DS Gruppen. stærk i stål, beton og beklædning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DS Gruppen. stærk i stål, beton og beklædning"

Transkript

1 DS Gruppen stærk i stål, beton og beklædning

2 2 DS Gruppen DS Gruppen kort fortalt DS Gruppen er en af Europas førende industrikoncerner inden for produktion og salg af løsninger i stål, beton og overfladebehandling til byggeri, industri og offshore. Hovedsædet ligger i Hobro, og alle koncernens selskaber fungerer som selvstændige virksomheder, der er markedsledende inden for hvert sit forretningsområde. Svend Møller hansen Lysten til at sætte noget i gang er kend e - tegnende for DS Gruppens udvikling og styrke. Det skaber korpsånd og de bedste sælgere, som kender produktet i detaljen, og som ikke går på kompromis med kvaliteten. Der er meget der lykkes, hvis man prøver. Vækst, udvikling og viljen til at træde, hvor ingen har trådt før, har kendetegnet koncernen fra dag 1. Kombinerer man de værdier med kvalitet, troværdighed, gode håndværksmæssige dyder og flair for at etablere rationelle og lønsomme produktionsflow, har man fat i den særlige ånd, der kendetegner koncernen og dens ansatte. Koncernens katalysator for vækst er og har altid været lysten, modet og viljen til at investere i nye projekter, produkter, løsninger og virksomheder. En vækst, der afspejles i koncernens samlede forbrug af beton og stål på henholdsvis tons og tons fordelt på et samlet produktionsareal på små m 2. I dag eksporterer koncernen til en lang række lande i Norden og Europa. Sammenhængskraften forstærker konkurrenceevnen Sammenhængskraften mellem forretningsområderne er en vigtig nøgle til koncernens vækst og udvikling. I praksis betyder sammenhængskraften et optimalt flow i processerne. Videndelingen er struktureret og sker både i indkøbet, projekteringen, produktionen og montagen. Resultatet er en mere effektiv byggeproces og et bedre slutprodukt. Og effektiviteten kommer også til udtryk i den måde, der kommunikeres på. Et indgående kendskab til hinandens spidskompetencer og ansvarsområder hvor begynder og slutter de er med til at sikre, at opgaverne ikke falder mellem to stole, men håndteres professionelt og effektivt i alle faser. De brede kompetencer og den solide hands-on erfaring hos alle virksomheder i DS Gruppen sikrer alle typer af kunder og aktører i en byggebranchen professionel, troværdig en professionel, og markedsorienteret troværdig og markedsorienteret partner med bundsolid partner økonomi. med bund solid økonomi.

3 3 Synergi og sammenhæng DS Gruppens virksomheder spænder over mange forretningsområder, som dog har en fælles værdiforståelse og erfaring inden for projektering, produktion, montage og overflade behandling af komponenter i stål og beton. Et ord er et ord, og kvalitet spiller en afgørende rolle i alle DS-selskabernes handlinger. Og det skaber synergi og sammenhæng på tværs af koncernen. Stålkonstruktioner Landbrug, institution og erhverv Tag og facader Løsninger i profilerede stålplader DS Stålkonstruktion, DS Fabrin, DS Nor, DS Stahl DS Stålprofil, DS Stahl Betonbyggeri Facadeelementer, betonvægge, søjler, bjælker, trapper, altanplader mv. DS Elcobyg Skræddersyede byggesystemer Totalentreprise inden for erhvervsbyggeri i beton og stål DS Flexhal Specialkonstruktioner Komplekse løsninger til energisektoren, proces industrien, offshore, vindmølletårne DS SM Overfladebehandling Korrosionsbeskyttelse og vedligeholdelse af stålog betonkonstruktioner DS Semaco

4 4 DS Stålkonstruktion Stærk under overfladen DS Stålkonstruktion er en dynamisk virksomhed, og vi arbejder konstant på at optimere vores ressourcer og know-how. Vores viden og erfaring er samlet i begrebet Stærk under overfladen. Et begreb, der dækker over de kompetencer, der ikke nødvendigvis er umiddelbart synlige, men som alligevel er helt centrale for produktionen, projektledelsen og montagen af bærende stålkonstruktioner til moderne industribygninger. Det, som er synligt, er DS Stålkonstruktions tyngde. Den understreges bl.a. af en årlig produktion på mere end tons stål, et produktionsareal på mere end m 2 og en stor, topmoderne maskinpark, som kan bearbejde alle pladetykkelser og alle typer af valsede profiler. Styrken kommer også til udtryk i måden, som vi arbejder og samarbejder på. Vi er: Ordholdende Kreative og løsningsorienterede Kundens partner i opgaveløsningen Leveringsdygtige i kvalitetsprodukter Musikteateret Holstebro understøttes elegant med en bærende stålkonstruktion.

5 5 Flotte stålkonstruktioner et speciale fra DS Stålkonstruktion» Både til standardprojekter og prestige projekter medbringer vi vores kreative løsninger og byggetekniske kompetencer. Løsninger med stor spændvidde Løsningerne, som er kendetegnet ved lette konstruktioner, store spændvidder, hurtig montage, fast tid og pris, åbner mange døre til konventionelle og innovative anvendelsesmuligheder af bærende stålkonstruktioner til: Industribyggeri Landbrugsbyggeri Butiksbyggeri Stadionbyggeri Bilhuse/udstillinger Specialkonstruktioner Effektiv projektledelse er afgørende også set i et internationalt lys Både Projektsalg (projekter af en vis størrelse/kompleksitet og med en stålkonstruktion som det bærende element) og Spærsalg (kernekompetence i stålrammekonstruktioner) sikrer kunden en effektiv og velfungerende proces, da der fra den første kontakt til den endelige levering er én gennemgående projektleder. Vigtigheden af en effektiv projektledelse gælder ikke mindst i forbindelse med de internationale opgaver i Sverige, Norge og Tyskland, hvor forskellige byggetraditioner spiller ind. Her kan tidsforbruget og omkostningerne hurtigt stige markant, hvis processen ikke er velfungerende. Foruden dygtige projektledere har DS Stålkonstruktion også investeret i konferenceudstyr, så der løbende kan afholdes store som små online møder med kunder på eksportmarkederne. Det giver en øget adgang til de nødvendige informationer og bidrager til bedre produktløsninger. Samtidig sparer det en masse tid og rejseomkostninger, som sikrer en hurtigere projektafvikling og en større lønsomhed. International konkurrenceevne og markedsindsigt De to salgsdatterselskaber DS Nor og DS Stahl er oprettet for at styrke vores konkurrenceevne og markedsindsigt på det norske og tyske marked. Det handler i bund og grund om nærhed og om at kunne omsætte vores erfaring med de forskellige faser i projekteringen til vækst på vores mest centrale eksportmarkeder.

6 6 DS Fabrin Skræddersyede stålspær er standard DS Fabrin er en ordreproducerende virksomhed med mere end 40 års erfaring inden for produktion og montering af stål spær, som specielt opfylder kravene til byggeri inden for landbrug og mindre industri. Virksomheden producerer hovedsageligt to typer spær, der alt afhængig af spændvidden, kan optimeres til næsten enhver form for bygningstype.

7 7 Inden for landbrug anvendes spær fra DS Fabrin primært til stalde, lader eller maskinhuse, mens industrien ofte anvender spærene til værksteds-, produktions- og lagerhaller. Derudover anvendes spærene til en lang række byggerier bl.a. parcelhuse, hvor den slanke stålkonstruktion udnyttes til mere utraditionelle løsninger. Faglig sparring fra idé til færdigt resultat Med det bedste inden for moderne teknik og traditionelt håndværk deltager DS Fabrin gerne i alle faser af processen med rådgivning, projektoptimering og udførelse af de nødvendige statiske beregninger. I dag disponerer DS Fabrin over m 2 produktionsareal og en fleksibel produktion med robotteknologi, som resulterer i korte leveringstider og konkurrencedygtige priser. Mange bygherrer ønsker i dag at sætte sit eget præg på familiens nye drømmehus. Med DS Fabrins stålspær lægges der op til utraditionelle løsninger, der tilgodeser behovet for udtryksfuldt byggeri.

8 8 DS Flexhal Specialister i fleksible erhvervsbyggerier DS Flexhal er specialister i fleksible erhvervsbyggerier i beton og stål enten som totalentreprenør eller som leverandør af råhuse bæresystemer, ydervægge og tag.» Den elegante facadeskærm er lavet af glas, som er monteret på en alu-ramme. Den støttes af en galvaniseret stålkonstruktion, der er fastgjort til bygningen, og denne helhed løfter bygningen med et utraditionelt og futuristisk udtryk. Spidskompetencer i alle byggeriets faser Idéudvikling, projektering, dimensionering, projektledelse og byggeledelse af byggeriet til aftalt tid. Spidskompetencerne er fordelt på et team af dygtige medarbejdere, der har erfaring med alle byggeriets faser. Råhusløsningerne tager afsæt i rationelle og funktionelle byggerier ved at udnytte de bedste egenskaber i beton og stål. Når materialevalget kombineres optimalt, giver det en økonomisk og rationel løsning. Et ord er et ord Vi garanterer den højeste kvalitet til den aftalte pris - og til den aftalte tid. For hos os er et ord et ord, og vi sætter en ære i at overholde alle indgåede aftaler. I den proces udnytter vi fordelene ved de 5 statiske byggesystemer og giver vores kunder en optimal rådgivning om byggeløsningen. Samtidig er valget af materialer, farver og strukturer helt op til kunden.

9 9 Fleksible byggesystemer Et erhvervsbyggeri fra DS Flexhal kan udformes på mange måder og tilpasses vidt forskellige størrelser. Vi har udviklet fem forskellige byggesystemer, der kan anvendes hver for sig eller kombineres. Bærende stålrammer med ikke-bærende facader. Bærende betonfacader med indstøbt rammeben/rammekonstruktion. Betonelementer som industrialiseret byggesystem. Bærende betonfacader og søjler med stålgitterdrager til at bære taget. Bærende betonfacader med tagkonstruktion i beton ribbendragere. Vi gør os umage Totalentreprise er en helt særlig disciplin. Og den mestrer vi til perfektion. Vi koordinerer og fungerer som tovholder for underentreprenørernes indsats, så der kommer et optimalt flow i byggeprocessen og kunden skal kun forholde sig til én projektleder, som har det fulde overblik. Vores kompetente konstruktionsafdeling med statiske ingeniører og tegnestue sikrer lave omkostninger på projektering og løsninger, der passer til netop dine krav og ønsker.

10 10 DS Stålprofil Stålplader til kreative tag- og facadeløsninger De lette tag- og facadekonstruktioner og det brede produktprogram giver bygherrer, arkitekter og håndværkere frihed til at tænke utraditionelt, når en bygning skal bygges fra bunden eller renoveres. Den kreative løsning kan resultere i et smukt tag og/eller facade, men kreativiteten kan også udmunde i en ekstraordinær økonomisk og funktionel løsning. Økonomiske og funktionelle løsninger Spændende stålplader, populære farver og et omfattende program af tilbehør er til rådighed for den kreative og er med til at kunne tilfredsstille kunder med hensyn til æstetik, funktionalitet, energiomkostninger, montage og levetid. DS Stålprofil leverer løsninger til : Erhvervsbyggeri Industribyggeri Landbrugsbyggeri Parcelhus/sommerhus Carporte/udhuse Etagebyggeri En moderne virksomhed Et bredt program af kvalitetsprodukter, moderne produktionsfaciliteter og en innovativ tankegang har gjort DS Stålprofil til en af de førende producenter af stålplader til tag og facader. Medarbejderne står til rådighed med kompetent rådgivning, beregninger og en effektiv logistik. Vores kunder kan også søge hjælp via online værktøjerne DS Tagberegningsprogram og DS Tour Guide, som giver kunderne et mere effektivt indkøb. Det er værktøjer, som ikke mindst de udenlandske kunder i Tyskland, Østrig og Holland nyder godt af. Succes i Tyskland med DS Stahl DS Stålprofils eksportomsætning har gennem de sidste år været støt stigende, og den svarer nu til en betydelig del af den samlede omsætning. En stigning der uden tvivl skyldes tilstedeværelsen på det tyske marked med et salgsdatterselskab. Med en kompetent tysk salgsstyrke har DS Stålprofil opnået et større kendskab og mere nærhed til kunderne.

11 Den smukke tag- og facadeløsning er specielt tilpasset i funktion og udtryk. Det specielle byggeri er en del af projektet Fremtidens Landbrugsbyggerier, som bliver støttet af Realdania Fonden, landbrugets organisationer og de berørte kommuner. 11

12 12 DS Elcobyg Virksomhedens produktprogram omfatter: Facadeelementer Vægelementer Betonsøjler Altanplader Specialelementer Betonelementer på markedspræmisser Rådgivning, styring og præcision. DS Elcobygs markedsposition kan tilskrives spidskompetencer, der gør en forskel for alle samarbejdspartnere. DS Elcobyg har mange års erfaring med betonelementer til større og mindre boligbyggerier såvel som erhvervs-, institutionsog landbrugsbyggerier. Fleksibel og professionel På markedets præmisser. DS Elcobyg tilstræber konstant at være en kompetent og professionel partner for alle typer af kunder og forretningsforbindelser entreprenører, arkitekter, projekterende ingeniører og bygherrer. Æstetik og funktionalitet i ét og samme produkt. Betonelementerne sprænger de kreative rammer for anvendelsesmuligheder. Fængende og farverige facader, spændende og smukke rum. Mulighederne er mange, og med et fleksibelt produktionsapparat med eget betonværk kan selv kompliceret etagebyggeri produceres til en særdeles konkurrencedygtig pris.

13 13 VM Bjerget - Ørestaden Boligbyggeri i Ørestaden med 80 boliger placeret på taget af et fire etagers højt parkeringshus. I alt m 2. Husene er på 100 m 2 og har en tilsvarende taghave. Projektet er tegnet af Bjarke Ingels fra tegnestuen BIG. Konstruktionen består af stål- og betonelementer. Der er leveret: m 2 betonvægge tons betonsøjler/bjælker 719 tons altaner Andre prestige-byggerier DS Elcobyg har også leveret deres kompetence og betonelementer til spændende projekter som: V og M Huset m 2 BIG / 8 tallet m 2 DSV i Malmø m 2 Logistikparken m 2

14 14 DS Semaco Effektiv korrosionsbeskyttelse DS Semaco er førende inden for korrosionsbeskyttelse af stål- og betonkonstruktioner. Mange års erfaring kombineret med den nyeste viden og teknologi er indarbejdet i et af markedets bedste kvalitetssikringsprogrammer. DS Semaco kan således tilbyde et bredt sortiment inden for korrosionsbeskyttelse med kernekompetencer som overfladebehandling, Wire Wrapping, Glass Flake Lining, specialbelægninger og reparation, vedligeholdelse og renovering af beton- og stålkonstruktioner i aggressive miljøer. Vi disponerer over topmoderne og avanceret udstyr, der sikrer, at projekterne gennemføres effektivt og med en optimal kvalitet. Korrosionsbeskyttelses- og vedligeholdelsesarbejdet udføres overalt i Danmark og udlandet. Der er især mange opgaver på Grønland, hvor DS Semaco samarbejder med lokale virksomheder omkring renovering og vedligeholdelse af boliger, industri og tankanlæg. Erfarne medarbejdere Vores erfarne medarbejdere genskaber nedbrudte, revnede og forvitrede betonoverflader til at kunne modstå påvirkninger fra fugt, røg eller kemikalier, samt sikrer betonkonstruktioner mod fugtindtrængning ved injicering af fugtstandsende membran.

15 15 Opgavernes spændvidde er bred, men omfatter primært: Boligejendomme Svømmehaller Fabriks- og erhvervsbygninger Broer Havne Rensningsanlæg Siloer og skorstene Injicering Betonrenovering er en kernekompetence, ikke mindst på broer. DS Semaco har efterhånden renoveret mere end vej- og sporbærende banebroer.

16 16 DS SM Ekspertise i de tungeste stålkonstruktioner DS SM har solid erfaring og ekspertise inden for produktion, montage og vedligeholdelse af stålkonstruktioner til energi sektoren, procesindustrien og byggesektoren. Tunge kernekompetencer DS SMs kapacitet og produktionsanlæg er tilpasset industriens tunge opgaver. Vores aktiviteter inden for tildanning, svejsning, maskinbearbejdning og overfladebehandling gennemføres i vores kranbestykkede værksteder med en løftekapacitet på op til 140 tons. DS SM råder over en moderne maskinpark, som optimeres løbende, ligesom vores processer, herunder svejsning og automation, er under konstant videreudvikling.

17 17 Vores erfarne medarbejdere er med dig i alle projektets faser - både før, under og efter projektafviklingen. Den solide erfaring i at håndtere komplicerede konstruktioner i de forskellige faser er din sikkerhed for levering til aftalt tid og pris. DS SMs forretningsområder favner bredt, men de er forankret i tre centrale kompetencer inden for stålindustrien: Produktion fremstilling og montage af store komplekse stålkonstruktioner Projektledelse koordinering og ledelse af alle projektets faser Serviceydelser vedligeholdelse, service og reparation døgnet rundt Produktionskapacitet Produktionen og kvalitetssikringssystemet er certificeret efter DS/EN ISO 9001:2008 Produktionsarealet i Rødekro er på over m m 2 produktionslokaler under tag, opdelt i 20 produktionsværksteder Mere end tons stål bearbejdes årligt Håndtering af elementer med en vægt på over 600 tons Beliggenhed tæt på motorvej E45 og Aabenraa Havn Virksomheden håndterer store og komplekse opgaver inden for: Stålstrukturer Infrastruktur broer og havne Olie- og gasindustri Procesindustri Transportanlæg Vindmølleindustri tårne og fundamenter Service og vedligeholdelse Brandhaner

18 18 DS NOR / DS Stahl Din stærke stålpartner i Norge Kvalitet, know-how og kompetent sparring. DS Stålkonstruktion har været særdeles aktiv på det norske marked gennem mange år. For at styrke denne position og for at imødekomme tilstrømningen af nye kunder og opgaver har DS Stålkonstruktion nu etableret datterselskabet DS Nor A/S med fast base i Kristianssund i Norge. Med det nye datterselskab kommer vi nu endnu tættere på markedet og kunderne. Den daglige leder af DS Nor har mange års erfaring fra den norske byggebranche med speciale i stålkonstruktioner. Virksomhedens spidskompetence er i samarbejde med kunden at udvikle kreative løsningsforslag, som i 3D visualiserer opgaven, såvel teknisk som økonomisk. En moderne og international virksomhed tæt på kunderne DS stahl er et fælles datterselskab for både DS Stålprofil og DS Stålkonstruktion. Etableringen af datterselskabet tilbage i 2001 var et strategisk valg, der tog afsæt i et fælles ønske om at komme tættere på kunderne og udnytte vækstmulighederne på det tyske marked. Begge virksomheder er således kendetegnet ved et innovativt tankesæt og spidskompetencer inden for rådgivning kombineret med et bredt program af kvalitetsprodukter og moderne produktionsfaciliteter. Og den synergi udnytter datterselskabet. DS Stahl GmbH har domicil i Sittensen mellem Hamborg og Bremen. Arbejdsområderne omfatterprimært salg, projektledelse og montage af tyske byggesager. Datterselskabets kompetente tyske salgsstyrke har tilført koncernen et større kendskab til de tyske kunder og ikke mindst muligheden for at komme tættere på de tyske kunder.

19 DS Gruppen Case 19 Brøndby Stadion Et unikt samarbejde mellem DS Gruppens selskaber I 2006 fik flere af DS Gruppens selskaber til opgave at udvikle Brøndby Stadion til en fysisk ramme, der ikke kun fungerer som det sociale midtpunkt, når de blå-gule spiller på hjemmebane i Superligaen, men også er centrum for en lang række aktiviteter omkring klubben i hverdagen. Resultatet blev et stort byggeri på bagsiden af LOXAM Tribunen, der sætter nye standarder for, hvordan en dansk fodboldklub integrerer uddannelsesog træningsfaciliteter med eksklusiv servicering af klubbens sponsorer mv. Fleksible byggesystemer til forskellige funktioner Et hus, der rummer alt fra wellness- og fitnessfaciliteter til undervisningslokaler, cafémiljø, køkken og VIP-lounger, skal funktionelt opfylde mange forskellige krav og ønsker. Men ved at anvende fleksible byggesystemer har vi imidlertid haft let ved at imødekomme bygherres krav til funktionalitet. Den fleksible anvendelse af byggesystemerne kommer netop til udtryk, når der som her er tale om et hus, hvor kravspecifikationerne går i forskellige retninger. Et fælles projekt på tværs af DS Gruppen I forbindelse med udbygningen af Brøndby Stadion i 2000 har DS Stålkonstruktion udført tagbeklædningen på tribunetaget. Entreprisen omfattede levering og montering af m 2 tagplader, tagisolering og folie samt levering og montering af 3100 m 2 ovenlysplader på tribunetagets forkant. Som en del af entreprisen blev der også leveret og monteret sekundære stålprofiler til bæring af ovenlysplader og banebelysning. Til servicering og vedligeholdelse af banebelysningen og for at få adgang til rengøring af ovenlyspladerne er der desuden leveret og monteret 4 stk. skinnekørende servicevogne en på hver tribune. DS SM har leveret og monteret stålkonstruktionerne, og DS Elcobyg har leveret betonelementerne til projektet. Bag om byggeprocessen Byggeriet af det multifunktionelle hus er et godt eksempel på en af DS Gruppens absolutte styrker: Samarbejdet på tværs af selskaberne skaber en række åbenlyse synergier for kunden. Selskaberne arbejder således med afsæt i et fælles fagligt værdisæt under hele byggeprocessen. Projektet Et multifunktionelt byggeri omfattende undervisning, træning, repræsentative formål og admi nistration mv. Bebygget areal: I alt m², heraf: m² stadiontag m² gymnasium m² fitness m² café 800 m² lounges Arkitekt: Klaus S. Hansen Bygherre: Brøndbyernes I. F. Fodbold A/S Involverede DS selskaber: DS Flexhal, DS Stålkonstruktion, DS SM, DS Elcobyg og DS Stålprofil Huset har levet helt op til vores forventninger, både funktionelt og arkitektonisk. Samarbejdet med Flexhal har været en fornøjelse. Det er ordentlige folk, og man kan være sikker på, at aftalerne holder. I et stort byggeri som dette, er det meget væsentligt. Bestyrelsesformand Per Bjerregaard

20 20 DS Gruppen Case Logistikparken Logistikparken Århus er opført på bare 20 måneder, fra første spadestik til byggeriet stod færdigt. Byggeriet fremstår i dag som et glimrende eksempel på samarbejdet og synergien mellem DS Gruppens selskaber. Opstarten var , og med et terrænfald på 17 meter var alene jordarbejdet en meget stor delopgave, hvor der blev flyttet ca m³ jord på den m² store grund. Projektet: Lagerbygninger, terminaler og administrationsbyggeri Bebygget areal: Total: m 2, heraf: 5000 m 2 kontorer m 2 lager/terminalbyggeri Herudover er der m 2 belægninger Bygherre: ÅF Transportcenter A/S og Danske Fragtmænd A/S Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S, Skala Arkitekter A/S Rådgiver for totalentreprenør: Vognsen Rådg. Ing. A/S, Fjorden Arkitekter Totalentreprenør: DS Flexhal A/S Involverede DS selskaber: DS Elcobyg, DS Stålkonstruktion og DS Stålprofil De første kontorer og lagerhaller var klar , og derefter blev der i lange perioder færdiggjort ca kvadratmeter om ugen frem mod byggeriets afslutning 3 måne der før aftalt tid. Tænk stort også når du tænker samarbejde Logistikparken er stor. Ufattelig stor. Det gælder, uanset om man opgør byggeriets samlede areal eller tæller antallet af kontorer og lagerhaller. På tidspunktet for opførelsen var Logistikparken en af Danmarks største arbejdspladser, og derfor spillede logistik, volumen og samarbejdet mellem DS Gruppens selskaber selvfølgelig en central rolle i styringen af projektet. Funktionalitet som et fælles projekt Samarbejde på tværs af selskaberne er grundingrediensen i DS Gruppens gode opskrift. Gennem årtier har vi oparbejdet en unik erfaring og udviklet et rationelt byggeri med mange forskellige anvendelsesmuligheder. I Logistikparken er det funktionen som lagerhotel, der er i fokus. Med bygningernes store frie spænd og bærende betonfacader kan pladsen udnyttes helt ud til bagvæggen og op til 8 m i højden. Det er både rationelt og funktionelt, og det muliggør samtidig en meget fleksibel udnyttelse af kvadratmetrene.

21 21 Hvorfor vi er gode til erhvervsbyggerier: Vi er kundeorienterede og meget lydhøre over for individuelle behov og ønsker. Vi har en solid produktviden og har gennem mange år oparbejdet vores spidskompetencer som totalentreprenør, fordi vi blandt DS selskaberne har leve randører inden for stålkonstruktioner, betonelementer, profilstålplader og ikke mindst fleksible byggesystemer. Vi kan altid foretage en hurtig levering af den færdige entreprise - til aftalt tid og pris. Kvaliteten og funktionaliteten i det færdige byggeri er særdeles tilfredsstillende, og undervejs i byg ge processen har jeg oplevet DS Flexhal som en samarbejdspartner, hvor samarbejdet har været fleksibelt og konstruktivt, ja nærmest helt perfekt. De har været hurtige til at komme over tingene, men allige vel reflekterende og lydhøre over for ændringsforslag og gode idéer, og forhandlingerne herom er foregået fair og ordentligt. Administrerende direktør Mogens Madsen Bæredygtigt byggeri Fremtidens erhvervsbyggeri vil i langt højere grad tilgodese energi- og miljøhensyn. De lysegrå tage på billedet er et forsøg, og gen tagne målinger efter byggeriets færdiggørelse har vist, at temperaturen på de to bygninger konstant ligger 3º under de bygninger, hvor tagene er sorte. Det har stor betydning for kølekapaciteten og driftsøkonomien. Med den type erfaringer, og et vedvarende fokus på miljø- og energirigtige løsninger, vil DS Gruppen gå i spidsen for at udvikle et mere bæredygtigt byggeri.

22 22 DS Gruppen Miljø- og sikkerhedspolitik En ansvarlig miljø- og arbejdsmiljøpolitik Hos DS Gruppen ønsker vi at fremstå som en ansvarlig koncern, hvor miljøhensyn er et kardinalpunkt i den måde, vi driver virksomhed på. Vi vil åbent og aktivt bidrage til forbedringer af såvel det interne som det eksterne miljø og vil gennem en proaktiv indsats arbejde for et sikkert og sundt arbejdsmiljø. DS Gruppen tilstræber den mest rationelle produktionsmetode under hensyntagen til miljøet, hvor det er økonomisk og teknisk muligt. Derfor indarbejdes miljøhensyn allerede i projekterings- og planlægningsfasen. Sikre og sunde arbejdsforhold for alle ansatte Vi er ansvarlige over for vores medarbejdere og det samfund, der omgiver os. DS Gruppen vil til enhver tid arbejde for at sikre sunde arbejdsforhold for alle ansatte det er kernen i vores menneskesyn. Kompetencen er decentraliseret, så beslutningerne omkring de daglige arbejdsmiljø- og miljøspørgsmål ligger hos de enkelte arbejdsmiljøgrupper. DS Gruppen arbejder struktureret og målrettet på at forebygge arbejdsbetingede skader. Instruktion og en grundig indføring sikrer, at nyansatte og specielt unge medarbejdere fra dag 1 er fortrolige med de gældende sikkerhedsregler. Kvalitetsstyring i alle faser DS Gruppen tilstræber at levere den højeste kvalitet i alle faser inden for løsninger i stål, beton og overfladebehandling til byggeri, industri og offshore. Samtlige virksomheder i DS Gruppen er certificeret med kvalitetsstyringssystemet DS/EN ISO Alle processer er således styret ud fra fastsatte rammer og mål, der motiverer en løbende forbedring. Kvalitetssikringen og auditeringen sker både ved egenkontrol og gennem et eksternt certificeringsorgan. Underentreprenørers ydelser kvalitetssikres på samme måde. Ønsker du som kunde en sagsspecifik kvalitetssikring, aftaler vi på forhånd hvilke kontrolaktiviteter, der skal udføres og udarbejdes dokumentation for. Dokumentationen samles i en mappe, der fremsendes efter aftale.

23 DS Gruppen Historie 23 Dengang og nu Svend Møller Hansen havde inspiration med hjem fra en tur til Irland og startede en produktion af stålkonstruktioner, trapper og stenoptagere hjemme i forældrenes lade. Året efter bygges den første produktionsbygning på Jyllandsvej Hundested Stål overtages fra et konkursbo for at kunne producere stålkonstruktioner tæt på det sjællandske marked Dansk Stålprofil starter som en handelsafdeling, der handler med tyndplader til Dansk Stålkonstruktion. Der etableres efter få år en egenproduktion af tyndplader og stålåse Elcobyg, som er Danmarks ældste betonelementfabrik, købes ABC Stål og Coating i Rødekro købes. Selskabet besidder en særlig ekspertise inden for komplekse stålkonstruktioner og inden for overfladebehandling af stål og beton Produktionen hos DS Stålkonstruktion udvides med bygning af en ny, lang fabriksbygning i det sydlige industrikvarter i Hobro Fabrin ved Hobro købes. Virksomhedens produktionsapparat er specielt tilpasset stålkonstruktioner til landbruget Sønderjyllands Maskinfabrik A/S købes af Sønderjyllands Højspændingsværk. Virksomheden har spidskompetencer inden for fremstilling og montage af komplekse stålkonstruktioner. Der etableres produktion af tårne til vindmølleindustrien. Fabrikken på Læsøvej, Hobro udvides med m Der etableres en ny koncernstruktur med oprettelsen af DS-Gruppen som nyt moderselskab, og alle selskaber ændrer navn, så DS bliver fornavn til alle selskaberne. DS Stålprofil og DS Flexhal udskilles som selvstændige selskaber på linje med koncernens øvrige selskaber. LandTek i Norge købes. En mangeårig kunde afhænder sin forretning og fortsætter som daglig leder af selskabet Svend M. Hansen modtager det første diplom som bevis for tildelingen af den første ISO 9001 i DS Gruppen Møllelinje 2 på m 2 bygges hos DS SM Salgsselskabet DS Stahl GmbH etableres med eget domicil i Sittensen, sydvest for Hamborg. Selskabet varetager DS Stålprofil og DS Stålkonstruktions interesser på det tyske marked. Fabrikken på Læsøvej - nu DS Industrivej udvides med yderligere m 2, og der etableres halmfyr til opvarmning af malerkabiner i forbindelse med indfø relse af nyt malersystem baseret på Epoxy. Der tilkøbes m 2 industriareal i forlængelse af nuværende arealer for at sikre plads til fortsat udvikling af koncernens selskaber i Hobro Møllelinje 3 på m 2 bygges hos DS SM DS Flexhal flytter fra Jyllandsvej til ny administrationsbygning på Samsøvej i det sydlige industrikvarter. Der tilkøbes m 2 industriareal i syd i forlængelse af nuværende arealer for at sikre plads til fortsat udvikling af koncernens selskaber i Hobro. DS Coating overtager betonrenoveringsfirmaet Otto Kaj i Kolding. DS Coating ændrer samtidig navn til DS Semaco DS Stålkonstruktion bygger ny produktionshal på DS Industrivej og samler hele produktionen på DS Industrivej DS SM køber nabolandbrugsejendom på 19 ha og udvider mølleproduktionen med 2 nye produktionslinjer, specielt til store tårnsektioner. Der bygges ny malerhal på 450 m, udelukkende til mølletårne. Samtidig bygges montagehal for offshorekonstruktioner DS Stålprofil bygger nyt kontorhus i 3 etager Delpros ejendom ved DS SM erhverves og indrettes i forbindelse med indvendig montage i mølletårne DS Stahl udvider kontorlokaler i forbindelse med øgning af salgsområderne og bygger lagerhal for byggekomponenter DS SM køber en landbrugsejendom på 11 ha for at sikre udvidelsesmuligheder til produktionen.

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012

r Kite tens bog ArKiteKtenS Bog 2012 ArKiteKtenS Bog 2012 r Kite A k tens 2012 bog r Kite A k tens 2012 bog 2 Innovation er vejen til vækst Af Jens-Ole Nielsen, direktør Empatico Arkitektens Bog præsenterer 25 modige og innovative leverandører,

Læs mere

Som total- og hovedentreprenør realiserer vi individuelle og nøglefærdige erhvervs- og industribyggerier.

Som total- og hovedentreprenør realiserer vi individuelle og nøglefærdige erhvervs- og industribyggerier. WWW.graakjaer.dk Troværdighed og ekspertise - I totalentreprise! Domicil Bilhuse og Showrooms Lager og Spedition Produktionsfaciliteter Detailbutikker Sportsfaciliteter Undervisning John Ross Gråkjær Stifter

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

Beton. Tema: Miljø. Fremtidens parcelhus. Betonrør af høj kvalitet MILJØ. 2 Maj 2008. Politisk energiaftale udfordrer byggeriet

Beton. Tema: Miljø. Fremtidens parcelhus. Betonrør af høj kvalitet MILJØ. 2 Maj 2008. Politisk energiaftale udfordrer byggeriet Beton 2 Maj 2008 MILJØ Tema: Miljø Politisk energiaftale udfordrer byggeriet Fremtidens parcelhus Kommende energikrav overholdes med letklinkerbeton Betonrør af høj kvalitet Ny analyse dokumenterer meget

Læs mere

3 Fundamentet er kvalitet og service. 4 Vi er eksperter i ejendomsadministration. 7 Ejendomsinvesteringer over landegrænsen

3 Fundamentet er kvalitet og service. 4 Vi er eksperter i ejendomsadministration. 7 Ejendomsinvesteringer over landegrænsen Årsprofil 2009 3 Fundamentet er kvalitet og service 4 Vi er eksperter i ejendomsadministration 7 Ejendomsinvesteringer over landegrænsen 8 Professionelle erhvervsmæglerkompetencer 10 Kundeorienteret rådgivning

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere

Parat til en fremtid, der er begyndt.

Parat til en fremtid, der er begyndt. Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders

Læs mere

Reflex MAJ 2006. Stabil prisudvikling på lejeboliger Ingen tomgang i totalmoderniserede lejemål i Storkøbenhavn. Læs mere side 10

Reflex MAJ 2006. Stabil prisudvikling på lejeboliger Ingen tomgang i totalmoderniserede lejemål i Storkøbenhavn. Læs mere side 10 Reflex MAJ 2006 Ejendomsudvikling på Østerbro Fokus på detailhandlen. Læs mere side 6 Stabil prisudvikling på lejeboliger Ingen tomgang i totalmoderniserede lejemål i Storkøbenhavn. Læs mere side 10 Fokus

Læs mere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere 44 sider med inspiration til nybyggere + Artikler fra Nordea Værd at vide før du køber grund Vi elsker vores bolig HusCompagniet eurodan-huse Gamborg Byg ide-huse Danhaus MesterByg K2Huset Klima Huse Nyhed!

Læs mere

En rigtig børnehave er da rund

En rigtig børnehave er da rund # 4:2011 En rigtig børnehave er da rund Sorring Børnehus er en udfordring af den sjove slags for der er ikke to elementer, der er ens. Én ting er at bygge noget rundt. Noget andet er - En cirkel er en

Læs mere

Byg energirigtigt - byg med beton

Byg energirigtigt - byg med beton # 6:2012 Byg energirigtigt - byg med beton Beton er ikke kun gråt. Det er også grønt. Blive klogere på energirigtigt byggeri i dette nummer. Grøn beton lyder måske som en selvmodsigelse. Men beton kan

Læs mere

samfundets kernesupport

samfundets kernesupport #5 marts 2010 FM Update Tema: DFM konferencen 2010 Facilities Management samfundets kernesupport Leder DFM lægges tæt til vinden Kære FM er, Mogens Kornbo, Bestyrelsesformand Så løb år 2009 tør for dage

Læs mere

Omsætningen i 2007 er på kr. 11.714 mio., hvilket er 6% mere end sidste år. Væksten kan især henføres til stigende udlandsaktiviteter.

Omsætningen i 2007 er på kr. 11.714 mio., hvilket er 6% mere end sidste år. Væksten kan især henføres til stigende udlandsaktiviteter. ÅRSRAPPORT 07 Resumé Resultatfremgang i 2007 Omsætningen i 2007 er på kr. 11.714 mio., hvilket er 6% mere end sidste år. Væksten kan især henføres til stigende udlandsaktiviteter. Resultat før skat er

Læs mere

Årsrapport 2012 MT Højgaard-koncernen

Årsrapport 2012 MT Højgaard-koncernen Årsrapport 2012 MT Højgaard-koncernen Årsrapport 2012 ÅRSRAPPORT 2012 LEDELSENS BERETNING LEDELSENS BERETNING Profil af koncernen 4 Hovedpunkter 5 Hovedtal og nøgletal for koncernen 6 Fokus på lønsomhed

Læs mere

Vejen til et styrket byggeri i Danmark. regeringens byggepolitiske strategi

Vejen til et styrket byggeri i Danmark. regeringens byggepolitiske strategi Vejen til et styrket byggeri i Danmark regeringens byggepolitiske strategi November 2014 Vejen til et styrket byggeri i Danmark regeringens byggepolitiske strategi Vejen til et styrket byggeri i Danmark

Læs mere

Resultat som forventet i delårsrapporten for 3. kvartal 2006

Resultat som forventet i delårsrapporten for 3. kvartal 2006 ÅRSRAPPORT 06 Resumé Resultat som forventet i delårsrapporten for 3. kvartal 2006 resultat før skat er et utilfredsstillende overskud på kr. 51 mio. mod kr. 125 mio. i 2005. omsætningen i 2006 er steget

Læs mere

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål:

kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: ur story kunderne beretter mange gange når vi taler med virksomheder, vender de tilbage med nogle enkle men vigtige spørgsmål: - hvilke kompetencer har sap? - hvilke sap-kunder findes i min branche? -

Læs mere

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job

Det blå kraftcenter. Frederikshavn Skagen 2012. Efterspurgte unge De maritime uddannelser i Nordjylland uddanner de unge til sikre og velbetalte job Tillægget er udgivet af Frederikshavn Kommune, Marcod og Erhvervshus Nord Det blå kraftcenter Frederikshavn Skagen 2012 4&6 markante 10 Stærk maritim 18&19 havneudvidelser klynge Frederikshavn og Skagen

Læs mere

FREMSYNET. Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk. Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv

FREMSYNET. Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk. Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv FREMSYNET Sønderjyllands syn på viden, teknologi, innovation og netværk Teknologi Kultur Viden Innovation infrastruktur Erhverv Annoncetillæg for NOVEMBER 2009 2 INDHOLD 3. Fremsynet 4. Netværk udvider

Læs mere

Produktivitet i byggeriet. En analyse af mulighederne for at forbedre produktiviteten i byggebranchen

Produktivitet i byggeriet. En analyse af mulighederne for at forbedre produktiviteten i byggebranchen Produktivitet i byggeriet En analyse af mulighederne for at forbedre produktiviteten i byggebranchen BAT-kartellet November 2010 Indholdsfortegelse Produktivitet i byggeriet... 3 Sammenfatning... 4 Produktivitetsbegrebet...

Læs mere

Denne årsrapport er udarbejdet på dansk og engelsk. I tvivlstilfælde er den danske udgave gældende.

Denne årsrapport er udarbejdet på dansk og engelsk. I tvivlstilfælde er den danske udgave gældende. Vind, Olie og Gas Vestas årsrapport 2006 Mange lyspunkter. Store udfordringer..................................... 5 Ledelsesberetning................................................... 10 Finansielle

Læs mere

Region Syd. FOKUS Odense. Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5. Bravida Side 15

Region Syd. FOKUS Odense. Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5. Bravida Side 15 www.erhverv-fyn.dk NR. 4 33. ÅRGANG 2014 Region Syd Fyns Trykluft Værktøj & Maskiner Side 11 Bygma Tarup Side 12 Anderup El og VVS Side 13 Fyns Almennyttige Boligselskab Side 4-5 FOKUS Odense Pentacon

Læs mere

Derfor DEAS. Henrik Dahl Jeppesen adm. direktør. Bo Heide-Ottosen direktør

Derfor DEAS. Henrik Dahl Jeppesen adm. direktør. Bo Heide-Ottosen direktør profil 3 Derfor DEAS 4 Sådan driver vi forretning 7 En kundeorienteret servicevirksomhed 8 DEAS Ejendomsadministration - vejen til et godt afkast 11 DEAS Facility Services 12 DEAS Erhverv erhvervsmægler

Læs mere

Industrialiseret arkitektur

Industrialiseret arkitektur CINARK sætter fokus Industrialiseret arkitektur økonomi proces produkt/værk Kunstakademiets Arkitektskole CINARK Center for Industriel Arkitektur (CINARK) er oprettet som en integreret del af Institut

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET LINDPRO, DU KENDER OG MEGET MERE!

VELKOMMEN TIL DET LINDPRO, DU KENDER OG MEGET MERE! FIRMAPROFIL VELKOMMEN TIL DET LINDPRO, DU KENDER OG MEGET MERE! Lindpro har mange års ekspertise inden for el-installationsbranchen men vi er meget andet og mere end en installationsvirksomhed. Vi møder

Læs mere

TA DINE KUNDER MED TIL DANMARKS STØRSTE SPECIALIST I TRÆGULVE

TA DINE KUNDER MED TIL DANMARKS STØRSTE SPECIALIST I TRÆGULVE MAJ 2011 Nogle bygherrer er i tvivl om, hvilket trægulv de ønsker. Det hjælper næsten altid at se og mærke træet helt tæt på. Poul Erik Petersen, Arkitekt, Skovbos Tegnestue mød GULV SPECIALISTEn i din

Læs mere

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst BYGHERREN - et magasin fra Gratisbyggetilbud.dk OKTOBER 2007 HÅNDVÆRKERE Nu er det slut med at ringe forgæves! VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst Andelsboligforeninger vælger

Læs mere

Arkitekternes vej gennem krisen

Arkitekternes vej gennem krisen MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING Nr. 6 december 2008 1. årgang Pris Dkk 85,- Arkitekternes vej gennem krisen OPS og OPP i højere gear Butikscentre på vej over hele Europa Yderregioner bliver

Læs mere

PROJEKT. Din professionelle dørpartner. kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker

PROJEKT. Din professionelle dørpartner. kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker the projekt style 1 PROJEKT Din professionelle dørpartner kvalitetsdøre til projektmarkedet - der forener høj kvalitet med individuelle ønsker 2 INDHOLD Kvalitetsdøre til professionelle 3 Hvad tilbyder

Læs mere

TUNG OG DEJLIG BETON VÆRDIFULDE KIG SOLIDT FODFÆSTE TIL SCC. byggeløsninger med lavere energibehov, større komfort og bedre totaløkonomi.

TUNG OG DEJLIG BETON VÆRDIFULDE KIG SOLIDT FODFÆSTE TIL SCC. byggeløsninger med lavere energibehov, større komfort og bedre totaløkonomi. TUNG OG DEJLIG BETON byggeløsninger med lavere energibehov, større komfort og bedre totaløkonomi. VÆRDIFULDE KIG nyt elektronmikroskop på DTU styrker betonforskning. SOLIDT FODFÆSTE TIL SCC selvkompakterende

Læs mere