Høring - Vandløbsregulering af Nordskov Strandenges dige- og sluselage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høring - Vandløbsregulering af Nordskov Strandenges dige- og sluselage"

Transkript

1 Afdelingen for Faciliteter Hans Schacksvej Kerteminde Tlf Fax natur-miljo@kerteminde.dk Høring - Vandløbsregulering af Nordskov Strandenges dige- og sluselage Kerteminde Kommune har som vandløbsmyndighed modtaget en ansøgning af 26. april 2016 med reguleringsprojekt fra Bestyrelsen for Nordskov Strandenges dige og sluselag om tilladelse til nedlæggelse af Nordskov Strandenges dige og sluselag. Interessegrænsen for laget fremgår af nedenstående kort 6. juli 2016 Sagsnr Dokumentnr Kort1: Oversigt over interessegrænsen for Nordskov Strandenges dige- og Sluselag. Efter en gennemgang af sagen har Kerteminde Kommune valgt at sende reguleringsprojektet med nedlæggelse af laget ud i en offentlig høring efter reglerne i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 834 af 27. juni 2015 om vandløbsregulering og restaurering m.v.

2 Det skal i den forbindelse pointeres, at kommunen herved ikke har taget stilling til projektet endelige indhold i forhold til projekttiltag, herunder om der skal gennemføres eventuelle afværgetiltag. Side 2 af 9 Som led i myndighedsbehandlingen af en ansøgning om gennemførsel af en vandløbsregulering fremlægges projektet i 6 uger for offentligheden i perioden til den 18. august I denne periode har borgere, interessenter, interesseorganisationer og andre mulighed for at komme med bemærkninger til projektet. Når høringsperioden udløber, vil eventuelle indkomne bemærkninger eller udtalelser indgå som et grundlag for kommunens videre myndighedsarbejde med reguleringssagen efter vandløbsloven. Baggrund Stormen Bodil ødelagde i december 2013 kystdiget på matr. nr. 34 Nordskov By, Stubberup ved Nordskov på Hindsholm. Kystdiget indgår som del af Nordskov Strandenges dige - og sluselag, jf. vedtægt for Nordskov Strandenges dige og sluselag af 4. januar Placeringen af diget ses på nedenstående kort. Kort 2: Oversigtskort over placering af kystdige matr. nr. 34 Nordskov By, Stubberup (mørkebrun streg) ved Nordskov Strandenges dige- og sluselag (gul streg). Diget er som følge af stormen fjernet, og der er i dag alene en kystvold bestående af opskyllet sand og sten på lokaliteten, som ses på billederne nedenfor.

3 Side 3 af 9 Billede 1 og 2 viser området, hvor kysdiget tidligere var beliggende. Det øverste billede er fra den 8. januar 2014 og det nederste er fra den 10. april 2016.I baggrunden på det nederste billede ses rester af kystdige.

4 Som følge af ovenævnte ødelæggelse af kystdiget er der forøget risiko for oversvømmelse af de bagvedliggende områder sammenlignet med tidligere, da diget var intakt. Side 4 af 9 Kerteminde Kommune har i brev af 4. marts 2016 udstedt et påbud efter vandløbslovens 54 til Nordskov Strandenges dige- og sluselag om genoprettelse af den tidligere tilstand af digeanlægget til opfyldelse af 5, stk. 4 i vedtægten for laget. I påbuddet gjorde kommunen imidlertid Nordskov Strandenges dige- og sluselag opmærksom på, at dige- og sluselaget også kan vælge, at få forholdet retlig lovliggjort ved at indsende et såkaldt reguleringsprojekt med anmodning til Kerteminde Kommune som vandløbsmyndighed om, at dige- og sluselaget nedlægges. Bestyrelsen for Nordskov Strandenges dige - og sluselag er af den opfattelse, at det ikke længere er teknisk muligt at restaurere det tidligere dige af de hidtil anvendte materialer på det hidtidige sted indenfor lagets matr. nr. 34 Nordskov By, Stubberup, som i dag er blevet til forstrand og dermed en del af søterritoriet. Bestyrelsen har derfor besluttet at ansøge Kerteminde Kommune om godkendelse af lagets nedlæggelse igennem realisering af reguleringsprojektet, der er beskrevet nedenfor. Projektet Lokalitet: Nordskov Stranddiges dige og sluselags interesseområde er beliggende nord for Kerteminde ved Nordskov strandeng. Lagets område omfatter ifølge vedtægten følgende matrikler og arealer: Matr. nr. Ejerlav Areal (ha) 5a Nordskov By, Stubberup 3,15 1z Nordskov By, Stubberup 3,64 2am Nordskov By, Stubberup 3,40 2bb Nordskov By, Stubberup 0,40 7a Nordskov By, Stubberup 3,26 3bp Nordskov By, Stubberup 3,64 6p Nordskov By, Stubberup 7,01 Formål: Formålet med vandløbsreguleringen er nedlæggelse af Nordskov Strandenges dige og sluselag. Projektet: Projekt omfatter nedlæggelse af Nordskov Strandenges dige og sluselag. Nedlæggelse af Nordskov Strandenges dige og sluselag indebærer, at laget ikke længere har forpligtigelser i forhold til lagets vedtægter (vedtægt for Nordskov Strandenges dige- og sluselag fra 2010, vedlagt som bilag til denne reguleringssag) til drift og vedligeholdelse af kystdiget mod Storebælt og tilstødende fløjdige,

5 hovedkanaler og afløbsledninger, samt drift og vedligeholdelse af udløbsslusen med højvandsklappen i udløbet til Storebælt. Side 5 af 9 Der er ingen anlægsarbejder forbundet med nedlæggelsen af laget. Som led i reguleringsprojektet med nedlæggelse af laget genopbygges kystdiget ikke. De øvrige anlæg, der er beskrevet neden for, og som indgår i vedtægten for laget opretholdes og overgår til de private lodsejere. Dige og sluselagets anlæg uden kystdige og som overgår til private lodsejere er følgende: 1. Tilstødende fløjdige 2. Udløbsledning med højvandslukke mod Storebælt 3. Hovedkanaler og afløbsledninger Alle koter er opgivet i DVR90. Tilstødende fløjdige Fløjdiget ligger på matr. nr. 34, Nordskov By, Stubberup. Fløjdiget er ca. 115 m lang. Digets dimensioner fremgår af vedtægterne, kortbilag 2. Ved det tidligere kystdige er der etableret en 1,25 m betonbrønd med istøbt ind- og udløb af Ø400 mm betonrør. I udløbet af tilløbsrøret monteres en højvandsklap svarende til en dobbelthængslet Lykkegaard kontraventil i varmgalvaniseret eller rustfri udførelse og med syntetiske gummipakninger. Ved udløbsrøret er der et stemmeskod, som kan bruges i perioder uden væsentlig afstrømning for, at hindre tilsanding af røret. Hovedkanaler og afløbsledninger Hovedkanalen går tværs over det lave, inddigede areal langs skellet mellem matr. nr. 1z og 2am og videre over matr. nr. 7a, 6p og 5a til matr. nr. 4b ved mellemdiget. Bundbredden er ca. 60 cm. Kanalens bundkote er ved indløbet til slusen ca. 1,8 og faldet er ca. 1. Der er etableret 2 rørbroer med 6,75 m Ø500 betonrør. Den ene rørbro ligger ved det nordvestlige hjørne af matr. nr. 2am og den anden rørbro ligger ved det nordøstlige hjørne af matr. nr. 2am. Røroverkørslernes krone ligger ca. i kote 0,8 m og kronebredden er 4,0 m. Betonrørene er nedlagt i kote ca. 0,3 m. Betonrørene er lagt i et lag af bundsikringsgrus. På matr. nr. 5a er hovedkanalen kastet til over en 30 m lang strækning til kote 0,2 m. Sikkerhedsdige I skellet mellem Nordskov og Brockdorffs enge ligger der et sikkerhedsdige. Digets krone ligger ca. i kote +2,2 m i samme højde som strandvolde og gamle diger uden om Brockdorffs enge. Dette dige skal ifølge tinglyst deklaration og overenskomst vedligeholdes af ejeren af matr. nr. 4b, Nordskov By, Stubberup.

6 Oversigtskort: Der er kortbilag til ansøgningen, der er vedlagt dette brev og som ligeledes indgår i det samlede materiale for vandløbsreguleringen. Side 6 af 9 Lodsejere: Følgende lodsejere og matr. nr. indgår i vandløbsreguleringen: Medlemmer af Nordskov dige og sluselag: Matr. nr. Ejerlav Areal (ha) Nuværende ejer 5a Nordskov By, Stubberup 3,15 Berit Jensen 1z Nordskov By, Stubberup 3,64 Bent Knudsen 2am Nordskov By, Stubberup 3,40 Ejvind Nielsen 2bb Nordskov By, Stubberup 0,40 ODIN CON ApS 7a Nordskov By, Stubberup 3,26 Lissi Pedersen 3bp Nordskov By, Stubberup 3,64 Karen og Hans Rosendahl 6p Nordskov By, Stubberup 7,01 Jacob Krogh Andersen Økonomi og fremtidig vedligeholdelse: Der er ingen direkte anlægsudgifter forbundet med reguleringen. Udgiften til drift og vedligeholdelse af afløbskanalen igennem Nordskov Strandenge og drift og vedligeholdelse af udløbsslusen med højvandsklappen i udløbet til Storebælt overgår fremadrettet til bredejerne/lodsejerne I ansøgningen fra laget anbefales det, at der træffes afgørelse om fordeling af udgifter til vedligeholdelsen af kanalen og udløbsslusen efter partsfordeling efter gældende vedtægter. Tidsplan: Projektet forventes gennemført i 2016 eller snarest derefter. Miljø- og afstrømningsmæssige konsekvenser: Ansøger har beskrevet følgende vedr. de miljø- og afvandingsmæssige konsekvenser: Afvandingsforhold Med projektforslaget, hvor Nordskov Strandenge, fortsat vil henligge uden digebeskyttelse vil der ifølge ansøgningen kunne optræde oversvømmelser med saltvand i det hidtil digesikrede område i de situationer, hvor vandstanden i Storebælt når op over Standvolden langs med kysten, som pt. ligger i kote 1,30 m DVR90. Den manglende digebeskyttelse vil medføre, at områderne omfattet af Nordskov Strandeng dige og sluselag, og det tilstødende Alpehau dige og sluselag vil blive oversvømmet med saltvand ved vandstande over 1,3 m. I ansøgningen anbefales det, at alle elektriske installationer omkring Alpehau dige og pumpelags pumpestation sikres imod oversvømmelse med saltvand, idet pumpestationens ståldæksel er beliggende i kote 0,49 m DVR90. Oversvømmelseshændelserne er nærmere beskrevet i ansøgningen, som er vedlagt denne høring, og som ligeledes indgår i det samlede reguleringsprojekt. Der er i ansøgningen redegjort for afvandingstilstanden i forbindelse med nedlæggelse af Nordskov Strandengs dige og sluselag.

7 Det fremgår af ansøgningen, at der er uændrede afvandingsforhold ved gennemførelse af reguleringen. Side 7 af 9 Lodsejerne i Nordskov Strandenges dige og sluselag er pålagt en deklaration om deltagelse i vådområdeprojekt med dyrknings- og anvendelsesmæssige begrænsninger af arealerne, som er tinglyst ved Retten i Nyborg den 20. februar De uændrede afvandingsforhold indebærer, at området i Nordskov Strandenge fortsat kan anvendes til ekstensiv afgræsning. Det fremlagte projekt er efter ansøgers vurdering i overensstemmelse med deklarationen. Naturforhold Det fremgår af ansøgningen, at oversvømmelser af projektområdet i gennemsnit vil ske hvert 3. eller 4. år. Vegetationen og dyrelivet forventes at blive påvirket af de periodiske påvirkninger med saltvand. Vegetationen vil derfor i højere grad blive præget af saltvandstolerante arter og dermed få mere karakter af strandeng. Der findes i området en bestand af strandtudser. Det er angivet i ansøgningen, at strandtudserne i området vil kunne overleve oversvømmelser med saltvand med få års mellemrum, da oversvømmelserne vil være med til at holde områdets vandansamlinger på et lavt succesionstrin, og da nedbør og ferskvandsafstrømningen til stadighed vil medvirke til at reducere saltvandspåvirkningen, således at der i de fleste år vil være egnede ynglemuligheder for arten i området. Beskyttede naturtyper: Det meste af Nordskov Strandenges dige og sluselags interesseområde er beskyttede 3 områder i henhold til naturbeskyttelsesloven. I den nordlige ende af området findes et naturbeskyttet strandengsområde. Resten af interesseområdet er naturbeskyttet 3 engområde. Spredt i hele området findes flere 3 beskyttede søer. Øvrige forhold Vådområdeprojekt: I 2006/2007 etablerede tidligere Fyns Amt og Naturstyrelsen, Fyn et vandmiljøplan II vådområdeprojekt i Nordskov Enge, hvor formålet var at fjerne kvælstof fra vandmiljøet og skabe ny våd natur. Det tidligere landvindingslag fra 1940 blev nedlagt og erstattet af et dige og sluselag i 2006 i forbindelse med realisering af vådområdeprojektet. Digelaget skulle fortsat sikre opretholdelse af kystdiget igennem løbende vedligehold, som fremgår af gældende vedtægt. Alpehau Dige og Pumpelag: Umiddelbart nord for Nordskov Enge i tilknytning til vådområdet er der en lang række sommerhuse beliggende med grunde, der er lavtliggende. Som følge af ovennævnte vådområderealisering blev der opbygget et mindre dige-, pumpeanlæg imellem sommerhusgrundene og vådområdet, der skulle forhindre vandindtrængen fra vådområdet til grundene. Laget hedder Alpehau Dige og Pumpelag. Der blev endvidere opsat en pumpe i diget til udpumpning af indtrængende vand. Diget langs grundene har en krone i kote 0,6 m. Dette dige er således for lille til at

8 kunne modstå højvandshændelser i havet og uden et kystdige, vil sommerhusgrundene oversvømmes hyppigere sammenlignet med i dag. Side 8 af 9 Lovhjemmel Et reguleringsprojekt skal behandles efter reglerne i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16. dec om vandløbsregulering og restaurering m.v. Gennemførelse af projektet kræver godkendelse efter 6 og 7 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16. dec om vandløbsregulering og restaurering m.v., idet der ikke må foretages ændringer af private eller offentlige pumpelag uden vandløbsmyndighedens beslutning. Anden lovgivning Efter 19 i ovennævnte bekendtgørelse skal der foreligge endelig afgørelse efter bestemmelserne i naturbeskyttelsesloven, da store dele af Nordskov dige og sluselags interesseområde er udpeget som 3 beskyttet naturområde, primært 3 beskyttet eng. Projektet kræver en vurdering i forhold til bestemmelserne om VVM-pligt i henhold til 3, stk. 2 i VVM bekendtgørelsen. Kerteminde Kommune har vurderet at projektet ikke er VVM-pligitg. Afgørelsen efter naturbeskyttelsesloven og vurderingen i forhold til VVM-pligten vil blive givet i den endelige tilladelse efter vandløbslovens 17. Venlig hilsen Martin Køhl Søholm biolog Bilag 1. Ansøgning af 26. april 2016 fra Nordskov Strandenges dige og sluselag. 2. Vedtægt for Nordskov Strandenges dige og sluselag af 4. januar 2010.

9 Kopimodtagere: Side 9 af 9 Medlemmer af Nordskov Strandenges dige og sluselag Berit Jensen, Fynshovedvej 692, 5390 Martofte (Matr. nr. 5a, Nordskov By, Stubberup) Bent Knudsen, Fynshovedvej 671, 5390 Martofte (Matr. nr. 1z, Nordskov By, Stubberup) Ejvind Nielsen, fynshovedvej 703, 5390 Martofte (Matr. nr. 2am, Nordskov By, Stubberup) ODIN DANMARK. ApS, Boels Bro 2 A, 5330 Munkebo (Matr. nr. 2bb, Nordskov By, Stubberup) Lissi Signe Pedersen, Fynshovedvej 698, 5390 Martofte (Matr. nr. 7a, Nordskov By, Stubberup) Hans Rosendahl, Nordskov Bygade 35, 5390 Martofte (Matr. nr. 3bp, Nordskov By, Stubberup) Jakob Krogh Andersen, Egensøvej 285, 5390 Martofte (Matr. nr. 6p, Nordskov By, Stubberup) Medlemmer af Alpehau Dige og Pumpelag Holger Rasmussen, Sommervej 15, Sanderum, 5250 Odense SV (Matr. nr. 5u, Nordskov By, Stubberup) Martin Grønvald, Rødtjørnvej 19, Ejlstrup, 5200 Odense V (Matr. nr. 5y, Nordskov By, Stubberup) Annelise Grønvald, Åløkken 56, Bellinge, 5250 Odense SV (Matr. nr. 5z, Nordskov By, Stubberup) Lisbet Fink, Falen 61E, 5000 Odense C (Matr. nr. 5æ, Nordskov By, Stubberup) Agnes Lage Hansen, Tyrebakken 8, 5300 Kerteminde (Matr. nr. 5ø, Nordskov By, Stubberup)) Morten Thygesen, Vestermaegyden 4, 5370 Mesinge (Matr. nr. 5ae, Nordskov By, Stubberup) Anders Rud Svenning, Åstrupgårdsvej 6, 1. th, 2650 Hvidovre Thomas Cardel, Ernebjergvej 13, 5230 Odense M (Matr. Nr. 4b, Nordskov By, Stubberup) Kystdirektoratet, Højbovej 1, 7620 Lemvig, kdi@kyst.dk NaturErhvervstyrelsen, Center for Fiskeri, Nyrupsgade 30, 1780 København V, fiskeri@naturerhverv.dk Naturstyrelsen Fyn, Sollerupvej 22, 5600 Faaborg, fyn@nst.dk

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering. Høring om vandløbsregulering

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering. Høring om vandløbsregulering Dato: 12-07-2017 Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Ref.: J.nr.: anh 06.02.16-P19-3-16 Høring om vandløbsregulering Ændring af opstemningsanlægget ved

Læs mere

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering

Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Til sagens parter, myndigheder, interesseorganisationer og offentlighedens orientering Dato: 07-09-2017 Ref.: anh J.nr.: 06.02.16-P19-2-17 0 Høring om vandløbsregulering Etablering af afløbsrør fra mose

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for rørlægning af en åben grøft Faaborg-Midtfyn Kommune søger på vejene af Tarup Davinde I/S, godkendelse til, at rørlægge ca. 40 m af en drængrøft.

Læs mere

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup.

Spærringen er ligger i Hellerup Å på matriklerne 1a og 1t Hellerup Hgd. Hellerup. HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Fjernelse af spærring ODE-708 i Hellerup Å. Faaborg-Midtfyn Kommune har 1. marts 2017 søgt om godkendelse til, at regulere Hellerup Å i st. 5.711

Læs mere

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16.

Projektet sendes i offentlig høring og fremlæggelsen sker i henhold til 15 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 16. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Projektbeskrivelse for Rørlægning af privat tilløb til Kildemosen

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17.

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17. Tarup Davinde I/S Nørregade 36-38 5000 Odense C Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 29-09-2015 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej Faaborg. Høring vedrørende lovliggørelse af vade- og vandingssted ved Hundstrup Å og Spangebækken

KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej Faaborg. Høring vedrørende lovliggørelse af vade- og vandingssted ved Hundstrup Å og Spangebækken KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej 452 5600 Faaborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedrørende lovliggørelse

Læs mere

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Projektbeskrivelse Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Oktober 2016 Indhold 1. Projektets formål...3 2. Projektområde...3 2.1 Lokalitetsbeskrivelse...3 3. Nuværende forhold...4 3.1 Vandløb...4

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune

Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup, Syddjurs Kommune 1 of 5 Jørgen Laursenl dato Brunbakkevej 4 Sagsnr.: 12/26600 8420 Knebel Sagsbehandler: Morten Hundahl Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Tilladelse til rørlægning af privat vandløb/grøft ved Tillerup,

Læs mere

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup tommypj@smilemail.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Svendborg Kommune har valgt at fremme projektforslaget, og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg Kommune har valgt at fremme projektforslaget, og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge anne.j@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring om ændring af privat pumpeanlæg fra dræn til vandløb Svendborg Kommune har

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger.

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger. Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk

27. februar Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk 27. februar 2018 Høring af forslag til omlægning af rørbroer i Durup Bæk Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. regulering af to rørbroer i Durup Bæk. Hermed sendes reguleringsprojektet i høring.

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup

Bo Gundersen Lundevej Vejstrup Bo Gundersen Lundevej 19 5882 Vejstrup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om udlægning

Læs mere

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. august 2013 Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Høring efter Vandløbsloven - omlægning af rørledning på ejendommen Kamillevej 8, Strands, 8420 Knebel

Høring efter Vandløbsloven - omlægning af rørledning på ejendommen Kamillevej 8, Strands, 8420 Knebel d2m*postdestinationsland: 03-11-2017 Sagsnummer.: 17/35542 Sagstype: KLE: 06.02.03 Sagsbehandler: Niclas Patrick Boyton Tlf.: 87535249 Høring efter Vandløbsloven - omlægning af rørledning på ejendommen

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Høring vedrørende lovliggørelse af vandingssted ved Stokkebækken

Høring vedrørende lovliggørelse af vandingssted ved Stokkebækken Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedrørende lovliggørelse af vandingssted ved Stokkebækken Kristian Møller

Læs mere

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø

Svend Fredholm. Grynderupvej Roslev. 26. januar Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Svend Fredholm Grynderupvej 44 7870 Roslev 26. januar 2018 Høring af forslag til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning vedr. reguleringsprojekt i en privat

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Postadresse Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 14. oktober 2016 Sagsbehandler Telefon direkte E-mail Sagsid Tine Baatrup (Esbjerg) Flemming Sørensen

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder.

Begrundelsen for opgravningen af den rørlagte strækning er hyppig tilstopning af det lille rør, formodentlig pga. rødder. Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Vand og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø

20. august Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø 20. august 2018 Høring af tilladelse til frilægning af dræn og etablering af rørbro ved Gl. Landkanal ved Spøttrup Sø Skive Kommune har modtaget en ansøgning om frilægning af en drænledning som afvander

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st til st. 1836

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st til st. 1836 Den 7.juli 2017 Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af rørbro over Stokkemosegrøften st. 1830 til st. 1836 Kommunen har haft udkastet til afgørelsen i 4 ugers offentlig høring i henhold til

Læs mere

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. juli 2013

Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg. 19. juli 2013 Grundejerforeningen Lille Eng c/o Jens Borresen Lille Eng 1G 5700 Svendborg Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 88 10 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble

Høring af vandløbsregulering i forbindelse med Natura 2000-hydrologiprojekt og naturgenopretning i Ålemosen ved Humble Til lodsejere, relevante myndigheder & interesseorganisationer Center for Vækst og bæredygtighed Teknik og Miljø Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 E-mail: Dato: 16.05.2019 J. nr.: 15/1116 Ref.:

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013

Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013 Tlf. 65 15 14 67 Fax sby@kerteminde.dk Restaureringsprojekt af Holev Bæk 2013 Kerteminde Kommune undersøger i øjeblikket mulighederne for at forbedre Holev Bæk på to strækninger gennem vandløbsrestaurering.

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

KRISTIAN MØLLER HEDEGAARD Solbakkevej Hesselager. Afgørelse vedrørende lovliggørelse af vandingssted ved Stokkebækken, Vormark by, Hesselager

KRISTIAN MØLLER HEDEGAARD Solbakkevej Hesselager. Afgørelse vedrørende lovliggørelse af vandingssted ved Stokkebækken, Vormark by, Hesselager KRISTIAN MØLLER HEDEGAARD Solbakkevej 11 5874 Hesselager Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse vedrørende lovliggørelse

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro i Spangebækken

Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro i Spangebækken Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter vandløbsloven til etablering af ny rørbro

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring af vandløbsrestaurering i Egenabbe Bæk, Svendborg Kommune

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør.

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør. NOTAT Projekt Kunde Vådområde Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland Notat nr. 01 Dato 2016-10-10 Til Fra Kopi til Olaf Gudmann Christiani Henrik Mørup-Petersen PML 1. Risiko for infiltration

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen.

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Tilladelse til nedlæggelse af Karby Strandenge landvindingslag - Høring. Morsø Kommune har modtaget forslag fra Karby Strandenge landvindingslag

Tilladelse til nedlæggelse af Karby Strandenge landvindingslag - Høring. Morsø Kommune har modtaget forslag fra Karby Strandenge landvindingslag Dato 17-09-2019 Sagsnr: 773-2019-11831 Tilladelse til nedlæggelse af Karby Strandenge landvindingslag - Høring Morsø Kommune har modtaget forslag fra Karby Strandenge landvindingslag om nedlæggelse af

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54).

Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Godkendelse af regulering af Mosevangen (kvl 54). Der meddeles hermed godkendelse til omlægningen af regulering af udløbet fra vandløbet Mosevangen (kvl 54)

Læs mere

Uddybende oplysninger om myndighedsafgørelser i vådområdet Tempelkrogen

Uddybende oplysninger om myndighedsafgørelser i vådområdet Tempelkrogen Baggrund Naturstyrelsen har i 2017 etableret vådområdet Tempelkrog Syd, og Lejre og Holbæk Kommune er i gang med realisering af vådområdeprojektet Tempelkrog Nord. Arealerne i de to projekter er beliggende

Læs mere

Høring i henhold til vandløbsloven

Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven Høring i henhold til vandløbsloven: projekt vedrørende etablring af overkørsel i Brandstrup bæk I forbindelse med at Favrskov kommune har modtaget en ansøgning om tilladelse

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 18-11-2016

Læs mere

Kommunens vurdering Ved regulering af vandløb skal vandløbsmyndigheden vurdere projektet i forhold til vandafledning og miljømæssige forhold.

Kommunens vurdering Ved regulering af vandløb skal vandløbsmyndigheden vurdere projektet i forhold til vandafledning og miljømæssige forhold. Fredericia Spildevand og Energi A/S Røde Banke 16 7000 Fredericia Att.: Max J. Friis 14-11-2017 Sags id.: 17/5883 Sagsbehandler: Thomas Løbner Maigaard Tilladelse til rørlægning af tilløb til Erritsø Bæk

Læs mere

Wally Worm Att: Skovhaven Sundbrovej Svendborg. Afgørelse vedrørende reguleringssag om brinksikring af Trappebæk

Wally Worm Att: Skovhaven Sundbrovej Svendborg. Afgørelse vedrørende reguleringssag om brinksikring af Trappebæk Wally Worm Att: Skovhaven Sundbrovej 54 5700Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62233000 mette.serup@svendborg.dk www.svendborg.dk 28. september

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 17. august Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 17. august 2017 Høring af forslag til regulering i Vidkær Bæk Skive Kommune modtog i december 2015 en henvendelse om tiltagende tilvoksning

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af ny gangbro over Sneum Å i station 9735 ved det nedlagte Endrup Mølle Dambrug i Endrup

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af ny gangbro over Sneum Å i station 9735 ved det nedlagte Endrup Mølle Dambrug i Endrup Esbjerg Kommune Vej & Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att.: Anne Christine Bang Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 23. april 2014 Sags id 14/11589 Sagsbehandler Tine

Læs mere

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb 14. juli 2016 Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb Projektet omfatter omlægning af eksisterende drænledning med udløb i Mogenstrup

Læs mere

KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej Faaborg

KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej Faaborg KURT MØLLER JENSEN Svendborgvej 452 5600 Faaborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om lovliggørelse af vadested

Læs mere

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å.

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 15. november 2017 J.nr. 15/5678 Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. PROJEKTBESKRIVELSE...

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Til Høringsberettigede 9. maj 2018 - Sagsnr. 18/8458 - Løbenr. 102536/18 Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved.

Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved. Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Anne.J@svendborg.dk Høring af vandløbsregulering af privat drænledning beliggende matrikel 5s, Tved By, Tved. Svendborg Kommune

Læs mere

Ansøgning om regulering af vandløb

Ansøgning om regulering af vandløb Oplysninger om ansøger Ansøgning om regulering af vandløb Navn Adresse E-mail adresse Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8, 6400 Sønderborg Att.: Tine Dalager tnda@sonfor.dk Telefon nummer

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm

Lovliggørelse efter vandløbsloven af etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning mm Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Att. Niels Laursen Email: Nlhedebo@mail.dk Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 25. oktober 2012 Sagsbehandler

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7

Tilladelse til at forlænge rørbro i Skibsted-Lyngby Å ved Tvorupvej 7 Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse

Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet Stenløse Egedal Kommune Miljøcenteret Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Genåbning af rørlagt strækning i Vejlebrorenden - etablering af nyt vandløbstracé på ejendommen matr. nr. 50, Skenkelsø By, Jørlunde.

Læs mere

Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej Vester Skerninge

Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej Vester Skerninge Svendborg Kommune Trafik og Infrastruktur Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge marie.muff@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Godkendelse af projekt Vådområde Felsted Kog efter reglerne i vandløbsloven.

Godkendelse af projekt Vådområde Felsted Kog efter reglerne i vandløbsloven. Holstebro den 11. maj 2015 Godkendelse af projekt Vådområde Felsted Kog efter reglerne i vandløbsloven. Projektbeskrivelse. Vådområdeprojekt Felsted Kog udgør en vigtig del af den statslige vandplan om

Læs mere

«Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land»

«Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» «Navn» Att.: «Attention» «Adresse» «Postnr» «By» «Land» Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedrørende

Læs mere

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018

Skive Kommune Park og Vej Gyrovej Skive. Att.: Jette Byrgiel Sørensen. 20. december 2018 Skive Kommune Park og Vej Gyrovej 5 Att.: Jette Byrgiel Sørensen 20. december 2018 Høring af tilladelse til udskiftning af vejbro i Kisum-Estvad Bæk - Over Spangen Skive Kommune har den 20. november 2018

Læs mere

Vi har nu gennemgået ansøgningen, og vi har vurderet, at vi kan meddele tilladelse til det ansøgte på nedenstående vilkår.

Vi har nu gennemgået ansøgningen, og vi har vurderet, at vi kan meddele tilladelse til det ansøgte på nedenstående vilkår. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Vestsjælland Mantzhøj Ulkerupvej 1 4500 Nykøbing Sj. Att.: Olaf G. Christiani: ogc@nst.dk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V

Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, København V Aage V. Jensen Naturfond Kampmannsgade 1, 6 1604 København V Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947485 Tilladelse fra Vandløbsloven og dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til etablering af højvandssluse

Læs mere

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur

Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur Til interessenter/klageberettigede Teknik, Erhverv og Kultur 26. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-123894 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Høringsbrev vedr regulering af vandløbet Stenbækken

Læs mere

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup

Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Johannes Aarestrup Sørensen Æbleparken 12, Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: johs.aarestrup@mail.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet Dato: 14. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-P19-2-19 Jette Ingeborg Jensen Telefon: 99 66 71 47 Mail: jije@vesthimmerland.dk Offentliggørelse af

Læs mere

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb

Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Høringspart Høring af reguleringssag -ændring af forløb af rørlagt privat vandløb Sønderborg kommune har d. 15. oktober 2015 modtaget en ansøgning fra Finn V. Jensen, Klapleddet 4, 6470 Sydals om ændring

Læs mere

Svendborg Kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg Kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. F&R Assets A/S Grønlandsvej 23 5700 Svendborg Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr.

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN. Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 4 vandplansindsatser i Tørringebækken Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. september 2015 søgt om godkendelse til, at skabe fri faunapassage

Læs mere

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge

Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Forslag til regulering ansøgning om omlægning af hoveddræn på matr. nr. 30 Snostrup By, Snostrup i forbindelse med etablering af boligområde i Vinge Frederikssund Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Formålet med fjernelsen af rørbroen var, at den var delvist brudt sammen og derfor delvist forhindrede vandgennemstrømningen gennem broen.

Formålet med fjernelsen af rørbroen var, at den var delvist brudt sammen og derfor delvist forhindrede vandgennemstrømningen gennem broen. Lis Tobiasen Løgeskov 15 5771 Stenstrup Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge lene.pedersen@svendborg.dk Lovliggørende tilladelse til fjernelse af bro over Hundstrup

Læs mere

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup

Offentlig høring af forslag til delvis omlægning af det offentlige rørlagte vandløb Tilløb 4.1 til Vojens Bæk på matr.nr. 101 og 380 Maugstrup til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere