Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge"

Transkript

1 Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen succeen fra september 2008, hvor holdet så ikke mindre 585 fugleog 47 pattedyrarter på den 3-ugers tur. Denne gang deles turen op i en 2 ugers grundtur med tilvalg af 1 ekstrauge. Eksotiske oplevelser med træskonæb og menneskeaber er fortsat mulige i et land, hvor befolkningstilvækst truer deres lokaliteter og livseksistens. I Uganda er registreret over 1100 fuglearter, og vi forventer at se et bredt udsnit heraf. Et antal på over 500 arter på 14 dage er ikke urealistisk. Vi har igen denne gang allieret os med en lokal guide, nemlig Alfred Twinomujuni, der har sit eget firma Avian Watch Uganda Travel Agency. Alfred kender Ugandas hotspots, som sin egen bukselomme. Han kommer fra Bwindi og har arbejdet mange år i Bwindi National Park. Udover at være en fantastisk fuglespotter, så har han også first hand informationer omkring sikkerhedsmæssige aspekter.

2 Vi har hele fulde dage i Uganda (afhængig af tilmelding til ekstraugen), så det giver os gode muligheder at opleve Ugandas hovedattraktioner indenfor wildlife. Vi ønsker at få fuld udnyttelse af dagene, og holder derfor et højt aktivitetsniveau. En typisk dag vil medføre, at vi står tidligt op ved solopgang - da fugleaktiviteten her er højest og temperaturen lav. Senere på dagen kan vi så tage den lidt mere med ro, specielt på varme dage. Sen eftermiddag og aften vil igen være tidspunkter, hvor dyre- og fuglelivet vågner op efter en varm dag. Vi har generelt bestræbt os på at få mindst 2 overnatninger hvert sted, og i Bwindi har vi hele 3 overnatninger. Under turen vil vi have 1-2 chauffører og Landcruisers til rådighed afhængigt af deltagerantal. Disse Landcruisers er 4- hjulstrukne, og derfor meget velegnet i et vejnet, der ikke alle steder er lige fremkommelige, når regnen har opblødt vejen og asfalten mangler.

3 Grundtur: På grundturen vil vi koncentrere os om det sydlige og østlige Uganda, hvor Træskonæb og vores venner indenfor primaterne, nemlig bjerggorillaer og chimpanser holder til. Vi koncentrerer os om følgende lokaliteter. Mabamba Wetlands: Papyrus sump og vådområde ved Victoria søen lige NW for Entebbe. En kanotur giver os måske første syn af træskonæb. Her lever også den smukke Papyrus Gonolek. Lake Mburo National Park: Ligger få timers kørsel vest for Kampala. Parken består af acacia skov, der huser flere fuglearter i deres nordligste udbredelse. Arter som primært lever i afrikas sydlige savanne. Lake Mburo er den største af 5 søer i området. Her kan vi være heldig og se den svært tilgængelige og specielle African Finfoot, ligesom flere Papyrus endemer. I parken kan også ses en lang række pattedyr bl.a. Olive baboon, Flodhest, flere arter oddere og Sitatunga. Bwindi National Park: Vel nok et af rejsens højdepunkter beliggende i det østlige Uganda på grænsen til Den Demokratiske Republik Congo. At opleve bjerggorillaes familieliv på tæt hold, vil sætte sig dybe spor i ens hukommelse. Parken har en udbredelse på 321 km² og ligger i en højde fra meter over havet. Biotopen er bjergskov med islæt af bambus og bjergsumpe. I alt er der registreret 357 fuglearter, og der er ikke mindre 23 af Uganda s 24 Albertine Rift endimics, hvor specielt African Green Broadbill markerer sig.

4 Queen Elisabeth National Park: Vel nok den bedst kendte nationalpark i Uganda, og den bedste på turen for pattedyr, og en dyreliste på ikke mindre end 95. Dyrebestanden kan dog på ingen måde måle sig med nationalparkerne i Kenya og Tanzania. Vi skal her opleve det største vildsvin i verden, nemlig Giant Forrest Hog, ligesom bestanden af flodheste er til at få øje på. Endvidere Uganda Kob, Topi, elefanter, bøfler og forhåbentlig også en løveflok eller to. På fuglefronten vil træskonæbet igen være aktuel sammen med talrige arter af vandfugle. Vi skal sejle en tur på Kazinga kanalen, som forbinder Lake Edward og Lake George. I parken er registreret 550 fuglearter i biotoper fra savanne, vådområder til galleriog lavlandsskove.

5 Semliki National Park: Godt 50 km SW for sydbreden af Lake Albert, og på grænsen til Democratic Republic of Congo, ligger Simliki Forrest National Park. Området er et af de fuglerigeste skovområder i Afrika. Her mødes Østafrika med Vest- og Centralafrikas fuglefauna, hvilket giver en artsrigdom, som ikke findes på den øvrige del af turen. Infrastrukturen er ikke den bedste, og i tilfælde af megen nedbør, kan veje og stier give store udfordringer. Omvendt kan Semliki give nye og uopdagede oplevelser. De 53 registrerede pattedyr er ikke nemme, men måske får vi glimt af den sky Sitatunga. På fuglefronten glimrer skoven med mange arter hornbills og den smukke Black-collared Lovebird. Kibale National Park: Ikke langt SØ for Simliki NP ligger Kibale National Park og tilstødende Bigodi Swamp. Området huser den største koncentration og variation af primater i Østafrika. Udover chimpanser kan der ses Grey-cheaked Mangebey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red og Black-and-white Colobus. Området er hovedsagelig dækket af regnskov med tilstødende græsområder og sumpe. Den smukke Narina Trogon kan ses her, og med lidt held Black Bee-eater. Grey Parrots ses også her og på rovfuglefronten kan nævnes Crowned Eagle. Papyrussumpen ved Bigodi Swamp giver muligheder for Papyrus Gonolek, White-winged Warbler og Papyrus Canary. Deltagere, som kun har valgt at deltage på grundturen, køres til Kampala og Entebbe for hjemrejse.

6 Ekstrauge: For dem, som har valgt at deltage i ekstraugen køres nordpå via Lake Alberts østbred mod Murchinson Falls National Park. På denne ekstrauge vil vi besøge følgende lokaliteter: Budongo Forest Reserve: Området har noteret i alt godt 350 fuglearter. Dette reservat ligger lige syd for Murchinson Falls National Park. Vi vil besøge de to veje, som fører ind til Royal Mile området (øst for byen Masindi) og Kaniyo Pabidi området (lige syd for Murchinson Falls). Royal Mile byder også på chimpanser. Vi går ad en let tilgængelig sti ned til en nedlagte mine med bl.a. flere arter isfugle (Chocolate-backed, Blue-breasted og Dwarf Kingfisher), som er bemærkelsesværdige almindelige. Også Cassin s Hawk-Eagle og både Cassin s- og Sabine s Spinetail kan opleves i luftrummet over skoven. Kaniyo Pabidi området indeholder et smalt stykke skov, hvor hovedattrraktionen er Purvel s Illadopsis. Herudover forsøger vi at finde den sky og sjældne Greenbreasted Pitta. Murchinson Falls National Park: Denne km² store nationalpark blev oprettet i 1952, og er beliggende lige NØ for Lake Albert. Også her vil vi se efter aber, såsom Blue Monkey, Blackand-white Colobus, Red-tailed Monkey og Chimpanse. Vi skal på en bådfart med gode muligheder for flere træskonæb og Nilkrokodiller. I parken ses også de større savannedyr: Giraf, Buffalo, Waterbuck, Hartebeest og Oribi-antilopen. Vi skal opleve Murchinson fallet, hvor Victoria Nile presses gennem en smal kløft. Her ses Rock Pratincole, som fouragerer efter insekter. Vi vil også her forsøge os med natravne-spotting, og håber på endnu en mulighed for at se Standard-winged Nightjar.

7 Mabira Forest Reserve: Ligger godt 50 km øst for Kampala. Området huser bl.a. flere arter af barbets, såsom Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted og Double-toothed. Vi afslutter turen her inden hjemrejsen til Danmark. Få yderligere inspiration i DOF Travel-rapporten fra 2008, som kan ses via dette link: Alle fotos er taget af Erik Mølgaard. Praktiske oplysninger Indkvartering De fleste af overnatningerne vil ske i hoteller/lodges, der er rene og af god standard. Aktivitetsniveau Vi holder et højt aktivitetsniveau. Specielt vil vi udnytte den bedste tid på døgnet til fugle og dyreobs. - nemlig om morgenen. Dette betyder, at vi skal tidligt op. Ligeledes kan aftener være spændende, hvorfor vi også her vil forsøge os med nogle ture nær overnatningsstedet, for dem som har mod på det. Til gengæld har vi de fleste steder valgt mindst 2-3 nætter pr. lokalitet, så der bliver mulighed for at hoppe af programmet, hvis man hellere vil slappe af en dag. Vi vil på nogle dage anvende packed breakfast og/eller lunch, så vi undgår unødig kørsel efter restauranter.

8 Turens pris Turens foreløbige priser fremgår af dette skema: Pris for enkeltværelse for grundturen er kr For grundtur + ekstra uge er enkeltværelsesprisen Priserne omhandler lokalguide fra Avian Watch Uganga, al transport i 4- hjulstrukne Landcruiser, alle overnatninger i hoteller og safari lodges, alle måltider og flaskevand til måltider og på tur, parkentreer, de nævnte bådture, drikkepenge til guide og chauffører samt almindelig DOF Travel service. Priserne omhandler ikke syge- og afbestillingsforsikring, visum til Uganda (30 USD), vaccinationer og drikkevarer på hoteller og lodges. Gorilla- og Chimpanse-permit Vi har valgt at gorilla- og chimpanse-permit kan tilvælges via særskilt betaling. Herved er et fravalg muligt og en besparelse på turens pris på 4600 kr. Udgifterne til adgang til gorilla- og chimpanse er steget markant. I 2008 kostede gorilla-permit 300 USD og chimpanse-permit var includeret i turens pris. Vores lokalagent oplyser, at fondsdonationer er ophørt, og staten derfor har valgt at sætte priserne op. Når dette er sagt, så har indtægterne for gorilla-permit været med til at sikre, at antallet af bjerggorillaer er steget i Uganda, og at skoven bibeholdes, som mangfoldig natur, fremfor skovning og agerdyrkning. Så på den måde er disse indtægter med til at sikre en bevaring af områderne. Tilmelding Tilmelding til turen kan ske ved indbetaling af et depositum på kr. på DOF Travels konto, jf. pkt. 3 under Rejsebestemmelser. Da rejsen tidligere har været slået op med interessetilkendegivelse, vil de, der har givet deres tilkendegivelse, få fortrinsret til pladserne. Oplys på indbetalingen, om du/i ønsker, at deltage på - Grundtur - Ekstra uge - Gorrilla-permit - Chimpanse-permit

