Naturhistorisk Forening. for Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturhistorisk Forening. for Fyn"

Transkript

1 Naturhistorisk Forening for Fyn Forårsprogram 2016

2 Naturhistorisk Forening for Fyn Så er forårsprogrammet endeligt klar, og i bestyrelsen håber vi, at mange af foreningens medlemmer vil deltage i ekskursionerne. Vi synes selv, at vi har sammensat et varieret og spændende program - foruden vi allerede har nogle af efterårets ekskursioner i støbeskeen. Både i forårs og efterårsprogrammet har vi forsøgt at efterkomme nogle af ønskerne fra medlemmerne om at besøge bestemte lokaliteter. Til dette forårsprogram var der et ønske om en tur i Lille Vildmosen og ikke mindst til den helt unikke naturperle Tofte Skov. Det bliver en tur arrangeret i privatbiler. Det har naturligvis givet visse overvejelser om, hvorvidt det udelukker nogle af medlemmerne uden egen bil. Men for at råde bod på det, vil vi ved denne - og kun denne tur - forsøge at koordinere en samkørsel. Vi håber naturligvis, at medlemmer, der har en ekstra plads i bilen, vil stille den til rådighed mod, at man deles om transportomkostningerne. I bestyrelsen overvejer vi løbende, hvordan vi kan holde udgifterne nede på et rimeligt niveau. I den forbindelse har vi drøftet, om programmet frem over skal sendes pr. mail til de medlemmer, som henholdsvis har mail og ønsker programmet på denne måde. Men også for at kunne kommunikere hurtigere og mere effektivt med medlemmerne vil det være en fordel at have mailadresserne. I første omgang vil vi arbejde på at indsamle mailadresserne. Derfor vil jeg bede alle de medlemmer, som har mail om at sende en hilsen til Steen Lauritsen på mailadressen: Steenlauritsen@dbmail.dk.

3 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen, og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges opnået ved afholdelse af ekskursioner, biologiske og geologisk-geografiske undersøgelser, foredrag m.m. Enhver der sympatiserer med foreningens formål kan blive medlem, og indmeldelse kan ske til kasseren. Kontingentet er 125,- kr. årligt og dækker husstandens medlemmer. Bestyrelsen består af Formand: Preben Nielsen (tlf ) Næstformand : Anders Lykke Kasserer: Steen Lauritsen (tlf ) Sekretær: Bente Lambertsen Webmaster: Ole Fredslund-Hansen Medlemmer: Birthe Rosholt Flemming Christiansen Suppleant: Leif Laursen Indmeldelse kan ske ved at tage kontakt til et af bestyrelsesmedlemmerne eller ved at indbetale kontingentet på vores konto i Nordfyns Bank reg. Nr konto husk at angive indbetaler.

4 Generalforsamling Dato: Onsdag d. 2. marts 2016 Tid: Kl. 19:00 til ca. kl. 22:00 Mødested: Kantinen på Byg, Sanderumvej 113, 5250 Odense SV. Byg er nabo til Produktionsskolen Elsesminde med indkørsel overfor Hospice på Sanderumvej. P-plads er nede bagved kantinen. Se kortet på modstående side Dagsorden (jævnfør foreningens vedtægter 5) 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab, herunder fastsættelse af kontingent efter bestyrelsens indstilling. 4. Forhandling af spørgsmål og forslag fremsat af bestyrelsen eller medlemmer 5. Valg af bestyrelsesmedlemmer, en suppleant, 2 revisorer. 6. På valg er Anders Lykke (modtager genvalg) Birthe W. Rosholt (modtager genvalg) Steen Lauritsen (modtager genvalg) Leif Lauritsen (suppleant modtager genvalg) 7. Eventuelt. Olie og vand i den danske undergrund Det er muligt, at man ikke kan blande olie og vand, men efter generalforsamlingen vil Esben Møller Nielsen forsøge, at gøre det. Han vil fortælle om eftersøgningen af olie og vand i den danske undergrund. Esben Møller Nielsen har tidligere været chefgeolog for olieefterforskningen i Danmark.

5 Kort over mødestedet for generalforsamlingen Kontingent for 2016 Vi håber, at du fortsat vil støtte foreningen og deltage i vores ekskursioner og andre arrangementer. Bestyrelsen har indstillet til generalforsamlingen, at kontingentet for 2016 udgør kr. 125,- som de sidste mange år. Vi har vedlagt et indbetalingskort, som vi vil anmode dig om at benytte, når du indbetaler dit kontingent. Medlemmer kan også overføre kontingentet på vores konto i Nordfyns Bank reg. Nr konto husk at angive indbetaler.

6 Munkebo Mikrobryg Dato: Onsdag d. 6. april 2016 Tid: Kl. 19:00. Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Hundslevvej 141, 5300 Kerteminde Brewmaster Claus Christensen 125,- kr for medlemmer - 200,- kr for ikke medlemmer, hvilket er inkl. et medlemskab af foreningen. Birthe Rosholt, tlf gerne på SMS eller på mail bwr@odense.dk senest den 20. marts. At aftale på forhånd, hvem der kører hjem. Reinheitsgebot fejrer i år 500 års jubilæum og hvor kan man finde et bedre sted at fejre det end på Munkebo Mikrobryggeri. Reinheitsgebot er en af verdens første fødevareregulerende love, der omhandler ølbrygning, som bl.a. fastslår, at intet andet end kun vand, gær, bygmalt og humle må indgå i øl. Loven blev indført i 1516 af Kurfyrst Wiliam IV af Bayern, og netop brygmesteren på Munkebo Mikrobryg Claus Christensen har arbejdet som brygmester i det traditionsrige Bayern. På rundvisningen vil Claus Christensen fortælle os om bryghusets historie, hvordan øllet bliver til, krydret med anekdoter fra livet som brygmester i Danmark og udlandet. Men naturligvis skal vi ikke snydes for smagsprøver på bryggeriets forskellige øl. Vi får mulighed for at smage 7 forskelige varianter af øl i et Munkebo glas, som vi efterfølgende kan tage med hjem. Og om det lokale spøgelse viser sig - det må blive aftenens overraskelse. Du kan læse mere på

7 Figuren er en oversigt over de processer der leder til øl på flaske Kilde: Gymnasiale%20projekter/oel/teori/introduktion/bryggeproces_png.ashx?la=da

8 Ristinge Klint Dato: Lørdag d. 30. april 2016 Tid: Kl. 10:00 til ca. kl. 16:00 Mødested: Parkeringspladsen ved Ristinge Klint - se rød cirkel på kortet på næste side Turguide: Anders Lykke Pris: Gratis Tilmelding: Ingen HUSK: Stor madpakke, kaffe, vand, kikkert, varmt tøj, for nuftigt fodtøj. Kontaktperson: Anders Lykke ( ) Ristinge Klint er en geologisk seværdighed, der viser en mere end år lang historie, hvor man kan se aflejringer fra den sidste mellemistid og til den sidste istid. For ca år siden har en isbræ foldet jordlagene op i folder, og det helt specielle er, at lagene står på højkant. Den sidste istid har foldet aflejringerne så grundigt, at man kan se den samme lagserie gentage sig mere end 34 gange. Her kan man bl.a. se det mørke Cyprina Ler med forstenede snegle og muslinger. Cyprinaleret er dels aflejret i en sø og dels i havet under sidste mellemistid, hvor temperaturen var som ved nutidens sydfranske kyster. Det hårde ler ses som fremspring langs klinten. Det Hvide Sand er slebet og aflejret af polarvinde, der blæste bort fra en gletsjer. Lagene af moræneler og smeltevandssand er aflejret af tre gletsjere. Den yngste gletsjer har brudt lagene op og stablet dem på højkant, og dækket klinten med et lag af moræneler. Ud over den spændende geologi,

9 rummer Ristinge halvøen også nogle spændende naturområder, som vi lidt afhængt af medlemmerne ønsker og interesser - kan kigge lidt nærmere på. Det er bl.a. overdrevene ved Ristinge Fælled, strandengene ved Ristinge Hale og stævningsskoven ved Bostykke. Kort over Ristinge Klint Mødested Kilde:

10 Morkeltur til Lundsgårdklinten Dato: Onsdag den 11. maj 2016 Tid: Kl. 17:00 til ca. kl. 19:00 Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: HUSK: Parkeringspladsen ved Lundsgård Klint Anders Lykke Gratis Ingen Kaffe, vand, svampekniv, varmt tøj, fornuftigt fod tøj, og ikke mindst en kæmpe kurv til alle svampene. Denne ekskursion kan vel kaldes en tradition - også selv om morkeludbyttet sidste år skuffede. Men der er stadig nogen, der kan erindre succesen for et par år siden. Vi krydser fingre for, at det milde vejr både vinter og forår har lokket morklerne frem sammen med vårmusseronerne. Dermed skulle der være en chance for at få kurvene fyldt med gode spisesvampe, men sikkert også andre af forårets svampe. I og med, at vi står på typelokaliteten for Kertemindeleret, får I også en historie om geologien.

11 Lille Vildmose og Tofte Skov Dato: og tid: Mødested: Turguide: Pris: Tilmelding: Fredag den 27. maj kl 12:00 til søndag den 29. maj ca. kl 12:00. Det endelige mødested vil blive meddelt deltagerne, når det endelige program er faldet helt på plads. Vi vil få forskellige guider til at vise rundt på de Lokaliteter, vi besøger. Der ud over vil foreningens bestyrelsesmedlemmer og helt sikkert også nogle af deltagerne stille deres viden til rådighed. Det vil nærmere fremgå af det endelige turprogram, som vil blive fremsendt til de tilmeldte deltagere. 1700,- kr. i dobbeltværelse pr. prs. 1950,- i enkeltværelse pr. prs. Seneste tilmeldingsfrist er den 15. marts. Det kan enten ske på mail brpn@post12.tele.dk eller telefonisk på bedst efter kl 18:00. OBS: Vi skal have et mindste deltagerantal på 15 stk. for at turen kan hænge sammen økonomisk. Kan vi ikke opnå dette, bliver vi naturligvis nødt til at aflyse.

12 Foreløbigt turprogram for turen til Lille Vildmose og Tofte Skov I det nedenstående kan du læse mere om de naturlokaliteter og seværdigheder, vi har planlagt at besøge. Det er et foreløbigt program, og der kan forekomme mindre ændringer, da vi i første omgang har satset på at få en pris for turen på plads. Det endelige program vil blive sendt til de tilmeldte deltagere. Vi har planlagt turen således, at den bliver koncentreret omkring de mange spændende naturoplevelser, der er i og omkring Lille Vildmose. Her har vi, som noget helt enestående fået en mulighed at komme ind i Tofte Skov. Overnatning Vi skal overnatte på Motel Europa, der siden 1984 er blevet drevet og ejet af Berit & Steen Rytter Porse. Motellet ligger tæt på Lille Vildmose i det naturskønne Himmerland og råder over 4 tdl. Så der er rig mulighed for traveture, hvis der er flere kræfter tilbage efter dagens ekskursioner. Transporten til og rundt omkring Lille Vildmose Transporten foregår i privatbiler. Hvis enkelte medlemmer ikke har transportmulighed, vil foreningen forsøge at være behjælpelig med at arrangere samkørsel dog uden nogen garanti for succes. Derfor vil vi gerne at folk, der har en ekstra plads i bilen, giver besked om det ved tilmeldingen, så vi kan være behjælpelig overfor medlemmer uden kørselsmulighed. Forplejning Turen er inklusive forplejning - dog er drikkevarer ikke inkluderet. Forplejningen omfatter aftensmad om fredagen samt morgenmad, frokost og aftensmad om lørdagen og endelig morgenmad og frokost om søndagen.

13 Kort over Lille Vildmosen Kilde: LilleVildmose_Folder_web_ pdf

14 Lille Vildmose og Tofte Skov Lille Vildmose er Danmarks største landfredning på 76 km 2. Skovene i Tofte og Høstemark er enestående i dansk natur, fordi de er lyse og åbne, og varierer mellem sumpede partier, tørre sletter og skov med store mængder dødt ved og bredkronede træer. Tidligere græssede heste, kreaturer og tamsvin her. I dag deler krondyr, rådyr, elge og vildsvin terrænet, sammen med den mangfoldighed af andre dyr og planter, der følger med århundreders græsning af større dyr. Lille Vildmose rummer Danmarks største højmoseområde på godt 20 kvadratkilometer. Tofte Skov, Sø og Mose. Tofte Skov og Mose på ca hektar omfatter Lille Vildmoses store, sydlige del. Højmosen udgør ca. halvdelen af området og er den største, intakte højmose i den nordvestlige del af det europæiske lavland. Her kan man opleve højmosens enestående natur med udstrakte, lysåbne vidder, tørvemosser, lyng, halvgræsser og sjældne plantearter. Siden 1906 har Tofte Skov været indhegnet reservat med krondyr af den oprindelige, jyske stamme, og fra 1926 har der inden for hegnet også levet vildsvin, som hidrører fra fire oprindeligt nordtyske dyr. Dyrenes græsning og fødesøgning skaber og vedligeholder en varieret, lysåben græsningsskov med lysninger, store sletter og åbne kær. Det har givet plads til et mangfoldigt fugleliv efterhånden som Fotokilde: -Skov1.jpg

15 Fotokilde: uploads/2013/08/p%c3%a5-to-hjul-i-lille- Vildmose-3.jpg skovene blev mere våde. Ved Tofte Sø er der i birkeskoven på bredderne en meget stor skarvkoloni, der tidligere var Danmarks største, men på grund af flere havørnes tilstedeværelse er antallet i de senere år reduceret. Tørvelaget i store dele af højmosen er et 6 meter tykt lag sphagnum uden kontakt fra overfladen til grundvandet. Kun plantearter tilpasset det særlige, sure og næringsfattige miljø kan leve hér, og modsat de fleste naturtyper i Danmark er der ingen træer. Portlandsmosen Portlandsmosen er næsten 900 ha og udgør den vestlige side af Lille Vildmoses nordlige halvdel. Arealet er dog stadig præget af tidligere tiders tørvegravning. Cementfabrikken Aalborg Portland brugte tørv som brændsel i mangel af kul, og især under 2. verdenskrig blev der gravet store mængder tørv. Gamle drængrøfter kan stadig ses mange steder, og de lange gravbaner er nu fyldt med vand. Især på grund af dræningen begyndte dele af mosen at vokse til med træer, overvejende birk og pil. Ved Aage V. Jensens Fondes overtagelse af arealet i 2003 henlå store dele af mosefladen dog stadig i træløs naturtilstand. Siden er der gennemført en målrettet naturgenopretning. Der arbejdes nu på at sikre en tilbagevenden til en mere naturlig vandstand i højmoserne, og en stor del af de træbevoksede områder bliver ryddet.

16 Lille Vildmosecentret Vi begynder vores rundtur i Lille Vildmosen i Lille Vildmosecentret, Her findes der bl.a. en udstilling, hvor vi kan se film om området, flyve i ørnesimulatoren samt komme tæt på mosens planter og dyr. Selve udstillingen er opbygget over følgende fire temaer. Mosens tilblivelse Første del af udstillingen omhandler mosens tilblivelse. Her beskrives det, hvordan højmosen i Lille Vildmose, som er et af Danmarks yngste landskaber, blev dannet på et stykke af stenalderhavets bund, der hævede sig efter sidste istid. Mosen og menneskene Mosen og menneskene omhandler, hvordan menneskene har udnyttet Lille Vildmoses naturressourcer herunder afvanding af området for at dyrke landbrug, grave tørv, producere spagnum og jage vildt. Mosens planter og dyr Denne del omhandler Lille Vildmoses vidtstrakte natur, der med højmose, naturskove, søer, overdrev, enge, strandenge og kyst rummer et unikt dyre- og planteliv og byder på et væld af spændende natur. Oplevelser i mosen Den sidste del af udstillingen viser de oplevelser, som man kan få i mosen. Færdes man stille, roligt og med tålmodighed, så opleves naturen bedst, og før eller siden ser du kongeørnen, vildsvinene, kronhjortene, odderne og de andre store dyr. Herefter er vi helt sikker klædt godt på til at undersøge områderne nærmere. Kilde:

17 Bogø Dato: Lørdag d. 11. juni 2016 Tid: Kl. 11:00 forventet hjemtransport kl. 15:35 eller 17:20 fra Baagø efter vejr, humør og pladserne på færgen - med ankomst til Assens Havn en halv time efter. Mødested: Assens Havn ved færgelejet. Samkørsel til Assens må aftales uden arrangørens medvirken. Turguide: Birthe Rosholt Pris: Færgeoverfarten koster kr alt efter deltager antal. Tilmelding: Birthe Rosholt, tlf gerne på SMS eller på mail bwr@odense.dk senest den 1. juni. Der skal være en tilbagemelding fra Birthe, før tilmeldingen er gældende. HUSK: Stor madpakke, kaffe, vand, kikkert, varmt tøj, for nuftigt fodtøj. Det er muligt at handle i kiosken på Baagø. Kontaktperson: Birthe Rosholt Baagø ligger i Lillebælt ca. en 1/2 times sejlads fra Assens på Fyn. Baagø er en udpræget landbrugsø ca. halvdelen af øen er opdyrket. Til trods for dette, er der masser af natur. Baagøs højeste punkt er bare

18 8 meter over vandoverfladen, men har på trods af det, en flot udsigt ud over Lillebælt. Baagø har store engarealer med to store indsøer. Det giver et rigt fugleliv, som tydeligt høres over hele øen, især i yngletiden. Af de mange ynglefugle er grågåsen den fornemste. Derudover er der mange fiskehejrer og musvåger, samt store hare- og fasanbestande, som årligt jages under en stor fællesjagt. Det er muligt at få en guidet køretur rundt på øen med "Grisevognen" mod betaling af et mindre beløb - siddepladser til ca. 30 passagerer. Ca. midt på øen ligger "Hestestalden", hvor der er en samling af gamle redskaber med videre, som er indsamlet rundt på øen. I tilfælde af dårligt vejr er det muligt at nyde sin medbragte mad i stalden. Kilden til kortet er ~/media/spor/gl% 20filer/Regioner/ Fyn/Baagoe/ rutekort0337.ashx og du kan læse mere om de enkelte numre på Spor i landskabet på Sporene/Fyn/ Baagoe.aspx

19 Efterårsprogrammet for 2016 Efterårets program er i støbeskeen, og vi kan løfte lidt af sløret for hvilke lokalter, vi har planer om at lave ekskursioner til. Tidspunkterne skal dog tages med et vist forbehold. Livet i Kertinge Nor Dato: Begyndelsen af august Turguide: Biolog Gorm Larsen Kertinge Nor er den inderste del af et fjordsystem, der også omfatter Kerteminde Fjord. Ved udgangen af 1989 blev tilførslen af kvælstof og fosfor til fjordsystemet Kertinge Nor/Kerteminde Fjord drastisk ændret, fordi spildevandsudledningerne fra Munkebo og Kerteminde blev standset. I kombination med usædvanlig klart vand, tykke trådalgemåtter, utallige små vandmænd samt tætte bestande af bundlevende søpunge i Kertinge Nor gør det området til et interessant område for en undersøgelse af livet på lavt vand. Naturparken Hindsgavl Dyrehave. Dato: Sidst i september Vi vil besøge Naturparken Hindsgavl Dyrehave, hvor vi i sidste halvdel af september vil kunne opleve, at hjortene er i brunst, og chancen for at finde den sjældne blækspruttesvamp er størst. Vi vil få en orientering om Naturparken, og en naturvejleder vil vise os rundt i dyrehaven.

20 Generalforsamling Ristinge Klint Munkebo Mikrobryg Lille Vildmose og Tofte Skov Morkeltur Baagø

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 51 august 2014

Nyhedsbrev nr. 51 august 2014 Mandag d. 14. august 2014 Nyhedsbrev nr. 51 august 2014 Vildmarkstur i Lille Vildmose. Lørdag d. 16. august kl. 10.00-14.00 afholder Vildmoseforeningen sin årlige vildmarkstur i Lille Vildmose. Vi mødes

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj

Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj Naturplejenetværkets træf 2016 på naturlokaliteter i Jammerbugt Kommune den 28. 29. maj Du indbydes hermed til DN Naturplejenetværkstræf 2016 i Jammerbugt Kommune i weekenden den. 28. 29. maj fra lørdag

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn

Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Naturhistorisk Forening for Fredericia og omegn Program Forår - Sommer 2016 Med blandt andet weekendtur til Tåsinge og Langeland hvor de vilde heste trives. Til alle foreningens arrangementer er der tilmeldingsfrist

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2013 Der indkaldes herved til DISTRIKTSGILDETING Mandag den 27. maj 2013 kl. 19.30 i Gildehuset, Frederik Bajers Gade

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn efterårsprogram 2016 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen, og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Grundejerforeningen Klintsø

Grundejerforeningen Klintsø Grundejerforeningen Klintsø Til medlemmerne af Grundejerforeningen Klintsø 26. april 2016 Referat af Grundejerforeningen Klintsø s ordinære generalforsamling 2016, søndag den 24. april 2016 kl. 10.00 afholdt

Læs mere

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 MEGET I VENTE! Du modtager denne oversigt over de kommende arrangementer i Naturpark Åmosen, fordi du har skrevet dig på vores nyhedsliste under et

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015 Holbæk Arkæologiklub Mejerigården oktober 2015 Nyhedsbrev vinter 2016 Generalforsamlingen Den 17. november 2015 var det tid at afholde den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på

Læs mere

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder.

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Haveforeningen Anno 1982 27. årgang September 2010 Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Og det er al den jord, jeg har, og

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Naturhistorisk Forening for Fyn

Naturhistorisk Forening for Fyn Naturhistorisk Forening for Fyn Efterårsprogram 2017 Naturhistorisk Forening for Fyn s formål er at udbrede og fremme kendskabet til naturen og virke for bevarelse af natur- og landskaber. Formålet søges

Læs mere

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Maj 2014 Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Side 1 PRISER for kontingent 2014: Medlemskab for par:

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND Du indbydes hermed til vores årlige generalforsamling. Vi ser frem til en hyggelig dag med en masse spændende på agendaen. Frieser-Hesten

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2010. Vi lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et BRAG

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

Ansøgning om bevilling til naturskolen på Lille Vildmosecentret, 2016 Danmarks største højmose, naturgenopretning og elge

Ansøgning om bevilling til naturskolen på Lille Vildmosecentret, 2016 Danmarks største højmose, naturgenopretning og elge Ansøgning om bevilling til naturskolen på Lille Vildmosecentret, 2016 Danmarks største højmose, naturgenopretning og elge Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Formål... 2 Ansøgt beløb... 3 Lille Vildmosecentret...

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

NYHEDSBREV Marts 2011

NYHEDSBREV Marts 2011 NYHEDSBREV Marts 2011 Kære medlem af Baglandet En ny sæson står for døren, og vi håber, at I vil deltage flittigt i årets arrangementer, samt besøge Vadehavscentret og Vadehavet Danmarks største Nationalpark.

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk

www.gangforeningen-bornholm.dk www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 10. marts 2015 Turplan 5 og 10 km. Start kl. 9.00, hvor intet andet er nævnt. Dato Sted Turleder Telefon 04.01. Granpavillonen, Fyrvejen 5 Poul Hansen

Læs mere

Bestyrelsen. Suppleanter. Formand Søren Nielsen 20 77 25 73 jsbn@mail.dk. Martin Bjærre Nielsen 40 62 32 82 martinb@os.dk

Bestyrelsen. Suppleanter. Formand Søren Nielsen 20 77 25 73 jsbn@mail.dk. Martin Bjærre Nielsen 40 62 32 82 martinb@os.dk Bestyrelsen Formand Søren Nielsen 20 77 25 73 jsbn@mail.dk Næstformand Kenn Schmidt-Sørensen 40 54 20 05 kenn.smit@mail.tele.dk Kasserer Morten Nielsen 49 11 19 66 dkmni@coloplast.com Sekretær Holger Hansen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 41 januar 2013

Nyhedsbrev nr. 41 januar 2013 Søndag d. 27. januar 2013 Nyhedsbrev nr. 41 januar 2013 Jan Skriver udstiller på Nordkraft: Vildmoseforeningen og Nordkraft arrangerer i vinterferieugerne 7 og 8 i samarbejde med journalist og naturfotograf

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM)

Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) 1 Samlet regelsæt for Vejgaard Cykelmotion (VCM) Dateret 27. 08. 2007 Regelsættet redigeret og opdateret d. 06-02-2011 Indhold: Vedtægter Regler for kontingent indbetaling Regler for tilmelding til arrangementer

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

Opgaver. Administration

Opgaver. Administration Referat af GENERALFORSAMLING i Jydsk Naturhistorisk Forening mandag 8. februar 2016 kl. 19-20 på Naturhistorisk Museum i Århus. 1. Valg af dirigent. Eigil Holm blev valgt som dirigent 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG

Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG - Esbjerg April Februar 20072006 Kan musikken sætte Esbjerg på verdenskortet? EK INVITERER TIL DEBAT I MUSIKHUSET ESBJERG Kom og mød Torben Seldrup, (Musikhuset Esbjerg), Axel Momme (Vestjysk Musikkonservatorium)

Læs mere

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet.

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Til alle medlemmer 29. april 2016 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i grundejer- foreningen Tømrerbakken.

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte Beretning 2013 Hvis vi kigger på medlemstallet var det i 2012 på 459 mens det i 2013 var på 400, en lille nedgang, dette skyldes primært at vi har ryddet op i medlemskartoteket og slettet alle der ikke

Læs mere

Skelskør Roklub Tidende Nr. 4. 2012 41 Årgang. Standerstrygning Søndag d.28 oktober

Skelskør Roklub Tidende Nr. 4. 2012 41 Årgang. Standerstrygning Søndag d.28 oktober Skelskør Roklub Tidende Nr. 4. 2012 41 Årgang Standerstrygning Søndag d.28 oktober Formand/Havkajakudvalg. Søren Hansen. Ærtebjergvej 89. 4230 Skælskør. Tlf. 40 82 48 03 erduvimmer@yahoo.dk Næstformand/Husforvalter/Redaktør.

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk

Elektronisk post. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget- skovholm.dk Elektronisk post Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer af vejlauget til fremover at modtage meddelelser, indkaldelser, orienteringsskrivelser mv. fra Vejlauget. Gå ind på vores hjemmeside: http://www.vejlauget-

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

55. Årgang April 2016 Nr. 2

55. Årgang April 2016 Nr. 2 55. Årgang April 2016 Nr. 2 Nu kan det ikke skjules længere, at sommeren er på vej. Solen er begyndt at vise sig oftere, og lidt varmere vejr er begyndt at indfinde. Med sommerens komme er det også ved

Læs mere

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj

Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Naturplejenetværkets træf 2014 ved Vejle den 24. 25. maj Du indbydes hermed til Naturplejenetværkets træf, ved Vejle i weekenden d. 24. - 25 maj fra lørdag kl.10 og med afslutning søndag kl. ca. 16. I

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2012. Vi har lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2014 Ulstrup Forsamlingshus 24. maj kl. 10.00

Generalforsamlingsreferat 2014 Ulstrup Forsamlingshus 24. maj kl. 10.00 Generalforsamlingsreferat 2014 Ulstrup Forsamlingshus 24. maj kl. 10.00 1. Valg af dirigent og 2 stemmetællere. a. Bestyrelsen foreslog John Westhausen som blev valgt b. Stemmetællere: Bente Jensen og

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Naturgenopretning ved Bøjden Nor

Naturgenopretning ved Bøjden Nor LIFE09 NAT/DK/000371 - Connect Habitats - Bøjden Nor Naturgenopretning ved Bøjden Nor - en kystlagune med overdrev Lægmandsrapport En naturperle Bøjden Nor er et helt særligt værdifuldt naturområde, der

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007 Lapning i fin stil Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2007 Turudvalget Møder med Teknisk Forvaltning VCTA Indkaldelse til generalforsamling 29. 3 Göta kanal/göta Elv H.P. s fotos fra efterårets cykelture DANSK

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 29. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2012 Der indkaldes herved til Distriktsgildeting onsdag den 9. maj 2012 kl. 19.30 på Porskjær, Porskjærvej 45, 8464 Galten.

Læs mere

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum

Nytårstraveturen. I år blev vi sendt op forbi området hvor bygningen af det nye museum LØBESEDLEN BMI Motion Januar 2011 Nytårstraveturen Den 31. december kl. 12 er endnu et tidspunkt der for rigtig mange BMI-motionister står fast indgraveret i kalenderen. Her foretages den årlige travetur

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge

Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge Brøndby Cykel Motion Gør mænd til drenge Redaktion: www.kaj.flindt@hotmail.dk Nyhedsbrev januar 2011 Udsendt den 30/12 2010 Klubmøder Mød op på Sydgården til hyggelig samvær uden cykel, vi skal fastlægge

Læs mere

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs.

Torsdag den 22.09. Kl. 10.00 - Afhentning i lufthavnen af bussen og afrejse mod øst til Narewka. Lettere mellemmåltid undervejs. Kære turdeltager til Bialowieza turen. Her kommer det endelige program for hele turen. Kl. 06.00 Møde i Kastrup Lufthavn. Kl. 08.00 fly til Warszawa (SK 751) Kl. 09.20 - Ankomst til Warszawa Torsdag den

Læs mere

Udvalg. Bestyrelsen. Jagtfonden: Formand: Preben Simonsen Hanehøjvej 27, 9520 Skørping Tlf: 98392384 2347 4648 Mail: psi@esaars.dk

Udvalg. Bestyrelsen. Jagtfonden: Formand: Preben Simonsen Hanehøjvej 27, 9520 Skørping Tlf: 98392384 2347 4648 Mail: psi@esaars.dk Forår 2012 Bestyrelsen Udvalg Formand: Preben Simonsen Hanehøjvej 27, Tlf: 98392384 2347 4648 Mail: psi@esaars.dk Næstformand: Thomas Rafaelsen Birkeholmvej 3, Gl. Skørping tlf: 98391709 22641709 Mail:

Læs mere

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram

Gl. Roskilde Amts Grænseforening. Årsprogram Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2011 Årsprogram 1 Gl. Roskilde Amts Grænseforening 2011 Årsprogram Forårsmøde. Tirsdag d. 22. februar 2011 kl. 19.00 i Syv Sognegård, Skolevej 17, 4130 Viby Sj. Hanne Bohr

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med

Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med det vilde køkken INDLEDNING Det er ikke et spørgsmål om overlevelse, hvis du vil lære lidt om plantesorter, der ikke blot er ufarlige at spise, men som også smager godt, for med mindre der skulle opstå

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub

Bestyrelsesmøde i Dansk Bürstnerklub Lørdag, den 20. november 2010 Side 1 Mødested/tid: Fraværende: Møde via mail Ingen 1. Referat fra sidste møde. Er udsendt til bestyrelsen og gjort tilgængeligt på hjemmesiden. 2. Orientering ved formanden

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal

DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal DWW Landbrug ApS Dato: 27-10-2014 Kvæsthusgade 1, 1. sal Sagsb.: sbagg 1251 København K Sagsnr.: 14/66954 Dir.tlf.: 72 36 41 00 E-mail: natur@holb.dk Landzonetilladelse til etablering af søer i Fruerskov

Læs mere

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG

SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG 52. Årgang April 2013 Nr.2 SKYTTELAUGETS 71 ÅRS FØDSELSDAG Fødselsdagskagen skæres for i lige store stykker. Portvinen åbnes med sikker hånd og så TILLYKKE Den 25. februar fyldte Skyttelauget 71 år, hvilket

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014 Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt Naturplan Danmark Vores fælles natur - Sammendrag Oktober 2014 1 Vores fælles natur, side 3 Regeringens vision - helt nede på jorden, side 4 Naturpolitik

Læs mere

Midsommerstævne 19.- 20.- og 21. juni 2015 i Søgård Petanque Klub Tingbjerg 100, 6200 Aabenraa

Midsommerstævne 19.- 20.- og 21. juni 2015 i Søgård Petanque Klub Tingbjerg 100, 6200 Aabenraa Klubbens hjemmeside: www.petanquesyd.dk Midsommerstævne 19.- 20.- og 21. juni 2015 i Søgård Petanque Klub Tingbjerg 100, 6200 Aabenraa Søgård Petanque Klubs 20 års jubilæum Søgård Petanque Klub afholder

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Hortonomforening. Lørdag den 19. september 2015 Kulsbjerg Skydeterræn Vordingborg

Generalforsamling i Dansk Hortonomforening. Lørdag den 19. september 2015 Kulsbjerg Skydeterræn Vordingborg Generalforsamling i Dansk Hortonomforening Lørdag den 19. september 2015 Kulsbjerg Skydeterræn Vordingborg 1 Forsvaret er Danmarks næststørste naturforvalter Forsvaret ejer et samlet areal på ca. 33.000

Læs mere

Marts 2016-38. årgang

Marts 2016-38. årgang Marts 2016-38. årgang Bestyrelse og redaktion Formand: Jørgen Prip Byagervej 97 8330 Beder Tlf.: 42 13 46 07 Næstformand: Jørn Rasmussen Rådhusgade 82 8300 Odder Tlf.: 40 47 76 47 Mail: jsra82@gmail.dk

Læs mere

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Dansk Politiidrætsforbund Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Tirsdag den 9. oktober 2012 i Geels Skov Arrangør: PI-Nordsjælland Kære ryttere Velkommen til 1. afdeling af Vintercup en i MTB! Det glæder

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015. Lille Vildmosecentret

ÅRSRAPPORT 2015. Lille Vildmosecentret ÅRSRAPPORT 2015 Lille Vildmosecentret Sæson 2015 I 2015 var der på Lille Vildmosecentret fokus på realiseringen af masterplanen, som blev præsenteret den 24. september 2014. Planen fokuserer primært på

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2016

Nyhedsbrev uge 14 2016 Nyhedsbrev uge 14 2016 Side 1 God weekend Side 7 Filur Side 2 Nyt fra Allan Side 8-11 Børnehaven Side 3 Generalforsamling Side 12-13 Vuggestue Side 4-5 Generalforsamling, Side 14 Kalender, rengøring &

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø

Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø Maj 2016 Forenings og kirkeblad for Venøs beboere og venner af Venø Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø VenøBoen og venøboerne

Læs mere

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter

FHK Fyns Hundeklub. Retningsliner Regelsæt / Vedtægter FHK Fyns Hundeklub Retningsliner Regelsæt / Vedtægter Stiftet 1. juni 2012 Indholdsfortegnelse 1 Indmeldelse... 3 1,1 Prøvetid... 3 1,2 Indmeldelse / Tilmelding... 3 1,3 Medlemsbetingelser... 3 1,4 Eksklusion...

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter:

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: Generalforsamling Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede medlemmer. Der mødte 5 medlemmer.

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016 Læs inde i bladet: REFERAT FRA ÅRETS GENERALFORSAMLING ÅRETS ARRANGEMENTER STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008.

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. F ORMANDSBERETNING FRA DEN 12. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. I det forløbne år har vi holdt 8 bestyrelsesmøder og 2 dage med at pakke

Læs mere