Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012."

Transkript

1 Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august I forlængelse af tidligere drøftelser i ESB-styregruppen var konsulent Julie Sigsgaard, Clavis inviteret til at facilitere styregruppens proces om drøftelse af ESB-netværkets vision, og i hvilken retning ESB-netværket skal gå i de kommende år. Med det for øje at en vision er et billede af fremtiden, var formålet med dagen: o at arbejde med den retning, ESB-styregruppen vil drive netværket i, i den kommende tid o at få sat ord på hvilke overordnede områder ESB-netværket skal kendes på o hvor vil vi gerne være i fremtiden? 1. Nedenstående er styregruppens kommentarer til, hvad der skal komme ud af strategidagen. ESB-netværkets rolle udover trivselsundersøgelserne Ift. strategi, hvordan for vi alle skoleformer med Videndeling hvor meget skal det fylde og hvor meget skal det forpligte Den politiske faktor ift. MBU, skolerne mv. Videndeling af evalueringskultur Erfaringsudveksling Skal fokus udbygges ESB-netværkets rolle set i lyset af regeringens fokus på erhvervsuddannelserne = kvalitet i erhvervsuddannelserne hvordan kan vi se os selv. Regeringens fokus udmeldes senere vi skal være på forkant Præcis udmelding til medlemsskolerne på, hvad vi vil med strategien og er synlige Evalueringskultur Skærpet profilen og fælles forståelse for netværket Hvem er vi til for og hvad er det vi skal? Prioritering af opgaverne Netværket er på vej i den rigtige retning ift. videndeling Vi reagerer hurtigt ift. de udmeldinger i forhold til MBU Vi har været igennem en lang proces folde visionerne ud og starte på nogle handlingsplaner Vi skal huske, at vi gør rigtig mange gode ting og at vi rammer rigtig mange medlemmer Samarbejdsflade med Uddannelsesbenchmarking ift. trivselsundersøgelserne Det er vigtigt, at denne styregruppe lægger en vision/strategi for de kommende års arbejde MBU og lederforeningen for erhvervsskoler har udtrykt ønske om, at der samarbejdes mere med Uddannelsesbenchmarking og derfor er det vigtigt, at der lægges en fast strategi Relationer stabilitet o netværket pt. Fornyelse resultater o medlemsundersøgelse skal inddragelse i fornyelse o inddrage de energier/ildsjæle på medlemsskolerne 1.

2 Dagens første opgave for styregruppen og sekretariatet var at få skabt et historisk billede en tidslinje over i perioden 2003 til 2012 hvad der er sket i netværket fra netværket blev igangsat til nu. Vigtige begivenheder hvad har netværket gjort godt (gul) 5 tekniske skoler Flerårsaftalen indberettes Fælles ETU/benchmarking VTU/benchmarking MTU Ensretning af spørgerammer / redskaber Åbenhed og gennemsigtighed Samarbejde med Ennova Præsentationsmøder med Ennova fælles forståelse og fortolkning Årsmøder orientering + oplæg Kvalitetsbekendtgørelse Benchlearningprojektet (BL-projektet) Ressourceregnskabet blev købt som ide Finlandsbesøg med UVM Selvevaluering Seminar med UVM i Nyborg med temaet Kvalitet VUC erne bliver selvejende institutioner Stor konference på Værket i Randers SOSU + mange flere skoler kommer til! Ny vision/mission om evalueringskultur skift fra benchmarking af ensartede resultater Beslutning om professionalisme af netværket 2.

3 Ophavsfolkene forlader FU Elevfokuseret selvevaluering Netværket er ressourcecentral for videndeling på kvalitetsområdet i den danske uddannelsesverden Netværket er førende på kvalitetsmåling og udvikling i den danske uddannelsesverden Fælles spørgerammer for ETU UVM og lederforeningerne overtager ansvaret Ressourceregnskabet døde som ide AMU-kvalitet / øget kontrol Stor søgning til arrangementer bl.a. frafald og AMU Skolepraktik Q-sikring SKP-opgave til netværket VTU-koncept fornyelse DE oprettede kvalitetsudvalg med repræsentation fra ESB-netværket og Uddannelsesbenchmarking ERFA-møde med UDDATA Årsmøde ledelsesskift ESB-konsulent skift Brugerundersøgelse i netværket Arbejdsgrupper igangsættes o vejledning o intro/brobygning o evaluering af flex (VUC) o selvevaluering Temadage o Fravær o Kvalitet i AMU o Undervisningsevaluering o Selvevaluering Kvalitetspatruljen Kvalitet på regeringsudspil (finanslovsforslag) HPØG (Handlingsplaner På Øget Gennemførelse) 77 medlemmer o tekniske, SOSU, spec. undervisning, erhvervsakademier Personer/relationer, som har haft betydning (blå) Lars Michael Madsen (Randers Tekniske Skole nu Tradium) Michael Kaas-Andersen (Slagelse Tekniske Skole nu Selandia CEU) Jens Chr. Agger (konsulent) Anette Halvgaard (konsulent) Hans Jørgen Knudsen Torben L. Hansen Ennova Anders Filtenborg Per Hansen (UVM) Philip Pedersen (UVM) Mia Rasmussen & Yvonne Andersen (SKP-projektet) 3.

4 Gudrun K. Petersen, EUC Vest Ebbe S. Hargbøl (konsulent i ESB-sekretariatet) Lajla Pedersen (ESB-sekretariatet) Styregruppen 2009 MBU EVA SCK(K) SOSU / VUC / DE lederforeningerne Gert Nielsen m.fl. (MBU) Kvalitetspatruljen NCE Andre netværk Muligheder hvad vil netværket gerne i fremtiden (grøn) Mulighed for at præge den politiske dagsorden Større politisk indflydelse Videndeling Velfungerende arbejdsgrupper Nye relationer Øget internationalisering Der eksisterer en kvalitetsforståelse på institutionerne Fra passiv til aktivt medlem Kvalitetsudspil Være med til at sætte nye rammer Være med til at udvikle nye produkter Dyrke netværk / samarbejdsrelationer Sætte fokus på at udvide relationer bl.a. med lederforeningerne og MBU Større samarbejde evt. fusion mellem ESB-netværket og Uddannelsesbenchmarking Evt. opdeling af møder/nye tiltag i de forskellige skoleformer og måske i nye og gamle medlemmer Vi er ved at være på plads organisatoriske (konsulent, vision, strategi) Udfordringer (lilla) Fastholde medlemsskolerne Kvalitetsudspil Involvering af netværksskolernes medarbejdere Udvikling af et nyt ressourceregnskab måling af kvalitetsindsatser Nye samarbejdsrelationer i MBU (ny regering) reetablering af kontakter Skolernes forventninger contra økonomi (pris) Skabe legitimitet på skolerne Samarbejde med MBU og lederforeningerne lukke gab Udvikle/skabe nye produkter (konkrete handlinger) Uensartede lovkrav til skolerne Udskiftning af Q-medarbejder på medlemsskolerne + nye skoler 4.

5 Nye Q-tiltag Udskiftning af styregruppemedlemmer (kontinuitet) Evt. sammenlægning på Uddannelsesbenchmarking Rapporteringskrav fra MBU, som vi skal reagere på Udvide / vedligeholde aktiviteten i FU/styregruppen Udvikle medlemsaktiviteterne 2. VISIONS-drøftelse Grøn tekst visionen som ESB-styregruppen blev enige om at arbejde videre med Sort tekst disse overordnede sætninger skal sammenskrives til et par undersætninger til visionen Rød tekst + parenteser() betyder at, visionssætningen er slettet Vi er et professionelt, trendsættende og innovativt samarbejdsnetværk med fokus på kvalitet i uddannelsen Samarbejds- og viden netværket er førende på kvalitetsmåling og kvalitetsudvikling i den danske uddannelsesverden / forbedringer o Viden / forskningsbaseret o Politisk orienteret ESB-netværket skal være en tværinstitutionel sparringspartner i udformningen og gennemførelsen af kvalitetsarbejde (Vi vil måle kvalitet, sætte det i relief og skabe grundlag for kvalitetsforbedringer) (Vi deler viden om kvalitetsarbejde og hjælper hinanden til at kunne bruge det fremadrettet) (Trendsætter på kvalitetsområdet) (ESB-netværket er et førende samarbejdsnetværk vedr. kvalitetsindsatser inden for uddannelsesområdet i Danmark) (ESB-netværket et førende videns netværk i kvalitetsarbejdet i ungdomsuddannelserne) (Din professionelle samarbejdspartner i kvalitetsarbejdet) 3. Gruppearbejde Styregruppen blev inddelt i små grupper, som skulle drøfte visionen: Vi er et professionelt, trendsættende og innovativt samarbejdsnetværk med fokus på kvalitet i uddannelsen 5.

6 ud fra at være drømmer, realist og kritiker: DRØMMEREN snak udelukkende om visioner og undgå kritik REALISTEN hvordan kan visionen realiseres i praksis, hvordan griber vi det an, trin for trin og hvilke forhindringer er der? Undgå! Kritik og undgå at stille spørgsmålstegn ved visionen. KRITIKEREN Er der mangler ved visionen? Mangler ved realiseringen af visionen? Udnævn 1-2 personer der repræsenterer drømmeren og realisten til uddybende spørgsmål til kritikeren. Gruppe 1 - Drøm I sekretariatet er ansat flere konsulenter/konsulenter hyres udefra til enkeltopgaver Vi har en decideret markedsføring, med bl.a. en variation af udgivelser Vi søger om og arbejder med fondsmidler og har nedsat flere temaarbejdsgrupper Altid opdateret med den nyeste viden og forskning inden for kvalitetsområdet og som er let tilgængelig for vores medlemmer Vi benchlearner og opnår resultater Vi er kendte og bruger hinanden (og på tværs af) medlemsorganisationens yderste led (videnspredning- og deling) Katalog over medlemmer med kompetencer og netværk Har udviklet kvalitetskoncepter og målinger, som har løftet kvalitet på tværs af uddannelsesområder Vores kvalitetsindsatser viser sig velegnet ved effektmålinger Internationalt samarbejde Gode relationer til MBU (der henvender sig til os) om vores holdninger (høringspart) samt bestiller særlige opgaver Vi har en stor samarbejdsflade og direkte kontaktpersoner hos CEFU, EVA, ENNOVA, SCK, DES, Forsker-praktikernetværket samt andre netværk, EQUAVET (EU-kvalitetsnetværk). Temamøder full house med højaktuelle temaer og relevante/førende oplægsholdere Ph.d.-tilknyttede forskere (samarbejdspartnere) Gruppe 2 Drøm Professionelt netværket fagligt og evidensbaseret Trendsættende udvikling af nye koncepter på tværs ESB-netværket er kendt og definerende Samarbejde og videndeling Sparring Internationalt crowd invending Relationer o Politisk / lederforeninger o MBU Udvikling af nye tiltag o ressourceregnskab o kvalitetskoncepter o m.v. 6.

7 Storytelling vi skal huske at fortælle den gode historie o PR / Markedsføring Projekter o Vælge de rigtige/vigtige venner Julie Sigsgaard, Clavis har følgende forslag til en færdig vision for ESB-netværket: Vi er et professionelt, trendsættende og innovativt samarbejdsnetværk med fokus på kvalitet i uddannelsen - Samarbejds- og videns-netværket er førende på kvalitetsmåling og kvalitetsudvikling i den danske uddannelsesverden (nogen ville have ordet forbedringer til at indgå) - ESB-netværket skal være en tværinstitutionel sparringspartner i udformningen og gennemførelsen af kvalitetsarbejdet ( videns- og forskningsbaseret, politisk orienteret skulle måske med). Referent: Lajla Pedersen ESB-sekretariatet tlf mail lajla@projektcare.dk 7.

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17

STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17 STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17 Ideer og forslag til fremtidige aktiviteter Viderebearbejdning/ inspiration Inspiration til gennemførelse af undersøgelser og efterfølgende benchlearning-/ benchmarking

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

ESB-netværkets retningslinjer

ESB-netværkets retningslinjer ESB-netværkets retningslinjer 1. Netværkets navn Netværkets navn er Evaluering Samarbejde Benchmarking-netværket. Navnet forkortes ESBnetværket. 2. ESB-netværkets medlemsgrundlag og samarbejdspartnere

Læs mere

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ Til ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o Sanne K.

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl. 09.30 15.15 på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C

Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl. 09.30 15.15 på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C Deltagere: ESB-styregruppen o Anette Halvgaard, Erhvervsskolen Nordsjælland (AH) o Anne Albertsen, Tech College Aalborg (AA) o Karen Jespersen, SOSU Aarhus (KJ) o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen (KH) o

Læs mere

Afbud: Birgitte Quelle Michael Welling Keld Mogensen Søren B. Schmidt Anette Chur. August 2008/lap

Afbud: Birgitte Quelle Michael Welling Keld Mogensen Søren B. Schmidt Anette Chur. August 2008/lap Deltagere: ESB-styregruppen Lars M. Madsen Michael Kaas-Andersen Anders la Cour Britta Raaballe Gudrun K. Petersen Anette Halvgaard Kent West Kristensen Gitte Lykkehus Anne Albertsen Jens Chr. Agger Lajla

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra

ESB-sekretariatet. Nyt fra De fleste af jer - kontaktpersoner, styregruppemedlemmer, samarbejdspartnere samt alle jer aktive arbejdsgruppedeltagere er formentlig i fuld gang med sommerhushyggen, kampen med teltet på campingpladserne,

Læs mere

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010

1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 1. Missionsdag for ESB-styregruppen den 10. marts 2010 ESB-netværkets styregruppe har for at sikre, at netværket varetager de opgaver, som medlemsinstituionerne ønsker, afholdt en missionsdag. Formålet

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Gitte Jensen, CSV Kolding o Peter Madsen, SOPU o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal, SOSU

Læs mere

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne 15. september 2010 Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne Med henblik på ressourceregnskabet for 2010 skal skolerne gennemføre elevtrivselsmålinger på erhvervsuddannelserne i uge 41-44. Undervisningsministeriet,

Læs mere

Kvalitet i et forsker-praktikerperspektiv - erfaring med kvalitetssikring og udvikling på en erhvervsskole

Kvalitet i et forsker-praktikerperspektiv - erfaring med kvalitetssikring og udvikling på en erhvervsskole Kvalitet i et forsker-praktikerperspektiv - erfaring med kvalitetssikring og udvikling på en erhvervsskole Anne Birthe Mortensen Kvalitetskoordinator, Tradium 22. September 2010 Hvad er kvalitet? Kvalitet

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Randers Tekniske Skle ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København Tekniske Skle Kent

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

Kvalitetsarbejdet på SOPU

Kvalitetsarbejdet på SOPU Kvalitetsarbejdet på SOPU Formål med kvalitetsarbejdet At understøtte kvaliteten generelt på skolen på det pædagogiske, administrative, organisatoriske og ledelsesmæssige plan. At understøtte udviklingen

Læs mere

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde.

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud

Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud 28. juni 2010 Status på ressourceregnskabet og måling af elevtrivsel i hhx/htx/eud Undervisningsministeriet og lederforeningerne for gymnasieskolerne, VUC og erhvervsskolerne har netop afholdt to regionale

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til.

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til. Deltagere: ESB-styregruppen ESB-sekretariatet August 2014 Opsamling fra ESB-styregruppens strategi- og visionsdag den 19. august 2014 kl. 10.00 14.00/15.00 på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter,

Læs mere

Brug af data på erhvervsuddannelserne. Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019

Brug af data på erhvervsuddannelserne. Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019 Brug af data på erhvervsuddannelserne Ved Sara Hach, Danmarks Evalueringsinstitut, temadag 9. april 2019 Dette oplæg Om EVA s undersøgelse Undersøgelsens dataforståelse Datatyper og databrug på erhvervsuddannelser

Læs mere

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Den 4., 6., 9. og 10. oktober 2017 Temadag for handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Side 1 Dagens program 09.30-10.00: Ankomst: kaffe og morgenmad

Læs mere

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00

Læs mere

Benchlearning når kvalitet og udvikling sættes på dagsordenen

Benchlearning når kvalitet og udvikling sættes på dagsordenen Benchlearning når kvalitet og udvikling sættes på dagsordenen Randers Tekniske Skoles kvalitetsrejse Tankegodset Opstart og proces, succeser og snublesten undervejs ESB-netværket HTX-vejen Kvalitetskonference

Læs mere

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Tradium Kent W. Kristensen, VUC Skive-Vibrg ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København

Læs mere

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 1. Velkomst v. Ebbe Schou Hargbøl/ESB-netværket og Jan Christensen/UddannelsesBenchmark.

Læs mere

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag.

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag. Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Peter Müller,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden På sommerferie midt i reformforberedelser! Så står en sommerferie igen lige for døren, og vi skal for en stund have rystet EUD-reformforberedelserne af os. ESB-netværket er sammen med UddannelsesBenchmark

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kvalitetsbeskrivelse 1 for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Dette notat beskriver rammerne for arbejdet med kvalitetsudviklingen af skolens aktiviteter. Beskrivelsen skal fastholde sigtet og logikken

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl. 09.30 15.00 Hvorfor er det så svært at anvende data som et konstruktivt element i pædagogiske drøftelser

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er afbud fra Karin Rosenmejer og Lisbeth Jensen.

ESH bød velkommen til mødet der er afbud fra Karin Rosenmejer og Lisbeth Jensen. Deltagere: Afbud: ESB-netværkets styregruppe Mrten Hlst Nielsen, TEC (MHN) Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Yvnne Andersen, Syddansk Erhvervsskle (YA) Anne Birthe Mrtensen, Tradium (ABM) Jan Havreland,

Læs mere

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter.

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro,

Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken på VUC i Holstebro, Dagsorden til bestyrelsesmødet den 3. december klokken 15.30 18.30 på VUC i Holstebro, Der serveres lidt mad ca. 17.30 Holstebro den 26. november 2014 1. Underskrivelse af referat fra sidste møde. 2. Drøftelse

Læs mere

Ledelsens rolle i gennemførelsen af benchlearning - erfaringer fra ESB-netværkets benchlearning-projekt

Ledelsens rolle i gennemførelsen af benchlearning - erfaringer fra ESB-netværkets benchlearning-projekt Ledelsens rolle i gennemførelsen af benchlearning - erfaringer fra ESB-netværkets benchlearning-projekt December 2007 Forord ESB-netværket og projektansøgning I 2003 blev ESB-netværket etableret med et

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 22. februar 2010 kl. 16.00 til 17.35 hos Selandia-CEU Deltagere: Flemming Lassen, EUC NVS/3F Lars Thore Jensen, VUC NVS/UCSJ Ulla Koch, VUC VSS/UCSJ Lars Hansen, SOSU/Slagelse

Læs mere

POLITIK OG STRATEGI FOR KVALITETSARBEJDET

POLITIK OG STRATEGI FOR KVALITETSARBEJDET POLITIK OG STRATEGI FOR KVALITETSARBEJDET Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af Herningsholm Erhvervsskoles kerneydelse og støttefunktioner KVALITETSPOLITIK VISION OG MISSION Herningsholm Erhvervsskole

Læs mere

Virksomhedsplan 2011

Virksomhedsplan 2011 Virksomhedsplan 2011 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2011. Virksomhedsplanens formål er, at være et internt styringsredskab, hvor særlige

Læs mere

Fravær på erhvervsskoler og VUC

Fravær på erhvervsskoler og VUC Fravær på erhvervsskoler og VUC Temadag i ESB-netværket 16. april 2012 Hvad fungerer, når fraværet skal ned? 16. april 2012 Kvalitetspatruljen 1 Kvalitetspatruljen Projekt okt. 2010 - dec. 2012 Formål:

Læs mere

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er:

Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: 1. Kvalitetsmodellens formål Et fælles kvalitetssystem er under implementering i VIA - VIAs kvalitetsmodel. Formålet med den fælles kvalitetsmodel er: at sikre implementering af et kvalitetssystem i alle

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: Afbud: ESB-styregruppen Anne Birthe Mrtensen (ABM) Karen Jespersen (KJ) Karin Rsenmejer (KR) Kent W. Kristensen (KWK) Kirsten Habekst (KH) Lisbeth Jensen (LJ) Mgens Schlüter (MS) Ole Enelund

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Lene Smidt, EUC Nordvestsjælland o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning

Læs mere

Resultatlønskontrakt mellem

Resultatlønskontrakt mellem Resultatlønskontrakt mellem Tage Andersen Navn og cpr-nummer og Bestyrelsesformand Søren Sørensen p.b.v Nærmeste leder (navn og initialer) Resultatlønskontrakten gælder for skoleåret 2012/2013 og skal

Læs mere

SELVEVALUERING GHG

SELVEVALUERING GHG SELVEVALUERING GHG 2017-18 I forbindelse med gymnasiereformen er der indført et nyt krav om, at gymnasierne som led i det samlede kvalitetsarbejde skal udarbejde en selvevaluering. Det fremgår af BEK nr.

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Kvalitetsarbejdet på SOPU. Kvalitetsenheden 21-03-2012

Kvalitetsarbejdet på SOPU. Kvalitetsenheden 21-03-2012 Kvalitetsarbejdet på SOPU 2012 Kvalitetsenheden 21-03-2012 Indholdsfortegnelse Formål med kvalitetsarbejdet s. 1 Kvalitet på SOPU s. 1 Sammenhæng med skolens vision s. 2 Model for kvalitetsudvikling s.

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune:

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Ungdomsuddannelser: Mariagerfjord Gymnasium SOSU Nord Tech College Mariagerfjord Tradium Anden uddannelsesforberedende

Læs mere

Udvikling af en evalueringskultur på uddannelsesinstitutionerne

Udvikling af en evalueringskultur på uddannelsesinstitutionerne Udvikling af en evalueringskultur på uddannelsesinstitutionerne ESB-netværkets årsmøde, Vodskov 11. november 2009 Tue Vinther-Jørgensen Danmarks Evalueringsinstitut Oplæg med 5 afsnit Generelt om kvalitetsudvikling

Læs mere

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept Skive Tekniske Skole arbejder systematisk med evaluering og kvalitetsudvikling, og det er målet, at det kan bidrage konstruktiv til de fire kvalitetsmål for erhvervsuddannelsernes udvikling. Skolens kvalitetsarbejde

Læs mere

Lokal udviklingsplan for. Holme Skole og lokaldistrikt Holme / Rundhøj

Lokal udviklingsplan for. Holme Skole og lokaldistrikt Holme / Rundhøj Lokal udviklingsplan for Holme Skole og lokaldistrikt Holme / Rundhøj 2016-2017 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger skærpet strategisk ramme for hele

Læs mere

Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d kl

Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d kl Referat af Danske SOSU-skolers bestyrelsesmøde d. 24.10.2013 kl. 8.30-14.00 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Opfølgning på seneste referat På det seneste bestyrelsesmøde blev foreningens

Læs mere

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3).

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3). Kvalitetskoncept Juni 2015 På ZBC arbejder vi med kvalitet og udvikling for at lære og for at blive endnu bedre. Vi følger løbende op på skolens resultater og gennemfører systematisk evalueringer med henblik

Læs mere

Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser. - en vejledning

Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser. - en vejledning Systematisk arbejde med trivselsundersøgelser - en vejledning August 2010 Indhold Indledning... 3 Tidsmæssig ramme... 4 Trin i evalueringsprocessen... 5 Trin 1: Dataindsamling... 5 Trin 2: Analyse... 5

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet

Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet Referat af bestyrelsesmøde den 4. december 2013 i sekretariatet Til stede: Søren Clausen, Vibeke Nielsen, Mogens Kragh Andersen, Jeppe Rosengård Poulsen, Bente Strager og Anne Wieth-Knudsen (sekretariatet

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 20. juni 2011 kl. 14.00 til 16.00 hos Selandia-CEU Deltagere: Flemming Lassen, EUC NVS/3F Frank Tonsberg, EUC NVS (deltog indtil kl. 15.00) Henrik Andersen, Selandia CEU/Dansk

Læs mere

Godt du kom

Godt du kom Godt du kom 06.-2.- 2012 Hvad fungerer, når fraværet skal ned? 10-02-2012 23-12-20111 Kvalitetspatruljen 2 ¼ -årigt projekt Formål: at vidensdele mellem skolerne om god praksis med henblik på fastholdelse

Læs mere

MIO-møde tirsdag

MIO-møde tirsdag MIO-møde tirsdag 19.1.2016 Kvalitet / Tilsyn Projekter Internationalisering 18-02-2016 Finn Arvid Olsson Stabschef 1 Kvalitetstilsyn og Ministeriet Hjemmel i Love og bekendtgørelser Hjemmel i regeringsgrundlaget

Læs mere

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING På Tietgen Handelsgymnasium 1 Indholdsfortegnelse Hvad betyder kvalitet for os?... 3 Kvalitet i hverdagen... 3 Sådan arbejder vi med resultatopfølgning og evaluering... 3

Læs mere

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013.

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013. Pædagogisk ledelse - et diffust begreb en konkret opgave UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013 Oplæg ved EVA Slagplan Præsentation og slagplan Om EVA s kommende evaluering af pædagogisk

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Kvalitetsplan. EUC Syd

Kvalitetsplan. EUC Syd Kvalitetsplan EUC Syd Marts 2013 Indhold Indledning... 3 Kvalitetsplanens opbygning... 3 Trivsels- og tilfredshedsmålinger... 3 2 års model... 3 Elevtrivselsundersøgelse (ETU)... 4 Undervisningsmiljøvurdering

Læs mere

Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater

Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater Bestyrelserne i front for kvaliteten Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater Departementschef Jesper Fisker Side 1 En ny minister hvad betyder det Øgede krav til eleverne Eleverne

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Kvalitetsudvikling. Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur. Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt

Kvalitetsudvikling. Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur. Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt Kvalitetsudvikling Når kvalitetssystemer skal omsættes til kvalitetskultur Erfaringer fra regionssamarbejdet i det tidligere Vejle Amt Henriette Knudsen Fredericia Gym 1 Historien om de 5 s samarbejde

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

Strategisk handlingsplan 2015-2017

Strategisk handlingsplan 2015-2017 Strategisk handlingsplan 2015-2017 Foto: Lisbeth Holten Indholdsfortegnelse Succeskriterier for handlingsplanen 4 Det kriminalpræventive landskab 2014-2017 5 Hvem er DKR 6 Sådan arbejder DKR 6 Vejen DKR

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 www.socialkvalitetsmodel.dk Kursusforløb for ressourcepersoner Modul 1 Program for dagen 10.00-10.10 Velkomst og introduktion

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg (MS) Kirsten Habekst, VUC Vestegnen (KH) ESB-sekretariatet Anette Halvgaard (AH) Ebbe S. Hargbøl (EH) Lajla Pedersen (LAP) Afbud: Mia Rasmussen, Aarhus

Læs mere

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde 10.15: Hvor står vi, og hvor vil vi hen? Oplæg: Fremtidens organiseringsformer 11.30: ESB-netværkets beretning

Læs mere

Pædagogisk ledelse. - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1

Pædagogisk ledelse. - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1 Pædagogisk ledelse - Hvad er det på RTS? Marts 2016 S. 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er pædagogisk ledelse på RTS? s. 2 2. Opgaver og ansvar i forhold til pædagogisk ledelse s. 3 3. Pædagogisk ledelse

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Elevfokuseret Selvevaluering

Elevfokuseret Selvevaluering Elevfokuseret Selvevaluering Udvikle elever Processer i undervisning Medarbejdere Mål og strategi Udvikling og forbedring Samarbejde Introduktion Elevfokuseret Selvevaluering skaber værdi for eleverne,

Læs mere

Evaluering af Grønt Råd

Evaluering af Grønt Råd Evaluering af Grønt Råd 2014-2017 Hvilken forening/interesseorganisation repræsenterer du? Grundejerforeningen Brandsbjerg Syd + Danmarks Naturfrednings Forening Dansk Ornitologisk Forening Glostrup Foreningsunion

Læs mere