Medlemsblad. Dansk Argentinsk Forening DAF. Årshæfte Stævne nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsblad. Dansk Argentinsk Forening DAF. Årshæfte 2007. Stævne nr. 92. http://www.daf.argen.dk/ daf@argen.dk. Email: daf@argen."

Transkript

1 Medlemsblad Dansk Argentinsk Forening DAF Årshæfte 2007 Stævne nr Bestyrelsen for Dansk-Argentinsk Forening:

2 Formand: Gunnar Flensborg Vesteralle 7, 6840 Oksbøl, Næstfmd: Adolfo Hansen Lundevej 46, 4652 Hårlev Kasserer: Cristina Jensen Kastruplundgade 65, 2770 Kastrup Sekretær: Julia Mouritzen Astersvej 581, 8260 Viby J Medlem: Cristian Johannesen Mølgårdsvej 3, 6920 Videbæk Medlem: Alfredo Flensborg Herningvej Videbæk Medlem: Hans C. Andersen Skærskovvej6, 8600 Silkeborg Suplent: Elizab. A. Jespersen Herningvej 20 st. th.,7330 Herning Suplent: Anna Hougård Kalvehavegårdsvej 20, 7000 Fredercicia Fondsbestyrelsen Formand: Gunnar Flensborg (se ovenfor) Sekretær og kasser: Silvia Poulsen (Musvitvej 5, 3660 Stenløse, ) Medlem: Adolfo Hansen (se ovenfor)

3 Dansk Argentinsk Forening Kultur og Hjælpelegatfond Stiftet den 8.maj 1976 Formål: 1. Støtte dansk-argentinsk kulturliv, herunder arbejde ved danske skoler og kirke i Argentina 2. Yde hjælp til dansk-argentineres uddannelse i Danmark, samt til unge dansk-- argentinere bosat i Danma forbindelse med sprog og kulturstudier ønsker et kortere ophold i Argentina Ovenstående er de primære formål - Er der penge til stede, kan der også 1. Ydes støtte til ældre (nødlidende) danskeres hjemrejse til Danmark, og endvidere 2. Til unge argentinere, der opholder sig i Danmark, som stipendiater, sidste dog kun med mindre beløb Ansvarshavende redaktion: Pia, Cristina og Gunnar HILSEN FRA FORMANDEN

4 Atter et år er gået, og personlige føler jeg at vi ikke har nået så lang som jeg kunne ønsket mig. Jeg havde lagt op til noget specielt sidste år, og indtil nu er det kun blevet til ord, i hvert fald for medlemmerne. Som mennesker er vi gode til at komme med undskyldninger, og dem har jeg selvfølgelig mange af. Alligevel vil jeg tillade mig at bruge dem, ikke fordi jeg vil beskytte bestyrelsen og mig selv, men fordi det i virkeligheden ikke er sådan lige bare at stykke noget sammen der har med stipendiat at gøre. I forbindelse med min let haste tur til Argentina, benyttede jeg lejligheden til at snakke med medlemmer derover og få afklaret nogle af de punkter, som vi har diskuteret i bestyrelsen. Det samme har andre i bestyrelsen gjort, så nu er vi bedrer rustet til at komme med et konkret forslag. Vi har også været meget optaget af 100 års jubilæum. Det er mange år, og det er meget sjælden at en forening har eksisteret i så lang tid. Alle bør være stolt af det og vi ønsker virkelig at markere det som en uforglemmelig begivenhed. Forenings hjemmeside har også skab problemer, idet "hotellet" som vi brugte, pludselig var lukket. Heldigvis var German Buus opmærksom på dette. Han fik reddet stumperne og bygget en ny, som samtidig er blevet mere brugervenlig og tidssvarende. Som I kan se i programmet, har vi helt bevist i år ikke nogen form for underholdning, og vi lægger dermed lop til at deltagerne selv bidrager til denne. Vi vil gerne bruge krudtet til næste år. Det skaber så let mere tid til at snakke med dem vi nu møder, for vi ved, at for manges tilfælde, går der et år til, før de ses igen. Der er nok flere emner jeg kunne tage op, men jeg mener ikke det er relevant. Det vigtigste er at alle skal vide, at der ikke er noget der er glemt eller lagt til side. Alle i bestyrelsen arbejder på sagen og kommer med nye forslag. Et bidrag fra medlemmerne er altid hjerteligt velkomne. Jeg har selvfølgelig et ønske mere, og det er, at mange frivillige melder sig til næste års arrangement. Det er mere en fysisk hånd vi får brug for. Parken trænger til en opfriskning. Forslaget er, at vi mødes en weekend og giver den hele armen. Detaljerne vil jeg nævne til generalforsamlingen, men en god "parrillada" og let vin kan vel hjælpe til at det ikke bliver så tungt. Jeg glæder mig til at vi for rigtig gang i alt til næste år, og kunne møde og hilse på mange den 30. juni. På bestyrelsens vegne, tak. Gunnar Flensborg

5 Carta recibida de la directora del Colegio Argentino Danés en Cascallares Colegio Argentino Danés, 15 febrero de 2007 A las autoridades de la Asociación Dano Argentina. De mi mayor consideración: Por la presente tengo el agrado en dirigirme a Uds. a los efectos de hacerles llegar mi sincero agra incondicional apoyo que prestan al proyecto por el que los alumnos de 9no. Año viajan a Dinamarca entre los meses de septiembre y octubre de cada año. Junto a este reconocimiento lleguen mis disculpas ya que, razones personales, como asi también la dificultad que implica el desconocimiento del idioma danés me hayan impedido hacerlo anteriormente. En conversaciones con la instructora de deportes de este Colegio, la Sra Birthe Flensborg de Rybner, convenimos que ella traduciría y enviaría vía Internet este mensaje que yo tenía inquietud de remitirles hace ya tiempo. En principio me es grato comunicarles que los objetivos que nos propusimos al eloborar este Proyecto, se cumplen ampliamente por lo que el viaje permite a nuestros alumnos: Conocer tradiciones, costumbres, estilos de vida, economía, aspecto físico y humano del país del cual provinieron los inmigrantes que fundaron el colegio. Perfeccionar el idioma Inglés. Asistir a claces de lengua,matemática e inglés en el colegio que visitan, al igual que a todos los talleres extraprogramaticos ( deportes, vida en naturaleza, actividades prácticas, música, canto, equitación, costura, pintura, etc.)

6 Rescatar de la cultura danesa todos los aspectos positivos que pueden interesarles a jóvenes de entre 14 y 15 años.: Importancia de la puntualidad. Nivel de gimnasia que observan. La capasidad de " escuchar al otro" y debatir como estrategia para resolver los problemas que se presentan. La capacidad para asumir y reconocer un error. (Sobre todo cuando rompen o pierden algo). La educación vial que reciben desde niños y las sanciones que deben aceptar cuando ya jóvenes o adultos infringen las reglas de tránsito. Todos estos aspectos y muchos otros imposibles de sintetizar en una nota nos hacen pensar que esta experiencia resulta por demás fructífera. Asimismo, como docentes hemos notado que la apropvechan mucho mas y exponen conclusiones más enriquecedoras a medida que pasan los años. Así lo manifestaba una exalumna del Colegio, egresada en el año 1998 y que integrara el primer contingente que realizara el viaje, cuando nos decía que hoy, con 23 años, en muchas ocaciones de su vida recuerda ese viaje y las vivencias que tuvo le generan nuevas concluciones y aprendisajes. Creo oportuno comunicarles que el aporte de la Asocioación realiza para la continuidad del proyecto es muy valorada por la Comunidad educativa del Colegio Argentino Danés, por lo que dejamos a consideración de ustedes si desean continuar apoyando este Proyecto. Por supuesto que el agradecimiento lo hacemos extensivo a los equipos directivos y docentes de los Colegios Baunehoj Efterskole, Vejstrup Ungdomsskole y Ollerup Hojskole, como así también a todas las familias que con tanto afecto y cordialidad han recivido a los distintos grupos de alumnos, que desde el año hasta el presente han viajado.

7 Agradeciendo sinceramente todas las atenciones que nos han dispensado hasta el momento hago propicia la oportunidad para enviarle un afectuoso saludo. Norma Antonacci (Susy)- Directora del Colegio Argentino Danés Brev Modtage fra Forstanderinden på Cascallares skolen i Argentina, modtaget den 15. februar 2007 Til bestyrelsen for den Dansk Argentinsk Forening Jeg vil hermed sige tak for den støtte I yder vores elever på 9. klasse y forbindelse med deres studietur til Danmark. Et projekt der nu har været gennemført i mange år i september oktober måned. Sammen med denne tak, skal I også have min udskylning, for ikke have skrevet til jer før. En meget vigtig grund har været at jeg ikke kunne skrive på dansk. I samtale med skolens gymnastiklærer, Fr. Birthe Flensborg de Rybner, blev vi enig om at hun vil oversætte dette brev og sendte det via Internet, og dermed få opfyldt mit ønske om at frembringe en tilbagemelding. Det er mig en glæde at kunne meddele at de mål vi satte os ved dette projekt, blive fuldstændig opnået ved elevernes rejse, idet: - De lærer traditioner, skikker, leveformer, økonomi, de fysiske og humane aspekter fra det land hvorfra skolens stifter emigrerede. - Forbedre deres engelsk - Deltage i sprog, matematik og engelsk undervisning i den skole de besøger, samt deltage i sport, udendørsliv, praktiske aktiviteter, musik, sang, ridning, syning, kunst, etc. - Absorbere fra den danske kultur de positive aspekter som kan have interesse for unge i års alder. - Punktlighedens vigtighed - Gymnastikkens niveau - Vigtigheden ved "at høre" og debatter som strategiske redskab når der opstår problemer. - Forståelsen for at påtager sig og anerkende en fejl, iser når de ødelægger elle mister noget. - Den færdselsundervisning som sker i en tidlige alder og de sanktioner de skal acceptere når de som unge og voksen overtræder færdselsloven.

8 Alle disse aspekter og mange flere som ikke kan tages med i et resume, får os til at tænke at denne oplevelse er mere en frugtbar. Desuden, som lærer, har vi bemærket at de får gavn af det i fremtiden og deres konklusioner er meget mere beriget. Denne påstand kan vi bekræfte fra en elev der deltog i den første tur. I dag med 23 år, fortæller hun at tit husker hun turen, og det hun oplevede generere i dag nye konklusioner og berigelser. Jer mener det er på sit sted at informer at den støtte fonden giver til projektets kontinuitet, er meget værdsat af skolens lærestaf. Vi vil bringe vores tak videre til lære og administrativ personalet på Baunehøj Efterskole, Vejstrup Ungdomsskole og Ollerup Højskole, samt til alle de familie der med deres venlighed og kærlighed har modtaget de forskellige grupper elever der siden og indtil nu har rejst. Vi er meget taknemmelig for alt den opmærksomhed vi har modtaget og vil benytter lejligheden til at sende en venlig hilsen Norma Antonacci (Susy) Yderlig et brev modtaget den 2. maj 2007, fra forstanderinden på Cascallares Skolen, baseret på hendes egen oplevelse da hun besøgte Danmark med eleverne IMPRECIONES DE UN VIAJE PARA NO OLVIDAR Aún hoy... a mas de cuatro años de haber viajado a D.K. me pregunto... Habré vivido un sueño?... Los comentarios, los reencuentros, el repetir una y otra vez a mis seres queridos lo vivenciado me hacen sentir que no...que no fue un

9 sueño, pero que fue algo así como vivir una de esas experiencias cuyo impacto perdura por mucho tiempo y te " marcan a fuego" para siempre. Cuántas cosas nos resultaron dificil explicarnos...! Ni en la mente de dos personas adultas, como Birthe y yo, y mucho menos en la de nuestros queridos compañeros de viaje desde sus 14 ó 15 años, logramos entender que un país que cabe 66 veces en el nuestro pudiera brindar a cada uno de sus habitantes el nivel de vida que tienen. Supimos del trabajo, la responsabilidad y la ética de los daneses, el incondicionál respeto por las leyes, nos sentimos invadidos por la magia de recorrer la casa de Hans Christian Andersen, el escritor de tantos cuentos que alegraron muchas horas de nuestra infancia y que fueron traducidos a 100 idiomas. Correteamos felices por el Mar del Norte a 300 km. de la frontera con Alemania y nos quedamos perplejos antes los mudos pero elocuentes testimonios de la guerra. Recorrer el puente...tunel, que comunica dos islas nos llenó de asombro, como así tambien descubrir cada rincón de los misteriosos y bien cuidados castillos. La comunicación, el debate, la igualdad de posibilidades y un índice casi cero de corrupción, parecen ser las vías mas eficaces para lograr el país que tienen y disfrutan. Llegar a anciano, enfermarse, quedarse sin trabajo o querer hacer estudiar a los hijos no parece ser un problema para ninguna persona en Dinamarca. Para ello, cada danés aporta casi el 50% de sus ingresos en impuestos que " rigurosamente" vuelven a ellos mismos. Los Folkeskole, los Efterskole,las 5 Universidades con sus aulas espaciosas y cuidadosamente equipadas, con sus ambientes cálidos y confortables pero sin estridencias, dan cuenta de que el danés es un pueblo que aprende constantemente. Nos quedó claro que si cada habitante de Dinamarca tiene un nivel de vida mas alto que la mayoría de los otros paises esto se debe a un sistema económico e industrial que funcionan eficazmente y que ha sabido ajustarce a las distintas condiciones en la medida que las épocas han ido cambiando. Muchas cosas aprendimos...muchos recuerdos nos quedaron... recuerdos muy ligados al trato cordial y a la hospitalidad que nos brindaron en cada uno de los lugares que visitamos.

10 Regresar implicó muchas cosas: reencontrarnos con las personas y las cosas que tanto queremos, reflexionar y aprender sobre lo vivido y sobre todo agradecer... agradecer a quienes hace ya 10 años creyeron en este proyecto y nos ayudaron a concretarlo, a las personas que incondicionalmente lo apoyan desde Dinamarca, a quienes ponen mucho de sí para que cada año no se note la ausencia de quienes viajamos y a nuestras familias por el esfuerzo económico y también afectivo que significa hacer en " los tiempos que corren" un viaje de un mes. A todos, gracias de corazón, por ayudarnos a cumplir un sueño. DANSK-ARGENTINSK MALER PÅ TURNÈ SUSY Alicia Bonde Rasmussen, dansk-argentinsk maler fra Tres Arroyos, besøger vores årlige stævne igen og som sidste år, medbringer hun nogle billeder og et katalog, Denne gang vil hun opholde sig i en længere tid. Hensigten er at deltage i nogle inspirerende kurser og bruge en del tid på at male y nye omgivelser. Vi har ikke flere oplysninger, men hun kan kontaktes hos Norma og Ricardo Biondo, tlf.: , hvor hun tager imod eventuelle bestillinger EN NY MÅDE AT PASSE HESTE PÅ (Fra en artikel om Eva Malmgren i Ringsted avisen)

11 Evas Kærlighed til heste har været til stede hele sit liv, og det kan hun bekræfte med et fotografi, hvor hun som toårig i Argentina, trækker en hest ingen andre havde mod på at komme i nærheden af. En del år er gået siden hun kom til Danmark, men lysten til at have heste vendte tilbage, så hun overvejede at begynde ridning uden for byen, altså uden for København. Men det var for langt væk og svært at kombinere med et fuldtidsjob. Løsningen var simpelthen at familien flyttede på landet og dermed kunne de selv have dyrene. Tanken om at skulle lære alt det med at have hestene i bokse, var ikke det mest spændende og iser efter de parameter hun kunne medbringe fra Argentina, hvor hestene går ude i det frie hele året. Det var ikke så meget fordi hun syntes det var synd for dyrene, men snarere at det virkede unaturligt for Eva, og samtidig kræver det en masse arbejde. Men teknologien kom Eva til hjælp. Hendes mand, Henrik, hørte om et østrigsk system, et computersystem kaldet HIT, der sørger for at hestene bliver fodret automatisk, ved at installere en chip i seletøjet, der gør at computeren kan genkende hesten når den kommer til truget, og dermed får denne hest "sin" portion fodre. Men samtidig kan hesten fodres flere gange om dagen med mindre portioner af gangen. Hele systemet mindsker arbejdet med hestene og giver sundere heste, idet de for mere motion og bedrer fordøjelse. Eva og hende familie bor nu i Ringsted ud på landet, hvor hun i en åbnet stald har sine tre heste Pastille, Jela og Gaya. Samtidig har parret dog bokse, så nye heste kan blive langsom integreret, og syge heste kan stå for sig selv. Ud over sine egne tre heste, har Eva og Henrik heste på pension, enten fordi ejerne skal på ferie eller ikke selv har så meget tid til at passe dem. Evas ønske og drøm er gået i opfyldelse. Hun har bragt den argentinske frie facon til Danmark. Nok er det en atypisk måde at holde heste på, men Eva er tålmodig og efter to år kan hun nu mærke at interessen vokser. Nordrupgård Hestepension er en virkelighed og på billedet kan vi se at hestene nyder den nye tilværelse og er meget afslappet. ANDERS FOGH RASMUSSEN BESØG I ARGENTINA Statsministeren Anders Fogh Rasmussens besøg i Argentina, har været en af de største begivenheder, iser bland den danske koloni. Det er første gang en dansk statsminister besøger Argentina. Hans officielle rejse var skab i forbindelse

12 med genåbningen af den danske ambassade og som hovedperson ved åbning af et forretnings seminar for erhvervsfolk i begge lande. Anders F. Rasmussen, sammen med sin kone og den danske ambassadør Henrik Bramsen, nåede at besøge Tres Arroyos, hvor han deltog ved en middag, asado criollo, ved "La Betty", hvor foruden den danske kosul i Tres Arroyos, Eduardo Dam, deltog der ca. 150 personer fra Tandil, Necochea og Tres Arroyos. Ved denne lejlighed var der mange der fik hilst på familien Fogh Rasmussen, i et meget afslappede atmosfære. Derefter blev der tid til et besøg ved det danske alderdomshjem "El Atardecer". Tilbage i Buenos Aires besøgte han mejeriet La Serenísima,, hvorefter han forsat sin rejse til Brasilien Besøget i Argentina har en stor forretnings betydning, såvel for det danske som for det argentinske erhverv. Le falta yerba? Se la enviamos a cualquier parte del país. E.M. Yerba Mate comercializa las yerbas: Rosamonte: catalogada como la mejor en Argentina. Campeche: un producto relativamente nuevo, de alta calidad y sabor más suave E.M.

13 Yerba Mate Rosamonte - Campeche BOMBILLAS AL TELÉFONO: (+45) O POR CORREO : (post) Nordrupvej RINGSTED Regnskab for Dansk Argentinsk Forening / Indtægter

14 Udgifter Indgået kontingent ,00 Skure, borde, telt,el+vand ,25 Annonceindtægter 820,00 Administration 337,00 daf.argen.dk

15 Donation fra Fond 0,00 Bestyrelses udgifter 1.550,00 Overskud asado 3.879,83 Porto 1.230, ,83 Blad

16 3.481,00 Grav J.Fugl 695,31 Bank gebyr 372,28 Årets resultat , ,59 daf.argen.dk

17 18.046,59 Aktiver pr Passiver pr Kontant pr ,25 Forudbet.kontingent daf.argen.dk

18 0,00 Saldo Bank pr ,32 Foren.kapital ,57 Aktiver i alt ,57 Passiver i alt ,57 daf.argen.dk

19 Aktiver pr Passiver pr Kontant pr ,57 Forudbet.kontingent 0,00 Saldo Girobank ,24 daf.argen.dk

20 Foren.kapital ,81 Aktiver i alt ,81 Passiver i alt ,81 Ovennævnte regnskab er godkendt daf.argen.dk

21 Dato: /2007 Annete Aon Dato: /2007 Hanne Andersen Regnskab Asado juni 2006 Indtægter/Entradas Udgifter/Salidas Indbetalt pr. giro 8.900,00 daf.argen.dk

22 Kød + Pølser 3.900,00 Indbetalt kontant 4.840,00 Vin, vand, øl 4.144,00 Lotteri/auktion 1.641,00 Brød, diverse 1.816,60

23 Diverse salg * ,10 Grønt, frugt, salat mm 8.051,92 * Vin, vand, øl, yerba, Yerba Mate 2.643,75 dulce de leche, alfajores Brænde daf.argen.dk

24 1.250, ,27 Overskud Asado 3.879, ,10 daf.argen.dk

25 25.686,10 Resultatopgørelse for året 1. april 2006 til 31. marts / /06 Renter bank daf.argen.dk

26 Renter afkast investeringsforeninger Renter obligationer daf.argen.dk

27 Renteindtægter i alt Telefon, kontorartikler og bestyrelsesmøder daf.argen.dk

28 Kurtage, depotafgift og forvaltningsafgift Revisorhonorar Udgifter i alt daf.argen.dk

29 Overskud før uddelinger m.m Henlæggelse til fondskapital, 10% daf.argen.dk

30 Uddelte legater spec Uddelte tilskud spec daf.argen.dk

31 Overskud før skat Skat af årets resultat 0 0 Overskud overført til disponibel kapital daf.argen.dk

32 3.381 Balance pr. 31. marts 2007 AKTIVER Nominel Kursværdi daf.argen.dk

33 Udlodningskapital: Danske Bank daf.argen.dk

34 Tilgodehavende udbytteskat daf.argen.dk

35 Udlodningskapital i alt daf.argen.dk

36 Bunden kapital: Danske Invest Engros Aktier Højt Udbytte daf.argen.dk

37 BG-Invest Afdeling fonde Værdipapirer i alt daf.argen.dk

38 Danske Bank Bunden kapital i alt daf.argen.dk

39 AKTIVER I ALT PASSIVER daf.argen.dk

40 Nominel Kursværdi Skyldige omkostninger daf.argen.dk

41 Hensættelser: Bevilgede tilskud 2005/ Bevilgede tilskud 2006/ daf.argen.dk

42 Hensættelser i alt Bunden fondskapital: daf.argen.dk

43 Saldo primo Realiseret kurstab daf.argen.dk

44 Overført henlæggelse Disponibel fondskapital: daf.argen.dk

45 Saldo primo Overført årets overskud Fondskapital i alt daf.argen.dk

46 PASSIVER I ALT Elin Guldbrand in memoriam daf.argen.dk

47 Efter flere års kamp mod sin sygdom, har vi måtte sige "Sov Godt Elin", Det har bland os alle været en stor sorg. Elins eksempel på tro, vilje og styrke er noget vi alle har beundret, hun kæmpede til det sidste, og gav sin familie alt hvad hun kun og fik også mod til at forberede sin eventuelle lange rejse. Vi vil herfra atter en gang sige "Lo sentimos mucho Jorge i chicos". Vi vil savne hende. Ære være hendes minde! Bestyrelsen Clara Jørgensen in memoriam Meget kort tid føre sidste års stævne, fik vi den sørgelige besked at Clara Jørgensen var afgået ved døden. Clara har i mange år sammen med sin mand Verner, deltaget ved dette stævne, og var en trofast støtte til sin mand i hans bidrag som forenings revisor. At ikke have Clara siddende ved et af vore borde, er et syn vi skal vænne os til. Hendes fravær har skab en sorg, som vi alle vil delle med Verner og hans familie Ære være hendes minde! Bestyrelsen En Gave til den Danske Klub "Håbet"

48 I løbet af 2006 er der sendt, gennem den Danske Argentinsk Forening, et dansk ceremoni flag, til den danske klub "Håbet" i Misiones. Flaget er skænket til forening af en medlem, som ønskede at den havnede i Argentina. En bestyrelsesmedlem mente at den kunne gøre gavn i Misiones. Bestyrelsen vil hermed takke denne gave og bringer efterfølgende takkebrevet modtaget fra "Håbet". Brev modtaget fra El Dorado, Misiones Eldorado Misiones 23/09/2006 Vedr. modtagelsen af det Danske Flag Herre: Edward Wainer Sharf og Adolfo Hansen Den Danske Klub "Håbet" i Eldorado Misiones, takker mange gange for den ærbare og traditionsrig gammel Kompagniflag, som vi har modtaget med store ærer, det er en meget værdifuld gave som vi er stolte af, og sætter stor pris på. Vi takker også videreoverdrageren Rodolfo Beth for hans ulejlighed; han har altid bevist stor interesse får Danmark i sin fødeby og iser for vores Danske Klub Med venlig hilsen fra "Håbets Bestyrelse" Formand: Clara Pedersen Sekreter: Ricardo Nielsen Productos Argentinos Kaserer: Alicia Aerni Johansen

49 Dulce de Leche La Paila - Su delicado sabor, su textura aterciopelada y sus valores nutritivos hacen del Dulce de Leche La Palia un manjar irresistible. Hecho a bases de leche y azúcar, su proceso de cocción lleva horas de atención y cuidado, hasta obtener el punto justo de sabor, consistencia y color. Dulce de Leche (Caramel spread) er et traditionel element i det sydamerikanske køkken, specielt i Argentina. Lavet af mælk, sukker, vanille og natron, har en delikat smag, fløjagtigt konsistens og en ernæringskvalitet, der gør den uundværlig i et hvert argentinske hjem. Den kan spises alene, på brød med smør, i pandekager, med is og frugt og i kager og deserter. También: Salsa de Dulce de Leche Yerba Mate Cruz de Malta Dulce de Membrillo Dulce de Batata Ají Molido Condimento para Chimischurry Mates y bombillas L.C. CONSULT- Menelaos Boulevard 25 - DK 2650 Hvidovre Tlf Fax Mob

50 Giro: Flybilletter til hele verden - Landbrugs rejser - Vinrejser - Krydstogt - Ski Antarktis - Varmekilder - Vandreture - Bæredygtig og Miljørigtige rejser. grupperejser ARGENTINA Mellem to Oceaner Med afrejse 04/OKT og ankomst 24/OKT En rejse for alle, der drømmer om at opleve kultur, natur og dyreliv, Med dansktalende rejseleder Den Danske Koloni, med marker så store som en dansk landkommune. Peninsula Valdez, et magisk sted hvor den sydlige rethval hvert år kommer til kysterne for at føde. Den Patagoniske tog. Sejlads over Andesbjergene, Vandring ved Iguazú vandfaldene, og m.m. Prisen kr Fredsommelig tur i Andesbjergene 14 dage Dkr- I en tid, hvor vi hører meget om krig, terror og voldsomhed, søger vi fredelige steder i verden. Formålet med denne tur til Argentina er at bruge Andesbjergenes positive energi og bede for verdensfreden i en lokal ceremoni. I disse egne er stress et ukendt begreb, og folk har tid til at lade tankerne vandre og finde freden i sig selv. Dette er en rejse tilbage i tiden til et sted, hvor indianske traditioner stadig lever. Turen er for alle dem der har lyst til en intens naturoplevelse.

51 Nygade 7, 1164 København - Østergade 1- Frederikssund tlf argentina@argentinaxpert.dk mailto:dk@euroamericantravel.dk Bæredygtig og Økoturisme i Argentina Begrebet Bæredygtig og økoturisme betyder, at man besøger et naturområde med det formål at tyde, beundre, nyde og studere natur omgivelserne eller mere præcist nogle af dens komponenter vedrørende flora, fauna, geologi og opleve nutidige eller ældre kulturelle manifestationer. Ikke mindst når det gælder om at passe på vores fælles Jord og de knappe ressourcer naturen tilbyder. Økoturisme er et koncept, hvor turistindustrien kan hjælpe til at beskytte det besøgte område, og dermed bliver den lokale befolkning lært op i hvordan de skal håndtere turismen. Klimaforandringer i hele verden, der forårsages af udledninger af kuldioxid (CO2) og andre drivhusgasser, er en af de største miljømæssige udfordringer i vores tid. "Si a la vida" - Ja til livet - er et projekt fokuseret på at hvis vi ikke foretager os noget for at beskytte miljøet og naturen, risikere vi at destruere vores egen verden. Økotur og støtte til social bæredygtighed i miljøvurderingen. Fra Argentinas hovedstad, Buenos Aires, kan man bl.a. besøge Palermo Parken, hvilket ses som en regnskov midt i

52 byen. Derefter køres til byen Gualeguaychú ved Uruguay-floden. Varme kilder og vandretur ved Uruguay-floden. Der kan besøges mange varmekilder. Man vil opleve en markant forbedring af sit helbred efter at have badet i de varme kilder. Det er nu muligt at opleve fantastiske fugleliv i Moconá Vandfald ved Uruguay-floden. Videre til Iguazú Vandfaldene, en virkelig regnskov, hvor de kulørte papegøjer og tukaner har gemt sig og hvor de små kolibrier lader ikke længere, som om de er sommerfugle. Her er en eksempel af forurening af luft og vand; Etableringen af to enorme papirfabrik ti kilometer fra hinanden på bredden af Uruguay-floden vil få enorme konsekvenser for lokalområdets miljø, turisme og fiskeri. De to papirfabrik opføres af henholdsvis den finske papirkoncern Metsa Botnia og spanske ENCE. Samlet udgør de en investering på næsten to milliarder dollars. På den argentinske side, blot 22 kilometer fra fabrikkerne, ligger den argentinske by Gualeguaychu. Byen lever næsten udelukkende af turisme, hvilket vil blive ødelagt af fabrikkerne. Papirproduktion er kendt for at udsende en stærk lugt af rådne æg. Sorte røgskyer fra den igangværende konstruktion af de to fabrikker, der skal stå færdige i dette år, kan allerede ses fra den argentinske side af floden. Fabrikkerne vil både udlede giftige stoffer i luft og vand, bruge store vandressourcer, ødelægge turismen med ildelugtende dampe og indskrænke variationen i områdets natur. Både Argentina og Uruguay område får desuden deres drikkevand direkte fra floden, hvor de to fabrikkers spildevand vil blive tømt ud. Det to fabrikker vil således ikke blot ødelægge lokalbefolkningens økonomiske grundlag, men direkte presse dem til at flytte efter rent drikkevand og ren luft. Papirproduktion medfører også en høj koncentration af tungmetaller, der kan medføre både kræft, hudsygdomme og genetiske fejl, i jorden. Hvis vi ødelægger miljøet ved at forurene eller ved at opbruge ressourcerne, fratager vi de kommende generationer deres ret. Farlige kemikalier; Papirmasseproduktion er en af verdens mest forurenende industrier. Metsa Botnia og ENCE er begge dømt for miljøforbrydelser i deres hjemlande. Størstedelen af verdens papir er produceret af papirmasse, eller cellulose, fra træer. De almindeligste trætyper til celluloseproduktion er eukalyptus og fyrretræ. Disse bliver ofte plantet på arealer, hvor urskov er blevet ryddet.. Elisa Buus Falta algo bueno para la parrilla, llamen al y reserven sus chorizos para el verano. Receta Tandilera y 100% de cerdo

53 Ønske du chorizos congelados leveret til stævnet, så ring eller ring til Lis Elizabeth A. Jespersen, Herningvej 20, 7330 Herning HISTORIA DEL TANGO Surgimiento y desarrollo de este estilo musical. El tango nació a fines del siglo XIX de una mezcla de ritmos provenientes de los suburbios de Buenos Aires/.Los europeos y sus descendientes escuchaban habaneras, polkas, mazurcas y vals. Los negros -un 25% de la población de aquel entonces- se movían al oír candombe, una danza en la que la pareja no se enlaza y baila de una manera más marcada por la percusión que por la melodía. El nuevo género musical se interpretaba con flauta, violín y guitarra. Hacia 1900 la primera fue reemplazada por el bandoneón que llegó en las valijas de los inmigrantes alemanes. Este instrumento es conocido como "fuelle" entre los tangueros y constituye el alma de las orquestas del género. En un principio el tango estuvo asociado con burdeles y cabarets, ámbitos de contención de una población inmigrante netamente masculina. En dichos tugurios sólo las prostitutas aceptaban danzar y era frecuente que el tango se disfrutara en pareja de hombres. El compás del 2 x 4 se extendió desde los arrabales a los barrios proletarios pero sólo ganó aceptación en la oligarquía tras su éxito en Europa. Antes que eso sucediera los hijos de las familias acaudaladas no tenían reparos en ir a las "milongas", los bailes de tango, en los barrios marginales. Buscaban divertirse y conocer mujeres. Este ritmo no era aceptado en sus casas ni se podía bailar con las señoritas de su ambiente. La música de Buenos Aires recorrió un camino de ida y vuelta entre el nuevo y el viejo continente, con una parada decisiva en París. Los viajes de los patricios llevaron el osado baile creado en el Río de la Plata a la capital del glamour y de la moda. Allí encontrïó un terreno abonado para florecer y se convirtió en furor. Una vez en Francia fue rápida su extensión al resto del continente y al mundo. Avalado por el bautismo europeo el tango entró en los salones porteños más nobles de una burguesía emergente que luchaba por transformar a su ciudad en el París de América. El tango fue un baile central en el mundo previo al primer conflicto bélico mundial y sus detractores surgieron por doquier. Entre ellos se destaca el papa Pío X, quien optó por proscribirlo.

54 Posteriormente nació con fuerza el tango canción y relevó al tango baile pero con un éxito geográficamente más restringido. En una nueva preguerra el mundo descubrió la voz de Carlos Gardel. El "zorzal criollo" fue el gran divulgador del tango en el extranjero. Falleció trágicamente en un accidente aéreo en Medellín (Colombia) en Luego de la temprana muerte de Gardel y gracias a la obra difusora de la radio, las numerosas grabaciones discográficas y la introducción del tango en el cine nacional, el público volvió a revalorizar el género. El tango llegó a su cúspide de éxito, encarnado en músicos, letristas y cantantes de la talla de Pugliese, Rivero, Gobbi, Cadícamo, Troilo, Canaro, Contursi, Salgán, Manzi, Federico y Expósito. Las décadas del 50, 60 y 70 conllevaron una crisis en el fervor popular, que se volcó masivamente a los nuevos ritmos bailables: conga, rumba, mambo y, por último, rock and roll. En esos años se produjo un fenómeno inédito: el nuevo tango. Entre las corrientes tradicionales, más orientadas a la danza, sobresalían las agrupaciones de D'Arienzo, Varela, el Quinteto Pirincho, etc. Las modalidades modernas entronizaron las figuras de Troilo, Pugliese, Federico, Manzi, Salgán, Piazzolla, el Sexteto Tango, el Sexteto Mayor, el Cuarteto de Colángelo y otros. Frente al gran impulso de lo instrumental el tango cantado sobrevivió al recordar antiguas glorias y al consagrar las voces del momento: Julio Sosa y Roberto Goyeneche. Sin lugar a dudas, el principal propulsor del nuevo tango fue Astor Piazzolla, quien generó una nueva estética que provocó admiración en el mundo entero pero fue, a la vez, motivo de controversia a nivel local debido a sus modernos tratamientos armónicos y rítmicos. Su influencia abrió el camino a los músicos de vanguardia que intentaron diversas hibridaciones entre la música rioplatense, el jazz, la música clásica y otros géneros. En Buenos Aires el tango está más vivo que nunca. En los últimos años este elemento identificatorio del alma porteña se ha difundido bastante entre los jóvenes, muchos de los cuales lo aprenden en la escuela primaria o secundaria. Paralelamente, hay nuevos compositores musicales, letristas y bailarines. Ha surgido, incluso, el tango electrónico. Las "milongas" se han diseminadas por todos los barrios y los eventos tangueros que organiza la Secretaría de Cultura del Gobierno de la Ciudad son una de las grandes atracciones turísticas. Durante el "Campeonato Mundial de Baile de Tango" desembarcan en la capital argentina los mejores bailarines del mundo que, junto a los porteños, despliegan su talento sobre las pistas. El torneo está dividido en dos categorías: Tango Salón y Tango de Escenario. El "Festival Internacional de Tango", por su parte, cuenta entre sus propuestas con conciertos, conferencias, talleres y exhibiciones relacionados con el género. Se realiza anualmente y para el cierre se monta una "milonga" multitudinaria en plena calle Corrientes.

55 "Malmgren Vinimport" specialiserer sig i kvalitetsvine fra Andesbjergerne i Argentina. Vi fokuserer på vinområder som afspejler vores egne interesser for vin. Sortiment består udelukkende af en bred vifte af top kvalitetsvin. De fremstilles efter gamle traditioner som gøre dem til de mest elegante, fyldige og velbalancere vin. Den direkte kontakt med producenterne sikrer også ansvarlighed og kvalitet. Vores producenter er små vingårde som fremstiller begrænsede partier af højt kvalitetsvine. Skal du bruge vin privat, til kurser, gaver, receptioner, jubilæer eller andre festlige begivenheder, så ring til os. Så finder vi lige den gave eller det vinarrangement, der kan profilere din virksomhed eller din personlighed. Malmgren Vinimport afholder gerne vin-smagninger i firmaer, vinklubber eller ved private selskaber. Ring og hør nærmere hvordan vi kan hjælpe dig til en spændende og hyggelig aften. Arrangere den mest eksklusiv event! Tlf.: / kontakt@malmgren-vinimport Argentinske Pølser/Chorizos Argentinos

56 Så er grill sæsonen startet og der er endnu en gang ægte Argentinske Pølser til de gode sommergrill, sammen med venner og familien. Pølserne kan bestilles via telefon og afhentes hos: Ya comenzó la temporada y hay de nuevo chorizos argentinos para disfrutar com amigos y familia.

57 Los chorizos pueden reservarse por teléfono y ser buscados en: Ruben Malmgren Tlf.: Asado de Junio A los participantes del Asado 2007 en Snoghøj. Este dia se puede hacer entrega especial. Solo por encargue adelantado Medlems liste

58 Efternavn Fornavn Adresse Postnr By Adair Martin Tucuman

59 Olivos Bs.As. Ahlebæk Sonia Marselisbog Slot 8000 Århus Albæck Ricardo CC 24

60 7637 La Dulce Andersen Arne Søllingevej Ringe Andersen Christian & Anette

61 Niels Juelsgade Århus N Andersen Elizabeth og Bruno Lærkevænget Hørsolm Andersen

62 Hanne Kloster Vorupørsvej Thisted Andersen Hanne og Leif Wenge Nygårdsplads 4. 3.th 2605 Brøndby

63 Andersen Hedvig og Leo Junghansvej Kolding Andersen Norma og Ludvig Hansensvej 19

64 5800 Nyborg Andersen H.C. Skærskovvej 6 Funder Kirkeby 8600 Silkeborg Andersen, Torp Norma I. og Bjarne

65 Ludving Hansensvej Nyborg Aon Jorge og Annette Stenten 32, Bøgeskov 7000 Fredericia Arthury

66 Pia Vægterparken Kastrup Avagnina jespersen Elizabeth Herningvej 20 st.th Brande

67 Axelsen Christian y sra. Lambertini San Isidro Basso Jose + Joan Sjællandsgade 96, 2th

68 7000 Fredericia Berelejis Daniel og Tove Lyngholmsvej Ålborg SV Beth Maria og Erik

69 Oberst Kocks Alle Kastrup Beth Teresa og Rodolfo Mumkebjervej Kastrup Biondo

70 Ricardo og Norma Holstebrovej Skjern Boll Tove Møllegade 58 I 8660 Skandeborg

71 Bramsen Cristian og Terese Gl.Vardevej Esbjerg N Bueno Roberto og Birgit Bakkærvej

72 Bryrup Bugtrup Jespersen Anna og Ole Kollundvej Lind, Herning Buus Birte Marie

73 Elmegade 22,4 th København K Buus Pablo og Elisa Post box Frederikssund Buus

74 Svend Åge Saltholmsvej 9 1th København N Bøggild Karen Oluf Bagers Gade 52 st.tv Odense C

75 c/o Inge Søndergård Hougård A. Elsdyrvej Kolding Carstensen Lissie og Sven Lerbjergvej 8 600

76 Kolding seest. Castro Padula Liliana Menelaos Boulevard Hvidovre Christensen Jens Jørgen

77 Idyl Kolding Christensen Liliana Skoleparken 49 st.th. Jerne 6705 Esbjerg Ø. Christiansen

78 Raul og Ines Flintevej 6 Mønsted 8800 Viborg Club Danes Eldorado Misiones a/c A.Johannsen 3380 Eldorado, Misiones

79 Bustamante 1359 Cvitanich og Fisher Cristina, Galen D. Engdalsvej 63 B 3TH 8220 Brabrand Dam Poul og frue daf.argen.dk

80 Av.Moreno Tres Arroyos Dick Miriam E. Egebø 704 Bystævneparken daf.argen.dk

81 Brønshoj Etzerodt Dorte og Kjeld Nibstrupvej Brønderslev Etzerodt Hanne Præsteager227

82 8200 Århus N Flensborg Alfredo Herningvej Videbæk Flensborg Gunner

83 Vesteralle Oksbøl Fugl Meyer Kerstin og Axel Skogsmyrsvågen SE Uppsala

84 Futtrup, Krarup Dorte og Kjeld Sankt Thomas Alle 7,2th 1824 Frederiksberg C Gastañaga Rosa Pension Chapar, Dorrego

85 Tandil Goldschmidt Helga og Kim Dybsøvejen 82 - Svinø 4750 Lundby Grønlund Jørgen Bent Isagervej 23 C 1,2

86 8680 Ry Halager Carlos Ørbækvej Ferritslev Fyn Hansen Adolfo og Pia

87 Lundevej 46 - Vråby 4652 Hårlev Hansen H.P. Danmarksgade 10B 5500 Middelfart

88 Hansen jørgen og lone Sønderskovvej 55,Snervring 7000 Fredericia Hansen Noemi Rugårdsvej

89 Brenderup Hansen Gert og Lis Vandtårnsvej Gråsten Hesselholt Marianne San kjelsvej 2

90 8900 Ålum- Randers Hilsøe Hans Gustav Johannsensvej Frederiksberg Hjorth Merethe

91 Engparken Hørning Holm Ramsgaard Diana Dybdalsgave Thisted Horn

92 Anna Lise Nørregade 7H.I Vejen Jacobsen, Dalager Alicia, Ole Blichersvej 31-1-TV 7400 Herning

93 Jensen Birgit Kløftevænget 7A 7330 Horsens Jensen Cristina og Niels Kastruplundgade 65

94 2770 Kastrup Jensen Jytte og Rene Nøddelunden Smørum Jeppesen Finn Smith

95 Moshusevej 1 - Varmark 6092 Sønder Stenderup Jespersen Alice Dalumvej Dalum 5250 Odense SV Jespersen

96 Jorge Uhre Byvej 39, Uhre 7330 Brande Jespersen Martin c/o Jorge Jespersen,Uhre Byvej 39,Uhre daf.argen.dk

97 7330 Brande Johannessen Christian og Marcela Dalgasgade Troldhede, Videbæk Jørgensen Ingrid og Henri

98 Ulspilager Dragør Jørgensen Jens Carl Bjælkerup Store Hedinge

99 Jørgensen Werner Skolesvinget 13.Thorsted 8700 Horsens Kjær Kirsten Lundsager

100 Ringe Kjærsgaard Yrsa Kastrupvej 160 A 2th København S Knudsen Ejvind Eskemosegyden 16 - Åstrup

101 5600 Fårborg Kofoed Olsen Else og Egon Finkevej Skjern Kristensen Maria og Poul

102 Fyrresvinget Silkeborg Lanis Jytte og Luis Teglmarken Viborg

103 Larguia Fernando ChristenKoldsVej2-2dto.4-th 8660 Skanderborg Larsen Gitte Stæhr Fredskovhellet 61, 1tv. 3400

104 Hillerød Larsen Margarita Hovedvejen 18 B Glostrup Lerfeldt Steen og Gullan Calle

105 7630 Necochea Lilleør Niels og Mette Fasanvej Frederikssund Lundsgaard Børge

106 Lysefjordsgade 10, 3, København S. Lynge Ketty Damparken 3, 1th Rodovre Madsen

107 Carlos og Inge CC La Dulce Madsen Hugo Grønlandsvej 3,1tv Næstved

108 Madsen Susanne Samsøgade 36 A, Århus C Malmgren Eva Nordrupvej59

109 4100 Ringsted Malmgren Ruben og Hilda Højstrupvej Brønshøj Malmgren Valbor

110 Kong Georgsvej 90, 5 mf 2000 Frederiksberg Mann Maja Elizabeth Kløvhøjrev 15 Veggerslev 8500 Grenå Markvardsen

111 Camilla Strandvejen 24 B København O. Martino Luis y Sra. Emb.arg.Borgegade16, 1300 København K

112 Martiri Johanne Ullerupdalevej 209.st.tv 7000 Fredericia Mathiasen Liz San Martin 1645

113 7000 Tandil Mauritzen Julia Astasvej 581 Haveforening Norringholm F 8260 Viby, Århus daf.argen.dk

114 Mauritzen Ricardo Astasvej 581 Haveforening Norringholm F 8260 Viby, Århus Mayoh Andrea og Arne daf.argen.dk

115 Thorsvej Ry Mikkelsen, Granhøj Oscar, Helle Avernakøvej 31 A 5700 Svendborg Mortensen

116 Else og Hans Myrehøjvej Svendborg Mortensen Rita og Jens Båstrupvej Fredensborg

117 Møller Erik og Lene Rungstedvej Århus C Nielsen Holger Futting Tværvej

118 Thorsø Nunez Anja og Ernesto Valnøddevej 29, Stige 5270 Odense Nørgaard Karsten Bøgehaven 23

119 8370 Hadsten Ougaard Anna Kalvehavegaardsvej Fredericia Overgaard

120 Lis Hojby Alle Odense S Pedersen Alice og Viggo Vejrup Rømøvej 20 - Hønning 6520 Toftlund

121 Pedersen Alicia Pedersen Andres Knastebakken Ballerup Pedersen

122 Jorge og Berit Volderslev Bygade Odense S Pedersen Liv Oluf Bagers Gade 28A Odense

123 Petersen Andres Athenevej Randers00BD Petersen Anna og Jørgen Staksrode Gl.Skole, daf.argen.dk

124 Randvej Barrit Petersen Kaj og Tina Møllevangsvej Randers Plesner

125 Birthe og Carl J. Kystvejen Søby Ærø Poulsen Erik Ricardo Teglgårdsvej Middelfart

126 Poulsen Silvia Musvitvej Stenløse Rasmussen Tove Vesterågade

127 Koling Rasmussen Hans Erik Førslev Gl. Møllevej 4690 Haslev Rudervall Elsa Maria

128 Södra Fjädermolnsgatan 23 tr.10 Rybner Enrique og Birthe Cascallares Tres Arroyos Rytter Ingrid Dr.Tværgade 23,

129 København Ryttertoft Leif Fuglevænget Grenå Sand. Aase og Arne

130 Stovringgård Kloster 8900 Randers Schmidt Elizabeth Rugvænget Vejen Sharp

131 Edward Borholmsgade 4, 5th 1266 København K. Sillesen Elly Rødkløvervej 4, 2.th 8200 Århus N

132 Skoven Axel Evald Guldagervej Hjørring Smedegaard Emilio Hagenstrupparken

133 Ulstrup Smidt Arne Vestervadvej Esbjerg N Steen Ruth

134 Bøgebakken 4, Alsønderup 3400 Hillerød Steffensen Ingrid Danmarksgade 16.3.th 8900 Randers Sunesen

135 Pedro Rapsmarken 1,L Odense Sørensen Ana Maria Skolevej 25 B 8900 Randers

136 Sørensen Egon Skovgade 43, Middelfart Sørensen Jens Voldbyvej

137 Hammel Tjell Dorthe og Henning Jensen Nordkapvej Århus Udvandrerarkiv Det Danske Boks 1731

138 9100 Ålborg Ullerup Sara H.C. Andersensvej 44, 2.th 8800 Viborg Ulvedal

139 Hanne Dådyrvej Kolding Vejrup Julio Hassensgade 27, st.th 2300 København S

140 Vejrup Mauricio + Hanne Ågård Vinkelvej Ulstrup Vejrup Roberto Egevej

141 Hornslet Vejrup Tove og Carl Jedstedvej Gredstedbro Vilholth Kim Grothe Vindingvej 82 G

142 7100 Vejle Wabra Gerda og Franz Langager Hejls Warming

143 Nancy Tomson Markmandsgade 5, 4 th 2300 Kbh. S. Winckler Andersen Lars Møllebakken Skælskør

144 Ørgård Kirsten og Jørgen Gl. Kirkevej Knebel Østergaard Knud Skolegade

145 Sæby Østergaard, Jensen Anne Grethe og Olav Peder Munksvej Sæby Livsvarige daf.argen.dk

146 Laurlund Lise Correr del mercat 56 bajos B 3550 San Joan de`alacant Markvardsen Nicolas Brykhusvej 2, 305 daf.argen.dk

147 5700 Svendborg Markvardsen Per Rømerparken Svendborg Mikkelsen Jensen Hilda

148 C.C La Dulce Petersen Ellen M. Fuglesangs Alle107 1,th 8210 Århus V

149 Rybner Ingeborg CC Tres Arroyos Jensen Lydia Skovgade 44 lej

150 Middelfart Program For det 92. Dansk-Argentinske Stævne. Lørdag den 30. Juni 2007 I Argentina-parken ved Snoghøj GENERALFORSAMLING med følgende DAGSORDEN: 10,30 Vi starter presis - 1. Valg af ordstyrer - 2. Beretning a) for Dansk-Argentinsk Forening b) for Dansk-Argentinsk Forenings Kultur og Hjælpelegatfond - 3. Regnskab a) for Dansk-Argentinsk Forening b) for Dansk-Argentinsk Forenings Kultur og Hjælpelegatfond

151 - 4. Fastsættelse af kontingent Valg af bestyrelsesmedlemmer: Gunnar Flensborg og Alfredo Flensborg, begge ønsker genvalg Valg af revisor. Hanne Andersen og Annette Aon - 6. Valg af suppleanter. Anna Hougård og Lise Jespersen - 7. Eventuelt - Derefter: - Ca. Kl. 13: Asado og parrillada de chorizos med salater og brød. Husk! der trækkes lod for dem der har betalt til tiden - I løbet af eftermiddagen bliver der serveret en kop kaffe med kage og der varmes vand til mate. - De frivillige musikere "dukker" nok frem.!vent på dem! Der kan købes: argentinsk vin, øl og sodavand, Yerba, Dulce de Leche og Alfajores caseros Pris: Medlemmer: kr Gæster: kr Børn år, halv pris. Under 10 år gratis. Ved betaling inden festen, og tilmelding inden den 23. juni, har du chance for at vinde en præmie, der bliver udsat under asadofesten. Kontingent for 2007: kr for enlige kr for ægtepar Af praktiske grunde bedes i tilmeld jer inden den 24. juni 2007

152 Send en til eller ring til: Cristina Jensen tlf.: mbl.: ( selv om det er efter den 24. juni). De medlemmer som ikke betalte kontingent sidste år, bedes venligst henvende sig til bestyrelsen, eller bliver Islettet som medlemmer Medlemsbladet er under redaktion og bliver send ud til medlemmerne i slutning af maj

Spansk A. Studentereksamen. Onsdag den 25. maj 2016 kl. 9.00-13.00

Spansk A. Studentereksamen. Onsdag den 25. maj 2016 kl. 9.00-13.00 MINISTERIET FOR BØRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING STYRELSEN FOR UNDERVISNING OG KVALITET Spansk A Studentereksamen Onsdag den 25. maj 2016 kl. 9.00-13.00 Side i af 5 sider El fütbol me salvé la vida

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Medlemsblad Dansk Argentinsk Forening DAF. Årshæfte 2007 Stævne nr

Medlemsblad Dansk Argentinsk Forening DAF. Årshæfte 2007 Stævne nr Medlemsblad 2007 Dansk Argentinsk Forening DAF Årshæfte 2007 Stævne nr. 92 http://www.daf.argen.dk daf@argen.dk Bestyrelsen for Dansk-Argentinsk Forening: Formand: Gunnar Flensborg Vesteralle 7, 6840 Oksbøl,

Læs mere

daf.argen.dk Formand: Gunnar Flensborg Vesteralle 7, 6840 Oksbøl, Næstfmd: Adolfo Hansen Lundevej 46, 4652 Hårlev

daf.argen.dk Formand: Gunnar Flensborg Vesteralle 7, 6840 Oksbøl, Næstfmd: Adolfo Hansen Lundevej 46, 4652 Hårlev Newsflash 3 vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvmmmmm Dansk Argentinsk Forening DAF Årshæfte 2007 Stævne nr. 92 http://www.daf.argen.dk/ \n daf@argen.dk Bestyrelsen for Dansk-Argentinsk

Læs mere

N/A N/A to billetter til KIF Kolding d. 12. nov'15

N/A N/A to billetter til KIF Kolding d. 12. nov'15 Navn By Gevinst Per Kragelund Christensen Randers Nø et gavekort til SportMaster. Værdi kr. 200,- Hanne Nielsen Veksø gavekort til SportMaster. Værdi kr. 200,- Bente vinter smørum en goodiebag med skønhedsprodukter

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår Storstrømmen Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Godt Nytår Så er der atter gået et år på godt og ondt Det er gået over forventning med bestyrelsesopgaverne. Selv om

Læs mere

Fornavn Efternavn Række Klubnavn Lis Hansen Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Marie Halskou Holmsten Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Lisbeth Sørensen

Fornavn Efternavn Række Klubnavn Lis Hansen Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Marie Halskou Holmsten Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Lisbeth Sørensen Fornavn Efternavn Række Klubnavn Lis Hansen Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Marie Halskou Holmsten Gruppe 3 Barløseborg Golf Klub Lisbeth Sørensen Gruppe 3 Esbjerg Golfklub Kent Kikkenborg Gruppe 3 Esbjerg

Læs mere

Generalforsamling i Red Barnets lokalforeninger 2014 29.11.13

Generalforsamling i Red Barnets lokalforeninger 2014 29.11.13 Generalforsamling i Red Barnets lokalforeninger 2014 29.11.13 Lokalforening Formand Dato Sted Allerød Kirsten M. Due Henvendelse til formanden Engen 32, 3250 Gilleleje, 20575760 Amager Christina Iversen

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Spansk-Dansk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Spansk-Dansk hilsen : ægteskab Felicitaciones. Les deseamos a ambos toda la felicidad del mundo. Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. par Felicitaciones y los mejores deseos para ambos en el

Læs mere

Badmintonstævne for 60+`ere

Badmintonstævne for 60+`ere Badmintonstævne for 60+`ere hallerne Kongens Enge 42 2690 Tlf.: 46 15 16 76 Torsdag d. 8. november 2012 kl. 09.00 Der deltager ialt 104 spillere fra 11 foreninger. Der er én præmie pr. påbegyndt 5 deltagere

Læs mere

1. Arbejd to og to og spørge hinanden som i eksemplet. 2. Ordne billederne og fortæl historien:

1. Arbejd to og to og spørge hinanden som i eksemplet. 2. Ordne billederne og fortæl historien: En Vivo 7 10 Repetition B 1. Arbejd to og to og spørge hinanden som i eksemplet 2. Ordne billederne og fortæl historien: 5. Hvornår bruges verberne tener, ser, ir og estar? Træk en pil mellem boksen *

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen.

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen. Årgang 28 År 2015 Samuelsgården. Kære alle forældre Skolevænget 19 6840 Oksbøl Der er lige nogle få informationer fra Samuelsgaarden. Samuel og Ingolf vores to alpakaer er desværre blevet så gamle, at

Læs mere

Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010

Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010 Bemandingsplan for Hylke sommerfest 11.-19.juni 2010 Kære Hylkeborger Her er bemandingsplanen for Hylke sommerfest. Kig venligst planen igennem og se om dit navn optræder. Hvis du er forhindret i at hjælpe,

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Maj-juni 12 VUC Vejle Hf Spansk B Pia Nymann Pedersen SpB10a

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Strandstævne Rømmø 25. august

Strandstævne Rømmø 25. august M1 Pulje 1 Bane 1-2 Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 5: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Varde 1: XXX Kurt R. Kristiansen Jes Jensen Horne IF 2: XXX Anne Marie Jensen Finn K. Nielsen Vesterhede 3:

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29

Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29 Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29 30 36 95 Jens Peter Christensen Østerild 34 30 31 95

Læs mere

REGELMÆSSIGE VERBER: AR VERBER. 1. Glosestorm. Skriv 3 gloser til hvert verbum. Lær dem udenad!

REGELMÆSSIGE VERBER: AR VERBER. 1. Glosestorm. Skriv 3 gloser til hvert verbum. Lær dem udenad! REGELMÆSSIGE VERBER: AR VERBER Glosestorm Skriv 3 gloser til hvert verbum. Lær dem udenad! HABLAR (at tale): COMPRAR (at købe): TOMAR (at tage): COCINAR (at lave mad): LAVAR (at vaske): Se hvad din nabo

Læs mere

ICI3140 Métodos Numéricos. Profesor : Dr. Héctor Allende-Cid

ICI3140 Métodos Numéricos. Profesor : Dr. Héctor Allende-Cid ICI3140 Métodos Numéricos Proesor : Dr. Héctor Allende-Cid e-mail : hector.allende@ucv.cl Resumen Cuantiicación del error. ICI3140 Dr. Héctor Allende 2 Resumen Cuantiicación del error. Tipos de Errores.

Læs mere

Resultater fra opstartsstævnet i Auning 19. april 2017

Resultater fra opstartsstævnet i Auning 19. april 2017 Resultater fra opstartsstævnet i Auning 19. april 2017 Herrer: Damer: 1. Anders Nielsen, Åstrup med 89 slag 2. Ole Rygaard, Uggelhuse med 89 slag 3. Egon Rosendal, Rønde med 89 slag 1. Lise Hjorth, Uggelhuse

Læs mere

Strandstævne Rømmø 25. august. M1 Pulje 1 Bane 1-2. Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Kurt R.

Strandstævne Rømmø 25. august. M1 Pulje 1 Bane 1-2. Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Kurt R. M1 Pulje 1 Bane 1-2 Bente Gemmer Kurt R. Kristiansen Varde 1: XXX 16 12 20 1 48 44 4 3 Jes Jensen Anne Marie Jensen Horne IF 2: 20 XXX 20 20 3 60 35 25 1 Magnus Johansen Gert Ovesen Næsbjerg 3: 20 7 XXX

Læs mere

Regionsmesterskab 2016 Krolf

Regionsmesterskab 2016 Krolf 1 1 Grethe Laursen SMIFF Harridslev 36 34 27 97 1 K 39 39 Ellen Pedersen Gjerlev Krolf 34 35 33 102 3 K 119 119 Kathrine Uhrenholt Randers Naturmotion 31 37 34 102 2 K 8 8 Lisbeth Thorsager Gjerlev Krolf

Læs mere

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk NYHEDSBREV NR. 5 2. ÅRGANG SEP. 2013. Støtteforeningen Hirtshals Fyr udsender dette Nyhedsbrev, for at informere Støttemedlemmerne om de tiltag der sker i Støtteforeningsregi omkring Hirtshals Fyr. Sommersæsonen

Læs mere

Fyns 5 daws 2011 3. etape 07 06 2011, Stige Ø, Odense OK 22:11:24 A kort 4,48 km

Fyns 5 daws 2011 3. etape 07 06 2011, Stige Ø, Odense OK 22:11:24 A kort 4,48 km A kort 4,48 km Startet : 30 Udgået : 0 Disk.: 1 1. Torben Kruse Svendborg OK 33.48 2. Ib Monrad Odense OK 34.37 +49 3. Jens Dam Odense OK 35.43 +1.55 4. H. V. Jensen Odense OK 37.02 +3.14 5. Wolfgang Schulz

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Nr. Navne Klub. 1 runde 2 Runde 3 Runde 0 Finalerunde Finale 0 Omspil

Nr. Navne Klub. 1 runde 2 Runde 3 Runde 0 Finalerunde Finale 0 Omspil Nr. Navne Klub. 1 runde 2 Runde 3 Runde 0 Finalerunde Finale 0 Omspil 0 103 Søren Olesen Møldrup krolf 26 27 36 89 37 24 Nobby Dyrmose Randers Natur 35 30 25 90 37 37 Henning Christensen Randers Natur

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Allerød OK H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Ballerup OK H-21 14:16 443885 Lars Bukkehave D-50 14:29 151495 Annette Bonde D-55 14:33 139370 Johanne Lind D-35 14:37 86804 L Mette Rich H-45 14:47 86799 L Jakob

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

31.marts 2003 Makkerpar

31.marts 2003 Makkerpar 31.marts 2003 Makkerpar 1. Anne Grethe Svare - Preben Jakobsen 134 2. Hanne Knudsen - Lene Jespersen 129 3. Hans J Ligaard - Ejvind V Rasmussen 118 4. Tove Nedergaard - Per Lund Thoft 116 5. Ole Svinth

Læs mere

Program Toksværd Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Toksværd Hallen.

Program Toksværd Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Toksværd Hallen. Badminton Klub Program Badminton Klub Ældrestævne den 14. oktober 2015. kl 08:30 i Hallen. Vi gør opmærksom på: At spillerne skal melde sig ved dommerbordet umiddelbart efter ankomst til hallen At spillerne

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj- juni 2015 Institution VoksenuddannelsesCenter Frederiksberg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold GSK

Læs mere

OPGAVE 1 Læs om talord i Gramática de uso básica Svar på følgende spørgsmål:

OPGAVE 1 Læs om talord i Gramática de uso básica Svar på følgende spørgsmål: Talord Kardinaltal (mængdetal) OPGAVE 1 Læs om talord i Gramática de uso básica 26.1. Svar på følgende spørgsmål: 1. Hvilke tal bøjes i køn? 2. Hvilket tal bøjes i tal? 3. Hvilke tal har bortfald af én

Læs mere

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr. 6 2014 Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Det seneste nyhedsbrev var egentlig ment som det sidste i denne sæson, men vi manglede jo billederne af alle klubmestrene, så derfor

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2013 Der indkaldes herved til DISTRIKTSGILDETING Mandag den 27. maj 2013 kl. 19.30 i Gildehuset, Frederik Bajers Gade

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Niels Ebbe Sørensen. Benny Arne Sørensen. Niels-Christian Tramm. Boet efter Inge Marie Sørensen. Kjeld Olesen. Karlo Lauridsen

Niels Ebbe Sørensen. Benny Arne Sørensen. Niels-Christian Tramm. Boet efter Inge Marie Sørensen. Kjeld Olesen. Karlo Lauridsen Ejendomsliste. Bilag 2 2 Niels Ebbe Sørensen 1e 1d 1f 1g 1c 1i 1b 1a Niels Ebbe Sørensen Benny Arne Sørensen Niels-Christian Tramm Boet efter Inge Marie Sørensen Kjeld Olesen Tjæreby Vejle, Tårnborg 2e

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Stiftet den 26. januar 1999. Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19

Stiftet den 26. januar 1999. Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19 Fjends Lystfiskerklub Stiftet den 26. januar 1999 November 2015 Så starter vi igen! Tirsdag den 3. november kl. 19 Se side 2 3 Kom og få nogle hyggelige timer sammen med gode venner - du kan binde nogle

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken

Landsmesterskab 2014-2015. A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Haderslev GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Erich Sønnichsen 020341 181 144 325 I Maj 80 Torben Breinbjerg 150859 150 165 315 I Juni 71 Jon de Taeje 171 133 304 I Jan

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Vinderliste for Lør- og Søndagsstævner Stævne: Række: Navn: Klub:

Vinderliste for Lør- og Søndagsstævner Stævne: Række: Navn: Klub: Vinderliste for Lør- og Søndagsstævner 2017 Stævne: Række: Navn: Klub: Horne 3. september. Nordenskov 12. august. M1 Jan Grenaa Vesterhede M1 Anton Gade Vesterhede M1 Erling Christensen Vesterhede M1 Finn

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

LEKTION 2 HILSEN OG PRÆSENTATION. Øv dig på disse ord og vendinger og lyt til cd en og gentag! Hej... Hola

LEKTION 2 HILSEN OG PRÆSENTATION. Øv dig på disse ord og vendinger og lyt til cd en og gentag! Hej... Hola LEKTION 2 HILSEN OG PRÆSENTATION Øv dig på disse ord og vendinger og lyt til cd en og gentag! Hej... Hola Goddag.... Buenos días God eftermiddag (ca. fra 14.00 til 21.00).. Buenas tardes God aften....

Læs mere

Årsafslutningsturnering 2.oktober 2015

Årsafslutningsturnering 2.oktober 2015 Årsafslutningsturnering 2.oktober 2015 med efterfølgende medlemsmøde og fællesspisning. Udlevering af scorekort foregik i forhallen, og de 98 fremmødte medlemmer hyggede sig i ventetiden. De fleste var

Læs mere

SPANSK KURSUS I BUENOS AIRES EFTERÅRET 2012

SPANSK KURSUS I BUENOS AIRES EFTERÅRET 2012 SPANSK KURSUS I BUENOS AIRES EFTERÅRET 2012 Kim Kastrup modtager her sit eksamensbevis i avanceret-udvidet spansk-kursus fra sin lærer Ariel Lorenzo SELVE KURSET Skolen hedder DWS og ligger på adressen

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 11 Nov. 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

Læs mere

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie Topplaceringer for måned: 2018-09. Foreløbig! Præmie = Ja spilleren står til en Månedspræmie. Præmie = X En bedre præmie i måneden / Utilstrækkeligt antal præmier. 18 Huller: Damer A HCP max 29,0. Herrer

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset.

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Nr. 172 november 2011 Reception lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Vi ved ikke om der måske skal klippes en snor over? Vi ved heller ikke om den nordfynske verdenspresse kommer? Men vi ved alle

Læs mere

CUK - Naverne CUK Naverne Forening for berejste Skandinaver

CUK - Naverne CUK Naverne Forening for berejste Skandinaver CUK Naverne Forening for berejste Skandinaver Kunne du tænke dig at rejse ud på traditionel vis, med stok og med ranselen på? PÅ VALSEN At være på valsen stammer helt tilbage fra middelalderen. Det har

Læs mere

RANDERS HÅNDBOLDDOMMERKLUB. Formandens beretning på generalforsamlingen den 21. februar 2011.

RANDERS HÅNDBOLDDOMMERKLUB. Formandens beretning på generalforsamlingen den 21. februar 2011. Laurbjerg februar 2011 Formandens beretning på generalforsamlingen den 21. februar 2011. Tak for ordet. Allerførst vil jeg bede de fremmødte om at rejse sig og mindes vores 2 afdøde kollegaer som alt for

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2010. Vi lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et BRAG

Læs mere

Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse

Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse Til kredsformænd og Friluftsrådets bestyrelse Regionskontaktudvalget indkalder hermed til Fællesmøde lørdag den 31. oktober 2015 på Hotel Antvorskov, Trafikcenter Allé 2-4, 4200 Slagelse. Vi har i år sammensat

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 2 MAJ 201 5 AKTIVITETSOVERSIGT Onsdag den 10. juni BAKKETUR Lørdag den 18. juli BÅLAFTEN Lørdag den 8. august SKOVTUR Bindende af- og tilmelding senest 1 uge før arrangementet til

Læs mere

3. Ægteparturnering den 29. august SUM Placering. 1. Ægteparturnering den 19. april. 2. Ægteparturnering den 7. juni. Navn Judith & Harry Jensen

3. Ægteparturnering den 29. august SUM Placering. 1. Ægteparturnering den 19. april. 2. Ægteparturnering den 7. juni. Navn Judith & Harry Jensen 1. ægteparturnering - resultater Længste drive hul 4 - Christina Christiansen Tættest flaget på hul 2 - Ole Christoffersen Tættest flaget på hul 7 - Ole Frølich-Hansen Tættest flaget på hul 12 - Se tættest

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2015

Referat af generalforsamlingen 2015 Referat af generalforsamlingen 2015 Dagsorden: Valg af dirigent Jan Nielsen blev valgt. Valg af referent Britta Dahl blev valgt Bestyrelsens beretning v/formand Steen Lund Jeg vil starte beretningen i

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Krejbjerg - Nyt Februar 2016

Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Krejbjerg - Nyt Februar 2016 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FASTELAVNSFEST Kære sørøvere, prinsesser, superhelte og andet godtfolk. Er I klar til at slå katten af tønden? Nu er det igen

Læs mere

Nyhedsbrev Efterår 2012

Nyhedsbrev Efterår 2012 Nyhedsbrev Efterår 2012 Kære medlem Vi er klar med efterårets program. Vi har prøvet at sammensætte et varieret program med motion, hjertecaféer og som noget nyt : hjertestarterkurser Det har længe været

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

S o l b a k k e n 2013

S o l b a k k e n 2013 S o l b a k k e n 2013 Velkommen på Solbakken 2012 2013 Solbakken ligger i smukke omgivelser mellem skov og strand, og er hvert år besøgt af flere hundrede børn og unge. Alle lejre er fælles for drenge

Læs mere

D.M.Enkeltmand. D.M.Enkeltmand. D.M.Enkeltmand. Tune 25 Juli Navne Klub

D.M.Enkeltmand. D.M.Enkeltmand. D.M.Enkeltmand. Tune 25 Juli Navne Klub Tune 5 Juli 05 Række: M Pulje Bane: 7-- Navne Klub 5 6 0' Thomas U Frandsen Hejnsvig 0 0 0 0 0 80 9 Jørgen F Poulsen Sinding Midtjylland 0 0 0 67 55 Tommy Risum Vognsild Nordjylland 0 0 0 0 0 5 00 96 Aksel

Læs mere

Aktivitetsplan 2014 DATO TID AKTIVITET

Aktivitetsplan 2014 DATO TID AKTIVITET Aktivitetsplan 2014 2014 DATO TID AKTIVITET 6. april 11:00 7. april 18:00 20:30 Standerhejsning Efter standerhejsningen er Fredericia Roklub vært ved et glas vin, og for de tilmeldte, vil der efterfølgende

Læs mere

Bemandingsplan Hylke Festuge 2016 (1. udg.)

Bemandingsplan Hylke Festuge 2016 (1. udg.) Bemandingsplan Hylke Festuge 2016 (1. udg.) Kære Hylkeborger Her er bemandingsplanen for Hylke Festuge 2016, hvor jeg igen i år med rund hånd har fordelt vagter i madtelt, grill, pølsevogn og ølvogn. Kig

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Det Jydske Byskyttestævne

Det Jydske Byskyttestævne Resultater Fra: Renskrevet og redigeret af Benny Lykke Det Jydske Byskyttestævne Fredag og Lørdag den 20 og 21 August 2010 Stævnet blev afviklet på banerne i Skibby Byskyttestævnet her i 2010 havde en

Læs mere

M e d l e m s b l a d

M e d l e m s b l a d Side 12 September kvartal 2015 13. Årgang M e d l e m s b l a d Nyrenoveret Ferguson Side 2 Side 11 Bestyrelse og udvalg. Formand: Kaj Pedersen Bøjden Landevej 2, Bøjden Telf.: 6260 1718 Mobil: 4091 8264

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 10/11 Institution Tradium, Hobro Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Spansk A Rikke Gade

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

DGI Nordjylland TIDSPLAN PROGRAM

DGI Nordjylland TIDSPLAN PROGRAM 2 TIDSPLAN Onsdag den 08. marts 2017 1-10 09:00 11-20 09:18 21-30 09:36 31-40 09:54 41-50 10:12 51-60 10:30 61-70 10:48 71-80 11:06 81-90 11:24 91-100 11:42 101-110 12:00 111-120 12:18 121-130 12:36 131-140

Læs mere

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds Kredsens aktivitetsblad for 2016 32. årgang Årets aktiviteter kort: Gratis arkitekttegnet haveplan læs hvordan sidst i bladet Onsdag den 10. februar Generalforsamling

Læs mere

Opstartstævne 2018 Navn: Klub: Total Placering Ellen Bertelsen Østerild Seniorclub Viggo Bertelsen Østerild Seniorclub

Opstartstævne 2018 Navn: Klub: Total Placering Ellen Bertelsen Østerild Seniorclub Viggo Bertelsen Østerild Seniorclub Opstartstævne 2018 Bane Navn: Klub: 1 2 3 Total Placering Ellen Bertelsen Østerild Seniorclub 35 30 34 99 Viggo Bertelsen Østerild Seniorclub 36 29 37 102 201 Ole Jensen Dronninglund krolf klu 31 35 32

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 02. 2009.

Nyhedsbrev nr. 02. 2009. Generalforsamling. Dagsorden: søndag den 29-03- 09 1. Valg af ordstyrer.: Søren Torense Nyhedsbrev nr. 02. 2009. 2. Valg af referent.: Henrik Rasmussen 2. Beretning ved formanden, (er vedlagt). Godkendt.

Læs mere

Augustenborg Open August Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F

Augustenborg Open August Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F Augustenborg Open 28-29-30 August 2015 Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F. 779 21 Bedste Dame - Firma sport / D.K.e.F. Anja Jensen Fidelitas D.Ke.F. 778 17 Bedste Dame

Læs mere

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt 2. Beretning af foreningens Formand Anne-Marie Toftensberg berettede om klubbens aktiviteter

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Opdateret venteliste Seniorklubben pr. 15.05.14 NB! Giv venligst besked til Seniorklubben såfremt der sker ændring af telefonnummer og emailadresse

Opdateret venteliste Seniorklubben pr. 15.05.14 NB! Giv venligst besked til Seniorklubben såfremt der sker ændring af telefonnummer og emailadresse Opdateret venteliste Seniorklubben pr. 15.05.14 NB! Giv venligst besked til Seniorklubben såfremt der sker ændring af telefonnummer og emailadresse Nr. i rækkenmedl.nr. Navn Tlf. Mobiltlf. E-mail Føds.dato

Læs mere

DE FARLIGE STOFFER FINDES OVERALT

DE FARLIGE STOFFER FINDES OVERALT TAREA DE COMPRENSIÓN LECTORA (6 x 1 punto = 6 puntos) Lee los siguientes fragmentos y empareja cada uno de ellos con la frase más adecuada (de acuerdo con lo que has leído) de entre las que aparecen en

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere