California 2012 Et lille notat på vers og rim som Else & Knud Erik har lavet og som vi alle har fået lov til at nyde godt af.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "California 2012 Et lille notat på vers og rim som Else & Knud Erik har lavet og som vi alle har fået lov til at nyde godt af."

Transkript

1 California 2012 Et lille notat på vers og rim som Else & Knud Erik har lavet og som vi alle har fået lov til at nyde godt af. 15/9 lørdag Billund Amsterdam Los Angeles I Billund lufthavn i mørke vi stod, med søvn i vore øjne og kuffert ved fod. Vi fløj først af sted til Amsterdam, til mylder så stort og megen larm. Vi steg herfra i himmelen op. Til englenes by det gik uden stop. Blev mødt af trængsel og bureaukrati, med krav om attester og andet, som vi ikke ku li, men udenfor skinnede solen så hot, og bussen os kørte til et hotel så flot. Vi ville så gerne os snuppe en lille lur, men blev sendt af sted til stranden på tur. Vi så der et mylder af typer ved vandet. De førte sig frem i solen og sandet. Vi kørte så hjem til sandwich og senge. Nu måtte vi sove og gerne så længe. Kontrasten var stor. Hvad vi alt har oplevet, fra hjemme i Billund, det her er beskrevet. 16/9 søndag Los Angeles Fra morgenstunden vi kørte igen til vandet, på pier med karrusel vi gik tur blandt andet. På rækker i sandet var kors sat som symbol, på krigens faldne, der mer så ej sol. Derefter igen ud af byen vi kørte. På Reagans museum så meget om manden vi hørte. På stedet så skønt med udsigt til bjerge og vand, fik flot vi forklaret, hvad han har gjort for sit land. Han verden forandrede og rev muren ned. Med snilde han kommunismen bestred. 17/9 mandag Los Angeles Til Hollywood kørte vi med bussen igen. Så trapper med tæpper og mange berømte sten. En anderledes bydel dog også vi så, i mexicansk stil med huse- store og små. Der levedes livet på gammeldags vis. På dans og musik, her, satte man pris. Om aftenen fik vi flot italiensk mad, med stemning og vin, som gjorde os glad.

2 18/9 tirsdag Los Angeles (Universal Studios) Santa Barbara - Solvang Igen gik turen til Hollywood, hvor alt kan ske, i Universal Studio som V.I.P. vi fik meget at se. Vi udsat også blev for lidt af hvert. Både udendørs og indendørs fik vi en snert af King Kong, af dinosaurus, af dødens hajer - og en film vi så, om Terminators sejr. Det larmed og lyned og kuglerne om ørerne sang. Til sidst en pige og en masse fyre i søen sprang. Derefter var turen til Solvang en lise, på hjemlig dansk vis fik vi noget at spise. 19/9 onsdag Solvang Santa Ynez Solvang I Solvang i kirke om morgenen vi sang. Museet vi besøgte et minde om Danevang. Derefter skulle vi dejlig vin smage. På museum igen, vi hørte om nybygger-dage, med mærkning af kvæg, om lasso og heste. De skulle nå meget, og ville det bedste. I cowboyens stil var vi på restaurant. Fik bøffer så store og bæger med klang. Bison og bjørne og præriens dyr var omkring os placeret, alt mens vi fik maden serveret. 20/9 torsdag Solvang Santa Cruz Et landskab vi så med marker så mange, med grønsager, frugt og mexicanere med arbejdsdage lange. Vi kom til en bygning et monstrum et slot, et mageløst sted, uden smag amerikansk kort og godt. Kunstværker flotte var mærkværdigt placeret, i en bygning der var helt uden sjæl konstrueret. Men prangende flot tog det hele sig ud, man følte, at her var pengene gud, 21/9 fredag Santa Cruz - Watsonwille Elhorn Slough I dag skulle alle de vakse i fodbold dyste, mod mexicanerbørn stod kampen så jorden den ryste. Der efter vi skulle af sted i kajak ud på vandet, se fugle og søløver og oddere blandt andet. Vi stred os igennem det oprørte vand, og kondiens stigning tog atter en tand. Mystikken blev også på tur ud i skoven berørt, forklares ej kunne, hvorfor alt på stedet var skørt.

3 22/9 lørdag Santa Cruz Monterey Carmel by The Sea Vi sov lidt længe, kom sent af sted til Monterey, fint I trafikken med bussen vi gled. Spadserede lang tur langs kysten mod molen, på museum så vi fisk og dyr, som vi lærte om i skolen. Der efter vi spiste på restaurant med udsigt, til pelikaner, søløver og havets fisk -og mylder af dyr, som til vandet hørte. Derefter til hundenes by vi kørte. En fornem by med biler så flotte, ja, selv til hundene byggede man slotte. 23/9 søndag Santa Cruz Napa Valley San Francisco Santa Cruz vi forlod og kørte til vinens dal, til vinslot så flot med vine til et stort et-tal. Ja, førsteklasses var også udsigt og mad. Vi kørte derfra med stemningsbarometeret på glad. Til San Francisco vi kom til tåge og kulde. Vi næppe det så vi sov og var lidt fulde. 24/9 mandag San Francisco I byen rundt på bakkerne op og ned vi blev fragtet. De skønneste panoramaer fik vi betragtet. På Golden Gate Bridge vi fik vor daglige gåtur. Derefter burger og fritter var ingen slankekur. De smukkeste udsigter så vi igen og igen, hvorpå vi blev til torvet kørt hen og herfra hjemad til hotellet det gik, med cable-car og i tæt trafik. 25/9 tirsdag San Francisco I morgendis vi sejlede med færge til fangernes ø, Alcatraz - der kom man hen, når man ikke var sød. Vi så celler så små med toilet uden bad. Forstod, at her kunne man ikke så nemt være glad. Al Capone og alle de andre slemme drenge, skulle have tænkt sig om rigtig længe. Derefter igen igen søløver vi så og efter det, måtte vi på egen hånd gå. 26/9 onsdag San Francisco Yosemite Lidt kølig og klam var byen vi kørte fra. Snart himlen blev blå, og solen varm og klar. Lidt øde var landet og udtørret helt, men længere fremme blev vandet fordelt,

4 på marker så grønne med mandler og frugt, og jorden var flad - ej bjerg eller slugt. Derefter kom skove og parken begyndte, hvor skråninger bratte om storhed forkyndte. I parken vandrede vi op og ned, fik fortalt om bjørne, men ingen at se. Vi sluttede dagen på et flot hotel, med aften så lun, vi følte vort held. 27/9 torsdag Yosemite National Park I dag gik turen igen til parken så stor, hvor træerne helt op i himmelen gror. Vi vandrede omkring, så på egern og fugle. Så nybyggerhuse og hestevogne med hjule. Dagen den gik i en natur så betagende, og tanken om farlige dyr var dragende. I luften vi så slet ingen ørne - og passer det mon alt det der med bjørne? 28/9 fredag Yosemite - Death Valley Ud af parken gennem bjerge og skove turen gik. De flotteste udsigter vi at skue fik. Spiste frokost i det fri i skygge, med udsigt til friluftsbad med amerikansk hygge. Til Dødens Dal vi fortsatte vor tur, gennem et landskab goldt, uden strå, uden skur. Kun klipper og sten og dynger af sand. Uhyggeligt varmt og helt uden vand. Til hotellet vi kom i en oase så grøn, og nød en aften, utrolig varm, men dog skøn. 29/9 lørdag Death Valley Solen stod op og farvede bjergene røde. Betagende smukt så det ud i dalen, den døde. Vi kørte i dag til den gyldne tunnel og gik, i bagende sol et indtryk af de gyldne bjerge vi fik. Der efter vi kørte rundt i Dødens Dal. Så udtørret saltsø og svedte som en gal. Fik lov til at se mere saltsø og panorama, ud over bjerge der skjulte et drama om død i fordoms dage. Legenden herom kan os stadig betage. 30/9 søndag Death Valley Grand Canyon Ud på vejen igen i bus vi forlod den grønne oase, med Borax-museum og lidt tid til at dase.

5 Kørte gennem et landskab så øde var glade, da vi Route 66 kunne møde. Kom til Grand Canyon Village til film og butik. Af filmen vi indtryk af slugtens storhed fik, af indianere, af dyr og hvilke planter der gror, i området så mægtigt - ja, vor planet er stor. 1/10 mandag Grand Canyon Tidligt af sted for at se solen gløde, over slugten så stor og farve klipperne røde. Fra fuglenes perspektiv vi så, hvilken skønhed naturen har at byde på. Derefter af sted på indianermaner til en kløft, hvor vores viden om monsunregn og antiloper fik et løft. Igen af sted det gik i indianerstil, dog på fredelig vis uden bue og pil Vi sejlede på floden af sted på gummeflåde. Fik madpakke med, mødte andre både. Så indianerkunst på klippe indfældet. Af slugternes skønhed blev vi helt overvældet. Hørte ekko og fløjtespil på indianervis. På dagens mange strabadser satte vi pris. En dag så flot i naturens tegn, i et vejr så godt, kun sol, ingen regn. 2/10 tirsdag Grand Canyon Vi kom til South Rim om morgenen hen, og inddelt i grupper vi blev igen. Den første gruppe var de lettere invalide, som helst ville se kløften fra side til side. Den anden gruppe var fuld af energi, og ville kløften udforske indeni. Den tredie gruppe var i særdeles god form, gik langt ned i kløften med styrke enorm. Med shuttlebusser vi kørte rundt, stod af og på motion er så sundt. Ja, mange udsigtspunkter vi så. Vi skulle så meget som muligt nå. De flotte udsigter sluttede af, med solnedgang en herlig dag. 3/10 onsdag Grand Canyon - Las Vegas Af sted igen gennem golde bjerge det gik, en tisse-kaffepause i en lille cowboy-by vi fik. Vi kørte lidt rundt efter skygge at lede, men frokost vi spiste i stegende hede i nærheden af en dæmning, og ved en sø. Derefter gik turen til Vegas i kø.

6 På hotellet vi mødte en underlig verden. Kasino-maskiner og hvileløs færden. En aften med bytur i glitrende neonlys, med panoramaer flotte og masser af stjernedrys. En verden af glimmer og overforbrug, og tanken om mafia trænger sig på i smug. Vi så hoteller så store, hvor alt var i udbud. En pseudo-verden af plastic, pop og bar hud. 4/10 torsdag Las Vegas På formiddagstur til en dæmning ved en sø, et kraftværk med turbiner velkommen os bød. På dæmningsvandring vi to stater betrådte. Derefter på Outlet, så vi tøj, af det hotte. Som dagens clou blev vi kørt i limousine, til middag i tårn, hvor folk med sikkerhedsline sprang ned fra toppen, i byens hav af neonlys måske for at mærke et ægte indre gys? En udsøgt middag i tårnet vi serveret fik, og hjem til hotellet igen i limousine det gik. En flot dag var slut, og turen vi vil ej glemme. Så hede aftenlufte vi finder ej derhjemme. 5/10 fredag Las Vegas New York Amsterdam Klokken fire om morgenen igen stod vi rede, for til hjemrejsens trængsler vores bus at betræde. Tog afsked med Dennis, den kørende cowboy, der klarede alt, også larmende kvindestøj, en gentleman fra Montanas kulde, skulle hjemad til sne i bussen rulle. Vores vej gik herefter mod Europa med fly, hvor Billund igen skal være vores landingsby. 6/10 lørdag Amsterdam Billund hjem En minderig tur er nu ført til ende, og nye særegne typer vi lærte at kende. Tre uger i bus i et land med kontraster fra de grønneste dale til byens dybeste laster. Vi så og oplevede så meget på vores vej, med Lone i spidsen hun er lidt sej. For turen vi takker og dynerne lokker -snart i pyjamas og uden flyve-sokker, vi drømmer om Californiens veje om solskin og varme på det hjemlige leje.

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Lørdag d. 3. marts 2012. Kjesten: Morgenmaden i vort Casa Particulare (B&B) var flot anrettet med friskpresset juice, lækker frugtcocktail, te/kaffe/kakao, omelet og

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser.

Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Klimaet har ændret sig gennem flere tusinde år. Fra istid til tempereret klima med stor betydning for mennesker, dyr og planters betingelser. Undervisningshæftet Klima og historie giver et indblik i seks

Læs mere

Historie. Erik Dehn & Jens Aage Poulsen GYLDENDAL

Historie. Erik Dehn & Jens Aage Poulsen GYLDENDAL Historie 3 historie3-omslag.indd 1 Historie 3 Erik Dehn & Jens Aage Poulsen GYLDENDAL 11/02/11 14.16 HISTORIE Erik Dehn & Jens Aage Poulsen 3GYLDENDAL Historie 3 Af Erik Dehn & Jens Aage Poulsen 1. udgave,

Læs mere

TORNEROSE var et vakkert barn

TORNEROSE var et vakkert barn TORNEROSE var et vakkert barn - en beretning om angst og forvandling HANNE BOM 1 Indholdsfortegnelse. 1. Når livet bryder samen 3 2. Et barndoms-eventyr 7 3. Voksen i Danmark 30 4. 3 måneder på Montebello

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser Invitationer, gæster og fester Side 5, øvelse 2. Faste udtryk. 1. Velkommen / Kom indenfor. 2. A.: Tusind tak. (Hvor er de smukke). B: Det var så lidt. 3. Må jeg bede om saltet? 4. A: Tak for mad. Det

Læs mere

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger.

Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Her finder I de sange, som vi synger mest her i børnehaven. Tre små ællinger. Tre små ællinger jeg engang så, Tykke og tynde var ude at gå, Men den ene lille ælling med en fjer på sin bag drillede de andre

Læs mere

Farverige Festivaler. Bangkok. Sahara. Albanien. Tema: Voldsom vandkamp i gaderne. Roadtrip i en caffé latte-bil. Klubtur, fodbold og fødselsdag

Farverige Festivaler. Bangkok. Sahara. Albanien. Tema: Voldsom vandkamp i gaderne. Roadtrip i en caffé latte-bil. Klubtur, fodbold og fødselsdag december 2009 / nr. 38 Globen Medlemsblad for De Berejstes Klub Tema: Farverige Festivaler Bangkok Voldsom vandkamp i gaderne Sahara Roadtrip i en caffé latte-bil Albanien Klubtur, fodbold og fødselsdag

Læs mere

Ud at se - med mor og far

Ud at se - med mor og far Ud at se - med mor og far Brasilien & Argentina 1988 28.2. - 22.3.1988 Brasilien 1988. Udskrevet 23-07-08 1 (39) Indholdsfortegnelse Brasilien 1988. Udskrevet 23-07-08 2 (39) Denne rejse blev planlagt

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009

NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 NIELS STEENSENS GYMNASIUM 2008-2009 Indhold Omslagsbillede: Skolens elever stillede op til fotografering i skolegården en forårsdag. Alle skolens klasser har hver deres side i bogen. Den første, 6.a og

Læs mere

Følg Hele Verden i Skole på Facebook

Følg Hele Verden i Skole på Facebook LÆSERAKETTEN 2015 1 Følg Hele Verden i Skole på Facebook Kære elever og forældre Som familie kan I følge Hele Verden i Skole via Facebook. I år handler materialet om børn og unge i Guatemala. Læs med i

Læs mere

Mads Pedersens visebog

Mads Pedersens visebog Mads Pedersens visebog 1. O, ædle gode danske mand, bl. 1r-1v... 3 2. Se her hid, o kristenøje, bl. 1v-2v... 5 3. Alt, hvad som fare falder, bl. 2v-3r... 7 4. Skrækkeligt, hvad mener du, bl. 3r-3v... 9

Læs mere

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal Vild med dansk 9 Grundbog af Lise Ammitzbøll, Henrik Poulsen og Dorte Østergren-Olsen 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden LOKAL NYTTEN

Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden LOKAL NYTTEN Årgang 23 - September 2014 LOKAL NYTTEN Lokalrådets Generalforsamling Romrejsen Annette s anekdoter Gudenåen Brewcamp Ha en go da Glæden ved eget hus Sogneudflugt Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden

Læs mere

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole ÅRSSKRIFT UdgIveT af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole LUNdbæK 2011 ÅRSSKRIFT Udgivet af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk 2011 Sats og tryk: degngrafisk.dk 1 2 Året i billeder

Læs mere

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Punkt... Side Fredag den 8. august 2008...3 Lørdag den 9. august 2008...4 Søndag den 10. august 2008...6 Mandag den 11. august 2008...7 Tirsdag den 12.

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Pilgrimmen Forår i Galicien Foto: Peter Glunz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil: 2892 1632 mail:

Læs mere

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå DU STORE VERDEN Af Troels Gollander Dette er en pdf-fil med Du store verden Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Mayaernes Verden 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras

Mayaernes Verden 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras Rejse til Mellemamerika med 2 MAYAERNES VERDEN 21 dages kulturrejse til Mexico, Guatemala og Honduras Mexico City Puebla Catemaco Palenque Flores

Læs mere

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere