Så syng da, Danmark og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så syng da, Danmark og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister"

Transkript

1 Så syng da, Danmark og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister 25. november - 1. december 2018 Sange udtrykker det, vi ikke har ord for. På kurset lære du at forstå livet som en sang. Og vi synger, så taget letter.

2 Kursusværter Mads Rykind-Eriksen forstander, cand.mag. i historie og filosofi Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang. - Kai Hoffmann, Højskolesangbogen nr Advarsel: Fællessang kan virke stærkt vanedannende! Det her er simpelthen et kursus, vi har glædet os til at præsentere for dig, og som vi selv i den grad glæder os til at være med på. Vi har alle tre i vores mange år i højskolen haft Højskolesangbogen som fast inventar, og vi ved derfor, hvilken uundværlig livsledsager sangen er. Sangen er et levende væsen. Man går rundt med den som en arvelig sygdom bortset fra, at videnskaben aldrig har fundet den. På samme måde som det er med kærligheden, troen og håbet. Videnskabeligt set eksister det slet ikke alt det, der skrives sange om. og han har aldrig levet, som klog på det er blevet, han først ej havde kær. - Grundtvig. Højskolesangbogen nr. 88. Sangen er en bestseller Vi kan som danskere bryste os af at have opfundet fællessangen, og måske er det derfor, vi også har verdens største sangskat. Vi er et folk, hvor snart sagt enhver forening, bevægelse og sammenslutning har sin egen sangbog: Spejderne, friskolerne, pensionisterne, arbejderbevægelsen, DGI osv. Folkelige møder starter og slutter med en sang. Vi har morgensange og aftensange. Vi bruger sangen til at komme godt fra start og til at få rundet ordentligt af. Vi hører ofte, at det står skidt til med sangen. Men der er aldrig før solgt så mange sangbøger som nu, og Højskolesangbogen er gennem de seneste 25 år solgt i 1 million eksemplarer og er hermed Danmarks mest solgte bog. det er lettest at holde et folk i skak som slet ingen sange har. - Benny Holst, Højskolesangbogen nr. 168.

3 Pia Dahl, organist, dirigent og foredragsholder Erik Lindsø, foredragsholder og forfatter Hver fugl synger med sit næb Det er fællessangen, der har lært os, at hver fugl synger med sit næb, og det kan nærme sig en fornærmelse mod fællesskabet, hvis vi ikke synger med vel vidende, at et enkelt næb en gang imellem gerne må tie stille! At synge sammen er ikke nogen nødvendighed. Mennesker kan godt eksistere uden at synge, og et samfund kan nok også få hjulene til at løbe rundt uden sang. Men én ting er sikkert: uden sangen ville både livet og samfundet blive fattigere og det uanset, hvor mange velfærdsgoder, vi plastrer det til med. At fornemme hverdagen som noget festligt og farverigt, at se det store i det små og løfte sløret for hverdagens små mirakler det er den fortryllende oplevelse en god sang kan give os. Citaterne er fra Jørgen Carlsens forord til bogen Sange til morgen og aften. Jørgen Carlsen medvirker på kurset, og han siger, at al sang er lovsang. Lad det fordybe din andagt, broder: dit timeglas er i takt med kloder. Dit sommerblus, som kun stakket blænder, er ild af altets, der aldrig ender. - Johs. V. Jensen. Høskolesangbogen nr Mød sangens professionelle fortolkere Med dette kursus vil vi også lovsynge sangen. Vi har derfor sammensat et oveflødighedshorn til dig, som elsker at synge, holder af de danske sange, og som gerne vil have store musikalske oplevelser med dem. Du får ikke blot lov til at synge mere end 100 sange i løbet af ugen, lære om sangenes eksistentielle indhold, historier og melodier, men du vil også møde den folkelige sangs professionelle fortolkere: Den unge musiker Katrine Stochholm, troubadouren Kristian la Cour og Den Danske Salmeduo. En eftermiddag kører vi til Sønder Hygum forsamlingshus, hvor vi skal møde det sønderjyske kaffebord i ord, sang og kalorier med fokus på sangens betydning i den sønderjyske nationalitetskamp.en anden dag besøger vi sangskriveren Jens Rosendal i Ballum midt i det marskområde, hvor han finder sin inspiration. Hjemme på højskolen møder du kompetente folk, der fortæller dig om sangene og melodierne. Med salmeeksperten Morten Skovsted sætter vi fokus på den fornemme danske salmetradition, Finn Slumstrup og Jesper Moesbøll fortæller i ord og toner om Grundtvigs sange, Johannes Nørregaard Frandsen fortæller om H.C. Andersen og hans sange, Per Vium behandler The Beatles som fællessang, og Karen Hanne Munk fortæller om de tyske komponister, der gjorde sangen til fællessang. Selv bidrager vi med morgensang, foredrag og sangtimer om den folkelige sang i Danmark. Sangglade hilsner Mads Rykind-Eriksen, Erik Lindsø og Pia Dahl.

4 Tilmelding Pris: kr. på dobbeltværelse uden bad (tillæg kr. for enkeltværelse) kr. på dobbeltværelse med bad. Tilmelding via vores hjemmeside: (under KORTE KURSER) eller til kontoret på tlf Kursusværter Mads Rykind-Eriksen, forstander for Rødding Højskole, cand.mag. historie og filosofi. Erik Lindsø, foredragsholder og forfatter. Uddannet lærer. Tidl. forstander for Rønshoved Højskole, lærer på Danebod Højskole, informationschef i Folkehøjskolernes Forening, programvært i DR, redaktør af Højskolebladet og af Grænsen. Se mere på Pia Dahl, konservatorieuddannet blokfløjtenist fra Det Jyske Musikkonservatorium, organist, dirigent og cand.pæd. Se mere på Medvirkende Johannes Nørregaard Frandsen, professor ved Institut for Kulturvidenskaber og Litteratur, Odense Universitet, leder af H.C. Andersen Centret, forfatter og foredragsholder. Mette Geil, cand.theol., frimenighedspræst ved Rødding Frimenighed. Kristian la Cour, højskolelærer på Askov Højskole, visesanger og melodimager. Katrine Stochholm, komponist og musiker og medstifter af det kendte band Under Byen. Har senest udgivet soloalbummet Danser Til Radio. Jesper Moesbøll, pianist, tidl. højskoleforstander og undervisningskonsulent i Undervisningsministeriet. Jens Rosendal, forfatter, digter og sangskriver. Er med mere end 1000 sange og salmer en af Danmarks mest produktive sangskrivere, og han er den nulevende dansker med flest sange i Højskolesangbogen. Hans kendte sang, Du kom med alt det der var dig, er oversat til 18 sprog, senest til russisk. Karen Hanne Munk, cand.mag. i musikvidenskab og etnografi. Har i mange år arbejdet som højskolelærer og efterskolelærer. Med i redaktionsudvalget til 18. udgave af Højskolesangbogen. Har holdt talrige fællessangsarrangementer rundt om i landet. Georg Metz, forfatter og journalist. Per Krøis Kjærsgaard, forstander for Osted Fri- og Efterskole, musiker og komponist. Hans sange Kære linedanser og Giv os lyset tilbage blev af danskerne i 2015 kåret som hhv. nr. 5 og 3 i DR s udsendelse Top 50 Danske Sange, og sangene er udgivet i et væld af sangbøger: Højskolesangbogen, Arbejdersangbogen, Puls, Sange og salmer i skole og kirke, Efterskolesangbogen, Teensangbogen og mange flere. Morten Skovsted, teolog og historiker. Står bag netværket Syng Nyt, der arbejder for udbredelsen af gode, nye salmer og for salmesangen generelt samt Salmedatabasen, der rummer hundredvis af nye og gamle salmer. Finn Slumstrup, forfatter og foredragsholder, skribent ved Jyllands-Posten, jazzkender og tidl. højskoleforstander. Erik Sommer, komponist, korleder, organist og tidl. højskoleforstander. Per Vium, musiker, foredragsholder og Beatles-ekspert. Mangeårig programmedarbejder i Danmarks Radio. Den danske Salmeduo: Christian Vuust, saxofon og klarinet og Hans Esbjerg, klaver. Duoen fortolker og jazzificerer danske salmer. Har siden 1996 givet over 400 koncerter i kirker og på spillesteder i Danmark og Tyskland og har seks anmelderroste cd er bag sig.

5 Kursusprogram H.C. Andersen Fællessang 25. Søndag den 25. november Kl : Ankomst, indkvartering og kaffe. Kl : Velkomst v/ Mads Rykind-Eriksen. Kl : Med poetisk vingefang. Introduktion til kurset v/ Mads Rykind-Eriksen og Erik Lindsø. Kl : og danser til himmelens stjerneskud v/ Per Krøis Kjærsgaard. Sange skaber folk til et folk, livets og landets meningstolk, siger Per Krøis Kjærsgaard. Han indleder kurset med at stille spørgsmålene: Hvorfor er det nu, vi synger? Hvad er det ved fællessangen, der er så tiltrækkende og vigtigt? Svarene indkredses gennem fællessang, anekdoter, video og fortælling. 26. Mandag den 26. november Kl : Stemme, sang og klang. Morgensang v/ Pia Dahl. Kl : Al sang er lovsang et værn mod at ligegyldigheden tager magten i livet v/ Erik Lindsø. Enhver sang gemmer på en kærlighedserklæring til et eller andet, man sætter højt og vil prise: En årstid, et landskab, morgenstunden, den nedgående sol, sproget, fællesskabet, fortiden, der lever i os, og så meget andet. Erik Lindsø fortæller og introducerer sange, der underbygger hans synspunkter. Kl : Hist hvor vejen slår en bugt i Danmark er jeg født. H.C. Andersen og den danske sangskat v/ Johannes Nørregaard Frandsen. H.C. Andersen betragtede sig selv som en sumpplante, der kom fra dybet og stræbte efter lyset. Hans liv og kunst består af stadige brud og en stor utilpassethed, der virkede som drivkraft. Foredraget skildrer den rastløse, rejsende, identitetssøgende mønsterbryder H.C. Andersen, som skabte verdenskunst, og som stadig overrasker ved sin måde at være moderne på. Johannes Nørregaard Frandsen er en eminent fortolker af den store eventyrdigter, og han fortæller om ham gennem de sange, H.C. Andersen også bidrog med. Kl : God morgen lille land og andre små sange i lette korarrangementer: Danske sange, engelske sange, sange for alvor, sange for sjov. En aften med enkle, trestemmige satser. Vi laver Rødding Folkekor. V/ Pia Dahl. 27. Tirsdag den 27. november Kl : Op al den ting som Gud har gjort. Morgensang i Rødding Frimenighedskirke ved Mette Geil. Kl : Uden Hartmann, Weyse og de andre tyskere ingen højskolesang. Højskolesangbogen og sange fra vor store nabo v/ Karen Hanne Munk. Det er meget vanskeligt som dansker at forstå

6 Kursusprogram Grundtvig Det sønderjysk kaffebord sig selv kulturelt uden at kende til Tyskland og dette lands kulturhistorie. Sangene i Højskolesangbogen giver stof til eftertanke og refleksioner over, hvem vi er, hvilket bjerg af personligheder, traditioner og historiske kendsgerninger, vi balancerer på, og de er afgørende for, at vi befinder os, hvor vi gør. Store dele af den fællessangstradition, som hele Højskolesangbogen bygger på, tager sit udgangspunkt i den tyske komponist J.A.P. Schulz ( ) og hans indflydelse på blandt andre C.E.F. Weyse ( ). Foredraget vil dreje sig om den indflydelse, de tyske komponister havde på den danske skoleundervisning i oplysningstiden, hvor sangen ikke blot var et æstetisk, men også et pædagogisk-folkeligt anliggende. En eftermiddag om det sønderjyske kaffebord i ord, sang og kalorier Kl : Vi tager til Sønder Hygum forsamlingshus, der i 1907 blev bygget som samlingssted for de dansksindede sønderjyder. Her kunne de få lov til at være i fred for de tyske myndigheder; men spiritusbevilling kunne de ikke få. I stedet skabte de det sønderjyske kaffebord. På denne særlige lokalitet med historisk betydning skal vi høre om sangens specielle betydning i Sønderjylland fra 1800-tallet til i dag. Det sønderjyske kaffebord spiller en rolle i den historie, så vi skal også høre historien om det legendariske kaffebord og vi smager på nogle af de 21 kager, som hører til. Ind imellem synger vi sangene! Turledere: Mads Rykind-Eriksen og Erik Lindsø Kl : Derfor bærer blus vi med glæde. Salmesangsgudstjeneste i Rødding Frimenighedskirke v/ frimenighedspræst Mette Geil. 28. Onsdag den 28. november Kl : Morgenstund har guld i mund. Morgensang v/ Erik Lindsø. Kl : Giv mig Gud en salmetunge. Om den danske salmetradition v/ Morten Skovsted. Danmark indtager en særstilling i verden, fordi vi har så store salmedigtere. Nogle af vores største digtere er salmedigtere: Grundtvig, Ingemann, Brorson, Kingo m.fl. Salmerne rummer den fineste poesi i dansk lyrik. Hvad er det særlige ved den danske salmetradition? Hvad er forskellen på en sang og en salme? Fællessangen har fået en stor renæssance i Danmark, men salmesangen er i tilbagegang på den måde, at færre danskere kender vores salmer. Samtidig er det mange år siden, der er skrevet så mange nye salmer som nu. Hvorfor? Kl : Grundtvig den store folkeoplyser v/ Finn Slumstrup og Jesper Moesbøll. Ingen enkeltperson har sat sit præg så massivt på Højskolesangbogen som N.F.S. Grundtvig. Når man skal behandle ham i tekst og musik, kan der derfor vælges forskellige angrebsvinkler. Denne eftermiddag vil pianisten Jesper Moesbøll og forfatteren Finn Slumstrup selv to erfarne folkeoplysere tage fat på netop den del af Højskolesangbogen, der fortæller noget om Grundtvig som den store folkeoplyser. Han var ikke alene den ideologiske inspiration bag folkehøjskolerne, men bag hele den kulturrevolution, der prægede Danmark i sidste tredjedel af 1800-tallet.

7 Jens Rosendal Gerorg Metz Vil man fortælle historien om Grundtvig, gør man det bedst med hans sange. Kl : Skovensomhed. Foredrag og koncert med musiker og komponist Katrine Stochholm, som har sat musik til digte af Emil Aarestrup, Viggo Stuckenberg, Jeppe Aakjær og Sophus Claussen. Aarhusianske Katrine Stochholms soloalbum Danser Til Radio indeholder otte stemningsfulde sange sunget med nerve og en inderlighed om relationen til sig selv, om kærlighed og venskab. I sin drømmelignende musik låner hun poesi fra blandt andet digteren Emil Aarestrup. 29. Torsdag den 29. november Kl : Ingemann for børn. Morgensang v/ Mads Rykind-Eriksen. Kl : Her har jeg rod, herfra min verden går. Sangen som ophav til den danske identitetshistorie v/ Georg Metz. Georg Metz vil gennemgå et udsnit af den danske sangskat til belysning af dansk identitet og historie. Han vil benytte sig af sangskatten til at tage et kig på danskerne igennem alt fra folkeviserne til Benny Andersen, og han fortæller om forfatterne, om komponisterne, om den historiske kontekst og opførelsessammenhængene. Overstrøget med sine velkendte skarpe holdninger kommenterer han desuden den historiske relevans med et samtidsperspektiv. Du kom med alt det der var dig. Besøg i Ballum ved Vadehavet med poesi, sang og stor natur, hvor vi møder Jens Rosendal Kl : Vi kører sydpå til Ballum, hvor vi går en tur i den lille landsby, hvis smukke, gamle marskhuse ligger fuldstændig intakt rundt om middelalderkirken. Vi fortsætter henover marsken og ud til Vadehavet og marsklandet, som er salme- og sangskriveren Jens Rosendals store inspirationskilde. Vi har sat digteren stævne i Ballum Multihus, hvor han fortæller historier fra sit sangværksted. Kl : Koncert med Den danske Salmeduo Christian Vuust på saxofon og klarinet og Hans Esbjerg på klaver. Duoen laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den amerikanske jazztraditions legende improvisationer og den klassiske musiktraditions nænsomhed. Den røde tråd er de utroligt smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde. Mange af disse salmer har været en del af almindelige danskeres hverdag i hundreder af år. Med andre ord er salmerne danske klassikere, sange der bliver stående. Den Danske Salmeduo har lavet en række spændende nye bud på, hvordan disse sange kan spilles med respekt for det musikalske udgangspunkt og fornemmelse for den tekstlige baggrund. 30. Fredag den 30. november Kl : Jeg ser et rødt flag smælde. Morgensang om arbejdersange v/ Erik Lindsø.

8 The Beatles Kl : With A Little Help From My Friends. The Beatles som fællessang v/ Per Vium. The Beatles er toppen af den 1960 er- og 70 ermusik, som forandrede den musikalske verden for altid. Det legendariske makkerpar Lennon/ McCartney er nu repræsenteret med tre sange i Højskolesangbogen. Hvad er det særlige ved sangene, som The Beatles udødeliggjorde? Hvorfor holder de? Passer de ind i den danske fællessangstradition? Til at svare på disse og mange andre spørgsmål findes ingen bedre end den danske Beatles-ekspert Per Vium. Kl : Den, som mærker, at græsset gror v/ Erik Sommer. Et højskoleforedrag ved komponisten og melodimageren, højskolemanden og fortælleren Erik Sommer, der på bedste vis runder kurset af med sange og fortællinger om historierne bag sangene, om begivenheder og folk, der gennem årene har haft noget på hjerte. Eftermiddagen er krydret med anekdoter og kommentarer til den tid, vi kender, og tanker om det der kommer. Højskolesangbogen er for Erik Sommer historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker. Kl : Festmiddag. Kl : Viseaften med troubadouren Kristian la Cour. Vi har inviteret vores kollega fra nabohøjskolen i Askov til at komme til vores festaften. Kristian la Cour er en visesangens mester, og han tager os med på rundtur i både den danske og den svenske visetradition, samtidig med at han præsenterer sange, han selv har skrevet melodier til. 1. dec. Lørdag den 1. december Kl. 9.00: Gå da frit enhver til sit. Morgensang v/ Mads Rykind-Eriksen. Derefter afrejse. Alle dage, hvis ikke andet er nævnt, er der morgenmad kl , frokost kl. 12, eftermiddagskaffe kl. 15, aftensmad kl. 18 og aftenkaffe kl. 21.

Så syng da, Danmark og syng dig glad

Så syng da, Danmark og syng dig glad Så syng da, Danmark og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister 24. - 30. november 2019 Sange udtrykker det, vi ikke har ord for. Du lærer at forstå livet som

Læs mere

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Vi hører ofte, at det står skidt til med sangen. Men der er aldrig før solgt så mange sangbøger

Læs mere

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang. 19.-25. november 2017

Læs mere

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister

Så syng da, Danmark. - og syng dig glad. Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark - og syng dig glad Mød Højskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang. 19.-25. november 2017

Læs mere

Seniordans. En højskoleuge juli 2018

Seniordans. En højskoleuge juli 2018 Seniordans. En højskoleuge 1.-7. 2018 I samarbejde med Dansk Seniordans Kursusvært Michell S. Boysen, højskolelæer i musik. Ba. i rytmiskmusik og bevægelsespædgogik. Seniordans er en danseform, der danses

Læs mere

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning 1.-7. 2018 Skriv på livet løs! Kursusvært Erik Lindsø forfatter og foredragsholder SKRIV PÅ LIVET LØS! Livet er en historie værd. Men det kan

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning Skriv dit liv Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning 28. juli - 3. august 2019 En uge, der byder på inspirerende foredrag og praktisk vejledning i at få hul på projekt skriv dit liv. 175 1844 ÅRS

Læs mere

Litterære oplevelser Mød litteraturen i bøger, naturen, musik og gastronomi

Litterære oplevelser Mød litteraturen i bøger, naturen, musik og gastronomi Litterære oplevelser Mød litteraturen i bøger, naturen, musik og gastronomi 1.-7. 2018 Det er et oplevelseskursus, hvor du møder litteraturen i den natur og de omgivelser, forfatterne digter om, og i den

Læs mere

Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv

Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv 27. oktober - 2. november 2018 Liv uden bevægelse kan være godt nok for gulerødder og kålhoveder. - Grundtvig. Kursusværter

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN

GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN GRUNDTVIG OG FORTÆLLINGEN 25.11.18 01.12.18 PROGRAM Hos Grundtvig havde historiefortællingen en kolossal betydning i udviklingen af os som individer og som folk, i dannelsen af nationen og i historiens

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion

MIDSOMMER I ASKOV i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion MIDSOMMER I ASKOV 17.06.19 21.06.19 i samarbejde med BUPLs Pensionistsektion PROGRAM På kurset får du indblik i brydninger i historie, kunst, litteratur og musik gennem foredrag og studiekredse. Dagsrytme

Læs mere

SYNG FOR LIVET

SYNG FOR LIVET SYNG FOR LIVET 12.01.20 18.01.20 Mød spændende forfattere og musikere, der har arbejdet med den danske sang- og salmeskat. Vi skal nyde fine koncerter på højskolen og på vores tur til Odense og så skal

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 10.04.16 16.04.16 ASKOV HØJSKOLE TURE - Heldagsturen går til Århus. Vi besøger Den Gamle By, hvor guider viser os udstillingsbyen 1974 din egen tid på museum. Byen er en tidsrejse,

Læs mere

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg

Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Billedvæv. Tekstile dekorationer til væg Kreativ sommerhøjskole 2018 1. - 7. juli 2018 Tekstiler til væggen er in som aldrig før fra fint til groft vævede, dekorative billeder. Kursusbeskrivelse Tekstiler

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 15.05.17 21.05.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Indbydelse til vi spiser sammen

Indbydelse til vi spiser sammen KvongPosten September 2017 Indbydelse til vi spiser sammen Så er tiden inde til at vi mødes på kryds og tværs af Kvong Sogn og omegn til en hyggelig aften Fredag den 15. september kl. 18.00 i gymnastiksalen

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 19.08.18 25.08.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted

DANS DANS DANS i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted DANS DANS DANS 01.09.19 07.09.19 i samarbejde med leder af Husted Dans, Birgit Husted Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne. Her kan alle være med både

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 13.05.18 19.05.18 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 20.06.16 24.06.16 ASKOV HØJSKOLE Mandag 20. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

SYNG FOR LIVET

SYNG FOR LIVET SYNG FOR LIVET 13.01.19 19.01.19 PROGRAM Mød spændende forfattere og musikere, der har arbejdet med den danske sang- og salmeskat. Vi skal nyde fine koncerter på højskolen og på vores tur til Sønderborg

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 02.09.18 08.09.18 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Med saft og kraft. Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft. Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus. Store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften er symbolet på grokraft,

Læs mere

Kunst, kultur og kristendom

Kunst, kultur og kristendom Kunst, kultur og kristendom Højskoleuge om troens aftryk i dansk åndsliv Jellingstenen i farver. 6. - 12. 2019 Med tro og ånd kommer man derind, hvor det handler om at finde og skabe mening med livet.

Læs mere

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.."

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter Først til mølle-princippet.. Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.." View this email in your browser Jejsing Borgerforening og Sæd Ubjerg Lokalråd

Læs mere

Syng for Livet ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 05.02.17 11.02.17 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 5. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser 7. - 13. 2019 Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften er

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV

SOMMERJAZZ PÅ ASKOV SOMMERJAZZ PÅ ASKOV 02.06.19 08.06.19 Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem! På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden

Læs mere

Patchwork ASKOV HØJSKOLE

Patchwork ASKOV HØJSKOLE Patchwork 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Patchwork får du mulighed for at fordybe dig i patchwork, samtidig med, at du sammen med hele holdet får indblik i nye tendenser og brydninger

Læs mere

Den litterære Kierkegaard Askov højskole

Den litterære Kierkegaard Askov højskole Den litterære Kierkegaard 28.10.18-03.11.18 Askov højskole Kierkegaard var filosof og teolog men hans form var litterær. Ikke alene kan meget af hans produktion læses som skønlitterære værker (fx Enten-Eller,

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 11.08.19 17.08.19 Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Cykle mellem tvende have

Cykle mellem tvende have Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Cykle mellem tvende have Naturskønne cykelture mellem Nord- og Sydslesvig 21. juni 27. juni 2015 Efter 150-året for 1864 vil vi cykle rundt i grænselandet:

Læs mere

til fælles bedste 11.-17. juli 2010

til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Hit med Grundtvig! til fælles bedste 11.-17. juli 2010 Kursusbeskrivelse Det er ikke til at komme uden om Grundtvig, han er her og der og alle vegne.

Læs mere

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård

Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Indbydelse til Sogneeftermiddage og aftenarrangement i Måløv Sognegård Sæson 2015-2016 Tirsdag den 15. september kl. 14.30 Sæsonens første arrangement er med den nyudnævnte Kultur- og Kirkeminister Bertel

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Humor og livsmod En livsfilosofisk uge om den muntre alvor

Humor og livsmod En livsfilosofisk uge om den muntre alvor Humor og livsmod En livsfilosofisk uge om den muntre alvor 20. - 26. 2019 Vil du proppe alvor i en mand, skal du få ham til at åbne munden af grin. Dario Fo. 175 1844 ÅRS JUBILÆUM 2019 Kursusvært Lillian

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. På cykel. Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord På cykel Langs de sønderjyske fjorde og Kielerkanalen 20. 26. juni 2016 En midsommeruge med skønne cykelture i landet mellem den dansktyske grænse og Kielerkanalen.

Læs mere

Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv

Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv Livsglædens nødvendighed Livsfilosofisk uge om den muntre alvor og det gode liv 30. juni - 6. 2019 Liv uden bevægelse kan være godt nok for gulerødder og kålhoveder. - Grundtvig. 175 1844 ÅRS JUBILÆUM

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Naturvandringer, filosofi og god mad

Naturvandringer, filosofi og god mad Naturvandringer, filosofi og god mad En højskoleuge for livsnydere 29. juli - 4. august 2018 En livsnyder er en person, der bekæmper bekymringer med livets goder, som de findes i kunst, kultur, mad og

Læs mere

www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang

www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang 1 plus50.nu v/, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40 55 36 45, www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang www.plus50.nu Højskoleforedrag. Højskolemusik. Højskolestemning. Faglighed. Fordybelse.

Læs mere

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser

Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser Med saft og kraft Forårskursus med store naturoplevelser, livgivende foredrag, filosofiske betragtninger og kulinariske oplevelser 15. - 21. 2018 Saften er næringen, uden hvilken intet kan gro. Saften

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16

Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Ud i naturens spisekammer 03.07.16 09.07.16 Hvordan smager den danske natur? Vi finder ud af det, når vi sammen sanker fra havet, markerne og den vilde natur og pepper klassiske retter op med naturlige

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde Husted Dans 17.01.16 23.01.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival ASKOV HØJSKOLE

NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival ASKOV HØJSKOLE NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 2. august 10.30 12.30 Ankomst og indkvartering kaffe og boller i spisesalen 13.30 Velkomst ved højskoleforstander

Læs mere

i lyst og nød 15.-21. august 2010

i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Det danske sprog i lyst og nød 15.-21. august 2010 Kursusbeskrivelse Rødding Højskole slår dørerne op for en uge med fokus på det danske sprog. Vores

Læs mere

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012

Livet på kanten. viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 Livet på kanten viden og debat om socialt arbejde 17. 23. juni 2012 I samarbejde med Kirkens Korshær, der kan fejre 100 års jubilæum

Læs mere

KIERKEGAARD & GRUNDTVIG

KIERKEGAARD & GRUNDTVIG KIERKEGAARD & GRUNDTVIG EN UGE OM LIVSMODETS FÆDRE. 26. maj 1. juni 2013 I SAMARBEJDE MED SØREN KIERKEGAARD SELSKABET OG GRUNDTVIGSK FORUM KIERKEGAARD & GRUNDTVIG EN UGE OM LIVSMODETS FÆDRE. 26. maj 1.

Læs mere

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE

Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Ud i naturens spisekammer 05.07.15 11.07.15 ASKOV HØJSKOLE Vores land er et fantastisk forrådskammer. Fra havet, markerne og den vilde natur får vi nogle af verdens fineste råvarer. Dette kursus er for

Læs mere

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

Arkæologi på Askov ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 16.09.18 22.09.18 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

plus50.nu v/pia Dahl, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40553645, www.plus50.nu www.plus50.nu Faglighed. Fordybelse. Formidling.

plus50.nu v/pia Dahl, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40553645, www.plus50.nu www.plus50.nu Faglighed. Fordybelse. Formidling. 1 plus50.nu v/, Adelgade 41, 1. sal 4720 Præstø mobil 40553645, www.plus50.nu Foredrag - Fortællinger - Fællessang www.plus50.nu Faglighed. Fordybelse. Formidling. 2 Præstø, oktober 2012 Kære lokalforening

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus

SKRIV DIN LIVSHISTORIE Ekstra kursus SKRIV DIN LIVSHISTORIE 21.10.18 27.10.18 Ekstra kursus PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling

Læs mere

Syng for Livet ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.01.18 20.01.18 ASKOV HØJSKOLE På Syng for livet får du styrket dit kendskab til den danske sangskats historiske og kulturelle betydning. Kurset byder på fine foredrag, fællessang og koncerter

Læs mere

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:)

Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Program for foråret 2018 Der er fri entré for medlemmer af skolekredsen:) Tirsdag 6/2 kl. 19.30 Koncert med Mark Solborg trio Guitaristen Mark Solborg, saxofonisten Anders Banke og trommeslageren Bjørn

Læs mere

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter.

I 1945 begyndte hun at oversætte børnebøger, siden voksenlitteratur og havde en meget produktiv karriere som oversætter, forfatter og digter. Måne og sol 1 Måne og sol, vand, luft og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans, 2. Jesus, Guds søn levede her og døde for os, lever i dag, ja, han er her, ja, han er her,

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

Skriv din livshistorie november 2018

Skriv din livshistorie november 2018 Skriv din livshistorie 11.-17. november 2018 Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse

Martin Luther. Et kursus om Martin Luther marts Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Folkeuniversitetet Slagelse Martin Luther Et kursus om Martin Luther 24. 26. marts 2017 Liselund Møde- og Kursussted i samarbejde med Folkeuniversitetet i Slagelse Liselund Møde-og Kursussted, Slotsalléen

Læs mere

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015

GRÆNSER. Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 GRÆNSER Arbejdende ugekursus for forfattere, illustratorer og oversættere 04. - 10. oktober 2015 Jaruplund Højskole I samarbejde med Litteratour og Dansk Forfatterforening Tør du krydse grænsen og udfordre

Læs mere

Efterårsmøde ASKOV HØJSKOLE

Efterårsmøde ASKOV HØJSKOLE Efterårsmøde 15.10.16 16.10.16 ASKOV HØJSKOLE Lørdag d. 15. oktober 11.00 12.15 Ankomst og indkvartering. 12.30 Frokost i spisesalen 13.30 Foredrag med fhv. højskoleforstander, adjunkt og forsker ved Erhvervsakademi

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

Humor og Livsglæde ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 29.10.17 04.11.17 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre!

Nyhedsbrev nummer 6. Ollerup, den 20. januar 2015. Kære forældre! Ollerup, den 20. januar 2015. Nyhedsbrev nummer 6 Kære forældre! Højdepunkter siden sidst Nogle af de store højdepunkter i et skoleår er kirkekoncerterne. Søndag den 11. januar var der to særdeles velbesøgte

Læs mere

NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE

NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 2. august 10.30 12.30 Ankomst og indkvartering kaffe og boller i spisesalen 12.30 Frokost 13.30 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING

FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING FAMILIEHØJSKOLE NATUR KUNST - FORTÆLLING 13.10.19 19.10.19 PROGRAM Fællesskabende Familiehøjskole Vi glæder os til at se dig og din familie her på Askov Højskole. I denne uge bliver du og din familie ført

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

præsenterer OTTO MORTENSEN

præsenterer OTTO MORTENSEN T R I O E N S A M K L A N G præsenterer OTTO MORTENSEN 1907 1986 Som komponist, pædagog, dirigent, pianist og musikvidenskabelig forsker. I Sang / Musik Fortælling og Billeder Hvilken betydning har Otto

Læs mere

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019

Salsa - cubansk dans, musik og sang 2019 - cubansk dans, musik og sang 2019 Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 8.00-9.00 - Morgenmad 9.00-9.45 Morgensamling Morgensamling (9.00-9.15) 10.00-11.45 Workshop A + afrejse sammenspil

Læs mere