Ny persondataforordning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny persondataforordning"

Transkript

1 Ny persondataforordning

2 Ny persondataforordning Flere virksomheder betragter ikke deres persondata som et must. Det kan være at det ikke er set som et forretningskritisk område, og derfor er det ofte blevet forsømt. Den nuværende persondatalov gennemfører direktiver fra 1995, hvilket er en tid som digitaliseringen for længst har overhalet. Derfor blev en ny persondataforordning vedtaget i april 2016 som træder i kraft fra 25. maj I den forbindelse kommer nye krav, tiltag og ændringer som er gældende i hele EU. Nye regler for håndtering af persondata kommer til at stille nye krav til virksomheder, offentlige myndigheder, forening og andre der berører personoplysninger, samt hvordan vi forholder os retten til privatliv og egne data. Virksomheder har fået 2 år fra 2016 til at overgå til de nye krav, men da der er under 1 år tilbage, er det bestemt ikke for tidligt at påbegynde det forberedende arbejde. Alle europæiske virksomheder som behandler data, er omfattet af den nye persondataforordning.

3 Hvad du kan forvente i den nye persondataforordning Konsekvensen for at overtræde persondata-lovgivningen bliver større og bøder kan være op til fire procent af årsomsætningen hvis reglerne overtrædes. Brugernes persondata har større beskyttelse og virksomheder skal have klare tilsagn fra brugerne i forhold til håndtering af persondata, i sær når det drejer sig om personfølsomme oplysninger. Hvis virksomheder har været udsat for hackerangreb eller anden uautoriseret adgang til persondata skal det indrapporteres til Datatilsynet indenfor 72 timer. De nye persondata regler bliver ens i hele EU, hvilket er en fordel hvis man som virksomhed gør forretning i andre EU lande. Man skal derfor som udgangspunkt ikke længere forholde sig til og opfylde mange forskellige persondata-lovgivninger. For virksomheder med over 250 ansatte skal dataansvarlige og databehandlere opbevare dokumentation for enhver behandling af personoplysninger.

4 Håndtering af data efter den nye persondataforordning Oplysninger om ansatte Nogle informationer og oplysninger er du nødt til at være i besiddelse af f.eks. i forbindelse med udbetaling af løn. Andre oplysninger, som i persondataforordningen kaldes følsomme oplysninger, kræver udtrykkeligt samtykke fra medarbejderen. F.eks. helbred, race, trosforhold, fagforening og politisk overbevisning. Enkelte følsomme oplysninger er du som virksomhed nødt til at indsamle, det kan f.eks. være registrering af fravær på grund af sygdom. Oplysninger om tidligere ansatte Den nye persondataforordning gør det klart, at du kun må holde personlige oplysninger om tidligere ansatte, hvis der er et klart og sagligt formål med det. Det kan f.eks. være nødvendigt at opbevare oplysninger om tidligere ansatte i forbindelse med aflønning og fritstilling. Du kan allerede nu begynde at få styr på: Hvilke typer personoplysninger i indsamler Almindelige data, personfølsom data, CPR osv. Hvordan håndteres personoplysninger Fra de indsamles, bruges, gemmes og slettes Hvordan i undgår usikker omgang med data Filer på usikre tjenester, cd er, usb nøgler o. lign. Hvem der har adgang til data og programmer Styring af adgang. Overvågning af, hvem der tilgår databaser og filer

5 Persondata er oplysninger som er med til at identificere en given person Eksempler på persondata: CPR-nr. Køn Fødselsdato Religion Navn Race Telefonnr. Etnicitet Adresse Fagforening MAC-adresse IP-adresse Nummerplade Kreditoplysninger Helbredsundersøgelses Straffeattest Filosofisk overbevisning Økonomisk forhold Politiske overbevisninger Lønoplysninger Nær familie Sociale problemer adresse GPS-oplysninger Personlighedstest Seksualitet Foto Videoovervågning Eksamenskarakter Højde Hårfarve Tøjstørrelses Genetik Stilling Medarbejder nr. Interesser

6 Hvad er personfølsomme data? Persondata er al information, der kan identificere en fysisk person. Her kan der være tale om navn, adresse, telefonnummer, cpr-nummer osv., som direkte identificerer en specifik fysisk person, men også indirekte information som f.eks. id-nummer, medlemsnummer, lokationsdata, ip adresse mm. hvor man ved sammenstilling af andre kilder kan identificere en fysisk personer. Sundhedsdata samt biometriske og genetiske data henregnes naturligvis også hertil og anses for yderst følsomme. Helt principielt kræver behandling af data en hjemmel, så man sikrer at datasubjektet (den registrerede) er bekendt med de betingelser, der er forbundet med behandling af persondata. Hvilke data du behandler er afgørende for, hvilken hjemmel du behøver. Persondata deles op efter om det er almindelige data eller følsomme. Almindelige data er for eksempel: Personnavn, adresse, telefonnr, , køn, løn, arbejdstider, kontonummer Følsomme oplysninger er for eksempel: Helbredsforhold, fagforening, straffeattest, racemæssig eller etnisk baggrund, personlighedstest, væsentlige sociale problemer og genetisk og biometrisk data. Virksomheder må kun behandle en medarbejders CPR-Nummer, hvis det er et lovkrav som f.eks. indberetning til SKAT, eller hvis der er givet udtrykkeligt samtykke. Det kan være en god idé at påbegynde analyse af hvilke personfølsomme data du opbevarer. Gennemgå systemet og lav en analyse af, hvilke data der opbevares om kunder, relationer og ansatte og få dem klassificeret i forhold til kritikalitet.

7 Den nye persondataforordning kommer omkring 3 parter Datasubjekt er en identificeret eller identificerbar fysisk person som der registreres oplysninger om og som beskyttes af loven. s Dataansvarlig er den der afgør, til hvilket formål og hvilke hjælpemidler der må foretages behandling af personoplysninger. F.eks. arbejdsgiver der behandler personoplysninger. Databehandler er en der behandler data og oplysninger på den dataansvarliges vegne efter deres instrukser. F.eks. en hosting udbyder.

8 Datasubjektet Krav om samtykke Det skal være lige så let at trække et samtykke tilbage som at afgive det. Samtykke som behandlingsgrundlag. Almindelige oplysninger: samtykke. Følsomme oplysninger: udtrykkeligt samtykke. Indsigt i brugen af data. Retten til at blive glemt. Ret til underretning om brud på datasikkerheden. Dataansvarlige Krav om den dataansvarlige Der skal kunne dokumenteres hvilke data i ligger inde med, hvordan de opbevares og til hvilke formål. Skriftlig politik og procedure for hvordan persondata handles og hvorfor. Lovlig behandling af data og sikre at behandling af data er saglig, nødvendig og proportional. Er sikkerhedskravene opfyldt både hos ansvarshavende og behandler? Program for anmeldelser hvis der har været hackerangreb eller anden uautoriseret adgang til persondata, hvilket skal indrapporteres til Datatilsynet indenfor 72 timer. Løbende kontrol og monitering. Aftale med databehandler om hvorledes data behandles. Databehandler Benytter du en databehandler som f.eks.: server- eller cloudhosting, service provider, research bureau eller lign. bør du være opmærksom på: Du skal have en databehandleraftale. Typisk udarbejdes denne af databehandleren. Du skal være enig i den aftale du laver. Rammerne er meget standarde, men du skal føle dig tryg herved. Det er vigtigt at du har tillid til databehandleren. Vælg derfor en samarbejder hvis kvalifikationer er dokumenteret.

9 Lovlig behandling af data Oplysninger og data skal behandles lovligt, rimeligt og på en gennemsigtig måde for datasubjektet (den registrerede). Overordnet handler det om hvad der er god databehandlingsskik. Behandling af persondata skal være formålsbestemt og kun det mest nødvendige data behandles. Lagringstiden af data skal være begrænset og relevant i perioden. Forordningen fastslår at behandling af persondata kun er lovlig, hvis og i det omfang mindst ét af følgende forhold gør sig gældende. Den registrerede skal give sammentykke til behandling af data. Behandlingen af data er nødvendig for at opfylde en kontrakt som den registrerede er part i. Det kan f.eks. være en ansættelseskontrakt for at overholde en retlig forpligtelse, der påhviler den dataansvarlige. for at beskytte den registreredes eller en anden fysisk persons vitale interesser af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse for at den dataansvarlige eller tredjemand kan forfølge en legitim interesse og hensynet til den registrerede ikke overstiger denne interesse. Den dataansvarlige har ansvaret for at kunne påvise at dette overholdes samt at kunne dokumentere at grundprincipperne også er overholdt.

