December - januar - februar 2016/2017

Relaterede dokumenter
Juni - juli - august 2018

Marts - april - maj 2018

September - oktober - november 2018

Juni - juli - august 2017

September - oktober - november 2016

Marts - april - maj 2017

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Nyhedsbrev. uge

September - oktober - november 2019 I dette nummer:

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

FALKEPOSTEN. december

Bofællesskabet Stenlille

Mange julehilsner Albert

Månedsinformation. Skole og SFO

Nyhedsbrev fra Seden Skole. Julen 2017

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Nyhedsbrev december 2015

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

Nyhedsbrev fra klynge 2

Juni - juli - august 2019 I dette nummer:

Orientering til beboere og pårørende. Efterårs- og julearrangementer i oktober, november og december

Julemarked på Lyngparken.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 10. Ny1hedsbrev uge

SFO NYT DECEMBER 2011

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

FALKEPOSTEN. december

Min bog om Baunegård 1

Nyhedsbrev December. Hockey finale Aab Hallen. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej Aalborg Øst

Leve Livet. November 2018

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Ammershøj bladet Velkommen til Januar 2019

24. december Så er det jul!

December Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen.

December December, julehygge, nisser og juleferie

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

bbb Børnebiksen, december Ørbækvej 34, Svendborg, kontor Biksen , Banjen , udegruppe

FJORDGLIMT S HUSAVIS. Januar Nyttige tlf.numre på Fjordglimt

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Oversigt over aktiviteter i december: juleferie og ønsker en god jul og nytår. OBS

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

Maj står for døren. Og det betyder,

Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev, fra os i vuggestuen, med lidt informationer fra hver enkel stue samt vigtige datoer i december.

Anitta skriver. 23. december kl er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Brugerbladet. Atkærcenteret. December Januar Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

UGEBREV nr. 18 uge 51 Årgang 6

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

H E L E N E N Y T. April 2018

Vi får også mulighed for at se hinanden her i efteråret til fx Halloweenfest, julemarkedet og juleklip. Se mere på oversigtslisten med datoer.

FREDAGSBREV STOKKEMARKE FRISKOLE Uge 43

Kulturhuset Pulsen Efterår 2018

MEDARBEJDERBLADET. jul. Glædelig. December Årgang 5- Nr. 11 Center for beskyttet beskæftigelse - hvor din stemme bliver hørt!

Fuglebakken juni 2015

Vallekilde-Hørve Friskole.

SATELLITTEN SCT. KNUDS SKOLE Julen 2008

Vi har en masse dejlige hjælpere, og uden jer, kan vi ikke køre en forening som den her.

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret.

Glædelig 3. søndag i advent

Arrild Privatskole og Børnehuset

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Bauneposten Januar & februar 2019

NYT. December Hermed ønsket om en rigtig god jul og et godt nytår! Pas på med fyrværkeriet! Med venlig hilsen Kim Sørensen

Nyhedsbrev for Perler efter skabelon: Doodleart:

ARENDSE NYT November 2012

Plejecentrene Poppelbo

Hilsen fra forstanderen

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar!

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

bbb Børnebiksen, Januar Godt nytår! Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Jeg håber, at de kommende samtaler jeg og Claus skal have, vil føre til at I vil se nye skolekammerater på Gjerndrup Friskole inden længe.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Juleavis 2018 Poppelbo og Lærkebo.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

bbb Børnebiksen, September Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

Hovedgaden 15 - Vejrumbro Tjele - Tlf E: Info@VVfriskole.dk - I:

Hovergården. Glædelig jul & godt nytår. December

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Juni - juli - august 2016

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge Så hyggeligt Flemming har gjort det ved vores indgang.

Traditioner i Børnehuset Viften.

FALKEPOSTEN. September

Hilsen fra redaktionen

ARENDSE NYT Februar 2014

Syddjurs Friskoles Ugebrev 50

Transkript:

December - januar - februar 2016/2017 I dette nummer: Forsidefotoet Forstanderens hjørne Halloween Mortens aften Julesjov (som indstik i bladet) FAFE på besøg Pynt på Stefanshjemmet Julelys i Hinnerup Aktuelle datoer for foråret Johannes Hoff

A N E M O N E N Redaktionen har redaktionsmøde hver onsdag kl. 15.00-16.30. Her vil man kunne træffe os på kontoret, Havglimt stuen. Redaktionen: Marlene Lassen Strandvejen stuen Vagn Jensen, Tapgruppen. Redaktionen kan kontaktes ved at lægge en besked ind i brevbakken Marlene Lassen Anemonen i kontoret Havglimt stuen. Du kan også kontakte Marlene og Vagn på Anemonens e-mail, som er: anemonen@stefanshjemmet.dk - ligesom Vagn kan kontaktes over outlook, eller på kontoret, Havglimt stuen mandag torsdag fra kl. 14.00. Deadline for næste nummer af Anemonen er: d. 18. februar Inge Lise Jensen, Strandvejen stuen. Aktuelle datoer i vinteren 2016 /2017 Brugerrådsmøde: d. 12. januar Bestyrelsesmøde: d. 13. december 2016 Ferie eller lukkedage i AC: Juleferie d. 23 december - d. 01. januar (begge dage inkl.) Gudstjenester: d. 21. december (Julegudstjeneste) og d. 18. januar 2017 og d. 15. februar 2 Forsidefotoet: Det fantastisk smukke forsidefoto er taget af Tina S. Andersen fra Havglimt. Billedet blev fanget en aften hvor aftenarrangementet foregik med aftenhygge på Havglimts terrasse. Så bliver det vist ikke ret meget flottere. Tak fordi i deler det med Anemonens læsere.

Forstanderens hjørne Julen og dernæst kulturby 2017 Nu kommer julen og så kommer Kulturby året 2017. Julen kommer først, som en fast kulturting for de fleste i Danmark. Mange synger og spørger sikkert også som den nye julesangs forfatter gør: Hvad er det der gør julen til noget særligt? Forfatteren Svend Erik Petersen vil gerne stille spørgsmålet til alle os som forbereder julen med lys, gaver, frokoster m.m. Er det egentligt sliddet værd, er det hyggen værd? Jeg er helt sikker på at kontorassistent Meretes mand forleden dag har tænkt, at det er for meget, efter 4 timers juleshopping med Merete og deres piger. Merete fortæller i hvert fald, at han var helt rød under øjnene. Jeg tror når juleaften nærmer sig og han sidder med familien så giver det mening. Julen er en del af vores kultur og understøtter noget sammenhængskraft og noget meningsfyldt for de fleste. Der er ingen tvivl om at forretningslivet er glad for alle de traditioner vi har i vores land og de understøtter også de nye markeringsdage - Halloween eksempelvis. På Stefanshjemmet er der helt særlige traditioner ind under jul. Der er julefrokost, julekoncerter, julegudstjeneste, Lucia optog og der er pyntet flot op i hele huset. Det er da noget særligt og det skaber noget godt, fordi der er fællesskab og nærvær i disse traditioner. Sangen plæderer for, at det ikke blot er i julen vi skal skabe disse gode ting, men man fornemmer at han vil, at det skal bredes ud over hele året. Forfatteren formår med tilført romantisk musik, at slutte versene med Nej, julens stjerne lyser, når jeg ser, det barn i krybben er så meget mer. Denne sang er nu blevet en del af vores kultur. Glædelig jul til alle I kulturby 2017 projektet kommer vi til at opleve en hel del kultur manifestationer og jeg glæder mig rigtig meget til at opleve kulturlivet i 2017. En del af tænkningen i projektet er mangfoldighed. At vi alle skal være med og der er tilbud til alle uanset hvem og hvordan vi er. Komiteen siger: Vi fejrer de "folkelige" traditioner, og vi fejrer det nyeste som kulturen kan vise frem for os, når det gælder kunst, teater, dans, musik, litteratur og håndværksmæssig kunnen inden for gastronomi, arkitektur og design. Vi skaber spektakler og spekulationer fejringer, fordybelse og provokationer. Glædeligt kultur nytår 2017 Venlig hilsen Erik Morten Jensen, Forstander 3

ANEMONEN Halloween u hygge på Strandvejen stuen Foto: Græskar udskæres til Halloweendagene Foto: Spøgelser og flagermus Foto: Masser af pynt i vindueskarmene Foto: Tjek lige krybene i maden!! Foto: En uhyggelig lækker salat Foto: Der var også uhygge i lamperne Fortsættes side 5 4

Halloween u hygge på Strandvejen stuen fortsat: Foto: Der var også en skøn (u)hygge på gangene, næsten helt eventyrligt. Foto: Om aftenen kunne man se alle disse flotte græskar sprede (u)hygge Som man tydeligt kan se på alle de her flotte billeder fra Strandvejen stuen, er man slet ikke i tvivl om at Halloween blev fejret efter alle kunstens regler. Der blev klippet og klistret alverdens uhyggelige papirklip, og skåret de flotteste og mest uhyggelig græskar. Det hele kulminerede med en lækker Halloween-festmiddag. 5

Mortens aften festen 2016 A N E M O N E N Hvert år d. 10. november sker der noget specielt på Stefanshjemmet. Beboere, eksterne brugere, familie og pårørende, Stefanshjemmets bestyrelse og ledelse fejrer Mortens aften sammen. Det er en dejlig tradition der altid fremkalder en aften fuld af varme og hygge. /Marlene og Vagn Herunder stemningsbilleder fra festen: 6

Mortens aften festen fortsat: Bordene er pyntet ekstra flotte, og den røde løber er ligesom rullet ud den aften. Der bliver set frem til aftenens menu med en lækker forret med laks, og kartofler, sovs og den sprøde andesteg. Til kaffen var der lækre kager. Det er bare dejligt når der er børn med. Det er så livsbekræftende 7

A N E M O N E N Stemningsbilleder fra Mortens aften festen: Underholdningen stod Søren Dibbern s band Mortens and for, og det gjorde de helt fantastisk. Der blev danset, sunget med og de formåede også at smilet frem hos os alle. Som rosinen i pølseenden ses herover nogle af dem der fik aftenen til at blive helt perfekt. Køkkenpersonalet og de mange frivillige der i år var med til at det hele forløb endnu bedre end det plejer at gøre. Der var lagt en fin plan og de frivillige hænder var f.eks. med til at serveringen forløb stille og roligt, og grunden til at alle fik varm and, og varme kartofler. Det har før været en større udfordring, for vi er jo rigtig mange sådan en aften. Tak til køkkenpersonale og alle de frivillige for at de var med til at gøre aftenen helt speciel. 8

I forbindelse med aftenarrangementerne havde Havglimt 1.sal haft kontakt til FAFE, foreningen af frivillige ergoterapeutstuderende, om de ville komme og lave et arrangement for beboerne. Det blev til et rigtig hyggeligt arrangement. Der var mulighed for at smage på ting med bind for øjnene og så gætte hvad det var. Nogle ting var gemt under et tæppe og hænderne fik lov at gå på opdagelse. Sanserummet i kælderen blev også brugt. Her var der mulighed for at prøve forskellige massageformer. Birgitte fra Strandvejen stuen var vild med fodmassagen, og i det hele taget var der store roser til de studerende fra FAFE. 9

A N E M O N E N Et fantastisk julelys show i Hinnerup Inge Lise, Poul og Charlotte har været på tur til Hinnerup for at opleve gaden med de mange julelyskæder og julepynt. Pernille har været så sød at sende os disse billeder fra turen til Hinnerup. Inge Lise, Poul og Charlotte foran et af husene Charlotte foran Rudolf m.fl. Foto: Lige meget om Charlotte så til højre eller venstre var der julelys over alt 10 Rigtig glad nyhed fra bestyrelsen. Inge Lise havde en rigtig god nyhed med til Anemonen. Hun havde fået et rigtigt pænt brev fra bestyrelsen. Inge Lise havde ansøgt om midler til at få Egernspringvandet til at virke igen. Og svaret fra bestyrelsesformand Jens Maibom var at forslaget nu var behandlet og at der er afsat penge til at imødekomme Inge Lises gode forslag. Det var en rigtig dejlig nyhed.

på Stefanshjemmet Overalt på Stefanshjemmet mærker man at det er december, og at der gøres klar til Julen, og at der julehygges hver dag. Tilfældigt kom jeg forbi Strandvejen stuen, og da jeg havde kameraet med kunne jeg simpelthen ikke lade være med at forevige den fantastiske stemning af hjemlig julehygge der var ved at sprede sig. Og så kunne de endda fortælle at de langt fra var færdige med at pynte op. / Vagn Herunder stemningsbilleder fra den rute jeg gik den aften: En lille ekstra fortælling fra Strandvejen st.: Alle navne fra de der bor på afdelingen er puttet i julesokken der hænger ved døren ind til køkkenet. Og hver aften ved aftensmaden, der trækkes der et navn op af sokken, og han/ hun får så en af de gaver der hænger oppe under loftet (se fotos herover). Næste aften er det hende som fik gaven dagen forinden der trækker et nyt navn. 11

Stefanshjemmets blad Kig ind på Stefanshjemmets hjemmeside: www.stefanshjemmet.dk På trappeopgangen til Havglimt står der en buste af Johannes Hoff, læge og stifter af Stefanshjemmet. Her mødte Marlene en dag Tommy, afdelingsleder Strandvejen og pt. også for Havglimt 2. De mente begge at han har nogle meget stirrende øjne., og det kom der flg. Ord/spørgsmål ud af: Er det et udtryk for at vi skal være mere selvkritiske i forhold til vores kerneopgave? Er det en undren over at der sker en masse spændende nye tiltag for beboerne, som han slet ikke havde set komme? Er det et vurderende blik på, om vi nu er tro nok mod Stefanshjemmets værdier? Vi ved det ikke, hvad tænker du? Johannes Hoff, stifteren af Stefanshjemmet Efterårsdigt Bladene falder man tror det er løgn året er gået eller er det kun et døgn Anemonen ønsker hermed alle vore læsere glædelig Jul 2016 og godt Nytår 2017 Dette smukke efterårsdigt er indsendt af Inge Lise, Strandvejen st., tak for det.