Zekler designer og udvikler personlige værnemidler til at beskytte dig, når du er på arbejde. Værn om dine sanser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Zekler designer og udvikler personlige værnemidler til at beskytte dig, når du er på arbejde. Værn om dine sanser."

Transkript

1

2 Ti ud af ti ønsker fortsat at høre godt i 70-års-alderen. Det påstår vi uden nogen videnskabelig undersøgelse i ryggen. Desuden vover vi at påstå, at de fleste gerne vil have både velfungerende øjne og helbredet i behold, uanset om man er 20 eller 70 år. Og nogen vil også se smarte ud og føle sig tilpas også på arbejde. garanterer hverken perfekt hørelse, dit helbred eller et skadefrit liv. Heller ikke en fotomodels udseende. Derimod vil vi gøre det lettere for dig at være rigtigt beskyttet på din arbejdsplads. Rigtigt beskyttet er du, hvis du anvender produkterne hele arbejdsdagen, og du skal først og fremmest have en bekvem beskyttelse, der sidder godt. For yderligere at motivere dig til at anvende beskyttelsesprodukter satser vi på at udvikle stilrene og designede produkter, som du føler dig tilpas med. Dernæst skal du naturligvis vælge den beskyttelse, som passer bedst til det arbejdsmiljø eller arbejdssituation, du er i. Derfor arbejder vi for at gøre valget så enkelt som muligt for dig. designer og udvikler personlige værnemidler til at beskytte dig, når du er på arbejde. Værn om dine sanser.

3 3

4

5 INDHOLD Høreværn 6-15 Om høreværn 8-9 Produkter Tilbehør 15 Øjenværn Om øjenværn Beskyttelsesbriller Tilbehør beskyttelsesbriller 27 Visirer Svejsebeskyttelse Åndedrætsværn Om åndedrætsværn Produkter Produktoversigt 38-39

6

7 Høreværn Hørelsen er en af dine vigtigste sanser, og vi vil vejlede dig i, hvordan du bedst beskytter hørelsen, når du er på arbejde. Først og fremmest er det 100 % anvendelsestid, der gælder, og for at du har lyst til at bære høreværn en hel arbejdsdag, skal det sidde behageligt og få dig til at føle dig tilfreds og bekvem.

8 For at beskytte sin hørelse på den bedste måde er det vigtigt at vide, dels hvilke lydniveauer der forekommer i det omgivende miljø, og dels i hvilke frekvenser lyden forekommer. Derfor skal lydmiljøet, man arbejder i, måles. Resultatet af det opmålte lydmiljø anvender man, når man skal vælge sit høreværn. Hvert høreværns dokumenterede dæmpningsevne sammen med resultatet af det opmålte lydmiljø giver et billede af, hvilken forventet beskyttelse et høreværn giver. Metoder til måling Høreværnets dæmpningsevne beskrives med nedenstående metoder. De forskellige dæmpningsværdier angives for hvert høreværn i produktafsnittet eller i brugsanvisningen til det respektive høreværn. Oktavbåndsmetoden bruges til at bestemme et høreværns dæmpning udtrykt i middelværdi og standardafvigelse i de otte oktavbånd, som standarden kræver. H-M-L bruges til at bestemme høreværnets dæmpning i henholdsvis høj- (H), mellem- (M) og lavfrekvensdomineret (L) støj. SNR (Single Number Rating) er en forenklet beskrivelse af høreværnets dæmpning. En værdi beregnes ud fra høreværnets oktavbåndsværdier. Dæmpningsniveauer For at forenkle valget har vi opdelt høreværnene i tre niveauer. Level 1. God dæmpning, som passer til lettere støj i industrimiljøer. Særlig god dæmpning ved mellem og høje frekvenser. Level 3. Ekstra høj dæmpning ved primært mellem og lave frekvenser. Level 2. Højere dæmpning i både lave og høje frekvenser, til et mere krævende støjmiljø. Det er vigtigt at vælge et høreværn, som ikke "overdæmper". Vi tåler kun en vis mængde støj pr. dag, før vi risikerer at få varige høreskader. Faktorer, som påvirker, er støjens intensitet og tiden, vi opholder os i det støjende miljø. Eksempelvis påvirkes vi lige så meget af 15 minutter i 100 db(a) som 8 timer i 85 db(a). Husk også, at det ikke kun er på arbejdspladsen, at din hørelse kan påvirkes af støj. Et godt tilpasset høreværn har et lydniveau på mellem 70 og 80 db(a) under koppen. Dette for at man ikke skal blive isoleret, og der skal være mulighed for at opfatte lyd i det omgivende miljø. Når man har valgt det rigtige høreværn, giver det betydeligt større mulighed for, at det vil være i brug i hele arbejdspasset, hvilket er en forudsætning for, at man kan opnå den ønskede beskyttelseeffekt. Selv kortere tids "sjusk" kan reducere effekten af høreværnet kraftigt. db L EX,8h 8000 Frequency (Hz) 63 H M L Medium High Extreme LEVEL ONE LEVEL TWO LEVEL THREE Tabellen giver en vejledning i valg af produkt og bygger på en forventet værdi under koppen på mellem 70 og 80 db(a). For at være helt sikker på at man vælger rigtigt, skal lydmiljøet, som man arbejder i, måles og beregnes sammen med høreværnets dæmpningsværdier.

9 Typer af høreværn Issebøjle En justerbar issebøjle med gaffelmontering af koppen. Kombinationen sammen med koppens brede tætningsringe giver en komfortabel beskyttelse, som kan anvendes i lange perioder. Den bløde issepude og tætningsringene er let udskiftelige. Nakkebøjle Nakkebøjle af plastovertrukket rustfrit stål. Sammen med koppens brede tætningsringe giver den et jævnt bøjletryk og en komfortabel brug. Til brug sammen med andre værnemidler, f.eks. visir, svejsehjelm eller beskyttelseshjelm. Visirsystem Visirsystem kan kombineres med issebøjle og hjelmbøjle i 400-serien samt med et separat hovedstel. Der findes også et separat beslag til hjelmmontering, som anvendes, når man ikke anvender høreværn sammen med beskyttelseshjelmen. Se visirer i kapitlet Øjenværn på side Montering på beskyttelseshjelm Til montering på beskyttelseshjelm (30 mm slidsfæste). Bøjlen med gaffelmontering af koppen sammen med de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og en komfortabel brug. Hjelmadapteren er forberedt til montering af visirsystem. Godkendt til montering på disse beskyttelseshjelme IRIS 2 Style 300 Style 600 Balance AC Balance HD Peltor G2000 Peltor G3000 Tilbehør Gamle, stive og/eller slidte tætningsringe forringer ørekoppernes dæmpningsevne, og støjen "siver" ind. Udskift derfor regelmæssigt tætningsringene, så bevares ørekoppens ydelse og komfort. Hvis du arbejder i meget beskidte miljøer eller deler høreværnet med andre, anbefaler vi, at du forsyner tætningsringene med en hygiejnisk engangsbeskyttelse. Elektronikfunktioner FM-radio Gør det muligt at lytte til radio i stedet for støj uden at forstyrre andre. Giver bedre trivsel og bidrager samtidig til større brug af høreværn. Niveaubegrænsere i kopperne gør det umuligt at få skadeligt høje lydniveauer i højttalerne. AUX input 3,5 mm Audio-indgang til tilslutning af ekstern lydkilde, f.eks. MP3-afspiller eller FM-radio. Niveauafhængigt medhør, Level Dependent System Funktionen er præcis, som navnet siger "niveauafhængig". Mikrofonerne tager lyden ind fra omgivelserne, så du kan høre, hvad der sker rundt omkring dig og letter kommunikationen med dine arbejdskammerater. Skulle lyden komme op på skadelige niveauer, reagerer elektronikken omgående og sætter niveauet ned til maks. 82 db. Ekstra god ved miljøer med impulslyde eller varierende støjniveauer. Volumenkontrollen gør, at du også kan forstærke omgivende lyd og alligevel føle dig sikker. Funktionen reducerer risikoen for overdæmpning og giver mulighed for at beholde høreværnet på hele tiden, så længe der er risiko for skadelige lydniveauer.

10 Høreværn ZEKLER 412RD Komfortabelt høreværn med indbygget stereo FM-radio og niveauafhængigt medhør. Mikrofonerne på koppens forside tager lyden ind fra omgivelserne, så du kan høre, hvad der sker omkring dig og letter kommunikationen med dine arbejdskammerater. Skulle lyden komme op på skadelige niveauer, reagerer elektronikken omgående og sætter niveauet ned til maks. 82 db(a). Ekstra god ved miljøer med impulslyde eller varierende støj. Du kan selv vælge, hvilken kombination af funktionerne (radiolytning eller niveauafhængigt medhør) som er mest egnet i situationen. Udstyret med 3,5 mm aux- audioindgang for tilkobling af f.eks. MP3-afspiller. God dæmpning ved mellem, høj og lav frekvens. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Dæmpningsniveau: Level 2. Stereo FM-radio MHz med lydniveaubegrænser (82dB(A)). Niveauafhængigt medhør, Level Dependent System. 3,5 mm AUX-indgang. Kabel med 2x3,5 mm stereokontakt medfølger. 2 stk. 1,5 V AA batterier driftstid ca. 120 timer. Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe. I overensstemmelse med EN 352-1, 352-4, 352-6, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekvens Hz Middelværdi (db) 21 18,4 21,1 27,7 36,9 36,1 42,1 38,8 Standardafvigelse (db) 6,3 4,5 4,2 3,5 4 3,6 3,5 5,4 Forventet dæmpning (db) 14,7 13,9 16,9 24,2 32,9 32,5 38,6 33,4 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Pac Høreværn 412RD Sort Hygiejnesæt HK Komfortring CR RDH Samme egenskaber som 412RD ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN 352-3, 352-4, 352-6, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekvens Hz Middelværdi (db) 17,8 16,3 19,5 26,9 34,3 33,8 41,8 37,4 Standardafvigelse (db) 4,2 4 3,2 3,1 4 2,9 3,3 3,8 Forventet dæmpning (db) 13,6 12,3 16,3 23,8 30,3 30,9 38,5 33,6 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 412RDH Sort ST Hygiejnesæt HK3 STS Komfortring CR1 PÅS 1 10

11 ZEKLER 412R Komfortabelt høreværn med indbygget stereo FM-radio. Gør det muligt at lytte til radio i stedet for støj uden at forstyrre andre. Forbedrer trivslen og øger samtidig brugen af høreværn. Udstyret med 3,5 mm aux audioindgang for tilkobling af f.eks. MP3-afspiller. God dæmpning ved mellem, høj og lav frekvens. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Dæmpningsniveau: Level 2. Stereo FM-radio mhz med lydniveaubegrænser (82 db(a)). 3,5 mm AUX-indgang. Kabel 2 x 3,5 mm stereokontakt medfølger. 2 stk. 1,5V AA batterier driftstid ca. 130 timer. Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe. I overensstemmelse med EN 352-1, 352-6, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekvens Hz Middelværdi (db) 21 18,4 21,1 27,7 36,9 36,1 42,1 38,8 Standardafvigelse (db) 6,3 4,5 4,2 3,5 4 3,6 3,5 5,4 Forventet dæmpning (db) 14,7 13,9 16,9 24,2 32,9 32,5 38,6 33,4 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 412R Sort ST Hygiejnesæt HK3 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 412RH Samme egenskaber som 412R ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN 352-3, 352-6, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekves Hz Middelværdi (db) 17,8 16,3 19,5 26,9 34,3 33,8 41,8 37,4 Standardafvigelse (db) 4,2 4 3,2 3,1 4 2,9 3,3 3,8 Forventet dæmpning (db) 13,6 12,3 16,3 23,8 30,3 30,9 38,5 33,6 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 412RH Sort ST Hygiejnesæt HK3 STS Komfortring CR1 PÅS 1 11

12 Høreværn ZEKLER 412D Komfortabelt høreværn med niveauafhængigt medhør. Mikrofonerne på koppens forside tager lyden ind fra omgivelserne, så du kan høre, hvad der sker omkring dig og letter kommunikationen med dine arbejdskammerater. Skulle lyden komme op på skadelige niveauer, reagerer elektronikken omgående og sætter niveauet ned til maks. 82 db(a). Ekstra god ved miljøer med impulslyde eller varierende støj. Udstyret med 3,5 mm aux-audioindgang for tilkobling af f.eks. MP3-afspiller. God dæmpning ved mellem, høj og lav frekvens. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Dæmpningsniveau: Level 2. Niveauafhængigt medhør, Level Dependent System. 3,5 mm AUX indgang. Kabel 2 x 3,5 mm kontakt medfølger. 2 stk. 1,5 V AA-batterier driftstid ca timer. Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe. I overensstemmelse med EN 352-1, 352-4, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekvens Hz Middelværdi (db) 21 18,4 21,1 27,7 36,9 36,1 42,1 38,8 Standardafvigelse (db) 6,3 4,5 4,2 3,5 4 3,6 3,5 5,4 Forventet dæmpning (db) 14,7 13,9 16,9 24,2 32,9 32,5 38,6 33,4 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 412D Sort ST Hygiejnesæt HK3 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 412DH Samme egenskaber som 412D ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN 352-3, 352-4, Dæmpningsværdi med elektronikken slukket Frekvens Hz Middelværdi (db) 17,8 16,3 19,5 26,9 34,3 33,8 41,8 37,4 Standardafvigelse (db) 4,2 4 3,2 3,1 4 2,9 3,3 3,8 Forventet dæmpning (db) 13,6 12,3 16,3 23,8 30,3 30,9 38,5 33,6 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 412DH Sort ST Hygiejnesæt HK3 STS Komfortring CR1 PÅS 1 12

13 ZEKLER 401 Komfortabelt høreværn med issebøjle. Særlig god dæmpning ved mellem og højere frekvenser. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Specielt egnet til miljøer med lettere støj. Dæmpningsniveau: Level 1 Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekens HZ Middelværdi (db) 13,8 10,9 15,6 25,4 31,1 30,8 33,8 33,5 Standardafvigelse (db) 4,7 2,3 2,2 3,4 3,0 2,3 3,1 2,6 Forventet dæmpning (db) 9,1 8,6 13,4 22,0 28,1 28,5 30,7 30,9 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 401 Sort ST Hygiejnesæt HK1 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 401H Samme egenskaber som 401 ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 15,0 15,0 14,7 24,7 33,1 26,8 32,2 34,6 Standardafvigelse (db) 4,2 3,1 2,9 2,9 3,2 2,7 2,8 3,7 Forventet dæmpning (db) 10,8 11,9 11,8 21,8 29,9 24,1 29,4 30,9 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 401H Sort ST Hygiejnesæt HK1 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 401N Samme egenskaber som 401 ovenfor, men med nakkebøjle. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 12,6 11,7 15,9 22,5 30,5 31,2 34,5 33,8 Standardafvigelse (db) 4,1 2,7 1,9 2,7 2,8 3,5 3,2 4,7 Forventet dæmpning (db) 8,5 9,0 14,0 19,8 27,7 27,7 31,3 29,1 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 401N Sort ST Hygiejnesæt HK1 STS Komfortring CR1 PÅS 1 13

14 Høreværn ZEKLER 402 Komfortabelt høreværn med issebøjle til mere krævende støjmiljøer. God dæmpning ved mellem, høj og lav frekvens. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Dæmpningsniveau: Level 2 Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 18,2 13,6 21,8 30,7 39,4 35,8 37,6 40,0 Standardafvigelse (db) 5,4 3,4 2,7 3,1 3,0 2,9 2,8 4,8 Forventet dæmpning (db) 12,8 10,2 19,1 27,6 36,4 32,9 34,8 35,2 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 402 Sort ST Hygiejnesæt HK2 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 402H Samme egenskaber som 402 ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 15,0 15,0 21,0 28,1 35,3 34,0 34,0 37,3 Standardafvigelse (db) 4,1 2,6 3,1 3,5 4,0 3,8 4,5 4,4 Forventet dæmpning (db) 10,9 12,4 17,9 24,6 31,3 30,2 29,5 32,9 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 402H Sort ST Hygiejnesæt HK2 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 402N Samme egenskaber som 402 ovenfor, men med nakkebøjle. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 17,9 16,4 21,9 29,0 40,2 35,9 36,2 39,0 Standardafvigelse (db) 5,4 4,1 3,8 4,0 4,9 3,3 5,8 6,1 Forventet dæmpning (db) 12,5 12,3 18,1 25,0 35,3 32,6 30,4 32,9 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 402N Sort ST Hygiejnesæt HK2 STS Komfortring CR1 PÅS 1 14

15 ZEKLER 403 Komfortabelt høreværn med issebøjle og ekstra høj dæmpning ved mellem og lav frekvens. Issebøjlen med gaffelmontering og de brede tætningsringe giver et jævnt bøjletryk og komfortabel brug. Dæmpningsniveau: Level 3 Justerbar issebøjle. Blød, udskiftelig issepude. Brede, komfortable og let udskiftelige tætningsringe. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 20,5 17,5 24,8 32,7 43,8 36,4 35,9 38,1 Standardafvigelse (db) 5,4 3,0 2,4 2,6 3,7 3,5 3,1 4,1 Forventet dæmpning (db) 15,1 14,5 22,4 30,1 40,1 32,9 32,8 34,0 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 403 Sort ST Hygiejnesæt HK2 STS Komfortring CR1 PÅS 1 ZEKLER 403H Samme egenskaber som 403 ovenfor, men med hjelmfæste. I overensstemmelse med EN Dæmpningsværdi Frekvens Hz Middelværdi (db) 16,4 17,7 23,5 31,8 41,6 36,4 34,2 35,2 Standardafvigelse (db) 4,3 3,3 4,2 3,5 3,4 3,8 3,9 5,7 Forventet dæmpning (db) 12,1 14,4 19,3 28,3 38,2 32,6 30,3 29,5 H M L SNR Ordrenr Udførelse Type Farve Enh Pac Høreværn 403H Sort ST Hygiejnesæt HK2 STS Komfortring CR1 PÅS 1 Tilbehør til høreværn ZEKLER HK1 ZEKLER HK2 ZEKLER HK3 ZEKLER CR1 HK1 indeholder: 2 stk. tætningsringe, 2 stk. absorbenter og 1 stk. issepude. Passer til høreværn 401. HK2 indeholder: 2 stk. tætningsringe, 2 stk. absorbenter og 1 stk. issepude. Passer til høreværn 402 og 403. HK3 indeholder: 2 stk. tætningsringe, 2 stk. absorbenter og 1 stk. issepude. Passer til høreværn 412. CR1 indeholder: 20 stk. svedabsorbenter/pose Passer til høreværn 401, 402, 403 og 412. Ordrenr Udførelse Hygiensats Ordrenr Udførelse Hygiensats Ordrenr Udførelse Hygiensats Ordrenr Udførelse Komfortring 15

16

17 Øjenværn Den eneste måde at være helt beskyttet imod øjenskader på arbejdspladsen er at bære øjenværn 100 % af arbejdstiden. At gøre det kræver, at man er tilfreds med sit øjenværn. Det bør have den rigtige pasform, den rigtige beskyttelse til arbejdsopgaven, og ikke mindst den rigtige stil! Det ene giver det andet. Er du tilfreds med dit øjenværn, er du sikker på din arbejdsplads!

18 Øjenværn anvendes for at yde beskyttelse imod risici rettet imod øjnene og ansigtet. Disse risici kan være dels mekaniske, f.eks. flyvende partikler og dels kemiske, f.eks. stænk af kemikalier. Også beskyttelse imod stråling, f.eks. kan UV-stråling eller stærkt lys være risici, som man udsættes for i sin arbejdshverdag. For at kunne vælge den rigtige beskyttelse på en sikker måde er det vigtigt, at man bliver klar over, hvilke risici der findes i det omgivende miljø, og at man er omhyggelig med, at øjenværnet er tilpasset til den person, som skal bære det. Vælg rigtig pasform For at en beskyttelsesbrille skal beskytte på en sikker måde, er det vigtigt, at den er godt tilpasset til den, som bærer den. Hvis brillen ikke passer, som den skal, er der risiko for, at der opstår sprækker, hvor farlige partikler eller stråling kan trænge ind og beskadige øjet. Vi har alle forskellig ansigtsform, og der findes ikke én brille, der passer alle. For at en brille skal sidde optimalt, er der mange forhold, der spiller ind, såsom både ansigtsbredde og ansigtsform. For at lette valget af briller har vi valgt at inddele dem i tre kategorier Small, Medium og Large. Dette kan give dig en vejledning i valg af briller, men det er alligevel vigtigt at prøve brillen, så den sidder godt netop på dig. Typer af øjenværn Briller Skal have sideskærme. Visse beskyttelsesbriller kan anvendes uden på almindelige briller. Linserne er fremstillet i slagfast polykarbonat. Gogglebriller Velegnede ved risiko for stænk af kemikalier eller miljø med stor forekomst af partikler. Visirer Beskytter både øjne og ansigt. Visirruder findes i forskellige materialer for at passe til forskellige miljøer. Svejsning Beskytter øjnene og ansigtet imod stråling i forbindelse med svejsearbejde. Der findes også briller, som kun beskytter øjnene, til f.eks. gaslodning/skæring Automatisk nedblændende svejseglas (Auto/Variabel) Beskytter øjne og ansigt. Blænder ned, når lysbue tændes. Dette muliggør arbejde med begge hænder under hele svejseprocessen, hvilket øger kvaliteten og bevirker, at "svejsernakke" undgås. Glasset og skærmen yder svejseren beskyttelse mod skadelig UV- og infrarødstråling. Anbefalet brug af de forskellige mørkhedsgrader iht. tabel på Svejseskærme med farvet linse (fast) Beskytter øjnene og ansigtet imod stråling i forbindelse med svejsearbejde. Også briller, som kun beskytter øjnene, til f.eks. gaslodning/skæring. Anbefalet brug af de forskellige mørkhedsgrader iht. tabel på

19 Funktioner HC Ridsebeskyttelse Linsen er belagt med en belægning for at give en stærk ridsebeskyttelse, som forlænger levetiden for dit øjenværn. HC/AF Ridsebeskyttelse/Antidugbehandling Linsen er belagt med en kombineret belægning, der beskytter imod dug og ridser. Modvirker dug på linsen, samtidigt med at den yder god ridsebeskyttelse. Justerbar stanglængde Giver mulighed for at ændre stanglængden for bedste komfort og pasform. Uden på briller Beregnet til at passe uden på eksisterende briller. Beskytter dine øjne og dine almindelige briller, samtidigt med at du beholder fuldt syn. Blød næsebro Blød næsebro for bedste brugerkomfort. Justerbar linsevinkel Giver mulighed for at justere linsens vinkel mod ansigtet for optimal pasform. Linsetyper til beskyttelsesbriller Klar PC Slagfast Til mekaniske risici Anvendelig under dårlige lysforhold UV-beskyttelse Optisk klasse 1 Linsemærkning eller 2C-1.2 SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN170 Brun PC Slagfast Solbeskyttelseslinse Velegnet til udendørs arbejde UV 400 Optisk klasse 1 Linsemærkning SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN172 Gul PC Slagfast Forstærker kontraster Velegnet til inspektionsarbejde UV-beskyttelse Optisk klasse 1 Linsemærkning SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN170 Grå PC Spejlglas PC Blåt spejl PC Slagfast Solbeskyttelseslinse Velegnet til udendørs arbejde UV 400 Optisk klasse 1 Linsemærkning eller SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN172 Orange PC Slagfast Forstærker kontraster Opleves afslappende for øjet UV-beskyttelse Velegnet til inspektionsarbejde Optisk klasse 1 Linsemærkning SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN170 I/O PC Slagfast Solbeskyttelseslinse (Light gold mirror) Egnet til skiftende arbejde, inde/ude. UV 400 Optisk klasse 1 Linsemærkning SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN172 Svejsefilter i PC Slagfast Mørkhedsgrad 3 Velegnet til hårdlodning, flammeskæring Mørkhedsgrad 5 Velegnet til gassvejsning, hårdlodning UV-beskyttelse Optisk klasse 1 Linsemærkning 3 eller 5 SK 1F I overensstemmelse med EN166 og EN169 Bifokal (læsebriller) PC Slagfast Beskyttelses-/læsebriller. Positiv bifokal slibning i styrkerne +1,0/+1,5/+2,0/+2,5 Velegnet ved besigtigelse af præcisionsarbejde, arbejdstegninger, maskinarbejde, instruktioner m.m. Med s slebne beskyttelsesbriller slipper du for problemer med dobbelte briller ved arbejdet. UV-beskyttelse >99,9 % UV-beskyttelse op til min. 385 nm UV % UV-beskyttelse op til min. 400 nm

20 Mærkning Mærkning af stel (a) (b) (c) (d) (e) (f) Producent Nummer på EN-standard Egnede anvendelsesområder. Ingen mærkning = Basal brug (briller) 3 = Væsker (gogglebriller, visir) 4 = Støvpartikler > 5 µm (gogglebriller) 5 = Gas og små støvpartikler < 5 µm (gogglebriller) 8 = Kortslutning, elektriske lysbuer (visir) 9 = Smeltet metal og varme stoffer (gogglebriller, visir) Mekanisk resistens S = Forstærket fasthed F = Høj hastighed, lavenergi-anslag (6 mm stålkugle med 45 m/s) B = Høj hastighed, mediumenergi-anslag (6 mm stålkugle med 120 m/s) A = Høj hastighed, højenergi-anslag (6 mm stålkugle med 190 m/s) Mærkning "T" efter symbol for mekanisk resistens angiver beskyttelse ved ekstreme temperaturer (FT, BT, AT) H = Tilpasset til lille hovedform Højeste farvetonenummer kompatibelt med stellet Mærkning af linser (a) (b) (c) (d) (e) (f) Filtertype 2 eller 2C = UV 4 = IR 5 eller 6 = Solfilter Farvetonenummer (Uden filtertypenummer = svejsefilter) Producent Optisk klasse 1= Permanent brug 2 = Midlertidig brug 3 = Bruges i undtagelsestilfælde Mekanisk resistens (Se mærkning af stel) Øvrige krav 8 = Kortslutning, elektriske lysbuer (visir) 9 = Smeltet metal og varme stoffer (gogglebriller eller visir) K = Resistens mod overfladeskader af fine partikler N = Resistens mod damp. R = Forhøjet refleksionsfaktor 20

21 Øjenværn - Beskyttelsesbriller ZEKLER 55 Briller med moderne, sporty design. Linse af polykarbonat UV-beskyttelse Justerbare stænger i en blanding af hård og blød plast Linsens vinkel er justerbar Brillerne giver et bredt synsfelt og optimal beskyttelse Blød næsebro Klar, gul, grå og I/O (Indoor/Outdoor) linse, svejsefilter 3 eller 5 Positiv bifokal slibning i styrkerne +1,0/+1,5/+2,0/+2,5 Grå og I/O = UV400 HC = ridsefast linse. HC/AF = ridsefast og dugbeskyttet linse. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klar og gul linse også med EN 170. Grå og I/O lins også med EN 172. Svejsefilter 3 og 5 også med EN 169. Ordrenr Lins Klar HC Gul HC Grå HC Klar HC/AF Gul HC/AF Ordrenr Lins Grå HC/AF I/O HC/AF Svets Fast 3 HC Svets Fast 5 HC Beskyttelses- og læsebriller ZEKLER 55 Bifocal Beskyttelse-/læsebriller med 4 stk. forskellige bifokale styrker. Glas af polykarbonat. UV-beskyttelse. Justerbare stænger i en blanding af blød og hård plast. Glassets vinkel kan justeres. Blød næsebøjle. Positiv bifokal slibning i styrker +1,0/+1,5/+2,0/+2,5. HC = ridsefast glas I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F og EN 170 Ordrenr Lins Linsstyrka Klar HC +1, Klar HC +1, Klar HC +2, Klar HC +2,5 ZEKLER 255 Moderne, sporty design. Specielt tilpasset til en smallere hovedform Linse af polykarbonat. UV-beskyttelse. Justerbare stænger i en blanding af hård og blød plast. Linsens vinkel er justerbar. Blød næsebro. Med klar, gul eller grå linse. Grå = UV400 HC = ridsefast linse. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FH. Klar og gul linse også med EN 170. Grå linse også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC Gul HC Grå HC 21

22 Øjenværn - Beskyttelsesbriller ZEKLER 45 Sporty design. Glas af polykarbonat UV-beskyttelse. Justerbare stænger i en blanding af blød og hård plast. Blød næsebøjle. Klart, gult, gråt eller orange glas. Grå = UV400. Anvendelsesområde: Orange og gult glas giver tydeligere konturer, egnetf.eks. vedinspektionsarbejde. HC = ridsefast glas. HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klart, gult og orange glas også med EN 170. Gråt glas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC Gul HC Ordrenr Lins Grå HC/AF Orange HC/AF ZEKLER 75 Beskyttelsebriller med sporty design. Glas af polykarbonat. UV-beskyttelse. Blød næsebro. Klart, gult eller gråt glas. Grå = UV400 HC = ridsefast glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klart og gult glas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC Gul HC Ordrenr Lins Grå HC ZEKLER 80 Glas af polykarbonat. UV-beskyttelse. Blød næsebro og tætningskant, som slutter tæt. Leveres med justerbart nakkebånd aftagelige stænger. Med nakkebånd, velegnet i kombination med høreværn. Klart eller gråt glas. Grå = UV400 HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klart glas også med EN 170 Gråt glas med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC/AF Ordrenr Lins Grå HC/AF 22

23 ZEKLER 70 Moderne, sporty design Glas af polykarbonat Metalstel med fjedrende, formbare, gummibeklædte stænger for optimal komfort. UV-beskyttelse Klart, gråt og blåt spejlglas. Gråt og blåt spejl = UV400 HC/AF = Ridsefast og antidugbehandlet glas. I overenstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klart glas også med EN 170. Gråt og blåt spejlglas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC/AF Grå HC/AF Ordrenr Lins Blå HC/AF ZEKLER 30 Glas af polykarbonat. Heldækkende sidebeskyttelse. UV-beskyttelse. Klart, gult eller gråt glas. Grå = UV400 HC = ridsefast glas. HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FT. Klart og gult glas også med EN 170 Gråt glas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC/AF Gul HC/AF Grå HC/AF Ordrenr Lins Klar HC Gul HC ZEKLER 235 Specielt tilpasset til smallere hovedform Linse i polykarbonat. Heldækkende sidebeskyttelse. UV-beskyttelse. Klar linse HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet linse. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FH samt EN 170 Ordrenr Lins Klar HC/AF ZEKLER 31 Linse af polykarbonat Heldækkende sidebeskyttelse UV-beskyttelse Blød næsebro. Bløde stangender. Klar, gul eller spejlglaslinse. Spejlglas = UV400 HC/AF = Ridse- og dugbeskyttet linse. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F Klar og gul også med EN 170. Spejlglas også med EN 172 Ordrenr Lins Klar HC/AF Gul HC/AF Ordrenr Lins Spegjlglas HC/AF 23

24 Øjenværn - Beskyttelsesbriller ZEKLER 15 Glas af polykarbonat. UV-beskyttelse Uden indfatning. Glassets vinkel er justerbar. Klart, gult eller brunt glas. Brun = UV400 HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse1f. Klart og gult glas også med EN 170 Brunt glas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC/AF Gul HC/AF Brun HC/AF ZEKLER 33 Beskyttelsebriller i klar polykarbonat. De giver et bredt synsfelt og har heldækkende sidebeskyttelse med ventilation. 99,9% af UV-strålerne. Kan bæres over egne briller. Anvendelsesområde: Velegnede som besøgsbriller. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FT og EN 170 Ordrenr Lins Klar Ordrenr Lins Gul ZEKLER 25 Glas af polykarbonat. Justerbare stænger for optimal komfort. Glassets vinkel kan justeres. Sidebeskyttelse i et stykke. UV-beskyttelse. Kan bæres over egne briller. Klart, gult eller gråt glas. Grå = UV400 HC = ridsefast glas. HC/AF = ridsefast og antidug-glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F. Klart og gult glas også EN 170. Gråt glas også med EN 172. Ordrenr Lins Klar HC Gul HC Ordrenr Lins Grå HC/AF 24

25 Gogglebrille ZEKLER 95 Dugbeskyttet linse af polykarbonat. Ventileret ramme. Blød komfortabel tætningskant, som følger ansigtets kontur. Justerbart elastikbånd. Ekstra testet: Beskyttelse mod væskedråber (3) groft støv (4) og resistens mod dug (N) I overensstemmelse med EN166, klasse 1BT34 samt EN 170 Ordrenr Udførelse Lins Gogglebrille Klar HC/AF Gogglebrille ZEKLER 90 Udskiftelige dugfri og ridsefaste acetat- eller polykarbonatglas. Brilleindfatningen er fremstillet i PVC, som følger ansigtets form og slutter tæt. Justerbar ventillation. Kan bæres sammen med åndedrætsværn. Justerbart elastikbånd. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1. (PC) BT, (AC) FT Ordrenr Udførelse Lins Gogglebrille Klar HC/AF PC Gogglebrille Klar HC/AF AC Reserveglas Klar HC/AF PC Reserveglas Klar HC/AF AC Gogglebrille ZEKLER 88 Dugfri, optisk neutrale glas af polykarbonat. Brilleindfatningen er fremstillet i røgfarvet PVC som følger ansigtet og slutter tæt. 2 skjulte ventiler. Stilbart elastikbånd. Kan bæres udenpå egne briller. Tillægstestet mod væskedråber (3) og groft støv (4). I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B. Ordrenr Udførelse Lins Gogglebrille Klar Reserveglas Klar Gogglebrille ZEKLER 44 Dugfri, optisk neutrale glas af polykarbonat. Brilleindfatningen er fremstillet i røgfarvet PVC som følger ansigtet og slutter tæt. 6 skjulte ventiler. Stilbart elastikbånd. Kan bæres udenpå egne briller. Tillægstestet mod væskedråber (3) og groft støv (4) I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B. Ordrenr Udførelse Lins Gogglebrille Klar HC/AF PC 25

26 Øjenværn - Beskyttelsesbriller Nogle har den fordel, at de kan arbejde udendørs, andre at de kan arbejde indendørs. Hvordan man ser på sagen er individuelt, ligesom valget af briller. Beskyttelsesbriller med 100% UV-beskyttelse er briller, du kan have på på solskinsdage - også fridage! Husk, at de fleste af modellerne på de foregående sider også findes med et sollinsealternativ. ZEKLER Z101 Sporty beskyttelsesbriller i moderne design med solglas i forskellige nuancer. Glas af polykarbonat. Absorberer 100 % af UV-strålingen, (UV400). Blød næsebøjle for optimal komfort. Bløde og gummibeklædte stangender, der kan formes for at give perfekt pasform. Gråt glas. HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FT samt EN 172. Ordrenr Lins Stel Grå HC/AF Red metal/sort Grå HC/AF Blue Zebra/Sort ZEKLER 201 Sporty beskyttelsesbriller i moderne design med solbeskyttelseslinse Specielttilpasset til smallere hovedform. Linse af polykarbonat. Absorberer 100 % af UV-strålingen (UV400) Blød næsebro for maksimal komfort. Bløde og gummiklædte stangender for ekstra komfort Grå linse HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet linse. I overenstemmelse med EN 166, klasse 1FH samt EN 172. Ordrenr Lins Grå HC/AF ZEKLER Z104 Sporty beskyttelsesbriller i moderne design. Glas af polykarbonat. Absorberer 100 % af UV-strålingen, (UV 400). Blød og justerbar næsebøjle for høj komfort. Stænger i en blanding af hård og blød plast. Gråt glas. HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F og EN 172 Ordrenr Lins Stel Grå HC/AF Sort/Orange 26

27 ZEKLER Z104 med polariserende linser Sporty beskyttelsesbriller i moderne design med polariserende solglas. Glas af polykarbonat. Absorberer 100 % af UV-strålingen, (UV 400). Blød og justerbar næsebøjle for høj komfort. Stænger i en blanding af hård og blød plast. Gråt glas, polariserende HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F samt EN 172 Ordrenr Lins Stel Polariserad HC/AF Sort ZEKLER 106 Beskyttelsesbriller i moderne design med grå solbeskyttelsesglas. Glas af polykarbonat. Absorberer 100 % af UV-strålingen (UV 400). Gråt glas HC/AF = ridsefast og antidugbehandlet glas I overensstemmelse med EN 166, klasse 1F og EN 172 Ordrenr Lins Grå Øjenværn - Tilbehør Brilleetui ZEKLER hårdt Brilleetui ZEKLER blødt Brilleetui ZEKLER hårdt med filtforet inderside Ordrenr. Udførelse Farve Hårdt etui med Sort bælteholder Brilleetui ZEKLER hårdt til lukkede beskyttelsesbriller Ordrenr. Udførelse Blødt etui Brillesnor ZEKLER Ordrenr. Udførelse Hårdt etui med filtforet inderside Ordrenr Ordrenr Udførelse Universal och justerbar snodd Justerbar snodd med ögla 27

28 Øjenværn - Visirer Let skal det være, det kan vi ikke sige for ofte! Når det er tid til arbejde, hvor man skal dække hele ansigtet, er det visirer, det handler om. Disse passer fint til høreværn og er tilpassede til hjelmfæste, når der er behov for det. Sådan vælger du Arbejde som kræver Ansigts- hoved- og høreværn Arbejde som kræver Ansigts- og høreværn Produktalternativer 67PC F 67PC F 67PC200C + 61F 67AC F 67ME F 67MS F Produktalternativer 67PC A eller 61B 67PC A eller 61B 67PC200C + 61B 67AC B 67ME A eller 61B 67MS A eller 61B Arbejde som kræver Ansigts- og hovedværn Arbejde som kræver Ansigtsværn Produktalternativer 67PC E+61F 67PC E+61F 67PC200C+ 61E+61F 67AC E+61F 67ME E+61F 67MS E+61F Produktalternativer 67PC B 67PC B 67PC200C + 61B 67AC B 67ME B 67MS B 10 28

29 Øjenværn - Visirer Visir PC ZEKLER 67PC200 Klart visir af polykarbonat. Højeste optiske klasse, meget god slagfasthed. Bredde 200 mm, tykkelse 1 mm, højde 200 mm. Passer til visirholder 61A, 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B9. Ordrenr Visir PC ZEKLER 67PC200C Klart visir af polykarbonat med hagebeskyttelse. Højeste optiske klasse, meget god slagfasthed. Bredde 200 mm, tykkelse 1 mm, højde 220 mm. Passer til visirholder 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B9. Ordrenr Visir PC ZEKLER 67PC250 Klart visir af polykarbonat. Højeste optiske klasse, meget god slagfasthed. Antidug-behandlet. Bredde 200 mm, tykkelse 1 mm, højde 250 mm. Passer til visirholder 61A, 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B9. Ordrenr Visir AC ZEKLER 67AC200 Klart visir af cellulose-acetat. Højeste optiske klasse, god slagfasthed. Antidug-behandlet. Bredde 200 mm, tykkelse 1 mm, højde 200 mm. Passer til visirholder 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1FN Ordrenr Visir Net ZEKLER 67ME185 Visir af ætset, rustfrit stålnet. Lysgennemtrængning 82-85,5 %. Bredde 200 mm, højde 185 mm. Passer til visirholder 61A, 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 1731, klasse S. Ordrenr Visir Net ZEKLER 67MS185 Visir af rustfrit stålnet. Lysgennemtrængning %. Bredde 200 mm, højde 185 mm. Passer til visirholder 61A, 61F, 61E og 61B. I overensstemmelse med EN 1731, klasse S. Ordrenr Øjenværn - Tilbehør visir Visirholder 61A til issebøjle Ordrenr Enkel og smidig indfæstning til montering af visir på høreværn. Passer til alle høreværn i 400-serien med issebøjle. Passer til visirer 67PC200, 67PC250, 67ME185 og 67MS185. Kombinationen visir/visirholder er i overensstemmelse med EN 166 og EN Fæste 61E til visirholder 61F Ordrenr Fæste til montering af visirholder på beskyttelseshjelm uden høreværn. Passar til visirer 67PC200, 67PC200C, 67PC250, 67AC200, 67ME185 og 67MS185. Kombinationen visir/visirholder er i overensstemmelse med EN 166 og EN Visirholder 61F til hjelmmontering Ordrenr Hovedstel 61B Stabilt og bekvemt hovedstel til visir, hvor beskyttelseshjelm ikke kræves. Justerbart issebånd og elastikbånd i nakken for komfort og stabilitet. Passer til visirer 67PC200, 67PC200C, 67PC250, 67AC200, 67ME185 og 67MS185. Ordrenr Kombinationen visir/visirholder er i overensstemmelse med EN 166 og EN Visir - Ansigtsskærm komplet Ansigtsskærm ZEKLER 10 Bred skærm af polykarbonat, som dækker hele ansigtet. Visirholder og pandebeskyttelse af slagresistent polykarbonat med hurtigjustering af nakkebånd. Det vipbare visir er kantforstærket med letmetal. Med pandebeskyttelse af velour for maksimal komfort. Det er let at udskifte visiret. I overensstemmelse med EN 166, klasse 1B. Ordrenr Udførelse Ansigtsskærm komplet Glas PC 10 er et separat produkt, som ikke passer med ovenstående system. 29

30 Øjenværn - Svejsebeskyttelse Svejsehjelm ZEKLER Fusion Fusion Automatisk nedblændende svejsehjelm. Svejsehjelmen: Beskyttelse af hele ansigtet,øjne, øre og hals. Aerodynamisk design for at lede svejserøgen væk. Det ydre beskyttelsesglas er konvekst for at formindske varme og reflekser. En blødt afrundet kantrundt i hele svejsehjelmen gør den bekvem at bære. Komfortabel, med hurtigjustering. Ydre og indre beskyttelsesglas skiftes enkelt. Letvægt, 430 g med svejsekassette. I overensstemmelse med EN 379 og EN 175. Svejsekasette Fusion Omskiftningstid lys - mørk: 0,15 ms (+23 C) Trinløs justering af førhaling fra mørk til lys: 0,2-0,8 sek UV/IR-beskyttelse Tæthedsgrad: UV15 / IR14 konstant Lyst niveau Tæthedsgrad: 4 Mørkt niveau Tæthedsgrad:: variabel tæthedsgrad 9, 10, 11, 12, 13 Udsigt: 95x46,5 mm Kraftkilde: solceller - ikke batteribytte Anvendelsestemperatur: -10 C till +60 C Vægt: 95 g Optisk klasse (EN 379): 1/1/1 Ordrenr Udførelse Linse Komplet inkl kassette Auto/Variabel Svejsekassette Auto/Variabel Ydre beskyttelsesglas Indre beskyttelsesglas Svedbånd ZEKLER Fusion Letvægt (330 g uden svejsekassette, 430 g med svejsekassette). Blødt afrundet kant hele vejen rundt inde i svejsehjelmen. Det ydre beskyttelsesglas er konvekst for at reducere varme og reflekser. Enkel udskiftning af beskyttelsesglas uden at tage svejsekassetten ud. Komfortabelt hovedbånd med hurtigjustering. Optimal beskyttelse af hele ansigtet. Aerodynamisk design for at lede svejserøgen væk. Svejsebriller ZEKLER 55 Svejseglas med tæthedsgrad hhv. 3 og 5. Moderne, sporty design. Glas af polykarbonat. Justerbare stænger i en blanding af hård og blød plast. Glassets vinkel er justerbar. Brillen giver et bredt synsfelt og optimal beskyttelse. Blød næsebro. Svejsefilter 3 eller 5 HC = ridsefast glas I overensstemmelse med EN 166 klasse 1F og EN 169. Ordrenr Udførelse Lins Svejsebriller Svejsning Fast 3 HC Svejsebriller Svejsning Fast 5 HC 30

31 Svejsehjelm ZEKLER ADF500 ADF Automatisk nedblændende svejsehjelm. Svejsehjelmen: Tilbyder optimal beskyttelse af hele ansigtet, såvel øjne som ører og hals. Aerodynamisk design for at lede svejserøgen væk. En blødt afrundet kant hele vejen rundt om svejsehjelmen gør den behagelig, når man drejer hovedet og støder imod skuldrene. Komfortabelt hovedstel med knapjustering. Ydre og indre beskyttelsesglas udskiftes enkelt uden at svejsekassetten skal tages ud. Letvægt. 430 g med svejsekassette. I overensstemmelse med EN 379 og EN 175 Svejsekasette ADF 500 Omslagstid lys - mørk: 0,25 ms (+23 C) Trinløs justering af forsinkelse fra mørk til lys: 0,1-1,0 sek UV/IR - skydd Tæthedsgrad: Op til Din 16 konstant Lyst niveau Tæthedsgrad: 3, 5 Mørkt niveau Tæthedsgrad:: Variabel tæthedsgrad 9, 10, 11, 12, 13 Udsigt: 97x47,5 mm Kraftkilde: solceller - ikke batteribytte Anvendelsestemperatur: -5 C C Optisk klasse (EN 379): 1/1/1/2 Ordrenr Udførelse Linse Svejsehjelm ADF500 Auto/Variabel Ydre beskyttelsesglas Indre beskyttelsesglas Svedbånd Svejsehjelm ZEKLER W130 Fremstillet af brandfast plast, opfældeligt svejseglas. Justerbart hovedbånd med knapjustering. I opfældet stilling beskyttes øjnene af klart glas. Vægt 495 g. Leveres med svejseglas 110x60 mm i tæthedsgrad 11. I overensstemmelse med EN 166 og EN 175. Ordrenr Udførelse Lins Svetshjälm W130 Svets fast Inre skyddsglas Svettband 31

32

33 Åndedrætsværn Det handler om dine lunger. Det handler om dine luftveje. For at de skal kunne opfylde deres livsvigtige funktioner både i dag og i fremtiden, kræver det, at du beskytter dem imod skadelige partikler. Visse partikler er ikke bare ubehagelige at indånde, men faktisk så tilpas modbydelige, at de kan forårsage livslang og i nogle tilfælde dødelig sygdom. Og den eneste måde at være helt beskyttet imod åndedræts problemmer på arbejdspladsen er at anvende åndedrætsværn 100 % af arbejdstiden. At gøre det kræver, at man er tilfreds med sit åndedrætsværn, at det skal passe dit ansigt og være behageligt at anvende.

34 Filtrerende halvmasker anvendes for at forhindre, at skadelige partikler kommer ned i luftvejene. For på en sikker måde at kunne vælge den rigtige type filtrerende halvmaske er det vigtigt, at man bliver klar over, hvilke partikler der findes i det omgivende miljø, samt i hvilken koncentration de forekommer. For at masken skal beskytte optimalt, er det også vigtigt, at den på en smidig og fleksibel måde kan tilpasses til ansigtsbredde, form osv., så indtrængen af partikler forhindres. Vi har et sortiment af filtrerende halvmasker, som passer perfekt, når man vil arbejde bekvemt i de risikomiljøer, hvor den type beskyttelse behøves. HVORDAN VIRKER DET? Ved indånding passerer luften gennem filtermaterialet, ved udånding gennem filtermaterialet eller gennem udåndingsventilen. Beskyttelsesfunktionen i filtrerende halvmasker udgøres af højtydende filtermateriale, som kombinerer traditionel mekanisk filtrering og avanceret filtreringsteknik. Partikler opfanges og holdes effektivt tilbage i filtermaterialet. Nej til skæg Din filtrerende halvmaske giver god og rigtig beskyttelse, når den anvendes rigtigt og sidder tæt. Ved skæg eller kraftigere skægstubbe sidder den ikke helt tæt imod ansigtet, og da mindskes beskyttelsesfaktoren markant, og den giver derfor ikke tilstrækkelig beskyttelse. Sammensætningen af filtermateriale, type, gramvægt og ydelse har afgørende betydning for, hvor effektivt partikler filtreres, ligesom for niveauet for åndedrætsmodstand. Hvis masken er udstyret med udåndingsventil, bliver åndedrætsmodstanden mindre. Filtrerende halvmasker er kun egnede til at bære ved normalt iltindhold i luften. Funktioner Beskyttelsesklasser FFP2 hhv. FFP3. Form Foldbare eller kopformede masker. Det bedste er, at du prøver dig frem til den model, som passer dig bedst. Materialer Effektivt filtermateriale, som opfanger og effektivt tilbageholder partikler og samtidig giver meget lav åndedrætsmodstand. Lugtfilter Foldbar model med et integreret lager af aktivt kul, som beskytter mod ildelugtende organiske dampe og gasser under den hygiejniske grænseværdi. Udåndingsventil Ventil som meget effektivt ventilerer fugt, varme og kuldioxid ud og giver komfortabel brug under hele arbejdspasset. Tætning Fleksibel, blød næsetætning, i nogle modeller rundt på hele maskens inderside. Tilpasning Endeløst, vævet elastikbånd eller to vævede elastikbånd med 4-punkts-spænder for optimal justering og tilpasning.

35 Beskyttelsesfaktor Beskyttelsesfaktoren er et mål for et værnemiddels evne til at reducere sundhedsrisici. Hvilken beskyttelsesfaktor en filtrerende halvmaske giver, bestemmes af summen af lækager fra omgivelserne. Beskyttelsesfaktoren angiver maskens evne til at rense luften, og man angiver, op til hvor mange gange den hygiejniske grænseværdi som den filtrerende halvmaske kan anvendes. Begrebet beskyttelsesfaktor kan anvendes som hjælpemiddel ved valg af filtrerende halvmaske - jo farligere luftforureninger der er i omgivelserne, desto højere beskyttelsesfaktor skal masken have. I EN 529:2005 findes en fortegnelse over de nominelle beskyttelsesfaktorer, som gælder for filtrerende halvmasker. Følgende filtreringsgrader og nominelle beskyttelsesfaktorer gælder for filtrerende halvmasker, som er godkendt iht. EN 149:2001+A1:2009: Beskyttelsesklasse EN 149:2001+A1:2009 filtreringsgrad, paraffinolie FFP1* 80% 4 FFP2** 94% 12 FFP3*** 99% 50 Nominel beskyttelsesfaktor iht. EN 529:2005 * Ikke imod kræftfremkaldende og radioaktive stoffer, mikroorganismer (bakterier, virus, sporer) eller imod biokemiske stoffer (enzymer, hormoner). ** Ikke imod mikroorganismer (virus, sporer) eller imod biokemiske stoffer (enzymer, hormoner). *** Beskytter imod alle typer partikler. Klassificering og mærkning Filtrerende halvmasker godkendes i beskyttelsesklasserne FFP1, FFP2 og FFP3 og skal opfylde krav til, f.eks. hvor effektivt partikler udskilles, åndedrætsmodstand og indtrængen. En højere klasse dækker også de lavere. s filtrerende halvmasker findes i beskyttelsesklasserne FFP2 og FFP3. Filtrerende halvmasker testes og godkendes iht. EN 149:2001+A1:2009. I testen anvendes paraffinolie som aerosol for at simulere partikler, dvs. maskerne udsættes for partikler i væskeform, hvilket i almindelighed er vanskeligere at filtrere end faste partikler med denne type maske. Åndedrætsmodstanden må heller ikke overstige fastsatte niveauer ved forskellige luftmængder. Mærkning Filtrerende halvmasker, som er testet og godkendt iht. EN 149:2001+A1:2009, skal mindst mærkes med: Navn/varemærke/andet, som identificerer producenten/distributøren Type af maske og beskyttelsesklasse Nummer og udgivelsesår for EN-standarden CE-symbolet og benævnelse for anmeldt organ Batchmærkning kan findes som supplement. Filtrerende halvmasker kan også gennemgå dolomittest iht. EN 149:2001+A1:2009, hvor man simulerer et forhøjet niveau af faste partikler svarende til situationen i f.eks. en mine. Masker, som efter dolomittest klarer kravene til filtreringsgrad og åndedrætsmodstand, må mærkes D. Masker mærkede R = Reusable. Disse må anvendes i mere end ét arbejdspas, forudsat at producenten leverer instruktion i, hvordan masken rengøres. Dolomittest er obligatorisk for at kunne mærke masker R. Masker mærkede NR = Not Reusable. Disse må anvendes i maksimalt et enkelt arbejdspas og skal derefter kasseres. Dolomittest er frivillig for masker mærket NR. Hvis masken bliver beskadiget, eller man mærker øget åndedrætsmodstand, skal den dog altid udskiftes.

36 Åndedrætsværn - Filtrerende halvmasker ZEKLER 1202, 1202V FFP2 Bekvem, foldbar, filtrerende halvmaske i moderne design. Meget effektivt filtermateriale, som kombinerer forskellige typer elektrostatisk filtermedie, hvilket giver meget lav åndedrætsmodstand. Endeløst, vævet elastikbånd gør masken enkel at justere. Udåndingsventil, som meget effektivt bortventilerer fugt, varme og kuldioxid, giver en komfortabel brug i hele arbejdspasset. Beskyttelsesklasse FFP2, beskytter imod faste partikler og partikler i væskeform 12 x HGV. Til brug i maks. et arbejdsskift (NR). Dolomittestet (D). Meget effektiv udåndingsventil, som bortleder varme, fugt og kuldioxid fra masken. Fleksibel, blød næsetætning. Endeløst, vævet elastikbånd for optimal tilpasning. Hygiejnisk stykpakket i plastpose eller 3-pack blisteremballage. I overensstemmelse med EN 149:2001+A1:2009. Ordrenr Udførelse Klassificering Antal pr. pac uden ventil FFP2 NR D uden ventil FFP2 NR D uden ventil FFP2 NR D 500 bulk med ventil FFP2 NR D med ventil FFP2 NR D med ventil FFP2 NR D 500 bulk ZEKLER 1203V FFP3 Bekvem, foldbar, filtrerende halvmaske i moderne design. Meget effektivt filtermateriale, som kombinerer forskellige typer elektrostatisk filtermedie, hvilket giver meget lav åndedrætsmodstand. Endeløst, vævet elastikbånd gør masken enkel at justere. Udåndingsventil, som meget effektivt bortventilerer fugt, varme og kuldioxid, giver en komfortabel brug i hele arbejdspasset. Beskyttelsesklasse FFP3, beskytter imod faste partikler og partikler i væskeform 50 x HGV. Til brug i maks. et arbejdsskift (NR). Dolomittestet (D). Meget effektiv udåndingsventil, som bortleder varme, fugt og kuldioxid fra masken. Fleksibel, blød næsetætning. Endeløst, vævet elastikbånd for optimal tilpasning. Hygiejnisk stykpakket i plastpose eller 3-pack blisteremballage. I overensstemmelse med EN 149:2001+A1:2009. Ordrenr Udførelse Klassificering Antal pr. pac med ventil FFP3 NR D med ventil FFP3 NR D med ventil FFP3 NR D 500 bulk ZEKLER 1202VC FFP2 Bekvem, foldbar, filtrerende halvmaske i moderne design. Meget effektivt filtermateriale, som kombinerer forskellige typer elektrostatisk filtermedie, hvilket giver meget lav åndedrætsmodstand. Et integreret lager af aktivt kul for komfort også i miljøer med organiske dampe og gasser. Endeløst, vævet elastikbånd gør masken enkel at justere. Udåndingsventil, som meget effektivt bortventilerer fugt, varme og kuldioxid, giver en komfortabel brug i hele arbejdspasset. Beskyttelsesklasse FFP2, beskytter imod faste partikler og partikler i væskeform 12 x HGV. Integreret lager af aktivt kul, som beskytter imod organiske dampe og gasser under den hygiejniske grænseværdi. Til brug i maks. et arbejdsskift (NR). Dolomittestet (D). Meget effektiv udåndingsventil, som bortleder varme, fugt og kuldioxid fra masken. Fleksibel, blød næsetætning. Endeløst, vævet elastikbånd for optimal tilpasning. Hygiejnisk stykpakket i plastpose eller 3-pack blisteremballage. I overensstemmelse med EN 149:2001+A1:2009. Ordrenr Udførelse Klassificering Antal pr. pac med ventil och aktivt kol FFP2 NR D med ventil och aktivt kol FFP2 NR D 3 36

3M/Sikkerhed. Beskyttelsesbriller. Komfort & Beskyttelsesbriller Design

3M/Sikkerhed. Beskyttelsesbriller. Komfort & Beskyttelsesbriller Design 3M/Sikkerhed Beskyttelsesbriller Komfort & Beskyttelsesbriller Design 2 Indhold 3M briller 3M serier 3M info Glasfarver 2 Godkendelse 2 Standardegenskaber og fordele 3 Andre egenskaber og fordele 3 Classic

Læs mere

168202010 Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50

168202010 Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50 Lagerprogram 2015 BESKYTTELSES BRILLE 682 Sporty moderne beskyttelsesbriller der ikke kun visuelt viser sit attraktive design. Den høje kvalitet glas med dobbelt belægning giver overlegen modstandsdygtighed

Læs mere

Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50

Grå/blå Klar PC 2 mm ridsefast og dugfrit glas 10 stk. 49,50 Lagerprogram 2015 BESKYTTELSESBRILLE 682 Sporty moderne beskyttelsesbriller der ikke kun visuelt viser sit attraktive design. Kvalitetsglas med dobbelt belægning giver overlegen modstandsdygtighed mod

Læs mere

3M Beskyttelsesbriller

3M Beskyttelsesbriller 3M Beskyttelsesbriller www.3msikkerhed.dk 3M a/s Afd. for Sikkerhedsprodukter Fabriksparken 15 2600 Glostrup Tel: 43 48 01 00 Fax: 43 96 85 96 E-mail: 3Mdanmark@mmm.com Indhold Indledning 2 3Ms Beskyttelsesbriller

Læs mere

Polycarbonat m/uv-fi lter, dugfri og ridsebeskyttet. 35-15000 Perspecta 1900, spejlrefl eks linse

Polycarbonat m/uv-fi lter, dugfri og ridsebeskyttet. 35-15000 Perspecta 1900, spejlrefl eks linse Perspecta 1900 Ekstrem let og komfortabel brille med rødt stel. Linserne, i lys gylden tone, har et fl ot design, der giver et klart og tydeligt synsfelt. Med bløde næsepuder og ørevenlige brillestænger,

Læs mere

Øjenværn. Øjenværn skal anvendes, hvis arbejdet ikke på anden måde kan tilrettelægges og udføres, så skadelig påvirkning af øjnene undgås.

Øjenværn. Øjenværn skal anvendes, hvis arbejdet ikke på anden måde kan tilrettelægges og udføres, så skadelig påvirkning af øjnene undgås. Øjenværn At-vejledning D.5.8 April 2007 I denne vejledning informeres om egenskaberne ved forskellige typer øjenværn, og der redegøres for en række ofte forekommende problemstillinger i forbindelse med

Læs mere

NYHED. Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear

NYHED. Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear NYHED Din stil. Dit valg. Beskyttelsesbriller der passer til dit behov. #protectiveeyewear six hundred 3M SecureFit 3M SecureFit er allerede de professionelles foretrukne beskyttelsesbrille, og med den

Læs mere

NORDISK FORM. FUNKTION I VERDENS- KLASSE

NORDISK FORM. FUNKTION I VERDENS- KLASSE 1. NORDISK FORM. FUNKTION I VERDENS- KLASSE Gode beskyttelsesbriller skal ikke bare være sikre. De skal også være så bekvemme, at du glemmer at tage dem af i kaffepausen. Og så smarte, at du vil beholde

Læs mere

HØREVÆRN. 3M Høreværn. hvis du er udsat for støj ved arbejde og hobby. www.3msikkerhed.dk. Idéer og løsninger

HØREVÆRN. 3M Høreværn. hvis du er udsat for støj ved arbejde og hobby. www.3msikkerhed.dk. Idéer og løsninger HØREVÆRN 3M Høreværn hvis du er udsat for støj ved arbejde og hobby www.3msikkerhed.dk Idéer og løsninger Brug høreværn når du er udsat for støj Det bedste værn mod høreskader, er at benytte høreværn 100

Læs mere

Kun til professionelle!

Kun til professionelle! Kun til professionelle! Det er ikke altid det rigtige at vælge den beskyttelse, der dæmper mest. Med et stærkt dæmpende høreværn i et miljø med lav støj er der risiko for, at brugeren føler sig isoleret

Læs mere

AKTIVT ÅNDEDRÆTSVÆRN

AKTIVT ÅNDEDRÆTSVÆRN AKTIVT ÅNDEDRÆTSVÆRN CLEANSPACE2 FUNKTIONER PIEZO-MODSTANDSDYGTIG SENSOR Sikrer et positivt tryk indvendigt i masken: Et åndedrætsværn med en høj grad af beskyttelse BATTERI Levetiden på det indbyggede

Læs mere

100% UV-beskyttelse. Klar linse:uv 2-1,2. Grå linse: UV 5-2,5. Supravision HC-AF.

100% UV-beskyttelse. Klar linse:uv 2-1,2. Grå linse: UV 5-2,5. Supravision HC-AF. Uvex X-trend Beskyttelse og livsstil i en og samme. Sort stel og klar linse. Anatomisk udformede og moderigtige wrap-around linser, der giver 20% større synsfelt i forhold til andre r. Brillen er ridsefast

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.2. Høreværn. Vejledning om brug af høreværn

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.2. Høreværn. Vejledning om brug af høreværn At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.5.2 Høreværn Vejledning om brug af høreværn Juni 2009 Erstatter marts 2001 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen

Læs mere

Øjen- og ansigtsværn. Værnemidler der beskytter øjne og ansigt mod skadelige påvirkninger - mekaniske, kemiske og bestrålingsmæssige.

Øjen- og ansigtsværn. Værnemidler der beskytter øjne og ansigt mod skadelige påvirkninger - mekaniske, kemiske og bestrålingsmæssige. Øjenværn 37 Øjen- og ansigtsværn Værnemidler der beskytter øjne og ansigt mod skadelige påvirkninger - mekaniske, kemiske og bestrålingsmæssige. Anvendelse Øjenværn skal bæres ved ethvert arbejde, hvor

Læs mere

Svejsebeskyttelse. ESAB har ALT inden for svejsning og skæring. Læs mere på www.esab.dk eller kontakt din lokale ESAB forhandler.

Svejsebeskyttelse. ESAB har ALT inden for svejsning og skæring. Læs mere på www.esab.dk eller kontakt din lokale ESAB forhandler. Svejsebeskyttelse ESAB har ALT inden for svejsning og skæring. Læs mere på www.esab.dk eller kontakt din lokale ESAB forhandler. STRENGTH THROUGH COOPERATION Svejsehjelme Med automatisk svejseglas New-Tech

Læs mere

Bedre end solbriller

Bedre end solbriller Bedre end solbriller Filterbriller fra Multilens Hvorfor vælge Filterbriller Og ikke almindelige Solbriller? De fleste solbriller bliver valgt med den første prioriteret: At de skal være trendige. At de

Læs mere

ELEKTRONISKE SVEJSEHJELME

ELEKTRONISKE SVEJSEHJELME OERLIKON SKANDINAVIEN Krossverksgatan f Limhamn Tlf. : + 0 00 Fax: + 0 0 www.oerlikon-welding.dk CHAMELEON Total komfort med flydende krystal-teknologi ien beskyttendeog behageligsvejsehjelm. Hjelm udførelse

Læs mere

Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER

Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER Filterbriller 110905 dk FILTERBRILLER 2 Hvorfor vælge Filterbriller Og ikke almindelige Solbriller? Hvilken forskel gør Filterbriller for dig? VarflrVarfö De fleste solbriller bliver valgt med den første

Læs mere

Albatross svejsehjelme

Albatross svejsehjelme svejsehjelme serien består af flere letvægts svejsehjelme med flip-up visir. Nyheden 4000X 9-1 har automatisk svejsekassette og kan ligesom resten af serien kombineres med både beskyttelseshjelm, høreværn

Læs mere

3M Sikkerhed 3M Peltor X Serien. En ny standard. inden for design, komfort. og beskyttelse. Skaber sikre arbejdsforhold

3M Sikkerhed 3M Peltor X Serien. En ny standard. inden for design, komfort. og beskyttelse. Skaber sikre arbejdsforhold 3M Sikkerhed 3M Peltor X Serien En ny standard inden for design, komfort og beskyttelse Skaber sikre arbejdsforhold Vi lever i en STØJENDE verden Vores vigtigste mål er at hjælpe med at reducere antallet

Læs mere

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by

INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK. Sikkerhedsbriller med individuel korrektion. Safety Eyewear by INDUSTRI LABORATORIUM BYGGERI MEKANIK Sikkerhedsbriller med individuel korrektion Safety Eyewear by Komfort og tryghed på jobbet. Sikkerhedsbriller med styrke fra Carl Zeiss Vision giver den højeste grad

Læs mere

100% Høreværn Optime. En hel serie CE-godkendte høreværn. Med et alternativ til enhver støjsituation.

100% Høreværn Optime. En hel serie CE-godkendte høreværn. Med et alternativ til enhver støjsituation. 100% Høreværn Optime. En hel serie CE-godkendte høreværn. Med et alternativ til enhver støjsituation. Lyd er b Det er nok at lukke øjnene for at høre dem, bølgerne, der brydes mod stranden. De når os på

Læs mere

Radiohøreværn m/ Bluetooth

Radiohøreværn m/ Bluetooth Original brugsanvisning Varenr.: 9051394 Radiohøreværn m/ Bluetooth Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Radiohøreværn m/bluetooth - Varenr. 9051394 Beskrivelse:

Læs mere

ÅNDEDRÆTSPÅVIRKET ELDREVEN LUFTRENSENDE RESPIRATOR

ÅNDEDRÆTSPÅVIRKET ELDREVEN LUFTRENSENDE RESPIRATOR ÅNDEDRÆTSPÅVIRKET ELDREVEN LUFTRENSENDE RESPIRATOR 2 Quality ISO 9001 KRAFTIG MIKROTURBINEMOTOR Avanceret teknologi; ekstrem robust; designet til at fungere vedligeholdelsesfri ved >3 års fortsat brug

Læs mere

Bosch-tilbehør 11/12 Arbejdssikkerhed Oversigt 789. Arbejdssikkerhed. Husk den professionelle bruger sørger også for sin egen sikkerhed!

Bosch-tilbehør 11/12 Arbejdssikkerhed Oversigt 789. Arbejdssikkerhed. Husk den professionelle bruger sørger også for sin egen sikkerhed! Bosch-tilbehør 11/12 Arbejdssikkerhed Oversigt 789 Arbejdssikkerhed Husk den professionelle bruger sørger også for sin egen sikkerhed! Bosch-kvalitet afspejler sig også i et komplet tilbehørsprogram for

Læs mere

PERSONLIGE VÆRNEMIDLER

PERSONLIGE VÆRNEMIDLER PERSONLIGE VÆRNEMIDLER PERSONLIGE VÆRNEMIDLER Hovedmenu: FILTRERENDE ÅNDEDRÆTSVÆRN FILTRERENDE ÅNDEDRÆTSVÆRN MED TURBOENHED LUFTFORSYNET ÅNDEDRÆTSVÆRN BESKYTTELSESDRAGTER HANDSKER SIKKERHEDSSKO ØJENVÆRN

Læs mere

TEKNOLOGIER. UDC - Univet Double Coating ANTI-FOG PLUS ANTI-SCRATCH PLUS

TEKNOLOGIER. UDC - Univet Double Coating ANTI-FOG PLUS ANTI-SCRATCH PLUS SAFETY Quick Guide TEKNOLOGIER SOFTPAD Med utallige muligheder for indstilling, innovativt brug af materialer og omhyggelige design, så forbedrer SoftPad den allerede imponerende ergonomi for Univet s

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

Advantage 400 Serien

Advantage 400 Serien Advantage 400 Serien På arbejde for fremtiden Advantage 400 Halvmaske Komfort møder innovation Den innovative Advantage 400, et nyt medlem af Advantage familien af halvmasker, som overbeviser gennem ekstraordinær

Læs mere

www.diesella.dk Svejsetang med lige kæber Kæber af chrom-vanadium stål, trådklip. Kæbe type: lige.

www.diesella.dk Svejsetang med lige kæber Kæber af chrom-vanadium stål, trådklip. Kæbe type: lige. svejs 2013 / 14 35 119 530 35 119 565 Proffessionel svejseskærm med automatisk svejseglas Automatisk svejseglas og justerbar styrke DIN 9-13, som kan justeres trinvis på ydersiden af hjelmen, drives af

Læs mere

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller

DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Danish DM-44TE 45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed bør den ikke opbevares på steder

Læs mere

www.icm-arsima.com Vores viden er din sikkerhed

www.icm-arsima.com Vores viden er din sikkerhed www.icm-arsima.com Vores viden er din sikkerhed 1 Hvem er ICM-ArSiMa? Importør og leverandør af personligt sikkerhedsudstyr Siden januar 2012 en sammenlægning af ICM Sikkerhedsmateriel og ArSiMa I dag

Læs mere

Åndedrætsværn. Cirkulære nr. 6, 8. december 2003.

Åndedrætsværn. Cirkulære nr. 6, 8. december 2003. Åndedrætsværn Cirkulære nr. 6, 8. december 2003. Arbejdstilsynet (AT) har udsendt At-vejledning D.5.4 om Åndedrætsværn. Vejledningen erstatter Atmeddelelse nr. 4.09.1 og informerer om reglerne for åndedrætsværn

Læs mere

ADF 700S. Svejsehjelm med automatisk nedblænding SIKKERHED - LÆS FØR ANVENDELSE

ADF 700S. Svejsehjelm med automatisk nedblænding SIKKERHED - LÆS FØR ANVENDELSE ADF 700S Svejsehjelm med automatisk nedblænding SIKKERHED - LÆS FØR ANVENDELSE ADVARSEL Læs og forstå alle instruktioner før brug Svejsehjelme med automatisk nedblænding er designet til at beskytte øjne

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Sikkerhedsudstyr Katalog 2017

Sikkerhedsudstyr Katalog 2017 Sikkerhedsudstyr Katalog 2017 www.combeeworx.com 2 www.combeeworx.com CombeeWorx - for din sikkerhed Øjenværn 4-9 Høreværn 10-12 Hovedværn 13 Åndedrætsværn 14-16 Handsker 17-18 3 Øjenværn Vær særligt opmærksom

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL FRITIDEN VIGTIGE KRAV TIL SPECIALBRILLER Du kan få glas med styrke til stort set alle slags stel. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger.

Læs mere

SIKKERHEDSUDSTYR/PPE

SIKKERHEDSUDSTYR/PPE SIKKERHEDSUDSTYR/PPE OX-ON CUT SUPREME OX-ON Cut Supreme 9600 er en komfortabel og skærehæmmende (cut C) handske til dig, der arbejder med skarpe genstande, fx som glarmester eller tømrer. Handsken er

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com

DM-18. Bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. Danish. www.denver-electronics.com DM-18 Bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed

Læs mere

Program. Lovgivning. Gennemgang af værnemidler

Program. Lovgivning. Gennemgang af værnemidler Program Lovgivning Gennemgang af værnemidler Lovgivning Der skal anvendes personlige værnemidler, når arbejdet ikke på anden måde kan udføres forsvarligt Det er arbejdsgiverens ansvar, at de relevante

Læs mere

Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014

Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 Operationsmasker 2 Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 EN 14683:2014 er den produktstandard, som alle operationsmasker i Europa

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

3M Speedglas 9100 seriens svejseskærme. Smart vip op funktion med visir til slibning. Større. sikkerhed

3M Speedglas 9100 seriens svejseskærme. Smart vip op funktion med visir til slibning. Større. sikkerhed 9100 seriens svejseskærme Smart vip op funktion med visir til slibning udsynog øget Større sikkerhed 9100 seriens svejseskærme Forbedret beskyttelse af svejsere! 3M har udviklet 3 nye Speedglas svejseskærme

Læs mere

Høreværn BT

Høreværn BT Original brugsanvisning Varenr.: 9055888 Høreværn POP@Work BT Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Høreværn - Varenr. 9055888 Beskrivelse: Model pop@work BT

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop DAC Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur

Læs mere

Humantecknik Crescendo 50

Humantecknik Crescendo 50 Humantecknik DK BRUGERVEJLEDNING Humantecknik Crescendo 50 Side 2 Tillykke med købet af din Crescendo 50 forstærker. Du har valgt et moderne og pålideligt system. Læs venligst denne brugsvejledning omhyggeligt

Læs mere

SIKKERHEDS PRODUKTER

SIKKERHEDS PRODUKTER SIKKERHEDS PRODUKTER 0..6-3.03.7 Beskyttelsesbriller Blåtoning, der giver et behageligt og afslappet syn Velegnet til langtidsanvendelse Med UV-beskyttelse Sporty design Meget ridsefast Beskyttelse ved

Læs mere

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s

M2 Multi-tip. Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion. HMN a/s M2 Multi-tip Elektrisk højdejusterbar bade/toiletstol i rustfrit stål med el-tip funktion M2 Multi-tip M2 Multi-tip er HMN s unikke badestol, som lever op til fremtidens krav til bade/toiletstole. Den

Læs mere

ØJENVÆRN. www.icm-arsima.com

ØJENVÆRN. www.icm-arsima.com ØJENVÆRN 37 generelt Vælg altid øjenværn efter den opgave det skal løse. Fokuser derefter på komforten, for hvis ikke brillen sidder godt, så bliver den ikke brugt! Undervurder ikke designet. Vælg en smart

Læs mere

RPM-K. Gældende fra: 25/5/2013

RPM-K. Gældende fra: 25/5/2013 RPM-K Gældende fra: 25/5/2013 Volumenstrøms regulator RPM-K I. INDHOLD Nærværende tekniske specifikationer dækker flere modeller og størrelser af volumenstrøms regulatorer (herefter: regulatorer) under

Læs mere

Brug af personlige værnemidler

Brug af personlige værnemidler Brug af personlige værnemidler Hvem har ansvaret, og hvor skal de personlige værnemidler benyttes? Industriens Branchearbejdsmiljøråd Publikationen er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd,

Læs mere

Delta+ 90 FreshAir ROBUST, INTEGRERET LØSNING

Delta+ 90 FreshAir ROBUST, INTEGRERET LØSNING Delta+ 90 FreshAir ROBUST, INTEGRERET LØSNING 26.03.2019 Delta+ 90 FreshAir SVEJSEHJELM MED ÅNDEDRÆTSVÆRN TIL BRUG I OMRÅDER MED HJELMPÅBUD Delta+ 90 FreshAir integrerer hoved- ansigts- og åndedrætsværn

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

BASF Coatings Safety Week 15-19. april 2013. Luftveje

BASF Coatings Safety Week 15-19. april 2013. Luftveje Luftveje 1 Luft Hvad indånder vi? Luften består af 78 % Nitrogen 21 % Oxygen 1 % Andre gasser Kroppens begrænsninger Immunforsvarets svagheder Smitsomme eller giftige partikler Giftige gasser Store mængder

Læs mere

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam

230 215 200 185 170 ionic + - ionic titanium. pro 230 steam 1 8 1 9 3 2 230 215 200 185 170 ionic + - 5 4 6 7 pro 230 steam ionic titanium 2 DANSK Glattejern i pro 230 steam Glattejernet i pro 230 steam fra BaByliss er et dampglattejern med meget høj temperatur

Læs mere

Præcision i en klasse for sig.

Præcision i en klasse for sig. METAL Præcision i en klasse for sig. Kraftige FEIN boremaskiner med ultrapræcis lejring. FEIN specialisten inden for slidstærkt elværktøj. For mere end 115 år siden revolutionerede FEIN arbejdsverdenen

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9054508-509 230V Fluefanger Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fluefanger til 150 m 2 - Varenr. 9054508 Fluefanger til 200

Læs mere

Arbejde med nanomaterialer

Arbejde med nanomaterialer Arbejde med nanomaterialer De vigtigste regler om forebyggelse af sundhedsfarlige påvirkninger ved arbejde med fremstillede nanomaterialer. Vejledningen handler om en række af de krav, der stilles til

Læs mere

3M Personal Safety Division. Åndedrætsværn. Sortimentsguide. Det gælder dit helbred

3M Personal Safety Division. Åndedrætsværn. Sortimentsguide. Det gælder dit helbred 3M Personal Safety Division Åndedrætsværn Sortimentsguide Det gælder dit helbred Vi hjælper dig med at vælge det rigtige åndedrætsværn til dine behov Valget af åndedrætsværn afhænger af mange faktorer,

Læs mere

Produktguide til høreværn

Produktguide til høreværn 3M Personal Safety Division Produktguide til høreværn Hvad er din yndlinglyd? Beskyt din hørelse hvis du vil beholde den ... Latter, fuglesang og musik kan være svar på det spørgsmål. Hvis du tænker over

Læs mere

Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio. Med indbygget mikrofon. Brugervejledning

Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio. Med indbygget mikrofon. Brugervejledning Amplicomms TV 2400 FM system til TV/radio Med indbygget mikrofon Brugervejledning Modtager 1. Øretelefoner højre/venstre 2. Styrkekontrol 3. Indikator for tænd/sluk 4. Tænd/sluk rummikrofon 5. Tænd/sluk

Læs mere

Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov

Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Høreværn. til jagt & sportsskydning. Serenity DP+ Serenity DPC+ ShotKiller

Høreværn. til jagt & sportsskydning. Serenity DP+ Serenity DPC+ ShotKiller Høreværn til jagt & sportsskydning Serenity DP+ Serenity DPC+ ShotKiller I jagten skærpes alle sanser. Frem for alt er synet og Serenity DP+ Serenity DPC+ ShotKiller hørelsen afgørende. Beskyt din hørelse

Læs mere

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem

Brugervejledning. AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem Brugervejledning AirQlean High et loftsmonteret luftfiltreringssystem . Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 KAPITEL 1 Sikkerhedsoplysninger 1.1. Indledning Dette kapitel indeholder oplysninger om sikkerhed.

Læs mere

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER

OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic 400/300 1 OPLEV VELVÆRE MENS DU PRÆSTERER RH Logic, den ultimative stol i den ypperste ergonomiske klasse. Perfekt til både forebyggende og afhjælpende rygpleje. Design udfordringen Vi ved med

Læs mere

Svejs 2018 /19.

Svejs 2018 /19. Svejs 2018 /19 www.diesella.dk 129 ART. 35122075 ART. 35122060 ART. 35120150 ART. 35120155 ART. 35120145 ART. 35120160 SVEJSESKÆRM MED AUTOMATISK SVEJSEGLAS Automatisk svejsehjelm med variabel styrke DIN9-13.

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT

VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VÆRD AT VIDE OM BRILLER TIL SPORT VIGTIGE KRAV TIL SPORTSBRILLER Du kan få glas med styrke til både buede stel og sportsbriller, hvor der clipses et sæt glas i din styrke bag de forreste glas. Du kan også

Læs mere

Husk at sætte i stikkontakt Og tænd!

Husk at sætte i stikkontakt Og tænd! Øvelse 1 Sound Ear lydtryksmåler i klasselokalet: Opmærksomhed på lydniveauet i klassen. Husk at sætte i stikkontakt Og tænd! Mens klassen har støjboksen til låns kan den store Sound Ear lydtryksmåler

Læs mere

Humantechnik BRUGERVEJLEDNING LA-90

Humantechnik BRUGERVEJLEDNING LA-90 Humantechnik DK BRUGERVEJLEDNING LA-90 Betjeningselementer Farvestribe Kontrollampe Signalindikator Indbygget mikrofon Power on diode Justering af mikrofon Tændknap Volumenkontrol Slukknap Mikrofon valg

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning

3M Industri. Tape og Lim. VHB tape. Det afprøvede alternativ. til skruer, nitter og svejsning 3M Industri Tape og Lim VHB tape Det afprøvede alternativ til skruer, nitter og svejsning Kvaliteten er afprøvet igennem 30 år 3M VHB tape blev opfundet af 3M for over 30 år siden. Tapen har vist sig at

Læs mere

Kikkertoptik. Kikkertoptik. Kikkertteknologi. Optiske specifikationer. Kikkertegenskaber. At købe en kikkert. Rengøring af kikkerten

Kikkertoptik. Kikkertoptik. Kikkertteknologi. Optiske specifikationer. Kikkertegenskaber. At købe en kikkert. Rengøring af kikkerten Kikkertoptik Kikkertoptik Kikkertteknologi Optiske specifikationer Kikkertegenskaber At købe en kikkert Rengøring af kikkerten Kikkertoptik Generel beskrivelse: En kikkert er et optisk præcisionsinstrument,

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

OPTIMAL YDELSE TAKKET VÆRE DOBBELT UDSKILLERFUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart OPTIMAL YDLS TAKKT VÆR DOBBLT UDSKILLRFUNKTION Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart fantastisk nyskabelse Der findes altid luftbobler og smudspartikler i varme- og kølesystemer. Smudset

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9055887 Høreværn POP@Work Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Høreværn - Varenr. 9055887 Beskrivelse: Model pop@work er et

Læs mere

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

MobiCrane og MobiArm

MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm MobiCrane og MobiArm vores leddelte udliggerkraner giver mange muligheder Fordele MobiCrane og MobiArm en stor forbedring af dit arbejdsmiljø. Løft bliver meget nemmere, og samtidig

Læs mere

3M Sikkerhed Beskyttelsesbriller. Tag din sikkerhed personligt. Komfort og design. beskyttelsesbriller

3M Sikkerhed Beskyttelsesbriller. Tag din sikkerhed personligt. Komfort og design. beskyttelsesbriller 3M Sikkerhed Beskyttelsesbriller Tag din sikkerhed personligt Komfort og design beskyttelsesbriller Introduktion Tag din sikkerhed personligt 3M, verdensleder inden for sikkerhedsprodukter, er stolt over

Læs mere

ASSA ABLOY dørlukkere. Komplet dørlukkerprogram. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA ABLOY dørlukkere. Komplet dørlukkerprogram. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA ABLOY dørlukkere Komplet dørlukkerprogram ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Komplet, designstærk dørlukkerserie med enkel installation ASSA ABLOY dørlukkere er en serie dørlukkere

Læs mere

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og

Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og Hav det godt på jobbet. Stadig flere timer tilbringes foran computeren. Og flere og flere får problemer med smerter i ryggen, nakken, skuldrene og håndleddene. Derfor har vi udviklet Jobmate en produktserie,

Læs mere

Medicinske ansigtsmasker

Medicinske ansigtsmasker Medicinske ansigtsmasker 2 Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 EN 14683:2014 er den produktstandard, som alle medicinske ansigtsmasker

Læs mere

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3498 Kat: 2.

Eftersyn. På adressen: GRATIS FORSENDELSE til nærmeste pakkeshop (kun i Danmark) Efter aftale. Auk: 3498 Kat: 2. 3498 - Lamper, værktøjssæt, vækkeur m.v. Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: GRATIS FORSENDELSE (KUN DANMARK) Når din faktura er BETALT sender vi en kopi af denne til sælger,

Læs mere

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse

Information. Til lykke med din nye radio. Giv dig venligst tid til at læse denne brugsanvisning. God fornøjelse BRUGSANVISNING Indhold 02 INDHOLD 03 INFORMATION 04 FRONT PANEL OVERBLIK 06 BAG PANEL OVERBLIK 08 BETJENING AF R5 08 INDSTILLING AF ALARM 09 INDSTILLING AF SLEEP TIMER 09 DIM 09 PRESETS 09 FAVOR 09 AUX

Læs mere

SecureEar. Brugervejledning

SecureEar. Brugervejledning SecureEar Brugervejledning Hjertelig tillykke med dit nye SecureEar høreværn SecureEar beskytter automatisk imod kraftige lyde, men du kan stadig føre en samtale eller høre de svage lyde fra f.eks et dyr

Læs mere

Dieselpartikler Foldere fra BAU transport og engros

Dieselpartikler Foldere fra BAU transport og engros Dieselpartikler Foldere fra BAU transport og engros Kåre Press-Kristensen Seniorrådgiver, luftkvalitet Det Økologiske Råd (+45) 22 81 10 27 Karp@env.dtu.dk Luftforurening 5-10 % af alle danskere dør af

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. Astrals ph Plus (0020) 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 2146493 Leverandør: Udarbejdet den: 11-05-2009 / TKO Astral Scandinavia Kometvej 28 Anvendelse:

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

sikker tidløs smuk Faber 730/830 Faber 730/830 Faldarmskassettemarkise med gastryksfjeder arme. Skygge efter dine mål og ønsker

sikker tidløs smuk Faber 730/830 Faber 730/830 Faldarmskassettemarkise med gastryksfjeder arme. Skygge efter dine mål og ønsker sikker tidløs smuk Faldarmskassettemarkise med gastryksfjeder arme. Skygge efter dine mål og ønsker Faldarmskassettemarkise med gastryksfjeder arme Juster markisen, så du får den ønskede mængde skygge

Læs mere

DENVER DMP /45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning.

DENVER DMP /45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller. Dansk betjeningsvejledning. DENVER DMP-365 120/45 sek. Anti Shock bærbar CD-afspiller Dansk betjeningsvejledning www.denver-electronics.com SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER For ikke at beskadige denne enhed bør den ikke opbevares på steder

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

3M Speedglas Svejsekassette Svejseglasholder til 9100, passive glas

3M Speedglas Svejsekassette Svejseglasholder til 9100, passive glas Svejsekassette Svejseglasholder til 9100, passive glas 52 60 00 52 70 01 52 70 70 50 00 01 11 00 10 11 00 11 11 00 12 11 00 13 12 60 00 11 00 10 Passiv svejseglas DIN 10 (90x110). 11 00 11 Passiv svejseglas

Læs mere

model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER

model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER DK model RNCD 302 BÆRBAR CD- AFSPILLER Vedligeholdelse og specifikationer Oplad de genopladelige batterier helt, inden de bruges første gang. Læs betjeningsvejledningen, før du begynder at anvende udstyret.

Læs mere

Diamantboreanlæg. Type. Side. Overblik over boreudstyr 122. Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125

Diamantboreanlæg. Type. Side. Overblik over boreudstyr 122. Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125 Diamantboreanlæg Type Side Overblik over boreudstyr 122 Boremotorer / Borestandere SPIT SD 80 123 SPIT SDR 130 124 SPIT SD 160 125 SPIT SDR 160 126 SPIT SD 350 127 SPIT SDR 350 128 2 Diamant rørbor Type

Læs mere

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600

Geemarc BRUGERVEJLEDNING. Loop Hear LH600 Geemarc DK BRUGERVEJLEDNING Loop Hear LH600 Introduktion Tillykke med din Geemarc LH600 teleslynge. Dette er en kvalitetsteleslynge designet til brug i dit hjem. Den er let at installere og passer ind

Læs mere

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 201OP SAFE-OP Helmadras kombination til intensiv afd. med sort COMFOR

Læs mere

Denne pjece handler om støj på arbejdspladsen. Er der oplysninger du mangler eller er i tvivl om kontakt

Denne pjece handler om støj på arbejdspladsen. Er der oplysninger du mangler eller er i tvivl om kontakt Støj Forord Denne pjece handler om støj på arbejdspladsen. Er der oplysninger du mangler eller er i tvivl om kontakt os. Indholdet i denne pjece er baseret på lovgivningen, men indholdet udtrykker ikke

Læs mere