Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013"

Transkript

1 Adelaïde nyt APRIL-MAJ-JUNI-JULI 2013

2 Forstander. Bodil Fanini tlf.: Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Inger Roggenbach tlf.: Afd.sygeplejerske for 2. sal. Gitte Koch tlf.: Kontor. Mai-Britt Shee tlf.: Klubben. Ulla Risløv tlf.: Varmemester. Kim Fogde tlf.: Fysioterapi. Bettina Kennedy tlf.: Frisør. Lone Nielsen tlf.: Fodpleje. Yvonne Darre tlf.: mandag fredag Adelaïde`s hjemmeside. Bruger hjemmeside. Adgangskode og brugernavn til vores hjemmeside kontakt personalet.

3 TILLYKKE TIL.. Kirsten Karberg Bolig april Don Bennet Bolig april Lars Torben Juul Jensen Bolig april Ingrid B. Federspiel Bolig april Else Jacobsen Bolig april Else (Buba) Juel-Christiansen Bolig april Tove Bulow Andersen Bolig maj Karen Margrethe Pedersen Bolig maj

4 TILLYKKE TIL.. Ebba Kirschner Bolig 4 4. juni Ernst Michael Christian Brix Bolig juni Erling Dyrskjøt Bolig juni Palle Bruun Bolig juni Gertrud Kardel Bolig juni Gerda Rentz-Petersen Bolig juni Ulla Klement Bolig juni Grethe Trampe Broch Bolig juni Else Marie Hoffmann Bolig juli Edith Doris Jensen Bolig juli Birthe Skands Bolig juli

5 Husets gudstjenester. Gudstjenesten 25. april kl i havestuen. Gudstjenesten 20. juni kl i havestuen. Farvel til Elin Blichfeldt Ella Ebba Hansen Jørgen Elmgreen Elisabeth Thomsen Børge Rasmussen Elinor Kjerulff Jacobsen Niels Hørlyck Grethe Hagen Voetmann Aage Dornonville De La Cour Ordrup Kirkes nye hovedtrappe og handicapindgang. Kirken har fået et nyt trappeanlæg med flere funktioner. Først og fremmest er kirken fremover tilgængelig for alle uanset alder og uanset et eventuelt bevægelseshandicap. Hovedindgangen er nu en bred trappe, flankeret af to ramper, hvoraf den sydlige med et tryk på en knap kan omdannes til en fuldt automatisk kørestolslift.

6 Find fem fejl! Ungerne er ude at bade. Kan du finde de fem fejl på billede nr. 2?

7 April måned er opkaldt efter aperie, latin for åbne. Det ældste danske navn var fåre- måned og græs- måned. Da det var i april at fårene og kreaturerne igen kom på græs efter den lange vinter. Store Bededag 26. april Store Bededag er fredagen før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange den med varme hveder og konfirmation, men Store Bededag var tiltænkt bøn, faste og bod. Dagen, der blev lovfæstet ved en kongelig forordning i 1686, blev indført af biskop Hans Bagger fra Roskilde. På biskop Hans Baggers tid var bededagene et velkendt fænomen. Store Bededag var kun en ud af mange dage, hvor præsterne i kirken bad for fred og fromme borgere fastede. Store Bededag blev indvarslet allerede aften før ved ringning i kirken. Ringningen var et signal til, at kroer og forretninger skulle lukke, og at der ikke længere måtte drives handel. Man skulle faste, indtil gudstjenesterne var afsluttede og i øvrigt afholde sig fra arbejde, rejser, leg, spil og al slags verdslig forfængelighed. Det betød at bagerne ikke kunne levere friskbagt brød på bededagen. Derfor bagte bagerne hvede tvebakker aftenen før, som folk kunne spise eller varme dagen efter. Herfra følger altså den skik, som de fleste danskere kender. Skikken kan dokumenteres tilbage til 1800-tallet.

8 Dansens dag er den 29. april og bliver hvert år fejret i hele verden også i Danmark. Dansens dag blev første gang fejret d 29.april 1982, hvor UNESCO organisationen International Theatre Institut (ITI) udråbte dagen til at være en årlig international mærkedag for dans. Dagen sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem fæles sprog; dans! Dagen falder på fødselsdagen for Jean-Georges Noverre en fransk koreograf balletmester og fornyer af dans, som levede fra Først siden år 2007 har dansens dag været fejret i Danmark. Det daværende Dansens hus (nu dansehallerne) tog initiativ til at fejre dansen overalt i Danmark på dansens dag. Mandag d. 22. april fejrer vi dagen med dans! Løsning på find fem fejl.

9 I Danmark hed måneden i gamle dage for Blomstermåned. Hvorfor 1. maj? blev 1. maj gjort til arbejdernes internationale demonstrations- og festdag af repræsentanter fra en lang række lande i Europa og Amerika. Valget af 1. maj til arbejdernes internationale kampdag er ikke tilfældig. Den 1. maj 1890 er en helt speciel dag i den internationale arbejderbevægelses historie. Her var det første gang, at arbejdere verden over, gik på gaden for deres rettigheder. I København foregår 1. maj dengang som i dag i Fælledparken. Sådan blev det, da politiet 1889 forbød arbejderne at gå i demonstration på gaden. Derfor mødtes arbejderne i stedet i Fælledparken. På trods af at mange blev truet med at blive fyret fra deres arbejde, hvis de deltog i 1. maj demonstrationerne, mødte mennesker op på Fælleden. Herefter fik store dele af fagbevægelsen indført, at arbejderne havde krav på at have fri den 1. maj. Kampen for 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile, var helt frem til 1920 den vigtigste parole for 1. maj. Traditionelt var 1. maj afgrænset til at være arbejderbevægelsens fest altså socialdemokraternes og kommunisternes kampdag. Siden 1980erne er arrangementerne skrumpet.

10 Danmarks Befrielse maj Stort set alle danskere kender ordlyden fra den knitrende optagelse af radioudsendelsen fra BBC`s danske studie i London, der blev udsendt fredag den 4. maj kl om aften, tusindvis fejrede befrielsen på gaden. Men den 5. maj 1945 kl.8.00 trådte den tyske kapitulation i kraft og den tyske besættelse af Danmark er overstået. Britiske styrker anført af den berømte engelske general Bernard Montgomery havde befriet Danmark. En undtagelse var dog Bornholm, der blev befriet af sovjetiske styrker den 9. maj 1945, og de forlod faktisk først Bornholm i foråret Tusindvis af danskere reagerede dengang i 1945 med at flå krigens mørklægningsgardiner ned, og mange satte lys i vinduerne. At sætte lys i vinduerne 4. maj om aften har siden været en udbredt tradition i Danmark Europadagen. Den 9.maj, mærkedag for EU og flagdag for unionens medlemslande siden 1986 efter en beslutning på EU-topmøde i Milano den Før den tid har Europadagen været fejret den 5.maj, siden 1964 med flagning i anledning af årsdagen for oprettelsen af Europarådet i Datoen i EU-sammenhæng er valgt på baggrund af, at den daværende franske udenrigsminister Robert Schuman den fremlagde planen om at samordne kul- og stålproduktionen for Frankrige og Vesttyskland, samt de lande, der ellers måtte ønske at deltage. Dette blev en realitet med Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab, forløberen for EF og senere EU.

11 Kristi Himmelfartsdag. Kristi himmelfart har været fejret siden kristendommens tidligste historie til minde om, at Jesus steg til himmels. Kristi himmelfarts dag fejres 40 dage efter påske og 10 dage før pinse. Den falder altid på en torsdag. I dag er Kristi Himmelfart en af årets store dage for konfirmationer. Pinse. Pinse er efter jul og påske kirkens tredje store højtid, og som falder 50 dage efter påske. Pinsen er til minde om Helligåndens komme. Her fejres det, at Helligånden kom som ildtunger til disciplene, og gjorde dem i stand til at tale på alle sprog, så de kunne gå ud i verden og fortælle om Jesus til alle folkeslag. Denne episode kaldes pinseunderet. Pinsen regnes således traditionelt for den Kristne kirkes fødsels. I slutningen af 1800-årene var det i København tradition at man drog til Frederiksberg eller Dyrehaven for at se solen danse. Mange benyttede lejligheden til at få sig en glad aften/nat med dans og musik til den lyse morgen. Ved 3-4 tiden var, der trængsel på de udad gående sporveje. Mange havde mad med og til udflugten skulle man have det pæne tøj på gerne nyt hvis midlerne var til det. Andre foretrak at stå tidligt op og drage af sted, for at tilbringe hele dagen i skoven. Mange benyttede lejligheden til at plukke bøgegrene og på den måde at tage sommeren med hjem. En gammel tradition foreskriver, at man pinsemorgen skulle gå ud af sit hus og feje mod døren, da man så ville samle lykke til huset resten af året.

12 Har du/ i lyst til at bruge et par timer på havearbejde er muligheden der nu Huset inviterer hermed alle interesserede til at hjælpe med vores sansehave. Vi har brug for hjælp til at luge/ vande og vedligeholde haven. Vi holder åbent hus dag og mødes første gang tirsdag 7.maj kl Tanken er at vi fremover mødes hver tirsdag eftermiddag på samme tid indtil oktober måned. (Ferie dog undtaget) Vi sørger for redskaber, materialer og lidt at drikke.

13 Grundlovsdag 5. juni Grundlovsdag er altid den 5. juni. På denne dag blev den første grundlov underskrevet af Kong Frederik d. 7 i år Oprindelig var dagen en festdag for demokratiet som politiske partier holdt i fællesskab. Senere er det blevet almindeligt at dagen bruges til partipolitiske arrangementer. Tidligere var Grundlovsdag en helligdag, senere blev det 1/2 fridag (fra kl. 12), men disse bestemmelser eksistere ikke længere. Valdemarsdag Den 15. juni er det Valdemarsdag. Det var den dag i 1219 at Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen i Estland, hvor den danske konge Valdemar Sejr kæmpede mod Esterne i slaget ved Lyndanisse. Dagen bliver fejret af Danmarks-Samfundet, som sælger små dannebrogsflag til at finansiere flaggaver, faner som uddeles til forskellige foreninger. Indtil 1948 var dagen skolefridag. Mange steder fejres dagen i dag med kartoffelmadder og snaps. Det er samtidig mindedag for genforeningen den 15. juni 1920, vor den formelle overdragelse af Nordslesvig til Danmark fandt sted, efter en folkeafstemning i hele Slesvig. Den symbolske indlemmelse med Christians den 10 ridt over grænsen foregik den 10. juli 1920.

14 Sankthansaften 23. juni Sankthansaften den 23. juni aftenen før sankthansdag, det er Johannes Døberens fødselsdag. Selvom sommersolhverv falder på den 21. juni er Sankthansaften i Danmark blevet betragtet som midsommeraften og derfor som den korteste dag på året. Ifølge folketroen var den ladet med en særlig kraft, man mente at lægeurter samlet den nat var mere kraftfulde, ligesom duggen på græsset havde en helsebringende virkning. Det havde også vandet i helligkilderne, hvorfor syge valfartede til dem denne aften og nat. I tilknytning hertil opstod de såkaldte kildemarkeder med telte, boder og gøgl. Det mest kendte var Kirsten Phils ved Dyrehavsbakken. Men også andre kræfter var på spil den nat f.eks. hekse der fløj afsted på deres kosteskaft på vej til Bloksbjerg eller ad hekkenfeldt til. I dag er det en tradition at sætte en heksefigur på bålet, at holde en båltale og synge Midsommervisen, som er skrevet af Holger Drachmann. Visen skrev han til teaterstykket Der var en Gang som blev opført på det Kongelige Teater i 1887.

15 Kære pårørende og gæster! Når beboere kommer hjem fra gåtur eller køretur gøres der venligst opmærksomhed på at antitip sikringerne bagpå kørestolene sættes ned igen. Tips sikringernes korrekte position er med til at give beboere og personale en tryghed i hverdagen, idet der sikres at kørestolsbrugeren ikke tipper bagover når ryglænet er i hvilestilling I fysioterapien er vi to ansatte med tilsammen 42 timer pr. uge. Bettina er fysioterapeut og June er sygehjælper / massør. Fysioterapien ligger i kælderen, alligevel er det et lyst og venligt rum med store vinduer der vender mod syd. Vi har nogle træningsmaskiner og et supergodt løbebånd som alle medarbejdere også er velkomne til at bruge. Fys`en er til for både beboere og personalet. Vi prøver at styrke og vedligeholde de ressourcer vores borgere har (nogle beboere bliver trænet på egen stue men de fleste træner i terapien; alle får tilbuddet). Personalet bliver undervist i arbejdsstillinger og forflytninger, men vi er også hjælpere hvis der er problemer i særlige situationer. Bettina sørger for at beboere og medarbejdere får de rigtige hjælpemidler. Bettina og Jan fra 1.sal underviser én gang hver måned i forflytning. Alle medarbejdere skal deltage i forflytning 2. gange om året. Der er ofte en del andre opgaver, såsom små reparationer og samtaler. Hilsen fra June

16 Vigtigt at vide om parallelcyklen. Da vi har erfaret, at det ikke er så sjovt at løbe tør for batteri på cykelturen, vil vi lige minde jer om nogle vigtige detaljer: Cyklens motor er en hjælpemotor og kan ved ren motorkørsel kun køre omkring 3-4 km med belastning på ca. 160 kg afhængig af hvor bakket terrænet er. Der bliver brugt meget batteri når man sætter cyklen i gang ved hjælp af motoren og batteriet aflades derved hurtigere. Ved kørsel er det derfor en god ide at sætte cyklen i gang ved at træde i pedalerne og kun bruge motoren når det er nødvendigt. Vurder hvor lang turen kan blive i forhold til beboerens vægt og kræfter, dine egne kræfter og vægt, og hvor mange stigninger der er. Hvis du planlægger en tur til et sted hvor der er stikkontakt og skal blive der i længere tid end 20 minutter, kan du tage opladeren og en forlængerledning med. Det er meget vigtigt at nøglen på den lille elektronikboks drejes på Off når cyklen ikke bruges mere. Undlades dette er der stadigvæk strøm på systemet og batteriet bliver ødelagt. Yderligere informationer, kontakt Ulla i klubben.

17 Ordsprog. Lige som de gamle danske folkeviser fra Middelalderen har været med til at give os et kendskab til og forståelse af vores forfædres liv, tanker og følelser, er de gamle ordsprog en rigdom af fortællinger eller en belæring i form af råd og advarsler, udtrykt på en måde, så de både enten kalder smilet eller frem eller kan chokere. Arbejd mens du er frisk og ung, det gavner, når du bliver gammel og tung. Arbejde i ungdommen giver ro i alderdommen. Hastværk er lastværk. Selvgjort er velgjort. Den enes død den andens brød. Byrden er let på andres skuldre. Godt begyndt er halvt fuldendt. Den der hæler, er ikke bedre end den der stjæler. Det er bedre at gå til hovedet end til halen undtagen til en krokodille. Ondt er det at fødes med en guldske i munden og tabe den. Når man er syg, er der kun én ting i vejen når man er rask, er der mange ting i vejen. Den, der køber, hvad han ikke behøver, må ofte sælge, hvad han ikke kan undvære. Der er ingen ting så galt, at det ikke er godt for noget. Redaktionen holder sommerferie Vi er tilbage igen med august september oktober bladet

18 Vedr. sparepærer. Indkøb af spare pærer er beboer/ pårørendes egen opgave. Vedr. mærkning af tøj. Læg tøjet i plasticpose med navn / stue nr. Posen lægges i kurven i skyllerum på respektive etage (afdeling). Husk at alt tøj skal mærkes til vaskeriet. Vedr. rensning af tøj. Rensetøj er beboer/ pårørendes egen opgave. DEN MOBILE SYSTUE Har De brug for hjælp til reparation, om syninger, ind og ud syninger m.m. af Deres tøj? Den mobile Systue tilbyder bl.a.: Ring på telefonnr.: Venlig hilsen Jeg kommer til Dem Afhentning og levering af tøjet i eget hjem Kort leveringstid Systuen på Esthersvej 43,baghuset, 2900 Hellerup v/pia Schmidt Nielsen.

Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014

Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014 Adelaïde nyt Maj-Juni-Juli-2014 Forstander. Bodil Fanini tlf.: 39 45 63 53 bofa@gentofte.dk Afd.sygeplejerske for stuen og 1. sal. Tina-Maria Espersen tlf.: 39 45 63 51 ties@gentofte.dk Afd.sygeplejerske

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5

SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 15 SKOVHUS-AVISEN MAJ 2015 NR. 5 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

Nyt fra Baptistkirken Bornholm

Nyt fra Baptistkirken Bornholm PRÆSTER Lone Møller-Hansen, Teglkåsvej 72, 3790 Hasle Email: m-h@mail.dk 56 95 10 15 Camilla Westen, blykobbevej 17, 3700 Rønne E mail: flanseflor@hotmail.com 51927755 MGH. RÅDSFORMAND Lillian Andersen.

Læs mere

NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010

NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010 NEWS NYHEDSBREV FOR JULI, AUGUST & SEPTEMBER 2010 TRÆD VOR GÆST I STUEN IND... Det har i mange årtier været tradition at man i K s vindfang bliver mødt af en gammel slidt broderet klokkestreng med teksten

Læs mere

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August

Vidste du at... Sognebladet. Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne. Maj Juni Juli August Nr. 2 2014 Vidste du at... Maj Juni Juli August Sognebladet Skovby- Ore- og Guldbjerg sogne Indholdsfortegnelse: Dragen 4 Skovby Forsamlingshus 5 Bogense Skole, afd. Kongslund 5 Spirevippen 7 Stolegymnastik

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Troende on-off KIRKE BLADET

Troende on-off KIRKE BLADET Troende on-off WWW.CHRISTIANSKIRKEN.DK NR. 3 2014 JULI - OKTOBER KIRKE BLADET Velkommen til Christians sogns nye kirkeblad! Christians sogn har fået et nyt kirkeblad. Designet er blevet frisket op i forbindelse

Læs mere

12 hverdagsfortællinger

12 hverdagsfortællinger inter 12 hverdagsfortællinger KOLDING KOMMUNE Forord I denne pjece finder du 12 såkaldte hverdagsfortællinger til inspiration for tilbudsgiverne i forbindelse med Kolding Kommunes udbud af nyt plejecenter

Læs mere

SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3

SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3 15 SKOVHUS-AVISEN MARTS 2015 NR. 3 Redaktion: Grethe Gram, bolig 23 Nete Johansen, bolig 320 Mette Sperling, adm. medarbejder Tina Laurberg, husassistent Team B Marianne Frejlev, Skovkilden Charlotte Kock

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

Den sidste reformation af Torben Søndergaard

Den sidste reformation af Torben Søndergaard Den sidste reformation af Torben Søndergaard Copyright: 2010, Torben Søndergaard Udgivelse: Mission Produktion ISBN: 978-87-989848-6-3 Bestilling: www.oplevjesus.dk, www.mission.dk eller pr. tlf. 22 93

Læs mere

Brink s Begravelsesforretning

Brink s Begravelsesforretning Gelsted Bladet Bladet er trykt i 2000 eksemplarer og omdeles i Gelsted, Ålsbo, Husby, en del af Ejby, og til Middelfart Byråd. Layout Billedværkstedet Gelsted Bladets adresse: Postkassen v/pakkebordet,

Læs mere

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1

HØJE TIDER. Folkekirken på Fyn 2011 FYENS STIFTSBOG 2011. HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 FYENS STIFTSBOG 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 HØJE TIDER Folkekirken på Fyn 2011 1 2 At længes Kirsten Jørgensen 6 Far, hvorfor skal du ikke have cykelhjelm på? Lars Toft Rasmussen 10 Hvordan

Læs mere

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke!

Læs om : Mangler du Lokalbladet. Lån et kamera. Fortvivl ikke! Læs om : 2 2 4-5 5 6 7 8-9 10 11 11 12-13 14-15 16 17-21 22-23 24-25 26-27 28-29 30-31 31-34 35 36 Fortvivl ikke! Hvis I ønsker at indbetale et beløb til bladet - stort eller lille - kan det indbetales

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk Café Paraplyen Årsrapport April 2012 Marts 2013 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En selvejende

Læs mere

B o l i g s e l s k a b e t Ø s t p a r k e n Nr. 1 maj 2008

B o l i g s e l s k a b e t Ø s t p a r k e n Nr. 1 maj 2008 Boligselskabet Østparken Nr. 1 maj 2008 Afdeling 1: Afdeling 2, 9 og 10: Afdeling 3: Afdeling 4: Afdeling 5: Afdeling 6: Afdeling 7: Afdeling 8: Afdeling 12 og 13: Hovedformand: Saltholmsgade, Bornholmsgade,

Læs mere

Marsk & Muld. Farup Sogneblad. 18. årgang Nr. 4 Juni-juli 2013

Marsk & Muld. Farup Sogneblad. 18. årgang Nr. 4 Juni-juli 2013 Marsk & Muld Farup Sogneblad 18. årgang Nr. 4 Juni-juli 2013 www.farupsogn.dk er for alle men mest for dig/sognet Marsk & Muld Redaktionens spalte Bladet udgives op til den 1. i alle lige måneder. Indleveringsfrist

Læs mere

&KIRKE SOGN INDHOLD. Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 2 - Juni 2013-57. årgang

&KIRKE SOGN INDHOLD. Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 2 - Juni 2013-57. årgang SOGN &KIRKE Hersom, V. Bjerregrav og Klejtrup sogne Nr. 2 - Juni 2013-57. årgang INDHOLD Adresser............................ s. 2 Kirkelige handlinger.................. s. 2 LEDEREN: Hej med jer...............

Læs mere

NR. 3 juni 2004 til august 2004 udgivet af Tølløse Baptistmenighed. Asterix-lejr

NR. 3 juni 2004 til august 2004 udgivet af Tølløse Baptistmenighed. Asterix-lejr NR. 3 juni 2004 til august 2004 udgivet af Tølløse Baptistmenighed INDHOLD s. 2... Indblik: Religionsfrihed? s. 3-4... Udblik: Besøg fra Priekule/gospel s. 5... Profilen: Tølløsedreng/DUF-formand s. 6...

Læs mere

Nr. 105 14. juli 2010 18. årgang

Nr. 105 14. juli 2010 18. årgang Nr. 105 14. juli 2010 18. årgang RUNE STENEN Redaktionen Kære læsere - borgere i Grønbjerg! De må gøre noget rigtigt deroppe på vores Friskole. 100 elever har de rundet. (Har der nogensinde været så mange

Læs mere

Låsbybladet. Nummer 49 August 2011 Årgang 13. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig!

Låsbybladet. Nummer 49 August 2011 Årgang 13. Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet Nummer 49 August 2011 Årgang 13 Lokalblad for alle i Låsby og omegn - også for dig! Låsbybladet, Side 2 Materiale til Låsbybladet Det er herligt, at så mange skriver indlæg til Låsbybladet.

Læs mere

MÅRSLET-bladet MAJ 2014 1 MAJ 2014. www.maarslet-bladet.dk

MÅRSLET-bladet MAJ 2014 1 MAJ 2014. www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-bladet MAJ 2014 1 MAJ 2014 www.maarslet-bladet.dk 2 MÅRSLET-bladet MAJ 2014 E-mail Mårslet-bladet Indlaeg@maarslet-bladet.dk www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-bladet MAJ 2014 3 MÅRSLET-Bladet Lokalbladet

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Kirkebladet. For løjt Sogn. Forår 2012 33. årgang nr. 2

Kirkebladet. For løjt Sogn. Forår 2012 33. årgang nr. 2 Forår 2012 33. årgang nr. 2 Kirkebladet For løjt Sogn Får med lam ved Åbæk Efterskole. Racen er Shropshire, som bruges til bekæmpelse af græs i Normannsgran. Foto: Hans E. Lock Samtale Sognepræsten står

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang SØNDERBRO NYT... alle kulturers blad med KIRKEBLADET Nr. 2 juni 2013 4. årgang INDHOLD UDGIVER: Sønderbrogruppen i samarbejde med Sønderbro Kulturhus, Sønderbro Kirke, Horsens Byskole afd. Lindvigsvej

Læs mere

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG NYT FRA IF62 FODBOLD GYMNASTIK IF62 holder generalforsamling... Se side 3 HÅNDBOLD Futsal er fantastisk... Se side 4 BADMINTON Gymnastikopvisning i april... Se

Læs mere

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg.

NØRBYGÅRD NYT ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT. -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. NØRBYGÅRD NYT -om menneskelige netværk Nr. 3, 2006, 17. årg. ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen og Nørbygård 1 NØRBYGÅRDFORENINGEN er en støtteforening

Læs mere

33. årgang - nr. 2 - april 2015

33. årgang - nr. 2 - april 2015 33. årgang - nr. 2 - april 2015 Carsten Egø Nielsen holdt foredrag til åbent arkiv. Se mere på side 8. 1 AVREBJERG NYT udgives af H Havrebjerg. Medlemskab af Havrebjerg Sogneforening koster kr. 100 pr.

Læs mere

4. Der var ingen indkomne forslag. 7. Valg af revisor. Jakob genvælges. 8. Valg af revisorsupp. Irene Jensen genvælges.

4. Der var ingen indkomne forslag. 7. Valg af revisor. Jakob genvælges. 8. Valg af revisorsupp. Irene Jensen genvælges. Gelsted Bladet Bladet er trykt i 2000 eksemplarer og omdeles i Gelsted, Ålsbo, Husby, en del af Ejby, og til Middelfart Byråd. Layout Billedværkstedet Gelsted Bladets adresse: Postkassen v/pakkebordet,

Læs mere