Soløen. Øen Usedom. Arkitektur Historie Strand & Sport Natur Wellness & Gourmet Kunst & Kultur Overnatning Henrejse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Soløen. Øen Usedom. Arkitektur Historie Strand & Sport Natur Wellness & Gourmet Kunst & Kultur Overnatning Henrejse"

Transkript

1 Soløen. Øen Usedom.

2 Usedom island Aalborg DANMARK Kolding Vejle Rødby NORGE Rostock Hamborg TYSKLAND Berlin 2 Soløen. Øen Usedom. SVERIGE Østersøen Aarhus Københagen Gedser Insel Usedom FINLAND Ruden Peenemünde Broen Wolgast Wolgast 111 Züssow Anklam Peenemünder Haken Zecherin Mölschow Mahlzow Ziemitz Neeberg Sauzin Østersøbad Karlshagen Bannemin Krummin F a s t l a n d e t M e c k l e n b u r g V o r p o m m e r n 111 Netzelkow Lütow K r u m m i n e r W i e k Østersøbad Trassenheide Østersøbad Zinnowitz Neuendorf LüttenOrt Damerow Görmitz Seebad Loddin Pommernbugten Achterwasser Ø s t e r s ø e n Søbad Zempin Østersøbad Koserow Seebad Ückeritz Kölpinsee Stubbenfelde Havkurbad Bansin Reestow Grüssow Warthe Havkurbad Heringsdorf Pudagla Neu Neuhof Liepe Sallenthin Havkurbad Ahlbeck Stoben Sellin Bansin- Quilitz Dewichow Sallenthin Dorf Rankwitz Balm Neppermin Benz Gothen Reetzow Krienke Morgenitz Mellenthin Labömitz Korswandt Suckow Katschow Ulrichshorst Świnoujście 110 Kachlin 110 Zirchow Görke Dargen Kutzow Garz Gummlin Prätenow Bossin Usedom Stolpe Neverow Kamminke Broen Voßberg Paske Zecherin Gneventhin Zecherin Wilhelmsfelde Gellenthin Kölpin Welzin Kleines Haff Wilhelmshof Ostklüne Karnin Westklüne Mönchow 111 Stettiner Haff P O L E N Fakta Tysklands andenstørste ø (373 km2 tysk, 72 km2 polsk) Cirka en million overnattende gæster om året 42 Kilometer gennemgående fin, hvid sandstrand et langtidsstudie lavet af Deutsche Wetterdienst (det tyske meteorologiske institut) viser, at solen gennemsnitligt skinner 1906 timer om året på Usedom - i år 2013 blev der endda målt 2029 timer i Trassenheide, 2005 timer på Usedom og 1992 timer i Zinnowitz der er fem historiske havbroer der rager ud i stersøen, deriblandt Tysklands længste bro i Heringsdorf (508 meter) og Tysklands ældste bro i Ahlbeck (opført i 1898) på øen findes der en hel del wellnesshoteller - faktisk er det af de steder med flest wellnesshoteller i hele landet en virkelig imponerende sammenslutning af smukke, historiske kurbadsarkitektur villaer smykker Europas længste strandpromenade, der rækker 12,5 km fra de 3 kejserbade helt til det polske Świnoujście vindmøllen i Benz var et elsket motiv for den tysk-amerikanske maler Lyonel Feininger, der besøgte øen flere gange i tidsrummet der er talrige flotte teglstenskirker i baglandet til Usedom hele øen Usedom er en naturpark, og er hjemsted for en af de største havørne-populationer der findes Østersøen, bagvandet, Peene og indsøerne på Usedom er et sandt Eldorado for sejlere, vind- og kitesurfere samt kanoroere langt mere end 30 havne, marina og anløbssteder to 18-huls golfbaner og en 9-huls træningsbane i Balm, Usedomms første 19-huls golfbane i Korswandt to offentlige termalbade med saltvand inviterer til badesjov på regnvejrsfulde dage 3 Soløen. Øen Usedom.

3 Foran er det Ku dam og bagved ligger Østersøen plejede Kurt Tucholsky at sige om berlinernes badekar. For beboerne af hovedstaden var Usedom allerede i det sene 19. århundrede et elsket rejsemål. Enhver der mente at være noget, tog til Usedom for at forfriske sig om sommeren. Berlinerne nød den friske havluft ved Østersøen - naturligvis godt beskyttet mod solen, for dengang var det moderne at være bleg. For mange af de velhavende storbybeboere var det næsten et must at eje en villa på Usedom. Således opstod den berømte kurbadsarkitektur. Har du nogensinde gået en tur i Berlin-bydelen Grunewald? Hvis ja, så vil du have set en masse villaer fra den wilhelminske tidsalder - ægte spejlbilleder af de rige og berømtes sommerboliger de 3 kejserbade i Zinnowitz. Hvem undrer det så, at allerede Heinrich Mann kærligt kaldte de 3 kejserbade for Berlins forstad? fotos til venstre og højre: Andreas Dumke Roy von Elbberg 5 Soløen. Øen Usedom.

4 Peenemünde - mere end bare et museum. Peenemünde er blevet til et internationalt mødested. Der gennemføres internationale seminarer, workshops og ungdomsprojekter her, der beskæftiger sig med temaer som historie, teknologi, økologi, politik og etik. Større events, som de årlige koncerter i kraftværkets turbinehal som del af Usedomer Musikfestival gør ligeledes Peenmünde til et specielt nationalt og internationalt kultursted. Således bliver historien og det kulturelle liv smeltet sammen til en enestående syntese. Peenemünde Hærsforsøgsanstalten Hærens forsøgsanstalt i Peenemünde var i tidsrummet et af de mest moderne teknologicentre i verden. Under den videnskabelige ledelse af Wernher von Brauns lykkedes det i 1942 at sende den første raket ud i verdensrummet - et af de mest spektakulære, men også farligste gennembrud i det 20. århundrede, for forskningen havde kun et mål: den bedstmulige teknologi skulle sikre militærisk overlegenhed. Peenemünde idag: et sted med mange ansigter Idag kan man i Peenemünde besøge udstillinger i det historisk-tekniske museum, der dokumenterer drømmen om rumfarten for de første rumfartspionerer frem til den systematiske udvikling af den første store militæriske raket V2 i Peenmünde, samt serieproduktionen og krigsindsatsen af denne. Museet ligger i kraftværket i den forhenværende hærforsøgsanstalt - det største tekniske monument i Mecklenburg-Vorpommern - og det har siden det blev åbnet i 1991 haft over 5 mio. besøgere. Fotos: HTM Peenemünde GmbH 6 Soløen. Øen Usedom. 7 Soløen. Øen Usedom.

5 Tysklands største legeplads. fotos til venstre og højre: Christina Hoba Jens König, Andreas Heyn, Andreas Dumke Hele 42 kilometer er den lang og op til 70 kilometer bred: Tysklands største legeplads. Dag efter dag lokker stranden muslingesamlere og strandforskere ned til stranden for at lege, opleve og bare have det sjovt. Men det er ikke kun de små der finder alt hvad deres hjerter begærer her! Deres forældre og bedsteforældre finder også hvad de søger: lange gåture fra havbro til havbro, stavgang, svømning eller kitesurfing. Og ved den altid vedvarende konkurrence om det største og mest originale sandslot bliver selv de voksne til børn igen og ser verden med et barns øjne - Usedom er et paradis og det perfekte sted til familieferie. 9 Soløen. Øen Usedom.

6 hektar naturpark - skønhed til enhver årstid. Naturparken Usedom et paradis for naturelskere og aktive feriegæster. Øens facetter er lige så mangfoldige som den flora og fauna der er hjemme her. Her bor mere end 280 fuglearter - og en af Tysklands største population af havørne bor her også. Frem for alt er der om foråret og efteråret tusindvis af gåse, vildænder og kraniker på besøg på øen, der besøger kysten på vej til og fra deres vinterkvarterer. fotos til venstre og højre: Jean-Pascal Günther, Andreas Dumke Dennis Donohue - fotolia.com 10 Soløen. Øen Usedom.

7 fotos til venstre og højre: Andreas Dumke Roy von Elbberg, Karl Heinz Schröder Usedom er ikke kun en drømmeø på grund af de endeløst lange flormelissandstrande. Baglandet med dets vildt romantiske landskaber, de stille bugter og de gemte vinkler viser naturelskeren og den der leder efter ro og fred et helt andet ansigt. Uanset om du er afsted til fods, på cykel eller på en guided tur - selv om efteråret og vinteren har øen helt imponerende indtryk at byde på. Hvad siger du til en gåtur i efterårskulørte bøgeskove eller en hestevognstur over sneklædte marker? 13 Soløen. Øen Usedom.

8 En ø til velbehag. Gourmetøen... Usedom - overraskende anderledes. Nyd udsigten over østersøen fra en strandkurv og lad dig samtidig forkæle med økøkkenets delikatesser: hvert år i maj-måned er der Grand Schlemm, Usedoms kulinariske strandmileattraktion på stranden foran de 3 kejserbade, hvor man kan nyde en ti-retters menu. At nyde Usedom - allerede for 150 år siden havde Pommerne en faible for god mad, og lærte at kombinere de bedste opskrifter fra det svenske, tyske og polske køkken helt ecxcellent. De pommerske traditioner fra det 19. århundrede er blevet bevaret godt frem til idag: det nye pommerske køkken forener traditionerne med nye innovative ideer. Afsted på gourmetrejse. Hvad siger du til f.eks. røget fiskekonfekt med honningrejer og sennepsfrugter? Det er bare himmelsk afslappende at lade sig forkæle fra top til tå med chokolademassage, mælkebad, thalasso eller et bad med Heringsdorfer Jodsole. Øens wellnesshoteller venter på dig. Men det er ikke kun på wellnesshotellerne du kan forvente wellness. De bedste wellnesstilbud findes under åben himmel. Tag en dyb indånding - og når så sol, vind og bølger mødes, opstår den såkaldte brændingsaerosole, der er en sand velgerning for krop og sjæl. Aerosolenes koncentration er betydeligt større nede ved havkanten, end blot få meter væk på promenaden. Det ved og værdsætter de løbere og stavgængere også, der tidligt om morgenen er afsted mod solopgangen. Ved det efterfølgende Qi Gong eller Pilates på stranden tanker de ny energi, bliver helt afslappede og nyder Usedom alt det de kan. fotos til venstre og højre: Andreas Dumke Sandra Grüning, Jens König 14 Soløen. Øen Usedom. 15 Soløen. Øen Usedom.

9 Usedom - er elsket af kunstnere. Kender du den følelse? Nogle gange vil man bare gerne holde fast i et øjeblik for evigt - det helt specielle øjeblik man nok kun oplever en eneste gang. I hundredevis af år føler kunstnere sig tiltrukket af de lange, endeløse strande, af fiskernes både og det helt specielle lys der er på Usedom. Hvert år om foråret mødes 7 malere ved havet til det såkaldte Kejserbads-Pleinair på Usedom, for at forevige atmosfæren ved de 3 kejserbade på lærred. Bag deres staffeli og skitse-blokke er de stille iagttagere af øverdenen. Måske føler de sig så en smule som den tysk-amerikanske maler Lyonel Feininger: Pommern og Østersøen, det var engang... De var medbestemmende for alle mine skabninger og jeg tærer stadig af de oplevelser jeg havde dengang. Hans og talrige andre kunstneres værker fra dengang og idag kan beundres i forskellige galerier og atelierer fordelt på øen. Et af de mest aparte atelierer er nok maleren og Usedomelskeren Otto Niemeyer-Holsteins værksted. I 1933 hentede han sig nemlig en gammel s-banevogn fra Berlin til øens smalleste sted og døbte sin nye bolig og værksted Lüttenort (det lille sted). fotos til venstre og højre: Hans Werner Richter Haus Bansin Geert Maciejewski Mode-Mekkaet ved Østersøen Usedom er trendsetter. Med grænseløs kreativitet og håndværkelig ekspertise konkurrerer talenterede modedesignere fra de forskellige østersøstater hvert år mod hinanden om at vinde den begærede Baltic Fashion Award i Kejserbadsalen i Heringsdorf. Men det er ikke nok bare at være kreativ - det er ligeså vigtigt at udvælge det rigtige stof samt præsentere sine kollektioner bedst muligt på catwalken i Kejserbadsalen foran talrige tilskuere. Mode der er til at røre ved - det er Usedom Baltiv Fashion. Usedomer Musikfestival Hvert efterår forvandler Usedom sig til musikelskernes ø. I over 20 år har Usedomer Musikfestival lokket feriegæster fra alle verdens lande til Tysklands andenstørste ø. Store symfonier, små kammerkoncerter, sonater og kor med stykker fra kendte komponisters fjer fra både for- og nutiden optræder i kirker, koncerthalller, atelierer og kejsertidens bygninger rundt omkring på øen. 16 Soløen. Øen Usedom. 17 Soløen. Øen Usedom.

10 Soløen Usedom - det perfekte opholdssted. Kejservillaer Hold ferie som tilbage i kejsertiden - det kan man nemlig i de kærligt istandsatte kurbadarkitekturvillaer i Østersøbadene. De frisk renoverede bygninger i barok, klassisitisk, alpenlandsk, skandinavisk eller italiensk stil beviser god smag og omfavner feriegæsterne med den flair der var tilbage i kejsertiden. Førsteklasses lejligheder Luksuriøst og næsten ligesom derhjemme på samme tid: i øens lejligheder oplever især familier en helt uforglemmelig ferie. Ligemeget hvor på øen: At holde ferie i sit eget hus på lånt tid er muligt overalt på Usedom. Wellnesshoteller Afsted nu! Direkte fra den dejlig varme seng på en af øens mange wellnesshoteller ned til et skønt Cleopatrabad, til aromamassage eller aquafitness. Du burde tillade dig selv en lille flugt fra hverdagen, at holde en pause - og det lykkes nok allerbedst på et af Usedoms wellnesshoteller, der er fordelt over hele øen. fotos til venstre og højre: Roy von Elbbebrg, Andreas Dumke Andreas Dumke Stråtækte huse De stråtækte huse, der frem for alt præger baglandets charme, lover romantik for alle pengene. Her kredser der havørne over fiskekutterne, der gynger hen over bagvandet, alt imens solen går ned foran en betagende kulisse af uberørt Usedomer natur. Eksklusive overnatningsmuligheder med enestående karakter I de ferielejligheder der ligger på den længste havbro i Tyskland er man helt tæt på det ruskende hav. Lad dig vække af de første solstråler. I de Floating Hourse midt i naturen ved Krumminer Wiek oplever du ligefrem en følelse af vægtløshed. På sejlbåden Weiße Düne kan du drømme under sejlet. Det i 1909 byggede traditionssejlskib har 20 sovepladser at byde på. Wellnessferie som i et eventyr og med idyllisk kvalitetstid som par får du garanteret i lodstårnet Karnin. Her kan du nemlig sammmen med din ledsager hygge dig i tårnets egen whirlpool eller slappe af med morgenmad i sengen med udsigt over Stettiner Haff. Hvis du gerne vil have det lidt mere herskabsagtigt, kan du tjekke ind på vandslottet Mellenthin med deres rustikke gæstfrihed, wellness og eget bryggeri og kaffebrænderi. Stjerneferie på hotel På Usedom kan du næsten røre ved stjernerne. For Usedoms hoteller er det et must at kunne tilbyde førsteklasses kvalitet. Ligemeget hvor mange stjerner dit hotel har du får lov at tilbringe din ferie på det højeste niveau. Ligemeget hvad du beslutter dig for at booke - din stjerneferie på Usedom bliver helt sikkert en uforglemmelig ferieoplevelse, for her er den beste service og velbehag inkluderet. 18 Soløen. Øen Usedom. 19 Soløen. Øen Usedom.

11 Henrejse - kom bekvemt til øen. I bil Autobahn A20 sørger for at du kommer hurtigt til Usedom. To broer, Peenebroen i Wolgast og Broen i Zecherin ved Anklam forbinder øen med fastlandet. fotos til venstre og højre: Andreas Dumke, Usedom Tourimus GmbH, Dirk Laubner Med tog Du kan også komme til øen helt klassisk med tog. Usedoms Kurbadstog holder ved hvert kurbad på øen. Med båd og færge Sportsudøvere og fritidskaptajner kan lægge til i en af de mere end 30 sportsbådshavne. Fra Gedser kan man tage færgen til Rostock og fra Rostock kører der busser direkte til Kurbadstogstationen på øen. Med bus og færge Eurolines Busserne kører direkte fra København og Nykøbing/Falster til Gedser. Derfra tager du Scandlines-færgen til Rostock. Fra banegården i Rostock Lütten Klein, lige overfor færgeterminalen Warnow, kører buslinjen Usedomer Bäderbahn direkte til Usedom. Med bus Det er også muligt at tage Eurolines busserne fra Kolding, Vejle, Aarhus, Aalborg og Rødby til Hamborg. Der står du om i busserne Usedomer Bäderbahn, der kører direkte til Usedom. 20 Soløen. Øen Usedom. 21 Soløen. Øen Usedom.

12 Vidste du mon, at Usedom har over 400 km vandreruter og mere end 180 km cykelruter?, at den vidunderligt skønne natur på øen ikke kun kan opleves i bil, til fods eller på cykel, men også i form af en ø-safari i en ægte jeep?, at du kan opleve Europas længste strandpromenade helt til det polske Świnoujście på en Segway?, at du i skoven ved Neu Pudagla kan klatre i 15 meters højde eller ved hjælp af lianer kan svinge dig fra træ til træ ligesom Tarzan?, at du i en så historisk præget by som Peenemünde ikke kun kan se på raketter, men også spille minigolf i ultraviolet lys, prøve at løfte en trabant i Phänomenta eller sige godnat til sandmanden i legetøjsmuseet?, at du i Trassenheide kan stille verden på hovedet eller se de største sommerfugle i verden?, at der i Prätenow i baglandet til Usedom lever ægte bisoner - de såkaldte europæiske bisoner? fotos til venstre og højre: iofoto-fotolia.com Roy von Elbberg titel og sidste side Andreas Dumke 22 Soløen. Øen Usedom.

13 Informationer og prospekter Usedoms bookingcentral

Polen & Tjekkiet. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti

Polen & Tjekkiet. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Polen & Tjekkiet Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden Nr. 821 Vi garanterer kvalitet

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Tjekkiet & Polen. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping '08

Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Tjekkiet & Polen. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping '08 Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti! Tjekkiet & Polen Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping '08 Udsnit af Ferieboliger Liv, Natur & Kultur 2008 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og

Læs mere

Tysklands populæreste feriedestination

Tysklands populæreste feriedestination Tysklands populæreste feriedestination Er du til aktiv ferie? Eller afslapning langs kilometerlange, hvide sandstrande? Eller måske betagende natur, kulturoplevelser eller wellness? Du behøver ikke at

Læs mere

oplev-naturen-aktivt Vandring, cykling og hav i Niedersachsen www.ferie-niedersachsen.dk

oplev-naturen-aktivt Vandring, cykling og hav i Niedersachsen www.ferie-niedersachsen.dk oplev-naturen-aktivt Vandring, cykling og hav i Niedersachsen www.ferie-niedersachsen.dk 2 Den nordlige del af Niedersachsen De østfrisiske øer Nordsøkysten Ostfriesland Emsland Den østlige del af Niedersachsen

Læs mere

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring

Syv Danmarksoplevelser. Inspiration til markedsføring Syv Danmarksoplevelser Inspiration til markedsføring Indhold Introduktion 1 Inspiration til markedsføringen 5 I ro og mag ved vandet 6 Naturens gratis glæder 12 Aktiv natur 17 Sjov i sommerlandet 22 Det

Læs mere

Wellnessophold. 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller

Wellnessophold. 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller Wellnessophold 1 overnatning, morgenmad og adgang til spa for 2 personer Vælg blandt mere end 15 hoteller 2 1 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser

Læs mere

Inspiration. Til luksusophold

Inspiration. Til luksusophold Inspiration Til luksusophold Tjek vores hjemmeside. Her kan du nemlig se alle de hoteller, du kan vælge mellem! Eventyrligt luksusophold Hverdagen glemmes for en stund, når døren til et luksuriøst hotel

Læs mere

kærestetur Tag på uden baby

kærestetur Tag på uden baby Tag på kærestetur uden baby Parforholdet kan virkelig trænge til lidt ekstra opmærksomhed, efter I er blevet forældre. Få inspiration til rejser, og læs eksperternes råd om, hvordan I er sammen uden børn!

Læs mere

MAG togo. Nordtyskland. Et stenkast fra Danmark! Gratis. rejsemagasin til vores gæster. Gode oplevelser venter på den anden side!

MAG togo. Nordtyskland. Et stenkast fra Danmark! Gratis. rejsemagasin til vores gæster. Gode oplevelser venter på den anden side! MAG togo Go Nordtyskland Et stenkast fra Danmark! Gode oplevelser venter på den anden side! - Der er ikke langt at køre! Gratis rejsemagasin til vores gæster 2010 DANSK FRI FERIE A/S og molnit.dk ApS Alle

Læs mere

Ferie ved den Tyske Riviera. www.tyskriviera.dk

Ferie ved den Tyske Riviera. www.tyskriviera.dk Ferie ved den Tyske Riviera www.tyskriviera.dk Opdag den Tyske Riviera Mecklenburg! I n D h O l D : Den Tyske Riviera S. 2-3 Værter i badebyen Kühlungsborn Hotel Polar-Stern S. 4-5 Strandresidenz Kühlungsborn

Læs mere

Romantisk weekend. 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller

Romantisk weekend. 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller Romantisk weekend 1-2 overnatninger, middag og morgenmad for 2 personer Vælg frit mellem 20 hoteller En helt speciel oplevelse! Den bog, du nu holder i hænderne, har et budskab: Personen, som forærede

Læs mere

Tyskland. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti

Tyskland. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Tyskland Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden Nr. 821 Vi garanterer kvalitet De bedste

Læs mere

Christianshavn The place to be

Christianshavn The place to be Christianshavn The place to be Indholdsfortegnelse Christianshavn 12 8 Christianshavn 4-7 Københavns hyggeligste havnemiljø Papir Øen 8-11 En smagsoplevelse fra hele verden Kayak Republic 12-15 Nyd en

Læs mere

Det må I ikke gå glip af

Det må I ikke gå glip af Det må I ikke gå glip af Højdepunkter Tips Alpernes perle Rupertiwinkel Bad Reichenhall Berchtesgaden Königssee www.bglt.de u1 Bad Reichenhall Stedet, hvor du kan ånde frit Kompetencecenter for vejrtrækning

Læs mere

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Samsø Kommune/Trafikstyrelsen Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening af Samsø Bilag Indholdsfortegnelse Årsag til positiv vurdering af Samsø som feriemål... 2 Sjælland og Jylland... 2 Årsag

Læs mere

Sprogkurser i Barcelona

Sprogkurser i Barcelona Barcelona : Barcelona er hovedstaden i Catalonien og Spaniens andenstørste by. Det hæsblæsende tempo og den mangfoldige spanske kultur præger denne vitale og smukke by, som i årtier har været en smeltedigel

Læs mere

GruppeMagasin 2014. Velkommen på SAFARI i Danmark. Vilde og spændende naturoplevelser. verdens billigste safari

GruppeMagasin 2014. Velkommen på SAFARI i Danmark. Vilde og spændende naturoplevelser. verdens billigste safari GruppeMagasin 2014 Velkommen på SAFARI i Danmark Vilde og spændende naturoplevelser verdens billigste safari Tekst og foto: Sort Safari Kære Tur Arrangør Vi har hermed fornøjelsen at præsentere en række

Læs mere

Drømmeweekend. 1 overnatning, morgenmad og gourmetmiddag for 2 personer Vælg blandt mere end 20 hoteller

Drømmeweekend. 1 overnatning, morgenmad og gourmetmiddag for 2 personer Vælg blandt mere end 20 hoteller Drømmeweekend 1 overnatning, morgenmad og gourmetmiddag for 2 personer Vælg blandt mere end 20 hoteller 2 1 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1

Læs mere

KENYA. Eksperter i eventyr

KENYA. Eksperter i eventyr KENYA Eksperter i eventyr Afrika som kontinent er fantastisk spændende og bare så anderledes end noget andet, man kan opleve her på kloden. Kenya har gennem mange år været det foretrukne rejsemål, når

Læs mere

Destination Sydvestjylland. Fra det barske Vesterhav til de blide ådale

Destination Sydvestjylland. Fra det barske Vesterhav til de blide ådale Destination Sydvestjylland Fra det barske Vesterhav til de blide ådale Sydvestjylland rummer varierende natur, spændende kulturhistorie, kulinariske oplevelser, udfordringer for den aktive feriegæst og

Læs mere

landet - Miniferie Ferie på med langtidsvirkning overraskende alsidig TILBUD 59 / 69 29. - 30. maj 2015

landet - Miniferie Ferie på med langtidsvirkning overraskende alsidig TILBUD 59 / 69 29. - 30. maj 2015 Ferie på Miniferie landet - overraskende alsidig med langtidsvirkning Efterår og vinter 2014 / 2015 Sørunden i Mecklenburg 2015 Deltag i Nordtysklands største cykelløb for motionister TMV/www.outdoor-visions.com

Læs mere

Inspiration. Til hotel med middag & vin

Inspiration. Til hotel med middag & vin Inspiration Til hotel med middag & vin Tjek vores hjemmeside. Her kan du nemlig se alle de hoteller, du kan vælge mellem! Tid til nye minder Hiv et par dage ud af kalenderen og inviter den eneste ene med

Læs mere

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA VISITSWEDEN. Pippi og alle de andre Besøg Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby EFTERÅRSFERIE

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA VISITSWEDEN. Pippi og alle de andre Besøg Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby EFTERÅRSFERIE Skating i Malmö Malmö har masser af fede skateparker DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA VISITSWEDEN Pippi og alle de andre Besøg Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby Følelsen af frihed Tag på ø-safari i Sveriges

Læs mere

CAMPINGS LEADING. Holiday Magazine OF EUROPE. Camping & Glamping 5-stjernet ferie

CAMPINGS LEADING. Holiday Magazine OF EUROPE. Camping & Glamping 5-stjernet ferie LEADING 2015 CAMPINGS Norwegen Danmark Tyskland Holland Belgien Luxemburg Frankrig Østrig Italien Kroatien Spanien OF EUROPE Gastronomy Sports Wellness Animation Lodging Holiday Magazine Camping & Glamping

Læs mere

Danmark, Bornholm & Sverige

Danmark, Bornholm & Sverige Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Danmark, Bornholm & Sverige Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden Nr. 821 Vi garanterer

Læs mere

England & Irland. friferie.dk Kør-selv Bus Fly. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti

England & Irland. friferie.dk Kør-selv Bus Fly. Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09. Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti Danmarks Laveste Priser - Med Udvidet Prisgaranti England & Irland Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 09 Kør-selv Bus Fly Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden Nr. 821 Vi garanterer

Læs mere

Ferieguide. Gilleleje. Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie. Stor guide til de bedste hoteller og restauranter

Ferieguide. Gilleleje. Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie. Stor guide til de bedste hoteller og restauranter Gilleleje Tisvildeleje Helsinge Dronningmølle græsted Rågeleje Vejby Strand Tibirke GR ATIS 2008 Romantisk weekendophold eller fuldendt familieferie Vind Luksusweekend for to på Gilleleje Badehotel Se

Læs mere

New Zealand. Telefon 86 20 45 20 E-mail: info@australienrejser.dk www.australienrejser.dk 1

New Zealand. Telefon 86 20 45 20 E-mail: info@australienrejser.dk www.australienrejser.dk 1 New Zealand Telefon 86 20 45 20 E-mail: info@australienrejser.dk www.australienrejser.dk 1 New Zealand katalog Australienrejser slog første gang dørene op i 2005, hvor vi åbnede kontor i Oslo. Året efter

Læs mere

Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai

Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai Kina Ekspressen 10 dage med dansk rejseleder Rundrejse til Kina Oplev Beijing og Den Kinesiske Mur inden dagstoget bringer os i ekspresfart til hyggelige kanalbyer og det moderne Shanghai Denne Kina rejse

Læs mere