Mortehan, Ardennerne, Belgien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mortehan, Ardennerne, Belgien"

Transkript

1 Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 3. del Mortehan, Ardennerne, Belgien (fortsat fra 2. del) Godefroid af Bouillons Borg over floden Semois i den spændende belgiske by Bouillon Tirsdag, den 16. juni: Flyttedag til Mortehan, Ardennerne, Belgien Vi kom afsted fra Alsace ca og kørte via et par franske betalingsveje (det er godt nok dyrt!) ca. 380 km til vores nye campingplads Les Ochay lige uden for Mortehan, ca. 20 km øst for Bouillon. Byen Mortehan: Den springer vi let hen over. Den består af nogle huse imellem skovene i Ardennerne, og der er ingen butikker, så vi må køre ca. 7 km til byen Bertrix for at handle. Her ude fornemmer man ikke, at Belgien er et meget tæt befolket land. Campingpladsen: Les Ochay er en meget lille (ca. 50 enheder) og velbeliggende campingplads ved floden Semois, ja en del af campingpladsen ligger faktisk på en lille ø i selve floden. Mange af campinggæsterne var unge, der var på kanoferie.

2 Værtsparret er hollandsk, Diana og Erik Lankreijer, og de er utroligt hjælpsomme og hyggelige. Vi er vant til, at folk tror, vi er hollændere, og det gælder naturligvis ikke dette hollandske værtspar. Næh, Diana spurgte, om vi var schweitzere! Vi kan næsten konkludere, at dansk også minder om schwitzerdytsch. Parret har haft pladsen i 8 år, hvor de har sat deres præg med hjemmebygget reception, servicehus, ja selv broen til øen ser hjemmelavet ud. Men der er pænt og rent, og alle de primitive løsninger fungerer fint. Vi slog os ned i nærheden af servicebygningen, da vejret ikke var alt for godt, men også for at få glæde af pladsens gratis internet, som er helt åbent for alle, idet det er værtsparrets eget trådløse netværk, som udgår fra deres villa lige ved siden af receptionen. Vores genboer på campingpladsen (som på billederne er ved at pakke sammen) havde et campingkoncept, som vi ikke har set før: En skurvogn (?) og en lille sættevognstrækker. Det ser ud til at virke fint, også med pavillonen som fortelt. Måske er det en entreprenør, der er på ferie? Dagens mad: Stegt hvilling (indkøbt i Carrefour i Bertrix) med frisk tortellini og masser af grønsager. Dagens vejr: Max. 18º, lidt blæsende ind imellem, men tørt.

3 Onsdag, den 17. juni: Tur til Bouillon Bouillon er en udpræget turistby med sin beliggenhed ved floden Semois, og med Belgiens største og bedst bevarede middelalderborg smukt beliggende på en bakke over byen. Vi er heldigvis lidt uden for den værste turistsæson, så det var både muligt at parkere og at få plads på restauranterne. Her mod syd i Vallonien opfatter man sig tydeligvis som sydeuropæere: Man holder siesta! Mange restauranter, selv det gamle, fine Hotel d Alsace, havde siesta. Flere butikker havde også middagslukket, bl.a. specialbutikken med øl, som vel nærmest lever af turister. Vi startede med korsfareren Godefroids imponerende borg, som i den nuværende form er fra 1300-tallet. Vi købte billetter og blev guidet igennem af et let forståeligt nummersystem. Heldigvis for det, for borgen er kæmpestor og kan ellers virke lidt uoverskuelig. På oplysningsskiltet står bl.a., at Godefroid var konge af Jerusalem i Her er den flotte udsigt fra borgen ud over floden Semois og byen Bouillon.

4 På billedet ses borgens udvendige toilet med frit fald til voldgraven. Her er han så, Godefroid, greve af Bouillon. Her er naturligvis også torturkælder med strækbænk og pigbænk. Hyggeligt! Rundturen på borgen slutter med en lille udstilling om skolegang gennem tiderne. På billedet til højre vises en virkelig velafprøvet undervisningsmetode.

5 Efter borgen gik vi ned i byen og fandt med besvær en restaurant, der ikke holdt siesta. Det blev en hotelrestaurant, hvor vi fik rigtig god mad: stegt laks med hvide asparges sammen med en fantastisk sauce. Og naturligvis med en god lokal øl fra Ardennerne. Dagens vejr: Efterhånden lunt: 22-23º Dagens aftensmad: Vi fik jo god mad i Bouillon, så det blev rester peppet lidt op med bruschetta. Torsdag, den 18. juni: Tur til trappistklostret i Orval Orval-klostret ligger 30 km syd for os tæt op ad den franske grænse. Man kan ikke besøge selve klostret, som er kæmpestort (bagest på modellen i venstre billede samt billedet til højre), kun ruinerne af det gamle kloster (forrest på modellen), men de er absolut også et besøg værd.

6 Vi startede i den relativt nyopførte restaurant ca. 500 meter før klostret, hvor de serverede rigtig god mad (quiche med klostrets egen ost samt salat) og naturligvis øl fra klostret. Vi havde et par guide-bøger med: Politikens Turen går til og Carsten Berthelsens Ølrejsen. De er ikke helt enige om restaurantens og klosterbutikkens sortiment: Carsten Berthelsen skriver, at man kun kan få deres rav-farvede øl, og ikke den mørke, som vi foretrækker. Berthelsen har desværre, men ikke overraskende, ret, så vi købte kun en enkelt kasse med hjem. I klosterbutikken købte vi billetter til en rundtur i den gamle klosterruin. Der er selvfølgelig en afdeling med lægeurter......og naturligvis også et lille museum for ølbrygning. Vi havde egentlig bestemt os for klostret i Rochefort (vi kan bedre lide deres øl!), men valgte Orval, som ligger meget tættere på. Vi fortryder absolut ikke, at det blev Orval: Det er et aktivt kloster og en stor arbejdsplads, hvor arbejdsstyrken er munke, og det er kun naturligt, at selve klostret er lukket for publikum. I museumsbutikken så vi en munk, der gik rundt

7 og lavede lidt sjov med personalet i butikken. Munkene tilhører cistercienserordenen, og selve klostret er grundlagt i 1132 (ruinerne), det nye kloster er fra 1920 erne, og ølproduktionen startede først i 1930 erne. Dagens vejr: Blæsende, 16-17º. Dagens aftensmad: Hvad vi havde vi spiste jo godt i Orval. Fredag, den 19. juni: Skiftedag til Sauerland, Tyskland Vi skulle have været til Brügge i dag, men besluttede at afkorte vores ferie, da vejrudsigten var kedelig, og da vi begge to småskrantede lidt (måske på grund af valgresultatet aftenen før ). Og vi kan jo altid tage til Brügge en anden gang. Reception og restaurant ligger ved landevejen. Derfra er der ca. 1 kilometer op ad bakke gennem hele fastligger-området op til turpladserne på engen, hvor vi skulle ligge. Hvis vi skal være positive vil vi fremhæve udsigten til skovene og bakkerne omkring turområdet. Men i realiteten kunne vi ikke lide at være her. Her var slet ikke hyggeligt. Desuden var der støjende dunkemusik hele aftenen og lidt ud på natten fra et par telte. Alt dét sammen med nogle detailler, som at man skulle betale for varmt opvaskevand (!) gjorde, at vi besluttede at tage videre næste dag. Hjemmefra havde vi besluttet at vi vil opholde os et par dage i det tyske område Sauerland, som er relativt ukendt i Danmark (bortset fra slottet Berleburg), og som skulle været meget smukt med dets småbjerge og søer. Vi kørte fra Belgien ved 11-tiden og kørte i bygevejr de ca. 330 km til Biggesee, hvor vi først var fremme kl pga. Stau i forbindelse med et trafikuheld ved Köln. Vi havde udset os en campingplads lige nord for den lille by Attendorn, hvor der er nogle spændende drypstenshuler, Atta-Höhle. Campingpladsen hedder Hof Biggesee og er en kæmpestor plads mest med fastliggere. Campingpladsens restaurant var derimod vældig god. Her nød vi et par schnitzler (selvfølgelig) om aftenen. Og dagens motion var dermed også sikret: Ca. 1 km vandring fra campingvognen og til restauranten hver vej. Hele turen virkede som en spadseretur i en kolonihave: Hof Biggen er en typisk fastliggerplads. Men det er nu meget hyggeligt med alle de vilde kaniner (billedet), der bor på pladsen. Dagens vejr: max. 15º. Varmeapparatet blev tændt for første gang i år. I morgen tager vi videre til Friedrichstadt i Nordfriesland.

8 Friedrichstadt, Nordfriesland, Tyskland Marktplatz i Friedrichstadt. Ikke mærkeligt, den bliver kaldt for hollænderbyen Lørdag, den 20. juni: Skiftedag til Friedrichstadt For 7 år siden holdt vi en uges ferie (ikke camping) i Friedrichstadt, og vi blev så glade for byen og omgivelserne, at vi besluttede at tage et par dage der, når vejret nu alligevel ikke var til naturoplevelser. Der er 536 km, og det er alligevel på vejen hjem. Vi kom afsted midt på formiddagen, og vi kom af vanvare igennem nogle småbyer i Ruhrdistriktet, da en frakørsel var spærret omkring Dortmund. Det brugte vi noget tid på, men ramte til sidst hovedvej 1, og det gik rigtigt fint mod Hamburg. Vi havde besluttet at droppe Elbtunnel, som kan være ret belastet af trafik, men det gik så glat lige syd for Hamburg, at vi alligevel kørte igennem den - helt uden problemer. Vi nåede kun lige akkurat at glæde os over vores rigtige beslutning, da trafikken gik helt i stå pga. vejarbejde lidt nord for tunnelen. Her tog det os over 1½ time at køre de få km til frakørslen mod Husum. Surt. Vi tager aldrig Elbtunnel igen. Vi nåede alligevel frem til campingpladsen ved 18-tiden. Vi fandt selv en plads på campingpladsen efter anvisning fra et opslag på receptionen. Vejret: Tørt, max. 16º. Dagens mad: Vi var trætte, så det blev en færdigret fra et supermarked.

9 Byen Friedrichstadt: Som nævnt var vi her i 2008, hvor vi boede i et stort byhus midt i byen sammen med familie og nogle venner. Vi var 11 personer plus en stor hund. Byen er den mest spændende og romantiske by i området. Den er grundlagt af hollændere, og der er både kanaler, takkede husgavle og kirker tilhørende hollandske kristne sekter. Campingpladsen: På vores spadsereture dengang lærte vi byen godt at kende, bl.a. området ved campingpladsen ved digerne, hvor floderne Eider og Treene mødes. Vi havde ikke campingvogn dengang, men talte ofte med nogle af campisterne. Vi kan huske en dialog, vi havde med en danske campist. Vi spurgte ham: Er her mange danskere? og han svarede: Her er ikke andet! Det gælder øjensynlig stadigvæk. Vores danske naboer på campingpladsen fortalte, at de kommer her 2 gange om året. Og vi er jo også kun ca. 70 km fra grænsen. Eider & Treene Camping ligger utroligt godt lige bag digerne med udsigt over floderne og landskabet, og alligevel kun 5 minutters gang fra centrum af byen. Servicebygningerne er temmelig nedslidte, men campingbestyreren (som taler udmærket dansk) fortæller, at der er kommet ny ejer for ca. 1 år siden, og at der er planer om at renovere pladsen. Venstre: Pia nyder udsigten fra diget ved campingpladsen. Højre: Og her er så kigget ud over Eider. Nederst tv.: Slusehuset hvor Eider og Treene mødes. Midten: Får på diget. Nederst th.: Vi havde vores egne husdyr på campingpladsen.

10 Søndag, den 21. juni: Vores by Friedrichstadt og storkebyen Bergenhusen Friedrichstadt: Vi ville gense vores feriehus, som vi lejede i Det er på billede til venstre. Det er tidligere vognmagerværksted, men er nu indrettet som ferielejlighed, men ikke af de sædvanlige slags: Vi havde aldrig før set så meget kitch og tingeltangel samlet på ét sted, i 7 værelser på 2½ etager. Det var utroligt hyggeligt. Huset har i øvrigt været med i en gammel tysk børnefilm, og det kan stadig lejes: Til højre ses et hus typisk for Friedrichstadt. Byen er grundlagt i midten af 1600-tallet og tiltrak flere hollandske og tyske sekter. Det kan jo påminde os om, at Danmark engang var et tolerant land, der ikke frygtede eller så ned på fremmede skikke og religioner. En af de mere bemærkelsesværdige kirker i Friedrichstadt er den hollandske Remonstrantkirke. Remonstranterne går ind for enkelthed; se blot det lyse kirkerum i billedet med alteret, og de var/er selv usædvanligt frisindede for deres tid: Det var den første religion i Verden til at vie personer af samme køn, uanset at det ikke havde juridisk virkning.

11 Bergenhusen: Om eftermiddagen besøgte vi storkebyen, der ligger 17 km fra Friedrichstadt. Tænk, at der bare 70 km syd for grænsen ligger en lille by, der hvert år har ca. 20 storkepar - og naturligvis et storkemuseum. Men bortset fra storkene ligner Bergenhusen de fleste andre små landsbyer. Dagens vejr: stadig kun max. 16º, men tørt. Dagens mad: Vi havde spist godt på en fiskerestaurant på torvet i Friedrichstadt, så det blev bare lidt godt fra køleskabet. Mandag, den 22. juni: Husum og Nordstrand Tidevand er for en dansker et ret spændende fænomen. Vi har ikke så store forskelle på flod og ebbe i Danmark, men bare ca. 50 km syd for grænsen er ca. 3 m. forskel, som her i Husum. Via campingpladsens fortrinlige internetdækning havde vi studeret tidevandstabellen, og i Husum er der ebbe i dag kl. 12. Det er meget tydeligt i havnen, hvor billederne er fra:

12 Husum har naturligvis også en stormflodssøjle. Øverste ring er fra januar 1976, dvs. lige før det fremskudte dige blev besluttet. Vi kan stadig huske, at hele Tønder by blev evakueret i den forbindelse. Nedenunder står flere af de berygtede store mandedrukninger, i 1362 og i 1634, hvor bl.a. fiskerlejet Sønderside syd for Blåvand simpelthen forsvandt. Ved samme lejlighed blev halvøen Nordstrand dannet selvom dannet er nok ikke det rigtige udtryk: Før 1634 var der en større ø, Strand, men ved stormfloden forsvandt 3/4 af øen, og 2/3 af indbyggerne druknede. Resterne af øen kaldtes derefter Nordstrand. Vi forlod Husum, Den grå by, og fortsatte ud til Nordstrand, som efterhånden er blevet landfast, dels med en lille dæmning, og dels ved de kog er, som marskfolket har indvundet gennem nogle hundrede år. På billedet til venstre står Pia med overtøj på på det fremskudte dige på Nordstrand. De hvide pletter er får. Vi spiste frokost på en fiskerestaurant i Norderhafen på Nordstrand. På vejen hjem ville vi gense museumsgården Roter Haubarg, som nok er flere besøg værd. Men det er som i Danmark: museerne holder lukket om mandagen. I stedet kørte vi hjem til Friedrichstadt og gik en tur på vores dige frem til lystbådehavnen, hvor der nu er autocamperpladser i massevis. Det må nødvendigvis gå ud over campingpladsen. Disse nye stellpladsområder ser næsten aldrig hyggelige ud, og heller ikke her. Vi fortsatte ned i byen og ud langs floden Treene, en tur på 1½ time, men vi trængte til at røre os lidt. Og vejret er da heller ikke til andet: Max. 15º! Den 22. juni, hvor det skal forestille at være midsommer! Dagens mad: Igen har vi spist godt på restaurant, så det blev nogle flade madder. Tirsdag, den 23. juni: Eidersperrwerk og en lille smut til Heide Selvom vi også besøgte Eidersperrwerk for 7 år siden, kan vi stadig nyde det imponeret bygningsværk fra 1973 med de store, asfalterede diger og en sluse mod syd. På dansk kaldes det vist Ejderdæmningen, men teknisk set er det vel et stemmeværk. Vi var her ved middagstid, og på billedet til højre kan det ses, at det naturligvis også var ebbe her, som i Husum i går på samme tid.

13 Venstre: Dagens kuldebillede, nu ved slusetårnet på diget ved Eiders udmunding - Højre: Floden Eider inden for dæmningen Lige nord for dæmningen er der hættemågekoloni (øverst) Og syd for er der havterner (nederste billeder) Normalt kan man ikke komme ret tæt på havterner eller deres unger og reder uden at blive angrebet, men her er der så mange turister lige op ad kolonien, at de øjensynlig har opgivet at være aggressive.

14 På vejen hjem kørte vi via Heide, som praler med at have Tysklands største markedsplads (for 4 år siden var vi i Freudenstadt i Schwarzwald og de har sjovt nok også Tysklands største markedsplads). Vi kiggede lidt på byen og spiste til sidst rigtigt godt på fiskehandler Beckmanns restaurant. Så igen i dag slipper vi for at lave aftensmad. Dagens vejr: Blæsende ved Eidersperrwerk, en lille byge i Heide, og ellers koldt hele dagen, bortset fra et lille, gyldent øjeblik mellem kl. 17 og 18, hvor temperaturen sneg sig helt op på 16º. Og vejrudsigten for i morgen siger 11-13º. Det gør udslaget. Vi havde tænkt os at blive et par dage mere, men kører hjem i morgen formiddag, da det jo skal forestille at være sommerferie. Onsdag, den 24. juni: Hjemtur Der er kun godt 400 km hjem, så det er ikke noget at tale om. Vi havde afsat hele juni til sommerferie i år, og vejret var da også rigtigt fint de første 14 dage af turen. Vi savnede nok nogle høje bjerge, men var alligevel glade for at besøge nogle nye steder som Jurabjergene i Frankrig og Ardennerne i Belgien, og alt i alt har det været en dejlig tur. Vores rejserute. Vores stop indtil nu er Walldorf, Morteau, Fresse, Eguisheim, Mortehan, Attendorn og Friedrichstadt (som på kortet hedder Frederiksstad. Vi er jo i gammelt dansk område). Kærlig hilsen fra Pia og Jørgen lindkvist.nygaard@gmail.com

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August 2009 Indhold: Sidste nyt: Info: Konkurrence: Kalender : Opslagstavlen: Redaktion: Poul Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009

1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009 1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009 Jeg har siden min start her på ergoterapeutuddannelsen været meget interesseret i at komme på udveksling ifm. studiet, da jeg syntes det kunne være

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage

Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse helt tæt på 4.- 10. juli 2014 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Stjernerejse i Sydslesvig - en rejseoplevelse

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

(Øster) Højst Aktiv Uge 36

(Øster) Højst Aktiv Uge 36 (Øster) Højst Aktiv Uge 36 Sommeren er snart ved at gå på hæld, vi går mod mørkere tider, og snart bliver aktivt udeliv erstattet af flere og flere indendørs aktiviteter. Men...inden vi tager definitivt

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!!

PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! PUDS FORMEN OP...TÖLT I TOSCANA...!! Turdatoer med rideture på islandske heste! d. 5.5. - 12.5.2016...Pris ca. 5,900 kr. (indkvartering dobbeltværelser. ) Der kan mod ekstra betaling fås enkeltværelser.

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig

Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig Tik Tak, Tik Tak, Tik Tak. Jeg synes tiden går alt for hurtigt herovre i Dublin. Dette rejsebrev er bare endnu en påmindelse om at jeg nærmer mig slutningen på dette eventyr. Det har været så fantastisk,

Læs mere

TEAM-EJBY NYT 17-03-2014

TEAM-EJBY NYT 17-03-2014 TEAM-EJBY NYT 17-03-2014 TEAM-EJBY NYT ER TIL ORIENTERING FOR DE DER SKAL DELTAGE I VÄTTERN RUNDAN 2014, SAMT FOR ANDRE DER VIL TRÆNE SAMMEN MED HOLDET. Indhold i dette nummer: Træningsturen 16-03-2014

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Koloniforældremøde Mandag d. 18. juni afholder vi forældremøde vedr. årets sommerkoloni. Kom of få svar på alle jeres spørgsmål

Koloniforældremøde Mandag d. 18. juni afholder vi forældremøde vedr. årets sommerkoloni. Kom of få svar på alle jeres spørgsmål En Information & nyheder fra Storagergaard fritidshjem Gl. landevej 15-2620 Albertslund Portion Tlf. 287860 1. 6, 3, 4 43454077 kontor www.storagergaard.albertslund.dk Mandag torsdag 11.45 17.00 Fredag

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

RISTINGE SOMMERCAMP MODERNE SANITÆRE FACILITETER HYTTER OG FERIELEJLIGHEDER FLOT 18 HULLERS MINIGOLFBANE

RISTINGE SOMMERCAMP MODERNE SANITÆRE FACILITETER HYTTER OG FERIELEJLIGHEDER FLOT 18 HULLERS MINIGOLFBANE 206 RISTINGE SOMMERCAMP FERIEPARK LANGELAND MODERNE SANITÆRE FACILITETER HYTTER OG FERIELEJLIGHEDER FLOT 8 HULLERS MINIGOLFBANE EN AF ØHAVETS ALLERBEDSTE BADESTRANDE... Ristingevej 04 5932 Humble Tel.

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013

Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2013 2013 Det har været et ønske blandt borgere og personale i Bofællesskabet Stenlille, at vi 2 gange om året udsender et nyhedsbrev til pårørende og samarbejdspartnere

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

Det hele ligger i billedet

Det hele ligger i billedet Denne artikel er hentet her: http://zoom.comon.dk/index.php/news/show/id=643?utm_source=zoom_newsletter&utm_medium= newsletters Det hele ligger i billedet I første del kiggede vi på regulære salgsannoncer.

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014

Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Rejsebrev fra Changzhou, Kina juni 2014 Andreas Lose Min praktik og deres pædagogik Nu er jeg næsten færdig med min praktik, og det går godt. Jeg er i en børnehave, som hedder DaDi kindergarten of Changzhou

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag?

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Del 8 DAG 17. Bjerka Camping - Elvegård Camping (Saltstraumen). Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Jeg kan huske, at bare nogle få år tilbage,

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni

Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Odense Marathon, Odense Lørdag d. 7. juni Tag med på eventyr og få en eventyrlig dag Et nyt løb af en ny klub ser interessant ud Start og mål ud for Kajakklubben Odin i havnebassinet. Kajakløbet foregår

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol.

Del 10. DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Del 10 DAG 20. Fridag med køretur på Lofotenøerne, Midtvejs Dinner og midnatssol. Oprindelig havde jeg planlagt et længere ophold på Sandsletta, hvilket ville give flere muligheder til at komme rundt på

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Englændertræf i det smukke Nordsjælland

Englændertræf i det smukke Nordsjælland Englændertræf i det smukke Nordsjælland Sådan lød overskriften på invitationen til årets fælles træf med Rootes klubben, og vi kan kun give arrangørerne ret. Nordsjælland er smuk (ikke at forklejne andre

Læs mere

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium

Busrejse til Rügen. 17. - 23. august 2013. Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. - 23. august 2013 Løgumkloster Refugium Busrejse til Rügen 17. 23. august 2013 med forberedende dage på Løgumkloster Refugium Medvirkende: Ebbe Juul-Heider, lektor, Beder Siggi Pfingsten,

Læs mere

MEJERIPRAKTIK I SONTHOFEN, TYSKLAND

MEJERIPRAKTIK I SONTHOFEN, TYSKLAND MEJERIPRAKTIK I SONTHOFEN, TYSKLAND På mit første praktikophold fik jeg plads på et mejeri i de tyske alper, i en lille by der hedder Sonthofen. Her ligger ét af 4 mejerier tilhørende en mejerigruppe ved

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1. Hotel Kalvø. Kommende og nyopført hotel i Frederikssund

Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1. Hotel Kalvø. Kommende og nyopført hotel i Frederikssund Hotel Kalvø - Frederikssund - side 1 Hotel Kalvø Kommende og nyopført hotel i Frederikssund Fantastisk beliggenhed og udsigt direkte til Roskilde Fjord Hotel Kalvø - Frederikssund - side 2 Hotel Kalvø

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015

1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 1. rejsebrev praktik i Thailand 2015 Studerendes navn: Mette Kirstein Maarup Studienummer: PS12613 E-mail: 1021575@ucn.dk Praktikperiode: 3. praktikperiode Praktik fra/til: 17.01.15 18.07.15 (officielt:

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Velkommen til denne særlige udgave af fredagsbrevet, som i denne uge er udformet af ÅF's forrygende og seje 8. klasse. I kan i dette brev læse om bl.a. Høstival,

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13702 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 14 80 87 01 Euromaster Danmark A/S Sletten 11 7500 Holstebro Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen.

BELLASUND AVIS. Byrådet MGP. Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. Store klager over bankens korte åbningstider, læs mere side 8 Onsdag 1. feb. 2012 BELLASUND AVIS Byrådet Godt i gang med at lave et byvåben, læs mere i morgen. MGP Vinderen af dette års MGP var Energy

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere