Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente"

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente""

Transkript

1 Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2013 Morgentanker - "al dente" Det kan være svært at tænke noget sammenhængende tidligt om morgenen. Eller måske er det lige netop det tidspunkt vi tænker klart. Hvis vi bare giver os tid til det. Det gør Hedensteds konfirmander hver tirsdag, onsdag og torsdag, indtil de skal konfirmeres. Der er nemlig Morgentanker i kirken fra kl Alle der har lyst er velkomne til at deltage. Vi synger to salmer og beder fadervor, og præsten fortæller en kort historie eller nogle tanker hun, har gjort sig om Gud, Kristus og vores liv. Italienerne taler om at deres pasta skal koges "al dente". Denne morgenstund er på samme måde som perfekt kogt pasta. En blød start på dagen - men med bid i! Kig gerne forbi.

2 Guds billeder Af sognepræst Morten Seindal Krabbe Fem julegudstjenester Hedensted kirke har de sidste år gennemgået store forandringer. Folk strømmer til julegudstjenesterne som aldrig før, så menighedsrådet nu arbejder med at indføre en femte julegudstjeneste den 24. december, så færre skal stå op eller være ude i våbenhuset eller Johannesrummet juleaften. Vi har fået tilbygning (Johannes rummet) til kirken. Hele kirken blev gravet op, og der er nu gulvvarme. Vi skal til at have stole i kirken og får it-adgang i kirkerummet. Den gamle altertavle er flyttet ned i kirkeskibet, så kalkmaleriet oppe ved alteret - i apsis - nu er synlig for menigheden. Slangen i paradiset Men der er dog en slange i kirke-paradiset i Hedensted eller rettere, der er svampeangreb på kirken. Derfor vil kalkmalerierne i løbet af 2013 være skjult, mens kyndige mennesker rengør og frisker kalkmalerierne op. Samtidig sikrer konservatorerne, at malerierne sidder godt fast på selve muren. Det er et spændende men omstændeligt arbejde - som vil vare hele året. Maleriet af Adam og Eva ved kundskabens træ over korbuen; Gud, der med pavekrone (mitra) på hovedet løfter den korsfæstede Jesus op til himmelen med Helligåndsduen siddende på toppen af korset - mens engle hylder Gud, det kalkmaleri over alterbordet vil også for en tid være skjult. Tildækket vil også kirkens ældste kalkmaleri i apsis blive, hvor man kan se den majestætiske Jesus, der rækker Peter bispestaven og Paulus Bibelen. Malerier og symboler vi viser og taler om, når skoleklasser, mini konfirmander, konfirmander og spejdere kommer i kirken; malerier som kirkegængere kan reflektere over vil for en tid være skjult til hverdag og til gudstjeneste. Billeder er tilladt Vi er privilegerede indenfor kristendommen, for Gud er blevet synlig som menneske for os. I modsætning til jødedom og islam, så er det tilladt indenfor kristendommen at bruge billeder på vores tro. Malerier og illustrationer er gavnlige, så vores tro ikke kun er en masse ord og spekulationer. Kristendommen skal udtrykkes ikke kun i ord, men også i liv. Her er musik og maleri med til at give vores tro dybde. Kunsten kan skænke os følelser, som vi ikke kan sætte ord på - også religiøse følelser. Derfor er vores kalkmalerier fantastiske både som pædagogisk virkemiddel og som meditative billeder. Vi kan glæde os til 1. søndag i advent 2013, hvor vi håber at Gudsbillederne igen er frit fremme i kirkens rum - ikke kun i tale og tanke - men som støtte og liv til gudstjenesten og vores hverdagstro. Påske i musikkens tegn Påskens gudstjenester i Hedensted Kirke vil i år være præget af musik. Palmesøndag skal vi høre kantate nr. 56 af J. S. Bach, Langfredag er Franz Liszts Via Crucis på programmet og endelig Påskedag skal vi høre G. F. Händels The trumpet shall sound. Alle tre dage vil forskellige gæsteoptrædende medvirke sammen med vores organist og kirkesanger.

3 Gudstjenester i Hedensted og St. Dalby Kirker kan nu også ses på din smartphone. Danske Kirkedage Fire dages kirkefest i Aalborg i dagene maj. Download Kirkekalenderen som app. Se hvornår der er gudstjenester og med hvilken præst i din kirke eller i en kirke nær dig. Du kan også gå ind på Pinse - fødselsdag og vandring Pinsedag, d. 19. maj, fejrer vi kirkens fødselsdag i med familiegudstjeneste. Dagen efter, 2. pinsedag, går vi i landskabet mellem Hedensted og St. Dalby, med indlagte pauser for krop og sjæl. Vi mødes i Hedensted Kirke kl Vel mødt! Gospeldag for konfirmander 22. marts er der gospelworkshop for konfirmanderne fra Stjernevejskolen, under ledelse af Rune Herholdt. I den forbindelse vil vi afslutte med en gospelgudstjeneste kl. 17 i Hedensted kirke, hvor konfirmanderne vil vise, hvad de har lært i løbet af dagen. Alle er velkomne til at komme og holde gudstjeneste med os.

4 Hvad vil vi med Kirken? En ny 4-årig periode er begyndt. Det giver naturligt anledning til overvejelser om, hvordan Menighedsrådet skal prioritere. Det sikre er at fortsætte som hidtil. Men skal vi det? Manges forventninger er, at kirken er genkendelig. Men det er samtidig af meget stor betydning, at kirken ser menneskers behov - så at sige fra vugge til grav - og kommer med brugbare tilbud i forhold til disse behov. Mennesker er forskellige I Hedensted og St. Dalby sogne - og i øvrigt også i Hedensted provsti - har vi den glæde, at næsten 90% af alle borgere er medlemmer af Folkekirken. Men mennesker er forskellige, og der er mange forskellige måder at bruge Folkekirken på. Nogle er søgende: "hvad er meningen med det hele?" Andre er mere afklarede. Nogle er tynget af sorg, andre jubler af glæde. Nogle lever en travl hverdag, andre har mere tid til rådighed. Ikke kun mursten Menighedsrådet har besluttet at holde en visionsdag i slutningen af februar for alle rådets medlemmer. Her vil vi prøve at udfordre os selv og hinanden på, hvordan vi skal prioritere. F.eks. hvilken slags gudstjenester skal der være - udover højmessen søndag. Hvordan støtter vi unge familier? Hvordan får vi flere til besøgstjenesten? Osv. osv. Og hvordan udvikler vi medejerskab, så flere end de mange frivillige, der allerede er involveret, kommer med i kirkens arbejde? Hvordan balancerer vi i menighedsrådets opgaver, så vi bevarer en smuk og vedligeholdt kirke og kirkegård, men så ikke alt ender i "mursten og bygninger"? Hvordan får vi til stadighed et livgivende indhold i og ud fra kirken, som udspringer af det kristne evangeliums udsagn om en kærlig, skabende og tilgivende Gud. Alt det vil vi prøve at drøfte. Det bliver spændende - og vi skal nok melde ud, hvad der kommer ud af dagen. Jørgen Breindahl Kontaktperson i Menighedsrådet...og hvad vil du? Har du gjort dig tanker, og har du nogle ideer til, hvad vi som kirke og menighed skal tilbyde og tilbydes, så er du meget velkommen til at sende et brev eller en mail til præsterne eller menighedsrådet. Dine ideer vil komme med i bunken. Hold dig ikke tilbage! Spillemandsmesse Søndag den 26. maj kl I Hedensted kirke med spillemandsgruppen Jydsk på næsen Hedensted kirkes voksenkor sognepræst Line Svendsen En gudstjeneste med korsang, solosang, præstesang og menighedssang Vi øver os Søndag den 21. april kl. ca Ved spillemandsmessen i maj bliver der en par fællessalmer samt nogle menighedssvar kirken ikke anvender til daglig. Efter gudstjenesten den 21. april vil vi, sammen med kirkens voksenkor, synge de ukendte fællessalmer og svar igennem så vi sammen med spillemandsgruppen "Jydsk på næsen" kan skabe en opløftende gudstjeneste i maj måned. I pausen mellem Gudstjenesten og øvningen vil menighedsrådet være vært for en kop kaffe og et rundstykke.

5 Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling Støt Kampen mod Sult! Vi samler ind til Folkekirkens Nødhjælp søndag d. 10. marts! Vil du også? Det tager kun et par timer at redde et menneskes liv. Når du samler penge ind denne søndag, er der nogen et andet sted i verden, der får mad på bordet, rent vand at drikke eller livsvigtig medicin. Folkekirkens Nødhjælp hjælper i de fattigste steder i verden. Bl.a. i Congo, Sudan og Uganda. De penge der samles ind bruges til akut katastrofehjælp og langsigtet udviklingsarbejde. Meld dig som indsamler hos: Mogens Kjærgaard Larsen, tlf: , - eller mød op i Kirkecenteret, Kirkegade 15, søndag d. 10. marts kl. 11. Unge familier starter FamilieClub Nogle unge familier med tilknytning til KFUM og KFUK har taget initiativ til samvær for familier som mødes enten i Kirkecenteret eller på Kastaniehøj. I invitationen skriver de: Vær med i opstarten af den nye club, hvis formål er samvær i et kristent fællesskab. Clubaftenerne starter hver gang med fællesspisning. Efter maden er der en aktivitet og der sluttes af med andagt. Andagter Bøgely og Bygmarken Hver anden tirsdag kl er der andagt på Bøgely. Pårørende og beboere i de beskyttede boliger er også velkommen. Datoerne er: 5/3, OBS! Gudstjeneste 19/3 kl i kirken, 2/4, 16/4, 30/4, 14/5, 28/5, 11/6 og 25/6. På Bygmarken (Bo-Hedensted) er der andagt torsdage kl d. 21/3, 18/4, 23/5 og 20/6. Aften for enlige Fællesspisning, sang, underholdning og hygge Det er tilbuddet fra menighedsrådet en mandag aften om måneden i Kirkecenteret. Aftenen starter kl og der er tilmelding til kirkekontoret, , fredagen før. Kirkebilen kan rekvireres på tlf Program 1. halvår 2013: 1. marts: Påskepynt og påskeløb 5. april: Sport og leg 5. maj: Udflugt Fakta Hvem: Familier med børn fra 0-13 år Hvor: Kastaniehøj, Kirkegade 16 eller Kirkecenteret, Kirkegade 15 Hvornår: 1. fredag i hver måned kl Pris: kr. 80,00 pr. familie - husk tilmelding til spisning senest onsdagen før! Kontaktperson: Hanne Moselund Østergaard, mobil: , Mødedatoer i foråret: 18. marts april - grillfest 17. juni. I maj er der intet arrangement, da datoen falder sammen med 2. pinsedag. Søndagscafe lukker På grund af manglende frivillige og få deltagere til søndagscafeen, ser vi os desværre nødsaget til at holde en pause på ubestemt tid. Det har været en vanskelig beslutning, da vi har sat stor pris på de hyggelige eftermiddage, vi har haft med borgerne i Hedensted gennem tiden. Aktivitetsudvalget

6 Jeg skal være feltpræst Som nogle måske har bemærket, er jeg en smule fraværende her det første kvartal af Grunden dertil er, at jeg har fået det privilegium at blive optaget som feltpræst i hæren, og i den forbindelse skal jeg uddannes. Udannelsen rækker vidt og rummer alt fra militærets basisuddannelse, hvor vi skal lære om forsvarets opbygning, samt at begå os indenfor forsvarets rammer, med alt, hvad dertil hører. Derudover vil der efterfølgende være 4 moduler som skal følges, hvor vi lærer om alt fra international politik til militær sjælesorg. Feltpræstetjenesten er en folkekirkelig tjeneste Som feltpræst er man betroet en række vigtige opgaver, blandt andet at være sjælesørger for de soldater der måtte have brug for det, både under udseendelse og efterfølgende. Feltpræsten støtter ligeledes hærens myndigheder ved overbringelse af dødsbudskab, kistemodtagelse samt militær begravelse, og har derfor en vigtig funktion. Jeg får ikke noget maskingevær Det er vigtigt at understrege at feltpræsten er noncombattant og er i lighed med sanitetspersonel omfattet af særlige bestemmelser i henhold til internationale konventioner. Jeg vil fortsat være 100 procent sognepræst i Hedensted og St. Dalby, men der vil være perioder i de kommende år, hvor jeg skal på kurser mv. Jeg ser det som sagt som et stort privilegium at få denne enestående mulighed for at efteruddanne mig udenfor den "normale" sognepræstegerning og glæder mig meget til forløbet. Jeg er overbevist om at det vil kaste frugt af sig, i forbindelse med min funktion som jeres sognepræst. Kontakt Sognepræst Morten Seindal Krabbe, Lysagervænget 48, 8722 Hedensted , Fridag: mandag. Sognepræst Thea Køllgaard Olsen Vesterlundvej 5, 7323 Give Kontor i kirkecenteret , Fridag: mandag. Sognepræst Line Theresia Svendsen Adelgade 126, 1., 8660 Skanderborg Kontor i kirkecenteret , Fridag: fredag Line Svendsen Kirkekontoret, Kirkegade 15, Kordegn Flemming Holtoug. Man-tirs-tors-fre kl Ons kl Kirkegårdene Skjøttsvej Kirkegårdsleder Christian Hougaard. Kontortid man - fre kl Organist Anni Poldrugatsch, Kirkesanger Tore Asbjørn Hansen Se også Kirketjener Ole Møller Hedensted - St. Dalby menighedsråd Kjell Laursen, formand Æblevænget 14, 8722 Hedensted , Kirkebladets redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt, Niels Hørlyck og Flemming Holtoug (layout).

7 Kirke - også for børn :-) Babysalmesang Mødre og babyer hygger sig med sang og musik i Hedensted kirke, hvor der efterfølgende også bliver tid til kaffe og snak. Der afholdes afslutningsgudstjeneste for det nuværende hold søndag d. 17/3, hvor alle er velkomne. Der starter nyt hold op igen mandag d. 8.april. Læs mere om babysalmesang på Forårsstart i Legestuen Her er alle små børn fra 0-4 år velkommen sammen med deres forældre eller bedsteforældre. I legestuen er der mulighed for at mødes med andre børn. Der er leg og sang for børnene, hyggeligt samvær for de voksne og lidt at spise til alle. En del børn stopper i legestuen, fordi de skal i skole. Derfor starter vi op igen med nye børn torsdag d. 2. maj. Kom og vær med til at præge legestuen helt fra start! Legestuen er i Kirkecenteret, Kirkegade 15 hver torsdag kl Tilmelding er ikke nødvendig. Pris 15 kr. for brød, kaffe og materialer. Børnekor Ja tak til børn i kirken! I Hedensted Kirke er der Børnekirke én gang om måneden, når der er gudstjeneste. Det betyder at gudstjenesten er børnevenlig. Der er kendte salmer, historiefortælling og druesaft ved nadveren. Under præstens prædiken er der mulighed for at være i dåbsværelset sammen med andre børn og de voksne, der tager sig af børnene. Her kan man synge, lege og bede fadervor og hygge sig med hinanden. En gruppe frivillige voksne sørger for, at det kan lade sig gøre, og vi er interesseret i at blive flere. Så har du lyst til at være aktiv medspiller, eller vil du vide mere om Børnekirken, så skriv en mail til sognepræst Line Svendsen, km.dk. Her har børn mellem kl. mulighed for at deltage. Koret består lige nu af 10 piger, og flere må meget gerne melde sig til - også drenge er velkomne! Koret øver hver mandag kl i Hedensted Kirke. Her synger vi forskellige sange og salmer, der handler om Gud, årstiderne, om glæde og meget mere. I nogle sange bruger vi klap og fagter, så det bliver sjovt og spændende at være med til og lytte til. Der kræves ingen forudsætninger for at være med, men vigtigt, at man har lyst til at synge og være en del af et kor, hvor man er afhængige af hinanden. Det er gratis at deltage. Tilmelding og yderligere oplysninger hos Maria Hoffmann Roed, tlf ,

8 Søndag d. 3. marts 3. søndag i fasten - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 10. marts Midfaste - TKO/MSK Minikonfirmandafslutning Kl sogneindsamling til Folkekirkens nødhjælp Lørdag d. 16. marts Dåbsgudstjeneste - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 17. marts Marias Bebudelsesdag - MSK Tirsdag d. 19. marts Gudstjeneste for Bøgely - TKO Hedensted Kirke kl Fredag d. 22. marts Gospel-gudstjeneste Hedensted Kirke kl Søndag d. 24. marts Palmesøndag - TKO Hedensted Kirke kl Musikgudstjeneste - MSK K Torsdag d. 28. marts Skærtorsdag - MSK Hedensted Kirke kl LTS Fredag d. 29. marts Langfredag - MSK Musikgudstjeneste Søndag d. 31. marts Påskedag - TKO ABK Gudstjenester Mandag d. 1. april 2. påskedag - LTS Søndag d. 7. april 1. søndag efter påske - MSK Søndag d. 14. april 2. søndag efter påske - TKO Konfirmation af centerklasse Søndag d. 21. april 3. søndag efter påske - LTS Fredag d. 26. april St. Bededag - Konfirmation Hedensted Kirke kl a Hedensted Kirke kl b Lørdag d. 27. april Konfirmation Hedensted Kirke kl c Hedensted Kirke kl x Søndag d. 28. april 4. søndag efter påske Konfirmation Hedensted Kirke kl y Hedensted Kirke kl z - LTS Søndag d. 5. maj 5. søndag efter påske - MSK Hedensted Kirke kl Torsdag d. 9. maj Kristi Himmelfartsdag - LTS Søndag d. 12. maj 6. søndag efter påske - TKO Søndag d. 19. maj Pinsedag - LTS Familiegudstjeneste Mandag d. 20. maj 2. pinsedag Pinsevandring kl fra Hedensted kirke Lørdag d. 25. maj Dåbsgudstjeneste - LTS Hedensted Kirke kl Søndag d. 26. maj Trinitatis - LTS St. Dalby Kirke kl Hedensted Kirke kl Spillemandsmesse K Søndag d. 2. juni 1. søndag efter trinitatis - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 9. juni 2. søndag efter trinitatis - TKO Søndag d. 16. juni 3. søndag efter trinitatis - LTS Søndag d. 23. juni 4. søndag efter trinitatis - MSK Søndag d. 30. juni 5. søndag efter trinitatis - TKO ABK Søndag d. 7. juli 6. søndag efter trinitatis - LTS Hedensted Kirke kl A = Alkoholfri altervin B = Børnekirke u. prædiken K = Kirkekaffe Kirkebil Kirkebilen kan rekvireres af gangbesværede til gudstjenester samt til menighedsrådets arrangementer i kirkecenteret. Ring til bilen på tlf

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook!

Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp os også på følg facebook! Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2014 Sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp Meld dig som indsamler hos Mogens Kjærgaard blmk@hafnet.dk eller mød op i kirkecenteret, Kirkegade 15,

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. www.hedenstedkirke.dk

Hedensted - St. Dalby Kirker. www.hedenstedkirke.dk Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad November 2014 - februar 2015 OBS! "Kirkenyt" i stedet for Kirkeblad Dette er det sidste kirkeblad vi udgiver på denne måde. Fra 1. marts 2015 vil der komme et nyhedsbrev,

Læs mere

Kirkeblad. Kirkeudvikling. Lokal. Hedensted - St. Dalby Kirker. November 2013 - februar 2014. www.hedenstedkirke.dk. Læs mere inde i bladet...

Kirkeblad. Kirkeudvikling. Lokal. Hedensted - St. Dalby Kirker. November 2013 - februar 2014. www.hedenstedkirke.dk. Læs mere inde i bladet... Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad November 2013 - februar 2014 Lokal Kirkeudvikling Kirkebladet udgives af Hedensted - St. Dalby menighedsråd. Redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kirkeblad. Musik i kirken. Tema: Hedensted - St. Dalby Kirker. Juli - oktober Hvorfor synger du i kor?

Kirkeblad. Musik i kirken. Tema: Hedensted - St. Dalby Kirker. Juli - oktober Hvorfor synger du i kor? Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Juli - oktober 2013 Tema: Musik i kirken Kirkebladet udgives af Hedensted - St. Dalby menighedsråd. Redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt, Niels Hørlyck

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Hedensted - St. Dalby Kirker. HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september. kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest med jazz i haven

Hedensted - St. Dalby Kirker. HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september. kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest med jazz i haven Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Juli - oktober 2014 HØST I MUSIKKENS TEGN Søndag den 14. september kl. 10.15 Høstgudstjeneste i Hedensted kirke v/ Line Svendsen kl. 14-16 i haven Kirkegade 15: Høstfest

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning

Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning Februar 2016 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Sogneindsamling Fælles kunstforedrag Skærtorsdags fællesspisning Hvem finder jeg hvor? Der blev plads til alle juleaften! Men det tager sin tid til at

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ GUDSTJENESTER MARTS 2015 Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten 10.30 Lundtofte Kirke v. Julie Rebel efterfulgt af kirkefrokost i sognegården. 10.30 Geels Kirkesal v/ Pernille Onsdag d. 4. marts Gudstjeneste

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Sankt Nicolai Sogn Kolding

Sankt Nicolai Sogn Kolding Sankt Nicolai Sogn Kolding Nr. 2. april, maj, juni og juli 2015 Læs om: En transportabel altertavle, den nye hyrde i Hyrdestræde, PåskeNatkirke, 2. pinsedagsgudstjeneste og meget mere... Kontakt Sognepræst

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Kirkebladet for. Greve sogn Juni juli august 2011

Kirkebladet for. Greve sogn Juni juli august 2011 Kirkebladet for Greve sogn Juni juli august 2011 Midt i en sommertid Det dufter lysegrønt af græs. Solen skinner, og Guds natur viser sig fra sin bedste side. Med solen kommer varmen. Med varmen kommer

Læs mere

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Februar 2013 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn App s til din tro, Kristen spiritualitet og kalkmalerier, Ingen mor skal se sit barn dø af sult, Skærtorsdag med fællesspisning og Langfredag med musik...

Læs mere

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015

Karlslunde Strandsogn. Januar - april 2015 Karlslunde Strandsogn Januar - april 2015 Tilværelsens to poler af sognepræst Gerhard Jónsson Mikkelsen Julen ligger bag os. Nytåret er også snart en gammel nyhed. Men så får vi lov til at se frem mod

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 44. ÅRGANG NR. 2 MARTS - JUNI 2014 Hvorfor spiser vi lam til påske? Hvorfor pynter vi op med påskeæg og giver hinanden æg af chokolade? Ofte gør vi ting som vi slet ikke tænker

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG

SOGNENYT. Vestervang Sogn KIRKEBLAD FOR VIBORG Lys KIRKEBLAD FOR Vestervang Sogn JUNI JULI AUGUST 2012 VIBORG Menighedsrådsvalg 2012 Gudstjeneste i Vestervang Kirke Tanker om konfirmationstiden Aktiviteter Sogneudflugt Babysang Gudstjenesteliste SOGNENYT

Læs mere

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12

APRIL 1. Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Uge 14 Tirsdag 5 Onsdag 6 Torsdag 7. Side 3 af 12 Side 1 af 12 JANUAR 1 Lørdag 1 Nytår Søndag 2 Mandag 3 Uge 1 Tirsdag 4 Onsdag 5 Torsdag 6 Hellig 3 konger Fredag 7 Lørdag 8 Søndag 9 Mandag 10 Uge 2 Tirsdag 11 Onsdag 12 Torsdag 13 Fredag 14 Lørdag 15

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Teori Teori 7 Holdstart Uge 3 Mandag Tirsdag Uge 2 Dato 05-01-2015 06-01-2015 07-01-2015 08-01-2015 09-01-2015 Uge 3 Dato 12-01-2015 13-01-2015 14-01-2015 15-01-2015 16-01-2015 Uge 4 Dato 19-01-2015 20-01-2015 21-01-2015 22-01-2015 23-01-2015 Uge

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk

April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk Kirkefolder for Bistrup sogn 7. årgang Kirkekontoret tlf: 9623 1717 April 2012 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk At rejse med telt. Nu har jeg efterhånden været pensionist i 10 år! Så må det vel være

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de...

Kirkeblad. for Hjerm Sogn. Internetadresser... Her bor de... Her bor de... Sognepræst Mogens Nørsøller Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: MONO@km.dk Mandag er fridag Sekretær og regnskabsfører Britta Sunesen tlf. 20 28 35 13 mail: BLSU@km.dk Kontortid:

Læs mere

MARTS APRIL MAJ 2014. Ny præst. Koncertcollage KHERWARA. Ordination af ny præst ENSTED. Konfirmation KLIPLEV

MARTS APRIL MAJ 2014. Ny præst. Koncertcollage KHERWARA. Ordination af ny præst ENSTED. Konfirmation KLIPLEV KIRKE ENSTED MARTS APRIL MAJ 2014 SOGN KLIPLEV Ny præst? KHERWARA Koncertcollage ENSTED Konfirmation Ordination af ny præst KLIPLEV KIRKE SOGN ENSTED T FRA ENSTED MENIGHEDSRÅD I år holdt vinterens vedligeholdelsesbudget,

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar IRKE nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar Kost og kristendom Næring for krop og næring for ånd Tre foredrag om sund kost ved Vindinge Kirke Vi kender udtrykket åndelig næring, men vil sikkert have

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. I påskens tegn. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Marts- Juni 2010 Glesborg Fjellerup I påskens tegn Mens jeg sidder og skriver disse linjer er vore to sogne ligesom det øvrige Danmark klædt i hvidt. Efter mange år blev det endelig i vinter

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014

FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 FRA KIRKEN JUNI - JULI - AUGUST 2014 Kalender for Kr. Saaby, Hvalsø, Kisserup & Særløse JUNI Onsdag den 4. kl. 9.30 Morgensang begynder i Hvalsø kirke Onsdag den 4. kl. 19.30 Orgelaften i Osted kirke Torsdag

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47

KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts, april, maj Årg. 47 Beklager Det er næsten blevet et mantra i den moderne verden, at man siger undskyld og trækker ting tilbage, man har sagt. Det er ofte

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk

Vanløse Frikirke. Kirkeblad maj-juni 2015. www.vanløsefrikirke.dk Vanløse Frikirke www.vanløsefrikirke.dk Kirkeblad maj-juni 2015 LÆS OM: 1. Peters Brev Bøn på St. Bededag Festlige begivenheder Kr. Himmelfartsudflugt Sommerstævne og lejre Børnekirkeovernatning Informationsmøde

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST Besøg vores nye hjemmeside Side 2 Mandagscafe Side 3 Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Når den mindste bliver den største... Side 4 Vokseværk Side

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Kære konfirmander fra onsdagshold 2

Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Kære konfirmander fra onsdagshold 2 Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på onsdagshold 2. Timerne ligger om onsdagen kl. 8.00-9.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere