US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering"

Transkript

1 US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering Navn på universitet i udlandet: University College London - UCL Land: UK Periode: Fra: Til: Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? Med et semester på UCL fik jeg mulighed for at læse på et af verdens førende universiteter, samtidig med at jeg kunne bo og opleve det indre London på hverdags. Hvor tilfreds var du med dit ophold? Meget tilfreds! Jeg kan stærkt anbefale både London som studie-by og UCL. Hjælp og vejledning Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Nej Hvis ja, hvordan vil du bedømme den modtagne vejledning? Begrund venligst -

2 Modtog du praktisk hjælp af værtsuniversitetet? (fx afhentning i lufthavn, hjælp til boligsøgning, hjælp til indskrivning og lignende) Der var mulighed for at søge kollegie-værelse gennem UCL, men jeg fik desværre ikke tildelt et - det virker dog til at mange af de andre udvekslingsstuderende fik et tilbudt. Der var på UCL arrangeret tre officielle introdage med fast program for indskrivning, med bl.a. rundvisning på skolen, foredrag fra politi og sygeplejersker og diverse sociale aktiviteter. Hvilken form for praktisk orientering var der vedrørende universitetet, campus, byen o.lign.? Der var som nævnt ovenstående tre officielle introdage med planlagt tætpakket program. Hvor tilfreds var du med den hjælp og information du fik fra det udenlandske universitet i forbindelse med dit ophold? Begrund venligst. Fint tilfreds - jeg havde en underviser tilknyttet som tutor, med et månedligt møde hvor der blev fulgt op på at alt gik godt både angående faglige og sociale aspekter. Bolig Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej, jeg søgte værelse på et af UCL's egne kollegier, men fik ikke tildelt et værelse da jeg kun skulle gå på UCL i ét enkelt semester. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fik bolig gennem Vilhelm Kiers Fond. Hvilken boligtype boede du i? Beskriv venligst faciliteterne Lejlighed - to værelser, stort køkken og bad. Meget nydeligt sted. Hvor langt havde du til universitetet, og hvordan kom du derhen? Jeg havde ca. 5 km til universitetet - og kørte i undergrund frem og tilbage. Det er fortsat alt for farligt at cykle i London. Hvor tilfreds var du med din bolig? Begrund venligst Meget tilfreds - lejligheden var i rigtig god stand, beliggende i et stille og roligt kvarter, kun ca 10 mins gang til oxford street og 5 min til hyde park.

3 Fagligt udbytte Hvor tilfreds var du med det faglige udbytte? Meget tilfreds. Kunne du få alle de fag du ønskede? Nej, jeg fik ikke alle dem jeg havde valgt hjemmefra, men fik nogle udmærkede fag alligevel Hvilke kurser tog du, og hvordan var dit akademiske udbytte af kurserne du deltog i sammenlignet med et på dit studie på Aarhus Universitet? Skriv venligst titlen på kurset og sæt kryds ud for det faglige. Kursus CEGEG002 - Transport Studies CEGEG071 - Structural Dynamics CEGEG080 - Data Analysis CEGEG011 - Adv. Structural Analysis & Seismic Design Meget højt Højt Normalt Lavt Meget lavt Hvordan var undervisningsformen sammenlignet med AU? (forelæsninger, holdundervisning etc.) Sammenlignet med ingeniørhøjskolen var undervisningen på UCL i langt højere grad baseret på forelæsninger - der var ikke ret meget tid afsat til opgaveregning og vejledning. Hvordan var læsebyrden/arbejdsmængden sammenlignet med AU? Nogenlunde den samme arbejdsbyrde, måske lidt mindre endda. Opnåede du merit for de fag du tog? Det regner jeg med ja. Hvordan var faciliteterne på universitetet (computere, bibliotek, internet)? Beskriv venligst Faciliteterne var udmærkede, det trådløse internet virkede fint, men jeg havde dog problemer med at kunne logge på min danske vpn fra ingeniørhøjskolen når jeg var koblet op på UCL's internet. Fint bibliotek. I nogle bygninger ret slidte gange og klasselokaler, men overordnet set helt OK.

4 Udgifter Hvor store var dine udgifter til nedenstående områder under opholdet? Angiv omkostningerne så præcist som muligt. Kroner Husleje pr. måned Kost pr. måned Rejseomkostninger i alt Bøger i alt Forsikring i alt Andre omkostninger i alt Hvilke? Husleje hjemme Husleje i London de første 14 dage af opholdet Kulturelle oplevelser - musicals, weekendture, fodbold, museer m.m Modtog du økonomisk støtte ud over SU og stipendier fra Aarhus Universitet? Hvis ja, hvilke og har du nogen råd i forbindelse med legatsøgning? Ja - Knud Højgaard, Augustinus, Oticon og Vilhelm Kier Hvilke muligheder havde studerende for at arbejde? Krævedes der særlige tilladelser? Jeg har ikke sat mig ind i mulighederne for at arbejde. Kulturelle og sociale forhold Hvordan var dine oplevelser med at bo i et andet land og leve i en anderledes kultur? Enormt spændende at opleve - jeg var især glad for at det var et engelsk-talende land, hvormed det var nemt at begå sig både blandt venner på skolen og ude i byen.

5 Arrangerede værtsuniversitetet sociale aktiviteter for de udvekslingsstuderende? Beskriv Ja der er en forening (UCLU) drevet af studerende, som arrangerer alverdens sociale aktiviteter - fredagsbarer, fester, sportsklubber, weekendture/dagture rundt i England osv. Hvis man ville kunne man deltage i noget hver dag tror jeg :-) Hvor let var det at knytte venskaber med de lokale studerende? Der var i virkeligheden ikke ret mange lokale studerende - størstedelen var internationale, rigtig mange fra asien. Derfor knyttede jeg desværre ingen tætte venskaber med lokale studerende fra London. Hvor let var det at knytte venskaber med de andre udvekslingsstuderende? Meget let at knytte venskaber med de andre udvekslingsstuderende. Var der kulturelle udfordringer, f.eks. kommunikationsvanskeligheder? Beskriv Nej - jeg oplevede ingen kulturelle udfordringer, men det skyldes måske at det er et engelsktalende land.. Hvilke kulturelle aspekter satte du størst pris på? Det indre London har så mange muligheder for kulturelle oplevelser - jeg tror det var helhedsoplevelsen der gjorde forskellen. Er der mere information, du mener, fremtidige udvekslingsstuderende vil have gavn af, når de besøger dit værtsuniversitet eller tager på udveksling generelt? Nej ikke umiddelbart - det var meget nemt at falde til. Må interesserede studerende kontakte dig vedrørende studieophold i udlandet? Hvis ja, udfyld da venligst nedenstående rubrikker. Navn: TAK fordi du brugte tid på at udfylde skemaet!

6 US AARH