Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013."

Transkript

1 Til Normandiet fra 7. april til 21. april Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden søndag morgen, kørte sydover med endemålet Camping Cote de Nacre i St. Aubin Sur Mer i Normandiet Vi havde fra Kjellerup 127 km til Røj Gammelgård med frem og tilbage til kirke og fest. Vi kører med en campingvogn, Cabby 620 med enkeltsenge, vi er Henning og Sonja, vi er pensionister, og lille Simba, som er en dejlig papillon, der elsker at køre i bil, og er en rigtig campinghund. Og Sonja er pennefører på ferieberetningen. På det meste af turen brugte vi ACSI kortet. Søndag den 7. april. Første stop var på Familiepark Steller See, ved Bremen, en ganske fin plads for sådan en enkelt overnatning. Det pudsige var, at vi den nat var 3 danskere, der bare var på gennemrejse. Fastliggerne var ikke begyndt campingsæsonen endnu. Pladsen kostede 16 euro. Første dag i alt 360 Km.

2 Mandag 8. april. Afgang kl. 8 mod Belgien, troede vi. Manden ville ikke have den campingplads i Belgien, jeg havde fundet, han mente det var en naturist plads, det var jeg sikker på, det ikke var, men enden blev, at vi ville finde en anden undervejs. Vi havde sat GPS på St. Aubin Sur Mer, og vi troede den tog over Belgien. Men nej, det var over Holland, og det var jeg egentligt lidt sen om at opdage, og det var da ikke så smart, for vores GPS er fra 2011, og den kendte åbenbart ikke alle de nye motorveje ved Eidhoven, og der kørte vi bare i ring, det tog næsten en time, inden vi kom ud af det igen, og så valgte vi den manuelle indkodning af den oprindelige campingplads i Belgien, det var 5 km fra den tyske grænse, og den hed Naturblink, og var en ganske almindelig plads, ikke en naturistplads. Det var en smuk plads under udvikling, på den måde, at det så ud til, at der var et ungt par, der havde overtaget pladsen og restaurationen. De var i gang med at planere, og rydde op. Men der var sprit ny toiletbygning, køkken m.m. Når de er færdige, skal det nok blive en dejlig plads. Vi gav 14,55 euro for overnatningen. I alt kørt 497 km. Tirsdag 9. april. Afgang kl. 8 mod St. Aubin Sur Mer i Frankrig. Indtil vi mødte motorvejen, kørte vi på de mest forfærdelige veje, smalle, skæve og med masser af rigtige store huller. Det var heldigvis kun km. Igennem Belgien var der rimelig tæt trafik, og motorvejene var ikke gode, der er mange ujævnheder, og de fleste er kun tosporede. Da vi kom til Frankrig, var der ikke mange på vejene. Det var en dejlig tur uden problemer. Vi ankom til kl Der var sol og 12,5 grader. I alt kørt 597 km. I alt har vi med omvejen kørt 1581 km. Campingpladsen var 4-stjernet, og var en super plads, med venlige personer overalt. Vi fik plads nummer 156. En normal stor plads efter franske forhold, men ikke efter danske, men vi kunne sagtens være der, og vi havde bilen holdende i et lille rum ved siden af, det er nok en plads, der er beregnet til et telt eller lignende. Vi tjekkede ind til foreløbigt 10 dage til 169 euro (16 euro pr. nat plus turist-tarif). Så ser vi om det er nok, men det kan bare forlænges, som vi har lyst til. Der var faktisk flere campister, end vi lige havde regnet med. Den vej vi lå på, var fyldt i den ene side, og på bagsiden lå lige så mange.

3 Og der var mange i hytterne. Bl. a. mødte vi ved en hytte 5 danske mænd, der var på mandetur, de fik sig nogle øller. Vi fik også tilbudt, men takkede nej tak. De skulle være her i 5 dage, og se alt hvad de kunne nå. Vi kunne bare sige til, hvis vi skulle have hjælp til noget. Vi var enorm trætte, og efter at jeg havde hentet to lækre pizzaer, valgte vi at gå tidligt i seng, og så vente med at slå forteltet op, og pakke bilen ud til onsdag morgen. Onsdag 10. april. Vi stod op kl. 7.15, og efter morgenmaden fik vi sat forteltet op, og pakket det hele ud af bilen. Da vejret var til pløre i Danmark og undervejs, lignede gulvet i campingvognen noget der var løgn, så der skulle lige fejes gulve, og bankes tæpper, så der så lidt normalt ud igen. Onsdag formiddag fik vi handlet i en kæmpe stor Carrefour supermarked i Caen. Jeg syntes alt var meget dyrt, mindst lige så dyrt som i Danmark. Efter frokosten kørte vi en tur, ikke noget planlagt bare langs med strandvejen, og så på det, der faldt for. Det var desværre blevet regnvejr, men temperaturen var 11 grader alligevel. Så blev det til en sen eftermiddagskaffe med en god 15 års Calvados, og lidt hjemmehygge, og så var vi klar til tur i morgen. Simba har valgt at hygge sig, han mente at sofaen var til at sove i, så det var næsten ikke til at få en plads. Nå, det må vi vist til at have lavet om på. Aftensmaden blev det lækre franske brød, og gode franske oste. Torsdag den 11. april. Så gik turen til Juno Beach og byen Corseullet-sur-mer, videre til Gold Beach og byen Arromanches-les Bains. Første stop var mindesmærkerne på Juno Beach.

4 Et kæmpe kors med Jesus på. Og Sonja og Simba på molen.

5 Næste stop på Juno Beach, var det canadiske museum, et imponerende bygningsværk, og et fantastisk flot museum. Vi købte et Normandiet pas til 1 euro pr. person, og det vil give rabat på en række museer og andre seværdigheder. Museet kostede 7 euro pr. person.

6 Canadierne mistede mand, og det tager 13,5 time at læse alle navnene på mindesøjlerne, der står her til højre for museet.

7 Så mange steder, er der museer. I det følgende, vil jeg ikke skrive en masse historiske udredninger, det må man selv læse sig til. Næste stop på turen var Arromanches-les Bains. Det første vi kom til på højre side, var p-pladsen til biografen, der viste film i 360 grader, om krigen og D- dagen. P-pladsen kostede 3 euro, og filmen 4,40 euro pr. mand. Der er en kæmpe statue som mindesmærke.

8 Det var en stor oplevelse at se filmen, nok lidt overvældende med voldsom film hele vejen rundt. Jeg valgte at stå forholdsvist stille, og koncentrere mig om 5 lærreder. Filmen varede 20 minutter, og den vises hver halve time. Så gik turen ind i byen. Vi parkerede, da vi så en p-plads, og gik så ned til centrum og til marinaen, det skulle vi ikke have gjort, parkeret altså, for der var masser af gratis pladser ved marinaen. Der var 14,5 grader og solskin, så vi tog jakkerne af. Nu var klokken blevet 13, og vi var sultne. Vi købte på marinaen, en sandwich til Henning, og en cheeseburger til mig, og to dåsesodavand. Det var helt klart et sted der bare skulle tjene penge, der var hverken tomater eller salat i noget af det. Det var faktisk dyrt nok. Her er billeder fra byen og marinaen, og en enkelt sænkekasse ude i vandet.

9

10 Her prøvede vi at finde bilen igen, Henning mente lige, at vi kunne lave en smutvej, pøj det var hårdt at gå op af bakker, og bilen stod ikke, hvor han troede, men vi fandt den da. Så gik turen hjemad over Bayeux. Vi ville gerne have fundet den canadiske kirkegård, men der var vejarbejde, og dermed var vejen total spærret, så vi måtte via strandvejen igen, og gennem Courseulles-sur- Mer, og hjem til St. Aubin-sur-Mer. Vi var hjemme kl , og vi havde kørt i alt 71 km. Vejret artede sig fint til turen, 14,5 grader og solskin med lidt skyer. Men eftermiddag mellem 16 og 17 styrt regnede det. Efter en god oksebøf, og et par glas rødvin, kunne vi sagtens finde vores senge. Der er jo tur hver dag i 8 dage, og vi skal være friske til morgendagens program. Fredag den 12. april. Vi kørte hjemmefra kl. 10 mod Caen. Og første stop skulle være katedralen Eglise St. Etienne. Vi var heldige, at finde en p-plads lige udenfor kirken, der var P-afgift.

11 Den var stor og smuk udefra, inde var vi nok lidt skuffede, der var ikke så meget udsmykning. Der gik tre damer og pyntede med blomster oppe i koret. Der blev spillet mega højt på orgelet, og det var noget voldsom musik, det var faktisk ikke til at holde ud at høre på, så vi gik hurtigt igen. Caen er ikke en by der er nem at køre i, tætte smalle gader, og man kører som en brækket arm, og det er med at komme først, og der er en trutten i horn uden lige. Nu var det også markedsdag, det gjorde det ikke bedre. Vi opgav at se på klosteret, men til gengæld kørte vi op mod borgen og parkerede, og så gik vi ned i den historiske lille gade, med hyggelige huse og små cafeer og restaurationer.

12

13 Så gik turen videre til Pegasus broen i Benouville.

14 Vi spiste frokost på Cafe Gondree, og det var fruen selv der serverede for os. Vi fik en lækker suppe, af nogle enorme store suppekopper. Det var ikke dyrt, 2 supper med flutes og smør, og 2 små øl 18,80 euro. Så gik turen videre til Museum memorial Pegasus lige over broen. Et spændende museum, der beskriver krigen omkring broen. Udenfor var der bl.a. en kopi af Pegasus broen.

15 Det kostede 5,5 euro pr. mand.

16 Dagens næste stop var Ranville, hvor vi var på en krigs kirkegård Ranville War Cemetery. Der lå omkring 2700, hvoraf de ca var britiske soldater.

17 Derefter gik turen til et bunkermuseum i Merville- Franceville. Det kostede 5 euro pr. stk. Vi måtte indrømme, at nu, var vi ved at være trætte, og vi så et par bunkers, og så kunne det ikke fængsle os mere. Der var ingen sol, og en heftig vind, så det var faktisk hunde koldt.

18 Herefter gik turen hjem til St. Aubin-Sur-Mer. Vejret var sol og skyer, og blæste en del, og grader. Vi var hjemme kl. 16. I alt kørt 74 km. Aftensmaden blev med et lækkert fransk brød, og vores gode oste, og et par glas rødvin. Al den friske luft gjorde os trætte, så vi kunne finde vores senge omkring kl. 22.

19 Lørdag den 13. april. Nu gik turen til Bayeux. Der er marked om lørdagen, og vi skulle også se katedralen, og det lange tapet, og hvad vi ellers mødte på vejen. Vejret var desværre til dagsregn, og selv om temperaturen kom op på 12,5 grader, var det hundekoldt, men vi var pakket godt ind, så det gik. I Reviers besøgte vi den canadiske krigs kirkegård. Der ligger personer begravet.

20 I Bayeux var vi heldige, at finde en P-plads ved markedspladsen. Trods vejret, var der enormt med mennesker. Der var en duft af alverdens grill-stegt mad, og mange andre spiselige ting, min næse kunne ikke lide alle lugte. Der var kaniner, høns, ællinger og mange andre ting som der nu er på et marked. Henning kom i snak med en ung mand, der solgte ost lavet i alperne, og vi skulle have smagsprøver. Jeg havde set prisen var 29,95 euro pr. kg. Henning kunne ikke leve uden et stykke af en meget stærk ost, og jeg skulle jo også have en, der var knap så stærk. Prisen blev 33 euro for de to stykker. Henning var noget chokeret, men det var der jo ikke noget at gøre ved. Så bestemte vi os for, at vi skulle have noget frokost, og det fik vi, i en lille hyggelig restauration lige overfor katedralen. Le Petit Normand hed den.

21 Vi sad ved bordet helt nede i enden af lokalet. Vi fik en spændende fransk salat salatblade i bunden med noget syrligt dressing på, og garneret med kvarte æg og krydrede kvarte tomater, 4 stk. bacon og 4 bittesmå toastbrød med gratineret ost. Så gik turen videre til Katedralen, den var fantastisk flot, og var et besøg værd. Der spilles dæmpet fint orgelmusik.

22

23

24

25

26

27 Derefter gik turen til Bayeux-tapetet, et billedtæppe der var 70 meter lang og broderet i 1000 tallet om normannerfyrsten Vilhelms togt til England.

28 Billetten kostede 10 euro pr. mand. Vi fik udleveret noget der lignede en telefon, og ved at starte den, og tage den op til øret, fik vi forklaringen på dansk. Det var en god oplevelse. Stemningsbillede fra byen, der var ikke mange, som ville ud i regnen. Der var mennesketomt. På hjemturen ville vi lige se et par kirkegårde. Vi gjorde holdt ved Tilly-sur-Seulles, en engelsk kirkegård. Der lå 1122 begravet.

29 Kirkegården i Hottet-Les-Bagues kørte vi bare forbi, det regnede simpelthen for meget. Der lå 1137 personer begravet. Vi kom forbi en LIDL supermarked, og fik handlet lidt ind. Vi var hjemme kl Ialt kørt 88 km. Hjemme fik vi melon, brød, og Hennings dyre oste fra markedet. Aftensmaden blev tomatsuppe med fiskeboller og brød. Søndag den 14. april. I anledning af, at det var søndag, sov vi længe helt til kl Vi kørte kl Turen skulle gå til Longues-Sur-Mer, Omaha Beach, museum og tysk kirkegård i La Cambe. Nu har vi sukket sådan efter solen og varmen. Søndag blev det forår, inden middag var det 23 grader. og det blev 24,5 grader om eftermiddagen. Minus ved varmen var, at Simba ikke kunne sidde alene i bilen, det var for varmt. Der var marked i St. Aubin, så det måtte vi lige se på, inden turen gik videre til bilvask og diesel på i næste by, det er også der, der er et Intermarked. Første rigtige stop var Longues-Sur-Mer. Der har været 4 kanonstillinger, og en bunker med maskingeværstilling nede ved vandet.

30 Her lå de og skød på skibene, men de gjorde aldrig særlig stor skade, og ved invasionen måtte tyskerne overgive sig. Vi havde frokosten med, den spiste vi på p-pladsen ved stranden. Der var lige ankommet nogle krigsveteraner eller bare nogle gamle soldater. Vi nåede lige at få et billede af dem og deres biler.

31 Så gik det videre mod Omaha Beach, og den amerikanske kirkegård. Den var fantastisk storslået, og lå på et enormt stort areal. Man kan komme ind i bygningen ved indgangen, men der stod 4 vagter, og vi skulle igennem en detekter. Da jeg har pacemaker, slog de noget fra, så jeg kunne komme igennem. Inde i bygningen sad der to damer ved en skranke. Man kan skrive på en skærm, hvem man søger, og så kommer det frem, hvor vedkommende ligger på kirkegården. Der ligger personer begravet. I kælderen var der film, og der var også et museum. Vi så ingen af delene, fordi vi havde Simba siddende ude i bilen, og der var 23 grader udenfor, så det var varmt nok for ham.

32 Og arealet var enormt, så vi skulle gå langt, for at komme ind på selve kirkegården.

33

34 Det er ved at være en træt mand, der sidder her. Vi går mange skridt hver dag. Og den amerikanske kirkegård var enorm stor. Så gik turen til Museum Memorial D Omaha. Temperaturen var 24,5 grad, så Sonja valgte at blive udenfor med Simba. Det gjorde mig ingen ting, vi har set mange museer. Det kostede 5,70 Euro. Henning fortalte, det var spændende.

35 Så gik turen mod Pont de Hoc. Det var her Engelske Rangers gik i land. Der er nogle mindesmærker m.m. på standen.

36 Så var det søndagens sidste stop, den tyske kirkegård i La Cambe, der ligger personer. Det var en helt anden type kirkegård. De engelske og amerikanske har hvide sten eller kors, her var der sorte kors, og navneplader i græsplænen. Det var selvfølgelig stemningsfuldt, fordi det var en kirkegård, men ikke så smukt kun med græs, og slet ingen blomster.

37

38 Vi kørte hurtigste vej hjem, og var hjemme kl I alt kørt 119 km. Mandag den 15. april. Det var en lang tur vi skulle på. Til Mont Saint Michael, en lille klippeø, der skyder op i vandet. Den ligger lidt syd på ved Courtils. Der er kloster helt oppe i toppen. Vi kørte hjemmefra kl. 10, og vi tog den hurtigste vej, vi var der kl Der var sol og 22 grader, så det blev også en varm dag. Der var heldigvis nogle skyer, så det var til at holde ud. Det var et betagende syn, første gang man ser klippeøen dukke op.

39 Turen til klippeøen er bestemt ikke for gangbesværede. Der er tvungen p-plads, og da vi ikke kendte vejen, fik vi holdt for langt væk, det var en gigantisk p-plads, måske biler var der. Vi gik mindst 500 meter, før vi var oppe ved vejen. Der var gratis bus til klippeøen, men der var fra p-pladsen 400 meter til bussen, så allerede der, blev der gået meget. Selve øen er et stort cirkus af soveniers butikker, restaurationer og barer. Jeg var noget stolt over, at jeg klarede den kæmpestigning der var på hovedvejen, hvis man kunne kalde det det, en meget smal vej med butikker og restaurationer på hver side, tæt side om side. Der kom enormt mange selskaber af japanere med guider. Og ellers var der jo bare i hundrede vis af folk der.

40

41 Vi spiste frokost på en restauration med fin udsigt, den lå højt oppe. Henning fik et fad med alt godt fra havet, og jeg fik muslinger og pommes frites.

42 Her kan man godt fornemme, at der er folk i den smalle gade. Det var slet ikke noget for Simba. Da vi kom til alle trapperne øverst oppe, vendte vi om. Selv om jeg fint klarede de stejle gader, og også nogle trapper, var det lige lidt for meget. Jeg kan heldigvis mærke, at jeg har det bedre med pacemakeren, men kan ikke klare alt.

43 Det var udsigten fra terrassen ved vores restauration. Da vi havde gået lidt rundt, og fået frokosten til at lægge sig lidt i maven, var det tid til turens første crepe med nutella. Den smagte da godt nok, var noget sød, men jeg syntes ikke, den var så fantastisk, som man siger. Vi gav 3 euro pr. stk. Inden vi var på hjem igen til bussen ville Henning lige have en is det fik han, to bitte små kugler til 5 euro. På vejen hen til bussen så vi en rendegraver med en redningskrans. Det er fordi der var høj- og lavvande. Når vandet er højest, er der vand rundt om hele øen. Vi kan konstatere, at det var tudsedyrt det hele på øen, der var ikke noget, der var billigt. Tilbage med bussen, og så skulle vi gå den lange vej én gang til, benene slæbte altså noget. Det blev en lang dag, og der blev gået meget. Vi skulle lige handle lidt på vejen hjem. Vi var hjemme kl. 19. Og kørt i alt 273 km.

44 Vi skulle have haft millionbøf med nye kartofler, men fruen var for træt, så det bliver i morgen i stedet for. Så aftensmaden blev brød, ost og rødvin. Og tidligt i seng. Henning tog lige et billede af vores plads. Tirsdag den 16. april. Så gik turens sidste dag med D-Dag-ruten til Ste-Mere-Eglise. Vi tog hurtigste vej, og det var D613, der blev til N13 mod Cherbourg. Der var kun 13,5 grader, og småregn. Kl. 12 var vi ved kirken i Ste-Mere-Eglise, og det regnede rigtig meget. Vi kunne se dukken på kirketårnet. Det skulle illustrere soldaten John Steel, der blev fanget i tårnet i hans falskærm, og han spillede død, og overlevede derved. Han kunne se hans kammerater blive skudt ned af tyskerne. Der blev kastet 2500 ud i falskærme, og de fleste blev skudt ned.

45

46

47 Kirken så gammel ud, men havde denne smukke udsmykning. Så gik turen til Air Borne Museet. Det lå lige overfor kirken. Det kostede 5,5 euro pr. stk. Det var et meget spændende museum. Det forklarede vældig godt kampene i området. Der var også en rigtig god film om D-dagen.

48

49 Vi havde egentligt planlagt, at køre til Orlandes og se en kirkegård, men vejret var ikke indbydende til noget som helst. Nu skulle vi videre til Utah Beach, og det var egentligt frokosttid, men det regnede rigtig meget, så vi havde ingen lyst til at komme ud nogen steder. Vi kørte mod Utah Beach, og kom forbi et stort monument Leclers 3 km før Utah Beach. Vi kunne se, at der var bunkers langs kysten. Ved Utah Beach sprang vi museet over, det regnede voldsomt, og vi har set flere, så det var ok. Vi var hjemme kl I alt kørt 182 km. Frokosten blev brød og ost. Aftensmaden kl. 20 var millionbøf, og nye kartofler. Onsdag den 17. april. Turen skulle have gået til Deauville, Trouville og Honfleur. Vi nåede lidt udenfor Deauville, så blev manden dårlig. Efter en lille pause forsøgte vi at nå Deauville og Trouville. De to byer var forbundet med en bro, så man kørte direkte fra Deauville og ind i Trouville. Der var marked, men inden vi fandt en p-plads, var de i gang med at pakke sammen. Vi gik en tur langs kajen, og på promenaden. Manden havde det ikke bedre, så vi gjorde os hurtigt færdig med de to byer.

50 Der var fiskerestaurationer, med fisk liggende udenfor, og så sad man på mega høje stole, og spiste ved et bord udenfor restaurationen. Der var vel 4-5 restaurationer ved siden af hinanden. Byerne var meget idylliske, med smukke huse, og nede ved lystbådehavnen lå Casino, med det mægtige pariserhjul foran bygningen.

51

52

53

54 Det sidste stemnings billede, promenaden med restaurationer, og så gik turen hjemad. Vi var hjemme kl I alt kørt 103 km. I morgen torsdag, skal vi have pakket sammen, og så må vi se hvad dagen ellers bringer, om manden er blevet så rask, at vi kan køre en tur til Bayeux. Vi har talt om, at vi lader Simba blive hjemme, så vi kan gå lidt for os selv. Simba er en dejlig hund, men også anstrengende, at have med på byferie hele tiden. Så det er ligesom med børn, det er rart med lidt voksen alene tid. Jeg fik en pizza til aftensmad, og manden ingenting, han gik i seng.

55 Torsdag, den 18. april. Vi kom op, og i gang med at pakke det hele ned. Vi vil tage hjem i morgen fredag, manden var stadig ikke helt på toppen, og vi har set det meste, der er at se. Ved 13 tiden kørte vi herefter til Bayeux, og uden Simba. Det var fint vejr til at gå rundt. Der er flere i gaderne nu, hvor det ikke regner. Her er svalereder på husgavlen. Så skulle vi have lidt frokost, og den fik vi på den her cafe-braserie. Den var nyåbnet, og der lugtede endnu af maling fra væggene. Og et særsyn i Frankrig, fruen kunne tale og forstå engelsk. Ellers vil alle helst tale fransk.

56 sådan så frokosten ud, og til dessert creme boule.

57 Den smukke hest ville gerne trække os rundt i byen, men vi valgte nu at tage med det lille tog. Turen tog ¾ time, og vi blev godt rystede rundt, der var mange huller og sten på vejene. Det var en god tur, og vi kom da også forbi noget, vi ikke havde set, bl.a. et museum. Vi kunne godt have stået af toget, men valgte det fra. Vi kom også forbi en stor engelsk kirkegård, den så vi også fra toget. Hjemme igen 17,20. Kørt i alt 55 km. Aftensmaden var brasede kartofler og millionbøf. Fredag den 19. april Vi skulle have været på vej hjem, men om natten var det min tur til roskildesygen, og jeg var så dårlig, at jeg ikke var i stand til at køre hjemad. Så vi måtte tage en dag til på pladsen, hvor jeg bare sov fra det hele. Lørdag den 20. april. Jeg havde det sådan, at vi godt kunne køre hjemad. Vi havde besluttet, at vi kun ville have én overnatning. Vi havde nu konstateret, at der i vores GPS kunne sættes mellemstationer ind, så vi sikrede os, at vi kom over Belgien hjem. Vi overnattede på en meget smuk plads, lige ned til Rhinen, Rheincamping Meerbusch i Langst/Kierst. En fin plads til et par dage, der er ingen luksus, men den er smuk. Det kostede 24,40 euro, og acsi kortet tog de ikke før 6. maj. I alt kørt 690 km.

58 Søndag 21. april. Vi har den tradition, at vi altid får pølser ved Kolding, når vi har været ude at rejse, så det fik vi også denne gang. Vi var hjemme kl i alt kørt 805 km. i alt hjemturen 1495 km. Udgifter m.m.: Passat 2,0 TDI, 170 hk, automat gear. Vi har kørt gennemsnitligt med 74 km/t. Hele turen kørt km. Vi har kørt 9,01 pr. liter. Vej- og broafgifter 95 euro Diesel 570,72 euro camping på ud- og hjemturen 54,95 euro camping Frankrig 185,90 euro Museer 71,70 euro Biograf plus p-pladsen 11,80 euro i alt 990,07 euro omregnet kurs til 7,58 i alt kr ,73 Efterskrift: Rejsebeskrivelsen her er, udover til glæde for os selv, også tænkt som en inspiration for andre, og man kan bytte om på dagene, eller slå nogen sammen. Ruten er lige til at køre efter i detaljer. Set i bakspejlet, ville vi nok have taget turen til Ste-Mere-Eglise som den første rute, derefter Omaha Beach dagen og sluttet af med Juno Beach, for ikke at køre de samme kilometre flere gange. Da vi planlagde ruten, var det med det for øje, at der skulle være masser af tid til de forskellige ting, og vi skulle ikke stresse. Samtidig skulle der også være tid til fordybelse. At se museer og kirkegårde, vidste vi godt, var en stor psykisk oplevelse, så vi ville gerne have sjælen med i det hele. Og vi har følt, at der hele tiden var tid, også til impulsive seværdigheder. Vi var ikke gode til i starten, at komme ind til turistbureauer, og få brochurer, men det blev vi bedre til. Vi kan anbefale, at man fra starten får de gode brochurer at gå efter.

59 f.eks. Espace Historique de la Bataille de Normadie det er med beskrivelse af museer og kirkegårde, og deres beliggenhed. Brochuren Bessin Bayeux D-Day landing Beaches the Normandy er rigtig god, der er bykort over Bayeux, og kort over byerne med historiske steder. Hjemmefra, havde jeg taget et kort med over Normandiet. Intermarked eller LIDL er klart det billigste at handle i. Campingvognen var bare en drøm at køre med. Og alt ting fungerede godt. De højeste temperaturer vi havde var 24,4 grader, og køleskabet havde ingen problemer med at følge med. Vi håber I har nydt at læse vores beretning. Sonja og Henning.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen

70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen 70 året for D-dagen Af Sven-Erik Bolt Magnussen Den største landgangsoperation, der er foretaget i historien, var de allieredes landgang i Normandiet den 6. juni 1944. Den fik kodenavnet Overlord. Der

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Braunschweig maj 2003

Braunschweig maj 2003 Braunschweig maj 2003 Søndag d. 4-5- 2003. Jaahhh, så blev det endelig Søndag, vi skulle af sted til tyskland. Vi startede ud fra Løgstør kl. 8.00.. alle var friske og glædede sig til at se Braunchweig.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Sommertur til Nordfrankrig 2005 - Mary-Ann s rejsedagbog.

Sommertur til Nordfrankrig 2005 - Mary-Ann s rejsedagbog. Sommertur til Nordfrankrig 2005 - Mary-Ann s rejsedagbog. Af Hans og Mary-Ann Lebeck Lørdag den 25.06.05 Vi kører hjemmefra tidligt lørdag morgen ca. 05.45 mod Rødby. Turen går fint, uden kø og vi er der

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013

Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Studietur til Berlin 6.-10. oktober 2013 Antal deltagere Afrejse Ankomst Berlin 15 kursister, 2 lærere (Jens og Steffen) og Mathilda. Søndag 06.10.13 kl. 07:55 med bus fra Nykøbing F. Station. Søndag 06.10.13

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina)

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Oversigts Kort af turen fra Alicante Lufthavnen til Los Riquelme (Sucina) Turen er 97 Km lang men det meste er på motorvej. Billedet viser lufthavnen

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Ugebrev. Studietur til Normandiet. Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014

Ugebrev. Studietur til Normandiet. Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014 Ugebrev Nr. 9, skoleåret 2014-15. 14. oktober 2014 Studietur til Normandiet Udklædt som teenageturister infiltrerede omkring 90 allierede spioner i den forgangne uge området omkring Normandiets strande

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Påsketur til Gardasøen

Påsketur til Gardasøen Påsketur til Gardasøen Birgit Klein og Lars Høeg havde arrangeret en tur til Camping Spiaggia D oro i Lazise fra søndag den 13. april til fredag den 25. april 2014. www.campingspiaggiadoro.com Vi havde

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Dag 4 Island d. 5/8-16

Dag 4 Island d. 5/8-16 Dag 4 Island d. 5/8-16 Efter morgenmaden skulle teltet pakkes sammen. Mens nogle arbejdede på teltet, tappede andre strøm og fik fyldt depoterne med elektronik, så køreturen kan klares. Der var ikke meget

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj

Idrætslinjen. Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Idrætslinjen Studietur, København fra d. 16. - 20. maj Uge 21 D. 20. maj 2009 Lørdag morgen d. 16. maj tog Idrætslinjen af sted på studietur til København. NT kørte os kl. 08.30 fra Løgstør og til Aalborg,

Læs mere

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009

Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 Juletur til Goslar. 1 4. december 2009 1 Så er vi klar til afgang fra Hundested. Klokken er 8.00. Turen går mod Rødbyhavn med opsamling i Frederiksværk og Roskilde. Vejret er fint (som sædvanligt), og

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010:

Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Dagbog fra P-kort skytterne i Bisley torsdag d. 12/8 2010: Vi ankom i går eftermiddags efter en udramatisk tur, som dog bød på en frisk samarbejdsopgave nemlig at proppe otte skytter og en træner ind i

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Et par stykker kastede sig ud i lystfiskeriets glæder og sorger! Tim og Maja lærte af Kasper, hvordan man sætter madding på en fiskekrog og får

Et par stykker kastede sig ud i lystfiskeriets glæder og sorger! Tim og Maja lærte af Kasper, hvordan man sætter madding på en fiskekrog og får Lejrskole i Ribe september 2012 Onsdag Vi kørte af sted fra Horsens ved halv 10 tiden, efter vi havde pakket den grå bus og den sorte Citroen, med bagage, mad, Uno og Vildkatten(spil), brænde m.m. Det

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

til at stå op og hygge

til at stå op og hygge Tirsdag 17/ 10 Endnu en dejlig dag i Hirtshals blev skudt i gang denne morgen var der byttet lidt rundt på rækkefølgen, så 2. Holdet var de første ud af fjerene Kalle fik dem op med fast hånd og selvfølgelig

Læs mere

REJSEBREV 12. FORÅR 2013.

REJSEBREV 12. FORÅR 2013. REJSEBREV 12. FORÅR 2013. Tirsdag den 23. april. Vi trænger til at hvile ørerne i lidt landlige omgivelser efter indtrykkene i Lourdes. Det finder vi i den lille landsby Gimont lidt vest for Toulouse.

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage.

Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev proppet til det yderste med bagage og mad til de 7 dage. Kofucamp 2010 Teams: Team 1: Sempai Laurits Team 2: Sempai Mads Team 3: Sempai Monica Team 4: Sempai Sebastian Fredag den 9. juli Afgang fra klubben kl. 14. Bussen og de medfølgende forældres biler blev

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere