Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle"

Transkript

1 Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle ESH bød velkommen til mødet og FU godkendte dagsordenen. 1. EUD-reform. Centralt DE-L-udvalg/-arbejdsgruppe Der har været afholdt møde i arbejdsgruppen med repræsentation af UB og ESB sammen med ministeriet. ESB og UB havde mange ideer til et kommende samarbejde, og fortalte hvad netværkene kan, og ESH og JC havde til mødet udarbejdet 10 spørgsmål til kvalitetsarbejdet, som ministeriets deltagere fik med sig hjem. ESH kontaktede i forbindelse med mødet UNI-Cs deltager ift. databehandling og der er siden afholdt møde med UNI-C, Ennova og ESB, hvor Ennova forklarede om databehandlingen blandt andet ifm. ETU mv. DE-L har siden nedsat et egentligt spørgerammeudvalg til ETU i forbindelse med EUDreformen. Kommissoriet er løbende at samarbejde og påvirke processen i ministeriet første møde forventes afholdt inden sommerferien. I Danske SOSU Skoler har man ikke aktuelt planer om at nedsætte et specielt udvalg ift. EUD-reformen og kvalitet. ESH holder fremadrettet sekretariatsleder Helle Magh i Danske SOSU skoler ajour med DE-L udvalgets aktiviteter. Lokalt (hvad sker der på skolerne?) YA orienterede om og gennemgik præsentation fra EUD-reformmødet, som er afholdt den 10. april 2014 der var ca. 130 deltagende skoler til mødet. Emner fra mødet aftalen indeholder bl.a. følgende elementer: Beståelseskrav på GF Niveaukrav på grundfag EUX/EUD får stopprøve efter 1. GF Formuleres overgangskrav til HF med det faglige udvalg Læringskonsulenterne tiltræder efter sommer 2014 Reformens hovedelementer:

2 Enklere og klarere og mere overskuelig struktur Erhvervsrettet 10. klasse (eud10) er et kommunalt ansvar hvor erhvervsskolearrangementet er tilrettelagt med mindst 30% og max 50%. Mere og bedre undervisning, herunder kompetenceløft lederne skal have et pædagogisk ledelsesmodul. En kombineret ungdomsuddannelse tiltænkt produktionsskolerne men erhvervsskolerne og VUC erne kan byde ind herpå dog skal produktionsskolerne være inddraget der er ca. plads til 2500 elever pr. år. VUC-lederforeningen drøfter i øjeblikket denne mulighed. Fokusering af vejledningsindsatsen styrkelse af samarbejdet med UU, for de elever som har en udfordring i selv at komme videre i uddannelsesforløbet. De fire klare mål: 1) flere skal vælge en erhvervsuddannelse 2) flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse 3) erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever 4) tilliden til og trivslen på erhvervsskolerne skal styrkes. Vi må forvente, at der kommer nogle måleværktøjer for at kunne måle om de 4 mål nås. Det er en forventning, at HPØG kommer til at dække dette. SOSU-området 7 ugers undervisning mindre på hovedforløbene, som flyttes fra hjælper- og pau-uddannelserne. Særregler 50/50-reglen og den institutionsfordelte dimension ophæves. Arbejdsgiverne kan fremover selv beslutte, hvem de vil ansætte. Ny erhvervsuddannelse for voksne på 25 år og derover (euv) Forventninger: Udvikle nye undervisningsmiljøer og uddannelsesforløb, forholde os til lærernes undervisning, bruge de nye arbejdstidsaftaler til at understøtte kvalitetsarbejdet, tale EUD op og have tålmodighed. Implementering af EUD-reformen: Forår 2014 Efterår 2014 Information Lovarbejde, høring, vedtagelse Fokuseret vejledning: lovændring og nye bekendtgørelser træder i kraft Ny hovedbekendtgørelse, Kvalitetsinitiativer, nye grundforløb, eux og overgangskrav til hovedforløb Udbud af kombineret ungdomsuddannelse (kuu) Forår 2015 August 2015 Decentral tilrettelæggelse af nye uddannelser (eud, euv, kuu (kombineret ungdomsuddannelse)) Eleverne begynder på nye erhvervsuddannelser, euv, eud10 og kuu (kombineret ungdomsuddannelse) Eud-udbud fastfryses til 2017 De nye ordninger forventes egentligt først i kraft pr. efterår 2016 da drøftelserne i de faglige udvalg formentlig først er færdige ultimo 2014/primo 2015.

3 Informationsindsats Erhvervsuddannelserne: Skolerne: DE s årsmøde ( april), SOSU-ledere (juni) samt fem regionale informationsmøder (-september) Faglige udvalg: Informationsmøde (maj) og kick-off konference (august/sept.) Roadshows (august/september) Kombineret ungdomsuddannelse: Møder med skoleforeninger og deltagelse på årsmøder (foråret) Fem regionale informationsmøder (-september) To teknikermøder for institutioner ift. udbud (september) Uvm.dk Hjemmeside opdateres løbende med spørgsmål/svar, information mv. Evt. netværkstiltag? I forbindelse med udsendelse af nyhedsbrevet Nyt fra sekretariatet opfordres skolerne til at melde ind til sekretariatet, hvilke aktiviteter, der foregår på skolerne. Der er stort behov for at dele viden og erfaringer med hinanden. 2. EUX-spørgeramme og -undersøgelse. Status på skolehenvendelser Spørgerammen er udsendt til skolerne med opfordring til at afprøve den her i foråret 2014 men kun to skoler har meldt tilbage, og ingen af dem har ønsket at måle tilfredshed på EUX-området pt. Det aftales, at punktet tages op til styregruppe i maj 2014 der har SDE afprøvet spørgerammen. Vi afventer, hvor mange nye EUX-hold der starter op efter sommerferien 2014 for måske senere at udsende en ny mail til medlemsskolerne. YA oplyser, at man måske kan se, hvor mange nye hold der starter op i forløbsstatistikken. Forløbsstatistikken er historisk, så man kan kun bagudrettet se, hvor mange der er startet på EUX. Kan ses både på grund- og hovedforløbet i forløbsstatistikken 2012/ AVU/FVU-spørgeramme Beretning om status Arbejdsgruppen har afholdt et par møder, og der er udarbejdet en kursist-spørgeramme. På et møde i Køge d. 7. april var Ennova til stede for at give gode råd i forhold til de spørgetekniske forhold. Spørgerammen er ikke blevet så meget kortere pga. såkaldte modelspørgsmål, der skal sikre benchmarkingkontinuiteten men spørgsmålene er omformuleret så Lix-tallet er blevet mindre. En meget reduceret spørgeramme (eksempelvis 10 spørgsmål) har konsekvenser for benchmarking og derfor skal denne problematik op i VUC-lederforeningen. En løsningsmodel kunne være, at man benchmarker hvert andet år, hvor den reducerede spørgeramme bruges. Der var ikke enighed i arbejdsgruppen om, hvorvidt man på deltagernes VUC ere vil bruge en reduceret spørgeramme så derfor foreslås det at tage kontakt til lederforeningen og forklare, hvilke konsekvenser der er ved brug af en fuld og en reduceret spørgeramme. SG opfordrer til, at valget skal være til gavn for den enkelte skoler, og derfor skal der være frit valg i forhold til den ene eller anden version af spørgerammen.

4 4. Vejledningsspørgeramme (hovedforløb) Beretning om status Spørgerammen til vejledning/hovedforløb er på plads sidste møde i arbejdsgruppen er den 22. maj YA havde forslag om at grundforløbsskemaet, skulle stemmes af med det nye hovedforløbsskema, da der var væsentlige forbedringer til spørgsmålene i HF-skemaet, der er udarbejdet på baggrund af spørgsmål i GF-skema. Derfor blev det aftalt, at begge spørgerammer grundforløb/hovedforløb udsendes til styregruppemødet den 21. maj 2014 ESB-sekretariatet sender forslag fra både hovedforløb og grundforløb til ESB-styregruppen med anmærkninger om, hvad der adskiller de to spørgerammer. 5. ESB-/UB-tværgående gruppe om undervisningsevaluering Inspirationsspørgeramme Der afholdes møde den 5. maj hvor der er fokus på pædagogik og didaktik i udviklingen af en inspirationsspørgeramme. 6. Temadage i fællesskab med UB Feedback ( Vejle beretning/evaluering) Der var ca. 20 deltagere flest fra ESB-netværket temadagen var stort set planlagt af UddannelsesBenchmark. Der var oplægsholdere fra EVA ved Rikke Sørup og Preben Olund Kirkegaard, UCN, hvor sidstnævnte især lagde vægt på fremtidens krav om, at der skal være fokus på følgende områder: Diagnosticere læringsudbytte ud fra undervisningen. Sætte mål for undervisningsforløb hvilke mål skal nås hvornår? Opstille tegn for målopnåelse hvilke indikatorer gør det synligt, at eleven har nået et mål? Evaluere om mål nås - formativ evaluering. Tilrettelægge videre forløb på grundlag af den information formativ evaluering giver. LAP udsender oplægsholdernes præsentationer til FU sammen med referatet. Præsentationerne er også tilgængelige på ESB-netværkets hjemmeside. Transfer ( Odense forberedelser/program) Programmet er udsendt, og der er pt. kun 14 tilmeldinger. JC og ESH afholder et planlægningsmøde den 2. maj og det er planen, at der udsendes en reminder efter dette planlægningsmøde. Det er et godt og gennemarbejdet program, så vi håber på flere tilmeldinger. Skolerne skal gøres opmærksomme på, at der især er fokus på skolernes medarbejdere denne dag, når der udsendes en reminder. 7. Økonomi- og medlemsstatus Oversigten godkendt. Måske skal der laves en indsats for at sælge konsulentydelser ESH opfordrer hertil i nyhedsbrevet Nyt fra Sekretariatet.

5 76 medlemsskoler pr. april Det aftales, at LAP kontakter Erhvervsskolen Nordsjælland for at høre nærmere omkring deres medlemskab og manglende betaling af kontingent Strategiarbejdet genoptagelse af arbejdet ESH opfordrer til, at arbejdet genoptages, og at strategigruppen mødes i august ESBsekretariatet finder et forslag til mødet dato og Doodler strategigruppen. 9. Dagsorden til styregruppemødet Forslag til dagsordenpunkter: EUD-reform herunder måltal/indikatorer, hvilke kriterier er der ift. kvalitetsarbejdet eksempelvis om gennemførelse. ESH kontakter Stine fra DE-L vedr. første møde i spørgerammeudvalget (se ovenfor pkt.1) og hører om DE-L kender til nyt fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen. Grundforløbs- / hovedforløbsspørgeramme vedr. vejledning. ESB-sekretariatet gør opmærksom på forskellene i de to spørgerammer. Kvalitetsnetværk i regi af Danske SOSU skoler v/sanne Sandal, SOSU-Sjælland og Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg. En SOSU-skole ønsker, at benchmarke med sig selv og ikke med andre SOSU-skoler i netværket er det muligt i Ennovas rapporter. ESB-sekretariatet undersøger ved Ennova ligesom det også skal undersøges om en skoles resultater indgår i benchmarkingrapporten, selvom denne rapport ikke bestilles af den pågældende skole. EUX-spørgerammen. Inspirationsspørgeramme til evaluering af undervisningen. 10. Nyt fra sekretariatet ESH er inviteret til introducerende møde i Kvalitets- & Tilsynsstyrelsen vedr. revision af VIS KVALITET den 14. maj Der vil formentlig efterfølgende komme en invitation til nogle af ESB-netværkets medlemsskoler med henblik på at arbejde med revision/omlægning af VIS Kvalitet eller udarbejdelse af et nyt kvalitetsmålingssystem på AMU-området. SDE afholder møde med fynske skoler den 5. maj 2014 vedr. AMU-tjeklister/audit. 11. Eventuelt Ingen bemærkninger. Referent: Lajla Pedersen ESB-sekretariatet Mobil: Mail: lajla@projektcare.dk Godkendt af ESB-netværkets FU den 7. maj 2014.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde.

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

EUD-aftalen. Åbent medlemsmøde den 2.-3 maj I sydregionen

EUD-aftalen. Åbent medlemsmøde den 2.-3 maj I sydregionen EUD-aftalen Åbent medlemsmøde den 2.-3 maj I sydregionen Overordet På plus-siden Mere rum til generelle og almene kompetencer i grundforløbet, højniveau fag = fremmer erhvervsuddannelsernes ungdomsuddannelsesperspektiv

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

Reform af erhvervsuddannelserne samt status og initiativer om anerkendelse af realkompetence. Lisbeth Bang Thorsen Kontorchef Undervisningsministeriet

Reform af erhvervsuddannelserne samt status og initiativer om anerkendelse af realkompetence. Lisbeth Bang Thorsen Kontorchef Undervisningsministeriet Reform af erhvervsuddannelserne samt status og initiativer om anerkendelse af realkompetence Lisbeth Bang Thorsen Kontorchef Undervisningsministeriet Anerkendelse af realkompetencer hvordan kommer vi videre?

Læs mere

Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0.

Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Bedre Copyright og mere attraktive erhvervsuddannelser Aftale mellem regeringen (S og RV), V, DF, SF, LA og K om en reform af erhvervsuddannelserne Aftale om reform af erhvervsuddannelserne

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Kvalitet og kvalitetsudvikling efter reformen De nye grundforløb Implementering Forår 2014 Information Lovarbejde, høring, vedtagelse Efterår 2014 Fokuseret

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

Udfordring nr. 1: De unges søgemønster

Udfordring nr. 1: De unges søgemønster Sigtelinjer og rationaler 22. og 23. september 2014 Signe Tychsen Philip Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Baggrund Erhvervsuddannelserne skal yde et væsentligt bidrag til at opfylde virksomhedernes

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden På sommerferie midt i reformforberedelser! Så står en sommerferie igen lige for døren, og vi skal for en stund have rystet EUD-reformforberedelserne af os. ESB-netværket er sammen med UddannelsesBenchmark

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Eud-reformen og produktionsskolerne. Vissenbjerg 9. december 2014

Eud-reformen og produktionsskolerne. Vissenbjerg 9. december 2014 Eud-reformen og produktionsskolerne Vissenbjerg 9. december 2014 Stig Nielsen Kontor for Vejledning og Overgange 3392 5450 stnie1@uvm.dk Side 1 Produktionsskolernes styrkede rolle Side 2 Aftale om: Bedre

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til.

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til. Deltagere: ESB-styregruppen ESB-sekretariatet August 2014 Opsamling fra ESB-styregruppens strategi- og visionsdag den 19. august 2014 kl. 10.00 14.00/15.00 på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter,

Læs mere

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde Infodag for praktikvejledere 1. oktober 2015 Nye skolepraktikplaner SSH 2016 Mål for EUD reformen 2015 Mål 1: Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Mål 2: Flere

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag.

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag. Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Peter Müller,

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Juni 2015 Afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelse Undervisningsministeriet Indhold Afsæt for reformen, mål og overordnede initiativer Nedslagspunkter: Optagelse

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

NOTAT. Orientering om aftale om reform af erhvervsuddanne l- serne. Den 26. februar 2014. Sags ID: SAG-2013-05765 Dok.ID: 1822010

NOTAT. Orientering om aftale om reform af erhvervsuddanne l- serne. Den 26. februar 2014. Sags ID: SAG-2013-05765 Dok.ID: 1822010 NOTAT Orientering om aftale om reform af erhvervsuddanne l- serne Den 26. februar 2014 Sags ID: SAG-2013-05765 Dok.ID: 1822010 Indhold Orientering om aftale om reform af erhvervsuddannelserne... 1 Aftalens

Læs mere

Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole

Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole Konsulent Ebbe S. Hargbøl bød ESB-netværkets medlemsskoler velkommen til ESB-netværkets årlige temakonference. 1. Årsberetning

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet. Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015

4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet. Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015 4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015 Historien viser, at reformer ikke bare er noget, man ruller ud, og så virker de 13-Apr- 15 Klare mål Indikator landsplan

Læs mere

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne?

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? Oplæg på NCE konferencen: Ny viden om erhvervsuddannelserne Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? 1. marts 2016 11.15-12.30 og 14.30 15.45 Kontoret for erhvervsuddannelser, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015

Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens. Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Reformer på ungdoms- og uddannelsesområdet og deres betydning for unge i Horsens Børne- og Skoleudvalget d. 2. marts 2015 Uddannelse og Arbejdsmarked den fælles opgave fra barn til beskæftigelse Dagtilbud

Læs mere

Referat. Dimensioneringsudvalget vedr. SOSU- og PA-uddannelserne, KKR / Region Syddanmark

Referat. Dimensioneringsudvalget vedr. SOSU- og PA-uddannelserne, KKR / Region Syddanmark imensioneringsudvalget vedr. SOSU- og PA-uddannelserne, KKR / Region Syddanmark ato: fredag den 12. januar 2018 Mødested: Vejen Rådhus Mødetid: Kl. 10.00 12.00 eltagere: Torben Birk Rosbach, Arne Nikolajsen,

Læs mere

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ Til ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o Sanne K.

Læs mere

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Implementering Offentliggjort udfoldet tidsplan på uvm.dk

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Fra 30 til 19% Baggrund for reformen

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner

Læs mere

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015

Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg. Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Temamøde for formandskaberne af de lokale uddannelsesudvalg Temamøde LUU formandskaber 18. februar 2015 Program 13.00 13.10 Velkomst og status på reformen v/ Nanna Højlund, formand PASS 13.10 14.15 Form

Læs mere

Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne

Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne Nye vinde omkring erhvervsuddannelserne Erhvervsuddannelsesreformen (og andre uddannelsesspørgsmål) V/Claus Christensen, JU - Beder Målsætning: Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015. kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde d. 23. februar 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen Referat TILSTEDE: DORTE MAYAN HANSEN, NINA JEXEN, EVA PEDERSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, ANNE HØYRUP, TOVE HUSUM, RUTH SKRIVER,

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Tradium Kent W. Kristensen, VUC Skive-Vibrg ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Mødereferat Refdato: 14. januar 2018

Mødereferat Refdato: 14. januar 2018 Mødereferat Refdato: 14. januar 2018 Mødeforum: LUU for Data, Elektronik, Automatik og Robot Dato: 10. januar 2018 Tid: 12.30 15.00 Sted: EUC Syd, Hilmar Finsens gade 18, lokale 211 Deltagere: Afbud: Referent:

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015

Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015 Notat fra ESB-netværkets årlige temakonference Torsdag d. 5. marts 2015 Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ 1. Velkommen til ESB-netværkets temakonference

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen.

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen. Velkommen Som I vil kunne se på udgivelsesdatoen signalerer vi, at Nyt fra for fremtiden udkommer hvert kvartal. Beslutningen er en følge af ESB-netværkets strategiudvikling, der fremover vil få netværket

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Resultatet af ETU & VTU-2017

Resultatet af ETU & VTU-2017 Opsamling fra præsentationsmøde den 16. januar 2019 1. Velkomst v/ Ebbe S. Hargbøl ESH bød velkommen og gennemgik kort dagens program, som tager udgangspunkt i rapportens highlights fra trivselsundersøgelser

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Anette Byriel Andersen Angela Kühl Jensen Inge Hynkemejer Peter Petersen Niels Lind Brunsborg Afbud: Birthe Hesdorf, næstformand Alis

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 13-16 Sted: Social- og Sundhedsskolen Skive, Arvikavej 7 Deltagere: Bente Bang, Kenneth Bjerregaard, Ove Kent Jørgensen, Ulla Møller Thomsen,

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Til stede: Mogens Kragh Andersen (SOSU Fyn), Rita Christensen (SOSU Herning), Carl Tronhjem (SOSU Sjælland), Steen Kjeldsen (SOSU FVH),

Læs mere

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Social- og Sundhedsskolerne i Region Syddanmark samt Region Syddanmark og kommuner i Region Syddanmark har med interesse modtaget

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelserne Center for de Erhvervsrettede

Læs mere

EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland

EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland Program for dagen Velkomst vicedirektør Anders Sevelsted Oplæg om EUD-reformen samt fremtidig optag og ansættelse ved Projektleder Ditte Grostøl

Læs mere

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25.

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. EUD-reformen og de mest udsatte unge Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. Hvad skaber vækst og udvikling i DK? 2001 00 erne 10 erne Margrethe Vestager: Produktionssamfundet

Læs mere

Overgang til ungdomsuddannelserne om aktuelle uddannelsespolitiske initiativer,

Overgang til ungdomsuddannelserne om aktuelle uddannelsespolitiske initiativer, Overgang til ungdomsuddannelserne om aktuelle uddannelsespolitiske initiativer, Nyborg Strand 04-11-2014 Jørgen Brock, jb@uvm.dk Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Frafald Frafald på gymnasiale

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

UG september 2014

UG september 2014 30. september 2014 jbn Resume fra møde i UG 7 Afholdt den 16. september 2014 kl. 10.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, lilla mødelokale Ved mødet deltog: Birgitte Winge Jonas Pedersen

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 10. juni 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 10. juni 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde D. 10. juni 2015 kl. 9-15 på Social- og Sundhedsskolen TIL STEDE: NINA JEXEN, ILSE SØRENSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, KAREN M LUND, ULLA LAURSEN, ANNE HØYRUP, EVA PEDERSEN, DORTE

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreform

Erhvervsuddannelsesreform Erhvervsuddannelsesreform 2014-2015 Ursula Dybmose, KL Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner, PASS 1. september 2014 Indhold Reformens mål Grundforløbet Flytning af 7 uger Adgangskrav til hovedforløbet

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 10-12-2014 Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Carl Jørgen Heide, Pia Dam Afbud: Lisa

Læs mere

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304

LUU PAU Dato: 16. december Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 LUU PAU Dato: 16. december 2015. Kl. 9:00-11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 304 Deltagere: Annie Hansen, Jørgen Nitschke, Carina Rasmussen, Hanne Dorte Iversen, Grethe Buch, Pia

Læs mere

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014 Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen Opdateret 30. oktober 2014 Side 1 Foreløbig tidsplan EUD-reform (1/5) 1. Klare mål 2. Ungdomsuddannelsesmiljø, herunder regler om motion

Læs mere

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 1. Velkomst v. Ebbe Schou Hargbøl/ESB-netværket og Jan Christensen/UddannelsesBenchmark.

Læs mere

REFERAT LUU/LEU PAU. Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Tidspunkt: 10. februar 2016 kl Referent: Berit Borgå

REFERAT LUU/LEU PAU. Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Tidspunkt: 10. februar 2016 kl Referent: Berit Borgå REFERAT LUU/LEU PAU Lokalt Uddannelses og Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Lone Rask Hansen Skive Kommune, pædagogisk adm.medarbejder Gitte Hansen FOA, faglig sekretær Gitte Jensen - SOSU STV, vicedirektør

Læs mere

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele:

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele: Undervisningsministeriet Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K København, den 28. januar 2019 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om folkeskolen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer:

OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG. Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: OPFØLGNINGSPLAN HANSENBERG Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionsnummer: 621401 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Opfølgning på arbejdet med skolens fælles pædagogiske og didaktiske grundlag (FPDG) 4 4

Læs mere

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne

Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne 15. september 2010 Måling af elevtrivsel i erhvervsuddannelserne Med henblik på ressourceregnskabet for 2010 skal skolerne gennemføre elevtrivselsmålinger på erhvervsuddannelserne i uge 41-44. Undervisningsministeriet,

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

EUD- og EUV-reformen. løser vi fremtidens efterspørgsel på faglært arbejdskraft?

EUD- og EUV-reformen. løser vi fremtidens efterspørgsel på faglært arbejdskraft? EUD- og EUV-reformen løser vi fremtidens efterspørgsel på faglært arbejdskraft? Status: EUD-reformen Der er defineret fire klare mål: 1. Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse svært at sige endnu, meget

Læs mere

Handelsskolen Opfølgning 2017

Handelsskolen Opfølgning 2017 Status på indsatser i 2017 på evaluering fra efteråret 2016: Indsatso mråde Grundforløb Handling Ansvar Deadlin e Vi vil videreføre indsatsen med at hæve scoren på ETUmålingen på grundforløbet på spørgsmålet

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads. Benedikte Maul Andersen (tilforordnet) Mogens Lassen Søren Bjørn Friis. NNF: Pia Antonsen (afbud)

Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads. Benedikte Maul Andersen (tilforordnet) Mogens Lassen Søren Bjørn Friis. NNF: Pia Antonsen (afbud) DI-repræsentanter: Niels-Henning Holm Jørgensen (næstformand) David Jensen Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads 3F-repræsentanter: Vakant post (formand) Flemming Kristensen Benedikte Maul Andersen

Læs mere

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud

ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Gitte Jensen, CSV Kolding o Peter Madsen, SOPU o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal, SOSU

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere