Vium - Hvam Avis 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vium - Hvam Avis 2015"

Transkript

1 Vium - Hvam Avis 2015 Årgang 38 Nr. 2 LÆS ALT T OM sommerfest, foredrag til oktober samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til Avisen kan også ses på

2 2

3 Loppemarked Lørdag den 6. juni kl Skolegården Vium-Hvam Kultur- og Multihus/ Troldhøj Stadeplads kr. 50,00 for 2,5 X 2,5 m. Ingen forudbestilling først til mølle. Porten åbnes kl for opstilling Idrætsforeningen giver gratis kaffe og rundstykker fra kl Der må ikke sælges mad og drikkevarer. Aktivitets-og Eventgruppen har en bod hvorfra der sælges skænkede effekter. Indtægterne går til Vium-Hvam Kultur-og Multihus 3

4 Nyt fra Aktivitets- og Eventgruppen Foredrag om Anoreksi 45 tilhørere mødte op i Vium-Hvam Kultur- og Multihus onsdag den 28. april, og hørte Mie Bech Jakobsen fortælle om livet med anoreksi. Mie s fortælling gav tilhørerne et levende indtryk af, hvordan det er at leve med anoreksi, og hvilke forhold der måske var årsagen til udviklingen af sygdommen. Mie fortalte om sin barndom og den svære teenagealder, hvor hun i mange år var indlagt i Viborg, Århus og Odense, og gik glip af mange oplevelser med venner og veninder. Heldigvis holdt mange af veninderne ved venskabet med Mie. Det værste Mie kunne få at vide var, at hun så godt ud og havde taget på. Mie var meget egocentreret og stak ofte af fra de steder hun var indlagt - mange gange blot for at være sig selv og ikke have nogen der overvågede hende. På et tidspunkt forsøgte hun at tage sit eget liv med piller - men fortalte det til en pædagog, som hun havde tillid til, lige efter hun havde taget pillerne. Mie viste uddrag af sin sygejournal - det var hård kost for tilhørerne. Mie klagede til patientklagenævnet over at man ville tvangsfodre hende - i denne klage fik hun ikke medhold. Da Mie blev 18 år, kunne hun selv bestemme, og hun valgte af blive udskrevet fra det behandlingshjem på Mors hun var kommet på. Herefter tog hun en meget fin HF eksamen. Blev optaget på jordemoderskolen, en uddannelse hun fandt ud af ikke lige var hende. Derefter blev Mie uddannet pædagog - og arbejder i dag på et center for tidligere misbrugere. Under uddannelsen til pædagog var hun i praktik i Thailand et halvt år, sammen med en medstuderende. Når Mie synes tingene er ved at gå den forkerte vej igen, prøver hun at komme væk til andre himmelstrøg. Hun har taget turen til Thailand for at besøge den institution hun var i praktik i. Mie har også været på rejse til Nepal. Efter foredraget og en kaffepause blev der stillet mange spørgsmål til Mie, som hun svarede ærligt og beredvilligt på. Blandt andet var der en bedstemor - hvis barnebarn også har anoreksi - hun ville gerne vide hvordan hun skulle snakke med sit barnebarn om sygdommen. Mie s svar var: Sig for alt i verden ikke ih hvor ser du godt ud - du har da vist taget på. 4

5 Tilhørerne var meget tilfredse med Mie s fortælling og mange kom med rosende ord til hende efter fortællingen - nogle havde endog taget blomster med til hende. Fællesspisning Torsdag den 7. maj var der fællesspisning i Vium-Hvam Kultur- og Multihus. Rigtig mange havde taget imod tilbuddet om en billig og god aftensmad. Det blev en rigtig god aften. Tove, Inger og Jenny startede tidlig om eftermiddagen med at stege flæsk koge kartofler og lave sovs. Det blev en fortræffelig udgave af Danmarks Nationalret. Inden spisningen startede blev der budt velkommen og Tina Kogekone præsenterede sig kort som den nye udlejningsformidler. Der blev gået til flæsket i en times tid, hvorefter oprydnings-og opvaskefolk tog over. Mange tak for en god indsats til alle som hjalp til med at få fællesspisningen gjort til en succes. Vi vil gerne have nogle tilbagemeldinger om hvad man synes om fællesspisningen så var du med så gå ind på Vium-Hvam.dk arbejdsgrupper - fællesspisning og giv gruppen din mening (du deltager i lodtrækning om spisning for 4 personer til næste fællesspisning.) Der blev et overskud på 664 kr. på arrangementet, som overdrages til Vium- Hvam Kultur- og Multihus. Nye fællesspisninger er der ikke sat dato på endnu med hold øje med opslag m.v. Tak til alle der var med, både som deltager og hjælpere. Aktivitets-og Eventgruppen Vium-Hvam Kultur-og Multihus 5

6 Vium-Hvam Kultur- og multihus Formand: Tonny Pedersen Mobil Kongemosevej 21, Hvam Mail: Næstformand: Vibeke Risbo Mobil Kongemosevej 15, Hvam Mail: Kasserer: Gitte Caspersen Mobil Søren Kannes vej 10, Vium Mail: Sekretær: Lars Hansen Mobil Sejersgade 4, Vium Mail: Best.medlem: Steen Lyngsø Mobil Søren Kannes Vej 7, Vium Mail: se vores hjemmeside på I skrivende stund har vi i vores Kultur- og Multihus haft en heftig periode med afholdelse af en del fester, ansættelse af ny booking/udlejer samtidig med ombygningen med nye toiletter. På baggrund af vores tidligere vært/udlejer Jan Thomsen pludselige dødsfald, har vi været nødsaget til at finde en ny person til udlejning/booking mv. Bestyrelsen har efter møde indstillet Tina og Torben Nielsen, Demstrup, måske bedre kendt som Tina-Kogekonen, til stillingen som udlejer/booking mv. af Kultur- og Multihuset. Vi er i bestyrelsen glade for at kunne byde dem begge velkommen, og vi vil gøre vores bedste for et godt og konstruktivt samarbejde fremadrettet. Tina er lokal kendt og kender tillige huset. Fremtidige udlejninger mv. - kan bestilles hos Tina på mob Evt. se mere på vores hjemmeside Ang. ombygningen af nye faciliteter med toiletter og puslerum er vi tæt på målet, og inden for de næste par uger skulle vi gerne være færdige. Der skrues, hamres og males af mange frivillige i øjeblikket. Det ser rigtig godt ud, og jeg 6

7 tror vi kommer til at glæde os over de ny-indrettede lokaler. Vi starter ikke flere projekter op, før vi har de igangsatte godt afsluttede og sikre i havn. En ombygning af den gamle sognegård, som vi har været i gang med i det meste af et år nu, kræve mange resurser, både økonomiske men ikke mindst arbejdskraft fra alle de frivillige i området. Der er ydet en utrolig stor støtte på mange måder, af rigtig mange frivillige hænder, med midler eller som sponsorer - ingen nævnt, ingen glemt. Det er rigtig, rigtig flot gået af Vium Hvam - SUPER. Når vi er helt i mål, vil der blive indkaldt til en behørig indvielse af ombygningen, men mere herom senere. En gruppe af vores frivillige er opsat på at komme i gang med besøg hos husstande og virksomheder med henblik på at indsamle midler til vores ombygninger. Der vil især blive lagt kræfter i at besøge virksomheder i området for mulige sponsoraftaler. Kender du nogen som kunne være interesseret i at støtte os med midler eller andet, vil vi gerne have et vink om dette - venligst giv et kald på forhånd tak. Hvis du gerne vil hjælpe til med arbejdet, enten inde eller ude i haven, er du meget velkommen, venligst kontakt os i bestyrelsen, på forhånd tak. Vores ansøgninger til forskellige fonde har desværre ikke givet det store afkast. De fleste fonde fortæller, at der er mange som ansøger og alle ikke kan komme i betragtning. Vi har i øjeblikket et par fonde vi arbejder med som er pt. uafklaret. Vi håber det bedste. Vi er stadig optimister og vil forsøge at finde nye muligheder. På væggen i aulaen har der hængt billeder af skoleklasserne på skolen gennem tiden. De gamle klassebilleder er i øjeblikket taget ned for at blive sikret for fremtiden. Der skal tages nogle kopi-billeder til lokalhistorisk arkiv, til minde om en seriøs skoletid. Billederne vil efterfølgende snarest muligt blive ophængt. Der har været afholdt flere arrangementer i vores Kultur- og Multihus med vores Event og aktivitetsgruppe som arrangør. Disse arrangementer har været 7

8 godt besøgt til stor tilfreds for Eventgruppen og bestyrelsen for Kultur- og Multihuset. Eventgruppen har haft travlt med både planlægning og afholdelse af fester, foredrag, loppemarkeder og fællesspisning. Der skal også herfra lyde en stor tak til jer alle og ikke mindst for den økonomiske støtte til huset, det luner. Husk at sætte kryds i kalenderen d. 6. juni hvor årets sommerfest med kræmmermarked afholdes. Se meget mere andet steds i bladet om sommerfesten. Vel mødt til alle. På vegne af bestyrelsen Tonny Pedersen. Ingen kan alt alle kan noget sammen kan vi det hele. Flaghejsning i Hvam. En gruppe af borgere i Hvam har ønsket, at der gerne må blive flaget mere i Hvam. Det er altid et flot syn når flaget er oppe og en god måde at markere en begivenhed på. Flaget har tidligere været opbevaret hos Christian Kjærulf på Krogsgårdsvej, hvorfra man kunne henvende sig og få flaget udleveret. Man skulle selv stå for flaghejsning og nedtagning. Dette er nu ophørt. Gruppen af borgere har iværksat en renovering og rengøring af flagstangen på legepladsen. Med lidt hjælp fra nogle raske drenge i idrætsforeningen, kom flagstangen både ned og op igen!!! Et flot initiativ af gruppen og efterfølgende har denne, yderlig tilbudt at flage på mærkedage mv. Man skal blot henvende sig til Anny og Ove Lindrup Nielsen, Sølunden 5, eller ring på tlf Flaget opbevares hos Anny og Ove. Der skal hermed rettes en stor tak til Anny og Ove Lindrup Nielsen, Anne og Søren Christiansen og Kirstine og Børge Duch for et godt og solidt virke for sammenholdet i området. Det er rigtig flot. Ligeledes en stor tak til Karin og Christian for deres virke med flaget. 8

9 Vi er de nye udlejere af Vium-Hvam Kultur- og Multihus Efter jan Thomsen jo desværre alt for tidligt døde, har min mand Torben Nielsen og undertegnede Tina Nielsen overtaget udlejningen af Vium-Hvam Kultur- og Multihus. Vi bor lidt uden for Demstrup på en ejendom. Vi har 3 drenge på hhv. 20, 17 og 10 år. Mine forældre og ene bror bor på Søren Kannesvej og mine bedsteforældre havde gård i Vium og jeg har famile i Hvam, så vi er bestemt ikke ukendte med området. Torben er køletekniker og arbejder i Silkeborg, og jeg har siden 1. august 2006 drevet mit eget firma som kogekone. Dvs. jeg rejser rundt og laver mad, både i private hjem, forsamlingshuse mv. Derfor er det vigtigt for os at folk er klar over, at vi ikke er værter på huset, at I selv kan medbringe hvem I har lyst til og hvad I har lyst til af mad/hjælp. Men at vi selvfølgelig kan være behjælpelige, hvis der er plads i kalenderen. Hvis nogle skulle være interesserede kan i besøge min hjemmeside Jan og jeg var med til at lave tegninger og div. indkøb til det nye dejlige køkken vi har fået lavet, og ingen tvivl om at stedet har fået et kæmpe løft, også nu med de nye toiletter som også snart står klar. Det er skønt at se folk fra lokalområdet give deres opbakning og hjælp. Det kender vi jo også fra Sjørslev-Demstrup. Vi ser frem til et godt samarbejde med jer og bestyrelsen for Vium-Hvam Kultur- og Mmultihus. Håber I har lyst til at benytte huset samt passe på det. Torben og Tina 9

10 Vium-Hvam Idrætsforening Formand: Arne Duch, Tlf.: Søren Kannesvej 20 Næstformand: Hans-Jakob Sørensen Tlf.: Krogsgårdsvej 55 Kasserer: Morten Agserskov Riis Jan Broe Tlf.: Gl. Hærkrovej 32 Kim Dalsgaard, Tlf.: Gl. Hærkrovej 69 Michael Wallin Christina Nielsen Peter Nielsen Casper B. Rasmussen BY-GRILLEN UDLÅNES Skal du have grill-fest og har brug for en meget stor grill, så er der mulighed for at låne borgerforeningens grill. Vi har besluttet, at det fra nu er gratis at låne grillen. Den skal selvfølgelig afleveres i rengjort stand. Grillen kan afhentes hos Søren Salling Jensen, Vium 10

11 Sommerfest i Vium-Hvam IF 5. og 6. juni 2015 Fredag den 5. juni Kl Fodbold-aften starter Lørdag den 6. juni Kl Kaffe og rundstykker i klubhuset Kl Kl kl Kl Kl Kl Kl Stort kræmmermarked i skolegården Løbe/gåtur Cykel-rally for børn, medaljer til alle Beach-volley, tilmelding af hold til Jan Broe eller Hans Jakob Hønseklatte Bingo. Der kan hele dagen spilles på hvor hønnen lægger den første klat! Ringridning for børn og voksne til hest, cykel, havetraktor og trillebør Familiehygge med spisning og hyggeligt samvær Kom op på stadion og få nogle hyggelige timer sammen 11

12 Foredrag i Vium-Hvam Kultur-og Multihus Tirsdag den 27. oktober 2015 kl FILOSOFISK STAND UP! John Engelbrecht Billetpris 100 kr. Incl. Kaffe/The og kage. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Arrangør: Aktivitets-og Eventgruppen Vium-Hvam Kultur og Multihus 12

13 Præsentation af John Engelbrecht ET HAV AF HUMOR OG EN HIMMEL AF FORUNDRING Ordgøgleren John Engelbrecht leverer verbalt boblebad og mentalt kurbad. Kom og hør det knalde og knitre med krudt og kanonkraft. Kom og få åndeligt klø-pulver ved filosofisk humorist eller humoristisk filosof John Engelbrecht, som deler ud af livsglædens vitaminpiller med sund galskab, helligt stænk af vanvid, ild i øjnene, krudt i røveren, bid liget i låret og få mere rock i synagogen. Uddeling af popcorn, guldkorn, vitser og visdom. Kom som du er, og gå hjem som den klovn, du ikke vidste, at du var! Han er kendt som et legende menneske. Han har været marmorkuglekonge, zenbuddhistisk fodboldspiller og oplever sig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer. Han er blevet kaldt en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir til de kedelige, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet og så beundrer han gamle flyvemaskiner og træskibe. Han brænder for fortælling og foredrag med åndrig humor, som ikke er plat. Det skal være sjovt og seriøst på samme tid, og så skal der være noget at le ad og noget at tænke over. Når det både er sjovt og seriøst, så bliver det også sundt. Han er blevet kaldt manden med den kloge humor. John Engelbrecht brænder for det elegante, pikante, brilliante- og diamantlignende i den gode pointe og det dybe eftertænksomme med poesien som sjælens dømmerude. Han brænder for sund galskab, et helligt stænk af vanvid, og at der altid skal være en dør åben for kætteriet. De frelste står ikke til at redde. Kom og hør filosof John Engelbrecht, Vejle, manden bag drivtømmer-kunstudstillinger med forundrings-ord og fortællerskibet jagten Nordstjernen fra 1872 i Middelfart, og en bog om Livsmod og langsomhed. 13

14 Vium-Hvam Seniorklub - siden sidst Formand: Sekretær: Næstformand Kasserer: Best.medlem: Anny Nielsen Jenny Hilligsøe Inger Christensen Edith Nielsen Ivan Jensen Den 4. marts kl : Tur til Hinge Osteri! Vi blev modtaget af Erena og Evald Vestergård. Erena tog os med ind i osteriet, og fortalte os om osteproduktionen. Derefter tog Evald over og viste os rundt i staldene! Og så kom vi ind i varmen, hvad vi trængte til! Kaffebordet var dækket, og vi smagte forskellige oste, og økologisk smør til hjemmebagt brød. Der var også en smagsprøve af økologisk mælk. Snakken gik ivrigt nu vi havde fået varmen. I butikken blev der handlet. Dejligt at fået stykke ost med hjem, og mælk! Den 26. marts kl : Thorning Turistbus holdt klar til indstigning. Vi skulle på tur til Møltrup Optagelseshjem sammen med klubben fra Lysgård! Bussen var fuld til sidste plads, 48. Møltrup ligger ved Vildbjerg vest for Herning, og er en gammel herregård, der er lavet til et hjem for tidligere alkoholikere, og andre der er havnet på et skråplan. Her er arbejde at få inden for bl.a. landbrug, gartneri, snedkeri og køkkentjans. I øjeblikket boede der 110 personer. Der var plads til 120. Vi fik en rigtig god rundvisning af en tidligere skolelærer, der også havde skrevet en bog om Møltrup. I kantinen fik vi kaffe med hjemmebagt brød! Til slut kunne der handles i gårdbutikken af slagtervarer. Efter 3 timer kørte vi hjemad igen. En vellykket tur blev det! Den 15. april kl. 14: Pasgårds Tøjservice kom med forårs og sommer kollektion! Henriette viste os tøj der matchede! Vi gik i gang med at prøve, og fandt ud af, at vores figur ikke altid så godt ud i det udvalgte tøj. Der blev handlet ivrigt! Der var også tøj til mænd. Den 29. april kl : Rindsholm Kro var udvalgt som et godt spisested. 28 blev vi, som nød menuen: Bayonneskinke, broccoli, kartofler og 14

15 aspargessovs, og svesketrifli til dessert. Efter spisningen blev vi bedt om at gå ind i Jagtstuen, hvor kromanden fortalte kroens historie! Vi så også mindelunden! Alle må gerne besøge stedet selvom man ikke er gæst på kroen! Eftermiddagskaffen havde vi selv med, og stedet var udvalgt til parkeringspladsen ved Vedsø. I læ for den kolde vind fik vi kaffen drukket, men så kom en stor regnbyge og folk for ind i bilen, og kørte hjem! Ærgerligt, at vi ikke fik nydt den smukke udsigt over Vedsø! Den 13. maj kl : Turen gik til Skibelund Gartneri. Vores medbragte kaffe blev nydt inde midt i gartneriet. Derefter blev der handlet, og alle fik vist en blomst med hjem. Det blev en hyggelig eftermiddag! Den 27. maj kl : Besøg på Jysk Automobil Museum i Gjern. Kaffekurven har vi med! Den 10. juni kl. 7.30: Afgang fra Vium Kirke. Turen går til Nationalpark Thy. I Vestervig får vi en guide med! Vi skal spise på Stenbjerg Kro. Hjemkomst kl. ca. 17. Pris 250 kr. pr. person. Turen er i samarbejde med Menighedsrådet! Den 24. juni kl. 14: Generalforsamling! På Seniorklubbens vegne Anny Nielsen 15

16 Havredal Have og Anlæg Vi udfører sammen med vores elever: Opgaver i haven anlæg eller vedligehold Hækklipning, græsslåning og træfældning Salg af brænde Mail: eller ring på tlf og få et tilbud Når du vælger at få arbejde udført af Det ny Havredal er det i samarbejde med skolens elever der er i gang med en uddannelse som Have og Anlægs assistent Podahegn Viborg V/ Ella og Arne Duch Søren Kannesvej 20 Hvam Vi leverer og monterer alt i Hundegårde/Hundehuse Dyrehegn / Kreaturhegn Havestakitter Hestehegn, Ridebaner og lægtehegn Jagtstiger og Fælder 16

17 17

18 Siden sidst fra Troldhøj Så kom det dejlige forår. Det betyder også festival i Troldhøj, men allerede mens der stadig var vinter begyndte festival-tonerne at summe i husets kroge. I år kan vi fejre sølvbryllup i Troldhøj den 1. oktober så det var en oplagt mulighed for at se tilbage på festival-sangene gennem tiden. Det resulterede i en festival med både gamle og nye sange. Alle grupperne var på scenen med hver deres sang, og vi sluttede af med fællessang hvor alle børn, store som små var på scenen og sang Krummesangen man er, som man er så taget i sognegården var ved at lette. En stor oplevelse for alle børn. Efter påske har vi traditionen tro rykket grupper. Det er en stor dag for alle at flytte grupperum og gå fra at være mumitrold til trold og fra trold til nisse. De gamle nisser bliver til mini-spøgelser og er pludselig en del af skolebørnsgruppen. Det indebærer nye og flere relationer mellem børnene, store og små imellem. En stor dag som blev fejret med is og hygge. Vi nyder alle at solen rigtig begynder at varme. Mange børn har deres cykler med og er tit på legepladsen så snart morgenmaden er indtaget. Udelivet er godt, vi laver bål, leger i sandkassen og finder små kroge i baghaven. Skoven bliver også flittigt brugt til formiddage med leg, klatre i træer, bygge huler og til sidst en god madpakke inden vi går tilbage i Troldhøj. Nisserne har været på besøg på brandmuseet i Kjellerup, og snart er det troldenes tur til denne oplevelse. Vi bruger ofte vores bibliotek i Kjellerup. Det er en stor oplevelse at tage med bussen ind for at låne bøger og lege lidt på biblioteket, inden vi spiser vores medbragte madpakke og tager bussen hjem igen. Midt i april havde mini-spøgelserne overnatning i Troldhøj. Vi mødtes inden aftensmad og fik redt senge, pigerne skulle sove i klubrummet og drengene i spøgelsesborgen. Inden vi skulle spise pizza havde de fleste skiftet til nattøj og børstet tænder flere gange. En rigtig hyggelig aften med leg i hele huset og 18

19 godnat historier inden børnene faldt omkuld godt trætte efter en sjov aften. Midt i maj er det så børnehavebørnenes tur til overnatning i Troldhøj.Skolebørnene er i fuld gang med bordfodbold turneringer, og gymnastik-salen indtages dagligt til fodbold eller anden aktivitet så sveden driver og vinduerne må åbnes på vid gab. Når en tiltrængt pause melder sig er der altid aktiviteter ved det kreative bord. Ca. en gang om måneden har vi lang dag i spøgelses borgen, her er der mulighed for at hygge hele eftermiddagen, og spise sammen med sine venner inden børnene skal hentes hjem kl Børnene elsker at have hele huset for sig selv og tiden til fordybelse. Sidste lang dag var klub-børnene på tur til Aqua, en kæmpe succes, ikke mindst de udendørs vandkanoner. Bagefter kom de hjem i Troldhøj og spiste aftensmad, med de andre skolebørn. Natur og naturfænomen er denne gang, vores tema for pædagogiske lærerplaner. Vi vil bruge en dag om ugen indtil sommerferien, på at arbejde med dette emne. Vi vil blandt andet have fokus på kryb og kravl og sætte naturen under lup. Forude venter der os forhåbentlig en masse gode lune dage og vi glæder os til vores sommer lejr i Kompedal, i næste måned. Forårshilsner fra alle os i Troldhøj. 19

20 20

21 Nyt fra Dagplejen Tigerdyret, Byzz Lightyear, en ko, en kylling, en masse prinsesser og mange andre dukkede op til vores Fastelavnsfest i Legestuen. Og de fleste af disse små berømtheder fik besøg af deres bedsteforældre i løbet af formiddagen. Bedsteforældrene hjalp med at slå balloner og godter ud af posen. Herefter guffede alle fastelavnsboller. Flere små berømtheder syntes dog særlig godt om glasuren og fik hurtigt sendt resten af bollen videre til bedste :-). Mange tak til alle jer bedste-forældre, fordi I kom og hjalp os med at fejre fastelavn!!! En dag jeres små stjerner nød i fulde drag i jeres selskab! Marts bød på en del blæst og regn, som ind i mellem godt kunne blive lidt for voldsom, når man er lille... Så det var godt, at vi hver fredag kunne glæde os til ugens højdepunkt i Legestuen: At få besøg af Lene fra musikskolen i Silkeborg. Hu har lært os mange nye sange, som vi kan bevæge os til og lave fagter til. Altid dejligt med ny inspiration! Børnene spurgte efter hende i ugens løb og var hver gang spændte på, hvad hun nu havde med til os? Vi afsluttede musikforløbet i marts og søger nu at holde gejsten ved lige med at huske sangene. Heldigvis filmede vi nogle af Lenes besøg, og nu bruger vi materialet til at huske, men også for at se hvorledes børnene har udviklet sig fra første gang. Wauh, hvor er disse skønne børn i Vium-Hvam Dagpleje altså kompetente!!! At blive klogere på den måde vi er sammen med børnene på, få øje på barnets perspektiv og at være pædagogisk nærværende er nogle af de områder småbørnsområdet i Danmark har særlig fokus på i disse år. For at belyse disse områder er videooptagelser af samværet mellem børn og voksne flittigt brugt, for senere at kunne analysere samværet, og ikke mindst blive klogere på det som sker! FOA interesserer sig også for området og har produceret en lille film, hvoraf en smagsprøve ligger på Youtube: Didaktik i Dagplejen. Grøn Pædagog lavede en motorik bane for os i gymnastiksalen. Disse unge mennesker, havde opbygget en bane, som udfordrede vores motorik. Vi havde det rigtig sjovt, blev godt forpustede, svimle og rykkede grænser. Grøn er naturen i sine skønneste nuancer. Vi samler mælkebøtter, dypper dem i dej, som steges over bål, hvorefter vi spiser dem. Vi holder øje med fuglekasserne, som beboes af stære, der har hentet redematerialer, udruget 21

22 unger (vi finder æggeskaller under kasserne). Stære-forældrene flyver nu i pendulfart mellem redekassen og græsplænen, hvor de søger føde til ungerne. Dagplejebørnene er meget optaget af om det nu er mor- eller far-stæren der kommer til reden? Og ikke mindst om det er en bille eller en rengorm fuglen har med i næbbet til ungerne? Alle krible-krabledyr er vågnet og bliver nøje undersøgt af små børnefingre. Ih, hvor det kildrer når mariehønen kravler op af den bare arm... Tissemyrerne kan godt få små tårer frem, når de tisser på fingrene. Søren-snegl er et spændende dyr, der med sit hus er nemt at få fat på, men som også reagerer ved at gemme sig, når barnet samler den op i hånden. Tålmodigt og spørgende venter barnet på at sneglen folder sig ud igen. Forleden konstaterede et barn, at de solsikkefø han havde sået for længe siden nu var kommet op... Sikke en iagttagelse for et lille barn - at naturen hænger nøje sammen med det vi gør! Barnet der sidder på gyngen og synger Se min kjole giver anledning til at snakke om alle de farver, vi kan finde i naturen netop nu. Naturen giver os sådan nogle fine rammer for vort samvær, så bevidst søger vi at bruge naturen så meget som muligt. I den kommende sommertid til vore heldagslegestuer ofte blive flyttet ud i Stendal skov. Her gives helt unikke samværszoner, som børn vokser af! Vores plan er også at holde heldagslegestue hos hinanden, således at alle børn ved hvor vi dagplejere bor, og ikke mindst forældrene, som måske en dag skal bruge en anden dagplejer som gæstedagplejer... Sammenhænge er vigtige for os mennesker, også når man er lille. Derfor sætter vi dagplejere også stor værdi i at arbejde/være i lokalsamfundet, hvor netop sammenhænge er så tydelige for børnene: at dyrke grøntsager, der tilberedes og bliver til et lækkert måltid, at møde større søskende i Troldhøj, når vi er i legestuen, at opleve en lokal maskinstation udføre markarbejde (f.eks. så og høste) og meget mere. Netop også sammenhænge og forberedelse er vigtige, når vi låner Troldhøj tre dage i juni, mens børnehavebørnene er på lejr. Vi glæder os! De bedste sommerhilsner fra Vium-Hvam Dagpleje 22

23 Nedre Hvam Vandværk Formand: Karsten Jul Nielsen Tlf.: Mail: Næstformand: Henning Pedersen Tlf.: Mail: Kasserer: John Duch Tlf.: Mail: IT/web: Chris Anthonsen Tlf.: Mail: Sekretær: Lars Hansen Tlf.: Mail: Se vandværkets hjemmeside på 23

24 Billigt hvidevare salg ring El-installationer Centralstøvsuger Serviceaftaler Tele/datainstallationer DIN LEVERANDØR I: Boligventilation Døgnvagt Landbrug Industri Komplette el-løsninger Salg og service af hårde hvidevarer AUT. ELEKTROINSTALLATØR Højgårdsvej 24 Thorning 8620 Kjellerup Telefon Fax

25 Leje af Vium-Hvam Kultur- og Multihus Fest incl. køkken Store sal Lille sal Hele huset Salleje kr ,- kr ,- kr ,- (Gebyr betales ved bestilling og fratrækkes sallejen ved slutafregning.) Møder, kaffe Store sal Lille sal Salleje kr ,- kr. 600,- Reservation af store eller lille sal dagen før (f.eks. til borddækning eller oprydning) kr. 500,-. Reservation af hele huset dagen før kr ,-. Priserne er incl. brug af porcelæn og slutrengøring. Sognegården kan lejes med eller uden vært. Henvendelse om leje kan ske til Tina Kogekone - mobil , mail Se også vores hjemmeside: 25

26 HUSK sidste frist for indlæg til næste nummer af Vium-Hvam Avis fredag den 2. oktober 2015 Avisen udkommer i uge 44. Indlæg modtages via Bemærk, at der altid ved fristens udløb sendes kvittering for modtagne indlæg - modtager du ikke en kvittering, så ring til Helle på og tjek om materialet er modtaget. Redaktionen Helle Andersen Krogsgårdsvej 15, Hvam Jan B. Olesen Ungstrupvej 16a Tonny Pedersen Kongemosevej 21, Hvam Bjarne Papsø Mellemvej 16, Viborg Flaghejsning Anlægget i Vium: Kontakt Susanne Axelsen, Vium ( ), der sørger for hejsning og nedtagning. Legepladsen i Hvam: Kontakt Anny og Ove Lindrup Nielsen, Hvam ( ), der sørger for hejsning og nedtagning. HUSK AT VÆRE UDE I GOD TID. 26

27 27

28 Kalenderen MAJ JUNI JULI AUGUST Store bededag Sommerfest Sommerfest/loppemarked SEPTEMBER OKTOBER Sidste frist for indlæg Seniorklub Kr. Himmelfartsdag Pinsedag 2. pinsedag Seniorklub Seniorklub Seniorklub Foredrag

Vium - Hvam Avis 2015

Vium - Hvam Avis 2015 Vium - Hvam Avis 2015 Årgang 38 Nr. 1 LÆS ALT T OM foredrag den 22, april, fællesspisning samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com Avisen kan også ses på www.vium-hvam.dk

Læs mere

Årgang 38 Nr. 3 LÆS ALT OM. dilettant, foredrag, koncert samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.

Årgang 38 Nr. 3 LÆS ALT OM. dilettant, foredrag, koncert samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail. Vium - Hvam Avis 2015 Årgang 38 Nr. 3 LÆS ALT OM dilettant, foredrag, koncert samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com Avisen kan også ses på www.vium-hvam.dk

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Sportsuge program 2016

Sportsuge program 2016 Sportsuge program 2016 Onsdag d. 8. juni 2016 19.00 Banko i Lyne Hallen Fredag d. 10. juni 2016 17.00 Teltet/baren åbner 18.00 Nem og billig aftensmad * 18.30 Fodbold serie 1 19.00 Tour de Lyne* 21.00

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014

Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014 Vester Lindet Borgerforening Nyhedsbrev juli 2014 Sportsuge og sommerfest Traditionen tro afholdes der sportsuge i Vester Lindet. Igen i år bliver det i uge 31. Udvalget for sportsugen har lagt op til

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 Bålfest Bålfest deltager vi traditionelt i hvert år, i det forgangne år kom vi ved arrangementet igennem med stor succes,der var bred forældre opbakning af både børnehave forældre,

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske Sdr. Vium Nyt Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015 God påske Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. maj 2015 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10. april

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

LÆS ALT OM. fællesspisning, foredrag med Nis Boesdal samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.

LÆS ALT OM. fællesspisning, foredrag med Nis Boesdal samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail. Vium - Hvam Avis 2016 Årgang 39 Nr. 1 LÆS ALT OM fællesspisning, foredrag med Nis Boesdal samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com Avisen kan også ses på www.vium-hvam.dk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Næste orientering udkommer først i det nye skoleår 2013/ 2014

Næste orientering udkommer først i det nye skoleår 2013/ 2014 Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.5 Juni 2013 Årgang 50 Nyt fra ledelsen: Sommerferien er lige ved om hjørnet. Fredag den 28. juni afslutter vi kl. 12.00 i gården, hvis vejret holder

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2014

Vium - Hvam Avis 2014 Vium - Hvam Avis 2014 Årgang 37 Nr. 1 LÆS ALT T OM fællesspisning, koncert med Steffen Brandt, arbejdsdag, borgermøde samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com

Læs mere

Velkommen til min dagpleje.

Velkommen til min dagpleje. Velkommen til min dagpleje. Mit navn og adresse er: Karin Kjær Jensen Egevej 10 6051 Almind 22588077/75561986 Mine åbningstider er: Mandag torsdag fra kl. 6.45 til 16.30 Fredag fra kl. 6.45 til 15.45 Lidt

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts

Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Sabro Lokalcenter Gårdhavecaféen Specielle arrangementer Januar Februar - Marts Julefrokosten den 11. december Caféens ugentlige menuer og alt om arrangementer og aktiviteter på Lokalcenteret kan ses på

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord

Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Nyhedsbrev - Maj 2013 Klynge 1 - Katrinehaven Nord Generelle oplysninger Så er det tid til lidt nyt samt generelle oplysninger her fra klyngen. Først og fremmest er vi faldet rigtig godt til her på Katrinehaven,

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje.

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Vi bor i Stårup lige uden for Nykøbing på en gård i landlige omgivelser. Hovedtemaet hos os er Naturen og dyrene, som har vores store interesse,

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2012

Vium - Hvam Avis 2012 Vium - Hvam Avis 2012 Årgang 35 Nr. 1 LÆS ALT T OM fri idræt i 2012, arbejdslørdag i sognegården samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Vium-Hvam Sognegård

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2013

Vium - Hvam Avis 2013 Vium - Hvam Avis 2013 Årgang 36 Nr. 2 LÆS ALT T OM Sct. Hansfest, sommerfest, koncert med Michael Falch samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com Avisen kan

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig Velkommen hos Gitte Andersen Fjordparken 28, Vig Lidt om mig selv: Jeg hedder Gitte Andersen og har været ansat som dagplejer siden januar 1986. Jeg bor sammen med Søren og vi har tilsammen 5 udeboende

Læs mere

Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie

Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie Jeg bor på Brummers vej 6 4540 Fårevejle Mobil: 24 81 83 49 Her bor jeg Min familie og jeg mit navn er Mie og er født i år 1981, jeg bor sammen med min mand Jes, som

Læs mere

Blad marts 2011. Nyt fra kontoret:

Blad marts 2011. Nyt fra kontoret: Blad marts 2011. Nyt fra kontoret: Vi roder alle vegne. Der står ting på alle ledige pladser, så håndværkerne kan komme til. De er i gang mange steder. Ude er de ikke færdige med taget endnu, inde mangler

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2011

Vium - Hvam Avis 2011 Vium - Hvam Avis 2011 Årgang 34 Nr. 2 LÆS ALT T OM Sct. Hans bål, sommerfest, dilettant, billardturnering samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Igen i

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Nyhedsbrev. 3. november 2016

Nyhedsbrev. 3. november 2016 Nyhedsbrev 3. november 2016 Så er det vist på tide med et nyhedsbrev. Personale; Som tidligere skrevet ud, har Lars af personlige årsager måttet se sig nødsaget til at opsige sin stilling. Det er vi selvfølgelig

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2012

Vium - Hvam Avis 2012 Vium - Hvam Avis 2012 Årgang 35 Nr. 3 LÆS ALT T OM dilettant, referat fra sommerfesten samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Nyt fra dilettantgruppen Her

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G.

KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. i Kølkær 3. juni - 7. juni 2014 KØLKÆR/FASTERHOLT S. G. og I. Velkommen til endnu en byfest i Kølkær. Landsby med vilje. Tirsdag den 3. juni 2014 Byfesten starter med fællesspisning i hallens cafeteria.

Læs mere

Lejrskolen. Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge Side 1 af 8. Lejrskolen 2013

Lejrskolen. Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge Side 1 af 8. Lejrskolen 2013 Nyhedsbrev uge 21-2013 Side 1 Side 2 Side 3 Lejrskolen 2013 Diverse Børnehaven - Lejr Side 7 Side 8 Overnatning på skolen Kalender, kontakt mm Lejrskolen I den forgangne uge har alle skolens elever været

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2012 Nyt fra 0. årgang Juleværksted. Vi kan nu se en ende på vores hemmelige værksteds arbejde. Børnene har nydt at arbejde der nede i fred og ro. Vi har haft nogle gode snakke og vi voksne har nydt deres selskab

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket.

Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket. Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket. Jeg vil lige minde jer forældre til 3. kl. om, at skal jeres barn gå i klubben fra august, så

Læs mere

Efterløn s & Pensionistklub Skive

Efterløn s & Pensionistklub Skive Efterløn s & Pensionistklub Skive Program 2013 Programmet kan også ses på: http://midt-vestjylland.nnf.dk/seniorer/skive Efterløn s & Pensionistklubben s Bestyrelse Formand Ivan Christiansen 97 54 15 82

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Sdr. Vium Nyt. Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015. Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Sdr. Vium Nyt Nr. 276 Sdr. Vium Sogneforeningen december 2014 / januar 2015 Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. februar 2015 Emner skal være meddelt

Læs mere

Månedsblad Børnebiksen februar 2011.

Månedsblad Børnebiksen februar 2011. Månedsblad Børnebiksen februar 2011. Nyt fra Kontoret. Det roder alle vegne i Børnebiksen, både ude og inde, håndværkerne knokler for at gøre vores hus rigtig dejligt. Personalet knokler også med malerarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2012

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2012 Fælles info Studerende. Vi har fast studerende fra pædagogseminarierne. Vi syntes man som arbejdsplads har pligt til at deltage i uddannelsen af de kommende personer indenfor ens eget fag! Ud over at have

Læs mere