Marts April Maj Visioner Afsked Følg med på ishoejkirker.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Marts April Maj Visioner Afsked Følg med på ishoejkirker.dk"

Transkript

1 Marts April Maj 2013 Visioner Afsked Følg med på ishoejkirker.dk

2 Indhold Ansigt til Ansigt 2 Landsindsamling 3 Leder, højskoleeἀermiddage 4 Ishøj Landsby Kirke 4 Budskab i lyd og billeder 5 Gudstjenesteliste 6 Aktivitetskalender 7 Præstens side 8 Musik 9 Skærtorsdagsgudstjeneste, FDF 10 Afskedsgudstjeneste 10 Navne, adresser og åbningstider 11 Babysalmesangsgudstjeneste 12 Spaghettigudstjeneste og Konfirmation Ishøj kirkeblad udgives af Ishøj Menighedsråd og udkommer i eksemplarer i marts, juni, september og december. Formanden for menighedsrådet er ansvarshavende redaktør. Sogneavisen uddeles til samtlige husstande i Ishøj Kommune af FDF Tranegilde. Indholdet i artiklerne dækker ikke nødvendigvis redaktionsudvalgets holdning. Redaktionsudvalget består af:, Inger Margrethe Olander og Vagn Simonsen. Forsidefoto: ANSIGT til ANSIGT Ingrid Jørgensen Om at gøre noget for andre Ingrid Jørgensen har i en menneskealder (i henved 30 år) været medarrangør af det, der oprindeligt hed Seniorklubben i Ishøj sogn, men nu kaldes Højskoleeἀermiddage. Det startede, før Vejleå Kirke blev bygget, og mens man i centerområdet holdt gudstjenester i lånte eller lejede lokaler. Jeg kom til gudstjenesterne og kendte flere medlemmer af menighedsrådet, så jeg blev trukket med ind i kredsen af i alt otte kvinder, der skulle stå bag disse ca. 15 sammenkomster fordelt over eἀerår og forår. Form og repertoire har været det samme hele vejen, så man kan lære nye folk at kende, drikke kaffe med hjemmebagt brød, synge sange og salmer og høre et spændende foredrag om litteratur, kunst, om rejser i udlandet eller noget, der har med religion(er) at gøre. Hvornår mødte du selv kirkelivet? Ingrid J. trækker sig lidt sammen i sofaen, men må tage hænderne til hjælp for at udpege sædets bredde: Da mine ben nåede fra sofaryggen og frem til sædekanten. Altså da jeg var en meget lille pige. Min far var håndværker i en landsby på Sydsjælland, men mor og far gik oἀe i kirke. Jeg kunne godt lide salmerne og kan mange af dem udenad, men præsten i den sorte kjole var jeg bange for. Hun fortæller også om sit omfattende arbejdsliv eἀer uddannelse som socialpædagog med forskellige tillægskurser, hvilket bragte hende til jobs i udlandet. Så blev hun ansat som familierådgiver i Brøndbyøster, men fandt bolig i Ishøj. Hendes udlandsrejser indgik også i de emner, hun selv har holdt foredrag om. Jeg har lagt vægt på, at den, der indledte møderne, gjorde nogle aktuelle bemærkninger og måske citerede et digt, inden ordet blev overladt til foredragsholderen. Jeg nyder stadigvæk det, der drev mig ind på den bane, nemlig selv at få gode oplevelser samtidigt med, at man er med til at gøre noget for andre. Ingrid Jørgensen fortsætter selvsagt som medleder af de populære møder, der vanen tro slutter, som de har gjort i alle årene med nogle bestemte salmevers startende med: Gå da frit enhver til sit. Vagn Simonsen.

3 Kampen mod sult fortsætter Søndag d. 10. marts sender Ishøj sogn og Folkekirkens Nødhjælp igen indsamlere på gaden for at fortsætte kampen mod sulten i verden ved den årlige sogneindsamling. Vil du være med til at give verdens fattigste mulighed for at ændre deres liv? Mød op i 10. marts fra kl. 11:00 eller ring eller skriv til: sognepræst på tlf eller på kr@km.dk Kom og vær med til at gøre en forskel I Ishøj sogn er der mange forældre og bedsteforældre, der tager deres børnebørn ved hånden og samler ind. Også FDF sender hvert år indsamlere på gaden. Fa k t a b o k s Over 1 milliard lever i daglig sult. Det er mere end hvert sjette menneske på jorden. Hvert femte sekund dør et barn under fem år af sult- eller fejlernæring. Sult rammer især u-landene. Værst står det til i Afrika syd for Sahara og i Sydasien. Undervægtige børn er i næsten dobbelt så stor fare for at dø af smitsomme sygdomme som mere velnærede børn. Kvinder og børn i de fattige landdistrikter er dem, der sulter mest. Sult fører til udmattelse, mangel på initiativ, nedsat intelligens, handicaps og nedsat immunforsvar. Millioner af fattige mennesker er i fare for at blive ramt af sult og hungersnød som følge af, at priserne på mad steg i Når mange mennesker sulter, skyldes det ikke, at der er mangel på mad i verden, men at maden fordeles meget skævt. Der er mad nok i verden til at mætte alle. Uden mad virker hiv-medicin ikke Kasif Nakatenda fra det sydlige Uganda var et svageligt og udmarvet barn. Hun var blevet smittet med hiv allerede da hun lå i sin mors mave. Både Kasif og hendes mor kom i gratis behandling med hiv-medicin. Men uden mad nyttede medicinen ikke. I 2011, da Kasif var 16 år, fik hendes mor to geder og en køkkenhave af Folkekirkens Nødhjælp. Samtidig fik moderen, Kasif og andre hiv smittede i landsbyen undervisning i, hvordan man lever et godt liv med hiv. I dag sikrer køkkenhaven, at de får den sunde og varierede kost, de har brug for og som styrker deres immunforsvar, Nu har de begge fået sul på kroppen, og ingen kan længere se, at de er syge. Faktisk har Kasif det så godt, at hun nu tør begynde at drømme om fremtiden.

4 En ny periode Så er konstitueringen på plads, og i dette blad kan man læse, hvem der sidder i de forskellige udvalg under menighedsrådet. Når disse udvalg har holdt deres første møder, ved vi også, hvem der er formænd, og dette vil fremgå af hjemmesiden Ud over de traditionelle opgaver, er der tre ting, der skal arbejdes med i foråret. For det første vil menighedsrådet afholde et seminar, hvor vi vil se på forholdene i vores sogn: Hvad skal bevares? Hvad skal afvikles? Og hvilke nye tiltag vil vi sætte i gang? For det andet skal der ansættes en ny præst i stedet for sognepræst, der går på pension med udgangen af maj måned. Menighedsrådet skal derfor til at læse ansøgninger og høre prøveprædikener, når stillingen slås op. For det tredje skal rådet i gang med at få formuleret en samarbejdsaἀale omkring brugen af det nye fælleshus, der bliver oprettet i forbindelse med byggeriet på kirkegrunden. Dette er en spændende opgave, der forhåbentligt vil skaffe os bedre forhold til de aktiviteter, der hidtil har været holdt i lokale 2 eller gallerikælderen. En nærmere orientering om disse opgaver og om regnskab, budget og øvrige tiltag gives på det kommende menighedsmøde, der i år afholdes torsdag d. 21. marts 2013 kl. 19:00 i mødelokalet under. Til et menighedsmøde er hele menigheden inviteret, så kig forbi hvis du er medlem af folkekirken og bor i Ishøj Sogn vi giver en kop kaffe og en småkage og vil meget gerne prøve at besvare evt. spørgsmål. Søren Olsen, formand HØJSKOLEEFTERMIDDAGE I VEJLEÅ KIRKE Livsvigtige vitaminer for sjæl og krop! Højskoleeἀermiddagene fortsætter naturligvis. Vi mødes mandag i de lige uger. Vi siger farvel til vinteren og goddag til foråret ved at invitere forfatteren og psykoterapeuten Marianne Davidsen-Nielsen, der taler om livsmod og dødsbevidsthed: Hvordan bevare vitalitet, livsglæde og mod? Marianne Davidsen-Nielsen er absolut én af pionererne inden for sjælesorg i Danmark. Selv har hun også foretaget en rejse og undergået en forandring som ledsager for kronisk syge og pårørende til alvorligt syge mennesker. I marts måned kommer Mette Simonsen til Ishøj for at dele én af sine passioner med os: det drejer sig om noget så eksotisk som biavl! Om hun også vil fortælle os om sit ophold på Mali, og hvad hun har taget med derfra, kan vi foreløbig kun gætte os til! Så skal vi også møde Bente Leed, der både har fungeret som økonoma, forfatter og madpublicist. Her gælder det ikke moderne madlavning, heller ikke stenaldermad, men vi skal høre om hvad fasten - som vi netop står i - havde at byde på af spændende retter. Og lur mig, om ikke vi kan lære noget, der er sundt for både krop og sjæl. Vi slutter sæsonen af med at hilse på tidl. borgmester Per Madsen, der vil give os sit billede, sin historie, Ishøj, som jeg husker det blev!. Besøg i Roskilde Domkirke.

5 Kirken den er Herrens hus I Ishøj er vi så heldige at have 2 kirkebygninger: en gammel landsbykirke og en moderne bykirke. Den gamle kirke, Ishøj kirke er bygget ca I over 850 år har kirken dannet ramme om gudstjenester og kirkelige handlinger. Her er sognets menighed kommet i glæde og i sorg. Gamle bygninger skal restaureres, en gang imellem og så finder man oἀe spændende ting. Blandt meget andet har Ishøj kirke haἀ et meget flot flisegulv, og motivet på en af fliserne er i dag rs logo. Nogle af de gamle fliser kan ses på væggen til højre for døren, når man går ud af kirken. Og for at understrege at det gamle hører sammen med det nye er kirkens logo også at finde i bykirken fra 1997, i Vejleå Kirke. I begge kirker synger vi Kirken, den er et gammelt hus og i den salme står der at vi er Guds hus og kirke nu, bygget af levende stene. Kirken er altså både kirkebygninger (gamle som nye) og de levende stene, menigheden, alle de døbte. Kirker bygger man til Guds ære og i kirker finder man inventar som f.eks. døbefont og alter. Som regel er der også billeder eller skulpturer af kirkens herre, Jesus Kristus. På s altertavle ser vi Jesus, der står og velsigner. Neden under billedet står der en indskriἀ: Min fred giver jeg jer. Guds fred er altså det første vi mindes om, når vi kommer ind i denne gamle kirke for at høre hvad Gud har at tale til os. Og når vi går ud derfra ud i hverdagen, går vi ud med Guds fred i ryggen. Med kirken som arbejdsplads Det kan være fristende at gøre et par bemærkninger til ovenstående glade og positive beskrivelse af Herrens gamle hus i Ishøj. Det handler nemlig ikke bare om en lovprisning af noget spændende inden for kristendommen. Det handler om en beskrivelse af en arbejdsplads. Og: Af den skrivende persons s egen arbejdsplads gennem en årrække. I år 2006 blev der opført en præstegård ved og hun og hendes ægtemand, Faheem, flyttede ind som henholdsvis kirkens særlige sognepræst og den mandlige husvært ved de mange offentlige møder, der sidenhen er blevet holdt i præstebolig og sognegård. Nu trækker den snart 70-årige Karen Margrethe (fødselsdag 15. maj) sig tilbage fra det præsteembede, hun har haἀ i 30 år i Ishøj-Torslunde pastorat. I de første mange år eksisterede kun de to ældgamle og beundringsværdige kirkebygninger i Ishøj og Torslunde, men siden opførelse og indretning af Ishøj Center blev der også holdt ugentlige gudstjenester i rådhussalen dér. At Karen Margrethe dereἀer kunne begynde at hellige sig arbejdet i Ishøj landsby førte til hendes start 5 på et alsidigt arbejde inden for menighedsplejen. Hun lavede bl.a. en strikke- og hækleklub som mødtes regelmæssigt for at lave spændende gaver og varer til de loppetorvs-arrangementer, hvor der blev tjent penge hjem til sognets hjælp til trængende. Karen Margrethe kan i dag forsikre undertegnede spørger om, at hun har haἀ lykkelige år i Ishøj og har kunnet glæde sig over en bopæl omgivet af meget venlige og imødekommende naboer og her taler vi vist om alle landsbybeboerne. Den sympati har med garanti været gensidig. Vagn Simonsen

6 Gudstjenester Kirkebil: Søndag 3/3 (3. s. i fasten) Søndag 10/3 (Midfaste søndag) Søndag 17/3 (Mariæ bebud.) Søndag 24/3 (Palmesøndag) Torsdag 28/3 (Skærtorsdag) Fredag 29/3 (Langfredag) Søndag 31/3 (Påskedag) Mandag 1/4 (Anden påskedag) Søndag 7/4 (1. s. e. påske) Søndag 14/4 (2. s. e. påske) Søndag 21/4 (3. s. e. påske) Fredag 26/4 (St. Bededag) Søndag 28/4 (4. s. e. påske) Søndag 5/5 (5. s. e. påske) Torsdag 9/5 (Kr. Himmelfart) Søndag 12/5 (6. s. e.påske) Søndag 19/5 (Pinsedag) Mandag 20/5 (2. pinsedag) Søndag 26/5 (Trinitatis søndag) Højmesser kl kl kl kl kl kl kl (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) (konfirmation) Sophie Nielsen Sophie Nielsen, afskedsg. 6

7 4. marts kl , Babysalmesang, 4. marts kl , Højskoleeἀermiddag: Mette Simonsen, Den Nyttige Bi, 5. marts kl , Studiekreds ved sognepræst, 6. marts kl , Minikonfirmander, 10. marts fra kl. 9.30, Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp, 10. marts kl , Koncert med Kammerkoret Gaia, 11. marts kl , Babysalmesang, 13. marts kl , Minikonfirmander, 13. marts kl , Spaghettigudstjeneste, 14. marts kl , Plejehjemsgudstjeneste, Kærbo 16. marts kl. 11, Babysalmesangsgudstjeneste for alle, 18. marts kl , Højeskoleeἀermiddag: Niels Larsen, dansk gymnasielærerunderviser på Eliteskolen i Kina, 19. marts kl , Eἀermiddagsgudstjeneste, 19. marts kl , Studiekreds ved sognepræst, 24. marts kl , Koncert med Vejleå kirkes Kantori, 28. marts kl , Skærtorsdags gudstjeneste med eἀerfølgende spisning, 2. april kl , Studiekreds ved sognepræst, 4. april kl , Mødestedet, Ishøj Præstegård 10. april kl , Spaghettigudstjeneste, 11. april kl , Plejehjemsgudstjeneste, Kærbo 15. april kl , Højskoleeἀermiddag, Bente Leed, middelalderens læge og kogekunst, Aktivitetskalender 16. april kl , Studiekreds ved sognepræst 28. april kl , Koncert med sopran Line Juul Andersen og Carsten Popp, 29. april kl , Højskoleeἀermiddag: Per Madsen, Ishøj, som jeg husker det blev, 2. maj kl , Mødestedet, Ishøj præstegård 8. maj kl , Spaghetti gudstjeneste, 16. maj kl , Plejehjemsgudstjeneste, Kærbo 26. maj kl , Afskedsgudstjeneste med, 2. juni kl , Koncert med ns børne og ungdomskor ved Dorte Lester 12. juni kl , Spaghetti gudstjeneste, 7

8 Visioner Visionsdag - det er navnet for lørdag d. 6. april, hvor det nye menighedsråd ved Ishøj kirker, sætter sig sammen med personalet og udfolder hvilke visioner man har for kirkelivet her i Ishøj. Det er et flot ord Visioner - det betyder: hvad der i form af et billede, en billedrække viser sig for ens indre blik. Rigshospitalet som jo langt tilbage er rundet af kirken - har således en vision for hjerteafdelingen, hvor visionen er at blive det førende center nationalt og på niveau med de bedste internationalt. Dertil lægger sig hjertecentrets vigtigste værdier som: Kvalitet og professionalisme, kreativitet og fordybelse, engagement og ansvarlighed, åbenhed og troværdighed, respekt og medmenneskelighed. Er der noget i det hjertecentret skriver, som man kunne være uenig i også skulle gælde for kirkerne her i Ishøj? Nej vel? Det skulle da lige være det at hævde sig nationalt og være bedst internationalt. Rigshospitalet er hele rigets hospital. Men Ishøj kirker er til daglig brug og søndagsglæde for de som bor her. I anden omgang - i visionær forstand - er kirken det sted hvor Vorherre viser sig og giver os glimt af sin vision. Tænk om kirkegang gav nyt blod, nyt syn og bedre hørelse! Eller for nu at lege med Rigshospitalet hjertecenter og Bibelens ditto, så siger Paulus, at vi skal lade os omskære på hjertet! - Et poetisk, billedligt udsagn, som bærer sin egen sandhed. Det er ikke gjort med at fjerne fedtet - der må noget mere eller andet til. Der er godt at have en visionsdag, det er godt at nye folk kommer til de gamle og lærer os at se og drømme gamle drømme nye. Jeg har allerede nu hørt drømme om at opsøge og invitere dem, som også PS præstens side hører til den globale kristne kirke, men som ikke er fortrolig med den lokale kirke og alt dets væsen. Det drejer sig om de 200 migrantmenigheder, som på en given søndag i Storkøbenhavn repræsenterer over halvdelen af de mennesker, der sidder (eller står) på kirkebænkene. I øjeblikket bruger vi rigtig mange midler på administrativt arbejde; hele civilregistreringen hviler på folkekirkens skuldre. Vi bruger også mange midler til vedligeholdelse af kirker. Jeg har hørt nogen have visioner om at lade staten tage sig af al hardware og fritage medlemmerne i kirken for det åg, det er at have ansvar for kæmpemæssige bygge- og renoveringsopgaver; så kunne der frigøres energi til at være kirke sådan rent konkret, jordnært praktisk på en hjertelig måde. Mange drømme - fine visioner! Alt sammen udtryk for ønsket om at kirken - i de enkelte lokalsamfund - er en levende muskel - ligesom hjertet er for kroppen. Man kan jo begynde med at leve med i påskens drama og blive en del af Kristi vision. Og så fortsætte i pinsen, hvor vi hører, at ånden er demokratisk, taler alle sprog og går i al slags tøj! Foto: 8 Tillykke med foråret og visionerne!!

9 Koncert med s Børne- og ungdomskor Søndag 2. juni kl fyldes af børneog ungdomsstemmer under ledelse af Dorte Lester. Fri entré. Kom og syng i børnekor Hver onsdag fyldes af skønne børnestemmer, når børnekoret øver. Kunne du have lyst til at synge med, er du meget velkommen! Går du i 3. eller 4. klasse skal du komme kl og går du i 5. klasse eller opeἀer, skal du komme kl. 17. Koret medvirker en gang om måneden til højmessen og man bliver lønnet både for øvegange og højmesser. Herudover synger koret også koncerter. Så kom og vær med til at fylde kirken med sang. Koncert med Kammerkoret Gaia Søndag 10. marts kl. 16:00 gæster Kammerkoret Gaia fra Århus. Koret ledes af Søren Kinch Hansen, og de vil synge værker af bl.a Benjamin Britten og Roxanna Panufnik. Fri entré. Koncert med s Kantori Søndag 24. marts kl. 16:00 synger Vejleå Kirkes Kantori værker af bl.a Benjamin Britten og Zoltán Kodály. Fri entré. Koncert med Line Juul Andersen og Carsten Popp Søndag 28. april kl. 16:00 vil sopranen Line Juul Andersen og Vejleå Kirkes organist Carsten Popp opføre værker af bl.a Niels W. Gade, Johann Sebastian Bach og Franz Schubert. Fri entré. Gospelkoret IceGlory Der er altid plads til nye medlemmer. Vi øver tirsdag fra kl i. Formand: Caroline Mathiasen Granlunden 15, 2635 Ishøj tlf , cmm@ishoejby.dk Næstformand: Heidi Borgmann Granlunden 7, 2635 Ishøj tlf , heidi@borgmann.dk 9

10 Skærtorsdagsmåltid Kom til skærtorsdagsgudstjeneste den 28. marts klokken 17:00 i og lad os dereἀer spise sammen. Og hvorfor nu det? Fordi, det at spise sammen skaber fællesskab, og fællesskab er vel det, der binder vores kirke sammen. Så længe mennesker har eksisteret på jorden, har måltidet været det samlende punkt, når noget skulle fejres, diskuteres, mindes osv. Sådan var det også for ca år siden, hvor Jesus spiste et måltid sammen med sine diciple. Et Afskedsgudstjeneste for Karen Margrethe Ur-Rehman måltid, der skulle indlede påsken. Det var den påske, hvor gru og rædsel herskede, indtil påskemorgen oprandt med budskabet om, at livet havde sejret over døden. En begivenhed, som kom til at danne grundstenen i den kristne kirke. Det er da værd at mindes. Derfor vil der blive serveret lam eἀer gudstjenesten, og alle er velkomne. Pris pr. voksen er 30,00 kroner. Børn er gratis. Tilmelding til kordegnekontoret senest den 21. marts. Telefon F df er sjovt D renge og piger i alle aldre F df står for fællesskab T ure sammen med alle vennerne R imeligt billigt A lle er velkomne N aturoplevelser E nergiske ledere G ode oplevelser I rare omgivelser L eg og fantasi D årligt vejr ingen hindring E n god fritidsaktivitet FDF TRANEGILDE er for alle mellem 5 og 16 år. Vi holder møde hver torsdag i vores mødelokale under. Indgang fra parkeringskælderen. Kl for 5 8 år Kl for 9 16 år Skulle du have lyst, er du velkommen til at komme og besøge os eller at kontakte vores kredsleder, Benny Naamansen, tlf Se også vores hjemmeside: maj kl afholder Karen Margrethe afskedsgudstjeneste i. Hereἀer vil menighedsrådet være vært ved en reception i Ishøj præstegård, hvor alle er velkomne! Du finder også på Facebook 10

11 og Navne, adresser og åbningstider Ishøj Sognepræster Præsternes telefontræffetid: Bedst daglig kl , undtagen fridage, samt tor. kl K irsten Rod (kbf) Mirabellevej 23, tlf , kr@km.dk (fri mandag i ulige uger, fredag i lige uger) K aren Margrethe Ur-Rehman Ishøj Bygade 73, tlf , kmur@km.dk (man. fri) Vibeke A hle Ishøj Boulevard 1, tlf , va@km.dk (man. fri) Christian B. Petersen Torslundevej 147, tlf , cbp@km.dk (man. fri) S ophie Nielsen (barselsorlov, tilbage 14.5.) Bredekærs Vænge 55, Telefon: msmn@km.dk A ne Øland Bækgaard (barselsvikar) Ishøj Boulevard 1, tlf , anop@km.dk (fri mandag i lige uger, fredag i ulige uger) Ishøj Menighedsråd Formand: Søren P. Olsen Adresse: Bredekærs Vænge 74, Telefon: Næstformand: Pia Skogemann Adresse: Strandvangen 24, Telefon: K asserer: Kjeld Henriksen Adresse: Lokesvej 26, Telefon: K irkeværge: John Bøge Pedersen Adresse: Spolestræde 107, Telefon: K ontaktperson: Henrik Mikkelsen Adresse: Bredekærs Vænge 197, Telefon: Rosa Møller Pedersen Adresse: Vejlebrovej 34 G, Telefon: Judy Nelsson Adresse: Vejlebrovej 8 H Telefon: Carsten Pålsson Adresse: Tjørnelunden 14 Telefon: Vagn Simonsen Adresse: Strandvangen 24 Telefon: Johan Funck Adresse: Lærke Allé 20 Telefon: Anni Rasmussen Adresse: Østergåden 32 III t5h Telefon: Hem. nr. Linda R. Lorentz-Petersen Adresse: Tranehøj 8 Telefon: Karin Marie Nielsen Adresse: Drejerpladsen 16 Telefon: Inger Magrethe Olander Adresse: Østergården 65 IV th Telefon: Jon Steffen Andersen Adresse Vibeholms Vænge 92 Telefon: Kordegnekontoret for Ishøj og Torslunde sogne Kordegn Sidse Ewald, Kordegnekontoret: tlf.: lok. 1 kordegn@ishoejkirker.dk, Ishøj Boulevard 1. Åbent hverdage 10 13, tor Kordegnekontoret for Ishøj og Torslunde sogne er placeret i. Det er her man henvender sig i forbindelse med bl.a. fødselsregistrering, dåb, vielse, og navneændring i alle Ishøjs kirker. 11, Ishøj Boulevard 1. Kirkerummet er åben for besøgende hverdage 10-13, torsdag dog til 18. Kontakt i øvrigt kordegnen. Kordegn Sidse Ewald Tlf , kordegn@ishoejkirker.dk O rganist Carsten Popp cp@ishoejkirker.dk Leder af B ørne- og Ungdomskoret Dorte Lester Nauta, tlf K irketjener F. Helverskov Tlf , fh@ishoejkirker.dk gårdskontor K irkegårdsleder Jesper Mikkelsen Ishøj Bygade 77 Kirkegårdskontoret:tlf.: lok. 2 Tlf. henvendelse man.-fre og tor Personlig henvendelse man.-fre jm@ishoejkirker.dk, Ishøj Bygade 83. Kirken er åben i dagtimerne tir. fre. Kontakt kirketjeneren for nærmere aἀale. K irketjener K arina Jensen tlf , kj@ishoejkirker.dk Ishøj Menighedsråd Menighedsrådsmøder foregår den sidste tirsdag i måneden. A lle møder ἀnder sted kl. 19 i Vejleå K irkes mødelokale. Der er fri adgang til den åbne del af møderne.

12 Babysalmesangsgudstjeneste En kirke for børn og unge!!! Kom og vær med til at være kirke på en anderledes måde. 16. marts afslutter vi endnu en sæson babysalmesang med en babysalmesangsgudstjeneste! Vi skal se noget af det babyerne har lært til babysalmesang og sammen synge og danse os igennem en festlig og varm gudstjeneste. Så har du en baby så tag den under armen, mormor, morfar, gudmor, gudfar, mostre, kusiner, fætre eller hvem som helst i hånden og kom til babysalmesangsgudstjeneste. Alle andre er selvfølgelig også velkomne (også selvom man ikke har en baby!) Eἀerfølgende vil der være kaffe og formiddagsbrød. Vi glæder os til skrig og skrål på den gode måde! Spaghettigudstjeneste BAG SIDEN K onἀrmationerne 2014 for børn der er bosiddende i Ishøj sogn: Vibeholmsskolen 13. april Gildbroskolen 27. april Vejlebrosskolen 4. og 16. maj Ishøj Skole 11. maj Ådalens Privatskole 16. maj Én gang om måneden fyldes kirken med de børn i alle aldre, deres forældre, bedsteforældre og alle dem der ellers har lyst til en gudstjeneste i børnehøjde. Vi hører bibelhistorier, får besøg af gamle profeter, danser salmedans, hører børnekoret synge og mange andre ting som hjælper gudstjenesten med at være vedkommende for alle. 'Lad de små børn komme til mig' siger Jesus, og det siger han tydeligt 2. onsdag i måneden! Eἀer gudstjenesten er der mulighed for at spise spaghetti med kødsovs med menigheden! Det er smadder hyggeligt at være sammen og børnene morer sig i FDF'ernes legeland! Kom og oplev en gudstjeneste og fælleskab i børnehøjde! 12

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Ny præst i Ishøj Landsby Nye gudstjenester i kirkerne Efterårets aktiviteter for børn og voksne

Ny præst i Ishøj Landsby Nye gudstjenester i kirkerne Efterårets aktiviteter for børn og voksne ISHØJ KIRKEBLAD Ny præst i Ishøj Landsby Nye gudstjenester i kirkerne Efterårets aktiviteter for børn og voksne september oktober november 2013 Indhold Ansigt til ansigt Ane ny præst i Ishøj 2 Nye gudstjenester

Læs mere

ISHØJ KIRKEBLAD. Menighedsrådsvalg En kirke med musik En kirke for alle aldre. Følg med på ishoejkirker.dk

ISHØJ KIRKEBLAD. Menighedsrådsvalg En kirke med musik En kirke for alle aldre. Følg med på ishoejkirker.dk ISHØJ KIRKEBLAD Juli August 2012 SeptemberJuni Oktober November 2012 Menighedsrådsvalg En kirke med musik En kirke for alle aldre Følg med på ishoejkirker.dk Indhold Ansigt til Ansigt 2 Koncerter 3 Nyt

Læs mere

Afsked Velkomst Visioner

Afsked Velkomst Visioner Juni Juli August 2013 Afsked Velkomst Visioner Indhold Ansigt til Ansigt 2 Landsindsamling 3 Leder, højskoleeftermiddage 4 Ishøj Landsby Kirke 4 Budskab i lyd og billeder 5 Gudstjenesteliste 6 Aktivitetskalender

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

ISHØJ KIRKEBLAD. Gud rejser os op på mange måder Vi samler ind mod sult Påske for store og små

ISHØJ KIRKEBLAD. Gud rejser os op på mange måder Vi samler ind mod sult Påske for store og små ISHØJ KIRKEBLAD Gud rejser os op på mange måder Vi samler ind mod sult Påske for store og små marts april maj 2014 Indhold Ansigt til Ansigt Sogneindsamling Ny formand Påske i kirkerne Højmesser Aktiviteter

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Indvielse af det nye graverhus 1. marts

Indvielse af det nye graverhus 1. marts Indvielse af det nye graverhus 1. marts Nu er det nye graverhus i Horreby blevet færdigt og indvies søndag den 1. marts efter gudstjenesten i Horreby Kirke 10:30 Huset kommer til at indeholde et handicaptoilet

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Juni Dato kl. 3/06 10 C. B. Petersen LUKKET A. Gyldenkærne 10/06 10 M. Braae A. Bækgaard M. R. Rasmussen 17/06 10 C. B. Petersen LUKKET S. Nielsen 24/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

ISHØJ KIRKEBLAD. Fyld Kirken Efterårets aktiviteter Kristendom for voksne

ISHØJ KIRKEBLAD. Fyld Kirken Efterårets aktiviteter Kristendom for voksne ISHØJ KIRKEBLAD Fyld Kirken Efterårets aktiviteter Kristendom for voksne september oktober november 2011 Indhold Ansigt til Ansigt Fyld Kirken Kristendom for voksne Leder Nyt fra Menighedsplejen Koncerter

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

ISHØJ KIRKEBLAD. Juni Juli August 2012. Nye ansigter i kirken En kirke fuld af liv Sommerhøjskole om vækkelser

ISHØJ KIRKEBLAD. Juni Juli August 2012. Nye ansigter i kirken En kirke fuld af liv Sommerhøjskole om vækkelser ISHØJ KIRKEBLAD Juni Juli August 2012 Nye ansigter i kirken En kirke fuld af liv Sommerhøjskole om vækkelser Ny underviser i babysang Kirker fulde af liv Sommer i Mødestedet Mød vores nye kordegn Leder

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER

GRUPPE 1: BØNNER GRUPPE 2: SALMER GRUPPE 1: BØNNER I Det Gamle Testamente står der i salme 139: Før ordet bliver til på min tunge, kender du det fuldt ud, Herre. Giver det mening at bede, hvis Gud allerede ved, hvad vi vil sige? En kvinde

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN MARTS APRIL MAJ GUDSTJENESTER MARTS 2015 Søndag d. 1. marts 2. s. i fasten 10.30 Lundtofte Kirke v. Julie Rebel efterfulgt af kirkefrokost i sognegården. 10.30 Geels Kirkesal v/ Pernille Onsdag d. 4. marts Gudstjeneste

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar

nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar IRKE nyt 41. årgang Nr. 1 2014 Januar-februar Kost og kristendom Næring for krop og næring for ånd Tre foredrag om sund kost ved Vindinge Kirke Vi kender udtrykket åndelig næring, men vil sikkert have

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Marts Dato kl. 5/03 10 A. Gyldenkærne S. Nielsen C. B. Petersen 12/03 10 S. Nielsen A. Bækgaard A. Gyldenkærne særgudstjeneste 19/03 10 Lukket V. Ahle Konfirmandgudstjeneste

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST Besøg vores nye hjemmeside Side 2 Mandagscafe Side 3 Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Når den mindste bliver den største... Side 4 Vokseværk Side

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

NR. 3-2015 FÆLLESKALENDER PÅ TVÆRS AF SOGNEGRÆNSER SOMMER GRUNDLOV MUSIK GUDSTJENESTER OG ARRANGEMENTER JUNI JULI AUGUST

NR. 3-2015 FÆLLESKALENDER PÅ TVÆRS AF SOGNEGRÆNSER SOMMER GRUNDLOV MUSIK GUDSTJENESTER OG ARRANGEMENTER JUNI JULI AUGUST NR. 3-2015 FÆLLESKALENDER PÅ TVÆRS AF SOGNEGRÆNSER VOR FRELSERS KLOSTER SØNDERBRO SOMMER GRUNDLOV MUSIK GUDSTJENESTER OG ARRANGEMENTER JUNI JULI AUGUST Tirsdag d. 2. juni kl. 19.30 Sommerkoncert med Erik

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Maj 2019 Ret til ændringer.

Maj 2019 Ret til ændringer. Maj 2019 Ret til ændringer. Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail:

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

36. årgang LÅNEEKSEMPLAR Nr. 1 HUSAVIS SOLSTRÅLEN. Vær velkommen herrens år

36. årgang LÅNEEKSEMPLAR Nr. 1 HUSAVIS SOLSTRÅLEN. Vær velkommen herrens år 36. årgang LÅNEEKSEMPLAR Nr. 1 HUSAVIS SOLSTRÅLEN Vær velkommen herrens år Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhid! Julenat, da Vorherre blev fød, da tændte sig lyset i mørkets skød. Velkommen,

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 6. søndag efter påske I. Konfirmation. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer:402/192,v.16//192,v.79/123,v.1&v.9/123,v.7/1 5/11 Uddelingssalme: se ovenfor: 15 Åbningshilsen + I Faderens og

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift

Due & Partners. Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Temadag: Kirken og det omliggende Samfund Lørdag den 10. november 2018 Fyens Stift Ophavsret Kursusmaterialets indhold, tekst, figurer og ledelsesmodeller må kun anvendes i det interne arbejde i sognet

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere

VIL DU SYNGE MED? SANGAFTENER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER

VIL DU SYNGE MED? SANGAFTENER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER ANNA SOGNS KIRKEBLAD JANUAR - APRIL 2014 VIL DU SYNGE MED? Her i foråret vil vi som noget nyt holde fælles sangaftener i

Læs mere

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn

Februar 2013. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Februar 2013 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn App s til din tro, Kristen spiritualitet og kalkmalerier, Ingen mor skal se sit barn dø af sult, Skærtorsdag med fællesspisning og Langfredag med musik...

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG Vanløse Frikirke Kirkeblad februar og marts 2016 www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG 1 Dit kirkeblad

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel

CRD: Carl Rosenberg-Desroses LS: Lise Steffensen BF: Birgitte Fabritius de Tengnagel Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786

PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786 PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786 Barndommens land Nu er jeg en mand. Tit har jeg lyst til at

Læs mere