Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg"

Transkript

1 Roferie i Sverige - mellem Stockholm og Karlsborg Geert Cederkvist, august 2014 Optakten Før dette års sommerferie havde Mette og jeg snakket om at bruge noget af ferien på at ro havkajak ved Fyn, men da planerne om klubbens fælles langtur fra Stockholm til Göteborg kom frem, valgte vi i stedet at melde os til at ro med på den i en uge og så blive i Sverige og leje et par kajakker der. Da holdene var blevet sat, viste det sig, at vi skulle ro med hold 2 fra Stockholm til Mem ved starten af Göta Kanal i den første uge af juli, og mens vi var ved at undersøge, hvor vi kunne leje og ro i kajakker i den følgende uge, meldte hold 4, der skulle ro fra Borensberg, til Karlsborg, at de manglede mandskab, og da vi havde fortalt, at vi ville blive i Sverige, blev vi blev spurgt om, vi kunne ro med på dette hold også. Sådan endte det med, at vi i vores ferie kom til at tilbringe 16 dage med roning i Sverige Hold 2: Stockholm - Mem Hold 2 bestod udover os to af Henrik V. Larsen, Kim Amstrup Poulsen, Ivan Baumann og Sune Scheufens - 5 mænd og Mette. Vi mødte søndag den 29. juni i roklubben kl. 8 og begav os efter pakning af bilerne af sted mod Stockholm, hvor vi skulle overtage bådene efter hold 1, der havde transporteret dem derop og roet stjernetur i Stockholmsområdet i tre dage. Vi kørte i Henriks og Mettes bil med tre i hver. Da hold 1 var startet en dag senere end oprindelig planlagt, havde de bedt om lov til at bruge den dag, der oprindelig skulle have været vores første. Til gengæld havde vi bedt dem om, så at ro den første etape af vores tur, nemlig til Södertälje, men af forskellige årsager var det ikke lykkedes, så vi måtte helt til Stockholm for at overtage bådene, der lå på traileren og ventede på os i Stockholms Roddförening lige ved Djurgården.

2 Vi ankom sidst på eftermiddagen og fik en aftale, om at vi godt kunne overnatte i roklubben. Derefter fik vi pakket noget mad til Henrik, Kim, og jeg, der skulle køre biler og trailer til vores slutdestination Mem - en køretur på knap 200 km. Mens vi var undervejs, snakkede Sune, Ivan og Mette om, hvad der skulle handles ind af madvarer, og sendte en indkøbsseddel som SMS til mig. Da vi havde sat Henriks bil og traileren ved en campingplads udenfor Söderköping, kørte vi straks til et stort supermarked - ICA Maxi, som vi havde udset os undervejs. Vi nåede frem kort før lukketid og på grund af den begrænsede tid måtte Henrik, Kim og jeg spurte rundt mellem de forskellige områder i forretningen for at finde alt det, der skulle købes ind, alt imens jeg læste op, hvad der skulle findes. Vi nåede ud, med alle varerne som de sidste kunder, og kunne køre tilbage til roklubben i Stockholm, som vi nåede ved midnatstid. Mandag morgen pakkede vi bådene, og ved halvellevetiden roede vi ind mod Stockholms centrum, passerede Skeppsholmen, og Gamla Stan, inden vi kunne tjekke ind i Karl Johan-slussen, som løftede os ca. 60 cm op til Mäleren, Sveriges tredjestørste sø. Vi fulgte Mälerens sydlige bred, roede ud af Stockholm, spiste frokost på Ekerö og nåede sidst på eftermiddagen frem til Södertälje, hvor vi havde en kort pause, inden vi roede gennem slusen, der løftede os ned til Østersøens niveau igen. Vi passerede under en tog- og en vejbro, der begge kunne løftes, så forholdsvis store skibe kunne passere ind til det vestlige Stockholm, og vi fortsatte yderligere 12 km, inden vi ved tiden nåede frem til en af de campingpladser, som Kim hjemmefra havde udset som mulige overnatningssteder.

3 Der var dagen igennem en svag NNV vind, og øerne nord for os skærmede det meste af vejen godt af for vinden, og ved Södertälje fik vi den ind bagfra. Det var ikke specielt varmt de første dage, ikke mere end 15 om dagen og om natten ned til 810, så de første dage tørnede vi ind iført langt undertøj undertøj og uldsokker i soveposerne. På grund af den sene ankomst aftenen før kom vi først af sted ved 12-tiden om tirsdagen. Rodistancen blev derfor kortere, og det passede også godt, da dagen var meget regnfuld. Vi var godt nok kommet ud på Østersøen, men roede det meste af dagen i læ, af en stor ø, og ellers lå skærene tæt. Sidst på eftermiddagen nåede vi frem til Trosa, som var en idyllisk svensk ferieby med, lille kanal, små gader og minitog, der kørte mellem havnen og torvet. Vi fik handlet ind til middag, og efter en is ved havnekiosken, roede vi de sidste kilometer til campingpladsen, hvor det begyndte at regne igen. Vi havde ikke rigtig lyst til at slå telte op, mens det regnede, og var vådt over det hele. Mette fandt ud af at der ved stranden var et større træskur delt i to sektioner, beregnet til omklædning for badegæster. Vi blev enige om, at der ville vi lægge os ind og sove, når der blev ro på pladsen efter kl. 22.

4 Onsdag startede meget lovende med solskin, men der gik ikke længe, før regnen kom over os igen, og denne gang med meget heftige byger. De begyndte også at trække op til torden og efter 2 timers roning kom det så tæt på, at vi valgte at søge ly på et af skærene, mens vi spiste frokost og ventede på, at tordenen skulle trække væk igen. Den lurede stadig i baggrunden, da vi efter godt en times tid igen satte kursen sydover. Vi roede stadig indenskærs, men der var nu blevet noget mere åbent mellem skærgårdsøerne. Dagens campingplads ved Nyköping viste sig ikke at have så mange faciliteter, ingen butik med indkøbsmuligheder, men værten var dog så flink at skaffe os 2 liter mælk for 40 svenske kroner, så vi kunne klare morgenmaden. Der var en på holdet, der ikke kunne klare at skulle spise havregrød. Aftenens måltid blev sat sammen af hvad vi havde af rester og frokostpålæg, nogle kartofler, et par dåser makrel og tun, æg, pølse lidt kiks, chokolade og resterne af de kanelboller, som Sunes kæreste havde bagt, og så havde vi rigeligt med vin, øl og sodavand.

5 Hvor vi de foregående dage havde svag vind fra gunstige retninger, vågnede vi torsdag op til en vind op mod 10 m/s fra VSV, og vi havde ikke roet længe, før vi rigtigt fik den af mærke, da vi skulle krydse en lille fjord, hvor vinden fik rigtig godt fat. Der måtte krydses først 45 ind i fjorden og derefter 45 udad, men det lykkedes at komme over, dog med tabet af en enkelt kasket. Resten af turen krøb vi langs kysten ind til Oxelösund, hvor vi handlede og spiste frokost på et pizzeria/kebab, inden vi krøb ad nogle kanaler og langs skærene til campingpladsen ved Jogersö. Det blev turens korteste etape, kun 19 km. Campingpladsen havde de hidtil bedste faciliteter. Vi fik god service på campingpladsen og kunne låne en grill, til tilberedning af vores indkøbte fisk. Fredag, hvor vi skulle ud i noget af det mest åbne, nemlig da vi skulle krydse fjorden ind til Norrköping, var vinden løjet af og gårsdagens blæst havde åbenbart været varsel om omslag i vejret, for nu var temperaturen steget mærkbart og det var muligt at ro i kortærmede eller ærmeløse trøjer. Sommeren var begyndt.

6 Dagen bød på en dejligt afslappende rotur, lidt ind i fjorden før vi krydsede, og derefter mellem adskillige skær frem til Arkösund. Vi landede i pragtfuldt vejr sidst på eftermiddagen, og gav os for en gangs skyuld tid til landgangsøl, inden teltene blev slået op Indkøbsmulighederne var et stykke væk, nemlig inde i byen, så vi valgte at reservere bord på Strandgrillen på campingpladsen. Her fik vi et godt måltid, og der var ganske god fredagsstemning. Lørdagsvejrudsigten lovede svag vind tidligt og derefter opfriskende fra SØ. Vi satsede derfor på ikke at komme for sent af sted. Det lykkedes også, så vinden var tilpas svag på det første åbne stykke indtil vi kom i læ af skærene og godt ind ad fjorden mod Mem. Derefter friskede det op og vi havde en god rygvind som i løbet af dagen bragte de fuldt lastede både op på godt 5,5 knob og indbød til lidt indbyrdes kaproning i strålende solskin.

7 Ved ankomsten til Mem tog hold 3 imod os. Nina havde sørget for betaling af sluseafgift, så vi efter en forlængelse af fanglinerne kunne blive sluset op ad den første sluse på Göta Kanal inden vi overdrog bådene til hold 3. Henrik, Kim og jeg skulle endnu en gang ud på en længere køretur for at hente Mettes bil, som var parkeret i Stockholm, og denne gang var vi først tilbage en halv time efter midnat. Imens lejede Sune, Ivan og Mette og cyklede til Söderköping. Mette havde læst i en turistbrochure, at man på Smultronstället skulle kunne få Sveriges bedste is, Så aftensmaden kom for dem til at bestå af 3 kæmpe isdesserter, mens vi andre nøjedes med en gang roastbeef og kartoffelsalat på en motorvejsrestaurant i udkanten af Stockholm.

8 Efter morgenmaden i Mem, tog hold 3 af sted mod S öderköping, og vi pakkede sammen. Det havde været 6 mægtig gode rodage med et meget homogent hold. Henrik og jeg havde været langtursstyrmand på hver vores båd alle dagene, mens de øvrige skiftede, således at vi roede med alle 6 mulige kombinationer af de andre. Uanset hvilken besætning, fulgtes bådene stort set hele tiden ad med en forskel på maks. 100 m for hvert styrmandsskift, og vi var alle enige om, at det havde været en meget fin rooplevelse.

9 Kajak på Göta Kanal og Vättern Mens de andre kørte hjem i Henriks bil, kørte Mette og jeg til Motala, hvor vi for den næste uge havde lejet to Point 65 havkajakker ved Varamobugten ud til Vättern i byens nordlige ende. Vi fik kajakkerne ved halvtotiden og fik prøvet dem af ved en kort rotur nordpå i bugten. Vi havde fået to forskellige pagajer, og fandt undervejs ud af, hvilken der var bedst, så vel tilbage fik vi den ene ombyttet og fik et værelse for de to næste dage på det flot beliggende vandrerhjem på et værelse med terrasse og udsigt over strand og sø. Om søndagen ville vi ro til Vadstena, som er en by, der i middelalderen havde stor betydning for den kulturelle, politiske og religiøse udvikling i landet. Byen er opstået omkring Vadstena Kloster, men er også kendt for Gustav Vasa slot, hvor voldgraven i dag bruges som gæstehavn. Byen ligger ca. 15 km syd for Motala, så vi regnede med, at vi sagtens kunne klare turen frem og tilbage på samme dag. Turen til Vadstena gik fint, og vi fik spist frokost og var inde i gæstehavnen ved slottets voldgrav og på vej tilbage, da det 6 km nord for Vadstena med meget kort varsel pludselig blæste kraftigt

10 op fra vest efterfulgt af et kraftigt tordenvejrs. Vi måtte meget hurtigt søge ind til land og kom i ly af en lade, hvor vi stod, mens tordenvejret buldrede lige over os, og himlens sluser åbnede sig. Da det efter en lille times tid stilnede af, og vinden lagde sig lidt, drog vi videre tæt inde ved land. Udturen havde haft et kryds på 1 km ud for Motala, men på grund af den torden, der stadig buldrede i det fjerne og pålandsvinden turde vi ikke krydse på tilbagevejen, men måtte helt ind i bunden for at komme videre nordpå. Da vi omsider ved halvellevetiden om aftenen nåede tilbage til vandrerhjemmet, havde vi roet 43 km og var godt trætte. Det var vores plan, at vi ville ro ad Göta Kanal tilbage i retning mod Mem, så mandag pakkede vi kajakkerne med det nødvendige udstyr - var overrasket over hvor meget, der var plads til - og begav os af sted. For at komme ind til Göta Kanal skulle vi ro uden om nogle halvøer ca 9 km, selv om, der over land var mindre end 3 km. Da vi kom til Göta Kanal, kom vi samtidig til en sluse, og da kajakker ikke får lov til at komme igennem sluserne, måtte vi løfte dem på land og bære dem et par hundrede meter. Her konstaterede vi, at de fyldt med bagage, var temmelig tunge. Vi kom dog over og roede videre, passerede mindesmærket for Göta Kanals grundlægger, Baltzar von Platen, samt Motala Verkstad, tidligere et vigtigt industriområde, og nåede Borenshult, med sin sluse med fem trin ned til søen Boren. Der var pænt stejlt, og selv uden kajak var det besværligt at gå der. Da der samtidig blæste en kraftig vind fra øst og Boren derfor var temmelig oprørt, besluttede vi, at vi ikke ville bære kajakkerne ned, men nøjes med at tage vores bagage og slå teltet op neden for slusen, mens vi lod kajakkerne blive på toppen. Tirsdag morgen blev vi enige om, at det første stykke af kanalen ikke havde været særligt spændende at ro på, og hvis vi skulle bære kajakkerne ned til Boren og fortsætte ad Boren og Kanalen ville vi med de mange overbæringer ikke nå særlig langt. Da vi på næste etape af vores

11 rotur alligevel skulle ro over Boren besluttede vi, at det ikke var umagen værd at fortsætte, så vi roede i stedet tilbage til Motala og roede ud på Vättern igen til en campingplads nord for Vadstena. De næste dage roede vi på Vättern, fik tid til et ordentlig besøg i Vadstena og fredag roede vi tilbage til Motala og et lille stykke ned ad Motala Strøm, indtil spæringen ved kraftværket bag Motala Verkstad, og derefter tilbage til vandrerhjemmet ved Varamobugten. Lørdag morgen blev der kun tid til en kort tur, inden vi afleverede kajakkerne, pakkede vores ting og kørte til Borensberg, hvor vi skulle overtage robådene igen fra hold 3. Forinden lånte vi et kort over Vättern og fik et par gode råd med vedr. krydsning af Vättern. Hold 4: Borensberg - Karlsborg Hold 4 bestod udover os to af Annette Olsen, Marianne Dahl (Annettes søster fra Gefion), Kirsten Willumsen og Bolette Rein - 5 kvinder og mig. Da vi ankom til Borensberg, sad hold 3 og ventede på os. Jeg tog dog hurtigt af sted og Mette blev for at få gode råd om sluser og andre praktiske oplysninger, inden hold 3 tog hjemad. Imens kørte jeg til Karlsborg for at møde de fire kvinder, der kom fra Danmark. Mettes bil blev efterladt i Karlsborg, og kørte alle i Bolettes bil tilbage til Borensberg, som vi nåede ved 18-tiden.

12 Efter indkvartering på vandrehjemmet skulle vi lige reparere roret på Trio. Det var blevet beskadiget undervejs og Annette havde reservedele med. De havde også et nyt langtursflag med, da der undervejs var knækket en flagstang ved passage af en lav bro. Da det var min fødselsdag, havde Annette, Marianne, Kirsten og Bolette også en fødselsdagsgave med til mig. Det var rygtedes via Facebook, at jeg havde mistet min kasket på første tur, så derfor fik jeg en fin ny hvid kasket. Søndag kom vi godt af sted over Boren, der var en pæn stor sø ca. 20 km lang. Undervejs blæste det pænt op fra øst og vi blev skubbet af sted med stor fart, men alligevel kom vi for sent til at komme med op med slusen ved Borenshult i første omgang. Der der var en rutebåd, som skulle sluses op ad de 5 trin og derefter nogle både, der skulle sluses ned. Det var her Mette og jeg havde vendt om på vores kajaktur, hvor vi nu måtte vente 3 timer med søen bankende ind, således at vi hele tiden måtte sidde to mand ved hver båd for at holde dem ude fra bolværket, der lige var så tilpas højt, at svirvlerne kunne komme ind under og fenderne ikke hjalp spor. Endelig klokken 16 blev vi lukket ind. Bølgegangen var så kraftig, at en kvinde på en af de øvrige både røg i vandet og måtte samles op. Det tog os halvanden time at blive sluset op, og da vi skulle videre måtte vi til at trække godt igennem, så vi kunne nå slusen ved Motala inden der blev lukket for natten. Vi nåede det lige akkurat, og så vi kunne komme ud mod Vättern og ro de sidste 9 km til vandrerhjemmet ved Varamobugten.

13 Mandag kom en dag, vi havde tænkt meget på. Det var nu vi efter planen skulle krydse Vättern, Sveriges næststørste sø. Hvor vi var nu, var der godt 20 km til den anden bred, så vi måtte nordpå, indtil der var nogle øer, så vi kunne krydse uden at have længere end 2,5 km til nærmeste kyst. Vejret var lovende, og af alle de dage, Mette og jeg havde været ved søen, var det den dag, hvor det blæste mindst. Vi roede første nordpå til en lille havn ved Tokanäs, hvor vi spiste frokost, inden vi roede ud til en stribe øer, der nærmest lå som en halvø tæt ved den østlige bred. Da vi kom op, hvor det egentlige kryds skulle startes havde målet, Store Rökna, midt i søen dog ikke været synligt en kort periode på grund af en kraftig regnbyge, men som vi kom nærmere klarede det op, og efter indhentning af samtykke fra alle lagde vi en kompaskurs på 280 mod et punkt lidt nord for øens sydspids, og forlod søens østlige bred. Krydset gik uden problemer, og vi kom også fint uden om de mange sten og skær syd for øen og lagde til for have en toiletpause ved en mole på den sydvestlige spids af øen. Efter et kort ophold roede vi 4 km videre op langs Store Rökna inden vi foretog dagens to sidste kryds, først til sydenden af Lille Rökna, hvor vi lagde en ny kompaskurs, så vi kunne ramme fastlandet ved den vestlige bred, så tæt som muligt, hvor vi havde fået fortalt, at der skulle ligge en lille havn i en vig inde bag nogle små øer. Vi ramte meget præcist og kunne efter vel overstået krydsning gå i land i Igelbäckviken. Igelbäckviken havde en mole for sejlbåde og andre småbåde. Der var et borde og bænke, et tørkloset og en lille mark, hvor der havde gået geder, så vi havde valget mellem at slå telte op mellem gedelorte eller tæt ved molen, hvor vi fik at vide, der var hugorme og, som Mette kort efter fik at mærke, også et hvepsebo. Der var dog kun plads til Mettes og mit lille telt ved molen, så de andre valgte at flytte gedelorte og rydde en plads til de større klubtelte. Hjemmefra havde Kirsten tilberedt en lækker chili con carne, som var frosset ned i småportioner og undervejs havde været været holdt nedkølet af fryseelementer. Den blev nu opvarmet på stormkøkkenet, mens Kirsten lånte restvarmen fra en sejlers grill til at varme tortillas.

14 Tirsdag var sidste rodag på denne tredages etape. Vinden var nu gået over i SV og det blæste pænt, da vi skulle ro det sidste stræk til Karlsborg. Hvor der på den østlige bred havde været mange små bugter med lidt sandstrand var kysten på vestbredden mere ugæstfri med høje klipper og mange skær ud til vandet. Med den sydvestlige vind var det en forholdsvis hård tur, og der måtte til tider trækkes hårdt for at komme frem, og især det sidste åbne stykke før Karlsborg var krævende. Ved 18-tiden kunne vi dog lægge til i nærheden af vandrerhjemmet, ved fæstningen i Karlsborg efter endnu et par dage med gode rooplevelser. Annette og jeg havde været langtursstyrmænd og endnu en gang fik vi gode erfaringer med hver dag, at ro med forskellige besætninger. Kirsten havde familie i Sverige. De havde transporteret traileren til Karlsborg for os, da ingen af os havde krog på bilen, og de stod nu og tog imod os. Efter at vi havde tømt og rengjort bådene, kørte Kirsten med sin familie, mens vi andre fem blev indkvarteret på vandrerhjemmet, fik et bad, inden vi skulle i byen og spise aftensmad på en Thai restaurant, som vi havde fået anbefalet.

15 Inden vi tog ud for at spise dukkede hold 5 op, for at overtage trailer, både og bådudstyr samt få gode råd. Da de havde en stor bil og en ekstra person, der ville blive på land hele tiden, havde de valgt at slå fast lejr på en campingplads midt på deres rute, så de ville lade bådene ligge til næste morgen, og tog resten af udstyret med sig. Onsdag pakkede vi al bagage i Mettes bil og kørte alle fem til Borensberg, hvor Bolettes bil var efterladt. Herfra kørte vi videre i to biler, og Mette og jeg nåede Hellerup Roklub til onsdagsgrillen, mens de andre gav sig mere tid til pauser undervejs og nåede først København senere. 16 dage med fantastiske rooplevelser var overstået, og både Mette og jeg er glade for, at klubben gjorde det muligt på denne måde at være med til at deltage i et fælles projekt, som vi kunne udvide med en uges kajaktur. De enkelte etaper på vores rotur blev logget med GPS-ur og kan ses på nedenstående links. Stockholm - Mem 30. juni Stockholm Farstanäs 1. juli Farstanäs Trosa 2. juli Trosa - Horn, Nyköping 3. juli Horn, Nyköping - Jogersö, Oxelösund 4. juli Jogersö, Oxelösund Arkösund 5. juli Arkösund Mem Havkajak på Vättern 6. juli Varamobugten, Motala

16 7. juli Varamobaden - Vadstena t/r 8. juli Varamobaden, Motala Borenshult 9. juli Borenshult - Vadstena Camping juli Vadstena Camping - Vadstena Näset juli Vadstena Camping - Motala Ström - Varamobaden, Motala juli Varamobugten, Motala Borensberg - Karlsborg 13. juli Borensberg - Varmobade, Motala juli Varamobaden, Motala Igelbäckviken juli Igelbäckviken Karlsborg

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011

Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Turen til Berlin 28. januar 2011-3. februar 2011 Punkt... Side Fredag den 28. januar 2011...3 Lørdag den 29. januar 2011...4 Søndag den 30. januar 2011...5 Mandag den 31. januar 2011...6 Tirsdag den 1.

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Fyn Rundt i Coastal 4x+

Fyn Rundt i Coastal 4x+ Coastalroning danner baggrund for én af de helt store og spændende udfordringer Fyn Rundt i Coastal 4x+ Fre. 05 juni til Søn. 07. juni 2015 Kolding Roklub og Aarhus Roklub er gået sammen om et spændende

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007 Lapning i fin stil Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2007 Turudvalget Møder med Teknisk Forvaltning VCTA Indkaldelse til generalforsamling 29. 3 Göta kanal/göta Elv H.P. s fotos fra efterårets cykelture DANSK

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007

Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Side 1 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Side 2 Danmark Rundt grænsen nået den 6. juni 2007 Af Per Beldring Bragt i Havkajak INfo februar 2008. Denne beretning er suppleret med

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Fra Santiago de Compostela til Finisterre

Fra Santiago de Compostela til Finisterre Fra Santiago de Compostela til Finisterre Dato: 27 april - 3 maj 2018 Turleder: Gerda Weng + Kirsten Brandt, DVL I middelalderen vandrede pilgrimme fra hele Europa ad Camino Francés gennem Nordspanien

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Dagbogsblade. Projekt Oslo Tur/Retur. Inden afrejse, fredag 24. juni:

Dagbogsblade. Projekt Oslo Tur/Retur. Inden afrejse, fredag 24. juni: . Dagbogsblade Projekt Oslo Tur/Retur Juni/Juli 2011 Inden afrejse, fredag 24. juni:.......... Vi er tre roere: Frank B. Nielsen, Birger Hansen og Christian Vester Pedersen, der tager afsted til Oslo på

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS

LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS LOFOTEN 2010 ET ARKTISK KAJAKPARADIS Tur beretning af Leif Halling, Mariager Kajakklub Lofoten? Er det ikke lidt langt at køre i en sommerferie bare for at ro havkajak? Jo der ER langt ikke mindst når

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Turen til Berlin 14. marts april 2012

Turen til Berlin 14. marts april 2012 Turen til Berlin 14. marts 2012 1. april 2012 Punkt... Side Onsdag den 14. marts 2012...3 Torsdag den 15. marts 2012...4 Fredag den 16. marts 2012...4 Lørdag den 17. marts 2012...6 Søndag den 18. marts

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Klubtur til Det sydfynske Øhav 2017

Klubtur til Det sydfynske Øhav 2017 Klubtur til Det sydfynske Øhav 2017 Så er den desværre forbi, klubbens sommertur til det Sydfynske Øhav. Som sædvanligt mødtes deltagerne i klubben fredag den 30. juni 2017 klokken 0900 for at læsse traileren

Læs mere

Møn Rundt i havkajak. 13. - 14. maj 2010.

Møn Rundt i havkajak. 13. - 14. maj 2010. Møn Rundt i havkajak. 13. - 14. maj 2010. Deltagere: Dorthe Kristensen, Leif Hogne og Max Rasmussen. En tidlig smuttur rundt om Møn måtte vel være en god indledning til en sæson, hvor en tur Lolland Falster

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august

Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august Megalipperne KFUM Spejderne i Hillerød Sommerlejr 2006 29.juli - 5. august Thurøbund Hytten, DDS Grastenvej 204 C 5700 Svendborg www.thurobund.dk 1 Vi mødtes alle på Frydenborg lørdag den 29. juli 2006

Læs mere