Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge"

Transkript

1 Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen succeen fra september 2008, hvor holdet så ikke mindre 585 fugleog 47 pattedyrarter på den 3-ugers tur. Denne gang deles turen op i en 2 ugers grundtur med tilvalg af 1 ekstrauge. Eksotiske oplevelser med træskonæb og menneskeaber er fortsat mulige i et land, hvor befolkningstilvækst truer deres lokaliteter og livseksistens. I Uganda er registreret over 1100 fuglearter, og vi forventer at se et bredt udsnit heraf. Et antal på over 500 arter på 14 dage er ikke urealistisk. Vi har igen denne gang allieret os med en lokal guide, nemlig Alfred Twinomujuni, der har sit eget firma Avian Watch Uganda Travel Agency. Alfred kender Ugandas hotspots, som sin egen bukselomme. Han kommer fra Bwindi og har arbejdet mange år i Bwindi National Park. Udover at være en fantastisk fuglespotter, så har han også first hand informationer omkring sikkerhedsmæssige aspekter.

2 Vi har hele fulde dage i Uganda (afhængig af tilmelding til ekstraugen), så det giver os gode muligheder at opleve Ugandas hovedattraktioner indenfor wildlife. Vi ønsker at få fuld udnyttelse af dagene, og holder derfor et højt aktivitetsniveau. En typisk dag vil medføre, at vi står tidligt op ved solopgang - da fugleaktiviteten her er højest og temperaturen lav. Senere på dagen kan vi så tage den lidt mere med ro, specielt på varme dage. Sen eftermiddag og aften vil igen være tidspunkter, hvor dyre- og fuglelivet vågner op efter en varm dag. Vi har generelt bestræbt os på at få mindst 2 overnatninger hvert sted, og i Bwindi har vi hele 3 overnatninger. Under turen vil vi have 1-2 chauffører og Landcruisers til rådighed afhængigt af deltagerantal. Disse Landcruisers er 4- hjulstrukne, og derfor meget velegnet i et vejnet, der ikke alle steder er lige fremkommelige, når regnen har opblødt vejen og asfalten mangler.

3 Grundtur: På grundturen vil vi koncentrere os om det sydlige og østlige Uganda, hvor Træskonæb og vores venner indenfor primaterne, nemlig bjerggorillaer og chimpanser holder til. Vi koncentrerer os om følgende lokaliteter. Mabamba Wetlands: Papyrus sump og vådområde ved Victoria søen lige NW for Entebbe. En kanotur giver os måske første syn af træskonæb. Her lever også den smukke Papyrus Gonolek. Lake Mburo National Park: Ligger få timers kørsel vest for Kampala. Parken består af acacia skov, der huser flere fuglearter i deres nordligste udbredelse. Arter som primært lever i afrikas sydlige savanne. Lake Mburo er den største af 5 søer i området. Her kan vi være heldig og se den svært tilgængelige og specielle African Finfoot, ligesom flere Papyrus endemer. I parken kan også ses en lang række pattedyr bl.a. Olive baboon, Flodhest, flere arter oddere og Sitatunga. Bwindi National Park: Vel nok et af rejsens højdepunkter beliggende i det østlige Uganda på grænsen til Den Demokratiske Republik Congo. At opleve bjerggorillaes familieliv på tæt hold, vil sætte sig dybe spor i ens hukommelse. Parken har en udbredelse på 321 km² og ligger i en højde fra meter over havet. Biotopen er bjergskov med islæt af bambus og bjergsumpe. I alt er der registreret 357 fuglearter, og der er ikke mindre 23 af Uganda s 24 Albertine Rift endimics, hvor specielt African Green Broadbill markerer sig.

4 Queen Elisabeth National Park: Vel nok den bedst kendte nationalpark i Uganda, og den bedste på turen for pattedyr, og en dyreliste på ikke mindre end 95. Dyrebestanden kan dog på ingen måde måle sig med nationalparkerne i Kenya og Tanzania. Vi skal her opleve det største vildsvin i verden, nemlig Giant Forrest Hog, ligesom bestanden af flodheste er til at få øje på. Endvidere Uganda Kob, Topi, elefanter, bøfler og forhåbentlig også en løveflok eller to. På fuglefronten vil træskonæbet igen være aktuel sammen med talrige arter af vandfugle. Vi skal sejle en tur på Kazinga kanalen, som forbinder Lake Edward og Lake George. I parken er registreret 550 fuglearter i biotoper fra savanne, vådområder til galleriog lavlandsskove.

5 Semliki National Park: Godt 50 km SW for sydbreden af Lake Albert, og på grænsen til Democratic Republic of Congo, ligger Simliki Forrest National Park. Området er et af de fuglerigeste skovområder i Afrika. Her mødes Østafrika med Vest- og Centralafrikas fuglefauna, hvilket giver en artsrigdom, som ikke findes på den øvrige del af turen. Infrastrukturen er ikke den bedste, og i tilfælde af megen nedbør, kan veje og stier give store udfordringer. Omvendt kan Semliki give nye og uopdagede oplevelser. De 53 registrerede pattedyr er ikke nemme, men måske får vi glimt af den sky Sitatunga. På fuglefronten glimrer skoven med mange arter hornbills og den smukke Black-collared Lovebird. Kibale National Park: Ikke langt SØ for Simliki NP ligger Kibale National Park og tilstødende Bigodi Swamp. Området huser den største koncentration og variation af primater i Østafrika. Udover chimpanser kan der ses Grey-cheaked Mangebey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red og Black-and-white Colobus. Området er hovedsagelig dækket af regnskov med tilstødende græsområder og sumpe. Den smukke Narina Trogon kan ses her, og med lidt held Black Bee-eater. Grey Parrots ses også her og på rovfuglefronten kan nævnes Crowned Eagle. Papyrussumpen ved Bigodi Swamp giver muligheder for Papyrus Gonolek, White-winged Warbler og Papyrus Canary. Deltagere, som kun har valgt at deltage på grundturen, køres til Kampala og Entebbe for hjemrejse.

6 Ekstrauge: For dem, som har valgt at deltage i ekstraugen køres nordpå via Lake Alberts østbred mod Murchinson Falls National Park. På denne ekstrauge vil vi besøge følgende lokaliteter: Budongo Forest Reserve: Området har noteret i alt godt 350 fuglearter. Dette reservat ligger lige syd for Murchinson Falls National Park. Vi vil besøge de to veje, som fører ind til Royal Mile området (øst for byen Masindi) og Kaniyo Pabidi området (lige syd for Murchinson Falls). Royal Mile byder også på chimpanser. Vi går ad en let tilgængelig sti ned til en nedlagte mine med bl.a. flere arter isfugle (Chocolate-backed, Blue-breasted og Dwarf Kingfisher), som er bemærkelsesværdige almindelige. Også Cassin s Hawk-Eagle og både Cassin s- og Sabine s Spinetail kan opleves i luftrummet over skoven. Kaniyo Pabidi området indeholder et smalt stykke skov, hvor hovedattrraktionen er Purvel s Illadopsis. Herudover forsøger vi at finde den sky og sjældne Greenbreasted Pitta. Murchinson Falls National Park: Denne km² store nationalpark blev oprettet i 1952, og er beliggende lige NØ for Lake Albert. Også her vil vi se efter aber, såsom Blue Monkey, Blackand-white Colobus, Red-tailed Monkey og Chimpanse. Vi skal på en bådfart med gode muligheder for flere træskonæb og Nilkrokodiller. I parken ses også de større savannedyr: Giraf, Buffalo, Waterbuck, Hartebeest og Oribi-antilopen. Vi skal opleve Murchinson fallet, hvor Victoria Nile presses gennem en smal kløft. Her ses Rock Pratincole, som fouragerer efter insekter. Vi vil også her forsøge os med natravne-spotting, og håber på endnu en mulighed for at se Standard-winged Nightjar.

7 Mabira Forest Reserve: Ligger godt 50 km øst for Kampala. Området huser bl.a. flere arter af barbets, såsom Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted og Double-toothed. Vi afslutter turen her inden hjemrejsen til Danmark. Få yderligere inspiration i DOF Travel-rapporten fra 2008, som kan ses via dette link: Alle fotos er taget af Erik Mølgaard. Praktiske oplysninger Indkvartering De fleste af overnatningerne vil ske i hoteller/lodges, der er rene og af god standard. Aktivitetsniveau Vi holder et højt aktivitetsniveau. Specielt vil vi udnytte den bedste tid på døgnet til fugle og dyreobs. - nemlig om morgenen. Dette betyder, at vi skal tidligt op. Ligeledes kan aftener være spændende, hvorfor vi også her vil forsøge os med nogle ture nær overnatningsstedet, for dem som har mod på det. Til gengæld har vi de fleste steder valgt mindst 2-3 nætter pr. lokalitet, så der bliver mulighed for at hoppe af programmet, hvis man hellere vil slappe af en dag. Vi vil på nogle dage anvende packed breakfast og/eller lunch, så vi undgår unødig kørsel efter restauranter.

8 Turens pris Turens foreløbige priser fremgår af dette skema: Pris for enkeltværelse for grundturen er kr For grundtur + ekstra uge er enkeltværelsesprisen Priserne omhandler lokalguide fra Avian Watch Uganga, al transport i 4- hjulstrukne Landcruiser, alle overnatninger i hoteller og safari lodges, alle måltider og flaskevand til måltider og på tur, parkentreer, de nævnte bådture, drikkepenge til guide og chauffører samt almindelig DOF Travel service. Priserne omhandler ikke syge- og afbestillingsforsikring, visum til Uganda (30 USD), vaccinationer og drikkevarer på hoteller og lodges. Gorilla- og Chimpanse-permit Vi har valgt at gorilla- og chimpanse-permit kan tilvælges via særskilt betaling. Herved er et fravalg muligt og en besparelse på turens pris på 4600 kr. Udgifterne til adgang til gorilla- og chimpanse er steget markant. I 2008 kostede gorilla-permit 300 USD og chimpanse-permit var includeret i turens pris. Vores lokalagent oplyser, at fondsdonationer er ophørt, og staten derfor har valgt at sætte priserne op. Når dette er sagt, så har indtægterne for gorilla-permit været med til at sikre, at antallet af bjerggorillaer er steget i Uganda, og at skoven bibeholdes, som mangfoldig natur, fremfor skovning og agerdyrkning. Så på den måde er disse indtægter med til at sikre en bevaring af områderne. Tilmelding Tilmelding til turen kan ske ved indbetaling af et depositum på kr. på DOF Travels konto, jf. pkt. 3 under Rejsebestemmelser. Da rejsen tidligere har været slået op med interessetilkendegivelse, vil de, der har givet deres tilkendegivelse, få fortrinsret til pladserne. Oplys på indbetalingen, om du/i ønsker, at deltage på - Grundtur - Ekstra uge - Gorrilla-permit - Chimpanse-permit

9 Se skemaet med foreløbige priser ovenfor. Forsikring En rejseforsikring for sygdom og hjemtransport i forbindelse hermed er et must, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og efterfølgende blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt. Afbestillingsregler Vær opmærksom på, at der for denne tur er særlige afbestillingsregler, jf. Rejsebestemmelser på denne side. Vi har skærpet afbestillingsfristerne for at sikre turens pris, i tilfælde af sene afbud, og dermed turens gennemførelse. Formøde Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde. Dag-til-dag program Dag-til-dag program fra Avianwatchuganda Travel Agency fremgår herunder. Leder og guide Dansk rejseleder: Peter Lafrenz, Brandsbjergvej 45, 2600 Glostrup. Telefon: p_lafrenz (at) hotmail.com Teknisk arrangør Landarrangementet bliver arrangeret af Avian Watch Uganda Travel Agency. Lokalguide vil være Alfred Twinomujuni. Dag-til-dag program fra Avian Watch Uganda: DOF Travel days birding trip to Uganda: Tour-leaders: Alfred Twinomujuni, Avian Watch Uganda Peter Lafrenz, DOF Travel, Denmark MAINTOUR: Day 1: Arriving Entebbe. Arrival and overnight at Entebbe, Travelers Inn Day 2: Early morning transfer to Mabamba for the Shoebil. Leave Entebbe in the early morning at 6:30 and drive 1½ hrs the 35 km (bad road) to go birding the Mabamba Swamp, where you will be paddled in a canoe to search for the mighty Shoebill among others. Also look out for other birds like Pink-backed

10 Pelican, Yellow-billed Duck, Malachite Kingfisher, Blue-breasted Bee-eater etc. Leave Mabamba at 1 o clock, bird your way to lake Mburo NP via Equator for photographs. Dinner and overnight at Rwakobo rock. Day 3: Morning boat-trip Lake Mburo. Transfer to Ruhizha (Bwindi NP) Early morning boat trip on Lake Mburo for the African Finfoot, White-backed Night Heron and other water birds. Our highlight will be Red-faced Barbet whose range is almost restricted to a small area in Southern Uganda and Eastern Rwanda. Other speices that will be viewed along the lake-side include Southern Ground Hornbill, Spot-flanked, aan black-colared Barbet, Blue-napped Mosebird, White-winged Warbleer, Papyrus Gonolek, Violet-tipped Courser, Northern Brown-throated Weaver and many others. After lunch drive to Ruhizha (Bwindi Northern sector) with a few stops for birding at the papyrus swamps along the road. The distance is around 180 km with a bigger part on good tarmac road and a small part towards Ruhizha on a poor marrum road. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 4: Whole day birding Mubwindi Swamp, Ruhizha Area (Bwindi NP). After early breakfast we leave the camp at 6:30 am. We walk down with packed lunch to Mubwindi Swamp for a whole day birding, looking for specials like Black-billed Turaco, Fine-banded Woodpecker, African Green-Broadbill, Mountain Greenbul, Redfaced Woodland Warbler, Mountain Yellow Warbler, Chestnut-throated Apalis and many more. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 5: Transfer to Buhoma birding en-route. This day is a short drive with a lot of birding through un disturbed farm lands at the edge of Bwindi National Park which is around 45 kms from Ruhizha to Buhoma. Stop at the neck for species like Tambourine Dove, Black bee-eater, Mountain Wagtail, Toro Olive-Greenbul, White-starred-Robin, Strange Weaver, Dusky Twin Spot, Grauer s Warbler, Black bee-eter, Red Throted Wryneck among others.we will be birding through farmland, forest edge and forest Habitats. We shall do a short village walk around Buhoma area after arrival for Magpie Mannikin in the evening. Dinner and overnight at Bwindi View Bandas Day 6: Whole day birding at Buhoma, Bwindi National Park. To enter the Park is only allowed at 8:00 am. There will be time to bird around the camp before 8 o clock. Look for Chapin s Flycatcher, Short-tailed Warbler, Whitebellied Robin-chat, Petit s Cuckoo Shrike and other middle altitude forest birds that we would have missed in other forests.

11 Dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 7: Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. After briefing at 8:00 am, you will visit the higher elevation forest, one of the world s great natural treasures providing home to mountain Gorillas. If you come early, we can do some birding in the village looking for Red-chested Flufftail and probably the Bat Hawk. Lunch, dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 8: Transfer to Queen Elizabeth NP Early morning transfer to Queen Elizabeth National Park via Ishasha and we shall have our lunch on the way. At Ishaha, we shall see a variety of Game including climbing Lions, Elepahnts, Buffaloes and other game. Having reached in the evening, we shall bird around the hotel on arrival for species like Blue Quail, African Crake, Ross s Turaco, Jackson s Pipit, Red-headed lovebird, Cassin s Flycatcher, Black beeeater, White-backed-, Lappet Faced-, Ruppel s-, White headed- and Palmnut Vultures, Martial-, Wahlbergs-,Western Banded Snake- and Fish Egales, Shining Blue Kingfisher and other birds. Dinner and overnight at Bush Lodge. Day 9: Morning gamedrive afternoon boat-trip: Queen Elizabeth National Park. Leaving the lodge at 6:30. Early morning game drive and birding. Lunch at the lodge and in the afternoon go for the launch (boat) trip on the Kazinga Channel to see a variety of wildlife, hundreds of Hippos, Crocodile and bird life from a boat. Look out for birds like Pelicans, Green-backed Heron, Yellow-billed Stork, Saddle-billed Stork, African Spoonbill, Martial Eagle, Common Button Quail, Senegal Plover, and Sunbirds among others. Dinner and Overnight at the Bush lodge. Day 10: Transfer to Semliki National Park After breakfast we will transfer to Semliki birding en-route through QENP and the northern side of Rwenzori Mountains that are dry savanna woodland, and later birding along the edge of the Park, reaching at the lodge in evening. The distance is about 150 km. Dinner and overnight at Rainbow Camp. Day 11: Whole day birding Kirumia Trail, Semliki National Park.

12 After breakfast leaving the lodge at 6:30 am, proceed for a whole day birding on the Kirumia trail. Look for species like Nkurengu rail, White-tailed lark, Broad-tailed Warbler, Compact Weaver, Lizzard Burzard, Long-crested Eagle, Brown- Blackchested Snake-eagle, Green Backed Eremomela, Pale Frycatcher, Sooty Chat, Blackbilled Barbet, Huglines Francolin, Black-winged Red-bishop, Southern Red and Black Bishop, Whistling Cisticola, Brown-backed Woodpecker, Cabanis/Golden Breasted Buntings, Orange-cheecked Waxbill, White-crested-, Black Dwarf-, Red-billed Dwarf-, Piping- and Black-wattled Hornbills, Red-rumped Tinkerbird, Spotted-, Lyre-tailed- and Zenker s Honeyguides, African Piculet, Gabon Woodpecker, Red-sided Broadbill, White-throated Blue Swallow, Green-tailed Bristlebill, Sassi s Olive, Xavier s-, Swamp-, Simple- and Eastern Bearded Greenbuls, Yellow-throated Nicator, Capuchin Babbler, Lemon-bellied Crombec, Red-eyed puffback, Grant s Bluebill and many more. Dinner and overnight at Rainbow Hotel in Bundibudgo town. Day 12 : Bird as we transfer to Kibale NP After breakfast leaving the lodge at 6:30 am and birding for the missed species along the road as we head towards Kibale National Park. The distance is about 60 kilometers. After check in at the Guest house, we will do an evening birding around the camp. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 13: Bird Kibale National Park After breakfast leaving resort at 6:30am drive to the park and try early morning Green-breasted Pitta and lunch at Kanyanchu. Then after lunch bird the vicinity of Kanyanchu. Cuckoos, Grey Parrot, Black-billed Turaco, Narina Trogon, and many more. Primates like Chimpanzees, Red Colobus, Blue Monkey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red-tailed Monkey among others. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 14: Transfer to Entebbe Airport. Early morning transfer back to Entebbe with stops for birding depending on your time of departure. END OF THE MAIN TOUR EXTENSION: One group for 14 days will drive back to Entebbe while another group with extension will drive to Murchison on the same day.

13 Day 14: Transfer to Masindi. Early morning transfer to Masindi with stops for stretching and birding along the road. This day is a drive on a poor marrum road with a distance of about 285kms and takes a whole day drive. Dinner and overnight at Masindi hotel Day 15: Bird the Royal Mile (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving the hotel at 6:30 proceed to bird the Royal Mile with packed lunch, as it is a whole day birding. Look out for species like White-thighed Hornbill, Narina Trogon, Blue-breasted-, Dwarf- and Chocolate-backed Kingfisher, and a selection of Tinkerbirds and Barbets among others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 16: Transfer to bird Kanio Pabidi (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 17: Whole day Birding Murchison Fall N.P After Breakfast, We will head for a game drive around the park where a number game will be viewed like Giraffes, Elephants, Buffaloes, Impalas and many more. You will head to Albertine Nile for the Albertine endemics. Our key species in Murchison will be Shoebill, Secretary bird, Red-necked Falcon, Heuglin s Francolin, Denham s Bustard, SenegalThick-Knee, Egyptian Plover, Rock Pranticole, Black-headed Plover, African Skimmer, Bruce s Green Pegion, Vinaceous dove, White-crested Turaco, Pel s Fishing Owl, Long-tailed-, Pennant-winged- and Standard-winged Nightjars, Redthroated-, Swallow-tailed- and Carmine Bee-eaters, Abyssinian Roller, Black Scimitarbill, Abyssinian Ground Hornbill, Black-billed Barbet, Brown-backed Woodpecker, Spotted Morning Thrush, White-fronted Black Chat, Silverbird, Singing bird, Foxy and Black-backed Cisticolas, Red-winged Grey Warbler, Greenbacked Eremomela, Yellow-billed and Emin s Shrikes, White-breasted Cuckoo-shrike, Lesser Blue-eared and Bronze-tailed Starlings, Beautiful Sunbird, Chestnut-crowned Sparrow weaver, Northern Red Bishop, Grey-headed Olive-back, Red-winged Pytilia, Brown Twinspot, Bar-bellied Firefinches, Black-rumped Waxbill, Paradise Whydah,White-rumped Seedeater and Brown-rumped and Cabanis s Buntings. Later return to the lodge. Dinner and overnight at Murchison River lodge.

14 Day 18: Whole day birding Murchison Falls N.P. After early morning breakfast leaving at 6 o clock for the missed species such as Northern Carmine Bee-eaters, Red-throated Bee-eaters, White-browed Sparrow Weavers, Speckled-fronted Weavers, Chestnut-crowned Weavers and many others. Lunch at the Camp, and afternoon go for boat trip up to the bottom of the falls. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 19: Transfer to masindi birding via the escarpment and Budongo Forest Reserve. After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 20: Transfer to Mabira Early morning drive to Jinja birding en-route. The distance from Masindi to Jinja is 286 kms, and along the road, there are many papyrus swamps, woodland and less disturbed farm lands for birding. Dinner and overnight at Sunset hotel Day 21: Whole day birding in Mabira forest We shall wake up early in morning and walk along the trail for species such as Spekebreasted Woodpecker, Black-throated Apalis, African Blue Flycatcher, Dusky Tit, Forest Robin, Little- and Olive Sunbirds and other superb birds. The trail continues into an open area where large, dead trees provide nesting sites of an abundance of barbets such as Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted, Double-toothed, Great Blue Turaco and African Pied Hornbill and many others. Transfer back to the airport in the evening for your return flight. END OF THE TRIP

Uganda. 9. til 23. februar 2014

Uganda. 9. til 23. februar 2014 Uganda 9. til 23. februar 2014 Deltagere: Annemarie Kaack, Bodil Rytter, Lilly Sørensen, Hans Rytter, Kurt Kaack Hansen og Niels Bomholt, alle fra Fyn. Fotos: Lilly Sørensen, tekst: Niels Bomholt Vi havde

Læs mere

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg Leopard, Queen Elisabeth NP. Foto: Jan Enoksen 1 Forord: DOF Travels 3.

Læs mere

Vi har kortere og dermed billigere rejser til Uganda, men det er vanskeligt at gøre det bedre end denne.

Vi har kortere og dermed billigere rejser til Uganda, men det er vanskeligt at gøre det bedre end denne. Ugandas horisonter 13 dage Kontakt os for pris Murchison Falls - Kibale - Queen Elizabeth NP - Bwindi - Lake Mburo BENNS' Safari byder velkommen til landet mange kalder Afrikas smukkeste, The Pearl Of

Læs mere

Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer

Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda,

Læs mere

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder KENYA November 2013 En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder Foreløbigt program 16 november 2013: Afgang København 17 november 2013: Nairobi Mt. Kenya Efter morgenmad kører vi nordpå mod Castle Forest

Læs mere

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda

EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR REJSELEDER. Det bedste af Uganda EN DEL AF EN GRUPPE MED ENGELSKTALENDE REJSELEDER INKLUDERET CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Det bedste af Uganda ENTEBBE BWINDI QUEEN ELIZABETH N.P KIBALE - ENTEBBE. 9 dage med afrejse i januar

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

Det bedste af Uganda

Det bedste af Uganda Det bedste af Uganda 10 dage fra kr. 24.995 REJSERUTE: ENTEBBE - LAKE MBURO - BWINDI - QUEEN ELIZABETH N.P - KIBALE Afrejse hver måned i international gruppe med engelsktalende guide og min. 2 deltagere

Læs mere

Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer

Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer Uganda og Rwanda Safari med chimpanser og bjerggorillaer Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda,

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Uganda September 2008 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening

Uganda September 2008 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda September 2008 Leopard i Muchinson Falls NP. Foto: Ken Jakobsen DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: DOF Travels 3-ugers tur til Uganda i september 2008 var præget af intensitet og intimitet.

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Unik safarirejse til Ugandas Gorillaer 16 dage fra kr. 19.275,- pr. person + 600 USD til 'Gorilla Permit' 16 dages unik safarirejse til Ugandas bjerggorillaer, chimpanser og træklatrende løver Få en oplevelse

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Uganda og Rwanda. safari, chimpanser og gorillaer

Uganda og Rwanda. safari, chimpanser og gorillaer Uganda og Rwanda safari, chimpanser og gorillaer Kunne du tænke dig at opleve bjerggorillaer på helt tæt hold? Så er denne tur til Uganda og Rwanda lige sagen. Her er det virkelig naturoplevelser der er

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Panorama billede fra starten den første dag i 2014 Michael Koldtoft fra Trolling Centrum har brugt lidt tid på at arbejde med billederne fra

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014 Rapport om 11 jyders Ugandatur 2 Indledning Litteratur Dette er en rapport over endnu en af denne gruppes herlige ture rundt i (fugle)verdenen. Denne gang

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 8 English version further down Der bliver landet fisk men ikke mange Her er det Johnny Nielsen, Søløven, fra Tejn, som i denne uge fangede 13,0 kg nord for

Læs mere

UGANDA. Eksperter i eventyr. 1 Eksperter i eventyr

UGANDA. Eksperter i eventyr. 1 Eksperter i eventyr UGANDA 1 Uganda - Afrikas perle Uganda bliver med rette kaldt Pearl of Africa - Afrikas perle. Og landet gemmer i sandhed på en perlerække af fantastiske oplevelser, der efterlader uudslettelige indtryk.

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

TANZANIA. juni - juli 2003

TANZANIA. juni - juli 2003 TANZANIA juni - juli 2003 Serengeti N.P. - Ngorongoro C. A. - Tarangire N.P. - Lake Manyara N.P. - Arusha N.P. - Mkomazi N.P. - West and East Usambaras - Pangani River - Pugu Hills af Ole Zoltan Göller

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2014

Trolling Master Bornholm 2014 Trolling Master Bornholm 2014 (English version further down) Den ny havn i Tejn Havn Bornholms Regionskommune er gået i gang med at udvide Tejn Havn, og det er med til at gøre det muligt, at vi kan være

Læs mere

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Ghana 13.-25. november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Woodland Kingfisher Dansk Ornitologisk Forening har i en del år haft et trækfugle program i Ghana, som vi efterhånden har hørt en del om. Derfor

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Uganda Fly-In Gorilla Trekking

Uganda Fly-In Gorilla Trekking Uganda Fly-In Gorilla Trekking 4 dage fra kr. 13.500 REJSERUTE: ENTEBBE - BWINDI - ENTEBBE Fly-in fra safari i f.eks Kenya og Tanzania og oplev de store bjerggorillaer Tlf.: 8873 4000 africatours.dk info@africatours.dk

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Sæsonen er tidligt i gang Der er overraskende gode meldinger fra havet her i oktober. Faktisk er der nogen, der fortæller os, at en bedre start og så tidlig en start ikke

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Timetable will be aviable after sep. 5. when the sing up ends. Provicius timetable on the next sites.

Timetable will be aviable after sep. 5. when the sing up ends. Provicius timetable on the next sites. English Information about the race. Practise Friday oct. 9 from 12.00 to 23.00 Saturday oct. 10. door open at 8.00 to breakfast/coffee Both days it will be possible to buy food and drinks in the racecenter.

Læs mere

Boligsøgning / Search for accommodation!

Boligsøgning / Search for accommodation! Boligsøgning / Search for accommodation! For at guide dig frem til den rigtige vejledning, skal du lige svare på et par spørgsmål: To make sure you are using the correct guide for applying you must answer

Læs mere

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes.

Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav fx: Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funny shapes. Brug sømbrættet til at lave sjove figurer. Lav f: Et dannebrogsflag Et hus med tag, vinduer og dør En fugl En bil En blomst Få de andre til at gætte, hvad du har lavet. Use the nail board to make funn

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 7 English version further down Så var det omsider fiskevejr En af dem, der kom på vandet i en af hullerne, mellem den hårde vestenvind var Lejf K. Pedersen,

Læs mere

Kenya Migration Safari 2016

Kenya Migration Safari 2016 Geoffrey er DANSKTALENDE REJSELEDER 28. r e b m e t sep Kenya Migration Safari 2016 OPLEV DEN STORE GNU- OG ZEBRAVANDRING MED AFRICA TOURS DESTINATIONSCHEF, GEOFFREY SENDEU, PÅ EN 9 DAGES PRAGFULD KENYASAFARI.

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming Gambia 8. - 22. januar 2014 Green Turaco: Karen/Flemming DOF Travel Birdlife Denmark John Speich Forord. Fra onsdag den 8. - onsdag den 22. januar 2014 afholdt DOF Travel sin tredie Gambia-tur, dog uden

Læs mere

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Red-Throated Bee-eater/Foto: Michael P. Petersen. DOF Travel Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening John Speich Forord Fra den 6. - 20. december 2007 afholdt

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

Side 2 af 7 Hvor skal du hente/spise din mad? Alle måltider udleveres fra Bagsværd Roklub. Det er i samme bygning som Frivillig Sekretariatet, hvor du

Side 2 af 7 Hvor skal du hente/spise din mad? Alle måltider udleveres fra Bagsværd Roklub. Det er i samme bygning som Frivillig Sekretariatet, hvor du Side 1 af 7 SEPTEMBER Kære Frivillig Dagen før dagen. Vi kan næsten ikke vente. The big day is comming up. We can hardly wait. Oversigtskort over mødesteder Når du tjekker ind på din første vagt kan du

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Trolling Master Bornholm 2013 Husk at tjekke jeres reservationer! Vi ved, at der er nogen, som har lavet reservationer af overnatning, og at

Læs mere

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI

EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Dato: 02. 01 2017 EVENTYRLIGE TANZANIA SAFARI Denne spændende Tanzania safari med dansktalende rejseleder, tager jer på en spændende rejse blandt Tanzanias magiske dyreliv. Rejsen foregår på den perfekte

Læs mere

Burkina Faso and Ghana II

Burkina Faso and Ghana II Burkina Faso and Ghana II 16th February to 1st March 2013 DOF Travel By: Niels Riis Introduction Since 2008 the Danish Ornithological Society, DOF/BirdLife Denmark has carried a migratory birds programme

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 6 English version further down Johnny Nielsen med 8,6 kg laks Laksen blev fanget seks sømil ud for Tejn. Det var faktisk dobbelthug, så et kig ned i køletasken

Læs mere

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE

TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Dato: 02. 07 2016 TANZANIAS HøJDEPUNKTER OG ZANZIBAR BADEFERIE Fantastiske safarioplevelser og en herlig badeferie på Zanzibar venter på denne rejse. Safarien byder... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange

Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT Naturfænomenet Victoria Falls, paradiset Chobe og imponerende Hwange VICTORIA FALLS CHOBE HWANGE VICTORIA FALLS. 11 dage med dyrerig safari i Chobe og Hwange og imponerende

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Den første dag i Bornholmerlaks konkurrencen Formanden for Bornholms Trollingklub, Anders Schou Jensen (og meddomer i TMB) fik

Læs mere

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Nyhedsmail, december 2013 (scroll down for English version) Kære Omdeler Julen venter rundt om hjørnet. Og netop julen er årsagen til, at NORDJYSKE Distributions mange omdelere har ekstra travlt med at

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Jambo Serena Safari 8 dage fra kr. 18.098,- pr. person Inkl. fly, ind kvartering, guid e mm. Tag med på en fantastisk safarirejse i Tanzania og besøg nogle af de aller bedste safariområder I fantastiske

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK)

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Information Systems ICT Welcome to Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Agenda Autumn Meeting 2013 Thursday 24:th of October 10:00 Velkomst. Status fra formanden og gennemgang af program for høstmødet

Læs mere

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Tanzania Safari 8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Pris pr. person i april/maj fra kr. 18.300,Pris pr. person fra maj-okt.

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Åbenrå Orienteringsklub

Åbenrå Orienteringsklub Åbenrå Orienteringsklub Velkommen til det ægte orienteringsløb på Blå Sommer 2009 Din gruppe har tilmeldt spejdere til at deltage i det ægte orienteringsløb på Blå Sommer 2009. Orienteringsløbet gennemføres

Læs mere

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på 14 dages tur med dansk rejseleder pris pr person i dobbelt værelse kr. 24.975,- 2 afgange fra København med KLM via Amsterdam 24. oktober og 14.

Læs mere

Malariafri Familie Safari i Sydafrika

Malariafri Familie Safari i Sydafrika Malariafri Familie Safari i Sydafrika 12 dage fra kr. 18.600,- REJSERUTE: JOHANNESBURG - PILANESBERG N.P. - SUN CITY - CAPE TOWN Malariafri og familievenlig rundrejse med indkvartering i familieværelser

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING

DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING Dato: 06. 01 2017 DEN STORE MAASAI-LAND VANDRING En helt unik safari for dig der gerne vil prøve noget anderledes: En uges vandring gennem den klassiske afrikanske natur, hvor lokale Maasaier guider dig

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Sæsonen er ved at komme i omdrejninger. Her er det John Eriksen fra Nexø med 95 cm og en kontrolleret vægt på 11,8 kg fanget på østkysten af

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

MASAI MARAS BIG FIVE

MASAI MARAS BIG FIVE Dato:. MASAI MARAS BIG FIVE Safari Eksperten byder dig velkommen til en safarioplevelse i særklasse. Denne tur giver dig fred og ro til at fordybe dig i den... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010 Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par Afrejse 28. marts 2010 Singleture.dk har i samarbejde med Bravo Safari sammensat en fantastisk rejse, der kombinerer safari i verdensklasse

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

Uganda. Læserrejse med. Klub Nordjyske

Uganda. Læserrejse med. Klub Nordjyske Uganda Læserrejse med Klub Nordjyske 2017 Periode: 25. januar til 04. februar, 2017 Flyselskab: Afrejse fra: Rejseleder: KLM Aalborg Dansk Rejseleder Pris / Person: DKK 24.500,- UGANDA OG DET AUTENTISKE

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 3 English version further down Fremragende vejr og laks hele vejen rundt om øen Weekendens fremragende vejr (se selv de bare arme) lokkede mange bornholmske

Læs mere

Tanzania Mini Safari og Zanzibar

Tanzania Mini Safari og Zanzibar Tanzania Mini Safari og Zanzibar 10 dage fra kr. 19.200 v/4 personer REJSERUTE: ARUSHA - TARANGIRE - NGORONGORO - ARUSHA - ZANZIBAR Privat safari med mulighed for afrejse hver dag året rundt, du bestemmer

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

JOHN LENNON (DANISH EDITION) BY CYNTHIA LENNON

JOHN LENNON (DANISH EDITION) BY CYNTHIA LENNON JOHN LENNON (DANISH EDITION) BY CYNTHIA LENNON READ ONLINE AND DOWNLOAD EBOOK : JOHN LENNON (DANISH EDITION) BY CYNTHIA LENNON Click button to download this ebook READ ONLINE AND DOWNLOAD JOHN LENNON (DANISH

Læs mere

Limpopo Province - Musina - Sydafrika

Limpopo Province - Musina - Sydafrika Limpopo Province - Musina - Sydafrika Området hvorpå jagten foregår ligger ved Limpopofloden, som også danner grænse til Zimbabwe ved byen Musina, ca. 4,5-5 timers kørsel fra Johannesburg. Lodgen er beliggende

Læs mere

Titel: Barry s Bespoke Bakery

Titel: Barry s Bespoke Bakery Titel: Tema: Kærlighed, kager, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: SVT2, 03-08-2014, 10 min. Denne pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med tema

Læs mere

Tanzania og Zanzibar. Mount Meru meter. Telefon

Tanzania og Zanzibar. Mount Meru meter. Telefon Telefon 47 16 12 20 Tanzania og Zanzibar Fantastisk 5 dages trekkingtur til Mount Meru - Tanzanias næsthøjeste bjerg og kontinentets femtehøjeste bjerg Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer Me and my pet My dogs SVTV2, 2011, 5 min. Tekstet på engelsk Me and my pet er en svenskproduceret undervisningsserie til engelsk for børn i 4. klasse, som foregår på engelsk, i engelsktalende lande og

Læs mere

nyt håndmalet univers

nyt håndmalet univers ny kollektion 2017 NY KOLLEKTION 3 nyt håndmalet univers Det er med stor glæde og forventning at vi hermed præsenterer vores nyeste kollektion, som viser en helt ny og mere kunstnerisk og eksperimenterende

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor

Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor Malawi og Zambia Safari i Livingstones fodspor Da David Livingstone blev fundet af Henry Stanley med de berømte ord: "Dr. Livingstone, I presume", havde han tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Afrika.

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kiboko Botswana Adventure 17 dage Kontakt os for pris Kalahari - Okavango - Moremi - Victoria Falls - Chobe - Limpopo Herlig camping safari til hjertet af de bedste områder i vildtrige Botswana, hvor klassiske

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzania Big Five Safari 9 dage fra kr. 16.900,- pr. person Inkl. fly, transp ort, ind kvartering, m.m. 9 dage fantastisk, firehjulstrukket safari- rejse i T anzania En fantastisk safari-rejse til Tanzania

Læs mere

Klimaformidling Odense 26.10.2015

Klimaformidling Odense 26.10.2015 Klimaformidling Odense 26.10.2015 En NØRD s oplevelser fra den 3. verden som inspirerer til forandring: Radikale problemer kræver radikale løsninger. Hvis vi vil ændre vores måde at leve på, er vi derfor

Læs mere

Søsterhotellerne i Fredericia

Søsterhotellerne i Fredericia Hotellet ved lillebælt Søsterhotellerne i Fredericia Tel. +45 7592 1855 www.postgaarden.dk Hotellet i city Vi hygger om vore gæster We always spoil our guests På Hotel Postgaarden og Hotel Medio sørger

Læs mere

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN PÅ JAGT I DE NÆRLIGGENDE BUSHOMRÅDER Blesbuck Blue Wildebeest Impala Kudu Nyala Red Hardebeest Warthog Zebra Jagtrejse - riffeljagt Prisen inkluderer

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Trolling Master Bornholm 2013 Dommerkomiteen har i dag holdt møde og evalueret jeres tilbagemeldinger, og det betyder nogle ændringer af arrangementet

Læs mere

Digte Vinter 2006 af Tina Rye Hansen. Just a spoonful of sugar, makes the medicine go down

Digte Vinter 2006 af Tina Rye Hansen. Just a spoonful of sugar, makes the medicine go down Digte Vinter 2006 af Tina Rye Hansen Just a spoonful of sugar, makes the medicine go down... 1 Tvangsmedicineringens lange arm... 1 For the sake of being someone... 2 Steps away... 3 Tell me... 4 Darkness

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kenya masai safari 10 dage Kontakt os for pris Samburu - Mt. Kenya - Lake Nakuru - Masai Mara To nærmest identiske rundrejser, der bringer én til de bedst kendte steder i safariens moderland, Kenya. Vi

Læs mere

Titangade. 16. september 2014

Titangade. 16. september 2014 Titangade 16. september 2014 Dagens program 9.00 9.15 Velkomst 9.15 10.00 10.00 10.15 Pause 10.15 12.00 12.00 12.45 Frokost 12.45 14.00 14.00 14.15 Pause 14.00 15.00 Hvem er vi? Forventnings afstemning

Læs mere

Fra Kruger til Victoria Falls 2016

Fra Kruger til Victoria Falls 2016 skønne LODGES OG HOTELLER på hele rejsen Fra Kruger til Victoria Falls 2016 KRUGER NATIONAL PARK I SYDAFRIKA OG ZIMBABWE s VICTORIA FALLS 15 dage med engelsktalende ekspertrejseleder fra kr. 27.995,I det

Læs mere