IMC on tour 2015 Flensborg-Napoli Kampagnien 8 / 17 ottobre 2015 CASTAGNARO PARKING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IMC on tour 2015 Flensborg-Napoli Kampagnien 8 / 17 ottobre 2015 CASTAGNARO PARKING"

Transkript

1 IMC on tour 2015 Flensborg-Napoli Kampagnien 8 / 17 ottobre 2015 CASTAGNARO PARKING

2 Napoli oktober 2015 med IMC Motorclub 1. oktober Midt på formiddagen er vi færdig med at pakke vores autocamper til årets sidste tur. Den går til Napoli med IMC Motorclub i Flensborg. Vejret er koldt, gråt og kedeligt; men godt ude på den anden side af Odense klarer det imidlertid op, og vi kører til Bad Oldesloe i fint solskinsvejr. Den 5. oktober skal vi mødes med de andre campere i Freiburg, så vi har god tid ned gennem Tyskland. 2. oktober Vi vågner op til tæt tåge. Kl. 9 er vi klar til at køre videre; men det går meget langsomt, for tågen ligger som en dyne over landskabet. Da vi omsider når Lüneburg bryder solen endelig gennem skyerne; men desværre kun for en kort bemærkning. Vi når hent til Ulzen, inden tågen helt forsvinder. Kl. 16,30 er vi endelig fremme i Paderborn, og vi skynder os at få stole frem, så vi kan nyde de sidste solskinstimer ved bilen. 3. oktober Ingen dis eller tåge her til morgen. En stor rød sol skinner ind gennem vinduet til os, mens vi spiser morgenmad. Nu skal de sidste 400 km til den franske grænse tilbagelægges., så det er dejligt, at vi endelig er fri for morgen/formiddagståge. Kl er vi nået ned syd for Speyer til Herxheim, som ligger tæt på grænsen til Alsace. Vi har aldrig været i Herxheim før; men deres stell-plads er fin. Den ligger ved en sportshal. På grund af vejarbejde har vi lidt svært ved at finde ind til den; men en flink beboer i en af boligblokkene, viser os vej om til pladsen. Det har været hans fritidsbeskæftigelse hele sommeren, griner han. Vejret er dejligt, så vi sætter stolene frem og får en snak med dem i vognen ved siden af. De har samlet valnødder, som ligger til tørre overalt. De kommer fra Kiel, og har camperet en del i Danmark fortæller de.

3 4. oktober Det har regnet det meste af natten; men heldigvis holder vi på stabil grund, så vi har ingen besvær med at kommer derfra. Det har vi til gengæld med at komme over grænsen til Frankrig. Den grænseovergang, vi regnede med at skulle benytte, er lukket, og jeg tror vi kommer forbi Deutsches Weintor to, tre gange, inden vi kommer over grænsen. Der er ellers meget smukt ved Deutsche Weinstrasse; men det var ikke lige det, vi skulle se i dag. Regnen fortsætter hele formiddagen. Vi kommer ind i Frankrig og til Molsheim og videre til St-Die-des-Voges. Her er vi fremme godt middag, og nu får solen heldigvis overtaget. Vi spiser frokost, og da vejret nu er godt, fortsætter vi ad Route des Cretes til Grande Ballon og derfra til Thann, hvor vi overnatter. En fantastisk flot tur i eftermiddags med solen skinnende ned gennem en løvskov i gyldne efterårsfarver. 5. oktober Så gælder det sidste etape til Freiburg, hvor vi skal mødes med IMC-holdet. Vi får provianteret undervejs og bilen tanket op med diesel, og til middag er vi fremme på pladsen. I løbet af eftermiddagen dukker de sidste deltage op, og da vejret er rigtig fint, bliver vi enige om at starte turen med en gang fællesspisning. Vi er kun lige begyndt at spise, da der falder et par tunge regndråber; men det er det hele, og vi når at blive færdig med maden, inden det for alvor sætter ind med regn, og alt og alle må pakkes væk i en frygtelig fart. 6. oktober Turens længste strækning, godt 500 km skal tilbagelægges i dag. Da vi kommer gennem den første tunnel i Schweiz, bliver det tåget, og først til middag ser vi solen igen. Ellers en utrolig flot tur gennem Schweiz, selv på motorvej. Midt på eftermiddagen begynder det at regne, og resten af turen er ret grå og fugtig. En hel dag på motorvejen, ikke noget vi ellers begiver os ud på. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores overnatningsplads i Fontanellato lidt NV for Parma. En meget lang og grå dag.

4 7. oktober Vi skal videre sydpå (ca. 400 km) til Terni Terni er en ikke helt lille by, og det kniber for os at finde ind til stell-pladsen. Det gør det også for adskillige af de andre vogne. Vi støder på flere vildfarne campere, inden vi efter nogen rundering får øje på pladsen. Der er stærkt trafikerede veje på alle sider af pladsen, så det er bestemt ingen rolig plads, vi skal overnatte på. Vejret er fint, så vi får stole og bord ud i en fart og nyder resten af dagen med socialt samvær på pladsen. 8. oktober Nu mangler vi kun små 300 km, så er vi fremme ved Castagnaro Parking ved Napoli, hvor vi skal være de næste 8 dage. Bortset fra nogle tætte tågebanker i formiddags har det været en meget flot tur ned gennem Italien. Vi er fremme på pladsen godt middag, og det ser ud til at være en rigtig fin plads. Dejlig lun og hyggelig aften på pladsen. 9. oktober Pladsen, vi holder på, har arrangeret forskellige udflugter og middage for os, og i dag skal vi på vores første tur, som går til Napoli og omegn. I Napoli bliver vi sat af bussen nede ved vandet og går op til Piazza del Gesú Nuovo. Her er der gang i en stor demonstration med unge mennesker. Jeg bliver ikke klar over, hvad de demonstrerede mod eller for; men det virker ret voldsomt. Vi skal se kirken Gesú Nuovo, og efter kirkebesøget fortsætter vi til den nærliggende klosterkirke Santa Chiara. Det var dagens kulturelle input, nu er der strøg-tur gennem den gamle del af Napoli. Utroligt hvad der kan samles af souvenir på eet sted. Guiden har arrangeret frokost for os på et pizzeria ved havnen, og det er meningen, at bussen skal hente os oppe i byen og køre os derned, så vi stiller os parat til afhentning, og vi venter - og venter - og venter. Det viser sig, at bussen er fanget på en plads, som politiet har lukket pga demonstrationen. Jeg tror vi venter en lille time, inden bussen endelig dukker op.

5 Efter frokosten køres vi lidt rundt ved havnen og bugten, inden det igen går hjemad til campingpladsen. 10. oktober I dag skal vi til Pompai; men da vejrudsigten lover regn hele dagen, bliver programmet ændret til Caserta, hvor vi skal besøge Det kgl. Palads, som er på Unesco s kulturarvsliste. Et fantastisk flot slot med en helt utrolig udsmykning. Særligt de mange smukke luftdekorationerne er jeg meget betaget af. Slottet er bygget af Charles II af Napoli i midten af det 18. århundrede, og det skulle være Italiens svar på Frankrigs Versailles. Det er det største kongelige palads i verden på 2 mill. m 3, og det dækker er areal på ca m 2. Vi får desværre ikke set parken i det regnfulde vejr; men slottet har bestemt været en fantastisk oplevelse. 11. oktober Det har tordnet og regnet meget kraftigt hele natten. Dagens tur til Vesuv er aflyst. Det sidste stykke vej op til toppen af den 1200 m høje vulkan er lukket p.g.a. jordskred, får vi at vide. For os bliver det så en rigtig hyggelig fridag med fint vejr på pladsen, og for dem, som vil ind at se noget mere af Napoli, kører metroer lige neden for campingpladsen. Vi slutter dagen af med fællesspisning. Fin, lun og hyggelig aften.

6 12. oktober I dag er Vesuv åben for besøgende igen, og det er en meget smuk tur både op til Vesuv og ned igen. Det sidste stykke op til kraterkanten, som foregår til fods, bærer tydeligt præg af det frygtelige uvejr, det har været. Man er i fuld gang med at udbedre skaderne på vejen. Det sidste stykke rundt om kraterkanten er endnu kun delvis åbent; men det er alligevel en fin oplevelse at se vulkanen, som i øvrigt er begyndt at ryge igen. Det er mange hundrede år siden, den sidst har været i udbrud, og guiden fortæller, at det giver en del bekymring i Napoli. Udsigten ud over bugten og Napoli er også meget flot. Dejlig dag på Vesuv. Da det egentlig skulle have været fridag i dag, står programmet også på en spisning i aften. Det foregår på en af restauranterne i Castagnaro. Vi er lovet en menu bestående af italienske specialiteter, og der er sammensat en fantastisk fiskemenu til os. Lidt synd for dem som ikke bryder sig om fisk. Ellers fin og hyggelig aften.

7 13. oktober Da vi mødes her til morgen for at tage på udflugt til Amalfikysten, fortæller guiden, at der har været jordrystelser i nat. Vi har nu ikke mærket noget; men vi bor også i orange zone. Napoli og omegn er inddelt i forskellige zoner, hvor rød er den, som skal evakueres først og orange den sidste. Køreturen på de meget smalle veje langs Amalfikysten er utrolig smuk. Jeg synes vi kører lidt for tæt på kanten et par gange, og må berolige mig selv med at chaufføren selvfølgelig kender vejen godt. Ikke uden grund at de ikke vil have autocampere til at køre der om sommeren. På turen ud følger vi vandet og med fotostop undervejs. I Amalfi by er der frokostpause, og vi er inde for at se den noget specielle domkirke, inden turen går hjem over bjergene. Meget flot tur. 14. oktober I lørdags skulle vi have været til Pompai; men pga regnvejr blev det aflyst og erstattet med besøget i Caserta, så i dag håber vi, at vejret er med os, og det er det. Det bliver en rigtig fin udflugt i strålende solskin. Vi har tidligere besøgt Pompai, som er en oldtidsbyen, der har været begravet under aske fra Vesuv. Vi brugte dengang en hel dag i byen og på museet, så vi er meget spændte på, hvad vi skal se i dag, hvor der kun er afsat nogle få timer til besøget. Det er også kun en meget lille del af Pompai, vi får at se i dag; men det vi ser fortæller guiden til gengæld meget udførligt om, og hun har bestemt udvalgt nogle interessante steder. Man er i øvrigt slet ikke færdig med udgravningsarbejdet af Pompai endnu. Det påstås at arkæologerne hele tiden forhaler arbejdet for ikke at miste deres job og blive arbejdsløse. Fin dag i Pompai.

8 15. oktober Fridag i regn, regn og atter regn. Lidt ærgerligt for alle dem som ville ind at se mere af Napoli. Til aften bliver vi kørt ned i byen til vores andet arrangement med italienske specialiteter. Flot middag med mange specialiteter. Denne gang også med noget for ikke fiskespisere. 16. oktober I dag har vi været tidligt oppe. Vi skal på vores sidste udflugt, som går til Capri, en af de små øer syd for Napoli. Vejret er heldigvis fint, så sejlturen ud til Capri taget ikke så lang tid som beregnet. Vi bliver sat i land på Marina Grande og skal så med tandhjulsbanen op til Capri by. Her giver guiden en fin rundtur i byen, og vi kommer ud til nogle af de flotte udsigtspunkter.

9 Efter rundturen er resten af dagen til fri disposition. Den blå Grotte, som er Capri s største turistattraktion, er lukket p.g.a. højvande, så den streger vi af programmet. Vi vælger i stedet at tage den lokale bus til Piazza Vittoria. (En noget hårrejsende køretur. Jeg mindes en tilsvarende tur med den lokale bus i Porto, hvor vi også var meget glade, da vi nåede frem i god behold). Vi vil gerne se Villa San Michele, som er bygget af den svenske læge Axel Munthe. Den er i dag museum og skulle rumme nogle fantastiske kunstværker. Fra Piazza Vittoria er der ikke langt at gå ud til museet; men da vi når frem, er der kø ved indgangen. Overalt på Capri er der lange køer; ved tandhjulsbanen, ved bussen og nu ved museet. Godt vi ikke er her i højsæsonen. Vi tør ikke stille os i kø for at komme ind at se udstillingen og nøjes med at nyde den meget flotte udsigt fra haven. Vi går tilbage til torvet og stiller os op for at vente i den meget lange buskø. Det går meget langsomt med at komme frem. Busserne er små, og der kommer kun få passagerer med hver gang. Da vi endelig kommer tilbage til byen, fortsætter vi med det samme ned til havnen med tandhjulsbanen (frygter at køen her igen bliver lang, når vi Kø til bussen nærmer os klokken 16.00, hvor alle turister skal samles på havnen for at blive sejle tilbage til Napoli). Der er heldigvis ingen kø p.t., så vi når ned på havnen i god tid og kan nyde resten af eftermiddagen med en stille øl/kaffe på en af havnens mange restauranter, hvor vi følger det travle liv på kajen, indtil båden sejler os tilbage til Napoli. En meget smuk ø, som bestemt er værd at bruge et par dage på, hvis tiden er til det.

10 17. oktober Det har regnet kraftigt igen i nat; men det klarer op og bliver en dejlig, varm fridag på pladsen med almindelig oprydning, tøjvask og hyggesnak. I morgen begynder turen nordpå igen. Nogle er allerede kørt og andre bliver lidt længere på pladsen og fortsætter så ferien i de mere varme egne af Europa. Til aften laves fælles aftensmad på pladsen, og vejret er heldigvis med os. 18. oktober Så går det igen nordpå. Vi skal overnatte i Saturnia, som er en af spa-byerne i Toscana. Den er meget kendt for sine mange termalbade og ikke mindst Cascate del Mulino. Saturnia ligger lidt inde i landet, og turen fra kysten og ind til byen er meget smuk. Det var turen op langs kysten i øvrigt også, og vejret har været fint hele dagen. Også en rigtig fin og hyggelig aften på pladsen. Flyene kommer tæt på i frokostpausen

11 19. oktober Nu skal den sidste fælles dag på turen nydes. Vejret er fint, så vi er nogle stykker, som går hen til vandfaldet, Cascate del Mulino med det varme, meget svovlholdige vand. Der er ikke længere, end man sagtens kan gå derhen; men campingpladsen har også en minibus, som kører, hvis man synes, der er for langt. Nogle bader i det dejlig varme vand, som skulle være rigtig godt for huden og give en fin teint, andre nøjes med at ser på. Det fine vejr fortsætter over middag, og vi går en tur op til Saturnia by, som ligger på en bjergtop bag campingpladsen. Der fører en lille grussti fra vejen ved campingpladsen og op til byens gamle romerske byport. Det er en lidt anstrengende tur; men rigtig hyggelig, og med en fantastisk udsigt over landskabet. Byen har også en fin lille kirke og et meget smukt torv. Hyggelig eftermiddag. Dagen og turen slutter af med hyggelig fællesspisning om aftenen. Dejlig afslutning på turen.

12 20. oktober Der bliver taget afsked med de andre turdeltagere, og vi fortsætter nordpå. På udturen var jeg, trods de mange tågebanker vi måtte gennem, meget betaget af den smukke natur i Schweiz, så vi har besluttet også at køre gennem Schweiz hjem. Først kører vi ud til Grosseto utrolig smuk tur og så op over Siena til Firenze, Bologna og Modena. Vi overnatter lidt nord for Modena i byen Carpi. Fin tur i fint vejr. 21. oktober På endnu en dejlig dag med fint vejr og skøn natur kører vi op gennem Italien til Brescia og Bergamo og op langs den smukke Lago di Como til den lille by Chiavenna lige ved grænsen til Schweiz. Vi er fremme på pladsen midt på eftermiddagen, og vejret er så fint, at vi sidder ude ved vognene og nyder udsigten til de flotte bjerge, indtil solen går ned kl ; men så er det også koldt med det samme. Meget tydeligt at vi er kommet op i bjergene, og det er blevet efterår.

13 22. oktober Vi begynder dagen med en fantastisk tur fra Chiavenna i Italien og over grænsen til Schweiz. Her kører vi over Maloja-passet og videre langs Silser See og fortsætter over Julier-passet, som ligger i 2284 meters højde. Der er sne på bjergene, hvor vi kommer frem, og der er blevet kørt med sneplov; men vejene er fine og farbare overalt, hvor vi kommer frem. Fantastisk tur i formiddags i sol og sneklædte bjerge. Vejen snor sig: Vi fortsætter til Chur og op langs Rhinen, hvor vi følger grænsen til Lichtenstein og Østrig. Efter en middagspause fortsætter vi langs Bodensøen til Schaffhausen, hvor vi ser på det store Rheinfall. Over middag er det desværre blevet ret diset, og det er ikke meget, vi får set af Bodensøen. Det må vi gøre om en anden gang. Efter besøget ved Rheinfall kører vi ind over grænsen til Tyskland og overnatter i Rielasingen-Worblingen, som ligger tæt på grænsen. For os så ubestridt hele turens smukkeste dag.

14 23. oktober Vi kører op gennem et Tyskland klædt i de fineste gyldne efterårsfarver. Vi overnatter i Osthofen. Går lige en tur i byen for at få lidt handlet ind og få rørt de stive ben, inden det er tid for aftensmad. Fin tur. 24. oktober Turen fortsætter op langs Rhinen til Worms, hvor vinmarkerne også her står i de mest fantastiske efterårsfarver. Sidst på eftermiddagen er vi nået Celle, og nu skal vi ud at have vores afskedsmiddag med Gunhild og Ulrich, for det er sidste aften, vi er sammen i denne omgang. Vi kan ikke finde vores gamle restaurant. Den er nok lukket, så vi prøver lidt mexikansk denne gang. Hyggelig aften og afslutning på turen. 25. oktober I nat er vi gået over til vintertid. Det har vi glemt at tage højde for, så vi er klar til afgang mod Fyn allerede klokken Det småregner hele vejen ud til motorvejen. Det er ellers en meget smuk strækning på denne årstid. Det klarer først op nord for Hamborg. Da det er søndag, kommer vi rimelig hurtigt gennem alt vejarbejde uden de lange stillestående køer, og midt på eftermiddagen er vi hjemme i Seden og klar til at pakke ud efter en dejlig efterårstur.

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol.

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Del 10 DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Oprindelig havde jeg planlagt et længere ophold på Sandsletta, hvilket ville give flere muligheder til at komme rundt på

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Ferietur til Dresden Dag for dag

Ferietur til Dresden Dag for dag Ferietur til Dresden Dag for dag Søndag den 22. maj 2016 går turen til Dresden i Tyskland. Afgang fra Vamdrup er kl. 7.50 i 5 stjernet bus med Christian som Chaufføren Anne Lise som rejseleder 34 deltager

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997.

LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997. Rejsenotater fra LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Fredag den 20. juli (mod Sverige) Kender du fornemmelsen af at føle, at du har oceaner af tid til at ordne en bestemt ting til en bestemt dato? Pludselig er dagen der

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne Program til: Destination: Ecuador & Galapagos Varighed: 25 dage Program start: Den. 5. marts, 2016 Program slut: Den. 29. marts, 2016 Dag 1 (5. marts) Afgang fra DK og ankomst til Guayaquil, Ecuador. I

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans

Interview med chefgreenkeeper Adam Evans Interview med chefgreenkeeper Adam Evans v/mogens Damm Dette interview blev lavet d. 21.januar, 2016, nogle dage før Adam tiltræder sit nye arbejde som chefgreenkeeper i Frederikshavn Golf Klub. Adam Evans

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos

Skræddersyet rejseprogram - Galapagos Program til: Destination: Galapagos øerne Varighed: 3 uger Ankomst til: * Hjemrejse: * *Ankomst dato og hjemrejsedato er de dage, hvor man ankommer til Galapagos øerne og forlader dem igen. Der skal altså

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Eventuel framelding: Ved eventuel framelding er depositum tabt.

Eventuel framelding: Ved eventuel framelding er depositum tabt. Vin- og gourmetrejse/trøffelfest i Piemonte, Ligurien og Bardolino i Italien samt Franken i Tyskland. Fly ud/bus hjem 4/10-12/10 2013 Ordet Piemonte betyder ved bjergets fod. Her er tale om et dramatisk

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island

Dette er uden tvivl en fantastisk smuk rejse med naturen i fokus. Andre rejser til Færøerne og Island Klassiske Færøerne & Island 8 dage fra kr. 17.998,- pr. person Inkl. fly, hotelovernatninger m.m. På denne spændende 8-dages rejse vil I opleve den unikke natur på Færøerne og i Island. Rejsen er skræddersyet

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Nyhedsbrev August 2012.

Nyhedsbrev August 2012. Nyhedsbrev August 2012. Dåb & søsætning Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård Bådene Aktiviteter Dåb & søsætning d. 17/8. På en helt fantastisk fredag eftermiddag, højt solskin, svag vind og temperaturen

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Jeg er i praktik på et plejehjem der hedder Luakon lähipalvelutalo. Det er et kommunalt plejehjem med beliggenhed i byen Jyväskylä.

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af.

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Det har været nogle meget spændende, udfordrende og givende måneder,

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Med Oasen på tur i veterantoget Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så er det blevet tid til frokost, som bestod af lækre frikadeller og kold kartoffelsalat. Man kunne så samtidig nyde udsigten til

Læs mere

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016.

Program TAORMIA. København, den 3. juni, 2015. VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. København, den 3. juni, 2015 VEDR.: Rejesfondens forårsturen til Sicilien den 28. april - 1. maj 2016. Program TAORMIA Taormina er Siciliens mest kendte destination. Allerede romerne opdagede Taormina

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Juleudstilling i Fåborg

Juleudstilling i Fåborg Juleudstilling i Fåborg I dag skal vi til Fåborg. Mor, Ulrik og jeg. Vi skal til byen for at handle og se på juleudstilling. Det er vi hvert år, så det er noget, jeg har glædet mig til længe. Det er ikke

Læs mere

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013

Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Sonja og Arnes sølvbryllupsfest lørdag den 31. august 2013 Festens vært - en glad og spændt sølvbrudgom byder velkommen, mens hans dejlige sølvbrud smilende og glad lytter med Min dejlige, blide, varme,

Læs mere

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato

Diktat 1. Navn. Klasse. Dato Diktat 1 Jeg har været i et land med mange b e e. Jeg har nemlig været i r e. Vi mødte en dreng som havde meget t l. Han for op og ned ad s å n e r. Nærmest som en hest der er løbet l ø. Men til si kom

Læs mere

Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Som sædvanligt når vi skal til Sydfrankrig, kører vi tidligt hjemmefra en fredag morgen omkring klokken 04.30. Normalt plejer vi at køre via Luxembourg

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst

Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst Fra Det Skæve Tårn i Pisa til øen Elba ud for Piombino Denne cykeltur kombinerer det charmerende, karakteristiske toskanske bakkelandskab med det slående, smukke

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Alsace-Strasbourg. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Alsace-Strasbourg Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.795,- Højdepunkter Strasbourgs kanaler Vinruten Vinsmagning hos de lokale Kultur og historie Side 1 af 5 Alsace-Strasbourg

Læs mere

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE

JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Vandringer på JOMFRU MARIAS PILGRIMSRUTE Fra Bingen til Rhinvandfaldet 19. 27. august 2016 Med Hans Lyngsgård og Kirstin P.Thomsen OM TUREN Oplev højdepunkterne og de smukkeste vandringer på første etape

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs Ledreborg 2016 Så fik vi klaret livsstilsmessen på Ledreborg slot. Igen fantastiske dage og vi var NÆSTEN heldige med vejret.. Kun søndag var hård med nedbør stort set fra morgen til aften. MEN de andre

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere