Projektforslag. Maria Zahle. Til AAU - Institut for Energiteknik. Dette forslag indeholder skitser af tre kunstværker og et budget.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektforslag. Maria Zahle. Til AAU - Institut for Energiteknik. Dette forslag indeholder skitser af tre kunstværker og et budget."

Transkript

1 Projektforslag Maria Zahle Til AAU - Institut for Energiteknik Dette forslag indeholder skitser af tre kunstværker og et budget. I forslaget har jeg taget udgangspunkt i den daglige brug af bygningen, f.eks af studerende, forskere, administration, rengøringspersonale, og besøgende. De foreslåede kunstværker søger at forskønne bygningen ved hjælp af klare farver, lette mønstre, og en direkte reflektion af bygningens arkitektoniske detaljer. Centralt i forslaget er linoleumsbelægningen i de store fælles gangarealer. På en base der i farve ligger meget tæt på AAU s standard grå findes der i flere dele af instituttets gange klare gule og blå farver i skæve men harmoniske former. Disse kulørte felter markerer energicentre i bygningen. Der er især farverigt ved indgangene til bygningen, ved de centrale indgangsdøre til auditoriet, ved de to store toiletblokke, og i visse krydsfelter hvor korridorer møder hinanden. Der er især fokus på det såkaldte hovedstrøg mellem de to mest brugte indgange til bygningens stueetage. Formerne er skabt ved at tegne et løst bølgende net af energi hen over plantegningerne. Dette net er blevet brugt til at finde former der så er fyldt ud med gul og blå i de mest brugte områder, og grå i de mere stille områder. På auditoriets ydre træbeklædte vægge er der på to eller tre steder markeret en vertikal stribe i transparente grønne og røde spor. Disse vertikaler kan i stueetagen ses fra hovedindgangen ved gangbroen i et langt kig, og fra gangen der leder mod auditoriet fra den anden hovedindgang. Fra underetagen kan den ene Stribe ses fra indgangen ved kaffestuen. Hvor linoleumsgulvet skaber en reflektion af de horisontale bevægelser fra indgang til udgang via det store auditorium skaber de to/tre Striber en fornemmelse for bygningens højde og vertikalitet. Auditoriets Striber kan således delvist ses fra begge etager og skaber en relation mellem disse to separate dele af bygningen. Igen er der fokus på meget brugte og besøgte dele af bygningen. I den store lysgård placeres der to skulpturer der er støbt i bronze, og har en gennemsnitlig menneskehøjde på cirka 170 cm. I modsætning til linoleumsgulvet og Striberne placeres dette værk i en stille lysgård beregnet til fokuseret arbejde, pause, og samtale, og skulpturerne reflekterer i deres simplicitet denne ro. De to figurer står forskudt på hver sit plan med et trin imellem sig. De opleves som menneskelige størrelser, som afhængigt af vores egen placering i lysgården føles enten højere eller lavere end os selv. Deres konstruktion er let og elegant, men dog holdbar nok til at tåle den udendørs placering i et offentligt rum. De er lavet af ubehandlet bronze som med en tidshorisont på cirka 20 år vil forandre sig i farve fra gul over brun og sort til irgrøn. Dette langsomme farveskift markerer ikke bare materialets overflades forandring men også udviklingen af bygningen og dens brugere. Bronze kan potentielt holde i flere tusind år.

2 Skitse af linoleumsgulvets mønster i stueetagen. De mest kulørte energicentre ses på hovedstrøget : ved hovedindgangen fra gangbroen, ved auditoriets indgangsdøre, samt ved den anden store hovedindgang.

3 Skitse af linoleumsgulvets mønster i underetagen. Energicentre ses ved hovedindgangen og kaffestuen, samt ved vaskerummet og toiletblokken der ofte vil blive besøgt af både rengøringspersonale og andre brugere.

4 De tre farver der bruges som gulvbelægning er gul, blå, og grå: Banana Yellow , Poppy Blue , og Aluminium Grey fra linoleumsproducenten Armstrongs serie Colorette LPX. Farverne er let strukturerede med et lavt vedligeholdelsesniveau og det er derfor en produktserie der ifølge Armstrong ofte bruges i undervisningsinstitutioner. Tykkelsen på materialet er 2,5 mm og produceres i baner af 2 meters bredde. Gulvet vil blive svejset i samlingerne. I forhold til AAU s retningslinjer i forbindelse med gulvbelægning i gangarealer kræves der en linoleumstykkelse på 2,6mm, plus et 2mm lyddæmpende materiale. Armstrong producerer et trin- og lyddæmpende korkment som passende kunne bruges som underlag for linoleumsgulvet. Jeg håber at det kan godkendes at linoleumstykkelsen er 2,5mm snarere end de normalt af AAU krævede 2,6mm. De to mest relevante farver (blå og gul) kan også fås i en tykkelse på 3,2mm (med en merpris på blot 20kr/m²) men det er ifølge producenten ikke nødvendigt i denne forbindelse. Jeg mener at Armstrong tidligere i år faktisk har lagt et 2,5mm linoleumsgulv på AAU i en ny undervisningsbygning. Et linoleumsgulv kan holde i alt fra år. Udskiftning af ekstremt slidte partier kan foretages og svejses ind i det gamle gulv om nødvendigt. En sådan lap koster ca 300kr/m². Til eksempel ville det kulørte indgangsparti ved stueetagens hovedindgang (cirka 53,5 m²) kunne udskiftes for omkring kr. Armstrong giver normalt en suppleringsgaranti på 5 år, men kan altid re-producere en farve der udgår af deres katalog, dette dog med en ventetid på omkring 16 uger. Det er sandsynligt at de valgte farver ikke udgår foreløbig eftersom de er en del af en ny kollektion fra efteråret De to andre store linoleumsproducenter i Danmark (Forbo og Tarkett) har ikke de samme klare farver som Armstrong, især når det gælder de gule og blå toner. Af rent æstetiske grunde synes jeg derfor det er klart at foretrække at bruge Armstrongs linoleum.

5 Skitse af Stribe(1) set fra den brede gang der leder fra gangbroen mod auditoriet. Striben fortsætter helt ned til underetagens gulv.

6 Skitse af Stribe(2) fra gangen der leder fra den anden hovedindgang (og postrummet) mod auditoriet

7 Stribernes bredde er cirka 40 cm, et gennemsnitligt menneskes hoftebredde.

8 Farvetests med Schmincke s AeroColour Permanent Green og Scarlet Red på lyst træ i vandfortyndet og ikke-fortyndet tilstand. Striberne vil ujævnt variere mht vandfortyndelse for at skabe dynamik og liv i farverne.

9 Placering af bronzefigurer i den store aflange lysgård. Bemærk at de er på to forskellige trin og dermed på afstand opleves som forskellige i højde, men på nært hold som faktisk ens i højde. De er placeret i nærheden af de røde siddetrin og dermed brugerne af lysgården, men står ikke i vejen for almindelig færden.

10 Skulpturerne opleves som menneskelige i størrelse og proportion

11 Skulpturerne er cirka 170 cm i højden

12 Skulpturerne er installeret i jorden, støbt ind i en (usynlig) cementblok begravet for standhaftighed, og kommer ud af trædækket gennem et skåret hul, på samme måde som træer og anden beplantning.

13 Model fra Maria Zahles atelier med fokus på overfladen af bronzefigurerne (ignorer farverne på dette billede). De to skulpturer formes i hånden af enten voks eller modellervoks/plastelina over aluminiumswire. Deres overflade fornemmes derfor blød med spor af menneskelige fingeraftryk.

14 Budget Alle beløb i DKK ekskl. moms Produktion og installation 1 Linoleumsgulv Produceret, leveret, og installeret af firmaet Armstrong Gangarealer i stue- og under-etage er 591m² m² = 932m². Specielt skåret linoleumsgulv er 420/m². Ensfarvet linoleumsgulv i baner er 350/m². Dette er en merpris på 70/m² ift alm linoleumsbelægning. Eftersom der skal lægges linoleumsgulv på gangarealerne under alle omstændigheder budgetterer jeg blot merudgiften pålagt hele under- og stueetagens gangarealer. Dette er ekskl. vindfang, trapper, kontorer, osv. Linoleumsgulvet svejses sammen i skæringerne hvor der er indlagt gule og blå former, og gulvet er derfor ikke mere følsomt end et almindeligt banelagt linoleumsgulv. Et korkment/undergulv bør også lægges for at følge AAUs retningslinjer for gulvbelægning og for at forbedre akustikken i de travle gangarealer. Det trinlydsdæmper 14 db ift linoleumsgulv som alene blot trinlydsdæmper 8 db. Dette korkment koster hvis lagt af Armstrong kr /m². Jeg har ikke medtaget denne omkostning i budgettet eftersom dette skulle lægges under alle omstændigheder, og arbejdet kunne eventuelt udbydes til et andet firma. Eftersom linoleumsgulvet måske kunne fås billigere af andre leverandører sætter jeg ekstra 100,- pr. m² af i dette budget. Dette forudsætter altså at der er afsat minimum 250,-/m² (eller ,-) til linoleumsbelægningen i gangarealerne fra et andet budget. 170,- x 932m² er ,- 2 To bronze figurer Støbt og installeret af Leif Jensen Broncestøberi Aps, Bagsværd Installeres i den store lysgård To siliconeforme a ,- To bronzeafstøbninger a ,- Installation i jord, med bronzer sat i støbt cement inkl. transport og pakning af skulpturer fra Bagsværd til AAU ,- Subtotal ,-

15 3 To/tre striber Malet af Maria Zahle, acetat-skabeloner skåret af Maria Zahle. Males på ydersiden af auditoriet på de to/tre mest synlige hjørner Acetatrulle til skabelon, 125 microns, LloydPaton.co.uk inkl. levering: 65 dvs 586,- Schmincke Aerocolour pigmenteret flydende akryl/blæk; Creas, København, Permanent Green 250ml, Scarlet Red 250ml, per farve 225,- 450,- To akvarelpensler 1 tommes bredde, hver 200,-; Creas, København 400,- Leje af stillads på hjul (inkl installering og transport) i 5 dage 3.180,- Subtotal 4.616,- Installationsudgifter IALT ,- Rådgivning/konsulentbistand og fotografering Rentegning af skitse af gulvplaner i Adobe Illustrator af ekspert Ruth Hoflich 5.000,- Fotografering af færdige værker in situ af fotograf David Stjernholm 5.000,- Rådgivning/konsulentbistand og fotografering IALT ,- Kunstnerhonorar og rejseomkostninger Fly t/r London Ålborg x 4 a 2.500, ,- Fly t/r København Ålborg x 2 a 800, ,- Hotel i Ålborg per overnatning x 12 a 650, ,- Forplejning per dag x 12 a 250, ,- Skitsehonorar ,- Kunstnerhonorar ,- Honorar og rejseomkostninger IALT ,-

16 Alle beregnede udgifter = ,- Plus 15% uforudsete udgifter ,90 IALT ,90 Eftersom Bygningsstyrelsens kunstbudget (inkl. Skitsehonorar) er på ,- ligger dette projektforslag indenfor den satte økonomiske ramme.

17 Drift og vedligeholdelse 1 Linoleumsgulv Linoleumsgulve kræver ingen særlig vedligeholdelse udover korrekt rengøring. De skal støvsuges med det bløde børstemundstykke for at undgå ridser, og vaskes med almindeligt universalrengøringsmiddel. De bør plejes løbende med vaskeplejesæbe. Der findes et rengørings- og vedligeholdelsesskema på Linoleumsgulve har en levetid på cirka år hvorefter der må installeres nyt gulv. Dette kan gøres i henhold til Maria Zahles instruktioner og tegninger. Udgåede farver kan ofte re-fabrikeres af producenten. Eventuelle skader kan udbedres af en gulvinstallatør fra Armstrong, enten ved at udskifte en hel bane/form eller ved at lave en lap. Dette kan gøres til en pris på cirka 300,-/m². Skader er dog yderst sjældne. 2 To Figurer Bronzeskulpturerne er udført i en fornuftig tykkelse af en topprofessionel bronzestøber og er derfor meget holdbare. Deres farve vil meget gradvist ændre sig i takt med at salte i luften angriber metallet. Dette er en del af materialets charme. I løbet af cirka 20 år vil materialet fra at være skinnende lysegult blive mørkegult, brunt, sort, og til sidst irgrønt. Man kan rense skulpturerne for at undgå denne udvikling men dette er ifølge kunstneren ikke ønskeligt; materialet er levende og foranderligt ligesom de mennsker der færdes omkring dem. Hvis der skulle ske alvorlige skader eller et reelt knæk kan bronzeskulpturerne genstøbes i støbeformer der opbevares hos bronzestøberen eller hos AAU, til en pris på cirka ,- per skulptur plus installation og transport (se budget). 3 To/Tre Striber Striberne er malet direkte på auditoriets ydre træbelægning med Schminckes AeroColour, en højpigmenteret og lysfast blæk / flydende akrylmaling der forbliver farvestærk i mange år. De valgte farver har den højeste lysfasthed i forhold til andre farver i serien. Producenten kan ikke give en præcis tidshorisont på malingen eftersom dette afhænger af de unikke lysforhold på installationsstedet. Striberne kan efter en årrække males op ved hjælp af kunstnerens instruktioner og de efter installationen eksisterende skabeloner i acetat. Der skal påregnes opstilling af stillads eller en meget høj stige, forbrug af max 50 ml blæk per farve per stribe, 2 bløde akvarelpensler, samt malertape til midlertidig fastgørelse af acetatskabeloner.

Douglas. Natur. Classic. Pris pr. m 2 ekskl. moms. Prisliste

Douglas. Natur. Classic. Pris pr. m 2 ekskl. moms. Prisliste Prisliste Douglas Med en højde på op til 60 meter er Douglas et træ, der vækker opsigt. Det storslåede udtryk går igen i plankerne, hvor de unikke åretegninger vidner om naturens kraft og skønhed. Vi får

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

DEN BLÅ GUIDE TIL STÅL SWIMMINGPOOL

DEN BLÅ GUIDE TIL STÅL SWIMMINGPOOL DEN BLÅ GUIDE TIL STÅL SWIMMINGPOOL Berle Pool & Spa er med sine mange år i branchen landets største og ældste specialfirma inden for swimmingpools, inde og udespa. Vi leverer idag løsninger til alle -

Læs mere

Douglas. Natur. Classic. Pris pr. m 2 inkl. moms. Prisliste

Douglas. Natur. Classic. Pris pr. m 2 inkl. moms. Prisliste Prisliste Douglas Med en højde på op til 60 meter er Douglas et træ, der vækker opsigt. Det storslåede udtryk går igen i plankerne, hvor de unikke åretegninger vidner om naturens kraft og skønhed. Vi får

Læs mere

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Dette forløb er egnet til de 4-5 årige børn Introduktion I skal nu i gang med at tegne og male portrætter. Forløbet er inddelt i fire faser, hvor den

Læs mere

Classic. Natur. Pris pr. m 2 ekskl. moms. Prisliste

Classic. Natur. Pris pr. m 2 ekskl. moms. Prisliste Prisliste Eg Egetræer er altid en oplevelse, når man møder dem i naturen, og deres livskraft er helt enestående. Vi sætter en ære i at fremstille egeplanker, hvor træets personlighed respekteres og bevares.

Læs mere

SENSSEED. Anvendelse. Temperatur og temperatur/relativ fugtighed, manuel konfigurering. SENSSEED. Brugervejledning

SENSSEED. Anvendelse. Temperatur og temperatur/relativ fugtighed, manuel konfigurering. SENSSEED. Brugervejledning SENSSEED Temperatur og Temperatur/relativ fugtighed, manuel konfigurering Anvendelse SENSSEED må kun anvendes til korn og frø på lager. 1 Temperatur og temperatur/relativ fugtighed, manuel konfigurering.

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

Monteringsvejledning. click

Monteringsvejledning. click click Monteringsvejledning Fremstilling af Marmoleum click Marmoleum click har et toplag af linoleum, som er fremstillet af naturlige rå-materialer i en miljøvenlig produktionsproces. Hovedbestanddelen

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712 Købmagergade 50 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Trinitatis Annekset, Købmagergade

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: FIOLSTRÆDE 10 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Classic. Natur. Pris pr. m 2 inkl. moms. Prisliste

Classic. Natur. Pris pr. m 2 inkl. moms. Prisliste Prisliste Eg Egetræer er altid en oplevelse, når man møder dem i naturen, og deres livskraft er helt enestående. Vi sætter en ære i at fremstille egeplanker, hvor træets personlighed respekteres og bevares.

Læs mere

Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer. Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I. Af Tommy Støckel September 2013

Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer. Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I. Af Tommy Støckel September 2013 Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I Af Tommy Støckel September 2013 Tommy Støckel Forslag til bygningsintegreret kunstværk

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING

Eminent VINYL HOMOGEN GULVBEL ÆGNING Eminent HOMOGEN GULVBEL ÆGNING VINYL > Bred og ny kollektion med et unikt design koncept > Ikke retningsbestemt mønster med 3D effect > iq intelligent kvalitet PUR forstærket overflade > Ingen brug af

Læs mere

Alle priser er nettopriser excl. moms. Køb af varer fra lagersalgslisten er ikke

Alle priser er nettopriser excl. moms. Køb af varer fra lagersalgslisten er ikke Velkommen til Charles Gulve Engros Lagersalgsliste I listen får du et overblik over en mængde gode varer, som er udgået og som derfor ikke længere kan genbestilles fra vore leverandører. De enkelte varer

Læs mere

VEJLEDNING TIL OPSTREGNINGER - I BØRNEHAVEN

VEJLEDNING TIL OPSTREGNINGER - I BØRNEHAVEN L E G P Å S T R E G VEJLEDNING TIL OPSTREGNINGER - I BØRNEHAVEN Leg på streg Vejledning til opstregninger Leg på streg er et koncept, som kombinerer fysisk aktivitet og læring ved hjælp af tre farverige

Læs mere

Marianne Hesselbjerg

Marianne Hesselbjerg Marianne Hesselbjerg Projektbeskrivelse, Coffee Spot, Tårn G4 Projektet er udarbejdet med respekt for coffee spottets stramme design. Temaet for projektet er tid. Hvad er tid, kan man måle tid, se tid,

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Grand Vue Holtegaard

Grand Vue Holtegaard Grand Vue Holtegaard Grand Vue Holtegaard indfinder sig arkitektonisk midt i symmetrien i Gl. Holtegaard komplekset, nærmere betegnet placeret imellem hovedbygningen og det barokke haveanlæg. Med forslaget

Læs mere

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG.

LÆS MANUALEN GRUNDIGT FØR INSTALLATION OG GEM TIL FREMTIDIG BRUG. MANUAL OPTISK RØGALARM Produktnummer: 2103-002 Udviklet af CAVIUS Røgalarmen er beregnet til brug i private hjem og campingvogne. Det anbefales ikke at installere alarmen på både. LÆS MANUALEN GRUNDIGT

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

KNUDSEN KILEN EN UUNDVÆRLIG DEL AF HÅNDVÆRKERENS SORTIMENT

KNUDSEN KILEN EN UUNDVÆRLIG DEL AF HÅNDVÆRKERENS SORTIMENT KNUDSEN KILEN EN UUNDVÆRLIG DEL AF HÅNDVÆRKERENS SORTIMENT INDHOLD Om Knudsen Kilen...side 3 Kiler...side 4 Styreklodser...side 5 Afstandsbrikker...side 6 K-mur...side 7 Kombi Kilen...side 8 Kombi Max

Læs mere

SADOLIN PRÆSENTERER. Colour. News INSPIRATION SADOLIN.DK

SADOLIN PRÆSENTERER. Colour. News INSPIRATION SADOLIN.DK PRÆSENTERER Colour News INSPIRATION.DK » Det skal være sjovt at male!«efterårets farvenyheder For os hos Sadolin kommer maling altid i første række. Vi elsker, hvordan forskellige farver kan hæve humøret,

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne

GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne GPS TIL FARVEVALG i læringsmiljøerne Den røde farve lægger op til bevægelse Specialdesignet legehus på Ørestad Skole, København Udviklet i samarbejde med CORE Arkitekter OM HØJER MØBLER Højer Møbler er

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

DANSK. scoop PLANTERS

DANSK. scoop PLANTERS DANSK scoop PLANTERS MANGA STREET APS Web : www.mangastreet.eu Email : manga@mangastreet.eu Natskyggevej 30 3390 Hundested Danmark T : +45 2679 2521 Moms nr. : 38350668 Fotos : Anna-Lene Riber Scoop er

Læs mere

Lydregulerende gardiner

Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Lydregulerende gardiner Undersøgelser viser, at et akustisk behageligt miljø øger motivation, produktivitet og velbefindende samt, at op til 70% af kontormedarbejdere mener, at

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109.

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109. Råderetsregler 2006 Afd. 13 Præsteskoven 1-109. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

bulletin board linoleum til inventar og opslagstavler

bulletin board linoleum til inventar og opslagstavler bulletin board linoleum til inventar og opslagstavler bulletin board LINOLEUM TIL OPSLAGSTAVLER Linoleum til opslagstavler, eller Bulletin Board tilbyder en praktisk, simpel løsning til at samle og udveksle

Læs mere

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Trappeopgang.... 2 Indgang 3m2 + trappe:... 2 Lejlghed 1-89m2:... 3 Stueetage.... 3 Indgang:... 3 Entre 5m2:... 3 Wc

Læs mere

September 2012. Hej igen,

September 2012. Hej igen, September 2012 Hej igen, Så skriver jeg allerede igen! Det er ikke fordi værkstedet er færdigt endnu det er utroligt så længe det kan tage sådan er det når man selv er en der bare gør tingene og ham der

Læs mere

aurelia aniara Brugermanual

aurelia aniara Brugermanual aurelia aniara Brugermanual Installation på et stativ og vægbeslag På bagsiden af Aniara er en 1/4 "tomme gevind til loft eller vægmontering. Højttaleren skal monteres på vægbeslaget i overensstemmelse

Læs mere

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune

Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Hybridfiber belysning af Hotherskolen i Stevns Kommune Afrapportering 2012 Kent Laursen Industriel Designer Til belysning af gangen i Hotherskolen, er fremstillet 12 armaturer, som ses herunder, i beskyttelsestape.

Læs mere

E G P Å S T R E. Vejledning til opstregninger

E G P Å S T R E. Vejledning til opstregninger L E G P Å S T R E G Vejledning til opstregninger Leg på streg Vejledning til opstregninger Se filmen Sådan streger du op på www.legpaastreg.dk Leg på streg er et koncept, som kombinerer fysisk aktivitet

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 44-46 Dato: 01.02.2013

Læs mere

A COMPANY INSPIRATION MØBELINSPIRATION SIDE 1

A COMPANY INSPIRATION MØBELINSPIRATION SIDE 1 A COMPANY MØBEL SIDE 1 KVALITET HOLDBARHED DYNAMISK UDTRYK SAMMENHÆNG FLEKSIBILITET ENKELT TIDSLØST TIDSLØSHED Kontorindretning Udgangspunktet i indretningen af kontoret har været at understøtte en moderne

Læs mere

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16

Materialeliste 2. General vejledning til afsætning 3-5. Montageforløb og arbejdsvejledning Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Side 1 INDHOLD Materialeliste 2 General vejledning til afsætning 3-5 Montageforløb og arbejdsvejledning 6-10 Tegningsmateriale: Plan, snit, facade og detail 11-16 Generel vejledning til behandling af trykimprægneret

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12 083 Besigtigelse d. 17. august 2012. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe Overgaden udstilling 20. Januar 11. Marts 2018 Jeg ansøger hermed om støtte til min separatudstilling i Overgadens underetage. Udstillingen udspringer af min tese om, at artefakter og materialer lagrer

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Orangeri til Gl. Holtegaard

Orangeri til Gl. Holtegaard Orangeri til Gl. Holtegaard Pavillon: Pavillonen til Gl. Holtegaards barokhave er et rum udspændt mellem barokken og øjeblikket. Pavillonen er formet som en irregulær cylinder. Udgangspunktet er den barokke

Læs mere

LegepladsManden.dk Længere levetid bedre sikkerhed

LegepladsManden.dk Længere levetid bedre sikkerhed LegepladsManden.dk Længere levetid bedre sikkerhed RESERVEDELE 59,00 60,00 62,00 Side 1 11.500 13.600 15.900 17.500 19.500 23.600 26.400 29.900 * BEMÆRK: Rutsjebaner med en montagehøjde der overstiger

Læs mere

Larsen&væggene. Millionaire Vægpaneler er den nye trendy måde, at dekorere dine vægge på! Klar på 5 minutter

Larsen&væggene. Millionaire Vægpaneler er den nye trendy måde, at dekorere dine vægge på! Klar på 5 minutter Larsen&væggene Millionaire Vægpaneler er den nye trendy måde, at dekorere dine vægge på! Klar på 5 minutter 499109 Millionaire Wall 4 plader, Zebrano Mål: 67x67x0,8 cm 499106 Millionaire Wall 4 plader,

Læs mere

Dette er vores mest elegante måtte pga. gummilamellerne er lavet af ny gummi, hvilket gør at de står meget skarpe i deres udtryk.

Dette er vores mest elegante måtte pga. gummilamellerne er lavet af ny gummi, hvilket gør at de står meget skarpe i deres udtryk. Altro Indgangsmåtter Over 85 % af snavset i vores bygninger stammer fra gangtrafikken og kan kun reduceres ved effektiv rensning og aftørring af skosålerne. Det rigtige valg af indgangsmåtter er derfor

Læs mere

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE Skab din personlige atmosfære RUSTIK indfarvet spartelmasse fra Dana Lim giver dig de optimale muligheder for at sætte dit helt eget præg på

Læs mere

Samlevejledning og brugsvejledning

Samlevejledning og brugsvejledning Vare nr. 956049 Samlevejledning og brugsvejledning til Silvan Aktivitetstårn Model B, TÜV-godkendt Læs denne vejledning grundigt igennem!! 1 Myndighedstegning Der skal søges om byggetilladelse, ved offentligt

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Skitsere. Lave en skitse af

Skitsere. Lave en skitse af Skitsere Lave en skitse af Farvelægge Forsyne en konturtegning (eller anden flade) med et lag farve eller maling. Modellere Frembringe en figur eller en bestemt form ud af et materiale. Udhuling af ler

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder Mærkeordningen God Adgang Institut for Menneskerettigheder Frederiksberg, 07-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Krav, der forudsættes opfyldt

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

SG2000 DiStance SG LiGht / SG DiStanceD LinK / SG POint FiX

SG2000 DiStance SG LiGht / SG DiStanceD LinK / SG POint FiX SG2000 Distance SG Light / SG DISTANCED LINK / SG POINT FIX SG2000 Distance Formålet med facadekonceptet Distance er at skabe et luftigt, let og transparent udtryk på facader og tag. Man kan opnå dette

Læs mere

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej

Råderetsregler. Råderet i Lejerbo afd Katalog over den udvidede positivliste. Ansøges Ja/nej. Retableres Ja/nej Råderet i Katalog over den udvidede positivliste Beskrivelse Tilladt Ja/ Ansøges Ja/ Retableres Ja/ Begrænsninger Bemærkninger Køkken inventar, skabe m.v. Ansøgninger om råderet i forbindelse med køkkener

Læs mere

OPSTREGNINSGVEJLEDNING TIL DET GAMLE SKABELONSÆT

OPSTREGNINSGVEJLEDNING TIL DET GAMLE SKABELONSÆT OPSTREGNINSGVEJLEDNING TIL DET GAMLE SKABELONSÆT Bogstavbanen, figurbanen og taltavlen er de tre baner aktiviteterne i Leg på streg er baseret på. Alle skabelonerne til opstregningerne findes i en kasse,

Læs mere

-SKØNSERKLÆRING Journal nr

-SKØNSERKLÆRING Journal nr -SKØNSERKLÆRING Journal nr. 16.033 Besigtigelsesdato: Torsdag den 19.05.2016, kl. 16.30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag (herunder

Læs mere

Professionelle facadeløsninger

Professionelle facadeløsninger Professionelle facadeløsninger FAKTA Dansk produceret OM NG ZINK NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter i zink,

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Prisliste. Simple Reolen

Prisliste. Simple Reolen Prisliste Alle priser er ekskl. Moms forbehold for trykfejl og ændringer Simple Reolen fairpris.nu Reoler Alle reoler er incl. ophængsliste Dybde 34 cm Dybde 42 cm Dybde 20 cm Modul 01 1/1 Square med 4

Læs mere

Lattialämmityssarjan ParkétVarme Manual ParkétVarme Brugsanvisning ParkétVarme

Lattialämmityssarjan ParkétVarme Manual ParkétVarme Brugsanvisning ParkétVarme DVK-00150-001 DANSK VARMEKABEL A/S Bruksanvisning S ParkétVarme Lattialämmityssarjan ParkétVarme Manual ParkétVarme Brugsanvisning ParkétVarme Brugsanvisning ParkétVarme Dansk DVK-00150-001 Indhold Før

Læs mere

På toppen siden 1966

På toppen siden 1966 På toppen siden 1966 ISOPLASTICON ApS Tømrer & Tagdækning Isoplasticon ApS Tømrer & Tagdækning servicerer primært kunder i Østjylland, men vi har kunder over hele landet. Sådan har det været siden begyndelsen

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE EMFANG

TILLYKKE MED DIT NYE EMFANG BRUGERVEJLEDNING 2 INDHOLD INTRODUKTION 3 3 4 5 6 9 10 11 12 Tillykke med dit nye emfang Betjening Styring Gode råd om emfang Vedligeholdelse Rengøring af filter Fejlsøgning 5 års garanti TILLYKKE MED

Læs mere

Henrik Pedersen 3. HTX Jonas Johansen 16/01/2015. Visuel Identitet Ditlev Hellesøe

Henrik Pedersen 3. HTX Jonas Johansen 16/01/2015. Visuel Identitet Ditlev Hellesøe Visuel Identitet Ditlev Hellesøe 1 Indholdsfortegnelse Problemanalyse... 3 K Strategi... 3 Idéudvikling... 4 Medieproduktion... 5 Test... 6 Offentliggørelse... 6 Konklusion... 6 2 Problemanalyse Ditlev

Læs mere

Smukt at se på perfekt at gå på!

Smukt at se på perfekt at gå på! NY! t H e F L o o r Smukt at se på perfekt at gå på! Den nye DLW Linoleum med LPX overfladebehandling. Et frisk, klart udseende nemt at rengøre og hurtigt at vedligeholde. Den nye LPX overfladebehandling

Læs mere

OPSTREGNINSGVEJLEDNING

OPSTREGNINSGVEJLEDNING OPSTREGNINSGVEJLEDNING Bogstavbanen, figurbanen og taltavlen er de tre baner aktiviteterne i Leg på streg er baseret på. Alle skabelonerne til opstregningerne findes i en kasse, som kan udlånes via jeres

Læs mere

REDSKABSHUS. Brugervejledning og samleinstruktioner. Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. Best.nr. HN8922

REDSKABSHUS. Brugervejledning og samleinstruktioner. Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. Best.nr. HN8922 REDSKABSHUS Best.nr. HN8922 Brugervejledning og samleinstruktioner Mål: H. 181/159 x B. 226.5 x D. 119 cm. OBS: Man skal være mindst to til at samle skuret og man må påregne en arbejdstid hertil på 2-3

Læs mere

Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid. Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer

Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid. Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer Gyptone Sixto produktserien NYHED Gyptone BIG Sixto 63 Leveres

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Teilumbygningen Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Sølvtorvskomplekset Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Sølvtorvskomplekset 01.02.2013 Rørbæk og Møller

Læs mere

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Bestyrelsen har fået vurderet foreningens asfaltarealer. Vurderingen er, at den resterende levetid på vores asfalt arealer er kort. Hovedparten

Læs mere

Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd. 151 Byhusene Kettingvej / Parkgade Hofgården Enghaven / Hertugtorvet. Positivliste.

Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd. 151 Byhusene Kettingvej / Parkgade Hofgården Enghaven / Hertugtorvet. Positivliste. Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd. 151 Byhusene Kettingvej / Parkgade Hofgården Enghaven / Hertugtorvet Positivliste Bemærk: Alle påtænkte arbejder skal godkendes af administrationen inden påbegyndelse.

Læs mere

Himmerland Boligforening, afdeling 15

Himmerland Boligforening, afdeling 15 «Bruger_Initial» Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

Din Vario guide. Servicevognenes ABC. Den komplette oversigt over delene på din nye servicevog. Nemt og enkelt...

Din Vario guide. Servicevognenes ABC. Den komplette oversigt over delene på din nye servicevog. Nemt og enkelt... Din Vario guide Servicevognenes ABC Den komplette oversigt over delene på din nye servicevog. Nemt og enkelt... ed TEC3MOP m s lu -P o ri a V Du ser Et sikkert valg. Servicevognenes ABC...er der også en

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

www.sproejtepudser.dk

www.sproejtepudser.dk SPRØJTEPUDSER VEJLEDNING I BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse. 1. Vejledningens formål 2. Forhandler samt produktbeskrivelse 2.1. Forhandler 2.2. Produkt 2.3. Produktbeskrivelse 2.4. CE-mærket

Læs mere

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N!

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNING AF B O L Et vinylgulv skal lægges næsten som et væg-til-væg tæppe, og er du vant til at foretage

Læs mere

Interglas. Genereret onsdag 06 marts, Varenr : E Producent : Press Glass

Interglas. Genereret onsdag 06 marts, Varenr : E Producent : Press Glass Varenr : E10.010 Producent : Press Glass Termoruder med lavenergi og varm kant er den mest brugte termorude den har en U-værdi på 1,1 ved 16 mm afstandsliste. Den bruges typisk til udskiftning af duggede

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

LYN4 leveres i 2 hovedgrupper: Side-light og Top-light.

LYN4 leveres i 2 hovedgrupper: Side-light og Top-light. L Y N 4 2 LYN4 LYN4 er en serie af små LED-armaturer til planforsænkning og er i tæthedsklasse IP68. Serien kan dermed anvendes uden- som indendørs og under vand (max. 0,5 m.). Serien er desuden gå- og

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

Æ g t e s t e n p a n e l e r

Æ g t e s t e n p a n e l e r Ægte sten paneler Stonepanel fra CUPA Danmark A/S - det bredeste sortiment af naturstens paneler i verden. CUPA DANMARK A/S er en del af Cupa Group, verdens største producent af natursten. Cupa er internationalt

Læs mere

World Robot Olympiad 2018 FOOD MATTERS PRECISION FARMING

World Robot Olympiad 2018 FOOD MATTERS PRECISION FARMING World Robot Olympiad 2018 Regular Kategori Junior/Udskoling Beskrivelse af konkurrence, regler og pointgivning FOOD MATTERS PRECISION FARMING Version: 11. marts 2018 INDLEDNING... 2 1. Beskrivelse af konkurrencen...

Læs mere

VESTERPARKEN DAGINSTITUTION ARKVH

VESTERPARKEN DAGINSTITUTION ARKVH VESTERPARKEN DAGINSTITUTION (1) Nord Opstalt facaden nord Stueplan - 1 : 200 Nord B6_St_1 Nyt skur 21 m² Endelig placering af nyt skur følger Ny væg i gule sten med store vinduer Nyt vindue ANALYSE (4)

Læs mere

Centerparken, Rema 1000, Langå MATERIALE-BESKRIVELSE Fjerritslev, 04.03.2008

Centerparken, Rema 1000, Langå MATERIALE-BESKRIVELSE Fjerritslev, 04.03.2008 Centerparken, Rema 1000, Langå MATERIALE-BESKRIVELSE Fjerritslev, 04.03.2008 Kortfattet beskrivelse af konstruktioner, materialer og udstyr for nøglefærdigt byggeri beliggende Bredgade/Markedsgade, 8870

Læs mere

Humlebæk Boligselskab. Råderetskatalog Stejlepladsen 2. Administreret af

Humlebæk Boligselskab. Råderetskatalog Stejlepladsen 2. Administreret af Humlebæk Boligselskab Råderetskatalog Stejlepladsen 2 Administreret af Indhold RÅDERETTEN Lejet men helt dit eget!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen... 3 Hvidevarer

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

B2B GAVEK ATALOG 2017 TILLÆG

B2B GAVEK ATALOG 2017 TILLÆG B2B GAVEK ATALOG 2017 TILLÆG Dér. I yderste klitrække i bunden af Jammerbugten. Der ligger det Svinkløv Badehotel. Omgivet af en vild og rustik natur, som giver ro langt ind i sjælen. Med et indre, der

Læs mere