Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009."

Transkript

1 Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi N.P. Turen herud har været ganske begivenhedsløs. Vi startede hjemme fra Billund i går morges og fløj ud via Amsterdam og Kilimanjaro til Dar Es Salaam, hvortil vi ankom i går aftes. I lufthavnen blev vi modtaget af en repræsentant fra Leopard Tours med et Karibu (Swahili for velkommen), hvortil vi helt automatisk svarede Asante sana (Swahili for tusind tak). Det kan nok være, at han fik travlt med at høre, om vi talte Swahili, hvilket vi måtte beklage. Ud over enkelte ord og lidt sætninger, er vi nød til at holde os til engelsk. I lufthavnen blev vi også præsenteret for vores chauffør i de næste ti dage - Omary, som skulle køre os til vores hotel. De første ti dage af vores ferie, er denne gang bestilt som en privat safari, bare os to og vores chauffør, det er simpelthen den bedste form for safari. Ikke fordi vi er specielt uselskabelige, men når man har været et vist antal gange i Afrika, udvikler man en lyst til at se på andre ting, end en først gangs rejsende i Afrika. Eksempelvis kører vi ikke efter eftermiddags løver (store dovne løver, der ligger og gisper i varmen), men vi kan sagtens finde på at bruge tid på at studerer fugle, træer og insekter. Det er selvfølge dyre at kører selv, men det er pengene værd. Vi fik straks et godt indtryk af Omary, medens han kørte os til vores hotel, gode oplysninger om Dar Es Salaam uden at der skulle snakkes konstant. Der er selvfølgelig mareridtet, at få en dårlig chauffør som man er bunden op på i hele ferien.

2 Her til morgen afhentede Omary os kl på hotellet, og vi forlod Dar Es Salaam af landevejen mod Zambia, en stor bred vej med fint asfalt. Vi fik ikke set meget til Dar Es Salaam, men den virker, som alle andre østafrikanske byer, stor, rodet og som udefra kommende vil man ikke skulle bruge 5 sekunder på at fare vildt, men vi har nu aldrig været meget for de store byer. Langs landevejen var der store områder med Sisal, som er en speciel agave art, der blev indført i det gamle tysk Østafrika fra Mexico, dens fiberholdige blade forarbejdes til snore, reb og måtter. Omary fortalte, at det på et tidspunkt havde været mange ansatte i produktionen, men at den nu næsten var gået i stå, dels fordi at man havde glemt (afrikansk for at pengene er gået i de forkerte lommer) at vedligeholde maskinerne, og nu var der ikke penge til at få fabrikken i gang igen. En del af området omkrig Morogoro er i stedet taget ind til grønsags produktion. Hvis man skal oversætte Morogoro fra Swahili, må det blive noget i retning af bjerget med huse rundt om, hvilket giver mening, når man har set stedet, husene og markerne er placeret ved foden af et bjerg, hvorfra de får deres vandforsyning fra. Middagspausen Vuma Hill Tented camp den 19-sep Landevejen til Zambia løber lige tværs igennem Mikumi NP. Vuma Hill ligger ca. 7 km. syd for landevejen højt oppe i nogle bakker. På denne tid er de fleste dyr dog at finde omkring de få vandhuller er findes i parken nord for landevejen, så det var her at den første eftermiddags safari gik hen i går. I starten ser vi nu ingen dyr, området er meget tørt, og der findes ingen permanent vand i parken, der er dog et antal vandhuller, som vi kører rundt i mellem.

3 Ved et af dem finder vi en flok elefanter, der drikker og et øjeblik senere får vi øje på en hun løve, som nærmer sig. Elefant flokken har et par meget små unger med, så løvinden bliver meget hurtig og bestemt jaget væk. Ved vandhullet ser vi også gnu, zebra og impala, så vi bliver her til det er på tide at køre hjem. På vej hjem finder vi nok en hun løve, den har tilsyneladende ligget og sovet i et drænrør under vejen og er netop kommet ud. Hjemme igen, går vi i baren og får turens første Kaptain Morgan med Cola, så nu er det rigtig safari ferie. På morgen safarien her til morgen besluttede vi os for, først at tjekke løvinde nr. 1 fra i går, hun så ud til at være på jagt, så måske. På vejen derned ser vi også løvinde nr. 2, på stort set samme plet som i går, løver flytter sig ikke meget, med mindre de har en grund. Nede ved vandhullet var der ingen dyr, derimod stod der en del zebra og impala og holdt øje med et eller andet. Når dyrene i dette tørre område ikke kommer ned for at drikke, må der jo være en grund, og efter lidt søgen fandt vi da også vores løvinde i færd med selv at drikke. Herfra gik hun hen og smed sig et sted, hvor vi selv kunne komme meget tæt på. 3 til 4 meter viste afstandsmåleren på kameraet, så hvis vi vil have hende til at ligge stille, er tavshed og ro et must. Resten af formiddagen gik med at tjekke andre lokaliteter i området, dog ikke med det store held, hoved indtrykket af parken er: At den er tør, knas tør, landskabet varierer meget, fra helt åbne og flad vidder til områder med halv tæt krat nord for landevejen. Syd for landevejen er der temmelig kuperet med tæt krat. Vuma er, udover at være navnet på bakkerne syd for landevejen, Swahili for vind, så lodgen er placeret på en vind blæst bakke, hvilket er meget behagelig. Sidste stop på formiddagsturen var en flodheste pøl, her er det tilladt at komme ud af bilen. Der er en del små og mellem store krokodiller, en flok flodheste og lidt savanne dyr på vej ned for at drikke.

4 Aften Vuma Hill Tented camp den 20-sep Eftermiddags safarien i går aftes var en stille dag på kontoret vi kørte stille og rolig rundt og endte til sidst ved flodheste pøl, hvor vi gav os til at se på fugle. Turen i dag har været en heldags udflugt til Udzungwa Nationalpark, hvor vi havde planlagt at skulle gå / klatre de 3.2 km op til toppen af det lokale vandfald Sanja Falls, som med et falder på 180 meter er et imponerende syn. Vi kørt fra Mikumi kl. 8, turen tog 2 timer, på turen skulle vi i gennem Kidati, hvor Omary fortalte os, at politiet havde en bibeskæftigelse. Når der kom turist biler, bliv de ofte standset for inspektion, en inspektion der fortsætter til shilling (4 kr.) skiftede over i politimandens hånd, så var der pludselig intet i vejen for at kører videre. Vi blev da ganske rigtig også stoppet, aftalen var, at hvis ikke Omary kunne snakke os ud, skulle vi spørge, hvad der var galt efter et par minutter. Hvad fanden Omary bildte politimanden ind, fandt vi nu aldrig rigtig ud af, men efter et minuts tid fik vi lov til at køre igen - uden bestikkelse.

5 Da vi kom frem til parkens hovedkvarter, var der ikke flere ledige guider - øv, nå nu er vi jo i Afrika, så alt kan lade sig gør med lidt penge, så folkene i hovedkvarteret for ud og hyrede en lokal. Han var godt nok på vej i kirke, og klædt i pænt skjorte og laksko, men det bliver jo søndag igen i næste uge, og pengene falder altid tørt i Afrika. Så han kunne da godt følge os op, det største problem var, at han kun kunne nogle få gloser engelsk, så Omary måtte opgive hans plan, om at skulle passe på bilen (læses slappe af), medens vi gik op, han måtte med som tolk. Turen op tog os ca. 2 timer. Turen er til tider stejl, men går af en god sti, og vi holdt forskellige pauser undervejs, dels for at nyde udsigten, dels for at tale om de lokale træer og sidst men ikke mindst, for at vi turister simpelthen kunne få vejrer. Den eneste, der ikke havde den slags problemer, var vores laksko guide, han lignede en, der kunne have gået dobbelt så hurtig. Specielt den første del af turen var meget varm, men sikke en udsigt der var da vi var kommet op, fra toppen har man en fantastisk udsigt over en del af det kæmpestore Selous Game Reserve. Efter at have nyt udsigten og sundet os lidt, gik vi ind langs floden til 2 små vandfald, her måtte man bade, vi nøjes nu med at soppe, vandet var meget koldt. Herefter gik turen stille og rolig ned igen, på vej ned så vi 2 kolonner hærmyrer, så er det godt nok med at komme ind til siden. Ved den sidst skulle Omary lige demonstrer, hvad der sker, hvis man stikker en pind ind i den sidst del af kolonne, de hvæser som rasende, og så går de til angrebet, så han fik mere end travlt med at komme et par meter væk. Ved foden af vandfald Sanja Falls ligger der en lille restaurant, hvor vi bød vores guide på en sodavand og delte vores madpakker med ham, så var det bare at få ham betalt. Da han gik derfra lignede han en lille sol, det havde tilsyneladende været mere givtig end at gå i kirke.

Tanzania - Marts 2005.

Tanzania - Marts 2005. Tanzania - Marts 2005. Det var ikke planlagt, det var nærmest et (u)held. Det hele startede med, at Ulla lige skulle ind på Albatros Travels hjemmeside for at læse om en rejse, en af hendes kollegaer skulle

Læs mere

En fantastisk Afrika rejse

En fantastisk Afrika rejse En fantastisk Afrika rejse Det hele startede for mange år siden, da jeg var i Kenya første gang. Det var en rejse, jeg havde fået i gave fra Lisbeth Bramaholm, min moster. Efter en tur til Afrika måtte

Læs mere

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK

Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 WWW.SAFARIAFRIKA.DK Med Givskud Zoo i Kenya - September 2000 Nu er størsteparten af oplevelserne fra turen til Kenya bundfældet, så nu kan det komme på papir. I Simba nr. 48 er drømmen af en rejse beskrevet, hvis ellers ens

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Allan Montgomery Safari dagbog - November December 2012

Allan Montgomery Safari dagbog - November December 2012 Allan Montgomery Safari dagbog - November December 2012 4 Camp Safari tur til Selous & Ruoha Game Reserves, Tanzania. Part I. Søndag den 25 November. Impala Camp Selous Game Reserve. Efter en lang flyvetur

Læs mere

Kenya 1993. Februar Marts.

Kenya 1993. Februar Marts. Kenya 1993 Februar Marts. Juni. Juli. Vi skal bestemme, hvornår vi vil have sommerferie, så vi snakker om, hvad vi kan tænke os. Vi vil til Afrika / Kenya i år. Det gør ikke noget, hvis det først bliver

Læs mere

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ.

Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt folk og fæ. Inger & Mogens Kattenhøjs oplevelser i Kenya 2009 Mogens Kattenhøj, WLT Fotos: Morten Kattenhøj & Mogens Kattenhøj Jambo! Karibu! Goddag. Velkommen. Sådan er vi blevet mødt overalt i Kenya i tre uger blandt

Læs mere

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk!

Lhasa to Kathmandu! www.jimdurain.dk! www.jimdurain.dk Lhasa to Kathmandu Det er faktisk længe siden jeg sådan rigtigt har været ude at cykle en længere tur. Bevares, vi har haft rigtig mange lækre ture omkring Tianjin og JiXian, og turene

Læs mere

28 artikel. artikel Safari nr 21 2007

28 artikel. artikel Safari nr 21 2007 26 ARTIKEL ARTIKEL Safari nr 21 2007 Min mand Niels er jæger, det er jeg ikke selv, men går gerne med og deler spænding og naturoplevelser med ham. Jeg har været med ham på bukkejagt herhjemme adskillige

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Ferie i Sydafrika august 2010

Ferie i Sydafrika august 2010 Ferie i Sydafrika august 2010 Tirsdag den 10. august: Afrejse fra Danmark Turen begyndte med en fin tur til Amsterdam, hvor der var to timers ventetid. Klokken 10.30 fortsatte flyveturen til Johannesburg.

Læs mere

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14

Logbog Malta. Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Logbog Malta Søndag D. 21-09-14 Mandag D.22-09-14 Vi ankom søndag aften til Malta lufthavn, hvor vi blev hentet af en stor bil, og blev kørt over til hvor vi bor. Køreturen tog kun 15 min fra lufthavnen,

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002

Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Rejsen til Egypten 10. november til 24. november 2002 Punkt... Side Søndag den 10. november 2002... 3 Mandag den 11. november 2002... 5 Tirsdag den 12. november 2002... 7 Onsdag den 13. november 2002...

Læs mere

Til hest blandt giraffer og næsehorn

Til hest blandt giraffer og næsehorn At ride ind midt blandt en flok giraffer eller sidde på en hesteryg mindre end 30 meter fra et næsehorn er den ultimative måde at opleve The African Wildlife. Escape tog til Sydafrika og fik et adrenalinkick

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Doris dagbog fra turen til Afrika

Doris dagbog fra turen til Afrika Doris dagbog fra turen til Afrika 28.9. 13.10. 2006 Og en særlig tak til Knud, der var en fantastisk vært og guide! Læs mere om farmen Vygeboom, Sydafrika og safari på Knuds hjemmeside: www.eskildsensafari.dk

Læs mere

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Kære familie og venner! 04.juli 2013 Sidst vi skrev, havde vi haft en tørkeperiode, men siden har vi haft megen regn. Vi har ikke tidligere

Læs mere

Min rejse. til. London

Min rejse. til. London Min rejse til London 4. april 2003 14. april 2003 Punkt...Side Fredag den 4. april... 3 Lørdag den 5. april... 4 Søndag den 6. april... 5 Mandag den 7. april... 6 Tirsdag den 8. april... 8 Onsdag den 9.

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

Søndag d. 10. august

Søndag d. 10. august Dagbog for Sicilien turen 2008 gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien til Sicilien. På tur med Lis & Bjarne (2459, Marie & Preben (1721). Asta & Jørn (2234) tlf.: 75 68 39 14 Onsdag

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1.

Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012. 1. Tanzania/Zanzibar - Kenya/Kenya kysten - Uganda - Rwanda - Victoria Falls - Botswana - Namibia - Sydafrika PRISLISTE 2012 1. udgave Prisliste gældende fra januar 2012 - december 2012 2 Velkommen til rejser

Læs mere

GAMBIA. 20. 28. marts 2008. Lene & Jens Kristian Andreasen

GAMBIA. 20. 28. marts 2008. Lene & Jens Kristian Andreasen GAMBIA 20. 28. marts 2008 Lene & Jens Kristian Andreasen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Før rejsen... 3 Rejsen... 3 Hotellet... 4 Lejligheden... 5 Opholdet/Gambia... 6 Efter hjemkomsten...

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Team Hjallerup. Tour de Alperne

Team Hjallerup. Tour de Alperne Team Hjallerup Tour de Alperne 2010 Dag 1. Fredag d. 9. juli 2010. Efter at bilerne var pakket med cykler og bagage torsdag aften, var det afgang til de franske alper fredag kl. ca. 00:00. De forventningsfulde

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere