Indlægsseddel: Information til brugeren. Jext 150 mikrogram Injektionsvæske, opløsning i fyldt pen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indlægsseddel: Information til brugeren. Jext 150 mikrogram Injektionsvæske, opløsning i fyldt pen"

Transkript

1 Indlægsseddel: Information til brugeren Jext 150 mikrogram Injektionsvæske, opløsning i fyldt pen Jext 300 mikrogram Injektionsvæske, opløsning i fyldt pen Adrenalin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen. - Spørg lægen eller apotekspersonalet, hvis der er mere, du vil vide. - Lægen har ordineret Jext til dig personligt. Lad derfor være med at give medicinen til andre. Det kan være skadeligt for andre, selvom de har de samme symptomer, som du har. - Kontakt lægen eller apotekspersonalet, hvis du får bivirkninger, herunder bivirkninger, som ikke er nævnt her. Se afsnit 4. Oversigt over indlægssedlen: 1. Virkning og anvendelse 2. Det skal du vide, før du begynder at bruge Jext 3. Sådan skal du bruge Jext 4. Bivirkninger 5. Opbevaring 6. Pakningsstørrelser og yderligere oplysninger Se den nyeste indlægsseddel på 1. Virkning og anvendelse Jext indeholder en steril opløsning af adrenalin i en autoinjektor til akut injektion af en enkelt dosis adrenalin i den ydre del af lårmusklen (intramuskulær injektion). Jext skal bruges til akut behandling af pludselige, livstruende allergiske reaktioner (anafylaktisk chok) på grund af insektstik eller bid, fødevarer, lægemidler eller motion. Symptomer, der tyder på begyndende anafylaktisk chok, forekommer inden for få minutter efter udsættelse for allergenet og omfatter: hudkløe, hævelse, udslæt (nældefeber), rødmen, hævelse af læber, hals, tunge, hænder og fødder, hvæsende åndedræt, hæshed, åndenød, kvalme, opkastning, mavekramper og i visse tilfælde tab af bevidsthed. 2. Det skal du vide, før du begynder at bruge Jext Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse eller dosering end angivet i denne information. Følg altid lægens anvisning og oplysningerne på doseringsetiketten.

2 Jext kan altid bruges i en allergi-nødsituation. Hvis du er allergisk (overfølsom) over for natriummetabisulfit eller nogle af de andre indholdsstoffer i Jext, er din læge nødt til at instruere dig om, under hvilke omstændigheder Jext skal bruges. Du kan læse mere om overfølsomhed over for sulfitter i afsnittet: Jext indeholder natriummetabisulfit og natriumchlorid. Advarsler og forsigtighedsregler Kontakt lægen, før du bruger Jext hvis du har en hjertesygdom hvis du har en overaktiv skjoldbruskkirtel hvis du har forhøjet blodtryk hvis du har diabetes hvis du har en svulst på binyrerne (fæokromocytom) hvis du har forhøjet tryk inde i øjet (glaukom) hvis du har en nyre- eller prostatasygdom hvis du har lavt kaliumniveau eller højt kalciumniveau i blodet og/eller hvis du er ældre, gravid eller hvis Jext bruges til et barn, hvor barnet vejer mindre end 15 kg, da der er større risiko for at få bivirkninger. Hvis du har astma, kan du være udsat for øget risiko for alvorlig allergisk reaktion. Enhver der har oplevet et anafylaktisk tilfælde, bør tale med sin læge om at blive undersøgt for stoffer, som han/hun kan være allergisk overfor, så disse nøje kan undgås i fremtiden. Det er vigtigt at være opmærksom på, at allergi over for et stof kan medføre allergier over for en række relaterede stoffer. Hvis du har fødevareallergi, er det vigtigt at kontrollere indholdsstofferne i alt, hvad du indtager (inklusive medicin), da selv små mængder kan give alvorlige reaktioner. Du skal have modtaget omhyggelig instruktion af din læge eller sygeplejerske om, hvornår og hvordan du bruger Jext korrekt. Brugsanvisningen skal følges omhyggeligt for at undgå forkert injektion Jext må kun injiceres i musklen på ydersiden af låret. Den må ikke injiceres i ballen på grund af risiko for at ramme en blodåre. Advarsel Utilsigtet injektion i hænder eller fødder kan medføre nedsat blodforsyning til disse områder. Hvis der forekommer en utilsigtet injektion i disse områder, skal du omgående gå til nærmeste skadestue for behandling. Hvis du har et tykt lag underhudsfedt, er der risiko for, at en enkelt dosis Jext ikke vil være tilstrækkeligt. Det kan være nødvendigt med en ekstra injektion. Følg omhyggeligt brugsanvisningen i afsnit 3. Sår og rifter kan forekomme, hvis injektionen gives af en anden end patienten selv, og patientens ben ikke holdes i ro under injektionen. For at forebygge skader skal den brugsanvisning, der findes i afsnit 3, omhyggeligt følges.

3 Brug af anden medicin sammen med Jext Fortæl det altid til lægen eller apotekspersonalet, hvis du bruger anden medicin eller har gjort det for nylig. Dette er særlig vigtigt, hvis du bruger noget af følgende lægemidler: Midler mod depression, såsom tricykliske antidepressiva eller monoaminoxidase-hæmmere (MAO-hæmmere). Medicin til behandling af Parkinsons sygdom, som f.eks. cathechol-omethyltransferasehæmmere (COMT-hæmmere) og levodopa. Medicin, der kan gøre hjertet følsomt over for ujævne slag (arytmier), såsom digitalis eller quinidin. Medicin, mod sygdom i skjoldbruskkirtlen (f.eks. levothyroxin). Medicin, der letter din vejrtrækning: bruges ved astma (theofyllin). Medicin, der bruges i forbindelse med fødsel (oxytocin). Medicin, der normalt anvendes til behandling af allergi som f.eks. diphenhydramin, chlorpheniramin (første generations antihistaminer). Alpha- og betablokkermedicin mod hjertesygdomme. Medicin, der påvirker det parasympatiske nervesysten, som regulerer kroppens ubevidste funktioner, så som hjerte- og lungefunktion (parasympatolytika, parasympatomimetika). Diabetespatienter skal omhyggeligt kontrollere deres blodsukkerniveauer efter brug af Jext, idet adrenalin kan forhøje blodsukkerniveauet. Brug af Jext sammen med alkohol Alkohol kan forøge virkningen af adrenalin. Graviditet og amning Hvis du er gravid eller ammer, har mistanke om, at du er gravid, eller planlægger at blive gravid, skal du spørge din læge eller apotekspersonalet til råds, før du bruger dette lægemiddel. Der er begrænset erfaring med brugen af adrenalin under graviditet. Hvis du er gravid, skal du ikke tøve med at bruge Jext i et nødstilfælde, da du og dit barns liv kan være i fare. Jext forventes ikke at have nogen indvirkning på et diende barn. Trafik- og arbejdssikkerhed Det er ikke sandsynligt, at evnen til at køre bil eller motorcykel og bruge værktøj eller maskiner påvirkes af, at man får en adrenalininjektion, men den kan påvirkes af en anafylaktisk reaktion. Hvis du føler dig påvirket, må du ikke køre. Jext indeholder natriummetabisulfit og natriumchlorid Jext indeholder natriumetabisulfit, som i sjældne tilfælde kan give alvorlige allergiske reaktioner (overfølsomhed) eller åndedrætsbesvær (bronkospasme). Din læge skal give dig vejledning i, under hvilke omstændigheder Jext skal bruges. Denne medicin indeholder mindre end 1 mmol natrium (22 mg) pr. dosis, d.v.s. den er i det væsentlige natriumfri. 3. Sådan skal du bruge Jext

4 Brug altid lægemidlet nøjagtigt efter lægens eller apotekspersonalets anvisning. Vær sikker på, i hvilke situationer du skal bruge Jext. Er du i tvivl, så spørg lægen eller apotekspersonalet. Dosering Voksne og børn over 30 kg den anbefalede dosis til akutte allergiske situationer er 300 mikrogram adrenalin til injektion i den yderste lårmuskel (intramuskulær brug). Børn mellem 15 og 30 kg den anbefalede dosis til akutte allergiske situationer er 150 mikrogram adrenalin til injektion i den yderste lårmuskel (intramuskulær brug). Husk: Den korrekte dosis af Jext er afhængig af kropsvægten. Efterhånden som dit barn vokser, skal dosen øges. Drøft dette med din læge. Hvis du bemærker tegn på en akut allergisk reaktion, så brug omgående Jext, om nødvendigt gennem tøjet. Efter brug vil der være lidt væske tilbage i auto-injektoren, men den kan ikke genbruges. Nogle gange er en enkelt dosis adrenalin ikke tilstrækkelig til helt at modvirke virkningerne af en alvorlig allergisk reaktion. Derfor kan din læge udskrive mere end én Jext til dig. Hvis dine symptomer ikke er blevet bedre indenfor 5-15 minutter efter første injektion, bør du eller en, du er sammen med, indgive endnu en injektion. Dette gælder også, hvis symptomerne er blevet værre. Derfor bør du altid have mere end én Jext med dig. Administrationsvej Jext er udviklet til injektion gennem tøjet eller direkte på huden på ydersiden af låret. Jext skal presses fast ind mod den yderste del af låret og ind i den største del af lårmusklen. Når du presser Jext ind mod låret, vil der automatisk blive skudt en skjult nål gennem forseglingen, for enden af den sorte nålebeskyttelse, ind i lårmusklen og indsprøjtet en dosis adrenalin. Brugsanvisningen til Jext, som er angivet nedenfor, skal følges omhyggeligt. Jext må kun injiceres på ydersiden af låret. Den må ikke injiceres i ballen (din bagdel). Brugsanvisning Bliv fortrolig med Jext, før du får brug for den, så du ved, hvornår og hvordan den skal bruges. Under instruktionen i korrekt brug af Jext kan din læge bruge en Jext Træningspen for at sikre, at du og dine øvrige familiemedlemmer eller plejere er sikre på, hvad I skal gøre, når der opstår en akut allergisituation. Din familie, plejer eller lærer bør også vejledes i at bruge Jext korrekt. Hvis du er plejer, skal du instruere patienten om ikke at bevæge sig og om nødvendigt sikre dig, at patientens ben holdes i ro under injektionen for at minimere risikoen for sår og rifter. Pennen er kun beregnet til engangsbrug og kan ikke genbruges Følg først denne vejledning, når du er klar. - Anbring aldrig tommelfingeren, fødderne eller hånden over den sorte nålebeskyttelse, da det er her, nålen kommer ud.

5 - Fjern ikke den gule hætte, før du er klar til at bruge Jext. For korrekt administration skal du se på figurerne og følge disse trin: 1. Hold Jext i den hånd, du bruger til daglig (til at skrive med), så tommelfingeren er tættest på den gule hætte. 2. Træk den gule hætte af med den anden hånd. 3. Placér den sorte spids mod yderlåret og hold Jext i en ret vinkel (ca. 90 ) mod låret.

6 4. Derefter presses den sorte spids imod låret med et fast greb, indtil der høres et klik, som bekræfter, at injektionen er begyndt. Bliv ved med at holde injektoren fastpresset mod låret i 10 sekunder (tæl langsomt til 10) og fjern den derefter. Den sorte spids vil automatisk forlænges og skjule nålen. 5. Massér injektionsstedet i 10 sekunder. Søg omgående lægehjælp. Ring 112, bed om en ambulance, sig anafylaksi. Kontrolvinduet i etiketten vil være fyldt af et farvet stempel (hvid på Jext 300 og blå på Jext 150) for at kontrollere, at auto-injektoren er aktiveret, og at adrenalinopløsningen er blevet indsprøjtet. Der kan være en lille luftboble i Jext. Den påvirker ikke den måde, som produktet virker på. Selv om det meste af væsken bliver i Jext efter brug, kan den ikke genbruges. Jext er beregnet til akut behandling. Du skal altid søge lægeghjælp umiddelbart efter brug af Jext. Ring 112, bed om en ambulance og sig anafylaksi, selv om symptomerne lader til at bedres. Du er nødt til at komme på hospitalet til observation og eventuel videre behandling. Dette skyldes, at reaktionen kan komme igen på et senere tidspunkt. Mens du venter på ambulancen, skal du ligge ned med fødderne højt, medmindre dette giver dig åndenød, sker det, må du sætte dig op. Bed nogen om at blive hos dig, indtil ambulancen kommer, hvis du skulle få det dårligt igen. Bevidstløse patienter skal anbringes i aflåst sideleje. Informér sundhedspersonalet om, at du har fået en intramuskulær injektion med adrenalin. Du kan også give dem den brugte Jext, så den kan bortskaffes på en sikker måde. Hvis du har brugt for meget Jext I tilfælde af overdosering eller utilsigtet injektion af adrenalinet, skal du altid søge omgående lægehjælp. Du bør kontakte din læge og bede om at få ordineret en ny Jext hurtigst muligt. Dit blodtryk kan stige pludseligt. Overdosering kan give en pludselig stigning i blodtrykket, uregelmæssig hjerterytme, unormal nyrefunktion, nedsat blodgennemstrømning og ophobning af væske i lungerne. Spørg lægen eller apotekspersonalet, hvis der er noget, du er i tvivl om. 4. Bivirkninger Dette lægemiddel kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger.

7 Følgende bivirkninger er baseret på erfaring med brug af adrenalin (hyppighed ikke kendt; hyppigheden kan ikke estimeres ud fra forhåndenværende data): Hjerteproblemer, som fx uregelmæssig og hurtig hjerterytme, at du føler dit hjerte slå, brystsmerter Forhøjet blodtryk, forsnævring af blodkarrene Svedafsondring Kvalme, opkastning Åndedrætsbesvær Hovedpine, svimmelhed, besvimelse Svaghed, rystelser Angst, hallucinationer Forandringer i blodet, såsom forhøjede blodsukkerniveauer, nedsatte kaliumniveauer og skadelig ophobning af syre i kroppen Utilsigtet injektion af adrenalin i hænder eller fingre er indberettet og kan medføre manglende blodforsyning til disse områder. I tilfælde af utilsigtet injektion skal du altid omgående søge lægehjælp. Jext indeholder natriummetabisulfit, som i sjældne tilfælde kan give alvorlige overfølsomhedsreaktioner inklusive åndedrætsbesvær. Indberetning af bivirkninger Hvis du oplever bivirkninger, bør du tale med din læge, sygeplejerske eller apoteket. Dette gælder også mulige bivirkninger, som ikke er medtaget i denne indlægsseddel. Du eller dine pårørende kan også indberette bivirkninger direkte til Lægemiddelstyrelsen via de oplysninger, der fremgår herunder. Lægemiddelstyrelsen Axel Heides Gade København S Websted: dkma@dkma.dk Ved at indrapportere bivirkninger kan du hjælpe med at fremskaffe mere information om sikkerheden af dette lægemiddel. 5. Opbevaring Opbevar lægemidlet utilgængeligt for børn. Brug ikke Jext efter den udløbsdato, der står på etiketten og pakningen efter EXP. Udløbsdatoen er den sidste dag i den nævnte måned. Opbevares ved temperaturer under 25 C. Må ikke nedfryses.

8 Husk at kontrollere indholdet af glaspatronen i Jext af og til gennem vinduet i etiketten for at sikre dig, at væsken stadig er klar og farveløs. Udskift Jext senest ved udløbsdatoen eller tidligere. Brug ikke dette lægemiddel, hvis du bemærker, at opløsningen er misfarvet eller indeholder bundfald (faste partikler). Det kan være en god idé at markere udløbsdatoen i din kalender eller dagbog for at sikre dig, at du udskifter Jext i tide. Spørg på apoteket, hvordan du skal bortskaffe medicinrester. Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toiletter eller skraldespanden. 6. Pakningsstørrelser og yderligere oplysninger Jext indeholder: - Aktivt stof: Adrenalin. 1 ml opløsning indeholder 1 mg adrenalin (som tartrat). Jext 150 mikrogram injicerer en enkelt dosis på 150 mikrogram adrenalin i 0,15 ml injektionsopløsning. Jext 300 mikrogram injicerer en enkelt dosis på 300 mikrogram adrenalin i 0,3 ml injektionsopløsning. - Øvrige indholdsstoffer: Natriumchlorid, natriummetabisulfit (E223), saltsyre og vand til injektionsvæske. Udseende og pakningsstørrelser Jext er en opløsning til injektion i en fyldt pen. Den indeholder en klar, farveløs opløsning i en glaspatron med latexfri gummipakninger. Eksponeret nålelængde: Jext 150 mikrogram: 13 mm Jext 300 mikrogram: 15 mm Pakningsstørrelser: 1 fyldt pen. 2x1 fyldt pen. Ikke alle pakningsstørrelser er nødvendigvis markedsført. Indehaver af markedsføringstilladelsen ALK-Abelló A/S, Bøge Allé 6-8, 2970 Hørsholm Fremstiller ALK-Abelló S.A., Miguel Fleta 19, Madrid, Spanien Dette lægemiddel er godkendt i følgende af EEA s medlemslande under navnet: Østrig, Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Jext Tyskland, Island, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Slovakiet, Spanien, Sverige, Storbritannien. Denne indlægsseddel blev senest ændret 13. november 2018

9 Andre informationskilder Detaljerede og opdaterede oplysninger om dette produkt kan fås ved at scanne QR-koden på indlægssedlen med en smartphone. Samme oplysninger er også tilgængelige på følgende internetplads: og på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Emerade 150 mikrogram injektionsvæske, opløsning i fyldt pen Emerade 300 mikrogram injektionsvæske, opløsning i fyldt pen Emerade 500 mikrogram injektionsvæske,

Læs mere

Jext tjekliste for den ordinerende læge

Jext tjekliste for den ordinerende læge Jext tjekliste for den ordinerende læge Jext er en fyldt pen (auto-injektor), der giver en dosis adrenalin (som tartrat). Jext er indiceret til akut behandling af alvorlige akutte allergiske reaktioner

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen Jr. 0,15 mg, injektionsvæske, opløsning. Adrenalin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen Jr. 0,15 mg, injektionsvæske, opløsning. Adrenalin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen Jr. 0,15 mg, injektionsvæske, opløsning Adrenalin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. De kan få brug

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen. Adrenalin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen. Adrenalin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen Adrenalin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen. Adrenalin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen. Adrenalin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN EpiPen 300 mikrogram, injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen Adrenalin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Magnevist 2 mmol/l, injektionsvæske, opløsning Gadopentetinsyre Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren EPIPEN 0,3 mg/dosis injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen (Autoinjektor) Adrenalin

Indlægsseddel: Information til brugeren EPIPEN 0,3 mg/dosis injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen (Autoinjektor) Adrenalin Indlægsseddel: Information til brugeren EPIPEN 0,3 mg/dosis injektionsvæske, opløsning i forfyldt pen (Autoinjektor) Adrenalin Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Zymelin menthol ukonserveret 1 mg/ml næsespray, opløsning Xylometazolinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Antepsin 1g tabletter Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid dette

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Nix 5 %, creme permethrin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Nix 5 %, creme permethrin Indlægsseddel: Information til brugeren Nix 5 %, creme permethrin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Brug altid Nix nøjagtigt

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mucomyst brusetabletter 200 mg Acetylcystein Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat

Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 20 mg/g creme Miconazolnitrat Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid

Læs mere

Indlægssseddel: Information til brugeren. Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid

Indlægssseddel: Information til brugeren. Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid Indlægssseddel: Information til brugeren Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

Læs mere

Indlægsseddel: information til brugeren

Indlægsseddel: information til brugeren Indlægsseddel: information til brugeren Ventoline 5 mg/ml inhalationsvæske til nebulisator, opløsning Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl

Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Brug

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. november 2016 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 5 mg/ml inhalationsvæske til nebulisator, opløsning Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon Indlægsseddel: Information til brugeren Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg chlorzoxazon Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Ketoconazole Shampoo "Actavis" 2 %

Ketoconazole Shampoo Actavis 2 % Indlægsseddel: Information til brugeren Ketoconazole Shampoo "Actavis" 2 % shampoo 20 mg/g ketoconazol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Alternova 200 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Allergodil 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning. Azelastinhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Allergodil 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning. Azelastinhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Allergodil 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning Azelastinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter flucloxacillinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Theo-Dur 200 mg, depottabletter Theo-Dur 300 mg, depottabletter theophyllin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning i enkeltdosisbeholder. emedastin

Indlægsseddel: Information til patienten. Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning i enkeltdosisbeholder. emedastin Indlægsseddel: Information til patienten Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning i enkeltdosisbeholder. emedastin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. januar 2018 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol INDLÆGSSEDDEL 1 Indlægsseddel: Information til brugeren Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette læge middel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin. 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin. 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat Indlægsseddel: Information til brugeren Dalacin 10 mg/ ml kutanopløsning Til udvortes brug clindamycinphosphat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter

Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter Denne information findes i 2 udgaver. Hvis du har købt en pakning med op til 20 tabletter, skal du læse den information, der starter

Læs mere

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Indlægsseddel: information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Viskøse Øjendråber Ophtha 3,5 mg/ml øjendråber, opløsning

Viskøse Øjendråber Ophtha 3,5 mg/ml øjendråber, opløsning Indlægsseddel: Information til brugeren Viskøse Øjendråber Ophtha 3,5 mg/ml øjendråber, opløsning hypromellose Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Viskøse

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter. Phenoxymethylpenicillinkalium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter. Phenoxymethylpenicillinkalium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Primcillin, 250 mg, 400 mg og 800 mg filmovertrukne tabletter Phenoxymethylpenicillinkalium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zofran 4 mg og 8 mg frysetørrede tabletter ondansetron Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter. prometazin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter. prometazin Indlægsseddel: Information til brugeren Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter prometazin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter. Trimethoprim

Indlægsseddel: Information til brugeren. Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter. Trimethoprim Indlægsseddel: Information til brugeren Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning. Cefuroxim

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning. Cefuroxim Indlægsseddel: Information til brugeren Aprokam 50 mg pulver til injektionsvæske, opløsning Cefuroxim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL. Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) are registered trademarks of Novartis 1

INDLÆGSSEDDEL. Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) are registered trademarks of Novartis 1 INDLÆGSSEDDEL Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) 1 Indlægsseddel: Information til brugeren Paracetamol Sandoz 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden

Læs mere

Aciclovir Actavis. 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter

Aciclovir Actavis. 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Actavis 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen. Du

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol Indlægsseddel: Information til brugeren Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zofran 0,8 mg/ml oral opløsning ondansetron Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Doloproct 1 mg/g + 20 mg/g rektalcreme

Indlægsseddel: Information til brugeren Doloproct 1 mg/g + 20 mg/g rektalcreme Indlægsseddel: Information til brugeren Doloproct 1 mg/g + 20 mg/g rektalcreme Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen

INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN. Redap 1 mg/g gel. Adapalen INDLÆGSSEDDEL : INFORMATION TIL BRUGEREN Redap 1 mg/g gel Adapalen Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Isotrex 0,05 % gel Isotretinoin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Flixonase 400 mikrogram (1 mg/ml) næsedråber, suspension, enkeltdosisbeholder Fluticasonpropionat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil 1 g filmovertrukne tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil 1 g filmovertrukne tabletter paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 1 g filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin Indlægsseddel: Information til brugeren Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin Læs hele denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Brentacort salve 20 mg/g / 10 mg/g miconazolnitrat

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Syntocinon, næsespray, opløsning 6,7 mikrogram/dosis oxytocin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Junior 125 og 250 mg suppositorier paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten

Indlægsseddel: Information til patienten GE Healthcare Indlægsseddel: Information til patienten SeHCAT, 370 kbq, kapsel Tauroselkolsyre ( 75 Se) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning. tropicamid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning. tropicamid Indlægsseddel: Information til brugeren Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning tropicamid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Havrix 1440 ELISA U/ml, injektionsvæske, suspension Hepatitis A-virus (inaktiveret)

Indlægsseddel: Information til brugeren. Havrix 1440 ELISA U/ml, injektionsvæske, suspension Hepatitis A-virus (inaktiveret) Indlægsseddel: Information til brugeren Havrix 1440 ELISA U/ml, injektionsvæske, suspension Hepatitis A-virus (inaktiveret) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får vaccinen, da den indeholder vigtige

Læs mere

Finasterid Actavis bruges til behandling og sygdomskontrol af godartet (ikke cancer) forstørrelse af blærehalsen.

Finasterid Actavis bruges til behandling og sygdomskontrol af godartet (ikke cancer) forstørrelse af blærehalsen. Indlægsseddel: Information til brugeren Finasterid Actavis 5 mg filmovertrukne tabletter Finasterid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol OTC Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning. Emedastin

Indlægsseddel: Information til patienten. Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning. Emedastin Indlægsseddel: Information til patienten Emadine 0,5 mg/ml øjendråber, opløsning. Emedastin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Otrivin Junior ukonserveret, næsespray, opløsning. Xylometazolinhydrochlorid 0,5 mg/ml

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Otrivin Junior ukonserveret, næsespray, opløsning. Xylometazolinhydrochlorid 0,5 mg/ml INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Otrivin Junior ukonserveret, næsespray, opløsning Xylometazolinhydrochlorid 0,5 mg/ml Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant

Indlægsseddel: Information til brugeren. Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant Indlægsseddel: Information til brugeren Firazyr 30 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt injektionssprøjte Icatibant Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den

Læs mere

Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter.

Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter. Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter. Hvis du har en håndkøbspakning med maks. 20 tabletter, skal du læse indlægssedlen på side 2.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Invicorp 25 mikrogram/2 mg injektionsvæske, opløsning. aviptadil/phentolaminmesylat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Invicorp 25 mikrogram/2 mg injektionsvæske, opløsning. aviptadil/phentolaminmesylat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Invicorp 25 mikrogram/2 mg injektionsvæske, opløsning aviptadil/phentolaminmesylat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atenolol Orifarm 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter. atenolol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atenolol Orifarm 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter. atenolol Indlægsseddel: Information til brugeren Atenolol Orifarm 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter atenolol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heparin LEO IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heparin LEO IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Heparin LEO 5.000 IE/ml, hætteglas, injektionsvæske, opløsning Heparinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage Heparin LEO, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Brentacort creme 20 mg/g / 10 mg/g miconazolnitrat / hydrocortison

Indlægsseddel: Information til brugeren. Brentacort creme 20 mg/g / 10 mg/g miconazolnitrat / hydrocortison Indlægsseddel: Information til brugeren Brentacort creme 20 mg/g / 10 mg/g miconazolnitrat / hydrocortison Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 40 mg/ml og 80 mg/ml oral suspension Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Ciloxan 3 mg/ml, øjendråber, opløsning. ciprofloxacin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Ciloxan 3 mg/ml, øjendråber, opløsning. ciprofloxacin Indlægsseddel: Information til brugeren Ciloxan 3 mg/ml, øjendråber, opløsning ciprofloxacin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ibutop creme 50 mg/g Ibuprofen Læs denne indlægsseddel grundigt. Inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Du kan få Ibutop

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Nix 1 %, shampoo permethrin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Nix 1 %, shampoo permethrin Indlægsseddel: Information til brugeren Nix 1 %, shampoo permethrin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Brug altid Nix

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning

Indlægsseddel: Information til brugeren. Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning Indlægsseddel: Information til brugeren Morfin Takeda 10 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morfin Takeda 20 mg/ml injektionsvæske, opløsning Morphinhydrochloridtrihydrat Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

2. DET SKAL DU VIDE, FØR DU BEGYNDER AT TAGE ZOVIR

2. DET SKAL DU VIDE, FØR DU BEGYNDER AT TAGE ZOVIR Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 40 mg/ml og 80 mg/ml oral suspension Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol

Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol OTC Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på

Indlægssedler opdateres løbende. Du kan se den nyeste indlægsseddel for Brentan på Indlægsseddel: Information til brugeren Brentan 400 mg bløde vaginalkapsler Miconazolnitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Hot 500 mg pulver til oral opløsning, brev paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Retard 500 mg depottabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Moxalole, pulver til oral opløsning Macrogol 3350 Natriumchlorid Natriumhydrogencarbonat Kaliumchlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage

Læs mere

Scopoderm 1 mg/72 timer depotplaster

Scopoderm 1 mg/72 timer depotplaster INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Scopoderm 1 mg/72 timer depotplaster Scopolamin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. - Du kan få Scopoderm uden recept. For at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Vastarel 20 mg, filmovertrukne tabletter, Trimetazidindihydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Bemærk, at den seneste indlægsseddel for dette produkt er på

Bemærk, at den seneste indlægsseddel for dette produkt er på INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Brentacort creme 20 mg/g / 10 mg/g miconazolnitrat

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Antepsin 200 mg/ml oral suspension

Antepsin 200 mg/ml oral suspension INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Antepsin 200 mg/ml oral suspension Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. - Du kan få Antepsin uden recept. For at opnå

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Norske Brystdråber DAK, oral opløsning ekstrakt af lakridsrod

Indlægsseddel: Information til brugeren Norske Brystdråber DAK, oral opløsning ekstrakt af lakridsrod Indlægsseddel: Information til brugeren Norske Brystdråber DAK, oral opløsning ekstrakt af lakridsrod Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Aimovig 70 mg injektionsvæske, opløsning i fyldt pen erenumab Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt tilvejebringes nye oplysninger

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Pulmozyme 1 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator, opløsning. Dornase alfa

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Pulmozyme 1 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator, opløsning. Dornase alfa INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Pulmozyme 1 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator, opløsning Dornase alfa Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil 665 mg tabletter med modificeret udløsning paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Panodil 665 mg tabletter med modificeret udløsning paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 665 mg tabletter med modificeret udløsning paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Betnovat 1 mg/ml kutanopløsning Betamethason

Indlægsseddel: Information til brugeren. Betnovat 1 mg/ml kutanopløsning Betamethason Indlægsseddel: Information til brugeren Betnovat 1 mg/ml kutanopløsning Betamethason Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atrovent 0,250 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator i enkeltdosisbeholder ipratropiumbromid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atrovent 0,250 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator i enkeltdosisbeholder ipratropiumbromid Indlægsseddel: Information til brugeren Atrovent 0,250 mg/ml, inhalationsvæske til nebulisator i enkeltdosisbeholder ipratropiumbromid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atrovent 20 mikrogram/dosis, inhalationsspray ipratropiumbromid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Atrovent 20 mikrogram/dosis, inhalationsspray ipratropiumbromid Indlægsseddel: Information til brugeren Atrovent 20 mikrogram/dosis, inhalationsspray ipratropiumbromid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Flixonase 400 mikrogram (1 mg/ml) næsedråber, suspension, enkeltdosisbeholder Fluticasonpropionat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen.

Læs mere

Den nyeste udgave af indlægssedlen kan findes på

Den nyeste udgave af indlægssedlen kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Movicol Chokolade, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Macrogol 3350 Natriumhydrogencarbonat Natriumchlorid Kaliumchlorid Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter. codeinphosphathemihydrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter. codeinphosphathemihydrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter codeinphosphathemihydrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Havrix 1440 ELISA U/ml, injektionsvæske, suspension Hepatitis A-virus (inaktiveret) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du får vaccinen - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Benaliv 0,5 mg/ml øjendråber, suspension. Levocabastin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Benaliv 0,5 mg/ml øjendråber, suspension. Levocabastin Indlægsseddel: Information til brugeren Benaliv 0,5 mg/ml øjendråber, suspension Levocabastin Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Fragmin anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning. Dalteparinnatrium

Indlægsseddel: Information til brugeren. Fragmin anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning. Dalteparinnatrium Indlægsseddel: Information til brugeren Fragmin 10.000 anti-xa IU/ml Injektionsvæske, opløsning Dalteparinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Brus 500 mg brusetabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil Brus uden recept. For at

Læs mere