KEIM. FARVEN TIL FACADER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KEIM. FARVEN TIL FACADER"

Transkript

1 KEIM. FARVEN TIL FACADER HOLDBAR SOM STEN

2 HISTORIEN OM KEIM KEIM er en historie om mineralsk farve, hvor bindemidlet er skabt af de naturlige stoffer kvartssand, potaske og vand normalt kaldet kaliumsilikat. Historien om KEIM begynder i 1800-tallet med dens stærkt dekorerede facader, der krævede stor håndværksmæssig kunnen i fremstilling af materialer og udførelse af arbejdet. Allerede i middelalderen var det flydende kaliumsilikat kendt, men det var først i 1800-tallet, at man begyndte at eksperimentere med kaliumsilikat og farvepigmenter. Det lykkedes pottemageren A.W. Keim at udvikle teknikken så meget, at han i 1878 kunne patentere den første silikatfarve. A.W. Keim havde eksperimenteret med farvelægning af sine potter, og inspirationen til farvelægning af facader siges at komme fra et kongeligt ønske i Bayern om kalkfresker efter italiensk forbillede blot lavet så de ikke blev ødelagt af det hårdere klima nord for Alperne. KEIMs historie begynder således med silikatfarven, og det var arbejdet med silikatfarven, der skabte grundfilosofien i virksomheden om kun at arbejde med mineralske farver. I naturlig forlængelse heraf er arbejdsområdet gradvist blevet udvidet med andre mineralske produkter. De første facader med KEIM i Skandinavien blev malet allerede i slutningen af 1800-tallet, formentlig af håndværkere på valsen. Og enkelte eksisterer fortsat den dag i dag.

3 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 3 Ren silikatfarve består af sammensmeltet kvartssand og potaske tilsat mineralske farvepigmenter og fyldstoffer. Den rene silikatfarve adskiller sig fra de filmdannende malingstyper ved at indgå i forbindelse med det mineralske underlag en forstening. Silikatfarven trænger ind i underlagets porer, hvor den gradvist overgår til krystallinsk form. Kuldioxid tiltrækkes fra luften og omdanner det sammensmeltede, flydende kaliumsilikat til kvarts igen. Dette har flere fordele: Endelig betyder den mineralske opbygning, at organiske bindemidler så som plastdispersion og silikoneharpiks undgås. Disse bindemidler er såvel statiske som termoplastiske. Et statisk bindemiddel lades elektrostatisk af vinden og vil tiltrække smudspartikler. Et termoplastisk bindemiddel vil optræde klæbende, når det bliver opvarmet. I forening tiltrækker og fastholder de to egenskaber på den måde smuds. Silikatfarvens krystallinske porestruktur sikrer, at farven er ekstrem diffusionsåben, således at facaden kan ånde frit. Porestrukturen sikrer endvidere, at kapilærkraften i facaden ikke brydes. Dette betyder i praksis, at evt. fugt i facaden reguleres, så overfladen forbliver tør.

4 KEIM BEVARER VÆRDIER LEVETIDSOMKOSTNINGER OG MINDRE RESSOURCEFORBRUG Silikatfarven forstener med facadeunderlaget til en meget holdbar løsning. Bindemidlet er mineralsk og upåvirket af solens UV-bestråling. Vejret slider kun langsomt på farvelaget. Set over en normal pudslevetid på 60 år, vil vedligeholdelsesomkostningerne typisk være 50 % højere, hvis man bruger en traditionel plastdispersionsmaling som f.eks. en facadeakrylat. Et organisk bindemiddel, som i f.eks. plastdispersionsmalinger, bliver med tiden skørt og åbner for vandindtrængning gennem mikrosprækker, hvilket ophober fugt bag malingslaget. Dette er med til at nedbryde hele facaden med kortere vedligeholdsinterval som følge. KEIM anvender udelukkende mineralske farvepigmenter, som ikke falmer i solen. Dette betyder, at facadens æstetiske levetid følger den tekniske og ikke giver anledning til hyppigere genbehandling. Silikatfarve er lige velegnet til nybyggeri og renovering, men i et bæredygtighedsperspektiv er bevaring af den eksisterende bygningsmasse et væsentligt bidrag til en reduktion af ressourceforbrug og CO 2 minimering. I dét lys er facaden med en mineralsk overflade derfor et godt valg.

5 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 5 KEIMs silikatfarver er meget velegnede i miljøcertificeret byggeri. KEIM har et miljøledelsessystem efter ISO , og silikatfarverne er registreret hos det internationale miljøcertificeringssystem, DGNB. Hovedprodukterne er ligeledes certificeret hos Natureplus. Der er naturligvis udarbejdet miljøvaredeklaration EPD (Environmental Product Declaration) på KEIMs silikatfarver. KEIMs silikatfarver indeholder ikke opløsningsmidler, blødgøringsmidler eller konserveringsstoffer. Og vi har facadefarver, der nedbryder nitrogenoxider fra forbrændingsmotorer. KEIMs silikatfarver kan naturligvis ikke brænde. VALG AF FACADEFARVE KEIM samarbejder med alle byggeriets parter arkitekt, håndværker og bygningsejer. Vores rådgivning sker ved bygningen. Fra undersøgelse over diagnose og beskrivelse til vejledning ved behandlingen. Og det forpligter ikke at kontakte os. Rådgivningen tager altid udgangspunkt i bygningen. KEIM har et bredt udvalg af mineralske farver, og løsningen vælges altid ud fra bygningstype og underlagets problemstilling. Og der kan suppleres med andre kriterier som dekoration eller aktivt miljøbidrag. VÆLG UD FRA BYGNINGSTYPE Valget af facademalingsløsning kan ske ud fra bygningstypen, og dér skal man se på følgende: EKSISTERENDE BYGGERI I et eksisterende byggeri vil det typisk være underlaget, der styrer den rette behandling. Der kan være tale om mursten, beton, puds eller tyndpuds, ubehandlet eller allerede malet og ofte er underlaget blandet. Det kan være helt eller delvist ødelagt, så det ikke uden videre kan bære en ny behandling, og der kan være fugtproblemer og algeproblemer, der skal håndteres. Det eksisterende byggeri kræver derfor normalt en teknisk gennemgang, hvis man ønsker en holdbar renovering. Først derefter kan man tilgodese de dekorative ønsker. Mineralske underlag behandles bedst med KEIM GRANITAL system eller KEIM SOLDALIT system, mens der til blandede og organiske underlag anbefales KEIM SOLDALIT system. Betonunderlag behandles bedst med KEIM CONCRETAL system. Se bagerst i brochure for oversigt.

6 NYBYGGERI Ved nybyggeri kan man i større grad bestemme en behandling ud fra dekorative ønsker uden tekniske hensyn. Men det er vigtigt at benytte en løsning, der kan håndtere restfugt fra byggeriet. Ligesom de dekorative løsninger skal vælges, så de har lang holdbarhed. Mineralske underlag behandles bedst med KEIM GRANITAL system eller KEIM SOLDALIT system, mens der til organiske underlag anbefales KEIM SOLDALIT system. Alternativt til KEIM SOLDALIT kan KEIM SOLDALIT-ME anvendes. Betonunderlag behandles bedst med KEIM CONCRETAL system. Til træunderlag kan anbefales KEIM LIGNOSIL system.se bagerst i brochure for oversigt. HISTORISKE HUSE Ved historiske huse er problemstillingen normalt den samme som i eksisterende byggeri. Men der er her særlige hensyn at tage til valget af materialer, så de er i overensstemmelse med husets arkitekturhistoriske oprindelse. Mineralske sugende underlag kan behandles med KEIM PURKRISTALAT system, KEIM UNIKRISTALAT system eller KEIM ROMANIT system, mens mineralske, svagt sugende underlag kan behandles med KEIM UNIKRISTALAT system. Se bagerst i brochure for oversigt.

7 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 7 VÆLG UD FRA UNDERLAG Valget af facadefarveløsning vil også kunne ske ud fra underlaget, og dér skal man se på flg.: BETON Overfladebehandling af beton tager altid udgangspunkt i en vurdering af betonens tilstand. Vigtige kriterier er måling af karbonatiseringsdybde og betondæklag, samt undersøgelse for skadelige salte og årsagen til evt. skader. Problemstillingerne kan være komplicerede og ekspertbistand tilrådes. Betonunderlag behandles bedst med KEIM CONCRETAL system. Se bagerst i brochure for oversigt. BLANDEDE UNDERLAG Blandede underlag vil indeholde partier med forskellige underlag. Det kan være efter reparationer eller ved sammenlægning af facadepartier. Løsningen skal dels tage højde for forskellig sugeevne, dels sløre uensartet udseende. Blandede underlag behandles bedst med KEIM SOLDALIT system. Se bagerst i brochure for oversigt. KALK Underlag, herunder kalkede underlag, skal undersøges for bære- og sugeevne og være fri for fedt- og olielag. Til underlag, der ønskes behandlet med kalk, anbefales KEIM ROMANIT system. Se bagerst i brochure for oversigt. rigtig opbygning og for, om den er blevet lukket under arbejdet (om der er dannet sinterlag, som er en kalkslamhud, der ødelægger åndbarheden og lukker fugt inde). Til pudsunderlag anbefales KEIM GRANITAL system eller KEIM SOLDALIT system. Historiske huse behandles bedst med KEIM PURKRISTALAT system, KEIM UNIKRISTALAT system eller KEIM ROMANIT system. Se bagerst i brochure for oversigt. Se også næste side under TYNDPUDS. MURSTEN Rene murstensfacader kræver en åndbar løsning, der kan hæfte på glatte mursten. Det er vigtigt at undersøge for fugt og fugens tilstand, herunder tæthed. Mursten behandles bedst med KEIM SOLDALIT system eller KEIM GRANITAL system. Til historiske huse kan anbefales KEIM UNIKRISTALAT system. Se bagerst i brochure for oversigt. MALET En malet facade skal altid undersøges for bæreevne. Afhængig af eksisterende malebehandling kan der behandles direkte, eller der kan være behov for afrensning eller særlig grunding. Malede underlag behandles bedst med KEIM SOLDALIT system. Se bagerst i brochure for oversigt. PUDS En pudset facade kræver en meget åndbar løsning for at bevare sin styrke. Før behandling skal den undersøges for

8 TRÆ Træ kan i et vist omfang beskytte sig selv mod ydre påvirkninger, men de byggetekniske krav til holdbarhed kræver normalt ekstra beskyttelse i form af en overfladebehandling mod fugt, biologiske påvirkninger og UV-stråler Til træ kan anbefales KEIM LIGNOSIL system. Se bagerst i brochure for oversigt. TYNDPUDS Typiske tyndpudsningsformer er vandskuring og filtsning. Udførelsen skal altid vurderes før malebehandling. Den kan være for hård til underlaget eller være blevet lukket under arbejdet (dannet sinterlag se under PUDS ovenfor), med risiko for frostsprængninger. Tyndpudsunderlag behandles bedst med KEIM SOLDALIT system eller KEIM GRANITAL system. Se bagerst i brochure for oversigt. VÆLG UD FRA ØNSKER OM ÆSTETIK, DEKORATION OG AKTIVT MILJØBIDRAG Alle KEIMs mineralske farver fremtræder æstetisk matte og stoflige. Og der er særlige produkter til dekorative ønsker. KEIMs farver kan også vælges ud fra et ønske om at bidrage til mindre forurening. MINDRE LUFTFORURENING KEIM har facademaling, der bidrager til reduktion af nitrogenoxider fra forbrændingsmotorer. Princippet fungerer på samme måde som katalysatorer i biler, men her ved hjælp af fotokatalytisk aktivt farvepigment. Målinger viser reduktioner på fra 5 til 20 % tre meter over jorden i street canyon forsøg. Malebehandling sker med KEIM SOLDALIT-ME system. Systemet kan anvendes alle steder, hvor der anbefales KEIM SOLDALIT system. Se bagerst i brochure for oversigt.

9 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 9 LASERING Ikke-dækkende tyndlagsfarve til dekoration og understregning af underlagets formsprog. Kræver grundigt forarbejde og god håndværksmæssig kunnen. Lasering kan foretages på alle vanlige mineralske underlag med KEIM CONCRETAL-LASUR system. Historiske huse kan laseres med KEIM PURKRISTALAT system eller KEIM UNIKRISTALAT system. Se bagerst i brochure for oversigt. INDFARVET PUDS Farvelægning af facade med indfarvet puds som alternativ til maling. Understreger en ønsket pudsstruktur og giver et levende indtryk. Kræver et afrettet underlag. En løsning med indfarvet puds kan laves med KEIM STUCASOL i flere kornstørrelser. Se bagerst i brochure for oversigt.

10 KEIM SORTIMENT OG SYSTEMER TIL FACADER Alle KEIMs facadeløsninger er mineralske med silikatiske eller kalkbaserede bindemidler. Der anvendes alene mineralske pigmenter, som ikke falmer, og farverne kan selvsagt ikke brænde. Farvesortimentet udgør over 300 standard farvenuancer, og vi kan i stor udstrækning imødekomme specialønsker. Der er udarbejdet miljøvaredeklaration (EPD), og vores hovedprodukter er miljøcertificeret efter Natureplus og registreret i DGNB.

11 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 11 KEIM CONCRETAL SYSTEM TIL BETON KEIM CONCRETAL er et silikatbaseret malingssystem til beskyttelse af beton i h.t. EN 1504 og EN Systemet beskytter mod vand, klorid og forvitring. Den mineralsk matte overflade sikrer, at betonens oprindelige udtryk bevares. KEIM CONCRETAL -W er en brugsklar betonbeskyttelsesmaling på silikat-basis til god betonkvalitet med godt dæklag. KEIM CONCRETAL-W anvendes som beskyttelse af udvendige betonflader samt af indvendige betonoverflader med større belastning, f.eks. i parkeringshus. KEIM CONCRETAL -C er en brugsklar solsilikatakrylat farve med høj beskyttelse mod karbonatisering. KEIM CONCRETAL-C anvendes på beton af middel kvalitet eller hvor der er ringe betondæklag. KEIM CONCRETAL -LASUR er en brugsfærdig tyndlagsmaling på silikatbasis til beton til dækkende eller laserende malingsbehandling. Skal suppleres af behandling med KEIM SILAN-100 (se nedenfor) for at kunne virke som betonbeskyttelsesmaling. Kan anvendes alene til dekorationsformål med KEIM CONCRETAL-FIXATIV (se nedenfor). KEIM CONCRETAL -FIXATIV er en grunder på silikat-basis til betonoverflader og fortynder til KEIM CONCRETAL-W og KEIM CONCRETAL-LASUR. KEIM BETONRENS er et afrensningsmiddel til at fjerne snavs og rester fra formolie o. lign. fra betonoverflader. KEIM SILAN 40-W er et hydrofoberende imprægneringsmiddel på silanbasis i vandig opløsning. KEIM SILAN 40-W kan anvendes som hydrofobering alene eller som grunder i forbindelse med KEIM CONCRETAL-W eller KEIM CONCRETAL-C. KEIM SILAN-100 er et hydrofoberingsmiddel på silanbasis uden opløsningsmiddel. KEIM SILAN-100 anvendes som beskyttelse mod vand- og salttransport ved forhøjet belastning fra vind og vejr og mod kloridkorrosion. KEIM SILAN-100 kan anvendes som hydrofobering alene eller som grunder i forbindelse med KEIM CONCRETAL-W, KEIM CONCRETAL-C eller KEIM CONCRETAL-LASUR. KEIM SILAN C80 er et hydrofoberingsmiddel i pastaform på silanbasis uden opløsningsmidler. Høj indtrængningsformåen med optimal beskyttelse mod vand- og saltoptagelse. Specialprodukt til imprægnering af beton udendørs. Særligt egnet til anvendelse over hovedhøjde (pastaform forhindrer, at imprægneringen drypper eller løber). KEIM GRANITAL SYSTEM Den klassiske mineralske silikatmaling med lang levetid. Modstandsdygtig, miljøvenlig og økonomisk. Bindemidlet trænger dybt ned i underlaget og skaber gennem en kemisk reaktion en uløselig forbindelse mellem farven og underlaget. KEIM GRANITAL er en strygefærdig facademaling på silikatbasis med lysbestandige, uorganiske pigmenter og mineralske fyldstoffer. KEIM GRANITAL -GROB er en grundingsmaling på silikatbasis til grunding af vanskelige underlag. KEIM GRANITAL-GROB lukker krakeleringer og udjævner strukturforskelle. KEIM GRANITAL-GROB indeholder mineralske fyldstoffer og kvartskorn. KEIM SPECIAL-FIXATIV er et fortyndings- og grundingsmiddel af modificeret, flydende kaliumsilikat til KEIM silikatfarver. KEIM CONTACT-PLUS-GROB er en slæmmende grundmaling på silikatbasis med tilsætning af glasfibre og fyldstoffer i forskellige kornstørrelser og former (op til 1 mm.). KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på nypuds og afrensning af gamle pudser. KEIM SILANGRUND er en vandafvisende grunder på silanbasis. Skal efterfølges af malebehandling med silikatfarve. KEIM CONTACT-PLUS er en slæmmende grundmaling på silikatbasis med tilsætning af glasfibre og fyldstoffer i forskellige kornstørrelser og -former (op til 0,5 mm).

12 KEIM LIGNOSIL SYSTEM TIL TRÆ Med KEIM LIGNOSIL system introducerer KEIM en silikatfarve til træ med den for firmaet vanlige lange holdbarhed og matte, æstetiske optik. KEIM har fået europæisk patent på både systemet og produkterne. KEIM LIGNOSIL -COLOR er en dækkende silikatfarve til træ udendørs. Sammen med grunderen KEIM LIGNOSIL-BASE-W udgør farven et træbeskyttelsessystem, godkendt efter EN 927. KEIM LIGNOSIL -BASE-W er en specialiseret grunder til udendørs træ uden opløsningsmidler. På basis af en særlig kombination af alkydharpikser og silikatbindemidler styrker KEIM LIGNOSIL-BASE-W træoverfladen og sikrer en optimal binding med silikatfarven KEIM LIGNOSIL- COLOR. KEIM PURKRISTALAT SYSTEM Den originale silikatfarve fra 1878, udviklet af A.W Keim, der udtog patent på anvendelsen og grundlagde firmaet KEIMFARBEN. Ekstrem lang levetid med referencer, der er over 100 år gamle. KEIM PURKRISTALAT egner sig især til renovering af bevaringsværdige bygninger samt til anvendelse på byggeprojekter, hvor der stilles særlige krav til levetid og farvens virkning. KEIM PURKRISTALAT-systemet giver en vejrbestandig overflade, som kan holde op til flere årtier. KEIM PURKRISTALAT kan bruges på mineralsk, sugende og mekanisk stabilt underlag, og især på puds. Det øverste pudslag skal være mindst 5 mm. Tyndpuds er ikke velegnet. KEIM PURKRISTALAT -FARVEPULVER er et rent mineralsk farvepulver med absolut lysbestandige, uorganiske pigmenter. KEIM FIXATIV er et rent mineralsk bindemiddel bestående af flydende kaliumsilikat. KEIM KRISTALL-FELSIT er et kvartsholdigt grundingsmateriale (kornstørrelse op til 0,5 mm), der udjævner krakeleringer og strukturer. Kan tilsættes grund- og evt. mellemstrygning. KEIM KRISTALL-FELSIT-FEIN er et fint kvartsholdigt grundingsmateriale (kornstørrelse op til 0,25 mm), der udjævner krakeleringer og strukturer. Kan tilsættes grund- og evt. mellemstrygning. KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på nypuds og afrensning af gamle pudser. KEIM LOTEXAN er et farveløst, vandafvisende imprægneringsmiddel på organosiliciumbasis. KEIM ROMANIT SYSTEM KEIM ROMANIT er et kalksystem, baseret på kulekalk, der har lagret mindst 3 år. Det er velegnet såvel udendørs som indendørs og er naturligt baktericidt. KEIM ROMANIT -KALKFARVE er en brugsklar kalkfarve med god dækevne, især velegnet på kalkpuds, sugende natursten og gamle mineralske malingslag. Brugsklar blanding, afspændt, gulner ikke. KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på ny puds og afrensning af gamle pudser. KEIM ROMANIT -SLÆMNINGSTILSÆTNING er en tilsætning til KEIM ROMANIT KALKFARVE til slæmmende og/eller strukturudjævnende behandlinger. Kornstørrelse op til 0,5 mm.

13 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 13

14 KEIM SOLDALIT SYSTEM Silikatfarvesystem til alle underlag. KEIM SOLDALIT er baseret på det af KEIM opfundne solsilikat-princip. Den specielle kombination af kiselsol og kaliumsilikat har resulteret i et mineralsk bindemiddel, der ikke kun er velegnet på mineralske underlag, men som også har fremragende holdbarhed på dispersionsbundne gamle malingslag og puds. Nedbrydningen på grund af UV-stråling stoppes, og facaden remineraliseres. KEIM SOLDALIT er en specielt udviklet, silikatisk facadefarve til mineralske, blandede og organiske underlag. Den kan bruges direkte fra spanden, har en fin dækevne og tørrer hurtigt og homogent. Er derfor også velegnet, hvis der skal arbejdes i ydersæsonen og ved ustabile vejrforhold. KEIM SOLDALIT -GROB er en udjævnende grundog mellemmaling med korn, som giver et pudset udseende. KEIM SOLDALIT -FIXATIV er en silikatisk fortynder og anvendes som fortynder til KEIM SOLDALIT og KEIM SOLDALIT-GROB. KEIM CONTACT-PLUS er en slæmmende grundmaling på silikatbasis med tilsætning af glasfibre og fyldstoffer i forskellige kornstørrelser- og former (op til 0,5 mm). KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på nypuds og afrensning af gamle pudser. KEIM SILANGRUND er en vandafvisende grunder på silanbasis. Skal efterfølges af malebehandling med silikatfarve. KEIM SOLDALIT -ME SYSTEM KEIM SOLDALIT-ME kan anvendes alle steder, hvor KEIM SOLDALIT er egnet. Den adskiller sig ved at være tilsat et fotokatalytisk pigment, som nedbryder nitrogenoxider fra industriforurening og udstødningsgasser fra motorer. KEIM SOLDALIT-ME er en specielt udviklet, silikatisk facadefarve til mineralske, blandede og organiske underlag. Den kan bruges direkte fra spanden, har en fin dækevne og tørrer hurtigt og homogent. Er derfor også velegnet, hvis der skal arbejdes i ydersæsonen og ved ustabile vejrforhold. KEIM SOLDALIT-ME -GROB er en udjævnende grund- og mellemmaling med korn, som giver et pudset udseende. KEIM SOLDALIT -FIXATIV er en silikatisk fortynder og anvendes som fortynder til KEIM SOLDALIT-ME og KEIM SOLDALIT-ME-GROB. KEIM CONTACT-PLUS er en slæmmende grundmaling på silikatbasis med tilsætning af glasfibre og fyldstoffer i forskellige kornstørrelser- og former (op til 0,5 mm). KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på nypuds og afrensning af gamle pudser. KEIM SILANGRUND er en vandafvisende grunder på silanbasis. Skal efterfølges af malebehandling med silikatfarve.

15 k e i m. f a r v e n t i l f a c a d e r 15 KEIM STUCASOL SYSTEM - INDFARVET SILIKATPUDS Brugsklar silikatpuds, direkte fra spanden. KEIM STUCASOL, den første solsilikatpuds i verden, sætter nye standarder for indfarvet puds. Den er meget holdbar, farvetonestabil og både enkel og sikker at anvende. KEIM STUCASOL er en brugsklar indfarvet solsilikatpuds til anvendelse på mineralske og organiske underlag, udendørs og indendørs. Der anvendes kun mineralske pigmenter, som indkapsles i bindemidlet, og bindemidlet indgår i kemisk forbindelse med underlaget. Der sker således hverken blegning eller udvaskning af farvepigmenterne. KEIM STUCASOL -FONDO er en silikatbaseret grunder med fyldstoffer for den efterfølgende pudsning med KEIM STUCASOL silikatpuds. Giver et ensartet farveudtryk samt god vedhæftningsevne. KEIM UNIKRISTALAT SYSTEM KEIM UNIKRISTALAT er en ren silikatfarve i et system, der er velegnet på mindre faste samt på relativt tynde pudslag typisk i det historiske byggeri. KEIM UNIKRISTALAT er en ren en-komponent silikatfarve til maling af facader og udmærker sig ved at afbinde med mindre spænding. Er derfor er velegnet til svagere underlag. KEIM FIXATIV er et rent mineralsk bindemiddel bestående af flydende kaliumsilikat. KEIM KRISTALL-FELSIT er et kvartsholdigt grundingsmateriale (kornstørrelse op til 0,5 mm), der udjævner krakeleringer og strukturer. Kan tilsættes grund- og evt. mellemstrygning. KEIM KRISTALL-FELSIT-FEIN er et fint kvartsholdigt grundingsmateriale (kornstørrelse op til 0,25 mm), der udjævner krakeleringer og strukturer. Kan tilsættes grund- og evt. mellemstrygning. KEIM ÆTSEVÆSKE er et afrensningsmiddel på kiselsyrebasis til pudsoverflader. Anvendes til fjernelse af kalksinterlag på nypuds og afrensning af gamle pudser. KEIM LOTEXAN er et farveløst, vandafvisende imprægneringsmiddel på organosiliciumbasis.

16 KEIM SCANDINAVIA A/S Guldalderen 6 / DK-2640 Hedehusene Telefon (+45) kundeservice@keim.dk / KEIM. FARBEN FÜR IMMER. 01/2019

KEIM PURKRISTALAT DEN ORIGINALE SILIKATFARVE FRA 1878

KEIM PURKRISTALAT DEN ORIGINALE SILIKATFARVE FRA 1878 KEIM PURKRISTALAT DEN ORIGINALE SILIKATFARVE FRA 1878 KEIMS HISTORISKE FORANKRING KEIMs historie er forankret i 1800-tallets europæiske historicisme og dens ofte stærkt dekorerede polykromi, der fordrede

Læs mere

KEIM Silikatfarve til facader og vægge. ren og naturlig - holdbar som sten

KEIM Silikatfarve til facader og vægge. ren og naturlig - holdbar som sten KEIM Silikatfarve til facader og vægge ren og naturlig - holdbar som sten KEIM siden 1878 KEIM Silikatfarve mineralsk farve til alle Allerede i middelalderen var bindemidlet i silikatfarven, det flydende

Læs mere

KEIM SOLDALIT SILIKATFARVE TIL ALLE FACADETYPER

KEIM SOLDALIT SILIKATFARVE TIL ALLE FACADETYPER KEIM SOLDALIT SILIKATFARVE TIL ALLE FACADETYPER KEIM Soldalit - mineralsk facadefarve f til alle underlag KEIM siden 1878 Mineralske farver har i flere tusinde år været det naturlige og mest holdbare valg

Læs mere

KEIM Silikatfarve til villaer

KEIM Silikatfarve til villaer KEIM Silikatfarve til villaer Beskytter dine værdier Gratis rådgivning Vi beskytter dine værdier KEIM silikatfarve er en investering i lang holdbarhed. De første KEIM behandlede facader i Skandinavien

Læs mere

KEIM. KONSERVERING OG RESTAURERING

KEIM. KONSERVERING OG RESTAURERING KEIM. KONSERVERING OG RESTAURERING k e i m. k o n s e r v e r i n g o g r e s t a u r e r i n g 3 KONSERVERING OG RESTAURERING AF FACADER. Historien om KEIM starter i 1800-tallets europæiske historicisme

Læs mere

KEIM Granital. Original silikatfarve til facader 8WUDHD. KEIM Granital

KEIM Granital. Original silikatfarve til facader 8WUDHD. KEIM Granital Original silikatfarve til facader 8WUDHD original silikatfarve af høj kvalitet for lang levetid Høj produktkvalitet på mineralsk basis Bindemidlet i er vandglas, som trænger ind i underlaget og gennem

Læs mere

KEIM. SILIKATFARVER TIL RUM

KEIM. SILIKATFARVER TIL RUM KEIM. SILIKATFARVER TIL RUM k e i m. s i l i k a t f a r v e r t i l r u m 3 KEIM I BOLIG OG KONTOR SUNDT, HOLDBART OG ÆSTETISK Farver betyder atmosfære, de fremhæver og giver livskvalitet. De kan imidlertid

Læs mere

KEIM CONCRETAL ÆSTETISK BESKYTTELSE AF BETON DEN MINERALSKE LØSNING

KEIM CONCRETAL ÆSTETISK BESKYTTELSE AF BETON DEN MINERALSKE LØSNING KEIM CONCRETAL ÆSTETISK BESKYTTELSE AF BETON DEN MINERALSKE LØSNING KEIM OG BETON MINERALSK BESKYTTELSE AF ET MINERALSK BYGGEMATERIALE KEIM står for sikkerhed og kvalitet inden for mineralsk beskyttelse

Læs mere

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ

KEIM Lignosil. Silikatfarve til træ KEIM Lignosil Silikatfarve til træ Træ et byggemateriale med sjæl og karakter Der findes næppe noget andet bygge- og konstruktionsmateriale, der er så knyttet til mennesket som træ. I træ fornemmer man

Læs mere

KEIM. SPECIALPUDS. PUDS TILPASSET FORMÅLET

KEIM. SPECIALPUDS. PUDS TILPASSET FORMÅLET KEIM. SPECIALPUDS. PUDS TILPASSET FORMÅLET k e i m. s p e c i a l p u d s 3 HOLDBARHED OG ÆSTETIK PUDS TILPASSET FORMÅLET Det er KEIMs filosofi at udvikle mineralsk puds, tilpasset formålet. Puds, som

Læs mere

MALING MED SILIKATMALING PÅ MURVÆRK OG PUDS af Søren Vadstrup

MALING MED SILIKATMALING PÅ MURVÆRK OG PUDS af Søren Vadstrup Center for Bygningsbevaring i RAADVAD ANVISNINGER til Bygningsbevaring MALING MED SILIKATMALING PÅ MURVÆRK OG PUDS af Søren Vadstrup Dato: Januar 2010 Under betegnelsen silikatmaling forhandles en række

Læs mere

KEIM. FUGTHÅNDTERING FACADER OG VÆGGE

KEIM. FUGTHÅNDTERING FACADER OG VÆGGE KEIM. FUGTHÅNDTERING FACADER OG VÆGGE FUGT Fugt er vand eller vanddamp, og i forhold til en bygning kan fugt have en betydning for de enkelte bygningsdele og for bygningens indeklima. Fugt kan her have

Læs mere

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sæt stop for snigende nedbrydning Med to-trins tætning Det ventilerede facadesystem StoVentec Tiden

Læs mere

KEIM Seccopor. Fugthåndteringssystem

KEIM Seccopor. Fugthåndteringssystem Seccopor Fugthåndteringssystem Det er porerne, det drejer sig om! Porer transporterer vand Vandafvisning forhindrer kapillartransport Porer spiller en vigtig rolle i naturen ved transport af fugt. Kapillareffekten

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

KEIM Concretal. Æstetisk beskyttelse af beton Den mineralske løsning

KEIM Concretal. Æstetisk beskyttelse af beton Den mineralske løsning KEIM Concretal Æstetisk beskyttelse af beton Den mineralske løsning KEIM står for sikkerhed og kvalitet inden for mineralsk beskyttelse af byggerier over hele verden og for mere end 30 års ekspertise og

Læs mere

Træbeskyttelse med lang holdbarhed

Træbeskyttelse med lang holdbarhed Træbeskyttelse med lang holdbarhed ÅR Unik varmereflekterende træbeskyttelse med køleeffekt, der reflekterer solens varme og skadelige infrarøde (IR) stråler Se alt om COOLINGPAINT på coolingpaint.dk SOLENS

Læs mere

KEIM Soldalit -ME. Renere luft med silikatfarve. inox. ffect. minimiert NOx

KEIM Soldalit -ME. Renere luft med silikatfarve. inox. ffect. minimiert NOx KEIM Soldalit -ME Renere luft med silikatfarve minimiert NOx inox ffect 2 Ren luft en menneskeret! Vores levestandard i dag har som konsekvens store mængder trafik, industriel masseproduktion og et højt

Læs mere

StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri.

StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri. Silikonhartspuds til facader StoSilco MP Omsorgsfuldt byggeri. StoSilco MP Den pålidelige puds til store krav StoSilco MP Egnet til alle typer af puds-, tegl- og betonfacader Høj vanddamp- og CO 2 - gennemtrængelighed

Læs mere

Pudsede overflader af forskellige typer PUDSEDE FACADER

Pudsede overflader af forskellige typer PUDSEDE FACADER PUDSEDE FACADER 1 Puds Generelt har et pudslag en række forskellige funktioner, herunder at frembringe en plan overflade, der er velegnet som underlag for keramiske fliser, maling eller tapet. Puds opdeles

Læs mere

SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16. SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug

SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16. SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16 SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug Skalcem S2000/CF2000 Skalcem S2000/CF2000 anvendes til vandskuring og finpuds af alle mineralske

Læs mere

Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som:

Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som: Cempexo Murmaling, Hvid Cempexo Murmaling, Hvid Weber Cempexo Murmaling er en murmaling som anvendes primært til maling mineralske underlag som: Beton Gasbeton Fibercement Mursten Puds/vandskuring Sandsten

Læs mere

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 06/2016 Facader i farver Skalcem 100 Rødokker SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 farver Skalcem 100 Mellemgul Skalcem 100 fremstår med en tidløs, naturlig og fløjlsmat overflade,

Læs mere

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 10/2017 Skalcem 100 Rødokker Skalcem 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 Skalcem 100 er en slidstærk, cementbaseret murmaling til mineralske underlag. Velegnet udendørs og indendørs.

Læs mere

Malinger som er velegnet på træ udendørs

Malinger som er velegnet på træ udendørs Malinger som er velegnet på træ udendørs Acryl NB: Betegnelsen "Acryl..." (fx Acrylmaling) benyttes ofte i handelsnavne, men desværre i vidt forskellig betydning. "Acrylplast...", er den vedtagne MBK-betegnelse

Læs mere

SKALCEM S2000/CF2000

SKALCEM S2000/CF2000 SKALCEM S2000/CF2000 06/2017 S2000-Creme SKALCEM S2000/CF2000 Indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug Skalcem S2000/CF2000 Skalcem S2000/CF2000 anvendes til vandskuring og finpuds af alle

Læs mere

Sigmalife. Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA.

Sigmalife. Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA. Sigmalife Træbeskyttelse til professionelt arbejde SÅDAN. SIGMA. Skal træet bevare sit smukke udseende, skal det både plejes og beskyttes Lige meget hvor mange materialer, der er til rådighed i byggeindustrien,

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

Sto Scandinavia Facade. Sto Facademaling og slutpuds

Sto Scandinavia Facade. Sto Facademaling og slutpuds Sto Scandinavia Facade Sto Facademaling og slutpuds Indledning Renovering af en facade er en omfattende opgave, som starter med en grundig analyse af det eksisterende underlag, valg af maling/puds, rengøring

Læs mere

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud Udemaling tilbud Vore allerbedste tilbud på udendørs produkter. Vandig eller oliebaseret træbeskyttelse, tagmaling m.m. Også facademaling til stærke priser Her gør du en god handel.. PENSELSÆT LUXUS 3

Læs mere

Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE. Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner

Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE. Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner FORSIDE: JOTUN HORISONT DENNE SIDE: VÆG: JOTUN HORISONT SOKKEL: JOTUN 4456 IDYLL STAKIT:

Læs mere

SILIKONEPUDS Indfarvet strukturpuds til indendørs og udendørs brug

SILIKONEPUDS Indfarvet strukturpuds til indendørs og udendørs brug SKALFLEX SILIKONEPUDS 10/15 SILIKONEPUDS Indfarvet strukturpuds til indendørs og udendørs brug Skalflex Silikonepuds Egenskaber Skalflex Silikonepuds er en vandafvisende slutpuds baseret på silikoneharpiks,

Læs mere

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300

Teknisk faktablad. StoColor Opticryl Satinmatt Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Mat indvendig akrylatmaling, glans 7, vaskbarhed klasse 1 og dækkeevne 2 ifølge EN 13300 Egenskaber Anvendelse Egenskaber Optik mat, glans 7, ifølge EN 13300 Tekniske data Underlag Krav indvendigt til

Læs mere

Indadgående kip-drejevindue type BSI, UNI-JET S-CONTURA Brugs- og vedligeholdelsesvejledning Udluftning sker i kipstillingen, rengøring kan foretages i drejestillingen. Når grebet peger nedad, er vinduet

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

NHL. Naturlig Hydraulisk Kalk og Mørtel

NHL. Naturlig Hydraulisk Kalk og Mørtel NHL Naturlig Hydraulisk Kalk og Mørtel Scandinavian Calcium Oxide ApS Forsidefoto: Strandvejsvilla. Renset - pudset i 35/65/500 - efterbehandlet med naturlig sandkalk - efterfulgt af naturlig kalkmælk

Læs mere

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig.

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Amarol Triol Alkydoliemaling. Vinduesmaling på basis af alkyd. Til vinduespartier og udvendigt træværk. Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Hvid, samt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tagmaling Beton og fibercement Eternit Primer... 3 Isonit Construction... 3 Isonit... 4 Isonit Refleksfri... 4 Rubber...

Indholdsfortegnelse. Tagmaling Beton og fibercement Eternit Primer... 3 Isonit Construction... 3 Isonit... 4 Isonit Refleksfri... 4 Rubber... Produktguide Indholdsfortegnelse Tagmaling Beton og fibercement Eternit Primer.... 3 Isonit Construction... 3 Isonit.... 4 Isonit Refleksfri... 4 Rubber... 4 Tagmaling - Metal RustConverter... 5 Metal

Læs mere

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008 PRODUKT INFORMATION Værd at vide om 2008 KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Oversigt: 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse. Fast lav

Læs mere

NespriTec. Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG

NespriTec. Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG NespriTec Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG Aldrig mere sprøjtetåge Afdækning som ved påføring med rulle Et unikt samarbejde mellem den tyske malinggigant Caparol og sprøjteproducenten

Læs mere

Farver. pigmenter og teknikker på bygninger

Farver. pigmenter og teknikker på bygninger Farver pigmenter og teknikker på bygninger Indhold Farvens og malingens egenskaber Restaureringsarkitektens daglige arbejde med farver Historisk malings bestanddele med særlig vægt på pigment og bindemiddel

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning.

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning. Skifer i fibercement En smuk og holdbar løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk Skifer i fibercement En smuk og tidløs løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

Drift og vedligehold af betonoverflader

Drift og vedligehold af betonoverflader Drift og vedligehold af betonoverflader Version 4 Maj 2010 Mange betonoverflader forsynes inden aflevering til bygherren med en belægning eller overfladebehandling, som er bestemmende for, hvorledes de

Læs mere

Malerfagligt Behandlings-Katalog

Malerfagligt Behandlings-Katalog Malerfagligt Behandlings-Katalog Vægge > Nybehandling > Gipsplade, forsænket kant til spartling Nybehandling V 2820 Byggemateriale: Gipsplade, forsænket kant til spartling Funktionsklasse: Æstetiske og

Læs mere

Overfladebehandling af murværk

Overfladebehandling af murværk Overfladebehandling af murværk Facade Tyndpudsemørtel Pudsemørtel Hydraulisk mørtel Fugemørtel Silikatmaling Kalk Cempexo Murfarve weber colour Silikoneharpikspuds/-maling Blik for helheden Sans for detaljen

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Styrke bag facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er

Læs mere

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds

KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Værd at vide om 2010 Oversigt: KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et særligt problem 2.

Læs mere

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19

Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers 1/19 Der kan kun være én... Ny Mul -Tæt 2K membran fra Remmers af 1/19 Mul -tæt 2K Alt-i-én byggetætning 2/19 Mul -Tæt 2K besky er al d - alt! Mul -Tæt 2K forener egenskaberne af en mineralsk tætningssvumme

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Vandfortyndbar, tokomponent epoxymaling til udendørs og indendørs brug. Færdigbehandling af let til moderat belastede mineralsk gulve og vægge.

Vandfortyndbar, tokomponent epoxymaling til udendørs og indendørs brug. Færdigbehandling af let til moderat belastede mineralsk gulve og vægge. MATERIALEBESKRIVELSE Type Anvendelse Anvendelsesområde Egenskaber Farve og glans Vandfortyndbar, tokomponent epoxymaling til udendørs og indendørs brug. Til beton og mineralske underlag. Færdigbehandling

Læs mere

OVERFLADEBEHANDLING AF SOKLER med kalkfarve og trætjærefarve

OVERFLADEBEHANDLING AF SOKLER med kalkfarve og trætjærefarve Center for Bygningsbevaring i RAADVAD ANVISNINGER til Bygningsbevaring OVERFLADEBEHANDLING AF SOKLER med kalkfarve og trætjærefarve af Søren Vadstrup Dato: Januar 2010 Murede sokler, d.v.s. sokler, opmuret

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

SKALCEM 100 Stærk cement-murmaling

SKALCEM 100 Stærk cement-murmaling SKALCEM 100 01/2014 SKALCEM 100 Stærk cement-murmaling Skalcem 100 Skalcem 100 er vores kendte og stærke cement-murmaling. Skalcem 100 leveres i 9 smukke og harmoniske farver, som kan tones lysere efter

Læs mere

Capapor Facadeprofiler

Capapor Facadeprofiler er Detailtegninger F ACADE / UDVENDIG ISOLERING Facadeprofil med konsolliste Slutbehandling Tætning Fald 6 Grunder Profilklæber Capapor Skruedybel Konsolliste (fuldflade opklæbning) Profilklæber Vægmateriale

Læs mere

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning Cembrit Skifertag En smuk og tidløs løsning Cembrit 40 x 40 Diagonal Skifer Sortblå Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed.

Læs mere

Prøve 1: Indvendig puds. Farve- og pudsanalyse

Prøve 1: Indvendig puds. Farve- og pudsanalyse Rekvirent: NN Sag: 070000 Dato: 20. marts 2007 Rapport nr.: R070000 Side 1 af 9 RAPPORT Bygværk: Kirke Prøve(r) mærket: Prøve 1: Indvendig puds Undersøgelser: Tyndslibsanalyse: Farve- og pudsanalyse Oplæg...

Læs mere

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype.

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype. Blærer på træværk BLÆRER PÅ TRÆVÆRK Blærer på træværk sådan kender vi dem Fra tid til anden opstår der blærer i maling på udvendigt træværk ofte kort efter, at det er blevet malet. Blærerne måler typisk

Læs mere

Overfladebehandling af murværk

Overfladebehandling af murværk Overfladebehandling af murværk Facade Tyndpudsemørtel Pudsemørtel Hydraulisk mørtel Betonfilts Fugemørtel Silikatmaling Silikatpuds Kalk, sandkalk & kalkvand Cempexo Murfarve Weber Colour Silikoneharpikspuds/-maling

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Det naturlige valg til din facade Klassisk design med overlegen æstetik Få et moderne og rustikt udtryk og et flot farvespil på facaden med Cembrit Patina & Cembrit

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Bag Facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er der stor

Læs mere

Definitioner. Aggressivt miljø:

Definitioner. Aggressivt miljø: Definitioner Aggressivt miljø: Armeret murværk: Armeringssystemer: Basisstyrker: Blokke: Blokklasse: Bruttodensitet: Brændt kalk: Byggesten: Cementmørtel, C-mørtel: Forbandt: Funktionsmørtel: Særligt fugtigt

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

MIPA INDUSTRI ISO 12944. Vejledning til beskyttelse af overflader i henhold til ISO 12944

MIPA INDUSTRI ISO 12944. Vejledning til beskyttelse af overflader i henhold til ISO 12944 MIPA INDUSTRI ISO 12944 Vejledning til beskyttelse af overflader i henhold til ISO 12944 Korrosion påvirker alle konstruktioner. Derfor vil C. Flauenskjold gerne hjælpe dig med at finde det malesystem,

Læs mere

Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18

Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18 Komplette tætningsløsninger til nye og eksisterende bygninger Mølledamsvej 12 3460 Birkerød Telefon 45 82 03 18 Telefax 45 82 05 18 KÖSTER: Mere end 20 års erfaring med tætningsløsninger KÖSTER Bauchemie

Læs mere

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT

BS 2000 / BS 3000 MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT MØNSTER/FARVE-FLAGER EPOXYFLEX TRANSPARENT Dekorativ og slidstærk gulvbelægning / epoxymaling Underlag: beton, puds, murværk, keramik Garager 1. Grunder: BS 2000 2. Toplag BS 3000 Hobbyrum 3. Mønster flager

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

Teknisk datablad StoCalce Miral MP

Teknisk datablad StoCalce Miral MP Økologisk mineralsk slutpuds som modellerpuds på kalkbasis efter EN 998-1 Karakteristik Anvendelse Egenskaber Udseende Særlige egenskaber/henvisninger Tekniske data Underlag Krav Forberedelser indvendigt

Læs mere

afsnit 5 Overfladebehandling og pudsning

afsnit 5 Overfladebehandling og pudsning 78 afsnit 5 Overfladebehandling og pudsning Indhold: 5.1 Overfladebehandling til enhver opgave...80 Æstetik og farver: 5.2 Overfladebehandling: Æstetik og farver...81 5.3 produktoversigter/ anvendelsesnøgler...81-83

Læs mere

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl - de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl Gule håndbankede med flammer Håndbankede GulvTegl fra Vindø Teglværk ved Mariager Fjord er en direkte fortsættelse af flere århundreders tradition for

Læs mere

LÆSKEMØRTEL MURER MIKAEL MARTLEV MURVÆRK

LÆSKEMØRTEL MURER MIKAEL MARTLEV MURVÆRK LÆSKEMØRTEL MURER MIKAEL MARTLEV MURVÆRK Dette skrift er baseret på en videnkupon lavet som et samarbejde mellem Teknologisk Institut, Murværk og murer Mikael Martlev i perioden 2012-13. Indledning - kort

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

fade PLUS+ System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia

fade PLUS+ System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia fade System datablad PLUS+ 07/ made from natural materials in Scandinavia Indhold. Fade Akustikpudssystem. System navn. Anvendelsesområde 4. Materialer & produkter 5. Egenskaber 6. Egnede bæreværk 7. Montage

Læs mere

fade LITHOS System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia

fade LITHOS System datablad 2017/1 made from natural materials in Scandinavia fade System datablad LITHOS 07/ made from natural materials in Scandinavia Indhold. Fade kustikpudssystem. System navn. nvendelsesområde 4. Materialer & produkter 5. Egenskaber 6. Egnede bæreværk 7. Montage

Læs mere

Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO

Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO M A R M O R P U D S Praktisk viden om udførelse og muligheder med overflader af MARMORINO VENEZIANO Traditioner Med sin substans og farver, fremhæver marmorinoen den traditionsrige Venetianske ornamentik,

Læs mere

Byggeprojektet Forno Vero Kit 70

Byggeprojektet Forno Vero Kit 70 Byggeprojektet Forno Vero Kit 70 Fundamentet En Stenovn som Kit 70 skal stå på et solidt fundament. Opbygningen påbegyndes ved at støbe en armeret plade direkte på jord, se nedenfor. Eller ved at grave

Læs mere

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR

TERRASSEPLANK SERIE: NATUR TERRASSEPLANK SERIE: NATUR ANVENDELSE OG TEKNISKE SPECIFIKATIONER: Om produktet: Under produktionen tilsættes fibre. Det bedste fra naturen kombineret med ren Polymeren moderne byggemateriale. Kombinationen

Læs mere

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser.

Rørepind af bøgetræ. Uden tryk. 300x20x3 mm. Kasse med 500 stk. Sælges kun i hele kasser. Træbeskyttelse Træbeskyttelse God træbeskyttelse. Vandig og alkyd træbeskyttelse, dækkende og transparent/laserende, samt træolie. Mere end 50 år på det danske marked og stor erfaring med træbeskyttelse

Læs mere

SKAMO PLUS. Egenskaber. Fakta. For yderligere information, kontakt: www.skamol.com

SKAMO PLUS. Egenskaber. Fakta. For yderligere information, kontakt: www.skamol.com SKAMO PLUS www.skamol.com Egenskaber Diffusionsåben og kapillaraktiv Skimmelhæmmende Isolerende Ubrandbar Høj trykstyrke Fri for sundhedsskadelige stoffer Nem at forarbejde med alm. håndværktøjer Fakta

Læs mere

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling

AquaCoat. En nyhed i overfladebehandling AquaCoat En nyhed i overfladebehandling Her er beviset: Fantastisk holdbarhed AquaCoats helt enestående holdbarhed og evne til at beskytte mod korrosion er blevet testet igen og igen af uafhængige testinstitutter.

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere!

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. holder længere! T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R holder længere! 2 T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at når træet er

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA.

Sigma Renova Isotop. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrer som ingen anden SÅDAN. SIGMA. Spærrende vandig maling til væg og loft med yderst gode spærrende/isolerende egenskaber. Afhængigt af gennemslagets karaktér påføres et eller to lag. Glansen er mat

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

Danmarks varigste facadesortiment

Danmarks varigste facadesortiment Danmarks varigste facadesortiment Indhold 4 Teknisk rådgivning 6 Produktoverblik 8 Hydro 10 Siloxan 12 Facade Topcoat NPS 13 Sigmaflex 14 Sigmacryl 15 Diverse Nyhed Nyhed Nyhed Hydro Som skabt til det

Læs mere

Overfladebehandling af murværk

Overfladebehandling af murværk Overfladebehandling af murværk Facade Tyndpudsemørtel Pudsemørtel Hydraulisk mørtel Betonfilts Fugemørtel Silikatmaling Silikatpuds Kalk, sandkalk & kalkvand Cempexo murfarve 1 Blik for helheden Sans for

Læs mere

Teknisk datablad StoCryl BF 100

Teknisk datablad StoCryl BF 100 Gulvmaling Karakteristik Anvendelse indvendigt og på frit eksponerede områder som farvet belægning på mineralske underlag, f.eks. beton- eller cementafjævning indvendig anhydritafjævning til gangområder

Læs mere

Teknisk datablad StoSilent Top Basic

Teknisk datablad StoSilent Top Basic Organisk porøs grunding til StoSilent akustiksystemer Karakteristik Anvendelse indvendigt som grundbelægning til egnede StoSilent Akustiksystemer ved påføring i 2 lag også egnet som slutbelægning Egenskaber

Læs mere

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Vedligeholdelse af tag Beskyttelse af mur- og betonflader Reparation af asfalt- og betonflader Fjernelse af mos og lignende Tørre og sunde huse! Isola Vedligeholdelses-

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

EX SERIEN FACADER I FIBERCEMENT MED SKJULT MONTERING VELKOMMEN TIL VORES VERDEN

EX SERIEN FACADER I FIBERCEMENT MED SKJULT MONTERING VELKOMMEN TIL VORES VERDEN EX SERIEN FACADER I FIBERCEMENT MED SKJULT MONTERING VELKOMMEN TIL VORES VERDEN > MODERNE OG INNOVATIV Farver, overflader og samlinger - skab et unikt udseende med fremtidens muligheder 2 www.hbc.dk >

Læs mere

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton

YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton YTONG/SIPOREX det behagelige indeklima Bygning med porebeton Xella Danmark A/S Sønderskovvej 11 8721 Daugaard Tlf.: +45. 75 89 50 66 Fax: +45. 75 89 60 30 www.xella.dk 2 3 Stenen som har ændret byggeverdenen

Læs mere

Teknisk datablad StoArmat Classic plus QS

Teknisk datablad StoArmat Classic plus QS Organisk, cementfri armeringsmasse/grundpuds med hurtig fugtsikkerhedsegenskab og korn Karakteristik Anvendelse udvendigt til mineralsk og organisk underlag som armeringsmasse/grundpuds til StoTherm Classic

Læs mere

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere

Læs mere

NM 50 SERIEN MARKEDETS BEDST DOKUMENTEREDE GULVSYSTEM IKKE OVERGÅET I 20 ÅR

NM 50 SERIEN MARKEDETS BEDST DOKUMENTEREDE GULVSYSTEM IKKE OVERGÅET I 20 ÅR NM 50 SERIEN MARKEDETS BEDST DOKUMENTEREDE GULVSYSTEM IKKE OVERGÅET I 20 ÅR Sikkerhed og økonomi går hånd i hånd En god investering Styrken er længere levetid NM 50 Serien er en uhyggeligt slidstærk gulvmaling

Læs mere