Skatteudvalget L Bilag 12 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. marts Betænkning. over

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget L Bilag 12 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. marts Betænkning. over"

Transkript

1 Skatteudvalget L Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 116 Folketinget Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. marts 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering af erhvervsbeskatningen) [af skatteministeren (Kristian Jensen)] 1. Ændringsforslag Skatteministeren har stillet 16 ændringsforslag til lovforslaget. 2. Udvalgsarbejdet Lovforslaget blev fremsat den 14. december 2005 og var til 1. behandling den 25. januar Lovforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget. Møder Udvalget har behandlet lovforslaget i 3 møder. Høring Lovforslaget blev sendt i høring samtidig med fremsættelsen. Den 19. januar 2006 sendte skatteministeren de indkomne høringssvar og et notat herom til udvalget. Skriftlige henvendelser Udvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget skriftlige henvendelser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Foreningen af Statsautoriserede Revisorer. Skatteministeren har over for udvalget kommenteret de skriftlige henvendelser. Spørgsmål Udvalget har stillet 12 spørgsmål til skatteministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret. Nogle af udvalgets spørgsmål og ministerens svar herpå er optrykt som bilag 2 til betænkningen. 3. Indstillinger og politiske bemærkninger Udvalget indstiller lovforslaget til vedtagelse med de stillede ændringsforslag. Socialistisk Folkepartis medlem af udvalget glæder sig, når det lykkes at få regeringen til at lukke huller. Det er bare ærgerligt, at det endnu engang er SF, der skal presse regeringen til det. For lukningnen af begge de to skattehuller, der er det væsentlige indhold i dette lovforslag, gælder, at det først er efter, at SF har peget på problemerne og presset på for en løsning, at det er lykkedes at få skatteministeren til at vågne af sin tornerosesøvn.

2 2 Skattehullet i forbindelse med parcelhusreglen blev påpeget af SF under udvalgsbehandlingen af L 29 i november 2004, og det har altså taget skatteministeren mere end 1 år at beslutte, at hullet skal lukkes. Det er langt fra det»omgående«, der ellers officielt er regeringens politik. Skattehullet i forbindelse med kapitalfonde bliver også først lukket efter en lang række spørgsmål fra SF og en række kritiske artikler i pressen, på trods af at der efter alt at dømme kan være tabt meget store beløb måske endda milliarder af kroner på dette skattehul. SF påpegede ved førstebehandlingen af lovforslaget, at der i ministerens oprindelige lovforslag fortsat var et hul i forbindelse med kapitalfondene, der gjorde, at f.eks. de fem kapitalfondes opkøb af TDC ikke blev ramt af forslaget, og at de altså fortsat kunne udnytte skattehullet. Efter SF s opfattelse er det dumt kun at lukke skattehuller halvt. Derfor er SF også tilfreds med, at en række ændringsforslag fra ministeren, efter dennes udsagn, løser problemet. SF støtter både ændringsforslagene og lovforslaget, men vil fortsætte med at presse regeringen til at lukke de skattehuller, den har så vanskeligt ved at få lukket af egen drift. Siumut, Tjóðveldisflokkurin, Fólkaflokkurin og Inuit Ataqatigiit var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelser i betænkningen. En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt i betænkningen. 4. Ændringsforslag med bemærkninger Æ n d r i n g s f o r s l a g Af skatteministeren, tiltrådt af udvalget: Til 1 1) I den under nr. 1 foreslåede affattelse af 12, 4. pkt., ændres»den gennemsnitlige erhvervsmæssige benyttelse i indkomstårene forud for salgsåret.«til:»forholdet mellem den erhvervsmæssige benyttelse for indkomstårene forud for salgsåret og den samlede benyttelse for disse indkomstår.«[ændringen fjerner tvivl om, hvilken metode der skal anvendes ved beregning af gevinst og tab, som skal medregnes til indkomstopgørelsen.] 2) Paragraffen affattes således: Til 2» 2 I lov nr af 21. december 2005 om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven) foretages følgende ændringer: 1. I 28, stk. 1, 1. pkt., ændres»25 pct.«til:»10 pct.«2. I 28, stk. 1, indsættes efter 1. pkt.:

3 3»I kalenderåret 2006 udgør den i 1. pkt. nævnte ejerandel dog 20 pct., og i kalenderåret 2007 og 2008 udgør den i 1. pkt. nævnte ejerandel 15 pct.««[konsekvensændring som følge af vedtagelsen af den nye aktieavancebeskatningslov (lov nr af 21. december 2005).] 3) Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer: Til 3»01. I 9 indsættes som stk. 4:»Stk. 4. Reglerne i stk. 1-3 gælder ikke for fortjeneste ved afståelse af en erhvervsejendom, der efter 6 A, 6 C eller 10 er genanbragt i en ejendom omfattet af stk. 1-3, hvis boligandelen efter genanbringelsen er forøget og det ikke er muligt at beskatte hele den genanbragte fortjeneste ved afståelsen af den erhvervsmæssige del af den ejendom, hvori fortjenesten er genanbragt. Fortjenesten ved afståelsen af erhvervsejendommen beskattes i det indkomstår, hvor den ejendom, som fortjenesten er genanbragt i, afstås. Den skattepligtige fortjeneste opgøres med de tillæg og nedslag efter denne lov, som erhvervsejendommen havde været berettiget til, hvis fortjenesten var blevet beskattet på tidspunktet for afståelsen af erhvervsejendommen. Hvis en afståelse er omfattet af 1. pkt., bortfalder ved beregning af den skattepligtige indkomst af fortjenesten ved afståelsen af den ejendom, hvori fortjenesten oprindelig har været anbragt, nedslag i denne ejendoms anskaffelsessum efter 6 A, 6 C eller 10.««[Beskatning af genanbragt fortjeneste ved forhøjet boligandel i blandet benyttet ejendom.] Til 6 4) Det under nr. 1 foreslåede 2, stk. 1, 3. pkt., udgår. [Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 6, nr. 02.] 5) Nr. 2 affattes således:»2. I 2, stk. 2, 2. pkt., ændres»jf. kursgevinstlovens 4, stk. 2,«til:»jf. stk. 3,«. [Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 6, nr. 02.] 6) Efter nr. 2 indsættes som nye numre:»01. I 2, stk. 2, indsættes efter 2. pkt.:»tilsvarende medregnes ejerandele og stemmerettigheder, som indehaves af andre selskabsdeltagere, med hvem selskabsdeltageren har en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse.«02. 2, stk. 3, affattes således:»stk. 3. Ved koncernforbundne juridiske personer forstås juridiske personer, hvor samme kreds af selskabsdeltagere har bestemmende indflydelse, eller hvor der er fælles ledelse.««[udvidelse af definitionen på bestemmende indflydelse i transfer pricing-reglerne m.m., således at den omfatter aftaler om fælles bestemmende indflydelse, og udvidelse af definitionen på koncernforbundne juridiske personer i transfer pricing-reglerne m.m., således at den tillige omfatter juridiske personer med fælles ledelse.] 7) Efter nr. 3 indsættes som nye numre:

