BRYSTFORSTØRRELSE. Version

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRYSTFORSTØRRELSE. Version 1. www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014"

Transkript

1 BRYSTFORSTØRRELSE Version 1

2 Forudsætninger for at få en brystforstørrende operation Oplysning fra Sundhedsstyrelsen Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før en uge efter forundersøgelsen. Du skal være fyldt 18 år for at få en brystforstørrende operation. Kvinder over 35 år anbefales en mammografiundersøgelse af brysterne før operation. Undersøgelsen må ikke være ældre end et år. Brystimplantater kan besværliggøre en mammografiundersøgelse af brystet. Har du implantater, risikerer du derfor at blive afvist ved en mammografiundersøgelse. I stedet kan andre undersøgelsesmetoder anvendes eks. ultralydsscanning eller MR-scanning. Der er ingen undersøgelser, som har vist, at der er en større risiko for at få brystkræft efter en brystforstørrende operation. Det er et krav, at dit BMI ligger i intervallet 18,5 til 28, og at din vægt har ligget stabilt i minimum 6 måneder inden en eventuel operation. "Der er fundet en let øget forekomst af lymfom i brystet hos kvinder med brystimplantater. Der er indtil nu rapporteret 34 tilfælde i USA og en ny Hollandsk undersøgelse peger i retning af øget forekomst af lymfom hos kvinder med brystimplantater. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, om der er en sammenhæng mellem forekomst af lymfom og implantater, herunder hvilke typer af implantater. I USA monitorerer FDA yderligere forekomster med henblik på, at undersøge om der kan være en sammenhæng. Det er Sundhedsstyrelsens vurdering, at ovennævnte ikke giver anledning til øget kontrol af kvinder, der får indsat brystimplantater. Imidlertid finder Sundhedsstyrelsen, at kvinderne skal informeres om den lille risiko, når de ønsker at få foretaget en brystforstørrende operation med indsættelse af brystimplantater." Kilde: Sundhedsstyrelsen, juli 2011.

3 Implantaternes holdbarhed Implantaterne bliver udsat for slitage i kroppen gennem årene, dette kan medføre, at der slides hul i selve skallen på implantatet. Implantaterne brister kun i meget sjældne tilfælde. De nye implantater, som vi anvender fra EUROSILICONE, har en fast silikone (gele), hvilket betyder at slitagen på silikoneoverfladen er meget mindre og derved får implantatet en væsentlig længere holdbarhed. Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor længe et implantat kan holde. Amning efter brystforstørrende operation Brystimplantater kan i nogle tilfælde hæmme mulighederne for at amme. Risikoen er størst, hvis operationssnittet er lagt omkring brystvorten. Denne operationsteknik anvendes ikke på OPA Plastikkirurgisk Brystcenter. Yderligere information Vi anbefaler dig at gå ind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og læse brochuren: RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT til kvinder, der overvejer brystforstørrende operation. Forventninger til resultat Aldersforandringer og vægtændringer kan påvirke det naturlige brystvæv, så udseendet ændres. Du må derfor være indstillet på, at du efter den første indsættelse af implantater senere kan få behov for yderligere operationer. Jo yngre man er, når man får indsat implantater første gang, jo flere operationer skal du forvente. Hvis du vælger at få indsat brystimplantat, skal du være forberedt på, at du med tiden skal have gentaget operationen. Det behøver ikke kun at være, hvis der opstår komplikationer. Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor længe et implantat holder. Der kommer hele tiden ny viden på området, og det er derfor godt at holde sig løbende orienteret. Du kan eventuelt henvende dig til lægen for en vurdering, når der er gået år, eller hvis der opstår forandringer i brystet. Henvend dig selvfølgelig altid til lægen, hvis du oplever gener og ubehag, uanset om det er kort eller lang tid efter indsættelse af brystimplantater. Det er vigtigt at huske, at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

4 Betændelse og infektion Risiko for rotation Implantater OPA Plastikkirurgisk Brystcenter Aarhus bruger kun silikoneimplantater fra Eurosilicone. Implantaterne lever op til de strengeste krav og har gennemgået adskillige kvalitetskontroller og test. Eurosilicone har produceret pålidelige og sikre implantater af højeste kvalitet i 25 år, og som den eneste producent giver Eurosilicone livstidsgaranti på alle silikoneimplantater og gratis erstatningsimplantat ved kraftig kapseldannelse. Samtlige Eurosilicone implantater har den højeste udmærkelse inden for medicinsk udstyr, CE-mærkning Class 3. Grundsilikonen i samtlige Eurosilicone implantater er FDA -godkendt amerikansk silikone fra NuSil Technology. Vi anvender ikke saltvandsimplantater. Betændelse i huden og omkring implantatet ses hos få procent. Det kan i enkelte tilfælde resultere i, at implantatet skal fjernes, typisk i tre måneder før et nyt implantat kan indopereres. Oplever du temperaturforhøjelse, varme, rødme og hævelse ifm. såret, kan det være tegn på infektion. Kontakt egen læge som vil vurdere, om du skal i antibiotisk behandling. Tag også gerne kontakt til OPA. Kapseldannelse Når der bliver indsat implantater, vil kroppen altid opfatte disse som fremmedlegemer. Kroppen danner naturligt en kapsel af bindevæv omkring implantatet også kaldet kapseldannelse. I nogle få procent af alle brystforstørrende operationer bliver kapslen så hård, at det giver ubehag, og ofte har brystet ændret form. Når det sker, er det nødvendigt at udskifte implantaterne. På grund af deres asymmetriske form, er der større komplikationer, hvis et anatomisk brystimplantat roterer sammenlignet med et rundt implantat. Hvis dette sker, får brystet et unaturligt udseende, der skal korrigeres gennem yderligere kirurgiske indgreb. Mammografiundersøgelse Brystimplantater kan besværliggøre en mammografiundersøgelse af brystet. Har du implantater, risikerer du derfor at blive afvist ved en mammografiundersøgelse. I stedet kan andre undersøgelsesmetoder anvendes eks. ultralydsscanning eller MRscanning.

5 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme. Ar Ar under brystet kan hele forskelligt. I nogle tilfælde heler arrene ikke optimalt, og det kan være nødvendigt med en korrektion, denne operation foregår oftest i lokalbedøvelse. Gennemsnitligt er arrene ca. 5-6 cm lange, afhængig af implantatets størrelse. I de første måneder er arrene røde og meget synlige. Arrene vil med tiden blive blege og mindre synlige, hos enkelte kan arrene dog blive brede og mørkpigmenteret. For at opnå de pæneste ar, er det vigtigt at beskytte arrene mod direkte sollys det første år. Vi anbefaler, at du smører dem med min. solfaktor 50 eller holder dem tildækket med et tyndt lag tøj. Blødning I sjældne tilfælde (under 1%) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning. Blødning kan evt. betyde en ny operation, hvor implantatet fjernes midlertidigt, for at sikre sig at blødningen stoppes. Herefter lægges implantatet ind igen. Blødningen giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat. Påvirkning af brystets følesans Forbigående, og i sjældne tilfælde permanent, påvirkning af følesansen til brysthuden og specielt brystvorten kan forekomme. Kvinder, der har en meget udtalt seksuel følsomhed, skal forvente at denne kan blive permanent forringet i forbindelse med en brystforstørrende operation. Jo større implantatet er, jo større er risikoen for permanent nerveskade og dermed permanente føleforstyrrelser. Der findes ingen behandling af følelsesløshed efter en brystforstørrende operation. Før operationen Forundersøgelsen Før operationen har du en samtale med plastikkirurgen om dine ønsker og forventninger til resultatet. Kirurgen vurderer hvilken behandling og evt. operationsmetode, der er den rette for dig. Vi anvender de mest opdaterede metoder, som du ved forundersøgelsen bliver præsenteret for. I samråd med plastikkirurgen afgøres hvilken operationstype, der er egnet til netop dig, ligesom dine forventninger til operationen afdækkes, således at du opnår det ønskede resultat. Du får samtidig en grundig gennemgang af operationen og efterforløbet. Det kan derfor være en god idé at have en pårørende med, så I er flere til at høre informationerne. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned og tager dem med til forundersøgelsen. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved kirurgen og operationen, så der er afsat god tid til dig. Forberedelse til operation Kom i form Ved enhver operation gælder det, at en krop i god fysisk form er bedre til at komme sig end en krop i mindre god form. Spis desuden sundt - specielt er det vigtigt at få proteinrig kost, f.eks. kød, fisk, mælk og ost. Drik rigeligt med væske døgnet inden du skal opereres.

6 Rygning For at sikre det bedste resultat uden komplikationer, er det et ultimativt krav, at du ikke ryger fire uger før samt fire uger efter operationen, da rygning hæmmer såret i at hele samt giver større risiko for komplikationer. Patienter, der ikke overholder dette, kan ikke blive opereret på OPA. Medicin Hvis du indtager blodfortyndende medicin (Magnyl, NSAID) eller naturmedicin (fiskeolie, Ginseng, hvidløgstabletter, Glucosamin, E-vitamin), skal du holde en pause på minimum fire uger før planlagt operation. Tager du andet medicin, skal du tage det på operationsdagen med en lille mundfuld vand. Får du Metformin, må du gerne stoppe med at tage dette 48 timer før din operation. Hvor meget må du lave De første to uger er sårene sarte, og du skal undgå træk på huden og såret. Undgå at løfte armene mere end 90 grader vandret. Du må løfte max 2 kg. i hver arm i de første to uger. Sovestilling Vi anbefaler, at du ligger på ryggen de første to uger. De første par dage gerne i eleveret stilling med to puder i ryggen for at nedsætte risikoen for hævelse samt for at minimere smerterne. Sygemelding Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 uger. Ved fysisk arbejde må du forvente 2-4 ugers sygemelding. Vigtigt Det er vigtigt, at du følger alle disse retningslinjer, da der ved implantater under musklen er risiko for, at protesen rykker sig, indtil den indre BH har fundet sted. Efter 6-8 uger må du ligge på maven. Sport og aktivitet De første 1-2 uger efter operationen skal du holde dig i ro. Du må gerne gå kortere ture. Vi fraråder motionsformer som svømning, løb, aerobic og styrketræning i de første 8 uger. Transport Du må ikke selv køre bil eller cykle i to uger efter operationen.

7 Når du kommer hjem Operationsdagen Plaster og forbinding Du får plastre over arrene, som du skal skifte efter en uge. De skal bruges i alt to uger. Plastret er vandtæt og tåler en del, før det kræver et skift. Du får ekstra plastre med hjem. Når du fjerner plasteret, skal du i stedet bruge tynde strips eller englehud. Vi anbefaler, at de sidder i op til tre måneder efter operationen, da det giver det pæneste operationssår. Stripsene/ englehud skal du selv købe på apoteket. BH Du skal anvende en god støttende BH de første tre måneder efter operationen. De første to måneder, skal du bruge den dag og nat. Den sidste måned skal du kun bruge den om dagen. Vi anbefaler en støtte- BH fra Anita Care. BH en kan købes på OPA. Bryststrop Har du runde implantater, skal du bruge bryststrop i de første 6-8 uger efter operationen. Stroppen kan købes på OPA. Bad Du må tage brusebad 24 timer efter operationen, hvis såret er tørt. Du skal undgå karbad og svømmehal de første tre uger efter operationen. Stingfjernelse Der syes med en selvopløselig tråd. Knuden skal fjernes ved egen læge efter tre uger. Nogle gange falder den af af sig selv. Vær meget opmærksom på hvordan du skal forholde dig på operationsdagen. Regler for faste Mad: Du må gerne spise indtil 6 timer før, du møder på hospitalet. Drikke: Du må drikke vand, saft, te og kaffe (ingen mælkeprodukter og juice) indtil 2 timer før, du møder på hospitalet. Vigtigt: Drik to glas vand eller saft to timer før du møder på hospitalet. Undgå sår og rifter Hvis du har sår, rifter eller bumser i operationsområdet, bedes du kontakte os dagen før operationen, da det eventuelt kan betyde aflysning af din operation. På operationsdagen Det er vigtigt, at du tager et bad hjemmefra. Du skal undlade creme, neglelak, kunstige negle, make-up, smykker og piercinger. Vi anbefaler, at du tager løstsiddende tøj på. Evt. en bluse, der lynes foran. Smykker, værdigenstande og penge medbringes på eget ansvar. Medbring gerne telefonnumre på nærmeste pårørende.

8 Operationen Hvad sker der før operationen Du bliver modtaget af en sygeplejerske, som vil hjælpe dig med at blive klar til operationen. Du skal klæde om til hospitalstøj. Dit eget tøj opbevares i et aflåst skab. Hvordan bliver jeg bedøvet Du bliver bedøvet på operationsstuen. Operationen foregår i fuld bedøvelse og tager ca. en time. Under operationen er du under konstant overvågning af en erfaren anæstesisygeplejerske eller anæstesilæge. Operationen Kirurgen laver et ca. 5-6 cm. langt snit i den naturlige hudfold under brystet. Herefter skaber han forsigtigt en lomme under kirtlen og musklen til implantatet. (Dual Plane) Der syes med en selvopløselig tråd, som giver det pæneste ar. Du vågner op med en BH, der passer til dig i mål, omkreds og skålstørrelse. Skal du have runde implantater, får du også bryststrop på. Hvad sker der efter operationen Efter operationen kommer du til opvågningsstuen, hvor specialuddannet personale vil sørge for dit velbefindende den første tid efter operationen. Når du er klar til det, får du dit eget tøj på, og du får noget at spise og drikke i hospitalets dagligstue. Du skal forvente at blive på hospitalet nogle timer efter operationen. Har du valgt at tilkøbe et døgns indlæggelse, kommer du på sengeafdelingen, når sygeplejersken i opvågningen vurderer, at du er klar til det. Behandling af smerter De første dage vil du opleve smerter og en del spænding hen over brystkassen og om i ryggen, men allerede efter en uge vil de fleste gener være ophørt. Du får smertestillende og muskelafslappende medicin med hjem til de første dage. Brysthuden og specielt brystkomplekset kan i den første tid efter operationen opleves med øget følesans ved selv mindre berøringer. Hos nogle vil der endvidere være nedsat følelse i brysthuden og brystvorten. Udskrivelse Af hensyn til din sikkerhed anbefaler vi, at der er en pårørende hos dig det første døgn efter operationen. Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Anden information Brug af mobiltelefon og computer Du må gerne bruge mobiltelefon og computer på hospitalet. Der er adgang til trådløst internet. Du må ikke selv køre bil, cykle eller tage bussen hjem. Vi anbefaler, at du følges med en pårørende hjem fra hospitalet. Information Inden du tager hjem, bliver du tilset af kirurgen. Du bliver herefter grundigt informeret om efterforløbet af en sygeplejerske. Du får en kopi af din journal med hjem. Med dit samtykke sender vi et udskrivningsbrev til din egen læge om operationen og det videre forløb. Kontrol Du har mulighed for én kontrol ca. 4-6 måneder efter operationen, såfremt du har behov for det. Det er dit eget ansvar at kontakte OPA for booking af tid til efterkontrol. Rygning OPA er røgfrit område. E-cigaretter er ikke tilladt.

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 Version 1 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme.

Læs mere

Brystforstørrende operation. Patientinformation. 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0

Brystforstørrende operation. Patientinformation. 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Brystforstørrende operation Patientinformation 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Brystforstørrende operation Patientinformation Forudsætninger for at få en brystforstørrende operation

Læs mere

Brystløft. Patientinformation. 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0

Brystløft. Patientinformation. 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Brystløft Patientinformation 11. oktober 2018 Skrevet af: Waseem Ghulam Version 1.0 Brystløft Patientinformation Forudsætninger for at få et brystløft Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystvortereduktion Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om brystvortereduktion, om den

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om indadvendte

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystløft (stort/lille) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om brystløft og om efterbehandling

Læs mere

Brystfjernelse hos mænd

Brystfjernelse hos mænd Patientinformation Brystfjernelse hos mænd www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystfjernelse hos mænd.

Læs mere

Patientinformation. Brystprotese.

Patientinformation. Brystprotese. Patientinformation Brystprotese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystprotese. Pjecen informerer

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om navlebrok Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om navlebrok Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Operation med pandeløft. - information til patienter

Operation med pandeløft. - information til patienter Operation med pandeløft - information til patienter Pandeløft Ved et pandeløft løftes panden ved et kirurgisk indgreb. Afhængig af ønsket resultat kan operationen udføres på forskellige måder. Ønskes

Læs mere

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter Patientvejledning Indadvendte brystvorter Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort. Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort

Læs mere

Brystløft. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Brystløft. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Brystløft Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det er

Læs mere

Brystrekonstruktion med expanderprotese

Brystrekonstruktion med expanderprotese Patientinformation Brystrekonstruktion med expanderprotese www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystrekonstruktion

Læs mere

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION PATIENTINFORMATION BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION PRIVATHOSPITALET SKØRPING A/S - HIMMERLANDSVEJ 36-9520 SKØRPING TLF. 98 39 22 44 - FAX 98 39 18 38 - KONTAKT@SKOERPING.DK WWW.SKOERPING.DK VELKOMMEN TIL PRIVATHOSPITALET

Læs mere

Patientvejledning. Brystvortereduktion

Patientvejledning. Brystvortereduktion Patientvejledning Brystvortereduktion Hvis du er generet af meget store brystvorter, kan disse reduceres med en operation. Det kan være selve brystvorten (papillen ) eller det farvede område omkring papillen

Læs mere

Brystløft. - information til patienter

Brystløft. - information til patienter Brystløft - information til patienter Brystløft Et brystløft har til formål at flytte brystvorten og volumen op uden at ændre på brystets fylde. Ved et brystløft fjernes således kun overskydende hud,

Læs mere

Brystformindskende operation

Brystformindskende operation Brystformindskende operation Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær

Læs mere

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT - til kvinder, der overvejer brystforstørrende operation 2013 Hvis du overvejer at få lavet kunstige bryster (indsat brystimplantater), skal du vide, at den læge,

Læs mere

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter Patientvejledning Indadvendte brystvorter Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort. Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af brystimplantater

Patientvejledning. Fjernelse af brystimplantater Patientvejledning Fjernelse af brystimplantater Der kan være flere grunde til, at du ønsker at få fjernet dine brystimplantater igen. Det kan dreje sig om ændringer i brystets størrelse og form, lækage

Læs mere

Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit

Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Patientinformation Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Ambulatorium - B120 Indlæggelse på Ortopædkirurgisk sengeafsnit Navn... De bedes møde i afsnit......

Læs mere

Brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt Brystforstørrelse med eget fedt Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær

Læs mere

Arkorrektion. - information til patienter

Arkorrektion. - information til patienter Arkorrektion - information til patienter Arkorrektion Ardannelse er kroppens måde at reparere en defekt i hudoverfladen på. Ar opstår efter tidligere operationer, skader eller uheld. Man danner kun ar,

Læs mere

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Patientinformation. Sammedagsoperation. Velkommen til Vejle Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Patientinformation Sammedagsoperation Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Rev. aug. 2009 Information om sammedagsoperation Navn... De bedes møde i afsnit...... dag den... kl.... Med denne

Læs mere

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Brystimplantater kan udskiftes. Enten hvis dette blot er et ønske fra patienten, hvis der er lækage på implantaterne, eller

Læs mere

Brystformindskende operation. - information til patienter

Brystformindskende operation. - information til patienter Brystformindskende operation - information til patienter Brystformindskende operation Ved en brystreduktion formindskes brysterne til det ønskede omfang. Dette kan foregå ved forskellige teknikker som

Læs mere

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystreduktion. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystreduktion www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystreduktion. Pjecen informerer

Læs mere

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION: EFTER OPERATIONEN Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 SMERTER Efter operationen har man ondt. Det er almindeligt, at brysterne de følgende dage bliver mere spændte,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om

Læs mere

Korrektion af brystvorteområdet. - information til patienter

Korrektion af brystvorteområdet. - information til patienter Korrektion af brystvorteområdet - information til patienter Brystvorteområdet har stor æstetisk værdi for de fleste kvinder. Specielt efter graviditet og amning kan brystvorteområdet ændres markant. Nogle

Læs mere

Fedtsugning. - information til patienter

Fedtsugning. - information til patienter Fedtsugning - information til patienter Fedtsugning Fedtsugning kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under

Læs mere

Patientvejledning. Brystløft

Patientvejledning. Brystløft Patientvejledning Brystløft Efter graviditet, amning, vægttab eller som følge af aldersforandringer i huden vil de fleste kvinder opleve, at huden mister sin elasticitet. Derved mister brystet sin naturlige

Læs mere

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER

UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER UDSKIFTNING AF BRYSTIMPLANTATER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Brystimplantater kan udskiftes. Enten hvis dette blot er et ønske fra patienten, hvis der er lækage på implantaterne, eller

Læs mere

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København

Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Fjernelse af brystimplantater Amalieklinikken i København Nogle kvinder ønsker af forskellige grunde at få fjernet deres brystimplantater. Dette er en ret enkel operation, som nogle kan få foretaget i

Læs mere

Ansigtsløft. - information til patienter

Ansigtsløft. - information til patienter Ansigtsløft - information til patienter Ansigtsløft Ved et ansigtsløft opstrammes løs hud på siden af munden, langs kæben og under hagen. Samtidig opstrammes underliggende bindevæv og overflødigt fedt

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af Bartholins cyste Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om Bartholins cyste,

Læs mere

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED BRYSTIMPLANTATER

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED BRYSTIMPLANTATER BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED BRYSTIMPLANTATER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Ved hjælp af indlæggelse af implantater i brysterne opnås ikke blot øget fylde, men i nogle tilfælde også

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Patientvejledning. Brystformindskende operation. Brystreduktion

Patientvejledning. Brystformindskende operation. Brystreduktion Patientvejledning Brystformindskende operation Brystreduktion Kvinder, der er generet af store og tunge bryster, kan have stor glæde af en brystreduktion. Store og tunge bryster kan være til stor gene

Læs mere

Patientvejledning. Korrektion af ar

Patientvejledning. Korrektion af ar Patientvejledning Korrektion af ar Ar opstået efter tidligere operationer, skader eller uheld kan ofte korrigeres og dermed blive pænere med en mindre operation Ar kan virke skæmmende, idet huden kan være

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ledbåndsskade mellem kraveben og skulderblad (Weaver Dunn) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Overrevet styresene i skulder

Overrevet styresene i skulder Patientinformation Overrevet styresene i skulder - Rotator cuff ruptur www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om overrevet

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om syning af løftesenen (rotatorcuff-ruptur)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om syning af løftesenen (rotatorcuff-ruptur) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om syning af løftesenen (rotatorcuff-ruptur) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Brystforstørrende operation. - information til patienter

Brystforstørrende operation. - information til patienter Brystforstørrende operation - information til patienter Brystforstørrende operation Implantater som anvendes i dag består af en ydre skal af silikone med en ru eller glat overflade. De er fyldt med en

Læs mere

Patientvejledning. Rekonstruktion af bryst. med expander

Patientvejledning. Rekonstruktion af bryst. med expander Patientvejledning Rekonstruktion af bryst med expander Rekonstruktion af brystet kan være aktuelt, hvis du har fået fjernet dit ene bryst eller begge bryster pga. brystkræft eller profylaktisk, hvis du

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om slidgigt mellem kraveben og skulderblad Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen,

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om ankelstabiliserende operation (Brostrøms-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, den operative

Læs mere

Dagkirurgisk operation - Skulder

Dagkirurgisk operation - Skulder Patientinformation Dagkirurgisk operation - Skulder - B130 Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 1 2 Dagkirurgisk operation - Skulder Navn... Du bedes møde i afsnit B130... dag den... kl....

Læs mere

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet:

Fedtsugning. Forundersøgelsen: Din tryghed er vores største prioritet: Fedtsugning Forundersøgelsen: Ved forundersøgelsen anbefaler vi, at du lader et familiemedlem eller en god veninde deltage, da der er meget information, som efterfølgende kan være svær at huske på. Det

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skulderstabiliserende operation (Bankart-operation) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Ambulant operation. Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling

Ambulant operation. Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling Ambulant operation Sammedagskirurgiskafsnit/gynækologisk afdeling Praktiske oplysninger før operationen Denne pjece skal supplere den mundtlige information, som du har fået i forbindelse med konsultationen

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation Patientvejledning Brystforstørrende Operation Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at du som kvinde på et tidspunkt i dit liv ønsker

Læs mere

Patientvejledning. Brystløft

Patientvejledning. Brystløft Patientvejledning Brystløft Efter graviditet, amning, vægttab eller som følge af aldersforandringer i huden vil de fleste kvinder opleve, at huden mister sin elasticitet. Derved mister brystet sin naturlige

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for slapt maveskind Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om

Læs mere

Patientinformation. Brystløft. - Ptose. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk

Patientinformation. Brystløft. - Ptose. www.friklinikkenregionsyddanmark.dk Patientinformation Brystløft - Ptose www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om operationen: brystløft. Pjecen informerer

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af brystimplantater

Patientvejledning. Fjernelse af brystimplantater Patientvejledning Fjernelse af brystimplantater Der kan være flere grunde til, at du ønsker at få fjernet dine brystimplantater. Det kan dreje sig om ændringer i brystets størrelse og form, lækage af et

Læs mere

BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT

BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT BRYSTREDUKTION ELLER BRYSTLØFT Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Er man fysisk eller kosmetisk generet af store bryster, kan en brystreduktion, hvor man reducerer og løfter brysterne, afhjælpe

Læs mere

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages. Brystreduktion - Amalieklinikken i København Store og tunge bryster kan give gener både af fysisk karakter på grund af vægten og af psykiske og kosmetiske årsager. Tyngden af brysterne vil som regel medføre,

Læs mere

Brystforstørrelse og brystløft i kombination. - information til patienter

Brystforstørrelse og brystløft i kombination. - information til patienter Brystforstørrelse og brystløft i kombination - information til patienter Brystforstørrelse og brystløft i kombination Brystløft kan kombineres med indlæggelse af en silikoneprotese, hvis patienten ønsker

Læs mere

Mandlig brystdannelse (gynækomasti)

Mandlig brystdannelse (gynækomasti) Vækst af brystkirtelvæv samt fedtdeponering omkring brystvævet kan forekomme både hos unge og voksne mænd. Hos de unge mænd er årsagen ofte hormonel ubalance, mens årsagen hos voksne ofte er fedtdeponering

Læs mere

INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT

INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT INFORMATION EFTER BRYSTREDUKTION OG BRYSTLØFT Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 SMERTER Man plejer ikke at have særlig ondt efter operationen. Har man fået foretaget en fedtsugning i forbindelse

Læs mere

Mandlig brystdannelse - Gynækomasti. Patientinformation. 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0

Mandlig brystdannelse - Gynækomasti. Patientinformation. 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0 Mandlig brystdannelse - Gynækomasti Patientinformation 1. januar 2018 Skrevet af Waseem Ghulam Version 1.0 Mandlig brystdannelse - Gynækomasti Patientinformation Før operation på Gildhøj Privathospital

Læs mere

Brystforstørrende operation (BFO)

Brystforstørrende operation (BFO) Brystforstørrende operation (BFO) Der er forskellige årsager til at kvinder ønsker at få foretaget en brystforstørrende operation. Nogle ønsker mere fylde end den nuværende bryststørrelse, andre ønsker

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af galdeblæren

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af galdeblæren Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af galdeblæren Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative

Læs mere

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning. kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen. En fedtsugning er ikke en erstatning

Læs mere

Fjernelse af brystimplantater PATIENTVEJLEDNING

Fjernelse af brystimplantater PATIENTVEJLEDNING 5 Fjernelse af brystimplantater PATIENTVEJLEDNING Der kan være flere grunde til, at du ønsker at få fjernet dine brystimplantater. Det kan dreje sig om ændringer i brystets størrelse og form, lækage af

Læs mere

Operation for gynækomasti. - information til patienter

Operation for gynækomasti. - information til patienter Operation for gynækomasti - information til patienter Operation for gynækomasti Ved en brystreduktion hos mænd formindskes brysterne til det ønskede omfang. Operationen går i korthed ud på at mindske

Læs mere

Brystforstørrende. Operation via armhulen (kun København) PATIENTVEJLEDNING

Brystforstørrende. Operation via armhulen (kun København) PATIENTVEJLEDNING 30 Brystforstørrende Operation via armhulen (kun København) PATIENTVEJLEDNING Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være flere årsager til, at du som kvinde

Læs mere

Skift af brystimplantater

Skift af brystimplantater Skift af brystimplantater Generelt om skift af brystimplantater Har man tidligere fået foretaget en brystforstørrende operation med implantater, kan der være forskellige årsager til, at man ønsker en udskiftning

Læs mere

Ustabilt kravebensled

Ustabilt kravebensled Patientinformation Ustabilt kravebensled - Weaver dunn www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om om ustabilt kravebensled

Læs mere

Patientvejledning. Fedtknude

Patientvejledning. Fedtknude Patientvejledning Fedtknude Fedtknuder er godartede forandringer, som består af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel. Alle kan få fedtknuder, og det har intet med overvægt at gøre. Fedtknuder ligger

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med brystimplantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med eget fedtvæv kan

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation Patientvejledning Brystforstørrende Operation Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være flere årsager til, at du som kvinde på et tidspunkt i dit liv ønsker

Læs mere

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages. Brystløft - Amalieklinikken i København Hos nogle kvinder hænger brysterne allerede fra puberteten, men som regel er det en følge af graviditeter og amning eller en følgevirkning til stort vægttab. Et

Læs mere

PATIENTVEJLEDNING BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION

PATIENTVEJLEDNING BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION 1 PATIENTVEJLEDNING BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION 2 3 Velkommen til CPH Privathospital. Vi ønsker med denne pjece at give dig lidt information om din forestående operation, så du ved hvad du kan forvente

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for spinalstenose på et eller flere niveauer

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for spinalstenose på et eller flere niveauer Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for spinalstenose på et eller flere niveauer Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen

Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen Patientinformation Almen forholdsregler og information fra plastikkirurgen Velkommen til Vejle Sygehus Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling 1 2 Almene forholdsregler og information Husk at du er velkommen

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af øjenlåg Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, den operative

Læs mere

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7

1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 4. Udskrivelse... 7 Åreknuder 2 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er åreknuder?... 4 2. Medicin... 4 3. Behandlingsdagen... 5 3.1 Forberedelse til behandlingen... 5 3.2 Faste... 6 3.3 Selve operationen... 6 3.4 Efter operationen...

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation for diskusprolaps Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor

Patientvejledning. Fjernelse af modermærke. Hudforandring hudtumor Patientvejledning Fjernelse af modermærke Hudforandring hudtumor Modermærker eller hudforandringer er heldigvis oftest godartede, men hudkræft og modermærkekræft er stigende i Danmark, formentlig grundet

Læs mere

Patientvejledning. Brystvortereduktion

Patientvejledning. Brystvortereduktion Patientvejledning Brystvortereduktion Hvis du er generet af meget store brystvorter, kan disse reduceres med en brystvortereduktion. Det kan være selve brystvorten (papillen ) eller det farvede område

Læs mere

Operation for forhudsforsnævring

Operation for forhudsforsnævring Operation for forhudsforsnævring Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Denne pjece indeholder information om din forestående operation for

Læs mere

Patientvejledning. Brystformindskende operation. Brystreduktion

Patientvejledning. Brystformindskende operation. Brystreduktion Patientvejledning Brystformindskende operation Brystreduktion Kvinder, der er generet af store og tunge bryster, kan have stor glæde af en brystreduktion. Store og tunge bryster kan være til stor gene

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om frossen skulder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative behandling

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om operation af åreknuder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative

Læs mere

Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne.

Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne. Operation for ansamling af blodrester mellem hjernehinde og hjerne. Kronisk subduralt hæmatom Kronisk subduralt hæmatom er en almindelig lidelse, hvor der opstår en ansamling af blodrester i en lomme mellem

Læs mere

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED EGET FEDTVÆV

BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED EGET FEDTVÆV BRYSTFORSTØRRENDE OPERATION MED EGET FEDTVÆV Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 Fedttransplantation er en skånsom procedure, hvor man anvender patientens eget naturlige fedtvæv til at korrigere

Læs mere

Patientinformation. Ustabilt skulderled. - SLAP operation.

Patientinformation. Ustabilt skulderled. - SLAP operation. Patientinformation Ustabilt skulderled - SLAP operation www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 2 Medbring denne vejledning på din operationsdag Denne pjece indeholder information om instabil bicepssene

Læs mere