Pinsen - den glemte højtid

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pinsen - den glemte højtid"

Transkript

1 Pinsen - den glemte højtid Britt Caroline Juul Pinsen fejres 50 dage efter påske Pinsen har sine rødder i Det Gamle Testamente, hvor højtiden er en takkefest for kornhøsten. Den kaldes også for ugefesten eller på hebraisk for Shavuot. Pinse kommer af det græske ord pentecoste, der betyder halvtreds. Det bliver nemlig pinse 50 dage efter påskesøndag eller den syvende søndag efter påske. Pinsen strækker sig over to dage - pinsedag og 2. Pinsedag. I år falder pinsen d. 11. og 12. maj. Tidligere var der også tale om en 3. pinsedag, men den blev afskaffet af Struensee i livet af. Julens billeder er nemme at afkode barnet i krybben, hyrderne, ledestjernen osv. Det samme kan siges om påsken, hvor korset og den tomme grav er enkle, stærke billeder på Jesu død og opstandelse. I kirken anvendes blandt andet vind, ild og duen som symboler for Helligånden - dog uden at have samme enkle forklarende kraft, som det er tilfældet med de andre højtiders symboler. Pinseunderet den kristne kirkes fødsel Symbolerne for Helligånden - vind og ild - har deres En overset højtid? Blandt de kristne højtider, er pinsen den mest oversete. Pinsen er kirkens tredje store højtid og markerer den kristne kirkes fødsel og Helligåndens komme. Måske har den været svær at forstå for mange? For hvad betyder det egentligt, når vi fejrer pinsen og Helligåndens komme? Hvad er Helligånden? Helligånden er Guds ånd, der virker i mennesket. Den beskrives i Bibelen som en slags tolk, der gør det muligt for mennesker at få overleveret, høre og forstå Jesu ord. I kirken anvendes tit ordene forkyndelse og sakramenter om de ord og handlinger som Helligånden viser sig igennem. Helligånden indgår desuden i klassisk kristen dogmatik som en del af treenigheden sammen med Faderen og Sønnen. Helligånden er en svær størrelse at komme ind på Fig. 1. Bebudelsen malet af Robert Campin. Vinden, der symboliserer Helligånden, har netop slukket stearinlyset.

2 NoMus Fig. 2. Helligånden. I Det Nye Testamente fortælles, at da Jesus var blevet døbt dalede Helligånden ned over ham i skikkelse af en due. I mange danske kirker er duen som symbol for Helligånden ofte sat over prædikestolen på lydhimlen. De to viste eksempler er fra Lille Lyngby (den hvide due) og Asminderød Kirke (guldduen). oprindelse i Apostlenes Gerninger 2. Apostlene er her samlet for at fejre den jødiske højtid Shavuot, ti dage efter Kristi Himmelfart. Pludselig kommer et kraftigt vindstød, og tunger af ild kommer til syne og sætter sig på hver af dem. De fyldes herefter af Helligånden og begynder at tale i tunger. Helligånden gør dem herefter i stand til at kunne forkynde det kristne budskab for jøderne, der kom fra mange forskellige verdensdele og var forsamlet i Jerusalem. Pinseunderet, som denne episode også kaldes, regnes for den kristne kirkes fødsel eller fødselsdag, fordi Helligånden gjorde det muligt at udbrede Jesu lære til Fig. 3. Jesus døbes af Johannes Døberen i Jordanfloden. Over dem ses Helligånden i form af en due. Maleri af Bartolomé Murille ( ). alle folkeslag. Når pinsen fejres i den kristne verden, er det således pinseunderet - Helligåndens komme og kirkens fødselsdag der fejres. Duen - symbolet på Helligånden i kunsten Duen er et gammelt bibelsk symbol på en budbringer f. eks. var det i det gamle testamente en due, der vendte hjem med olivengrenen til Noah på Arken (Første Mosebog, Kap. 9). I Matthæusevangeliet daler Helligånden ned over Jesus som en due, da han døbes af Johannes Døberen i Jordanfloden (Fig. 3). Når der i nogle kirker hænger en due over prædikestolen eller på altertavlen, er det således et symbol på Helligånden, som inspiration til forkyndelsen af Guds evangelium for kirkens præst. Den sultne pinse De kirkelige traditioner i pinsen blev også holdt i hævd i Nordsjælland. Pinsedag var offerdag og mange gik i kirke. Det var slut med den fede mad, det hjemmebagte sigtebrød og de andre lækkerier, vi har mødt i de tidligere artikler om jul og påske. For som året gik, blev højtiderne mere magre, og pinsen blev kaldt for den sultne pinse. En gammel talemåde sagde, at påsken var mager og pinsen var sulten.

3 NoMus 5 Men kan det nu passe? Måske ikke helt. Som det var tilfældet i julen og påsken blev også pinsen fejret med manér - med både bal og gilde. Der blev spist, danset og spillet musik! Senere i 1800-tallet begyndte man at tage på skovtur for fornøjelsens skyld. Denne tradition knyttes an til folkekirkens gudstjeneste, hvor pinsens kirkelige betydning tillægges naturens opvågnen og lysets komme i forårstiden, det ses f. eks. i Grundtvigs store pinsesalme I al sin glans nu stråler solen (1843). Beretninger om pinsetraditionerne i Nordsjælland Pinsemorgen skulle dyrene fodres og derefter gik turen til skoven. Der blev plukket lysegrønne bøgegrene, som blev stukket ind i sprækker i loftsbjælkerne over døre og vinduer i familiens lille stue. Morgenkaffen blev drukket ved bordet med den hvidblegede dug, hvor familien også spiste hjemmebagt søsterkage, som stod midt på bordet med det fine service placeret i en halvkreds rundt om kagen. De fine kopper var nemlig taget frem sammen med flødekanden og sukkerskålen. Det blev kun brugt ved særlige lejligheder! Moren og faren sad for enden af bordet, salmebogen lå ved siden af. Sammen med de fire børn sang de en pinsesalme, hvorefter den blankpolerede kobberkaffekande blev hentet af moderen. En af børnene, der senere som voksen fortalte om families tradition, husker dette som en af de dejligste erindringer fra sin barndom. Hun kunne huske at børnenes øjne strålede. Original opskrift på søsterkage 3 dl lunken sødmælk 25 g gær 3 æg 300 g hvedemel 1/2 tsk. salt 100 g smør 50 g sukat i tern 50 g pomerans i tern 50 g rosiner 25 g flormelis. Mælken varmes, smør smeltes i en gryde og afkøles. Gæren udrøres i mælkeblandingen. Mel, salt og æg kommes i, og dejen røres godt sammen. Smeltet smør, sukat, pomerans og rosiner røres i dejen. En original søsterkageform (bølgede sider og kegleformet top i midten) til 1 1/2 l, pensles grundigt med smør, dejen hældes op i formen. Tildækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time. Kagen bages ved 200º i ca. 1 time. Når den er afkølet, vendes den ud på et smukt kagefad. Den flækkes på tværs med en sytråd, og flormelis drysses over kagen. Må jeg byde op til polka Pinsedag var som tidligere nævnt offerdag, og derfor gik mange i kirke. Men når det var gjort, skulle der festes! 2. pinsedag blev der nemlig holdt pinsegilde i en eller to af sognets gårde. F. eks. holdt Smidstrupperne og Koldsbækkerne fest hver for sig. Dermed havde de unge mennesker mulighed for at vælge det bedste sted at muntre sig. I slutningen af 1800-tallet stod menuen på varm steg, der var stegt i gårdens bageovn eller hos bager Peder Andersen i Haagendrup. Til gildet hørte også musik, violin, kornet eller klarinet. Og så blev der danset! Favoritdansen var

4 NoMus ture. For eksempel sekstur, halvfemtentur, den gamle seks, kvadrillen, tolvtur, okseko, tremandsreel, pigernes fornøjelse - også kaldet pigernes klage! Af runddanse blev der danset polka, vals, galop eller Lottes død, også kaldet Glückstad. Denne dans blev dog først indført med krigen i 1848, da soldaterne havde lært den i felten. Pinsedans i skoven Der blev også danset i skovene. En beretning fra Maarum Sogn i 1885 fortæller, at pinselørdag vandrede alle i skoven om aftenen for at skære maj, og de kom først hjem langt ud på natten. At pinsetiden blev festligholdt med dans i skovene var en gammel tradition, der også var kendt i Høbjerg Hegn, hvor det som tradition går langt tilbage i tid. VEJRVARSLER I PINSEN Generelt om månedens vejr siges, at maj varsler intet godt hverken for vækster, dyr eller mennesker, for: Majkulde gør laderne fulde Og: Hvis det i maj er køligt og råt, Fylder hø og korn i laden godt Folkemuseet vil hermed opfordre vores læsere til at holde og ørerne stive 2. pinsedag, for om den 12. maj siges, at nattergalen helst skal begynde at synge, hvis det sene forår og sommer skal blive rigtig I en beretning fra Helsinge er skoven igen en del af pinsetraditionen. Der fortælles, at pinselørdag gik ungdommen i skoven og hentede grønne grene, birk, bøg og majgrønt. Grenene blev stukket i tagskægget og stuerne pyntet. Dette kaldtes at meje og oppyntningen foregik under sang. Vejret i pinsen En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje ind mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten ad året. Ifølge dansk folketro kan man også se pinsesolen danse pinsemorgen, en tradition, der på grund af klimaet er overført fra påskemorgen, hvor solen danser i glæde over Jesu opstandelse. Og når vi nu er ved vejret, kommer herunder et gammelt vejrvarsel for maj måned, der er den sidste forårsmåned. Kilder Anders Uhrskov (1924). Højtid. København. Bibelen med billede- og informationssider. Gyldendal Den store danske encyklopædi. Bind 15. Ib Askholm (2000). Gamle danske vejrvarsler. Askholms Folag. Pinsenedbør er et slet varsel, for regnen følges af tørke, der først standser ved Sankt Hans d. 24. juni.

5 NoMus 7 I AL SIN GLANS NU STRÅLER SOLEN I al sin glans nu stråler solen, livslyset over nådestolen, nu kom vor pinseliljetid, nu har vi sommer skær og blid, nu spår os mer end englerøst i Jesu navn en gylden høst. Opvågner alle dybe toner, til pris for menneskets forsoner! Forsamles alle tungemål i takkesangens offerskål! Istemmer over herrens bord nu menighedens fulde kor! I sommernattens korte svale slår højt fredskovens nattergale, så alt, hvad herren kalder sit, må slumre sødt og vågne blidt, må drømme sødt om paradis og vågne til Vorherres pris. I Jesu navn da tungen gløder, hos hedninger så vel som jøder, i Jesus-navnets offerskål hensmelter alle modersmål, i Jesu navn udbryder da det evige halleluja! Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemlig gennem løvet, det lufter liflig under sky fra paradis, opladt på ny, og yndig risler ved vor fod i engen bæk af livets flod. Vor Gud og fader uden lige! Da blomstrer rosen i dit rige, som sole vi går op og ned i din enbårnes herlighed, thi du for hjertet, vi gav dig, gav os med ham dit himmerig! Det volder alt den ånd, som daler, det virker alt den ånd, som taler ej af sig selv, men os til trøst, af kærlighed med sandheds røst, i ordets navn, som her blev kød, og fo r til himmels, hvid og rød! N. F. S. Grundtvig, Folkemuseet håber på solskin i pinsen, og ønsker alle læserne en rigtig god pinse og sommer!

290 I al sin glans nu stråler solen Mel.: Henrik Rung 1859

290 I al sin glans nu stråler solen Mel.: Henrik Rung 1859 290 I al sin glans nu stråler solen Mel.: Henrik Rung 1859 1 I al sin glans nu stråler solen, livslyset over nåde-stolen, nu kom vor pinselilje-tid, nu har vi sommer skær og blid, nu spår os mer end englerøst

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

33. ÅRGANG JUNI Nr. 5 KONTAKTBLAD FOR TYBJERG - AVERSI - TYVELSE - SANDBY - VRANGSTRUP

33. ÅRGANG JUNI Nr. 5 KONTAKTBLAD FOR TYBJERG - AVERSI - TYVELSE - SANDBY - VRANGSTRUP 33. ÅRGANG JUNI Nr. 5 2014 KONTAKTBLAD FOR TYBJERG - AVERSI - TYVELSE - SANDBY - VRANGSTRUP FORENINGER & KONTAKTPERSONER MENIGHEDSRÅDENE I TYBJERG, AVERSI, TYVELSE OG VRANGRSTUP Formand: Ida Laustsen tlf.

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Introduktion til hæftet.

Introduktion til hæftet. Introduktion til hæftet. Kære leder. Værsgo her har du FDFs nye forkyndelsesmateriale 12. 12 er et materiale, der gerne skulle give den erfarne leder nye indspark til forkyndelsesarbejde ude i kredsen

Læs mere

Konfirmandmateriale Forberedelse til Konf. træf 2014 N o v e m b e r 2 0 1 3

Konfirmandmateriale Forberedelse til Konf. træf 2014 N o v e m b e r 2 0 1 3 K o n f i r m a n d t r æ f f o r d i n e k o n f i r m a n d e r! Konfirmandmateriale Forberedelse til Konf. træf 2014 N o v e m b e r 2 0 1 3 Konfirmandtræf anno 2014 den gode ånd, fællesskab og Helligånden

Læs mere

den. Det er dem, jeg længes hjem til, når jeg er ude at rejse. Det er dem, der får mig til at holde

den. Det er dem, jeg længes hjem til, når jeg er ude at rejse. Det er dem, der får mig til at holde Anden søndag efter trinitatis, 17.juni 2012. Domkirken 10.00. Salmer: 745 Vågn op, 292 Kærligheds og sandheds ånd, 163 Fuglen har rede, 140 I Nazareth, 391 Dit ord, oh Gud. Nadver: 492 Guds igenfødte,

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 15 SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6

4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 4. s.e.trinitatis Luk. 6,36-42; 2. Sam. 11, 26-12, 7a; Rom. 8, 18-23; Salmer: 754; 289; 695 276; 321 nadver; 450; 123 v.7; 6 Lad os bede: Kære Herre Jesus Kristus, mød os i dag, og stands os i vores blindhed.

Læs mere

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar

Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar Prædiken i Højmark kirke, nytårsmøde 8. januar 712 Vær velkommen 397 Trods længsels smerte 125 Mit hjerte altid vanker 108 Lovet være du, Jesus Krist Denne hellige lektie skrives i femte Mosebog, 6,1-12.

Læs mere

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle

Nogle af os er kede af det, fordi vi savner nogen, eller måske en bestemt, at være sammen med. Nogle af os går og småskændes, fordi det skulle Juleaften, domkirken 16.30 : 94 Det kimer nu, 119 Julen har bragt, 104 Et barn er født, 120 Dejlig er jorden. 1.salme, Salutation og kollekt med korsvar, Koret: "Højlovet være han som kommer i Herrens

Læs mere

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen.

Guds søn. Andagt fra Skyd skrevet af Carsten Hjorth Pedersen. Guds søn I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Det betyder, at Gud blev menneske, da Jesus kom til vores jord den første jul. Men hvad

Læs mere

Vejledende liturgihåndbog

Vejledende liturgihåndbog Vejledende liturgihåndbog Indholdsfortegnelse Forord...2 Vejledende gudstjenesteliturgi...5 Menighedsbøn...8 Skriftemål...11 Dåb...14 Konfirmation...27 Nadver...30 Vielse...33 Kirkelig velsignelse af borgerligt

Læs mere

HALVFJERDS PÅ TVÆRS. - Og på vers DIGTSAMLING

HALVFJERDS PÅ TVÆRS. - Og på vers DIGTSAMLING HALVFJERDS PÅ TVÆRS - Og på vers DIGTSAMLING 1 2 I Fordums tid i Edens have gik Adam rundt med sin bare mave så kom Eva den lille heks hun var kun ude på sex Eva også i paradis haven gik rundt hun mente

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

dette hellige Evangelium skriver Evangelisten Lukas Ev.t.9.s.e.tr. 1.rk.luk.16.1-9

dette hellige Evangelium skriver Evangelisten Lukas Ev.t.9.s.e.tr. 1.rk.luk.16.1-9 9.søndag efter trin. 2.august 2015 Gårslev kl.9 Skærup kl.10.30 736-den mørke nat forgangen er 212-den bitre død dig trængte 275- uforsagt vær på vagt... 518- på Guds nåde, i al våde (koral 211 - Herrens

Læs mere

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.)

Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: 614 Far, verden, far vel (dansk visemel.) 307 Gud Helligånd, vor igenføder 696 Kærlighed er lysets kilde 321 O kristelighed 438 Hellig, hellig,

Læs mere

ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE

ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE ET NY ÅR EN NY BEGYNDELSE Morgenudsendelser i Danmarks Radio Uge 32 / 1992 MANDAG Sommerferien er ved at være forbi. Et nyt arbejdsår ligger forude: Et nyt år en ny begyndelse... Specielt en ny begyndelse

Læs mere

Og det er ganske vist...

Og det er ganske vist... Og det er ganske vist... Distriktsturneringen 2005 Forord Dette års distriktsturnering er en rejse i H. C. Andersens eventyr. Vi kommer til at møde alle de kendte figurer: Klods Hans, Den grimme ælling,

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København.

Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Prædiken Påskedag 2014, Vor Frue Kirke, København. Stine Munch. Kristus - opstanden og evig nær - Vi takker dig for denne morgens nye håb, der rækker ned i grave og ind i mørke sind. Vi beder dig: Læg

Læs mere

Sognenyt. 4. årg. Februar 2015 Nr. 1

Sognenyt. 4. årg. Februar 2015 Nr. 1 Sognenyt 4. årg. Februar 2015 Nr. 1 Adresseliste www.basaho.dk Sognepræst: Adam Torp, at@km.dk Sandager Kirkevej 26, 5610 Assens Tlf. 64 79 10 28 Organist for alle tre sogne: Per Ballegaard Dreslettevej

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2014..docx. 27-12-2014. side 1. Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2014. Tekster. Luk. 2,1-14 Og da englene havde forladt dem og var vendt tilbage til himlen, sagde hyrderne til hinanden:»lad os gå ind til Betlehem og se det, som er sket,

Læs mere

Bøn frem for alt. Oddvar Søvik. Credo Forlag København 2007. Til minde om mor

Bøn frem for alt. Oddvar Søvik. Credo Forlag København 2007. Til minde om mor Bøn frem for alt Jeg formaner da først af alt til bønner og anråbelser, forbønner og taksigelse for alle mennesker (1 Tim 2,1). Bøn frem for alt Oddvar Søvik Til minde om mor Credo Forlag København 2007

Læs mere

BØNNEGUIDE TIL 14 DAGE MED BØN FOR AALBORG

BØNNEGUIDE TIL 14 DAGE MED BØN FOR AALBORG "EN BY PÅ VEJ, EN BØNNEGUIDE TIL 14 DAGES BØN FOR AALBORG er den syvende publikation fra Aalborg Præstenetværk. Visionen bag er at kalde byens kristne og kirker til bøn for byen ved starten af det nye

Læs mere