Metodistkirken i Odense

Relaterede dokumenter
Metodistkirken i Odense

Metodistkirken i Odense

Missional kirke eller kirke med mission?

Vision Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Metodistkirken i Odense Klart budskab om Guds kærlighed

Metodistkirken i Odense Klart budskab om Guds kærlighed

Vi modtager glade for os selv og andre samfundets, ægteskabets, seksualitetens og familielivets velsignelser.

Metodistkirken i Odense Klart budskab om Guds kærlighed

Klart budskab om Guds kærlighed

Velkommen til gudstjeneste

Metodistkirken i Odense Klart budskab om Guds kærlighed

NYHEDSBREV for resten af august En ny begyndelse

Metodistkirken i Odense. Årsberetning

En sommerfuglekristen

Bornholmske Frikirker. Et åbent fællesskab!

januar / februar 2013

Jeg er en klovn til at finde rundt. Det har jeg altid været.

Vanløse Frikirke

Metodistkirken i Odense. Årsberetning 2005

Rollespil. 2 film i Reprisen. Syng i kor. Se hvad du kan opleve i din efterårsferie, når du går i klasse

Kirken har fødselsdag!

En hjælpende hånd? Har du brug for en? Eller har du en? Søndag 20. september kl Vision Velkommen. til de nye konfirmander!

Kirke på vej. Roskilde Stift

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Ord på vej Af Dean Andersen

Forslag til personvalg 2009

Vi kan stadig nyde det sidste af sommeren

Vanløse Frikirke. Kirkeblad sommer 2016

Prædiken søndag d. 21. januar Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: 1/2 Sandheder: Gud, hjælper den, der hjælper sig selv.

Godt nytår - happy new year

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Kirkehøjskole i Aalborg

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

1 Indledning ved Jørgen Thaarup Hilsen fra Thomas Risager, der er sygemeldt, og som desværre ikke kunne lede Pastoratskonferencen.

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2017

Prædiken søndag d. 5. febrar Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Matt 7,13-14 & Joh 14,1-14.

Program for efteråret 2015

Malling Kirke og Sognegård

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Det metodistiske trossamfund

Tro og ritualer i Folkekirken

Nyhedsbrev. august september oktober

Sang og musik. Foredrag om Lemvig Kommune

Forår og sommer. Musikgudstjeneste i Vollsmose Kirke Havnefestival i Odense Sankt Hans Aften Kvindernes forårsfest SAMARBEJDE I ODENSE

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Det er ikke tit, at man tænker på Jesus, når man hører en konservativ partileder tale. Men jeg tænktr på Jesus forleden, da jeg så lidt debat på TV.

Vær velkommen Herrens år, og velkommen herhid!

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

Rosenbladet Juni - juli 2015

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

ØLSMAGNING, FOREDRAG, FILM, KONCERT, GUDSTJENESTE FEJRING AF REFORMATIONSJUBILÆET VED GJELLERUP KIRKE

Program for foråret 2017

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

/ Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl Matt

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

Roskilde Frikirke er som bekendt en fri kirke, uafhængig af Kirkeministeriet.

FEBRUAR Mandag 18. kl Filmaften Paulus, Jesu apostel

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

DAMGÅRDENS NYHEDSBLAD

Vestjysk Kirkehøjskole- Teologi for alle

Nyhedsbrev nr. 24. fra. Bov og Holbøl sogne. Kære læsere af nyhedsbrev fra Bov og Holbøl sogne.

Det metodistiske trossamfund Trossamfundets navn i Danmark: Metodistkirken : Den Biskoppelige Methodist-Kirke Efter 1939: Metodistkirken

4. søndag efter påske

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Transkript:

Læs i dette nr.: Kalender for august og september Gospelworkshop for alle d. 16. september Scool of congregational developement Medlem af kirken? Lead where you are - Global Leadership Summit Gospelkorene indleder ny sæson - har du lyst til at synge gospel? Mad & Fællesskab i september Kirkehøjskole i efteråret Nyhedsbrev nr. 4 1. august 2007 107. årgang Hvor lever din tro? Af Sommeren er en god tid, hvor der for min del bliver tid til at læse bøger og tænke lidt mere over livet og tilværelsen, end jeg sådan har tid til dagligt. Jeg har tænkt en del over det at tro. Lever troen i hjernen eller i hjertet eller måske i hænderne? Min erfaring er, at dette forandrer sig hele tiden. I perioder oplever jeg troen som en slags akademisk tilgang til Gud, mens den på andre tidspunkter føles mere som en indre fast overbevisning, der bekræftes af Guds tilstedeværelse i mit liv. Og så er der det med hænderne. En af de store ting i kristendommen er jo, at troen skal udmøntes i gerninger for vores næste, så troen kan også leve i hænderne - i det jeg gør for andre mennesker. Jeg tror, at en sund tro på Gud skal leve både i hjerne, hjerte og hænder. Jeg tror det er helt almindeligt, at troen nogen gang fylder mere i hænderne end i hjertet eller mere i hjertet end i hjernen. Men jeg tror det er vigtigt at troen er tilstede alle tre steder. Når det er sagt, må jeg samtidigt også anerkende, at vi mennesker er forskellige. Nogle af os er mere til det med hjertet end hjernen, andre er mest til det med hænderne. Og det er naturligvis helt i orden, for vi er jo, som Gud har skabt os - og vi er skabt sådan af en grund, som Gud i hvert fald kender. Vi er skabt af Gud og skabt til Gud. Vi er indrettet til at have fællesskab med Gud. Rent faktisk er det ikke i første gang op til os. Gud kommer til os og ønsker at leve sammen med os og i os. Det er op til os at tage mod Gud eller skubbe Gud fra os, hvis det er vores ønske. Men Gud lever med os og i os, fordi han vil det. Det er det han ønsker og det er i første omgang intentionen med hvert eneste menneske. - Også med dig! Det er mit håb at efteråret i kirken vil være med til at slå fast at du er et Guds barn og dermed genstand for hans kærlighed, men også at troen lever i dig og at den som sådan trænger sig på og vil leves ud. Troen kan leves ud i hjerne, hjerte og hænder - gerne alle tre steder på én gang. Hvor lever din tro? Velkommen til en ny sæson i din kirke!

Kalender for august Søndag d. 5. kl. 10.30 med nadver Mandag d. 6. kl. 19.00 Smågruppe 4 - Tøsegruppen Søndag d. 12. kl. 10.30 Christina Funch Mellgren & Onsdag d. 15. kl. 19.30 Videre med Tro & Kirke - Opfølgning Alle tidligere og kommende deltagere på Videre med Tro & Kirke indbydes til denne opfølgnings- og inspirationsaften. Helge Munk og tegner et billede af fremtidens undervisning i Metodistkirken. Søndag d. 19. kl. 10.30 Onsdag d. 22. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde Søndag d. 26. kl. 10.30 Gospelkoret Emmaus medvirker Mandag d. 27. kl. 14.30 Smågruppe 1 Hos Inger Munk 29. august - 2. september School of Congregational Developement i Jerusalemskirken, København Kalender for september Søndag d. 2. kl. 10.30 Mandag d. 3. kl. 19.00 Smågruppe 4 - Tøsegruppen Onsdag d. 5. kl. 19.30 Videre med Tro & Kirke 1 Søndag d. 9. kl. 10.30 med nadver Gospelkoret Emmaus medvirker Tirsdag d. 12. kl. 17.30 Mad & Fællesskab En sund sjæl i et sundt legeme Lørdag d. 15. kl. 9.00 Lægprædikantkursus Søndag d. 16. kl. 9.00 Gospelworkshop med Hans Chr. Jochimsen Søndag d. 16. kl. 19.30 Gospelgudstjeneste med workshopkoret under ledelse af Hans Christian Jochimsen. taler Onsdag d. 19. kl. 10.00 Kirkehøjskole Klimaet er på dagsorden - Er verdens ende nær? V. Onsdag d. 19. kl. 19.00 Fremtidens udfordringer for Fri- og Folkekirke. Paneldebat med bl.a. Biskop Kresten Drejergaard og Jan Due Christensen. Frikirkeligt Forum arrangerer Søndag d. 23. kl. 19.30 Stillegudstjeneste Christina Funch Mellgren, Rikke Holmberg og Pernille Esborg Onsdag d. 26. kl. 19.30 Videre med Tro & Kirke 2 Søndag d. 30. kl. 10.30 Juniorgospelkoret Joy Sticks medvirker

Slip din indre gospelsanger løs! Søndag d. 16. september fyldes kirken af gospelmusik. Denne dag har alle chancen for at synge gospel sammen med Hans Christian Jochimsen. Hans Christian er en af landets absolut bedste gospeldirigenter og han er jævnligt i USA for at dirigere store workshops derovre! Vi øver hele dagen og søndag aften kl. 19.30 fyrer vi det alt sammen af i en kæmpe gospelgudstjeneste. Du behøver ikke at synge gospel i ét af vore kor for at være med! Lederudvikling I dagene 29. august til 2. september fyldes Jerusalemskirken i København med ledere og præster fra landets menigheder. School of Congregational Developement er en stor konference for metodistkirken i Baltikum, og Skandinavien. Der vil være nogle af de bedste og mest inspirerende undervisere fra Metodistkirkens i USA. Mere information fås hos. Willow Creek Danmark indbyder til GLS i september Willow Creek Danmark afholder igen i år Lederkonferencen GLS i København. Konferencen foregår i Københavns Kulturcenter, Drejervej 15-17, 2400 København. Datoerne er: 28. og 29. September 2007. Temaet for i år er: LEAD where you are. Konferencen henvender sig til præster, bestyrelsesmedlemmer og alle der har en frivillig lederopgave i fx. I et team. Vi vil blive inspireret til at være ledere - der hvor vi er. Der er fundet spændende talere der vil undervise os. Der er også afsat tid til at arbejde med det vi har hørt, så du kan blive inspireret, opmuntret og forandret. Tal med Shanti Digebjerg eller, hvis du er interesseret. Erfaringen viser, at det er udbytterigt at være flere af sted. Læs mere på www.willowcreek.dk Medlem af kirken? Hvis du overvejer medlemskab af kirken, er det første skridt kaffe med præsten. I september eller november bliver der igen anledning til at blive optaget i kirken. Alle, som er døbt og tror på Gud, kan blive medlem af kirken. Kontakt gerne kirkens præst, hvis du vil vide mere - det er naturligvis helt uforpligtende. Gospelkorene tager nye sangere ind Alle kirkens tre kor er åbne for nye medlemmer i august måned. Emmaus: Begynder torsdag d. 9. august kl. 19.00 - Dirigent Mette Risager Nardus: Begynder tirsdag d. 21. august kl. 19.00 - Dirigent Mette Risager Joy Sticks: Begynder fredag d. 17. august kl. 15.15 - Dirigent Maria Zebitz Læs mere under gospel på www.metodistkirken-odense.dk

Mad & Fællesskab Onsdag d. 12. september kl. 17.30 En sund sjæl i et sundt legeme. Til daglig plejer vi vor sjæl i kirken, men denne gang skal vi lære noget om pleje af legemet. Motion øger velværet. Ole Sand er en ivrig cykelrytter og formand for cykelklubben "Le Pedaleur de Charme". I aften vil han fortælle dels om klubben, dels om træning i almindelighed. Hvordan kommer man i gang og hvilke mål skal man sætte sig? Hvilken form for motion passer den enkelte? Kom til foredraget og hør nærmere. Kirkehøjskolen - Efterår 2007 Ved G8-topmødet i Tyskland i foråret lykkedes det endelig at få USA til at forpligte sig til at samarbejde med FN hen mod bindende klimaaftaler, således at udledningen af C02 til atmosfæren mindskes. På den politiske scene er det efterhånden almindeligt accepteret, at verdens fremtid er på spil, hvis ikke vi som menneskehed finder ud af at reducere vores forurening. Den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore har virkelig haft held til at sætte miljøet på dagsordenen i den globale debat. Han har endda vundet en Oscar for sin film om verdens miljø. På denne måde har han sikkert fået endnu større indflydelse end han nogensinde ville få, hvis han havde vundet præsidentvalget i 2000. Debatten om verdens forgængelighed sneg sig også ind i kirkens rum. Biskoppen over Lolland- Falsters stift Steen Skovsgaard udtrykte i et indlæg i Kristeligt Dagblad i januar, at klimaforandringer og naturkatastrofer kunne være tegnet på de sidste tiders komme. Han mindede om, at mennesket fra skabelsens begyndelse var indsat til at være forvalter af jordens rigdomme. Så brød helvede løs i den kirkelige debat! Skovsgaard blev fra teologisk og kirkepolitisk hold kritiseret for sine synspunkter, og det gav anledning til en stor debat i pressen. En debat og en omtale, som egentlig kan undre. Det er på sin vis befriende at høre en anerkendt teologisk profet udlægge Bibelens skrifter om de sidste tider til den aktuelle situation, som verden befinder sig i. Længe før Al Gore, Bjørn Lomborg, George Bush og mange andre begyndte at forholde sig til verdens klimaproblemer var dette et emne, som var indeholdt i Bibelen. I efterårets kirkehøjskole vil vi fokusere på verdens klima samt på Jesu ord om dommens dag, de sidste tider og hans genkomst. Vor jords klimatiske forhold vil blive præsenteret ved klimatolog Ingolf Löffler, Metodistkirkens bud på verdens ende og vores ansvar præsenteres ved Odense Metodistmenigheds egen præst Thomas Risager, og Den Danske Folkekirkes bud på miljøkrise og dommedag præsenteres ved sognepræst Martin Ishøy. Velkommen til en spændende og aktuel sæson i Kirkehøjskolen.

Kontakt Metodistkirken Præst: Alexandragade 8 63120409 odense@metodistkirken.dk Præst i pensioneret forhold: Knut Bjarne Jørgensen Elsdyrvej 15 7100 Vejle 75642019 knutb@stofanet.dk Menighedsrådsformand Shanti Digebjerg Colbjørnsensvej 23 66118507 digebjerg@mail.dk Kasserer: Kjeld Mogensen Skt. Jørgensgade 35 65919500 kjeldmogensen@privat.dk Lægprædikant: Helge Munk Jomsborgsvej 24 5000 Odense 66116990 hm@munkhosting.dk Lægprædikant: Lene Bræstrup Granskoven 2 5700 Svendborg 62220217 braestrup@sydfynsmail.dk Musikkonsulent: Preben Holmberg Lindegårdsvej 61 5450 Otterup 64826442 prebenholmberg@webspeed.dk Børnekirken: Bina Krøjgård Samles under gudstjenesten Snorresvej 61 5210 Odense NV 60179587 bina@webspeed.dk Spejderne Torsdag kl 18.30 Gruppeleder: John Christensen 63160023 Anne Grete Christensen 41104555 Ulveleder/Kasserer: Anders Flinck Villestoftemarken 56 5210 Odense NV 66169664 a-flinck@webspeed.dk Formand MM: Karen Brogaard Alexandragade 8 C 60104806/66134806 kbrogaard@hotmail.com Gospelkoret Nardus Tirsdag kl. 19.00 Mette Risager 66120233 metteris@gmail.com Juniorgospelkoret joy Sticks Fredag kl. 15.15 Maria Zebitz Jørgensen 20627320 mariazebitz@galnet.dk Gospelkoret Emmaus Hver anden torsdag kl. 19.00 Mette Risager 66120233 metteris@gmail.com Legestuen Myretuen, Hellet 5, Svendborg Hver mandag kl. 9.30 11.30 Lene Bræstrup Granskoven 2 5700 Svendborg 62220117 braestrup@sydfynsmail.dk Nyhedsbrevet udgives af Metodistkirken, Alexandragade 8, Ansvarlig udgiver er. Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsmailen, kan du klikke her. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du sende en e-mail til os på adressen odense@metodistkirken.dk eller du kan ringe på tlf. 63 12 04 09 www.metodistkirken-odense.dk