Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013"

Transkript

1 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013

2 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Vandløb har en vigtig funktion til afledning af vand, navnlig overfladevand, spildevand og drænvand og er samtidig levested for fisk, planter og dyr. Vandløbsloven har et såkaldt dobbelt formål, som skal sikre en afvejning mellem de nytte- og afvandingsmæssige interesser og de natur- og miljømæssige interesser. Den konkrete afvejning ses i de regulativer, der er lavet for alle offentlige vandløb om de fysiske forhold i vandløbet, og som ligger til grund for den konkrete vandløbsvedligeholdelse. Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit møde den 24. september 2012, at udarbejdes en tilfredshedsundersøgelse for vedligeholdelsen af Herning Kommunes vandløb. Brugertilfredshedsundersøgelsen blev gennemført i sommeren 2013, og resultatet blev forelagt Teknik- og Miljøudvalget på mødet den 2. september Som opfølgning herpå blev det besluttet at udarbejde en konkret handleplan, som skal sikre en mere effektiv vandløbsvedligeholdelse i kommunen og øge brugertilfredsheden. Handleplanen er behandlet på mødet i Teknik- og Miljøudvalget den 25. november 2013.

3 Status Brugertilfredshedsundersøgelsen 500 lodsejere blev i en brugertilfredshedsundersøgelse i sommeren 2013 spurgt om vandløbsvedligeholdelsen. Undersøgelsen viste, at 53 % af de, der svarede, var utilfredse eller meget utilfredse med vandløbsvedligeholdelsen. Teknik og Miljø Teknik- og Miljøudvalget behandlede resultatet af brugerundersøgelsen på mødet den 2. september 2013 og besluttede at udarbejde en konkret handleplan, som skal sikre en effektiv vandløbsvedligeholdelse og øge brugertilfredsheden. Udvalget ønsker med handleplanen at opnå følgende: Markant øget tilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen Øget dialog med lodsejerne og de entreprenører, som skal udføre vedligeholdelsen Grundig gennemgang af det nuværende serviceniveau i den gældende kontrakt, herunder om vedligeholdelsen kan udføres mere effektivt og med mere fokus på hydrologien (afvanding) af hensyn til klimaændringer og dyrkningsinteresser. Øget beskæring af træer og buske langs med vandløbene vil give mulighed for øget brug af maskiner. Mere tilsyn med udførelsen af vandløbsvedligeholdelsen og regulativernes overholdelse. Øge muligheden for at handle forebyggende.

4 Handleplan Indledning Vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune udføres efter udbud af private entreprenører efter udbud. Derfor er det afgørende vigtigt, at den enkelte entreprenør ved, hvordan vandløbet på en given strækning skal vedligeholdes. I den sammenhæng er kommunens tilsyn med vedligeholdelsesarbejdet vigtigt. Brugertilfredshedsundersøgelsen indikerer, at der ikke har været afsat nok ressourcer til denne vigtige opgave. Forvaltningen har bedt entreprenørerne om at vurdere de vandløb, som forvaltningen har udpeget til at kunne vedligeholdes med gravemaskine/mejekurv. Resultatet af entreprenørernes vurdering er vedlagt som bilag 7. Fiskevandløb og vandløb med lav målsætning Generelt skal alle fiskevandsmålsatte vandløb stadig vedligeholdes manuelt, da de bedste fauna- og fiskemæssige resultater opnås ved denne metode. Da regulativerne naturligvis også skal overholdes i disse vandløb, kan opgravninger med maskine stadig forekomme i disse vandløb.

5 Der er en gruppe vandløb 224 km i alt - med lav målsætning/ingen målsætning, hvor det er relevant at gøre mere brug af gravemaskine/mejekurv. I vandløb med mange træer og buske på begge sider af vandløbet giver det kun mening at fjerne disse og bruge maskine, hvis f.eks. sandaflejringer bevirker, at vandløbet ikke overholder regulativet. I de vandløb, hvor der kun står spredte bevoksninger af træer og buske langs med vandløbene, er det muligt at bruge gravemaskine/mejekurv, men maskinen kan ikke komme til alle steder. Her anbefales det, at strækningen efterfølgende tages manuelt for at sikre den nødvendige afvanding og for samtidig at beskære træer og buske.

6 Handling Formidling og dialog er fremover nøgleordene i forbindelse med at opnå markant øget tilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen. Efter sagens behandling på mødet i Teknik- og Miljøudvalget den 2. september 2013 er der dels kigget på, hvad der kan gøres her og nu for at øge tilfredsheden med vandløbsvedligeholdelsen, og dels hvad der skal ændres/igangsættes på den lange bane. Her og nu - efteråret 2013 Sagen er behandlet midt i vandløbsvedligeholdelsessæsonen Nedenstående initiativer kan imidlertid iværksættes her og nu : 1) Arbejdsplanerne er lagt på kommunens hjemmeside. Her kan lodsejere følge med i hvornår, vandløbene vedligeholdes se eksempel på bilag 1. 2) Avisannoncer har været indrykket i Herning Folkeblad samt Herning Bladet den 28. august og den 4. september Her er der gjort opmærksom på, at arbejdsplanerne er tilgængelige på hjemmesiden, og at lodsejerne er velkommen til at kontakte forvaltningen, hvis de har spørgsmål til vedligeholdelsen. Det har givet anledning til en del henvendelser se annoncen på bilag 2.

7 3) Forvaltningen har afholdt et fælles møde med entreprenørerne. Her blev brugerundersøgelsen præsenteret, og der blev redegjort for den store politiske bevågenhed omkring vandløbsvedligeholdelsen. På mødet blev det besluttet at lade entreprenørerne vurdere muligheden for yderligere brug af gravemaskine/mejekurv fremadrettet i de lavt målsatte vandløb. 4) Der er en forventning om øget brug af gravemaskine/mejekurv i de vandløb, hvor det er muligt også i den igangværende vedligeholdelsessæson. Derfor har fokus været på de vandløb som endnu manglede at blive vedligeholdt i I udbudsmaterialet anvendes gravemaskine/mejekurv i 65 km vandløb. Resultatet af arbejdet blev, at der i efteråret 2013 bruges gravemaskine/mejekurv i ekstra 60 km vandløb se vedlagte kortbilag 3. 5) Forvaltningen har desuden øget indsatsen med beskæring af træer og buske i udvalgte vandløb i 2013 og har besluttet, at der sættes ekstra fokus på dette område i november/december - primært i de lavt målsatte vandløb, hvor der er dyrkningsinteresser. Der er oprettet egentligt træbeskæringshold, som varetager denne opgave. Der er beskåret ca. 29 km vandløb indtil 1. november 2013 se disse strækninger på bilag 4. 6) Forvaltningen har øget tilsynet med vedligeholdelsen i efteråret 2013 og forventer en større tilfredshed hos lodsejerne, når strækningerne er kontrolleret. 7) Det har været en meget tør og varm sommer Særligt i august og september, hvor de fleste af vore vandløb vedligeholdes for efteråret. Det har betydet, at vandløb, som vedligeholdes primo august, hurtigt er groet til med grøde igen. Som konsekvens heraf er der foretaget en ekstra grødeskæring i udvalgte vandløb. 8) I brugertilfredshedsundersøgelsen ønskede flere lodsejere at blive kontaktet af forvaltningen. Disse lodsejere er kontaktet, og der er aftalt en løsning på deres henvendelse - se resultatet heraf på bilag 5. 9) Sammen med nabokommuner er vedligeholdelsen af et vandløb på begge sider af kommunegrænsen gennemgået, og det sikres, at vedligeholdelsespraksis fremadrettet koordineres, så det primært er samme metode og termin. Det fremgår af gennemgangen, at der ikke er den store forskel på valg af metode i forbindelse med vedligeholdelsen af vandløbene mellem Herning Kommune og nabokommuner se resultatet af gennemgangen på bilag 6. Konklusion på her og nu Forvaltningen forventer, at der med de beskrevne initiativer er skabt grundlag for en øget afstrømning og dermed en øget tilfredshed med vedligeholdelsen af kommunens vandløb. På den lange bane - vedligeholdelsessæsonen 2014 og fremadrettet. I forhold til de 10 initiativer og udvalgets beslutning den 2. september 2013 vil forvaltningen fremadrettet arbejde for at øge brugertilfredsheden med vedligeholdelsen af vandløb: Fortsætte med hvert år at lægge arbejdsplanerne på kommunens hjemmeside, fortsætte med at annoncere om vedligeholdelsen i de lokale blade m.m., fortsætte med hvert år at

8 afholde opstartsmøde med åmænd og entreprenørerne, samt afholde årligt stormøde med entreprenørerne. På stormødet med entreprenørerne blev det besluttet at lade entreprenørerne vurdere, i hvilke lavt målsatte vandløb, det er muligt at bruge gravemaskine/mejekurv. Konvertering fra manuel vedligeholdelse til vedligeholdelse med gravemaskine/mejekurv vurderes muligt inden for den nuværende kontrakt. Prisen på manuelt arbejde, i forhold til arbejdet med gravemaskine/mejekurv, vurderer entreprenørerne til at være nogenlunde den samme. Dog må påregnes nogle ekstra udgifter til transport af gravemaskinen/mejekurven. I udbudsmaterialet anvendes gravemaskine/mejekurv i 65 km lavt målsatte vandløb. Fremadrettet vil forvaltningen bruge gravemaskine/mejekurv i 90 km lavt målsatte vandløb, i alt 155 km ud af samlet 224 km lavt målsatte vandløb. Resultatet af entreprenørernes vurdering og brug af gravemaskine/mejekurv fremadrettet kan ses på bilag 7 og bilag 8. Forvaltningen vil øge tilsynet med vedligeholdelsen af vore vandløb. To dage om ugen i den periode, hvor den primære vedligeholdelse af vandløbene foregår - fra august - medio oktober, vurderes at være et fornuftigt tidsforbrug på det opfølgende tilsyn. Forvaltningen ønsker at øge beskæringen af træer og buske. Derfor oprettes 2 beskærerhold af 3 mand i 2 måneder om året, gerne som vinterarbejde. Der oplyses om beskærerholdene på hjemmesiden, hvor lodsejere har mulighed for at henvende sig til forvaltningen, hvis de har steder, som trænger til beskæring af træer og buske. Forvaltningen vil samle opgaverne, så opgaverne primært udføres i vinterperioden til mindst mulig gene for lodsejerne. Udgiften til denne ekstra indsats vurderes at koste ca kr. årligt. Forvaltningen vil videreudvikle hjemmesiden på vandløbsområdet, så lodsejerne får øget kendskab og forståelse for det besluttede serviceniveau. Det drejer sig bl.a. om: 1. Hvor og hvorfor der anvendes manuel arbejdskraft i forbindelse med vedligeholdelsen af vandløb 2. Hvor og hvorfor der anvendes gravemaskiner/mejekurv i forbindelse med vedligeholdelsen af vandløb 3. Regulativernes betydning og ramme for vedligeholdelsen af vore vandløb 4. Lodsejernes pligter og rettigheder 5. Informere om 12 vandstandsmålere i udvalgte vandløb Forvaltningen vil i løbet af vinteren 2013/2014 udvikle et SMS-service/nyhedsmail system,hvor interesserede lodsejere, ved tilmelding via hjemmesiden, kan få information om vandløbsrelaterede emner.

9 Konklusion på den lange bane : Forvaltningen forventer, at ovennævnte initiativer og handlinger vil øge brugertilfredsheden med vedligeholdelsen af kommunens vandløb markant. Bilag til handleplanen: Bilag 1 Eksempel på arbejdsplan for vandløbsvedligeholdelsen. Bilag 2 Annonce i Herning Folkeblad den 28. august og 4. september Bilag 3 Kort over vandløbsstrækninger udført med gravemaskine/mejekurv ift. udbudsmaterialet og udført ekstra med gravemaskine/mejekurv i Bilag 4 Kort over vandløbsstrækninger, hvor der er beskåret træer og buske inden 1. november Bilag 5 Resultat af forvaltningens henvendelser til lodsejerne. Bilag 6 Gennemgang af grænsevandløb. Bilag 7 Resultat af entreprenørernes vurdering i forhold til brug af gravemaskine/mejekurv. Bilag 8 Kort over vandløbsstrækninger udført med gravemaskine/mejekurv ift. udbudsmaterialet og udført ekstra med gravemaskine/mejekurv i 2013 og fremadrettet.

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat,

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat, Bilag 5 Resultat af forvaltningens henvendelser til lodsejerne: Delopland A (nord og syd) samt delopland B og C - Skjern Å vandløbssystem Trindkjær Boelsvad Vandløb i Arnborg ved Xvej. Fjederholt Å Vandløb

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse.

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse. 1 Vedligehold af offentlige vandløb, Randers Kommunes håndtering af forpligtigelser og opgaver. Vandløb Forvaltningen af overfladevand sker i henhold til bestemmelserne i vandløbsloven. Oprindeligt indeholdt

Læs mere

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision...

file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision... Side 1 af 9 Revision af vandløbsregulativer - overordnede retningslinjer Sagsid.: 16/7393 Resumé By- og Udviklingsforvaltningen har indledt arbejdet med at revidere regulativerne for de ca. 300 km offentlige

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer Dagsorden Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer v. Knud Erich Thonke Danske Vandløb; v. Lars Palle Kaffepause Ret og pligt som bredejer; v. Erik Blegmand, Gefion Dok. og indberetning af

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113

Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å. Amtsvandløb 113 Tillæg til regulativet for amtsvandløbet Sønderup Å Amtsvandløb 113 Teknik og Miljø Naturkontoret juli 2005 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012

Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012 NOTAT Dato: 06-09-2012 Sagsb.: Niels Hermansen Sagsnr.: 12/34252 Dir.tlf.: Forvaltningens bemærkninger E-mail: niehh@holb.dk Holbæk Ålavs henvendelse til KMU med mail af 6. september 2012 Her er Natur,

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET, KOMMUNEVANDLØB NUM- MER 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget

Læs mere

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B)

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) 1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) Sagsnr.: 330-2010-108384 Dok.nr.: 330-2015-187176 Åbent Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

REDEGØRELSE OM FÆLLESGRUNDLAGET FOR REGULATIVERNE FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE

REDEGØRELSE OM FÆLLESGRUNDLAGET FOR REGULATIVERNE FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE REDEGØRELSE OM FÆLLESGRUNDLAGET FOR REGULATIVERNE FOR KOMMUNEVANDLØB I ÅRHUS KOMMUNE ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsingeniørens Kontor SEPTEMBER 1994 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. LOVGRUNDLAG

Læs mere

Fredericia Kommune har udarbejdet en plan for den fremtidige klassifikation af vandløb i kommunen.

Fredericia Kommune har udarbejdet en plan for den fremtidige klassifikation af vandløb i kommunen. Dato: 24.01.2017 Sags id.: 15/8024 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Afgørelse om nedklassificering af Digegrøft ved Spang Å Fredericia Kommune har udarbejdet en plan for den fremtidige klassifikation af

Læs mere

Tillægsregulativ Gudenå, Mattrup Å - St. 2200

Tillægsregulativ Gudenå, Mattrup Å - St. 2200 Tillægsregulativ Gudenå, Mattrup Å - St. 2200 Juni 2009 Tillægsregulativ Gudenå, Mattrup Å St. 2200 Februar 2009 Sags nummer 1872818 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Grundlaget for tillægsregulativet...

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

Vedligeholdelse og miljømål

Vedligeholdelse og miljømål Vedligeholdelse og miljømål Hvordan sikrer vi, at vandløbsvedligeholdelse og gentagne oprensninger ikke hindrer opfyldelse af vandløbets målsætning? Hvad gør man, når regulativ og målsætning modarbejder

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen.

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor

Læs mere

Ejer- og brugermæssige forhold Arealet ejes af Esbjerg Kommune, Teknik & Miljø, og lejes af Privatskolen Riberhus.

Ejer- og brugermæssige forhold Arealet ejes af Esbjerg Kommune, Teknik & Miljø, og lejes af Privatskolen Riberhus. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø, Torvegade 74 6700 Esbjerg att.: Lene Hartvigsen (lh@esbjergkommune.dk) Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. marts 2013 Sags id 2013-6895

Læs mere

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Ved Erik Blegmand Hvordan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom? Det korte svar er: Kend regulativet for dit vandløb

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Administration af vandløb i praksis

Administration af vandløb i praksis Administration af vandløb i praksis Omsætning af vandområdeplanernes målsætninger til virkelighed Randers 31.08.2016 Bjarne Moeslund BMOE@orbicon.dk Vandområdeplanerne Danmarks politisk besluttede planer

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Nedklassificering af vandløbet Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 27-03-2017

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Afvanding fra miljøperspektiv i Danmark. Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder, agronom

Afvanding fra miljøperspektiv i Danmark. Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder, agronom 1 Afvanding fra miljøperspektiv i Danmark Thyge Nygaard Landbrugspolitisk medarbejder, agronom 2 Kort præsentation Danmarks Naturfredningsforening 102 år gammel 130.000 medlemmer. Danmarks største grønne

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Administration af vandløb i praksis

Administration af vandløb i praksis Administration af vandløb i praksis Omsætning af vandområdeplanernes målsætninger til virkelighed Bjarne Moeslund BMOE@orbicon.dk Lars Sloth larsksloth@gmail.com Vandområdeplanerne Danmarks politisk besluttede

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 11-05-2017

Læs mere

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5.

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5. Nedklassificering af vandløbet Afløb fra ny renseanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 09-03-2017 / 06.02.02-P16-10-16

Læs mere

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træer ved åbne vandløb

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træer ved åbne vandløb Teknik og Miljø 2008 Vandløb Træer ved åbne vandløb Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Vandløbsarealet

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring

Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon. Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune. Ændring af grødeskæring Foto af Kastbjerg å ved Falslev bro: Bjarne Moeslund, Orbicon Tillægsregulativ for udvalgte vandløb i Mariagerfjord Kommune Ændring af grødeskæring Juli 2012 Udarbejdet den 12.07.2012 af: Jens Peter Neergaard

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe

Godkendelse efter vandløbsloven af frilægning af en strækning af Kærgrøft - Sdr. Farup. Ribe Esbjerg Kommune Vej & Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. august 2012 Sagsbehandler Tomas Jensen Telefon direkte 7616 1529 Sags id.

Læs mere

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Udkast Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Naturkontoret december 2003 2 Naturkontoret Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 5 2. Betegnelse

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet Godkendt i Udvalget for Klima og Miljø 20. december 2011 Administrationsgrundlag for vandløbsområdet 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MÅL... 2 4 MÅLGRUPPE... 2 5 POLITISK

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune Tillægsregulativ for Ry Å Jammerbugt Kommune December 2017 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Grundlaget for regulativet... 3 Betegnelse af vandløbet... 4 Vedligeholdelse... 5 4.1. Grødeskæring... 5

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ

Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ Marts 2015 Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb i Halsnæs Kommune Arrehedegrøften, Arrenakkegrøften, Bokildegrøften, Fladvandsgrøften, Gartnergrøften, Kalvehavegrøften,

Læs mere

Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb

Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb Forslag September 2014 Arrehedegrøften, Arrenakkegrøften, Bokildegrøften, Fladvandsgrøften, Gartnergrøften, Kalvehavegrøften,

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb Til bredejerne langs afløb fra Skerninge Mose Bosætning og Erhverv Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk UDKAST 16-05-2019 Sagsid. 06.02.02-P19-1-17 Godkendelse

Læs mere

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 2 af 2019 Optagelse af vandløb til spildevandstekniske anlæg.

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 2 af 2019 Optagelse af vandløb til spildevandstekniske anlæg. Hjørring Kommune Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan Tillæg 2 af 2019 Optagelse af vandløb til spildevandstekniske anlæg. Udarbejdet den 20-02-2019 INDHOLDSFORTEGNELSE1 1. Indledning og baggrund...3

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 26-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-4-17

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse blandt Jobcenter

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum

Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Dato: 20. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.02-P24-6-18 Afgørelse om nedklassificering af en stor del af vandløbet - Fælleshovedledningen i Bygum Per

Læs mere

Skriftlig beretning. Ordinær generalforsamling 28. april 2019

Skriftlig beretning. Ordinær generalforsamling 28. april 2019 Dyrlægeskovens Lodsejerlag Nykøbing Sjælland Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 28. april 2019 Bestyrelsen for Lodsejerlaget opfordrer naturligvis lodsejerne til at deltage på årets generalforsamling.

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 17I I GULD- BORGSUND

Læs mere

2015-17. offentlige vandløb. Vedligeholdelsesarbejder med mejekurv i. Frederikshavn Kommune

2015-17. offentlige vandløb. Vedligeholdelsesarbejder med mejekurv i. Frederikshavn Kommune Vedligeholdelsesarbejder med mejekurv i offentlige vandløb Frederikshavn Kommune 2015-17 Offentlig annonceret udbud af: Vedligeholdelsesarbejder med mejekurv i offentlige vandløb i Frederikshavn Kommune

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL VANDLØB 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR TJÆREBY TANG KANAL, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 87 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

På med gummistøvlerne

På med gummistøvlerne På med gummistøvlerne Informationsmøde om vandløb Vejle-Fredericia Landboforening, Familielandbruget LRS - Vejle og Kolding Herreds Landbrugsforening Tirsdag den 16. maj 2017 Aktuelt om vandløb fra Kolding

Læs mere

Budgetkatalog Teknik- og Miljøudvalget

Budgetkatalog Teknik- og Miljøudvalget TMU O1 Busdrift -800-800 -800-800 TMU O2 Vandløbsvedligeholdelse - nedklas. af vandløb og regulativ ordning samt nyt udbud TMU O3 Øvrige planlagte undersøgelser -300-300 -300-300 TMU O4 Vedligeholdelse

Læs mere

Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017

Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017 Forslag til Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Grundlaget for regulativet...3 3. Betegnelse af vandløbet...4 4. Vedligeholdelse...5 4.1. Grødeskæring...5 4.2.

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. xx Afgørelse om nedklassificering af en delstrækning i Sønderbæk st. 1.332-4.805 Vejle Kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af de offentlige vandløb. Af planen fremgår det, at Sønderbæk

Læs mere

Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2

Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2 Vejledning i hvilke vandløb der er omfattet af vandløbslovens 2 Udgivet august 2013 Thisted Kommune 1 Hvornår er et vandløb et vandløb Læsevejledning Først vises en række stilistiske skitser, som er eksempler

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation

Bilag 1. Kravspecifikation Bilag 1 Kravspecifikation Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den nuværende organisering af 2 2.1 Kundens overordnede organisering 2 2.2 2 2.3 Kvalitetsstandarder 3 2.4

Læs mere

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune

Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper. v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Kommunernes forventninger til arbejdet i vandråd og undergrupper v/ Paul Debois Vordingborg Kommune Disposition: Kommunernes Landsforenings udmelding. Ny muligheder for indflydelse Lidt om vandrådenes

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Vand- og Natura2000 planer

Vand- og Natura2000 planer Vand- og Natura2000 planer Vand og Natura2000 planerne er nu offentliggjort. Nu skal kommunerne lave handleplaner, der viser hvordan målene nås. Handleplanerne skal være færdige i december 2012. Indsatsen

Læs mere

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger

Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Bilag 2 Omklassificering af vandløb, gennemgang af vandløbsstrækninger Den øverste del af Lille Bæk, 1.052 meter Vandløbsstrækningen foreslås nedklassificeret fra offentligt til privat vandløb. Hele vandløbsstrækningen

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst Nedklassificering af Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst Orientering af organisationer, myndigheder mv. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter:

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Dagsorden Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Valg af dirigent og referent. Valg af stemmetællere. Bestyrelsens beretning. Indkomne forslag samt vedtægtsændringer.

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015 Vandløbslauget GST 24. november 2015 Høringssvar Forslag til Fællesregulativ For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej

Læs mere

Referat af dialogmøde mellem Sønderjyske Vandløb (SV) og Teknik- og Miljøudvalget (TMU) d. 12. november 2018

Referat af dialogmøde mellem Sønderjyske Vandløb (SV) og Teknik- og Miljøudvalget (TMU) d. 12. november 2018 Natur & GIS Dato: 23. november 2018 Sagsnr.: 18/24788 Sagsbehandler: Tine Fricke Direkte tlf.: 7376 7785 E-mail: tfric@aabenraa.dk Referat af dialogmøde mellem Sønderjyske Vandløb (SV) og Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej Brev til lodsejere, organisationer og myndigheder Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-04-2017 / 06.02.02-P16-6-16

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.... """.. ""... "".... ".. "".. """""."""."."."".""".. "... """""...

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Kort over de 4 forsøgsområder. Natur og Grønne områder Enghavevej Herning Tlf.: Lokal

TEKNIK OG MILJØ. Kort over de 4 forsøgsområder. Natur og Grønne områder Enghavevej Herning Tlf.: Lokal TEKNIK OG MILJØ Glansbladet Hæg På Teknik og Miljøudvalgets møde den 3. september 2012 (punkt 171. Bekæmpelse af den invasive art glansbladet hæg med Roundup), blev det besluttet at iværksætte en forsøgsordning

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2. HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af NDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... "".""... ".""... ""... """."".. "... """."".. """.. ""."".. ""... "...

Læs mere

Gudenå og Gjern Bakker

Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslauget GST 6.april 2011 Høringssvar Natura 2000 plan Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej 25, Truust 8882 Fårvang Indledning

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan...

Læs mere

Flowdiagram for vandløbsregulativrevisionen

Flowdiagram for vandløbsregulativrevisionen 2015 2016 Opgave \ Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Gennemgang af vandløb Revisionshandleplan Udbudsmateriale vedligeholdelse

Læs mere

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træers betydning for de åbne vandløb

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træers betydning for de åbne vandløb Teknik og Miljø 2008 Vandløb Træers betydning for de åbne vandløb Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande.

Læs mere

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 3. april 2016

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 3. april 2016 Dyrlægeskovens Lodsejerlag Nykøbing Sjælland Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 3. april 2016 Bestyrelsen for Lodsejerlaget opfordrer naturligvis lodsejerne til at deltage på årets generalforsamling.

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR FREJLEV Å VANDLØB 24 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR FREJLEV Å VANDLØB 24 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR FREJLEV Å VANDLØB 24 I GULDBORGSUND KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR FREJLEV Å, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 24 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for Frejlev

Læs mere

Redegørelse Nedklassificering af vandløb

Redegørelse Nedklassificering af vandløb Redegørelse Nedklassificering af vandløb Rekvirent Faaborg-Midtfyn Kommune Natur og Landskab Rådgiver 2015-06-01 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.: +45 88 19 10 00 Fax: +45 88 19 10 01 CVR nr.

Læs mere

Regulativrevision Donnerbæk

Regulativrevision Donnerbæk Regulativrevision Donnerbæk Lodsejermøde d. 9. marts 2016 Sektionsleder: Jesper Madsen 10. marts 2016 1 Regulativrevision af Donnerbæk - indhold Hvad er et regulativ Hvad er formålet med regulativrevision

Læs mere

Køge Kommune har derfor behandlet din henvendelse som en klage over utilstrækkelig vandløbsvedligeholdelse med deraf følgende skader for din klient.

Køge Kommune har derfor behandlet din henvendelse som en klage over utilstrækkelig vandløbsvedligeholdelse med deraf følgende skader for din klient. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Bech-Bruun Advokat Håkun Djurhuus djur@bechbruun.com Dato Udvalget for teknik- og miljø Klik her for at angive tekst. Køge Kommunes vedligeholdelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 10-05-2017

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Ginderskov Bæk ved udlægning af gydegrus og fjernelse af rester af gammelt stemmeværk projektforslag

Vandløbsrestaurering af Ginderskov Bæk ved udlægning af gydegrus og fjernelse af rester af gammelt stemmeværk projektforslag TEKNIK OG MILJØ Herning Kommune Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8057 miksn@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer. 06.02.03-P20-6-13 Vandløbsrestaurering af Ginderskov

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser

Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser Punkt 3. Godkendelse af åbning af Østerå, medfinansiering og omprioritering af kloakindsatser 2014-5159 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der udarbejdes en ny spildevandsplan,

Læs mere

Notat. Den 30. marts 2015.

Notat. Den 30. marts 2015. Notat. Den 30. marts 2015. Sagsforløb Renovering af Afløb fra Lukkesdam Det rørlagte kommunale vandløb Afløb fra Lukkesdam blev rørlagt i 1960. Den øverste halvdel (1,6 km) blev omlagt i 1983. Efter kommunalreformen

Læs mere

Velkommen til. informations- og dialogmøde om vandløbsregulativ processen i Aalborg Kommune. 15. Februar 2017

Velkommen til. informations- og dialogmøde om vandløbsregulativ processen i Aalborg Kommune. 15. Februar 2017 Informationsmøde Velkommen til informations- og dialogmøde om vandløbsregulativ processen i Aalborg Kommune 15. Februar 2017 Aalborg Kommune er vandløbsmyndighed For alle vandløb i kommunen, hvoraf 930

Læs mere