Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg"

Transkript

1 Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Geert Cederkvist, august 2014 Optakten Før dette års sommerferie havde Mette og jeg snakket om at bruge noget af ferien på at ro havkajak ved Fyn, men da planerne om klubbens fælles langtur fra Stockholm til Göteborg kom frem, valgte vi i stedet at melde os til at ro med på den i en uge og så blive i Sverige og leje et par kajakker der. Da holdene var blevet sat, viste det sig, at vi skulle ro med hold 2 fra Stockholm til Mem ved starten af Göta Kanal i den første uge af juli, og mens vi var ved at undersøge, hvor vi kunne leje og ro i kajakker i den følgende uge, meldte hold 4, der skulle ro fra Borensberg, til Karlsborg, at de manglede mandskab, og da vi havde fortalt, at vi ville blive i Sverige, blev vi blev spurgt om, vi kunne ro med på dette hold også. Sådan endte det med, at vi i vores ferie kom til at tilbringe 16 dage med roning i Sverige Hold 2: Stockholm - Mem Hold 2 bestod udover os to af Henrik V. Larsen, Kim Amstrup Poulsen, Ivan Baumann og Sune Scheufens - 5 mænd og Mette. Vi mødte søndag den 29. juni i roklubben kl. 8 og begav os efter pakning af bilerne af sted mod Stockholm, hvor vi skulle overtage bådene efter hold 1, der havde transporteret dem derop og roet stjernetur i Stockholmsområdet i tre dage. Vi kørte i Henriks og Mettes bil med tre i hver. Da hold 1 var startet en dag senere end oprindelig planlagt, havde de bedt om lov til at bruge den dag, der oprindelig skulle have været vores første. Til gengæld havde vi bedt dem om, så at ro den første etape af vores tur, nemlig til Södertälje, men af forskellige årsager var det ikke lykkedes, så vi måtte helt til Stockholm for at overtage bådene, der lå på traileren og ventede på os i Stockholms Roddförening lige ved Djurgården.

2 Vi ankom sidst på eftermiddagen og fik en aftale, om at vi godt kunne overnatte i roklubben. Derefter fik vi pakket noget mad til Henrik, Kim, og jeg, der skulle køre biler og trailer til vores slutdestination Mem - en køretur på knap 200 km. Mens vi var undervejs, snakkede Sune, Ivan og Mette om, hvad der skulle handles ind af madvarer, og sendte en indkøbsseddel som SMS til mig. Da vi havde sat Henriks bil og traileren ved en campingplads udenfor Söderköping, kørte vi straks til et stort supermarked - ICA Maxi, som vi havde udset os undervejs. Vi nåede frem kort før lukketid og på grund af den begrænsede tid måtte Henrik, Kim og jeg spurte rundt mellem de forskellige områder i forretningen for at finde alt det, der skulle købes ind, alt imens jeg læste op, hvad der skulle findes. Vi nåede ud, med alle varerne som de sidste kunder, og kunne køre tilbage til roklubben i Stockholm, som vi nåede ved midnatstid. Mandag morgen pakkede vi bådene, og ved halvellevetiden roede vi ind mod Stockholms centrum, passerede Skeppsholmen, og Gamla Stan, inden vi kunne tjekke ind i Karl Johan-slussen, som løftede os ca. 60 cm op til Mäleren, Sveriges tredjestørste sø. Vi fulgte Mälerens sydlige bred, roede ud af Stockholm, spiste frokost på Ekerö og nåede sidst på eftermiddagen frem til Södertälje, hvor vi havde en kort pause, inden vi roede gennem slusen, der løftede os ned til Østersøens niveau igen. Vi passerede under en tog- og en vejbro, der begge kunne løftes, så forholdsvis store skibe kunne passere ind til det vestlige Stockholm, og vi fortsatte yderligere 12 km, inden vi ved tiden nåede frem til en af de campingpladser, som Kim hjemmefra havde udset som mulige overnatningssteder.