4 4»03. I 16 H, stk. 2, indsættes efter 4. pkt.:»ejerandele og stemmerettigheder, som indehaves af selskabsdeltagere, med hvem den skattepligtige har en aftale om udøvelse af fælles væsentlig indflydelse, eller som indehaves af et selskab eller en forening m.v. som nævnt i 2, stk. 1, 2. pkt. (transparent enhed), hvori den skattepligtige deltager, medregnes ved opgørelsen i 2. pkt.«04. I 16 H, stk. 3, ændres» 32, stk. 6, 3. pkt.,«til:» 32, stk. 6, 4. pkt.,«.«[udvidelse af definitionen på kontrol og væsentlig indflydelse i CFC-reglerne, således at den omfatter aftaler om fælles væsentlig indflydelse og ejerskab via transparente enheder og konsekvens ændring som følge af ændringsforslag nr. 9.] 8) Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer: Til 7»01. I 11, stk. 1, indsættes efter 1. pkt.:»gæld til fysiske personer, der er selskabsdeltagere i selskaber og foreninger m.v. omfattet af ligningslovens 2, stk. 1, 2. pkt. (transparente enheder), anses ikke for kontrolleret gæld.««[konsekvensrettelse som følge af lovforslagets 6, nr. 1.] 9) Efter nr. 2 indsættes som nyt nummer:»02. I 32, stk. 6, indsættes efter 2. pkt.:»tilsvarende medregnes ejerandele og stemmerettigheder, som indehaves af selskabsdeltagere, med hvem moderselskabet har en aftale om udøvelse af fælles væsentlig indflydelse, eller som indehaves af et selskab eller en forening m.v. som nævnt i ligningslovens 2, stk. 1, 2. pkt. (transparent enhed), hvori moderselskabet deltager.««[udvidelse af definitionen på kontrol og væsentlig indflydelse i CFC-reglerne, således at den omfatter aftaler om fælles væsentlig indflydelse og ejerskab via transparente enheder.] Til 8 10) Det under nr. 1 foreslåede 3 B, stk. 1, 3. pkt., udgår. [Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 12, nr. 02.] 11) Nr. 2 affattes således:»2. I 3 B, stk. 2, 2. pkt., ændres»jf. kursgevinstlovens 4, stk. 2,«til:»jf. stk. 3,«.«[Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 12, nr. 02.] 12) Efter nr. 2 indsættes som nye numre:»01. I 3 B, stk. 2, indsættes efter 2. pkt.:»tilsvarende medregnes ejerandele og stemmerettigheder, som indehaves af andre selskabsdeltagere, med hvem selskabsdeltageren har en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse.«02. 3 B, stk. 3, affattes således:

5 5»Ved koncernforbundne juridiske personer forstås juridiske personer, hvor samme kreds af selskabsdeltagere har bestemmende indflydelse, eller hvor der er fælles ledelse.««[udvidelse af definitionen på bestemmende indflydelse i transfer pricing-reglerne m.m., således at den omfatter aftaler om fælles bestemmende indflydelse og udvidelse af definitionen på koncernforbundne juridiske personer i transfer pricing-reglerne m.m., således at den tillige omfatter juridiske personer med fælles ledelse.] Ny paragraf 13) Efter 10 indsættes som ny paragraf:» 01 I lov om beskatning ved dødsfald (dødsboskatteloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 791 af 16. august 2005, som ændret senest ved 2 i lov nr af 21. december 2005, foretages følgende ændring: 1. I 27, stk. 2, indsættes som 4. pkt.:»bestemmelserne i ejendomsavancebeskatningslovens 8, stk. 5, og 9, stk. 4, finder tilsvarende anvendelse.««[præcisering af, at dødsboer er omfattet af reglerne for beskatning af genanbragt fortjeneste ved ændret klassifikation af erhvervsejendom og ved forhøjet boligandel i blandet benyttet ejendom] Til 11 14) Efter stk. 1 indsættes som nyt stykke:»stk har virkning for opgørelsen af gevinst og tab på driftsmidler, som afstås den 14. december 2005 eller senere.«stk. 2-5 bliver herefter stk [Indsættelse af ikrafttrædelsesbestemmelse til justeringen af afskrivninger for blandet benyttede biler.] 15) I stk. 2, der bliver stk. 3, indsættes som 2. og 3. pkt.:»1. pkt. har ikke virkning for ejendomme, der før den 15. december 2005 har ændret anvendelse til beboelsesejendomme, der er omfattet af ejendomsavancebeskatningslovens 8, stk pkt. har ikke virkning for ejendomme omfattet af 9, i det omfang at boligandelen er forøget før den 15. december 2005.«[Ejendomme med ændret klassifikation og forhøjet boligandel foretaget før den 15. december 2005 omfattes ikke af nye regler] 16) Stk. 4, der bliver stk. 5, affattes således:»stk. 5. 6, nr. 1, 7, nr. 1 og 01, og 8, nr. 1, har virkning for transaktioner, der foretages den 1. januar 2006 eller senere. Ændringen i denne lovs 8, nr. 1, har virkning for kildeskat på betalinger af renter og kursgevinster, jf. kildeskattelovens 65 D samt selskabsskattelovens 2, stk. 1, litra d og h, der vedrører tiden fra og med den 1. maj , nr. 2 og 01-04, 7, nr. 02, og 8, nr. 2, 01 og 02, har virkning fra og med den 1. maj , nr. 2, 01 og 02, og 8, nr. 2, 01 og 02, har dog virkning for transaktioner, der foretages den 1. januar 2006 eller senere, når selskabsdeltagerne direkte eller indirekte er selskaber og foreninger m.v. som nævnt i ligningslovens 2, stk. 1, 2. pkt., og skattekontrollovens 3 B, stk. 1, 2. pkt., jf. denne lovs 6, nr. 1, og 8, nr. 1.«

6 6 [Fastsættelse af virkningstidspunktet for de foreslåede ændringer af transfer pricing-reglerne m.m. og CFC-reglerne.] B e m æ r k n i n g e r Til nr. 1 I forbindelse med høringen er ministeriet blevet opmærksom på, at lovforslagets formulering skaber tvivl om opgørelsen. Tvivlen går på, om der for hvert enkelt indkomstår forud for salgsåret skal udregnes den procentvise erhvervsmæssig benyttelse og derefter foretages en gennemsnitsberegning af disse procenter, eller om beregningen skal ske ud fra den samlede erhvervsmæssige brug for indkomstårene forud for salgsåret sat i forhold til den samlede brug. Det er hensigten, at beregningen skal ske under et for alle indkomstårene. Herved undgås det at opgørelsen påvirkes af udsving i benyttelsesgraden, hvor den erhvervsmæssige brug ikke er ens hvert indkomstår. På den baggrund foreslås det at ændre formuleringen, så det klart kommer til at fremgå, hvorledes opgørelsen skal foretages. Det foreslås, at opgørelsen skal ske på basis af forholdet mellem den samlede erhvervsmæssige brug for indkomstårene forud for salgsåret og den samlede brug i disse indkomstår. Efter ændringsforslaget skal opgørelsen ske ved at tælle den erhvervsmæssige brug (antal erhvervsmæssige kilometer) for indkomstårene forud for salgsåret sammen og dividere dette tal med de samme års samlede brug (alle bilens kørte kilometer). Herved bliver skatteyderens afskrivningsvalg uden betydning for opgørelsen af den del af gevinst og tab, som skal påvirke indkomstopgørelsen. Hvor der er tale om en blandet benyttet bil, erindres, at overførsel fra virksomhedsordningen til den private sfære behandles som salg. Ved udtagning af bilen skal der derfor ske en opgørelse med henblik på at beskatte en eventuel gevinst og genvundne afskrivninger eller et eventuelt tab. Bilen udtages til handelsværdien, og handelsværdien anvendes som henholdsvis salgssum ved opgørelsen i forbindelse med udtagning af virksomhedsordningen og købssum ved opgørelsen af gevinst og tab ved et senere faktisk salg. Hvis en blandet benyttet bil først bruges uden for virksomhedsordningen og senere lægges ind i virksomhedsordningen, skal der ikke ske en opgørelse af gevinst og tab ved indskud af bilen i virksomhedsordningen. Ved et salg af bilen i virksomhedsordningen foretages opgørelsen efter afskrivningslovens 12 på baggrund dels af årene uden for virksomhedsordning, dels årene i virksomhedsordningen. Salgsåret medregnes ikke. De år, hvor bilen er i virksomhedsordningen, anses bilen for fuldt ud erhvervsmæssigt benyttet. Til nr. 2 Folketinget har efter fremsættelsen af lovforslaget vedtaget en ny aktieavancebeskatningslov (lov nr af 21. december 2005). Ændringsforslaget medfører, at ændringerne i aktieavancebeskatningsloven foretages i den nye aktieavancebeskatningslov. Til nr. 3 Formålet med ændringen er at sikre, at fortjeneste ved salg af en erhvervsejendom, der er genanbragt i en ny erhvervsejendom, hvor boligandelen efter genanbringelsen er forøget, altid bliver beskattet.

7 7 Erhvervsandelen i en erhvervsejendom skal dog altid være mindst 25 pct. Det skyldes, at en ejendom med en erhvervsandel på under 25 pct. ikke vil kunne blive vurderet som en erhvervsejendom efter vurderingslovens regler. Det kan dog ikke afvises, at der vil kunne forekomme tilfælde, hvor den opgjorte fortjeneste ved afståelse af erhvervsandelen vil blive mindre end den genbragte fortjeneste i ejendommen. I den situation undgår den overskydende del af den genanbragte fortjeneste beskatning på samme måde som den fortjeneste, der genanbringes i en ejendom, der senere omdannes til en ejendom omfattet af parcelhusreglen. For at sikre, at den genanbragte fortjeneste altid bliver beskattet i de situationer, hvor hele fortjenesten ikke kan indeholdes i fortjenesten ved afståelse af den ejendom, hvor fortjenesten er genanbragt, foreslås, at hele den genanbragte fortjeneste beskattes efter de samme regler, som gælder for ejendomme, der omklassificeres til boligejendomme. For at undgå dobbeltbeskatning i de situationer bortfalder reduktionen af nedslaget i anskaffelsessummen ved beregningen af fortjenesten ved afståelse af den ejendom, hvor fortjenesten var genanbragt. Til nr. 4 og 5 Der er tale om konsekvensændringer som følge af den samlede definition af koncernforbundne juridiske selskaber, jf. nr. 6. Til nr. 6 Ændringen af ligningslovens 2, stk. 2 Den foreslåede bestemmelse svarer til den bemærkning, som findes i lovforslagets bemærkninger til 6, nr. 1 og 2:»Bestemmelsen vil ligeledes finde anvendelse, selv om kapitalfondene administreres af forskellige administratorer, når administratorerne har lavet en aftale om fælles ledelse af det fællesejede selskab.«foreningen af Statsautoriserede Revisorer har påpeget, at denne del af bemærkningerne ikke kan rummes af det sproglige indhold af lovforslagets 6, nr. 1. Hvis flere opkøbende kapitalfonde i detaljeret grad aftaler, hvordan det opkøbte selskab i fremtiden skal ledes, agerer de som en samlet enhed. Der ses ikke at være forskel på denne situation og den situation, hvor de opkøbende kapitalfonde opretter et fælles interessentselskab med henblik på opkøbet. Sidstnævnte situation er omfattet af forslaget, førstnævnte situation bør derfor også omfattes af forslaget. Det foreslås derfor, at når det skal bedømmes, om en kapitalfond har bestemmende indflydelse i et selskab, medregnes ejerandele og stemmerettigheder, som indehaves af andre selskabsdeltagere, med hvem kapitalfonden har en aftale om udøvelse af bestemmende indflydelse. Samtidig foreslås det, at bestemmelsen ligeledes skal gælde for selvstændige selskabsskattesubjekter så som aktieselskaber. Transfer pricing-reglerne m.fl. vil dermed få virkning, hvis to selskaber har aftalt fælles bestemmende indflydelse i et selskab, som de ejer (50/50). Bestemmelsen vil alene finde anvendelse, når der foreligger en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse. Bestemmelsen medfører ikke, at selskabsdeltagerne indbyrdes er koncernforbundne. Bestemmelsen medfører alene, at selskabsdeltagerne anses for at have bestemmende indflydelse i det fællesejede selskab. Såvel direkte som indirekte selskabsdeltagere vil blive anset for at have bestemmende indflydelse i det fællesejede selskab. Det er således ikke muligt at undgå at blive omfattet af bestemmelsen ved at indskyde et mellemliggende holdingselskab.

8 8 Bestemmelsen vil således finde anvendelse på så vel kapitalfondene som mellemholdingselskaber, når to kapitalfonde med hvert sit mellemholdingselskab har aftalt udøvelse af fælles bestemmende indflydelse. Dette vil gælde, uanset om aftalen er indgået mellem kapitalfondene eller mellem mellemholdingselskaberne. Det vil bero på en konkret vurdering af den foreliggende aftale, om der foreligger en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse. I denne vurdering kan indgå, om aftalen medfører fælles råden over flertallet af stemmerettigheder, fælles udnævnelse eller afsættelse af et flertal af medlemmerne i selskabets øverste ledelsesorgan eller fælles bestemmende indflydelse overs selskabets driftsmæssige og finansielle ledelse. Kapitalfonde, der foretager en fælles investering, vil ofte aftale fælles bestemmende indflydelse. De deltagende kapitalfonde vil således i forbindelse med den fælles investering typisk aftale fælles retningslinjer på en række områder, f.eks. i form af en aktionæroverenskomst. Disse kan eksempelvis være følgende: Krav til minimumsinvestering/ejerandel og eventuelt om deltagelse i fremtidige kapitalforhøjelser for at finansiere yderligere opkøb. Ret til at kunne kræve at sælge på samme vilkår som en sælgende aktionær og pligt til at skulle sælge på samme vilkår som en sælgende aktionær (såkaldt tag along & drag along). Enighed om den fælles strategi med investeringen (investeringshorisont, eventuel foretrukken exitmåde). Aftale om fælles udpegning af bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsens virke (bestemmelser, som typisk forekommer i bestyrelsens forretningsorden om møder, quorum, flertalsregler, krav til kvalificerede flertal i visse beslutninger m.v.). Retningslinjer for strategien for den købte virksomhed. En aktionæroverenskomst er ikke i sig selv tilstrækkelig til at fastslå, at der er indgået en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse. Visse aktionæroverenskomster indeholder eksempelvis bestemmelser om forkøbsret ved salg og bestemmelser om begrænsninger i pantsætningsadgangen. Sådanne bestemmelser medfører ikke i sig selv, at der udøves fælles bestemmende indflydelse. Der vil i situationerne med fælles bestemmende indflydelse være tale om, at selskaberne eller kapitalfondene er uafhængige på en lang række punkter. De vil have forskellige investorkredse, ledelser, investeringsprofiler, forretningsstrategier og skattemæssige positioner, ligesom de meget vel hver for sig kan have investeringer i konkurrerende virksomheder. Før en konkret investering foretages, vil der ofte ikke være kontraktlige forpligtelser selskaberne og fondene imellem. Nyaffattelsen af ligningslovens 2, stk. 3 Det foreslås, at der ved koncernforbundne juridiske personer forstås juridiske personer, hvor samme kreds af selskabsdeltagere har bestemmende indflydelse, eller hvor der er fælles ledelse. Det foreslåede første led svarer til den nuværende bestemmelse i ligningslovens 2, stk. 3. Det foreslåede andet led indeholder tilfælde, hvor de juridiske personer har fælles ledelse. Denne del indgår allerede i det fremsatte lovforslag, for så vidt angår de transparente enheder (der henvises til bemærkningerne herom i lovforslaget). Det foreslås, at to selskaber (f.eks. aktieselskaber) på tilsvarende måde anses for koncernforbundne, hvis de administreres af den samme ledelse, eller hvis der er væsentlige personsammenfald i de to selskabers ledelse.

9 9 Til nr. 7 Der henvises til bemærkningerne til nr. 9, hvor der foreslås en tilsvarende ændring af selskabsskattelovens 32, stk. 6. Til nr. 8 Reglerne om tynd kapitalisering finder efter gældende regler kun anvendelse på gæld til koncernforbundne juridiske personer. Gæld til fysiske personer er ikke omfattet af reglerne. Med ændringen af koncerndefinitionen i ligningslovens 2 ligestilles interessentselskaber m.fl. med juridiske personer. Hvis selskabsdeltagerne i interessentselskabet er fysiske personer, vil lovforslaget som fremsat medføre, at gæld til interessenterne omfattes af reglerne om tynd kapitalisering. Lovforslaget som fremsat vil eksempelvis medføre, at hvis et interessentselskab med selskabsdeltagerne Hansen og Pedersen ejer et tyndt kapitaliseret anpartsselskab, vil anpartsselskabet få beskåret fradragsretten for gæld til selskabsdeltagerne. Renteindtægten vil fortsat være skattepligtig for Hansen og Pedersen som kapitalindkomst. Det har ikke været hensigten at ændre på det forhold, at der ikke sker rentefradragsbeskæring i forhold til fysiske personer. Det foreslås derfor, at gæld til fysiske personer, der er selskabsdeltagere i selskaber og foreninger m.v. omfattet af ligningslovens 2, stk. 1, 2. pkt. (transparente enheder), ikke anses for omfattet af reglerne om tynd kapitalisering (gælden anses ikke for at være kontrolleret gæld). Til nr. 9 I selskabsskattelovens 32 findes CFC-beskatningsreglerne, som skal sikre dansk selskabsbeskatning af mobile indkomster (f.eks. renter) placeret i datterselskaber i lavskattelande. Det er muligt for danske selskaber i fællesskab (minimum fem selskaber) at oprette og drive finansielle datterselskaber i skattelylande uden at blive omfattet af CFC-reglerne. Hvis de danske selskaber har aftalt fælles væsentlig indflydelse, burde datterselskabet imidlertid være omfattet af reglerne. Argumentationen svarer til den, som er gengivet ovenfor vedrørende ligningslovens 2 under bemærkningerne til ændringsforslag nr. 6. Når selskaberne har aftalt fælles væsentlig indflydelse, agerer de som en samlet enhed. CFCreglerne bør derfor finde anvendelse ved aftalt væsentlig indflydelse. Tilsvarende bør CFC-reglerne finde anvendelse, hvis de danske selskaber har etableret et fælles kommanditselskab el.lign., hvorigennem det udenlandske selskab ejes og drives. Hvis selskaberne i stedet for aftalen om fælles væsentlig indflydelse eller kommanditselskabet havde oprettet et selvstændigt dansk skattesubjekt (et holdingselskab), ville holdingselskabet være blevet CFC-beskattet. De gældende CFC-regler finder imidlertid ikke anvendelse, idet hvert af selskaberne ejer mindre end 25 pct. af kapitalen i skattelyselskabet. CFC-reglerne forudsætter, at den dansk bosiddende har mindst 25 pct. af aktiekapitalen i CFC-selskabet. Eksempel: Fem danske selskaber opretter og driver i fællesskab et datterselskab i et lavskatteland. De laver en aftale om fælles væsentlig indflydelse, hvor investerings- og udbyttestrategien er fastlagt for datterselskabet, som i det store hele er en pengetank. De indskyder hver et beløb i datterselskabet, f.eks. 10 mio. kr. De fem selskaber kan herved undgå beskatning af afkastet (renterne) af det indskudte beløb. Såfremt selskaberne har lånt den indskudte kapital, vil selskaberne endog have fradrag i Danmark for renteudgifterne. Det foreslås derfor, at der ved bedømmelsen af, om et moderselskab kontrollerer eller har væsentlig indflydelse på et datterselskab, medregnes de ejerandele og stemmerettigheder,

10 10 som indehaves af selskabsdeltagere, med hvem moderselskabet har en aftale om udøvelse af fælles væsentlig indflydelse, eller som indehaves af et kommanditselskab/interessentselskab m.v. (som nævnt i ligningslovens 2, stk. 1, 2. pkt.), hvori moderselskabet deltager. Første led skal fortolkes på samme måde som de tilsvarende bestemmelse i ligningslovens 2 og skattekontrollovens 3 B. Det bemærkes dog, at ejerkravet i selskabsskattelovens 32 er 25 pct. af aktiekapitalen eller 50 pct. af stemmerettighederne. Moderselskabet beskattes kun af den del af datterselskabets CFC-indkomst, der svarer til moderselskabets egen (direkte eller indirekte) ejerandel af datterselskabet. Ejerandele ejet af andre selskabsdeltagere medregnes ikke ved afgørelsen af, hvor stor en del af datterselskabets indkomst, der skal medregnes ved indkomstopgørelsen. Det skal dog bemærkes, at de andre selskabsdeltagere i sagen natur selvfølgelig selv kan være CFC-skattepligtig af datterselskabets indkomst, hvis de andre selskabsdeltagere er dansk skattepligtige personer, selskaber eller fonde. Til nr. 10 og 11 Der kan henvises til de tilsvarende ændringsforslag vedrørende ligningslovens 2 (ændringsforslag nr. 4-5). Til nr. 12 Der kan henvises til de tilsvarende ændringsforslag vedrørende ligningslovens 2 (ændringsforslag nr. 6). Til nr. 13 Med den foreslåede ændring præciseres, at de foreslåede ændringer af reglerne for beskatning af genanbragt fortjeneste i en ejendom, der ændrer klassifikation, eller hvor boligandelen forhøjes, også gælder for dødsboer. Til nr. 14 Den nye formulering af afskrivningslovens 12, 4. pkt., bevirker, at opgørelsen bliver lidt anderledes end beskrevet i den gældende Ligningsvejledning. Det skyldes, at beregningen ikke længere skal ske ud fra de årligt beregnede afskrivninger. Beregningen skal fremover ske direkte på baggrund af den erhvervsmæssige brug i forhold til den samlede brug. Herved indgår den løbende nedskrivning af afskrivningsgrundlaget ikke længere i beregningen. Det foreslås derfor, at bestemmelsen først skal have virkning for opgørelsen af gevinst og tab på driftsmidler som sælges ved fremsættelsen af dette lovforslag eller senere. Lovforslaget er fremsat den 14. december Den nye beregningsmåde skal derfor først anvendes ved salg af driftsmidler, der foretages den 14. december 2005 eller senere. Til nr. 15 Med den ændrede ikrafttrædelsesbestemmelse fritages ejere af ejendomme, der før den 15. december 2005 har ændret klassifikation fra erhvervsejendom til boligejendom, for den foreslåede beskatning. Med den foreslåede ikrafttrædelse får de nye regler således alene virkning for ejendomme, hvori der er genanbragt fortjeneste ved afståelse af en erhvervsejendom, men hvor den ejendom, hvori genanbringelsen er foretaget, først ændrer klassifikation efter lovforslagets fremsæt-

11 11 telse. Det foreslås, at tilsvarende gælder for en erhvervsejendom, hvor boligandelen er forøget inden lovforslagets fremsættelse. Hvis en boligandel yderligere er forhøjet efter den 14. december 2005, har de nye regler virkning for denne yderlige forøgelse af boligandelen. Til nr. 16 Det foreslås, at de ændringsforslag, som vedrører koncerndefinitionen i transfer pricing-reglerne m.m. og i CFC-beskatningsreglerne, får virkning fra og med den 1. maj Ændringerne af transfer pricing-reglerne m.m. får dog virkning allerede fra og med den 1. januar 2006, når selskabsdeltagerne direkte eller indirekte er transparente enheder (herunder kapitalfonde organiseret som kommanditselskaber). Disse ændringer blev nemlig allerede annonceret i det oprindelige fremsatte lovforslag. Med det foreslåede virkningstidspunkt for ændringerne af CFC-beskatningsreglerne vil der være udenlandske datterselskaber, som skal bedømmes efter CFC-reglerne for en periode, som ikke udgør et helt indkomstår. Hvis et udenlandsk selskab eksempelvis har kalenderårs regnskab, vil der ved såvel bedømmelsen af, om moderselskabet skal medregne datterselskabets CFC-indkomst, som ved moderselskabets indkomstopgørelse kun skulle tages hensyn til indkomsten og beskatningen i perioden fra og med den 1. maj 2006 til den 31. december Dette medfører endvidere bl.a., at afskrivningsberettigede aktiver, som ved fastsættelsen af indgangsværdier skal anses for afskrevet med de samlede udenlandske skattemæssige afskrivninger, tillige skal anses for afskrevet med de udenlandske skattemæssige afskrivninger, der kan henføres til årets første 4 måneder. Det foreslås samtidig, at det foreslåede virkningstidspunkt for kildeskat på renter til kapitalfondsdeltagere hjemmehørende i et skattelyland ændres fra den 1. april 2006 til den 1. maj Dette skyldes, at lovforslaget næppe kan forventes vedtaget og stadfæstet inden den 1. april Efter den nuværende tidsplan for lovforslagets behandling afgives der betænkning på lovforslaget den 22. marts Provenumæssige konsekvenser Ændringsforslagene har primært til hensigt at sikre, at det tilsigtede mål med lovforslaget opnås. Forslaget om udvidelsen af anvendelsesområdet for CFC-reglerne har karakter af en værnsregel, der skal hindre et utilsigtet provenutab. Kim Andersen (V) Charlotte Antonsen (V) Peter Christensen (V) nfmd. Lars Christian Lilleholt (V) Torsten Schack Pedersen (V) Mikkel Dencker (DF) Colette L. Brix (DF) Charlotte Dyremose (KF) Jakob Axel Nielsen (KF) Frode Sørensen (S) René Skau Björnsson (S) fmd. Jens Peter Vernersen (S) John Dyrby (S) Lene Jensen (S) Poul Erik Christensen (RV) Morten Homann (SF) Per Clausen (EL) Siumut, Tjóðveldisflokkurin, Fólkaflokkurin og Inuit Ataqatigiit havde ikke medlemmer i udvalget.

12 12 Folketingets sammensætning Venstre, Danmarks Liberale Parti (V) 52 Enhedslisten (EL) 6 Socialdemokratiet (S) 47 Siumut (SIU) 1 Dansk Folkeparti (DF) 24 Tjóðveldisflokkurin (TF) 1 Det Konservative Folkeparti (KF) 18 Fólkaflokkurin (FF) 1 Det Radikale Venstre (RV) 17 Inuit Ataqatigiit (IA) 1 Socialistisk Folkeparti (SF) 11

13 13 Bilag 1 Oversigt over bilag vedrørende L 116 Bilagsnr. Titel 1 Svar på spm. S 1189 om at lukke det skattehul, ministeren erkendte i sin besvarelse af spm. 12 til lovforslag L 29, jf , 1. samling, fra skatteministeren 2 Meddelelse om, at lovforslaget er sendt i høring med frist til den 13/1-06, fra skatteministeren 3 Henvendelse af 13/1-06 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 4 Høringssvar fra skatteministeren 5 Udkast til tidsplan for Skatteudvalgets behandling af lovforslaget 6 Artikel fra Skat-udland nr. 1, januar 2006:»L 116 udvidelse af koncernbegrebet med kapitalfonde m.v.«. 7 Henvendelse af 24/2-06 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer 8 Ændringsforslag fra skatteministeren 9 Kommentar til henvendelse af 24/2-06 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, fra skatteministeren udkast til betænkning udkast til betænkning Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 116 Spm.nr. Titel 1 Spm. om kommentar til artikel fra Skat-udland nr. 1, januar 2006:»L 116 udvidelse af koncernbegrebet med kapitalfonde m.v.«, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 2 Spm. om ministeriets arbejde med at lukke kapitalfondenes skattehul, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 3 Spm., om skattehullet vedrørende kapitalfonde allerede i foråret 2005 blev berørt i forbindelse med behandlingen af lovforslag L 121, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 4 Spm. om grunden til, at det skulle tage i bedste fald 4 måneder, i værste fald væsentligt længere, for ministeren at lukke det konstaterede skattehul for kapitalfonde, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 5 Spm. om arbejdet med at lukke skattehullet i forbindelse med parcelhusreglen først blev igangsat efter et spørgsmål rejst i Skatteudvalget i november 2004 under behandlingen af lovforslag L 29, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 6 Spm. om grunden til, at det skulle tage over 1 år for ministeren at lukke det konstaterede skattehul vedrørende parcelhusreglen, til skatteministeren, og ministerens svar herpå

14 14 7 Spm., om det fortsat er ministerens påstand, at det er regeringens politik at lukke identificerede skattehuller»omgående«, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 8 Spm. om en liste over væsentlige skattehuller, regeringen siden 2001 har lukket af egen drift, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 9 Spm. om at iværksætte en undersøgelse af kapitalfondes udnyttelse af skattehullet vedrørende tynd kapitalisering m.v., til skatteministeren, og ministerens svar herpå 10 Spm., om lovforslaget efter ministerens opfattelse også dækker det tilfælde, hvor en gruppe af kapitalfonde gennem en aktionæroverenskomst opretter et holdingselskab, der forestår opkøbet af det danske selskab, og hvor ingen af denne gruppe af kapitalfonde har mere end 50 pct. ejerskab af det opkøbte selskab, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 11 Spm. om at fremsætte et ændringsforslag til lovforslaget, således at skattehullet også lukkes for grupper af kapitalfonde, der f.eks. som i tilfældet TDC opkøber virksomheder, til skatteministeren, og ministerens svar herpå 12 Spm. om, i hvilke tilfælde skattehullerne først har været omtalt i pressen, jf. svar på spm. 8, til skatteministeren, og ministerens svar herpå

15 15 Bilag 2 Nogle af udvalgets spørgsmål til skatteministeren og dennes svar herpå Spørgsmålene og skatteministerens svar herpå er optrykt efter ønske fra SF. Spørgsmål 1: Ministeren bedes kommentere artiklen fra Skat-udland nr. 1, januar 2006:»L 116 udvidelse af koncernbegrebet med kapitalfonde m.v.«, jf. L 116 bilag 6. Svar: Den i spørgsmålet omtalte artikel er skrevet af rådgivende skatterevisor Christen Amby og er offentliggjort som SU 2006,4. Artiklen er for store deles vedkommende en gennemgang af lovforslagets indhold, dvs. af rent deskriptiv karakter. Jeg vil ikke kommentere disse dele af artiklen. Jeg vil koncentrere min kommentering til artiklens øvrige dele. Amby skriver, at bestemmelsens formulering må»forstås således, at den ikke omfatter situationer, hvor der deltager flere kapitalfondsgrupper, og ingen heraf har over 50 pct. ejerskab i det opkøbte selskab.«i bemærkningerne til lovforslagets 6, nr. 1 og 2, er det anført, at»bestemmelsen vil ligeledes finde anvendelse, selvom kapitalfondene administreres af forskellige administratorer, når administratorerne har lavet en aftale om fælles ledelse af det fællesejede selskab.«denne bemærkning angiver således, at bestemmelsen ligeledes finder anvendelse, når flere kapitalfondsgrupper har lavet en aftale om fælles ledelse af det opkøbte selskab. Foreningen af Statsautoriserede Revisorer påpegede imidlertid i deres høringssvar, at denne del af bemærkningerne ikke kan rummes af det sproglige indhold af lovforslaget. Jeg annoncerede derfor allerede i forbindelse med første behandlingen af lovforslaget, at jeg vil fremsætte et ændringslovforslag, der sikrer, at det ikke er muligt at komme uden om reglerne. Ændringsforslag vil medføre, at transfer pricing reglerne mv. vil omfatte situationer, hvor uafhængige kapitalfonde aftaler fælles bestemmende indflydelse over det opkøbte selskab. Reglerne vil dermed omfatte situationer, hvor ingen af kapitalfondene enkeltvis ejer mere end 50 pct. af aktierne eller stemmerettighederne. Det vil være en forudsætning, at der foreligger en aftale om udøvelse af bestemmende indflydelse. Det vil bero på en konkret vurdering, om der er tale om en aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse. Efter Ambys»mening er det et generelt problem i relation til TP-reglerne, at der ikke foreligger bestemmende indflydelse, når flere af hinanden (finansielt og familiemæssigt) uafhængige personer og/eller selskaber handler samlet«. Det ovenfor annoncerede ændringsforslag vil tillige medføre, at reglerne om transfer pricing m.v. tillige vil finde anvendelse, når selskaber og/eller personer har aftalt fælles bestemmende indflydelse. Den ændring, som jeg vil foreslå i ændringsforslaget, vil være en generel ændring af definitionen på bestemmende indflydelse i ligningslovens 2, stk. 2, og skattekontrollovens 3 B, stk. 2. Det generelle problem, som Amby påpeger, vil således blive løst.

16 16 Amby mener, at de foreslåede regler kan give anledning til afgrænsningsproblemer i mere simple forhold. Eksempelvis afgrænsningen mellem samejer og interesssentselskaber, hvor to personer i fællesskab ejer en ejendom. Det er korrekt, at lovforslaget vil medføre, at afgrænsningsvanskelighederne forøges. Dette er en følge af, at koncerndefinitionen ikke længere vil være rent objektiv konstaterbar. Tidligere skulle der udelukkende ses på ejerskabet af aktiekapitalen og rådigheden over stemmerettighederne. Det er ligeledes korrekt, at denne forøgelse af afgrænsningsvanskeligheder tillige gælder i de mere simple forhold. Eksempelvis om to fysiske personer, som hver ejer 50 pct. i et selskab, ejer selskabet via et I/S eller ejerskabet blot er et sameje. Hvis der er tale om et sameje, vil det - med det bebudede ændringsforslag - skulle afgøres, om de to personer har aftalt fælles bestemmende indflydelse i selskabet. Afgrænsningsvanskelighederne skal imidlertid vejes op imod ønsket om robuste skatteregler. Regeringen finder ved en sådan afvejning, at hensynet til robuste skatteregler vejer tungest. For så vidt angår kildeskatten på renter betalt til transparente enheder skriver Amby:»Det vil i mange tilfælde være uklart, hvem der er den skatteretslige modtager af renter og afdrag, og meget tyder på, at der er mange kapitalfonde, hvis juridiske enheder er hjemmehørende i skattelylande, som Danmark ikke har dobbeltbeskatningsoverenskomst med, og hvor kildebeskatningen derfor bliver aktuel, hvis loven skal overholdes ud fra sit bogstav. For danske selskaber, der har finansiering fra kapitalfonde og deres investorer, og som vil overholde lovgivningen, bliver det formentlig nødvendigt at indhente erklæringer fra modtagerne af renter og afdrag på, at de opfylder betingelserne for fritagelse for kildeskat.«den foreslåede ændring af selskabsskattelovens 2, stk. 1, litra d, medfører, at der skal indeholdes kildeskat på renter, der betales til visse udenlandske aktionærer, - som er selskaber, - som er hjemmehørende i et land, som ikke har en dobbeltbeskatningsoverenskomst med Danmark, og - som er selskabsdeltager i en skattemæssigt transparent enhed, der direkte eller indirekte har bestemmende indflydelse over rentebetaleren. Efter Skatteministeriets opfattelse er indeholdelsespligten mulig at administrere. Det må formodes, at kapitalfonden kender sine selskabsdeltagere. Kapitalfonden må formodes at vide, hvem der har ret til afkastet af den investerede kapital. Denne information kan kapitalfonden videregive til rentebetaleren, som kapitalfonden har bestemmende indflydelse over. Spørgsmål 2: Kan ministeren bekræfte, at ministeriets arbejde med at lukke kapitalfondenes skattehul ift. reglerne om tynd kapitalisering mv. først blev igangsat i oktober 2005 efter en række artikler i bl.a. Berlingske Tidende og Jyllandsposten og spørgsmål rejst af Morten Homann (SF)? Svar: Det er korrekt, at vi først blev tilstrækkeligt opmærksomme på problemstillingen i forbindelse med den offentlige debat i slutningen af oktober 2005.

17 17 Spørgsmål 3: Kan ministeren bekræfte, at skattehullet ift. kapitalfonde allerede i foråret 2005 blev berørt i forbindelse med behandlingen af lovforslag L121, bl.a. i spørgsmål 87 fra Skatteudvalget, og at ministeren allerede her kunne have grebet til handling? Svar: Det er korrekt, at jeg under behandlingen af sambeskatningslovforslaget (L 121) i foråret 2005 svarede bekræftende på, at reglerne om tynd kapitalisering (under visse forudsætninger) ikke finder anvendelse mellem en kapitalfond og et holdingselskab, som fonden har stiftet med henblik på at opkøbe et andet dansk selskab. På daværende tidspunkt var vi i Skatteministeriet og jeg som minister meget fokuseret på sambeskatningsreglerne og svarede derfor ud fra en betragtning om, hvorvidt sambeskatningsforslaget ændrede ved den eksisterende retstilstand. Det gjorde det som fremgår af svarene - ikke. Vi var derfor ikke tilstrækkeligt opmærksomme på problemstillingen. I forbindelse med den offentlige debat, der var i slutningen af oktober 2005, blev vi opmærksomme på, at der er en skævhed i reglerne. Kapitalfonde, der er skattemæssigt transparente, kan derved blive stillet bedre end»almindelige«selskaber ved opkøb af virksomheder, fordi en sådan kapitalfond ikke vil være omfattet af reglerne om tynd kapitalisering. Jeg bebudede den 2. november derfor det nu fremsatte lovforslag L 116, som blev fremsat den 14. december Spørgsmål 4: Hvad er grunden til, at det skulle tage i bedste fald fire måneder, i værste fald væsentligt længere for ministeren at lukke det konstaterede skattehul for kapitalfonde? Svar: Som beskrevet under besvarelsen af spørgsmål 3 blev vi først tilstrækkeligt opmærksomme på skævheden i reglerne i forbindelse med den offentlige debat i slutningen af oktober Jeg bebudede herefter den 2. november det nu fremsatte lovforslag L 116, som blev fremsat den 14. december Spørgsmål 5: Kan ministeren bekræfte, at ministeriets arbejde med at lukke skattehullet i forbindelse med parcelhusreglen først blev igangsat efter et spørgsmål rejst i Skatteudvalget i november 2004 under behandlingen af lovforslag L 29? Svar: I en artikel i Tidsskrift for Skatteret den 5. november 2004 (TfS ) gjorde forfatterne opmærksom på, at en genanbragt skattepligtig ejendomsavance i en erhvervsejendom ved omklassificering af ejendommen til et parcelhuse kunne undgå beskatning. I forbindelse med behandlingen af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og virksomhedsskatteloven (Justeringer af erhvervsbeskatning) (L 29- folketingsåret 2004/ samling) blev jeg spurgt om, hvad jeg ville gøre i anledning af den nævnte uhensigtsmæssighed i genanbringelsesreglerne. Jeg lovede i svaret på spørgsmålet, at jeg ville bede mine embedsmænd se på spørgsmålet om genbeskatning af genplacerede ejendomsavancer ved omklassificering til parcelhuse med henblik på

18 18 en vurdering af, om problemstillingen bør føre til lovgivningsinitiativ. I den vurdering ville jeg se på udbredelsen af fænomenet og de tekniske muligheder for at begrænse et eventuelt misbrug holdt op imod hensynet til de erhvervsdrivende, som i dag benytter reglerne om genplacering af ejendomsavance i en ny erhvervsejendom. Dette fremgår også af pkt. B i de almindelige bemærkningere til lovforslaget. Spørgsmål 6: Hvad er grunden til, at det skulle tage over et år for ministeren at lukke det konstaterede skattehul ift. parcelhusreglen? Svar: Som jeg lovede i svaret på spørgsmål 12 i forbindelse med behandlingen af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og virksomhedsskatteloven (Justeringer af erhvervsbeskatning) (L 29- folketingsåret 2004/ samling) har Skatteministeriet i samarbejde med Skat, Hovedcenteret, overvejet problemstillingen nærmere. Hverken Skatteministeriet eller SKAT, Hovedcenteret, havde set konkrete eksempler på brugen af den nævnte konstruktion før problemstillingen blev rejst i artiklen i Tidsskrift for Skatteret. Efterfølgende har SKAT, Hovedcenteret, først i november 2005 ved visitation af bindende ligningssvar set det første konkrete eksempel på brug af det hul som lovforslaget nu lukker. Det må derfor antages, at de nye regler berører meget få afståelser af fast ejendom årligt. Skatteministeriet overvejede nærmere, hvorledes den nævnte uhensigtsmæssighed kunne fjernes uden at det medførte uheldige virkninger for de ejere, der anvender genanbringelsesreglerne efter de oprindelige hensigter. I overvejelserne indgik alle de situationer, hvor der kan ske omklassifikation af en ejendom efter ejendomsavancen er genanbragt. Dvs. ikke kun den situation, der var nævnt i artiklen. I første omfang nåede ministeriet frem til, at det alene var nødvendigt at ændre af reglerne for de ejendomme, der omklassificeres fra erhvervsejendomme/blandede ejendomme til parcelhuse. I forbindelse med høringen af lovforslaget blev imidlertid gjort opmærksom på at konstruktionen også kunne anvendes af blandede ejendomme, hvor boligdelen udvides. Selv om vi oprindelig skønnede den misbrugsmulighed var mere teoretisk end reel, har vi alligevel for at fjerne alle uhensigtsmæssigheder valgt at fremsætte et ændringsforslag, der også omfatter denne situation. Desuden overvejede vi på hvilket tidspunkt den genanbragte fortjeneste evt. skulle beskattes, når en ejendom ændrede klassifikation. I disse overvejelser indgik også en stikprøveundersøgelse af, hvorledes genanbragt fortjeneste i fast ejendom registreres af skattemyndighederne. På baggrund af disse overvejelser fandt ministeriet, at en beskatning af den genanbragte fortjeneste på det tidspunkt, hvor den ejendom, hvor fortjenesten er anbragt afstås, var det mest hensigtsmæssige beskatningstidspunkt. Endelig havde den nævnte uhensigtsmæssighed et sådant omfang og karakter, at en ændring ikke kunne bære et selvstændigt lovforslag. En ændring af reglerne skulle derfor indgå i en sammenhæng, hvor den foreslåede ændring, var naturlig. Det er grunden til, at det nævnte ændringsforslag først er fremsat nu. Spørgsmål 7: Er det fortsat ministerens påstand, at det er regeringens politik at lukke identificerede skattehuller»omgående«?

19 19 Svar: Det er regeringens politik uden tøven at slå ned på og lukke eventuelle skattehuller, så snart myndighederne bliver opmærksomme på dem. Spørgsmål 8: Kan ministeren komme med en liste over væsentlige skattehuller, regeringen siden 2001 har lukket af egen drift, dvs. før hullet har været omtalt i pressen eller er blevet rejst i Folketinget af SF eller andre oppositionspartier? Svar: Det er regeringens politik at lukke huller. Regeringen har i en lang række tilfælde fremsat lovforslag med det formål at lukke huller og regeringen har ikke i ét eneste tilfælde afvist at lukke et skattehul. I nogle tilfælde har hullet i forvejen været omtalt i pressen eller har været rejst i Folketinget i andre tilfælde har hullet ikke været omtalt. Regeringen har i alle tilfældene lukket skattehullerne af egen drift.

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 116 - Bilag 8 Offentligt J.nr. 2005-411-0057 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 116 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj Betænkning. over Skatteudvalget L 206 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 206 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove Skatteudvalget L 98 - Bilag 7 O Til lovforslag nr. L 98 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove Skatteudvalget L 121 - Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 121 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 19. april 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven.

Betænkning. Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven. Skatteudvalget L 18 - Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 18 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 23. november 2005 Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven, skattestyrelsesloven, ligningsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven, skattestyrelsesloven, ligningsloven Skatteudvalget (2. samling) L 120 - Bilag 7 Svar på Spørgsmål 97 Offentligt Til lovforslag nr. L 120 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2005 1. udkast Betænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse Skatteudvalget L 78 - Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 78 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om den skattemæssige

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af spiritusafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven og emballageafgiftsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af spiritusafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven og emballageafgiftsloven Skatteudvalget L 55 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 55 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 7. december 2005 Betænkning over Forslag til lov om ændring af spiritusafgiftsloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008

Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 Skatteudvalget L 23 - Bilag 39 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2008-09 Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Tillægsbetænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven, ligningsloven og andre skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven, ligningsloven og andre skattelove Skatteudvalget L 28 - Bilag 11 Offentlig Til lovforslag nr. L 28 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2004 2. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven,

Læs mere

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om beskatning af søfolk

Tillægsbetænkning. Forslag til lov om beskatning af søfolk Skatteudvalget (2. samling) L 94 - Bilag 16 Offentligt Til lovforslag nr. L 94 Folketinget 2004-05 (2. samling) Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 24. maj 2005 Tillægsbetænkning over Forslag

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 87 - Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts 2008 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november udkast. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november udkast. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over Til lovforslag nr. L 41 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 86 - Bilag 3 Offentligt Til lovforslag nr. L 86 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Justering af tonnageskatteordningen) [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven (Justering af tonnageskatteordningen) [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget L 211 - Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 211 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 23. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af tonnageskatteloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove Skatteudvalget 2008-09 L 63 Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 63 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til pensionsafkastbeskatningsloven [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. Forslag til pensionsafkastbeskatningsloven [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget (2. samling) L 10 - Bilag 14 Offentligt Til lovforslag nr. L 10 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2007 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og forskellige

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og forskellige Skatteudvalget L 71 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 71 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om indskud

Læs mere

2007/1 BTL 2 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. oktober Betænkning. over

2007/1 BTL 2 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. oktober Betænkning. over 2007/1 BTL 2 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. oktober 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af arbejdsmarkedsfondsloven,

Læs mere

2. udkast. Betænkning

2. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2010-11 L 80 Bilag 16 Offentligt Betænkning afgivet af Skatteudvalget den . december 2010 2. udkast (Ændringsforslag fra LA om deling af lovforslaget og ændringsforslag S og SF) Betænkning

Læs mere

2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december Betænkning.

2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december Betænkning. 2008/1 BTL 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og skatteforvaltningsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og skatteforvaltningsloven Europaudvalget L 54 - Bilag 9 Offentligt Til lovforslag nr. L 54 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. november 2005 Betænkning over Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 55 Folketinget Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december over

Betænkning. Til lovforslag nr. L 55 Folketinget Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december over Til lovforslag nr. L 55 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning Til lovforslag nr. L 167 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 12 Offentlig. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december udkast. Tillægsbetænkning.

Skatteudvalget L Bilag 12 Offentlig. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december udkast. Tillægsbetænkning. Skatteudvalget L 123 - Bilag 12 Offentlig Til lovforslag nr. L 123 Folketinget 2004-05 Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2004 2. udkast Tillægsbetænkning over Forslag til lov

Læs mere

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning.

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning. 2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts 2009 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme Erhvervsudvalget L 70 - Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. januar 2006 2. udkast (Ændringsforslag fra økonomi- og erhvervsministeren) Betænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø i Grønland

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø i Grønland Arbejdsmarkedsudvalget L 79 - Bilag 7 Offentlig Til lovforslag nr. L 79 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 15. december 2004 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 11 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 11 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 110 - Bilag 11 Offentligt Til lovforslag nr. L 110 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts 2007 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Skatteudvalget L 23 - Bilag 65 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2009

Skatteudvalget L 23 - Bilag 65 Offentligt. Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2009 Skatteudvalget L 23 - Bilag 65 Offentligt Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2008-09 Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2009 3. udkast (Nye ændringsforslag fra skatteministeren)

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 0. april 2005

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 0. april 2005 Socialudvalget (2. samling) L 5 - Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 5 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 0. april 2005 3. udkast

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og virksomhedsskatteloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og virksomhedsskatteloven Skatteudvalget L 29 - Bilag 7 Offentlig Til lovforslag nr. L 29 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2004 2. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af afskrivningsloven

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 158 - Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 22. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven (Forhøjelse af beløbsgrænser for regnskabsklasser og ændring af revisors pligter

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 5 Offentlig. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2004

Skatteudvalget L Bilag 5 Offentlig. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2004 Skatteudvalget L 123 - Bilag 5 Offentlig Til lovforslag nr. L 123 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2004 2. udkast (ÆF fra ministeren og betænkningsbidrag fra SF

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 167 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 167 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om

Læs mere

2007/2 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 14. maj Betænkning. over

2007/2 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 14. maj Betænkning. over 2007/2 BTL 115 (Gældende) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 14. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om indgåelse af skatteaftaler

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme

Betænkning. Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme Erhvervsudvalget L 47 - Bilag 18 Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 26. januar 2006 Betænkning over Forslag til lov om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december Betænkning.

2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december Betænkning. 2010/1 BTL 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse. Danmarks Skatteadvokater 19.

Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse. Danmarks Skatteadvokater 19. Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse Danmarks Skatteadvokater 19. Maj 2017 Overblik Det skattemæssige kontrolbegreb i dansk ret er vidt forgrenet,

Læs mere

Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse

Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse Kontrol i skatteretten Med særligt henblik på fælles aftale om udøvelse om bestemmende indflydelse Danmarks Skatteadvokater 19. Maj 2017 Overblik Det skattemæssige kontrolbegreb i dansk ret er vidt forgrenet,

Læs mere

2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning.

2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning. 2017/1 BTL 15 (Gældende) Udskriftsdato: 2. januar 2018 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 12. maj Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 12. maj Betænkning. over Erhvervsudvalget (2. samling) L 45 - Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 45 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 12. maj 2005 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over

Retsudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj Betænkning. over Retsudvalget L 166 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 166 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser

Læs mere

Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009. 1. udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009. 1. udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 199 - Bilag 25 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 158 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2008 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af emballageafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over

Folketinget (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar udkast. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 13 - Bilag 50 Offentligt Til lovforslag nr. L 13 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. januar 2008 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om internetdomæner, der særligt tildeles Danmark

Betænkning. Forslag til lov om internetdomæner, der særligt tildeles Danmark Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) L 165 - Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 165 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Udvalget for Videnskab og Teknologi den 1. juni

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love Retsudvalget (2. samling) L 162 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. juni 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v.

Betænkning. Forslag til lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. Skatteudvalget L 78 - Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 78 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2005 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven Skatteudvalget 2013-14 L 144 Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 144 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. april 2014 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) L 183 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 183 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 3. juni 2008 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 12 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 12 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 213 - Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 213 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2007 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren

Betænkning. Forslag til lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren Arbejdsmarkedsudvalget L 19 - Bilag 12 O Til lovforslag nr. L 19 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 0. april 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 199 - Bilag 14 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 23. maj 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning

Læs mere

Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt

Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 117 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 17. marts 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

3. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven

3. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven Skatteudvalget 2013-14 L 144 Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 144 Folketinget 2013-14 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2014 3. udkast (Supplerende ændringsforslag fra skatteministeren)

Læs mere

L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering af erhvervsbeskatningen).

L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering af erhvervsbeskatningen). Skatteudvalget L 116 - Bilag 9 Offentligt J.nr. 2005-411-0057 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om statstilskud til elintensive virksomheder

Betænkning. Forslag til lov om statstilskud til elintensive virksomheder 2014/1 BTL 150 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 16. april 2015 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om forsikringsformidling 2016/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 4. maj 2017 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning og forskellige andre love (Digital tinglysning) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 199 - Bilag 13 Offentligt Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. maj 2006 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om tinglysning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om individuel boligstøtte

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om individuel boligstøtte 2007/2 BTL 111 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Socialudvalget den 17. april 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om kommunal fjernkøling

Betænkning. Forslag til lov om kommunal fjernkøling 2007/2 BTL 127 (Gældende) Udskriftsdato: 12. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 29. maj 2008 Betænkning over Forslag til lov om kommunal

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø 2010/1 BTL 7 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 1. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning. I. Forslag til lov om et indkomstregister [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. I. Forslag til lov om et indkomstregister [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget, Skatteudvalget L 119 - Bilag 6,L 120 - Bilag 5 Offentligt Til lovforslag nr. L 119 - L 120 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. marts 2006 2. udkast Betænkning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove

Betænkning. Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove 2007/2 BTL 31 (Gældende) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. marts 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af forskellige

Læs mere

2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar Betænkning.

2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar Betænkning. 2007/2 BTL 13 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 9. januar 2008 Betænkning over Forslag til lov om bemyndigelse

Læs mere

2009/1 BTL 59 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 8. december Betænkning.

2009/1 BTL 59 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 8. december Betænkning. 2009/1 BTL 59 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Uddannelsesudvalget den 8. december 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 17 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 17 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj udkast. Betænkning. over Skatteudvalget L 203 - Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 203 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. maj 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om en garantifond for skadesforsikringsselskaber og lov om finansiel virksomhed 2017/1 BTL 176 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 12. april 2018 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven, konkursloven og andre love Retsudvalget (2. samling) L 162 - Bilag 17 Offentligt Til lovforslag nr. L 162 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. juni 2005 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love

1. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love Skatteudvalget 2011-12 L 30 Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 30 Folketinget 20111-12 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2011 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love Skatteudvalget 2010-11 L 76 Bilag 14 Offentligt Betænkning afgivet af Skatteudvalget den . december 2010 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning over Forslag til lov om ændring af

Læs mere

2017/1 BTL 185 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 3. maj Betænkning.

2017/1 BTL 185 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 3. maj Betænkning. 2017/1 BTL 185 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 3. maj 2018 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Skatteudvalget L 85 - Bilag 27 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 8. december 2006. Betænkning. over

Skatteudvalget L 85 - Bilag 27 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 8. december 2006. Betænkning. over Skatteudvalget L 85 - Bilag 27 Offentligt Til lovforslag nr. L 85 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 8. december 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven

Læs mere

2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december Betænkning. over. (Nedsættelse af støtte for husstandsvindmøller)

2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december Betænkning. over. (Nedsættelse af støtte for husstandsvindmøller) 2015/1 BTL 30 (Gældende) Udskriftsdato: 20. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 16. december 2015 Betænkning over Forslag

Læs mere

Betænkning. I. Forslag til lov om et indkomstregister [af skatteministeren (Kristian Jensen)]

Betænkning. I. Forslag til lov om et indkomstregister [af skatteministeren (Kristian Jensen)] Skatteudvalget, Skatteudvalget L 119 - Bilag 9,L 120 - Bilag 9 Offentligt Til lovforslag nr. L 119 og L 120 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 22. marts 2006 Betænkning over I.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven 2013/1 BTL 144 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 14. maj 2014 Betænkning over Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

2009/1 BTL 65 (Gældende) Udskriftsdato: 18. marts Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 1. december Betænkning.

2009/1 BTL 65 (Gældende) Udskriftsdato: 18. marts Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 1. december Betænkning. 2009/1 BTL 65 (Gældende) Udskriftsdato: 18. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 1. december 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning. Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af momssatsen for overnatninger på hoteller og lignende etablissementer

Betænkning. Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af momssatsen for overnatninger på hoteller og lignende etablissementer Skatteudvalget, Skatteudvalget (2. samling) B 52 - Bilag 5 Offentligt Til beslutningsforslag nr. B 52 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 24. maj 2005 Betænkning

Læs mere

Erhvervsudvalget L 122 Bilag 7, L 123 Bilag 7 Offentligt

Erhvervsudvalget L 122 Bilag 7, L 123 Bilag 7 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 122 Bilag 7, L 123 Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 122 og L 123 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. april 2009 1. udkast Betænkning over

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg

Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 78 - Bilag 13 Offentligt J.nr. 2005-511-0048 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 78 Forslag til Lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g

Æ n d r i n g s f o r s l a g Til lovforslag nr. L 23 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 24. november 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven, registreringsafgiftsloven

Læs mere

Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008. Betænkning. over

Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008. Betænkning. over Skatteudvalget (2. samling) L 42 - Bilag 37 Offentligt Til lovforslag nr. L 42 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 27. februar 2008 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Skatteudvalget L 41 - Bilag 18 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008. Betænkning. over

Skatteudvalget L 41 - Bilag 18 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008. Betænkning. over Skatteudvalget L 41 - Bilag 18 Offentligt Til lovforslag nr. L 41 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 10. december 2008 Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)]

Betænkning. Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) [af justitsministeren (Lene Espersen)] Retsudvalget L 165 - Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 165 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 3. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven)

Læs mere

Sundhedsudvalget L Bilag 4 Offentligt. Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 9. maj Betænkning. over

Sundhedsudvalget L Bilag 4 Offentligt. Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 9. maj Betænkning. over Sundhedsudvalget L 169 - Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 169 Folketinget 2006-07 Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 9. maj 2007 Betænkning over Forslag til lov om ændring af sundhedsloven

Læs mere

2009/1 BTL 20 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning.

2009/1 BTL 20 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november Betænkning. 2009/1 BTL 20 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 30. november 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme Erhvervsudvalget (2. samling) L 47 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. april 2005 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

2010/1 BTL 71 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 8. december Betænkning.

2010/1 BTL 71 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 8. december Betænkning. 2010/1 BTL 71 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 8. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Danske Spil A/S

Betænkning. Forslag til lov om Danske Spil A/S 2009/1 BTL 191 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 26. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om Danske Spil A/S [af

Læs mere

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning.

2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj Betænkning. 2009/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Det Energipolitiske Udvalg den 6. maj 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra DF) Betænkning. over

Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra DF) Betænkning. over Til lovforslag nr. L 5 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. november 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra DF) Betænkning over Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven

Læs mere

2009/1 BTL 33 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juli Betænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 18. november Betænkning.

2009/1 BTL 33 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juli Betænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 18. november Betænkning. 2009/1 BTL 33 (Gældende) Udskriftsdato: 23. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den 18. november 2009 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto, dødsboskatteloven og kursgevinstloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto og iværksætterkonto, dødsboskatteloven og kursgevinstloven Skatteudvalget 2010-11 L 121 Bilag 8 Offentligt Til lovforslag nr. L 121 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 23. februar 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 31 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 11. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Betænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2012

Betænkning. Forslag til finanslov for finansåret 2012 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Finansudvalget den 17. november 2011 Betænkning over Forslag til finanslov for finansåret 2012 [af finansministeren (Bjarne Corydon)] 1.

Læs mere

2014/1 BTL 88 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over

2014/1 BTL 88 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj Betænkning. over 2014/1 BTL 88 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 21. maj 2015 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere