og ses i stigende grad

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur - Bilag B: Begrebsmodel Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur - Bilag B: Begrebsmodel Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi 2012-2015 3. Begrebsmodel 3.1 Begrebsmodel Fast ejendom Nedenstående begrebsmodel illustrerer de væsentligste begreber inden for scope af Fast ejendom med de vigtigste relationer mellem disse begreber: Brugsenhed

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag B: Planens test cycles Version: 2.1 Status: Godkendt af styregruppen Oprettet: 19-12-2016

Læs mere

Adresseregister Løsningsarkitektur

Adresseregister Løsningsarkitektur Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Adresseregister Løsningsarkitektur

Læs mere

Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet.

Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet. FAQ GD1, Ejendomsdataprogrammet Denne FAQ giver svar på de oftest stillede spørgsmål angående GD1, Ejendomsdataprogrammet. FAQ en er inddelt i fire dele: først spørgsmål/svar om række generelle emner,

Læs mere

Grunddataprogrammet. Præsentation den 24. februar 2016 Deniz Gøgenur

Grunddataprogrammet. Præsentation den 24. februar 2016 Deniz Gøgenur Grunddataprogrammet Præsentation den 24. februar 2016 Deniz Gøgenur deng@nanoq.gl Overordnede mål og perspektiver Strategiske mål for programmet: Grunddataprogrammet skal sikre korrekte grunddata, der

Læs mere

Modelafleveringsproces

Modelafleveringsproces Appendix - Informationsmodel og Datamodel Side: 1 Modelafleveringsproces Modelafleveringsproces Modelafleveringsproces Diagrammet beskriver de processer, der knytter sig til indlevering af en datamodel

Læs mere

På vej mod endnu bedre adresser. Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed

På vej mod endnu bedre adresser. Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed På vej mod endnu bedre adresser Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed Juni 2013 Gør gode adresser bedre Danmark er et af de lande, der har de bedste adresser. Det har kommunerne som adressemyndighed

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur - Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Matriklen Løsningsarkitektur

Læs mere

Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7

Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Cover til Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 - kravbilag til brug for GD1-GD2 s kravspecificering Version:

Læs mere

Bilag A Milepælsplan for GD2

Bilag A Milepælsplan for GD2 Grunddataprogrammets delaftale 2 om effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Bilag A Milepælsplan

Læs mere

<navn på proces eller use case>

<navn på proces eller use case> -- AKT 444548 -- BILAG 1 -- [ Bilag B1_Skabelon Integrationstabel ] -- Bilag B1 Integrationstabel Formålet med integrationstabellerne er at danne et samlet overblik over de tekniske integrationer, der

Læs mere

Adresseprogrammet - Målarkitektur Bilag C - Processer

Adresseprogrammet - Målarkitektur Bilag C - Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Adresseprogrammet - Målarkitektur

Læs mere

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013 Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo Jysk-Fynsk GIS-konference, Skanderborg 13. juni 2013 Overblik Indhold: Hvad er aftalt? Mål: Hvilke forbedringer? Midler: Hvordan er det muligt?

Læs mere

EJENDOMSDATAPROGRAMMET

EJENDOMSDATAPROGRAMMET Grunddataprogrammets delaftale 1: EJENDOMSDATAPROGRAMMET Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata Sættemøde for projektforum den 13. december 2012 Dagsorden 1. Velkomst og bordrunde, samt

Læs mere

FDA-modelregler i praksis

FDA-modelregler i praksis 1 FDA-modelregler i praksis Fællesoffentlig Digital Arkitektur, 23. april 2018 Per de Place Bjørn Anna Odgaard Ingram Digitaliseringsstyrelsen, Kontor for Data og Arkitektur DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI

Læs mere

Notat om metadata om grunddata

Notat om metadata om grunddata Bilag 16 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Notat om metadata om grunddata 6. december 2013 SAR & PLACE Indledning Metadata data om data betegner ikke en entydig klasse af data. Anvendelsen af betegnelsen

Læs mere

På vej mod endnu bedre adresser. Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed

På vej mod endnu bedre adresser. Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed På vej mod endnu bedre adresser Kommunernes nye opgaver som adressemyndighed Juni 2013 Gør gode adresser bedre Adresseopgaven nu... Kommunens adresseopgave er fordelt på mange systemer... og i fremtiden

Læs mere

Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet

Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet Gevinsterne ved grunddataforbedringer på ejendomsdataområdet Peter Lindbo Larsen, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Grunddataprogrammets delprogrammer Grunddatamodellen GD1 -Ejendomsdataprogrammet

Læs mere

1. Services, egne (udgående)

1. Services, egne (udgående) 1. Services, egne (udgående) Navn: navn på egen service, eksempelvis: BrugsenhedAjourfoer Formålet med servicen beskrives kort, eksempelvis: Formålet med servicen er at oprette en den Brugsenhed som beskriver

Læs mere

Adresser. nu med meget mere geo. Hvad er der i det for brugerne?

Adresser. nu med meget mere geo. Hvad er der i det for brugerne? Adresser nu med meget mere geo Hvad er der i det for brugerne? Morten Lind, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter mli@mbbl.dk adresser@mbbl.dk Adresseprogrammet - en del af grunddataprogrammet Adresser

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

Rapport om standard og governance for danske myndigheders håndtering af udenlandske adresser

Rapport om standard og governance for danske myndigheders håndtering af udenlandske adresser Grunddataprogrammet under den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015 Rapport om standard og governance for danske myndigheders håndtering af udenlandske adresser Version: 1.1a Status: Godkendt

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling FOSAKO Forårsmøde 2019 København, 21. marts 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Adresseregister - løsningsarkitektur Bilag C - Processer

Adresseregister - løsningsarkitektur Bilag C - Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Adresseregister - løsningsarkitektur

Læs mere

Gode ejendomsdata på vej Dataforbedringer på ejendomsdataområdet. Peter Lindbo Larsen,

Gode ejendomsdata på vej Dataforbedringer på ejendomsdataområdet. Peter Lindbo Larsen, Gode ejendomsdata på vej Dataforbedringer på ejendomsdataområdet EJENDOMSDATAPROGRAMMET Peter Lindbo Larsen, Programleder: Ejendomsdataprogrammet (GD1) 23-05-2016 1 Ejendomsdataprogrammet vil gøre det

Læs mere

Grunddataprogrammerne. Georg Bergeton Larsen og Jørgen Grum

Grunddataprogrammerne. Georg Bergeton Larsen og Jørgen Grum Grunddataprogrammerne Georg Bergeton Larsen og Jørgen Grum Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering 29. marts 2018 Side 1 Oversigt - Datafordeler (aktiviteter og planer) - Adresser (GD2) - Ejendomme

Læs mere

Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet og Adresseprogrammet

Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet og Adresseprogrammet Grunddataprogrammets delaftale 1 og 2 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Fælles teststrategi for Ejendomsdataprogrammet

Læs mere

GD1/GD2 - Plan for replanlægning 3. kvartal 2014

GD1/GD2 - Plan for replanlægning 3. kvartal 2014 Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) 25. juni 2014 Bilag 6 Indledning Baggrund og indhold I Grunddataprogrammet er det besluttet at igangsætte en replanlægning af GD1 og GD2 inkl. samspillet

Læs mere

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog.

Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. MBBL 26. august 2013 Bilag 4: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD1 s risikolog. GD1/Ejendomsdataprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets

Læs mere

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016

Programbeskrivelse. 5.5 Kommunal implementering af grunddata. 1. Formål og baggrund. Juni 2016 Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Programbeskrivelse 5.5 Kommunal implementering af grunddata www.kl.dk Side 1 af 7 1. Formål og baggrund Det fælleskommunale program har til formål, at understøtte

Læs mere

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet NOTAT Dato: 25. marts 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet 1. Problem Siden 1980

Læs mere

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre. 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre. 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superfriske adresser Til kort og GIS og alle andre 11-06-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superkort overblik Adresser i verdensklasse Mere præcis adresser Bedre infrastruktur Nye brugere 11-06-2015 GD2 -

Læs mere

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 27. august 2013 Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene

Plan for tilbagekonvertering til OIS. - fra de nye versioner af grunddataregistrene Plan for tilbagekonvertering til OIS - fra de nye versioner af grunddataregistrene Version 1.1 13. marts 2018 Indhold 1. INDLEDNING... 2 1.1 BAGGRUND... 2 1.2 TILBAGEKONVERTERINGENS FORMÅL OG AFGRÆSNING...

Læs mere

Gevinsterne i initiativet Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata

Gevinsterne i initiativet Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata NOTAT MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER 19. okt. 2012 Gevinsterne i initiativet Effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata Sag: /pll-mbbl Baggrund Som en del af den fællesoffentlige

Læs mere

Faktaark for DAR 1.0

Faktaark for DAR 1.0 1. december 2014 HEGK Faktaark for DAR 1.0 Overordnet beskrivelse og baggrund for DAR 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 DAR i dag... 3 Fremtidige DAR 1.0... 4 3. Teknik...

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Dato: 3. juli 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 26. juni 2014 kl. 12.30 14.30 i Ministeriet for By,

Læs mere

NOTAT. Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ

NOTAT. Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ Dato: 10. december 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: KE/THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling

Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Datafordeleren - status, muligheder, udvikling Den danske Landinspektørforening Fagligt møde Nyborg, 7. februar 2019 Leif Hernø, chefkonsulent og projektchef for test og implementering af adresse- og ejendomsdataprogrammet

Læs mere

Bilag A - Milepælsplan for GD1

Bilag A - Milepælsplan for GD1 Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Bilag A - Milepælsplan for GD1 Dette bilag indeholder

Læs mere

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Majkonferencen AAU, Ballerup 16. maj 2013

Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo. Majkonferencen AAU, Ballerup 16. maj 2013 Adresser, stednavne og landinddelinger meget, meget mere geo Majkonferencen AAU, Ballerup 16. maj 2013 Delprogram 2 - præsentation Delprogrammets indhold og sammenhæng Mål: Hvilke forandringer vil databrugerne

Læs mere

Forudsætningsdiagram til BC for Genbrug af adressedata

Forudsætningsdiagram til BC for Genbrug af adressedata Forudsætningsdiagram til BC for Grunddataprogrammets delprogram 2 Business case jf. Grunddatainitiativ 10.2b 13-05-2013 - Version 27 mli@mbbl.dk - Per.Schultz.Eeg@devoteam.com GD2 Adresseprogrammet Sammenhæng

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C: Processer

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C: Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag C:

Læs mere

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet NOTAT Dato: 25. september 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: MLI Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet 1. Problem Siden

Læs mere

Tættere offentligt, digitalt samarbejde

Tættere offentligt, digitalt samarbejde Agenda Den fælles offentlige digitaliserings strategi Grunddataprogrammet Standardisering af vej- og trafikdata Ny model for vejreference Stigruppens arbejde Resultat i relation til vejman.dk Tættere

Læs mere

BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015

BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER. KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 BBR - BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET DAR - DANMARKS ADRESSEREGISTER KOMBITs projekter på grunddataområdet februar 2015 Overordnet tidslinje for BBR & DAR Nyt BBR i produktion Flere nye versioner Udbud BBR

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet (GD1)

Ejendomsdataprogrammet (GD1) Ejendomsdataprogrammet (GD1) skaber sammenhæng på tværs af siloerne Peter Lindbo Larsen chefkonsulent, MBBL Ejendomsdataprogrammets centrale udfordringer TINGBOG Ident Adkomst Byrder Pant 4a NN - NoCredit

Læs mere

Adresseprogrammet - Målarkitektur

Adresseprogrammet - Målarkitektur Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Adresseprogrammet - Målarkitektur

Læs mere

Arbejdspakkebeskrivelser Tværgående test og kvalitetssikring

Arbejdspakkebeskrivelser Tværgående test og kvalitetssikring Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 1 & 2: Ejendomsdata- og Adresseprogrammet Implementeringsplan Arbejdspakkebeskrivelser Version: 0.91 Dato: 30.

Læs mere

Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen

Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen Kontor Fællesoffentligt Datadistribution Dato 15. december 2017 J nr. 7003-0081 /helms Dagsorden for møde i Porteføljestyregruppen Onsdag den 20. december 2017 kl. 11.00-12.30, SDFE mødelok. 0.4 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl NOTAT Dato: 25. marts 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: KE+THJ Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 19. marts 2015 kl. 12.30 14.30 Til stede Institution

Læs mere

Implementeringsplan produktflows. 25. April 2013

Implementeringsplan produktflows. 25. April 2013 Implementeringsplan produktflows 25. April 2013 Produktflow - Fællesprodukter # 1.1 Afklar GD2 projekters aflevering af geometri til FOT # 1.2 Afklar placering af bygningsnavne # 1.3 Afklar løsning for

Læs mere

Baggrund Den samlede status i dette cover baserer sig på statusrapporter fra projekterne for perioden 8. juni september 2016.

Baggrund Den samlede status i dette cover baserer sig på statusrapporter fra projekterne for perioden 8. juni september 2016. Cover 16. september 2016 /helms, lonor Statusrapportering for projekterne i Adresseprogrammet GD2 Problem Projekterne statusrapporterer forud for hvert møde i styregruppen. Der statusrapporteres for afsluttede

Læs mere

Udkast til: Kommunikationsplan for delprogrammet GD2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne

Udkast til: Kommunikationsplan for delprogrammet GD2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne NOTAT Dato: 15. april 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI / Ola Jørgensen Dok id: Udkast til: Kommunikationsplan for delprogrammet GD2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder

Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Ejendomsdataprogrammet (GD1) Adresseprogrammet (GD2) Testplan - Snitflade-, Integrations- og anvendertest Bilag A: Testafhængigheder Version: 1.9 Status: Klar til godkendelse Oprettet: 27-09-2016 Fil:

Læs mere

BBR - Kontekstdiagram

BBR - Kontekstdiagram BBR arkitekturprodukter 1. marts 2019 BBR - Kontekstdiagram Indledning Dokumentationen omkring BBR er struktureret med inspiration fra FDA arkitekturreolen, således at arkitekturprodukterne afspejler denne

Læs mere

NOTAT. Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ

NOTAT. Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: KE/THJ Dato: 9. oktober 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: KE/THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

- Ny baseline for delprogrammets implementering jf. bilag 2-4 (B) - GD1 scopeændring

- Ny baseline for delprogrammets implementering jf. bilag 2-4 (B) - GD1 scopeændring NOTAT Dato: 3. juli 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3565 Sagsbehandler: ALE Referat af møde i styregruppen for Ejendomsdataprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 9:45 11.45 Til stede Institution

Læs mere

Kommunale opgaver indenfor adresseprogrammet i grunddataaftalen

Kommunale opgaver indenfor adresseprogrammet i grunddataaftalen Kommunale opgaver indenfor adresseprogrammet i grunddataaftalen Resumé KL og regeringen indgik - i regi af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2011-2015 - i oktober 2012 en aftale om at skabe

Læs mere

Grunddata som kilde til vækst og innovation. Oplæg for Midtjysk Erhvervsudviklingsakademi v/ Rikke Gram-Hansen 21/8-2013

Grunddata som kilde til vækst og innovation. Oplæg for Midtjysk Erhvervsudviklingsakademi v/ Rikke Gram-Hansen 21/8-2013 Grunddata som kilde til vækst og innovation Oplæg for Midtjysk Erhvervsudviklingsakademi v/ Rikke Gram-Hansen 21/8-2013 Agenda 1. Data som driver for vækst og velfærd 2. Det offentliges initiativer på

Læs mere

Faktaark for BBR 2.0

Faktaark for BBR 2.0 1. december 2014 HEGK Faktaark for BBR 2.0 Overordnet beskrivelse og baggrund for BBR 2.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 BBR i dag... 3 Fremtidige BBR 2.0... 4 3. Teknik...

Læs mere

Brugeroprettelse og -rettigheder

Brugeroprettelse og -rettigheder Vejledning Brugeroprettelse og -rettigheder Vejledning i oprettelse af adgang til Plandata.dk samt tildeling af rettigheder. Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 1.2.0 Dato: 13-06-2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projektinitieringsdokument (PID) Anvenderforum for GD1. 6. december 2013

Projektinitieringsdokument (PID) Anvenderforum for GD1. 6. december 2013 Projektinitieringsdokument (PID) for GD1 6. december 2013 [Projektinitieringsdokument] Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Stamdata... 3 2. Den forretningsmæssige begrundelse for projektet... 3 3. Projektets

Læs mere

Nye modelregler Fundamentet Begrebs- og datamodellering på niveau 2: Genbrug

Nye modelregler Fundamentet Begrebs- og datamodellering på niveau 2: Genbrug 1 Nye modelregler Fundamentet Begrebs- og datamodellering på niveau 2: Genbrug Fællesoffentlig Digital Arkitektur, 7. september 2017 Per de Place Bjørn Anna Odgaard Ingram Digitaliseringsstyrelsen, Kontor

Læs mere

Gode grunddata potentialer for finanssektoren? Jens Krieger Røyen, jro@digst.dk 30. april 2013

Gode grunddata potentialer for finanssektoren? Jens Krieger Røyen, jro@digst.dk 30. april 2013 Gode grunddata potentialer for finanssektoren? Jens Krieger Røyen, jro@digst.dk 30. april 2013 Fakta om Digitaliseringsstyrelsen Pt. ca. 140 medarbejdere Direktør Lars Frelle-Petersen og vicedirektør Rikke

Læs mere

Anbefalingerne har givet anledning til en grunddig drøftelse og refleksion i såvel delprogrammets styregruppe og ledelsen for de enkelte projekter.

Anbefalingerne har givet anledning til en grunddig drøftelse og refleksion i såvel delprogrammets styregruppe og ledelsen for de enkelte projekter. NOTAT Dato: 27. august 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbeh.: KE/ALE Opfølgende notat på anbefalinger fra Statens IT-projektråd til Delprogram1 (GD1/Ejendomsdataprogrammet) samt it-projekterne

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl NOTAT Dato: 3. juli 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: THJ Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 25. juni 2015 kl. 12.30 14.30 Til stede Institution

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Dato:. 18. september 2014 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ NOTAT Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet, torsdag den 11. september 2014 kl. 12.30 14.30 i Ministeriet

Læs mere

Modelregler for grunddata Version 1.0.0

Modelregler for grunddata Version 1.0.0 Grunddataprogrammet Modelregler for grunddata Version 1.0.0 1 Modelregler for Grunddata Version: 1.0.0 Status: Gældende Godkendt af Grunddatabestyrelsen d.3. februar 2014 2 Forord Modelreglerne er udarbejdet

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag B: Begrebsmodel

Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag B: Begrebsmodel Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - Målarkitektur Bilag B:

Læs mere

NOTAT. Afbud Digitaliseringsstyrelsen Jens Krieger Røyen (JRO) Kontorchef SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef

NOTAT. Afbud Digitaliseringsstyrelsen Jens Krieger Røyen (JRO) Kontorchef SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef Dato: 4. september 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ Dok id:: NOTAT Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

Faktaark for BBR 2.0

Faktaark for BBR 2.0 4. april 2014 SRS Faktaark for BBR 2.0 Overordnet beskrivelse og baggrund for BBR 2.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 BBR i dag... 3 Fremtidige BBR 2.0... 4 3. Teknik...

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Geodatasamarbejder Den 30. oktober 2015 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 12.30-14.30, Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Deltagere: Søren Reeberg Nilsen,

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 NOTAT VERSION 0.6 Dato: 31. marts 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Nyt fra Geodatastyrelsen

Nyt fra Geodatastyrelsen Nyt fra Kåre Clemmesen, vicedirektør, SIDE 1 Rammerne omkring os Finanskrisen: pres på offentlige budgetter Grøn omstilling Øget krav om frie data Krav om at effektivisere offentlige forvaltning Øget opmærksom

Læs mere

- fra de nye versioner af grunddataregistrene

- fra de nye versioner af grunddataregistrene Afslutningsversion: Plan for tilbagekonvertering til OIS - fra de nye versioner af grunddataregistrene Afslutningsversion juli 2019 Indhold 0. OM AFSLUTNINGSVERSION... 2 1. INDLEDNING... 2 1.1 BAGGRUND...

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 NOTAT VERSION 0.5 Dato: 17. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 1. Indledning

Læs mere

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016

BBR. Bygnings- og Boligregisteret. - Version 2.0, marts Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 BBR Bygnings- og Boligregisteret - Version 2.0, marts 2017 - Morten Lind, SKAT / Ejendomsdatakontoret August 2016 Parterne bag BBR 2 Baggrunden for BBR 2.0 Grunddataprogrammet og planerne for ny ejendomsvurdering

Læs mere

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre GD2 - Adresseprogrammet 1

Superfriske adresser. Til kort og GIS og alle andre GD2 - Adresseprogrammet 1 Superfriske adresser Til kort og GIS og alle andre 21-05-2015 GD2 - Adresseprogrammet 1 Superkort overblik Adresseprogrammets resultater 2013-2015 21-05-2015 GD2 - Adresseprogrammet 2 Vejnavne og adresser

Læs mere

Informationsdag om KOMBITs projekter på Grunddataområdet. Statslige indsatser i forhold til ejendomme og adresser v/tine Garbers, KL

Informationsdag om KOMBITs projekter på Grunddataområdet. Statslige indsatser i forhold til ejendomme og adresser v/tine Garbers, KL Informationsdag om KOMBITs projekter på Grunddataområdet Statslige indsatser i forhold til ejendomme og adresser v/tine Garbers, KL 1 De to store programmer fælles for programmerne Nye arbejdsgange i kommunerne

Læs mere

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi GD2 - Adresseprogrammet Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Implementerings regler og eksempler på dobbelthistorik MBBL- REF: Version:

Læs mere

Referat leverandørmøde BBR & DAR 02.08.14

Referat leverandørmøde BBR & DAR 02.08.14 4. september 2014 Referat leverandørmøde BBR & DAR 02.08.14 1. KOMBIT bød velkommen og gennemgik dagens agenda. Agenda blev fremlagt som vist: Kl. 13.00 Velkomst v. Simon Mark Pedersen, KOMBIT Kl. 13.10

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur

Læs mere

Landerapport Danmark: Adresser Country report, Denmark: Addressing

Landerapport Danmark: Adresser Country report, Denmark: Addressing 17. maj 2013 MBBL/kla Nordisk Adressemøde 2013 Landerapport Danmark: Adresser 2012-2013 Country report, Denmark: Addressing 2012-2013 For English version see pages X XX Begivenheder, aktiviteter og nyheder

Læs mere

Afbud Digitaliseringsstyrelsen Lis Drejer Schäfer (LDS) Fuldmægtig SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef

Afbud Digitaliseringsstyrelsen Lis Drejer Schäfer (LDS) Fuldmægtig SKAT Susanne Thorhauge (ST) Kontorchef NOTAT Dato: 21. juni 2013 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3715 Sagsbehandler: THJ Dok id: Referat af møde i styregruppen for Grunddataprogrammets delprogram 2 Effektiv genbrug af grunddata om adresser,

Læs mere

Agenda. overblik. trafikområdet. 1) Selvbetjeningsløsninger hvad og hvorfor? 2) Bølge 3 aktiviteter og vejsektoren - overblik

Agenda. overblik. trafikområdet. 1) Selvbetjeningsløsninger hvad og hvorfor? 2) Bølge 3 aktiviteter og vejsektoren - overblik Agenda 1) Selvbetjeningsløsninger hvad og hvorfor? 2) Bølge 3 aktiviteter og vejsektoren - overblik 3) Selvbetjeningsløsninger hvor går de hen? 4) Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi overblik

Læs mere