Hedensted - St. Dalby Kirker.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted - St. Dalby Kirker. www.hedenstedkirke.dk"

Transkript

1 Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad November februar 2015 OBS! "Kirkenyt" i stedet for Kirkeblad Dette er det sidste kirkeblad vi udgiver på denne måde. Fra 1. marts 2015 vil der komme et nyhedsbrev, "Kirkenyt", som indeholder præstens klumme, arrangementer samt gudstjenestekalender. "Kirkenyt" vil kunne modtages som papirudgave og elektronisk. Det vil udkomme mindst 4 gange om året. Hvis du ønsker at modtage "Kirkenyt" i din postkasse så ring til Kirkekontoret på tlf Hvis du ønsker at modtage "Kirkenyt" på mail, så tilmeld dig på hjemmesiden, Derudover vil "Kirkenyt" være tilgængeligt offentlige steder i byen, i kirkerne og i kirkecenteret. Kirkebladet udgives af Hedensted - St. Dalby menighedsråd. Redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt, Niels Hørlyck og Flemming Holtoug Ændringen skyldes, at vi nu kommunikerer i flere forskellige medier end før. Hjemmesiden, Facebooksiden og på den nye elektroniske ugeavis, www. hedenstedby.dk, hvor kan man finde alle arrangementer annonceret og gudstjenester i kalenderen.

2 At tro på trods Af sognepræst Line Svendsen Vi er, hver især, ansvarlige for vores eget ve og vel, og hvis vi ikke stopper op og lytter til kroppens signaler, men bare tonser videre, så vil filmen før eller siden knække. Vi skaber, hver især, vores egen virkelighed, forstået på den måde, at samfundet dikterer endnu ikke vores forventninger og krav til os selv, eller de valg vi træffer. Men det er virkelig vanskeligt at sige fra, drosle ned for forventningerne og måske endda mærke efter, hvad der gør en godt, og hvad der ikke gør. Jeg har, som mange af jer sikkert ved, siden pinse været sygemeldt med stress. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det skulle overgå mig. Som så mange andre er mine forventninger til mig selv høje. Der er, som oftest, fuld fart på, så meget, der skal gøres og alt for lidt tid. Men virkeligheden er ofte en anden, end vi forestiller os. Det blev jeg klar over, da kroppen sagde fra, og jeg officielt blev sygemeldt. Men hvorfor havner så mange mennesker i en lignende situation? I Danmark er antallet af stress-sygemeldte støt stigende. Mange har haft, eller kender en, som har haft stress. Flere og flere bliver alvorligt syge i længere perioder - hvad er det der går galt? I det her forløb har jeg fået hjælp mange steder fra, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Men som præst er det nærliggende at søge hjælp hos Gud. Jeg må dog indrømme, at jeg langt hen af vejen har troet, at det her var noget jeg selv måtte klare. Magtesløshed Men med Preben Kok s bog "Skæld ud på Gud" har jeg erfaret, at det er i magtesløsheden, meningen kan genfinde sig. Da jeg accepterede, at jeg ikke kunne andet end at lytte til min krop og ta den med ro, begyndte det at gå fremad. Da blev jeg løst fra magten, forventningerne og kravene til mig selv. I 2. Korinterbrev står der da også; "I din magtesløshed udfolder Guds kraft sig" og det var præcist sådan jeg oplevede det, for i det øjeblik jeg stoppede med at fokusere på, at det var mit eget "ansvar" alene, og i stedet hvilede i situationen, begyndte det hele at lysne igen. Men følelsen af magtesløshed er ikke rar, den er uvant og uforudsigelig, i hvert fald for mig. Alligevel oplever jeg, at det er når vi slipper tøjlerne og tror, at det hele virkelig udfolder sig. Er det samfundets skyld? Det ville være så let at citere TV2 og skyde skylden på samfundet. Men jeg har i forløbet erkendt, at sådan hænger det ikke helt sammen. Gud er med os Det er, når vi er fri fra magten, at alt det magiske sker. Det er dér, vi møder kærlighed, fornemmelsen af, at nogen holder af os på trods, dér vi sættes fri til at mærke efter, dér vi ser, at Gud er med os ligegyldigt hvilken livssituation, vi måtte befinde os i. Det hele handler om at turde tro på trods, turde sætte sin lid til, at det hele nok skal gå, og at vi, selv i de værste situationer, har følgeskab af en som vil os, på trods af alt det, vi mener, vi bør være, men måske langt fra er.

3 Vi har fundet en børnekorleder! Vi har nu valgt vores nye børnekorleder ved Hedensted Kirke. Valget faldt på Bodil Frimodt Rønnow fra Brabrand. Bodil er 25 år, og har en musikpædagogisk uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Hun har under sin uddannelse arbejdet med både børnemusik og børnekorledelse, så Bodil har et godt fagligt fundament for at arbejde med børnekor. Hun tiltræder stillingen, der er normeret til 5 timer om ugen, pr. 1. november. Bodil, og vi andre, glæder os nu til at få kontakt til mange sangglade børn som små nye skud på stammen. At synge i kirkekor har, i tidens løb, for mange ud over landet, været indgangen til et langt, måske et livslangt engagement i både sang, musik og kirke. Ja, adskillige præster har faktisk, som børn, startet deres engagement i kirken via kor-arbejde. Børnekoret forventes at gå i gang kort tid efter nytår. Vi vil gerne opfordre alle sangglade børn (og deres forældre), som har lyst til at være med, til at være opmærksom på omtale på vores hjemmeside samt i dagspressen i forhold til sted og tidspunkt for opstart. Også den mere præcise aldersgruppe, vi starter ud med, vil snarest blive udmeldt. Vi forventer i skrivende stund, at det bliver i januar-februar 2015, at vi starter. Det helt præcise tidspunkt skal naturligvis aftales med vores nye børnekorleder. Men glæd jer, vi tror det bliver spændende, udviklende og oplevelsesrigt - og med plads til både sangglæde, dygtiggørelse og socialt samvær. Jørgen Breindahl Kontaktperson i Hedensted Menighedsråd DET ER IKKE BARE MOL DER DUR! KOM OG SYNG MED!

4 Julens gudstjenester og arrangementer "Vi glæder os.. Englesang og julebag til at fejre det lille barn der blev født for ca år siden. I Hedensted kirke holder vi onsdag den 10. december kl. 19 en musikgudstjeneste hvor julens glade budskab vil blive fortalt gennem tekslæsninger og musik. Kirkens voksenkor medvirker under ledelse af organist Anni Poldrugatsch med både kendt og ukendt julemusik, og selvfølgelig kommer tilhørerne også til at røre deres sangstemmer. Herudover medvirker kirkesanger Tore Hansen og sognepræst Thea Kjøllgaard Olsen..og vi håber I kommer og glæder jer sammen med os." Søndag d. 14. dec. kl synger vi julen ind i St. Dalby kirke. Julens salmer, englesang og levende lys i kirken. Sammen med kirkens voksenkor vil vi tage hul på julens glæder og lade evangeliet om Jesu fødsel fylde vores hjerter. Efter julesangen er alle velkomne til kaffe og julebag hos Marie Kristensen på Højløkkevej 21. FAKTA I 1808 tændte grevinde Wilhelmine Holstein på det sydsjællandske gods Holsteinborg et juletræ for sin lille pige. Det er alt hvad man ved om det første juletræ i Danmark. Gudstjenester juleaften I år er der seks tidspunkter man kan gå til gudstjeneste i vores kirker juleaften FAKTA Kirkeåret begynder den første søndag i advent. På en af de syv datoer mellem den 27/11 og den 3/12, indledes Herrens år med en fire uger lang adventstid, hvor man åndeligt skal gøre sig rede til at modtage juleevangeliets budskab om Herrens komme - det er hvad Adventus Domini betyder på latin. Én specielt for børnefamilier kl i Hedensted kirke og derefter fire almindelige kl , 14.00, 15,15 og I St. Dalby er der gudstjeneste kl Se også gudstjenestelisten her i bladet og på hjemmesiden - Julegudstjenester for små og store børn 10/12 kl Vuggestuer/dagplejer 19/12 Hedensted skole kl. 22/12 Fire skolegudstjenester FAKTA Første gang Jesu fødsel, med sikkerhed vides at være blevet fejret, den 25. december, var i Rom i året 336. Alle ønskes en rigtig glædelig jul!

5 "Sorg og livsmod" Højskoleaften i Hedensted den 20. januar 2015 kl ved sygeplejerske og forfatter Rita Nielsen, København Rita Nielsen, der i mange år har arbejdet blandt alvorligt syge, og deres pårørende, og også har erfaring med mennesker, der har mistet, vil denne aften dele nogle af sine erfaringer med os. Første del vil handle om sorgen, og anden del vil handle om, hvordan vi hjælper hinanden, når sorgen holder sit indtog. Følgende spørgsmål vil blive berørt i foredraget: - Hvad er sorg? - Er der forskel på sorg og savn? - Hvordan kan man leve med sorgen? - Hvordan får man modet og livsglæden igen? - Hvad kan jeg selv gøre, når jeg er i sorg? - Hvad kan jeg gøre, når andre er i sorg? Rita Nielsen er forfatter og sygeplejerske, og har arbejdet med sjælesorg i mange år, både som udøvende sjælesørger, som underviser og som forfatter til en del bøger om emnet. Der vil blive serveret kaffe og lidt godt undervejs. Mødested: Hedensted kirkecenter, Kirkegade 15 - Pris: 80 kr. H.C. ANDERSEN - hvem var han? Var H.C. Andersen kristen? H. C. Andersens forhold til Gud, hans syn på døden og det evige liv - primært belyst ud fra hans breve, biografier og lyrik. Foredragsrække over 3 til 4 aftner. Torsdag 29. januar, torsdag 5. februar; torsdag 26. februar og evt. torsdag 5. marts. Kl ca Der vil være kaffe undervejs. 3-4 aftner ved Anne Grethe Holm, cand. teol. og tidligere præstekone i Nordborg, i Kirkecenteret, Kirkegade 15, Hedensted Tilmelding pga. materiale-udgifter senest 19. januar til kirkekontoret, tlf , flho@km.dk Ny præst Sognepræst i Ølsted Marianne Nielsen vil i det næste år frem, og muligvis længere, være præst i Hedensted i 25 % af min stilling. Jeg har p.g.a. personlige forhold søgt om midlertidig nedgang i tid og det var muligt for Marianne at træde til. Hun skal have et konfirmandhold, minikonfirmander, nogle begravelser og gudstjenester på Bøgely. Marianne er tidligere sygeplejeske og har været præst i Ølsted i 3 år. I den periode jeg er på nedsat tid vil jeg have to ugentlige fridage, mandag og tirsdag. Jeg vil dog kunne træffes på telefon alle dage som vanligt. Thea Køllgaard Olsen

6 Kontakt Sognepræst Morten Seindal Krabbe, Lysagervænget 48, 8722 Hedensted , Fridag: mandag. Sognepræst Thea Køllgaard Olsen Vesterlundvej 5, 7323 Give Kontor i kirkecenteret , tko@km.dk Fridag: mandag. Sognepræst Line Theresia Svendsen Ny Munkegade 76, 1. tv., 8000 Aarhus C. Kontor i kirkecenteret , lts@km.dk Fridag: fredag Sognepræst Marianne Nielsen Ny Kirkevej 14. Ølsted, 8723 Løsning, tlf , mn@ km.dk Kirkekontoret, Kirkegade 15, flho@km.dk Kordegn Flemming Holtoug. Man-tirs-tors-fre kl Ons kl Kirkegårdene Kirkegårdsleder Jesper Goth Skjøttsvej hedensted-kirkegaard@mail.dk Kontortid man - fre kl Organist Anni Poldrugatsch, organisthedensted@gmail.com Kirkesanger Tore Asbjørn Hansen kirkesangerhedensted@gmail.com Kirketjener Ole Møller kirketjenerhedensted@gmail.com Hedensted - St. Dalby menighedsråd Kjell Laursen, formand Æblevænget 14, 8722 Hedensted , kjelau@mail.dk Menighedsrådets officielle mail-adresse: 7971@sogn.dk Faste arrangementer Babysalmesang Hold øje med hjemmesiden, - der starter jævnligt nye hold op. Legestue Hver torsdag kl i Kirkecenteret - undtagen i skolernes ferie. Børnekirke Aktiviteter, sang og fadervor under præstens prædiken i søndag d. 25/1 og 22/2. Bemærk ingen børnekirke i november (familiegudstjeneste d. 30/11) og december. Se efter B i gudstjenestelisten. Har du lyst og mulighed at give en hånd med 1-2 gange årligt, kontakt da Line Svendsen på tlf Vi har ikke kun åbent om søndagen... Voksenkor Øver onsdage i Hedensted kirke kl Se hjemmesiden. Andagter på Bygmarken Torsdag kl d. 20/11-22/1-19/2. Juleandagt d. 16/12 kl Andagter på Bøgely Tirsdag kl d. 11/11-25/11-9/12-6/1-20/1-3/2-17/2-3/3. Julegudstjeneste d. 21/12 kl Aften for enlige Fællesspisning, sang, underholdning og hygge i Kirkecenteret, mandag d. 17/11-15/12-19/1-16/2-16/3. Tilmelding til kirkekontoret, tlf , senest fredagen før. Kirkebilen kan rekvireres - ring Kirkekaffe Et par søndage om måneden er der kaffe efter gudstjenesten i Hedensted kirke. Se efter K i gudstjenestelisten.

7 Søndag d. 2. november Alle Helgen - MSK Hedensted kirke kl alle præster medvirker Søndag d. 9. november 21. s. e. trinitatis - TKO K Lørdag d. 15. november Dåbsgudstjeneste - MSK Hedensted kirke kl Søndag d. 16. november 22. s. e. trinitatis - MSK St. Dalby kirke kl Søndag d. 23. november Sidste søndag i kirkeåret - TKO Søndag d. 30. november 1. s. i advent St. Dalby kirke kl LTS K familiegudstjeneste - MSK Søndag d. 7. december 2. s. i advent - MSK Hedensted kirke kl Onsdag d. 10. december Musikgudstjeneste - TKO Hedensted kirke kl Søndag d. 14. december 3. s. i advent - TKO K St. Dalby kirke kl Julen synges ind K Søndag d. 21. december 4. s. i advent - LTS K Onsdag d. 24. december Juleaften Hedensted kirke kl Familiegudstjeneste kl , kl , kl , kl St. Dalby kirke kl Gudstjenester Torsdag d. 25. december Juledag - LTS Fredag d. 26. december 2. juledag - MSK Søndag d. 28. december Julesøndag - TKO Onsdag d. 31. december Nytårsaften - LTS Hedensted kirke kl Søndag d. 4. januar Hellig tre kongers søndag - LTS Hedensted kirke kl Søndag d. 11. januar 1. s. e. Hellig tre konger - TKO K Onsdag d. 14. januar Evangelisk Alliance Hedensted kirke kl K Søndag d. 18. januar 2. s. e. Hellig tre konger - MSK St. Dalby kirke kl Søndag d. 25. januar Sidste s. e. Hellig tre k. - MSK ABK Søndag d. 1. februar Septuagesima - TKO Hedensted kirke kl Søndag d. 8. februar Seksagesima - LTS Søndag d. 15. februar Fastelavn - MSK Hedensted kirke kl Familiegudstjeneste Tøndeslagning - fastelavnsboller Søndag d. 22. februar 1. s. i fasten - TKO St. Dalby kirke kl ABK Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten - LTS Hedensted kirke kl Søndag d. 8. marts 3. s. i fasten - MSK A = Alkoholfri altervin B = Børnekirke u. prædiken K = Kirkekaffe Indsamlinger Menighedsrådet har vedtaget følgende indsamlinger i kirkerne: 2/11: DSUK, 9/11: Dansk flygtningehjælp, 16/11 og 23/11: Menighedsplejen, 30/11-21/12: Danmission, 28/12-11/1: Bibelselskabet, 18/1-1/2: Y s mens clubbernes indsamlingsprojekt, 8/2: Menighedsplejen, 22/2-8/3: Folkekirkens Nødhjælp. Kirkebil Kirkebilen kan rekvireres af gangbesværede til gudstjenester samt til menighedsrådets arrangementer i kirkecenteret. Ring til bilen på tlf

8 Konfirmandgospel Den 19. og 20. november kl er der gospelgudstjeneste i Hedensted Kirke. Konfirmanderne synger sammen med gospelinstruktør Rune Herholdt. Evangelisk alliances bedeuge januar 2015 Bøn og eftertanke på tre fællesmøder med Folkekirken i Hedensted, Hedensted valgmenighed, Adventistkirken og Indre Mission. 12., 14. og 16. januar kl Babysalmesangsgudstjeneste 11/11 kl

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkeblad. Kirkeudvikling. Lokal. Hedensted - St. Dalby Kirker. November 2013 - februar 2014. www.hedenstedkirke.dk. Læs mere inde i bladet...

Kirkeblad. Kirkeudvikling. Lokal. Hedensted - St. Dalby Kirker. November 2013 - februar 2014. www.hedenstedkirke.dk. Læs mere inde i bladet... Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad November 2013 - februar 2014 Lokal Kirkeudvikling Kirkebladet udgives af Hedensted - St. Dalby menighedsråd. Redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Når Gud viser os sit ansigt! Hvis billedet ikke er godt nok, er det fordi du ikke tæt nok på. Sådan har en pressefotograf engang udtalt. Jo tættere des bedre.

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2013 - januar - februar 2014 Den store glæde. Men englen sagde til dem: Frygt ikke! Se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: I dag er der

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække

Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 24. december 2015 kl. 16.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til juleaften, Luk 2,1-14. 2. tekstrække Salmer DDS 94: Det kimer nu til julefest DDS 104: Et barn er født i Betlehem

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september. kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest med jazz i haven

Hedensted - St. Dalby Kirker. HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september. kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest med jazz i haven Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Juli - oktober 2014 HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september kl. 10.15 Høstgudstjeneste i Hedensted kirke v/ Line Svendsen kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente"

Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - al dente Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2013 Morgentanker - "al dente" Det kan være svært at tænke noget sammenhængende tidligt om morgenen. Eller måske er det lige netop det tidspunkt vi tænker

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook!

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook! Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp Meld dig som indsamler hos Mogens Kjærgaard blmk@hafnet.dk eller mød op i kirkecenteret, Kirkegade 15,

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013

Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Lyng Sogns Kirkeblad september oktober november 2013 Kirkekontor: Højmosevej 3-5, Tlf. 30 63 17 77 tlf.tid: Mandag-torsdag 9-13 mail: lyngkirke@lyngkirke.dk Fælleskontoret Kirkernes Hus: Christiansvej

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 5 - F e b ru a r 2 0 1 6 ASKOV SOGN kirkeblad December 2015 - Februar 2016 Mod jul Julenat sang Guds engle i vilden sky. Det kunne ikke blive højt nok, når der skulle råbes og synges hele vejen fra himlen til jorden. Nu er kærligheden

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

MunkebjergBladet. Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00. De Ni Læsninger Onsdag 3. december kl. 19.30. Læs inde i bladet:

MunkebjergBladet. Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00. De Ni Læsninger Onsdag 3. december kl. 19.30. Læs inde i bladet: MunkebjergBladet December 2014, januar og februar 2015 59. årgang Julefest for hele familien søndag 14. december kl. 14.00 Hank op i din familie, slip juletravlheden, undgå stress for en stund og nyd en

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Hjerm Vestre kirke Graver og kirketjener: Morten Gert Hansen Kirkevej 18, 7560 Hjerm tlf. 21 20 27 43 mail: hjermvkirkegaard@gmail.com Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6 B L A D E T j a n u a r - m a j K E R 2 0 1 K I 6 Hvad er dét, der gør, at vi går med...en nytårshilsen til Anna Sogn I skrivende stund er vi stadig ikke færdige med at lave statistik for Anna kirke for

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke:

Gudstjenester i Køng Kirke: Arrangementer i øvrigt: Gudstjenester i Svinø Kirke: Køng Kirke Svinø Kirke Mindelunden Gudstjenester i Køng Kirke: 30.nov.. 1. s. i advent kl.10,30 7.dec. 2.s. i advent kl.15,30 Familiegudstjeneste + Lucia-optog 11.december torsdag kl.10,00 Børnegudstjeneste

Læs mere

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer

Simeon Sankt Johannes Sogn. juni juli august. sommer Simeon Sankt Johannes Sogn juni juli august 2015 sommer 2015 ÅBENT HUS OG HAVE Mandag 13/7 Mellem kl. 13 og kl. 17 holder jeg ÅBENT HUS/HAVE for alle, der har lyst til at lægge vejen forbi i anledning

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015

ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 ÅRGANG NR. 8 DEC. 2014 JAN. FEB. 2015 Julepyntet Halsted kirke. Gudstjeneste juleaften Gudstjenesterne juleaften er altid velbesøgte. Børn, unge, midaldrende og ældre - vi er der alle sammen, og det er

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Sommeren er tiden, hvor vi kan glæde os over naturens farvestrålende sommerfugle - her ses dagpåfugleøje. Foto: Bent Thøgersen Første maj Mig først! Tilbage i

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder.

Sankt Petersfisk, Passionsblomst og andre af troens finurligheder. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad maj/juni 2014 er tirsdag d. 1. april. Sankt Petersfisk (Zeus faber) Sankt Petersfisk, Passionsblomst

Læs mere

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016

SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 SOGNENE GYLLING OG ALRØ DECEMBER 2015 FEBRUAR 2016 Forventning For nu mange år siden deltog jeg i en adventsgudstjeneste i Cambridge i England, og jeg husker tydeligt, at prædikanten i sin prædiken tog

Læs mere

Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010. - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel...

Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010. - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel... Kirkebladet 15. november 2009-15. februar 2010 - magi i luften... - kærlighedens lov er ødsel... S ø n d e r m a r k s k i r k e n 1 vejviser sognepræster Sognepræst Anne Tyttebærvej 37, træffes hverdage

Læs mere

Forår 2016 UDRUSTNINGSFOLDER

Forår 2016 UDRUSTNINGSFOLDER Forår 2016 UDRUSTNINGSFOLDER ALPHA Alpha er et forløb for dig, som vil vide mere om den kristne tro. Alpha er for dig, som ikke er kristen, som er ny i troen, eller som bare har lyst til at udforske, hvad

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY. Kirkebladet. Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang. St. bededag

BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY. Kirkebladet. Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang. St. bededag BORUP KIMMERSLEV NR. DALBY EJBY Kirkebladet Nr. 1 Marts, april & maj 2012 6. årgang St. bededag S t. bededag er for mange danskere en kærkommen fridag, og for andre er det store konfirmationsdag, idet

Læs mere

Ord på vej Af Dean Andersen

Ord på vej Af Dean Andersen Menighedsblad for Februar/ Marts 2013 KONTAKT Præst Dean Andersen Kyndegårdsvej 13, Nyker Telefon: 56 95 05 30 56 96 16 76 Mobil: 4092 4169 dean.andersen@metodistkirken.dk www.zionskirken.dk Kasserer Bettina

Læs mere

RINGE SOGNS KIRKEBLAD

RINGE SOGNS KIRKEBLAD RINGE SOGNS KIRKEBLAD December 2013 Marts 2014 Indhold: Og dog bære blus vi med glæde... 2 Kirkebil... 3 Ringe Kirkes besøgsgruppe... 3 Kordegnekontoret... 3 Babysalmesang... 4 Facebook... 4 Minikonfirmander...

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

En bøn fra hjertet. En bøn fra hjerte til hjerte.

En bøn fra hjertet. En bøn fra hjerte til hjerte. Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2016 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 367 * 586 * 474 * 719 I filmen Bruce den Almægtige mener Bruce, at han kan gøre Guds

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI

TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI TINGBJERG KIRKE DIAKONIKIRKEN BISPEBJERG - BRØNSHØJ PROVSTI NR. 117 DEC. - JAN. - FEB. 2016 Om at begynde på ny Nu nærmer sig julen. Et nyt kirkeår er netop begyndt og der er tid til at se tilbage og tænke

Læs mere

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk.

Vision 2015. Metodistkirken er aktiv og dynamisk. Læs i dette nummer: Visionen 2015 Kalender for april og maj Præsternes træffetider SKAT - Tjek dine fradrag for betaling til kirken Thomas Risager er optaget på nyt studium Søger du ny inspiration Nyhedsbrev

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Efterårets farver er ikke blot løvfald, men også fine blomster som solsikker og sene sommerfugle som denne admiral. Foto: Bent Thøgersen Der findes en meget sød

Læs mere

Nogle datoer til kalenderen

Nogle datoer til kalenderen Nogle datoer til kalenderen søndag d. 16. august kl. 10.30 velkomstgudstjeneste i Hogager kirke for alle konfirmander med familie. Bagefter er der indskrivning med en kort introduktion i Sognegården. søndag

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1

Kirke & Sogn 70. årgang Skårup SognS kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Kirke & Sogn 70. årgang Skårup Sogns Kirkeblad august 2013 - december 2013 1 Ja tak Jeg ønsker fremover at få Skårup kirkes nyhedsbrev sendt med posten: Navn: Adresse: eller Jeg ønsker at få Skårup kirkes

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst

Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Lægmandsgudstje neste. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst. Birgit Lundholm Jensen, sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. Sept. okt. 2014 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant: Rødhus kl. Prædikant: Den 28. september Høstgudstjeneste /15. søndag efter trinitatis Den 5. oktober 16. søndag efter

Læs mere

Kirkeblad. Musik i kirken. Tema: Hedensted - St. Dalby Kirker. Juli - oktober Hvorfor synger du i kor?

Kirkeblad. Musik i kirken. Tema: Hedensted - St. Dalby Kirker. Juli - oktober Hvorfor synger du i kor? Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Juli - oktober 2013 Tema: Musik i kirken Kirkebladet udgives af Hedensted - St. Dalby menighedsråd. Redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt, Niels Hørlyck

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere