Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge"

Transkript

1 Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen succeen fra september 2008, hvor holdet så ikke mindre 585 fugleog 47 pattedyrarter på den 3-ugers tur. Denne gang deles turen op i en 2 ugers grundtur med tilvalg af 1 ekstrauge. Eksotiske oplevelser med træskonæb og menneskeaber er fortsat mulige i et land, hvor befolkningstilvækst truer deres lokaliteter og livseksistens. I Uganda er registreret over 1100 fuglearter, og vi forventer at se et bredt udsnit heraf. Et antal på over 500 arter på 14 dage er ikke urealistisk. Vi har igen denne gang allieret os med en lokal guide, nemlig Alfred Twinomujuni, der har sit eget firma Avian Watch Uganda Travel Agency. Alfred kender Ugandas hotspots, som sin egen bukselomme. Han kommer fra Bwindi og har arbejdet mange år i Bwindi National Park. Udover at være en fantastisk fuglespotter, så har han også first hand informationer omkring sikkerhedsmæssige aspekter.

2 Vi har hele fulde dage i Uganda (afhængig af tilmelding til ekstraugen), så det giver os gode muligheder at opleve Ugandas hovedattraktioner indenfor wildlife. Vi ønsker at få fuld udnyttelse af dagene, og holder derfor et højt aktivitetsniveau. En typisk dag vil medføre, at vi står tidligt op ved solopgang - da fugleaktiviteten her er højest og temperaturen lav. Senere på dagen kan vi så tage den lidt mere med ro, specielt på varme dage. Sen eftermiddag og aften vil igen være tidspunkter, hvor dyre- og fuglelivet vågner op efter en varm dag. Vi har generelt bestræbt os på at få mindst 2 overnatninger hvert sted, og i Bwindi har vi hele 3 overnatninger. Under turen vil vi have 1-2 chauffører og Landcruisers til rådighed afhængigt af deltagerantal. Disse Landcruisers er 4- hjulstrukne, og derfor meget velegnet i et vejnet, der ikke alle steder er lige fremkommelige, når regnen har opblødt vejen og asfalten mangler.

3 Grundtur: På grundturen vil vi koncentrere os om det sydlige og østlige Uganda, hvor Træskonæb og vores venner indenfor primaterne, nemlig bjerggorillaer og chimpanser holder til. Vi koncentrerer os om følgende lokaliteter. Mabamba Wetlands: Papyrus sump og vådområde ved Victoria søen lige NW for Entebbe. En kanotur giver os måske første syn af træskonæb. Her lever også den smukke Papyrus Gonolek. Lake Mburo National Park: Ligger få timers kørsel vest for Kampala. Parken består af acacia skov, der huser flere fuglearter i deres nordligste udbredelse. Arter som primært lever i afrikas sydlige savanne. Lake Mburo er den største af 5 søer i området. Her kan vi være heldig og se den svært tilgængelige og specielle African Finfoot, ligesom flere Papyrus endemer. I parken kan også ses en lang række pattedyr bl.a. Olive baboon, Flodhest, flere arter oddere og Sitatunga. Bwindi National Park: Vel nok et af rejsens højdepunkter beliggende i det østlige Uganda på grænsen til Den Demokratiske Republik Congo. At opleve bjerggorillaes familieliv på tæt hold, vil sætte sig dybe spor i ens hukommelse. Parken har en udbredelse på 321 km² og ligger i en højde fra meter over havet. Biotopen er bjergskov med islæt af bambus og bjergsumpe. I alt er der registreret 357 fuglearter, og der er ikke mindre 23 af Uganda s 24 Albertine Rift endimics, hvor specielt African Green Broadbill markerer sig.

4 Queen Elisabeth National Park: Vel nok den bedst kendte nationalpark i Uganda, og den bedste på turen for pattedyr, og en dyreliste på ikke mindre end 95. Dyrebestanden kan dog på ingen måde måle sig med nationalparkerne i Kenya og Tanzania. Vi skal her opleve det største vildsvin i verden, nemlig Giant Forrest Hog, ligesom bestanden af flodheste er til at få øje på. Endvidere Uganda Kob, Topi, elefanter, bøfler og forhåbentlig også en løveflok eller to. På fuglefronten vil træskonæbet igen være aktuel sammen med talrige arter af vandfugle. Vi skal sejle en tur på Kazinga kanalen, som forbinder Lake Edward og Lake George. I parken er registreret 550 fuglearter i biotoper fra savanne, vådområder til galleriog lavlandsskove.

5 Semliki National Park: Godt 50 km SW for sydbreden af Lake Albert, og på grænsen til Democratic Republic of Congo, ligger Simliki Forrest National Park. Området er et af de fuglerigeste skovområder i Afrika. Her mødes Østafrika med Vest- og Centralafrikas fuglefauna, hvilket giver en artsrigdom, som ikke findes på den øvrige del af turen. Infrastrukturen er ikke den bedste, og i tilfælde af megen nedbør, kan veje og stier give store udfordringer. Omvendt kan Semliki give nye og uopdagede oplevelser. De 53 registrerede pattedyr er ikke nemme, men måske får vi glimt af den sky Sitatunga. På fuglefronten glimrer skoven med mange arter hornbills og den smukke Black-collared Lovebird. Kibale National Park: Ikke langt SØ for Simliki NP ligger Kibale National Park og tilstødende Bigodi Swamp. Området huser den største koncentration og variation af primater i Østafrika. Udover chimpanser kan der ses Grey-cheaked Mangebey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red og Black-and-white Colobus. Området er hovedsagelig dækket af regnskov med tilstødende græsområder og sumpe. Den smukke Narina Trogon kan ses her, og med lidt held Black Bee-eater. Grey Parrots ses også her og på rovfuglefronten kan nævnes Crowned Eagle. Papyrussumpen ved Bigodi Swamp giver muligheder for Papyrus Gonolek, White-winged Warbler og Papyrus Canary. Deltagere, som kun har valgt at deltage på grundturen, køres til Kampala og Entebbe for hjemrejse.

6 Ekstrauge: For dem, som har valgt at deltage i ekstraugen køres nordpå via Lake Alberts østbred mod Murchinson Falls National Park. På denne ekstrauge vil vi besøge følgende lokaliteter: Budongo Forest Reserve: Området har noteret i alt godt 350 fuglearter. Dette reservat ligger lige syd for Murchinson Falls National Park. Vi vil besøge de to veje, som fører ind til Royal Mile området (øst for byen Masindi) og Kaniyo Pabidi området (lige syd for Murchinson Falls). Royal Mile byder også på chimpanser. Vi går ad en let tilgængelig sti ned til en nedlagte mine med bl.a. flere arter isfugle (Chocolate-backed, Blue-breasted og Dwarf Kingfisher), som er bemærkelsesværdige almindelige. Også Cassin s Hawk-Eagle og både Cassin s- og Sabine s Spinetail kan opleves i luftrummet over skoven. Kaniyo Pabidi området indeholder et smalt stykke skov, hvor hovedattrraktionen er Purvel s Illadopsis. Herudover forsøger vi at finde den sky og sjældne Greenbreasted Pitta. Murchinson Falls National Park: Denne km² store nationalpark blev oprettet i 1952, og er beliggende lige NØ for Lake Albert. Også her vil vi se efter aber, såsom Blue Monkey, Blackand-white Colobus, Red-tailed Monkey og Chimpanse. Vi skal på en bådfart med gode muligheder for flere træskonæb og Nilkrokodiller. I parken ses også de større savannedyr: Giraf, Buffalo, Waterbuck, Hartebeest og Oribi-antilopen. Vi skal opleve Murchinson fallet, hvor Victoria Nile presses gennem en smal kløft. Her ses Rock Pratincole, som fouragerer efter insekter. Vi vil også her forsøge os med natravne-spotting, og håber på endnu en mulighed for at se Standard-winged Nightjar.

7 Mabira Forest Reserve: Ligger godt 50 km øst for Kampala. Området huser bl.a. flere arter af barbets, såsom Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted og Double-toothed. Vi afslutter turen her inden hjemrejsen til Danmark. Få yderligere inspiration i DOF Travel-rapporten fra 2008, som kan ses via dette link: Alle fotos er taget af Erik Mølgaard. Praktiske oplysninger Indkvartering De fleste af overnatningerne vil ske i hoteller/lodges, der er rene og af god standard. Aktivitetsniveau Vi holder et højt aktivitetsniveau. Specielt vil vi udnytte den bedste tid på døgnet til fugle og dyreobs. - nemlig om morgenen. Dette betyder, at vi skal tidligt op. Ligeledes kan aftener være spændende, hvorfor vi også her vil forsøge os med nogle ture nær overnatningsstedet, for dem som har mod på det. Til gengæld har vi de fleste steder valgt mindst 2-3 nætter pr. lokalitet, så der bliver mulighed for at hoppe af programmet, hvis man hellere vil slappe af en dag. Vi vil på nogle dage anvende packed breakfast og/eller lunch, så vi undgår unødig kørsel efter restauranter.

8 Turens pris Turens foreløbige priser fremgår af dette skema: Pris for enkeltværelse for grundturen er kr For grundtur + ekstra uge er enkeltværelsesprisen Priserne omhandler lokalguide fra Avian Watch Uganga, al transport i 4- hjulstrukne Landcruiser, alle overnatninger i hoteller og safari lodges, alle måltider og flaskevand til måltider og på tur, parkentreer, de nævnte bådture, drikkepenge til guide og chauffører samt almindelig DOF Travel service. Priserne omhandler ikke syge- og afbestillingsforsikring, visum til Uganda (30 USD), vaccinationer og drikkevarer på hoteller og lodges. Gorilla- og Chimpanse-permit Vi har valgt at gorilla- og chimpanse-permit kan tilvælges via særskilt betaling. Herved er et fravalg muligt og en besparelse på turens pris på 4600 kr. Udgifterne til adgang til gorilla- og chimpanse er steget markant. I 2008 kostede gorilla-permit 300 USD og chimpanse-permit var includeret i turens pris. Vores lokalagent oplyser, at fondsdonationer er ophørt, og staten derfor har valgt at sætte priserne op. Når dette er sagt, så har indtægterne for gorilla-permit været med til at sikre, at antallet af bjerggorillaer er steget i Uganda, og at skoven bibeholdes, som mangfoldig natur, fremfor skovning og agerdyrkning. Så på den måde er disse indtægter med til at sikre en bevaring af områderne. Tilmelding Tilmelding til turen kan ske ved indbetaling af et depositum på kr. på DOF Travels konto, jf. pkt. 3 under Rejsebestemmelser. Da rejsen tidligere har været slået op med interessetilkendegivelse, vil de, der har givet deres tilkendegivelse, få fortrinsret til pladserne. Oplys på indbetalingen, om du/i ønsker, at deltage på - Grundtur - Ekstra uge - Gorrilla-permit - Chimpanse-permit

9 Se skemaet med foreløbige priser ovenfor. Forsikring En rejseforsikring for sygdom og hjemtransport i forbindelse hermed er et must, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og efterfølgende blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt. Afbestillingsregler Vær opmærksom på, at der for denne tur er særlige afbestillingsregler, jf. Rejsebestemmelser på denne side. Vi har skærpet afbestillingsfristerne for at sikre turens pris, i tilfælde af sene afbud, og dermed turens gennemførelse. Formøde Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde. Dag-til-dag program Dag-til-dag program fra Avianwatchuganda Travel Agency fremgår herunder. Leder og guide Dansk rejseleder: Peter Lafrenz, Brandsbjergvej 45, 2600 Glostrup. Telefon: p_lafrenz (at) hotmail.com Teknisk arrangør Landarrangementet bliver arrangeret af Avian Watch Uganda Travel Agency. Lokalguide vil være Alfred Twinomujuni. Dag-til-dag program fra Avian Watch Uganda: DOF Travel days birding trip to Uganda: Tour-leaders: Alfred Twinomujuni, Avian Watch Uganda Peter Lafrenz, DOF Travel, Denmark MAINTOUR: Day 1: Arriving Entebbe. Arrival and overnight at Entebbe, Travelers Inn Day 2: Early morning transfer to Mabamba for the Shoebil. Leave Entebbe in the early morning at 6:30 and drive 1½ hrs the 35 km (bad road) to go birding the Mabamba Swamp, where you will be paddled in a canoe to search for the mighty Shoebill among others. Also look out for other birds like Pink-backed

10 Pelican, Yellow-billed Duck, Malachite Kingfisher, Blue-breasted Bee-eater etc. Leave Mabamba at 1 o clock, bird your way to lake Mburo NP via Equator for photographs. Dinner and overnight at Rwakobo rock. Day 3: Morning boat-trip Lake Mburo. Transfer to Ruhizha (Bwindi NP) Early morning boat trip on Lake Mburo for the African Finfoot, White-backed Night Heron and other water birds. Our highlight will be Red-faced Barbet whose range is almost restricted to a small area in Southern Uganda and Eastern Rwanda. Other speices that will be viewed along the lake-side include Southern Ground Hornbill, Spot-flanked, aan black-colared Barbet, Blue-napped Mosebird, White-winged Warbleer, Papyrus Gonolek, Violet-tipped Courser, Northern Brown-throated Weaver and many others. After lunch drive to Ruhizha (Bwindi Northern sector) with a few stops for birding at the papyrus swamps along the road. The distance is around 180 km with a bigger part on good tarmac road and a small part towards Ruhizha on a poor marrum road. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 4: Whole day birding Mubwindi Swamp, Ruhizha Area (Bwindi NP). After early breakfast we leave the camp at 6:30 am. We walk down with packed lunch to Mubwindi Swamp for a whole day birding, looking for specials like Black-billed Turaco, Fine-banded Woodpecker, African Green-Broadbill, Mountain Greenbul, Redfaced Woodland Warbler, Mountain Yellow Warbler, Chestnut-throated Apalis and many more. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 5: Transfer to Buhoma birding en-route. This day is a short drive with a lot of birding through un disturbed farm lands at the edge of Bwindi National Park which is around 45 kms from Ruhizha to Buhoma. Stop at the neck for species like Tambourine Dove, Black bee-eater, Mountain Wagtail, Toro Olive-Greenbul, White-starred-Robin, Strange Weaver, Dusky Twin Spot, Grauer s Warbler, Black bee-eter, Red Throted Wryneck among others.we will be birding through farmland, forest edge and forest Habitats. We shall do a short village walk around Buhoma area after arrival for Magpie Mannikin in the evening. Dinner and overnight at Bwindi View Bandas Day 6: Whole day birding at Buhoma, Bwindi National Park. To enter the Park is only allowed at 8:00 am. There will be time to bird around the camp before 8 o clock. Look for Chapin s Flycatcher, Short-tailed Warbler, Whitebellied Robin-chat, Petit s Cuckoo Shrike and other middle altitude forest birds that we would have missed in other forests.

11 Dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 7: Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. After briefing at 8:00 am, you will visit the higher elevation forest, one of the world s great natural treasures providing home to mountain Gorillas. If you come early, we can do some birding in the village looking for Red-chested Flufftail and probably the Bat Hawk. Lunch, dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 8: Transfer to Queen Elizabeth NP Early morning transfer to Queen Elizabeth National Park via Ishasha and we shall have our lunch on the way. At Ishaha, we shall see a variety of Game including climbing Lions, Elepahnts, Buffaloes and other game. Having reached in the evening, we shall bird around the hotel on arrival for species like Blue Quail, African Crake, Ross s Turaco, Jackson s Pipit, Red-headed lovebird, Cassin s Flycatcher, Black beeeater, White-backed-, Lappet Faced-, Ruppel s-, White headed- and Palmnut Vultures, Martial-, Wahlbergs-,Western Banded Snake- and Fish Egales, Shining Blue Kingfisher and other birds. Dinner and overnight at Bush Lodge. Day 9: Morning gamedrive afternoon boat-trip: Queen Elizabeth National Park. Leaving the lodge at 6:30. Early morning game drive and birding. Lunch at the lodge and in the afternoon go for the launch (boat) trip on the Kazinga Channel to see a variety of wildlife, hundreds of Hippos, Crocodile and bird life from a boat. Look out for birds like Pelicans, Green-backed Heron, Yellow-billed Stork, Saddle-billed Stork, African Spoonbill, Martial Eagle, Common Button Quail, Senegal Plover, and Sunbirds among others. Dinner and Overnight at the Bush lodge. Day 10: Transfer to Semliki National Park After breakfast we will transfer to Semliki birding en-route through QENP and the northern side of Rwenzori Mountains that are dry savanna woodland, and later birding along the edge of the Park, reaching at the lodge in evening. The distance is about 150 km. Dinner and overnight at Rainbow Camp. Day 11: Whole day birding Kirumia Trail, Semliki National Park.

12 After breakfast leaving the lodge at 6:30 am, proceed for a whole day birding on the Kirumia trail. Look for species like Nkurengu rail, White-tailed lark, Broad-tailed Warbler, Compact Weaver, Lizzard Burzard, Long-crested Eagle, Brown- Blackchested Snake-eagle, Green Backed Eremomela, Pale Frycatcher, Sooty Chat, Blackbilled Barbet, Huglines Francolin, Black-winged Red-bishop, Southern Red and Black Bishop, Whistling Cisticola, Brown-backed Woodpecker, Cabanis/Golden Breasted Buntings, Orange-cheecked Waxbill, White-crested-, Black Dwarf-, Red-billed Dwarf-, Piping- and Black-wattled Hornbills, Red-rumped Tinkerbird, Spotted-, Lyre-tailed- and Zenker s Honeyguides, African Piculet, Gabon Woodpecker, Red-sided Broadbill, White-throated Blue Swallow, Green-tailed Bristlebill, Sassi s Olive, Xavier s-, Swamp-, Simple- and Eastern Bearded Greenbuls, Yellow-throated Nicator, Capuchin Babbler, Lemon-bellied Crombec, Red-eyed puffback, Grant s Bluebill and many more. Dinner and overnight at Rainbow Hotel in Bundibudgo town. Day 12 : Bird as we transfer to Kibale NP After breakfast leaving the lodge at 6:30 am and birding for the missed species along the road as we head towards Kibale National Park. The distance is about 60 kilometers. After check in at the Guest house, we will do an evening birding around the camp. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 13: Bird Kibale National Park After breakfast leaving resort at 6:30am drive to the park and try early morning Green-breasted Pitta and lunch at Kanyanchu. Then after lunch bird the vicinity of Kanyanchu. Cuckoos, Grey Parrot, Black-billed Turaco, Narina Trogon, and many more. Primates like Chimpanzees, Red Colobus, Blue Monkey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red-tailed Monkey among others. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 14: Transfer to Entebbe Airport. Early morning transfer back to Entebbe with stops for birding depending on your time of departure. END OF THE MAIN TOUR EXTENSION: One group for 14 days will drive back to Entebbe while another group with extension will drive to Murchison on the same day.

13 Day 14: Transfer to Masindi. Early morning transfer to Masindi with stops for stretching and birding along the road. This day is a drive on a poor marrum road with a distance of about 285kms and takes a whole day drive. Dinner and overnight at Masindi hotel Day 15: Bird the Royal Mile (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving the hotel at 6:30 proceed to bird the Royal Mile with packed lunch, as it is a whole day birding. Look out for species like White-thighed Hornbill, Narina Trogon, Blue-breasted-, Dwarf- and Chocolate-backed Kingfisher, and a selection of Tinkerbirds and Barbets among others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 16: Transfer to bird Kanio Pabidi (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 17: Whole day Birding Murchison Fall N.P After Breakfast, We will head for a game drive around the park where a number game will be viewed like Giraffes, Elephants, Buffaloes, Impalas and many more. You will head to Albertine Nile for the Albertine endemics. Our key species in Murchison will be Shoebill, Secretary bird, Red-necked Falcon, Heuglin s Francolin, Denham s Bustard, SenegalThick-Knee, Egyptian Plover, Rock Pranticole, Black-headed Plover, African Skimmer, Bruce s Green Pegion, Vinaceous dove, White-crested Turaco, Pel s Fishing Owl, Long-tailed-, Pennant-winged- and Standard-winged Nightjars, Redthroated-, Swallow-tailed- and Carmine Bee-eaters, Abyssinian Roller, Black Scimitarbill, Abyssinian Ground Hornbill, Black-billed Barbet, Brown-backed Woodpecker, Spotted Morning Thrush, White-fronted Black Chat, Silverbird, Singing bird, Foxy and Black-backed Cisticolas, Red-winged Grey Warbler, Greenbacked Eremomela, Yellow-billed and Emin s Shrikes, White-breasted Cuckoo-shrike, Lesser Blue-eared and Bronze-tailed Starlings, Beautiful Sunbird, Chestnut-crowned Sparrow weaver, Northern Red Bishop, Grey-headed Olive-back, Red-winged Pytilia, Brown Twinspot, Bar-bellied Firefinches, Black-rumped Waxbill, Paradise Whydah,White-rumped Seedeater and Brown-rumped and Cabanis s Buntings. Later return to the lodge. Dinner and overnight at Murchison River lodge.

14 Day 18: Whole day birding Murchison Falls N.P. After early morning breakfast leaving at 6 o clock for the missed species such as Northern Carmine Bee-eaters, Red-throated Bee-eaters, White-browed Sparrow Weavers, Speckled-fronted Weavers, Chestnut-crowned Weavers and many others. Lunch at the Camp, and afternoon go for boat trip up to the bottom of the falls. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 19: Transfer to masindi birding via the escarpment and Budongo Forest Reserve. After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 20: Transfer to Mabira Early morning drive to Jinja birding en-route. The distance from Masindi to Jinja is 286 kms, and along the road, there are many papyrus swamps, woodland and less disturbed farm lands for birding. Dinner and overnight at Sunset hotel Day 21: Whole day birding in Mabira forest We shall wake up early in morning and walk along the trail for species such as Spekebreasted Woodpecker, Black-throated Apalis, African Blue Flycatcher, Dusky Tit, Forest Robin, Little- and Olive Sunbirds and other superb birds. The trail continues into an open area where large, dead trees provide nesting sites of an abundance of barbets such as Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted, Double-toothed, Great Blue Turaco and African Pied Hornbill and many others. Transfer back to the airport in the evening for your return flight. END OF THE TRIP

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

UGANDA 31/8 2000-23/2 2001. Lars Christiansen

UGANDA 31/8 2000-23/2 2001. Lars Christiansen 1 UGANDA 31/8 2000-23/2 2001 Lars Christiansen 2 Indholdsfortegnelse Introduktion....s.3 Klima og besøgstidspunkt..... s.6 Helbred og sikkerhed.....s.7 Transport og kommunikation. s.8 Overnatning og mad....s.9

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

Australien II 5/12-2003 til 5/1 2004. af Svend Aage Linderström

Australien II 5/12-2003 til 5/1 2004. af Svend Aage Linderström Australien II 5/12-2003 til 5/1 2004 af Svend Aage Linderström I perioden 20/9-15/10 2001 besøgte min hustru og jeg for første gang Australien, den gang fravalgte vi at besøge Brisbane, Alice Springs og

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening D E T N O R D V E S T L I G E U.S.A. 2007 30. juni til 17. juli 2007 Turledere: Ivan Olsen og Morten Leisvig Indhold: Forord 2 Indledning 3 Rejserute 5 1. Del: Olympiahalvøen og Stillehavskysten 7 2. Del:

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika - Mauritius - Seychellerne PRISLISTE 2011 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2011 - december

Læs mere

KENYA. Eksperter i eventyr

KENYA. Eksperter i eventyr KENYA Eksperter i eventyr Afrika som kontinent er fantastisk spændende og bare så anderledes end noget andet, man kan opleve her på kloden. Kenya har gennem mange år været det foretrukne rejsemål, når

Læs mere

B O R N E O, M A L A Y S I A

B O R N E O, M A L A Y S I A B O R N E O, M A L A Y S I A februar marts 2008 (Indigo Flycatcher Eumyias indigo) Fugleiagttagelser af Birthe Rasmussen og Erik Vikkelsø Rasmussen Indledning. I februar marts 2008 besøgte vi Sabah og

Læs mere

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på 14 dages tur med dansk rejseleder pris pr person i dobbelt værelse kr. 24.975,- 2 afgange fra København med KLM via Amsterdam 24. oktober og 14.

Læs mere

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Enestående naturrejse til lands, til vands og i luften Arusha Lake Manyara Ngorongoro Serengeti Zanzibar 11. marts 26. marts 2014 Vi byder dig

Læs mere

J A P A N 24. juni 14. juli 2013 Fugleiagttagelser af: Birthe Rasmussen & Erik Vikkelsø Rasmussen (tekst) Lis Kastrup & Svend Pettersson (fotos)

J A P A N 24. juni 14. juli 2013 Fugleiagttagelser af: Birthe Rasmussen & Erik Vikkelsø Rasmussen (tekst) Lis Kastrup & Svend Pettersson (fotos) J A P A N 24. juni 14. juli 2013 (Sibirian Rubythroat ved Cape Ochiichi Misaki, Hokkaido foto: LK ). Fugleiagttagelser af: Birthe Rasmussen & Erik Vikkelsø Rasmussen (tekst) og Lis Kastrup & Svend Pettersson

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker

Læs mere

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året!

En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om året! Når Kenya er bedst! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig En anderledes safari, hvor der i større grad fokuseres på de vilde dyr og naturen i tre af landets mest berømte nationalparker Kun én rejse om

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape. Your African Home - familiens afrikanske farm!

Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape. Your African Home - familiens afrikanske farm! Sydafrika Greys Gift Lodge Eastern cape Your African Home - familiens afrikanske farm! GREYS GIFT LODGE Greys Gift Lodge er beliggende i Eastern Cape godt og vel 2 timers kørsel fra Port Elisabeth. Lodgen

Læs mere

Den store juletur 2007

Den store juletur 2007 Den store juletur 2007 Torsdag 13/12 Copenhagen...2 Fredag 14/12 Perth...2 Lørdag 15/12 Perth to Alice Springs...4 Søndag 16/12 Alice Springs - Ayers Rock...6 Mandag 17/12 Kings Creek...6 Tirsdag 18/12

Læs mere

NYHED FOR ALLE, DER ELSKER AT REJSE I USA!

NYHED FOR ALLE, DER ELSKER AT REJSE I USA! NYHED FOR ALLE, DER ELSKER AT REJSE I USA! Landbrugsmedierne & Dumas-Johansen Denver - Salt Lake City - Yellowstone National Park - Seattle gennem Rocky Mountains 12.-23. september 2013 Spring direkte

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

DOWN UNDER. Vær med til at fejre et ikons 40 år page 4. 6 Aug. 13. Friendship Society of Australia, New Zealand and Denmark

DOWN UNDER. Vær med til at fejre et ikons 40 år page 4. 6 Aug. 13. Friendship Society of Australia, New Zealand and Denmark DOWN UNDER No. 6 Aug. 13 Vær med til at fejre et ikons 40 år page 4 Friendship Society of Australia, New Zealand and Denmark En tur til Western Australia Her oplevede vi dét, der er alle bilisters mareridt

Læs mere

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig

Når Gnuerne barsler. Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Kontakt: Tlf.: 70 20 19 15 Når Gnuerne barsler En eventyrlig rejse til Serengeti og Ngorongoro i Tanzania Kun én rejse om året! Med dansk ekspertrejseleder Søren Ervig Tag på en anderledes, fokuseret natur-

Læs mere

Sydafrika på motorcykel Route- 62, Cape Town & Garden Route med motorcykelguide 13 dage Pris fra KUN DKK 18.975 - Afrejse hele året

Sydafrika på motorcykel Route- 62, Cape Town & Garden Route med motorcykelguide 13 dage Pris fra KUN DKK 18.975 - Afrejse hele året Sydafrika på motorcykel Route- 62, Cape Town & Garden Route med motorcykelguide 13 dage Pris fra KUN DKK 18.975 - Afrejse hele året Dag- til- dag program Dag 1 Afrejse Skandinavien Overnatning på flyet

Læs mere

Oktober 2009. Cape May

Oktober 2009. Cape May Oktober 2009 New York New Jersey Cape May 1 Indhold Indledning m.v. side 2 Dag for dag side Artsgennemgang side Skema over rovfugletræk side Kort side Notater fra de enkelte dage side Tekst: Anders og

Læs mere

Ecuador. Fugletur i Ecuador. Eksperter i eventyr

Ecuador. Fugletur i Ecuador. Eksperter i eventyr Ecuador Fugletur i Ecuador Fugletur for kendere Følgede er en særlig rundrejse i Ecuador for en lille gruppe (max. 16 personer) af fugleinteresserede. Da vi stadig har nogle få ledige pladser på turen

Læs mere

Fugletur for kendere - Ecuador

Fugletur for kendere - Ecuador Fugletur for kendere - Ecuador Følgede er en særlig rundrejse i Ecuador for en lille gruppe (max. 16 personer) af fugleinteresserede. Da vi stadig har nogle få ledige pladser på turen vil vi hermed gerne

Læs mere