3 Der var dagen igennem en svag NNV vind, og øerne nord for os skærmede det meste af vejen godt af for vinden, og ved Södertälje fik vi den ind bagfra. Det var ikke specielt varmt de første dage, ikke mere end 15 om dagen og om natten ned til 810, så de første dage tørnede vi ind iført langt undertøj undertøj og uldsokker i soveposerne. På grund af den sene ankomst aftenen før kom vi først af sted ved 12-tiden om tirsdagen. Rodistancen blev derfor kortere, og det passede også godt, da dagen var meget regnfuld. Vi var godt nok kommet ud på Østersøen, men roede det meste af dagen i læ, af en stor ø, og ellers lå skærene tæt. Sidst på eftermiddagen nåede vi frem til Trosa, som var en idyllisk svensk ferieby med, lille kanal, små gader og minitog, der kørte mellem havnen og torvet. Vi fik handlet ind til middag, og efter en is ved havnekiosken, roede vi de sidste kilometer til campingpladsen, hvor det begyndte at regne igen. Vi havde ikke rigtig lyst til at slå telte op, mens det regnede, og var vådt over det hele. Mette fandt ud af at der ved stranden var et større træskur delt i to sektioner, beregnet til omklædning for badegæster. Vi blev enige om, at der ville vi lægge os ind og sove, når der blev ro på pladsen efter kl. 22.

4 Onsdag startede meget lovende med solskin, men der gik ikke længe, før regnen kom over os igen, og denne gang med meget heftige byger. De begyndte også at trække op til torden og efter 2 timers roning kom det så tæt på, at vi valgte at søge ly på et af skærene, mens vi spiste frokost og ventede på, at tordenen skulle trække væk igen. Den lurede stadig i baggrunden, da vi efter godt en times tid igen satte kursen sydover. Vi roede stadig indenskærs, men der var nu blevet noget mere åbent mellem skærgårdsøerne. Dagens campingplads ved Nyköping viste sig ikke at have så mange faciliteter, ingen butik med indkøbsmuligheder, men værten var dog så flink at skaffe os 2 liter mælk for 40 svenske kroner, så vi kunne klare morgenmaden. Der var en på holdet, der ikke kunne klare at skulle spise havregrød. Aftenens måltid blev sat sammen af hvad vi havde af rester og frokostpålæg, nogle kartofler, et par dåser makrel og tun, æg, pølse lidt kiks, chokolade og resterne af de kanelboller, som Sunes kæreste havde bagt, og så havde vi rigeligt med vin, øl og sodavand.

5 Hvor vi de foregående dage havde svag vind fra gunstige retninger, vågnede vi torsdag op til en vind op mod 10 m/s fra VSV, og vi havde ikke roet længe, før vi rigtigt fik den af mærke, da vi skulle krydse en lille fjord, hvor vinden fik rigtig godt fat. Der måtte krydses først 45 ind i fjorden og derefter 45 udad, men det lykkedes at komme over, dog med tabet af en enkelt kasket. Resten af turen krøb vi langs kysten ind til Oxelösund, hvor vi handlede og spiste frokost på et pizzeria/kebab, inden vi krøb ad nogle kanaler og langs skærene til campingpladsen ved Jogersö. Det blev turens korteste etape, kun 19 km. Campingpladsen havde de hidtil bedste faciliteter. Vi fik god service på campingpladsen og kunne låne en grill, til tilberedning af vores indkøbte fisk. Fredag, hvor vi skulle ud i noget af det mest åbne, nemlig da vi skulle krydse fjorden ind til Norrköping, var vinden løjet af og gårsdagens blæst havde åbenbart været varsel om omslag i vejret, for nu var temperaturen steget mærkbart og det var muligt at ro i kortærmede eller ærmeløse trøjer. Sommeren var begyndt.

6 Dagen bød på en dejligt afslappende rotur, lidt ind i fjorden før vi krydsede, og derefter mellem adskillige skær frem til Arkösund. Vi landede i pragtfuldt vejr sidst på eftermiddagen, og gav os for en gangs skyuld tid til landgangsøl, inden teltene blev slået op Indkøbsmulighederne var et stykke væk, nemlig inde i byen, så vi valgte at reservere bord på Strandgrillen på campingpladsen. Her fik vi et godt måltid, og der var ganske god fredagsstemning. Lørdagsvejrudsigten lovede svag vind tidligt og derefter opfriskende fra SØ. Vi satsede derfor på ikke at komme for sent af sted. Det lykkedes også, så vinden var tilpas svag på det første åbne stykke indtil vi kom i læ af skærene og godt ind ad fjorden mod Mem. Derefter friskede det op og vi havde en god rygvind som i løbet af dagen bragte de fuldt lastede både op på godt 5,5 knob og indbød til lidt indbyrdes kaproning i strålende solskin.

7 Ved ankomsten til Mem tog hold 3 imod os. Nina havde sørget for betaling af sluseafgift, så vi efter en forlængelse af fanglinerne kunne blive sluset op ad den første sluse på Göta Kanal inden vi overdrog bådene til hold 3. Henrik, Kim og jeg skulle endnu en gang ud på en længere køretur for at hente Mettes bil, som var parkeret i Stockholm, og denne gang var vi først tilbage en halv time efter midnat. Imens lejede Sune, Ivan og Mette og cyklede til Söderköping. Mette havde læst i en turistbrochure, at man på Smultronstället skulle kunne få Sveriges bedste is, Så aftensmaden kom for dem til at bestå af 3 kæmpe isdesserter, mens vi andre nøjedes med en gang roastbeef og kartoffelsalat på en motorvejsrestaurant i udkanten af Stockholm.

8 Efter morgenmaden i Mem, tog hold 3 af sted mod S öderköping, og vi pakkede sammen. Det havde været 6 mægtig gode rodage med et meget homogent hold. Henrik og jeg havde været langtursstyrmand på hver vores båd alle dagene, mens de øvrige skiftede, således at vi roede med alle 6 mulige kombinationer af de andre. Uanset hvilken besætning, fulgtes bådene stort set hele tiden ad med en forskel på maks. 100 m for hvert styrmandsskift, og vi var alle enige om, at det havde været en meget fin rooplevelse.

9 Kajak på Göta Kanal og Vättern Mens de andre kørte hjem i Henriks bil, kørte Mette og jeg til Motala, hvor vi for den næste uge havde lejet to Point 65 havkajakker ved Varamobugten ud til Vättern i byens nordlige ende. Vi fik kajakkerne ved halvtotiden og fik prøvet dem af ved en kort rotur nordpå i bugten. Vi havde fået to forskellige pagajer, og fandt undervejs ud af, hvilken der var bedst, så vel tilbage fik vi den ene ombyttet og fik et værelse for de to næste dage på det flot beliggende vandrerhjem på et værelse med terrasse og udsigt over strand og sø. Om søndagen ville vi ro til Vadstena, som er en by, der i middelalderen havde stor betydning for den kulturelle, politiske og religiøse udvikling i landet. Byen er opstået omkring Vadstena Kloster, men er også kendt for Gustav Vasa slot, hvor voldgraven i dag bruges som gæstehavn. Byen ligger ca. 15 km syd for Motala, så vi regnede med, at vi sagtens kunne klare turen frem og tilbage på samme dag. Turen til Vadstena gik fint, og vi fik spist frokost og var inde i gæstehavnen ved slottets voldgrav og på vej tilbage, da det 6 km nord for Vadstena med meget kort varsel pludselig blæste kraftigt

10 op fra vest efterfulgt af et kraftigt tordenvejrs. Vi måtte meget hurtigt søge ind til land og kom i ly af en lade, hvor vi stod, mens tordenvejret buldrede lige over os, og himlens sluser åbnede sig. Da det efter en lille times tid stilnede af, og vinden lagde sig lidt, drog vi videre tæt inde ved land. Udturen havde haft et kryds på 1 km ud for Motala, men på grund af den torden, der stadig buldrede i det fjerne og pålandsvinden turde vi ikke krydse på tilbagevejen, men måtte helt ind i bunden for at komme videre nordpå. Da vi omsider ved halvellevetiden om aftenen nåede tilbage til vandrerhjemmet, havde vi roet 43 km og var godt trætte. Det var vores plan, at vi ville ro ad Göta Kanal tilbage i retning mod Mem, så mandag pakkede vi kajakkerne med det nødvendige udstyr - var overrasket over hvor meget, der var plads til - og begav os af sted. For at komme ind til Göta Kanal skulle vi ro uden om nogle halvøer ca 9 km, selv om, der over land var mindre end 3 km. Da vi kom til Göta Kanal, kom vi samtidig til en sluse, og da kajakker ikke får lov til at komme igennem sluserne, måtte vi løfte dem på land og bære dem et par hundrede meter. Her konstaterede vi, at de fyldt med bagage, var temmelig tunge. Vi kom dog over og roede videre, passerede mindesmærket for Göta Kanals grundlægger, Baltzar von Platen, samt Motala Verkstad, tidligere et vigtigt industriområde, og nåede Borenshult, med sin sluse med fem trin ned til søen Boren. Der var pænt stejlt, og selv uden kajak var det besværligt at gå der. Da der samtidig blæste en kraftig vind fra øst og Boren derfor var temmelig oprørt, besluttede vi, at vi ikke ville bære kajakkerne ned, men nøjes med at tage vores bagage og slå teltet op neden for slusen, mens vi lod kajakkerne blive på toppen. Tirsdag morgen blev vi enige om, at det første stykke af kanalen ikke havde været særligt spændende at ro på, og hvis vi skulle bære kajakkerne ned til Boren og fortsætte ad Boren og Kanalen ville vi med de mange overbæringer ikke nå særlig langt. Da vi på næste etape af vores

11 rotur alligevel skulle ro over Boren besluttede vi, at det ikke var umagen værd at fortsætte, så vi roede i stedet tilbage til Motala og roede ud på Vättern igen til en campingplads nord for Vadstena. De næste dage roede vi på Vättern, fik tid til et ordentlig besøg i Vadstena og fredag roede vi tilbage til Motala og et lille stykke ned ad Motala Strøm, indtil spæringen ved kraftværket bag Motala Verkstad, og derefter tilbage til vandrerhjemmet ved Varamobugten. Lørdag morgen blev der kun tid til en kort tur, inden vi afleverede kajakkerne, pakkede vores ting og kørte til Borensberg, hvor vi skulle overtage robådene igen fra hold 3. Forinden lånte vi et kort over Vättern og fik et par gode råd med vedr. krydsning af Vättern. Hold 4: Borensberg - Karlsborg Hold 4 bestod udover os to af Annette Olsen, Marianne Dahl (Annettes søster fra Gefion), Kirsten Willumsen og Bolette Rein - 5 kvinder og mig. Da vi ankom til Borensberg, sad hold 3 og ventede på os. Jeg tog dog hurtigt af sted og Mette blev for at få gode råd om sluser og andre praktiske oplysninger, inden hold 3 tog hjemad. Imens kørte jeg til Karlsborg for at møde de fire kvinder, der kom fra Danmark. Mettes bil blev efterladt i Karlsborg, og kørte alle i Bolettes bil tilbage til Borensberg, som vi nåede ved 18-tiden.

12 Efter indkvartering på vandrehjemmet skulle vi lige reparere roret på Trio. Det var blevet beskadiget undervejs og Annette havde reservedele med. De havde også et nyt langtursflag med, da der undervejs var knækket en flagstang ved passage af en lav bro. Da det var min fødselsdag, havde Annette, Marianne, Kirsten og Bolette også en fødselsdagsgave med til mig. Det var rygtedes via Facebook, at jeg havde mistet min kasket på første tur, så derfor fik jeg en fin ny hvid kasket. Søndag kom vi godt af sted over Boren, der var en pæn stor sø ca. 20 km lang. Undervejs blæste det pænt op fra øst og vi blev skubbet af sted med stor fart, men alligevel kom vi for sent til at komme med op med slusen ved Borenshult i første omgang. Der der var en rutebåd, som skulle sluses op ad de 5 trin og derefter nogle både, der skulle sluses ned. Det var her Mette og jeg havde vendt om på vores kajaktur, hvor vi nu måtte vente 3 timer med søen bankende ind, således at vi hele tiden måtte sidde to mand ved hver båd for at holde dem ude fra bolværket, der lige var så tilpas højt, at svirvlerne kunne komme ind under og fenderne ikke hjalp spor. Endelig klokken 16 blev vi lukket ind. Bølgegangen var så kraftig, at en kvinde på en af de øvrige både røg i vandet og måtte samles op. Det tog os halvanden time at blive sluset op, og da vi skulle videre måtte vi til at trække godt igennem, så vi kunne nå slusen ved Motala inden der blev lukket for natten. Vi nåede det lige akkurat, og så vi kunne komme ud mod Vättern og ro de sidste 9 km til vandrerhjemmet ved Varamobugten.

13 Mandag kom en dag, vi havde tænkt meget på. Det var nu vi efter planen skulle krydse Vättern, Sveriges næststørste sø. Hvor vi var nu, var der godt 20 km til den anden bred, så vi måtte nordpå, indtil der var nogle øer, så vi kunne krydse uden at have længere end 2,5 km til nærmeste kyst. Vejret var lovende, og af alle de dage, Mette og jeg havde været ved søen, var det den dag, hvor det blæste mindst. Vi roede første nordpå til en lille havn ved Tokanäs, hvor vi spiste frokost, inden vi roede ud til en stribe øer, der nærmest lå som en halvø tæt ved den østlige bred. Da vi kom op, hvor det egentlige kryds skulle startes havde målet, Store Rökna, midt i søen dog ikke været synligt en kort periode på grund af en kraftig regnbyge, men som vi kom nærmere klarede det op, og efter indhentning af samtykke fra alle lagde vi en kompaskurs på 280 mod et punkt lidt nord for øens sydspids, og forlod søens østlige bred. Krydset gik uden problemer, og vi kom også fint uden om de mange sten og skær syd for øen og lagde til for have en toiletpause ved en mole på den sydvestlige spids af øen. Efter et kort ophold roede vi 4 km videre op langs Store Rökna inden vi foretog dagens to sidste kryds, først til sydenden af Lille Rökna, hvor vi lagde en ny kompaskurs, så vi kunne ramme fastlandet ved den vestlige bred, så tæt som muligt, hvor vi havde fået fortalt, at der skulle ligge en lille havn i en vig inde bag nogle små øer. Vi ramte meget præcist og kunne efter vel overstået krydsning gå i land i Igelbäckviken. Igelbäckviken havde en mole for sejlbåde og andre småbåde. Der var et borde og bænke, et tørkloset og en lille mark, hvor der havde gået geder, så vi havde valget mellem at slå telte op mellem gedelorte eller tæt ved molen, hvor vi fik at vide, der var hugorme og, som Mette kort efter fik at mærke, også et hvepsebo. Der var dog kun plads til Mettes og mit lille telt ved molen, så de andre valgte at flytte gedelorte og rydde en plads til de større klubtelte. Hjemmefra havde Kirsten tilberedt en lækker chili con carne, som var frosset ned i småportioner og undervejs havde været været holdt nedkølet af fryseelementer. Den blev nu opvarmet på stormkøkkenet, mens Kirsten lånte restvarmen fra en sejlers grill til at varme tortillas.

14 Tirsdag var sidste rodag på denne tredages etape. Vinden var nu gået over i SV og det blæste pænt, da vi skulle ro det sidste stræk til Karlsborg. Hvor der på den østlige bred havde været mange små bugter med lidt sandstrand var kysten på vestbredden mere ugæstfri med høje klipper og mange skær ud til vandet. Med den sydvestlige vind var det en forholdsvis hård tur, og der måtte til tider trækkes hårdt for at komme frem, og især det sidste åbne stykke før Karlsborg var krævende. Ved 18-tiden kunne vi dog lægge til i nærheden af vandrerhjemmet, ved fæstningen i Karlsborg efter endnu et par dage med gode rooplevelser. Annette og jeg havde været langtursstyrmænd og endnu en gang fik vi gode erfaringer med hver dag, at ro med forskellige besætninger. Kirsten havde familie i Sverige. De havde transporteret traileren til Karlsborg for os, da ingen af os havde krog på bilen, og de stod nu og tog imod os. Efter at vi havde tømt og rengjort bådene, kørte Kirsten med sin familie, mens vi andre fem blev indkvarteret på vandrerhjemmet, fik et bad, inden vi skulle i byen og spise aftensmad på en Thai restaurant, som vi havde fået anbefalet.

15 Inden vi tog ud for at spise dukkede hold 5 op, for at overtage trailer, både og bådudstyr samt få gode råd. Da de havde en stor bil og en ekstra person, der ville blive på land hele tiden, havde de valgt at slå fast lejr på en campingplads midt på deres rute, så de ville lade bådene ligge til næste morgen, og tog resten af udstyret med sig. Onsdag pakkede vi al bagage i Mettes bil og kørte alle fem til Borensberg, hvor Bolettes bil var efterladt. Herfra kørte vi videre i to biler, og Mette og jeg nåede Hellerup Roklub til onsdagsgrillen, mens de andre gav sig mere tid til pauser undervejs og nåede først København senere. 16 dage med fantastiske rooplevelser var overstået, og både Mette og jeg er glade for, at klubben gjorde det muligt på denne måde at være med til at deltage i et fælles projekt, som vi kunne udvide med en uges kajaktur. De enkelte etaper på vores rotur blev logget med GPS-ur og kan ses på nedenstående links. Stockholm - Mem 30. juni Stockholm Farstanäs 1. juli Farstanäs Trosa 2. juli Trosa - Horn, Nyköping 3. juli Horn, Nyköping - Jogersö, Oxelösund 4. juli Jogersö, Oxelösund Arkösund 5. juli Arkösund Mem Havkajak på Vättern 6. juli Varamobugten, Motala

16 7. juli Varamobaden - Vadstena t/r 8. juli Varamobaden, Motala Borenshult 9. juli Borenshult - Vadstena Camping 10. juli Vadstena Camping - Vadstena Näset 11. juli Vadstena Camping - Motala Ström - Varamobaden, Motala 12. juli Varamobugten, Motala Borensberg - Karlsborg 13. juli Borensberg - Varmobade, Motala 14. juli Varamobaden, Motala Igelbäckviken 15. juli Igelbäckviken Karlsborg

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Fyn Rundt i Coastal 4x+

Fyn Rundt i Coastal 4x+ Coastalroning danner baggrund for én af de helt store og spændende udfordringer Fyn Rundt i Coastal 4x+ Fre. 05 juni til Søn. 07. juni 2015 Kolding Roklub og Aarhus Roklub er gået sammen om et spændende

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Turbeskrivelser. Alsace-Lorraine, 1 uge. Sydfyn, 1 uge. Silkeborgsøerne, 3 dage. DSR-Rungsted, weekendtur. Sydfyn, 3 dage. Flensborg Fjord, 3-4 dage

Turbeskrivelser. Alsace-Lorraine, 1 uge. Sydfyn, 1 uge. Silkeborgsøerne, 3 dage. DSR-Rungsted, weekendtur. Sydfyn, 3 dage. Flensborg Fjord, 3-4 dage Turbeskrivelser I dette afsnit har vi samlet nogle få praktiske informationer om ture vi tidligere har gennemført. Informationerne er tænkt som en hjælp til andre der ønsker at arrangere en tur i det samme

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Helgelandskysten sommer 2011

Helgelandskysten sommer 2011 Nr. 92 August 2011 Helgelandskysten sommer 2011 Min første tanke om en større tur i sommeren 2011 var, at det skulle være en anderledes tur, i omgivelser vi ikke havde prøvet før, og hvor tiden blev brugt

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor...

Roskilde Fjords Kajakklub. Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde. Sommer 2013. Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... Roskilde Fjords Kajakklub Brinchhjemmet Strandvejen 18 Veddelev 4000 Roskilde Sommer 2013 Weser Maraton Arbejdsdag i klubben Så blev det alvor... 2 4 6 2 Weser Maraton maj 2013 Til at starte med var der

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing November 2011 Kanindåb 1 I år var der rigtig mange kaniner, da vi ikke havde haft kanindåb siden 2006. Som der stod i avisen blev det

Læs mere

sidste mand på vores hold er Nick Røsner fra Ringsted men pga. forretningsmiddag dagen før så stødte han først til gruppen i Greve.

sidste mand på vores hold er Nick Røsner fra Ringsted men pga. forretningsmiddag dagen før så stødte han først til gruppen i Greve. DRSR 2012 Den Rigtige Sjælland Rundt 475 Km over 2 dage startede fredag morgen den 14 Juni kl 7 med start fra Kirke Helsinge sportsplads. Vi kørte mod uret altså nedenom mod Slagelse Korsør Næstved og

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing April 2013 RR - april 2013 Årets gåtur Lørdag den 16 februar 2013 var vi 15 fra Rudkøbing og 3 fra Svendborg, der mødtes i Roklubben

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Sverigestur 2012. Søndag den 1. juli

Sverigestur 2012. Søndag den 1. juli Sverigestur 2012 Søndag den 1. juli For 2. år i træk havde Aktivitetsudvalget arrangeret klubtur til Sverige til Granvik, tæt på Karlsborg ved den store sø Vättern. For 2. år i træk var det stort set samme

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Det er det enkelte medlem, der selv skal ind i medlemsregisteret på hjemmesiden og registrere de prøver, man har aflagt.

Det er det enkelte medlem, der selv skal ind i medlemsregisteret på hjemmesiden og registrere de prøver, man har aflagt. Kære medlem Turpas 150 km Bestyrelsen var samlet torsdag den 18. april se referatet på hjemmesiden. Her blev det besluttet at justere et af kriterierne for at opnå turpasset fra 250 km årlig roning til

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale )

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Kræver: Udholdenhed [4/5] : En del udholdenhed (Har du før roet 40 km, på en dag og kommet nogenlunde igennem, kan du også være med her)

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Vi holder kurserne lørdag den 22. marts kl 15 16.30 og søndag den 13. april kl 14.30 16.00. Husk at tilmelde dig i kalenderen

Vi holder kurserne lørdag den 22. marts kl 15 16.30 og søndag den 13. april kl 14.30 16.00. Husk at tilmelde dig i kalenderen Kære medlem Brush up kursus for frigivne roere og turpas Hvis du ikke har fået roet ret meget siden frigivelsen eller måske slet ikke, og er utryg ved at skulle i en kajak til foråret. Så er her et tilbud

Læs mere

Västerås (100 km vest for Stockholm)

Västerås (100 km vest for Stockholm) Västerås (100 km vest for Stockholm) Mine forventninger til opholdet i Sverige var blandede. Jeg glædede mig til at komme ud og opleve verden på egen hånd, men var også nervøs for at blive ensom langt

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

EN JÄVLA LANG KANOT!!

EN JÄVLA LANG KANOT!! EN JÄVLA LANG KANOT!! Velkommen til en beretning om 2½ uges roning på søer, kanaler og elve i broderlandet mod øst, nærmere bestemt ruten Göteborg Vänern Dalslandskanalen i Sverige. Deltagere: (Hele turen)

Læs mere

En historie vi alle kan lære af.

En historie vi alle kan lære af. En historie vi alle kan lære af. En personlig beretning af Leif Thygesen. Foto Leif Thygesen. Tåge en skræmmende historie http://www.roinfo.dk/1/post/2014/04/tge-en-skrmmende-historie.html#.uz0x6vl_snh

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Mors rundt i havkajak 2015

Mors rundt i havkajak 2015 Mors rundt i havkajak 2015 Vi havde besluttet os for at forsøge at nå rundt om Mors i vores havkajakker. Spørgsmålet var - hvor meget tid vi skulle afsætte. Vi havde læst og undersøgt, hvad vi kunne finde

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov

NYHEDSARKIV 2002. Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 20026.nov Billeder fra 8'er Grand Prix NYHEDSARKIV 2002 Se billederne i Galleriet! Billederne er indsendt af: Evan Jeppesen GYMNASTIK- torsdag Der er ingen gymnastik 7. og 14 november. Grundet ombygning. 8. grand

Læs mere

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence FERIE & EO BORDER COLLIE NEWS På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence i Frankrig Tekst & foto: Janne Litgov Så er vi hjemme igen efter

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

Turen til Berlin 10. august 2011-1. september 2011

Turen til Berlin 10. august 2011-1. september 2011 Turen til Berlin 10. august 2011-1. september 2011 Punkt... Side Onsdag den 10. august 2011...3 Torsdag den 11. august 2011...3 Fredag den 12. august 2011...4 Lørdag den 13. august 2011...5 Søndag den

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

Roreglement for Hellerup Roklub

Roreglement for Hellerup Roklub gældende roning i inrigger og outrigger både. Rosæson 1 Rosæsonen, hvis nøjagtige længde fastlægges af bestyrelsen, går maximalt fra ultimo marts til og med oktober. Styrmandsvagten 2 Ved rosæsonens begyndelse

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter

Feriefakta 1 uge: Afrejse fra Billund 7/5, 14/5, 21/5 og 28/5 2015 Hjemkomst til Billund: Ugen efter Super Læserrejsetilbud KUN fra kr. 2.699 pr. voksen KUN fra kr. 940 pr. barn Tyrkiet - Side i samarbejde med Herning Folkeblad/Midtjyllands Avis og Spies Side ligger på en halvø, omgivet af lange sandstrande.

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Reglement KDR Revideret Marts 2015 Stiftet 27. Juni 1922. Medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under Dansk Idrætsforbund.

Reglement KDR Revideret Marts 2015 Stiftet 27. Juni 1922. Medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under Dansk Idrætsforbund. Reglement KDR Revideret Marts 2015 Stiftet 27. Juni 1922. Medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under Dansk Idrætsforbund. Kolding Dame- Roklub Gl. Strandvej 3, 6000 Kolding Reglement: 1 Sæson Sæsonen

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Min første haj!!! Og min anden haj!!!

Min første haj!!! Og min anden haj!!! Min første haj!!! Og min anden haj!!! Her sidder jeg lige og får en slapper ved siden af Luke Egentlig havde min far og jeg ikke den store lyst til at tage af sted. Efter næsten 14 dages hæsblæsende ferie,

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Generelt om kurset. Kære De blå B-H

Generelt om kurset. Kære De blå B-H Kære De blå B-H Dette brev indeholder vigtig information om deltagelse, lejren, og om det I skal gøre, før vi kommer så langt. Læs hele brevet igennem først og gå derefter frem efter huskelisten som er

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08

FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 S.20 FORÆLDREOVERTAGELSE - 1.c september 08 Af Dorthe Kirkegaard Thomsen, mor til Alfred 1.c Vi samles i 1.c.s klasseværelse fredag morgen. Sasha har fødselsdag og har en kage med. Så vi ved, der er noget

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere