REJSEBREV FRA PARIS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REJSEBREV FRA PARIS"

Transkript

1 REJSEBREV FRA PARIS Af Jens Rostgaard Gjerløv. Paris, hvor er Du dog lystig og glad, En dandsende Adam uden Figenblad! Du spiser af Frugten, og uden al Sky. Og naar den er spiist vil Du have en ny. Kilde: H.C. Andersen "Samlede Skrifter" Tolvte Bind Det er 9 år siden Jeg har været så heldig, at blive tilsmilet af lykkens gudinde i form af en gave - en rejse til byernes by, Paris og dermed et dejligt gensyn med den forjættede by. Vi har besøgt Paris mange gange og sidste gang vi var der, var for 9 år siden, som der indledningsvis er skrevet. Alle de gange vi har besøgt Paris, har vi selv kørt og det har vi altid haft det godt med. Men, - denne gang skal vi altså prøve noget nyt - vi har valgt en busrejse og det er vi temmelig spændte på. Vi skal af sted en tidlig søndag morgen klokken 07:50 fra Vamdrup. For at være sikker på, at vi kan være fremme til tiden, har vi besluttet os til at tage en overnatning i Jylland, ikke ret langt fra Vamdrup. Hvis vi skal køre fra Næstved og nå at være i Vamdrup til tiden, skal vi op klokken tidligt søndag morgen. Vi skal også tage højde for, at en eller anden lastbilchauffør måske ikke har fået sin morgenkaffe hjemmefra og derfor laver morgenkaffe i lastbilen, med det resultat at vogntoget ender på tværs af motorvejen. Så er vi fanget som rotter i en fælde og kan ikke komme hverken frem eller tilbage. Altså overnatning fra lørdag til søndag i Jylland, men det gør også det hele meget mere behageligt. Turen til Jylland bliver meget passende kombineret med lidt grænsehandel og et dejligt gensyn med Flensborg. Det er også her, at frokosten bliver indtaget og byen er som sædvanlig altid et gensyn værd. Eftermiddagen bruges til et "kaffebesøg" hos en nevø og hans kone i Rørkær og bagefter gør vi et forkølet forsøg på at se lidt sort sol ude i marsken. Men, desværre. Ingen sort sol, kun nogle få stære som flakser rundt og ikke rigtig véd hvad de vil. Endelig sætter vi kursen mod Mikkelborg, hvor vi skal overnatte. Vi får et dejligt stort værelse i ejendommen ved siden af kroen og da vi har fundet os til rette, bliver den medbragte ost, brødet samt rødvinen, sat til livs og vi slutter af med en kop kaffe.

2 Da vi jo stadig skal rimelig tidligt op næste morgen, går vi forholdsvis tidligt til ro. "Lad rejsen begynde...", som en eventyrdigter måske ville sige... Vi er selvsagt tidligt oppe og får et super dejligt morgenmåltid, der giver os en god start på dagen. Efter at vi har spist os godt mætte og er klar til at køre, har vi kun ca. 20 minutters kørsel til Vamdrup, hvor vi skal stå på bussen. Dét er da herligt, ikke? Da vi kommer til Vamdrup bliver bilen parkeret på den indhegnede og aflåste parkeringsplads, hvor den kan stå i fred og ro den næste uge, mens vi er i Paris. Det er en gratis service fra rejseselskabets side, hvilket må siges at være flot og dertil er det meget betryggende. Vi får anvist vores pladser i bussen - de to 2. forreste sæder, så vi har et rigtigt godt udsyn fremefter, når vi kører. Klokken 08:05 er alle ombord og vi forlader Vamdrup. Så er vi på vej - og Paris venter forude. En pudsig detalje er, at det er den samme chauffør, som også var chauffør på bussen, som jeg var i Toscana med sidste efterår. Og ikke nok med det - to af de nuværende rejsedeltagere, var også med på turen til Toscana. Verden er lille. På vores vej sydpå præsenterer vores guide sig selv og chaufføren. Hun hedder Solveig Hedegaard Olesen og vores chauffør hedder Ibro Husic. Hun fortæller, at vi skal lige ind et par steder under vejs, for at samle nogle enkelte rejsedeltagere mere op, inden vi er fuldtallige. Desuden får vi at vide, at når vi er fuldtallige - og det bliver vi når vi har passeret grænsen til Tyskland - vil hun fortælle mere om, hvordan turen kommer til at foregå. Efter at alle er samlet op, går turen nu målrettet mod den lille by Asten i Holland, ret tæt ved grænsen til Tyskland. Her skal vi overnatte på Best Western Hotel Nobis, inden turen i morgen så går videre til Paris. Det viser sig, at det bliver en noget "lang" og anstrengt tur at komme igennem Tyskland. På en god del af motorvejsstrækningen i Tyskland er der vejarbejde og der er masser af kø-kørsel. Samtidig har op til flere - vist nok 7 - delstater i Tyskland også efterårsferie og det er med til at give en utrolig tæt trafik. I de efterhånden mange år vi er kørt gennem Tyskland, har vi faktisk aldrig oplevet en så intens trafik - det er virkelig voldsomt. Til gengæld er vejret ret flot. Det er faktisk så flot, at da vi er inde for at holde frokostpause, kan vi sidde udenfor at spise og på et senere tidspunkt ser vi adskillige luftballoner, som er oppe for at nyde det flotte vejr. Til gengæld er vi heller ikke i tvivl om, at efteråret er kommet. Det fremgår med al ønsket tydelighed af træernes skønne farver.

3 Men - resultatet af den voldsomme trafik er, at vi kommer senere frem til vores hotel i Holland end forventet. Det er dog ikke noget problem. Undervejs har vores guide sørget for, at alt er klart til os på hotellet, så vi bliver hurtigt installeret på vores, i øvrigt, dejlige værelser. Hotellet er også klar med vores middag selv om vi er forsinket og inden længe sidder vi bænket i den hyggelige restaurant og kan indtage et dejligt måltid mad. Vi kommer forståeligt nok til at spise sent, så da vi er færdige med vores tre retters middag, er sengetiden så småt ved at nærme sig. Vi skal forlade vores dejlige hotel og være klar i bussen tidligt næste morgen, så det bliver ikke til et besøg i baren og en nightcap i denne omgang. Klokken 08:30 er vi alle klar i bussen og kan køre videre mod vores endelige mål - Paris. Vejret er faktisk ovenud godt og da vi kører i de tidlige morgentimer, er der masser af steder hvor disen står rundt omkring i landskabet og giver nogle meget flotte scenerier. Igen i dag er der meget trafik, både i Holland og Belgien. Det stilner faktisk ikke af, før vi kommer ind i Frankrig. Så først kører det helt glat. Turen gennem Frankrig til Paris er begivenhedsløs og vi ankommer til Paris og vores hotel omkring klokken 16:00. Hotellet - Hotel Carlton s - ligger lige i hjertet af Mont Martre på Boulevard de Rochechouart, kun ca. 300 meter fra metrostationen Anvers og Rue de Steinkerque som går lige op til Sacre Cœur. Det kan stort set ikke være mere centralt. Igen foregår indtjekningen smertefrit, ikke mindst fordi vores guide har haft kontakt med hotellet under vejs, så vi bliver hurtigt installeret på vores værelser. Resten af dagen er til "fri leg" så efter en hurtig udpakning, er det om at komme ud at nyde det dejlige vejr - det er 14 grader og solen skinner. Der er dog nogle skyer imellem som kunne true med noget regn, men forhåbentlig bliver det kun ved truslen. Vi beslutter os for at tage op til Sacre Cœur og Place du Tertre. Efter som det er sidst på eftermiddagen, vil vi ikke så langt væk fra hotellet og de to steder er altid et gensyn værd. I dag springer vi Sacre Cœur over, den vil vi besøge senere på ugen. I steder for sætter vi kursen direkte mod Place du Tertre, helt sikkert tilskyndet af tanken om en drink eller to. Pladsen ligger ovre bag ved kirken og som sædvanligt er der fyldt med kunstnere, som tjener en skilling ved at tegne og male portrætter af de mange turister. Og - som sædvanligt - modstår vi fristelsen til at få tegnet eller malet en "selfie", selv om mange af kunstnerne er temmelig dygtige og virkelig kan deres metier. Til gengæld finder vi hurtigt et hyggeligt sted, hvor vi sætter os udenfor og får en øl

4 og en pastis, mens vi lytter til nogle musikanter som underholder lige foran vores bord. Samtidig er det ganske morsomt at sidde lige så stille og betragte alle de mennesker der kommer forbi, for ikke at tale om flere af tjenerne rundt omkring, som har gjort meget ud af deres påklædning. Det kan varmt anbefales, at man bruger lidt tid her oppe og sætter sig ned for at lade "verden passere forbi", mens man nyder en drink eller to. Også selv om prisniveauet nok er lidt højere end andre steder. Da tiden efterhånden er så vidt fremskreden at sulten står for døren, tager vi tilbage til hotellet, hvor der venter os et dejligt måltid mad, i form af ost og rødvin - så kan det næsten ikke blive bedre. Efter at have nydt vores ost og rødvin, går vi en tur op på tagetagen af hotellet, hvor der efter sigende skulle være en dejlig terrasse med en formidabel udsigt ud over Paris. Og det er ganske rigtigt. Vi bruger en del tid på den pragtfulde udsigt og da vi har taget nogle billeder af "nattelivet" i Paris, er det tid til at sige godnat og tak for i dag. En dejlig afslutning på en dejlig dag. I dag er der byrundtur, som faktisk er med i vores rejse. Vi har jo ved tidligere besøg, set alle de steder byrundturen fører os rundt til, men vi har alligevel besluttet, at vi godt vil med på den. Man kan altid høre, se og opleve noget nyt, så hvorfor ikke tage med? Det vil helt givet være noget andet, når der er en guide med, som kan fortælle en hel masse om de forskellige ting. Og det var godt vi gjorde det - vi tror faktisk, at der er nogle i selskabet som fortryder, at de ikke var taget med, da de hører om vores tur. De har også tidligere været i Paris, men undlod altså at tage med. Sådan kan det gå... Vi får set alt hvad der er værd at se af seværdigheder og for en førstegangs besøgende i Paris, må det være en lækkerbisken, at få det hele serveret på et sølvfad - og så oven i købet af en dansk guide, som har en viden der tilsyneladende er uudtømmelig. Vi får set Place de La République med statuen af Marianne (den Franske Republiks nationalsymbol). Den blev overmalet med graffiti i forbindelse med terrorangrebet på Charlie Hebdo, som holdt til i en af sidegaderne, der støder op til Place de La République.

5 Det var netop på denne plads folk samledes umiddelbart efter angrebet. I dag er Charlie Hebdo s kontorer flyttet og der er ingen der véd hvor de holder til. Yderst fornuftigt og forståeligt.! Herfra kører vi via Place de La Bastille ud til den nye bydel La Défense. Den består hovedsaglig af kontorer og forretninger og ligger i den vestlige del af Paris. En hel ny bydel, bygget i beton, stål og glas og en stor modsætning til det gamle Paris. Det er også herude man finder den Nye Triumfbue, som er tegnet af den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen. Her bliver vi sluppet løs i et par timer, så der er mulighed for at handle lidt og få frokost, hvis det er dét man har mest lyst til. Efter vi alle er blevet samlet igen, sættes kursen mod Eiffeltårnet. På vejen kommer vi forbi Place Vendôme med statuen af Napoleon, der er klædt ud som sit store forbillede, Cæsar. Vi får set det berømte Hotel Ritz, vel nok mest berømt for, at det var det hotel Lady Diana boede på, den aften hun blev dræbt. Vi kommer også forbi Hotel de Ville - rådhuset - samt flere af Paris s berømte bygninger. Da vi kommer til Eiffeltårnet, bliver vi sat af ved Palais de Chaillot, hvorfra der er en flot udsigt til Eiffeltårnet og Champ de Mars, som ligger bag ved Eiffeltårnet. Vi får alle set det vi kom for, nemlig Eiffeltårnet og som sidegevinst fik vi set et hold japanske turister som var meget komiske i deres forsøg på at tage nogle billeder af Eiffeltårnet og dem selv. Eiffeltårnet blev i øvrigt bygget til verdensudstillingen i 1889 og er 324 meter højt (inklusiv antennen på toppen). Man kan på en sjov måde illustrere hvor meget jern der er blevet brugt til at bygge tårnet. Forestil dig, at man sætter forskallingsbrædder op omkring det øverste af en af de betonklodser som tårnet står på (de har hver et areal på 24 m 2 ). Hvis man så smelter al jernet således at det vil lægge sig i et lag oven på betonklodsen, så vil det lag faktisk kun blive 7 centimeter højt! Mere jern er der ikke brugt! Eller forestil dig ét af de souvenir tårne man kan købe, 30 centimeter højt - det skal forholdsmæssigt kun veje 7 gram! Nu går turen så småt hjemad til hotellet og under vejs kommer vi blandt andet forbi Madeleine kirken og den gamle opera (L'Opéra Garnier eller Palais Garnier, om man vil). Vi når også at komme forbi den historiske plads, Place de La Concorde, hvor Marie Antoinette led den grumme skæbne, at blive halshugget. I fortovet er der en mindeplade, dér hvor det historiske vingesus fandt sted. Sidst på eftermiddagen er vi så tilbage på hotellet, efter en utrolig dejlig tur rundt til noget vi havde set i forvejen. Til gengæld har vi fået en masse nye og spændende ting at vide om de forskellige seværdigheder.

6 Så kan vi godt se forskellen på selv at tage rundt til de forskellige ting og så dét, at have en guide med til at fortælle og levendegøre tingene. Om aftenen er der arrangeret en sejltur på Seinen. Det har vi aldrig prøvet, så den skal vi selvfølgelig også med på. Nu håber vi så bare, at vejret arter sig og i det mindste holder tørvejr. Det er lidt koldt og blæsende, så kommer der regn oven i, bliver det ikke morsomt. Til alt held forbliver det tørvejr, så vi får en meget flot tur op og ned ad Seinen og får set de mange flotte bygninger, når de er belyst. En rigtig god oplevelse, selv om det er koldt. Vi har med vilje valgt at sidde udenfor, vi vil ikke sidde indenfor, hvor det er svært at se ud, på grund af reflekser i vinduerne. Da vi efter sejlturen kommer tilbage til bussen, har Ibro (vores chauffør) og Solveig (vores guide) lavet Irsk Kaffe og Lumumba`er til os, så vi har noget at varme os på, oven på en lidt kold tur. Vi bliver ganske enkelt forkælet på alle leder og kanter - det er flot. Vi slutter aftenen af med en flot rundtur i byens lys, hvor vi får set mange af de kendte og berømte bygninger, når de er badet i lys. Et rigtigt flot syn. Vi kommer også en tur op ad Champs Elysées, hvor vi kan se, at de allerede er ved at sætte julebelysningen op i træerne og vi slutter af med en tur på den lidt mere underholdende gade, Pigalle. Alt imens vi kører op ad Champs Elysées bliver vi underholdt med melodien "Aux Champs Elysées" med Joe Dassin og da vi kører gennem Place Pigalle, lytter vi til Georges Ulmer s "Pigalle". Det kunne ikke passe bedre og endnu en dejlig dag er slut. I dag er der arrangeret en tur med besøg i Eiffeltårnet, men også dér har vi været flere gange, så den har vi takket pænt nej til. Til gengæld skal vi med ud at spise og i Moulin Rouge i aften, men dét vender jeg tilbage til. Vi skal således ud på egen hånd og det vil vi nyde. Ikke sådan at forstå, at de andre dage ikke har været gode og interessante. Tværtimod, de har været fantastiske, men det er nu også rart at komme af sted alene, når man er vant til kun at være to og selv kan bestemme farten. Dét har vi det nu engang bedst med. Vores plan er, at vi vil op at gå på noget der hedder Promenade Plantee. Og hvad er det så? Jo, det er en ca. 4,7 kilometer lang "grøn" promenade, som er etableret på en gammel nedlagt jernbanestrækning, som er hævet ca. 10 meter over jorden på en slags viadukt og den begynder lige øst for Opéra Bastille. Strækningen består stort set hele vejen af denne viadukt og i buerne under promenaden, er der forretninger, som sælger alle former for brugskunst.

7 Vi har faktisk stiftet bekendtskab med promenaden første gang for mange år siden og nu har vi så besluttet, at den skal opleves hele vejen. Og det er en dejlig oplevelse, sådan en tidlig morgen, hvor byen kun lige er ved at vågne op til dåd. De eneste mennesker vi møder deroppe, er morgenfriske kondiløbere, men dem er der til gengæld også mange af. Efter en dejlig morgentur i den endnu friske luft, tager vi over i Latinerkvarteret, på venstre Seinebred. Nu gælder det Rue Mouffetard, som vi lige skal have genopfrisket. Desværre er vi lidt for tidligt på den - klokken er kun lige omkring 10:00 - så det er ikke alle forretningerne og boderne der er vågnet helt op endnu. Det er lidt ærgerligt, men vi er blevet kaffetørstige og vi har en lille café nede ved Square Saint-Médard med springvandet, som vi plejer at frekventere, når vi er på de her kanter. Den ligger nede for enden af Rue Mouffetard og dér vil vi indtage vores formiddagskaffe - og den må ikke vente. Her vil vi så sidde uden for og betragte alle pariserne, som har travlt med at komme på arbejde. Efter således at have fået fornyet kræfterne, tager vi tilbage til højre Seinebred, hvor vi vil prøve at finde Fragonard s parfumeudsalg. Det skulle ligge lige i nærheden af den gamle opera og de sælger alle de dyre mærker til en overkommelig pris. De må bare ikke kalde dem det samme som originalerne. Vi har temmelig meget besvær med at finde forretningen på grund af vejarbejde og renovering af bygningerne i området, men til sidst lykkes det heldigvis. Men da det kommer til dét at vælge en duft, går det galt. Man vil selvfølgelig gerne have en duft man kender, men efter som de ikke må bruge de originale navne, skal man igennem en skov af prøveflasker. Det er ganske enkelt uoverkommeligt, så vi forlader forretningen med uforrettet sag. Lidt ærgerligt, især efter al det besvær vi havde med at finde den. Så er der så småt ved at være frokosttid, så vi bevæger os op mod Hallerne, hvor vi vil finde et sted at spise frokost. Hallerne er temmelig store og uoverskuelige, så vi ender med at finde en Pomme de Pain forretning lige uden for Hallerne, hvor vi kan få en croque monsieur og en øl. Men, vores croque monsieur - eller parisertoast, eller cowboytoast om man vil - er ikke ligefrem som vi har forventet - og er vant til. Den fejler ikke noget, men den er så overfyldt og overhængt med ost, at den er tæt på at være uspiselig for vores vedkommende. Vi er ikke vant til, at de overdænges med ost og denne her er overfyldt både inden i og ovenpå - det er ganske enkelt for meget. Det var en rigtig dårlig oplevelse. En erfaring rigere, fortsætter vi ned forbi Centre (Georges) Pompidou, som er et center for kunst og kultur. Centeret i sig selv er også et studie i anderledes byggestil. Det ligner mest af alt en mellemting mellem en bygning der er under renovering og et olieraffinaderi. Sjældent, men ikke kønt. Nu vil vi så småt vende næsen hjemad til hotellet. Som tidligere nævnt, skal vi ud at spise i aften og bagefter i Moulin Rouge, så vi gør nok klogt i at få hvilet os en lille smule, så vi kan være klar til aftenens udskejelser.

8 Vejret har heldigvis tilsmilet os med lidt solskin og varme, så vi har en dejlig tur hjem. Dels med metroen, men ikke mindst det sidste stykke på "ramblaen" fra metrostationen til hotellet. Så er det aftenen, hvor vi først skal ud at spise og bagefter i Moulin Rouge og se det flotte show. Vi har så tit talt om, at vi skulle ind at se et show, men det er aldrig rigtig blevet til noget - måske fordi det er for besværligt og for dyrt - men nu skal det være.. Både restauranten og Moulin Rouge er inden for kort gå afstand fra hotellet, så det kan ikke være nemmere. Alle os der skal ind at se showet, skal som sagt ud at spise først og efter som vi først skal ind til den sidste forestilling klokken 23:30, har vi masser af tid til at nyde maden. Restauranten - Bistro de Montmartre - ligger i en lille sidegade til Place Pigalle og da vi kommer dertil, er der en fantastisk stemning. Væggene er malet med motiver af Toulouse-Lautrec og en pianist spiller skønne, franske melodier og han fortsætter under hele middagen. Her skal vi nyde en typisk fransk menu. Først en fantastisk Løgsuppe, derefter Confit de Canard og så bliver der sluttet af med Crème Brûlée. Dertil dejlig rødvin. Alt er super lækkert. Da vi er færdige med at spise, begiver vi os tilbage til Moulin Rouge, hvor vi er er klar omkring klokken 23:00. Igen har vores guide gjort et stort stykke arbejde, ved at have købt vores billetter på forhånd og dernæst at få os nemt og gnidningsløst igennem både indgang og kontrol af tasker m.m. Vi bliver nu ledt ind i et lidt mærkeligt, stort og yderst kedeligt rum, som mest af alt ligner en gammel, udslidt teatersal med kolde lysstofrør oppe i loftet som belysning. Nok ikke lige det vi havde ventet. Her bliver vi så linet op på forskellig vis og står og venter det meste af en halv time. Idéen med dette viser sig efterfølgende, fordi vi skal alle følges hen på vores respektive pladser af personalet og eftersom vi er et helt selskab, skal vi selvfølgelig sidde samlet. Faktisk meget flot og det fungerer perfekt. Præcis klokken 23:30 bliver lyset dæmpet og showet går i gang. Samtidig går tjenere rundt og skænker champagne til alle - der er faktisk inkluderet en halv flaske champagne i billetten, til hver enkelt gæst. Det bliver alt for omfangsrigt at fortælle om showet her. Det eneste jeg kan sige, er, at det er utrolig flot og imponerende - det skal opleves. Desværre er der ikke nogle billeder herfra. Vi har fået at vide, at alt hvad der hedder kameraer og lignende vil blive inddraget og det er strengt forbudt at tage billeder med mobiltelefoner. Det er der ikke noget at gøre ved. Til gengæld kan vi så nyde showet i fulde drag, i stedet for at være optaget af at tage billeder. Klokken ca. 01:30 er showet forbi og vi kan gå hjem til hotellet, efter en fantastisk aften.

9 Vi har for en gangs skyld sovet lidt længe - vi kom jo også sent i seng i går - så der er måske ikke noget at sige til det. I dag skal vi også rundt på egen hånd. Der er godt nok arrangeret en heldagsudflugt til Versailles (både slottet og byen) for alle, men vi tager ikke med. Vi har været derude flere gange, så vi vil hellere bruge dagen inde i byen. Efter et solidt morgenmåltid, starter vi med at tage op i den nordøstlige del af Paris, hvor der ligger en park, der hedder Parc des Buttes Chaumont - den tredjestørste i Paris. Trods vores mange besøg i Paris, har vi endnu aldrig fået besøgt den og da vejret er ovenud flot i dag, mener vi det må være på tide med et besøg. Parken blev indviet samme dag, som verdensudstillingen i Paris, nemlig 1. april 1867 og er anlagt i det der tidligere var et nedlagt kalkbrud og losseplads. I dag fremstår den som en overdådig have og er vel nok én af de smukkeste og mest spændende parker i Paris. Her er (næsten) alt. Klippetoppe, søer, vandfald, hængebro, tempel, mangeartede træer lige fra kastanjetræer til mere eksotiske arter og meget mere. Den er rigeligt et besøg værd og specielt om sommeren, må det være en oplevelse at spadsere gennem parken. Efter en dejlig tur rundt i parken, tager vi ind mod centrum igen. Vi vil godt have en spadseretur ned gennem Rue St. Denis. Det kan til tider være en meget livlig og spændende gade at gå ned ad og under vejs kommer vi til den flotte triumfbue, som er lavet til ære for Ludovico Magno - Ludvig den Store. Vi fortsætter videre ned at Rue St. Denis og derefter hen ad Rue de Rivoli. Vores mål er Place des Vosges som ligger nede i det jødiske Marais kvarter. Det er en af de ældste pladser (parker) i Paris og har blandt andre huset Victor Hugo, som boede her fra 1832 til dengang hed pladsen Place Royale. Det er her vi har tænkt os at drikke eftermiddagskaffe på en lille café vi har besøgt ved tidligere lejligheder og da målet er nået og vi har fået serveret vores kaffe, nyder vi det dejlige vejr og udsigten til den smukke plads, som er et af parisernes yndede udflugtsmål. Efter at have at nydt kaffen, det dejlige vejr og stedet, må vi videre. Vi går ned til Place de La Bastille og videre ned til Rue d'austerlitz, hvor vi vil se hvordan det står til med et hotel, vi har haft besøgt en hel del gange i tidens løb. Vi finder hotellet, Hotel l'aveyron, og det er kun en skygge af sig selv. Både hotellet og gaden ser mere eller mindre slidt og brugt ud. Et kedeligt syn. I fordums tid var hotellet dansk ejet og med dansk receptionist, dansk oldfrue og dansk stuepige. Et rigtig hyggeligt sted at bo, særdeles billigt og uden de store dikkedarer - enkelt, men godt. I dag er det vist nok ejet af nogle syrere og det ser også ud derefter. Et virkelig trist syn, så vi skynder os videre.

10 Vi har efterhånden brugt benene temmelig godt, så nu finder vi den nærmeste metrostation og vender hjem til hotellet, så vi kan få et velfortjent hvil. Vi har indtil nu været temmelig heldige med vejret, men da vi kommer op fra metrostationen ved hotellet, hører heldet op - det begynder at småregne. Senere på eftermiddagen klarer vejret op og vi vil endnu engang op til Sacre Cœur. Denne gang sparer vi på kræfterne og tager funiculairen (den lille bjergbane) op til pladsen ved kirken. Da vi vil ind i Sacre Cœur, stifter vi igen bekendtskab med "de nye tider" i Paris. (Vi gjorde det også, da vi skulle ind i Notre Dame.) Alle som vil ind i kirken, skal igennem en "sikkerhedskontrol", hvor tasker og rygsække bliver åbnet og kontrolleret og vi bliver alle scannet med håndscannere, så man er sikker på, at vi ikke har noget på os, som vi ikke må have. Det er i sandhed nye tider, som man skal vænne sig til. Vi slipper selvsagt gennem kontrollen og får et gensyn med den berømte kirke. Nu er det ikke fordi vi er specielt religiøse på nogen måde, men i dagens anledning ryger der nogle mønter i kirkebøssen - og så kan vi jo passende tænde et lys for én vi kender. Det bliver også lige til et gensyn med den eneste vinmark i Paris. Desværre kan man ikke komme ind at gå derinde, det kræver tilladelse på forhånd og det har vi meget naturligt ikke. Altså må vi nøjes med et kik ind gennem gitterlågen og se på dem der har været så heldige, at få tilladelsen. På vores vej tilbage til hotellet. bliver der handlet lidt tøj til børnebørnene og resten af dagen tilbringes på hotellet, med undtagelse af en lille aftentur op til Place Pigalle, for at tage nogle billeder. I morgen, fredag, går turen så atter mod Danmark, via Belgien og Holland. Så er ferien i Paris slut. Vi kører tidligt fra byen og der er stort set ingen trafik til at forsinke os. Vi skal som sagt hjem via Belgien og Holland og i Belgien skal vi besøge Waterloo, som ligger ca. 15 kilometer syd for Bruxelles. Det er en historisk mindeplads med museum, på og over det sted hvor Napoleon tabte sit berømte slag den 18. juni Undervejs til Waterloo har vores guide været et overflødighedshorn af oplysninger og historier, om og med Napoleon og slaget ved Waterloo, så da vi kommer frem til stedet, er vi godt rustet til besøget. Der er temmelig meget at se og da det også er ved at være frokosttid, er der afsat 3 timer til besøget og til at spise frokost, hvis det er det man har lyst til. Her er blandt meget andet en ca. 40 meter høj forhøjning, med et løvemonument på

11 toppen. Der er ikke mindre end 225 trin op til løvemonumentet og det er noget der "trækker tænder ud", når man nærmer sig toppen. Der er en god grund til, at der står et advarselsskilt ved foden af trappen, som siger, at den er ikke for folk med hjerte-og luftvejsproblemer! Men op skal vi, dels for at se monumentet med løven der står og skuer ud over det hele, dels for at se udsigten ud over dét, der engang var slagmarken. Det viser sig, at der er ikke så meget "slagmark" at se, men udsigten er til gengæld ganske pæn her oppe fra. Vel nede igen - og det er nemt nok - skal vi nu ind at se et lidt specielt maleri, som viser slagmarken. Det er lavet i en rund bygning og er således et 360º vægmaleri.. Ganske imponerende. Dertil er der føjet lidt "3D" virkning til, i form af nogle effekter der ligger foran maleriet hele vejen rundt. Efter dette er det blevet tid til frokost og vi har været så forudseende, at vi har forsynet os med brød, skinke, ost og vin til pique-nique, inden vi tog fra Paris. Det er et rigtig flot vejr, sol fra en skyfri himmel og rigtig lunt efter årstiden, så vi finder et dejligt sted udenfor, hvor vi sætter os og nyder den medbragte frokost. Godt mætte, kan vi sætte os tilbage og nyde solen og varmen og så ellers vente på, at det er tid til at fortsætte til vores hotel i Holland. 3 timer til dette besøg er måske lige i overkanten, i hvert fald hvis man som os, ikke har den helt store historiske interesse. Til gengæld ligger der en gård, ca. ½ times kørsel med en shuttle bus fra stedet her, hvor der også er historisk museum og hvis man skal have en chance for også at se dette, er der selvfølgelig brug for 3 timer. Nå, de 3 timer er vel overstået og vi fortsætter nu mod vores hotel i Holland. Her er vi fremme omkring klokken 17:30 og bliver indkvarteret på Golden Tulip i den lille by Helmond. Igen foregår indkvarteringen fuldstændig gnidningsløst og efter en hurtig udpakning, skal vi lige strække benene og en tur ud at se på byen, som ser ud til at være særdeles hyggelig. Desværre begynder det at regne, så det bliver ikke til den helt store bytur og endelig skal vi jo også tilbage til hotellet, hvor vi skal spise til aften. Igen får vi et dejligt måltid mad og så er der kun tilbage, at komme op på vores særdeles flotte værelse, slappe af og sørge for at få en ordentlig nattesøvn, til den sidste dags hjemrejse. Næste morgen forlader vi vores super flotte hotel klokken 07:30. Vi har en rigtig god tur hjem, ingen nævneværdig trafik i vores retning og omkring klokken 17:00 er vi ved grænsen ved Otto Duborg.

12 Her skal der være spisepause og for dem der har brug for det, er der mulighed vor at handel lidt ind i grænsebutikkerne. Og så er det blevet et rigtigt møgvejr. Gråt og trist med regn og kun 8 graders varme. Klokken 20:30 er vi tilbage i Vamdrup og så snart vi har fået vores kufferter, starter vi bilen og kører mod Næstved. Det er stadig et møgvejr og vi kører hele vejen hjem i øsende regnvejr. Klokken 22:00 kan vi sige:velkommen hjem! Solveig (vores guide) fortalte i øvrigt, at da vi passerede den dansk-tyske grænse, havde vi i alt kørt 2300 kilometer. En dejlig tur og et pragtfuldt gensyn med Paris er slut. Men, som jeg skrev til at begynde med, er det 9 år siden vi sidst besøgte byen og verden har forandret sig meget siden den gang. Frankrig - sammen med andre lande - har været ramt af terror op til flere gange i de forløbne år og sporene skræmmer, selv om livet går videre. Man har alle dage været vant til et se politi på gadehjørnerne i Paris, men i dag er byen præget af politi i et væsentligt større omfang og af militæret, som patruljerer overalt, inklusiv i metroen. Det er trist at besøge Paris i dag, hvor man hele tiden skal have kontrolleret tasker og rygsække og skal scannes, før man kan få lov til at gå ind på museer, i kirker og mange offentlige steder, m.m. Der er ingen tvivl om, at byen er mærket og den vil helt sikkert aldrig blive helt den samme sorgløse, livlige og romantiske by, som den engang var. Jens Rostgaard Gjerløv. November 2016.

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Turen til Piemonte bliver egentlig "født" en aften i maj måned. Jørgen har igennem flere år lavet en far/søn tur et par gange om året

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Vinmarker så langt øjet rækker i Piemonte, Norditalien.

Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Vinmarker så langt øjet rækker i Piemonte, Norditalien. Rejsebrev fra ITALIEN - 2012. Piemonte. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Vinmarker så langt øjet rækker i Piemonte, Norditalien. Turen til Piemonte bliver egentlig "født" en aften i maj måned. Jørgen har igennem

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE 29-2013 Jeg fik den gule trøje til fødselsdagen. Den havde jeg gemt og så taget med til Paris Tekst Finn Ekelund Jeg blev 60 år den 15. april 2012. Til min

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Rejsebrev fra Frankrig - 2015.

Rejsebrev fra Frankrig - 2015. Rejsebrev fra Frankrig - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Alsace. Så gik vi over til sommertid i nat! Og ikke nok med dét! For et stykke tid siden - da vi bestilte vores ophold - var vi inde for at se

Læs mere

Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsebrev fra PROVENCE - 2013. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Som sædvanligt når vi skal til Sydfrankrig, kører vi tidligt hjemmefra en fredag morgen omkring klokken 04.30. Normalt plejer vi at køre via Luxembourg

Læs mere

App. Rue Mouffetard PARIS

App. Rue Mouffetard PARIS App. Rue Mouffetard LATINERKVARTERET - 5. arrondissement PARIS Oplev stemningen i byernes by. Intet sted i Paris er mere charmerende end Latinerkvarteret i det 5. arrondissement. Lejligheden er beliggende

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

DRUPA Året er 1990 det var DRUPA år.

DRUPA Året er 1990 det var DRUPA år. DRUPA 1990 DRUPA 1990 Året er 1990 det var DRUPA år. DRUPA står for Drück und Papier og havde været afholdt i Düsseldorf siden starten af 1950 erne. På messen kan ses og opleves det absolut ypperligste

Læs mere

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur l SIMA 21.-23. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste i den verdensberømte

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017

Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017 Begravelsestale: Otto Johansen Salmer: 749, 448, 121 Rødding, 2. februar 2017 I dag er vi samlet her i Rødding kirke for at sige det sidste farvel til Otto Johansen. Otto blev 79 år gammel. På mange måder

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur l SIMA 23.-25. februar 2013 inklusiv ophold i Paris - afgang fra Billund eller København Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Rejsebrev 5, forår 2015.

Rejsebrev 5, forår 2015. Rejsebrev 5, forår 2015. Påskedag, søndag den 5. april. Vi ligger stadig ved Barragem de Odivelas, og nyder den smukke natur rundt om søen. Lange spadsereture, i det omfang Lissies knæ kan klare strabadserne,

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Hamborg-turen august 2016

Hamborg-turen august 2016 Hamborg-turen 25.-28. august 2016 Torsdag den 25/8 om morgenen i flot vejr mødtes 20 forventningsfulde turistforeningsmedlemmer på Kalundborg Station. De fleste deltagere havde et begrænset kendskab til

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997.

LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997. Rejsenotater fra LANGUEDOC - ROUSSILLON - 1997. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

AGO Park Hotel Hamburg Fantastisk storbyferie i havnebyen Hamburg.

AGO Park Hotel Hamburg Fantastisk storbyferie i havnebyen Hamburg. AGO Park Hotel Hamburg Park Hotel Hamburg Arena byder jer velkommen til behagelige omgivelser ikke langt fra millionbyen Hamburg. Det moderne hotel er nemt at komme til fra motorvejen og med offt. transport

Læs mere

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS FREDAG 4.MARTS Vi besøger Rolf og Lone der har inviteret på aftensmad så vi kan se deres lejlighed og sammenligne den med vores. De har beklaget sig en smule over at de kom senere end os, så udbudet af

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse Campanile Hotel Venlo Campanile Hotel ligger i Venlo, som er kendt for sine gode shopping muligheder. Introduktion 1 km. fra den tysk-hollandske grænse ligger Campanile Venlo. I Venlo kan I beundre de

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017

Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton maj 2017 Gladsaxe Folkekor på tur til Sutton 24.-28. maj 2017 Gladsaxe Folkekor I Kr. Himmelfartsferien rejste 41 sangere samt dirigent og pianist fra Gladsaxe Folkekor til Gladsaxes venskabsby, Sutton, ca. 20

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C.

LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. F R I S KO H U S Eksklusive lejligheder udlejes LÆS MERE PÅ WWW.FRISKOHUSBOLIGER.DK LEJEBOLIGER I FRISKOHUS, ÅRHUS C. Nye eksklusive lejligheder udlejes nu i Århus ÅRHUS GÅR FORREST Verdenskunst. Prisbelønnet

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen

Augsburg og Ulm. af Mads Vej-Hansen Augsburg og Ulm Efteråret 2009 af Mads Vej-Hansen I starten af oktober 2009 var vi på en forlænget weekend i Augsburg og Ulm. Vi rejste med toget fra Danmark torsdag morgen og var hjemme igen søndag aften.

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.:

Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.: Billedserie om Paris - til inspiration eller gensynsglæde - om bl.a.: Louvre - Tuilerihaven Concordepladsen Champ Élysée - Napoleons Triumfbue - La Defence 1 P A R I S DEN HISTORISKE AKSE Inspiration Gensynsglæde

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere