MorescoSpejderne. 67. årgang maj-juni-juli



Relaterede dokumenter
67. årgang februar-marts 2012

g Bruges som udgangspunkt altid MORESCO

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012


Nyhedsbrev Juni Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Sommerlejr i Holstebro

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

67. årgang august-september

Nyt fra gruppelederen

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på

MORESCO. Spejderne. Så er foråret og sommeren for alvor over os og med den en masse spændende nyheder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

kongvolmer.spejder.dk

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

November, December, 2011

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200

Nyt fra gruppelederen

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

November, December, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

Valbyparkspejderne Det Danske Spejderkorps. Nr Marts - Maj

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

Nyt fra gruppelederen

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Gruppeblad - Pionererne 60. årg. August - September - Oktober Nr

UGEBREV nr. 79 uge 26

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Grundlovsdag 5. juni!

66. årgang august-september 2012

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

November, December, 2011

JUNIOR. August december 2019

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Spørgsmål. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming friskolenilemming@mail.dk Ugebrev 38

67. årgang oktober-november. REDAKTIONEN HAR DESVÆRRE IKKE MODTAGET NOGET INDLÆG FRA GRUPPELEDELSEN, så vi dedikerer pladsen. til et godt formål

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

UNIVERSET Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

SFO1 Pavillonen sommer Tlf. nummer: Hjemmeside:

En super aktiv juletur i Egebjerghytten. Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Januar - Februar Nr

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00

51. ÅRGANG NR. 1 DEC JAN. - FEB. 2015

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Lige om lidt skal vi afsted på årets største spejderoplevelse: Spejdernes Lejr 2017, Danmarks største spejderlejr

Bowlingtur for 3. klasserne

MorescoSpejderne. 68. årgang februar - marts

ULIGEUGEBREV 25. Kære Forældre.

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august GraastenSpejderne DDS

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

Nyhedsbrev Spor 4. Hverdag i Spor4

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Aktiviteter i juni måned Læs under årgangene, der er mange aktiviteter ud af huset i denne måned.

44. årgang oktober - november 2015

Nyhedsbrev. Så er det tid for tilmelding, til rollespillet i Alslev, kolonien i Givskud, og årets grillfest. Til alle fritidsklubmedlemmer

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Hilsen fra redaktionen

Billedet fortæller historier

D E T D A S K E S P E J D E R K O R P S

Aktiviteter i uge 1. Torsdag: -Velkommen tilbage. Vi hygger i klubben. -Fodbold i hallen Husk sko!!!!

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

Maj Mandag 6-5 Tirsdag 7-5 Onsdag 8-5 Torsdag 9-5 Fredag 10-5 Søndag 12-5

Syddjurs Friskole Ugebrev 16

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl ikke

Min bog om Baunegård 1

Så er der fødselsdagslagkage!

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr årgang Januar www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK...

VELKOMMEN TIL WINNIE.

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Transkript:

MorescoSpejderne 67. årgang maj-juni-juli 2013 Gruppeleder beretning Jeg er en rigtig glad gruppeleder, først er cykelrally gået rigtig godt, det samlede beløb der er blevet cyklet ind er ikke klar endnu. Men jeg vil tro det ligger omkring de 8000 kr. De fleste bliver brugt på dem der skal på sommerlejr til Kulsø, og resten går til fælles aktiviteter i gruppen. Så er jeg glad fordi vi endelig har fået hul i gennem til kommunen. Vi skal have en helt ny spejderhytte inden for et års tid. Hytteudvalget har været til det første møde med kommunens projektleder, og det ser rigtig godt ud. Hvis alt går efter planen, så har vi en helt ny hytte inden sommerferie 2014. Så kommer den minder glade gruppeleder. Som nogen af jer måske har hørt, så har divisionen fået lidt penge problemer. Det skyldes at divisionens kasserer har taget fra kassen, og beholdningen er nede på ca. 7000 kr. Der bliver arbejdet på højtryk i divisionen for at løse problemet, men det tager jo lang tid. Det betyder for MorescoSpejderne ikke det helt store, men det får indflydelse på divisionens fællesaktiviteter i fremtiden. Lad os håbe der kommer en løsning på det snarest. Så vil jeg rette en tak til alle dem der var med på cykelrally dagen, det var en rigtig god dag. Jeg vil også takke alle sponsorerne som har støttet gruppen, og tak til vores firma sponsor JM Låseservice. Spejderhilsen Gruppeleder Sabrina

En blind mand er til fodbold på Brøndby stadion. Hans førerhund stortuder fra første fløjt. En spørger: Hvorfor græder hunden? Fordi den er Brøndby fan og den kan ikke lide når de taber svarer den blinde mand. Nå hvad så når Brøndby vinder? Spørger manden igen. Det ved jeg ikke den er kun 1 år gammel Sidste uge styrtede en helikopter ned på en Århusiansk kirkegård. De har indtil nu fundet næsten 300 døde! Manden kommer rasende ind på biblioteket og smider en stor bog på disken. Her får I bogen tilbage! den er meget dårlig, mange personer og ingen handlinger, ingen begyndelse og ingen slutning! Bibliotekar: Oh, det var dig der tog vores telefonbog! Kære Brevkasse: Jeg er en mand på 32 år, lykkelig gift med min dejlige hustru og vi har 2 dejlige børn. Den seneste tid har min kone købt meget nyt tøj. Hun er også begyndt at gå meget ud alene. Når jeg spørger hvem hun er sammen med, svarer hun altid: ikke nogen du kender. I forgårs ringede hendes mobil, og da jeg ville række hende den, vrissede hun at jeg aldrig skulle røre hendes telefon. Hver Torsdag når hun kommer hjem, bliver hun sat af længere nede ad vejen. Men i torsdags besluttede jeg mig for at finde ud af hvem som kørte hende hjem. Så jeg gik ud i indkørslen og gemte mig bag min BMW. Da jeg kiggede ned, så jeg til min store overraskelse, at den lækkede lidt olie. Nu er mit spørgsmål: Er det normalt at en BMW 320i lækker olie når den kun har kørt 30.000 km?? - Jeg har fået nyt høreapparat super billigt - Det var da fedt...hvad kostede det? - Kvart over ni. En mand sidder og aer hans kat - Så spørger han katten Hvorfor spinder du ikke? Katten drejer hovedet og svarer; Tror du jeg er en edderkop

Flokken Hej spejdere Dette er det sidste spejderblad inden sommerferien, så husk at gemme det på køleskabet. Vi har lige lavet vores fuglekasser færdige. Vi synes I var super seje til at save, bore og hamre. Kasserne skal sættes 1,5 til 2 meter oppe i et træ. Kassen er lavet til musvitter, spurve og rødstjerter. Vi glæder os til at høre, om der flytter nogle fugle ind i dem i løbet af foråret og sommeren. Tak for nogle gode, hyggelige og lidt hårde gåture i Dyrehaven. Husk at sy jeres mærker på uniformen, så I kan prale med dem. På søndag den 5. maj skal vi ned til 1. Gjentoftes hytte og være sammen med alle de andre spejdere fra divisionen. Vi skal blandt andet dyste i huskekimslege, pælevandsflytning og I kan få en ansigtsmaling. Husk en madpakke. Vi sørger for drikkevarer og lidt hjemmebagt kage. I den kommende tid får vi rigtigt travlt på møderne. Vi skal nemlig i gang med vores olympiade, hvor vi skal lave nogle sjove, udfordrende, skøre discipliner. Vi skal selvfølgelig starte med at vælge land og male et flag. I kan se i programmet, hvilke discipliner vi skal lave på hvert møde. Vi afslutter selvfølgelig med medaljer og nationalsange. Oak City Rally i Farum er Europas længste sæbekassebilløb. Vi mødes ved spejder-hytterne den 26. maj klokken 8.00 og spænder sæbekassebilerne på anhængerne. Derfra kører vi til Farum St. hvor alt det sjove begynder. Det varer ikke længe, før vi skal på sommerlejr. I får en seddel snarest, men sæt kryds i mors og fars kalender fra den 6 til den 12. juli. Vi skal lige have de sidste praktiske detaljer på plads, så får I alle informationer. Dem af jer, som er fyldt 10 eller gør det lige efter sommerferien, skal rykke op til juniorer. Det vil sige, at I skal have nogle nye ledere, som I allerede kender da de jo er der samtidig med os nede på spejdergrunden. Vi taler mere om det på møderne og I og jeres forældre kan tale med de nye ledere den 26. juni, hvor vi holder sommerferie afslutning. Husk at I kan se alt, hvad vi laver og tilmelde jer ture og arrangementer på vores hjemmeside, som er www.morescospejderne.gruppe.dds.dk. I kan også finde Tam Tam og programmer, hvis katten nu er kommet til at spise det. Tak for et godt spejderår som vi afslutter med den fedeste sommerlejr. Sæt nu det kryds, så vi kommer mange afsted. Spejderhilsener Lene, Geo, Cille og Felix

Program for flokken Onsdag den 1. maj: Vi starter på vores olympiade. Vi skal vælge lande og øve indmarch. Søndag den 5.maj: Grendag for minier og juniorer. Vi mødes klokken 10.00 ved 1. Gjentoftes hytte i Hundesømosen. Adressen er Jægersborg Alle 148. Vi slutter klokken 14.00 samme sted. Se invitationen på vores hjemmeside. Husk Madpakke Onsdag den 8.maj: Vi laver olympiade. Der bliver officiel indmarch, og vi går i gang med de første discipliner, som er forhindringsbanestafet, sansestafet og kongespil. Søndag den 12.maj: Bilbyggedag på spejdergrunden. Vi kigger vores Oak City Rally biler efter, og gør dem klar til løb. Vi mødes klokken 10. Gruppen giver frokost. Onsdag den 15.maj: Vi fortsætter med vores olympiade. Dagens discipliner er raftekast, ringridning på hinandens skuldre og boldstafet. Onsdag den 22. maj: I dag afslutter vi vores olympiade med disciplinerne ski, melkastning og krykkeløb. Til sidst uddeles der medaljer. Søndag den 26. maj: OAK CITY RALLY. Dette er dagen hvor benene er toptunet, hjulene er pumpet og turen løbes fra Farum st. til Egemosecentret med vores sæbekassebiler. Se invitation på vores hjemmeside. Vi mødes ved hytterne klokken 8.00. og kører til Farum st. i bil. Hvis I har en anhænger eller har adgang til at låne én, vil vi meget gerne høre fra jer. Husk en lille rygsæk med lidt at drikke og spise samt lidt kontanter til at købe en burger og en sodavand, når I er nået i mål. Husk sko og tøj der kan løbes i samt regntøj, hvis vi er så uheldige, at det regner. Onsdag den 29. maj: Vi hører hvordan det gik i Oak City og tager måske et enkelt løb på grunden. Onsdag den 5. juni. Intet møde på grund af grundlovsdag. Onsdag den 12. juni: Vi prøver at bygge lidt med rafter. I kommer til at se og bruge lidt knob og en enkelt besnøring. Vi beslutter, hvad vi skal lave på det næste møde.

Program for flokken Onsdag den 19. juni: Vi laver det, I bestemte på sidste møde. Onsdag den 26. juni: Sidste møde inden sommerlejren. Vi tænder grillen og sørger for salat og brød. I skal bare medbringe kød. Drikkevarer kan købes hos os. Vi glæder os til at se jeres forældre og søskende til en hyggelig afslutning inden selveste sommerlejren. Dem der skal rykke op til juniorgrenen taler med de nye ledere. Det er også en god chance for jeres forældre til at tale med de nye ledere. 6 til 12 juli: Sommerlejr på Næsbycentret. Alle informationer kommer meget snart!! Onsdag den 14. august: Dette er det første møde efter sommerferien. Vi skal høre om der er kommet fugleunger i jeres kasser, og hvilke fugle de var. Kære spejdere og jeres familier. Vi vil gerne invitere jer alle til en hyggelig afslutning på spejderåret inden sommerlejren. Derfor holder vi grillaften på spejdergrunden onsdag den 26. juni klokken 18 til 20. Dette er samtidig det sidste møde inde sommerlejren og sommerferien. Første møde i august er den 14. Vi sørger for den varme grill, salat og brød. I skal bare medbringe kød til grillen og det gode vejr. Drikkevarer kan købes hos os. Vel mødt. Invitation til grillaften Hilsen fra alle jeres børns ledere. Skriv en mail til: gruppeleder@morescospejderne.dk eller meld jer til på hjemmesiden, hvor mange I kommer.

TROPPEN Vær hilset trop! Divisonsturneringen er netop overstået, og MorescoSpejderne fik for første gang muligheden for at vise, hvad vi kan. Desværre stillede vi kun med to spejdere, hvilket betød, at vi deltog uden for konkurrence, hvorfor det ellers pæne resultat ikke talte med. Det må vi gøre noget ved til næste år. Fra og med maj begynder vi på et nyt mødesystem. Dette vil lægge særligt vægt på jeres individuelle evner, men også PL/PA ernes planlægning og ledelse vil blive trænet. Derved vil I blive helt klar til at vise de juniorer der rykker op efter sommerferien, at man kan en masse, når man er i troppen. Rent praktisk betyder det, at møderne bliver sat sammen fire og fire, hvor det første møde går til træning af jeres individuelle spejderfærdigheder samt planlægningen af de næste to møder, der er patruljemøder. Her vil PL/PA erne være ansvarlige for afviklingen af mødet, men tropslederne vil hele tiden være aktivt til stede på mødet, så vi kan træde til, hvis der skulle være problemer. Det sidste møde er et klassisk tropsmøde, som I kender dem, hvor tropslederne har planlagt det hele. Ihhh hvor vi glæder os :) Husk at tilmelde jer til Oak City og i særdeleshed årets sjoveste sommerlejr, der går til Kulsø Spejdercenter. Begge dele kan gøres fra vores hjemmeside morescospejderne.dk. Vel mødt! Jonas, Stoffer og Poppe

TROPPEN PROGRAM 1. maj 8. maj 12. maj 15. maj 22. maj 26. maj 29. maj 5. juni 12. juni 19. juni 26. juni 6. 13. juni Pioner PL/PA planlægger møder mens resten træner spejderfærdigheder. Patruljemøde Bilbyggedag. Vi gør biler klar til Oak City Patruljemøde Pionerafslutning Jeres finpudsede pioneringsevner bliver testet to the max! Oak City Verdens længste sæbekassebilsløb Udeliv Vi holder møde på Ermelundssletten og fokuserer derfor på udeliv. Patruljemøde Patruljemøde Udeliv afslutning Forløbsafslutning, Ermelundssletten Sommerafslutning Med resten af gruppen ved hytterne. Sommerlejr. WOOP WOOP Kulsø Spejdercenter ligger i Jylland, og har et væld af fede aktiviteter.

juniorer Hej Juniorer Netop hjemkommet fra dette års Sværdkamp (man kan se meget mere, om hvad det er for noget på sværdkamp.dk) vil jeg kort ridse op hvad der skal ske i den kommende tid. Der kommer både Grendag og Oak City her i Maj, så der bliver nok at se til. De officielle invitationer til alt hvad jeg nævner her ligger på hjemmesiden www.morescospejderne.dk. Og nu et program for hvad der skal ske i den kommende tid. Program for Maj, Juni og Juli Onsdag d. 1. Maj: Vi forsætter med vores fældealarmsystem Søndag d. 5. Maj: Grendag for minier og juniorer. Vi mødes klokken 10.00 ved 1. Gjentoftes hytte i Hundesømosen. Adressen er Jægersborg Alle 148. Vi slutter klokken 14.00 samme sted. Se invitationen på vores hjemmeside. Husk Madpakke Onsdag d. 8. Maj: Vi forsætter med vores fældealarmsystem Søndag d. 12. Maj: Bilbyggedag, hvor vi sikre at bilerne er helt på toppen inden Oak City. Vi mødes klokken 10 Onsdag d. 15. Maj: Vi færdiggører de sidste biler, så det hele spiller max Onsdag d. 22. Maj: Sidste forberedelse til Oak City Søndag d. 26. maj: OAK CITY RALLY: Vi mødes ved hytterne klokken 8.00. og kører til Farum st. i bil. Hvis I har en anhænger eller har adgang til at låne én, vil vi meget gerne høre fra jer. Husk en lille rygsæk med lidt at drikke og spise samt lidt kontanter til at købe en burger og en sodavand når I er nået i mål. Husk sko og tøj der kan løbes i, samt regntøj hvis vi er så uheldige at det regner. Se videre invitation på hjemmesiden. Onsdag d. 29. Maj: Kort og Kompas Onsdag d. 5. Juni: Kort og Kompas Onsdag d. 12. Juni: Vi gennemgår alt hvad vi har lært gennem året Onsdag d. 19. Juni: Vi gennemgår alt hvad vi har lært gennem året Onsdag d. 26. Juni : Grillaften nede på grunden 6 13 Juli Sommerlejr Onsdag d. 14 August: Første møde

juniorer Cykelrally Cykelrally var en stor fornøjelse, der var mange børn der cyklede mange kilometer. Det endelig resultat er ikke gjort op, men vi regner med, det er omkring 8000 kr. Det var dejlig at se så mange forældre og bedsteforældre på grunden, som heppede på deres børn. Næste år håber vi på endnu flere, og der skal vi nok cykle ind til den nye hytte. Det blev hygget i stor stil på grunden den dag, og det gentager vi til næste år. Oprydningsweekend på Strødam I weekenden d. 15-17 marts har vi haft oprydnings weekend ved vores hytte i Vester Strødam. Der var blevet lejet en flisehugger, brændekløver og en minigraver. Jeg vil gerne takke de forældre, børn og ledere der valgte at bruge deres weekend på at hjælpe med at få hytten udlejningsklar. Vi mangler stadig lidt, men vi nåede rigtig meget. De træer, der var i fare for at vælte, er blevet fældet, savet op og kløvet til brænde. De fleste af de grene, der bare lå på grunden, er blevet hugget til flis, og der er blevet kørt affald på lossepladsen. Åen der løber gennem grunden er blevet gravet ud, så vandet kan ledes fra grunden. Selvom det var masser af hårdt arbejde i weekenden, blev det stadig en hyggelig weekend og vejret var fint. Spejderhilsen GL Sabrina

Kommende Ture Kære trops-, junior- og minispejdere Så er det vist tid til en update om kommende ture. Til dem, som skulle være i tvivl, tilbyder spejderlivet masser af aktiviteter og udfordringer. Der er de opgaver og lege, du laver til ugentlige møder og så er der turene. De næste par måneder har et par stykker af sidstnævnte og som altid opfordrer vi i Morescospejderne stærkt til at deltage i disse. Fælles for alle grene er der selvfølgelig sæbekassebil løbet Oak City Rally den 26. maj 2013. Morescospejderne repræsenteres selvfølgelig med biler i hver gren, og har du lyst til at deltage i verdens største sæbekassebil rally så snak med din leder. I denne forbindelse skal bilbyggedagen selvfølgelig også nævnes, hvor vores biler skal toptunes. Denne afholdes den 12. maj. For mini- og juniorspejderne afholdes der den 5. maj grendag hos 1. Gjentofte. Dette er oplagt mulighed for at møde nogle af de andre spejdere i divisionen, og så bliver det bare skide sjovt. For tropsspejdere der har en eventyrer i maven er der også godt nyt. Ligaen der altid er i gang kan sidst i august og september tilbyde løbende Solaris og Nathejk. Selvom der er et stykke tid til løbsstart, opildner vi jer til at sammensætte jeres hold og få meldt jer til. Det er fantastiske løb som vil være en oplevelse for livet. Til slut nævner vi hurtigt årets sommerlejre. For minierne går turen til spejdercenteret Gurredam, hvor 40 centerspejdere har stykket et program af vilde oplevelser sammen. Troppens og juniorernes sommerlejr går til spejdercenteret Kulsø i Jylland i uge 28. Vi har ikke besøgt dette center før, men efter hvad vi har hørt om aktiviteter og oplevelsesmuligheder, kan vi ikke anbefale at gå glip af denne tur. Hav det godt til vi ses på næste tur Jeres ledere

SVINERIDDERNE Ædle Svineriddere Sommeren står for døren, næsten, og med den følger en hel række lækre arrangementer. Det første i rækken er naturligvis UiDLG, også kendt som Ud i Det LySSegrønne. (Ja dette arrangement staves bevidst med to ss er.) Denne dejlige skovtur giver som altid grund til de klassiske overvejelser: Har vi en vogn? Hvad skal vi spise? Hvad skal vi drikke? Hvor meget? Og hvad gør man med bevidstløse 1.Søborgspejdere? Alt dette, og mere til foreslår klanlederen vil blive gennemovervejet på første klanmøde torsdag d. 2 maj. Yderligere er det blevet foreslået at flytte dette klanmøde til fredag d. 3 maj, hvorved klanen kan nyde hinandens gode selskab i endnu længere tid end normalt. Måske endda med en enkelt lyserød gris eller to... hvem ved, men Klanlederen synes det lyder fornuftigt. Undertegnede har bemærket, at deres hviskes i krogene om at afholde en lille kanotur hvor de tropsspejdere der nærmer sig seniorstatus, kan inviteres hvis dette har interesse. Uanset hvad gælder regel nr. 1 stadig, INGEN CYKLER I KANOERNE!!! Slutteligt vil klanlederen minde om klanens forestående sommerlejr, der vil foregå pr. automobil rundt i det ganske danske land. Mere Margueritrute til folket! Pro Alumen et Proca Jeres alle sammens Klanleder

Foråret er nu for alvor over os, og bøgen er lige ved at springe ud. Nu hvor lærer-lukout en er ovre, så må spejderne også erkende, at den ekstra ferie er ovre. Her på redaktionen havde vi ellers, med inspiration fra regeringen, forberedt et heldags-spejder-koncept indeholdende fag som matematikkens pionerarbejde, bålets historie samt Baden-Powell workout På samme linje var der også indarbejdet en ordentlig mængde billige sodavand (for at få gang i væksten). Det ville sikkert falde i mange spejderes smag. Men mandag er vi i gang igen. Nu hvor vælgertilslutningen til Enhedslisten stiger og stiger, så er partiet gået bort fra ønsket om en voldelig revolution og satser i stedet for på en demokratisk revolution, da de regner med at nå over 50% af stemmerne. Her på redaktionen glæder vi os over trykkefriheden lidt endnu. Redaktionen modtog rystet redaktionsmedlem Adam s oplysning om at han har smidt hele Matador serien på VHS-bånd på lossepladsen. Der er ellers ikke noget som at sidde aften efter aften og følge serien i grumset kvalitet samtidig med at man drikker en god og billig sodavand. Hvis ikke revolutionen er indtrådt i mellemtiden, så går næste udgave af Tam-Tam i trykken den 11. august.