Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?"

Transkript

1

2 Søndag d Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten bliver samlet op på rutebilsstationen i Aalborg. Herfra går det hurtigt mod syd, omkring Århus får vi den medbragte frokost og videre mod Neumunster, hvor vi overnatter på Jungendherberg, et sted skolen har brugt mange gange, så vi ved her er godt. Efter vi har fået redt vores senge går vi ud og spiser på en restaurant, også et gensyn for flere. Derefter i seng og sove. Tirsdag d Da vi endelig stod op, gik de fleste af os op til den lokale lille købmand og fik det nødvendige til morgenmad. Her skal man ringe på en dørklokke og købmandinden kommer styrtende. Efter morgenmad tog vi ind til Miasko for at veksle vores lommepenge og få nogle penge til skolens kasse. Bagefter fik vi pizza og så skulle vi købe ind til aftensmad og hvad vi ellers manglede, f.eks. cola, chips og slik. Det er noget underligt noget deres slik, men noget af det er godt nok. Da vi skulle hjem kunne vi ikke finde den rigtige vej ud af byen: men til gengæld så vi et cirkus, men det hører i om senere. I dag blev der også uvejr, ellers har vi haft et fantastisk fint vejr, varmt og mest sol, ingenforbrændte. Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Mandag d Efter morgenmad videre mod vores mål. Vi kørte til først på eftermiddagen, fordi vi skulle nå et godt og billigt spisested. Her fik vi så et ordentligt måltid, og videre mod vores mål Starzno. Vi havde lidt svært med at finde det, men i nabobyen fandt vi nogle flinke indbyggere, der forklarede resten af vejen, og vi kom frem. På den sidste del af turen blev der et frygteligt uvejr med regn, hagl, lyn og torden. Vores værtsfolk stod og tog mod os og hjalp os tilrette, vi fik ordnet senge og lidt i maven og så i seng. Hvem er jeg?

3 Onsdag d Vi kunne på kortet (kort for lystfiskere med gode fiskesøer, foræret os af vor vært) se der der var en større by lidt længere væk. Den ville vi tøser gerne se, så af sted gik det. Da vi nåede frem var der stort set ingen by, men en stor sø, sikkert med mange fisk. Her fik vi købt nogle vigtige ting, 1 fodbold, 1 beachvolleybold, tøjsnor, samt diverse vi hver især dårligt kunne leve uden. Nu var vi blevet sultne og blev enige om at prøve deres restaurant, som viste sig at være meget fin, og her fik vi mange forskellige ting at spise, dog kun en ret hver. Det var dejlig mad, ikke de andre var dårlige, men det her var lidt ekstra. Vi opgav dog videre handel her, tog tilbage til Miasko og fik købt mad og de nødvendige private indkøb af hygge. Tro det eller ej, også i dag blev der uvejr på turen mellem Miasko og Starzno. Gad vide om her altid er sådan et vejr hen under aften? Efter aftensmaden lavede Annemette og Jytte pandekager til hele kylleret. Torsdag d Flinke pædagoger, i dag fik vi lov til at sove længere, men ved 10 tiden kom de sidste mand til morgenmad, og da var de første færdige. Vi nussede bare rundt, fik ordnet vores vasketøj, tegnet, hørt musik, en lille vandkamp, og ellers bare hygget, indtil vi tog af sted ved 13 tiden, nogle efter et par madder. Vi skulle til Slupsk, for her skulle der være cirkus, det havde de fortalt os om tirsdagen. Inden cirkusforestillingen gik vi lidt rundt i byen og så måtte vi lede efter stedet hvor cirkus var. Det var i en stor park vi hurtigt fandt, men hvor i parken? Nå, vi fandt stedet, fik billetter på første parket, og kom ind og så forestillingen. Her var sjove klovne, artister, geder, heste og lamaer. Nok ikke de store verdensnavne, men vi morede os. Underligt, der var også godt vejr til aften, bare det holder ved de kommende dage.

4

5 Fredag d I dag skulle vi bare hygge og være hjemme. Halvdelen gik efter morgenmad til søen og benyttede den lejede vandcykel og båden. Vandcyklen viste sig ikke at have været i brug meget længe og var beboet af diverse frøer, tudser og salamandere. Modige elever fangede dem med hænderne, personalet viste sig nødtvungne som helte og hjalp, efter først at have tømt bunden med engangsbægere. Det var rigtigt sjovt, da vi endelig kom i gang med cyklingen på det lave vand, for vi havde ingen redningsveste. Stig sejlede også lidt rundt i kanten, men hurtigt endte det i vandkamp med colaflasker med sprøjtetud fra cirkus. Resten tog til byen og provianterede, købte ind til frokost og grillmad til om aftenen. Da det var piger, der var af sted, fik de også købt andre nødvendigheder. Efter en meget sen frokost legede vi lidt, fik eftermiddagskaffe og nussede rundt, indtil Stig fik gang i grillen. Det var dejlig mad, koteletter og pølser med salat og brød til. Vi gik alle i bad, inden vi gik i seng, fordi vi skulle på udflugt næste dag.

6

7 Lørdag d Op allerede kl Et godt morgenfoder og af sted. Vi skulle op til havet / Østersøen. Det viste sig at blive en lang og sej tur med rigtig meget trafik på de smalle polske landveje og flere vejarbejder, men frem kom vi. Vi skulle se Gerds lille hytte, og til alt held var der ingen, så vi kunne komme på toilettet og benytte terrassen til mad og drikke. Efter en lille pause kørte vi videre til Darlowo, for at se hvor Erik af Pommern var lagt til hvile. Vi så også det slot, han havde boet på, og vi spiste med udsigt til det. Det viste sig, der var bryllup, netop da vi kom, og endnu et brudepar stod parat, så vi måtte nøjes med at se og så snakke om det udenfor kirken. Derefter tog vi til havnebyen Darlowko, hvor vi skulle op i fyret og se havet. Det var lukket i fyret, og vi kunne ikke finde ud af, hvornår det evt. åbnede igen, men der heldigvis en del butikker, der ikke var lukkede, så turen var ikke helt spildt. Alle 3 byer er turistbyer. På vejen hjem sendte GPS en os ud i det Vilde Vesten. Den ene bus nåede at sidde fast i løst sand 2 gange, mens den anden bus undlod at prøve. Vi tog samme vej tilbage, og tog den vej vi kendte. Hjemme igen fik vi aftensmad og så i seng.

8 Søndag d I dag var vejret ikke ret godt. Der småregnede fra morgenen. Vi havde aftalt at blive hjemme og hygge og bade m.m. Om formiddagen gik de fleste en dejlig lang tur, ca. 4 km ud og det samme hjem. Nogle fik gået meget mere, for de legede og undersøgte skoven som små hunde. De sidste, der blev hjemme, fik ordnet vasketøj, taget af tørrestativ, hængt på tørrestativ og puttet i vaskemaskine, tømt og genfyldt opvaskemaskine og ellers tegnet og puslet rundt. Efter frokost fik vi afgjort et for flere dage gammelt Trivial Pursuit med Mads som vinder. Da vi havde aftalt vi skulle spise i Miasko om aftenen, gik alle, næsten, i bad og pyntede sig. Vi fandt vist byens bedste madsted og fik dejlig aftensmad. På vejen ind købte vi jordbær som vi fik med is da vi kom hjem. Vi aftalte, at hvis vejret blev godt mandag skulle vi blive hjemme og bade, hvis det blev gråvejr ville vi tage til Kozalin og se et forretningscenter, hvor vores vært er direktør.

9 Mandag d Vejret blev kedeligt og gråt. Der var koldt og småregnede fra morgenen, så det blev Kozalin. Vi fandt en hurtigere vej ind til byen og brugte ca. 3 timer i Emka, hvor direktøren så os. Nogle fik købt meget, andre lidt, men alle fik gjort gode indkøb. Efter en frokost tog vi videre til det nyeste og største center i byen, hvor vi fortsatte vores vilde indkøb. Vi fik købt mange fine kjoler, t-shirts, men også computerspil, taske, kosmetik og andre småting. Hjemme igen fik vi madder og en halv kæmpemelon og ellers bare småhygge og i seng. Tirsdag d Øv, øv og 3 gange øv. I dag er vejret elendigt, overskyet, men vi er lovet, det bliver bedre. Vi skal jo være hjemme i dag gerne have brugt vores båd og vandcykel. Vi, dvs. Stig, sætter nettet op til beach volley, så vi kan få os rørt. Enkelte har stadig lidt overskydende lommepenge, som brænder i lommerne, og der mangler mad til grillen, så de damer og dem med lommepengene tager til byen og provianterer. De har fortsat fantastiske ting og sager, vi mangler, så en del af zlotyene blev brugt, resten venter på færgens butik. Inde i Netto hentede vi det vigtigste samt en flot kage, vi må nødvendigvis fejre Pernilles mors fødselsdag. Eftermiddagen gik med en lang tur ind i skoven. Vi fortsatte ud af den vej, det fører ind til Starzno, som fra begyndelsen er en jordvej, men for enden af byen går over i en sandvej. Vi fandt mange skovjordbærplanter, men kun enkelte bær, ligesom vi fandt enkelte blåbær. Hvis vi var modigere, kunne vi nok finde flere, men vi skulle også kunne finde tilbage til huset. Vi gik nok 2/ 3km hver vej, så sulten begyndte at nærme sig, da vi var kommet hjem. Lasse og Stig fik gang i bålet på bålpladsen, og vi andre dækkede bord og lavede salat til. Dejlig mad, men heldigvis var der også plads til Birthes fødselsdagskage. Efter maden, hvor nogle havde spist rigeligt, kom der gang beach volley`en igen, indtil der var sengetid.

10 Onsdag d Onde pædagoger. I dag blev alle vækket kl.8, fordi pædagogerne sagde, vi skal i seng allerede kl.9 i aften. Det bliver endnu værre i morgen, for så skal vi op kl. 03 og ud i busserne, fordi vi skal køre senest kl. 4. Formiddagen er ellers gået med at pakke kufferter (hvorfor fylder tøjet altid dobbelt så meget hjem som ud?). Vi glemte at spise vores småkagerne i går, så dem fik vi til formiddagskaffen sammen med resten af vores vandmelon. Nu har vi lige spist frokost og er mere eller mindre klar til afrejse. Om der sker mere, ved vi ikke, men nu slutter vi vores dagbog, for vi vil prøve at få den printet ud, så eleverne kan få den med hjem fredag. Vi skal være ved færgen i morgen kl. 9. senest, sejle kl. 10. være i København 20. og videre til vores hotel i Odense. Fredag morgen spiser vi morgenmad, hvorefter nogle tager mod Løgstør andre mod Aalborg, en enkelt kun til Hobro. Indtil videre har turen været vellykket, og vi håber, de sidste 2 døgn fortsætter på samme måde. Kan i alle fortsat have en god sommer, nogle skal på en lejr mere, andre skal være hjemme hos familien. Vi glæder os til at se jer friske og glade tilbage på skolen d Grethe, Stig, Jytte og Gerd.

11

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013.

Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Til Normandiet fra 7. april til 21. april 2013. Vi skulle lige til et storslået bryllup for sønnen 6. april 2013 på Røj Gammelgård, en herregård, der ligger lidt udenfor Kolding, inden vi efter morgenmaden

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Videre mod dansk repetitionskort

Videre mod dansk repetitionskort Videre mod dansk repetitionskort Generel vejledning Kortene på de følgende sider kan bruges i forbindelse med repetition af grammatik og dialoger tll de forskellige kapitler i bogen. Kortene til det enkelte

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Mallorca træningstur 9-16. maj.

Mallorca træningstur 9-16. maj. Mallorca træningstur 9-16. maj. Referent: Claus og Bjørn. Onsdag d 9. maj. var dagen hvor vi endelig skulle af sted til forårets træningstur på Mallorca. Vi dvs. Niels og Poul fra Dragør Cykelmotion samt

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2

Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Cuba rejsen 2012 - Rejsedagbog nr. 2 Lørdag d. 3. marts 2012. Kjesten: Morgenmaden i vort Casa Particulare (B&B) var flot anrettet med friskpresset juice, lækker frugtcocktail, te/kaffe/kakao, omelet og

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

Jeg hedder Arlette og jeg overlevede Auschwitz

Jeg hedder Arlette og jeg overlevede Auschwitz Jeg hedder Arlette og jeg overlevede Auschwitz 5 10 15 20 25 1. Historien om Mala Mala var en belgisk fange af polsk afstamning, og fordi hun talte flydende tysk og polsk, havde hun fået arbejde i den

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

JDK 207 B26 Agnes Ruben

JDK 207 B26 Agnes Ruben Jeg vil gerne prøve at starte med at spørge dig noget omkring din egen og familiens baggrund. Hvornår kom familien til Danmark? Altså min fars familie, de har boet i Danmark siden syttenhundrede et eller

Læs mere

Aktuelt. Rengøringen den kommende periode varetages af: Fredag den 4.april.

Aktuelt. Rengøringen den kommende periode varetages af: Fredag den 4.april. Uge 13 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Sommetider skal man vare sin

Læs mere

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser

Videre mod dansk trin for trin Rettenøgle - Forslag til løsninger på nogle af bogens øvelser Invitationer, gæster og fester Side 5, øvelse 2. Faste udtryk. 1. Velkommen / Kom indenfor. 2. A.: Tusind tak. (Hvor er de smukke). B: Det var så lidt. 3. Må jeg bede om saltet? 4. A: Tak for mad. Det

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008

Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Rejsen til Berlin 8. august 2008 15. august 2008 Punkt... Side Fredag den 8. august 2008...3 Lørdag den 9. august 2008...4 Søndag den 10. august 2008...6 Mandag den 11. august 2008...7 Tirsdag den 12.

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Hvor stammede dine forældre fra? Min mor stammede fra Bredsten og min far oppe i nærheden af Randers. Min far var smed.

Hvor stammede dine forældre fra? Min mor stammede fra Bredsten og min far oppe i nærheden af Randers. Min far var smed. Arbejdererindring J.nr. 03/004/01 - Mand Mit navn er HEN Hvornår er du født? D. 19.10.18 i Horsens, Søndergade 41. Hvor mange søskende havde du? Jeg havde 15. Er du så selv nr. 16? Nej jeg er nr. 4 fra

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere