Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013."

Transkript

1 Til Normandiet fra 7. april til 21. april Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden søndag morgen, kørte sydover med endemålet Camping Cote de Nacre i St. Aubin Sur Mer i Normandiet Vi havde fra Kjellerup 127 km til Røj Gammelgård med frem og tilbage til kirke og fest. Vi kører med en campingvogn, Cabby 620 med enkeltsenge, vi er Henning og Sonja, vi er pensionister, og lille Simba, som er en dejlig papillon, der elsker at køre i bil, og er en rigtig campinghund. Og Sonja er pennefører på ferieberetningen. På det meste af turen brugte vi ACSI kortet. Søndag den 7. april. Første stop var på Familiepark Steller See, ved Bremen, en ganske fin plads for sådan en enkelt overnatning. Det pudsige var, at vi den nat var 3 danskere, der bare var på gennemrejse. Fastliggerne var ikke begyndt campingsæsonen endnu. Pladsen kostede 16 euro. Første dag i alt 360 Km.

2 Mandag 8. april. Afgang kl. 8 mod Belgien, troede vi. Manden ville ikke have den campingplads i Belgien, jeg havde fundet, han mente det var en naturist plads, det var jeg sikker på, det ikke var, men enden blev, at vi ville finde en anden undervejs. Vi havde sat GPS på St. Aubin Sur Mer, og vi troede den tog over Belgien. Men nej, det var over Holland, og det var jeg egentligt lidt sen om at opdage, og det var da ikke så smart, for vores GPS er fra 2011, og den kendte åbenbart ikke alle de nye motorveje ved Eidhoven, og der kørte vi bare i ring, det tog næsten en time, inden vi kom ud af det igen, og så valgte vi den manuelle indkodning af den oprindelige campingplads i Belgien, det var 5 km fra den tyske grænse, og den hed Naturblink, og var en ganske almindelig plads, ikke en naturistplads. Det var en smuk plads under udvikling, på den måde, at det så ud til, at der var et ungt par, der havde overtaget pladsen og restaurationen. De var i gang med at planere, og rydde op. Men der var sprit ny toiletbygning, køkken m.m. Når de er færdige, skal det nok blive en dejlig plads. Vi gav 14,55 euro for overnatningen. I alt kørt 497 km. Tirsdag 9. april. Afgang kl. 8 mod St. Aubin Sur Mer i Frankrig. Indtil vi mødte motorvejen, kørte vi på de mest forfærdelige veje, smalle, skæve og med masser af rigtige store huller. Det var heldigvis kun km. Igennem Belgien var der rimelig tæt trafik, og motorvejene var ikke gode, der er mange ujævnheder, og de fleste er kun tosporede. Da vi kom til Frankrig, var der ikke mange på vejene. Det var en dejlig tur uden problemer. Vi ankom til kl Der var sol og 12,5 grader. I alt kørt 597 km. I alt har vi med omvejen kørt 1581 km. Campingpladsen var 4-stjernet, og var en super plads, med venlige personer overalt. Vi fik plads nummer 156. En normal stor plads efter franske forhold, men ikke efter danske, men vi kunne sagtens være der, og vi havde bilen holdende i et lille rum ved siden af, det er nok en plads, der er beregnet til et telt eller lignende. Vi tjekkede ind til foreløbigt 10 dage til 169 euro (16 euro pr. nat plus turist-tarif). Så ser vi om det er nok, men det kan bare forlænges, som vi har lyst til. Der var faktisk flere campister, end vi lige havde regnet med. Den vej vi lå på, var fyldt i den ene side, og på bagsiden lå lige så mange.

3 Og der var mange i hytterne. Bl. a. mødte vi ved en hytte 5 danske mænd, der var på mandetur, de fik sig nogle øller. Vi fik også tilbudt, men takkede nej tak. De skulle være her i 5 dage, og se alt hvad de kunne nå. Vi kunne bare sige til, hvis vi skulle have hjælp til noget. Vi var enorm trætte, og efter at jeg havde hentet to lækre pizzaer, valgte vi at gå tidligt i seng, og så vente med at slå forteltet op, og pakke bilen ud til onsdag morgen. Onsdag 10. april. Vi stod op kl. 7.15, og efter morgenmaden fik vi sat forteltet op, og pakket det hele ud af bilen. Da vejret var til pløre i Danmark og undervejs, lignede gulvet i campingvognen noget der var løgn, så der skulle lige fejes gulve, og bankes tæpper, så der så lidt normalt ud igen. Onsdag formiddag fik vi handlet i en kæmpe stor Carrefour supermarked i Caen. Jeg syntes alt var meget dyrt, mindst lige så dyrt som i Danmark. Efter frokosten kørte vi en tur, ikke noget planlagt bare langs med strandvejen, og så på det, der faldt for. Det var desværre blevet regnvejr, men temperaturen var 11 grader alligevel. Så blev det til en sen eftermiddagskaffe med en god 15 års Calvados, og lidt hjemmehygge, og så var vi klar til tur i morgen. Simba har valgt at hygge sig, han mente at sofaen var til at sove i, så det var næsten ikke til at få en plads. Nå, det må vi vist til at have lavet om på. Aftensmaden blev det lækre franske brød, og gode franske oste. Torsdag den 11. april. Så gik turen til Juno Beach og byen Corseullet-sur-mer, videre til Gold Beach og byen Arromanches-les Bains. Første stop var mindesmærkerne på Juno Beach.

4 Et kæmpe kors med Jesus på. Og Sonja og Simba på molen.

5 Næste stop på Juno Beach, var det canadiske museum, et imponerende bygningsværk, og et fantastisk flot museum. Vi købte et Normandiet pas til 1 euro pr. person, og det vil give rabat på en række museer og andre seværdigheder. Museet kostede 7 euro pr. person.

6 Canadierne mistede mand, og det tager 13,5 time at læse alle navnene på mindesøjlerne, der står her til højre for museet.

7 Så mange steder, er der museer. I det følgende, vil jeg ikke skrive en masse historiske udredninger, det må man selv læse sig til. Næste stop på turen var Arromanches-les Bains. Det første vi kom til på højre side, var p-pladsen til biografen, der viste film i 360 grader, om krigen og D- dagen. P-pladsen kostede 3 euro, og filmen 4,40 euro pr. mand. Der er en kæmpe statue som mindesmærke.

8 Det var en stor oplevelse at se filmen, nok lidt overvældende med voldsom film hele vejen rundt. Jeg valgte at stå forholdsvist stille, og koncentrere mig om 5 lærreder. Filmen varede 20 minutter, og den vises hver halve time. Så gik turen ind i byen. Vi parkerede, da vi så en p-plads, og gik så ned til centrum og til marinaen, det skulle vi ikke have gjort, parkeret altså, for der var masser af gratis pladser ved marinaen. Der var 14,5 grader og solskin, så vi tog jakkerne af. Nu var klokken blevet 13, og vi var sultne. Vi købte på marinaen, en sandwich til Henning, og en cheeseburger til mig, og to dåsesodavand. Det var helt klart et sted der bare skulle tjene penge, der var hverken tomater eller salat i noget af det. Det var faktisk dyrt nok. Her er billeder fra byen og marinaen, og en enkelt sænkekasse ude i vandet.

9

10 Her prøvede vi at finde bilen igen, Henning mente lige, at vi kunne lave en smutvej, pøj det var hårdt at gå op af bakker, og bilen stod ikke, hvor han troede, men vi fandt den da. Så gik turen hjemad over Bayeux. Vi ville gerne have fundet den canadiske kirkegård, men der var vejarbejde, og dermed var vejen total spærret, så vi måtte via strandvejen igen, og gennem Courseulles-sur- Mer, og hjem til St. Aubin-sur-Mer. Vi var hjemme kl , og vi havde kørt i alt 71 km. Vejret artede sig fint til turen, 14,5 grader og solskin med lidt skyer. Men eftermiddag mellem 16 og 17 styrt regnede det. Efter en god oksebøf, og et par glas rødvin, kunne vi sagtens finde vores senge. Der er jo tur hver dag i 8 dage, og vi skal være friske til morgendagens program. Fredag den 12. april. Vi kørte hjemmefra kl. 10 mod Caen. Og første stop skulle være katedralen Eglise St. Etienne. Vi var heldige, at finde en p-plads lige udenfor kirken, der var P-afgift.

11 Den var stor og smuk udefra, inde var vi nok lidt skuffede, der var ikke så meget udsmykning. Der gik tre damer og pyntede med blomster oppe i koret. Der blev spillet mega højt på orgelet, og det var noget voldsom musik, det var faktisk ikke til at holde ud at høre på, så vi gik hurtigt igen. Caen er ikke en by der er nem at køre i, tætte smalle gader, og man kører som en brækket arm, og det er med at komme først, og der er en trutten i horn uden lige. Nu var det også markedsdag, det gjorde det ikke bedre. Vi opgav at se på klosteret, men til gengæld kørte vi op mod borgen og parkerede, og så gik vi ned i den historiske lille gade, med hyggelige huse og små cafeer og restaurationer.

12

13 Så gik turen videre til Pegasus broen i Benouville.

14 Vi spiste frokost på Cafe Gondree, og det var fruen selv der serverede for os. Vi fik en lækker suppe, af nogle enorme store suppekopper. Det var ikke dyrt, 2 supper med flutes og smør, og 2 små øl 18,80 euro. Så gik turen videre til Museum memorial Pegasus lige over broen. Et spændende museum, der beskriver krigen omkring broen. Udenfor var der bl.a. en kopi af Pegasus broen.

15 Det kostede 5,5 euro pr. mand.

16 Dagens næste stop var Ranville, hvor vi var på en krigs kirkegård Ranville War Cemetery. Der lå omkring 2700, hvoraf de ca var britiske soldater.

17 Derefter gik turen til et bunkermuseum i Merville- Franceville. Det kostede 5 euro pr. stk. Vi måtte indrømme, at nu, var vi ved at være trætte, og vi så et par bunkers, og så kunne det ikke fængsle os mere. Der var ingen sol, og en heftig vind, så det var faktisk hunde koldt.

18 Herefter gik turen hjem til St. Aubin-Sur-Mer. Vejret var sol og skyer, og blæste en del, og grader. Vi var hjemme kl. 16. I alt kørt 74 km. Aftensmaden blev med et lækkert fransk brød, og vores gode oste, og et par glas rødvin. Al den friske luft gjorde os trætte, så vi kunne finde vores senge omkring kl. 22.

19 Lørdag den 13. april. Nu gik turen til Bayeux. Der er marked om lørdagen, og vi skulle også se katedralen, og det lange tapet, og hvad vi ellers mødte på vejen. Vejret var desværre til dagsregn, og selv om temperaturen kom op på 12,5 grader, var det hundekoldt, men vi var pakket godt ind, så det gik. I Reviers besøgte vi den canadiske krigs kirkegård. Der ligger personer begravet.

20 I Bayeux var vi heldige, at finde en P-plads ved markedspladsen. Trods vejret, var der enormt med mennesker. Der var en duft af alverdens grill-stegt mad, og mange andre spiselige ting, min næse kunne ikke lide alle lugte. Der var kaniner, høns, ællinger og mange andre ting som der nu er på et marked. Henning kom i snak med en ung mand, der solgte ost lavet i alperne, og vi skulle have smagsprøver. Jeg havde set prisen var 29,95 euro pr. kg. Henning kunne ikke leve uden et stykke af en meget stærk ost, og jeg skulle jo også have en, der var knap så stærk. Prisen blev 33 euro for de to stykker. Henning var noget chokeret, men det var der jo ikke noget at gøre ved. Så bestemte vi os for, at vi skulle have noget frokost, og det fik vi, i en lille hyggelig restauration lige overfor katedralen. Le Petit Normand hed den.

21 Vi sad ved bordet helt nede i enden af lokalet. Vi fik en spændende fransk salat salatblade i bunden med noget syrligt dressing på, og garneret med kvarte æg og krydrede kvarte tomater, 4 stk. bacon og 4 bittesmå toastbrød med gratineret ost. Så gik turen videre til Katedralen, den var fantastisk flot, og var et besøg værd. Der spilles dæmpet fint orgelmusik.

22

23

24

25

26

27 Derefter gik turen til Bayeux-tapetet, et billedtæppe der var 70 meter lang og broderet i 1000 tallet om normannerfyrsten Vilhelms togt til England.

28 Billetten kostede 10 euro pr. mand. Vi fik udleveret noget der lignede en telefon, og ved at starte den, og tage den op til øret, fik vi forklaringen på dansk. Det var en god oplevelse. Stemningsbillede fra byen, der var ikke mange, som ville ud i regnen. Der var mennesketomt. På hjemturen ville vi lige se et par kirkegårde. Vi gjorde holdt ved Tilly-sur-Seulles, en engelsk kirkegård. Der lå 1122 begravet.

29 Kirkegården i Hottet-Les-Bagues kørte vi bare forbi, det regnede simpelthen for meget. Der lå 1137 personer begravet. Vi kom forbi en LIDL supermarked, og fik handlet lidt ind. Vi var hjemme kl Ialt kørt 88 km. Hjemme fik vi melon, brød, og Hennings dyre oste fra markedet. Aftensmaden blev tomatsuppe med fiskeboller og brød. Søndag den 14. april. I anledning af, at det var søndag, sov vi længe helt til kl Vi kørte kl Turen skulle gå til Longues-Sur-Mer, Omaha Beach, museum og tysk kirkegård i La Cambe. Nu har vi sukket sådan efter solen og varmen. Søndag blev det forår, inden middag var det 23 grader. og det blev 24,5 grader om eftermiddagen. Minus ved varmen var, at Simba ikke kunne sidde alene i bilen, det var for varmt. Der var marked i St. Aubin, så det måtte vi lige se på, inden turen gik videre til bilvask og diesel på i næste by, det er også der, der er et Intermarked. Første rigtige stop var Longues-Sur-Mer. Der har været 4 kanonstillinger, og en bunker med maskingeværstilling nede ved vandet.

30 Her lå de og skød på skibene, men de gjorde aldrig særlig stor skade, og ved invasionen måtte tyskerne overgive sig. Vi havde frokosten med, den spiste vi på p-pladsen ved stranden. Der var lige ankommet nogle krigsveteraner eller bare nogle gamle soldater. Vi nåede lige at få et billede af dem og deres biler.

31 Så gik det videre mod Omaha Beach, og den amerikanske kirkegård. Den var fantastisk storslået, og lå på et enormt stort areal. Man kan komme ind i bygningen ved indgangen, men der stod 4 vagter, og vi skulle igennem en detekter. Da jeg har pacemaker, slog de noget fra, så jeg kunne komme igennem. Inde i bygningen sad der to damer ved en skranke. Man kan skrive på en skærm, hvem man søger, og så kommer det frem, hvor vedkommende ligger på kirkegården. Der ligger personer begravet. I kælderen var der film, og der var også et museum. Vi så ingen af delene, fordi vi havde Simba siddende ude i bilen, og der var 23 grader udenfor, så det var varmt nok for ham.

32 Og arealet var enormt, så vi skulle gå langt, for at komme ind på selve kirkegården.

33

34 Det er ved at være en træt mand, der sidder her. Vi går mange skridt hver dag. Og den amerikanske kirkegård var enorm stor. Så gik turen til Museum Memorial D Omaha. Temperaturen var 24,5 grad, så Sonja valgte at blive udenfor med Simba. Det gjorde mig ingen ting, vi har set mange museer. Det kostede 5,70 Euro. Henning fortalte, det var spændende.

35 Så gik turen mod Pont de Hoc. Det var her Engelske Rangers gik i land. Der er nogle mindesmærker m.m. på standen.

36 Så var det søndagens sidste stop, den tyske kirkegård i La Cambe, der ligger personer. Det var en helt anden type kirkegård. De engelske og amerikanske har hvide sten eller kors, her var der sorte kors, og navneplader i græsplænen. Det var selvfølgelig stemningsfuldt, fordi det var en kirkegård, men ikke så smukt kun med græs, og slet ingen blomster.

37

38 Vi kørte hurtigste vej hjem, og var hjemme kl I alt kørt 119 km. Mandag den 15. april. Det var en lang tur vi skulle på. Til Mont Saint Michael, en lille klippeø, der skyder op i vandet. Den ligger lidt syd på ved Courtils. Der er kloster helt oppe i toppen. Vi kørte hjemmefra kl. 10, og vi tog den hurtigste vej, vi var der kl Der var sol og 22 grader, så det blev også en varm dag. Der var heldigvis nogle skyer, så det var til at holde ud. Det var et betagende syn, første gang man ser klippeøen dukke op.

39 Turen til klippeøen er bestemt ikke for gangbesværede. Der er tvungen p-plads, og da vi ikke kendte vejen, fik vi holdt for langt væk, det var en gigantisk p-plads, måske biler var der. Vi gik mindst 500 meter, før vi var oppe ved vejen. Der var gratis bus til klippeøen, men der var fra p-pladsen 400 meter til bussen, så allerede der, blev der gået meget. Selve øen er et stort cirkus af soveniers butikker, restaurationer og barer. Jeg var noget stolt over, at jeg klarede den kæmpestigning der var på hovedvejen, hvis man kunne kalde det det, en meget smal vej med butikker og restaurationer på hver side, tæt side om side. Der kom enormt mange selskaber af japanere med guider. Og ellers var der jo bare i hundrede vis af folk der.

40

41 Vi spiste frokost på en restauration med fin udsigt, den lå højt oppe. Henning fik et fad med alt godt fra havet, og jeg fik muslinger og pommes frites.

42 Her kan man godt fornemme, at der er folk i den smalle gade. Det var slet ikke noget for Simba. Da vi kom til alle trapperne øverst oppe, vendte vi om. Selv om jeg fint klarede de stejle gader, og også nogle trapper, var det lige lidt for meget. Jeg kan heldigvis mærke, at jeg har det bedre med pacemakeren, men kan ikke klare alt.

43 Det var udsigten fra terrassen ved vores restauration. Da vi havde gået lidt rundt, og fået frokosten til at lægge sig lidt i maven, var det tid til turens første crepe med nutella. Den smagte da godt nok, var noget sød, men jeg syntes ikke, den var så fantastisk, som man siger. Vi gav 3 euro pr. stk. Inden vi var på hjem igen til bussen ville Henning lige have en is det fik han, to bitte små kugler til 5 euro. På vejen hen til bussen så vi en rendegraver med en redningskrans. Det er fordi der var høj- og lavvande. Når vandet er højest, er der vand rundt om hele øen. Vi kan konstatere, at det var tudsedyrt det hele på øen, der var ikke noget, der var billigt. Tilbage med bussen, og så skulle vi gå den lange vej én gang til, benene slæbte altså noget. Det blev en lang dag, og der blev gået meget. Vi skulle lige handle lidt på vejen hjem. Vi var hjemme kl. 19. Og kørt i alt 273 km.

44 Vi skulle have haft millionbøf med nye kartofler, men fruen var for træt, så det bliver i morgen i stedet for. Så aftensmaden blev brød, ost og rødvin. Og tidligt i seng. Henning tog lige et billede af vores plads. Tirsdag den 16. april. Så gik turens sidste dag med D-Dag-ruten til Ste-Mere-Eglise. Vi tog hurtigste vej, og det var D613, der blev til N13 mod Cherbourg. Der var kun 13,5 grader, og småregn. Kl. 12 var vi ved kirken i Ste-Mere-Eglise, og det regnede rigtig meget. Vi kunne se dukken på kirketårnet. Det skulle illustrere soldaten John Steel, der blev fanget i tårnet i hans falskærm, og han spillede død, og overlevede derved. Han kunne se hans kammerater blive skudt ned af tyskerne. Der blev kastet 2500 ud i falskærme, og de fleste blev skudt ned.

45

46

47 Kirken så gammel ud, men havde denne smukke udsmykning. Så gik turen til Air Borne Museet. Det lå lige overfor kirken. Det kostede 5,5 euro pr. stk. Det var et meget spændende museum. Det forklarede vældig godt kampene i området. Der var også en rigtig god film om D-dagen.

48

49 Vi havde egentligt planlagt, at køre til Orlandes og se en kirkegård, men vejret var ikke indbydende til noget som helst. Nu skulle vi videre til Utah Beach, og det var egentligt frokosttid, men det regnede rigtig meget, så vi havde ingen lyst til at komme ud nogen steder. Vi kørte mod Utah Beach, og kom forbi et stort monument Leclers 3 km før Utah Beach. Vi kunne se, at der var bunkers langs kysten. Ved Utah Beach sprang vi museet over, det regnede voldsomt, og vi har set flere, så det var ok. Vi var hjemme kl I alt kørt 182 km. Frokosten blev brød og ost. Aftensmaden kl. 20 var millionbøf, og nye kartofler. Onsdag den 17. april. Turen skulle have gået til Deauville, Trouville og Honfleur. Vi nåede lidt udenfor Deauville, så blev manden dårlig. Efter en lille pause forsøgte vi at nå Deauville og Trouville. De to byer var forbundet med en bro, så man kørte direkte fra Deauville og ind i Trouville. Der var marked, men inden vi fandt en p-plads, var de i gang med at pakke sammen. Vi gik en tur langs kajen, og på promenaden. Manden havde det ikke bedre, så vi gjorde os hurtigt færdig med de to byer.

50 Der var fiskerestaurationer, med fisk liggende udenfor, og så sad man på mega høje stole, og spiste ved et bord udenfor restaurationen. Der var vel 4-5 restaurationer ved siden af hinanden. Byerne var meget idylliske, med smukke huse, og nede ved lystbådehavnen lå Casino, med det mægtige pariserhjul foran bygningen.

51

52

53

54 Det sidste stemnings billede, promenaden med restaurationer, og så gik turen hjemad. Vi var hjemme kl I alt kørt 103 km. I morgen torsdag, skal vi have pakket sammen, og så må vi se hvad dagen ellers bringer, om manden er blevet så rask, at vi kan køre en tur til Bayeux. Vi har talt om, at vi lader Simba blive hjemme, så vi kan gå lidt for os selv. Simba er en dejlig hund, men også anstrengende, at have med på byferie hele tiden. Så det er ligesom med børn, det er rart med lidt voksen alene tid. Jeg fik en pizza til aftensmad, og manden ingenting, han gik i seng.

55 Torsdag, den 18. april. Vi kom op, og i gang med at pakke det hele ned. Vi vil tage hjem i morgen fredag, manden var stadig ikke helt på toppen, og vi har set det meste, der er at se. Ved 13 tiden kørte vi herefter til Bayeux, og uden Simba. Det var fint vejr til at gå rundt. Der er flere i gaderne nu, hvor det ikke regner. Her er svalereder på husgavlen. Så skulle vi have lidt frokost, og den fik vi på den her cafe-braserie. Den var nyåbnet, og der lugtede endnu af maling fra væggene. Og et særsyn i Frankrig, fruen kunne tale og forstå engelsk. Ellers vil alle helst tale fransk.

56 sådan så frokosten ud, og til dessert creme boule.

57 Den smukke hest ville gerne trække os rundt i byen, men vi valgte nu at tage med det lille tog. Turen tog ¾ time, og vi blev godt rystede rundt, der var mange huller og sten på vejene. Det var en god tur, og vi kom da også forbi noget, vi ikke havde set, bl.a. et museum. Vi kunne godt have stået af toget, men valgte det fra. Vi kom også forbi en stor engelsk kirkegård, den så vi også fra toget. Hjemme igen 17,20. Kørt i alt 55 km. Aftensmaden var brasede kartofler og millionbøf. Fredag den 19. april Vi skulle have været på vej hjem, men om natten var det min tur til roskildesygen, og jeg var så dårlig, at jeg ikke var i stand til at køre hjemad. Så vi måtte tage en dag til på pladsen, hvor jeg bare sov fra det hele. Lørdag den 20. april. Jeg havde det sådan, at vi godt kunne køre hjemad. Vi havde besluttet, at vi kun ville have én overnatning. Vi havde nu konstateret, at der i vores GPS kunne sættes mellemstationer ind, så vi sikrede os, at vi kom over Belgien hjem. Vi overnattede på en meget smuk plads, lige ned til Rhinen, Rheincamping Meerbusch i Langst/Kierst. En fin plads til et par dage, der er ingen luksus, men den er smuk. Det kostede 24,40 euro, og acsi kortet tog de ikke før 6. maj. I alt kørt 690 km.

58 Søndag 21. april. Vi har den tradition, at vi altid får pølser ved Kolding, når vi har været ude at rejse, så det fik vi også denne gang. Vi var hjemme kl i alt kørt 805 km. i alt hjemturen 1495 km. Udgifter m.m.: Passat 2,0 TDI, 170 hk, automat gear. Vi har kørt gennemsnitligt med 74 km/t. Hele turen kørt km. Vi har kørt 9,01 pr. liter. Vej- og broafgifter 95 euro Diesel 570,72 euro camping på ud- og hjemturen 54,95 euro camping Frankrig 185,90 euro Museer 71,70 euro Biograf plus p-pladsen 11,80 euro i alt 990,07 euro omregnet kurs til 7,58 i alt kr ,73 Efterskrift: Rejsebeskrivelsen her er, udover til glæde for os selv, også tænkt som en inspiration for andre, og man kan bytte om på dagene, eller slå nogen sammen. Ruten er lige til at køre efter i detaljer. Set i bakspejlet, ville vi nok have taget turen til Ste-Mere-Eglise som den første rute, derefter Omaha Beach dagen og sluttet af med Juno Beach, for ikke at køre de samme kilometre flere gange. Da vi planlagde ruten, var det med det for øje, at der skulle være masser af tid til de forskellige ting, og vi skulle ikke stresse. Samtidig skulle der også være tid til fordybelse. At se museer og kirkegårde, vidste vi godt, var en stor psykisk oplevelse, så vi ville gerne have sjælen med i det hele. Og vi har følt, at der hele tiden var tid, også til impulsive seværdigheder. Vi var ikke gode til i starten, at komme ind til turistbureauer, og få brochurer, men det blev vi bedre til. Vi kan anbefale, at man fra starten får de gode brochurer at gå efter.

59 f.eks. Espace Historique de la Bataille de Normadie det er med beskrivelse af museer og kirkegårde, og deres beliggenhed. Brochuren Bessin Bayeux D-Day landing Beaches the Normandy er rigtig god, der er bykort over Bayeux, og kort over byerne med historiske steder. Hjemmefra, havde jeg taget et kort med over Normandiet. Intermarked eller LIDL er klart det billigste at handle i. Campingvognen var bare en drøm at køre med. Og alt ting fungerede godt. De højeste temperaturer vi havde var 24,4 grader, og køleskabet havde ingen problemer med at følge med. Vi håber I har nydt at læse vores beretning. Sonja og Henning.

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen 70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen Den største landgangsoperation, der er foretaget i historien, var de allieredes landgang i Normandiet den 6. juni 1944. Den fik kodenavnet Overlord. Der

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Ugebrev. Studietur til Normandiet. Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014

Ugebrev. Studietur til Normandiet. Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014 Ugebrev Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014 Studietur til Normandiet Udklædt som teenageturister infiltrerede omkring 90 allierede spioner i den forgangne uge området omkring Normandiets strande

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj.

Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. Stilling Sogns - Sognerejse til Armenien 2012: Program 1. Periode: 15. maj til 23. maj. 9 dage * Teknisk arrangør: Unitas Rejser i samarbejde med aibidji. Dansk rejseleder: Keld Møller Pedersen. Armensk

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 220/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004.

K E N D E L S E. i sag nr. 220/04. afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004. 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 220/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Frankrig (Normandiet- Bretagne). 03.06. 10.06.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 9.940 kr. Utilfredsstillende

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Dokument indeholder dog informationer, som er relevant i planlægning som tilskuer.

Dokument indeholder dog informationer, som er relevant i planlægning som tilskuer. Landsstævne 2013 På forældremødet blev der enighed om en fælles tilmelding til Landsstævnet for DGI Roskilde Junior Rep. Af hensyn til planlægningen og opfølgningen vil vi meget gerne have en tilbagemelding

Læs mere

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114

Indretning -svar i alt 122. Service og Miljø -svar i alt 114 Indretning -svar i alt 122 Fuld tilfredshed 29. Tilfreds 48 Hverken tilfreds/utilfreds 27 Utilfreds 16 Meget utilfreds 2 Service og Miljø -svar i alt 114 Fuld tilfredshed 22 Tilfreds 43 Hverken tilfreds/utilfreds

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13

3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 3.A s BARCELONA-TUR SEPTEMBER 2013 15.9.13-19.9.13 Vi glæder os meget til at rejse med jer, og inden vi tager af sted, skal I læse nedenstående program for turen, som I også bedes medbringe, så I ved,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Velkommen til Blå Sommer 2009

Velkommen til Blå Sommer 2009 Odense, 21. juni 2009 Velkommen til Blå Sommer 2009 Praktiske oplysninger for Stjernegruppens TROP og deres forældre Side 2 af 5 Afgang: Hjemkomst: Adresse: Telefon: Medbring: Onsdag den 15. juli 2009

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Forårsrejse TIL FRANKRIG

Forårsrejse TIL FRANKRIG Forårsrejse TIL FRANKRIG - INVASIONEN BRETAGNE HONFLEUR - NORMANDIET - ROUEN - 10.-19. MAJ 2012, 10 DAGE LUKSUS-BUS GODE HOTELLER MED HALVPENSION. ALLE UDFLUGTER INKLUSIVE ENTRÉER EKSKLUSIVE Mont sct.

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence

På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence FERIE & EO BORDER COLLIE NEWS På ferie i Frankrig og European Open Her kan du læse om Janne, Frida og Wilma s ferieeventyr og konkurrence i Frankrig Tekst & foto: Janne Litgov Så er vi hjemme igen efter

Læs mere

Skræddersyet MC tur til Frankrig

Skræddersyet MC tur til Frankrig I løbet af vinteren 2012/13 var vi to par, som besluttede, at vi ville en tur til Normandiet og se nogle af mindesmærkerne fra 2. verdenskrigs D-dag i 1944. Vi var ret hurtige enige om,, at vi ikke ville

Læs mere

LØRDAG 2. APRIL. Os og vores værter, Rachel og Mattias. Down-town Canberra, en mennesketom by!

LØRDAG 2. APRIL. Os og vores værter, Rachel og Mattias. Down-town Canberra, en mennesketom by! LØRDAG 2. APRIL I den her weekend skal vi til Canberra og besøge Rachel og Mattias, som jeg boede sammen med i Århus (se desuden 26. februar). De arbejder begge på Canberra Universitet Rachel som phd-studerende

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår

GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår GRØNN EGÅRD ENS Godt nytår K U N S T I "VÆREBRO RÅDGIVNING KUNST PROJEKT" Værebro Rådgivning Værebrovej 72, 2880 Bagsværd, Danmark Telefon: 45 39 57 60 60 B E R L I N 2011 ART BEYOND BORDERS I BERLIN Kunstprojektet

Læs mere

Endelig tur beskrivelse

Endelig tur beskrivelse Endelig tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, Tiden nærmer sig, hvor vi alle drager afsted på årets DMU tur. Vi har derfor fornøjelsen

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015.

Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. Sognerejse til Køln, Alsace, Turckheim og Strasbourg lørdag d. 13. juni lørdag d. 20. juni 2015. I Alsace har både vinen og området krop og sjæl. Det er et kulturlandskab i mange dimensioner: vinmarkerne,

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig.

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig. Casa Benito Marbella Casa Benito er min dejlige lejlighed jeg købte sidst i de glade 90 ere. Både som investering og for at have et sted udenfor lille Monda. Jeg bor fast hjemme i Monda og er normalt i

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet

Årets bedste. Firmatur. Nyhed. Drageskibet Årets bedste Firmatur Nyhed Drageskibet Sjovt og nemt Store oplevelser for alle Vi har de sjoveste rammer for årets firmatur sammen med jeres familier uanset, om I er 20 eller mange tusinde deltagere.

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering Vi skræddersyr firmafester, events og teambuildingforløb til dine behov. Du og din virksomhed kan vælge alt fra arrangementer af nogle timers varighed til længerevarende engagementer. Vi har plads fra

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME Vi har flere hundrede ejendomme til salg i Sydfrankrig. Her er et lille udvalg. Kontakt os med Deres ønsker og behov på tlf 70 20 29 59 eller email hs@helleskovby.dk

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Prag turen. Udvalgte billeder med kommentarer. Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen

Prag turen. Udvalgte billeder med kommentarer. Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen Prag turen Udvalgte billeder med kommentarer Fotografer: Ove Guldberg, Palle Villadsen, Inger Hansen, Henning Andersen Ruterne til og fra Prag Til venstre ser du vores rute til og fra Prag. Den blå rute

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013

Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Blå linjes studietur til Tjekkiet 2013 Vi er nu i gang med at forberede os til forårets studietur til Tjekkiet. Turen starter fra Nysted Efterskole fredag d. 20/4 2013 med afgang fra skolen kl. 7:45, vi

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere