Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013"

Transkript

1 Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013

2 Forstander. Bodil Fanini tlf.: Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Inger Roggenbach tlf.: Afd.sygeplejerske for 2. sal. Gitte Koch tlf.: Kontor. Mai-Britt Shee tlf.: Klubben. Ulla Risløv tlf.: Varmemester. Kim Fogde tlf.: Fysioterapi. Bettina Kennedy tlf.: Frisør. Lone Nielsen tlf.: Fodpleje. Yvonne Darre tlf.: mandag fredag Adelaïde`s hjemmeside. Bruger hjemmeside. Adgangskode og brugernavn til vores hjemmeside kontakt personalet.

3 TILLYKKE TIL.. Kirsten Karberg Bolig april Don Bennet Bolig april Lars Torben Juul Jensen Bolig april Ingrid B. Federspiel Bolig april Else Jacobsen Bolig april Else (Buba) Juel-Christiansen Bolig april Tove Bulow Andersen Bolig maj Karen Margrethe Pedersen Bolig maj

4 TILLYKKE TIL.. Ebba Kirschner Bolig 4 4. juni Ernst Michael Christian Brix Bolig juni Erling Dyrskjøt Bolig juni Palle Bruun Bolig juni Gertrud Kardel Bolig juni Gerda Rentz-Petersen Bolig juni Ulla Klement Bolig juni Grethe Trampe Broch Bolig juni Else Marie Hoffmann Bolig juli Edith Doris Jensen Bolig juli Birthe Skands Bolig juli

5 Husets gudstjenester. Gudstjenesten 25. april kl i havestuen. Gudstjenesten 20. juni kl i havestuen. Farvel til Elin Blichfeldt Ella Ebba Hansen Jørgen Elmgreen Elisabeth Thomsen Børge Rasmussen Elinor Kjerulff Jacobsen Niels Hørlyck Grethe Hagen Voetmann Aage Dornonville De La Cour Ordrup Kirkes nye hovedtrappe og handicapindgang. Kirken har fået et nyt trappeanlæg med flere funktioner. Først og fremmest er kirken fremover tilgængelig for alle uanset alder og uanset et eventuelt bevægelseshandicap. Hovedindgangen er nu en bred trappe, flankeret af to ramper, hvoraf den sydlige med et tryk på en knap kan omdannes til en fuldt automatisk kørestolslift.

6 Find fem fejl! Ungerne er ude at bade. Kan du finde de fem fejl på billede nr. 2?

7 April måned er opkaldt efter aperie, latin for åbne. Det ældste danske navn var fåre- måned og græs- måned. Da det var i april at fårene og kreaturerne igen kom på græs efter den lange vinter. Store Bededag 26. april Store Bededag er fredagen før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange den med varme hveder og konfirmation, men Store Bededag var tiltænkt bøn, faste og bod. Dagen, der blev lovfæstet ved en kongelig forordning i 1686, blev indført af biskop Hans Bagger fra Roskilde. På biskop Hans Baggers tid var bededagene et velkendt fænomen. Store Bededag var kun en ud af mange dage, hvor præsterne i kirken bad for fred og fromme borgere fastede. Store Bededag blev indvarslet allerede aften før ved ringning i kirken. Ringningen var et signal til, at kroer og forretninger skulle lukke, og at der ikke længere måtte drives handel. Man skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede og i øvrigt afholde sig fra arbejde, rejser, leg, spil og al slags verdslig forfængelighed. Det betød at bagerne ikke kunne levere friskbagt brød på bededagen. Derfor bagte bagerne hvede tvebakker aftenen før, som folk kunne spise eller varme dagen efter. Herfra følger altså den skik, som de fleste danskere kender. Skikken kan dokumenteres tilbage til 1800-tallet.

8 Dansens dag er den 29. april og bliver hvert år fejret i hele verden også i Danmark. Dansens dag blev første gang fejret d 29.april 1982, hvor UNESCO organisationen International Theatre Institut (ITI) udråbte dagen til at være en årlig international mærkedag for dans. Dagen sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem fæles sprog; dans! Dagen falder på fødselsdagen for Jean-Georges Noverre en fransk koreograf balletmester og fornyer af dans, som levede fra Først siden år 2007 har dansens dag været fejret i Danmark. Det daværende Dansens hus (nu dansehallerne) tog initiativ til at fejre dansen overalt i Danmark på dansens dag. Mandag d. 22. april fejrer vi dagen med dans! Løsning på find fem fejl.

9 I Danmark hed måneden i gamle dage for Blomstermåned. Hvorfor 1. maj? blev 1. maj gjort til arbejdernes internationale demonstrations- og festdag af repræsentanter fra en lang række lande i Europa og Amerika. Valget af 1. maj til arbejdernes internationale kampdag er ikke tilfældig. Den 1. maj 1890 er en helt speciel dag i den internationale arbejderbevægelses historie. Her var det første gang, at arbejdere verden over, gik på gaden for deres rettigheder. I København foregår 1. maj dengang som i dag i Fælledparken. Sådan blev det, da politiet 1889 forbød arbejderne at gå i demonstration på gaden. Derfor mødtes arbejderne i stedet i Fælledparken. På trods af at mange blev truet med at blive fyret fra deres arbejde, hvis de deltog i 1. maj demonstrationerne, mødte mennesker op på Fælleden. Herefter fik store dele af fagbevægelsen indført, at arbejderne havde krav på at have fri den 1. maj. Kampen for 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile, var helt frem til 1920 den vigtigste parole for 1. maj. Traditionelt var 1. maj afgrænset til at være arbejderbevægelsens fest altså socialdemokraternes og kommunisternes kampdag. Siden 1980erne er arrangementerne skrumpet.

10 Danmarks Befrielse maj Stort set alle danskere kender ordlyden fra den knitrende optagelse af radioudsendelsen fra BBC`s danske studie i London, der blev udsendt fredag den 4. maj kl om aften, tusindvis fejrede befrielsen på gaden. Men den 5. maj 1945 kl.8.00 trådte den tyske kapitulation i kraft og den tyske besættelse af Danmark er overstået. Britiske styrker anført af den berømte engelske general Bernard Montgomery havde befriet Danmark. En undtagelse var dog Bornholm, der blev befriet af sovjetiske styrker den 9. maj 1945, og de forlod faktisk først Bornholm i foråret Tusindvis af danskere reagerede dengang i 1945 med at flå krigens mørklægningsgardiner ned, og mange satte lys i vinduerne. At sætte lys i vinduerne 4. maj om aften har siden været en udbredt tradition i Danmark Europadagen. Den 9.maj, mærkedag for EU og flagdag for unionens medlemslande siden 1986 efter en beslutning på EU-topmøde i Milano den Før den tid har Europadagen været fejret den 5.maj, siden 1964 med flagning i anledning af årsdagen for oprettelsen af Europarådet i Datoen i EU-sammenhæng er valgt på baggrund af, at den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman den fremlagde planen om at samordne kul- og stålproduktionen for Frankrige og Vesttyskland, samt de lande, der ellers måtte ønske at deltage. Dette blev en realitet med Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab, forløberen for EF og senere EU.

11 Kristi Himmelfartsdag. Kristi himmelfart har været fejret siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus steg til himmels. Kristi himmelfarts dag fejres 40 dage efter påske og 10 dage før pinse. Den falder altid på en torsdag. I dag er Kristi Himmelfart en af årets store dage for konfirmationer. Pinse. Pinse er efter jul og påske kirkens tredje store højtid, og som falder 50 dage efter påske. Pinsen er til minde om Helligåndens komme. Her fejres det, at Helligånden kom som ildtunger til disciplene, og gjorde dem i stand til at tale på alle sprog, så de kunne gå ud i verden og fortælle om Jesus til alle folkeslag. Denne episode kaldes pinseunderet. Pinsen regnes således traditionelt for den Kristne kirkes fødsels. I slutningen af 1800-årene var det i København tradition at man drog til Frederiksberg eller Dyrehaven for at se solen danse. Mange benyttede lejligheden til at få sig en glad aften/nat med dans og musik til den lyse morgen. Ved 3-4 tiden var, der trængsel på de udad gående sporveje. Mange havde mad med og til udflugten skulle man have det pæne tøj på gerne nyt hvis midlerne var til det. Andre foretrak at stå tidligt op og drage af sted, for at tilbringe hele dagen i skoven. Mange benyttede lejligheden til at plukke bøgegrene og på den måde at tage sommeren med hjem. En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten af året.

12 Har du/ i lyst til at bruge et par timer på havearbejde er muligheden der nu Huset inviterer hermed alle interesserede til at hjælpe med vores sansehave. Vi har brug for hjælp til at luge/ vande og vedligeholde haven. Vi holder åbent hus dag og mødes første gang tirsdag 7.maj kl Tanken er at vi fremover mødes hver tirsdag eftermiddag på samme tid indtil oktober måned. (Ferie dog undtaget) Vi sørger for redskaber, materialer og lidt at drikke.

13 Grundlovsdag 5. juni Grundlovsdag er altid den 5. juni. På denne dag blev den første grundlov underskrevet af Kong Frederik d. 7 i år Oprindelig var dagen en festdag for demokratiet som politiske partier holdt i fællesskab. Senere er det blevet almindeligt at dagen bruges til partipolitiske arrangementer. Tidligere var Grundlovsdag en helligdag, senere blev det 1/2 fridag (fra kl. 12), men disse bestemmelser eksistere ikke længere. Valdemarsdag Den 15. juni er det Valdemarsdag. Det var den dag i 1219 at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen i Estland, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod Esterne i slaget ved Lyndanisse. Dagen bliver fejret af Danmarks-Samfundet, som sælger små dannebrogsflag til at finansiere flaggaver, faner som uddeles til forskellige foreninger. Indtil 1948 var dagen skolefridag. Mange steder fejres dagen i dag med kartoffelmadder og snaps. Det er samtidig mindedag for genforeningen den 15. juni 1920, vor den formelle overdragelse af Nordslesvig til Danmark fandt sted, efter en folkeafstemning i hele Slesvig. Den symbolske indlemmelse med Christians den 10 ridt over grænsen foregik den 10. juli 1920.

14 Sankthansaften 23. juni Sankthansaften den 23. juni aftenen før sankthansdag, det er Johannes Døberens fødselsdag. Selvom sommersolhverv falder på den 21. juni er Sankthansaften i Danmark blevet betragtet som midsommeraften og derfor som den korteste dag på året. Ifølge folketroen var den ladet med en særlig kraft, man mente at lægeurter samlet den nat var mere kraftfulde, ligesom duggen på græsset havde en helsebringende virkning. Det havde også vandet i helligkilderne, hvorfor syge valfartede til dem denne aften og nat. I tilknytning hertil opstod de såkaldte kildemarkeder med telte, boder og gøgl. Det mest kendte var Kirsten Phils ved Dyrehavsbakken. Men også andre kræfter var på spil den nat f.eks. hekse der fløj afsted på deres kosteskaft på vej til Bloksbjerg eller ad hekkenfeldt til. I dag er det en tradition at sætte en heksefigur på bålet, at holde en båltale og synge Midsommervisen, som er skrevet af Holger Drachmann. Visen skrev han til teaterstykket Der var en Gang som blev opført på det Kongelige Teater i 1887.

15 Kære pårørende og gæster! Når beboere kommer hjem fra gåtur eller køretur gøres der venligst opmærksomhed på at antitip sikringerne bagpå kørestolene sættes ned igen. Tips sikringernes korrekte position er med til at give beboere og personale en tryghed i hverdagen, idet der sikres at kørestolsbrugeren ikke tipper bagover når ryglænet er i hvilestilling I fysioterapien er vi to ansatte med tilsammen 42 timer pr. uge. Bettina er fysioterapeut og June er sygehjælper / massør. Fysioterapien ligger i kælderen, alligevel er det et lyst og venligt rum med store vinduer der vender mod syd. Vi har nogle træningsmaskiner og et supergodt løbebånd som alle medarbejdere også er velkomne til at bruge. Fys`en er til for både beboere og personalet. Vi prøver at styrke og vedligeholde de ressourcer vores borgere har (nogle beboere bliver trænet på egen stue men de fleste træner i terapien; alle får tilbuddet). Personalet bliver undervist i arbejdsstillinger og forflytninger, men vi er også hjælpere hvis der er problemer i særlige situationer. Bettina sørger for at beboere og medarbejdere får de rigtige hjælpemidler. Bettina og Jan fra 1.sal underviser én gang hver måned i forflytning. Alle medarbejdere skal deltage i forflytning 2. gange om året. Der er ofte en del andre opgaver, såsom små reparationer og samtaler. Hilsen fra June

16 Vigtigt at vide om parallelcyklen. Da vi har erfaret, at det ikke er så sjovt at løbe tør for batteri på cykelturen, vil vi lige minde jer om nogle vigtige detaljer: Cyklens motor er en hjælpemotor og kan ved ren motorkørsel kun køre omkring 3-4 km med belastning på ca. 160 kg afhængig af hvor bakket terrænet er. Der bliver brugt meget batteri når man sætter cyklen i gang ved hjælp af motoren og batteriet aflades derved hurtigere. Ved kørsel er det derfor en god ide at sætte cyklen i gang ved at træde i pedalerne og kun bruge motoren når det er nødvendigt. Vurder hvor lang turen kan blive i forhold til beboerens vægt og kræfter, dine egne kræfter og vægt, og hvor mange stigninger der er. Hvis du planlægger en tur til et sted hvor der er stikkontakt og skal blive der i længere tid end 20 minutter, kan du tage opladeren og en forlængerledning med. Det er meget vigtigt at nøglen på den lille elektronikboks drejes på Off når cyklen ikke bruges mere. Undlades dette er der stadigvæk strøm på systemet og batteriet bliver ødelagt. Yderligere informationer, kontakt Ulla i klubben.

17 Ordsprog. Lige som de gamle danske folkeviser fra Middelalderen har været med til at give os et kendskab til og forståelse af vores forfædres liv, tanker og følelser, er de gamle ordsprog en rigdom af fortællinger eller en belæring i form af råd og advarsler, udtrykt på en måde, så de både enten kalder smilet eller frem eller kan chokere. Arbejd mens du er frisk og ung, det gavner, når du bliver gammel og tung. Arbejde i ungdommen giver ro i alderdommen. Hastværk er lastværk. Selvgjort er velgjort. Den enes død den andens brød. Byrden er let på andres skuldre. Godt begyndt er halvt fuldendt. Den der hæler, er ikke bedre end den der stjæler. Det er bedre at gå til hovedet end til halen undtagen til en krokodille. Ondt er det at fødes med en guldske i munden og tabe den. Når man er syg, er der kun én ting i vejen når man er rask, er der mange ting i vejen. Den, der køber, hvad han ikke behøver, må ofte sælge, hvad han ikke kan undvære. Der er ingen ting så galt, at det ikke er godt for noget. Redaktionen holder sommerferie Vi er tilbage igen med august september oktober bladet

18 Vedr. sparepærer. Indkøb af spare pærer er beboer/ pårørendes egen opgave. Vedr. mærkning af tøj. Læg tøjet i plasticpose med navn / stue nr. Posen lægges i kurven i skyllerum på respektive etage (afdeling). Husk at alt tøj skal mærkes til vaskeriet. Vedr. rensning af tøj. Rensetøj er beboer/ pårørendes egen opgave. DEN MOBILE SYSTUE Har De brug for hjælp til reparation, om syninger, ind og ud syninger m.m. af Deres tøj? Den mobile Systue tilbyder bl.a.: Ring på telefonnr.: Venlig hilsen Jeg kommer til Dem Afhentning og levering af tøjet i eget hjem Kort leveringstid Systuen på Esthersvej 43,baghuset, 2900 Hellerup v/pia Schmidt Nielsen.

Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015

Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015 Adelaïde nyt Maj-juni-juli-2015 Kontaktliste Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 tie@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014 Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014 Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 ties@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Maj 2019 Ret til ændringer.

Maj 2019 Ret til ændringer. Maj 2019 Ret til ændringer. Sofiegården, Sofievej 2 4, 7100 Vejle Telefon: 76 44 52 00 Cafe Olga: Tlf. 76 81 78 30 Dagcenteret: Tlf. 23 32 05 52-21 48 75 14 Mail: Betina Gregersen: bekgr@vejle.dk Mail:

Læs mere

Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014

Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014 Adelaïde nyt Februar-Marts-April-2014 Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 tie@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen

Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen Tale til Sct. Hans aften 23. juni 2015 ved sognepræst Betty From Jensen Hvert år ved denne tid tænker jeg tilbage på en speciel hændelse: Den 24. juni for år tilbage var jeg mødt på arbejde til sædvanlig

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

PINSE VED KROGSTENSHAVE

PINSE VED KROGSTENSHAVE PINSE VED KROGSTENSHAVE 2015 Dato 24 + 25.maj 2015 Pinsen fejres 50 dage efter påske og fejrer kirkens fødsel og forkyndelse til verdens mennesker. Ordet pinse stammer fra det græske ord "pentekoste",

Læs mere

Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016

Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016 Adelaïde nyt Maj - Juni - Juli 2016 Kontaktliste Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 ties@gentofte.dk

Læs mere

Plejehjemmet Prices Have

Plejehjemmet Prices Have Plejehjemmet Prices Have Vores dejlige sansehave! Kom til havedag onsdag den 16. maj kl. 10-11:30 hvor vi gør haven forårsklar Pårørende er også meget velkomne! M a j 2 0 1 8 Redaktion: Overredaktør: Christen

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN MAJ 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55 36

Læs mere

ARENDSE NYT August 2017

ARENDSE NYT August 2017 ARENDSE NYT August 2017 Indholdsfortegnelse august 2017 Forside Indholdsfortegnelse Fødselsdage Gymnastik på 2. sal Referat af Beboermøde Konkurrence Vinder af konkurrencen Aktivitetsplan Yoga Frisør Netværkskoden

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN AKTUELT I DENNE MÅNED Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

ARENDSE NYT. April 201

ARENDSE NYT. April 201 ARENDSE NYT April 201 Indholdsfortegnelse April 2012 Forside Indholdsfortegnelse Vi siger farvel Forstanders indlæg En mere aktiv hverdag Nye medarbejdere Fødselsdag i april Set og sket i april Aktivitetsplan

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2015

ARENDSE NYT Februar 2015 ARENDSE NYT Februar 2015 Indholdsfortegnelse Februar 2015 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Fødselsdage Konkurrence Personale Nyt Vi siger farvel Referat af beboermøde Aktivitetsplan Frisør

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

ALMANAK. 2015 torsdag 2. april Skærtorsdag. www.almanak.dk MARTS / APRIL JULI OKTOBER. fredag 3. april Langfredag. søndag 5.

ALMANAK. 2015 torsdag 2. april Skærtorsdag. www.almanak.dk MARTS / APRIL JULI OKTOBER. fredag 3. april Langfredag. søndag 5. 30. marts MARTS / APRIL Uge 14 31. marts ALMANAK 2015 1. april 2. april Skær 3. april Lang www.almanak.dk 4. april Version: 27.01. 2015 5. april Påskedag JULI Uge 28 OKTOBER Uge 42 6. juli 12. oktober

Læs mere

ARENDSE NYT MAJ 2012

ARENDSE NYT MAJ 2012 ARENDSE NYT MAJ 2012 Indholdsfortegnelse Maj 2012 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye medarbejdere Fødselsdag i maj Set og sket i April Aktivitetsplan Skrædder Taksigelseskirken Frisør Telefonliste

Læs mere

Indholdsfortegnelse April 2016

Indholdsfortegnelse April 2016 ARENDSE NYT 2016 Indholdsfortegnelse April 2016 Forside Indholdsfortegnelse Referat af Beboermøde Invitation til Pårørendeaften Konkurrence Vinder af konkurrencen Fødselsdage i april 2016 Tur med bussen

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

ASTERSPOSTEN Juni 2018

ASTERSPOSTEN Juni 2018 ASTERSPOSTEN Juni 2018 PLEJECENTER Hjemmeside: www.astersvej.roskilde.dk Mail: astersvej@roskilde.dk PLEJECENTER ASTERSVEJ 9 TLF. 46 31 61 34 Telefontid alle hverdage mellem kl. 8.00 og 15.00 Leder: Træffes

Læs mere

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme

* betyder at sammen synges i Rødding 1030, men ikke i Lihme Tekster: Sl 110,1-4, ApG 1,1-11, Mark 16,14-20 Salmer: 257 Vaj nu 251 Jesus himmelfaren * 261 Halleluja for lysets 254 Fuldendt 438 Hellig * 250 v.5 Mellem engle * 260 Du satte * betyder at sammen synges

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015

HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 HUSAVISEN STENSTRUP September / oktober 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Adelaïde nyt Februar - Marts - April 2016

Adelaïde nyt Februar - Marts - April 2016 Adelaïde nyt Februar - Marts - April 2016 Kontaktliste Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 ties@gentofte.dk

Læs mere

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD RØRER VED OS KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS Dåb og nadver er hellige handlinger, og de er synlige tegn på, at Gud kommer os i møde og rører ved os. DÅB Både børn og voksne kan blive døbt.

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Kristinehøj Nyt. Nyhedsblad til beboere og pårørende. Juni, juli og August 2018.

Kristinehøj Nyt. Nyhedsblad til beboere og pårørende. Juni, juli og August 2018. Kristinehøj Nyt Nyhedsblad til beboere og pårørende. Juni, juli og August 2018. 1 Indhold: Poul 3-5 Fødselsdage 6 Indflyttet/bortgået 7 Arrangementer 8 Hvorfor holder vi Sankt Hans 9-10 Pedellerne 11-13

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven april/maj/juni 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven april/maj/juni 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven april/maj/juni 2015 Redaktion: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven Nygårdsvej

Læs mere

KRISTIANSLYSTPOSTEN. Kristianslyst Områdecenter Nørreallé 53, 7700 Thisted. Tlf Kalender for August 2018

KRISTIANSLYSTPOSTEN. Kristianslyst Områdecenter Nørreallé 53, 7700 Thisted. Tlf Kalender for August 2018 Kalender for August 2018 KRISTIANSLYSTPOSTEN Ugedag Dato Kl. Formiddag Kl. Eftermiddag Onsdag 1. 10.30 Udedag Torsdag 2. 10.30 Udedag 14.15 Udedag Fredag 3. 10.00 Neglebar Lørdag 4. Søndag 5. Mandag 6.

Læs mere

FALKEPOSTEN. november

FALKEPOSTEN. november FALKEPOSTEN november 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

H E L E N E N Y T. Juni 2017

H E L E N E N Y T. Juni 2017 H E L E N E N Y T Juni 2017 En pragtfuld tur til Zoologisk Have tirsdag 25. maj 2017 HELENE NYT Juni 2017 Årgang 28 Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28, Opg. O 2100 København Ø Ansvarshavende:

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Dansk som andetsprog G

Dansk som andetsprog G Dansk som andetsprog G Almen voksenuddannelse Sproglig prøve (1 time) Eksaminandens navn Eksaminandnummer Prøveafholdende institution Tilsynsførendes underskrift Jeg bekræfter herved med min underskrift,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Leve Livet. November 2018

Leve Livet. November 2018 Leve Livet November 2018 Indholdsfortegnelse: Beboerbladet november 2018... 2 Månedens fødselsdage... 3 Sangbogen... 4 Liivet leves... 5 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Nyt fra Aktivitetshuset

Nyt fra Aktivitetshuset Kom og spil BOWLS I Det Aktive Center A-Huset Kan du lide at bowle og spille Petanque? Så vil du helt sikkert også synes om dette spil. Vi spiller hver MANDAG fra kl.15.30-17. i Aktivitetshusets cafe.

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i september:

Oversigt over aktiviteter i september: September nr. 9 Oversigt over aktiviteter i september: Tirsdag d. 1. kl. 10.15 Torsdag d. 3. kl. 10.00 Tirsdag d. 8. kl. 10.15 Torsdag d.10 kl. 10.00 Tirsdag d.15 kl. 10.15 Torsdag d.17 kl. 10.00 Tirsdag

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække

Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække 1 Nollund Kirke Torsdag d. 5. maj 2016 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Kristi himmelfarts dag, Luk 24,46-53. 2. tekstrække Salmer DDS 267: Vær priset, Jesus Krist, Guds lam DDS 251: Jesus, himmelfaren

Læs mere

Hestevognstur. August nr. 8

Hestevognstur. August nr. 8 August nr. 8 Hestevognstur Vi havde en helt fantastisk tur i Gråsten med hestevogn. Alle var glade og i godt humør, og kusken vidste en masse om lokalområdet, som han gladeligt fortalte en masse spændende

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ARENDSE NYT Januar 2017

ARENDSE NYT  Januar 2017 ARENDSE NYT Januar 2017 Indholdsfortegnelse Januar 2017 Forside Indholdsfortegnelse En lille jule hilsen Velkommen Sidste tanke Ny Fodterapeut Referat af Beboermøde Ann Jensen Konkurrence Vinder af konkurrencen

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Kløverbladet Oktober 2007

Kløverbladet Oktober 2007 Kløverbladet Oktober 2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 3: Fra Erland Side 4: Huset i oktober Side 5: Tillykke Side 6: Dødsfald og Velkommen Side 7: Visens Venner underholder Side 8: Fællesaktiviteter Side

Læs mere

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere. 22. Lykke L. M. Sørensen

1. sal: Dagcenteret: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere. 22. Lykke L. M. Sørensen 1. sal: Dagcenteret: 4. årgang 10. udgave 1. marts 2014 22. Lykke L. M. Sørensen 2. sal: 2. Ellen M. L. Knudsen 2.Holger H. Nielsen 2. Henning Møller Hansen 4. Anne Lise Pedersen 14. Elly Margrethe Pedersen

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

FALKEPOSTEN. November

FALKEPOSTEN. November FALKEPOSTEN November 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen

St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen St. Hans i overraskende tørvejr Tekst og billede N.M. Schaiffel-Nielsen Aftenens taler ved Randbøldal Borgerforenings Skt. Hans Bål, var pastor ved Randbøl Kirke, Helle Pahus, der her forøger at få styr

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET ÅND OG FÆLLESSKAB KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FÆLLESSKAB Mennesket er skabt til fællesskab med andre mennesker og med Gud. Vi er med i mange fællesskaber: i familien, på arbejdspladsen, sammen

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere

Dagcenteret: 1. sal: 2. sal: 3. sal: 4. sal: 5. sal: Avisen for Othellos beboere og brugere 16 1. sal: Dagcenteret: 7. årgang 4. udgave 1. september 2016 3. Inge Elisabeth Ramberg 22. Jacky Aage Schmidt 2. sal: 1. Lilli Erika Olsen 4. Anna Kathrine Madsen 6. Karen Østergaard 9. Martha Gotfred

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB

VELKOMMEN TIL. Fritids - og Ungdoms KLUB 2013-14 VELKOMMEN TIL GØRLØSE Fritids - og Ungdoms KLUB Gørløse Fritids og Ungdomsklub Gørløse Fritids- og Ungdomsklub 2013-14 Ansatte i Gørløse SFO og Klub SFO Michael - leder Anne -souschef Jannik -

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se

Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se Kalenderen: 30. April Valborgaften 10. Maj Ide & Udvikling 29. Maj Kanotur 23. Juni Sankt Hans 9. - 17. Juli Folk og Kultur 21. August Varde Å Dag Se mere på www.janderup.dk. Generalforsamling i Janderup

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

ARENDSE NYT August September 2018

ARENDSE NYT August September 2018 ARENDSE NYT August September 2018 Indholdsfortegnelse August september 2018 Forside Indholdsfortegnelse Ferie Invitation Fødselsdage Referat af Beboermøde Vi har en vinder Konkurrence Tur til Gitte s have

Læs mere

Kløverbladet April 2007

Kløverbladet April 2007 Kløverbladet April 2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 3: Fra Erland Side 4: Huset i april Side 5: Tillykke Side 6: Fødselarer i maj Side 7: Dødsfald Velkommen Side 8: Personlige Side 9: Fællesaktiviteter

Læs mere

Traditioner. Traditioner omkring højtider og helligdage. Jul:

Traditioner. Traditioner omkring højtider og helligdage. Jul: Traditioner Traditioner omkring højtider og helligdage Jul: Juletræstur og juleklip: Tættest muligt på 1.december laver alle julepynt - 6. klasse tager ud og finder et smukt juletræ til skolen. Herefter

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre

Fredagsbrev uge 37. Kære forældre Fredagsbrev uge 37 Kære forældre Tak for sidst skal der lyde herfra for både høstmarkedet og det fælles forældremøde. Vores årlige høstmarked er nu forbi, alt er ryddet op, og vi er nu gået ind i en almindelig

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse

Det sker hver uge: Baptistkirken Pandrup-Birkelse Hjemmeside: www.b-pb.dk Facebook: www.facebook.com/baptistkirken.pb Baptistkirken Pandrup-Birkelse Præst: Anders Hyldgård Løkkenvej 20, 9490 Pandrup Tlf. 4280 9095 E-mail: andershyldgaard@gmail.com Menighedsrådets

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj Juni-juli-august 2018 Mærkedage Fødselsdag: Juni: Grethe Gotenborg og Lillian Bretvold. Juli: Gunnar Andersen, Inge Laulund,

Læs mere

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen.

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. 70 året for befrielsen. 5. maj 2015 Danmark er frit. Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. I

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019

Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ammershøj bladet Velkommen til juli 2019 Ud i det blå Velkommen til Vi inviterer til, at alle kommer med indlæg, forslag til aktiviteter, gode historier til avisen. Send gerne forslag senest den 20 i måneden

Læs mere

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 2 - A p r i l

Nyhedsbrevet. Å r g a n g N r. 2 - A p r i l Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 5 - N r. 2 - A p r i l 2 0 0 9 Et fantastisk forår. Jo tak, foråret griber om sig og sætter sit præg på huset. Vi vil ud under åben himmel og vi vil opleve og gøre noget. Huset

Læs mere

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale.

HOLDGYMNASTIK: Onsdage i kirke- mødesalen kl Tirsdage, torsdage og fredage tilbydes der individuel træning efter nærmere aftale. Munke Mose Allé 4-6, 5000 Odense C tlf. 66 12 42 05 (administration) tlf. 30 20 06 53 (stuen) tlf. 30 20 06 65 (1.sal) - www.plejec-munkemose.dk CAFETERIET: Åbningstider kl. 9.00-15.00. MARGURITTEN: Åben

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere