Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding"

Transkript

1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

2 Enkel installation + Minimal vedligeholdelse + Intelligent styring + Perfekt komfort =

3 Intelligent ventilation! Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

4 Et bedre indeklima giver et bedre hjem Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Moderne huse er særdeles godt isolerede for at spare på energien og reducere indvirkningen på miljøet. Lufttæthed er imidlertid en ulempe med et velisoleret hus. Når den naturlige luftstrømning reduceres, er det nødvendigt med en effektiv mekanisk ventilation. Et veldesignet ventilationssystem er både energieffektivt, lydsvagt og æstetisk tiltalende. Endvidere sikrer ventilation et sundt indeklima og medvirker til at undgå problemer med f.eks. fugt, svamp og allergi. Fordelene er utallige, og med Danfoss Air systemet kan du få det hele. Enkel installation Minimal vedligeholdelse Indekomfort Elegant design Certifikater Danfoss Air Units er certificeret til brug i passivhuse fra Passivhaus Institut i Darmstadt, Tyskland og er certificeret i henhold til Deutches Institut für Bautechnik s DIBT/ LÜ-A 20-standard. Danfoss Air Flex kanaler er indeklimacertificeret i henhold til Danske Indeklima Mærkning.

5 5 Komplette løsninger til komplet komfort Danfoss Air systemet består af en komplet løsning til optimering af indeklima og komfort. Uanset om du er husejer eller den tekniker, der monterer Danfoss Air systemet, kan du nyde godt af fordelene. Danfoss Air systemet er ikke blot et standardventilationssystem, men nærmere en komplet systemløsning. Det betyder, at du får det hele fra ét sted: Danfoss. Når husejeren har besluttet sig for en Danfoss Air system-løsning, kan Danfoss udføre dimensioneringen og leveringen af det færdige system pakket og klart, så teknikeren kan foretage den endelige montering. Efter monteringen kører systemet ubemandet bortset fra rutinemæssig udskiftning af filteret, som kan udføres på under et minut og uden brug af værktøj og giver et optimalt indeklima i mange år fremover. Danfoss Air er det optimale valg, ikke kun ved nybyggeri, men også til installation i eksisterende boliger. Danfoss designer et fuldt brugertilpasset system, der passer til hver enkelt bolig. Danfoss Air er en energibesparende måde at sikre et fremragende indeklima med en minimal miljøpåvirkning, og selvfølgelig overholder Danfoss Air systemet de strengeste EU-standarder og -forskrifter.

6 Sundt indeklima sund økonomi Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

7 7 Behageligt miljø Et sundt indeklima er meget vigtigt. Det er det globale miljø også, og med Danfoss Air systemet kan du gøre begge en tjeneste. Danfoss Air systemet hjælper dig med at genbruge varmen fra dit hus og derved spare energi og omkostninger, samtidig med at det medvirker til dit velbefindende. Dine og dit hus krav danner grundlaget, og systemet designes derefter. Ydelsen finjusteres, så den passer til huset og dets beboere, og det intelligente styresystem giver nem adgang til justeringer hvis det ønskes. Resultatet er et ventilationssystem med varmegenvinding, som er finjusteret for at optimere både dit velbefindende og din varmeøkonomi. Hvis du sammenligner et nybygget hus, der er opført i overensstemmelse med de seneste danske byggestandarder, med en traditionel åbne vinduer -ventilation, er besparelserne med et Danfoss Air system betydelige: Eksempel: Et dansk standardhus på 180 m 2 Indvendig størrelse: 180 m 2 Luftskifte: 0,35 l/sek. pr. m 2 Luftstrøm: 227 m 3 /h Valg af Danfoss Air Unit: Air a 2 * Årligt elforbrug for ventilatorer 550 kw/h ** Årlig besparelse på opvarmning kw/h Nettoenergibesparelser i alt kw/h * Beregningen af elforbruget er baseret på et kanalsystem med totalt eksternt trykfald på 100 Pascal, herunder alle emhætter, gitre og friskluftsforsyninger. Beregningen er baseret på konstant drift året rundt. ** Beregningerne er baseret på en tør termisk effektivitet, der er målt på en uafhængig tredjeparts testfacilitet i overensstemmelse med EN 308-standarder. Beregningerne er endvidere baseret på en afbalanceret gennemstrømningsudsugning/-forsyning ved brug af danske klimadata. Beregningerne omfatter ikke indsivning af udeluft og er baseret på konstant drift året rundt. Årlige besparelser er beregnet som forskellen mellem varmetab med varme- genvindingssystemet og varmetabet ved samme luftudskiftningshastighed, men uden varmegenvindingssystem, dvs. naturlig eller mekanisk udblæsningsventilation.

8 Æstetik i hverdagen Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

9 Elegant effektivitet 9 I overensstemmelse med de bedste skandinaviske designtraditioner går æstetik og effektivitet hånd i hånd. Det elegante design sikrer, at Air Unit en passer ind i alle omgivelser. Det er vores filosofi, at rækken af tekniske finesser og muligheder ikke behøver at være synlige. De skal simpelthen bare være der. Med Danfoss Air systemet er de der, og her er skønheden ikke kun overfladisk. Selvom Danfoss Air systemet er ekstremt effektivt, høres det næsten ikke, når det kører. Ventilatorer, kanaler og dæmpere er alle blevet udvalgt og implementeret med henblik på ydelsen. Luftstrømmen er omhyggeligt designet, filtrene er store og effektive, og isoleringen er sprøjtestøbt, så pasformen er perfekt. Designet og stor fokus på alle detaljer sikrer en driftsikker og problemfri drift. Faktisk er det sådan, at hvis du vælger at indstille og glemme alt om det, er det eneste tidspunkt, hvor systemet vil kræve et par minutter af din opmærksomhed, når filteret skal skiftes. Danfoss Air systemet ser godt ud, er lydsvagt og arbejder alligevel effektivt og sikrer et perfekt indeklima. Air w 1 Vægmonteret enhed 180 m 3 /h Air a 2 Loftsmonteret enhed 300 m 3 /h Air w 2 Vægmonteret enhed 300 m 3 /h Air a 3 Loftsmonteret enhed 500 m 3 /h

10 Varmegenvindings princippet Danfoss Air systemet anvender varmen fra f.eks. køkkener og badeværelser til opvarmning af indblæsningsluften til en behagelig temperatur. Dette giver både luftfornyelse og et sundt indeklima. Systemets hjerte er varmeveksleren, der består af to separate, isolerede luftkredsløb. Det ene er sluttet til friskluftsforsyningen, og det andet er sluttet til udsugningssystemet, som fjerner varme og fugt fra f.eks. køkkener, badeværelser osv. Når udsugningsluften når varmeveksleren, overføres varmen til friskluftsindtag via et antal varmeledende elementer. Danfoss Air systemet genbruger på den måde den energi, der findes i udsugningsluften, og reducerer derved energiomkostningerne og miljøpåvirkningen sammenlignet med naturlig ventilation. Danfoss Air systemet udskifter typisk luften fuldstændigt i et hus i løbet af en periode på to til tre timer. Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Systemoversigt Afkast for udsugningsluft Friskluftindtag Soveværelse Entré Varmegenvindingsenhed Stue Køkken Badeværelse

11 Perfekt indendørsbalance 11

12 Komfort tæt på dig Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

13 Komplet luft styring 13 Danfoss Air systemet giver en uovertruffen brugervenlighed i en smuk trådløs styreenhed. På samme måde som med Air Unit følger også Air Dial vores designfilosofi. Derudover kan den trådløse styreenhed placeres næsten hvor som helst, så der er nem adgang til den. Brugergrænsefladen gør det muligt for dig at se systemstatus, aktivere forudindstillinger og maksimere ydelsen. Indstil og glem alt om det, eller hvis det ønskes, styr ethvert aspekt af driften manuelt. Du kan endvidere vælge den indbyggede Demand Controlled-tilstand, der gør det muligt for systemet automatisk at justere luftskiftet i henhold til input fra en fugtføler. Du kan endda tilpasse driftsprofilerne, så de passer præcist til din families livsstil. Tilslut ganske enkelt via Ethernet, og tilpas fra din pc med Danfoss Air Control-software. Danfoss Air systemet giver dig fuldstændig og let kontrol over indeklimaet og gør i sandhed dit hjem til et intelligent hjem.

14 Komfort døgnet rundt Danfoss Air systemet sikrer et optimalt indeklima både dag og nat, hele året rundt. Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Skulle du få brug for lidt ekstra frisk luft, f.eks. når du laver mad, holder fest eller motionerer, tilbyder Danfoss Air det effektive alternativ til at åbne vinduer og døre: Du kan ganske enkelt aktivere Boost-funktionen. Herved kører systemets blæsere på maksimumhastighed i en forudindstillet tidsperiode og forsyner dig med masser af frisk luft, så det optimale indeklima hurtigt og effektivt genoprettes. Danfoss Air tilbyder også den såkaldte Summer By-pass -tilstand. Her passerer udsugningsluften ikke varmeveksleren, og det betyder, at den friske luft, der blæses ind i dit hus, har udetemperatur. Denne tilstand kan også kombineres med Boost-tilstanden og er meget nyttig, hvis du ønsker frisk, kølig luft i dit hus f.eks. efter en fest. Danfoss Night Cooling en en anden virkelig behagelig funktion. Denne indstilling benytter den kølige natteluft til stille at svale huset ned dog aldrig koldere end 18 C. Danfoss Air-systemet kontrollerer udetemperaturen to gange om dagen, og når den gennemsnitlige dagtemperatur når over 20 C, aktiveres Night Coolingfunktionen automatisk. Boost Summer Bypass Night Cooling Summer Bypass og Night Cooling fås ikke til Air w 1 -systemet.

15 Frisk luft til enhver tid 15

16 Udvid mulighederne Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Danfoss Air systemet er som standard forberedt for yderligere komfort-opgradering, og alt valgfrit ekstraudstyr monteres som plug-and-play for øget komfort og endnu lavere driftsomkostninger. Tilføj en geotermisk forvarmer En geotermisk forvarmerenhed består af et lukket kredsløb af rør (dvs. en jordvarmefanger), der indeholder en frostvæske. Rørene graves ned i jorden i en dybde, hvor temperaturen typisk ligger på +3 til +10 C. Rør med køleribber flytter de 3 til 10 C til indblæsningsluften i Danfoss Air systemet, hvilket dermed giver kølig luft på varme dage. Om vinteren vil forvarmervæskens temperatur være over udetemperaturen, hvorved varmeomkostningerne reduceres ved at forvarme indblæsningsluften. Denne funktion medvirker desuden til at forhindre varmeveksleren i at danne frost. Sæsonbestemte fordele med geotermisk forvarmer SOMMER Reducerer temperaturen på den udeluft, der kommer ind i huset Energieffektiv måde at køle ned på med omtanke for miljøet Integreret kondensdræn Integrerede indstillinger i Air Dial VINTER Hæver temperaturen på den udeluft, der kommer ind i huset Udnytter indirekte solopvarmning i jorden Energieffektiv frostbeskyttelse af varmeveksleren Integrerede indstillinger i Air Dial

17 Geotermisk forvarmer 17

18 Varmeflade Elektrisk efteropvarmning Udeluftsforsyning Afkast Udsugningsluft fra rum Indblæsningsluft til rum Strømforsyning Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Vandbaseret efteropvarmning Udsugningsluft fra rum Indblæsningsluft til rum Udeluftsforsyning Afkast Varmtvandsforsyning Retur Elektrisk forvarmning Udeluftsforsyning Udsugningsluft fra rum Afkast Strømforsyning Indblæsningsluft til rum

19 Udvid mulighederne 19 Tilføj en elektrisk forvarmer Der kan tilføjes en elektrisk forvarmer til systemet for at forhindre afrimning. Ved at forhindre afrimning vil den luftstrøm, der går ind og ud af huset, altid være i perfekt balance. Forvarmeren er især egnet til kolde klimaer. Tilføj en eftervarmer Eftervarmeren sikrer, at indblæsningsluften altid når en fastsat temperatur, der er den samme som eller lidt højere end rumtemperaturen. Dette fjerner risikoen for træk nær indblæsningsventilerne. Denne driftstilstand kaldes comfort mode. Eftervarmeren må dog ikke betragtes som et komplet opvarmningssystem. Eftervarmeren fås både i en elektrisk version (som giver lavere installationsomkostninger, men lidt højere driftsomkostninger) og en centralvarmeversion (som giver højere installationsomkostninger, men noget lavere driftsomkostninger). I visse tilfælde kan man anvende centralvarmeversionen af eftervarmeren som den primære varmekilde i moderne lavenergibygninger. Denne anvendelse bør planlægges i samarbejde med Danfoss A/S, da der er adskillige tekniske spørgsmål, der skal tages i betragtning. Fordele ved varmeflade Eftervarmere øger indekomforten ved at minimere risikoen for træk Forvarmere sikrer perfekt luftstrømsbalance, selv under ekstreme vinterforhold Alle opvarmningsmuligheder tilbydes som plug-and-playinstallation Air Dial- fjernbetjeningen registrerer automatisk eventuelle valgfrie enheder, der tilføjes systemet Varmeflader kan styres fra Air Dial-fjernbetjeningen Varmeflader har indbygget frost- eller overophedningsbeskyttelse Alle varmeflader leveres med styring integreret fra fabrikken

20 Fleksibilitet og effektivitet Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding I omgivelser, hvor der stilles høje krav til æstetik, design og funktionalitet, kan integrering af ventilationssystemer udgøre en stor udfordring. De nye Danfoss Air Flex kanaler markerer imidlertid begyndelsen på en ny æra ved at gøre effektiv ventilation mulig i stort set alle rum eller bygninger. Air Flex kanaler passer til både nybyggeri og renoveringer. Da kanalerne kan indstøbes i f.eks. betonmure, gipspladevægge og gulve, kan ventilationssystemer tilmed installeres i toetageshuse og i rum med loft til kip. Air Flex kanaler er en del af Danfoss Air systemet, som leveres som en komplet løsning, der indebærer hurtig og nem installation. Systemet kan forprogrammeres til at levere forskellige niveauer af ventilation i de forskellige rum, f.eks. kraftigere ventilation i køkkenet og badet end i soveværelset eller stuen. Air Flex kanalerene er indeklimamærket af Teknologisk Institut, hvilket certificerer, at kanalerne ikke udsender skadelige gasser, lugt eller partikler, og endvidere at kanalerne ikke vil skade miljøet, når de bortskaffes. Air Flex systemet leveres som en komplet pakkeløsning og består af f.eks. kanaler, manifolds, koblinger, gitre og tætningsringe. Dette sikrer en ubesværet installation og et system, som er oppe at køre på kortest mulig tid. Air Flex kanaler Air Flex manifolds Air Flex indblæsning og -udsugning Air Flex tilbehør

21 21 Air Flex System Installeret i et toetageshus Flex manifold Flex kanaler Flex udsugningsventil Flex gulvboks med rist til indblæsning

22 Raffineret teknik Det er ikke nødvendigvis særlig svært at konstruere et standardvarmegenvindingssystem, men med Danfoss Air systemet valgte vi ikke bare den nemme vej. Det var vores mål at kombinere effektivitet med enkelthed, design, komfort og brugervenlighed. Dette betød, at vi skulle overveje en række emner, som f.eks. energiforbrug, lydniveau, brugergrænseflade, valg af materialer, installationsudfordringer og eftersalgssupport. Resultatet er et yderst effektivt system, der sikrer optimalt indeklima med en minimal miljøpåvirkning, installations- og brugervenlighed og praktisk taget ingen vedligeholdelse. Miljørigtig teknologi Varmevekslerens kerne er baseret på såkaldt modstrøm; dvs. at udsugningsluften passerer et antal varmeledende elementer, som derefter overfører varmeenergien til indblæsningsluften, der passerer elementerne i den modsatte retning. De to luftstrømme er aldrig i direkte kontakt, og varmevekslerens effektivitet betyder, at det meste af varmeenergien genvindes. Dette giver betydelige besparelser og reduceret energiforbrug til fordel for miljøet sammenlignet med naturlig ventilation. Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Plug and Play Tid er penge derfor vil du sikkert sætte pris på, at du kan glemme alt om at bruge værktøj, når kanalerne er monteret, og Air Unit en er tilsluttet. Tilslut ganske enkelt kommunikationsmodulet til Air Unit en med et stik. Når kommunikationsmodulet er tilsluttet, fører Air-systemet dig automatisk gennem opsætningsprocessen for hele systemløsningen. Airline support Danfoss står bag sine kunder hele vejen: Konstruktionen af det komplette Air-system skræddersys til hvert enkelt hus og optimeres i forhold til lyddæmpning og høj ydelse. Komplet dokumentation helt ned i detaljer, herunder tegninger af kanalsystemerne helt ned til de enkelte indblæsnings- og udsugningsventiler. Opsætningssoftware på USB-nøgle herunder en Huskede jeg det hele? - tjekliste til montøren. Telefonsupport ved erfarne Danfoss-teknikere.

23 Den komplette Airline 23 Danfoss Air systemet er ikke blot et ventilationssystem eller en varmegenvindingsenhed. Det er en komplet løsning, som tilgodeser alle dine behov med hensyn til indeklima og komfort. Løsningen består af fem hovedområder, som dækker alle aspekter af montering, den daglige brug samt eftersalgsservice og vedligeholdelse. Der er ingen grund til at lede andre steder, og det gør Danfoss Air systemet til det optimale system for både montører og husejere. Danfoss Air systemet: Air Units Enheden er hjertet i Danfoss Air systemet og fås i fire forskellige modeller, der er egnet til enten væg- eller loftsmontering. Air Dial Styreenheden giver let, brugervenlig, intuitiv og trådløs adgang til styring af alle aspekter af driften. Det elegante design sikrer, at enheden vil passe ind hvor som helst. Air Ducts & Air Flex Danfoss leverer en lang række kanaler, rør, fittings, osv. for at sikre den mest enkle montering og ydelse. Alt, hvad du har brug for, er med i pakkeløsningen. Air Heaters Danfoss Air systemet kan udvides med en varmeflade, der opvarmes med f.eks. elektricitet, fjernvarme, varmepumpe eller geotermisk forvarmning/forkøling og kan styres via Air Dial-styreenheden. Air Sizing Danfoss ventilationsteknikere skræddersyr hvert system individuelt med fokus på lyd og ydelse og giver derved montøren sikkerhed for, at løsningen er optimal.

24 air.danfoss.com Danfoss har i generationer leveret løsninger til alle aspekter af opvarmning og afkøling, f.eks. ventiler, termostater og højt avancerede styresystemer. Danfoss består af et globalt netværk af salgsselskaber, agenter og forhandlere, og Danfoss-produkter sælges, serviceres og værdsættes overalt i verden. Danfoss-produkterne spiller en vigtig rolle, når der skal sikres et optimalt indeklima og komfort. Dette har altid været en del af vores arv, og det nye Danfoss Air System fortsætter også denne tradition. Danfoss A/S, Salg Danmark Jegstrupvej 3 DK Hasselager Denmark Telefon: Telefax: danfossdk@danfoss.dk VBEWB201 Pravda.dk

1klik. Det har aldrig været lettere at installere ventilation. www.danfoss.com. Plug and Play

1klik. Det har aldrig været lettere at installere ventilation. www.danfoss.com. Plug and Play MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Det har aldrig været lettere at installere ventilation Tid er penge så derfor vil du sikkert sætte pris på, at indregulering og aflevering aldrig har været nemmere. Selv dimensionering

Læs mere

Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding

Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Home Clever Home Danfoss Air Ventilation med varmegenvinding Enkel installation + Minimal vedligeholdelse + Intelligent styring + Perfekt komfort = Intelligent ventilation!

Læs mere

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt.

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt. Ventilation med varmegenvinding Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss ventilation med varmegenindvinding genanvender det meste af varmen,

Læs mere

BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Få et godt indeklima, undgå fugtskader og spar energi

BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. Få et godt indeklima, undgå fugtskader og spar energi BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING Få et godt indeklima, undgå fugtskader og spar energi BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING Et godt indeklima, funktionalitet og energieffektivitet Et godt indeklima

Læs mere

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt.

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt. Ventilation med varmegenvinding Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss ventilation med varmegenvinding genanvender det meste af varmen, når

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Certificeret til brug i passivhuse Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

Kvaliteten af luft = livskvalitet!

Kvaliteten af luft = livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav til udluftning stiger markant og derfor er det energirigtig at

Læs mere

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring living by Danfoss varmestyring Tid til at lege Tid til 21 C i stuen Kun med living by Danfoss kan du nemt og effektivt styre både elektroniske termostater og trådløs gulvvarme. Du kan endda oprette forbindelse

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Units. Tekniske data DANFOSS HEATING

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Units. Tekniske data DANFOSS HEATING MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Air Units Tekniske data DANFOSS HEATING Enhed: w 1 (mindre huse og lejligheder) Danfoss Air Unit w 1 er en vægmonteret enhed, der er beregnet til installation i enten

Læs mere

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk

DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpe Skyhøje besparelser til dine kunder. Indtjening til dig. www.varmepumper.danfoss.dk Fejlfri ydelse er lig med penge i banken Vi introducerer DHP-AQ

Læs mere

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt.

30 sek. Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Komfort og besparelser for dine kunder. Indtjening for dig. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. 30 sek. Monteringstid Hurtig montering

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Kvaliteten af luft er livskvalitet!

Kvaliteten af luft er livskvalitet! DV-300T Bygningsrenovering og efterisolering af huse nu til dags efterlader ofte DV-300T ventilationsaggregatet er et anlæg med energieffektiv huset godt isoleret og tæt. Dette betyder dog også at krav

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING VKEWB Danfoss /9 Flex pipe Anvendes i ventilationssystemer til både indblæsning og udsugning, hvor der er behov for stor fleksibilitet.

Læs mere

30 radiatorer fra ét centralt punkt. Smartere opvarmning ganske enkelt. smartvarme.danfoss.dk. Danfoss Link varmestyring.

30 radiatorer fra ét centralt punkt. Smartere opvarmning ganske enkelt. smartvarme.danfoss.dk. Danfoss Link varmestyring. varmestyring Smartere opvarmning ganske enkelt Det har aldrig været lettere at give boligejere oplevelsen af den ultimative integrerede opvarmning. Med Danfoss Link er hvert enkelt element, fra gulvvarmestyring

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING VKEWB Danfoss / Flex pipe Anvendes i ventilationssystemer til både indblæsning og udsugning, hvor der er behov for stor fleksibilitet.

Læs mere

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur.

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. devimat devimat devimat devimat devimat DEVI gulvvarme 1 Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. 2 Sund driftsøkonomi Den intelligente DEVI termostat

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR AUGUST 2014 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: Privatbolig/lejligheder kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT

INDHOLD 2-RØRS AUTOMATISK SKIFTESYSTEM TIL GULVVARME/KØLING GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT INDHOLD 4 5 6 7 8 9 10 GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT GULVVARMESYSTEM MED KONDENSKEDEL OG TRÅDLØST RELÆ KOMBINERET GULVVARME- OG RADIATOR- SYSTEM MED KONDENSKEDEL OG BLANDESHUNT MAKSIMUMKONFIGURATION

Læs mere

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig living by Danfoss varmestyring Intelligent opvarmning af hjemmet Nemt, effektivt og fjernstyret Du kommer tidligere hjem end planlagt. Rumtemperatur i stuen: 21 C. Den nye Danfoss Link App giver dig mulighed

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE Climawin bruger varme, normalt tabt gennem et vindue, til at forvarme den friske luft som konstruktionen tillader at passere gennem vinduet. Dette giver en

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Ventilationsanlæg. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Ventilationsanlæg. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Ventilationsanlæg Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Fordele ved et ventilationsanlæg Tilstrækkelig udluftning Et ventilationsanlæg sørger for, at der bliver luftet tilstrækkeligt ud hele året. Særligt

Læs mere

TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel

TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel TEKNISK INFORMATION - HRV 501 Boligventilation med rotorveksler og fugtoverførsel HRV 501 1 Generel beskrivelse 3 2 Tekniske data 5 3 Tilbehør 7 Forbehold for ændringer og trykfejl. September 2014. Generel

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale...

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... lindab vi forenkler byggeriet Lindab Pascal - Forenklet VAV-løsning med fuldt potentiale... Enkel projektering... Enkel idrifttagning... Lavt energiforbrug... Næste generations VAV-system Efterspørgslen

Læs mere

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand

Boligventilationsvarmepumpe. Afkast fra emhætte. Primær varmekilde VVB Koldt vand Energiløsning UDGIVET SEPTEMBER 2013 - REVIDERET DECEMBER 2015 Boligventilationsvarmepumpe Det anbefales at installere boligventilationsvarmepumper i energirenoverede tætte huse, hvor den primære varmekilde

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften Med Danfoss EnergyTrim kan du spare 15-25% på varmeforbruget og få maksimal

Læs mere

Komfortabelt indeklima uanset årstiden

Komfortabelt indeklima uanset årstiden Komfortabelt indeklima uanset årstiden VPL by nilan Varme og køl i ét anlæg med varmegenvinding Gør hjemmet til din komfort-zone Mærkbare fordele Tag et aktivt skridt mod et behageligt indeklima i hjemmet

Læs mere

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre 50% besparelse på varmeregningen Spar op til 50% på varmeregningen ved at udskifte dit gamle gas- eller oliefyr

Læs mere

lindab ventilation ehybrid

lindab ventilation ehybrid lindab ventilation ehybrid Design en bæredygtig fremtid Hvorfor bruger vi værdifuld energi, når det egentlig ikke er nødvendigt? Alle ved, at et øget energiforbrug påvirker vores miljø og er en af de faktorer,

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

Ventilation. Anlægstyper. Generelt. Kommune-erfa nr. 3, 4 & 5

Ventilation. Anlægstyper. Generelt. Kommune-erfa nr. 3, 4 & 5 Kommune-erfa nr. 3, 4 & 5 Ventilation Generelt Der er ca. 15.000 ventilationsanlæg i Danmark, der forsyner offentlige bygninger og arbejdspladser med frisk luft. Heraf er rigtig mange anlæg indstillet

Læs mere

Princip beskrivelse. - mere end funktionel

Princip beskrivelse. - mere end funktionel Princip beskrivelse - mere end funktionel P e r p e t u a l E n e r g y A p S drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører af løs ninger til ventilationsbranchen.

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: SIDE 1 AF 9 Adresse: Vidtfeltsvej 18 Postnr./by: 8990 Fårup BBR-nr.: 846-017938-002 Energikonsulent: Leif Hedensted Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en verden af ventilation med varmegenvinding,

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Air Flex katalog DANFOSS HEATING VKEWB1 Danfoss /1 Flex pipe Anvendes i ventilationssystemer til både indblæsning og udsugning, hvor der er behov for stor fleksibilitet.

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Energimærke. Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energimærkning nr.: 100201288 Gyldigt 5 år fra: 11-01-2011 Energikonsulent:

Energimærke. Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energimærkning nr.: 100201288 Gyldigt 5 år fra: 11-01-2011 Energikonsulent: SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Gevninge Bygade 46 B 4000 Roskilde BBR-nr.: 350-009019-001 Energikonsulent: Annette Hallgård Christensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder

Læs mere

Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet

Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet Jørgen M. Schultz, BYG DTU Kirsten Engelund Thomsen, By og Byg Lavenergihuse målt og beregnet Off-print af artikel til Danvak Magasinet DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Sagsrapport BYG DTU SR-02-13 2002 ISSN

Læs mere

Hitachi Multisplit Katalog 2015

Hitachi Multisplit Katalog 2015 Hitachi Multisplit Katalog 2015 HITACHI MULTI-SPLIT INDEDEL FORDELE OG FEATURES Eco Info Powerful Operation Lock Silent One Touch Clean 10 C Leave Home Wasabi-Filter Timer Washable Filter Performance Væg

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Certificeret til brug i passivhuse Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en

Læs mere

ComfoAir Varmegenvinding

ComfoAir Varmegenvinding ComfoAir Varmegenvinding Bor du i en plastikpose? Problemet Fugt: En moderne bolig er meget tæt og derfor er den relative fugtighed ofte meget høj. Det er et velkendt problem, at skulletørre bunden af

Læs mere

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center REPORT Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center Prepared Kim Lindberg (KIMLI), 19 juni 2015 Checked Accepted Approved Doc. no. Ver. no. 1 Case no. Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 19 juni 2015

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Mikkels Banke 17 Postnr./by: 4736 Karrebæksminde BBR-nr.: 370-028162-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen

Læs mere

Ta de gode vaner med i sommerhuset

Ta de gode vaner med i sommerhuset Ta de gode vaner med i sommerhuset - og få en mindre elregning Brug brændeovn i stedet for elvarme Tjek temperaturen på varmtvandsbeholderen Se flere gode råd inde i folderen Gode elvaner er meget værd

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: Brannersvej 1A 2920 Charlottenlund BBR-nr.: 157-016962-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østvej 1 Postnr./by: 4880 Nysted BBR-nr.: 376-012074 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fælleshus Søagerpark 81 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group.

HRUC-E. Ventilationsaggregat med varmegenvinding. Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. HRUC-E Ventilationsaggregat med varmegenvinding Comair er et varemærke tilhørende Ventilair Group. Ventilair Group forbeholder sig retten til at ændre offentliggjorte informationer uden varsel. Besøg derfor

Læs mere

Nilan VPL 15-28 MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig

Nilan VPL 15-28 MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING. ...høj ydelse til den private bolig MARKEDSFØRENDE ERHVERVS- OG BOLIGVENTILATION MED VARMEGENVINDING...høj ydelse til den private bolig Nilan VPL 15-28 Aktiv varmegenvinding med køling (luft/luft) Nilan VPL 15-28 Boligventilation med varmegenvinding

Læs mere

PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN. Tilbehør. Bolig

PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN. Tilbehør. Bolig PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN Tilbehør Bolig FROSTSIKRING Produktbeskrivelse I modstrømsvekslere med høj temperaturvirkningsgrad vil der i perioder med frost, ske en til-isning. Styringen i Nilans aggregater

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Vejledning om ventilation og varmeforsyning

Vejledning om ventilation og varmeforsyning Vejledning om ventilation og varmeforsyning AlmenBolig+-boligerne er opført som lavenergiboliger, og har derfor et mindre varmebehov end traditionelle bygninger. Boligerne har et integreret anlæg, der

Læs mere

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL Styringssystemer Effektiv rumstyring AIRCONTROL AIRCONTROL Tilstedeværelse Fugtighed Temperatur Luftkvalitet 2 Behovsstyrede rumstyrings-strategier Effektiv rumstyring med X-AIRCONTROL Stadig strengere

Læs mere

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig

24/7 varmestyring i hjemmet med Danfoss Link App, uanset hvor du befinder dig Danfoss Link varmestyring Fremtidens boligopvarmning Nemt, effektivt og fjernstyret Du kommer tidligere hjem end planlagt. Rumtemperatur i stuen: 21 C. Den nye Danfoss Link App gør det muligt for dig at

Læs mere

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre Livsstil 20.02.2016 kl. 11:10 Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre AF Anita Jensenius Hos familien Simonsen i Albertslund har en ambitiøs energirenovering ført til forbedret indeklima, æstetisk

Læs mere

Ventilation med ECL Comfort 310

Ventilation med ECL Comfort 310 Ventilation med ECL Comfort 310 Én løsning til styring og overvågning Med ECL Comfort 310 kan I samle styring og overvågning af alle jeres anlæg ét sted. Udvid eksempelvis en eksisterende varme- og brugsvandsløsning

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Liljevej 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj BBR-nr.: 306-012220-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed GOLD RX/HC Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe Ventilation, varme og køling i en og samme enhed Alt i ét Ventilation, varme og køling i én pakke Der findes mange forskellige løsninger til

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 0,42 MWh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Solvænget 6 Postnr./by: 6580 Vamdrup BBR-nr.: 621-254750-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss. Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.dk Danfoss påtager sig intet ansvar for mulige fejl i kataloger,

Læs mere

Vejledning om varmeforsyning

Vejledning om varmeforsyning Vejledning om varmeforsyning 1. Generel info om ventilationssystemet 2. Ventilations - brugervejledning 3. Andre indstillinger 4. Vedligeholdelse, udskiftning af filter (a d) 5. Energiråd 1. Generel info

Læs mere

NYHED Røddikvej Galten - Tlf:

NYHED Røddikvej Galten - Tlf: NYHED 2017 Røddikvej 70-8464 Galten - Tlf: 24 60 18 60 Har du problemer med dårlig luftskifte/-cirkulation? Er der fugt-/skimmelpletter på dine vægge? Er der dårlig, ubehagelig luft i huset? er løsningen!

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Mølleparken 446 Postnr./by: 7190 Billund BBR-nr.: 530-002467 Energikonsulent: Steen Paarup Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer

Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Energiløsning UDGIVET JANUAR 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Udskiftning af radiatorventiler/ termostatstyringer Varmeforbruget til rumopvarmning kan reduceres væsentligt ved anvendelse af termostatstyrede

Læs mere

Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere

Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere Tema for miljø-, energi- og klimamedarbejdere Miljørigtig opvarmning og rentable varmebesparelser Fokus på: Energimærke Hvad er aktuelt? Energibesparelser Fremtiden Uvildigt oplæg ved Carsten Sohl Energitjenesten,

Læs mere

Det intelligente. rørsystem. til boligbyggeriet. roomair friskere kan det ikke gøres!

Det intelligente. rørsystem. til boligbyggeriet. roomair friskere kan det ikke gøres! Det intelligente rørsystem til boligbyggeriet roomair friskere kan det ikke gøres! Fleksibiliteten i højsædet Systemet er nemt at installere uden brug af større værktøj, rørene kan skæres med en hobbykniv,

Læs mere

PHPP og Be06 forskelle, ligheder og faldgruber

PHPP og Be06 forskelle, ligheder og faldgruber PHPP og Be06 forskelle, ligheder og faldgruber Klaus Ellehauge Hvad er et dansk passivhus? Passivhaus eller på dansk passivhus betegnelsen er ikke beskyttet, alle har lov til at kalde en bygning for et

Læs mere

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi

Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi Perfektion i alle detaljer Effektiv og energibesparende tumbler-teknologi > > > Genanvender den varme luft Reducerer energiforbruget op til 60% Hurtig tilbagebetalingstid Varmepumpe-tørretumblere T9HP,

Læs mere

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket Med ECL Comfort 310 er kontrollen over jeres varme- og brugsvandsanlæg samlet i én intuitiv og letanvendelig løsning. Det giver tryghed blandt

Læs mere

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg

14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1. 863351 Æske 150W 5989898 1 140 mm 280 mm 330 mm 1,647 Kg 14. Varme Gulvvarmekabel 10W/m 14.1 Gulvvarmekabel 10W/m 150W (15m) Kablet kan bruges i hvilket som helst rum uanset hvor irrregulær rummet er. To leder teflon isoleret varmekabel. 10W/m 863351 Æske 150W

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Blankegaardsvej 1 Postnr./by: 5466 Asperup BBR-nr.: 410-014922 Energikonsulent: Jørn Olsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OT consult

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Sydkajen 2 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-006341 Energikonsulent: Ole Søndergaard Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Korsagervej 18 Postnr./by: 4874 Gedser BBR-nr.: 376-028928 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Syddansk erhvervsskole

Syddansk erhvervsskole Syddansk erhvervsskole Allan Tingkær Bygningsreglement 2010 Særlige krav til klimaskærm: Luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen må ikke overstige 1,5 l/s pr. m 2 opvarmet areal ved trykprøvning med

Læs mere

Udskiftning af oliefyr. Hvornår er det en god idé?

Udskiftning af oliefyr. Hvornår er det en god idé? Udskiftning af oliefyr Hvornår er det en god idé? 1 Indhold i oplæg Den energipolitiske virkelighed Energirenovering generelt Hvorfor energirenovering Tendenser og bevægelser Skal det kunne svare sig?

Læs mere

Trykluft. Optimering og projektering af anlæg

Trykluft. Optimering og projektering af anlæg Trykluft Optimering og projektering af anlæg Indholdsfortegnelse Trykluft...2 Trykluftanlæg...2 Energiforbrug i trykluftanlæg...2 Optimering af eksisterende anlæg...3 Trykforhold...3 Lækager...3 Lækagemåling...4

Læs mere

Vejledning om ventilation

Vejledning om ventilation Vejledning om ventilation 1. Generel info om ventilationssystemet 2. Ventilations - brugervejledning 3. Andre indstillinger 4. Vedligeholdelse, udskiftning af filter (a d) 5. Energiråd 1. Generel info

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Birkhøjen 10D 8382 Hinnerup BBR-nr.: 710-013477-001 Energikonsulent: Bjarne Bilskov Jespersen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 8 Adresse: Vesterheden 39 Postnr./by: 8800 Viborg BBR-nr.: 791-139899-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 22 Navn Adresse Postnr By Side 2 af 22 Undersøgelse i Fremtidens Parcelhus Kære beboer i Fremtidens Parcelhus, Vi er glade for, at du vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Hvis du svare

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvendingen 7 A 2700 Brønshøj BBR-nr.: 101-689603 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bredekærs Vænge 154 Postnr./by: 2635 Ishøj BBR-nr.: 183-003879 Energikonsulent: Ole Børs Petersson Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg

en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg en himmel i klasseværelset Indira, et naturligt valg Det naturlige lys vores norm Mennesket har eksisteret i næste to millioner år, og vi har udviklet os i det naturlige lys. Vi har haft elektrisk lys

Læs mere

Modstrøms Varmevekslere

Modstrøms Varmevekslere Modstrøms Varmevekslere - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

Elite. Allround Standard

Elite. Allround Standard Elite Allround Standard Mustang byder på gennemførte løsninger fra Mustang hestetrailer er konstrueret til komfortabel og sikker transport under alle forhold. Der ligger mange beregninger og forsøg med

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme varmepumper Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere