Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted - St. Dalby Kirker. Morgentanker - "al dente""

Transkript

1 Hedensted - St. Dalby Kirker Kirkeblad Marts - juni 2013 Morgentanker - "al dente" Det kan være svært at tænke noget sammenhængende tidligt om morgenen. Eller måske er det lige netop det tidspunkt vi tænker klart. Hvis vi bare giver os tid til det. Det gør Hedensteds konfirmander hver tirsdag, onsdag og torsdag, indtil de skal konfirmeres. Der er nemlig Morgentanker i kirken fra kl Alle der har lyst er velkomne til at deltage. Vi synger to salmer og beder fadervor, og præsten fortæller en kort historie eller nogle tanker hun, har gjort sig om Gud, Kristus og vores liv. Italienerne taler om at deres pasta skal koges "al dente". Denne morgenstund er på samme måde som perfekt kogt pasta. En blød start på dagen - men med bid i! Kig gerne forbi.

2 Guds billeder Af sognepræst Morten Seindal Krabbe Fem julegudstjenester Hedensted kirke har de sidste år gennemgået store forandringer. Folk strømmer til julegudstjenesterne som aldrig før, så menighedsrådet nu arbejder med at indføre en femte julegudstjeneste den 24. december, så færre skal stå op eller være ude i våbenhuset eller Johannesrummet juleaften. Vi har fået tilbygning (Johannes rummet) til kirken. Hele kirken blev gravet op, og der er nu gulvvarme. Vi skal til at have stole i kirken og får it-adgang i kirkerummet. Den gamle altertavle er flyttet ned i kirkeskibet, så kalkmaleriet oppe ved alteret - i apsis - nu er synlig for menigheden. Slangen i paradiset Men der er dog en slange i kirke-paradiset i Hedensted eller rettere, der er svampeangreb på kirken. Derfor vil kalkmalerierne i løbet af 2013 være skjult, mens kyndige mennesker rengør og frisker kalkmalerierne op. Samtidig sikrer konservatorerne, at malerierne sidder godt fast på selve muren. Det er et spændende men omstændeligt arbejde - som vil vare hele året. Maleriet af Adam og Eva ved kundskabens træ over korbuen; Gud, der med pavekrone (mitra) på hovedet løfter den korsfæstede Jesus op til himmelen med Helligåndsduen siddende på toppen af korset - mens engle hylder Gud, det kalkmaleri over alterbordet vil også for en tid være skjult. Tildækket vil også kirkens ældste kalkmaleri i apsis blive, hvor man kan se den majestætiske Jesus, der rækker Peter bispestaven og Paulus Bibelen. Malerier og symboler vi viser og taler om, når skoleklasser, mini konfirmander, konfirmander og spejdere kommer i kirken; malerier som kirkegængere kan reflektere over vil for en tid være skjult til hverdag og til gudstjeneste. Billeder er tilladt Vi er privilegerede indenfor kristendommen, for Gud er blevet synlig som menneske for os. I modsætning til jødedom og islam, så er det tilladt indenfor kristendommen at bruge billeder på vores tro. Malerier og illustrationer er gavnlige, så vores tro ikke kun er en masse ord og spekulationer. Kristendommen skal udtrykkes ikke kun i ord, men også i liv. Her er musik og maleri med til at give vores tro dybde. Kunsten kan skænke os følelser, som vi ikke kan sætte ord på - også religiøse følelser. Derfor er vores kalkmalerier fantastiske både som pædagogisk virkemiddel og som meditative billeder. Vi kan glæde os til 1. søndag i advent 2013, hvor vi håber at Gudsbillederne igen er frit fremme i kirkens rum - ikke kun i tale og tanke - men som støtte og liv til gudstjenesten og vores hverdagstro. Påske i musikkens tegn Påskens gudstjenester i Hedensted Kirke vil i år være præget af musik. Palmesøndag skal vi høre kantate nr. 56 af J. S. Bach, Langfredag er Franz Liszts Via Crucis på programmet og endelig Påskedag skal vi høre G. F. Händels The trumpet shall sound. Alle tre dage vil forskellige gæsteoptrædende medvirke sammen med vores organist og kirkesanger.

3 Gudstjenester i Hedensted og St. Dalby Kirker kan nu også ses på din smartphone. Danske Kirkedage Fire dages kirkefest i Aalborg i dagene maj. Download Kirkekalenderen som app. Se hvornår der er gudstjenester og med hvilken præst i din kirke eller i en kirke nær dig. Du kan også gå ind på Pinse - fødselsdag og vandring Pinsedag, d. 19. maj, fejrer vi kirkens fødselsdag i med familiegudstjeneste. Dagen efter, 2. pinsedag, går vi i landskabet mellem Hedensted og St. Dalby, med indlagte pauser for krop og sjæl. Vi mødes i Hedensted Kirke kl Vel mødt! Gospeldag for konfirmander 22. marts er der gospelworkshop for konfirmanderne fra Stjernevejskolen, under ledelse af Rune Herholdt. I den forbindelse vil vi afslutte med en gospelgudstjeneste kl. 17 i Hedensted kirke, hvor konfirmanderne vil vise, hvad de har lært i løbet af dagen. Alle er velkomne til at komme og holde gudstjeneste med os.

4 Hvad vil vi med Kirken? En ny 4-årig periode er begyndt. Det giver naturligt anledning til overvejelser om, hvordan Menighedsrådet skal prioritere. Det sikre er at fortsætte som hidtil. Men skal vi det? Manges forventninger er, at kirken er genkendelig. Men det er samtidig af meget stor betydning, at kirken ser menneskers behov - så at sige fra vugge til grav - og kommer med brugbare tilbud i forhold til disse behov. Mennesker er forskellige I Hedensted og St. Dalby sogne - og i øvrigt også i Hedensted provsti - har vi den glæde, at næsten 90% af alle borgere er medlemmer af Folkekirken. Men mennesker er forskellige, og der er mange forskellige måder at bruge Folkekirken på. Nogle er søgende: "hvad er meningen med det hele?" Andre er mere afklarede. Nogle er tynget af sorg, andre jubler af glæde. Nogle lever en travl hverdag, andre har mere tid til rådighed. Ikke kun mursten Menighedsrådet har besluttet at holde en visionsdag i slutningen af februar for alle rådets medlemmer. Her vil vi prøve at udfordre os selv og hinanden på, hvordan vi skal prioritere. F.eks. hvilken slags gudstjenester skal der være - udover højmessen søndag. Hvordan støtter vi unge familier? Hvordan får vi flere til besøgstjenesten? Osv. osv. Og hvordan udvikler vi medejerskab, så flere end de mange frivillige, der allerede er involveret, kommer med i kirkens arbejde? Hvordan balancerer vi i menighedsrådets opgaver, så vi bevarer en smuk og vedligeholdt kirke og kirkegård, men så ikke alt ender i "mursten og bygninger"? Hvordan får vi til stadighed et livgivende indhold i og ud fra kirken, som udspringer af det kristne evangeliums udsagn om en kærlig, skabende og tilgivende Gud. Alt det vil vi prøve at drøfte. Det bliver spændende - og vi skal nok melde ud, hvad der kommer ud af dagen. Jørgen Breindahl Kontaktperson i Menighedsrådet...og hvad vil du? Har du gjort dig tanker, og har du nogle ideer til, hvad vi som kirke og menighed skal tilbyde og tilbydes, så er du meget velkommen til at sende et brev eller en mail til præsterne eller menighedsrådet. Dine ideer vil komme med i bunken. Hold dig ikke tilbage! Spillemandsmesse Søndag den 26. maj kl I Hedensted kirke med spillemandsgruppen Jydsk på næsen Hedensted kirkes voksenkor sognepræst Line Svendsen En gudstjeneste med korsang, solosang, præstesang og menighedssang Vi øver os Søndag den 21. april kl. ca Ved spillemandsmessen i maj bliver der en par fællessalmer samt nogle menighedssvar kirken ikke anvender til daglig. Efter gudstjenesten den 21. april vil vi, sammen med kirkens voksenkor, synge de ukendte fællessalmer og svar igennem så vi sammen med spillemandsgruppen "Jydsk på næsen" kan skabe en opløftende gudstjeneste i maj måned. I pausen mellem Gudstjenesten og øvningen vil menighedsrådet være vært for en kop kaffe og et rundstykke.

5 Folkekirkens Nødhjælps Landsindsamling Støt Kampen mod Sult! Vi samler ind til Folkekirkens Nødhjælp søndag d. 10. marts! Vil du også? Det tager kun et par timer at redde et menneskes liv. Når du samler penge ind denne søndag, er der nogen et andet sted i verden, der får mad på bordet, rent vand at drikke eller livsvigtig medicin. Folkekirkens Nødhjælp hjælper i de fattigste steder i verden. Bl.a. i Congo, Sudan og Uganda. De penge der samles ind bruges til akut katastrofehjælp og langsigtet udviklingsarbejde. Meld dig som indsamler hos: Mogens Kjærgaard Larsen, tlf: , - eller mød op i Kirkecenteret, Kirkegade 15, søndag d. 10. marts kl. 11. Unge familier starter FamilieClub Nogle unge familier med tilknytning til KFUM og KFUK har taget initiativ til samvær for familier som mødes enten i Kirkecenteret eller på Kastaniehøj. I invitationen skriver de: Vær med i opstarten af den nye club, hvis formål er samvær i et kristent fællesskab. Clubaftenerne starter hver gang med fællesspisning. Efter maden er der en aktivitet og der sluttes af med andagt. Andagter Bøgely og Bygmarken Hver anden tirsdag kl er der andagt på Bøgely. Pårørende og beboere i de beskyttede boliger er også velkommen. Datoerne er: 5/3, OBS! Gudstjeneste 19/3 kl i kirken, 2/4, 16/4, 30/4, 14/5, 28/5, 11/6 og 25/6. På Bygmarken (Bo-Hedensted) er der andagt torsdage kl d. 21/3, 18/4, 23/5 og 20/6. Aften for enlige Fællesspisning, sang, underholdning og hygge Det er tilbuddet fra menighedsrådet en mandag aften om måneden i Kirkecenteret. Aftenen starter kl og der er tilmelding til kirkekontoret, , fredagen før. Kirkebilen kan rekvireres på tlf Program 1. halvår 2013: 1. marts: Påskepynt og påskeløb 5. april: Sport og leg 5. maj: Udflugt Fakta Hvem: Familier med børn fra 0-13 år Hvor: Kastaniehøj, Kirkegade 16 eller Kirkecenteret, Kirkegade 15 Hvornår: 1. fredag i hver måned kl Pris: kr. 80,00 pr. familie - husk tilmelding til spisning senest onsdagen før! Kontaktperson: Hanne Moselund Østergaard, mobil: , Mødedatoer i foråret: 18. marts april - grillfest 17. juni. I maj er der intet arrangement, da datoen falder sammen med 2. pinsedag. Søndagscafe lukker På grund af manglende frivillige og få deltagere til søndagscafeen, ser vi os desværre nødsaget til at holde en pause på ubestemt tid. Det har været en vanskelig beslutning, da vi har sat stor pris på de hyggelige eftermiddage, vi har haft med borgerne i Hedensted gennem tiden. Aktivitetsudvalget

6 Jeg skal være feltpræst Som nogle måske har bemærket, er jeg en smule fraværende her det første kvartal af Grunden dertil er, at jeg har fået det privilegium at blive optaget som feltpræst i hæren, og i den forbindelse skal jeg uddannes. Udannelsen rækker vidt og rummer alt fra militærets basisuddannelse, hvor vi skal lære om forsvarets opbygning, samt at begå os indenfor forsvarets rammer, med alt, hvad dertil hører. Derudover vil der efterfølgende være 4 moduler som skal følges, hvor vi lærer om alt fra international politik til militær sjælesorg. Feltpræstetjenesten er en folkekirkelig tjeneste Som feltpræst er man betroet en række vigtige opgaver, blandt andet at være sjælesørger for de soldater der måtte have brug for det, både under udseendelse og efterfølgende. Feltpræsten støtter ligeledes hærens myndigheder ved overbringelse af dødsbudskab, kistemodtagelse samt militær begravelse, og har derfor en vigtig funktion. Jeg får ikke noget maskingevær Det er vigtigt at understrege at feltpræsten er noncombattant og er i lighed med sanitetspersonel omfattet af særlige bestemmelser i henhold til internationale konventioner. Jeg vil fortsat være 100 procent sognepræst i Hedensted og St. Dalby, men der vil være perioder i de kommende år, hvor jeg skal på kurser mv. Jeg ser det som sagt som et stort privilegium at få denne enestående mulighed for at efteruddanne mig udenfor den "normale" sognepræstegerning og glæder mig meget til forløbet. Jeg er overbevist om at det vil kaste frugt af sig, i forbindelse med min funktion som jeres sognepræst. Kontakt Sognepræst Morten Seindal Krabbe, Lysagervænget 48, 8722 Hedensted , Fridag: mandag. Sognepræst Thea Køllgaard Olsen Vesterlundvej 5, 7323 Give Kontor i kirkecenteret , Fridag: mandag. Sognepræst Line Theresia Svendsen Adelgade 126, 1., 8660 Skanderborg Kontor i kirkecenteret , Fridag: fredag Line Svendsen Kirkekontoret, Kirkegade 15, Kordegn Flemming Holtoug. Man-tirs-tors-fre kl Ons kl Kirkegårdene Skjøttsvej Kirkegårdsleder Christian Hougaard. Kontortid man - fre kl Organist Anni Poldrugatsch, Kirkesanger Tore Asbjørn Hansen Se også Kirketjener Ole Møller Hedensted - St. Dalby menighedsråd Kjell Laursen, formand Æblevænget 14, 8722 Hedensted , Kirkebladets redaktion: Thea Køllgaard Olsen (ansv.), Børge Smidt, Niels Hørlyck og Flemming Holtoug (layout).

7 Kirke - også for børn :-) Babysalmesang Mødre og babyer hygger sig med sang og musik i Hedensted kirke, hvor der efterfølgende også bliver tid til kaffe og snak. Der afholdes afslutningsgudstjeneste for det nuværende hold søndag d. 17/3, hvor alle er velkomne. Der starter nyt hold op igen mandag d. 8.april. Læs mere om babysalmesang på Forårsstart i Legestuen Her er alle små børn fra 0-4 år velkommen sammen med deres forældre eller bedsteforældre. I legestuen er der mulighed for at mødes med andre børn. Der er leg og sang for børnene, hyggeligt samvær for de voksne og lidt at spise til alle. En del børn stopper i legestuen, fordi de skal i skole. Derfor starter vi op igen med nye børn torsdag d. 2. maj. Kom og vær med til at præge legestuen helt fra start! Legestuen er i Kirkecenteret, Kirkegade 15 hver torsdag kl Tilmelding er ikke nødvendig. Pris 15 kr. for brød, kaffe og materialer. Børnekor Ja tak til børn i kirken! I Hedensted Kirke er der Børnekirke én gang om måneden, når der er gudstjeneste. Det betyder at gudstjenesten er børnevenlig. Der er kendte salmer, historiefortælling og druesaft ved nadveren. Under præstens prædiken er der mulighed for at være i dåbsværelset sammen med andre børn og de voksne, der tager sig af børnene. Her kan man synge, lege og bede fadervor og hygge sig med hinanden. En gruppe frivillige voksne sørger for, at det kan lade sig gøre, og vi er interesseret i at blive flere. Så har du lyst til at være aktiv medspiller, eller vil du vide mere om Børnekirken, så skriv en mail til sognepræst Line Svendsen, km.dk. Her har børn mellem kl. mulighed for at deltage. Koret består lige nu af 10 piger, og flere må meget gerne melde sig til - også drenge er velkomne! Koret øver hver mandag kl i Hedensted Kirke. Her synger vi forskellige sange og salmer, der handler om Gud, årstiderne, om glæde og meget mere. I nogle sange bruger vi klap og fagter, så det bliver sjovt og spændende at være med til og lytte til. Der kræves ingen forudsætninger for at være med, men vigtigt, at man har lyst til at synge og være en del af et kor, hvor man er afhængige af hinanden. Det er gratis at deltage. Tilmelding og yderligere oplysninger hos Maria Hoffmann Roed, tlf ,

8 Søndag d. 3. marts 3. søndag i fasten - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 10. marts Midfaste - TKO/MSK Minikonfirmandafslutning Kl sogneindsamling til Folkekirkens nødhjælp Lørdag d. 16. marts Dåbsgudstjeneste - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 17. marts Marias Bebudelsesdag - MSK Tirsdag d. 19. marts Gudstjeneste for Bøgely - TKO Hedensted Kirke kl Fredag d. 22. marts Gospel-gudstjeneste Hedensted Kirke kl Søndag d. 24. marts Palmesøndag - TKO Hedensted Kirke kl Musikgudstjeneste - MSK K Torsdag d. 28. marts Skærtorsdag - MSK Hedensted Kirke kl LTS Fredag d. 29. marts Langfredag - MSK Musikgudstjeneste Søndag d. 31. marts Påskedag - TKO ABK Gudstjenester Mandag d. 1. april 2. påskedag - LTS Søndag d. 7. april 1. søndag efter påske - MSK Søndag d. 14. april 2. søndag efter påske - TKO Konfirmation af centerklasse Søndag d. 21. april 3. søndag efter påske - LTS Fredag d. 26. april St. Bededag - Konfirmation Hedensted Kirke kl a Hedensted Kirke kl b Lørdag d. 27. april Konfirmation Hedensted Kirke kl c Hedensted Kirke kl x Søndag d. 28. april 4. søndag efter påske Konfirmation Hedensted Kirke kl y Hedensted Kirke kl z - LTS Søndag d. 5. maj 5. søndag efter påske - MSK Hedensted Kirke kl Torsdag d. 9. maj Kristi Himmelfartsdag - LTS Søndag d. 12. maj 6. søndag efter påske - TKO Søndag d. 19. maj Pinsedag - LTS Familiegudstjeneste Mandag d. 20. maj 2. pinsedag Pinsevandring kl fra Hedensted kirke Lørdag d. 25. maj Dåbsgudstjeneste - LTS Hedensted Kirke kl Søndag d. 26. maj Trinitatis - LTS St. Dalby Kirke kl Hedensted Kirke kl Spillemandsmesse K Søndag d. 2. juni 1. søndag efter trinitatis - MSK Hedensted Kirke kl Søndag d. 9. juni 2. søndag efter trinitatis - TKO Søndag d. 16. juni 3. søndag efter trinitatis - LTS Søndag d. 23. juni 4. søndag efter trinitatis - MSK Søndag d. 30. juni 5. søndag efter trinitatis - TKO ABK Søndag d. 7. juli 6. søndag efter trinitatis - LTS Hedensted Kirke kl A = Alkoholfri altervin B = Børnekirke u. prædiken K = Kirkekaffe Kirkebil Kirkebilen kan rekvireres af gangbesværede til gudstjenester samt til menighedsrådets arrangementer i kirkecenteret. Ring til bilen på tlf

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP Kirkerne i Vipperød marts april maj 2012 En levende kirke er altid i bevægelse - og fuld af liv. Det gælder også her i Vipperød. hvor der sidste år var 10.500, der deltog i en af årets mange gudstjenester

Læs mere

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012

Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai nyt Kirkebladet - Februar til Maj 2012 Sct. Nicolai Kirke Søndermarkskirken Foto: Søren Hauge Carlsen Kirkebladet udgives af Sct. Nicolai sogn - Vejle Løget Kirke Menighedsrådsvalg 2012 Af

Læs mere

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS

KIRKEBLAD. For Voldum og Rud Sogne. Tema: VOLDUM KIRKEHUS KIRKEBLAD For Voldum og Rud Sogne Tema: VOLDUM KIRKEHUS Nr. 100 april-december 2014 KÆRE ALLE SAMMEN! Kirkeblad nr. 100! Det er værd at fejre, det er i hvert fald lidt sjovt. Samtidig med, så er dette

Læs mere

ØSTBYENS KIRKEBLAD. Vor Frelsers Kirke - en levende kirke. 25. årgang Marts - Juni 2015. 25. årgang nr. 1 Marts - Juni 2015

ØSTBYENS KIRKEBLAD. Vor Frelsers Kirke - en levende kirke. 25. årgang Marts - Juni 2015. 25. årgang nr. 1 Marts - Juni 2015 ØSTBYENS KIRKEBLAD 25. årgang nr. 1 Marts - Juni 2015 01 Vor Frelsers Kirke - en levende kirke 25. årgang Marts - Juni 2015 Kirkehusets indvielse Poul Ulrich Jensen 1. søndag i advent, den 30. november

Læs mere

KIRKEBLAD. Nr. 1-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den personlige tilgang til Gud 2. Prædikenværksted 7. Fedt at være kirketjener 8

KIRKEBLAD. Nr. 1-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den personlige tilgang til Gud 2. Prædikenværksted 7. Fedt at være kirketjener 8 Den personlige tilgang til Gud 2 Prædikenværksted 7 Fedt at være kirketjener 8 KIRKEBLAD for Frederiksborg Slotssogn Nr. 1-2011 marts - april - maj af Anne-Marie Hartoft-Jacobsen og Henrik Winther Nielsen

Læs mere

FREDENS KIRKE NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015

FREDENS KIRKE NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015 FREDENS KIRKE SVENDBORG NR. 1 FEBRUAR 2015 - JUNI 2015 LIVSTEGN Af sognepræst Lars Peter Wandsøe Kristiansen Dette kirkeblad dækker forårs- og forsommermånederne marts april maj og juni. De fire mest livskraftige

Læs mere

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander

Egeskov Kirke VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013. De kommende konfirmander Egeskov Kirke DECEMBER 2012 - JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2013 38. ÅRGANG De kommende konfirmander VEJLBY SOGNS KIRKEBLAD 2 Egeskov Kirke KIRKELIG VEJVISER Sognepræst - Lise Rind Egeskov Bygade 15 7000 Fredericia

Læs mere

Jetsmark Sogn. Nr. 2-26. Årgang - Marts, april, maj 2010. Familiegudstjeneste. Påsken i Jetsmark Kirke

Jetsmark Sogn. Nr. 2-26. Årgang - Marts, april, maj 2010. Familiegudstjeneste. Påsken i Jetsmark Kirke Jetsmark Sogn Nr. 2-26. Årgang - Marts, april, maj 2010 Familiegudstjeneste Påsken i Jetsmark Kirke Konfirmation 2010 Skyld skaber ånd og uden ånd findes der slet ikke nogen skyld! Josef er blevet en mægtig

Læs mere

Vor Frelsers Kirke Nr. 2 2012 a p r i l m a j j u n i j u l i a u g u s t

Vor Frelsers Kirke Nr. 2 2012 a p r i l m a j j u n i j u l i a u g u s t Vor Frelsers Kirke Nr. 2 2012 a p r i l m a j j u n i j u l i a u g u s t I dette nummer: Side 2 Håb at rejse sig efter en rystelse Side 4 Fastelavnsgudstjeneste Side 6 Nyt fra menighedsrådet Side 7 Hvad

Læs mere

Forårsmarked. Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15

Forårsmarked. Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15 Marts, april og maj 2015 Forårsmarked Lørdag den 28. februar kl. 10-16 Søndag den 1. marts kl. 12-15 banko lotterier popkorn lykkehjul fiskedam skrabespil restaurant delikatesser loppemarked salgsboder

Læs mere

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5

KIRKEBLAD. Nr. 3-2011. for Frederiksborg Slotssogn. Den værdige afsked 2. Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4. Den blomstrende oase 5 Den værdige afsked 2 Døden, Gudbamsen og velsignelsen 4 Den blomstrende oase 5 Kirkevandring med fire forfattere 9 KIRKEBLAD for Frederiksborg Slotssogn Nr. 3-2011 september - oktober - november af Anne-Marie

Læs mere

Kirkebladet Vejlby Strib Røjleskov

Kirkebladet Vejlby Strib Røjleskov Kirkebladet Vejlby Strib Røjleskov Efterår 2013 MOD og HÅB her midt i Trinitatis tiden Lignelsen om den uærlige godsforvalter (Lukas 16, 1 9) Lignelsen handler kort fortalt om en utro godsforvalter, der

Læs mere

Jul for åbne døre og for dem ude på marken

Jul for åbne døre og for dem ude på marken DECEMBER 2012 JANUAR FEBRUAR 2013 NUMMER 1 38 ÅRGANG Vig kirke Nr. Asmindrup kirke Egebjerg kirke Jule-gospelkoncert s. 3 Mit hjerte har fire kamre Sognepræst HENNING HANSEN NR: ASMINDRUP KIRKE s. 6 Jul

Læs mere

VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD

VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD VOR FRUE SOGNS KIRKEBLAD NR. 233 APRIL, MAJ, JUNI, JULI 2015 Indhold Oversigtskalender side 2 Præstens klumme side 3 Kirkens fremtid, messehagler, Torsdagsklubben, babysalmesang side 4 Konfirmandindskrivning,

Læs mere

Påskens mange fortællinger

Påskens mange fortællinger 31. årgang Nr. 2 Marts 2015 Kirke og Køng sogn Glamsbjerg Adresser & telefonnumre: Kirkekontor for Glamsbjerg Pastorat: Laila Venås, Bodebjergvej 2 (præstegården), Køng, 5620 Glamsbjerg Tlf.: 64 72 10

Læs mere

Kvaglund Kirkeblad. Nr. 1 marts april maj 2004

Kvaglund Kirkeblad. Nr. 1 marts april maj 2004 Kvaglund Kirkeblad Nr. 1 marts april maj 2004 Voksenkonfirmation................læs side 4 Hvordan bevare sin kristne tro?........læs side 5 Gospelkoncert.....................læs side 7 Se kirkens nye

Læs mere

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2012 nr. 2 Marts - Maj

KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING. 2012 nr. 2 Marts - Maj KIRKEBLAD FOR SOGNENE I KJELLERUP OG LEVRING 2012 nr. 2 Marts - Maj lille gren kan standse stærk maskine I januar måned fældede vi en del syge a s k e t r æ e r b a g p ræs t eb o lig en i Levring. Der

Læs mere

43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013

43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013 43. årgang nr. 2 Påske/Sommer 2013 Sven Havsteen-Mikkelsen, Golgata, Olie på lærred 65x81, Plejehjemmet Himmelev Gammel Præstegård Kære læser! Ikke siden Taarbæk-præsten Thorkild Grosbøll i 2003 proklamerede,

Læs mere

Kirkebladet. "Nu lokker atter de lange veje.." for Frederikshavn Sogn

Kirkebladet. Nu lokker atter de lange veje.. for Frederikshavn Sogn Kirkebladet for Frederikshavn Sogn "Nu lokker atter de lange veje.." nr. 2 marts april maj 2014 Foråret kan komme med en vis udlængsel. Også hos dem der har været på sognerejse med Frederikshavn Sogn.

Læs mere

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014

SOGN & K IRKE. Vær Nebel sogne. Inde i bladet. 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 SOGN & 29. årgang Nr. 1 Julen 2014 K IRKE Inde i bladet Hvor kommer drømmene mon fra Med livet i hænderne Filmaften og litteraturkreds Konfirmandernes gospeldag 30032_Kirkeblad_nr1_julen_2014.indd 1 Sangaften

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken. Kirkens stillerum

Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken. Kirkens stillerum KN 03/15.qxp_KN juni-juli 04/06 13/03/15 10:42 Side 3 HASLEV OG FREERSLEV Nr. 3 74. årgang april og maj 2015 Kirkens stillerum se s. 6 Ny præst i Haslev og Freerslev Påsken i kirken Mellem påske og pinse

Læs mere

Kirken skal restaureres Vær velkommen! Eftermiddagsgudstjenester: Vold

Kirken skal restaureres Vær velkommen! Eftermiddagsgudstjenester: Vold Ly ng by k i r k e j a n u a r f e b r u a r m a r t s a p r i l 2 0 1 1 Kirken skal restaureres Vær velkommen! Eftermiddagsgudstjenester: Vold 2 Kirken skal restaureres af Jørgen Demant, formand for menighedsrådets

Læs mere

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009

KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 KIRKEBLADET NR. 17 OKTOBER NOVEMBER 2009 TEMA: BEGRAVELSE LÆS OGSÅ OM: Alle Helgens Aften Spil Dansk Dagen Gud og Spaghetti Tirsdags Café - og meget mere TERSLØSE SKELLEBJERG NILØSE RUDS VEDBY FILADELFIA

Læs mere

marias engel se side 13 avedøre kirke marianne fischer udstiller i avedøre kirke, se side 16 marts - september 2014 nr. 87

marias engel se side 13 avedøre kirke marianne fischer udstiller i avedøre kirke, se side 16 marts - september 2014 nr. 87 avedøre kirke marias engel se side 13 marianne fischer udstiller i avedøre kirke, se side 16 marts - september 2014 nr. 87 NR: 87 Udgives af Avedøre Kirkes Menighedsråd, Trædrejerporten 6, 2650 Hvidovre

Læs mere

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3

49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 49. årgang Juni - Juli - August Nr. 3 Konfirmandtale 2014 Forår, varme, spændte unge mennesker og stolte familier og venner. Kære forældre, bedsteforældre og anden familie til disse smukke unge mennesker.

Læs mere

Sognenyt. 4. årg. Februar 2015 Nr. 1

Sognenyt. 4. årg. Februar 2015 Nr. 1 Sognenyt 4. årg. Februar 2015 Nr. 1 Adresseliste www.basaho.dk Sognepræst: Adam Torp, at@km.dk Sandager Kirkevej 26, 5610 Assens Tlf. 64 79 10 28 Organist for alle tre sogne: Per Ballegaard Dreslettevej

Læs mere

LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD. Marts 2014 NR. 2

LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD. Marts 2014 NR. 2 LOKALT NYT MELLEM ARRESØ OG HILLERØD Marts 2014 NR. 2 2 ANNONCER Her kunne din annonce have stået Efter devisen først til mølle princippet tilbydes en kvart side til en årlig pris på kr. 4.000 excl. moms.

Læs mere

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski.

Avedøre kirkeblad. Følg mig. Februar - Maj 2009 Nr. 67. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Avedøre kirkeblad Følg mig. En skilærer i Isaberg i Sverige lærer børnene fra High Noon at stå på ski. Kirken giver børnene turen som tak for, at de har sunget ved Gud og Spaghetti og spillet drama ved

Læs mere

ullerød sogns kirkeblad

ullerød sogns kirkeblad Farshad Kholghi: Verden er et land Høstgudstjeneste m. brunch og dans Kirkelig kalender særlige gudstjenester arrangementer Gør kirkedøren høj og UDSIGTEN vid babysalmesang og de små synger Billedkavalkade

Læs mere