Pressemeddelelse: Jubilæumsudstilling på Johannes Larsen Museet Haven ved Havet 1. april-27. august 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pressemeddelelse: Jubilæumsudstilling på Johannes Larsen Museet Haven ved Havet 1. april-27. august 2017"

Transkript

1 Pressemeddelelse: Jubilæumsudstilling på Johannes Larsen Museet Haven ved Havet 1. april-27. august 2017 Fernisering den 31. marts kl. 16: Udstillingen åbnes af Kulturminister Mette Bock. Kerteminde Kommunes borgmester, Hans Luunbjerg, fortæller om relationen til kommunens brand Haven ved Havet. I 2017 fejrer Johannes Larsen Museet 150-året for Johannes Larsens fødsel. Målet med fejringen af Johannes Larsen er at invitere alle inden for i Larsens vidunderlige verden med det håb at endnu flere får øjnene op for hans helt enestående og stadig meget aktuelle formidling af den danske natur og projekt med at skabe det gode liv. Jubilæumsåret skydes i gang med udstillingen Haven ved Havet, der åbner 1. april. I hele udstillingsperioden sættes der med udstilling, bogudgivelse og en lang række aktiviteter og arrangementer fokus på kunstnerhaven som socialt rum og motiv med udgangspunkt i kunstnerparret Alhed og Johannes Larsens have på Møllebakken i Kerteminde. Kunstnerparret Alhed ( ) og Johannes Larsen ( ) skabte på Møllebakken i Kerteminde et smukt kunstnerhjem med omgivende have, som i sin fulde udstrækning omfattede hele fem tdr. land, svarende til cirka 30 pænt store parcelhushaver! Tilsammen udgjorde hus og have et stort Gesamtkunstwerk parrets største fælles hovedværk som gør det muligt her at komme helt tæt på deres fælles livsprojekt. På Møllebakken blev den store naturhave brugt som socialt rum og som motiv kunstnerisk fortolket af både Alhed og Johannes. Haven var i sig selv et lille paradis og var samtidig en overgangszone og et forbindelsesled mellem hjemmet og den vilde natur. Haver fulde af betydning Også for en anden af Fynbomalerne, Fritz Syberg ( ), fik haven stor betydning både konkret og symbolsk. I 1902 flyttede han sammen med sin hustru, Anna ( ), der også var kunstner, ind på Pilegården blot en kilometer fra Larsenfamilien. Sybergfamilien boede i stuehuset til en bondegård med en tilhørende stor gammel bondehave med mange gamle frugttræer. Sybergparret flyttede således ind i en have, der allerede var anlagt, og som havde en iboende fortælling. Sybergs have var på omkring en tdr. land, svarende til cirka seks parcelhushaver. Også Sybergparret brugte flittigt haven som både motiv og socialt rum. Ikoner i dansk kunst De to havehistorier fik imidlertid en vidt forskellig afslutning: Mens Larsenparrets have på Møllebakken siden 1986 har været museumshave, så brændte Pilegården ned til grunden i I dag står kun Sybergs Atelier tilbage som det mest synlige tegn på, at der en gang boede en kunstnerfamilie her. I Larsens have er det derimod stadig muligt at opleve det direkte samspil

2 mellem den fysiske kunstnerhave og de kunstneriske fortolkninger af samme. Tilsammen kan de to kunstnerhaver ses som idealbilleder på den frodige fynske have et billede som Larsen og Syberg formåede at brede ud til det ganske land. Som sådan står Larsens og Sybergs forestillinger om og fortolkninger af haverne som vigtige ikoner i dansk kunst. Hele projektet Haven ved Havet med udstilling, bog, aktiviteter og arrangementer er støttet af Albani Fonden. UDSTILLING: 7 fortællinger om haver Haven ved Havet omfatter i alt syv havetemaer, som når vidt omkring. Fokus vil være på Johannes Larsen og Fritz Sybergs fortolkninger af haven, men også med udblik til værker af deres hustruer, Alhed Larsen og Anna Syberg. Endvidere vil der under udvalgte temaer indgå værker af Christine Swane (Johannes Larsens søster), Sigurd Swane (gift med Christine), Jeppe Larsen (barnebarn af Alhed og Johannes Larsen), Andreas Larsen (søn af Alhed og Johannes Larsen) samt Jacob Jørgensen, William Johnson, Albert Naur og Jens Adolf Jerichau. Barndommens have og havens ikoner Først skal vi tilbage til Barndommens have, der gemmer masser af erindringsstof, men også fantasi og leg. Under overskriften Havens ikoner skal vi se nærmere på de elementer og temaer, kunstnerne har arbejdet med gang på gang, så elementerne er blevet ikoniske i sig selv: I Larsens have er det Svanemøllen, springvandet, vinhuset, forhaven, Kai Nielsens pige samt granitbusterne. I Pilegårdens have er det nabogården og Pilegården set udefra samt den ikoniske bænk i haven med forskellige figurer. Nyttehaven Nyttehaven spillede en stor rolle hos både Larsen og Syberg. Der var køkkenhaver og frugthaver, og begge steder hyldede man de gode råvarer så at sige fra-jord-til-bord-tanken. Hos begge de to kunstnerfamilier kom det endda til en egentlig produktion i form af en frugtplantage ved Pilegården, mens der på Møllebakken var en lang tradition for ølbrygning; og så opførte Johannes Larsen et bryggeri til sønnen Andreas (Puf). Paradisets og Dødens haver Herefter følger en rejse ind i det særlige paradis, der var i haverne på Møllebakken og ved Pilegården både symbolsk og helt konkret som Paradisets Have. Her stod to af Sybergs børn model som Adam og Eva i Pilegårdens have til Sybergs version af Skabelsen. Men der er også den mere dystre Dødens have, som den bl.a. udspiller sig i H.C. Andersens eventyr, Historien om en Moder, og som i Sybergs version har hustruen Anna og den ældste søn Hans i hovedrollerne. Blomsterhaven og Dyrehaven Og så er der Blomsterhaven med de smukke blomster som motiv; og det både ude, inde og i vindueskarmen, hvor ude og inde mødes. Udstillingen slutter i Dyrehaven, som primært omfatter Larsens have. Her møder vi havens mange dyr; Larsen elskede sine dyr og så var det praktisk at have modellerne lige i nærheden.

3 BOG: Haven ved Havet I forbindelse med udstillingen udgives bogen Haven ved Havet, der ikke er en havebog i traditionel forstand, men et signalement af to kunstnerhaver. Bogen er på 200 sider og rigt illustreret. Den er forfattet af Mette Ladegaard Thøgersen, der er leder af Johannes Larsen Museet. AKTIVITETER Udstillingens tematikker formidles gennem en lang række inddragende og sanselige aktiviteter for alle. Aktiviteterne foregår både i museets have og i udstillingen. Faste udstillingsaktiviteter Åbent værksted: Gæsternes væg Gæsternes inviteres til at kommentere udstillingen og dele deres bedste haveoplevelse gennem skrift og streg på fællesvæggen i ekspeditionsteltet. Et organisk og fortællende værk vokser frem og kan følges. 1. april til 27. august Alle dage i museets åbningstid Åbent værksted: Skab din egen have Vi skaber fantasifulde og kreative haver af mange spændende materialer og befolker haverne med dyr og væsner. 1. april til 27. august Alle dage i museets åbningstid Skattejagt: Hjælp kunstnerne med at finde motivet På museet hænger mange smukke landskabsbilleder, hvor nogle er malet i Johannes Larsens have. Hent et skattekort i Museumsbutikken, brug alle sanser og følg sporene rundt i haven. Måske bliver du den heldige vinder af skattejagten! 1.april til 27. august Alle dage i museets åbningstid Workshops Workshop: Land art i Larsens have Vær med til at bygge en rede til havens fugle med inspiration fra land art-kunstneren Alfio Bonanno april kl Teaterworkshop med Jytte Abildstrøm og Staffan Björklund Sanselige teaterworkshops med fortælling, eventyr og magi. Onsdag den 12. april kl og Maleriworkshop i Larsens have (voksne) Uge 26 Kom og mal smukke landskaber i akvarel sammen med Kamilla Talbot, Johannes Larsens oldebarn.

4 Familieværksteder Familieværksted: Havfolk og landkrabber Vi forvandler tang, sten, snegle, skaller og muslinger til fantasifulde og magiske havfolk og landkrabber. Søndag den 30. april kl Familieværksted: Tegn og mal dit yndlingskæledyr Har du nogensinde prøvet at tegne en odder eller en ugle? Det gjorde Johannes Larsen. Hans odder blev faktisk så tam, at den sov i fodenden af hans seng! Søndag den 28. maj kl Familieværksted: Båltrolde og hekse Dagen efter Skt. Hans giver vi båloplevelserne form. Vi forvandler naturens materialer til sjove, uhyggelige og fantasifulde figurer. Søndag den 25. juni 2017 kl Familieværksted: Dekorer en potte og plant et træ Johannes Larsens søster, Christine Swane var maler, men arbejdede også med keramik. Vi lader os inspirere af udstillingen og samlingen, hvorefter vi maler spændende former, mønstre og farver på lerpotter. Sidst i værkstedet planter vi frø og kerner i potterne. Søndag den 30. juli 2017 kl Ugler i haven Ugleriet gæster malerens have med fire store ugler og en pygmæ. Søndag den 28. maj 2017 kl Sommerferieaktiviteter Sommerkunstcamp i Sybergs Atelier (kun børn) Har du nogensinde malet et hav med fødderne placeret i havets bølgende brus? Børn og unge inviteres til at være kreative og bruge alle sanser i en hel uge med fordybelse i kunst- og designprocesser, hyggeligt samvær med nye venner, kunst og naturoplevelser samt kreativt skabende arbejde. Uge 27, den juli 2017 Alle dage kl. 7 til kl. 16 Aktiviteter i teltet i haven Mal landskabsbilleder ved staffeli i haven, kom på tur med Johannes Larsen (Ole Vedby), dekorer en potte og plant et træ. Hver tirsdag og torsdag kl er værkstedet i teltet åbent Hver onsdag kl. 11 er der omvisning med Johannes Larsen (Ole Vedby) Uge Tang-tur for både børn og voksne Vi samler tang på det lave vand og lærer arterne at kende, tilbage i museumshaven tilbereder vi smagsprøver af den indsamlede tang. Helle Baslund er guide Torsdage d. 6. juli, 13. juli, d. 27. juli, d. 10. august kl. 10. Torsdage d. 20. juli og d. 3. august kl. 13. (tidspunkterne er fastsat efter tidevandstabellen)

5 Byvandring, frokost på Rudolf Mathis og museumsbesøg Byvandring, frokost på Rudolf Mathis, introduktion på Johannes Larsen Museet samt kaffe og kringle i Kaffehuset Torsdage d. 20. april, d. 11. maj og d. 15. juni kl. 11. Mødested ved Johannes Larsens barndomshjem, Langegade 50 Sybergs Atelier åbent Lørdage og søndage kl i juni, juli og august Gratis introduktioner til særudstillingen Lørdage og søndage kl. 14. Alle dage i højsæsonen Havevandringer Mandage og fredage kl. 13 i højsæsonen ARRANGEMENTER Foredrag: Medicinhaverne i Tranekær Foredrag med Helle Ravn om medicinhaverne i Tranekær, Nordeuropas største medicinplantesalg med flere end 500 sorter. Torsdag d. 6. april kl. 17 Foredrag: Den Romantiske Have på Sanderumgaard Foredrag med Susanne Vind om den Romantiske Have på Sanderumgaard. Torsdag d. 18. april kl. 17 Foredrag: Pilegaardens have Foredrag med Karen Syberg, barnebarn af Anna og Fritz Syberg, om Pilegaardens have. Torsdag d. 8. april kl. 17 Koncert: Lindeduft og Rosentid Sange fra romantiske haver med Malena Rønnow sang og Anne Mette Stæhr klaver. Onsdag d. 10. maj kl. 19 Stk. Hans Aften i Møllebakkens have Fredag d. 23. juni kl. 18 til kl. 20. Sankt Hans arrangement med fællesspisning og Duo Askou/ Andersen. Hanne Askou Violin. Frode Andersen Harmonika. Til flere af aktiviteterne og arrangementerne skal der bookes billet. Se museets hjemmeside: for nærmere information. For nærmere oplysninger kontakt: Mette Ladegaard Thøgersen Leder af Johannes Larsen Museet Telefon: eller mail: mlt@ostfynsmuseer.dk Troels Malthe Borch Kommunikationschef ved Østfyns Museer Telefon: eller mail: tmb@ostfynsmuseer.dk

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Møllebakken 14 5300 Kerteminde Tlf. +45 65 32 11 77 www.johanneslarsenmuseet.dk

Møllebakken 14 5300 Kerteminde Tlf. +45 65 32 11 77 www.johanneslarsenmuseet.dk Johannes Larsen Museet Møllebakken 14 5300 Kerteminde Tlf. +45 65 32 11 77 www.johanneslarsenmuseet.dk Kontakt: Museumsinspektør Troels Malthe Borch Tlf. +45 23 96 06 07 / tmb@kertemindemuseer.dk Indhold

Læs mere

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ...

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ... Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet Opgaveark Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen Navn: Klasse:... Møllebakken Johannes og Alhed Larsen, ca. 1900 Ægteparret

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN

ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN ET BESØG HOS JOHANNES LARSEN PÅ MØLLEBAKKEN E ELEVHÆFT Johannes Larsen Johannes Larsen blev født i Kerteminde i 1867. Hans forældre havde en stor køb- mands-forretning, og de var ret rige. Forældrene havde

Læs mere

Koncert med Maria Elisabeth

Koncert med Maria Elisabeth Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev Oktober 2018 Koncert med Maria Elisabeth Naturen er i centrum, når sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth holder koncert i Bakkehusets hyggelige stuer

Læs mere

Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen

Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2018 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

Jubilæumsår 2010. Johannes Larsen Museet Fyns Kunstmuseum Faaborg Museum

Jubilæumsår 2010. Johannes Larsen Museet Fyns Kunstmuseum Faaborg Museum Jubilæumsår 2010 Jubilæumsår 2010 Johannes Larsen Museet Fyns Kunstmuseum Faaborg Museum Filipsen Grafisk Produktion. 7550 3636 Johannes Larsen Museet Fyns Kunstmuseum Faaborg Museum Faaborg Museum Grønnegade

Læs mere

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011:

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe Att. Peter Stenstrup Holm Faaborg d. 15. august 2011 Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: KUNSTBILLEDBOG

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Kerteminde. Haven ved Havet. Begivenheder 28-06-2013-07-07-2013. Hans Schacksvej 5 5300 Kerteminde Tlf. +45 65 32 11 21 turist@visitkerteminde.

Kerteminde. Haven ved Havet. Begivenheder 28-06-2013-07-07-2013. Hans Schacksvej 5 5300 Kerteminde Tlf. +45 65 32 11 21 turist@visitkerteminde. Side I Begivenheder 28-06-2013-07-07-2013 Fredag 28-06-2013 Kerteminde Cup 19:30 kulturaktiviteter - Solvognen Lørdag 29-06-2013 Kerteminde Cup 10:00-15:00 Lop' marked 16:00 Kerteminderevyen Side II 16:00-16:20

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr.30 maj-august 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr.30 maj-august 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr.30 maj-august 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Maj, juni, juli og august 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du vil være med

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Besøg Vandkongens Dukkeværksted Side 3 Eventyrligt mange tog Side 4 Kamelen kom til sidst Side 5 Voksenfri Zone

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. 12.00-12.45 Lilla Hold Lilla Hold Lilla hold Lilla hold SFO Hvidt hold Mads Gult hold Mads

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. 12.00-12.45 Lilla Hold Lilla Hold Lilla hold Lilla hold SFO Hvidt hold Mads Gult hold Mads Velkommen til SFOen. Randers lilleskoles SFO holder til i underetagen i Lindehuset. Vi er tre pædagoger, Mads, Malene og Janet og to pædagogmedhjælpere Jacob og Lisa, der i tæt samarbejde med skolen, står

Læs mere

Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018

Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018 Aktiviteter for børn og unge Vinterferien 2018 Kultur og Fritid Kerteminde Kommune Aktiviteter i vinterferien 2018 for børn og unge Vinterferien nærmer sig og det er igen tid til ferieaktiviteter. Der

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Fritz Syberg. Selvportræt, 1902. Fritz. Syberg. Kunsten og kærligheden. Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99. Opgaveark ...

Fritz Syberg. Selvportræt, 1902. Fritz. Syberg. Kunsten og kærligheden. Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99. Opgaveark ... Fritz Syberg. Moder og datter, 1898-99 Fritz Syberg. Selvportræt, 1902 Fritz Syberg Kunsten og kærligheden Opgaveark Navn: Klasse:... Fritz Syberg. Høstlandskab (Kerteminde), 1905 Fritz Syberg. Høstbillede,

Læs mere

Virksomhedsplan for Helps SFO Rosenhaven (tilknyttet Helsingør Privatskole) Udarbejdet af personalet

Virksomhedsplan for Helps SFO Rosenhaven (tilknyttet Helsingør Privatskole) Udarbejdet af personalet Virksomhedsplan for Helps SFO Rosenhaven (tilknyttet Helsingør Privatskole) Udarbejdet af personalet Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse SFO ens tilhørsforhold... 3 Projekt SFO... 3 Fysiske rammer... 3 Normering...

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp uge_24_guidevejl_superhelte_og_prinsesser.indd

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie.

Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie. Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie. Johannes Larsen Museet byder med et originalt kunstnerhjem og -atelier samt nyere udstillingsbygninger på en bred indgang

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Sommerskole Kulturelt Netværk Kerteminde 2018

Sommerskole Kulturelt Netværk Kerteminde 2018 Sommerskole Kulturelt Netværk Kerteminde 2018 Når sommerferien går på hæld, og skolen lurer lige om hjørnet, kan det være svært at bestemme hvad man skal bruge sin sidste sommerferieuge på. Især hvis mor

Læs mere

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00 KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby søndag den 7. december kl. 13.30-17.00 Stor Julematiné i Kilden Kulturkalender DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Udstillinger:

Læs mere

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN PROGRAM FOR SÆSONEN 2009-2010 OKTOBER 2009 13., 14. og 15., tirsdag-torsdag kl. 11-15 Mosaikværksted

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

FERNISERING. Billedkunstner og skulptør Birgitte Hamilton. HUMLEBÆK KUNSTFORENING

FERNISERING. Billedkunstner og skulptør Birgitte Hamilton. HUMLEBÆK KUNSTFORENING FERNISERING Lørdag den 26. januar 2019 kl. 11 13 Udstillingen kan ses til den 8. februar På Humlebæk Bibliotek Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag 12-18 Lørdag 10-13 Billedkunstner og skulptør Birgitte Hamilton

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Sommersjov Sommerskole!

Sommersjov Sommerskole! Sommersjov Sommerskole! 2018 Når sommerferien går på hæld, og skolen lurer lige om hjørnet, kan det være svært at bestemme hvad man skal bruge sin sidste sommerferieuge på. Især hvis mor og far allerede

Læs mere

SOMMERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER. maj til september 2019

SOMMERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER. maj til september 2019 2019 SOMMERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER maj til september 2019 FÅ DET HELE MED! SOMMERSÆSON 2019 I dette hæfte finder du oversigt og kalender over Østfyns Museers arrangementer og udstillinger

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR/SOMMER 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration og animation nu bliver en del af flere fritidshold.

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 2013 Indhold Erfaringsopsamlingens ramme 1 Om erfaringsopsamlingen, formål og temaet Fotodokumentation m.m. i forhold til de tre mål 2 At skabe og styrke samarbejde

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018 Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev November 2018 Guld i mund ny historisk kogebog Æblesuppe, duepostej, frikassé og punch - dette er blot nogle af de spændende retter, du kan finde opskrifter

Læs mere

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev

Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev Velkommen til Medicinhavernes nyhedsbrev Og velkommen til alle vores nye læsere, som er strømmet til. Hele 530 er nu tilmeldt nyhedsbrevet. Den næste måned byder på mange spændende aktiviteter i og udenfor

Læs mere

2n s studierejse til Wien forår 2017

2n s studierejse til Wien forår 2017 1 2n s studierejse til Wien forår 2017 Mandag d. 27/3-17 Efter indkvartering på Hotel Mozart stod programmet på kvartersanalyse i grupper: Kend dit kvarter. Om aftenen hørte vi en blueskoncert på (Jazz-)spillestedet

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER APRIL 2015 Det sker i Brøndby Fredag den 10. april kl. 18.30 Lindy Swing aften m. Leonardo Pedersens Jazzkapel Kulturhuset Brønden Kulturkalender APRIL 2015 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres 3.-6. klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Det Sker Sæby Oktober 2015

Det Sker Sæby Oktober 2015 Tirsdag 27. oktober kl. 10.00-10.30: Trylle tirsdag - Kom til højtlæsning af abracadabra-fortællinger. Kan i lide tryllestøv, magi, spådomme og forsvindingsnumre, så kom forbi når børnebibliotekaren læser

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev november 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev november 2017 Åbningstale Rethink Dyder Aarhus Rådhus. Kunstnerhuset KARAVANA Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk Kunstnerhusetkaravana.dk

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne.

Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Årsprogram 2019 Fraktion 4. Vi håber, du vil finde program 2019 interessant og få lyst til at deltage i et eller flere af arrangementerne. Da planlægningen foregår op til et helt år forud for afholdelsen,

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 38 Januar - april 2017

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 38 Januar - april 2017 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 38 Januar - april 2017 Praktiske oplysninger Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts, april 2017 Tilmelding Find ud af hvad du vil

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

EFTERÅR RANDERS GRENAA EBELTOFT SEPTEMBER OKTOBER 2016 GRATIS ADGANG

EFTERÅR RANDERS GRENAA EBELTOFT SEPTEMBER OKTOBER 2016 GRATIS ADGANG EFTERÅR SEPTEMBER OKTOBER 2016 GRATIS ADGANG RANDERS GRENAA EBELTOFT RANDERS Museum Østjylland er et kulturhistorisk museum. Vores gæster kan opleve den lokale historie på vores udstillingssteder i Randers,

Læs mere

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster KULTURTJENESTENS TILBUD FOR SFO 2012-2013 Middelaldercentret Teatret Masken Fuglsang kunstmuseum Museum Lolland-Falster Kurser og kulturtilbud for pædager i SFO og børn i SFO1 og SFO2 KULTURTJENESTEN giver

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Det Sker Sæby Februar 2016

Det Sker Sæby Februar 2016 Mandag 22. februar kl. 08.00-12.00: Få en rundvisning og se det arbejdende værksted, hvor frivillige borgere og ildsjæle genskaber de gamle huse i, som de stod omkring 1900 skala 1:10. Snyd ikke dig selv

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar:

Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar: Årsplan Børnehuset Bullerbo 2016 - fokus: Fællesskaber sprog natur januar: Uge Tema Aktiviteter for hele Bullerbo 1 Vinter Fokus ord: 2 Vinter Fokus ord: Sne, is og vand, vi leger med elementerne Vi fodre

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune SOMMER for børn 2018 Favrskov Kommune Uge 27 BMX-, SCOOT- OG SKATERSKOLE Er du bidt af en gal skater og vil du gerne lære nye tricks? Så kom til 2 dage, hvor den professionelle skater Thomas Tarzan Hansen

Læs mere

17-18 VINTERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER

17-18 VINTERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER 17-18 VINTERHALVÅR UDSTILLINGER OG ARRANGEMENTER oktober til april 2017-2018 GÅ PÅ OPDAGELSE I VINTERSÆSONENS MANGE SPÆNDENDE OPLEVELSER VINTERSÆSON 2017-18 Glæd dig! Der er meget godt i vente for alle,

Læs mere

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER

MEDLEMSBLADET. CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER MEDLEMSBLADET CCcCC HANS J. WEGNER ET NORDISK DESIGNIKON FRA TØNDER HUSK DET ÅRLIGE KONTINGENT C HVAD GÅR PENGENE TIL? Gennem dit medlemskab af foreningen Venner af Kunstmuseet i Tønder medvirker du for

Læs mere

Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR).

Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR). Ny persondatapolitik Kære modtager af Medicinhavernes nyhedsbrev Den 25. maj træder de nye standarder fra EU vedrørende databeskyttelse i kraft, også kendt som persondataforordning (GDPR). Den nye persondatalov

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N MEDLEMSBLADET NR. 13 ÅRGANG 3 NR. 3 MAJ 2012 FORMANDEN HAR ORDET Efter generalforsamlingen den 21. marts 2012 har foreningsbestyrelsen konstitueret sig og jeg har påtaget mig formandshvervet. En opgave

Læs mere

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Alle dage Strik en ko Se den strikkede 2CV og vær med til at strikke en ko når Gitte Skovmand og Eva Holm laver strikkegraffiti-workshop på stand A-1424.

Læs mere

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Vendsyssel Historiske Museum har fem afdelinger, og alle steder er der mulighed for, at grupper kan bestille

Læs mere

Medicinhavernes nyhedsbrev

Medicinhavernes nyhedsbrev Medicinhavernes nyhedsbrev Det er havetid, og alting springer ud. Også i Medicinhaverne er der grøde og masser af spændende planter at kigge på. Hvis du har mod på at opleve haverne og planterne på en

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Hold 1 fra 27/1 til 2/2 2019

Hold 1 fra 27/1 til 2/2 2019 040119 Hold 1 fra 27/1 til 2/2 2019 Højskole classic SØNDAG 27/1 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Jannie Lehmann, Christian Schou og Kåre Lind 15:00 16:30 Eftermiddagskaffe/te 16:30 17:15 Orientering

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017

Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017 Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017 Korsang * Store videnskabsfolk * Humorens historie * Pileflet SØNDAG 29/1 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Christian Schou, Jannie Lehmann og Kåre Lind 15:00

Læs mere