9 Se skemaet med foreløbige priser ovenfor. Forsikring En rejseforsikring for sygdom og hjemtransport i forbindelse hermed er et must, da det er meget dyrt at komme på privathospital i landet og efterfølgende blive transporteret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt. Afbestillingsregler Vær opmærksom på, at der for denne tur er særlige afbestillingsregler, jf. Rejsebestemmelser på denne side. Vi har skærpet afbestillingsfristerne for at sikre turens pris, i tilfælde af sene afbud, og dermed turens gennemførelse. Formøde Der vil blive afholdt såvel for- som eftermøde. Dag-til-dag program Dag-til-dag program fra Avianwatchuganda Travel Agency fremgår herunder. Leder og guide Dansk rejseleder: Peter Lafrenz, Brandsbjergvej 45, 2600 Glostrup. Telefon: p_lafrenz (at) hotmail.com Teknisk arrangør Landarrangementet bliver arrangeret af Avian Watch Uganda Travel Agency. Lokalguide vil være Alfred Twinomujuni. Dag-til-dag program fra Avian Watch Uganda: DOF Travel days birding trip to Uganda: Tour-leaders: Alfred Twinomujuni, Avian Watch Uganda Peter Lafrenz, DOF Travel, Denmark MAINTOUR: Day 1: Arriving Entebbe. Arrival and overnight at Entebbe, Travelers Inn Day 2: Early morning transfer to Mabamba for the Shoebil. Leave Entebbe in the early morning at 6:30 and drive 1½ hrs the 35 km (bad road) to go birding the Mabamba Swamp, where you will be paddled in a canoe to search for the mighty Shoebill among others. Also look out for other birds like Pink-backed

10 Pelican, Yellow-billed Duck, Malachite Kingfisher, Blue-breasted Bee-eater etc. Leave Mabamba at 1 o clock, bird your way to lake Mburo NP via Equator for photographs. Dinner and overnight at Rwakobo rock. Day 3: Morning boat-trip Lake Mburo. Transfer to Ruhizha (Bwindi NP) Early morning boat trip on Lake Mburo for the African Finfoot, White-backed Night Heron and other water birds. Our highlight will be Red-faced Barbet whose range is almost restricted to a small area in Southern Uganda and Eastern Rwanda. Other speices that will be viewed along the lake-side include Southern Ground Hornbill, Spot-flanked, aan black-colared Barbet, Blue-napped Mosebird, White-winged Warbleer, Papyrus Gonolek, Violet-tipped Courser, Northern Brown-throated Weaver and many others. After lunch drive to Ruhizha (Bwindi Northern sector) with a few stops for birding at the papyrus swamps along the road. The distance is around 180 km with a bigger part on good tarmac road and a small part towards Ruhizha on a poor marrum road. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 4: Whole day birding Mubwindi Swamp, Ruhizha Area (Bwindi NP). After early breakfast we leave the camp at 6:30 am. We walk down with packed lunch to Mubwindi Swamp for a whole day birding, looking for specials like Black-billed Turaco, Fine-banded Woodpecker, African Green-Broadbill, Mountain Greenbul, Redfaced Woodland Warbler, Mountain Yellow Warbler, Chestnut-throated Apalis and many more. Dinner and overnight at Tavern cottages. Day 5: Transfer to Buhoma birding en-route. This day is a short drive with a lot of birding through un disturbed farm lands at the edge of Bwindi National Park which is around 45 kms from Ruhizha to Buhoma. Stop at the neck for species like Tambourine Dove, Black bee-eater, Mountain Wagtail, Toro Olive-Greenbul, White-starred-Robin, Strange Weaver, Dusky Twin Spot, Grauer s Warbler, Black bee-eter, Red Throted Wryneck among others.we will be birding through farmland, forest edge and forest Habitats. We shall do a short village walk around Buhoma area after arrival for Magpie Mannikin in the evening. Dinner and overnight at Bwindi View Bandas Day 6: Whole day birding at Buhoma, Bwindi National Park. To enter the Park is only allowed at 8:00 am. There will be time to bird around the camp before 8 o clock. Look for Chapin s Flycatcher, Short-tailed Warbler, Whitebellied Robin-chat, Petit s Cuckoo Shrike and other middle altitude forest birds that we would have missed in other forests.

11 Dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 7: Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. After briefing at 8:00 am, you will visit the higher elevation forest, one of the world s great natural treasures providing home to mountain Gorillas. If you come early, we can do some birding in the village looking for Red-chested Flufftail and probably the Bat Hawk. Lunch, dinner and overnight at Bwindi view Bandas. Day 8: Transfer to Queen Elizabeth NP Early morning transfer to Queen Elizabeth National Park via Ishasha and we shall have our lunch on the way. At Ishaha, we shall see a variety of Game including climbing Lions, Elepahnts, Buffaloes and other game. Having reached in the evening, we shall bird around the hotel on arrival for species like Blue Quail, African Crake, Ross s Turaco, Jackson s Pipit, Red-headed lovebird, Cassin s Flycatcher, Black beeeater, White-backed-, Lappet Faced-, Ruppel s-, White headed- and Palmnut Vultures, Martial-, Wahlbergs-,Western Banded Snake- and Fish Egales, Shining Blue Kingfisher and other birds. Dinner and overnight at Bush Lodge. Day 9: Morning gamedrive afternoon boat-trip: Queen Elizabeth National Park. Leaving the lodge at 6:30. Early morning game drive and birding. Lunch at the lodge and in the afternoon go for the launch (boat) trip on the Kazinga Channel to see a variety of wildlife, hundreds of Hippos, Crocodile and bird life from a boat. Look out for birds like Pelicans, Green-backed Heron, Yellow-billed Stork, Saddle-billed Stork, African Spoonbill, Martial Eagle, Common Button Quail, Senegal Plover, and Sunbirds among others. Dinner and Overnight at the Bush lodge. Day 10: Transfer to Semliki National Park After breakfast we will transfer to Semliki birding en-route through QENP and the northern side of Rwenzori Mountains that are dry savanna woodland, and later birding along the edge of the Park, reaching at the lodge in evening. The distance is about 150 km. Dinner and overnight at Rainbow Camp. Day 11: Whole day birding Kirumia Trail, Semliki National Park.

12 After breakfast leaving the lodge at 6:30 am, proceed for a whole day birding on the Kirumia trail. Look for species like Nkurengu rail, White-tailed lark, Broad-tailed Warbler, Compact Weaver, Lizzard Burzard, Long-crested Eagle, Brown- Blackchested Snake-eagle, Green Backed Eremomela, Pale Frycatcher, Sooty Chat, Blackbilled Barbet, Huglines Francolin, Black-winged Red-bishop, Southern Red and Black Bishop, Whistling Cisticola, Brown-backed Woodpecker, Cabanis/Golden Breasted Buntings, Orange-cheecked Waxbill, White-crested-, Black Dwarf-, Red-billed Dwarf-, Piping- and Black-wattled Hornbills, Red-rumped Tinkerbird, Spotted-, Lyre-tailed- and Zenker s Honeyguides, African Piculet, Gabon Woodpecker, Red-sided Broadbill, White-throated Blue Swallow, Green-tailed Bristlebill, Sassi s Olive, Xavier s-, Swamp-, Simple- and Eastern Bearded Greenbuls, Yellow-throated Nicator, Capuchin Babbler, Lemon-bellied Crombec, Red-eyed puffback, Grant s Bluebill and many more. Dinner and overnight at Rainbow Hotel in Bundibudgo town. Day 12 : Bird as we transfer to Kibale NP After breakfast leaving the lodge at 6:30 am and birding for the missed species along the road as we head towards Kibale National Park. The distance is about 60 kilometers. After check in at the Guest house, we will do an evening birding around the camp. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 13: Bird Kibale National Park After breakfast leaving resort at 6:30am drive to the park and try early morning Green-breasted Pitta and lunch at Kanyanchu. Then after lunch bird the vicinity of Kanyanchu. Cuckoos, Grey Parrot, Black-billed Turaco, Narina Trogon, and many more. Primates like Chimpanzees, Red Colobus, Blue Monkey, Olive Baboon, Vervet Monkey, Red-tailed Monkey among others. Dinner and overnight at Chimpanzee Guest House. Day 14: Transfer to Entebbe Airport. Early morning transfer back to Entebbe with stops for birding depending on your time of departure. END OF THE MAIN TOUR EXTENSION: One group for 14 days will drive back to Entebbe while another group with extension will drive to Murchison on the same day.

13 Day 14: Transfer to Masindi. Early morning transfer to Masindi with stops for stretching and birding along the road. This day is a drive on a poor marrum road with a distance of about 285kms and takes a whole day drive. Dinner and overnight at Masindi hotel Day 15: Bird the Royal Mile (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving the hotel at 6:30 proceed to bird the Royal Mile with packed lunch, as it is a whole day birding. Look out for species like White-thighed Hornbill, Narina Trogon, Blue-breasted-, Dwarf- and Chocolate-backed Kingfisher, and a selection of Tinkerbirds and Barbets among others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 16: Transfer to bird Kanio Pabidi (Budongo Forest Reserve). After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 17: Whole day Birding Murchison Fall N.P After Breakfast, We will head for a game drive around the park where a number game will be viewed like Giraffes, Elephants, Buffaloes, Impalas and many more. You will head to Albertine Nile for the Albertine endemics. Our key species in Murchison will be Shoebill, Secretary bird, Red-necked Falcon, Heuglin s Francolin, Denham s Bustard, SenegalThick-Knee, Egyptian Plover, Rock Pranticole, Black-headed Plover, African Skimmer, Bruce s Green Pegion, Vinaceous dove, White-crested Turaco, Pel s Fishing Owl, Long-tailed-, Pennant-winged- and Standard-winged Nightjars, Redthroated-, Swallow-tailed- and Carmine Bee-eaters, Abyssinian Roller, Black Scimitarbill, Abyssinian Ground Hornbill, Black-billed Barbet, Brown-backed Woodpecker, Spotted Morning Thrush, White-fronted Black Chat, Silverbird, Singing bird, Foxy and Black-backed Cisticolas, Red-winged Grey Warbler, Greenbacked Eremomela, Yellow-billed and Emin s Shrikes, White-breasted Cuckoo-shrike, Lesser Blue-eared and Bronze-tailed Starlings, Beautiful Sunbird, Chestnut-crowned Sparrow weaver, Northern Red Bishop, Grey-headed Olive-back, Red-winged Pytilia, Brown Twinspot, Bar-bellied Firefinches, Black-rumped Waxbill, Paradise Whydah,White-rumped Seedeater and Brown-rumped and Cabanis s Buntings. Later return to the lodge. Dinner and overnight at Murchison River lodge.

14 Day 18: Whole day birding Murchison Falls N.P. After early morning breakfast leaving at 6 o clock for the missed species such as Northern Carmine Bee-eaters, Red-throated Bee-eaters, White-browed Sparrow Weavers, Speckled-fronted Weavers, Chestnut-crowned Weavers and many others. Lunch at the Camp, and afternoon go for boat trip up to the bottom of the falls. Dinner and overnight at Murchison River lodge. Day 19: Transfer to masindi birding via the escarpment and Budongo Forest Reserve. After breakfast leaving at 6:30 with your packed lunch proceed to bird. Look out for birds such as Fox Cisticola, White-fronted Black-chat, three species of Buntings, Pygmy Sunbird etc. proceed to Busingiro to try other forest birds like Puvel s Illadopsis, Nahan s Francolin, Cassin s Hawk-Eagle, Yellow-footed Flycatcher, Cassin s and Sabine s Spinetails and many others. Dinner and overnight at Masindi hotel. Day 20: Transfer to Mabira Early morning drive to Jinja birding en-route. The distance from Masindi to Jinja is 286 kms, and along the road, there are many papyrus swamps, woodland and less disturbed farm lands for birding. Dinner and overnight at Sunset hotel Day 21: Whole day birding in Mabira forest We shall wake up early in morning and walk along the trail for species such as Spekebreasted Woodpecker, Black-throated Apalis, African Blue Flycatcher, Dusky Tit, Forest Robin, Little- and Olive Sunbirds and other superb birds. The trail continues into an open area where large, dead trees provide nesting sites of an abundance of barbets such as Grey-throated, Yellow-spotted, Hairy-breasted, Double-toothed, Great Blue Turaco and African Pied Hornbill and many others. Transfer back to the airport in the evening for your return flight. END OF THE TRIP

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Uganda September 2008 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening

Uganda September 2008 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda September 2008 Leopard i Muchinson Falls NP. Foto: Ken Jakobsen DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: DOF Travels 3-ugers tur til Uganda i september 2008 var præget af intensitet og intimitet.

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014 Rapport om 11 jyders Ugandatur 2 Indledning Litteratur Dette er en rapport over endnu en af denne gruppes herlige ture rundt i (fugle)verdenen. Denne gang

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingen åbner om to uger Mandag den 3. december kl. 8.00 åbner tilmeldingen til Trolling Master Bornholm 2013. Vi har flere tilmeldinger

Læs mere

how to save excel as pdf

how to save excel as pdf 1 how to save excel as pdf This guide will show you how to save your Excel workbook as PDF files. Before you do so, you may want to copy several sheets from several documents into one document. To do so,

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 85 tilmeldte både. Det er stadig lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Tilmeldingen er åben

Læs mere

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK)

Information Systems ICT. Welcome to. Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Information Systems ICT Welcome to Autumn Meeting Oct 2013, Copenhagen(DK) Agenda Autumn Meeting 2013 Thursday 24:th of October 10:00 Velkomst. Status fra formanden og gennemgang af program for høstmødet

Læs mere

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på

Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på Uganda - en unik oplevelse - landet og folket helt tæt på 14 dages tur med dansk rejseleder pris pr person i dobbelt værelse kr. 24.975,- 2 afgange fra København med KLM via Amsterdam 24. oktober og 14.

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2013

Trolling Master Bornholm 2013 Trolling Master Bornholm 2013 (English version further down) Tilmeldingerne til 2013 I dag nåede vi op på 77 tilmeldte både. Det er lidt lavere end samme tidspunkt sidste år. Til gengæld er det glædeligt,

Læs mere

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle

På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle På safari og vandring i Sydafrika Trekking Bureauet/Eventyrrejser i samarbejde med Lido Fitness Vejle 9. 21. oktober 2015 15 aktive dage i Sydafrika med vandring, safari og unikke oplevelser Sydafrika

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard)

Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) Blomsten er rød (af Harry Chapin, oversat af Niels Hausgaard) På den allerførste skoledag fik de farver og papir. Den lille dreng farved arket fuldt. Han ku bare ik la vær. Og lærerinden sagde: Hvad er

Læs mere

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder

Det nye Kenya. Med dansk rejseleder Med dansk rejseleder Forord Denne grupperejse i Kenya er et skattekammer for sande naturelskere. På rejsen er der vandring i kratere, sejlads på søer, naturalister som guider i søgen efter dyr, ophold

Læs mere

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd

Kenya grupperejse. 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara. Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd 14 dages luksus safari I gnuernes Masai Mara Med dansk rejseleder og rejsebureauets biologi i dyreadfærd Forord Det er med stolthed vi udbyder denne safari som har fokus på Kenyas dyreliv og den store

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Side 1 af 11 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det er vanskeligt at tale om Tanzania uden at genkalde sig entusiasmen, der bar tidligere tiders klassiske ekspeditioner på storvildtjagt. Tanzania er landet

Læs mere

Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016

Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016 Læs venligst Beboer information om projekt vandskade - sikring i 2015/2016 Vi er nødsaget til at få adgang til din lejlighed!! Hvis Kridahl (VVS firma) har bedt om adgang til din/jeres lejlighed og nøgler,

Læs mere

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN EN OASE AF RO OG NATUROPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN PÅ JAGT I DE NÆRLIGGENDE BUSHOMRÅDER Blesbuck Blue Wildebeest Impala Kudu Nyala Red Hardebeest Warthog Zebra Jagtrejse - riffeljagt Prisen inkluderer

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

What s Love Got to Do With It?

What s Love Got to Do With It? What s Love Got to Do With It? Gram Grid Present Continuous Vi sætter verberne i ing-form, når vi vil beskrive at noget er i gang. Der er fire hovedkategorier af ing-form: 1 Den almindelige form (common

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

Afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikring Afbestillingsforsikring Sygdomsafbestillingsforsikring ved akut sygdom, ulykke. Da afbestilling på grund af akut sygdom, ulykke m.m. ikke fritager deltagerne for betaling, kan det anbefales, at der tegnes

Læs mere

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000

WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 WWW.AFRICATOURS.DK TLF. 8873 4000 1 Magiske Afrika Afrika har noget magisk over sig. Noget tiltrækkende. Noget fascinerende. Noget absolut storslået. Noget næsten uforklarligt for den, der ikke har rejst

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 208/04. afsagt den ****************************** Bagageforsinkelse, hvorfor klagerens ferie blev delvist ødelagt.

K E N D E L S E. i sag nr. 208/04. afsagt den ****************************** Bagageforsinkelse, hvorfor klagerens ferie blev delvist ødelagt. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 208/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Cuba. 25.01. 9.02.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 12.276 kr. Bagageforsinkelse, hvorfor klagerens

Læs mere

TANZANIA. SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland

TANZANIA. SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland Lad drømmen blive til virkelighed TANZANIA SPECIAL TILBUD BIG 4 Selous Game Reserve Storvildtjagt i Afrikas bedste jagtland Tanzania, the land of Kilimanjaro og menneskehedens vugge tilbyder noget af det

Læs mere

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk

Lettisk optankning. UUV - Køge Bugt Greve Køge Solrød Stevns Ungdommens UddannelsesVejledning www.uuv.dk 17.4.2015 Lettisk optankning En delegation fra Letland besøgte i dag Servicestationen, der er et projekt under Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUV), hvor der er en praktisk tilgang til unge, der ikke

Læs mere

Application form - au pair (please use block capial letters when filling in the form)

Application form - au pair (please use block capial letters when filling in the form) Application form - au pair (please use block capial letters when filling in the form) Au Pairs International Sixtusvej 15, DK-2300 Copenhagen S Tel: +45 3284 1002, Fax: +45 3284 3102 www.aupairsinternational.com,

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Pets Fag: Engelsk Målgruppe: 4. klasse Titel: Me and my pet Vejledning Lærer Me and my pet My dogs SVTV2, 2011, 5 min. Tekstet på engelsk Me and my pet er en svenskproduceret undervisningsserie til engelsk for børn i 4. klasse, som foregår på engelsk, i engelsktalende lande og

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF - Are you searching for Udleveret Books? Now, you will be happy that at this time Udleveret PDF is available at our online library. With our complete

Læs mere

To BE i NUTID. we are vi er

To BE i NUTID. we are vi er To BE i NUTID. To be = at være. Bøjning i nutid. Ental Flertal 1.person I am jeg er we are vi er 2.person you are du er you are I (De) er 3.person he is han er they are de er she is hun er it is den/det

Læs mere

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages

Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Succesen fra verdenspremieren i foråret 2010 gentages Denne fantastiske tur, der følger i fodsporene af gepard og meget mere på én og samme rejse, Jim Cobetts spændende liv i Indien og Østafrika, hvilket

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan

Tanzanias Horisonter 2013. Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean. med dan Tanzanias Horisonter 2013 Minimal tid på transport - maximal tid på safari! med dan re j s e l e d s k er Klassisk Tanzania safari med suveræn indkvartering og ophold ved Det Indiske Ocean 17 dage fra

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2015

Trolling Master Bornholm 2015 Trolling Master Bornholm 2015 (English version further down) Booking af færge Bookingen af færgen til og fra Bornholm i forbindelse med konkurrencen åbner i morgen den 1. oktober kl. 10.00 Det sker på

Læs mere

Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika. Afrejse 18. marts 2011

Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika. Afrejse 18. marts 2011 Med dyrepasser Paw Gosmer til Sydafrika Afrejse 18. marts 2011 Aalborg Zoo og Bravo Safari byder igen velkommen til den nordlige del af Sydafrika, et af landets allermest spændende områder. Vi skal naturligvis

Læs mere

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 2

Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 2 Trolling Master Bornholm 2016 Nyhedsbrev nr. 2 English version further down Opdatering af regler Dommerne har nu holdt møde og opdateret reglerne for konkurrencen i 2016. Vi har lyttet til nogle af de

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Nyhedsmail, april 2014 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, april 2014 (scroll down for English version) Nyhedsmail, april 2014 (scroll down for English version) Kære Omdeler Forår og påske står for døren, og helligdagene i forbindelse med påsken betyder ændringer i omdelingen. Derudover kan du blandt andet

Læs mere

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet

KENYA. 1 Jesper & Company. rejseselskabet KENYA 1 Jesper & Company Kenya, Tanzania & Zanzibar Deluxe Luksusrundrejse med egen guide og minibus til Kenyas tre bedste nationalparker - Samburu, Masai Mara og Amboseli. Rejsen slutter med badeferie

Læs mere

Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013

Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013 Zimbabwe og Zambia 19. november-01. december 2013 Med LandbrugsMedierne og Zimbabwe og Zambia I den midterste del af det sydlige Afrika ligger to gudsbenådede højplateau landområder, i dag kaldt for Zimbabwe

Læs mere

Afbestillingsforsikring

Afbestillingsforsikring Afbestillingsforsikring Sygdomsafbestillingsforsikring ved akut sygdom, ulykke. Da afbestilling på grund af akut sygdom, ulykke m.m. ikke fritager deltagerne for betaling, kan det anbefales, at der tegnes

Læs mere

Afrika. Eksperter i eventyr. Rundrejser RUNDREJSER TIL: KENYA TANZANIA UGANDA SYDAFRIKA SYDAFRIKA, SWAZILAND & MOCAMBIQUE ZIMBABWE BOTSWANA NAMIBIA

Afrika. Eksperter i eventyr. Rundrejser RUNDREJSER TIL: KENYA TANZANIA UGANDA SYDAFRIKA SYDAFRIKA, SWAZILAND & MOCAMBIQUE ZIMBABWE BOTSWANA NAMIBIA Afrika Rundrejser RUNDREJSER TIL: SYD SYD, SWAZILAND & MOCAMBIQUE ZIMBABWE BOTSWANA NAMIBIA KENYA TANZANIA UGANDA Eksperter i eventyr Velkommen til Hannibals verden Rejs med Hannibal - eksperter i eventyr

Læs mere

Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle

Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle Fugle af to verdener kortlægning af danske fugles træk til Afrika viser vejen for vidensbaseret beskyttelse af trækfugle? Anders P. Tøttrup DOF SV 15. Marts 2013 Aristoteles (ca. 300 fkr): Fuglene forvandler

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 INET-Version Af Benth Micho Møller, Klirer-holdet Turens pris: 13.000 inkl. Fly Kastrup-Banjul (via Tenerife) retur, overnatning Paradise Inn Lodge,

Læs mere

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR ITSO SERVICE OFFICE Weeks for Sale 31/05/2015 m: +34 636 277 307 w: clublasanta-timeshare.com e: roger@clublasanta.com See colour key sheet news: rogercls.blogspot.com Subject to terms and conditions THURSDAY

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016.

The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016. The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016. Se venligst Sydney Harbour Bridge, Blue Mountains og Operahuset

Læs mere

Å R S M Ø D E 2 0 0 7

Å R S M Ø D E 2 0 0 7 NORDISK FORUM FÖR BYGGNADSKALK RAKENNUSKALKIN POHJOISMAINEN FORUMI Å R S M Ø D E 2 0 0 7 Greenwich, England 14. 16. september 2007 The annual meeting for the Nordic Building Limes Forum 2007 is held in

Læs mere

INVITATION. For. Nordisk MLASC Mesterskab 2012. The Nordic MLASC Championship 2012.

INVITATION. For. Nordisk MLASC Mesterskab 2012. The Nordic MLASC Championship 2012. INVITATION For Nordisk MLASC Mesterskab 2012 The Nordic MLASC Championship 2012. When: 20th 22nd July 2012. Where: Københavns Skytte Center (KSC) Selinevej 5, DK 2300 KBH. S. DENMARK GPS: N 55 38.173 E

Læs mere

Indien 15. januar 23. januar 2013

Indien 15. januar 23. januar 2013 Infobrev 4 Ranum 05.01.13 Indien 15. januar 23. januar 2013 Kære forældre. Jeg ønsker jer et godt nytår og jeg håber, at I også har haft en glædelig jul. Nu sker det snart, rejsen og eventyret står for

Læs mere

Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur??

Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur?? Sviptur til London for at se spændende ny arkitektur?? Har du lyst til en sviptur til London den 3. 6. juni 2007 og se på spændende ny arkitektur. Pris Kr. 998,- plus rejse og ophold. Prisen dækker en

Læs mere

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE Afrejse: d. 15.-31.oktober 2013 og d. 11.-27. februar 2014 Specialrejse med Folkeskolen: FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE

Læs mere

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF

JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF ==> Download: JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF JEG GL DER MIG I DENNE TID PDF - Are you searching for Jeg Gl Der Mig I Denne Tid Books? Now, you will be happy that at this

Læs mere

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage.

PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. PhotoCare Special Foto-safari, 9 dage. Dag 1: Fly til Kenya Vi flyver fra Danmark via Amsterdam, til Nairobi, Kenya. Vi flyver med KLM / Kenya Airways. Dag 2: Nairobi National Park, Daphne Sheldrick s

Læs mere

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014

Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 Rejsekursus Tanzania, 14 dg. 11. oktober 25. oktober 2014 kr. 18.450,- For 14 dages natur & kultur Karibu Tanzania & Zanzibar På denne rejse skal vi opleve Tanzania og dets rige natur og kulturliv. Og

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann Thailand Januar Februar 2012 White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 5 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var

Læs mere

MENNESKET JESUS KRISTUS PDF

MENNESKET JESUS KRISTUS PDF MENNESKET JESUS KRISTUS PDF ==> Download: MENNESKET JESUS KRISTUS PDF MENNESKET JESUS KRISTUS PDF - Are you searching for Mennesket Jesus Kristus Books? Now, you will be happy that at this time Mennesket

Læs mere

UGANDA 31/8 2000-23/2 2001. Lars Christiansen

UGANDA 31/8 2000-23/2 2001. Lars Christiansen 1 UGANDA 31/8 2000-23/2 2001 Lars Christiansen 2 Indholdsfortegnelse Introduktion....s.3 Klima og besøgstidspunkt..... s.6 Helbred og sikkerhed.....s.7 Transport og kommunikation. s.8 Overnatning og mad....s.9

Læs mere

rundrejser i afrika Eksperter i eventyr

rundrejser i afrika Eksperter i eventyr rundrejser i afrika Eksperter i eventyr VELKOMMEN TIL HANNIBAL s VERDEN Rejs med Hannibal eksperter i eventyr for både livsnydere og opdagelsesrejsende. Vi udfordrer, udforsker og bliver begejstret af

Læs mere

Trinidad og Tobago Marts 2010

Trinidad og Tobago Marts 2010 Trinidad og Tobago Marts 2010 Fotograferne havde gode betingelser på T&T turen. Palm Tanager i skudlinjen. Foto: Carl-Erik Mabeck DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Det var første gang at

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 På basis af erfaringerne fra en tidligere FRKDstudietur til USA og Canada samt ønsket om også at besøge Jill Clapperton,

Læs mere

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16

Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Bookingmuligheder for professionelle brugere i Dansehallerne 2015-16 Modtager man økonomisk støtte til et danseprojekt, har en premieredato og er professionel bruger af Dansehallerne har man mulighed for

Læs mere

IN MEMORIAM Rasmus Glarbjerg Larsen 1994 2015

IN MEMORIAM Rasmus Glarbjerg Larsen 1994 2015 IN MEMORIAM Rasmus Glarbjerg Larsen 1994 2015 WELCOME TO COPENHAGEN INVITATIONAL It is a great pleasure for me as president of Værløse Basketball Club to welcome you all to for three days filled with

Læs mere

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Tanzania og Zanzibar med Den Blå Planet, Danmarks Akvarium Enestående naturrejse til lands, til vands og i luften Arusha Lake Manyara Ngorongoro Serengeti Zanzibar 11. marts 26. marts 2014 Vi byder dig

Læs mere

The New Line Copenhagen-Ringsted. Bentleyusers.dk 14 November 2011

The New Line Copenhagen-Ringsted. Bentleyusers.dk 14 November 2011 The New Line Copenhagen-Ringsted Bentleyusers.dk 14 November 2011 Rail transport in Denmark The history of rail transport in Denmark began in 1847 with the opening of a railway line between Copenhagen

Læs mere

Nyhedsmail, marts 2014 (scroll down for English version)

Nyhedsmail, marts 2014 (scroll down for English version) Nyhedsmail, marts 2014 (scroll down for English version) Kære Omdeler Forårssolen skinner i Nordjylland og dagene er mærkbart lysere til stor glæde for vores omdelere. Valg til arbejdsmiljøorganisationen,

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Det innovative potentiale Brugerdreven innovation Hvad er det, brugere kan se? Hvordan optager organisationer brugerviden? Om at skære ud i pap Cases: Fjernvarmeanlæg, rensningsanlæg, indeklima Jacob Buur

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010

Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Træner rejser til Beijing 14.-22. oktober 2010 Du har som træner nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på

Læs mere

Sociale Medier - kom tættere på kunderne. Eva Fog Bruun Head of Brand Strategy & Market Research 3. april 2014

Sociale Medier - kom tættere på kunderne. Eva Fog Bruun Head of Brand Strategy & Market Research 3. april 2014 Sociale Medier - kom tættere på kunderne Eva Fog Bruun Head of Brand Strategy & Market Research 3. april 2014 I dag Hvorfor engagerer VELUX Gruppen sig i social media? VELUX Social media strategi Social

Læs mere

Hjemsendelse af trofæer fra Sydafrika

Hjemsendelse af trofæer fra Sydafrika Hjemsendelse af trofæer fra Sydafrika På de følgende sider gives en grundig information og gennemgang af, hvad der sker med dine trofæer, fra det øjeblik du forlader jagtområdet, og til de er klar til

Læs mere

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010

Kulturrejse til Beijing 22. september 1. oktober 2010 Kulturrejse til Beijing 22. 1. oktober 2010 Du har nu mulighed for at få en spændende kultur- og badmintonoplevelse til i Beijing, Kina. DGI badminton har arrangeret rejsen, som byder på badmintonkampe

Læs mere

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter

Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Det bedste af Kina 01. november 11. november 2009 11 dage/ 9 nætter Vælger du at dit næste rejsemål skal være Kina, kan du være sikker på at få dit livs rejseoplevelse. Kina har altid fascineret rejsende

Læs mere

Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle. Februar 2016

Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle. Februar 2016 Kilimanjaro Lemosho ruten med dansk rejseleder Peter Larsen fra Lido Fitness Vejle Februar 2016 Dette er den absolut optimale Kilimanjaro tur, hvor vi vandrer ad den smukke Lemosho rute. Vi begynder turen

Læs mere

Jagt i Mozambique - Zambezi-floddeltaet

Jagt i Mozambique - Zambezi-floddeltaet Jagt i Mozambique - Zambezi-floddeltaet Beskrivelse: Floddeltaet, hvor Afrikas fjerde største flod Zambezi-floden løber ud i det Indiske Ocean, tæller med som et af de mest vildtrige områder i Afrika.

Læs mere

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne Specialister i Stillehavsøerne Hos Fijirejser er vi specialister i at skræddersy rejser til Stillehavsøerne. Vi har rejst i landene og sidder klar til at hjælpe med at skræddersy din drømmerejse til paradisøerne

Læs mere

Mobile Marketing Solutions. meet the customers where they are

Mobile Marketing Solutions. meet the customers where they are Mobile Marketing Solutions meet the customers where they are Bliv centrum for opmærksomhed Med en trailer fra Event Carrier kan du køre dit brand direkte ind i folks bevidsthed og gøre det til en opsigtsvækkende

Læs mere

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin Thailand November-december 2007 Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 16 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var 14 deltagere

Læs mere

Specialtilbud Big game safaris Oplev safari i topklasse til stærkt reducerede priser - 2009

Specialtilbud Big game safaris Oplev safari i topklasse til stærkt reducerede priser - 2009 Lad drømmen blive til virkelighed Specialtilbud Big game safaris Oplev safari i topklasse til stærkt reducerede priser - 2009 De yderst attraktive tilbud på de omstående sider, hvor man virkelig kan spare

Læs mere

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.

Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer. Indhold Vejledning til at, komme på nettet. (DANSK)... 2 Gælder alle systemer.... 2 Vejledning til at tjekke om du har sat manuel IP på din computer.... 2 Windows 7... 2 Windows Vista... 2 Windows XP...

Læs mere

Dobbelt executive værelse Double executive room

Dobbelt executive værelse Double executive room Dobbelt executive værelse Double executive room Lobby Blandt lindetræer i en fredelig sidegade til Kgs. Nytorv ligger det 3-stjernede Hotel Opera, med naboer som det Det Kgl. Teater og stemningsfulde Nyhavn.

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen er planlagt, så den både har spændende faglige

Læs mere

Montage bjælkeklipper BM 5001R Art. No. 112870. Assembly scythe mower BM 5001R Art. No. 112870

Montage bjælkeklipper BM 5001R Art. No. 112870. Assembly scythe mower BM 5001R Art. No. 112870 Montage bjælkeklipper BM 5001R Art. No. 112870 Assembly scythe mower BM 5001R Art. No. 112870 Løsdele pose pakket, afdækninger, skaftkonsol, skaft højre og venstre. Lose parts plastic bag, covers, handle

Læs mere

Baltic Development Forum

Baltic Development Forum Baltic Development Forum 1 Intelligent Water Management in Cities and Companies developing and implementing innovative solutions to help achieve this objective. Hans-Martin Friis Møller Market and Development

Læs mere

Årsplan engelsk 3.a skoleåret 2012-2013

Årsplan engelsk 3.a skoleåret 2012-2013 Årsplan engelsk 3.a skoleåret 2012-2013 Hovedvægten i engelskundervisningen på 3. årgang lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Emneområderne

Læs mere

The City Goods Ordinance. 1. Introduction. Web: www.citygods.dk. City Gods. Certificeret. E-mail: citygods@btf.kk.dk

The City Goods Ordinance. 1. Introduction. Web: www.citygods.dk. City Gods. Certificeret. E-mail: citygods@btf.kk.dk 1. Introduction Web: www.citygods.dk City Gods Certificeret E-mail: citygods@btf.kk.dk 2. The City Goods ordinance - main target City Goods ordinance: Vans and lorries over 2.500kg totalweigt must be 60%

Læs mere

Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular

Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular Masters Thesis - registration form Kandidatafhandling registreringsformular Godkendelse af emne for hovedopgave af vejleder og undervisningskoordinator. Læs venligst retningslinjerne sidst i dette dokument

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere