BRYSTFORSTØRRELSE. Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRYSTFORSTØRRELSE. Version 1. www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014"

Transkript

1 BRYSTFORSTØRRELSE Version 1

2 Forudsætninger for at få en brystforstørrende operation Oplysning fra Sundhedsstyrelsen Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før en uge efter forundersøgelsen. Du skal være fyldt 18 år for at få en brystforstørrende operation. Kvinder over 35 år anbefales en mammografiundersøgelse af brysterne før operation. Undersøgelsen må ikke være ældre end et år. Brystimplantater kan besværliggøre en mammografiundersøgelse af brystet. Har du implantater, risikerer du derfor at blive afvist ved en mammografiundersøgelse. I stedet kan andre undersøgelsesmetoder anvendes eks. ultralydsscanning eller MR-scanning. Der er ingen undersøgelser, som har vist, at der er en større risiko for at få brystkræft efter en brystforstørrende operation. Det er et krav, at dit BMI ligger i intervallet 18,5 til 28, og at din vægt har ligget stabilt i minimum 6 måneder inden en eventuel operation. "Der er fundet en let øget forekomst af lymfom i brystet hos kvinder med brystimplantater. Der er indtil nu rapporteret 34 tilfælde i USA og en ny Hollandsk undersøgelse peger i retning af øget forekomst af lymfom hos kvinder med brystimplantater. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, om der er en sammenhæng mellem forekomst af lymfom og implantater, herunder hvilke typer af implantater. I USA monitorerer FDA yderligere forekomster med henblik på, at undersøge om der kan være en sammenhæng. Det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at ovennævnte ikke giver anledning til øget kontrol af kvinder, der får indsat brystimplantater. Imidlertid finder Sundhedsstyrelsen, at kvinderne skal informeres om den lille risiko, når de ønsker at få foretaget en brystforstørrende operation med indsættelse af brystimplantater." Kilde: Sundhedsstyrelsen, juli 2011.

3 Implantaternes holdbarhed Implantaterne bliver udsat for slitage i kroppen gennem årene, dette kan medføre, at der slides hul i selve skallen på implantatet. Implantaterne brister kun i meget sjældne tilfælde. De nye implantater, som vi anvender fra EUROSILICONE, har en fast silikone (gele), hvilket betyder at slitagen på silikoneoverfladen er meget mindre og derved får implantatet en væsentlig længere holdbarhed. Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor længe et implantat kan holde. Amning efter brystforstørrende operation Brystimplantater kan i nogle tilfælde hæmme mulighederne for at amme. Risikoen er størst, hvis operationssnittet er lagt omkring brystvorten. Denne operationsteknik anvendes ikke på OPA Plastikkirurgisk Brystcenter. Yderligere information Vi anbefaler dig at gå ind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og læse brochuren: RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT til kvinder, der overvejer brystforstørrende operation. Forventninger til resultat Aldersforandringer og vægtændringer kan påvirke det naturlige brystvæv, så udseendet ændres. Du må derfor være indstillet på, at du efter den første indsættelse af implantater senere kan få behov for yderligere operationer. Jo yngre man er, når man får indsat implantater første gang, jo flere operationer skal du forvente. Hvis du vælger at få indsat brystimplantat, skal du være forberedt på, at du med tiden skal have gentaget operationen. Det behøver ikke kun at være, hvis der opstår komplikationer. Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor længe et implantat holder. Der kommer hele tiden ny viden på området, og det er derfor godt at holde sig løbende orienteret. Du kan eventuelt henvende dig til lægen for en vurdering, når der er gået år, eller hvis der opstår forandringer i brystet. Henvend dig selvfølgelig altid til lægen, hvis du oplever gener og ubehag, uanset om det er kort eller lang tid efter indsættelse af brystimplantater. Det er vigtigt at huske, at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

4 Betændelse og infektion Risiko for rotation Implantater OPA Plastikkirurgisk Brystcenter Aarhus bruger kun silikoneimplantater fra Eurosilicone. Implantaterne lever op til de strengeste krav og har gennemgået adskillige kvalitetskontroller og test. Eurosilicone har produceret pålidelige og sikre implantater af højeste kvalitet i 25 år, og som den eneste producent giver Eurosilicone livstidsgaranti på alle silikoneimplantater og gratis erstatningsimplantat ved kraftig kapseldannelse. Samtlige Eurosilicone implantater har den højeste udmærkelse inden for medicinsk udstyr, CE-mærkning Class 3. Grundsilikonen i samtlige Eurosilicone implantater er FDA -godkendt amerikansk silikone fra NuSil Technology. Vi anvender ikke saltvandsimplantater. Betændelse i huden og omkring implantatet ses hos få procent. Det kan i enkelte tilfælde resultere i, at implantatet skal fjernes, typisk i tre måneder før et nyt implantat kan indopereres. Oplever du temperaturforhøjelse, varme, rødme og hævelse ifm. såret, kan det være tegn på infektion. Kontakt egen læge som vil vurdere, om du skal i antibiotisk behandling. Tag også gerne kontakt til OPA. Kapseldannelse Når der bliver indsat implantater, vil kroppen altid opfatte disse som fremmedlegemer. Kroppen danner naturligt en kapsel af bindevæv omkring implantatet også kaldet kapseldannelse. I nogle få procent af alle brystforstørrende operationer bliver kapslen så hård, at det giver ubehag, og ofte har brystet ændret form. Når det sker, er det nødvendigt at udskifte implantaterne. På grund af deres asymmetriske form, er der større komplikationer, hvis et anatomisk brystimplantat roterer sammenlignet med et rundt implantat. Hvis dette sker, får brystet et unaturligt udseende, der skal korrigeres gennem yderligere kirurgiske indgreb. Mammografiundersøgelse Brystimplantater kan besværliggøre en mammografiundersøgelse af brystet. Har du implantater, risikerer du derfor at blive afvist ved en mammografiundersøgelse. I stedet kan andre undersøgelsesmetoder anvendes eks. ultralydsscanning eller MRscanning.

5 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme. Ar Ar under brystet kan hele forskelligt. I nogle tilfælde heler arrene ikke optimalt, og det kan være nødvendigt med en korrektion, denne operation foregår oftest i lokalbedøvelse. Gennemsnitligt er arrene ca. 5-6 cm lange, afhængig af implantatets størrelse. I de første måneder er arrene røde og meget synlige. Arrene vil med tiden blive blege og mindre synlige, hos enkelte kan arrene dog blive brede og mørkpigmenteret. For at opnå de pæneste ar, er det vigtigt at beskytte arrene mod direkte sollys det første år. Vi anbefaler, at du smører dem med min. solfaktor 50 eller holder dem tildækket med et tyndt lag tøj. Blødning I sjældne tilfælde (under 1%) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning. Blødning kan evt. betyde en ny operation, hvor implantatet fjernes midlertidigt, for at sikre sig at blødningen stoppes. Herefter lægges implantatet ind igen. Blødningen giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Påvirkning af brystets følesans Forbigående, og i sjældne tilfælde permanent, påvirkning af følesansen til brysthuden og specielt brystvorten kan forekomme. Kvinder, der har en meget udtalt seksuel følsomhed, skal forvente at denne kan blive permanent forringet i forbindelse med en brystforstørrende operation. Jo større implantatet er, jo større er risikoen for permanent nerveskade og dermed permanente føleforstyrrelser. Der findes ingen behandling af følelsesløshed efter en brystforstørrende operation. Før operationen Forundersøgelsen Før operationen har du en samtale med plastikkirurgen om dine ønsker og forventninger til resultatet. Kirurgen vurderer hvilken behandling og evt. operationsmetode, der er den rette for dig. Vi anvender de mest opdaterede metoder, som du ved forundersøgelsen bliver præsenteret for. I samråd med plastikkirurgen afgøres hvilken operationstype, der er egnet til netop dig, ligesom dine forventninger til operationen afdækkes, således at du opnår det ønskede resultat. Du får samtidig en grundig gennemgang af operationen og efterforløbet. Det kan derfor være en god idé at have en pårørende med, så I er flere til at høre informationerne. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned og tager dem med til forundersøgelsen. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved kirurgen og operationen, så der er afsat god tid til dig. Forberedelse til operation Kom i form Ved enhver operation gælder det, at en krop i god fysisk form er bedre til at komme sig end en krop i mindre god form. Spis desuden sundt - specielt er det vigtigt at få proteinrig kost, f.eks. kød, fisk, mælk og ost. Drik rigeligt med væske døgnet inden du skal opereres.

6 Rygning For at sikre det bedste resultat uden komplikationer, er det et ultimativt krav, at du ikke ryger fire uger før samt fire uger efter operationen, da rygning hæmmer såret i at hele samt giver større risiko for komplikationer. Patienter, der ikke overholder dette, kan ikke blive opereret på OPA. Medicin Hvis du indtager blodfortyndende medicin (Magnyl, NSAID) eller naturmedicin (fiskeolie, Ginseng, hvidløgstabletter, Glucosamin, E-vitamin), skal du holde en pause på minimum fire uger før planlagt operation. Tager du andet medicin, skal du tage det på operationsdagen med en lille mundfuld vand. Får du Metformin, må du gerne stoppe med at tage dette 48 timer før din operation. Hvor meget må du lave De første to uger er sårene sarte, og du skal undgå træk på huden og såret. Undgå at løfte armene mere end 90 grader vandret. Du må løfte max 2 kg. i hver arm i de første to uger. Sovestilling Vi anbefaler, at du ligger på ryggen de første to uger. De første par dage gerne i eleveret stilling med to puder i ryggen for at nedsætte risikoen for hævelse samt for at minimere smerterne. Sygemelding Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 uger. Ved fysisk arbejde må du forvente 2-4 ugers sygemelding. Vigtigt Det er vigtigt, at du følger alle disse retningslinjer, da der ved implantater under musklen er risiko for, at protesen rykker sig, indtil den indre BH har fundet sted. Efter 6-8 uger må du ligge på maven. Sport og aktivitet De første 1-2 uger efter operationen skal du holde dig i ro. Du må gerne gå kortere ture. Vi fraråder motionsformer som svømning, løb, aerobic og styrketræning i de første 8 uger. Transport Du må ikke selv køre bil eller cykle i to uger efter operationen.

7 Når du kommer hjem Operationsdagen Plaster og forbinding Du får plastre over arrene, som du skal skifte efter en uge. De skal bruges i alt to uger. Plastret er vandtæt og tåler en del, før det kræver et skift. Du får ekstra plastre med hjem. Når du fjerner plasteret, skal du i stedet bruge tynde strips eller englehud. Vi anbefaler, at de sidder i op til tre måneder efter operationen, da det giver det pæneste operationssår. Stripsene/ englehud skal du selv købe på apoteket. BH Du skal anvende en god støttende BH de første tre måneder efter operationen. De første to måneder, skal du bruge den dag og nat. Den sidste måned skal du kun bruge den om dagen. Vi anbefaler en støtte- BH fra Anita Care. BH en kan købes på OPA. Bryststrop Har du runde implantater, skal du bruge bryststrop i de første 6-8 uger efter operationen. Stroppen kan købes på OPA. Bad Du må tage brusebad 24 timer efter operationen, hvis såret er tørt. Du skal undgå karbad og svømmehal de første tre uger efter operationen. Stingfjernelse Der syes med en selvopløselig tråd. Knuden skal fjernes ved egen læge efter tre uger. Nogle gange falder den af af sig selv. Vær meget opmærksom på hvordan du skal forholde dig på operationsdagen. Regler for faste Mad: Du må gerne spise indtil 6 timer før, du møder på hospitalet. Drikke: Du må drikke vand, saft, te og kaffe (ingen mælkeprodukter og juice) indtil 2 timer før, du møder på hospitalet. Vigtigt: Drik to glas vand eller saft to timer før du møder på hospitalet. Undgå sår og rifter Hvis du har sår, rifter eller bumser i operationsområdet, bedes du kontakte os dagen før operationen, da det eventuelt kan betyde aflysning af din operation. På operationsdagen Det er vigtigt, at du tager et bad hjemmefra. Du skal undlade creme, neglelak, kunstige negle, make-up, smykker og piercinger. Vi anbefaler, at du tager løstsiddende tøj på. Evt. en bluse, der lynes foran. Smykker, værdigenstande og penge medbringes på eget ansvar. Medbring gerne telefonnumre på nærmeste pårørende.

8 Operationen Hvad sker der før operationen Du bliver modtaget af en sygeplejerske, som vil hjælpe dig med at blive klar til operationen. Du skal klæde om til hospitalstøj. Dit eget tøj opbevares i et aflåst skab. Hvordan bliver jeg bedøvet Du bliver bedøvet på operationsstuen. Operationen foregår i fuld bedøvelse og tager ca. en time. Under operationen er du under konstant overvågning af en erfaren anæstesisygeplejerske eller anæstesilæge. Operationen Kirurgen laver et ca. 5-6 cm. langt snit i den naturlige hudfold under brystet. Herefter skaber han forsigtigt en lomme under kirtlen og musklen til implantatet. (Dual Plane) Der syes med en selvopløselig tråd, som giver det pæneste ar. Du vågner op med en BH, der passer til dig i mål, omkreds og skålstørrelse. Skal du have runde implantater, får du også bryststrop på. Hvad sker der efter operationen Efter operationen kommer du til opvågningsstuen, hvor specialuddannet personale vil sørge for dit velbefindende den første tid efter operationen. Når du er klar til det, får du dit eget tøj på, og du får noget at spise og drikke i hospitalets dagligstue. Du skal forvente at blive på hospitalet nogle timer efter operationen. Har du valgt at tilkøbe et døgns indlæggelse, kommer du på sengeafdelingen, når sygeplejersken i opvågningen vurderer, at du er klar til det. Behandling af smerter De første dage vil du opleve smerter og en del spænding hen over brystkassen og om i ryggen, men allerede efter en uge vil de fleste gener være ophørt. Du får smertestillende og muskelafslappende medicin med hjem til de første dage. Brysthuden og specielt brystkomplekset kan i den første tid efter operationen opleves med øget følesans ved selv mindre berøringer. Hos nogle vil der endvidere være nedsat følelse i brysthuden og brystvorten. Udskrivelse Af hensyn til din sikkerhed anbefaler vi, at der er en pårørende hos dig det første døgn efter operationen. Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Anden information Brug af mobiltelefon og computer Du må gerne bruge mobiltelefon og computer på hospitalet. Der er adgang til trådløst internet. Du må ikke selv køre bil, cykle eller tage bussen hjem. Vi anbefaler, at du følges med en pårørende hjem fra hospitalet. Information Inden du tager hjem, bliver du tilset af kirurgen. Du bliver herefter grundigt informeret om efterforløbet af en sygeplejerske. Du får en kopi af din journal med hjem. Med dit samtykke sender vi et udskrivningsbrev til din egen læge om operationen og det videre forløb. Kontrol Du har mulighed for én kontrol ca. 4-6 måneder efter operationen, såfremt du har behov for det. Det er dit eget ansvar at kontakte OPA for booking af tid til efterkontrol. Rygning OPA er røgfrit område. E-cigaretter er ikke tilladt.

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 Version 1 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme.

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation Patientvejledning Brystforstørrende Operation Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at du som kvinde på et tidspunkt i dit liv ønsker

Læs mere

Samtykke og information

Samtykke og information Samtykke og information Ved plastikkirurgisk og kosmetisk behandling gælder der særlige lovregler, der skal sikre at du som patient er velinformeret og giver dit samtykke til behandling på baggrund af

Læs mere

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med brystimplantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med eget fedtvæv kan

Læs mere

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages. Brystløft - Amalieklinikken i København Hos nogle kvinder hænger brysterne allerede fra puberteten, men som regel er det en følge af graviditeter og amning eller en følgevirkning til stort vægttab. Et

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt.

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt. Brystrekonstruktion Amalieklinikken i København Amalieklinikkens plastikkirurg Jens Jørgen Elberg har mere end 20 års erfaring i alle former for brystrekonstruktion og korrektion efter brystkræftbehandling

Læs mere

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med implantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med implantater kan du læse

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT - til kvinder, der overvejer brystforstørrende operation 2013 Hvis du overvejer at få lavet kunstige bryster (indsat brystimplantater), skal du vide, at den læge,

Læs mere

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Nogle kvinder ønsker af forskellige grunde at få fjernet deres brystimplantater. Dette er en ret enkel operation, som nogle kan få foretaget i

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt Patientvejledning Brystforstørrende operation med eget fedt Brystforstørrende operationer er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at en kvinde på et tidspunkt i

Læs mere

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release

Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Operation for bevægelsesindskrænkning i albuen release Patientinformation Indholdsfortegnelse 2 Hvordan foretages operationen? 4 Forberedelser til operationen 5-6 Kom i form Medicin

Læs mere

Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København

Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København Fedtsugning (Liposuction) - Amalieklinikken i København En fedtsugning har primært til formål at fjerne fedtdepoter på de områder af kroppen, hvor disse depoter er uønskede. Det drejer sig typisk om topmaven,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om kunstig hofte (hoftealloplastik) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder.

Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder. Fedtinjektion i ansigt - Amalieklinikken i København Rynker i ansigtet er et alderdomstegn. Som du kan læse mere om under rynkereduktion, behandles rynker på flere måder. Fedtinjektion er en permanent

Læs mere

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation Patientvejledning Generel vejledning i forbindelse med din operation Aleris-Hamlet deltager i Sundhedsministeriets landsdækkende undersøgelser om patientoplevelser. Det er en stikprøverundersøgelse og

Læs mere

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Kunstigt knæ... Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 Notater Send oplysningsskema til afdeling A250 i den frankerede svarkuvert - senest d.... 2 Vigtige datoer Navn:...

Læs mere

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient

Operation for diskusprolaps i nakken. Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for diskusprolaps i nakken Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres på Center for Rygkirurgi. Her kan du og dine pårørende

Læs mere

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient

Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient P a t i e n t i n f orm a t i o n Operation for forsnævret rygmarvskanal i lænden (Spinalstenose lumbal dekompression) Kære patient Denne pjece er udarbejdet til dig, der står overfor at skulle opereres

Læs mere

Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Operation for frossen skulder (Release operation) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi INDHOLDSFORTEGNELSE Hvad er en frossen skulder?... 3 Behandling... 4 Vigtigt at vide om tiden efter

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om pladsskabende operation af skulder (dekompression)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om pladsskabende operation af skulder (dekompression) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om pladsskabende operation af skulder (dekompression) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om stivgørende operation i ryg (deseoperation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om stivgørende operation i ryg (deseoperation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om stivgørende operation i ryg (deseoperation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Pladsskabende operation i skulderleddet (Dekompression og evt. AC resektion) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Pladsskabende operation i skulderleddet (Dekompression og evt. AC resektion) Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Pladsskabende operation i skulderleddet (Dekompression og evt. AC resektion) Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi INDHOLDSFORTEGNELSE Hvad forstår man ved en pladsskabende operation?...

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af livmoderen (hysterektomi) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Spørg på afdelingen, hvor du er opereret, om de eventuelt kan udlevere en skriftlig generel information om brystrekonstruktion.

Spørg på afdelingen, hvor du er opereret, om de eventuelt kan udlevere en skriftlig generel information om brystrekonstruktion. Side 1 af 10 Rekonstruktion af bryst Hvis man er opereret eller står foran en operation for brystkræft, kan man overveje at få rekonstrueret brystet. Det betyder, at man ved operation får en efterligning

Læs mere