NORDSJÆLLAND. Jørgen Nielsen døde 56 år gammel den og var da Murer i Skotterup, og han blev begravet fra Tikøb Kirke den 3.11.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NORDSJÆLLAND. Jørgen Nielsen døde 56 år gammel den 29.10.1889 og var da Murer i Skotterup, og han blev begravet fra Tikøb Kirke den 3.11."

Transkript

1 NORDSJÆLLAND SKOTTERUP. Bertha Caroline Nielsen var født d. 19. August 1862 og døbt i Tikøb Kirke d. 19. August Fadere ved dåben var: Fisker Niels Petersen og hans kone Karen af Skotterup. Stine Hansen og Karen Nielsen af Mørdrup og Arbejdsmand Mads Sørensen. Konfirmationen finder sted i samme kirke den 1. Oktober Bertha var datter af Arbejdsmand og Daglejer Jørgen Nielsen i Skotterup. Han blev født i Skotterup d og døbt i Tikøb Kirke den 24. Nov. 1833, og faddere ved dåben var næsten alle gårdfolk fra Harrishøj. Der var bl.a. Gårdmanden i Harrishøj Jens Olsens kone, og pigen Margrethe Pedersdatter i Borsholm, samt Gårdmand Jens Pedersen og Gårdmand Ole Hansen og ungkarl Franz Jacobsen alle af Harrishøj. Det var Gårdmandsfolk fra Nordsjælland som hans farfar også havde været det. Hans far blev kun indsidder, og han selv arbejdsmand og daglejer. Ved folketællingen i 1855 bor han i Skotterup med konen Johanne Margrethe og børnene, Birthe Caroline på 7 år, Jens Peter på 4 år, Jørgen på 2 år, og plejesønnen Carl Martin på 1 år. Jørgen Nielsen døde 56 år gammel den og var da Murer i Skotterup, og han blev begravet fra Tikøb Kirke den Hans kone, altså Berthas mor var Johanne Margrethe Jørgensdatter var født den i Langstrup af Enken Birte Marie Jørgensdatter el. Hansdatter. Johanne blev døbt d. 10. Juni 1837 i Asminderød Kirke og Faddere ved dåben var: Børge Nielsen, Pigen Ellen Nielsen, Jørgen Hansen, Langstrup og Gårdmand Peder Nielsen i Båstrup. Hun blev konfirmeret i Bemærk lige at Berthas mor blev født af en enke i det hendes far, Parcellist Jørgen Nielsen Langstrup der var født d var afgået ved døden inden hun blev født og som det ses blev hun gift med en mand der bar samme navn, nemlig, Jørgen Nielsen. Folketælling 1850 i Dagløkke. Johanne Margrethe Jørgensen, 15 år ugift, født her i sognet, tjenestepige. Død den Jeg har valgt at stoppe den linje gående bagud her i det det ellers vil blive for omfattende og uoverskueligt. Men der ligger meget mere i arkivet om denne linje som jeg har fulgt med interesse fordi jeg selv på et tidspunkt boede i området Kelleris, Langstrup, Dageløkke, Sletten.

2 tidspunkter havde ejet i området og med hjælp fra lokalarkivet i Fredensborg fandt jeg frem til at på et tidspunkt havde man haft jord der med lidt god vilje nåede fra Asminderød til Sletten. Jeg har oven i købet gået på jagt på en af disse gårde i Langstrup uden på daværende tidspunkt at være klar over at det ca. 150 år før var familiens ejendom. Det samme gælder Nygård i Humlebæk og en gård i Dageløkke. Jeg besøgte disse gårde men nu med en helt andet syn på dem end blot at skyde et par fasaner. Men det korte af det lange ved denne del af historien er, at svenske Janne Pehrson fra Hven en dag kommer sejlende ind i Snekkersten Havn, og her møder han: Bertha Caroline Nielsen fra Skotterup som nævnt ovenfor. De bliver gift og flytter til København hvor Janne bliver Færgemand i Københavns Havn. De bor i Vardegade 21 på Østerbro og får i alt 6 børn hvoraf: ANNA JENNY PETREA PEHRSSON blev min farmor. Hun blev født d og døbt d i Skt. Jakobs Sogn i København og konfirmeret d i Frihavnskirken. Hun gifter sig d. 8. jan i Sions Kirken i København med: Portør ved Statsbanerne Hans Peder Axel Hansen og boede inden vielsen i Østbanegade 165 Mez. på Østerbro og dør den 8 August 1968 på Eremitvej 1a i Helsingør. KØBENHAVN Han var søn af Arbejdsmanden Christian Simonsen Vinde og Maren Chrestensdatter Jebjerg, og det første vi hører om ham er, at han bliver født 21. November 1829 og døbt den 17 Januar 1830 i Hellig Trefoldigheds Kirke i København. (nu Trinitatis Kirke) Han bliver konfirmeret i den samme kirke den 21 April 1844 og kommer i lære som typograf. Han bliver færdig med sin uddannelse som bogtrykkersvend, og bliver optaget på Lægdsrullen i København i året Han måler på sessionen 171 cm i højden, og er over gennemsnittet, ligesom hans farfar var det knap 60 år tidligere i Skive. (På grundlag af lægdsrullerne har man konstateret, at de værnepligtiges gennemsnitshøjde i 1852 var 165,4 cm. men i 1985: 180 cm, altså knapt 15 cm mere.) Han bliver d. 10. Maj 1852, 21 år gammel, indkaldt til Eksercerskolen ved 1 Artilleriregiment i København.

3 -50, sluttede med slagene ved Isted, Mysunde og Frederiksstad i Juli - September - Oktober Forbundsdagen meddeler d. 29 Juli 1852 Danmark deres definitive beslutning om at nedlægge stridighederne mellem Danmark og Det tyske Forbund. Kun 2½ måned før, er Simon Christian mødt som rekrut ved 1 Artilleriregiment. Han kom for sent til denne krig. Efter gennemgang af Rekrutskolen bliver han overført til 2. Artilleriregiment i Holsten, hvorfra han hjemsendes d. 23 September ½ år efter indkaldelsen. 6 måneder efter bliver han atter indkaldt i April 1854 til Detachementet i Nyborg, hvorfra han hjemsendes d. 23 September 1854 efter 6 måneders ekstratjeneste. Han bliver herefter overført til krigsreserven den 29 August 1858 og står i Reserven indtil sit 40'tyvende år. Han kunne således risikere indkaldelse i tilfælde af krig, men dette skete dog ikke under krigen i 1864 iflg. Rigsarkivet, herom senere. Efter hjemsendelsen i September 1854 får Simon Christian arbejde som Træsnits trykker hos Brdr. Thieles Bogtrykkeri i København. Han er nu 25 år og bliver godt 2 år senere gift med Jomfru Anna Jeppesdatter Christensen d. 6 Februar 1857 i Trinitatis Kirke i København. Hun er 32 år. 5 år ældre end ham. Han bor på det tidspunkt som ungkarl i Dr. Tværgade 347 i København og fra festen er der bevaret en håndskreven bryllupssang på 5 vers a' 6 linjer som jeg har fået af min moster Carla, der havde den fra sin far, der igen havde den fra sin far. Nemlig Brudgommen. Den er stadig i god stand selvom den i dag er 136 år gammel. Forlovere ved brylluppet var Skomagermester Johs. Walbom, der bor på samme adresse som brudgommen, og formentlig repræsenterer denne, og en Skræddermester Rasmus Christensen fra Vesterbro, måske brudens far. De må have deltaget i festen og sunget med på sangen. Jeg skal gengive et par vers her: Så vandrer da i Jesu navn ad vejen frem mod Himlens Havn Evindelig for øje Tag vennens bedste ønsker med Forældres ømme kjærlighed Guds fred i fra det Høje. Se våren folder ud i sin pragt og skoven står i bryllupsdragt

4 !"#$%&'#$() $!# Og vindens pust i milde luft og bølgens slag og blomstens duft har også fået tunger. Og så er der lidt om evig troskab til evig tid, men det må have været en "Købesang" uden egentlig at passe til denne lejlighed. Brudgommens mor var nemlig død 22 år tidligere, så hvorfor "Forældres ømme Kjærlighed", og det er midt om vinteren, nemlig 6 Februar og hundekoldt, så skoven står ikke ligefrem i bryllupsdragt, og der er ikke en fugl der synger eller en blomst der dufter. Øresunds blide bølger, som omtales i et andet vers er formentlig frossen til. Sangen passer ikke rigtig. Hverken til lejligheden eller årstiden og kort efter dør bruden. Hende hører vi ikke mere til. Alt hvad vi har er sangen de sang. De boede i September 1859, i Rosenborg Qvarteer no. 30. I dag er det Vognmagergade 66 i København. Her skal han betale sin skat til Kjøbenhavns Magistrats 2den Afdelings Bogholdercontoir den 30 September I alt 32 Skilling i Præste, Degne, og Klokkerpenge for året Det gør han også iflg. kvittering, d. 22 Oktober Men altså 3 uger for sent. (Jeg har skattebilletten hængende på væggen her ved siden af mig.) I slutningen af Januar 1861 dør hans kone Anne Simonsen født Christensen pludselig. Han får overladt et gravsted på 20 år ude på Assistents Kirkegård, nemlig Litra J no. 17. Det er 2 alen bredt og 4 alen langt. Herfor betaler han 8 Rigsdaler og 12 Skilling den 2 Februar 1861 og dagen efter den 3 Februar nedsættes her hans kone Anne Simonsen 35 år gammel. Han er nu enkemand og hvor han møder sin kommende hustru melder historien ikke noget om, men det næste vi ved er at han 2 år efter nemlig den 4. Maj 1863 bliver gift igen med Maler Hans s datter fra Nyboder, den 9 år yngre Sophie Frederikke Rasmussen i Gentofte Kirke. Kun 2 mdr. efter vielsen er hun gravid, hun er på det tidspunkt ca. 25 år gammel. Og hvem er så hun? SOPHIE FREDERIKKE RASMUSSEN Født den 12 November Død den Hun var datter af Maler Hans Rasmussen fra Svendborg og født i Holmens Kvarter, København. Hendes morfar var A.F. Bretschneider i Nyboder. Hun bliver konfirmeret 15 år gammel den 3 April 1853 i Gentofte Kirke og hun bliver gift samme sted den 4 Maj 1863 med den 9 år ældre Bogtrykkersvend Simon Christian Simonsen Vinde. (se A 12) Det var på den tid skik og brug at man blev gift i brudens hjemkirke, og forældrene var netop flyttet fra Nyboder til Gentofte.

5 Kun 2 mdr. efter vielsen er hun gravid, og hun er på det tidspunkt ca. 25 år gammel. Hun er meget religiøs, og bliver af myndighederne ved ankomsten til Stockholm 2 år senere, den 13 marts i 1865, noteret som "Mycket god" i Kristendomskundskab. Hun skulle iflg. oplysninger fra min Moster Carla have været en meget religiøs dame der opdrog sine døtre så stærkt i troen at de nærmest blev småtosset. Begge døtre, Anna Johanna og Dagmar Wictoria, døde unge, som jomfruer og ugifte. Desuden oplyses det ved tilmeldingen til de svenske myndigheder i Stockholm, at hun ved ankomsten var vaccineret for kopper. Hun havde ved ankomsten til Stockholm den 13 Marts 1865 allerede fået sønnen Christian Frederik født den 11 April 1864 i København, 11 mdr. tidligere, og får yderligere 5 børn i Stockholm de følgende ca. ni år. I løbet af 8 år og 10 måneder får hun i alt 6 børn. Efter tilbagekomsten til København fra Stockholm i midten af August 1874 og mandens død året efter den 6 November 1875, flytter hun med sine børn ind i Vestergade 27, 2sal over gården. Hun er da 37 år gammel og nu alene med 6 børn. Hendes lille datter Sophie Juliana Maria Simonsen dør, 4 år gammel og bliver formedelst 84 øre, mere var der nemlig ikke råd til, nedsat på Assistents Kirkegård den 6 April 1877 ved siden af sin far og dennes første kone. På tidspunktet for min morfars, Broder Frederik Simonsens giftermål i 1910, er hun 72 år gammel. Hun har da samme adresse som han nemlig Københavnsvej 1 st. Hellerup som i dag hedder Rebeccavej og hvor min mor senere blev født i nr. 10. (foto af hende og børnene forefindes fra Central Atelieret Amagertorv 10) Hun får et "Slagtilfælde" (apoplexia cerebri) og dør på St. Joseph Hospital den 5 Oktober Hun bliver fra Helligkors eller Helliggeist Kirke begravet søndag den 11 oktober 1914 på Assistents Kirkegård i Litra 44 som koster 76,50 kr. Gravningen kr. Kapel kr. Kandelabre 8.00 kr. og Klokker var kr.

6 *+,-./01234 D. 15. November 1863 dør Kong Frederik d. 7 på Lykkesborg Slot, og Christian d. Niende bliver Konge af Danmark den følgende dag, den 16. November Krigen i 1864 rykkede nærmere, og man havde intet gjort for at genoptræne det hjemsendte mandskab, herunder Simon Christian i brugen af det nye våben: Riflen, der afløste Musketten som han må have kendt fra sin tid som indkaldt. Beholdningen af munderingssager og udrustningsgenstande var aldeles utilstrækkelig til krigsberedskab. Der var for få befalingsmænd til en større styrke, og hele organisationen løs efter de nye reglementer. Danmark kunne kun møde med mand ved Dannevirke, hvor der efter krigsministeriets styrkelister skulle have mødt mand. Heriblandt min oldefader: Simon Christian Simonsen Vinde. Den 1 Februar 1864 gik tyskerne over Ejderen og dermed var krigen begyndt. Den 2 Februar stod den første kamp ved Mysunde. Den 5 Februar opgives Dannevirke. Den 17 Marts mister Danmark 679 døde, sårede og savnede ved Dybbøl, og den 3 April sender tyskerne 600 granater ind i Sønderborg by og en tredjedel af byen går op i flammer. Den 6 April når tyskerne frem foran skanserne ved Dybbøl. Den 10 April sender tyskerne 5000 bomber og granater ind i skanserne. Simon Christian befinder sig i København, konen er højgravid, og hun føder deres første barn, d. 11 April 1864 altså midt under kampene ved Dybbøl Mølle og de døber barnet Christian Frederik. Måske efter kongerne han havde tjent under, men hertil skal også siges, at både han selv og hans far hed Christian, og hustruen Frederikke, - vi ved det ikke. Tyskerne vedholdt bombardementet af Dybbøl Mølle og skanserne i dagene efter. Dagen før stormen, der kom d. 18 April kl. 10 om formiddagen, blev det til 4000 skud i timen. Danmark havde på denne dag 1442 døde og sårede. Hans førstefødte søn, Christian Frederik Simonsen, var nu 1 uge gammel, altså født midt under kampene ved Dybbøl Mølle. Den 9 Maj 1864 står Søslaget ved Helgoland, under orlogskaptajn Edvard Suenson ombord på "Niels Juel" og blandt andre deltager Fregatten "Jylland" her. Samme dag som dette vundne slag står, indtræder der en våbenhvile. Men krigen bryder atter ud, og natten mellem den 28 og 29 Juni har Danmark 3200 døde, sårede og fangne på Als. Den 1. August sluttedes våbenstilstand. Danmark skulle afstå Sønderjylland, (Holstein-Lauenburg). Den 30. Oktober underskrives den endelige fred. 30. November 1864 gav Landstinget sin samtykke til freden. - Simon Christian nåede heller ikke denne krig.

7 : 8 ; Arbejdsløsheden er stor, og Simon Christian og Sophie Frederikke beslutter nu med deres 11 måneders barn, at forlade Danmark og rejse op til Stockholm. STOCKHOLM De tager af sted i begyndelsen af Marts måned og ankommer den 13 Marts 1865 til Stockholm, hvor de straks tilmelder sig hos myndighederne, og benytter her og for sidste gang navnet Vinde. De oplyser samtidig ved tilmeldingen at de er vaccineret for kopper. Hun er meget religiøs, og bliver af immigrationsmyndighederne ved ankomsten til Stockholm noteret som "Mycket god" i kristendomskundskab. De flytter ind i en lille lejlighed på Skaraborgsvägen 14 i Maria Forsamling. Simon Christian har fået godt arbejde hvortil han er Headhuntet som Typograf ved Det Kongelige Bogtrykkeri på Riddarholmen i Stockholm, også kendt som P.A. Norstedt og Sønner. Ikke noget hvilket som helst bogtrykkeri, han må have været en dygtig håndværker, hvilket vi også senere skal se er tilfældet. I sommeren 1866 afholdes Den Store Industriudstilling i Stockholm, med deltagelse af Sverige, Norge, Danmark og Finland. Simon Christian besøger udstillingen, og køber bl.a. udstillingsmedaljen og en kikkert. (begge dele er bevaret og nu mine) Et par dage før jul samme år. Den 22. dec får de datteren Dagmar Wictoria på Skaraborgsvägen 14, og med nu 2 små børn her i denne første lejlighed, flytter de 4 måneder senere, den 15 April 1867 til Kindstugatan 8, i Nicolai Forsamling, Stockholm. Året efter til Skt. Hans, den 24 Juni 1868 fødes også her i Nicolai Forsamling, datteren Anna Johanna. Allerede ½ år efter, den med den nu atter større familie må de flytte igen, denne gang til Humlegårdsgatan 24 i Hedvig Eleonora Forsamling. Her fødes d. 12 November 1869 sønnen Carl Magnus, og knap 2 år senere, nemlig den 4 September 1871 samme sted, sønnen: BRODER FREDERIK SIMONSEN. Men med nu 5 børn, bliver også denne lejlighed for lille, og en måned efter Broder Frederiks fødsel, flytter de den 19. Oktober 1872 til Stora Badstugatan 5 i Maria Norra Forsamling, hvor de må betale 400,00 svkr. i årlig husleje.

8 < 8 =;> 6 =? 6 86 og får det smukke navn synes jeg, Sophia Juliana Maria. I løbet af 8 år og 10 måneder får de i alt 6 børn. Men med alle disse flytninger, der har kostet penge, og til formodentlig bedre og større forhold hver gang, med en større og større børneflok, nu 6 i alt, samt de ting Simon Christian har efterladt sig, så tyder det på at Simon Christian har tjent gode penge som typograf i Stockholm. I foråret kommer der besked fra København at Sophie Frederikkes far er alvorlig syg, men hun har ingen mulighed for at tiltræde en lang og besværlig rejse til Danmark med den store børneflok og den lille ny der kun er få måneder gammel. Den 4 Juni dør Sophie Frederikkes far Hans Rasmussen i Gentofte. Hun har heller ingen mulighed for at komme til begravelsen i Gentofte Kirke den 10 Juni, hun er dels for stærkt optaget i Stockholm med den nu store familie og brevet når først frem til Stockholm da begravelsen har fundet sted. Året efter det sidste barns fødsel, beslutter Simon Christian sig for at flytte endnu engang, men denne gang tilbage til København, efter 9 år i Stockholm. Han har oven i købet kunne lægge lidt penge til side, og nu vil han til København. Han vil starte for sig selv, have sit eget trykkeri. Så de rejser med alle 6 børn, i begyndelsen af August fra Stockholm, og ankommer med skib til København i midten af August Han er kun 44 år gammel. De flytter straks ved ankomsten ind på Fælledvej 8, ikke langt fra Skt. Hans Torv ude på Nørrebro og Assistents Kirkegård. Han går straks i gang med at etablere sig i København, og køber et par små trykpresser og lidt sats for de opsparede midler. Ja, han sætter alt hvad han ejer og har ind på ideen. Han ved at han er dygtig, og det skal nok gå. Simon Christian lejer lokaler til bogtrykkeriet i ejendommen Østergade 26, København K. Ejendommen ligger midt i København, på hjørnet af "Strøget" og Kresten Bernikowsgade. Han indrykker en annonce i Kraks Vejviser for året 1875 på side 12 i annoncesiderne og den er ca. 2 cm høj og der står. C. SIMONSEN Lager af Tryksager til Contoirer, Fabrikanter og Handlende samt Kunst- og Stentrykkeri 26 Østergade 26

9 Året efter, den 4. August 1875 dør Eventyrdigteren Hans Christian Andersen, og Simon Christian ved at hans ligtog skal køre forbi på Nørrebrogade på dets vej til Assistents Kirkegård. De kan se Nørrebrogade fra deres vinduer på Fælledvej 8 og hele familien går ned for at se optoget. Han har sin lille søn Broder Frederik på armen, (iflg. mundtlig oplysning fra min morfar til mig) og hele familien betragter dette sørgeoptog stående på hjørnet af Fælledvej og Nørrebrogade. Simon Christian skulle kun 3 måneder senere selv køre samme vej. Den 1 Oktober 1875 skriver han i et bevaret brev til en Grosserer Styhr: "En overanstrengelse i højre been gjør, at jeg ikke kan gå personlig til Dem, for at få mine 4 Stp 1/4 policier overførtede, så...". Her slutter brevet, som er tilføjet: "Det sidste Brev min højt elskede Fader Skrev". Signeret: Christian. (Christian var min morfars ældre bror) Brevet er skrevet på hans personligt trykte meddelelsespapir, der har samme form og opsætning, som vi kender for den slags i dag, og med samme skrifttyper som i annoncen. Han var altså så småt kommet i gang med sit nye trykkeri og havde fået leveret en ordre af tryksager til Grosserer Styhr som denne åbenbart skyldte ham penge for. Simon Christian Simonsen, der ikke mere kaldte sig Vinde, og nu boede på Fælledvej 8 i København dør her, kun 3 uger før han ville være fyldt 45 år, den 6 November Han bliver begravet på Assistents Kirkegård den 12 November 1875 i det gravsted han selv havde købt til sin første hustru og betalingen for nedsættelsen er 11 kr. og 72 øre. (Iflg. min morfar kaldte han sig ikke mere VINDE i København. Som dreng var han af kammeraterne blevet drillet med råbet: Simon Christian Vinde, du kan os i røven rende.) Den 20 Juni 1856 blev grundstenen lagt til Skt. Johannes Kirke på Skt. Hans Torv. Det var den første kirke opført udenfor Københavns gamle volde. Kirken blev indviet d. 25 aug og har kunnet ses fra familien Simonsens bolig på Fælledvej 8 og begravelsen har formodentlig fundet sted herfra.

10 < B68 ;7A na Maria var endnu ikke fyldt 2 år og det ældste barn, sønnen Christian Frederik, var kun 11½ år gammel. Dagen efter bisættelsen stod der i Dansk Typograf-tidende som kun var i sin 2 årgang en nekrolog i bladets no. 46, dateret: København den 13 November I lørdags afgik ved døden Bogtrykker Simon Christian Simonsen. Den afdøde, der var bekendt som en ualmindelig dygtig træsnitstrykker, har arbejdet hos firmaet Thiele i København i omtrent 13 år, derefter hos Norstedt og sønner i Stockholm i 11 år, hvorefter han for et års tid siden kom her til København og etablerede sig som bogtrykker, men han nåede ikke videre end til at anskaffe sig lidt skrift og et på små presser, før han kastedes på sygelejet og døden bortrev ham. Han efterlader sig kone og 6 børn fra 11 til 1½ år i meget trange, for ikke at sige, højst ulykkelige kår. Til dette sørgelige dødsfald knytter sig en lille begivenhed, som bør noteres. Da Simonsen var død og på grund af hans sygdom ethvert subsistensmiddel var sluppet op for den efterladte enke med de 6 små børn, henvendte hun sig til Brødrene Thiele om at medvirke til indsamling af en pengeunderstøttelse hos de københavnske bogtrykkeriejere. Hun vidste ingen bedre at henvende sig til. Manden havde arbejdet hos dem i 13 år, og det på en tid, da de endnu kun havde een hurtigpresse, medens han måske var datidens bedste træsnitstrykker. Desuden havde han fra dem selv medbragt de bedste vidnesbyrd om stræbsomhed og flid. Men den stakkels kone blev - afvist. Det er vel sørgeligt, men endnu mere betegnende. Så det var jo en trist og al for tidlig afslutning for Simon Christian. Måske har enken ikke vidst at mandens familie sad godt i det på gården i Jebjerg. Ville morbroderen, Gårdmand Søren Christensen mon ikke have hjulpet dem? Det gik dem ikke godt. Den kun 11 årige Christian Frederik måtte ud og arbejde for at forsørge familien. Det kan han ikke klare og de lever i usle kår. Den lille Sophie Juliana Maria bliver syg og dør i det tidlige forår 1877 kun 4 år gammel. Det var kun 1½ år efter faderens død og hun bliver begravet ved siden af ham på Assistents Kirkegård den 6 April Betalingen var 84 øre. Ingen kiste, ingen blomster, ingenting. De var virkelig fattige. Gravstedet lå opad kirkegårdsmuren, og jeg husker som barn ofte at komme der med min morfar. Deres yngste søn som skulle blive min morfar var: Broder Frederik Simonsen Han var ved sin fars død kun 6 år gammel.

11 A C = mandens død året efter den 6 November 1875, flytter enken med sine børn ind i en lille lejlighed i Vestergade 27, 2 sal over gården. Hun er da 37 år gammel og nu alene med de 6 børn. Hun skulle iflg. oplysninger fra min Moster Carla have været en meget religiøs dame, der opdrog sine døtre så stærkt i troen at de nærmest blev småtossede. Begge døtrene, Anna Johanna og Dagmar Wictoria, døde også unge, som jomfruer og ugifte. Bogtrykkeriet i Østergade må være blevet afhændet efter Simon Christians død for i Kraks Vejviser for 1891 og 1895 finder vi det under navnet: CNM. (C. Simonsens Bog - og Stentrykkeri) Kronprinsessegade 34 København K. Når man tager i betragtning hvor kort tid Simon Christian virkede med sit bogtrykkeri, nemlig i mindre end eet år. Så finder jeg det bemærkelsesværdigt at den nye ejer efter 20 år, nemlig i vejviseren for 1895, stadig benytter sig af firmanavnet C. Simonsens Bog - og Stentrykkeri, og selv skjuler sig under det anonyme CNM. Jeg synes det fortæller at navnet C. Simonsen har været et kendt navn indenfor Bog - og Stentrykkeri. Det samme indtryk får man af at læse nekrologen ovenfor. I Kraks vejviser omkring 1890erne er hans enke Sophie Frederikke flyttet fra Vestergade 27, 2 sal over gården og ud i Petersens Passage no. 8, 3 sal. Ejendommen ligger i dag på adressen Gl. Kongevej 7 ved Vesterport. Hendes drenge er nu blevet så gamle at de formodentlig har kunnet hjælpe deres mor til en bedre bolig. På tidspunktet for min morfars, Broder Frederik Simonsens giftermål i 1910, er hun 72 år gammel. Hun har da samme adresse som sin søn, nemlig Københavnsvej 1 st. Hellerup, hvilken i dag hedder Rebekkavej, Hellerup. (foto af hende og børnene forefindes fra Central Atelieret Amagertorv 10) BRODER FREDERIK SIMONSEN Født 4. September Død 12. Januar 1959 TYPOGRAF VED NIELSEN OG LYDICHES BOGTRYKKERI. Min morfar. Han blev født i Humlegårdsgatan 24, Hedvig Eleonora Forsamling, Stockholm, Sverige, af danske forældre. Da han var knap 3 år gammel, midt i

12 C =; D 86 A ; 9ighed på Fælledvej 8, København N. Samme år, 1874, som Det Kgl. Teater bliver indviet og statuen af Øhlenschlæger kommer på plads. Pantomimeteatret i Tivoli åbner for første gang, og busten af H.C. Lumbye afsløres. Der var fest da min morfar kom til byen. Året efter, og siddende på sin Fars arm, så den lille og nu knap fireårige Broder Frederik, Eventyrdigteren H.C. Andersen (død 4 aug. 1875), blive begravet på den nærliggende Assistents Kirkegården og fortalte mig som barn om denne oplevelse. Efter faderens alt for tidlige død 3 måneder senere, den 6. nov flyttede moderen, nu 37 år og alene med børnene til Vestergade 27, 2 sal over gården, i København. Han legede som barn ved Luciemøllen på Det gamle Halmtorv, ca. hvor nu Københavns Rådhus ligger. Hans skolegang er ukendt, men må have været i nærheden af Vestergade var også året hvor Holbergs statue kom på plads foran Det Kongelige Teater. Min Morfar kom i lære som Typograf, formentlig 25. okt. 1885, 14 år gammel udregnet efter 5 års læretiden. Året før den 3. Okt.1884 var Christiansborg brændt, og min morfar må have overværet denne tragedie. Han bliver udlært fra O.C. Olsen & Co's. Bogtrykkeri i København den 25 okt og hans Svendebrev på 4 sprog har jeg bevaret. Samme år, 1890, blev Tivolis Hovedindgangsportal imod Vesterbrogade bygget. Han flytter i Oktober 1890, nu som nyudlært svend, og dermed flere penge på lommen fra barndomshjemmet i Vestergade sal over gården, til Skt. Jørgens Alle 8, København V. og senere ind i no. 10 samme sted. Han blev ansat som trykker den 17 April 1892 ved Nielsens og Lydiches Bogtrykkeri, Grundlagt , der havde til huse i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Han boede på Skt. Jørgens Alle i 18 år indtil April 1908, og flytter så herfra til Skydebanegade 12 1.sal, hvor han kun forbliver 1 år til, nemlig indtil 20 April Herfra flytter han til Københavnsvej 1 st. Hellerup, hvor han bor sammen med sin mor det næste 1½ år, indtil den 18 Oktober Den 18 Oktober 1910 får han lejligheden på Rebekkavej 10 1.tv. i Hellerup og flytter ind her. Typograf B.F. Simonsen bliver gift, 39 år gammel, 1 måned efter indflytningen på Rebekkavej 10 i Hellerup, af Pastor Gottschalk-Hansen i Skt. Johannes kirken på Skt. Hans Torv den Igen kan vi se at det er brudens hjemkirke der benyttes. Det er næsten på dagen for sin fars begravelse 35 år tidligere i samme kirke.

13 > 6 6 A 6 E < FA A Bryde, boende Slotsgade København, og Malermester Christian Albert Rasmussen boende på Lindegårdsvej i Charlottenlund. Sidstnævnte var en fætter, måske en onkel nemlig hans mors broder, og har repræsenteret brudgommen. Den 20 Marts 1912 søger han, og får nok for en ordens skyld dansk statsborgerskab, efter at have boet i Danmark i 38 år. Den 17 April 1917 har B.F. Simonsen 25 års jubilæum hos Nielsen og Lydiches Bogtrykkeri, og begivenheden fejres med fest i hjemmet på Rebekkavej, hvorfra et billede er bevaret. Blandt Jubilæumsgaverne er blandt andet en forsølvet opsats fra personalet med indskriften: "Erindring fra Trykkeripersonalet Et sølvcigaretbæger med indskriften FS Han bor stadig med familien på Rebekkavej 10 i Hellerup da han i 1936 bliver ramt af en arbejdsskade. Min morfar mister venstre pegefinger (se billede fra altanen på Fruebjergvej 14) og flytter nu som pensionist og 65 år gammel, efter 44 arbejdsomme år hos Nielsen og Lydiches Bogtrykkeri ind til Borgervænget 66 2.th. ved Svanemøllen på Østerbro og det bliver den sidste adresse min Morfar har. Han fik 5 døtre med Alexandra Vilhelmine Marie Bryde heraf de 4 "ægte" på Rebekkavej 10 i Hellerup, og hvoraf kun de 3 nåede voksen alderen.: Helga, født i 1908, Udenfor ægteskab, og bortadopteret straks efter fødslen. Helga blev efter forældrenes død "fundet" i Horsens af min Moster Carla og min mor men ønskede ingen kontakt med disse. Jeg har aldrig hørt min Morfar eller Mormor nævne deres datter første Helga, men har oplysningerne fra min mor og min moster Carla. Elly, født 18 Aug Også hun fik et uægte barn som ung, stadig boende hjemme på Rebekkavej 10, med en Motorcykelforhandler på Lyngbyvej, Mogens Ravn. (måske andet efternavn Orth ell. Fog? Barnet en pige, blev bortadopteret, hvor er hun.?) Senere blev Elly gift med Kaj Larsen, Underdirektør i Forsikringsselskabet Hafnia der skaffede min far arbejde samme sted i starten af krigen. Elly fik ikke flere børn og døde i 1946 af gulsot og blev begravet på Hellerup Kirkegård.

14 G C født Charlottenlund, og fik 2 børn. Hans den 7 Maj 1940 og Ulla den okt. 1913, blev gift med Cykelhandler Alfred Jacobsen i INGE VICTORIA SIMONSEN, Min mor er født 3 Marts 1915 sammen med en tvillingsøster, der døde kort efter fødslen. Min morfar, som jeg har følt mig tæt knyttet til hele mit liv, døde den 12 Januar 1959 på Plejehjemmet "Mariahjemmet" i Charlottenlund. Han blev kremeret fra krematoriet på Bispebjerg Kirkegård, hvor jeg husker medlemmer af Dansk Typografforbund mødte op med "Røde Faner" for at vise ham den sidste ære. Min morfar var ikke "rød", men hvad man kaldte en god og trofast socialdemokrat. Og jeg tvivler på at han havde ønsket denne sidste "Ære". Efter begravelsen var der kaffe på en overfor liggende restaurant. Han blev nedsat i urnegraven af min mor og moster Carla, en kold vinterdag ved siden af min mormor på Hellerup Kirkegård, få hundrede meter fra Rebekkavej. Han blev 87 år gammel. Stenen bar herefter kun den enkle indskrift: MOR FAR ALEXANDRA VILHELMINE MARIE BRYDE Født 5. April Død 21. Februar Min Mormor var ansat som Pålæggerske på Bianco Lunos Bogtrykkeri. På det tidspunkt hvor hun mødte min Morfar, lå Bianco Lunos Bogtrykkeri i Soldendathsgade (nu Otto Mønstedgade 3) i København. Bogtrykker Carl Aller (Familiejournalen) købte i år 1900 Bianco Lunos Bogtrykkeri. Min mormor var således år gammel på det tidspunkt. Min morfars broder Christian Frederik, (død som ugift) arbejdede da som Typograf hos Carl Aller. Min mormor og min morfars bror arbejde således nu for den samme arbejdsgiver, nemlig Carl Aller. Man kan tænke sig at de 3 unge mennesker har mødtes gennem deres arbejde og efter arbejdstid, og at forbindelsen, morfar/mormor, herigennem er opstået. Min morfar arbejdede på det tidspunkt (siden 1892), hos Nielsen og Lydiche i Industriens Hus, på hjørnet af Rådhuspladsen og Vesterbrogade. De har således arbejdet i hvert sit hjørne af Tivoli, og har kunnet gå gennem haven hver aften i sommersæsonen for at mødes. Min morfar boede da på Skt. Jørgens Alle på Frederiksberg og min mormor i Møllegade 19. 3sal på Nørrebro. Der foreligger et foto af min mormor, taget omkring dette tidspunkt af en Fotograf i Istedgade.

15 < H A 6 9;IEin forklaring er, at Istedgade ligger tæt på Skt. Jørgens Alle, og her avlede de 2 i 1907 den uægte datter Helga, som blev skjult for min Morfars meget religiøse moder og barnet blev bortadopteret. De var ikke unge, henh. 36 og 33 år, men ugifte. Og tidens ånd var absolut ikke til dette. Hvilken skam for de 2, for Helga, for senere søskende og for os. Hvilken tragedie det må have været for min Morfar og Mormor, at måtte bortadoptere deres i hemmelighed førstefødte datter til ukendte mennesker. Aldrig mere at se dette afkom af deres kærlighed på grund af den tids moral. De blev dog gift disse to mennesker, i Skt. Johannes Kirke, i November 1910, kun 2 år efter Helgas fødsel, og var det indtil deres død. Men da var Helga væk. Jeg er i besiddelse af en portvinskande med sølvlåg, og indskriften: "Erindring fra Helga", og på den modsatte side indskriften Men hvor denne kande og datoen skal passes ind vil måske senere undersøgelser afsløre. De blev gift, men 2 år for sent. Var Helga måske født , så det kun var godt et 1 år for sent.? Er kanden en gave fra et langt senere tidspunkt.? Min mormor blev begravet 1 Marts 1951 på Hellerup Kirkegård. KØBENHAVN Han boede på Hotel D'Angleterre på Kgs. Nytorv i midten af November 1884, Købmand og Direktør Salling fra Nordjylland. Det var en måned efter det gamle Christiansborgs brand. En sen aften kom han tilbage til hotellet i højt humør efter en god middag i byen med sine forretningsforbindelser. Han gik gennem foyeren og bad i receptionen om at få sendt et par flasker fransk champagne op på værelset der lå ud mod Kgs. Nytorv og hvorfra man kunne se publikum forlade Det Kongelige Teater på den anden side af torvet. Champagnen blev bragt op af den lille og spinkle 28 årige stuepige, Trine Mortensen. For ikke at drikke champagnen alene blev hun budt et glas af den opstemte gæst. Det var Trine Mortensens sidste opgave denne aften, klokken nærmede sig midnat og hun havde fri når hun havde bragt champagnen op til direktøren. Hun sagde ja tak til tilbuddet og det næste glas med. Trine Mortensen blev helt ør af champagnen, direktørens selskab, hans charme og rige talegaver. Lysene og faklerne slukkede ovre på teatret, efterårsblæsten stod ind ude fra Sundet og op gennem Nyhavn, hvor den rykkede og peb i skibenes rigning og fik efterårsløvet omkring Rytterstatuen til at hvirvle rundt i spiraler.

16 Da de sidste hestedroscher kørte sene nattegæster hjem over torvet denne November nat var stuepigen Trine Mortensen blevet gravid på Hotel D`Angleterre. Direktøren ville senere hverken kendes ved barnet eller Trine Mortensen. Den aftale kom derimod senere i stand, at hun fødte barnet men uden at angive faderens navn. Han har formentlig betalt sig fra at få denne aftale, som han også havde indgået med en anden pige der var kommet i samme omstændigheder efter et kort men hektisk møde med Direktør Salling. Barnet blev født den 10 August 1885, men jeg ved ikke hvor. Se, hvor meget sandfærdighed der er i den ovennævnte historie ved jeg ikke. Men jeg ved at barnet Trine Mortensen her fødte blev min farfar, men om hans far har jeg intet kunne få oplyst nogen steder selv om der er gået over 125 år. Intet kan bekræftes eller dokumenteres. Alt er slettet fra de respektive registre hvilket sikkert er efter aftale med den ukendte far. Mine ovenstående oplysninger om, at mødet mellem stuepigen Trine Mortensen og en Direktør Salling fra Nordjylland fandt sted på Hotel Angleterre har jeg fået mundtligt berettet af min farmors søster, Ella Pedersen (f. Pehrson). Ella Pedersen var dermed svigerinde og må åbenbart have vidst noget. Ella Pedersen er mor til Fhv. Indenrigs - og Finansminister Thor Pedersen og han er således min fars fætter med de samme svenske aner. Men som nævnt i indledningen er fætre og kusiner uinteressante for denne krønike. Ella Pedersen fortalte mig dette i sit hjem i Henrikshave i Snekkersten omkring 1980, hvor jeg ved denne lejlighed også fik et billede af Trine Mortensen. Desuden har jeg pr. telefon fra Australien i 1992 kontaktet den eneste tilbageværende af min fars søskende, nemlig min faster Jytte Olsen i København. Hun bekræftede navnet som værende en Direktør/Købmand Salling fra Nordjylland og at denne havde 2 uægte børn hvoraf den ene var min farfar. Ellers vidste hun ikke meget, men bad mig ringe nogle dage senere så ville hun se hvad hun kunne huske og finde frem. Tre dage senere kom der en fax meddelelse fra hendes søn, min fætter Jørgen Olsen i Farum, at hun var fundet død dagen efter vor samtale af hjertestop stadig med telefonen i hånden. Jørgen Olsen lovede at sende det materiale han måtte finde i boet. Der kom intet. Et par måneder senere modtog jeg et brev at Jørgen Olsen også var død. Dermed stoppede min sidste eventuelle nære levende kilde. Kirkebøger på Rigsarkiv, Landsarkiv, og Københavns Stadsarkiv har selv med professionel hjælp intet kunne oplyse eller finde om sagen.

17 6 E 8 ;J A ukendt, og vi må tage til takke med ovennævnte historie og derfor som begyndelsen og slutningen på denne beretning om min fars mands linje. HANS PEDER AXEL HANSEN. Født den Død den Født d. 10 August 1885 i Pedersborg Sogn i Sorø. Konfirmeret i Kindertofte Kirke den , men er ikke opført i kirkebogen som konfirmeret hvilket af Sognepræst Anette Agersnap i 1992 påstås at være en forglemmelse? Eller er udeladelsen sket på foranledning af den ukendte fader.? Han blev født af en enlig mor, og opvoksede hos sin morfar og mormor i Pedersborg. Alt hvad jeg har kunnet opspore om hans far, er et "familierygte" at faderen var en velhavende Direktør Salling fra Nordjylland men intet har kunnet bekræftes. Ved dåben var barnet nede hos sin morfar Morten Hansen og mormor Dorte Jensdatter i Pedersborg ved Ringsted, og blev døbt i Pedersborg Kirke den 20 September Han fik naturligvis et efternavn, men efternavnet fik han efter sin morfar, Husmand Morten Hansen i Pedersborg og barnets navn blev derfor som nævnt Hans Peder Axel Hansen. Min farfar blev gift den 8 Januar 1910 kl i Sions Kirken i København. Forlovere ved vielsen denne dag som er ugen efter Nytår, var brudgommens moder Trine Mortensen, der nu var blevet gift med Havnebetjent Ludwig Weng og boede i Adelgade 54 2sal, København samt Brudgommens morfar: Morten Hansen fra Pedersborg. Vielsesattesten blev først udstedt 6 mdr. senere nemlig den Min farfar, der var ansat som portør ved Statsbanerne boede inden vielsen på Callisensvej 16, 2 Sal i Hellerup, og efter vielsen der blev foretaget af Sognepræst With, flyttede parret til Niels W. Gades gade no. 17 st. København Ø. KØBENHAVN CHRISTIAN JULIUS BRYDE Født den Død den MURERSVEND

18 GA K D LM86 A 8 Sadelmagersvend, JENS CHRISTIAN BRYDE. født der igen var søn af Thehandler Jens Bryde og Anne Kirstine Guldberg. Den 21. Maj i året 1826, næsten 2 mdr. efter fødslen, bliver han døbt i Vor Frelser Kirke på Christianshavn. Faddere ved dåben var hans moder Margrethe, og jordemoderen Madam Petersen. Han vokser op på Christianshavn og bliver uddannet som murersvend. Den 20 Februar1852 gifter han sig med Mathilde Wilhelmine Schalki i Trinitatis Kirke. Han er knap 26 år og bruden er 23 år. Han bor på dette tidspunkt som ungkarl i Åbenrå 246 København, under Trinitatis, og forlovere ved brylluppet er: Guldsmedemester Niels Felumb og Drejermester W. Høyer. Iflg. ubekræftede oplysninger fra min moster Carla får han med hende 3 sønner. Otto, Oskar og Harald Vilhelm Theodor. Otto bliver gift med en Dagmar. Oskar emigrerer til Flensborg i Tyskland og får her bl.a. en søn, der hed Arthur som blev gift med en Inger. Arthur kom under 2 Verdenskrig som tysk soldat til Danmark og opsøgte sin faster (min mormor) i fuld tysk uniform. Sikkert i en god mening men han blev omgående bortvist og sås aldrig mere. Dette er kun ment som en sidebemærkning da vi ikke er efterkommere af disse 3 sønner af første ægteskab. Hans første hustru dør, efter at have født ham de 3 sønner, og han møder nu i ejendommen hvor han bor, den 23 årige Jomfru Wilhelmine Sophie Petersen, der bor i samme ejendom, Store Regnegade 45, København. Den 18. Juni 1871 bliver så Enkemanden Christian Julius Bryde gift med den 22 år yngre Wilhelmine Sofie Petersen.(se A 15) i Helligånds Kirken på Strøget i København. Forlovere ved dette sommerbryllup er hans kollega Murersvend Johan Edward William Kemp der bor i Lars Bjørnstræde 24 samt Seilmager, Carl Frederik Ferdinand Steenberg, der bor i Rigensgade 22. Her i St. Regnegade går han så i gang med familie nummer 2, og får nu 3 døtre efter først at have fået de 3 sønner. Døtrene er i rækkefølge: Dagmar Mathilde født den 4. December 1873, ALEXANDRA WILHELMINE MARIE født den 5. April 1875 Thyra Olga født den 26. Maj 1881

19 Som vi kan se er den første datter døbt Dagmar Mathilde. Mathilde er efter hans første kones første fornavn. Den anden datter han får, er døbt Alexandra Wilhelmine. Wilhelmine er hans første kones andet fornavn samtidig med at det er hans anden kones første fornavn. Det var skik og brug dengang, at opkalde senere børn efter afdøde personer. At begge hustruer også hedder Wilhelmine er et tilfælde. De bor iflg. Politiets register i 1890 i Wesselsgade 27, 4 sal med deres 3 døtre. Den 3 Oktober 1892 dør han, 66 år gammel, af Cancer Hepatitis på adressen: Wesselsgade 22, København N. Han bliver bisat fra Skt. Johanneskirken den 7 Oktober 1892 og begravet på Vestre Kirkegården (Denne kirke har været anvendt til både bryllup og begravelse tidligere i min historie.) Efter 21 års ægteskab efterlader han sig en enke Wilhelmine Sofie Petersen på 44 år, samt døtrene Dagmar Mathilde på 19 år og vores slægtsforbindelse nemlig min mormor Alexandra Wilhelmine Marie Bryde på 17 år, og lille Thyra Olga på kun 11 år. WILHELMINE SOFIE PETERSEN Født den Død den HUSTRU Hun boede i samme ejendom som CHRISTIAN JULIUS BRYDE da han blev enkemand og hun er født i København en forårsdag i Maj måned som datter af: GULDSMEDESVEND CHRISTIAN VICTOR PETERSEN, Født den SOPHIE MARIE PETERSEN Født den Danmark var i Krig med Tyskland på det tidspunkt, men i Flådens Kirke på Holmen, bliver hun døbt 2 måneder efter fødslen og faddere ved dåben var hendes moder, Sofie Marie Petersen samt Jordemoderen Madam Hendriksen. Hun havde da det tilfælles med sin mand at deres faddere var deres egne mødre og jordemoderen der havde bragt dem til verden. Efter mandens død i 1892, var hun enke i 25 år og døde af en hjertelidelse i 1917, 69 år gammel. Hun bliver bisat fra Hellig Kors Kirke ved Assistents Kirkegård. Hun

20 6 6 L7 6 N= K 69 A datter: Hun blev min mormor. ALEXANDRA WILHELMINE MARIE BRYDE Født den 5 April Død den 21 februar 1951 Så nu efter en lang rejse gennem landskaber og årstal må jeg lige samle lidt sammen her. For vi er nu kommet frem til et del resultat eller en kvartfinale kan man måske sige. Du har læst om: Min farfar og farmor: Portør ved De Danske Statsbaner: Min ½ svenske farmor: HANS PEDER AXEL HANSEN ANNA JENNY PETREA PEHRSSON Foruden Min morfar og mormor: Typograf hos Nielsen & Lydiche: Min mormor, Pålæggerske: BRODER FREDERIK SIMONSEN ALEXANDRA VILH. MARIE BRYDE AKSEL VIKTOR EIGIL HANSEN Født den 16 Oktober Død den 21 maj PORTNER I LIVSFORSIKRINGSSELSKABET HAFNIA Min far blev født 16 oktober 1916 og hjemmedøbt på forældrenes bopæl Brohusgade 8 st. København N. Brorsons Sogn af Pastor Skeltrup den 8 April Fremstillet i Lutherkirken 30 Marts (ca. 2 1/2 år efter fødslen). Gift den 16 Oktober 1938 i Sions Kirken, København. Forlod skolen som 16 årig og havde da mistet alle sine tænder på grund af dårlig tandpleje. Han fik ingen senere uddannelse. Blev ansat ca som Fyrbøder i Hafnia, fik 3 sønner. Frank født den , Flemming født og Bjarne født den Boede fra begyndelsen af 1940'erne i Rovsinggade 23 3tv. på Østerbro i København. Senere (1953) på Fruebjergvej 14 1tv i Emdrup, København og fra ca. 1955, og til sin død som Ejendomsinspektør i Livsforsikringsselskabet Hafnia i Hafnias kontorbygning i Holbergsgade 3. 4sal over gården. Min far døde den af akut blødende mavesår efter en hasteoperation på Sundby Hospital. Han blev bisat fra Holmens Kirke, kremeret og begravet på Hellerup Kirkegård. Han blev kun 44 år.

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans Afsnit 1 Afsnit 1 Marie, Anton og Hans 9 Afsnit 1 10 Karen Marie Jørgensen, født 11. maj 1858 på Tindinge banke i Tjørnelunde, Holbæk amt, datter af husmand Jørgen Madsen (1825-1891) og hustru Juliane

Læs mere

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter

No. 16. : Jens Nielsen. : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter Jens Forældre Børn : nr. 32 Niels Christian Laursen og nr. 33 Ane Margrethe Andersdatter : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen.

I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter Mortensen. 15. februar 2014 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter & Peter Mortensen I dette notat har jeg sammenstykket, hvad jeg på nuværende tidspunkt ved om mine 2 x tipoldeforældre Anna Pedersdatter og Peter

Læs mere

No. 17 Nielssine Christine Jensen

No. 17 Nielssine Christine Jensen Nielssine Christine Jensen Forældre Børn : nr. 34 Jens Andreas Knudsen og nr. 35 Maren Johansen : Maren Christine, Ane Josephine Caroline, Anders Sofus Kristian, Oluf Kristian Johannes, Olga Josefine Petrea,

Læs mere

Anna Marie Elisabeth Hansen

Anna Marie Elisabeth Hansen Anna Marie Elisabeth Hansen Min faster Anna var født den 27. august 1896 i Brahetrolleborg sogn på Sydfyn, en halv snes km. fra Faaborg. Forældrene var savskærer Hans Hansen Dyrman og hustru Kirsten. Hun

Læs mere

Lutmann og Alexander Danmark

Lutmann og Alexander Danmark 25. august 2014 Lutmann og Alexander Danmark Vores nyeste barnebarn har mange spændende forfædre, og her vil jeg skrive om et par af dem, som fik det usædvanlige og flotte navn Danmark. Familiesammenhæng

Læs mere

Aner til Karen Jensen

Aner til Karen Jensen 1. generation 1. Karen Jensen, datter af Husmand Jens Jensen og Kirsten Olesen, blev født den 20 Nov. 1885 i Ø. Tørslev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 2 Dec. 1885 i Hjemmet, og døde efter 1930.

Læs mere

Aner til Anders Peter Andersen

Aner til Anders Peter Andersen 1. generation 1. Anders Peter Andersen, søn af Arbejdsmand Karl Peter Andersson og Karen Marie Larsen, blev født den 29 Jul. 1876 i Gjerning sogn, Houlberg Herred, 1 blev døbt den 30 Jul. 1876 i Hjemmet,

Læs mere

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen(1859-1917) og hustru Karen Marie

Læs mere

MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959

MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959 MOSTER ANNA 4-5-1893: Leif den 23-04-2013 Anna 1930 Anna 1959 Harald 1959 Hej igen Uffe! I fortsættelse af behagelig telefonsamtale med dig d.d., samt din ordre til mig ( Så kære Leif: du må ta' kontakt

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Forfædre til: Side 1 af 8 Brian Wolter

Forfædre til: Side 1 af 8 Brian Wolter Forfædre til: Side 1 af 8 1st Generationer 1. blev født den Sep. 1 1973 i Gentofte. Andre begivenheder i s liv Beskæftigelse I T Far: 2. Dan Wolter blev født den Jan. 12 1950 i Frederiksberg. Mor 3. Annette

Læs mere

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6

Generation IV Ane nr. 16/17. Indholdsfortegnelse. Kort overblik 2. Tidsbillede 3. Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Søren Pedersen og Maren Jespersdatter 6 Oversigt over kildemateriale 10 Kildemateriale 12 Peder Sørensen / Anne M. Pedersdatter Jesper Olsen & Maren

Læs mere

No. 33. : Anne Margrethe Andersdatter. Husmoder i 1800-tallet

No. 33. : Anne Margrethe Andersdatter. Husmoder i 1800-tallet Anne Margrethe Andersdatter Husmoder i 1800-tallet Forældre Børn : nr. 66 Anders og nr. 67 Else Jensdatter. : Ane Magrethe, Else Marie, Niels, Jens (16) og Christen Navn Født Døbt Faddere Gift Stilling

Læs mere

Aner til Maren Madsen

Aner til Maren Madsen 1. generation 1. Maren Madsen, datter af Gårdmand Mads Christensen og Mette Christensdatter, blev født den 1 Mar. 1851 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 13 Mar. 1851 i Hjemmet, døde den

Læs mere

Aner til Agathe Line Hansen

Aner til Agathe Line Hansen 1. generation 1. Agathe Line Hansen, datter af Daglejer Jørgen Hansen og Karen Dorthe Larsen, blev født den 21 Okt. 1870 i Ejby Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 14 Dec. 1870 i Hjemmet, døde den 17 Sep.

Læs mere

Lars Christian Iver Christensen,

Lars Christian Iver Christensen, Han blev født den 23. september 1890 i hjemmet Freerslev mark, Freerslev sogn, Haslev som den 7. og sidste i en søskendeflok. Forældre Jens Christensen og Mette Pedersdatter Blev døbt i Freerslev kirke

Læs mere

Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen

Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen 14. maj 2013 Else Larsine Cathrine Larsen og Jens Kristian Larsen Denne fortælling handler om mine oldeforældre på min farmors side Else og Jens Larsen fra Odsherred. Elses fødsel Else blev født i Nørre

Læs mere

År Begivenhed Sted Kilde Undersøgelsesområde/information 12. maj 1869 Født/dåb Aalsgaard Hellebæk Kapel på

År Begivenhed Sted Kilde Undersøgelsesområde/information 12. maj 1869 Født/dåb Aalsgaard Hellebæk Kapel på Ane nr. 13: Inger Mathilde Sophie Hansen (1869-død efter 1933) gift 12. maj 1894 med Ole Peter (1856-1905) Karin Andersen 2010-01 side - 1 År Begivenhed Sted Kilde Undersøgelsesområde/information 12. maj

Læs mere

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet.

Hodde sogn døde 1777 til 1814. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1777 d. 24 aug. blev Christen Nielsens dødfødte drengebarn af Hulvig begravet. 1778 d. 25 jan. blev Hans Thomsens ældste søn udi Hessel Thomas Hansen jordet 6 år. 1778 d. 8 feb. blev Hans Christensen af

Læs mere

No. 52 Niels Hansen Knudsen

No. 52 Niels Hansen Knudsen Niels Hansen Knudsen Forældre: Børn: nr. 104 Hans Nielsen og nr. 105 Karen Nielsen, født Andersdatter Hans Knudsen, Karen Knudsen, Lars Adam Knudsen, Jens Peter Knudsen, Karen Knudsen, nr. 26 Søren Dahl

Læs mere

Niels Peder Hansen, 1850-1937

Niels Peder Hansen, 1850-1937 Niels Peder Hansen blev født den 30. september 1950 i Braabye, Vester Broby sogn. Blev døbt i kirken den 10. november 1850. Vester Broby kirke kilde Vester Broby sogn Baaret af Jomfrue Krossing Tj(enende)

Læs mere

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

No. 71 Ane Cathrine Pedersdatter Veie. En hyrdepige med sit horn. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen. Ane Cathrine Pedersdatter Veie En hyrdepige med sit horn Forældre Børn : nr. 142 Peder Pedersen Veie og nr. 143 Maren Eskilsdatter. : nr. 35 Maren Brosholm Johannesdatter og Peder Christian Johannesen.

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med

Han blev trolovet 6 apr 1768 og gift 2 okt 1768 i Skellebjerg præstegård med 6.7 generation Ane 44 og 45 Niels Poulsen og Karen Nielsdatter Niels Poulsen var født ca. 1736, muligvis i Soebjerg, Skellebjerg sogn, Holbæk amt og døbt i Skellebjerg kirke, Løve herred. Men han findes

Læs mere

Jens Peder Rasmussen

Jens Peder Rasmussen Jens Peder Rasmussen Maren Nielsdatter ældste søn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave JENS PEDER RASMUSSEN "1 Jens Peder Rasmussen *1786-1834 Marens ældste søn Jens Peder Rasmussen blev født 21. marts

Læs mere

Forfædre til Carl August Hansen

Forfædre til Carl August Hansen Forfædre til Carl August Hansen Generation nr. 1 1. Carl August Hansen, født 12 feb 1892 i Skt. Matthæus, København 1 ; død 01 maj 1959 i Gladsaxe, Kbh.a.. Han er søn af 3. Bodil Hansen. Han giftede sig

Læs mere

Min oldefar Christen Hansen Meyer Født 02.05.1835 - død 28.10.1914 og min oldemor Olga Juliane Augustine født Klamke Født 11.10.1840 - død 07.12.

Min oldefar Christen Hansen Meyer Født 02.05.1835 - død 28.10.1914 og min oldemor Olga Juliane Augustine født Klamke Født 11.10.1840 - død 07.12. Min oldefar Christen Hansen Meyer Født 02.05.1835 - død 28.10.1914 og min oldemor Olga Juliane Augustine født Klamke Født 11.10.1840 - død 07.12.1920 Dette billede er taget i forbindelse med deres guldbryllup

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1

Familiegrupperapport for Jens Jørgensen og Mette Rasmusdatter Mand Jens Jørgensen 1 Mand Jens Jørgensen 1 Født Før 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Dåb 19 Jan. 1744 Lumby, Lunde, Odense 2 Død 27 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Begravet 30 Apr. 1803 Lumby, Lunde, Odense 3 Far Jørgen

Læs mere

Catherine Jo Jørgensen, FOF Tirsdagshold Rigsarkivet Nov-2012

Catherine Jo Jørgensen, FOF Tirsdagshold Rigsarkivet Nov-2012 1 1837 Fødes 25.11.1837 uægte barn af [Ane 50] Ane Johanne Olsdatter og [Ane 49] Ukendt dog påstår familien at det er den danske arveprins Ferdinand, Den kongelige Fødselsstiftelse i 1837 Døbes 05.12.1837

Læs mere

Forfædre til: Side 1 af 8 Lillian Karen Johansen [Hansen]

Forfædre til: Side 1 af 8 Lillian Karen Johansen [Hansen] Forfædre til: Side 1 af 8 1st Generationer 1. blev født den Apr. 28 1933 i Skt. Pauls Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt og døde den Jul. 10 2007 i Lynge Sogn, Allerød. Andre begivenheder i s liv Dåb

Læs mere

Kathe Ahlgren

Kathe Ahlgren Navn og anenummer: Niels Sørensen [52] side - 1 1816 09 18 Fødsel Stenderup Sogn Stenderup Kirke Forældre: Søren Jensen *13/7-1790 [104], Botillamarie Nielses *1797 [105a] 1816 09 20 Dåb Stenderup Kirke

Læs mere

1.1.1 RASMUS JENSEN. Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave RASMUS JENSEN "1

1.1.1 RASMUS JENSEN. Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave RASMUS JENSEN 1 RASMUS JENSEN Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave RASMUS JENSEN "1 Rasmus Jensen *1811-1890 Rasmus blev født 8. december 1811 i Lydum. Han bliver ført til

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Cecilie og Carl fra Carlsberg Bryggeri 15. januar 2015

Cecilie og Carl fra Carlsberg Bryggeri 15. januar 2015 Cecilie og Carl fra Carlsberg Bryggeri 15. januar 2015 Dette er historien om mine tipoldeforældre Cecilie Cathrine Sørensen og Carl Lorentz Holm på min mormors side. Familieforholdet ser således ud: Tipoldeforældre:

Læs mere

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1

Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Familiegrupperapport for Søren Hansen og Ane Jensdatter Side 1 Mand Søren Hansen 1 Født 19 Jun. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Dåb 28 Jul. 1799 Haraldsted, Ringsted, Sorø 2 Død 25 Sep. 1875 Soderup,

Læs mere

Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred.

Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred. Hovgaard Hougaard slægten af Ring, Hammer Sogn, Hammer Herred. Om slægtens forfader Hans Hovgaard (født 1645, død 1728) bonde på Hovgaarden i Ring siden 1669. Historier og citater om slægten. I det følgende

Læs mere

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31

Sorten Vennekildegårdsæble nævnes omkring 1885, stammer fra Vennekildegård, Grønholtvej 31 Grønholtvej 31 Vennekilde Matrikelnummer: Matr.nr. 6a Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæstegård, som er på 189954 m2, heraf vej 8160 m2. Det var oprindelig gård nr. 5. Vennekilde har engang sammen med

Læs mere

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1

Familiegrupperapport for Jens Pedersen og Karen Nielsdatter Mand Jens Pedersen 1 Mand Jens Pedersen 1 Født Omkr 1781 2 Dåb 7 Jan. 1781 Søndersted, Merløse, Holbæk 3 Død 7 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Begravet 9 Okt. 1831 Kirke Eskilstrup, Merløse, Holbæk 2 Ægteskab

Læs mere

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867.

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867. Ane 10. Hans Chr. Johansen Skrædder. Født 26. maj 1867 Død 1. januar 1930, 62 år gammel Ane 11. Abeline Dorthea Andersen Jordemoder Født 19. okt. 1864 Død 12. maj 1946, 81 år gammel Hans Chr. Johansen

Læs mere

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a.

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. (E-E) Jens Jørgensen født 1750 og hustru Bodil Marcusdatter født 1752. 1783 Mandagen den 15 September Trol: By Smed i Errindlev, Jens Jørgensen til Pigen, Bodil Marcus

Læs mere

Øksendrup Kirke , opslag

Øksendrup Kirke , opslag Nicolay Olsen blev født i 1762, og det har desværre ikke været muligt at finde hans fødsel i kirkebøgerne. Det kan være ham, der er opført i en kirkebog fra Frørup Kirke, men jeg er ikke sikker, og derfor

Læs mere

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN Skrevet af Ingrid Bonde Nielsen 2012 DEN MANDLIGE LINIE FARFARS FARS GREN GENETISK SET Hvordan beskrive en forfars liv og levned - ja man kan jo

Læs mere

Familiegrupperapport for Ole Hansen og Inger Kirstine Madsdatter Mand Ole Hansen 1

Familiegrupperapport for Ole Hansen og Inger Kirstine Madsdatter Mand Ole Hansen 1 Mand Ole Hansen 1 Født 17 Okt. 1807 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 2 Dåb 15 Nov. 1807 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 2 Død 12 Aug. 1880 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 3 Begravet 17 Aug. 1880 Nykøbing Sjælland,

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Side 1 af 11. Forfædre til: Jeanette Johansen Slyk. 1st Generationer. 2nd Generationer (Forældre) 3de Generationer (Bedsteforældre)

Side 1 af 11. Forfædre til: Jeanette Johansen Slyk. 1st Generationer. 2nd Generationer (Forældre) 3de Generationer (Bedsteforældre) Side 1 af 11 1st Generationer 1. blev født den Nov. 29 1957 i Frederiksberg Hospital. Andre begivenheder i Feb 23 1958 Holmens Kirke Pastor Knud Banning 2. Bent Johansen blev født den Jun. 21 1930 i Vanløse

Læs mere

Christina Pedersen 2010-01 side - 1

Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Christina Pedersen 2010-01 side - 1 Navn og anenummer: 162 1728/1730 Født Christian Sigfred Henricksen Lindberg Jeg ved ikke hvor han er født henne 20-7-1750 Han bliver gift 1. gang med Sara Marie Olsdatter

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826

Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard skifteprotokol I: 1751-1777 og II: 1777-1826 Stensgaard, under Brahesborg, skifteprotokol I-2, 1751-1777 Uddrag - Drejø skifter Peder Nielsen, gdm, Drejø, 984, 16.12.1763 ~ Maren Hansdatter,

Læs mere

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne Død mands kiste Kjære Christian 20 juni 1872 Siden der sidst blev skrevet til Dig her fra Comptoiret er der hvad Forretningen angaar ikke noget nyt at melde, men vel en anden i høj grad sørgelig Efterretning,

Læs mere

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e.

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. (E-M) 1767 Søndag den 6 September ELSE døbt, Hans Møllers liden Datter i Errindlev, som blev båret til Dåben af Forvalter Holst på Højbygård, hans Kæreste. Faddere:

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Niels Pedersen Skou og Bodild Nielsdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Jensen Skouf & Maren Lauridsdatter Niels Pedersen

Læs mere

Løjtved skifteprotokol 1744-1753

Løjtved skifteprotokol 1744-1753 1 Løjtved skifteprotokol 1744-1753 Anders Nielsen Møller, Stenstrup, 2, 31-08-1744 ~ Dorthe Jørgensdatter, lavværge broder Jens Jørgensen, Rødme Arvingerne er hans moder og søskende: Johanne Hansdatter

Læs mere

Grønholtvej 48 Kirkedal

Grønholtvej 48 Kirkedal Grønholtvej 48 Kirkedal Matrikelnummer Matr.nr. 29 Grønholt by, Grønholt sogn husplads med have. Ejendommen er på 1556 m2. Ejendommen er opført omkring 1900 i 2 plan med stråtag og siden moderniseret.

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 340/341. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 340/341. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Peder Nielsen og Maren Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Niels Jespersen & Ludze Pedersdatter Hans Frendesen & Karen Jensdtr.

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Hansen (født Christensen) bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Viet den 5. nov Peter Jørgensen Petersen * 14. sep Med pigen.

Viet den 5. nov Peter Jørgensen Petersen * 14. sep Med pigen. Viet den 20. nov. 1784 Jørgen Petersen * aug. 1756, søn af Peter Mathiasen og Marie Madsdatter Damgade 24. Maren Christensdatter (1762 1790), datter af Christen Jørgensen Schmidt og Kirsten Hansdatter

Læs mere

1 Hans Henrik Wittenkamp Rich og Else Christine Bollerup

1 Hans Henrik Wittenkamp Rich og Else Christine Bollerup 1 Hans Henrik Wittenkamp Rich og Else Christine Bollerup Hans Henrik Wittenkamp Rich, død 1941 C 528-G 011C, Ringkøbing, Hind Herred, Ringkøbing Amt, døde mandkøn 1941 Nr. 32. Død 1941, 1. november, Ringkøbing,

Læs mere

1.3. Mette Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave METTE OLESDATTER "1

1.3. Mette Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave METTE OLESDATTER 1 Mette Olesdatter Aner Maren Nielsdatter - Mette Olesdatter Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave METTE OLESDATTER "1 METTE OLESDATTER "2 Mette Olesdatter *1789-1880 Mette Olesdatter blev født den 1. november

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Familiegrupperapport for Hans Nielsen og Kirstine Andersdatter Mand Hans Nielsen 1

Familiegrupperapport for Hans Nielsen og Kirstine Andersdatter Mand Hans Nielsen 1 Mand Hans Nielsen 1 Født Før 22 Mar. 1772 Rørvig, Ods, Holbæk 2 Dåb 22 Mar. 1772 Rørvig, Ods, Holbæk 2 Død 9 Nov. 1848 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk 3 Begravet 15 Nov. 1848 Nykøbing Sjælland, Ods, Holbæk

Læs mere

Generation VII Ane nr. 170/171. Indholdsfortegnelse

Generation VII Ane nr. 170/171. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Pedersen og Maria Stephansddatter 4 Hans Pedersen og Maren Jensdatter 5 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Nielsen & Maren

Læs mere

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen 1. generation 1. Arbejdsmand, skorstensfejer Knud, søn af Husmand, Væver Hans Ejler Rasmussen og Karen Rasmussen, blev født den 16 Sep. 1867 i Brenderup Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 1 Nov. 1867

Læs mere

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter

No. 65 Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter Anne Margrethe Nielsdatter var alenepige indtil sit 49. år, da hun blev gift. Hun havde indtil da været tjenestepige det meste af sit liv og puklet for andre Forældre : nr. 130

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

?. Laugv: Afdødes bror, Morten P. Pedersen. 1 dat.

?. Laugv: Afdødes bror, Morten P. Pedersen. 1 dat. SKIFTEUDDRAG BORNHOLMS AMT CHRISTIANSØ FÆSTNINGEN KOMMANDANTENS ARKIV SKIFTEPROTOKOL BOG 4 23. dec. 1812 20. okt. 1814. Nr. 1. Side 1. 1812. 23. Dec. Margrethe?, enke, Christiansø. Afg. Claus Hansen. 2

Læs mere

Generation X Ane nr. 1372/1373

Generation X Ane nr. 1372/1373 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Clemmingsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Clemmingsen & Raabylille -datter Ane nr. 1372/1373 Rasmus Hansen

Læs mere

Oldefar Andreas Nicolai Høeg

Oldefar Andreas Nicolai Høeg 1 Oldefar Andreas Nicolai Høeg. Fra oldemor Erikke Brøns s fotosamlng: Andreas Nicolaj Høeg som 29. årig soldat i 1864 1 2 Andreas Nicolaj Høeg blev født i Thorsager den 14. maj 1835 som søn af lærer og

Læs mere

Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109

Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109 Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109 Ny ejer af Hellesøhus 1859 Peter Jessen Kolmos Vi underskrivende, jeg halvbolsmand Peter Jessen Kolmos,

Læs mere

CHRISTIAN RASMUSSENs børn

CHRISTIAN RASMUSSENs børn CHRISTIAN RASMUSSENs børn Aner Maren Nielsdatter - Rasmus Olesen - Christian Rasmussen -børn Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CHRISTIAN RASMUSSENS BØRN "1 Christian Rasmussens børn 1.2.2.1 Mette Kirstine

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

No. 12 Karl Otto Pedersen

No. 12 Karl Otto Pedersen Karl Otto Pedersen Forældre: nr. 24 Niels Pedersen og nr. 25 Maren Pedersen Børn: Else Pedersen, Niels Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn : Karl Otto Pedersen Født : 16.

Læs mere

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690

Efterkommere af Laust Bertelsen Ca efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen Ca. 1615 - efter 1690 Efterkommere af Laust Bertelsen 1. Generation 1. Laust Bertelsen 1, 2, 3 blev født cirka 1615 og døde efter 1690. Andre navne for Laust var Laurids

Læs mere

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b.

Kongevejen 79. eksisterer ej længere. Matrikel nummer. Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Kongevejen 79 eksisterer ej længere Matrikel nummer Parcel af Stenklammegård matr. nr. 2b. Er i dag lagt under Kildegården, Kongevejen 79, 3480 Fredensborg Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Landmand

Læs mere

Forfædre til: Side 1 af 9 Jørn Holst

Forfædre til: Side 1 af 9 Jørn Holst Forfædre til: Side 1 af 9 1st Generationer 1. blev født den Apr. 2 1932 i Nørregade 26, Århus og døde den Dec. 4 2001 i Helsingevej 142, Frederiksværk. Andre begivenheder i s liv Barnedåb Jul 24 1932 Århus

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Matrikelnummer Matr.nr. 10 a, tidligere hus no 1, nr. 21, se Stendalhus, arvefæste. Ejendommen er på 11910m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde lyst den 30.8.1983

Læs mere

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F)

Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) Kærvej Nr.15. Errindlev. Matr.Nr.8a. (E-F) (E-FA) Mads Olsen født 1730.. 1765 Tirsdagen den 19 Marts Trol: Land -Soldat Mads Olsen og Hans Fynbos Enke Kirsten Mikkelsdatter, begge af Sjælstofte. Sponsores:

Læs mere

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer:

Kongevejen 41. Timesgård, arvefæstegård. Matrikelnummer: Kongevejen 41 Timesgård, arvefæstegård Matrikelnummer: Matrikel nr. 18 Lønholt by, Grønholt sogn, nu matr. 18a Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 11.498m2.. Afgav 15. april 1874 matr.nr. 18d Lønholt

Læs mere

5. Hvordan så man dengang på ugifte kvinder, som fik børn? 11. Hvorfor tegnede familierne kridtstreger på gulvet i det værelse, de boede i?

5. Hvordan så man dengang på ugifte kvinder, som fik børn? 11. Hvorfor tegnede familierne kridtstreger på gulvet i det værelse, de boede i? Afsnit 1 Et uægte barn 1. Hvad lavede Grevinde Danners mor? 2. Hvorfor sagde Juliane ikke nej til sin herre? 3. Hvorfor blev der stor ballade hos familien Køppen? 4. Hvordan reagerede husets frue? 5. Hvordan

Læs mere

Margit Gunhild Sofia Albin

Margit Gunhild Sofia Albin Margit Gunhild Sofia Albin D en 25. Juli 1915 blev Margit født i Bjuv, 15 km fra Helsingborg. Når hun i dag fortæller om sin barndom i Sverige, er det livet i Småland, der med drømmende blik og malerisk

Læs mere

For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V.

For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V. For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V. Den 20. juni 2005 var vi to fra arkivet, der var på besøg hos brødrene Henry og Gunnar Olesen. Vi blev vist rundt

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735)

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735) JP 58 1735 Hans Michelsen, Torø Huse MULIGHED: KB Kærum 1722-1814, 1734 (opslag 103) Hans Michelsen døbt 2/2 Michel Hansen af Norbÿe 1 Barn døbt Fest: Purificat: Mar: nom: Hans fad: som bar Det Helvig

Læs mere

Aner til Laura Martine Jensine Nielsen

Aner til Laura Martine Jensine Nielsen 1. generation 1. Laura Martine Jensine Nielsen, datter af Gårdejer Villads Laurids Johan Nielsen og Ane Marie Christensen, blev født den 9 Nov. 1897 i Ferslev Sogn, Fleskum Herred, 1 blev døbt den 24 Maj

Læs mere

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter Matrikel 5a, Stenagergaard. ***** Matrikelkort 1798: ejer/fæster Hans Christoffersen areal: 494030 /al 42 1/14 tdr. Tidligere hed gården Wingeberggaard og havde matrikelnummer: 2 [Forside] [Skafterup]

Læs mere

Astrid og S.P. Jensen

Astrid og S.P. Jensen Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer Redigeret af John Lykkegaard Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer udgivet 2006 udgivet som e-bog 2011 S. P. Jensen og Forlaget Mine Erindringer Redigeret af John

Læs mere

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Matrikelnumre: Matrikel nr. 10 Lønholt by, Grønholt sogn, Nu 10a Lønholt By, Grønholt sogn, Det oprindelige nummer: 13. Matr.nr. 10a er

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1834-1919 KB Hørby (Holbæk) 1834 op 26 nr 9 Anders Jeppesen født 17/7 Født: 17. Juli 1834, Anders Jeppesen, døbt i Kirken 29. Juli, Forældre: Gmd Jeppe Christensen og Hustr Mette Jensdr. af Uglerup KB

Læs mere

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen

Aner til Husmand Poul Christian Kondrup Madsen 1. generation 1. Husmand Poul Christian Kondrup Madsen, søn af Husmand & Slagter Mads Christensen Greve og Marie Cathrine Hansdatter, blev født den 9 Apr. 1855 i Vindblæs Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie. Jeg er yngste barn i børneflokken, vi er 3 drenge, mine store brødre er henholdsvis 9 år og 12 år ældre end mig. Min far er fra 1934 og er 82 år, og min mor er fra 1937 og er 78 år, men lige om et par

Læs mere

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!!

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!! Min Far blev født i København den 4. december 1912 som søn af: Direktør, fabrikant Oscar Valdemar Meyer, født 30. Maj 1866 i København og død 18. november 1930 i Charlottenlund og hustru Astrid Constance

Læs mere