Vium - Hvam Avis 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vium - Hvam Avis 2015"

Transkript

1 Vium - Hvam Avis 2015 Årgang 38 Nr. 2 LÆS ALT T OM sommerfest, foredrag til oktober samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til Avisen kan også ses på

2 2

3 Loppemarked Lørdag den 6. juni kl Skolegården Vium-Hvam Kultur- og Multihus/ Troldhøj Stadeplads kr. 50,00 for 2,5 X 2,5 m. Ingen forudbestilling først til mølle. Porten åbnes kl for opstilling Idrætsforeningen giver gratis kaffe og rundstykker fra kl Der må ikke sælges mad og drikkevarer. Aktivitets-og Eventgruppen har en bod hvorfra der sælges skænkede effekter. Indtægterne går til Vium-Hvam Kultur-og Multihus 3

4 Nyt fra Aktivitets- og Eventgruppen Foredrag om Anoreksi 45 tilhørere mødte op i Vium-Hvam Kultur- og Multihus onsdag den 28. april, og hørte Mie Bech Jakobsen fortælle om livet med anoreksi. Mie s fortælling gav tilhørerne et levende indtryk af, hvordan det er at leve med anoreksi, og hvilke forhold der måske var årsagen til udviklingen af sygdommen. Mie fortalte om sin barndom og den svære teenagealder, hvor hun i mange år var indlagt i Viborg, Århus og Odense, og gik glip af mange oplevelser med venner og veninder. Heldigvis holdt mange af veninderne ved venskabet med Mie. Det værste Mie kunne få at vide var, at hun så godt ud og havde taget på. Mie var meget egocentreret og stak ofte af fra de steder hun var indlagt - mange gange blot for at være sig selv og ikke have nogen der overvågede hende. På et tidspunkt forsøgte hun at tage sit eget liv med piller - men fortalte det til en pædagog, som hun havde tillid til, lige efter hun havde taget pillerne. Mie viste uddrag af sin sygejournal - det var hård kost for tilhørerne. Mie klagede til patientklagenævnet over at man ville tvangsfodre hende - i denne klage fik hun ikke medhold. Da Mie blev 18 år, kunne hun selv bestemme, og hun valgte af blive udskrevet fra det behandlingshjem på Mors hun var kommet på. Herefter tog hun en meget fin HF eksamen. Blev optaget på jordemoderskolen, en uddannelse hun fandt ud af ikke lige var hende. Derefter blev Mie uddannet pædagog - og arbejder i dag på et center for tidligere misbrugere. Under uddannelsen til pædagog var hun i praktik i Thailand et halvt år, sammen med en medstuderende. Når Mie synes tingene er ved at gå den forkerte vej igen, prøver hun at komme væk til andre himmelstrøg. Hun har taget turen til Thailand for at besøge den institution hun var i praktik i. Mie har også været på rejse til Nepal. Efter foredraget og en kaffepause blev der stillet mange spørgsmål til Mie, som hun svarede ærligt og beredvilligt på. Blandt andet var der en bedstemor - hvis barnebarn også har anoreksi - hun ville gerne vide hvordan hun skulle snakke med sit barnebarn om sygdommen. Mie s svar var: Sig for alt i verden ikke ih hvor ser du godt ud - du har da vist taget på. 4

5 Tilhørerne var meget tilfredse med Mie s fortælling og mange kom med rosende ord til hende efter fortællingen - nogle havde endog taget blomster med til hende. Fællesspisning Torsdag den 7. maj var der fællesspisning i Vium-Hvam Kultur- og Multihus. Rigtig mange havde taget imod tilbuddet om en billig og god aftensmad. Det blev en rigtig god aften. Tove, Inger og Jenny startede tidlig om eftermiddagen med at stege flæsk koge kartofler og lave sovs. Det blev en fortræffelig udgave af Danmarks Nationalret. Inden spisningen startede blev der budt velkommen og Tina Kogekone præsenterede sig kort som den nye udlejningsformidler. Der blev gået til flæsket i en times tid, hvorefter oprydnings-og opvaskefolk tog over. Mange tak for en god indsats til alle som hjalp til med at få fællesspisningen gjort til en succes. Vi vil gerne have nogle tilbagemeldinger om hvad man synes om fællesspisningen så var du med så gå ind på Vium-Hvam.dk arbejdsgrupper - fællesspisning og giv gruppen din mening (du deltager i lodtrækning om spisning for 4 personer til næste fællesspisning.) Der blev et overskud på 664 kr. på arrangementet, som overdrages til Vium- Hvam Kultur- og Multihus. Nye fællesspisninger er der ikke sat dato på endnu med hold øje med opslag m.v. Tak til alle der var med, både som deltager og hjælpere. Aktivitets-og Eventgruppen Vium-Hvam Kultur-og Multihus 5

6 Vium-Hvam Kultur- og multihus Formand: Tonny Pedersen Mobil Kongemosevej 21, Hvam Mail: Næstformand: Vibeke Risbo Mobil Kongemosevej 15, Hvam Mail: Kasserer: Gitte Caspersen Mobil Søren Kannes vej 10, Vium Mail: Sekretær: Lars Hansen Mobil Sejersgade 4, Vium Mail: Best.medlem: Steen Lyngsø Mobil Søren Kannes Vej 7, Vium Mail: se vores hjemmeside på I skrivende stund har vi i vores Kultur- og Multihus haft en heftig periode med afholdelse af en del fester, ansættelse af ny booking/udlejer samtidig med ombygningen med nye toiletter. På baggrund af vores tidligere vært/udlejer Jan Thomsen pludselige dødsfald, har vi været nødsaget til at finde en ny person til udlejning/booking mv. Bestyrelsen har efter møde indstillet Tina og Torben Nielsen, Demstrup, måske bedre kendt som Tina-Kogekonen, til stillingen som udlejer/booking mv. af Kultur- og Multihuset. Vi er i bestyrelsen glade for at kunne byde dem begge velkommen, og vi vil gøre vores bedste for et godt og konstruktivt samarbejde fremadrettet. Tina er lokal kendt og kender tillige huset. Fremtidige udlejninger mv. - kan bestilles hos Tina på mob Evt. se mere på vores hjemmeside Ang. ombygningen af nye faciliteter med toiletter og puslerum er vi tæt på målet, og inden for de næste par uger skulle vi gerne være færdige. Der skrues, hamres og males af mange frivillige i øjeblikket. Det ser rigtig godt ud, og jeg 6

7 tror vi kommer til at glæde os over de ny-indrettede lokaler. Vi starter ikke flere projekter op, før vi har de igangsatte godt afsluttede og sikre i havn. En ombygning af den gamle sognegård, som vi har været i gang med i det meste af et år nu, kræve mange resurser, både økonomiske men ikke mindst arbejdskraft fra alle de frivillige i området. Der er ydet en utrolig stor støtte på mange måder, af rigtig mange frivillige hænder, med midler eller som sponsorer - ingen nævnt, ingen glemt. Det er rigtig, rigtig flot gået af Vium Hvam - SUPER. Når vi er helt i mål, vil der blive indkaldt til en behørig indvielse af ombygningen, men mere herom senere. En gruppe af vores frivillige er opsat på at komme i gang med besøg hos husstande og virksomheder med henblik på at indsamle midler til vores ombygninger. Der vil især blive lagt kræfter i at besøge virksomheder i området for mulige sponsoraftaler. Kender du nogen som kunne være interesseret i at støtte os med midler eller andet, vil vi gerne have et vink om dette - venligst giv et kald på forhånd tak. Hvis du gerne vil hjælpe til med arbejdet, enten inde eller ude i haven, er du meget velkommen, venligst kontakt os i bestyrelsen, på forhånd tak. Vores ansøgninger til forskellige fonde har desværre ikke givet det store afkast. De fleste fonde fortæller, at der er mange som ansøger og alle ikke kan komme i betragtning. Vi har i øjeblikket et par fonde vi arbejder med som er pt. uafklaret. Vi håber det bedste. Vi er stadig optimister og vil forsøge at finde nye muligheder. På væggen i aulaen har der hængt billeder af skoleklasserne på skolen gennem tiden. De gamle klassebilleder er i øjeblikket taget ned for at blive sikret for fremtiden. Der skal tages nogle kopi-billeder til lokalhistorisk arkiv, til minde om en seriøs skoletid. Billederne vil efterfølgende snarest muligt blive ophængt. Der har været afholdt flere arrangementer i vores Kultur- og Multihus med vores Event og aktivitetsgruppe som arrangør. Disse arrangementer har været 7

8 godt besøgt til stor tilfreds for Eventgruppen og bestyrelsen for Kultur- og Multihuset. Eventgruppen har haft travlt med både planlægning og afholdelse af fester, foredrag, loppemarkeder og fællesspisning. Der skal også herfra lyde en stor tak til jer alle og ikke mindst for den økonomiske støtte til huset, det luner. Husk at sætte kryds i kalenderen d. 6. juni hvor årets sommerfest med kræmmermarked afholdes. Se meget mere andet steds i bladet om sommerfesten. Vel mødt til alle. På vegne af bestyrelsen Tonny Pedersen. Ingen kan alt alle kan noget sammen kan vi det hele. Flaghejsning i Hvam. En gruppe af borgere i Hvam har ønsket, at der gerne må blive flaget mere i Hvam. Det er altid et flot syn når flaget er oppe og en god måde at markere en begivenhed på. Flaget har tidligere været opbevaret hos Christian Kjærulf på Krogsgårdsvej, hvorfra man kunne henvende sig og få flaget udleveret. Man skulle selv stå for flaghejsning og nedtagning. Dette er nu ophørt. Gruppen af borgere har iværksat en renovering og rengøring af flagstangen på legepladsen. Med lidt hjælp fra nogle raske drenge i idrætsforeningen, kom flagstangen både ned og op igen!!! Et flot initiativ af gruppen og efterfølgende har denne, yderlig tilbudt at flage på mærkedage mv. Man skal blot henvende sig til Anny og Ove Lindrup Nielsen, Sølunden 5, eller ring på tlf Flaget opbevares hos Anny og Ove. Der skal hermed rettes en stor tak til Anny og Ove Lindrup Nielsen, Anne og Søren Christiansen og Kirstine og Børge Duch for et godt og solidt virke for sammenholdet i området. Det er rigtig flot. Ligeledes en stor tak til Karin og Christian for deres virke med flaget. 8

9 Vi er de nye udlejere af Vium-Hvam Kultur- og Multihus Efter jan Thomsen jo desværre alt for tidligt døde, har min mand Torben Nielsen og undertegnede Tina Nielsen overtaget udlejningen af Vium-Hvam Kultur- og Multihus. Vi bor lidt uden for Demstrup på en ejendom. Vi har 3 drenge på hhv. 20, 17 og 10 år. Mine forældre og ene bror bor på Søren Kannesvej og mine bedsteforældre havde gård i Vium og jeg har famile i Hvam, så vi er bestemt ikke ukendte med området. Torben er køletekniker og arbejder i Silkeborg, og jeg har siden 1. august 2006 drevet mit eget firma som kogekone. Dvs. jeg rejser rundt og laver mad, både i private hjem, forsamlingshuse mv. Derfor er det vigtigt for os at folk er klar over, at vi ikke er værter på huset, at I selv kan medbringe hvem I har lyst til og hvad I har lyst til af mad/hjælp. Men at vi selvfølgelig kan være behjælpelige, hvis der er plads i kalenderen. Hvis nogle skulle være interesserede kan i besøge min hjemmeside Jan og jeg var med til at lave tegninger og div. indkøb til det nye dejlige køkken vi har fået lavet, og ingen tvivl om at stedet har fået et kæmpe løft, også nu med de nye toiletter som også snart står klar. Det er skønt at se folk fra lokalområdet give deres opbakning og hjælp. Det kender vi jo også fra Sjørslev-Demstrup. Vi ser frem til et godt samarbejde med jer og bestyrelsen for Vium-Hvam Kultur- og Mmultihus. Håber I har lyst til at benytte huset samt passe på det. Torben og Tina 9

10 Vium-Hvam Idrætsforening Formand: Arne Duch, Tlf.: Søren Kannesvej 20 Næstformand: Hans-Jakob Sørensen Tlf.: Krogsgårdsvej 55 Kasserer: Morten Agserskov Riis Jan Broe Tlf.: Gl. Hærkrovej 32 Kim Dalsgaard, Tlf.: Gl. Hærkrovej 69 Michael Wallin Christina Nielsen Peter Nielsen Casper B. Rasmussen BY-GRILLEN UDLÅNES Skal du have grill-fest og har brug for en meget stor grill, så er der mulighed for at låne borgerforeningens grill. Vi har besluttet, at det fra nu er gratis at låne grillen. Den skal selvfølgelig afleveres i rengjort stand. Grillen kan afhentes hos Søren Salling Jensen, Vium 10

11 Sommerfest i Vium-Hvam IF 5. og 6. juni 2015 Fredag den 5. juni Kl Fodbold-aften starter Lørdag den 6. juni Kl Kaffe og rundstykker i klubhuset Kl Kl kl Kl Kl Kl Kl Stort kræmmermarked i skolegården Løbe/gåtur Cykel-rally for børn, medaljer til alle Beach-volley, tilmelding af hold til Jan Broe eller Hans Jakob Hønseklatte Bingo. Der kan hele dagen spilles på hvor hønnen lægger den første klat! Ringridning for børn og voksne til hest, cykel, havetraktor og trillebør Familiehygge med spisning og hyggeligt samvær Kom op på stadion og få nogle hyggelige timer sammen 11

12 Foredrag i Vium-Hvam Kultur-og Multihus Tirsdag den 27. oktober 2015 kl FILOSOFISK STAND UP! John Engelbrecht Billetpris 100 kr. Incl. Kaffe/The og kage. Der vil være mulighed for at købe drikkevarer. Arrangør: Aktivitets-og Eventgruppen Vium-Hvam Kultur og Multihus 12

13 Præsentation af John Engelbrecht ET HAV AF HUMOR OG EN HIMMEL AF FORUNDRING Ordgøgleren John Engelbrecht leverer verbalt boblebad og mentalt kurbad. Kom og hør det knalde og knitre med krudt og kanonkraft. Kom og få åndeligt klø-pulver ved filosofisk humorist eller humoristisk filosof John Engelbrecht, som deler ud af livsglædens vitaminpiller med sund galskab, helligt stænk af vanvid, ild i øjnene, krudt i røveren, bid liget i låret og få mere rock i synagogen. Uddeling af popcorn, guldkorn, vitser og visdom. Kom som du er, og gå hjem som den klovn, du ikke vidste, at du var! Han er kendt som et legende menneske. Han har været marmorkuglekonge, zenbuddhistisk fodboldspiller og oplever sig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer. Han er blevet kaldt en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir til de kedelige, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet og så beundrer han gamle flyvemaskiner og træskibe. Han brænder for fortælling og foredrag med åndrig humor, som ikke er plat. Det skal være sjovt og seriøst på samme tid, og så skal der være noget at le ad og noget at tænke over. Når det både er sjovt og seriøst, så bliver det også sundt. Han er blevet kaldt manden med den kloge humor. John Engelbrecht brænder for det elegante, pikante, brilliante- og diamantlignende i den gode pointe og det dybe eftertænksomme med poesien som sjælens dømmerude. Han brænder for sund galskab, et helligt stænk af vanvid, og at der altid skal være en dør åben for kætteriet. De frelste står ikke til at redde. Kom og hør filosof John Engelbrecht, Vejle, manden bag drivtømmer-kunstudstillinger med forundrings-ord og fortællerskibet jagten Nordstjernen fra 1872 i Middelfart, og en bog om Livsmod og langsomhed. 13

14 Vium-Hvam Seniorklub - siden sidst Formand: Sekretær: Næstformand Kasserer: Best.medlem: Anny Nielsen Jenny Hilligsøe Inger Christensen Edith Nielsen Ivan Jensen Den 4. marts kl : Tur til Hinge Osteri! Vi blev modtaget af Erena og Evald Vestergård. Erena tog os med ind i osteriet, og fortalte os om osteproduktionen. Derefter tog Evald over og viste os rundt i staldene! Og så kom vi ind i varmen, hvad vi trængte til! Kaffebordet var dækket, og vi smagte forskellige oste, og økologisk smør til hjemmebagt brød. Der var også en smagsprøve af økologisk mælk. Snakken gik ivrigt nu vi havde fået varmen. I butikken blev der handlet. Dejligt at fået stykke ost med hjem, og mælk! Den 26. marts kl : Thorning Turistbus holdt klar til indstigning. Vi skulle på tur til Møltrup Optagelseshjem sammen med klubben fra Lysgård! Bussen var fuld til sidste plads, 48. Møltrup ligger ved Vildbjerg vest for Herning, og er en gammel herregård, der er lavet til et hjem for tidligere alkoholikere, og andre der er havnet på et skråplan. Her er arbejde at få inden for bl.a. landbrug, gartneri, snedkeri og køkkentjans. I øjeblikket boede der 110 personer. Der var plads til 120. Vi fik en rigtig god rundvisning af en tidligere skolelærer, der også havde skrevet en bog om Møltrup. I kantinen fik vi kaffe med hjemmebagt brød! Til slut kunne der handles i gårdbutikken af slagtervarer. Efter 3 timer kørte vi hjemad igen. En vellykket tur blev det! Den 15. april kl. 14: Pasgårds Tøjservice kom med forårs og sommer kollektion! Henriette viste os tøj der matchede! Vi gik i gang med at prøve, og fandt ud af, at vores figur ikke altid så godt ud i det udvalgte tøj. Der blev handlet ivrigt! Der var også tøj til mænd. Den 29. april kl : Rindsholm Kro var udvalgt som et godt spisested. 28 blev vi, som nød menuen: Bayonneskinke, broccoli, kartofler og 14

15 aspargessovs, og svesketrifli til dessert. Efter spisningen blev vi bedt om at gå ind i Jagtstuen, hvor kromanden fortalte kroens historie! Vi så også mindelunden! Alle må gerne besøge stedet selvom man ikke er gæst på kroen! Eftermiddagskaffen havde vi selv med, og stedet var udvalgt til parkeringspladsen ved Vedsø. I læ for den kolde vind fik vi kaffen drukket, men så kom en stor regnbyge og folk for ind i bilen, og kørte hjem! Ærgerligt, at vi ikke fik nydt den smukke udsigt over Vedsø! Den 13. maj kl : Turen gik til Skibelund Gartneri. Vores medbragte kaffe blev nydt inde midt i gartneriet. Derefter blev der handlet, og alle fik vist en blomst med hjem. Det blev en hyggelig eftermiddag! Den 27. maj kl : Besøg på Jysk Automobil Museum i Gjern. Kaffekurven har vi med! Den 10. juni kl. 7.30: Afgang fra Vium Kirke. Turen går til Nationalpark Thy. I Vestervig får vi en guide med! Vi skal spise på Stenbjerg Kro. Hjemkomst kl. ca. 17. Pris 250 kr. pr. person. Turen er i samarbejde med Menighedsrådet! Den 24. juni kl. 14: Generalforsamling! På Seniorklubbens vegne Anny Nielsen 15

16 Havredal Have og Anlæg Vi udfører sammen med vores elever: Opgaver i haven anlæg eller vedligehold Hækklipning, græsslåning og træfældning Salg af brænde Mail: eller ring på tlf og få et tilbud Når du vælger at få arbejde udført af Det ny Havredal er det i samarbejde med skolens elever der er i gang med en uddannelse som Have og Anlægs assistent Podahegn Viborg V/ Ella og Arne Duch Søren Kannesvej 20 Hvam Vi leverer og monterer alt i Hundegårde/Hundehuse Dyrehegn / Kreaturhegn Havestakitter Hestehegn, Ridebaner og lægtehegn Jagtstiger og Fælder 16

17 17

18 Siden sidst fra Troldhøj Så kom det dejlige forår. Det betyder også festival i Troldhøj, men allerede mens der stadig var vinter begyndte festival-tonerne at summe i husets kroge. I år kan vi fejre sølvbryllup i Troldhøj den 1. oktober så det var en oplagt mulighed for at se tilbage på festival-sangene gennem tiden. Det resulterede i en festival med både gamle og nye sange. Alle grupperne var på scenen med hver deres sang, og vi sluttede af med fællessang hvor alle børn, store som små var på scenen og sang Krummesangen man er, som man er så taget i sognegården var ved at lette. En stor oplevelse for alle børn. Efter påske har vi traditionen tro rykket grupper. Det er en stor dag for alle at flytte grupperum og gå fra at være mumitrold til trold og fra trold til nisse. De gamle nisser bliver til mini-spøgelser og er pludselig en del af skolebørnsgruppen. Det indebærer nye og flere relationer mellem børnene, store og små imellem. En stor dag som blev fejret med is og hygge. Vi nyder alle at solen rigtig begynder at varme. Mange børn har deres cykler med og er tit på legepladsen så snart morgenmaden er indtaget. Udelivet er godt, vi laver bål, leger i sandkassen og finder små kroge i baghaven. Skoven bliver også flittigt brugt til formiddage med leg, klatre i træer, bygge huler og til sidst en god madpakke inden vi går tilbage i Troldhøj. Nisserne har været på besøg på brandmuseet i Kjellerup, og snart er det troldenes tur til denne oplevelse. Vi bruger ofte vores bibliotek i Kjellerup. Det er en stor oplevelse at tage med bussen ind for at låne bøger og lege lidt på biblioteket, inden vi spiser vores medbragte madpakke og tager bussen hjem igen. Midt i april havde mini-spøgelserne overnatning i Troldhøj. Vi mødtes inden aftensmad og fik redt senge, pigerne skulle sove i klubrummet og drengene i spøgelsesborgen. Inden vi skulle spise pizza havde de fleste skiftet til nattøj og børstet tænder flere gange. En rigtig hyggelig aften med leg i hele huset og 18

19 godnat historier inden børnene faldt omkuld godt trætte efter en sjov aften. Midt i maj er det så børnehavebørnenes tur til overnatning i Troldhøj.Skolebørnene er i fuld gang med bordfodbold turneringer, og gymnastik-salen indtages dagligt til fodbold eller anden aktivitet så sveden driver og vinduerne må åbnes på vid gab. Når en tiltrængt pause melder sig er der altid aktiviteter ved det kreative bord. Ca. en gang om måneden har vi lang dag i spøgelses borgen, her er der mulighed for at hygge hele eftermiddagen, og spise sammen med sine venner inden børnene skal hentes hjem kl Børnene elsker at have hele huset for sig selv og tiden til fordybelse. Sidste lang dag var klub-børnene på tur til Aqua, en kæmpe succes, ikke mindst de udendørs vandkanoner. Bagefter kom de hjem i Troldhøj og spiste aftensmad, med de andre skolebørn. Natur og naturfænomen er denne gang, vores tema for pædagogiske lærerplaner. Vi vil bruge en dag om ugen indtil sommerferien, på at arbejde med dette emne. Vi vil blandt andet have fokus på kryb og kravl og sætte naturen under lup. Forude venter der os forhåbentlig en masse gode lune dage og vi glæder os til vores sommer lejr i Kompedal, i næste måned. Forårshilsner fra alle os i Troldhøj. 19

20 20

21 Nyt fra Dagplejen Tigerdyret, Byzz Lightyear, en ko, en kylling, en masse prinsesser og mange andre dukkede op til vores Fastelavnsfest i Legestuen. Og de fleste af disse små berømtheder fik besøg af deres bedsteforældre i løbet af formiddagen. Bedsteforældrene hjalp med at slå balloner og godter ud af posen. Herefter guffede alle fastelavnsboller. Flere små berømtheder syntes dog særlig godt om glasuren og fik hurtigt sendt resten af bollen videre til bedste :-). Mange tak til alle jer bedste-forældre, fordi I kom og hjalp os med at fejre fastelavn!!! En dag jeres små stjerner nød i fulde drag i jeres selskab! Marts bød på en del blæst og regn, som ind i mellem godt kunne blive lidt for voldsom, når man er lille... Så det var godt, at vi hver fredag kunne glæde os til ugens højdepunkt i Legestuen: At få besøg af Lene fra musikskolen i Silkeborg. Hu har lært os mange nye sange, som vi kan bevæge os til og lave fagter til. Altid dejligt med ny inspiration! Børnene spurgte efter hende i ugens løb og var hver gang spændte på, hvad hun nu havde med til os? Vi afsluttede musikforløbet i marts og søger nu at holde gejsten ved lige med at huske sangene. Heldigvis filmede vi nogle af Lenes besøg, og nu bruger vi materialet til at huske, men også for at se hvorledes børnene har udviklet sig fra første gang. Wauh, hvor er disse skønne børn i Vium-Hvam Dagpleje altså kompetente!!! At blive klogere på den måde vi er sammen med børnene på, få øje på barnets perspektiv og at være pædagogisk nærværende er nogle af de områder småbørnsområdet i Danmark har særlig fokus på i disse år. For at belyse disse områder er videooptagelser af samværet mellem børn og voksne flittigt brugt, for senere at kunne analysere samværet, og ikke mindst blive klogere på det som sker! FOA interesserer sig også for området og har produceret en lille film, hvoraf en smagsprøve ligger på Youtube: Didaktik i Dagplejen. Grøn Pædagog lavede en motorik bane for os i gymnastiksalen. Disse unge mennesker, havde opbygget en bane, som udfordrede vores motorik. Vi havde det rigtig sjovt, blev godt forpustede, svimle og rykkede grænser. Grøn er naturen i sine skønneste nuancer. Vi samler mælkebøtter, dypper dem i dej, som steges over bål, hvorefter vi spiser dem. Vi holder øje med fuglekasserne, som beboes af stære, der har hentet redematerialer, udruget 21

22 unger (vi finder æggeskaller under kasserne). Stære-forældrene flyver nu i pendulfart mellem redekassen og græsplænen, hvor de søger føde til ungerne. Dagplejebørnene er meget optaget af om det nu er mor- eller far-stæren der kommer til reden? Og ikke mindst om det er en bille eller en rengorm fuglen har med i næbbet til ungerne? Alle krible-krabledyr er vågnet og bliver nøje undersøgt af små børnefingre. Ih, hvor det kildrer når mariehønen kravler op af den bare arm... Tissemyrerne kan godt få små tårer frem, når de tisser på fingrene. Søren-snegl er et spændende dyr, der med sit hus er nemt at få fat på, men som også reagerer ved at gemme sig, når barnet samler den op i hånden. Tålmodigt og spørgende venter barnet på at sneglen folder sig ud igen. Forleden konstaterede et barn, at de solsikkefø han havde sået for længe siden nu var kommet op... Sikke en iagttagelse for et lille barn - at naturen hænger nøje sammen med det vi gør! Barnet der sidder på gyngen og synger Se min kjole giver anledning til at snakke om alle de farver, vi kan finde i naturen netop nu. Naturen giver os sådan nogle fine rammer for vort samvær, så bevidst søger vi at bruge naturen så meget som muligt. I den kommende sommertid til vore heldagslegestuer ofte blive flyttet ud i Stendal skov. Her gives helt unikke samværszoner, som børn vokser af! Vores plan er også at holde heldagslegestue hos hinanden, således at alle børn ved hvor vi dagplejere bor, og ikke mindst forældrene, som måske en dag skal bruge en anden dagplejer som gæstedagplejer... Sammenhænge er vigtige for os mennesker, også når man er lille. Derfor sætter vi dagplejere også stor værdi i at arbejde/være i lokalsamfundet, hvor netop sammenhænge er så tydelige for børnene: at dyrke grøntsager, der tilberedes og bliver til et lækkert måltid, at møde større søskende i Troldhøj, når vi er i legestuen, at opleve en lokal maskinstation udføre markarbejde (f.eks. så og høste) og meget mere. Netop også sammenhænge og forberedelse er vigtige, når vi låner Troldhøj tre dage i juni, mens børnehavebørnene er på lejr. Vi glæder os! De bedste sommerhilsner fra Vium-Hvam Dagpleje 22

23 Nedre Hvam Vandværk Formand: Karsten Jul Nielsen Tlf.: Mail: Næstformand: Henning Pedersen Tlf.: Mail: Kasserer: John Duch Tlf.: Mail: IT/web: Chris Anthonsen Tlf.: Mail: Sekretær: Lars Hansen Tlf.: Mail: Se vandværkets hjemmeside på 23

24 Billigt hvidevare salg ring El-installationer Centralstøvsuger Serviceaftaler Tele/datainstallationer DIN LEVERANDØR I: Boligventilation Døgnvagt Landbrug Industri Komplette el-løsninger Salg og service af hårde hvidevarer AUT. ELEKTROINSTALLATØR Højgårdsvej 24 Thorning 8620 Kjellerup Telefon Fax

25 Leje af Vium-Hvam Kultur- og Multihus Fest incl. køkken Store sal Lille sal Hele huset Salleje kr ,- kr ,- kr ,- (Gebyr betales ved bestilling og fratrækkes sallejen ved slutafregning.) Møder, kaffe Store sal Lille sal Salleje kr ,- kr. 600,- Reservation af store eller lille sal dagen før (f.eks. til borddækning eller oprydning) kr. 500,-. Reservation af hele huset dagen før kr ,-. Priserne er incl. brug af porcelæn og slutrengøring. Sognegården kan lejes med eller uden vært. Henvendelse om leje kan ske til Tina Kogekone - mobil , mail Se også vores hjemmeside: 25

26 HUSK sidste frist for indlæg til næste nummer af Vium-Hvam Avis fredag den 2. oktober 2015 Avisen udkommer i uge 44. Indlæg modtages via Bemærk, at der altid ved fristens udløb sendes kvittering for modtagne indlæg - modtager du ikke en kvittering, så ring til Helle på og tjek om materialet er modtaget. Redaktionen Helle Andersen Krogsgårdsvej 15, Hvam Jan B. Olesen Ungstrupvej 16a Tonny Pedersen Kongemosevej 21, Hvam Bjarne Papsø Mellemvej 16, Viborg Flaghejsning Anlægget i Vium: Kontakt Susanne Axelsen, Vium ( ), der sørger for hejsning og nedtagning. Legepladsen i Hvam: Kontakt Anny og Ove Lindrup Nielsen, Hvam ( ), der sørger for hejsning og nedtagning. HUSK AT VÆRE UDE I GOD TID. 26

27 27

28 Kalenderen MAJ JUNI JULI AUGUST Store bededag Sommerfest Sommerfest/loppemarked SEPTEMBER OKTOBER Sidste frist for indlæg Seniorklub Kr. Himmelfartsdag Pinsedag 2. pinsedag Seniorklub Seniorklub Seniorklub Foredrag

Vium - Hvam Avis 2012

Vium - Hvam Avis 2012 Vium - Hvam Avis 2012 Årgang 35 Nr. 1 LÆS ALT T OM fri idræt i 2012, arbejdslørdag i sognegården samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Vium-Hvam Sognegård

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2011

Vium - Hvam Avis 2011 Vium - Hvam Avis 2011 Årgang 34 Nr. 2 LÆS ALT T OM Sct. Hans bål, sommerfest, dilettant, billardturnering samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Igen i

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2012

Vium - Hvam Avis 2012 Vium - Hvam Avis 2012 Årgang 35 Nr. 3 LÆS ALT T OM dilettant, referat fra sommerfesten samt andre dugfriske nyheder Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com 2 Nyt fra dilettantgruppen Her

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest

Nyhedsbrev maj 2015 Sommerfest Nyhedsbrev maj 2015 Vi går ind i milde maj måned med lysegrønne træer, blomstrende buske og varme i luften. Nedenfor kan I se et skema over maj måned, som giver et overblik over de mest overordnede ting,

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Program for legestuen ved Fredens Kirke

Program for legestuen ved Fredens Kirke Program for legestuen ved Fredens Kirke Forår 2014. Legestuen foregår året rundt (undtaget i ferierne; sommerferie juli-august) Legestuen er et tilbud til alle børn fra 0 år til 6 år sammen med mor / far

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram

BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1. Kort byfestprogram BORBJERG HVAM BYFEST 2013 Side 1 Kort byfestprogram Borbjerg - løbet Pladespil Bilorienteringsløb Friluftsgudstjeneste Familiedag Kæledyrsudstilling flagkonkurrence Gadedysten Fodboldkampe Stjerne for

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Levring. Hanne Madsen Lillemøllevej 3 Levring 8620 Kjellerup Tlf. 29 80 25 27

Levring. Hanne Madsen Lillemøllevej 3 Levring 8620 Kjellerup Tlf. 29 80 25 27 Levring Vi har en kultur i Levring med sang og historiefortælling og har i fællesskab udviklet et koncept, som vi alle trives godt med - børn som voksne. Derudover har vi tradition for at invitere bedsteforældre

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2009

Vium - Hvam Avis 2009 Vium - Hvam Avis 2009 Årgang 32 Nr. 2 LÆS ALT OM Sct. Hans bål, sommerfesten, nyt fra Troldhøj samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle_haack@hotmail.com 2 Vium-Hvam Idrætsforening

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Vium - Hvam Avis 2013

Vium - Hvam Avis 2013 Vium - Hvam Avis 2013 Årgang 36 Nr. 3 LÆS ALT T OM ølsmagning, dilettant, nyt fra centerrådet samt andre dugfriske nyheder. Indlæg bedes sendt elektronisk til helle.haack@gmail.com Avisen kan også ses

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Kære forældre! Jeres barn skal nu til at opleve livet i en børnehave. Barnet er måske vant til dagpleje eller vuggestue, og skal nu til

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole

Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole Forsikring: Du/I skal selv tegne ulykkesforsikring på Jeres barn/børn, da SFO/skole/kommunen ikke har en forsikring som dækker børnene. Information 2013 Husk! Vi er på forældreintra Kirke Saaby Skole 12

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole.

Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole. Øster Jølby Friskole Søndervej 43 7950 Erslev Tlf. 97 74 12 36 fax. 97 74 22 36 e-mail. oejfriskole@mail.tele.dk http://www.østerjølbyfriskole.dk/ Månedsbrev april 2015 Nyt fra kontoret I byggeudvalget

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole

Nyhedsbrev nr. 4, 2014 Tybjerg Privatskole Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! D. 26. april blev der holdt arbejdsdag på skolen. Det var en rigtig god dag og der blev lavet rigtig mange gode ting til jeres børn.

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen. Sundhedspolitik Sundhedspolitik I Småfolkets/ Regnbuens sundhedspolitik kan du læse om institutions politikker vedrørende kost, bevægelse, sygdom, søvn og pauser. For at sikre børnenes sundhed og trivsel er det vigtigt

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK

KØBENHAVN KARATENYT. København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK KØBENHAVN KARATENYT København Karateklub WWW.KBHKARATEKLUB.DK Uden frivillige går det ikke Dejligt - nu er det igen dagen, hvor der er træning, og om et par dage er det igen tid til at tage en frisk gi

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Hverdagen i dit barns daginstitution

Hverdagen i dit barns daginstitution Hverdagen i dit barns daginstitution 2 Indhold Hverdagen i dit barns daginstitution... 1 Hvad er en daginstitution?... 3 Derfor er det vigtigt at gå i daginstitution... 3 Hverdagen i daginstitutionen...

Læs mere

NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN

NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN Dagplejen NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN ASKEVÆNGET 21 4550 ASNÆS TLF. 5965 1975 VELKOMMEN I MIT HJEM Mit navn er Tove Hansen. Jeg har været dagplejer siden 1985 og blev i 2009 godkendt som naturdagplejer.

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2010

AKTIVITETSKALENDER 2010 AKTIVITETSKALENDER 2010 www.tangesoeveteranklub.dk PROGRAM FOR TANGE SØ VETERANKLUB 2010 Tirsdag 16. marts Sammen med DVMC besøg hos Bojesen Bilsyn, Bredhøjvej 3, 8600 Silkeborg. 19.00 21.30. Der vil blive

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

SFO Bakkeskolen. 1 S ide

SFO Bakkeskolen. 1 S ide 1 S ide Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Katrine og Christina, som har været studerende. Vi ønsker Katrine og Christina stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Samtidig

Læs mere

DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014

DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014 DANSK EPILEPSIFORENING ARRANGEMENTSKALENDER 2014 I denne folder får du overblikket over nogle af arrangementerne i Dansk Epilepsiforening i 2014. Du kan allerede nu begynde at planlægge, hvilke arrangementer

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2012

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 38+39 2012 Fælles info Studerende. Vi har fast studerende fra pædagogseminarierne. Vi syntes man som arbejdsplads har pligt til at deltage i uddannelsen af de kommende personer indenfor ens eget fag! Ud over at have

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 33-34 2014 Velkommen tilbage. Så er vi i fuld gang igen. SFO og skole er i fuld sving igen. En særlig velkomst skal lyde til alle jer nye børn og forældre! Vi har set jer og mødt jer flere gange i foråret; nu er

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

ARENDSE NYT Juni 2013

ARENDSE NYT Juni 2013 ARENDSE NYT Juni 2013 Sankt Hans 23. juni 2013 Indholdsfortegnelse Juni 2013 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Nye Priser Velkommen til nye medarbejdere Fødselsdage Referat af beboermøde April

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk 1 Velkommen til børnehaven Lystruplund Børnehaven og dens historie Børnehaven Lystruplund er opført i 1974

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Velkommen. til Jystrup Vuggestue

Velkommen. til Jystrup Vuggestue Afslutningsvis Er der det mindste I tænker eller undrer jer over, har I spørgsmål eller forslag, opfordres I til at tage en snak med os. I kan altid komme til en af os; der er oftest kaffe på kanden, og

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Vallensved: Kasper hos Tove Ida hos Tove Julius hos Birgit

Vallensved: Kasper hos Tove Ida hos Tove Julius hos Birgit FARVEL, HELD OG LYKKE I FREMTIDEN Fodby: Simone hos Connie Menstrup: Karoline hos Mette d. 31/7 Asbjørn hos Mette d. 31/7 Hyllinge: Lærke hos Ann-Birgit Magnus hos Ann-Birgit Vallensved: Kasper hos Tove

Læs mere

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave Mariehønen Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave ariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 grs@struer.dk http://mariehonen.struer.dk Velkommen hos os i Mariehønen Når Jeres barn starter

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

Nyhedsbrev. Ny bestyrelse konstitueret KRAGELUND FORSAMLINGSHUS. Ny Bestyrelse. Koncerter. Renovering. Kragelunds venner. Udlejningen.

Nyhedsbrev. Ny bestyrelse konstitueret KRAGELUND FORSAMLINGSHUS. Ny Bestyrelse. Koncerter. Renovering. Kragelunds venner. Udlejningen. KRAGELUND FORSAMLINGSHUS Nyhedsbrev Å R G A N G 3, N U M M E R 2 D A T O : 3 1. D E C E M B E R 2 0 0 6 I DETTE NUMMER Ny Bestyrelse Koncerter Renovering Kragelunds venner Udlejningen Sponsorere Aktivitets

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Susanne Lunaus 25 års jubilæum

Susanne Lunaus 25 års jubilæum Susanne Lunaus 25 års jubilæum flotte kager, frisk frugt og skøn kølig hyldebærsaft. Den 1. september 2014 skinnede solen fra en næsten skyfri himmel efter at weekenden havde budt på voldsomt skybrud i

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere