Derbyminder 09/ Jens Have / Mejrup. Jeg vil starte med, at takke Joakim Skovgaard Larsen for stafetten.

Relaterede dokumenter
159 Jan Nielsen Dommerens navn og nummer

Dansk Jagthunde Derby Ribe april heat, 3. heat og matchning.

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Fugledes Black Boss St.bogsnr.: 06831/2003 Fører: Keld Nielsen Katalog Nr.

Dansk Jagthunde Derby Sted: Sjælland Prøvedato: Gordon setter Navn: Æblevangens Breezer St.bogsnr.: 18890/2007

Dansk Jagthunde Derby Sted: Ribe Prøvedato: Irsk setter Navn: Razzken St.bogsnr.: 21504/2008 Fører: Jørgen Jensen Katalog Nr.

PRØVEKRITIK. Sydjylland

165 Sv.Aage Vad Dommerens navn og nummer

DGSK efterårs vinderklasse ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166

Mogens Vestergaard Hansen / 114 Dommerens navn og nummer

Dansk Jagthundederby ved Tylstrup den 15. og 16. marts 2013.

Dansk Kennel Klubs Mesterskabsprøve heat og matchning

Erling Clausen / 106 Dommerens navn og nummer

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Fugledes Nash St.bogsnr.: 06392/2009 Fører: Kled Nielsen Katalog Nr.

Dansk Irsksetter-Klub Sted: Saltum Prøvedato: Irsk setter Navn: Erin vom Kappellenpfad (Eddie)

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Krogsøgaards Sebbe St.bogsnr.: 09473/2006 Fører: Jakob Jakobsen Katalog Nr.

Dansk Pointer Klub Sted: Sakskøbing, Lolland Prøvedato: Pointer Navn: Fugledes Odett St.bogsnr.:? Fører: Flemming Fuglede Katalog Nr.

Ove Steen Petersen 383 Dommerens navn og nummer

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr.

A. Varming 154 Dommerens navn og nummer

Dansk Jagthunde Derby dagens afprøvninger omkring Gl. Toftegaard

Organisation: Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Fugledes Ici St.bogsnr.: 09214/2007 Fører: Allan Diederichsen Katalog Nr.

IS. Kiwiline s Citrus 23647/2007 Jan Lorentsen Citrus slippes på brak i god vind, opnår hurtigt højrejst stand, men nægter at rejse. Ingen præmie ÅK.

Nordvestjydens Blue Udgår VK Videkærs Amadeus Fortsætter VK Aulumboens B. Pepsi Udgår VK Fugledes Merlot Fortsætter VK Østjyllands PB Fie

PRØVEKRITIK. Falster og Sydsjælland

158 Allan Olesen Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. Dansk Kennel Klub HJERPSTED-KONTINENTALE Korthåret Hønsehund. Henning Skriver Afmeldt. Ole Andersen. Arrangør.

Kristian Frøkjær Dommerens navn og nummer

Kritikker Dansk Jagthunde Derby 2016 Dommer Allan Nissen

Allan Nissen 166 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. Dm Falster - Kontinentale

Dansk Jagthunde Derby Sted: Præstø Prøvedato: Engelsk setter Navn: Magic St.bogsnr.: 00507/2008 Fører: Tage Skov Katalog Nr.

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Villestofte`s Gry St.bogsnr.: 14095/2006 Fører: Gunnar Larsen Katalog Nr.

Kristian Thomsen 146 Dommerens navn og nummer

Mogens Vestergaard Hansen / 114 Dommerens navn og nummer

2. Heat og matchning. Derby 2011.

PRØVEKRITIK LISELUND-II

157 Lars Nielsen Dommerens navn og nummer

379 Leif Hermann Dommerens navn og nummer

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: Pointer Navn: Mjølners Magni St.bogsnr.:

Dansk Jagthunde Derby Sted: Bramming Prøvedato: Breton Navn: Stevnsåens Mirell St.bogsnr.: 10377/2008 Fører: Thomas Stenbek Katalog Nr.

PRØVEKRITIK. Falster og Sydsjælland

Vildbjerg Dommer Jens Hansen. Sindal Dommer Finn Møller Jørgensen. DKK Brugsklasse - Efterår. Brugsklasse

Jens Hansen 172 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. DM 2012 Kontinentale Racer DK03549/2008

Derbyminder. Asger Stein

Dansk Jagthunde Derby Sted: Fyn Prøvedato: Pointer Navn: Vilslev Indi St.bogsnr.: 04259/06 Fører: Henrik Christensen Katalog Nr.

PRØVEKRITIK DALBYOVER

PRØVEKRITIK. Bramming

Dansk Gordon Setters efterårs vinderklasse d Dommer Martin Clausen Hold 1.

Joakim Skovgaard Larsen 160 Dommerens navn og nummer

Hjallerup Dommer Poul Rasmussen

Jørgen Jensen 119 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK GIVE

Poul Vestervang, 147.

Jørgen Jensen 119 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. Danmarks Jægerforbund. Pårup Engelsk setter. Jan Bekken Ikke mødt. Bo Bryndum Jensen. Arrangør. Navn. DKK reg.nr.

Ole Dahl Madsen 129 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. Nordjylland

Jørgen Jensen 119 Dommerens navn og nummer

PRØVEKRITIK. Bramming

PRØVEKRITIK. Hjallerup

PRØVEKRITIK. Kolding Syd

PRØVEKRITIK HJERPSTED-KONTINENTALE

Dansk Jagthunde Derby Sted: Præstø Prøvedato: Pointer Navn: Takese Erika St.bogsnr.: 04322/2007 Fører: Villy Lovén Katalog Nr.

PRØVEKRITIK SØNDERJYLLAND

PRØVEKRITIK. Nordjylland

PRØVEKRITIK HOBRO

Til 2. heat overgik følgende 14 hunde, i lodtrækningsorden, således:

PRØVEKRITIK SØNDERJYLLAND

PRØVEKRITIK. Nykøbing Falster Østedgaard's Malte 20760/2006

PRØVEKRITIK SØNDERJYLLAND

PRØVEKRITIK. Nykøbing Falster

PRØVEKRITIK. Dm Falster - Kontinentale

PRØVEKRITIK. Midtsjælland Kontinentale

Kri$kker Derby HOLD 1 DOMMER

Omkring Jens Have og Kennel Mjølner

Derbyminder ved. Jan Marinussen

Kritikker Dansk Jagthunde Derby 2016 Dommer Allan Nissen

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Stafetten ved Allan Diederichsen.

Dansk Jagthunde Derby 2006 ved Gørlev

Dansk Jagthunde Derby ved Gørlev 2000

Forventningens glæde er som bekendt ofte den største, og den var i top i år, for vi skulle jo til fuglesportens mekka: Gl.Toftegård og Borupgård.

PRØVEKRITIK. Rødekro

Derbyminder. Joakim Skovgaard Larsen

Engelske dommere Dømte vinderklasser

Som så ofte før var prøven henlagt til det nordjyske på kendte terræner, hvor alle hundefolk ynder at komme.

For engangs skyld skinnede solen mere, end det regnede på dagen.

Indtryk fra pro- testvinderprøve eller protestvinderprøve ved Tvis 2.marts

PRØVEKRITIK. Give

At kunne afvikle 24 slip á 10 min. Kræver et meget stort terræn, man måtte dog afkorte sidste runde for at nå i mål, før det blev aften.

PRØVEKRITIK GIVE

PRØVEKRITIK. GRENÅ Vkl

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1948

Dansk Jagthunde Derby 2018

Reportage sponsorer. DM4 Vejle.

Ici - Erika Ici går i et passende stort søg, med en del forkerte vendinger og går på afsøgt terræn det meste af

De glimrede ved deres fravær, måske fordi vejret var tungt og fugtigt.

Kennel Fuglede ved (Knud) & Flemming Fuglede Jørgensen (Tidligere kennel Bobjerglund i 50érne)

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Transkript:

Derbyminder 09/01 2018 Jens Have / Mejrup Jeg vil starte med, at takke Joakim Skovgaard Larsen for stafetten. Jeg er født og opvokset i Alsted på øen Mors og det er der jeg har fået min jagtlige lærdom. Gennem barneårene var jeg ofte med min far når han trænede vore pointere og jeg var fast hunde trækker på vore lokale mark prøver på øen. Jeg blev gift i 1969 med Birthe, vi flyttede i hus og jeg fik min første pointer. Jeg har haft flere pointere som ikke rigtig slog til på prøve, så de blev skiftet ud. I 1974 købte jeg Lady hos Gordon Andersen, og med hende skete der en ændring i mit hundeliv. Jeg begyndte at komme ned til Laurits Nielsen, Kennel Mørup og der lærte jeg hvor omhyggelig Laurits var med alle dressurens faser. I 1980 købte jeg en brun /hvid pointer Veronika. Jeg startede hende på Derby i 1982. Hun var en meget kultiveret pointer som var nem at føre. Veronika var ude i mange slip. Vi var med på andendagen og gik om 6 pladsen, men sluttede med at støde fugl og sluttede på 7 plads. Det var min første Derby - hvor man siger pulsen steg et par grader. Jeg har startet flere pointere på Derby som ikke er sluppet gennem nåleøjet. I 2002 startede jeg Flemløses Amanda (efter Mjølners Freja 10475/95 og DKJCH DKBRCH Texas av Frygne 03031/97) på Derby. Det blev to dage på Fyn som jeg aldrig glemmer. Det startede lørdag hvor Amanda er ude i først 3 slip - går godt, søger marken af fra kant til kant. I 4 slip, sidst på for middagen - får hun en perfekt stand i roer, rejser Fasan og der er ro i op fløj og skud. Så vil Dommer Erling Clausen ikke se hende mere den dag. Amanda går over med 1A.

Om Søndagen er ordførende Dommer Jørgen Gordon Andersen. Amanda starter i roer og har to gange fugl i første slip - fin start på dagen. I matchningen var Amanda sat i top - det var begyndt at regne. Jeg kunne se de andre hunde komme galt af sted med de Fasankyllinger der var i lavninger hvor vi skulle starte. I finalen, sendte jeg Amanda op af bakken og lod hende få nogle store slag højere oppe - det var en satsning, men det gav mig Derby sejren. Amandas makker er Godthaablunds Solbritt (Ejer Bjørn Klokkerholm) starter under bakken og kom galt af sted med flere Fasankyllinger og blev noget urolig.

Frierfjordens Randi ( Fugledes Black Britt NJCH Jutevatnets Radar) henter jeg hos kennel Fuglede i 2011. Randi er en Pointer som er meget tidlig udviklet. Randi startede i vk 1½ år gammel. Den 19 marts 2012 kørte Birthe og jeg til Saltbæk ved Kalundborg. Vi skulle bo i vores søns sommerhus sammen med to par gode venner. Randi skulle starte på derby ved Køge. Tidlig næste morgen kørte vi mod Køge. Jeg var meget spændt på hvordan det ville gå. Randi havde opnået en del præmieringer i sin unge alder. Dommer: Sv.Aage Vad Frierfjordens Randi slippes på vintersæd, hvor den viser et stort og for det meste godt anlagt søg, med gode udslag og i god kontakt til føreren. Farten er høj. Stilen er god, med hovedet ført i niveau med ryggen, en energisk galopaktion I 2. slip er søg, fart og stil som tidligere. Randi støder parhøns og viser respekt da disse flygter. I et kort 3. slip opnår Randi hurtigt stand, på vej frem flygter parhøns et stykke til venstre for Randi men standen holdes og på ordre avancerer den villigt og rejser præcist parhøns, der er ro i opflugt og skud.1.pr uk fortsætter kat 1b. I Randis 3 slip blev hun meget provokeret af makker hunden så det var en stærk situation Det var en fin Lørdag hvor det hele fungerede. Anderledes blev det om Søndagen. Det kneb med at styre Randi. Ordf Dommer: Erling Clausen Randi anlægger et noget tilfældigt søg, lagt mest langs hegn, går i høj fart og en god stil, med en acceptabel hovedføring og en energisk galopaktion. Chance til parhøns to gange.

Forsætter. Zita - Randi Begge går i et stort og veldækkende søg. Randis stil skæmmes af lidt lav hovedføring. Begge fortsætter Hele matchningen foregik i rapsmark. Gyros Randi Gyros anlægger et stort og noget åben søg, går på harefod og er vanskelig at koble. Randi anlægger et stort og velanlagt søg, men på grund af stilen får Randi ikke chancen for at konkurrere med de foranliggende. Randi over Gyros. Frierfjordens Randi blev 5.v. Randi er 7 år i dag. Randi har 11 VK placeringer og er stadig aktiv. Derby er noget særligt og det er der vi ser med spænding om vi har avlet rigtigt og hvordan vi ligger i forhold til de andre raser,- om der er emner som vi kan bruge i fremtidens avl. Jeg har været på de fleste derby som hundefører eller tilskuer i de sidste 40 år. Man møder om morgenen, der er mange hundeførere og tilskuere og det hele summer af spænding. Jeg glæder mig altid til at være sammen med gode hundevenner. Strøtanker? Er det tid at ændre noget ved vores derby.. Måske skal vi have præmiegrad på 1. eller 2. pr som kriterier for at starte på derby. Eller måske skal vi sætte alderen ned så de skal starte mellem 1 og 2 år som i Sverrige?. Som det er i dag er mange af vore hunde allerede afrettet og er klar til vinder kl inden de starter på derby. Jeg kunde godt tænke mig at se dem lidt mere rå om man kan sige det sådan. Nu har vi fået derby ændret til om forår og det er godt hvor vi har mange parhøns. Mit håb er at man vil benytte sig af de terræner - også om Søndagen som er godt besat med Agerhøns. Det vil give den perfekte afslutning på en flot derby. Venlig hilsen Jens Have Jeg sender hermed stafetten videre til Thorbjørn Riis.