10 Behandling af data inden- og udenfor EU Overførsel indenfor EU: Som udgangspunkt tilladt Overførsel udenfor EU (Tredjelande): Som udgangspunkt forbudt Hvis der er tale om behandling og overførsel af data udenfor EU s grænser er der særskilte regler for hvordan dette behandles. Dataoverførsel kan ske til tredjeland, hvis modtager landet har et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau overfor de overførte oplysninger og data. Overordnet kræver det en hjemmel at overføre data til et tredjeland. Dette kan f.eks. være EU s standard dataoverførselsaftaler Binding Corporate Rules - skal godkendes af Datatilsynet og evt. andet EU tilsyn. Samtykke eller en af de andre undtagelser, f.eks. kontrakt- eller lovgrundlag. Sikre lande, såsom Israel, Argentina, Canada og Schweiz Her er det ikke et krav om tilladelse fra Datatilsynet for overførsel af almindelige oplysninger, men tillades kræves ift. følsomme oplysninger. Nødvendigheder for at rejse juridiske krav. Nødvendigt for at opfylde aftaler.

11 Den dataansvarlige er også bødeansvarlig! Som dataansvarlig er du ansvarlig og hæfter for databehandling. Derfor skal du have foranstaltninger, der sikrer at du er i stand til at overholde forordningen, da en af de større tiltag i den nye persondataforordning er den massive stigning i størrelsen på bødestraffen, hvis du overtræder forordningens bestemmelser. Når de nye regler træder i kraft, vil der kunne udstedes administrative bøder på op til 20 mio. eller 4% af virksomhedens/koncernens globale opsætning. Stigningen er meget stor i forhold til hvad der i dag gælder i Danmark hvor bøderne typisk ligger mellem Kr ,-. Det er nok de færreste virksomheder der får så store bødestraffer, men det giver en indikation af, at det generelle bødeniveau vil stige markant.

12 Som databehandler Centex IT & Netværksløsninger behandler store mængder data for vores mange kunder og derfor er vi karakteriseret som databehandler, derfor skal vi leve op til de forpligtelser der findes herfor. Efter den nye forordning skal vi have en databehandler aftale som skitserer hvordan vi behandler data på vegne af vores kunder, som vi har og vores nuværende såvel som nye kunder er indbefattet af. Vi er ISEA 3402 certificeret og kan derfor dokumentere ordentlige it-forhold og lever op til lovkrav herom. Vi har derfor allerede erfaring med specifikke it-forhold og lovkrav som vi udvider med den nye persondataforordning og kan rådgive jer inden for området. Kontakt os gerne for at høre nærmere omkring den nye persondataforordning. Vi kigger gerne forbi og tager en snak. Vi er ISAE 3402 certificeret Som it og hosting udbyder lever vi op til de forpligtelser der hører med til den nye persondataforordning Vi handler ud fra lov og regler og kan dokumentere det

13

Ny persondataforordning

Ny persondataforordning Ny persondataforordning GUIDE Hvorfor? Ny persondataforordning Den eksisterende persondatalov gennemfører direktiver fra 1995 en tid, som digitaliseringen for længst har overhalet. En ny persondataforordning

Læs mere

Er du klar til den nye Persondataforordning?

Er du klar til den nye Persondataforordning? Er du klar til den nye Persondataforordning? Her er 6 punkter, du skal være opmærksom på Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018. De nye regler for håndtering af persondata kommer til at

Læs mere

Personoplysninger. Jens Hørlück

Personoplysninger. Jens Hørlück Personoplysninger Enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person (den registrerede) Vi bør have kontrol over vores personoplysninger. Det er vigtigt at skabe den tillid,

Læs mere

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C

Thea Præstmark WW W W W.SKA W UR.SKA EIP UR UR EIP TH UR. TH C. OM C Thea Præstmark WWW.SKAUREIPURTH.COM Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2. Hvad er personoplysninger? 3. Hvem er hvem og hvem skal hvad (dataansvarlig og

Læs mere

Ny Persondataforordning mv.

Ny Persondataforordning mv. Ny Persondataforordning mv. Agri Nord, 23. maj 2018 Jacob Langvad Nielsen, advokat og specialkonsulent SEGES, Jura & Skat Proces mod 25. maj 2018 Persondataforordningen er vedtaget. Skal anvendes direkte

Læs mere

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016

Persondataforordningen. Overblik over initiativer og ansvar. Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Persondataforordningen Overblik over initiativer og ansvar Dubex Summit - Rasmus Lund november 2016 Rasmus Lund Advokat, partner Leder af persondata team Agenda Henning Mortensen, DI har givet overblik

Læs mere

GDPR Persondata- forordningen

GDPR Persondata- forordningen GDPR Persondata- forordningen DET NYE SORT Fødselsdato Telefonnummer Pasnummer Stilling Fotos Navn Adresse IP-adresse Mac-adresse E-mailadresse Nummerplade Medarbejder-ID GPS-oplysninger Videoovervågning

Læs mere

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET?

PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? PERSONDATA - HVAD ER DET FOR NOGET OG HVORDAN BRUGES DET? Jimmy Povlsen og Toke Arndal Aabenraa, den 19. januar 2018 Baggrunden for persondataloven Hvorfor en persondatalov? Persondataloven af 1. juli

Læs mere

Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen

Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen Workshop om teatrenes arbejde med persondataforordningen It-sikkerhed Persondataforordning 360 graders gennemgang Gennemgang af teknisk it-sikkerhed Sårbarhedsanalyse og scanninger Organisatorisk it-sikkerhed

Læs mere

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard

HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING. OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard HJULMANDKAPTAIN PERSONDATA REGLER OG IMPLEMENTERING OPLÆG TIL DANSKE BUSVOGMÆND DEN 29. NOVEMBER 2017 Advokat Karina Søndergaard 2 PERSONDATAFORORDNINGEN I løbet af 2016 vedtog EU nye regler for behandling

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen - i en lejeretlig belysning Dansk Selskab for Boligret 14. november 2017 Hvem er vi? Advokat Sune Blohm Advokatfuldmægtig Andreas Meinertz Andersen Husen Advokater Speciale i fast

Læs mere

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager

Ecofleet. Persondataforordningen Kort fortalt. Del 1. Peter Dam Nordic Project Manager Ecofleet Persondataforordningen Kort fortalt Del 1 Peter Dam Nordic Project Manager Del 1: Hvad er Persondataforordningen? Hvilke rettigheder har den registrerede? Del 2: Hvilke data behandler Ecofleet

Læs mere

Privatlivspolitik. Odense LMU

Privatlivspolitik. Odense LMU Privatlivspolitik Odense LMU 1. Generelt 1.1. Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LMU og/eller som Odense LMU indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION. 4. og 9. april 2018 Kolding

PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION. 4. og 9. april 2018 Kolding PERSONDATAFORORDNING PERSONALEADMINISTRATION 4. og 9. april 2018 Kolding Præsentation Birgit Karlsen HR-Partner DM-Arbejdsgiver Kontakt Tlf. 39270087 Mail: birgit@danskmaskinhandel.dk 2 FOKUSOMRÅDER Særlige

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt

Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt Thea Præstmark, Sofie Amalie Bangsbo van Hauen og Bo Enevold Uhrenfeldt WWW.SKAUREIPURTH.COM Kursus i samarbejde med Præsentation og forventningsafstemning Dagsorden 1. Hvorfor er persondata vigtigt? 2.

Læs mere

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE

Nexø Frikirke. PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE PRIVATLIVSPOLITIK i NEXØ FRIKIRKE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 1 Definitioner... 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger, som vi behandler om dig...

Læs mere

Databeskyttelse i den almene sektor en digital fremtid. 30. august 2018

Databeskyttelse i den almene sektor en digital fremtid. 30. august 2018 Databeskyttelse i den almene sektor en digital fremtid 30. august 2018 2 Corporate Compliance & Investigations Vi er eksperter indenfor Vi hjælper din virksomhed med at få et overblik og identificere væsentlige

Læs mere

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106. Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106.

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106. Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106. INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR LIONS MD106 Nærværende gælder for MD 106, dvs. alle ansatte og medlemmer i Lions MD 106. INDHOLDSFO RTEGNELSE: Generelt 3 2 Definitioner 3 3 Formål med Behandlingen af dine

Læs mere

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker

Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning. Danske Vandværker Vandforsyningens håndtering af den kommende persondataforordning Danske Vandværker Praktiske spørgsmål vi modtog Hvem har ansvaret for beskyttelse af forbrugernes persondata? Er medlemslister i ringbindsmapper

Læs mere

Velkommen til. Informationsmøde om. Persondataforordningen 2018

Velkommen til. Informationsmøde om. Persondataforordningen 2018 Velkommen til Informationsmøde om Persondataforordningen 2018 1 Program Kl. 14.30 15.00 Kaffe og vand Kl. 15.00 15.15 Præsentation forordningens formål Kl. 15.15 16.15 De overordnede (grundlæggende) begreber

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Conscia A/S. Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf

DATABEHANDLERAFTALE. Conscia A/S. Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf DATABEHANDLERAFTALE Conscia A/S Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 7020 7780 www.conscia.com 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. OMFANG... 3 3. VARIGHED... 3 4. DEN

Læs mere

Privatlivspolitik. for Odense LM

Privatlivspolitik. for Odense LM Privatlivspolitik for Odense LM 1. Generelt 1.1 Denne Privatlivspolitik er gældende for samtlige personoplysninger, som du giver til Odense LM og/eller som Odense LM indsamler om dig, fordi du er tilknyttet

Læs mere

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner

Persondataforordningen. Henrik Aslund Pedersen Partner www.pwc.dk Persondataforordningen Morgenmøde Henrik Aslund Pedersen Partner Revision. Skat. Rådgivning. Hvorfor en ny Persondataforordning? EU persondataforordning - Morgenmøde Hillerød 2 Hvorfor en ny

Læs mere

Introduktion til persondataforordning

Introduktion til persondataforordning Introduktion til persondataforordning Lektor Dorte Høilund Anvendelse fra 25. maj 2018 Direktiv contra forordning Mange muligheder for nationale særregler Opbygning og struktur Forslag til Databeskyttelseslov

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND

PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND PERSONDATAPOLITIK FOR BAPTISTERNES BØRNE- OG UNGDOMSFORBUND 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om

Læs mere

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018

Per Løkken, Partner. CAMPUS November 2018 1 Per Løkken, Partner CAMPUS 2018 21. November 2018 2 Tilgange til Persondataforordningen Usikkerhed og iver efter at få styr på det. Organisationer som også ser en værdi i at have styr på data og processer

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Foreninger i Tønder Kommune GDPR November 2018

Foreninger i Tønder Kommune GDPR November 2018 www.pwc.dk Foreninger i Tønder Kommune GDPR Revision. Skat. Rådgivning. Klaus Ravn Klubformand Klubben Forbundet Arbejdet Medlem af udviklings- og breddeudvalg Cyberspecialist Ungdomstræner Trænerinstruktør

Læs mere

Vejledning til. GDPR General Data Protection Regulation. GDPR - General Data Protection Regulation

Vejledning til. GDPR General Data Protection Regulation. GDPR - General Data Protection Regulation GDPR General Data Protection Regulation I maj 2018 træder EU s nye forordning om beskyttelse af personoplysninger i kraft. Det hedder General Data Protection Regulation og forkortes som regel GDPR. Forordningen

Læs mere

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) N. Zahles Skole Nørre Voldgade 5 1358 København K Danmark t: + 45 33 69 79 00 e: kontakt@zahles.dk Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag

Læs mere

UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger

UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger UDVALGET FOR HUSMODERFERIE Politik for opbevaring og sletning af personlige oplysninger -2019-1 1. Indledning 1.1.1 Denne politik for opbevaring og sletning af personoplysninger fastlægger de overordnede

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Frandsen El A/S (fremover betegnet som FE) opfordrer dig derfor til

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Ringkjøbing Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Ringkjøbing Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Bilag 2 Retningslinje om behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679

Læs mere

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data Her er de væsentligste hovedpunkter i aftalen Den 15. december blev EU s lovgivende institutioner enige om udformningen af EU Persondataforordningen.

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE

PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE PRIVATLIVSPOLITIK FOR VÆRFTET NEXØ KRISTNE SKATECENTER, LEGELAND OG CAFE INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 3 2 Definitioner 3 3 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 4 4 De personlige oplysninger,

Læs mere

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at

opfylde vores kontraktuelle forpligtelser over for dig, samt at PRIVATLIVSPOLITIK Det er vigtigt for FloodFrame A/S ( FloodFrame ), at du føler dig tryg ved at overlade persondata til os. Det er derfor også vigtigt, at du er oplyst om, hvilke oplysninger FloodFrame

Læs mere

ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 KONTROL OG DOKUMENTATION... 8

ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 KONTROL OG DOKUMENTATION... 8 Retningslinje om behandlingsgrundlag Indholdsfortegnelse ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 BEHANDLINGSGRUNDLAG... 3 BEHANDLINGSGRUNDLAG FOR ALMINDELIGE/FORTROLIGE PERSONOPLYSNINGER...

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN. Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger.

PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN. Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger. PRIVATLIVSPOLITIK BRYD TAVSHEDEN Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan Bryd Tavsheden (''vi'' eller ''os'') behandler dine personoplysninger. 1) DATAANSVARLIG Den juridiske enhed, som er ansvarlig

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

N. Zahles Skole Persondatapolitik

N. Zahles Skole Persondatapolitik N. Zahles Skole Persondatapolitik Indholdsfortegnelse Side 1. Baggrund for persondatapolitikken 3 2. Formål med persondatapolitikken 3 3. Definitioner 3 4. Ansvarsfordeling 4 5. Ansvarlighed 5 6. Lovlighed,

Læs mere

Pia Conradsen, 25. april 2017 Finder anvendelse pr. d. 25. maj 2018 i Danmark Baggrund, formål og anvendelse Interessenter Databehandler Persondata Sonlincs aktiviteter og overordnet plan Anbefalinger

Læs mere

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017

Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Regler om persondata Koordinatormøde den 28. nov. 2017 Gældende regler i persondataloven I dag er det den danske persondatalov, der beskriver reglerne for, hvordan personoplysninger må indsamles, opbevares

Læs mere

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre.

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre. Behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Behandlingsgrundlag Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Persondataforordningen

Persondataforordningen Persondataforordningen http://eur-lex.europa.eu/legal-content/da/txt/?uri=celex:32016r0679 https://www.youtube.com/watch?v=xyzthipktqg&feature=youtu.be Hvem og hvad? Automatisk databehandling af personoplysninger

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL

PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL PERSONDATAPOLITIK FOR ORDET OG ISRAEL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-/kunde-

Læs mere

Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole

Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole Behandlingsgrundlag Horsens Statsskole Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser:

DATABEHANDLERAFTALE. er dags dato indgået databehandleraftale på følgende vilkår og betingelser: DATABEHANDLERAFTALE Mellem undertegnede og medundertegnede Johnsen Graphic Solutions A/S Bakkehegnet 1-3 DK-8500 Grenaa CVR-nr.: 18624141 (herefter Databehandleren ) [Indsæt navn] [Indsæt adresse] [Indsæt

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET?

FORSYNINGSTRÆF 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? FORSYNINGSTRÆF 2016 - BEHANDLING AF PERSONDATA Line Markert, advokat Egil Husum, advokat 4. og 11. februar 2016 PERSONDATARET HVORFOR NU EGENTLIG DET? side 2 Er persondataretten relevant for forsyningsselskaber?

Læs mere

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf

PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER. Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf PERSONDATALOVEN - UDFORDRINGER Birthe Boisen, Juridisk Konsulent Tlf. 21 45 22 48 bfb@danskfjernvarme.dk PERSONDATALOVEN OG PERSONDATAFORORDNINGEN Persondataloven Lov om behandling af personoplysninger,

Læs mere

Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Generelt om persondata og EU s persondataforordning SSV-Udvikling aps 2017 1 Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse

Læs mere

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)

Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel) Indhold Retningslinje om behandlingsgrundlag (hjemmel)... 1 Anvendelsesområde... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Behandlingsgrundlag... 3 Behandlingsgrundlag

Læs mere

Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen

Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen Hvordan er det med datasikkerhed og privacy? Highlights fra persondataloven Århus, d. 14. marts 2017 Erika Wolf, jurist, Sundhedsdatastyrelsen Hvem er jeg, og hvor kommer jeg fra? Erika Wolf, jurist i

Læs mere

TEMP-TEAMs Privatlivspolitik

TEMP-TEAMs Privatlivspolitik TEMP-TEAMs Privatlivspolitik Indledning Når vi modtager personoplysninger om dig, er det vores målsætning, at du har tillid til, at vi behandler dine personoplysninger på en gennemsigtig og sikker måde.

Læs mere

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du

1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du PERSONDATAPOLITIK FOR FORENINGEN EVENTYRJUL 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub

PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub PERSONDATAPOLITIK FOR Slagelse Børneklub 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et medlems-

Læs mere

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen EKSTERN PERSONDATAPOLITIK for Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen 1 Generelt 1.1 Denne persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som Stiftelsen modtager og/eller indsamler om dig, det

Læs mere

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata.

2.1 Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der beskriver, hvordan vi behandler persondata. Pharmaforce ApS CVR nr. 26394198 PERSONDATAPOLITIK 1. Databeskyttelsesforordningen og persondataloven 1.1 Databeskyttelsesforordningen og Persondataloven regulerer behandling af personoplysninger, som

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. Navn: CVR-nr.: Adresse: Postnr. og by: (den Dataansvarlige ) og

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. Navn: CVR-nr.: Adresse: Postnr. og by: (den Dataansvarlige ) og DATABEHANDLERAFTALE indgået mellem Navn: CVR-nr.: Adresse: Postnr. og by: (den Dataansvarlige ) og Microcom ApS CVR-nr.: 21 04 71 98 Wichmandsgade 5 5000 Odense C Databehandleren, tilsammen Parterne og

Læs mere

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK FORENING FOR OSTEOGENESIS IMPERFECTA (DFOI) 1 Generelt... 2

INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK FORENING FOR OSTEOGENESIS IMPERFECTA (DFOI) 1 Generelt... 2 INTERN HR PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK FORENING FOR OSTEOGENESIS IMPERFECTA (DFOI) INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Generelt... 2 2 Formål med behandlingen af dine personoplysninger... 3 3 De personlige oplysninger,

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Midtfyns Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Midtfyns Gymnasium udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Retningslinje om behandlingsgrundlag Midtfyns ^^ Holmehøjvej 4 5750 Ringe Tlf. 6262 2577 e-mail: post@mfg. dk www.mfg. dk Juni, 2018 Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Dansk Selskab for GCP. Persondatareglerne

Dansk Selskab for GCP. Persondatareglerne Dansk Selskab for GCP Persondatareglerne Jan Bjerrum Bach & Martin Binzer Lind Advokater Jusmedico Advokatfirma - Hvem er Jan & Martin? Medicinmænd med biotek-, pharma og device-fokus; Rundet af industri

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I. INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I DANSK FORENING FOR OSTEOGENEIS IMPERFECTA (DFOI) INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Generelt... 2 2. Om nærværende persondatapolitik...

Læs mere

PERSONDATAFORORDNINGEN APRIL 2018

PERSONDATAFORORDNINGEN APRIL 2018 PERSONDATAFORORDNINGEN 1 APRIL 2018 AGENDA Kort om de nye regler Hvornår er man omfattet af forordningen? Hvilke pligter følger af forordningen Ansvar og rollefordeling Opsummering og eksempler hvad betyder

Læs mere

Almindelig viden om persondataforordningen

Almindelig viden om persondataforordningen Almindelig viden om persondataforordningen Hvad er persondata? En Personoplysning er enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person ( den registrerede ). Dette gælder

Læs mere

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106.

OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. OVERORDNET INTERN PERSONDATAPOLITIK FOR BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER I LIONS MD 106. INDHOLDSFO RTEGNELSE: 1. Generelt 3 2. Om nærværende Persondatapolitik 3 3. Definitioner 4 4. Persondataprincipper

Læs mere

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017

EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN. STU Foreningen. 7. december 2017 EN DAG OM PERSONDATAFORORDNINGEN STU Foreningen 7. december 2017 Oplæg v/ Peter Sindal Lundsberg Advokat, underviser, fast værge Hovedvagtsgade 6, 4. sal 1103 København K T: 3311 3636 M: 5373 2100 E: psl@petersindal.dk

Læs mere

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger VEJLEDNING om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger 1. udgave, marts 2018 INDHOLD Databeskyttelsesforordningen... 3 Hvad er personoplysninger?... 4 Specialklubben er dataansvarlig...

Læs mere

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse

Sådan arbejder. SprogGruppen med. Persondataforordningen. Indholdsfortegnelse Sådan arbejder SprogGruppen med Persondataforordningen Indholdsfortegnelse Generelt beslutning og ansvar. 2 Generelt om personoplysninger 3 Generelle betingelser for indsamling: 3 Den registreredes rettigheder:

Læs mere

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark.

Surftown A/S. Regionsgolf-Danmark DATABEHANDLERAFTALE. Databehandleraftalen foreligger mellem. Regionsgolf-Danmark. Surftown A/S Regionsgolf-Danmark 08-05-2018 DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Regionsgolf-Danmark Michael Hansen Søndermarkvej, 60 4200 Slagelse CVR. nr. 34759316 (i det følgende

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2 PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 Som registreret har du ret til:...

Læs mere

Sådan behandler vi dine personlige oplysninger

Sådan behandler vi dine personlige oplysninger Sådan behandler vi dine personlige oplysninger I Københavns Kommune har vi ofte brug for personlige oplysninger om dig, når vi skal løse vores opgaver. Men vi bruger kun dine personlige oplysninger, når

Læs mere

Persondata kortlægning af skolens behandling

Persondata kortlægning af skolens behandling Persondata kortlægning af skolens behandling Denne spørgeramme er udviklet af de frie skoleforeninger til brug for kortlægning af skolens databehandling. Målet er at få viden om: - Hvilke persondata, skolen

Læs mere

Persondata kortlægning af skolens behandling

Persondata kortlægning af skolens behandling Persondata kortlægning af skolens behandling Denne spørgeramme er udviklet af de frie skoleforeninger til brug for kortlægning af skolens databehandling. Målet er at få viden om: - Hvilke persondata, skolen

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE

PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE PERSONDATAPOLITIK FOR HOLMSBORG SOMMERLEJRE 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, du giver til os, og/eller vi indsamler om dig, enten som led i et

Læs mere

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes,

Rammer og vilkår for brug af data. 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, Rammer og vilkår for brug af data 25. oktober 2016 Afdelingschef Birgitte Drewes, bidr@sundhedsdata.dk Lovgivning - sundhedsdata Sundhedsloven Persondataloven I sundhedsloven fastlægges reglerne for indhentning/videregivelse

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nakskov Gymnasium og HF udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nakskov Gymnasium og HF udelukkende behandler personoplysninger på baggrund af et lovligt grundlag. Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingsgrundlag er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse af fysiske

Læs mere

Standardvilkår. Databehandleraftale

Standardvilkår. Databehandleraftale Standardvilkår Databehandleraftale 1 Indhold 2 Vilkårenes status... 2 3 Baggrund for databehandleraftalen... 2 4 Formål med databehandlingen... 2 5 Personoplysninger omfattet af databehandleraftalen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Fortroligheds- og beskyttelsespolitik... 3

Indholdsfortegnelse Fortroligheds- og beskyttelsespolitik... 3 GDPR Procedurer Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Fortroligheds- og beskyttelsespolitik... 3 2. Hvem er ansvarlig for behandling og beskyttelse af dine personoplysninger... 3 3. Typer af

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018.

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018. Persondatapolitik for Horsens HF & VUC Baggrund for persondatapolitikken Horsens HF & VUCs persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Baggrund for persondatapolitikken s persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING

PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING PERSONDATAPOLITIK FOR DANSK TOURETTE FORENING 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som

Læs mere

Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver

Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver Persondatapolitik Opdateret d. 7 maj 2019 Denne politik er gældende for alle de personlige oplysninger, som du videregiver til Graft it som besøgende på graftit.dk eller kunde. Her beskrives indsamlingen

Læs mere

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Baggrund for persondatapolitikken Tørring Gymnasiums persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Vilhelm Thomsens plads 1 8900 Randers CVR. nr. 35 58 90 31 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og DanDomain A/S Normansvej 1 8920 Randers

Læs mere

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Baggrund for persondatapolitikken Denne persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris Persondatapolitik for Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris til alle medarbejdere vedrørende behandling af personoplysninger Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 25.07. 2018 NS NS 1 Indhold

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR ÅRHUS LÆRERFORENING Revideret 17. januar 2019

PERSONDATAPOLITIK FOR ÅRHUS LÆRERFORENING Revideret 17. januar 2019 PERSONDATAPOLITIK FOR ÅRHUS LÆRERFORENING Revideret 17. januar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ÅRHUS LÆRERFORENING TAGER DATABESKYTTELSE ALVORLIGT 3 2. ANSVAR FOR POLITIKKEN 3 3. IT-SIKKERHED 4 4. PERSONDATA

Læs mere

Det skal du have styr pa inden 2018

Det skal du have styr pa inden 2018 Det skal du have styr pa inden 2018 Nedenfor kan du få et overblik over, hvad din virksomhed skal have styr på inden den ny persondataforordning træder i kraft. Dataansvarlig eller databehandler I persondatalovens

Læs mere

INTERN POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER INTERNT I DUI-LEG og VIRKE

INTERN POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER INTERNT I DUI-LEG og VIRKE Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Islands Brygge 32D 2300 København S Telefon: 36 17 72 00 Mail: dui@dui.dk Web: www.dui.dk INTERN POLITIK FOR OPBEVARING OG SLETNING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER INTERNT I DUI-LEG

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR FRIMENIGHEDEN BROEN

PERSONDATAPOLITIK FOR FRIMENIGHEDEN BROEN PERSONDATAPOLITIK FOR FRIMENIGHEDEN BROEN 1 Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik ( Politik ) er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig, enten som led

Læs mere

Persondataloven i en Smart City kontekst. Alexander Tureczek, Ph.d. candidate

Persondataloven i en Smart City kontekst. Alexander Tureczek, Ph.d. candidate Persondataloven i en Smart City kontekst Alexander Tureczek, Ph.d. candidate atur@dtu.dk Indholdsfortegnelse Persondataloven historie og hensigt Opdeling af loven Vigtige paragrafer Fremtiden Intentionen

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi

Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi Aftale om fælles dataansvar for Dansk Boldspil-Union s fælles ITsystemer, der udbydes i Dansk Boldspil-Union s regi Indledning Denne aftale er udarbejdet af Dansk Boldspil-Union under henvisning til databeskyttelsesforordningen

Læs mere

Persondatapolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Persondatapolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Persondatapolitik for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Ansvarsfordeling... 3 Øverste ledelse (bestyrelsen)... 3 Daglig ledelse

Læs mere